fatih kısaparmak balon baskılı balon 2009 Mahalli İdareler (Yerel Seçimler) Ak Parti Resmi Adaylarımız..! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 Mahalli İdareler (Yerel Seçimler) Ak Parti Resmi Adaylarımız..!

ishakyilmaz
12-21-2008, 15:42
* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Kadir Topbaş

* Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı: İbrahim Karaosmanoğlu

*Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mehmet Özhaseki

*Antalya büyükşehir belediye Başkan adayı: Menderes Türel

*Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tahir Akyürek

*Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Melih Gökçek

*Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Asım Güzelbey

*Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ahmet Küçükler

*Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz

*Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Recep Altepe

*Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mehmet Ali Bilici

*Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Zeki Toçoğlu

*İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Taha Aksoy

*Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Hasan Gönen

*Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mustafa Eyicioğlu

*Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Kudbettin Arzu

nur_akp_63
12-22-2008, 16:27
yaşasınnn kocaelide yine karaosmanoğlu var durmak yok hizmete devam yaniii:)

ishakyilmaz
12-22-2008, 16:49
yaşasınnn kocaelide yine karaosmanoğlu var durmak yok hizmete devam yaniii:)
Çalışan kazanır..!

Neşe
12-22-2008, 22:22
herşeyin hayırlısı olur inşallah

ishakyilmaz
12-23-2008, 12:53
AFYON: Abdullah Kaptan
http://www.internethaber.com/images/other/afyon.jpg
1955 doğumlu olan Kaptan, İnşaat mühendisi... Uzun yıllar MHP belediye meclis üyesi olarak görev yapan Kaptan, geçen yerel seçimler öncesinde MHP'Den istifa edin AK Parti'den aday olmuştu.

2004 seçimlerinde başkan seçilen Kaptan, evli ve üç çocuk babası.
Afyon halkından tam not olan Abdullah Kaptan, gelen haberlere göre yeniden aday olmayı garantiledi gibi...

ishakyilmaz
DENİZLİ; Nihat Zeybekçi
http://www.internethaber.com/images/other/denizli.jpg
1961 yılında Denizli ili Tavas ilçesine bağlı Pınarlar Kasabasında doğdu. Öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. İngiltere’de South London College’de Ekonomi Eğitimi aldı.

Üst üste iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zeybekçi, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Zeybekçi evli ve 4 çocuk babası.

ishakyilmaz
BALIKESİR: Sabri Uğur
http://www.internethaber.com/images/other/balikesir.jpg
1958 Yılında Balıkesir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 1984 yılında iki arkadaşı ile birlikte dış ticaret firması kurarak ticari hayata atıldı. 1994 yılına kadar ihracat ve transit dış ticaret yaptı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı. Balıkesir Merkez İlçe Başkan yardımcılığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası Sabri Uğur, 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Şimdi yeniden aday olması gündemde.

ishakyilmaz
http://www.internethaber.com/images/other/elazig.jpg
1953 yılında Elazığ'da doğdu. Ankara Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Uzun yıllar Elazığ'da
öğretmenlik yaptı.

1996-1997'de Elâzığ il Millî Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. 1998 yılında Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne döndü. 28 Nisan 2004'te yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı adaylığı için bu görevinden istifa etti. Elazığ'daki çalışmaları ile halktan geçer not alan Selmanoğlu'nun yeniden aday gösterileceği bildiriliyor

ishakyilmaz
12-29-2008, 15:27
İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ADAYLAR

* Adıyaman: Necip Büyükaslan,
Çelikhan: Mustafa Bulut
Gölbaşı: Yusuf Özdemir
Gerger: Arif Karatekin

* Aksaray: Nevzat Balta,
Ağaçören: Fırat Salman
Ortaköy: Mahmut Ütük
Eskil: Şerafettin Meral

* Balıkesir: Sabri Uğur,
Balya: Kemal Çavdar
Bandırma: Recep Eraydın
Edremit: Yunus Bozbey
Gömeç: Naim Kocabıyık
Gönen: Hüseyin Yakar
İvrindi: Recai Baytar
Savaştepe: Gürkan Kurtbaş
Sındırgı: Ekrem Yavaş

* Bilecik: Selim Yağcı,
Osmaneli: Selahattin Çetintaş

* Bolu: Alaattin Yılmaz
Kıbrıscık: Kemal Aktaş
Mudurnu: Metin Soygür
Seben: Süleyman Özbağ

* Burdur: Sabahattin Akkaya,
Çavdır: Mustafa Uysal
Çeltikçi: Ali Yüce
Gölhisar: Mehmet Yavuzer

* Denizli: Nihat Zeybekçi,
Akköy: Osman Ubuz
Bekirli: Yaşar Halit Yiğit
Buldan: Mustafa Şevik
Çameli: Cengiz Yılmaz
Kale: Abdullah Karaayvaz
Acıpayam: Sefer Demir
Çal: Hasan Gündüz
Hunuz: Turgut Devecioğlu

* Elazığ: Süleyman Selmanoğlu,
Ağın: Mustafa Yentur
Maden: Orhan Yavuz
Palu: Sait Dağoğlu

* Karabük: Hüseyin Erer,
Eflani: İbrahim Ertuğrul

* Kilis: Abdi Bulut

* Muş: Necmettin Dede

* Nevşehir: Hasan Ünver,
Acıgöl: İsmail Çavuşoğlu
Kozaklı: Erdoğan Çelik

* Rize: Halil Bakırcı,
Ardeşen: Mümtaz Sinan
Çayeli: Rıza Çakır
Derepazarı: Şaban Kalça
Fındıklı: Adnan Özbalaban
Güneysu: Ahmet Minder
İkizdere: Hasan Kösoğlu
İyidere: Ahmet Mete
Kalkandere: Nihat Çolak

* Sivas: Sami Aydın,
Akıncılar: Mevlüt Albayrak
Divriği: Mehmet Güresinli
Doğanşar: Necdet Oktay Karaman
Gürün: Mehmet Aktaş
Koyunhisar: İlhan Eren
Suşehri: Şaban Coşkun

* Tekirdağ: Ahmet Aygün,
Çerkezköy: Ali Ertem
Şarköy: Can Gürsoy
Hayrabolu: Şener Çelikayar

* Tokat: Adnan Çiçek,
Almus: Hasan Hüseyin Arıkan
Başçiftlik: Recep Gökçe
Niksar: İdris Şahin
Pazar: Şerafettin Pervan
Sulusaray: Hacı Bekir Çoruk
Turhal: Ali Gözen
Yeşilyurt: Kazım Misafir

* Van: Burhan Yenigün,
Başkale: Ejder Yağızer
Muradiye: Nafiz Ağoğlu
Özalp: Emin Gözütok
Çaldıran: Pervan Yıldırım

* Yozgat: Yusuf Başer,
Akdağ: Suphi Daşdan
Sorgun: Ahmet Şimşek
Yenifakılı: Ersin Karabulut

*** Erdoğan geriye kalan 27 il için değerlendirmelerin sürdüğünü vurguladı.

*** Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklamasını isteyenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Ne zaman açıklayacağımızı biliyoruz" dedi.

ishakyilmaz
12-29-2008, 15:28
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN BAŞLIKLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırısının barışa hizmet etmeyeceğini belirterek, "Şiddet şiddeki doğuracaktır" dedi. Erdoğan, saldırının ucunun açık olduğunun belirtilmesinin insanlık suçu olduğunu kaydetti. Erdoğan, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde belediye başkanı adayı açıklama töreninde, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı sert bir şekilde eleştirdi.

Konuşmasına "Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili üzüntümü ve hissiyatımı sizlerle paylaşmak istiyorum." diye başlayan Erdoğan'ın sözü "Kahrolsun israil" sloganları ile kesildi. Erdoğan, mazbut, savunmasız insanların, çocukların, kadınların öldürülmesinin, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının, orantısız güç kullanılmasının kabul edilmez bir durum olduğunu söyledi. Erdoğan, yapılan bu operasyonun dünya barışına, uluslararası barışa indirilmiş bir darbe olduğunu belirterek, İsrail ile Suriye arasında arabulucuk görevi yapan Türkiye'ye de bu saldırının saygısızlık olduğunu kaydetti. İsrail'li yetkililerinin "Bu uzun süreli operasyon olacak" şeklindeki sözlerini eleştiren Erdoğan, operasyonun ucunu açık şekilde belirtmenin insanlık insanlık suçu olduğunu belirtti.

Erdoğan, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yaparak bu operasyonu ve saldırıyı şiddetle kınadığını hatırlattı. Erdoğan, barış sürecine önemli katkıları olan bir ülke olarak haklı tepkilerini ifade edeceklerini kaydetti. Bu tür saldırıların barışa hizmet etmeyeceğine dikkat çeken Erdoğan, "Barış çabalarına gölge düşürmüştür. Bu operasyon bölgedeki sorunların çözümüne katkı sağlayamayacaktır. Şiddet şiddeti doğuracaktır. İsrail'i bu yanlıştan dönmeye, hava operasyonlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım çalışmalarının aynı kararlıkla devam edeceğini söyledi. Erdoğan, uluslararası toplumu bu insani trajediye sessiz kalmamaya çağırdı. Erdoğan, saldırıda yaralanların Türkiye'de tedavi edilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın devrede olduğunu kaydetti.

"KİMLİKLERİN İNKARI YA DA DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DAHİ EDİLEMEZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kimse bizden kimlikler üzerinden siyasi rekabete girmemizi beklemesin, kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bu testi yapanlar bu ülkeyi bölme gayreti içerisinde olanlardır zaten'' dedi.

Erdoğan, Altındağ'da, partisinin bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hizmet siyasetinin partisi olduğunu belirterek, ''14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurduğumuzda, 'Türkiye'nin sorunlarını ancak bizim çözebileceğimizi, çünkü çözümsüz olmadığını' söylemiştim. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor'' diye konuştu.

''MİLLETİN YÜKLEDİĞİ EMANETE HALEL GETİRMEDİK''

AK Parti'yi kurduklarında, ''Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların Türkiye'nin kaderi olmadığını'' söylediklerini ve hizmetleriyle bunu ispat ettiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''O gün hep birlikte hatırlayın 'yeter' dedik. 'Söz de karar da artık milletindir' dedik. Çok şükür bugün geriye dönüp baktığımızda bu sözlerin arkasında durduğumuzu, bu sözlerin gereğini yaptığımızı görüyorum. Türkiye adalet ve kalkınma sürecinde tarihi başarılara imza atarak yoluna devam ediyor. 3 Kasım seçimleri bunun teyididir, 28 Mart seçimleri bunun teyididir, 22 Temmuz seçimleri bunun teyididir. Aziz milletim tercihi AK Parti'den yana yapmıştır, yetkiyi AK Parti'ye vermiştir, emaneti AK Parti'ye yüklemiştir. Bu tercihe mazhar olmaktan, bu yükü yüklenmiş olmaktan, emaneti omuzlamış olmaktan dolayı her zaman heyecan ve gurur duyduk. 14 Ağustos 2001'den bu güne gözlerinizdeki ışık, yüreklerinizdeki sevda, gönlünüzdeki hizmet aşkı hiç sönmedi. Heyecanınız hiç kaybolmadı, millete hizmet etme şevkiniz hiç ama hiç eksilmedi. İşte bunun için gurur duyuyoruz, milletimize, memleketimize hizmet etmekten dolayı iftihar ediyoruz.''

Yola çıkarken ''Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, bu yolda önlerini kesmek, hedeften saptırmak isteyenler olduğunu, ancak hiç birine aldanmadıklarını, boyun eğmediklerini, milletin yüklediği emanete halel getirmediklerini söyledi. Erdoğan, ''Aldanan olmadık, aldatan olmadık. Şunu da hiçbir zaman unutmadık; yolun daha başındayız. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bizi sınayacak, bizi imtihan edecek, bizi bu yoldan alıkoymaya çalışacak çok badireler olacaktır. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum, millete hizmetten bir nebze olsun şaşmadık bundan sonra da şaşmayacağız'' dedi.

Erdoğan, tek hedeflerinin Türkiye'yi büyütmek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''AK Parti hizmetin adresidir, dürüst siyasetin, temiz siyasetin, insan odaklı siyasetin yegane adresidir. 6 yılda hükümet olarak Türkiye için yaptıklarımız yerel yönetimlerde şehirlerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz için yaptıklarımız bunun ispatıdır. Biz her zaman hedeflerimizle ve eserlerimizle konuştuk. İçi boş vaatlerle, ham hayallerle, ulaşılamaz hedeflerle değil, açılışlarını yaptığımız yollarımızla, okullarımızla, hastanelerimizle, enerji noktasındaki sağladığımız kaynaklarla, somut projelerimizle konuştuk. Biz köyde kalan, şehre inemeyen zihniyetle değil, şehircilik anlayışını köye taşıyan anlayışlarla konuştuk.''

''BİZ ESERLERLE KONUŞACAĞIZ''

AK Parti hükümetinin hizmetleri hakkında bilgi veren Erdoğan, 29 Mart'ta vatandaşların huzuruna bu eserlerle ve hizmetlerle çıktıklarını söyledi. Erdoğan, ''Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bu eserlerle konuşacağız. Milletin huzuruna anlımız ak, başımız dik çıkıyoruz. Siz bize bir emanet verdiniz, o emaneti layıkıyla taşıdık, yücelttik, büyüttük, şimdi 'o emanete yeniden sırtlanmaya talibiz' diyerek milletin huzuruna çıkıyoruz'' diye konuştu.

Partisinin her mensubundan ve aday adaylarından, her durumda ülke kalkınması için çalışmaya devam etmelerini isteyen Erdoğan, ''Aday olamayanlar 'Ben aday olamadım, Allah'a ısmarladık' dememeli. 'Şimdi, bundan sonra bana ne düşüyor' demeli. Aynı kararlılıkla yola devam etmeli, çünkü siyaset bu'' dedi.

