|
![]() |
#1 |
![]() -Nerelisin ?
-Sivaslı... -Alevi misin? -Hayır, ama Ali'yi sevenlerdenim... -Kürt müsün? -Hayır ama can arkadaşım öyle... ----- Tanışmalarımızda çoğunlukla böyleydi diyaloglar...Ayrılık-gayrılık, bölünmüşlük üzerine...Siz de sormuşsunuzdur aynı soruları, ya da size de sorulmuştur... Necisin? Özetle Neciyim? -Bu ülkenin bir tane çakıl taşını dahi kimseye vermemek kafatasçılıksa, evet ben kafatasçıyım... -Ramazanda oruç tutup, dinime küfüre izin vermemek, herkesin eğitim hakkını savunmak dincilikse ve şeriatçılıksa evet ben şeriatçıyım. -Sadece bunlarda değilim...Herkesin özgürce ticaret yapmasını, mal sahibi olmasını savunan bir kapitalistim ben. -Fakir için devlet olsun, sağlık-eğitim ücretsiz verilsin demek komünistlikse evet ben aynı zamanda komünistim de... Peki "Köşk'te eşi türbanlı cumhurbaşkanı istemiyoruz" demek değerlerimizi aşağılamak değil mi? Hem de dik alasından...Yeter artık ya... Bu ülke her türlü oyunu gördü. Sağ-sol ayağına kardeş kardeşi vurdu. Sünnisi, Alevi diye can yoldaşını yaktı... Türk, Ermeni komşusu ile papaz oldu... Yetmedi mi? Hala neden bu ayrılık-gayrılık... Şimdide laik- dinci…. Türk Milleti zekii(mi) dir.. İzleyin de görün.... http://www.youtube.com/watch?v=LEU4ambhE0E
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Videoyu izlemiştim gerçekten etkileyici bi video izlemeyenler izlesin lütfen ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Totoloji gene güzel bir konuya değinmişsin teşekkürler....Ama ben kimseye kürtmüsün alevimisin diye sormadım sorma gereği duymam zaten menfaatler çakıştığında sohbetler oluşur aynı değerlere sahip olduğumuzda..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Bende nedense bu his ağır basıyor. Tunceliliyim deyince biri mesela içimden hiç iyi şeyler geçmiyo ama... Bu konu önemli... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() hem aleviyim.hem kürdüm ben herşeyim ülkemi seviyorum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Video'yu daha önce izlemiştim.Herkesin izlemesi lazım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() benim düşündüğüm halk içinde dediğin %10 luk bir ihtimal insanlar birbirne memlektlerini sorarlar ama ırk ayrımı yapmazlar ırk ayrımı yapan birine daha rastlamadım bu karmaşıklığı çıkaranın kim olduğunu bence biliyodur herkes
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() evet vardır heryerde bu ayrımcılık mesela ben maraşlıyım dedigim zaman kürtmüsün die sorarlar deilim ama burda çok kürt arkadaşlarımız tanıdıklarımızda var.yinede insana itici geliyo ve hayıır deilim diyorum istemeden.çünkü hiçde iyi bir intiba bırakmıyor insanlar üzerinde anlamışda deilim .ne farkederki önemli olan insan olması bence.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|