Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 Dev Adama Verilen Ödül Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Beylerbeyi
09-17-2010, 18:12
tarihimizde ilk kez dünya basketbol şampiyonasında final oynadık ve bunun mükafatını oyuncularımıza fazlasıyla verdik.
neydi ödül? kişi başı 1.5 trilyon + 500 cumhuriyet altını
cumhuriyeti minimum 400 tl den vurursak eder size 200 bin lira.. yani oyuncularımız kişi başı 1.7 trilyon ödül aldılar..
bu ödül ülkemizde olduğu kadar avrupa'da da ses getirdi. İspanyollar verilen bu ödül için "çüş" derken ülkemizde ki bazı kişiler "oha" tepkisinde bulundu. araplar "yuh, devenin nalı" derken; amerikalılar "ooo my God" dediler. benim öğrenmek istediğim sizin tepkiniz ne oldu ? bu saydıklarımdan hangisi sizin tepkinizle benzer ?
bu arada bu ödül meselesi acaba diğer ülkelerde ne oranda dağıtılıyor derseniz iki örneği size sunabilirim. ülkemize son dünya şampiyonu olarak gelen İspanyollar şampiyon olduklarında kişi başı 120'şer bin euro ödül aldılar. Ülkemizdeki turnuvada dünya üçüncüsü olan Litvanyalı basketbolculara kişi başı verilen ücret sadece 4300'er euro. deplasmanda dünya 3.sü olan Litvanya yaklaşık 8500 TL ödül alırken kendi evinde oynayan ve 2. olan ülkemizde ise oyuncular 1.700.000 tl ödül aldılar.
bu arada bu ödül meselesi mahkemelik oldu. kendini halkın çocuğu olarak gören bir avukat verilen ödülün hem etik olmadığını, hem halkın vicdanının kabul etmediğini diyerekten mahkemeye dava açtı.
hakkım haram olsun....
burda asgari ücretle çalışan bir adam 600 liraya geçim derdi çekerken...
bunların yaptığı neki, o kadar para alıyorlar...
yazık....
Ruh-i zar
09-17-2010, 18:19
Memura işçiye zam yapmaya gelince bütçe yok denilirken,
Bu başarıya bu kadar ödül 'oha'yı derditir tabi..
Ha verilsin teşviktir.
Ülkemizi tanıtıyolar bizi temsil ediyolar ama,
Her şeyinde bi kararı var.
1,5 trilyon ne demek ya.
İnsanlar bu paranın 4 te birini kazanmak için ömürlerini veriyolar..
Beylerbeyi
09-17-2010, 18:20
Memura işçiye zam yapmaya gelince bitçe yok denilirken,
Bu başarıya bu kadar ödül 'oha'yı derditir tabi..
Ha verilsin teşviktir.
Ülkemizi tanıtıyolar bizi temsil ediyolar ama,
Her şeyinde bi kararı var.
1,5 trilyon ne demek ya.
İnsanlar bu paranın 4 te birini kazanmak için ömürlerini veriyolar..
1.7 trilyon
ispanyollar dünya şampiyonu olduklarında 120 bin euro aldılar..
kendi evinde dünya 2.si olan ülkemiz ise; dünya şampiyonu ispanyollardan 7 kat fazla ücret aldı.
Beylerbeyi
09-17-2010, 18:22
bu arada son seçeneği işaretleyenlerden orjinal tepkiler bekliyorum ;D
Ruh-i zar
09-17-2010, 18:23
Altınları görmemişim.
Şöyle bi hesap yaptımda memur babamın 94 yıllık maaşı :)
Altınları görmemişim.
Şöyle bi hesap yaptımda memur babamın 94 yıllık maaşı :)
hey heyyy...
ben kızınca herkes üstüme geliyor...
bırakın böyle tanıtıma ihtiyacımız yok bizim...
bunların ki zarar dan başka birşey değil....