Millete hizmet etmek dışında bir gayesi olanın AK Parti camiasında kendisine yer bulamayacağını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''70 milyonu bir arada kucaklayamayanlar, 70 milyona aynı dil ile konuşamayanların bu ülkeye kazandıracakları tek bir eser olamaz. 'AK Parti hizmet siyasetinin adresidir' dedim. 'AK Parti birlik siyasetinin adresidir' diyorum. 81 ilin 80'inde milletvekili çıkarmamız, ülkemizin her köşesinde siyaset yapabilmemiz bunun göstergesidir.

Bu vesileyle siyasi rekabet anlayışımızın da bu birlik siyasetine uygun şekilde süreceğini, dışlayıcı, ayrımcı anlayışlara prim vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Kimse bizden başkalarıyla popülizm yarışına girmemizi beklemesin. Kimse bizden kimlikler üzerinden siyasi rekabete girmemizi beklemesin, kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bu testi yapanlar bu ülkeyi bölme gayreti gayreti içerisinde olanlardır zaten. Bunu milletim gayet iyi biliyor. AK Parti bugüne kadar hiçbir konuda popülist söylemlere itibar etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Kim ne veriyorsa daha fazlasını vermeyi vadetmek siyaset anlayışımızda yok. 'Onlar 1 veriyorsa, ben 5 vereceğim' diyenlerden değiliz, olamayacağız. Şu anda bunu diyenler yok mu? Pazarda çok siyaset, şimdi siyaset pazarı açılıyor. Çok tüccar göreceksiniz. Ama milletimin bu tüccarlara da karnı tok. Biz her siyaset tezgahında bulunan popülist söylemlerin fiyatında değil, ürettiğimiz hizmetin kalitesinde, siyaset paketimizin sunduğu ürün zenginliğinde yarışıyoruz. Çünkü fiyat rekabeti aldatıcıdır, her şeyden evvel yıllar yılı milletimizin aynı kimlik siyasetinin kısır döngüsüne mahkum eden anlayış budur. Ürün kalitesi yerine fiyat rekabetine dayanan ucuz siyasetin ürettiği hizmet de daima ucuzdur, ucuz oldu.''

''HEPİMİZ AYNI HAK VE HÜRRİYETLERE SAHİBİZ''

Kimlik siyasetinin ülkeye hangi bedelleri ödettiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, ''Biz vatandaşlarımızın etnik, dini ya da kültürel kimliklerini pazarlık konusu yapmadık, yapmayı da reddediyoruz. Bizim için zaten kimliklerin inkarı ya da değiştirilmesi söz konusu dahi edilemez. Türkü, Kürdü, Lazı, Zazası, Çerkezi, Arabı, Ermenisi, Arnavutu, Rumu biz her birimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız, biriz, beraberiz. Alevi vatandaşımız, Sünni vatandaşımız da birdir bu ülkede. Aralarında asla ayrım yapmayız. Bunu da göğsümüzü gere gere söyleriz. Hepimiz aynı hak ve hürriyetlere sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bunu ne tartışırız ne de siyasete malzeme yaparız'' diye konuştu.

Erdoğan, etnik, dini kimlikleri bölerek, ırkçılıktan, mezhepçilikten nemalanmak ve siyasi rant devşirmenin AK Parti'nin kitabında olmadığını kaydederek, bundan milletin kazanacağı hiçbir şeyin olmadığını, siyasetin artık bunları aşması gerektiğini bildirdi.

''Etnik kökenlerin, dini mezheplerin siyasi partisi olmaz'' diyen Erdoğan, böyle davranan partilerin hazıra konmaya alışmış, millete daha iyi bir gelecek sunamayan partiler olduğunu söyledi.

"DEMOKRASİ VE ŞİDDET BİR ARADA BARINAMAZ

Erdoğan, ''İnanıyorum ki milletimiz özgür iradesini tehdit eden terör ve şiddet karşısında demokrasisini güçlendirerek, önümüzdeki seçimleri büyük bir fırsata dönüştürecektir. Sadece hangi siyasi anlayışın kazanacağına değil, hangisinin kaybedeceğine de millet karar verecektir. Sadece kimi istediğine değil, neyi istemediğine de millet karar verecektir'' dedi.

Erdoğan, Altındağ'da, partisinin bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, demokrasilerde bazı kararların münhasıran millete ait olduğunu, millet iradesine başvurmanın bunun için önem taşıdığını söyledi.

Bütün sorunların demokrasi içinde çözülebileceğini, çözüm yerinin de TBMM olduğunu vurgulayan Erdoğan, demokrasi ve şiddetin bir arada barınamayacağını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu ikisi birbirini dışlar bir arada yaşayamaz. Şiddet demokrasinin düşmanıdır, özgürlüklerin düşmanıdır, refahın düşmanıdır en önemlisi yaşama hakkının düşmanıdır. Demokrasiyi terörle, şiddetle imtihan etmek etmek büyük bir haksızlık, büyük bir zaman ve enerji kaybıdır. Milleti yolundan alı koymaktır. Demokratik yarışa girenler temel tercihlerini bunların birinden yana yapmak zorundadır. Zira demokrasi ile terör yarıştırılamaz. Bu ikisini yarıştıramazsınız. Kimse safsata yapmasın. Devletle milletin kucaklaşması milletin aleyhine değildir, milletin lehinedir.''

Türkiye'nin her geçen gün standartlarını yükselttiğini kaydeden Erdoğan, terör ve şiddetin milletin aleyhine olduğunu, terör ve şiddetin hiçbir mazeret olamayacağını söyledi. Erdoğan, ''İnanıyorum ki milletimiz özgür iradesini tehdit eden terör ve şiddet karşısında demokrasisini güçlendirerek, önümüzdeki seçimleri büyük bir fırsata dönüştürecektir. Sadece hangi siyasi anlayışın kazanacağına değil, hangisinin kaybedeceğine de millet karar verecektir. Sadece kimi istediğine değil, neyi istemediğine de millet karar verecektir'' diye konuştu.

Millete verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, yasaklarla, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele ettiklerini ifade eden Erdoğan, 6 yıldır bu yolda yaptıkları hizmetleri anlattı.

''KÖMÜR YARDIMINI AĞIZLARINA SAKIZ ETTİLER''

''Şimdi muhalefeti bir yandan medyası bir yandan el ele verdiler bizim kömür yardımlarımızı ağızlarına adeta sakız ettiler. Bunu yapanlar da sözüm ona sosyal demokrat. Bunların sosyalden ne anladıklarını bu Türkiye bir türlü anlayamadı'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Belediyenin verdiği kursa karşı çıkacaksın, ondan sonra 'Ben öğrencilerin yanındayım' diyeceksin. Bunu belediye resmi kaynaklarından veriyor, kayıt dışı değil, kayıt altı. Ama nedir? Öğrenciye bir destek olsun. Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı çıkacaksın diyeceksin ki ben demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini savunuyorum. Bu nasıl sosyal bir hukuk devleti? Sağlıkta gerçekleştirdiğimiz dönüşüme karşı çıkacaksın, genel sağlık sigortasına karşı çıkacaksın ondan sonra diyeceksin ki 'Ben sağlıklı bir toplumdan yanayım'. Nasıl bir sağlıklı toplum anlayışı bu?''

Yeni yasal düzenleme ile her doğanın genel sağlık sigortasına sahip olduğunu, artık hastanelerde rehin kalmaların yaşanmadığını belirten Erdoğan, bunun sosyal devletin bir gereği olduğunu ifade etti. Eksiklerin bulunduğunu, ancak genel duruma bakmak gerektiğini söyleyen Erdoğan, ''Arıyorlar, arıyorlar bakıyorsun bir yerde bir olay buluyorlar sonra akşam televizyonlarda (şok, şok, şok)... Bir tane olay ya... Olur tabii canım 70 milyon nüfusu olan bir Türkiye. Bir tane, iki tane, üç tane gözden kaçan olay olabilir. Ayıptır'' diye konuştu.

İşçiye, esnafa, köylüye sağlanan haklara karşı çıkıp sonra ''Ben sosyal demokratım'' diye ortada dolaşmanın mümkün olmadığını kaydeden Erdoğan, ''Dünya sosyal demokratları zaten bunları sosyal demokrat olarak kabul etmiyor'' dedi.

Erdoğan, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının ''Ben de kömür dağıtacağım'' dediğini, bir televizyon kanalında da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''yoksullara kömür ve gıda yardımını ilgiyle karşıladığı'' ifadesinin kullanıldığını belirterek, ''Peki bütçe görüşmelerinde bunları açıklarken neden ilgiyle değil de tepkiyle dinliyor, tepkiyle karşılıyor. Biz yaparken sadaka oluyor, onlar yaparken sosyal demokrasi mi oluyor? sormak lazım'' diye konuştu.

''NE ZAMAN, NEYİ, NEREDE, NASIL YAPACAĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİRİZ''

Dağıtılan kömür vesilesi ile atıl halde bulunan kömür rezervlerinin, küçük ölçekli kömür olacaklarının yeniden çalışmaya başladığını, yaklaşık 25 bin kişinin bu işten ekmek yediğini anlatan Erdoğan, 90 bin adet kamyona iş imkanı sağlandığını bildirdi.

Bu arada, ''Başbakan Büyükşehir'i açıkla'' ve ''Ankara Tiryaki'' şeklinde sloganların atılması üzerine Erdoğan, ''Biz ne zaman açıklayacağımızı biliyoruz. Siz merak etmeyin, sabırlı olun'' dedi. Erdoğan, kömür dağıtımının özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kaçak elektrik kullanımını da önlediğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekrar aynı yönde sloganların atılması ve salondakilerin bu sloganları yuhalaması üzerine, ''Değerli arkadaşlar sizler bir yerlere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur. Biz AK Parti'yiz bir takvim, bir program içinde ne zaman, neyi, nerede, nasıl yapacağımızı çok iyi biliriz. Onun için de 3-5 kişinin bu tür talepleriyle kalkıp planlarımızı, takvimlerimizi değiştirmeyiz. Lütfen bugünkü toplantının gündemine herkes saygılı olsun'' dedi.

"BARIŞ İÇİNDE YARIŞ DİYORUZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için ''barış içinde yarış'' dediklerini belirterek, ''Tamamen demokrasi içinde, tamamen hukuk içinde, hoşgörü ve nezaket içinde kampanyamızı yürüteceğiz'' dedi.

Erdoğan, Altındağ'da, partisinin bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, hava kirliliği konusundaki haberlere değindi. Erdoğan, ''İstanbul ile ilgili de geçenlerde haber yaptılar. İnanın, özel ev arıyorlar'' diye konuştu.

Sıhhıye'de, Bahçelievler'de kaç konutun kömür kullandığını, kaç ailenin ücretsiz kömür kullandığını soran Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bir insan, yaşadığı şehre bu kadar yabancı olabilir mi? Kendi dönemleri ile herhalde bu dönemi karıştırıyorlar. Gazetelerin promosyon olarak maske dağıttığı, şehirlerin üzerine kirliliğin karabasan gibi çöktüğü, okulların tatil edildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel dönemde iktidar olduğu dönemleri herhalde karıştırıyorlar, unutuyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Belediye Başkanlığında hava kirliliğinin ne olduğunu, benim istanbullu vatandaşlarım, kardeşlerim çok iyi bilir. Aynı şekilde Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Ankara'nın hava kirliliğinin ne olduğunu da benim Ankaralı vatandaşlarım çok iyi bilir. Vatandaş özellikle büyükşehirlerde is kokacak diye balkonuna çamaşır asamıyordu. Bu hususlara özellikle dikkatinizi çekiyorum.''

Erdoğan, muhtaç ailelere dağıtılan kömürün, Türkiye genelindeki ısınma amaçlı tüketilen kömürlerin yüzde 15'ini, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kent merkezlerinde ısınma amaçlı tüketilen kömürlerin ise yüzde 5'ini oluşturduğunu, dağıtılan kömürlerin ısınma, sanayi ve termik olmak üzere tüketilen toplam kömürlerin ancak yüzde 2'sine denk geldiğini, bu kömürlerin çevre kriterlerine uygun nitelikte olduğunu kaydetti.

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van, Sivas, Iğdır gibi Doğu illerinde ithal kömür fiyatlarının ''anormal artış gösterdiğini'' ifade eden Erdoğan, Erzurum'da tonu 800 YTL'ye ithal kömür satıldığını belirterek, ''Biz oraya 550 YTL'ye iki taksit halinde kömür alabilme imkanı sağladık'' dedi.

''Yerli kömür kullanımı sayesinde yıllık yaklaşık 350-400 milyon dolar dövizin yurt içinde kalmasını sağladıklarını'' ifade eden Erdoğan, ''Kim ne derse desin, kim ne engel çıkarmaya çalışırsa çalışsın, AK Parti tüm kadrolarıyla, tüm imkanlarıyla yoksulların, muhtaçların yanında olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Okullarda ücretsiz kitap dağıtmalarından rahatsız olanlar bulunduğunu, ''Fakire veriyorsunuz da zengine neden veriyorsunuz?'' diye sorulduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Onlara AK Parti'nin cevabı şu oldu: Öğrencinin zengini fakiri olmaz, öğrenci öğrencidir. Türkiye'de hiçbir okulu kitapsız bırakmadık. Son günlerde bir moda baş gösterdi. Bazı televizyon kanalları bakıyorsunuz, Doğu'da, Güneydoğu'da bir okul buluyorlar. O okulda, okulun sobası yanmıyor. Hemen kamera çekimleri, özel çekimler... Ondan sonra 'şok, şok' haberler... İşte devlet, hükümet diyor ki böyle böyle, her yerde okullar şöyle, okullar böyle.

