Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 ayda 6 bin çift neden boşandı?
SGK'nın Alo 170 hattına, anlaşmalı boşanma ihbarları yağıyor. Son 15 ayda 6 bin çiftin anlaşmalı olarak boşanıp birlikte yaşamaya devam ettikleri ortaya çıktı. Bakın bu anlaşmalı boşanmaların sebebi ne?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki 'Alo 170' hattına 'anlaşmalı boşanma' ihbarları yağıyor. Son 15 ayda maaş için boşanıp birlikte yaşamaya devam eden 6 bin 178 çift için telefon geldi...
Ölen anne ya da babasının maaşını alabilmek için boşanan kadınlar, resmi olarak evlilik sona erse de eşleriyle birlikte yaşamaya devam ettiler. SGK verilerine göre, 15 Kasım 2010-15 Şubat 2012 tarihleri arasında Alo 170 ihbar hattına toplam 6 bin 178 'anlaşmalı boşanma' ihbarı yapıldı. Ortalama 600 TL'lik maaş için yapılan anlaşmalı boşanmalar mercek altına alındı. SGK müfettişleri, 6 bin 178 ihbardan büyük bölümünün doğru olduğunu tespit etti.
YA AKRABA YA KOMŞU
Anlaşmalı olarak boşandığı belirlenen kadınlara bağlanan maaşların ödenmesi durduruldu. Kanuna karşı hile yaparak haksız yere maaş alan çiftlerle ilgili adli işlemlerin başlatıldığı ve geriye dönük maaş ödemelerinin tahsilatı için harekete geçildiği de öğrenildi. SGK yetkililerinin verdiği bilgilere göre, 6 bin 178 ihbarın büyük kısmında 'anlaşmalı boşanma' yapıldığı ortaya çıktı. Bazı çiftlere yönelik soruşturma hala sürüyor. İhbarcılar ise genellikle çiftlerin yakın akrabaları veya komşuları.
İZ SÜRÜYORLAR
Alınan ihbarlar üzerine harekete geçen SGK denetmenleri ise adeta bir dedektif gibi iz sürüyor. Söz konusu çiftlerin yaşadığı yerlerde araştırma yapılıyor. Boşanmalarına rağmen birlikteliklerini sürdürdükleri tespit edilirse, SGK bağlanan maaşı hemen kesiyor. Kurumun o güne kadar ödediği maaşlar da yasal faiziyle devleti kandıran çiftlerden geri alınıyor. Kurum, Cumhuriyet Başsavcılıklarına da suç duyurusunda bulunuyor.
Dilek GEDİK / AKŞAM
bence sgk yanılıyor. kurumun adını ilk defa duydum bu birinci gerekçem. ikincisi de yangın mı bu ihbar edesin bu da ikinci gerekçem.. orayı ayıracağıma araya girerim de karı koca arasına girmeyi sevmem onlar barışır yine el gibi biz ortada kalırız..
yuh millet nerden dolansam muhabbetine sardı iyicene;D
Ha bu olaylardan sebep, devlet artık böyle bir maaş bağlama olayını toptan keserse, ne olacak peki! Gerçekten eşinden ayrılmış ihtiyaç sahibi bir kadıncağız nasıl geçimini sağlayacak o para olmasa..
Kurunun yanında yaş da yanabilir malesef. Ancak işte böyle şikayet olacak da, onlar tespit edilecek de..O da çok ender olabilecek bir şey diye düşünüyorum.
Değilse başka türlü nasıl denetleyebilir. Evlere baskın falan mı olur artık: )
Allah ıslah etsin.
Yıldırım
02-20-2012, 00:17
bence sgk yanılıyor. kurumun adını ilk defa duydum bu birinci gerekçem. ikincisi de yangın mı bu ihbar edesin bu da ikinci gerekçem.. orayı ayıracağıma araya girerim de karı koca arasına girmeyi sevmem onlar barışır yine el gibi biz ortada kalırız..
Bunun gibi haberler daha öncede çıktı.
İhbar hattınız olmasıda gayet güzel.Sonuçta devlet ödüyor bu parayı.
İntifada
02-20-2012, 00:18
onu geçinde...
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1077297&CategoryID=77
http://www.iha.com.tr/amasya-da-10-bin-erkek-kayip-20120215A15020DF-amasya-haberi
Ha bu olaylardan sebep, devlet artık böyle bir maaş bağlama olayını toptan keserse, hiç ağlamasın kimse. Kurunun yanında yaş da yanabilir malesef. Ancak işte böyle şikayet olacak da, onlar tespit edilecek de..O da çok ender olabilecek bir şey diye düşünüyorum.
Değilse başka türlü nasıl denetleyebilir. Evlere baskın falan mı olur artık: )
Allah ıslah etsin.
ne yani boşananlara maaş mı bağlıyor devlet?
ne yani boşananlara maaş mı bağlıyor devlet?
: ))Yahu misal kadın babasının maaşını almak için işte. Neden olacak, keyfi boşanmıyorlar ya.