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:28
Bu çok özel ve istisani bir durum arkadaşlar... Bu orgonazisyonla, yapılabilinecek en büyük reklam yapıldı... Kaldıki, gelir vergisine bu ücret, tabimi değil mi onuda tam olarak bilemiyoruz? Eee bir diğer nokta da şu, A Milli Futbol takımının 2002'deki Dünya üçüncülüğü ve 2008 Avdrupa üçüncüğü-dördüncülüğünde verilen parayı da hatırlamakta fayda var... Bu konularda, ipin ucunu hep kaçırdığımızda bir gerçek... Ama İspanyolların yada başkalarının lafları ile eleştiri getirmek doğru değil... Eğer öyle olursa, maç sonrası yabancı temsilcelerin karşısında, devlet büyüklerini ıslıklayanlardan ne farkımız kalı ki?
evet bende ilk duyduğumda şok olmuştum... yanı sıra -devlet vermedi sanırım ama- tüm oyunculara lüks dairede verildi... gerçekten çok abartıldı bu çok büyük bir kitlenin tepkisini alır...
yalnız bir tenkit yapmak istiyorum müsadenizle yapılan ankette ki kalemlerdeki ifadeler hoş ifadeler deil.. şahsi düşüncem... saygılarımla...
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:29
Daireleri ağaoğlu şirketi verdi... Konudan otonom...
İntifada
09-17-2010, 18:32
Helal olsun...
Keşke 2 verselerdi küsürata gerek yok...
Bunlar tanıtımdır reklamdır...
HEr sene tanıtım için reklam şirketlerine kültür bakanlığına ne kadar bütçe açılıyor acaba...
fatih terime aylık 500 milyar verdikerlerinde sorun yok...
Bunlara verilince olay mı?
Ruh-i zar
09-17-2010, 18:34
Bu çok özel ve istisani bir durum arkadaşlar... Bu orgonazisyonla, yapılabilinecek en büyük reklam yapıldı... Kaldıki, gelir vergisine bu ücret, tabimi değil mi onuda tam olarak bilemiyoruz? Eee bir diğer nokta da şu, A Milli Futbol takımının 2002'deki Dünya üçüncülüğü ve 2008 Avdrupa üçüncüğü-dördüncülüğünde verilen parayı da hatırlamakta fayda var... Bu konularda, ipin ucunu hep kaçırdığımızda bir gerçek... Ama İspanyolların yada başkalarının lafları ile eleştiri getirmek doğru değil... Eğer öyle olursa, maç sonrası yabancı temsilcelerin karşısında, devlet büyüklerini ıslıklayanlardan ne farkımız kalı ki?
Yapılan bir yanlış varsa eleştirilmeli..
Belli bir para almak hakları bunu kabul ediyorum.
Ülkeye çok büyük getirisi var elde edilen başarıların.
Ama ülkeye tanıtımdan girecek paranın neredeyse tamamını şimdiden dağıtmışlar zaten:)
Birde düşünün tek kişiye 1.7 trilyon.
Kaç kişi var takımda 6 mı 10 trilyondan fazla eder.
Teknik adama yedek oyuncu varsa onlarada verilir kesin.
20 trilyona yakın bi para çıkar demekki yani.
Güler misin ağlar mısın..:)
Asgari ücrete emekliye zam istendiğinde de %1 lerle %2 lerle oynanır...
Coştuk mu tam coşuyoruz.
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:34
Helal olsun...
Keşke 2 verselerdi küsürata gerek yok...
Bunlar tanıtımdır reklamdır...
HEr sene tanıtım için reklam şirketlerine kültür bakanlığına ne kadar bütçe açılıyor acaba...
fatih terime aylık 500 milyar verdikerlerinde sorun yok...
Bunlara verilince olay mı?
Doğruuuu...
kardeş birine değil hepsine verilmesine karşıyım..
istemiyorum böyle reklam filan...
bizi zaten bilen biliyor..
Almanları neyle tanıyoruz toplamı?
Amerikalıları?
yada muhtelif ülkeleri...
topla tanıtım olmaz, reklam olmaz...
benim anam ağlayacak maaşı almak için bu adam neymiş reklam yapıyormuşta top oynuyormuş....
boş işler....
İntifada
09-17-2010, 18:40
kardeş birine değil hepsine verilmesine karşıyım..
istemiyorum böyle reklam filan...
bizi zaten bilen biliyor..
Almanları neyle tanıyoruz toplamı?
Amerikalıları?
yada muhtelif ülkeleri...
topla tanıtım olmaz, reklam olmaz...
benim anam ağlayacak maaşı almak için bu adam neymiş reklam yapıyormuşta top oynuyormuş....
boş işler....
aynen...
Almanları futboldan amerikanları nbayden tanıyom ben :)
aynen...
Almanları futboldan amerikanları nbayden tanıyom ben :)
kardeşim en basiti Almanları Dünya Devi MERCEDES'i var...