Benim Tayyip Erdoğan olarak, elim ayağım kimdir, valimdir, kimdir kaymakamımdır, kimdir o okuldaki müdürdür. Eğer o okuldaki müdür, benim kaymakamıma, benim valime bunu bildirmiyorsa bir Başbakan olarak, ben bunu nereden bileyim? Eğer sen de medya olarak dürüstsen samimiysen kalkıp da bunu böyle yapacağına ilgili bakanıma bir telefon açamaz mısın? 'Sayın Bakan böyle böyle. Şurada böyle bir sıkıntı var, biz sizi haberdar etmek istedik' de. Eğer o sıkıntı giderilmiyorsa, ondan sonra bunu haber yap, ben de senin haberinin arkasında olayım, gereği neyse bunu ben yapayım. Ama dert, üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek. Siz bu dürüst bağcıları dövemeyeceksiniz. Bu fırsatı size vermeyeceğiz.''

Göreve geldiklerinde Türkiye'de sadece 9 ilde doğalgaz dağıtıldığını, iktidarda oldukları 6 yılda 63 ile ulaşıldığını anlatan Erdoğan, enerjide yeni bir döneme girileceğini, nükleer enerji ile enerjiyi hem ucuzlatma imkanı sağlayacaklarını hem de enerji rezervlerinin artırılacağını söyledi.

YOLSUZLUK

Yolsuzluk konusuna değinen Erdoğan, 1997'den 2002 sonuna kadar 21 bankanın Fon'a devredildiğini kaydetti. Bu bankalardan 16'sının DSP-MHP-ANAP'ın iktidarda olduğu dönemde batırıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Devletimize, Hazinemize yani milletimize bunların bedeli faiziyle birlikte 65 milyar dolardı. Bunu güncellenmiş rakam olarak veriyorum. Bu bedelin peşine düştük, milletimiz adına takipçisi olduk, tahsil ettik ve ediyoruz. Yolsuzluk suçlarıyla mücadele çerçevesinde sadece 2008 içerisinde ülke genelinde geniş kapsamlı 63 adet planlı operasyon gerçekleştirdik. 2004-2008 arasında belediyeler hakkında yapılan şikayetlerin tümü değerlendirildi. Bu çerçevede, 2 bin 671 adet soruşturma yapıldı ve suç unsuru tespit edilenler yargı mercilerine intikal ettirildi. 18 belediye başkanı ve 18 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı. Bunların içinde her partiden insanlar var. Parti ayrımı yapmadık, kimseye ayrıcalık tanımadık, kimsenin kendisini ayrıcalıklı hissedip her yolu mubah gibi görmesine ve göstermesine müsamaha etmedik. Hükümetimize yönelik yolsuzluk iddiaları son derece çirkindir, haksızdır ve insafsızdır.''

Ortaya atılan iddiaların tümünün üzerine gittiklerini ve bunların aydınlığa kavuşmasını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ama nedense iddiaları asılsız çıkanların yüzü kızarmıyor. Yalanları açığa çıkanlar, çıkıp milletten de bizden de özür dilemiyorlar. Kendi belediye başkanlarının, kendi yandaşlarının yolsuzluklarını örtmek için partimize ve hükümetimize çamur sıçratmaya çalışıyorlar. 'Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır' anlayışı var ya. Buradan hareket ediyorlar. Bunlar yavuz hırsızlık yapıyorlar. Ne ben, ne de arkadaşlarım, sizin kadar vakti bol kişileriz. Onlara sesleniyorum: Bizim israf edecek tek saniyemiz bile bulunmuyor. İşi gücü bırakıp, asılsız iddialarınızın tersini ispat etmekle uğraşsak inanın millete hizmet götüremeyiz.''

Eğer iddia varsa yargıya götürülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu ülkede yargı var. Götürün yargıya. Ne cezaları varsa, orada çeksinler. Yargının işi ne? Yolsuzlukların üzerine gitmek değil mi? Üzerine gitmek... Buyrun nerede varsa, onun üzerine gitsin. Ama bunlar sadece televizyonlarda şov yapıyorlar. Git yargıya, götür yargıya... Yolsuzluk, yolsuzluk diyen insan, gider ihbarını yargıya yapar. Şu ana kadar bu noktada atılmış bir adım var mı? Yok. Ama televizyonlarda şov bol. İşte sıkıntı burada. Niye? iftira at, tutmasa da iz bıraksın. Bu, eski komünistlerin metoduydu, şimdi de onların uzantılarına kaldı.''

Erdoğan, son 6 yılda okullara 130 bin yeni derslik kazandırdıklarını, 54 yeni üniversite kurulduğunu, 389 hastane yaptıklarını, 9 bin 227 kilometre duble yolu bitirdiklerini, Bolu Dağı tünelini, Karadeniz sahil yolunu tamamladıklarını belirterek, ''Yolsuzluklar içinde olan bir hükümet bunları neyle yapacak? İşte şimdi Ocak ayı içinde Samsun-Ankara, Boyabat-Ankara duble yolunu açıyoruz. Yolsuzluklar içinde olsak bunları yapabilir miyiz? Biz 'cek, cak' demiyoruz. 'Yaptık, yapıyoruz' diyoruz. Farkımız bu.

Peki, bize bu iftiraları atanlar, siz bu yollardan giderken hangi yüzle gideceksiniz, ne diyeceksiniz? Ben size diyeceklerini söyleyeyim, 'Bu yolları biz yaptık' diyecekler. 'Bunların projesini biz yaptık' derler. Veya derler ki 'Biz farklı yerden bir proje yapmıştık, ideal olan oydu, yapmadılar, bunu yaptılar. Çünkü buranın maliyeti çok yüksekti, buradan götürdüler.' Atacaklar ya iftirayı, işte metot bu. Yetişemedikleri üzüme koruk diyenlerden bunlar.''

Erdoğan, toplu konutta 336 bin inşaat rakamına ulaşıldığını, bunlardan 230 bininin sahiplerine teslim edildiğini belirterek, ''Bu nasıl oluyor? Yolsuzluğun olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi?'' dedi.

Zorunlu tasarruf hesabından işçi ve memurlara 13.5 katrilyon lira ödeme yapıldığını kaydeden Erdoğan, ''Soruyorum; benim işçi kardeşim, memur kardeşim. Zaman zaman meydanlara geliyorsunuz, tabii ki hakkınızdır. Bunları yapabilirsiniz. Ama bu 13.5 katrilyonu sizden sızdıranlara karşı acaba niçin sessiz kalıyorsunuz? Onlar şu anda da var. Size bu parayı veren bu iktidara karşı bu bir yanlışlık değil mi, bu bir insaf dışı yaklaşım değil mi? Konut Edindirme Yardımı... Bundan da paraları çektiler. Kim ödedi size? AK Parti iktidarı ödedi, ödemeye devam ediyor. Niye? Çünkü devlet memuruna, işçisine borçlu olamaz dedik ve ödemeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Göreve geldiklerinde asgari ücretin 180 YTL olduğunu, yeni yapılan zamla yıl sonu 530 YTL'ye ulaşacağını, yıl sonunda 540'ı bulacağını kaydeden Erdoğan, 6 senede yüzde 300 zam yapıldığını ifade etti. Bunu yeterli bulmadığını ifade eden Erdoğan, ''Geldiğimizde 230 milyar dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasılası olan Türkiye'nin 2007 sonu itibariyle 659 milyar dolar, inşallah bu yıl sonu itibarıyla 750 milyar doları yakalıyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu hizmetlerden bahsedilebilir mi?'' diye sordu.

''IMF'nin emriyle yatırımlardan 6 katrilyon lira kesildiğinin'' söylendiğini anımsatan Erdoğan, ''Bırakın biz hesabımızı iyi yaparız. IMF ile de anlaşırken bu tür şeyleri yaparız ama biz hiçbir zaman yatırımlarımızı aksatmayız. Şu farkımız var. Sizin ona yaptığınızı biz bire ikiye yaparız. Kamu kaynaklarının, devlet hazinesinin, maliyesinin yağmalandığı bir ortamda taş üstüne taş konabilir mi? Dün sayın Çiçek de söyledi. Farelerin bile aç dolaştığı bir Hazineyi devraldık'' dedi.

''SİYASETİN KİRLETİLMESİNE GÖZ YUMMAYIZ''

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Masada otururuz, çalışırız, gayret ederiz, ülkemizin menfaati, gereği neyse onu yaparız. Yetimin hakkı yeniyorsa, milletin birikimi çarçur ediliyorsa, bu yollar, bu konutlar, derslikler, hastaneler yapılabilir miydi? Yapılabilseydi onların hükümette oldukları dönemlerde biz bu hizmetleri zaten görürdük. Ama göremedik. Yolsuzluklar konusunda şahsen de parti olarak da son derece hassasız. Milletin tek bir kuruşunu, yetimin hakkını hiç kimseye yedirtmeyiz. Yiyenlere ya da yeltenenlere de asla müsamaha göstermeyiz. Ne yerel yönetimlerde ne bürokraside ne de siyasette bizim bu tarz girişimlere asla tavizimiz olmamıştır, olamaz. Biz siyaseti kirlerinin pasından, üzerindeki lekelerden temizledik, arındırdık. Siyasetin yeniden kirlenmesine ve kirletilmesine de asla göz yummayız.''

''DEMOKRASİ KAZANSIN''

Yerel seçimlere 3 ay kaldığını anımsatan Erdoğan, parti olarak hazırlıklarını yapmaya devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, ''Bu seçim için, barış içinde yarış diyoruz. Biz demokrasi kazansın istiyoruz, biz hizmet kazansın istiyoruz, biz emek kazansın istiyoruz. Biz, kim kazanırsa kazansın nihayetinde milletimiz kazansın istiyoruz. Bu amaçla tamamen demokrasi içinde, tamamen hukuk içinde, hoşgörü ve nezaket içinde kampanyamızı yürüteceğiz'' diye konuştu.

İstanbul, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Antalya belediye başkan adaylarını açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, 15 Ocak itibariyle tüm adaylarını açıklamış olacaklarını ifade etti. Erdoğan, adayları belirlerken milletin nabzını tuttuklarını, onlara kulak verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Onların 'Ben de olsaydım bunu seçerdim' diyebilecekleri adayları belirliyoruz. Tabii ki yüzde yüz isabet kaydedebilir misiniz? Hayır. Böyle bir şey zaten mümkün değil. Ama en azamisini yapmanın gayreti içindeyiz. Parti içi demokrasiyi en alt birimden en üst birime kadar etkin şekilde işletiyor, çeşitli eleklerden geçirdikten sonra adayımızı açıklıyoruz.

Şunu da bir kez daha ifade etmek isterim: Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik AK Parti'nin işi. İşte İstanbul, işte Antalya, işte Konya, Kocaeli, Kayseri... Her birinde yıllardır ürettiğimiz hizmetler ortada. AK Partili belediyelerin çehresinin nasıl değiştiği, nasıl güzelleştiği ortada. AK belediyelerin yanı başlarındaki diğer belediyelerden farkı ortada. Milletim bunu görüyor.''

Hükümet olarak iller arasında asla bir ayırım yapmadıklarını söyleyen Erdoğan, ''Bu benim partimden, bu değil, anlayışını asla benimsemedik. Her siyasi partinin adeta temsilcisi olan belediyeler, kendilerine yasalar içerisinde düşen pay ne ise bu payı bizim dönemimizde aynen almıştır'' dedi.

ADAYLAR

Erdoğan, konuşmasının ardından 18 ilin ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Büyükşehir belediyeleriyle ilgili bugün açıklama yapmayacağını belirten Erdoğan, ''Hafta içinde inşallah onlarla ilgili açıklama yapacağız'' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasına göre, AK Parti'nin bazı ilçelerdeki belediye başkan adayları şöyle:

Adıyaman Çelikhan'da Mustafa Bulut, Gölbaşı'nda Yusuf Özdemir, Gerger'de Arif Karatekin; Aksaray Ağaçören'de Fırat Salman, Ortaköy'de Mahmut Ütük, Eskil'de Şerafettin Meral; Balıkesir Balya'da Kemal Çavdar, Bandırma'da Recep Eraydın, Edremit'te Yunus Bozbey, Gömeç'te Nail Kocabıyık, Gönen'de Hüseyin Yakar, İvrindi'de Recai Baytar, Savaştepe'de Gürkan Kurtbaş, Sındırgı'da Ekrem Yavaş; Bilecik Osmaneli'nde Selahattin Çetintaş; Burdur Çavdır'da Mustafa Uysal, Çeltikçi'de Ali Yüce, Gölhisar'da Mehmet Yavuzer; Denizli Akköy'de Osman Obuz, Bekilli'de Yaşar Halil Yiğit, Buldan'da Mustafa Şevik, Çameli'nde Cengiz Yılmaz, Kale'de Abdullah Karaayvaz, Acıpayam'da Sefer Demir, Çal'da Hasan Gündüz, Honaz'da Turgut Devecioğlu; Elazığ Ağın'da Mustafa Yentur, Maden'de Orhan Yavuz, Palu'da Sait Dağoğlu; Karabük Eflani'de İbrahim Ertuğrul; Nevşehir Acıgöl'de İsmail Çavuşoğlu, Kozaklı'da Erdoğan Çelik; Rize Ardeşen'de Mümtaz Sinan, Çayeli'nde Rıza Çakır, Derepazarı'nda Şaban Kalça, Fındıklı'da Adnan Özbalaban, Güneysu'da Ahmet Minder, İkizdere'de Hasan Kösoğlu, İyidere'de Ahmet Mete, Kalkandere'de Nihat Çolak; Sivas Akıncılar'da Mevlüt Albayrak, Divriği'de Mehmet Gülesinli, Doğanşar'da Necdet Oktay Karaman, Gürün'de Mehmet Aktaş, Koyulhisar'da İlhan Eren, Suşehri'nde Şaban Coşkun, Bolu Mudurnu'da Metin Soygür, Seben'de Süleyman Özbağ, Kıbrısçık'ta Kemal Aktaş; Tekirdağ Çerkezköy'de Ali Ertem, Şarköy'de Can Gürsoy, Hayrabolu'da Şener Çelikayar; Tokat Almus'ta Hasan Hüseyin Arıkan, Başçiftlik'te Recep Gökçe, Niksar'da İdris Şahin, Pazar'da Şerafettin Pervan, Sulusaray Hacı Bekir Coruk, Turhal'da Ali Gözen, Yeşilyurt'ta Kazım Misafir; Van Başkale'de Ejder Yağızer, Muradiye'de Nafiz Ağoğlu, Özalp'de Emin Gözütok, Çaldıran'da Pervan Yıldırım, Yozgat Akdağmadeni Suphi Daştan, Sorgun'da Ahmet Şimşek, Yenifakılı'da Ersin Karabulut.