Garibüzzaman
02-20-2012, 00:20
Bu konuda devletin eli kolu bağlıdır. Tamamıyle şahısların vicdani kanaatleri hüküm sürer. Şu ana kadar kurumuna açtığı davalarda takip ettiğim kadarıyla kazandığı bir dava yok. Şahıslar ilişkilerini gözden geçirdiklerini, bir araya ayrı kalıp tekrar kendilerine şans vermek istediklerini, beraber yaşadığımız dönem bu sürecin içerisindedir vs.vs. gibi karşı argümanlarla mahkeme heyetini susturabiliyor.
Bu konuda anlaşmalı boşanmak istiyorum diyerek bana fikir soranlar da oldu.
Ben de kendilerine eşlerinizin bir çok gayrimenkulu mevcut eğer Allah göstermesin bu süre içerisinde eşinize bir şey olursa onun gayrimenkulünden de hiç bir hak ve pay sahibi olamadıklarını söyledim. Bir kaç anlaşmalı boşanmak isteyenleri bu şekilde durdurdum. Velhasılı kelam kurumun bana borcu var.;D
Yıldırım
02-20-2012, 00:24
Yapılan bu uygulama yeni başlatılmış değil buyrun 2009'a ait bir haber http://www.gazeteadiyaman.com/icerik/6255-SGK-Sahte-Bosanmalarin-Pesinde
: ))Yahu babasının maaşını almak için işte. Neden olacak, keyfi boşanmıyorlar ya.
ihbarın nedeni şimdi orataya çıktı..
bir tane daha sorayım hazır bulmuşum.. bu durumu yani çakma boşanmayı ihbar edene ödül var mı peki?
ihbarın nedeni şimdi orataya çıktı..
bir tane daha sorayım hazır bulmuşum.. bu durumu yani çakma boşanmayı ihbar edene ödül var mı peki?
: ))))))))Ya alemsin. Bu kadar yorumlardan konuyu anlamaya çalışacağına iki dk konuyu okusan anlayacaksın işte.
Zoru seçiyorsun vesselam : )
Bunun gibi haberler daha öncede çıktı.
İhbar hattınız olmasıda gayet güzel.Sonuçta devlet ödüyor bu parayı.
benim öyle bir hattım yok yanılmıyorsam.. devletim ödesin nede olsa misliyle onu boşanma evraklarıyla alıyor..
: ))))))))Ya alemsin. Bu kadar yorumlardan konuyu anlamaya çalışacağına iki dk konuyu okusan anlayacaksın işte.
Zoru seçiyorsun vesselam : )
konuyla alakalı değil bu işte para var mı onu diyorum. yani bu işten de sana ekmek yok diyorsun tamam payıma düşeni almış bulunmaktayım sorular bitti hadi gözün aydın..
Yıldırım
02-20-2012, 00:30
benim öyle bir hattım yok yanılmıyorsam.. devletim ödesin nede olsa misliyle onu boşanma evraklarıyla alıyor..
(N) harfi yerine (Z) gidince hat sizin gibi olmuş:w::w::w::w:
Garibüzzaman
02-20-2012, 00:33
Yapılan bu uygulama yeni başlatılmış değil buyrun 2009'a ait bir haber http://www.gazeteadiyaman.com/icerik/6255-SGK-Sahte-Bosanmalarin-Pesinde
Başlatılan bu uygulamalarda kurumun kazandığı bir dava var mı bana onu söyleyin ?
Evliliği yürütemedik boşandık, şimdi birlikte yaşıyoruz . bitti.
Eeee kurum ne diyecek evlenmek zorunda mısın diyecek ? Ya da onun bu boşanmasının niyetini nasıl ispat edecek ?
Bu arada boşananlarda hiç mi akıl yok. Hiç mi gayrimenkulleri yok. Allah göstermesin eşlerinin birine bir şey olsa bu haklardan tamamiyle mahrumlar.
Yıldırım
02-20-2012, 00:46
Başlatılan bu uygulamalarda kurumun kazandığı bir dava var mı bana onu söyleyin ?
Evliliği yürütemedik boşandık, şimdi birlikte yaşıyoruz . bitti.
Eeee kurum ne diyecek evlenmek zorunda mısın diyecek ? Ya da onun bu boşanmasının niyetini nasıl ispat edecek ?
Bu arada boşananlarda hiç mi akıl yok. Hiç mi gayrimenkulleri yok. Allah göstermesin eşlerinin birine bir şey olsa bu haklardan tamamiyle mahrumlar.
Kendiniz soruyorsunuz bari kendiniz cevaplayın.
Ben burada süper bir uygulama, süper işliyor gibi birşey söylediğimi hatırlamıyorum.İhbar haberlerinin yeni olduğunu zannedenlere eski bir haberi paylaştım.
Ben kurumun genel müdürü olmadığıma göre bu sorularında muhattabı ben değilimdir umarım.
Garibüzzaman
02-20-2012, 00:55
Doğru söylüyorsunuz. Bende sizi kurumun müdürüymüş gibi suallere boğuyorum.
mErvE.G.
02-20-2012, 01:00
onu geçinde...
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1077297&CategoryID=77
http://www.iha.com.tr/amasya-da-10-bin-erkek-kayip-20120215A15020DF-amasya-haberi
Allah allah nere gitmişler acaba büyük kayıp:hihi2:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.