Amerikalıların aynı Şekilde hem silah sanayii, hem araba sanayii...
Japonlar zaten tekneloji devi olmuşlar, artı arabalarıda var...
biz...
HAYDİ GENÇLER TOP OYNAMAYA.....
neymiş ülkenin reklamı varmış...
bırakın Yavuz'um Allah aşkına...
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:44
Yapılan bir yanlış varsa eleştirilmeli..
Belli bir para almak hakları bunu kabul ediyorum.
Ülkeye çok büyük getirisi var elde edilen başarıların.
Ama ülkeye tanıtımdan girecek paranın neredeyse tamamını şimdiden dağıtmışlar zaten:)
Birde düşünün tek kişiye 1.7 trilyon.
Kaç kişi var takımda 6 mı 10 trilyondan fazla eder.
Teknik adama yedek oyuncu varsa onlarada verilir kesin.
20 trilyona yakın bi para çıkar demekki yani.
Güler misin ağlar mısın..:)
Asgari ücrete emekliye zam istendiğinde de %1 lerle %2 lerle oynanır...
Coştuk mu tam coşuyoruz.
Peki kardeş, sen haklısın... ;) Ben de fikir değiştirdim... Şimdi, tüm basketçilerin önlerini kesip, cüzdanlarından banka kartlarını alıp, alınan paraların 4\1 özel sektör de sömürülen insanlardan kay be kat iyi durumda olan işçilere, 4\1 özel sektördekilerin en az 20 misli sosyal hak ve hukuk üstünlüğne sahip memurlara, 4\1'de anlamsız reklamlar ile ülkeyi tanıtmak bir yana, daha da mahreçsiz bırakan tanıtım fonlarına en nihayetinde de 4\1 oyunculara verilsin... Bence süper bir kampanya oldu...:)
Kantarın topuzunu kaçırmışlar...
Evet verilmeli teşviktir ama buda fazla abartı olmuş.
Zaten milli takımdan ve oynadıkları takımdan yeterince para kazanıyorlar...
Verirsin 200-400 milyar arası amenna.
Fakat 1,7 trilyon abartı olmuş.
Evet bir doğru daha var ki bu reklamdı önemli idi.
Fakat kimse bir ülkeyi basketle de tanımaz.
Bizi tüm dünya tanıyor zaten.
Ona verilen para ülke açısından daha güzel yatırımlara ev sahipliği yapabilirdi.
İntifada
09-17-2010, 18:47
kardeşim en basiti Almanları Dünya Devi MERCEDES'i var...
Amerikalıların aynı Şekilde hem silah sanayii, hem araba sanayii...
Japonlar zaten tekneloji devi olmuşlar, artı arabalarıda var...
biz...
HAYDİ GENÇLER TOP OYNAMAYA.....
neymiş ülkenin reklamı varmış...
bırakın Yavuz'um Allah aşkına...
herkesin ilgi alanı farklı unnamed arkadaşım...
sen mercedesle ilgilenilsin ben miroslav klose ile..
belki mercedese verilen para sana göre normaldir ama bence pahalı...
sen silkah snayi ile ilgilenirsin ben lebron james ile...
o yüzden olayları geniş perspektiften görneni isterim...
bu üslupla devam edecekseniz bana yorum yapmayın lütfen unnamed...
Ruh-i zar
09-17-2010, 18:47
Peki kardeş, sen haklısın... ;) Ben de fikir değiştirdim... Şimdi, tüm basketçilerin önlerini kesip, cüzdanlarından banka kartlarını alıp, alınan paraların 4\1 özel sektör de sömürülen insanlardan kay be kat iyi durumda olan işçilere, 4\1 özel sektördekilerin en az 20 misli sosyal hak ve hukuk üstünlüğne sahip memurlara, 4\1'de anlamsız reklamlar ile ülkeyi tanıtmak bir yana, daha da mahreçsiz bırakan tanıtım fonlarına en nihayetinde de 4\1 oyunculara verilsin... Bence süper bir kampanya oldu...:)
İroni yapmayın Allah aşkına.
Diğer ülkeler daha az para veriyolar önlerini mi kesmiş oluyolar sporcuların?
Bakarsan spor konusunda vasat ülkelerden biriyiz.
Kaç şampiyona görmüşüz acaba.
Millete ilk başarısında parayı dağıtırsın kendini bişey sanar azmini yitirir.
Bu da çok güzel teşvik..