''MÜTEVAZİ OLACAĞIZ''

Erdoğan, il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdikten sonra adaylara tavsiyelerde bulundu.

Başarılı hizmetler vermenin belediye başkanlarının görevleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, söyle konuştu:

''Yani 'ben şu kadar iş yaptım', 'şu kadar iş bitirdim', şudur, budur... Bu işi çözmüyor. Peki, yeterli olan ne? Yeterli olan insanların gönlünü, sevgisini, muhabbetini kazanabilmektir. Onun için bizler mütevazi olacağız. AK Parti'nin her bireyine, başbakanından, genel başkanından tüm MKYK yöneticilerine, MYK üyelerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclisi üyelerine, il başkanlarına, kadın ve gençlik kolları başkanlarına, ilçe başkanlarına, hepsine yakışan mütevazi olmaktır.

Biz mütevazi olacağız, toprak gibi olacağız, böyle gideceğiz. Şunu duymak istemiyoruz; belediye başkanlarıyla il ve ilçe başkanları arasında sıkıntı. Hayır. Dayanışma içinde olacağız. Barış içinde olacağız. Milletvekilleri ile belediye başkanları arasında gerilim, sıkıntı duymak istemiyorum, istemiyoruz. Barış içinde, dayanışma içinde olacağız. Çünkü bizim için her şey ne için? Önce partimiz güçlü olacak ki 'Her şey Türkiye için' gerçeğini ne yapabilelim, gerçekleştirelim. Bunu özellikle istiyoruz.''

gorunmezkaza
12-30-2008, 17:03
BAŞARIYLA SEÇİMLERDEN ÇIKACAĞIZ ALAHIN İZNİYLE KAYSERİDE ASKER OLDUĞUM İÇİN OY KULLANAMIYORUM KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MEHMET ÖZHASEKİ BEY KAYSERİYE YAPTIĞI SON HİZMETLERİ GÖRÜNCE YİNE BÜYÜK BİR OY FARKIYLA KAZANACAKTIR ÖNEMLİ OLAN MEMLEKETİM OLAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ ALLAHIN İZNİYLE BÜTÜN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA BÜYÜK SABIRLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM:gül:

ishakyilmaz
12-30-2008, 17:28
BAŞARIYLA SEÇİMLERDEN ÇIKACAĞIZ ALAHIN İZNİYLE KAYSERİDE ASKER OLDUĞUM İÇİN OY KULLANAMIYORUM KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MEHMET ÖZHASEKİ BEY KAYSERİYE YAPTIĞI SON HİZMETLERİ GÖRÜNCE YİNE BÜYÜK BİR OY FARKIYLA KAZANACAKTIR ÖNEMLİ OLAN MEMLEKETİM OLAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ ALLAHIN İZNİYLE BÜTÜN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA BÜYÜK SABIRLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM:gül:
Zafer mutlaka inananların olacaktır.!Vatani görevinizde başarılar diliyorum.;1

ishakyilmaz
01-01-2009, 13:47
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN BAŞLIKLAR

- Tabi gerek büyükşehir belediye başkanım. Gerek el ele omuz omuza yürüyen ilçe belediye başkanı adaylarım. Onların da bir kısmını burada açıklayacağım. El ele verecekler dayanışma içinde olacaklar. Ankaramızı süratle sıçratacaklar. Yeni dönemde Melih Gökçek kardeşimiz ile yolumuza devam edeceğiz.

http://resim.samanyoluhaber.com/resim/melih_gokcek.jpg
- Yalan yanlış haber yazmada mahir olan medya kulp taktı. Arsenik miktarı yüksek, Ankara zehirleniyor dedi. Her türlü iftirayı attılar. Acaba kaç kişi zehirlendi. Ama İzmir'de... Anamuhalefet kendi içinde bir efsane çıkarmaya çalışıyor. Şöyle bir gezerken Sağlık Bakanı'na sorun İzmir'deki arsenik miktarını sorun diyor. Nerde İzmir'de. Hemen hükükemete yüklenmeye başladı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Aslında sevdiğim birisi. Ama o da dolduruşa gelmiş. Beydağı Barajını kim bitirdi. Biz bitirdik. Şimdi sulama kanalları yapılıyor. Gördes'i kim bitirdi. Ayın 17-18'inde İzmir'deyiz. Biz CHP'li belediyedir diye yanlız mı bıraktık. Yapamıyoruz dediler raylı sistem için Ulaştırma Bakanıma söyledim yardımcı oldular. Üniversiad'ın altından kalkamadılar. Biz süratle girdik. Özel kanun çıkardık. Şimdi Taha Aksoy bey'i görevlendirdik ve tamamladık bitirdik. Ama tabi bunu halkımın hepsi bilmeye bilir. Ankara'nın su olayı İzmir'in su olayı sürekli karşılaştırılıyor. Kim kaybeder yönetim kaybeder de halkıma da faturası çıkar.

- ASKİ son yıllarda Türkiye'ye örnek olacak projelere imza attı. Ankara Avrupa'ınn en büyük arıtma tesisini hizmete aldı. ASKİ 2005 sonunda 45 milyon dolara baraj mal etti. Kocaelinin önceki belediye başkanı Yuvacık'ı 4.5 milyar dolara mal etti. Şimdi anamuhalefet bunu önce il başkanı yaptı şimdi de belediye başkanı yaptı. Ah Türkiyem ah kimlerin elindesin. Ve bu zat dara düştüğü zaman hep şunu söyledi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle söylerdi. Belediye artan suyu alacaktı. Seninle yapılmış bir protokolüm var mı? Sen önce kendi su sorununu çöz sonra bize su ver. Biz İstanbul'dan Gebze'ye su veriyoruz. İnsanı dürüst olmaya davet ediyorum. Göz göre göre dürüstlüğü bırakıp doğru konuşmamak niye. Onun için anamuhalefet partisinin hizmet anlıyışı budur. Hazine hala CHP belediyenin o borcunu ödemeye devam ediyor. Kim ödüyor o borcu Türk milleti ödüyor. Bunu yapan kim CHP zihniyetidir. Yuvacık Barajı Kocaeli'nin ihtiyacını karşılamıyor. Onların ufku yok. Şimdi bizim belediyemiz alternatiflerini üreterek Yalova'dan su getirdik. Kavşakkaya Yuvacık Barajı'nın iki katı büyüklüğünde. 45 milyon dolarla çok çok ucuza mal edildi. Halep ordaysa arşın Ankara'da Yuvacık'ta.

- 3 milyon 300 bin ton asfaltlama yapıldı. Belbeton şirketi kaldırım malzemeleri sadece Ankara'da değil Türkiye genelinde kullanılıyor. Ankara'nın hizmet sınırları genişletildi. Köylerin yolları yapıldı. Bunu tabiki yaşayan vatandaş biliyor.

- Türkiye AB ile katılım müzakerelerini yürütüyor. Diplomaside ağırılğı olan itibarı olan bir ülke yaptık. Bölgesele ve küresel gelişmelerde Türkiye'nin hareketi dikkat çekiyor. Ankara'nın da daha çok ziyaret edilmesine vesile oldu. Görüştüğümüz bir çok kişiden sizin Ankara'nın havaalanı neden böyle derlerdi. Neden şehire girerken villalarla dolu şehirleriniz derlerdi. Onlar bizdeki gecekondu kültürünün farkında değillerdi. Dışı seni içi beni yakardı. Hele hele gece geçerken villaları görürlerdi. Şimdi olay değişti. Bu bulvarın yapılması ile havaalanının yeni terminal binası ile şimdi gelenler bize şunu söylüyor: Devlet başkanları bakanlar, başbakanlar milletvekilleri. Ankara bu kadar kısa sürede nasıl değişti diyorlar. Ankara altyapı ve üstyapısını tamamladı.

- Şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum. 1994 yılına kadar 17 alt-üst geçit yapıldı. son 15 yılda 101 alt geçit yapıldı. Aynı dönemde yapılan yaya alt-üst geçidi 91 oldu. Sadece son bir yılda 21 alt-üst geçit yapıldı ve Ankara'nın trafiği nefes aldı. Modern bir görünüm kazandı. Şehrin pek çok yerine bulvarlar ilave edildi. Esenboğa ve şehir alanında yapılan yol Ankara'nın vitrini dünyaya açılan kapısı konumunda. İnsanlar buralara bakarak Türkiye değerlendirmesini yapıyor. Toplantısını yapacağı yere kadar ülkeyi görür ve tanır. Böyle bir koşullar içinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Kısa sürede 4 ayda bu yol tamamlandı. Yol üzerindeki çirkin görüntüler kaldırıldı. İşimiz bitti mi bitmedi. Orada TOKİ çalışmalarını yapıyor. Bu konutlarla birlikte tabi tüm çevrenin peyzaj çalışmaları bitirilecek. Gerek konutlar ve yeşil alanlarla parklar ve bahçelerle yapılıdğında Ankara'ya girişi çok daha güzel olacak.

ishakyilmaz
01-01-2009, 13:48
Gaziantep ilimizi tarihine kültürüne potansiyeline yakışır imar etmeye devam edeceğiz. Yeni dev yatırımlar yapacağız. Gaziantep'te yeni dönemde adayımız Asım Güzelbey kardeşimizdir.

http://resim.samanyoluhaber.com/resim/asim_guzelbey.jpg
- İnşallah bunlar bir cazibe oluşturur ve siz de gezersiniz. Gezmek görmek lazım. Gaziantep'te bir önemli adım. Raylı sistem. 10 kilometre raylı sistemin çalışması başladı ve 2010 yılında bitiyor. Gaziantep belediyemizi bunun için kutluyorum. Bu proje ile Gaziantep'in ulaşım sorunu çözülüyor.

- 5 yılda 994 bin metrekare sıcak karışım asfalt döktük. 15 yılda sadece 6 proje yapılmıştı biz 5 yılda 21 proje yaptık. 5 yıl önce Gaziantep'e girdiğinizdeki şehri düşünün. Adeta gecekondu egemenliği. Şimdi girdiğiniz zaman bulvara giriyorsunuz. Her tarafı pırıl pırıl bir dünya kentine giriyorsunuz.

- Gelelim Gaziantep'e... Biz işbaşına gelmeden CHP'li belediye yönetiyordu. Son seçimlerde AK Parti işbaşına geldi. Şu birkaç karşılaştırmayı kamuoyuna sunuyorum. CHP idaresindeki G.Antep'te 10 yılda 810 bin metrekare sati kaplama asfalt yapıldı. Ancak bizde 1 bilyon 483 bin metrekare yapıldı. Fark ortada biri çamura mahkum ediyor. Biz çamurdan kurtarıyoruz.

ishakyilmaz
01-01-2009, 13:48
Erzurum için hizmet üretmeye devam edecek. Dadaşlar diyarını Türkiye'nin yıldızı haline getireceğiz. Erzurum'a sesleniyorum yeniden Ahmet Küçükler ile yolumuza devam edeceğiz.

http://resim.samanyoluhaber.com/resim/ahmet_kucukler.jpg - 4 adet hava ambulansından birini Erzurum'a verdik. 9 hastaneyi Erzurum ve ilçelerine kazandırdık. Bu Erzurum tarihinde yok. Pırıl pırıl bir hava alanının Erzurum'a kazandırdı. Belediyemiz gençlik ve spor genel müdürlüğümüzle birlikte bir adım attı. Üniversiteler Arası kış oyunları için başvuru yaptı. Bu başarı ile tamamlandı ve 2010 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı. Hem Erzurum hem de Türkiye için büyük bir adım. Spor tesisleri ile Erzurum'un çehresi değişecek. 2010 ve sonrası için uluslararası müsabakalarda kullanılacak. Kış sporları için bir yere gidilecekse Palandöken'e 2 saatte ulaşacak. Erzurum'un 90 yıldır devam eden su sorununu Palandöken suyunu Erzurum'un su sorunu çözüldü.

- Topyekun bir hizmet ve yatırım seferberliği başlattık. Hükümet olarak Erzurum'da önemli yatırımları gerçekleştirdik. 6 yılda 1131 yeni dersliği tamamladık. (Erzurum'da AK Parti döneminde yapılan icraatlerden örnekler veriyor) Biz burada Erzurumlu kardeşlerimizi, Erzurum'u nasıl yakından takip ettiğimizi ortaya koyduk. Erzurumlu kardeşlerimiz de AK Parti'yi unutmadı.

- Şimdi en doğudan Erzurum'dan başlayalım. Erzurum, Türkiye'nin doğuya Asya'ya açılan önemli merkezlerinden biri... Maalesef bizden önceki dönemde ciddi bir gerileme kaydetti... Dinamik bir potansiyele sahip olmasına rağmen ne yazık ki bu potansiyeli değerlendiremedi..

