Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-20-2007, 19:51   #1
Kullanıcı Adı
mavera
Standart AK Parti'li Öztaylan, Baykal'a 'lan'lı konuştu
"Bizimkiler ağaç kökü mü lan "

AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, “Kuzey Irak'taki peşmerge çocuklarını Türkiye'deki üniversitelerde eğitilim” önerisine, “Onların çocukları üniversitede okuyacak çocuk da, bizimkiler ağaç kökümü lan” diyerek tepki gösterdi. Öztaylan, Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan DHA'nın yaptığı milletvekili eşlerinin kaçının türbanlı oludğuyla ilgili araştırmasına da “Sana ne lan. İşiniz mi yok? Benim karımın başı açık mı, kapalı mı sana ne lan” demişti.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde belediye başkanlığı yaparken, 22 Temmuz'da yapılan erken Genel Seçim'de AKP'den Balıkesir Milletvekili seçilen Cemal Öztaylan, DHA'nın geçen Ağustos ayında yaptığı ‘türban’ araştırmasına sert tepki göstermişti. Öztaylan yaptığı konuşmada, “Maalesef bazı kişiler, bazı mihraklar, memleketin önemli sorunları ile uğraşmıyor. ‘Efendim Balıkesir milletvekillerinin hangisinin karısının başı açık?’ Sana ne lan. İşiniz mi yok? Benim karımın başı açık mı, kapalı mı? Sana ne lan açıksa? Sana ne lan kapalıysa? Benimkisi açık Allah'tan ben yırtmışım. Ama mesele, Türkiye'de bunlar olmamalı” demişti.

Bu açıklamaları uzun süre tartışılan Cemal Öztaylan, benzer bir tavrı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gösterdi. AKP Bandırma İlçe Gençlik Kolları'nın dün akşam Ticaret Odası Salonunda düzenlediği kongreye katılan Cemal Öztaylan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Güneydoğu sorununun çözümüne yönelik getirdiği açılımlar içerisinde yer alan, “Kuzey Irak'taki peşmerge çocukları Türk üniversitelerinde eğitilsin” önerisine yanıt verdi. Türkiye'de üniversite kapısında bekleyen 1.5 milyon genç bulunduğunu söyleyen Öztaylan, Kürt peşmergelerin Türk üniversitelerinde eğitim görmesinin kanına dokunduğunu belirtip, “Elin çocuklarını burada okutarak, 1.5 milyon gencin hakkını gasp etmeye kimin hakkı var. Hem gelip benim askerimi, polisimi öldürecek, evlatlarımızı katledecek, ondan sonra ‘İyi yaptınız gelin, sizin çocuklarınızı okutalım’ diyeceğiz. Onların çocukları üniversitede okuyacak çocuk da bizimkiler ağaç kökü mü lan. Böyle bir öneriye ben sıcak bakmadığım gibi, partim de sıcak bakmadı ve bakmayacak” diye konuştu.

Hürriyet

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-20-2007, 19:53   #2
Kullanıcı Adı
mavera
cok heyacanli milletvekili anlasilan ama yinede siyasette seviyeyi fazla düsürmemek gerektigi kanaatindeyim..tabiki sayin millevekili hakli konusuyor ama bu gibi söylemlerle kartele koz vermemek gerekiyor ;)
Alt 11-20-2007, 19:54   #3
Kullanıcı Adı
ak_mavish
aslında hak etmişler ama yine de sakin olmak lazım diye düşünüyorum ;)
Alt 11-20-2007, 19:54   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
etik acidan uygun olmasa da
insanin tepesinde tepinme sende cehape yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrr > > > >
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)