Kantarın topuzunu kaçırmışlar...
Evet verilmeli teşviktir ama buda fazla abartı olmuş.
Zaten milli takımdan ve oynadıkları takımdan yeterince para kazanıyorlar...
Verirsin 200-400 milyar arası amenna.
Fakat 1,7 trilyon abartı olmuş.
Evet bir doğru daha var ki bu reklamdı önemli idi.
Fakat kimse bir ülkeyi basketle de tanımaz.
Bizi tüm dünya tanıyor zaten.
Ona verilen para ülke açısından daha güzel yatırımlara ev sahipliği yapabilirdi.
:saygılar::saygılar::saygılar:
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:51
İroni yapmayın Allah aşkına.
Diğer ülkeler daha az para veriyolar önlerini mi kesmiş oluyolar sporcuların?
Bakarsan spor konusunda vasat ülkelerden biriyiz.
Kaç şampiyona görmüşüz acaba.
Millete ilk başarısında parayı dağıtırsın kendini bişey sanar azmini yitirir.
Bu da çok güzel teşvik..
Kızma kerdeşim... Ben sana sen haklısın dedim... Birden senin söylediklerini düşününce (1996, 2002 ve 2008' arada 99 Galatasaraya verilenler de var) onlkarı da hesap edince kabul ettim... Sadece biraz da olsun, senin lugatında ironi benikisinde ise latife olsun istedim... Niyetim seni, muzdarip kılmak yada müteesir bırakmak değil kesinlikle... Bu konuda %100 haklısın...
herkesin ilgi alanı farklı unnamed arkadaşım...
sen mercedesle ilgilenilsin ben miroslav klose ile..
belki mercedese verilen para sana göre normaldir ama bence pahalı...
sen silkah snayi ile ilgilenirsin ben lebron james ile...
o yüzden olayları geniş perspektiften görneni isterim...
bu üslupla devam edecekseniz bana yorum yapmayın lütfen unnamed...
yazdıklarımdan hiçbirşey anlamadığınız belli Akıncı_34 kardeş...
orda ki mercedes sadece örnekti...
biz topla ülkemizi tanıtmaya çalışırken, adam kendi ürettiği arabasını dünyanın her köşesine satıyor....
siz takılmışsınız topta....
siz böyle devam edin...
ben oyuncuların yerinde olsam aldığım parayı Pakistana gönderirdim bir kısmını ..hem daha iyi reklam tanıtım olurdu hemde tepkilere maruz kalmazdı :) :)
Mehmet Ufuk
09-17-2010, 18:54
ben oyuncuların yerinde olsam aldığım parayı Pakistana gönderirdim bir kısmını ..hem daha iyi reklam tanıtım olurdu hemde tepkilere maruz kalmazdı :) :)
Evet en makul çözüm bu olurdu..:)
İntifada
09-17-2010, 18:54
yazdıklarımdan hiçbirşey anlamadığınız belli Akıncı_34 kardeş...
orda ki mercedes sadece örnekti...
biz topla ülkemizi tanıtmaya çalışırken, adam kendi ürettiği arabasını dünyanın her köşesine satıyor....
siz takılmışsınız topta....
siz böyle devam edin...
top olmadan o kadar litvanyalıyı sloveni istanbula nasıl getircektin...
o stadı yaptırıp kaç adam çalıştırdın...
maç bitimleri ve öncesi taksiciler bayram etti...
bu turistler yedi içti esnaf para yedi...
kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeceksşn arkadaşım...
nasıl devam edeceğimi size sormayacağım...
lütfen benden alıntı yapıp cevap vermeyin...
yönetici olmanız insanları azarlayabielceğiniz anlamına gelmez...
15 kişi iseler hesapladım 25,500 trilyon yapıyor.
El-İnsaf El-Merhamet...
Ülkenin işsizlikten ağzı kokuyor..
Verilen paraya bak...
Yani bizim buralarda bir deyim var.
Nazikçe ifade edeceğim.
"Para yok yemeye atla gidiyoruz lavaboya..:)"
Yani bizimkide o misal oldu.
5,500 verirsin takıma prim olarak dağıtırsın.
20 trilyonla 7-8 ilde fabrika açarsın.
Al sana teşvik.
Kürt sorununun önemli çözüm yollarından biri işsizliği hal etmektir.
Çok önemli adım kat etmiş olursun.