- Bakınız İstanbul, Ankara gibi illerimizde kısa vadeli düşünmenin imkanı yok... Birçok şey AK Parti iktidarıyla oldu. (Büyükşehirlerdeki icraatleri anlatıyor) Nasıl oluyor bunlar? İş bilenin kılıç kuşananın.. Özetle şehirlemizi geleceğe hazırlıyoruz...

- CHP bunu yapamıyorsa yapmamışsa bize ne... O onların özelliğidir... Halkın ihtiyaçları dikkate alınmamış, 10 yıl 50 yıl sonrası düşünülmemiş..

- Bu ülkenin en ücra köşesine fakir fukaranın kömürünü dağıtan iktidar var. Bunu hazmedemeyen muhalefet var. Biz seçimden seçime kömür dağıtan bir iktidar değiliz ki.. Niçin çünkü anayasamızın sosyal hukuk devleti vasfına dayanarak yapıyoruz.

ishakyilmaz
01-01-2009, 13:55
Ak partimiz adaylarını tüm hızıyla açıklmaya devam ediyor.15 Ocak'a kadar bütün adaylarımızı açıklayacağız.

ishakyilmaz
01-01-2009, 14:06
Ankara'nın ilçeleri belediye başkan adayları şöyle:

Polatlı: Yakup Çelik
Akyurt: Gültekin Ayantaş
Altındağ: Veysel Tiryaki
Kazan: Lokman Ertürk
Keçiören: Turgut Altınok
Yeni Mahalle: Ahmet Duyar;
Çamlıdere: Hazım Canercan
Güdül: Hüseyin Erdoğan
Pursaklar: Selçuk Çe

sertakpartil
01-01-2009, 15:59
ELBİSTAN ANKET SONUÇLARI YÜZDE OLARAK
Seçmenin 38.68 PAKSOYLA yola devam diyor
19.70 i KÜÇÜK diyor
17.15 i DEDE diyor
Akp NİN diğer adayları ise 13.13
Diğer partiler ise11.31 de kalyor
DURMUŞ DİYEN 19.70 İN 17.41 İ DEDE DE OLABİLİR DERKEN
DEDE DİYEN 17.15 İN 6.21 DURMUŞTA OLABİLİR DİYOR
DİĞER AKP ADAYLARINI DESTEKLEYENLERİN YANİ 13.13 ÜN 11.60 DEDE DE OLABİLİR DERKEN 4.7 Sİ DURMUŞTA OLABİLİR DİYOR
BÖYLECE ŞU SONUÇ ÇIKIOR

AKP DEDEYLE SEÇİME GİRERSE 46.17 OY ALACAK VE AKP DİYEN SEÇMENDEN 3.29 KAÇIRACAK
AKP DURMUŞ KÜÇÜK LE SEÇİME GİRERSE 30.60 OY ALACAK VE AKP DİYEN SEÇMENİN 19.38 İNİ KAÇIRACAK

PAKSOYUN
38.68 PKSOY+3.29 KAÇANLAR 41.97 DEDEYLE YARIŞIRSA ALACAĞI OY
PAKSOY DURMUŞ İLE YARIŞIRSA GALİBA KAÇAN OYLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ PAKSOYA GİTMEYECEK GİBİ DURUYOR TEKRAR AKP DE (İKNA EDİLİRSE )KALABİLİR DİĞER PARTİLEREDE GİDEBİLİR PAKSOYA GİDEN DE OLACAKTIR TABİ BUNU ŞİMDİDEN ÖLÇMEK MÜMKÜN DEĞİL

politikaci
01-02-2009, 18:17
İzmir BİZİM OLACAK

sami2222
01-06-2009, 11:55
Talas Belediye Başkanı Aday Adayı
TALASIMIZI DAHA GÜZEL, CAZİBE MERKEZİ

METROPOL BİR İLÇE YAPMAK ARZUSU İLE

HEP BİRLİKTE EL ELE

Belediyeciliğin gece gündüz çalışma gerektiren, sevgi.saygı ve fedakarlık işi olduğunu biliyorum. Güzel Talas'ımızı aydınlık yarınlara taşımak ve cazibe merkezi yapmak için İÇİNİZDEN BİRİ olarak bu kutsal hizmete talibim.

Belediye Başkanlığı; vizyon,ufuk.uyum. etkili ve bilgili çalışmayı,halkı kucaklamayı .yeni iş imkanları oluşturmayı, yaşamı kolaylaştırmayı, temiz ve sağlıklı bir çevre, güvenli bir İlçe sağlamayı, kamu ve özel kuruluşlarla. Büyükşehir ve metropol ilçelerle koordineli birçalışmayı gerektirir.

Mesleğim gereği Eğitim .Hukuk ve Adli alandaki birikimlerimden ve Kayseri Melikgazi Belediyesi Meclis üyeliğindeki aktif çalışmalarımdan elde ettiğim tecrübelerimi ekip çalışmasıyla modern ve gelişmiş TALAS oluşturmakta kullanacağım. TALAS'IMIZIN VE YENİ KATILAN MAHALLELERİMİZİN sorunlarını ve kalıcı çözümlerini çok iyi bilmekteyim.

Talas'ımızı kucakla[KÜFÜR YOK]; alt ve üst yapılaşmadan estetiğe .temizlikten sağlığa,teknikten mimariye, park-bahçeden ticarete,eğitimden kolay ulaşıma, turizmden seyahate. Üniversitemizi de dikkatte alarak nitelikli bir çok projeyi kaliteli yaşamak adına sizlerle paylaşacağım. Bunun için gerekli olan bilgi ve tercübeye sahibim.

Teveccühlerinizle seçilirsem; her zaman ve her zeminde ulaşılan, kapısı herkese açık, kapısında beklenilmeyen bir belediye başkanı olacağım.

Belediye kaynaklarını verimli ve yerinde kullanarak kalıcı eserler bırakmak için büyük bir aşk ve fedakarlıkla çalışacağım.

• DÜRÜST, ŞEFFAF. DİNAMİK,

VE HESAP VEREBİLENBELEDİYE İÇİN,

• EĞİTİMLİ .SAĞLIKLI VE HUZUR İÇİNDE YAŞAYAN,

İŞ GÜÇ SAHİBİ VE YARINA GÜVENLE BAKAN TALAS'LILAR İÇİN,

• ÇOCUKLARA, GENÇLERE, KADINLARA YAŞLILARA ÖZÜRLÜLERE VE HER BİR FERDE DEĞER VEREN HlZMET ANLAYIŞI İÇİN,

• HALKIN YÖNETİME AKTİF KATILIMININ S AĞLANDIĞI, SORUNLAR İN ZAMANINDA TESPİT EDİLEREK GİDERİLDİĞİ .PLANLI.VERİMLİ, ÜRETKEN.SOSYAL BİR BELEDİYE İÇİN,

• BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE TALAS'A HİZMET İÇİN,

DURMAK YOK, YOLA DEVAM...

Yerel Seçimlerin TALAS'a hayırlar getirmesi dileğimle.

Eklenti:

ÖZGEÇMİŞ

1962 Develi doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladım. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ELEKTRİK BÖLÜMÜNDEN 1983 yılında mezun oldum.

1983 -1984 tarihleri arasında Afşin - Elbistan Termik Santrali yapımında Teknik kontrol olarak görev aldım.

1984-1990 yıllan arasında İsparta ve Kayseri de Endüstri Meslek Liselerinde Elektrik Bölümü öğretmenliği ve Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünde Öğretim Üyesi görevinde bulundum.

Bu esnada 1984 yılında kazandığım ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNDE 1989 yılında mezun oldum.

Vatani görevimi 1991 - 1992 yılları arasında GENELKURMAY BAŞKANLIĞI PERSONEL DAİRESİNDE Hukuk Müşaviri olarak yaptım.

1994 - 1999 yılları arasında MELİKGAZİ BELEDİYESİ MECLİS VE ENCÜMEN ÜYESİ ve MELİKGAZİ BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ OLARAK GÖREV YAPTIM.

1998 - 2000 yılları arasında KAYSERİ BAROSU YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ görevinde bulundum.

1992 yılından beri KAYSERİ'de serbest AVUKATLIK yapmaktayım. Ayrıca Kayseri Adliyesinde Uzlaştırıcı Avukat görevinide sürdürmekteyim. Keza 1993 yılından beride Noterlik Belgesi sahibiyim.

* Yeşilay Kayseri Şubesi," Kayseri ilim Yayma Cemiyeti, * Kayseri Aydınlar Ocağı * Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma

üyesiyim.

1985 yılından beri yerel ve genel seçimlerde dahil olmak üzere toplumsal ve siyasi faaliyetlerime devam etmekteyim. Yabancı dil olarak Almanca bilmekteyim.

Evli ve iki çocuk babasıyım.

Avukat TALAT TOPÇU

AK PARTİ

TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Eklenti:

ishakyilmaz
01-11-2009, 14:00
Ak Parti daha önceki dönemde de Ahmet Priştina'nın karşısına Taha Aksoy'la çıkmış ve beklenenin üzerinde bir oy almıştı.
İzmir'de Ak Parti ve CHP arasında anketlerda 6 puanlık bir fark var. CHP'nin adayı ise Aziz Kocaoğlu.

TAHA AKSOY

1947 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Sivas'ta, lise eğitimini İzmir'de tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1969 yılında mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce ve Almanca biliyor.
http://i.iha.com.tr/i//2009/01/11/maintopheadline/IHA_20090111_38509.jpg

ishakyilmaz
01-11-2009, 14:05
Toçoğlu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK), bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirtti. AK Parti Sakarya İl Başkanı Şenol Morgül'ün gece kendisini telefonla aradığını aktaran Toçoğlu, şunları kaydetti:

http://resim.samanyoluhaber.com/resim/zeki_tocoglu.jpg ''AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne başkan adayı gösterildiğimi öğrendim. Karar MYK toplantısında alınmış. Başkan adaylığı için resmi bir başvuru yapmadım ama aday gösterildim. Partim ne derse onu yaparım. Genel merkez ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiridir. Bize düşen bu göreve layık olmaktır. Benim için büyük bir onur. Onurlandım ve gururlandım, göreve layık olmaya çalışacağım.''

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ile görüştüğünü belirten Toçoğlu, ''Bana hayırlı olsun dileklerini iletti. Bu konuda herhangi bir problem yok. Destek vereceğini söyledi'' dedi.

ishakyilmaz
01-11-2009, 14:31
AK Parti`nin adayı Altepe http://www.olay.com.tr/sayfalar/Haber/HaberResimleri/Resim_1231623724.jpg
AK Parti, Bursa`nın günlerdir merakla beklediği belediye başkan adaylarını netleştirdi. Açıklamayı bugün Erdoğan yapacak.
11-01-2009
Büyükşehirler arasında AK Parti`yi en çok zorlayan Bursa`da düğüm nihayet çözüldü. Bursa milletvekilleriyle dün bir kez daha biraraya gelen Erdoğan, Büyükşehir`in yanı sıra ilçelerdeki adayların isimlerini de belirledi. Erdoğan, partisinin Bursa adaylarını bugün Ankara Altındağ Spor Salonu`nda 13,00`te düzenleyeceği tanıtım toplantıyla duyuracak.
RECEP ALTEPE KİMDİR?
1959 yılında Bursa’da doğdu. İlkokulu Demirtaşpaşa İlkokulu’nda, ortaokulu Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde ve lise öğrenimini de Tophane Teknik Lisesi’nde tamamlayan Recep Altepe; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu..
1982-1983 yılları arasında yedek subay olarak askerliğini tamamlayan Recep Altepe, 1983 yılından itibaren kendi kurduğu firmasında kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma, soğutma tesisatı ve proje işleri yapmaya başladı.
Siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak giren Recep Altepe, 1994 yılından itibaren İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı ve 1 yıl da Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği görevlerinde bulundu. 1994 Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeliği ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliğine seçilen Recep Altepe, 1999 yılı seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilmiş olup 10 yıldır bu görevleri sürdürmektedir. Bu görevleri sırasında yurtiçi ve yurtdışı geziler ile çalışmalara katılan Recep Altepe, ayrıca İmar, Bütçe, Mali İşler ve Ulaşım Komisyonlarında görev aldı.
1983 yılından bu yana evli olan Recep Altepe, 2 kız, 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babası
Osmangazi’de Mustafa Dündar’ın, Yıldırım’da Özgen Keskin’in, Nilüfer’de Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer’in, Gürsu’da Orhan Özcü’nün, Kestel’de Yener Acar’ın, Mudanya’da Hasan Aktürk’ün, Gemlik’te Cemal Aydın Aybey’in, Orhangazi’de Yusuf Korkusuz’un, İznik’te İsmail Yılmaz’ın, Yenişehir’de Bülent Hamdi Cingil’in, İnegöl’de Alinur Aktaş’ın, Keles’te Mustafa Bektaş’ın, Orhaneli’de İrfan Tatlıoğlu’nun, Büyükorhan’da Selçuk Selami Türkmen’in, Harmancık’ta Mustafa Çetinkaya’nın, Karacabey’de Ergün Koç’un ve Mustafakemalpaşa’da Sadi Kurtulan

ishakyilmaz
01-11-2009, 15:36
Yusuf Ziya Yılmaz kimdir?

1951 yılında Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akedemisi'ni bitirdi.1975 yılında Makina Mühendisi olarak göreve başladı.

Merzifon-Osmancık-Kargı ve Amasya-Mecitözü-Çorum Yol Yapım Şantiyeleri'nde 2 yıl görev yaptı.

http://foto.gazetevatan.com/newpics/news/110120091427183779498_3.jpg

1978-1980 yılları arasında Diyarbakır'da askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde Makina İşletme Mühendisi olarak çalışmaya devam etti. 1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atandı.
Dört yıl sonra İngiltere'de Eğitime gönderildi. Burada İleri Teknoloji ve Bilgisayar Eğitimi aldı. Dönüşte Karayolları Genel Müdürlüğü'ne İkmal Şube Müdürü olarak atandı. Bu görev süresi boyunca bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılması konusunda çalıştı ve başarılı sonuçlar aldı.

1990 yılında atandığı Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Yusuf Ziya YILMAZ, Bu zor bölgede Van, Çatak, Bahçesaray, Çaldıran, Muradiye, Doğubeyazıt, Hizan, Küçüksu ve Pervari yol yapım çalışmalarını özveriyle ve zorluklarla tamamladı.

1992 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. Samsunda; Samsun-Kavak yolunun 35 kilometrelik kısmını, Karayolları kendi makine ve personeli ile maddi ve ekipman güçlüklerini aşarak 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamladı.

Samsun Çevre yolunun proje kamulaştırma ve yapım çalışmalarında bulundu.
Samsun-Çarşamba yolunu gerçekleştirdi.Samsun şehiriçi geçişini tamamladı.
Samsun Bafra yol yapım çalışmalrını başlattı.
Samsun batı çevre yolunun proje çalışmarının başlatılmasını sağladı.

Çorum-Amasya-Tokat-Ordu ve Sinop illerinin ulaşım sorunlarını çözen hizmetlerde bulundu.

1998'de İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne atandı.Görevde bulunduğu süre içinde Türkiye'nin en büyük projelerine imza atan Yusuf Ziya YILMAZ, İstanbul için de çok şey yaptı.

İstanbul 3 Boğaz köprüsü ve Çevre Yolu Projelendirme çalışmaları, Çorlu ve Çerkezköy yolları,
Haliç Köprüsü inşaatının tamamlanması ve Samsun'a hizmet için 23 yıllık görevinden ayrılarak, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.28 Mart 2004 tarihinde tekrar Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilerek görevine devam etmektedir.

ishakyilmaz
01-11-2009, 15:49
Başbakan Erdoğan Eskişehir'i Prof. Dr. Hasan Gönen'e teslim etti.

Başbakan Erdoğan : "Eskişehirde tecrübesiyle plan ve projeleriyle hizmet üretecek bir kardeşimizi aday gösterceğiz. Eskişehirimizi güzelleştirmek ve hizmet üretmek için kollarımızı sıvıyoruz. Eskişehirimiz iletişimle yürüdü. Biz Eskişehirin alt yapısı ile üst yapısını birleştirecek, bazı şeylere engeller bile çıkarıldı. En sonunda o da aşıldı. Ama o olmaz burası yereldir bir halka hizmetin ulaşacağı yerdir. Şehir merkezinden geçecek hızlı treni yolun altından inşallah daha iyi hizmet verecek. Eskişehirle Ankara ve İstanbul'u birbirine yaklaştıracağız. Eskişehiri kentsel değişim dönüşümünü kendi dünyasında başarabilecek bu şekilde de teori ve pratiğini birleştirecek bir adayımız olsun dedik ve bu anlayışla müzakerelerimizi yaptık ve Eskişehirde doğmuş büyümüş Osmangazi Üniversitesinde öğretim üyeliğinden istifa ederek, Profesör Doktor Hasan Gönen beyi aday ilan ettik." dedi.

ishakyilmaz
01-11-2009, 15:51
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Toçoğlu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hasan Gönen

Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan

Edirne Belediye Başkan Adayı Mustafa Hatipler

ishakyilmaz
01-16-2009, 14:27
Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Bilici,
Amasya Cafer Özdemir,
Bingöl Serdar Atalay,
Bitlis Fehmi Alaydın
Çankırı İrfan Dinç,
Erzincan Yüksel Çakır,
Hakkari Şükrü Çallı
Isparta Hasan Balaman,
Karaman Kamil Uğurlu,
Kars Nevzat Bozkuş,
Kastamonu Mustafa Gökhan Gülşen,
Kırşehir Yaşar Bahçeci,
Malatya Ahmet Çakır,
Osmaniye Suat Önal,
Şanlıurfa Mehmet Oymak,
Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,
Yalova Barboros Bilicioğlu,
Zonguldak Secaattin Gonca,

ishakyilmaz
01-16-2009, 14:36
İstanbul Büyükşehir: Kadir Topbaş

Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı
Başakşehir: Mevlüt Uysal
Bayrampaşa: Hüseyin Bürge
Beşiktaş; Sibel Fatma Çarmıklı
Büyükçekmece: İlker Gürbüz

Çatalca: İsmail İp
Çekmeköy: Ahmet Poyraz
Esenler: Teyfik Göksu
Eyüp: Deniz Köken
Fatih: Mustafa Demir

Kartal : Bekir Kılıç
Pendik: Salih Kenan Şahin
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin
Sancaktepe: İsmail Erdem
Sultangazi: Cahit Altunay

Kadıköy: Sinan Genim
Sarıyer: Mehmet Akif Şişmanoğlu
Şişli: Emin Haberdar
Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan
Şile: Can Tabakoğlu

Kağıthane: Fazlı Kılıç
Küçükçekmece: Aziz Yeniay
Zeytinburnu: Murat Aydın
Ümraniye: Hasan Can
Bahçelievler: Osman Develioğlu

Gaziosmanpaşa: Erhan Erol
Silivri: Hüseyin Turan
Güngören: Şakir Yücel Kahraman
Maltepe: Fikri Köse
Tuzla: Şadi Yazıcı

Esenyurt: Necmi Kadıoğlu
Ataşehir: Ömer Abamor
Bakırköy: Oğuz Satıcı
Bağcılar: Lokman Çağırıcı

ishakyilmaz
01-16-2009, 15:37
http://img.sabah.com.tr/im/2009/01/16/3E50D78F39D9EB46BF019486x.jpg (http://www.sabah.com.tr/haber,148CBDB2288647C793850B63D580176D.html)

ishakyilmaz
01-17-2009, 19:17
İşte bugün açıklanan adaylar:17.01.2009

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban,
Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Aslan,
Manisa Belediye Başkan Adayı Bülent Kar
Bayburt Belediye Başkan Adayı Hacı Ali Polat
Kütahya Belediye Başkan Adayı Mustafa İça,
Tunceli Belediye Başkan Adayı Cihan Açıkgöz
Uşak Belediye Başkan Adayı Mesut Apaydın

Feride
01-17-2009, 19:31
istanbul avcılar açıklanmamış mı ki.???

ishakyilmaz
01-22-2009, 13:09
Ağrı: Hasan Arslan
Ardahan: Faruk Köksoy
Artvin: Orhan Yazıcı

Aydın: Mustafa Ancin
Bartın: Emin Özkan
Batman: Ziver Özdemir

Çanakkale: Murat Efe
Mardin: Mehmet Beşir Ayanoğlu

Akşam erken saatlerde belli olan merkezler:
Çorum: Muzaffer KÜLCÜ
Kırıkkale: Veli KORKMAZK.Maraş: Mustafa POYRAZ.
Ordu : Ayşe Bahar Çebi

Üç mevsim
01-22-2009, 22:01
istanbul avcılar açıklanmamış mı ki.???
Yeni açıklandı Cafer Sezgin.. Nasıl bilirsiniz kendilerini

İşte Bugün (22 Ocak Perşembe) açıklanan Adaylarımız:

Mersin Büyükşehir: Mustafa Eyicioğlu

Aydın: Mustafa Aycın

Batman: Ziver Özdemir

Çanakkale: Murat Efe

Çorum Muzaffer Külcü

Düzce İsmail Bayram

Kahramanmaraş Mustafa Poyraz

Kırıkkale Veli Korkmaz

Mardin Beşir Ayanoğlu

Muğla Orhan Seyfi Terzibaşoğlu

Niğde Faruk Akdoğan

Siirt Kasım Ceylan

İSTANBUL

Avcılar Cafer Sezgin

Beylikdüzü Yusun Uzun

Beykoz Yücel Çelikbilek

Eyüp İsmail Kavuncu

Üsküdar Mustafa Kara

ImHoTeP1907
01-22-2009, 22:18
eyüp te deniz köken ikinci defa adaylıktan geri çekildi, çok yanlış bir davranış biçimi oldu bana göre..

*ADEM*
01-23-2009, 17:10
yaw kapaklı adayını bilen varmı varsa haber versin lütfen

ishakyilmaz
01-23-2009, 19:47
DİYARBAKIR: Kutbettin Aksu

ARDAHAN: Faruk Köksoy

ANTAKYA: Doç Dr. Lütfü Savaş

ARTVİN: Orhan Yazıcı

GİRESUN: Hürşit Yüksel

GÜMÜŞHANE: Ercan Çimen

SİNOP: Hamza İnce

ORDU: Ayşe Bahar Çebi

soldatstein
01-28-2009, 12:05
Ak Parti Omaniye Belediye Başkan Adayı Suat Önal 'a başarılar diliyorum

ishakyilmaz
01-29-2009, 14:06
AK PARTİ'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI...
http://www.cafesiyaset.com/photos/704162699.jpg 27 Ocak 2009 19:23
Yerel seçimler öncesi tüm partililer, gönül vermiş olduğu partinin kesinleşen adaylarını merak ediyor... Cafesiyaset olarak bu merakınızı gideriyoruz...
AK PARTİ KESİNLEŞEN ADAYLARI:
ADANA
BÜYÜKŞEHİR MEHMET ALİ BİLİCİ
SEYHAN AZİM ÖZTÜRK
YÜREĞİR MAHMUT ÇELİKCAN
ALADAĞ YUSUF YILDIZ
FEKE CUMA İŞ
İMAMOĞLU TALAT SIRKINTI
KARAİSALI HASAN HÜSEYİN KUŞÇU
KOZAN KAZIM ÖZGAN
POZANTI SADİ YILMAZ DOĞAN
SAİMBEYLİ MUSTAFA UYANIK
CEYHAN BURHAN ONUK
KARATAŞ GALİP ÜNVER
TUFANBEYLİ RECEP BALI
YUMURTALIK TURGUT ERİŞMEN
ÇUKUROVA NEVZAT ARDIÇ
SARIÇAM AHMET ZENBİLCİ
ADIYAMAN
MERKEZ M. NECİP BÜYÜKASLAN
BESNİ İBRAHİM ÖZTÜRK
ÇELİKHAN MUSTAFA BULUT
GERGER ARİF KARATEKİN
GÖLBAŞI YUSUF ÖZDEMİR
SAMSAT HİDAYET FIRAT
KAHTA İBRAHİM YUSUF TURANLI
SİNCİK HASARİ ALTINTEL
TUT MEMET AKAT
AFYON
MERKEZ BURHANETTİN ÇOBAN
BAŞMAKÇI ALİ KARTÇI
BAYAT ABDULLAH ERTEKİN
BOLVADİN AHMET FEVZİ ÖZDEMİR
ÇAY ALİ YAKUT
ÇOBANLAR SALİH ALAKA
DAZKIRI RAMAZAN DEMİR
DİNAR MUSTAFA TARLACI
EMİRDAĞ CENGİZ PALA
EVCİLER FATİH DENİZ ÖZER
HOCALAR CELALETTİN KAYA
İHSANİYE HALİT AŞKAR
SANDIKLI MUSTAFA ÖZPINAR
SİNANPAŞA NURİ KÖSE
İSCEHİSAR İSMAİL BAYRAM
KIZILÖREN AHMET PEKŞEN
SULTANDAĞI İSMAİL ÇELİK
ŞUHUT RECEP BOZKURT
AĞRI
MERKEZ HASAN ARSLAN
DİYADİN SEYFETTİN YAŞLI
ELEŞKİRT MEHMET NURİ ÇELİK
HAMUR İSMET ASLAN
TAŞLIÇAY SALİH ARSLAN
DOĞUBEYAZIT ALİ KONYAR
PATNOS ABDULHALİK TAŞKIN
TUTAK İBRAHİM BOZKURT
AKSARAY
MERKEZ NEVZAT PALTA
AĞAÇÖREN FIRAT SALMAN
ESKİL ŞERAFETTİN MERAL
GÜZELYURT KUDRET ÖZEŞ
ORTAKÖY MAHMUT ÜTÜK
GÜLAĞAÇ FARUK TEĞMEN
SARIYAHŞİ EROL ATAK
AMASYA
MERKEZ CAFER ÖZDEMİR
GÜMÜŞHACIKÖY MUSTAFA SAATÇI
MERZİFON KADRİ AYDINLI
SULUOVA MAHMUT BOZ
GÖYNÜCEK HAMİT AKDERYA
HAMAMÖZÜ BAHATTİN DESTEBAŞ
TAŞOVA ÖZGÜR ÖZDEMİR

ANTALYA
BÜYÜKŞEHİR MENDERES TÜREL
AKSEKİ MUSTAFA İSMET UYSAL
AKSU BURHAN KILIÇ
ALANYA KERİM KILINÇ
DEMRE VELİ SERTBAŞ
DÖŞEMEALTI HASAN AKALIN
ELMALI SALİH TÜRKİŞ
FİNİKE NAİL DÜLGEROĞLU
GAZİPAŞA DR. İHSAN YILDIZ
GÜNDOĞMUŞ MEHMET ÖZEREN
İBRADI MUHARREM KAYA
KAŞ HALİL KOCAER
KEMER HASAN ŞEKER
KEPEZ HAKAN TÜTÜNCÜ
KONYAALTI ABDURRAHMAN YILMAZ
KORKUTELİ ADNAN UĞURLU
KUMLUCA HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA
MANAVGAT HALİL İBRAHİM KENDİROĞLU
MURATPAŞA ORHAN TOLUNAY
SERİK AHMET DOLU