Gerçekten Yazık Günah!
top olmadan o kadar litvanyalıyı sloveni istanbula nasıl getircektin...
o stadı yaptırıp kaç adam çalıştırdın...
maç bitimleri ve öncesi taksiciler bayram etti...
bu turistler yedi içti esnaf para yedi...
kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeceksşn arkadaşım...
nasıl devam edeceğimi size sormayacağım...
lütfen benden alıntı yapıp cevap vermeyin...
yönetici olmanız insanları azarlayabielceğiniz anlamına gelmez...
kardeş sen azarlama görmemişsin herhalde....
ayağınızı denk alın....
siz bir aylık gelire takılmışsınız dar ufukla bakıyorsunuz...
noldu dönemlik işçiler?
yine işsizler dimi?
sizin futbolcularınız 1.7 trilyon para alırken o adamlar şimdi iş arama derdinde...
ne ağır sanayin var ne üretim gücün..
tutmuşsunuz topu onun peşinden gidiyonuz....
Beylerbeyi
09-17-2010, 19:02
biri demiş 20 trilyon diğeri demiş 25 trilyon.
altınlar hariç basketbol takımına verilen para 28 trilyon..
12 oyuncu, koç ve yardımcılarına kadar çoğu kişi ücret alacak, tabi herkes 1.7 değil de dengeli dağıtacaklar sanırım. toplamda da 28 trilyon ediyor.
İntifada
09-17-2010, 19:06
keşke her şeyi böyle araştırsak...
neylerin altından ne paralar çıkar...
keşke her şeyi böyle araştırsak...
neylerin altından ne paralar çıkar...
kardeş açarmısın...
ne demek istiyorsun?
İntifada
09-17-2010, 19:10
kardeş açarmısın...
ne demek istiyorsun?
Boş verr bende kalsın...
ENES_CAN_AK
09-17-2010, 19:12
öncelikle basketbol oyuncularımızı tebrik ederken.hakkettiler seçeneğini işaretlesemde.eleştirmediğim anlamınada gelmez.
işsizlik hala çok fazla iken.çalışan işçilerin tam anlamıyla emeklerinin karşılığını alamazken,askeri ücretlerin bana göre çok düşük maaş alırken ve bunun gibi birçok şey sayabilirim.bunlar yaşanırken bukadar çok pirim ve medyaya buşekilde lanse olması tabi vijdanları rahatsız etmiştir.ben açıkcası rahatsız oldum.bu ülkede hala üç kuruşa muhtaç olan akşamları evine bir ekmek alıp götüremeyen insanlar var.bence yapılan bu pirim de aşırıya kaçılmıştır.bu anlamda bende eleştirimi dile getiriyorum.ancak oyuncularımızıda birkez daha tebrik ediyorum.
Beylerbeyi
09-17-2010, 19:23
ülkemizin tanıtımına katkıda bulundukları doğru. yalnız diğer ülkeler derece yaptıklarında kendi ülkelerine katkıda bulunmuyorlar mı? kendi devletleri ne kadar prim veriyor oyuncularına? bana göre daha çok buna bakmak lazım.
Ülkemizde dünya 3.sü olan Litvanyalı oyuncular ülkelerinin tanıtımını yapmadılar mı? Yaptılar. 4300 euro prim aldılar. yaptıkları reklamın bedeli bu muydu?
bana göre milli takım forması apayrı bir konu. bunu reklamla kıyaslamamak lazım. diğer ülkelerde takım oyuncuları yüksek ücret alırken aynı ülkenin milli takımı çok düşük ücret alıyor.
ayrıca millilerimize verilen 1.7 trilyon ispanya basınında da geniş yer buldu. avrupalılarda çok şaşırıyorlar milli takımlarımıza verdiğimiz primlere. sonuçta milli takım formasının daha çok manevi yönü ağırlık kazanıyor. orda oyuncular ülkelerini de düşünerek oynuyorlar. kendi takımlarında oynarken belli bir kesimi temsil ediyorlar yalnız milli takımda koca bir devlet temsil ediliyor. bu yüzden primlerin daha makul bir şekilde dağıtılması lazımdı.
İntifada
09-17-2010, 19:27
Yav istanbul kültür başkenti organizasyonları için 300 milyon TL bütçe ayrıldı harcandı hangisi daha başarılı bir tanıtım...