ANKARA
BÜYÜKŞEHİR İ. MELİH GÖKÇEK
AKYURT GÜLTEKİN AYANTAŞ
ALTINDAĞ VEYSEL TİRYAKİ
AYAŞ RIFAT MAVİOĞLU
BALA NEŞET ALTINTOP
BEYPAZARI TUNCER KAPLAN
ÇAMLIDERE HAZIM CANER CAN
ÇANKAYA BÜLENT AKARCALI
ÇUBUK MUSTAFA ÖZDEN
ELMADAĞ GAZİ ŞAHİN
ETİMESGUT SERHAT KEMAL YILMAZ
EVREN ABDULKADİR DEMİRCİ
GÖLBAŞI ABDÜLNASIR HAŞLAK
GÜDÜL HÜSEYİN ERDOĞAN
HAYMANA HACI AYSU
KALECİK FİLİZ ULUSOY
KAZAN LOKMAN ERTÜRK
KEÇİÖREN TURGUT ALTINOK
KIZILCAHAMAM ADEM ÖZBEKLER
MAMAK MESUT AKGÜL
NALLIHAN MEHMET METE
POLATLI YAKUP ÇELİK
PURSAKLAR SELÇUK ÇETİN
SİNCAN DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA
Ş.KOÇHİSAR HAKVERDİ ALTUĞ
Y.MAHALLE AHMET DUYAR

ARDAHAN
MERKEZ FARUK KÖKSOY
ÇILDIR YUSUF YILMAZ
DAMAL MEHMET KARADEVE
GÖLE SABRİ MURATOĞLU
HANAK TAŞDEMİR ÇOBAN
POSOF YÜCEL ÖZCAN

ARTVİN
MERKEZ ORHAN YAZICI
ARDANUÇ HALİT ÖZDEMİR
ARHAVI COŞKUN HEKİMOĞLU
BORÇKA ASLAN ATAN
HOPA HÜSEYİN SİNAN ALTINSOY
MURGUL ADEM KAMİLOĞLU
ŞAVŞAT HASAN YILMAZ
YUSUFELI EYÜP AYTEKİN

AYDIN
MERKEZ MUSTAFA ANCIN
BOZDOĞAN ŞULE ÖZSOY
BUHARKENT FEVZİ UZUN
ÇINE KAYHAN GÜNEY
DIDIM HİLMİ YILDIRIM
GERMENCIK AHMET ZENCİRCİ
İNCIRLIOVA RAMAZAN YILMAZ KÖSKÜ
KARACASU EMİN METE
KARPUZLU HAYRETTİN ANMAK
KOÇARLI NEDİM KAPLAN
KÖŞK RIFAT KADRİ KILINÇ
KUŞADASI ESAT ERGÜLER
KUYUCAK KEMAL EMİR
NAZILLI MEHMET GACAR
SÖKE ALİYÜL MURTEZA GÜZELYAĞDÖKEN
SULTANHISAR ERTEGÜN ÜNAL
YENIPAZAR ZAFER SAVCI
BALIKESİR
MERKEZ SABRİ UĞUR
BALYA KEMAL ÇAVDAR
BANDIRMA RECEP ERAYDIN
DURSUNBEY MEHMET RUHİ YILMAZ
EDREMİT YUNUS BOZBEY
ERDEK HÜSEYİN AYSAN
GÖMEÇ NAİM KOCABIYIK
GÖNEN HÜSEYİN YAKAR
İVRİNDİ RECAİ BAYTAR
KEPSUT İSMAİL CANKUL
MARMARA RECEP GÜNDOĞAN
SAVAŞTEPE GÜRKAN KURTBAŞ
SINDIRGI EKREM YAVAŞ
SUSURLUK LÜTFİ BİNTAŞ
AYVALIK MEHMET MÜJDAT SOYLU
BİGADİÇ MUSTAFA GÖKSEL
BURHANİYE RIZA PABUCCUOĞLU
HAVRAN HASAN LOFÇALIOĞLU
MANYAS HASAN KAHRAMAN
BARTIN
MERKEZ EMİN ÖZKAN
AMASRA HAYRETTİN IŞIKALTIN
KURUCAŞILE MEHMET ZİHNİ SAYIN
ULUS İRFAN EKMEKÇİ

BATMAN
MERKEZ ZİVER ÖZDEMİR
BEŞIRI SAİT KARABULUT
GERCÜŞ BEDRETTİN EKMEN
HASANKEYF ABDULVAHAP KUSEN
KOZLUK MEHMET ŞAKİR NART
SASON MUZAFFER ASLAN
BAYBURT
MERKEZ HACI ALİ POLAT
AYDINTEPE ORHAN ERASLAN
DEMİRÖZÜ SELAMİ ERSEN

BİLECİK
MERKEZ SELİM YAĞCI
İNHİSAR İSMAİL CAMBAZ
OSMANELİ SELAHATTİN ÇETİNTAŞ
BOZÜYÜK İSMAİL UZEL
GÖLPAZARI EKREM KİRAZ
PAZARYERİ MUZAFFER YALÇIN
SÖĞÜT OSMAN GÜNEŞ
YENİPAZAR CENGİZ ARIKAN

BİNGÖL
MERKEZ SERDAR ATALAY
ADAKLI ZEKİ IŞIK
GENÇ ABDURRAHİM ARİÇ
KARLIOVA NİHAT BİNGÖL
SOLHAN NİYAZİ ÇAVUŞOĞLU
YAYLADERE HAŞİM AKYÜREK
YEDİSU CEMAL KIRTAY
KİĞI COŞKUN GÜVEN
BİTLİS
MERKEZ FEHMİ ALAYDIN
AHLAT KASIM ERDAL
GÜROYMAK HÜSEYİN MUTLU
HİZAN SERVET ÖZDEMİR
MUTKİ VAHDETTİN BARLAK
TATVAN MEHMET EMİN PEKER
ADİLCEVAZ ADNAN GÖKSOY
BOLU
MERKEZ ALAADDİN YILMAZ
GEREDE ÖMER BAYGIN
GÖYNÜK KEMAL KAZAN
KIBRISCIK KEMAL AKTAŞ
MUDURNU METİN SOYGÜR
SEBEN SÜLEYMAN ÖZBAĞ
YENİÇAĞA ERHAN ÇİFTÇİ
DÖRTDİVAN SEFER AKMAN
MENGEN OSMAN ERASLAN

BURDUR
MERKEZ SABAHATTİN AKKAYA
AĞLASUN VEDAT ERASLAN
ALTINYAYLA MEHMET TUĞRUL
ÇAVDIR MUSTAFA UYSAL
ÇELTİKÇİ ALİ YÜCE
GÖLHİSAR MEHMET YAVUZER
KARAMANLI HÜDAVERDİ GÖKCÜL
KEMER DURMUŞ ERDEM
YEŞİLOVA RAMAZAN TEKİN
BUCAK RAMAZAN AYAZ
TEFENNİ BAYRAM KAVAK

BURSA
BÜYÜKŞEHİR RECEP ALTEPE
GEMLİK CEMAL AYDIN
GÜRSU ORHAN ÖZCÜ
KESTEL YENER ACAR
OSMANGAZİ MUSTAFA DÜNDAR
YILDIRIM ÖZGEN KESKİN
İNEGÖL ALİNUR AKTAŞ
İZNİK İSMAİL YILMAZ
KARACABEY ERGÜN KOÇ
KELES MUSTAFA BEKTAŞ
ORHANELİ İRFAN TATLIOĞLU
ORHANGAZİ YUSUF KORKUSUZ
YENİŞEHİR BÜLENT HAMDİ CİNGİL
MUDANYA HASAN AKTÜRK
NİLÜFER IŞIL ZELİHA GENÇOĞLU MAYDAER
BÜYÜKORHAN SELAMİ SELÇUK TÜRKMEN
HARMANCIK MUSTAFA ÇETİNKAYA
M. KEMALPAŞA SADİ KURTULAN

ÇANAKKALE
MERKEZ MURAT EFE
AYVACIK MEHMET ÜNAL ŞAHİN
BAYRAMIÇ ŞENOL GÜVEN
BIGA MEHMET ÖZKAN
BOZCAADA CEVDET ÇEBİ
ECEABAT KEMAL DOKUZ
EZINE İNANÇ KAZIM ÇELİKBAŞ
GELIBOLU MEHMET CİHAT BİNGÖL
GÖKÇEADA YÜCEL ATALAY
LAPSEKI ALİ TUNÇ
YENICE VEYSEL ACAR

ÇANKIRI
MERKEZ İRFAN DİNÇ
ATKARACALAR ARİF İHSAN OKURSOY
BAYRAMÖREN AHMET SEMERCİ
ÇERKEŞ AHMET HENDEK
ELDİVAN HÜSEYİN KANTAŞ
ILGAZ CEVDET ÇETİN
KIZILIRMAK BAYAR SOYSAL
KORGUN HALİL ÖZ
KURŞUNLU KADİR ŞAHİN
ORTA HALİL AKPUNAR
ŞABANÖZÜ ALİ ÇAPCI
YAPRAKLI ŞAHİN BİŞKİN

ÇORUM
MERKEZ MUZAFFER KÜLCÜ
BAYAT EKREM ÜNLÜ
BOĞAZKALE ALİ RIZA SOYSAT
DODURGA MUSTAFA AYDIN
İSKİLİP MEHMET NUMAN SEZER
LAÇİN ERDAL ALTUNTAŞ
OĞUZLAR ALİ UYANIK
OSMANCIK BEKİR YAZICI
SUNGURLU SELAHATTİN UZUNKAYA
ALACA MEHMET ESAT EYVAZ
KARGI AHMET HAMDİ AKPINAR
MECİTÖZÜ NİHAT ÖZARSLAN
ORTAKÖY MEHMET KOÇAK
UĞURLUDAĞ ADEM İPEK
DENİZLİ
MERKEZ NİHAT ZEYBEKCİ
ACIPAYAM SEFER DEMİR
AKKÖY OSMAN UBUZ
BABADAĞ SALİM DEMİREZEN
BAKLAN AYHAN DEMİRDÖĞER
BEKİLLİ YAŞAR HALİL YİĞİT
BEYAĞAÇ MUSTAFA AKÇAY
BOZKURT İBRAHİM DENİZ ARDA
BULDAN MUSTAFA ŞEVİK
ÇAL HASAN GÜNDÜZ
ÇAMELİ CENGİZ YILMAZ
ÇARDAK MUSTAFA KOCAZEYBEK
ÇİVRİL İZZET TEKİN
GÜNEY HALİL AYHAN
HONAZ TURGUT DEVECİOĞLU
KALE ABDULLAH KARAAYVAZ
SARAYKÖY AHMET NECATİ ÖZBAŞ
SERİNHİSAR OSMAN ÖKSÜZ
TAVAS MEHMET KARABAY

DİYARBAKIR
BÜYÜKŞEHİR KUTBETTİN ARZU
BAĞLAR MEHMET VEYSİ MALKOÇ
BİSMİL ŞÜKRÜ MERDANOĞLU
ÇERMIK ŞEYHMUS AĞAÇHANLI
ÇINAR VECDİ ARZU
ÇÜNGÜŞ ALİ SUAT AKMEŞE
DICLE ALİ BAŞEĞMEZ
EĞIL RUHİ KARAKAŞ
ERGANI BEHÇET TEKDEMİR
HANI MEHMET FATİH KAYHAN
HAZRO FETHULLAH MEHMETOĞLU
KAYAPINAR ÖMER SERDAR KAPLAN
KOCAKÖY İBRAHİM KILIÇ
KULP MAHMUT ZENGİN
LICE MEHMET HIFZI TURGUT
SILVAN MEHMET METİN KILIÇASLAN
SUR METİN EVSEN
YENİŞEHİR Av. HALİT ADVAN
DÜZCE
MERKEZ İSMAİL BAYRAM
AKÇAKOCA NAZMİ ÇİLOĞLU
CUMAYERİ MUSTAFA KOLOĞLU
ÇİLİMLİ MUHSİN YAVUZ
GÖLYAKA NİHAT ÇELİK
GÜMÜŞOVA MUHARREM TOZAN
KAYNAŞLI İSMAİL KORKMAZ
YIĞILCA ALİ KEMAL SEZGİN

EDİRNE
MERKEZ MUSTAFA HATİPLER
ENEZ İLHAN KAPTAN
HAVSA FERUDUN CAN
İPSALA MEHMET KERMAN
KEŞAN İSMAİL ÜĞDÜL
LALAPAŞA ALİ OSMAN UZMAN
MERIÇ HALİL DEĞİRMENDERE
SÜLOĞLU EROL ATİK
UZUNKÖPRÜ DÜNDAR RAVALI