Beylerbeyi
09-17-2010, 19:31
Yav istanbul kültür başkenti organizasyonları için 300 milyon TL bütçe ayrıldı harcandı hangisi daha başarılı bir tanıtım...
yavuzum bana göre kıyaslamalar doğru olmaz..
o zaman oyunculara 300 milyon TL prim verilseydi, yine de verilen primin yerinde olduğunu düşünecek miydin ?
istanbul kültür başkenti organizasyonuna 300 milyon ayırdık, 12 dev adam bu organizasyondan 2 kat fazla tanıttı ülkemizi, o zaman 600 milyon prim verilmeliydi kendilerine :):)
Hüdaverdi
09-17-2010, 19:31
Başarıları çok önemli elbet ama para doğurmuyor bu ülke.İlk başta duyunca haberi yanlış aktardılar diye düşündüm çünkü kişi başına çok fazla.
1 oyuncu yılda ne kadar kazanıyor ki ? Çok abartılı bir rakam.
3 çocuk yapsam,3 ü de erkek olsa ve boylu olsa,basketbolcu yapsam sabancı gibi kuleler dikerim hemen..
Başarıları çok önemli elbet ama para doğurmuyor bu ülke.
haklısınız :) ....
Beylerbeyi
09-17-2010, 21:38
Başarıları çok önemli elbet ama para doğurmuyor bu ülke.
3 çocuk yapsam,3 ü de erkek olsa ve boylu olsa,basketbolcu yapsam sabancı gibi kuleler dikerim hemen..
evet çok doğru, bu ülke para doğurmuyor ;D
8 yıl ilköğretim
4 yıl lise
2 yıl üniversiteye hazırlık/ dersane
5 yıl üniversite.. devlet bahçeli gelsin toplasın bakalım ;D
etti sana 19- 20 yıl. 20 yıl okuyorsun sonra da bi cacık olamıyorsun. bu ülkede 20 yıl eğitim görüp almış olduğu eğitimden memnun olan da pek azdır.
20 yıl okul okunacağına, topun peşinden koşulsa iyi bir sporcu olunabilir.
bu ülkede koskoca profesör ayda 3 bin tl alıyor. öldürüyor kendini prof. olana kadar. bu para futbolcunun 1 saatlik ücretine denk geliyor.
Çok fazla ve anlamsız. Teşvik ise bu şekilde yapılması yalnış.
Cihan_ŞümuL
09-17-2010, 22:13
ülke basketbolsuz yasayamaz yok olur.
gerekli idi.
Özgür Çağrı
09-17-2010, 22:16
[B]Helali hoş olsun diyorum kendi açımdan soyguncular hortumcular yiyeceğine bu çocuklar yesin :)
/B]
[B]Helali hoş olsun diyorum kendi açımdan soyguncular hortumcular yiyeceğine bu çocuklar yesin :)
/B]
İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.
Benim memur ali amcam yesin.
Benim ayşe teyzem meyve lüksünü de yaşasın.
Benim okula giden hasanım harçlıksız gitmesin.
Hükumetimizi protesto ediyorum!
İntifada
09-17-2010, 23:29
yavuzum bana göre kıyaslamalar doğru olmaz..
o zaman oyunculara 300 milyon TL prim verilseydi, yine de verilen primin yerinde olduğunu düşünecek miydin ?
istanbul kültür başkenti organizasyonuna 300 milyon ayırdık, 12 dev adam bu organizasyondan 2 kat fazla tanıttı ülkemizi, o zaman 600 milyon prim verilmeliydi kendilerine :):)
ne yazık ki bu anlam çıkmıyor...
hakeetiler, helal olsun.. sonucta olay tanitim boyutu göz önüne alininca bu tür ödüller normaldir..
dozaji cok fazla gelebilir ama futbol, basketbol gibi alanlarda milyonlar dönüyor ve bu meblaglar bu alanlar icin cokta büyük oranlar olmayabilyior..
bu ödülü issizlik, yoksulluk ve gelir durumuyla karsilastirmak pekte gercekci sonuclar vermeyebiliyor.
bence kesinlikle hak ettiler.. helali hoş olsun.
orhan gündoğdu
09-18-2010, 19:21
verilen ödül belki ab ülkelerinde olsa normal karşılanabilir ancak bizim ülkemiz gibi her 5 kişiden birin,in işsiz olduğu bir ülkede gerçekten çok para .28 trilyon demk en az 2 büyük fabrika demak en az 28 bin fakire 1 milyar bir defalığına hediye olarak verilebilirdi.ancak maalesef bu para verildi.daha makul bir rakam olabilirdi.
Kadızâde Rûmi
09-18-2010, 20:41
Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
Farz edelim, siz aylık 1000 TL kazanıyorsunuz. Karşılığında devlete 500TL'Lik hizmet veriyorsanız, 1000 TL maaş size çoktur.
Eğer siz 1.7 trilyon prim alıp karşılığında 2 trilyonluk hizmet sunduysanız, o 1.7 trilyon size helaldir. Çatır çatır yiyebilirsiniz.
Bu durumda sorulması gereken soru şu; devletimiz, 12 dev adamın dünyaya yaptığı Türkiye reklamını; broşür, afiş gibi unsurlarla ne kadar para harcayarak yapabiliyor? Bu sorunun cevabını verebilecek olan var mı?
Bizde Christyano Ronaldo ya biçilen fiyatı görünce çüşş dedik yuh dedik ne özelliği var biraz daha iyi top şaklabanlığı yapıyor o kadar :)
Biraz da onlar bize çüşş desin ne olacak yani :)
Futbol da dünya ikincisi olsaydık bu para verilseydi tepki gösterenler o zaman da gösterecekmiydi merak ediyorum doğrusu..
Hele fanatik futbol manyakları :)
Spor dalları eşittir hiç birinin bir üstünlüğü yok...
Erhan KARACA
09-19-2010, 18:08
bence hak ettiler helali hoş olsun ama miktar biraz fazla (:
hak ettiler, miktar biraz fazla olmuş ama olsun (:
orhan gündoğdu
09-21-2010, 17:23
insasnlar işsiz aç sen hala reklamdan bilmem neden bahsediyorsun. o halde reklem gelirinden yada milletvekilleri çokdüşünüyorsalkar maaşlarından versinler.sorun bakalım fakire buna razımı.mazlumun ahını alıyorlar.kimse fakirin malını yetimin malını babasının malı gibi dağıtamaz.ondan sonra adalettten bahsetmek herhalde karanlıkta ıslık çalmak gibi bir şey nedersinz.
Bizde Christyano Ronaldo ya biçilen fiyatı görünce çüşş dedik yuh dedik ne özelliği var biraz daha iyi top şaklabanlığı yapıyor o kadar :)
Futbol da dünya ikincisi olsaydık bu para verilseydi tepki gösterenler o zaman da gösterecekmiydi merak ediyorum doğrusu..
Ben futbolu basketten daha çok severim ama yine aynı tepkiyi verirdim.
Zira hangi spor dalı olursa olsun.Böyle keyfiyet yüklü bir şeye bu kadar para verilmesi bana dokunur.
Ben geçim sıkıntısı yaşarken,O kadar yetim insan,o kadar evsiz aşsız insan varken ne diye ve nasıl veriyorlar.O kadar insanın hakkına girmektir.İnsafsızlıktır.
1,7 x 12 = ?
Az mı çok mu ?
Bence sen futboldan anlamıyorsun :D
akgurbetci
09-22-2010, 00:08
bu ödül ülkemizde olduğu kadar avrupa'da da ses getirdi. İspanyollar verilen bu ödül için "çüş" derken ülkemizde ki bazı kişiler "oha" tepkisinde bulundu. araplar "yuh, devenin nalı" derken; amerikalılar "ooo my God" dediler. benim öğrenmek istediğim sizin tepkiniz ne oldu ? bu saydıklarımdan hangisi sizin tepkinizle benzer ?
Tebessüm ettim yahu : )
Hediye düpedüz abartilmis. O parayla daha hayirli isler yapilabilirdi. Bence tabi ki.
Beylerbeyi
09-22-2010, 04:59
Tebessüm ettim yahu : )
Hediye düpedüz abartilmis. O parayla daha hayirli isler yapilabilirdi. Bence tabi ki.
:):)
sesimizi duydular ve ödülün yaklaşık 3 te 1 ini bağışlama kararı aldılar..
konuyla ilgili haber:
Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya kazanarak göğsümüzü kabartan A Milli Basketbol Takımımız, aldığı 28 milyon liralık ödülün yüzde 30'unu hayır kurumlarına bağışlamaya hazırlanıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişi başına 1,5 milyon lira sözünün ardından yaşanan tartışmalara nokta koymayı hedefleyen 12 Dev Adam, Ay-Yıldızlı formanın maddiyatla eşdeğer tutulamayacağını ispat etmek istiyor.
2010 Dünya Basketbol Şampi-yonası'nda ikinci olarak tarihî bir başarıya imza atan A Milli Takım'ımız, büyük bir jeste hazırlanıyor. Turnuvanın ardından kişi başına 1,5 milyon lira olmak üzere toplam 28 milyon TL'lik ödüle layık görülen 12 Dev Adam, bu konudaki yönetmeliğe rağmen eleştirilerin odağına yerleşmişti. Türk sporunda yeni bir döneme imza atan basketbolcularımız, bu girişimle bir anlamda Ay-Yıldızlı formanın maddiyatla ölçülemeyeceğini ispat edecek.
Önümüzdeki günlerde teknik heyet, başkan ve oyuncu düzeyinde bir araya gelmeye hazırlanan A Milli Basketbol Takımı'mız ,ödül tartışmalarına son noktayı koyacak. Federasyon'dan üst düzey bir yetkili, devlet büyüklerinin önereceği hayır kurumlarına aldıkları ödülün yüzde 30'unu bağışlamayı hedeflediklerini söyledi. Bunun için oyunculardan kolaylıkla olumlu cevap alacaklarını düşünen aynı idareci, 8 milyon 400 bin liralık meblağa işaret etti.
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in ise halter camiasını yaralayan sözleri için pişmanlık duyduğu öğrenildi. "İstem dışı ifadeler kullandım." diyen Demirel'in, "Keşke söylemeseydim. Konuşurken ağzımdan çıktı bir kez. Çok üzüldüğümü söyleyebilirim. İsteyerek olmadı." dediği bildirildi. Demirel, TRT Haber kanalında şu beyanatta bulunmuştu: "Dünya Basketbol Şampiyonası'nın unutulup, sadece alınan primin gündeme gelmesi burukluğa yol açıyor. Turnuvayı 182 televizyon kanalı yayınladı. Acaba halteri kaç televizyon yayınladı? Burada bir takım sporu ve farklı bir boyutu var. Öbür taraftan Hidayet'in senelik kontratı 10 milyon dolar. Aldığı ödüle baktığınız zaman oran olarak, gelirinin zaten bunun çok altında bir ödül almış oluyor. Ama belki haltercimiz, belki boksörümüze verilen ödüller, senelik kazancının birkaç belki de 50 katı değerinde."
Diğer yandan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Basketbol Federasyonu'na 35 milyon lira ek bütçe aktardı. GSGM, hem 12 Dev Adam'ın başarısını göz önünde bulundurdu hem de organizasyonun başarısını dikkate aldı.
Özellikle halter ve güreş başta olmak üzere birçok amatör branşın tepkisini çekmesine rağmen spor teşkilatının bütçesinin önemli bir kısmı basketbola harcanmış oldu. Tutar, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın organizasyon giderlerinin karşılanmasında kullanılacak.
ZAMAN
Ben bağış kurumu yöneticisi olsaydım o parayı almazdım.Millet baskı yapmayana kadar aklınıza gelmiyor muydu? Çok çirkince gelişti olaylar.
Ben futbolu basketten daha çok severim ama yine aynı tepkiyi verirdim.
Zira hangi spor dalı olursa olsun.Böyle keyfiyet yüklü bir şeye bu kadar para verilmesi bana dokunur.
Ben geçim sıkıntısı yaşarken,O kadar yetim insan,o kadar evsiz aşsız insan varken ne diye ve nasıl veriyorlar.O kadar insanın hakkına girmektir.İnsafsızlıktır.
Benim de basketbola ilgim futboldan biraz daha fazla ama bende aynı tepkiyi verirdim :)
Aslın da Baskebol yönetim Başkanın'ın "Halter de neyin nesiymiş" gibisinden küçümseyici açıklamasından sonra benim de bu ödüle kızasım geldi ama sporcuların suçu yok ki :)
Benim bu ödülü savunmamın tek yanı ülkemize Dünya çapın da bir başarı katmasıdır yoksa hiç bir şekil de savunmazdım..
Geçim sıkıntısı yaşayanın,yetimin,evsizin hakkın da Adaletin ayağı tüm Dünya da kaydırılmış bu ödül verilmese de bir şey değişmeyecekti onlar nezdin de..
çok para verilmiş işi yardıma dönüştürmeleri yerinde olmuş
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.