ELAZIĞ
MERKEZ M. SÜLEYMAN SELMANOĞLU
AĞIN MUSTAFA YENTUR
ARICAK MEHMET ALİ AYTEKİN
BASKİL OSMAN CAHİT İLHAN
KOVANCILAR BEKİR YANILMAZ
MADEN ORHAN YAVUZ
PALU MEHMET SAİT DAĞOĞLU
ALACAKAYA İLHAMİ SANCAR
KARAKOÇAN NURETTİN ARSLAN
KEBAN AHMET TURAN ÖZCAN
SİVRİCE EBUBEKİR IRMAK

ishakyilmaz
01-29-2009, 14:06
ERZİNCAN
MERKEZ YÜKSEL ÇAKIR
ÇAYIRLI FEVZİ KILIÇ
KEMAH HÜSAMETTİN ŞANAL
KEMALİYE MUSTAFA HAZNEDAR
OTLUKBELİ ENVER ŞAHİN
REFAHİYE VEZİR DUMANLI
TERCAN ADNAN KORKMAZ
ÜZÜMLÜ MAHMUT ÖZDEMİR
İLİÇ RAMAZAN BURAN
ERZURUM
BÜYÜKŞEHİR AHMET KÜÇÜKLER
AZİZİYE FATİH CENGİZ
AŞKALE AHMET YAPTIRMIŞ
ÇAT MİRZA KURT
HINIS ALİ EREN
HORASAN ABDULHATEM BASTEM
İSPİR OSMAN ÇAKIR
KÖPRÜKÖY OSMAN BELLİ
OLTU İBRAHİM ZİYREK
OLUR RÜSTEM POLAT
PASİNLER ÜNSAL SERTOĞLU
PAZARYOLU RECEP KAPLAN
ŞENKAYA GÖRBİL ÖZCAN
TEKMAN YAKUP DOĞAN
TORTUM HASAN ÇAKMAK
UZUNDERE M.HALİS ÖZSOY
KARAÇOBAN SEDAT GÜMÜŞ
KARAYAZI SEYFETTİN KIRIK
NARMAN SACİT YILMAZ ÖZERDEM
PALANDÖKEN ORHAN BULUTLAR
YAKUTİYE ALİ KORKUT
ESKİŞEHİR
BÜYÜKŞEHİR PROF. DR. HASAN GÖNEN
ALPU RAFET DEMİRTAŞ
BEYLIKOVA ÖZKAN ALP
ÇIFTELER MEVLÜT ERGÜN ARIEL
GÜNYÜZÜ MEHMET REMZİ ARAYIT
HAN MUSTAFA PEKAK
İNÖNÜ KADİR BOZKURT
MAHMUDIYE AYŞE GÜNEY
MIHALGAZI MURTEZA KARABAŞ
MIHALIÇCIK YUSUF KAVAKLI
SARICAKAYA MEHMET ZABUN
SEYITGAZI ADNAN YALÇIN ŞEN
SIVRIHISAR RAMAZAN KUZU
ODUNPAZARI BURHAN SAKALLI
TEPEBAŞI MURAT CAN ÖZER

GAZİANTEP
BÜYÜKŞEHİR DR. ASIM UĞUR GÜZELBEY
OĞUZELİ BEKİR ÖZTEKİN
ŞAHİNBEY MEHMET İHSAN TAHMAZOĞLU
ŞEHİTKAMİL MUHAMMET RIDVAN FADILOĞLU
İSLAHİYE OSMAN ÖZTÜRK
KARKAMIŞ NUH KOCAASLAN
NİZİP HACI FEVZİ AKDOĞAN
NURDAĞI ORHAN YILMAZ
YAVUZELİ ALİ SAKAR
ARABAN MEHMET ÖZDEMİR
GİRESUN
MERKEZ HURŞİT YÜKSEL
BULANCAK KADİR AYDIN
ÇAMOLUK MÜRSEL BAKIRHAN
DOĞANKENT NAZMİYE KABADAYI
ESPİYE EROL KARADERE
EYNESİL COŞKUN SOMUNCUOĞLU
GÖRELE ERTUĞRUL MELİKOĞLU
GÜCE MUSTAFA USTAOĞLU
KEŞAP MEHMET EMÜR
ALUCRA OSMAN SÖYLEMEZ
ÇANAKÇI METİN FEVZİOĞLU
DERELİ KAZIM ZEKİ ŞENLİKOĞLU
PİRAZİZ HASAN ŞENEL
Ş. KARAHİSAR ŞAHİN YILANCI
TİREBOLU MEHMET YAŞAR DİKMEN
YAĞLIDERE ABDURRAHMAN KIRHASANOĞLU

GÜMÜŞHANE
MERKEZ ERCAN ÇİMEN
KELKIT MUAMMER DURAN
KÖSE ŞERİF AYGÜN
KÜRTÜN ASLAN KILIÇ
ŞIRAN HÜSEYİN KOYUNOĞLU
TORUL ÜNAL ÖZTÜRK

HAKKARİ
MERKEZ ŞÜKRÜ ÇALLI
ÇUKURCA MEHMET YAŞAR TURAN
ŞEMDINLI FAHRİ ŞAKAR
YÜKSEKOVA MEHMET NECMİ ZEYDAN

HATAY
MERKEZ LÜTFÜ SAVAŞ
ALTINÖZÜ MEHMET CAVİD ALKAN
BELEN ADNAN VURUCU
DÖRTYOL BİLGEHAN AKSOY
HASSA SELAHATTİN KOCAMAN
KIRIKHAN İSMAİL TURAN
KUMLU RIFAT AKKUYU
REYHANLI HÜSEYİN ŞANVERDİ
YAYLADAĞI TAYFUN KIZILKAYA
ERZİN KASIM ŞİMŞEK
İSKENDERUN SEYFİ DİNGİL
SAMANDAĞ MEHMET ÖZÇELİK

IĞDIR
MERKEZ NURETTİN ARAS
ARALIK MUHARREM KUMTEPE
KARAKOYUNLU ZİYATALİ DELİKTAŞ
TUZLUCA AHMET SAİT SADRETTİN TÜRKAN
ISPARTA
MERKEZ HASAN BALAMAN
AKSU MUSTAFA İNCE
ATABEY BEKİR KILIÇARSLAN
GELENDOST OSMAN ALTINSOY
GÖNEN ÖZCAN KESMEN
SÜTÇÜLER HÜSEYİN MÜFTÜOĞLU
ŞARKİKARAAĞAÇ MEVLÜT ÖZDEMİR
ULUBORLU MEHMET ÜNVERDİ
YALVAÇ AHMET SEKTİOĞLU
Y BADEMLİ MUSA MACİT
EĞİRDİR OSMAN NURİ ÖZMERAL
KEÇİBORLU EMİN KARAOSMAN
SENİRKENT ALİ ŞAHİN ÇÖNE
İSTANBUL
BÜYÜKŞEHİR KADİR TOPBAŞ
ADALAR ÇOŞKUN ÖZDEN
ARNAVUTKÖY AHMET HAŞİM BALTACI
ATAŞEHİR ABDULKADİR ÖMER ABAMOR
AVCILAR CAFER SEZGİN
B. ÇEKMECE İLKER GÜRBÜZ
BAĞCILAR LOKMAN ÇAĞRICI
BAHÇELİEVLER OSMAN DEVELİOĞLU
BAKIRKÖY OĞUZ SATICI
BAŞAKŞEHİR MEVLÜT UYSAL
BAYRAMPAŞA HÜSEYİN BÜRGE
BEŞİKTAŞ SİBEL FATMA ÇARMIKLI
BEYKOZ YÜCEL ÇELİKBİLEK
BEYLİKDÜZÜ YUSUF UZUN
BEYOĞLU AHMET MİSBAH DEMİRCAN
ÇATALCA İSMAİL İP
ÇEKMEKÖY AHMET POYRAZ
ESENLER TEVFİK GÖKSU
ESENYURT NECMİ KADIOĞLU
EYÜP İSMAİL KAVUNCU
FATİH MUSTAFA DEMİR
G.O.PAŞA ERHAN EROL
GÜNGÖREN ŞAKİR YÜCEL KARAMAN
K.ÇEKMECE AZİZ YENİAY
KADIKÖY MUSTAFA SİNAN GENİM
KAĞITHANE FAZLI KILIÇ
KARTAL BEKİR KILIÇ
MALTEPE FİKRİ KÖSE
PENDİK SALİH KENAN ŞAHİN
SANCAKTEPE İSMAİL ERDEM
SARIYER MEHMET AKİF ŞİŞMANOĞLU
SİLİVRİ HÜSEYİN TURAN
SULTANBEYLİ HÜSEYİN KESKİN
SULTANGAZİ CAHİT ALTUNAY
ŞİLE CAN TABAKOĞLU
ŞİŞLİ EMİN HABERDAR
TUZLA DR. ŞADİ YAZICI
ÜMRANİYE HASAN CAN
ÜSKÜDAR MUSTAFA KARA
ZEYTİNBURNU MURAT AYDIN

ishakyilmaz
01-29-2009, 14:07
İZMİR
1 BÜYÜKŞEHİR TAHA AKSOY
2 ALIAĞA TANSU KAYA
3 BALÇOVA KAMİL ÖZTÜRK
4 BAYINDIR MEHMET KERTİŞ
5 BAYRAKLI SELİM GÖKDEMİR
6 BERGAMA RAŞİT ÜRPER
7 BEYDAĞ AHMET EŞSİZ
8 BORNOVA MUSTAFA SEYHAN
BUCA BEYTULLAH SELMAN
9 ÇEŞME MUSTAFA CENGER
10 ÇIĞLI ÖMÜR KABAK
11 DIKILI MEHMET ÖNDER AKŞENGÜR
12 FOÇA SERDAR MERSİN
13 GAZIEMIR ADNAN YÜKSEL
14 GÜZELBAHÇE İRFAN İÇÖZ
15 KARABAĞLAR SIDDIK TOPALOĞLU
16 KARABURUN AHMET DEĞİRMENCİ
17 KARŞIYAKA CENK HASAN KARACE
18 KEMALPAŞA YAKUP KARACA
19 KINIK SADIK DOĞRUER
20 KIRAZ DURMUŞ ÖZÇINAR
21 KONAK AHMET SARIŞIN
22 MENDERES HÜSEYİN SAVAŞ SARICA
23 MENEMEN FEYZULLAH ERGİN
24 NARLIDERE İSMAİL HAYDAROĞLU
25 ÖDEMIŞ ABDURRAHMAN MAHMUT BADEM
26 SEFERHISAR ÖZER TÜRER
27 SELÇUK DAHİ ZEYNEL BAKICI
28 TIRE MEHMET SITKI İÇELLİ
29 TORBALI MAHMUT ATİLLA KAYA
30 URLA LATİF ÖZKAN

K.MARAŞ
1 MERKEZ MUSTAFA POYRAZ
2 AFŞIN FAZLI AYDOĞAN
3 ANDIRIN BAKİ TEZCAN
4 ÇCERİT KÜÇÜK MEHMET YILDIZLI
5 GÖKSUN RAMAZAN HURÇ
6 TÜRKOĞLU MUSTAFA TAŞHAN
7 EKİNÖZÜ AHMET EKER
8 ELBİSTAN DURMUŞ KÜÇÜK
9 NURHAK HALİL İBRAHİM KAHRAMAN
10 PAZARCIK İBRAHİM YILMAZCAN

KARABÜK
1 MERKEZ HÜSEYİN ERER
3 EFLANİ İBRAHİM ERTUĞRUL
4 OVACIK HÜSEYİN DENLİ
5 SAFRANBOLU DR. NECDET AKSOY
6 ESKİPAZAR DURSUN BAŞ
7 YENİCE ZEKİ ÇAYLI

KARAMAN
1 MERKEZ KAMİL UĞURLU
2 AYRANCI TAHİR GEZGİN
3 SARIVELİLER SALİM ARDIÇ
4 BAŞYAYLA ŞERAFETTİN BULGURCU
5 ERMENEK AHMET NECATİ AKPINAR
6 KAZIMKARABEKİR ALİ İHSAN ALANLI

KARS
1 MERKEZ NEVZAT BOZKUŞ
2 AKYAKA BURCAY TOPTAŞ
3 ARPAÇAY CENGİZ ÇOBANOĞLU
4 DİGOR HİKMET ÖZYÜMLÜ
5 KAĞIZMAN OSMAN NİHAT YÜCE
6 SARIKAMIŞ İLHAN ÖZBİLEN
7 SELİM MUHİTTİN YÜCEL
8 SUSUZ YAKUP MARAL

KASTAMONU
1 MERKEZ MUSTAFA GÖKHAN GÜLŞEN
2 ABANA RIDVAN OYAR
3 AĞLI MUHARREM DİNÇ
4 ARAÇ MUSTAFA AYANOĞLU
5 AZDAVAY OSMAN NURİ CİVELEK
6 BOZKURT ENGİN CANBAZ
7 CIDE NEJDET DEMİR
8 ÇATALZEYTIN MUSA İHSAN OĞUZ
9 DADAY NECMETTİN PİRCİ
10 DEVREKANI MÜMTAZ ALİUSTAOĞLU
11 DOĞANYURT AHMET KAYA
12 İHSANGAZI ZÜHTÜ DANACI
13 İNEBOLU İDRİS GÜLEÇ
14 KÜRE KEMAL ENGİN AYRANCI
15 SEYDILER MEHMET ŞAHİN
16 ŞENPAZAR SUAT SAYGIN
17 TAŞKÖPRÜ SAİM ESKİOĞLU
18 TOSYA SAİT GÜLABACI

KAYSERİ
1 BÜYÜKŞEHİR MEHMET ÖZHASEKİ
2 AKKIŞLA AHMET TUNCEL
3 BÜNYAN AZİZ BÜYÜKKAPI
4 DEVELİ RECEP ÖZKAN
5 FELAHİYE CEMAL ACER
6 HACILAR AHMET HERDEM
7 İNCESU ZEKERİYA KARAYOL
8 KOCASİNAN BEKİR YILDIZ
9 MELİKGAZİ MEMDUH BÜYÜKKILIÇ
10 ÖZVATAN NİHAT ÇİFTÇİ
11 PINARBAŞI SERVET MUCUK
12 SARIOĞLAN ALİ RIZA BAŞARAN
13 SARIZ HASAN AKTÜRK
14 TALAS RIFAT YILDIRIM
15 TOMARZA FAHRETTİN IŞIK
16 YAHYALI MEHMET ARAÇ
17 YEŞİLHİSAR İHSAN ÜNAL

KIRIKKALE
1 MERKEZ VELİ KORKMAZ
2 BAHŞILI HALİL İBRAHİM BİŞKİN
3 BALIŞEYH CEHTİ PEHLİVANLI
4 DELİCE EROL ERKOÇ
5 KARAKEÇİLİ SALİH AVAN
6 KESKİN BAYRAM SAKALLI
7 SULAKYURT ALİ ŞAHİN
8 YAHŞİHAN ŞEFİK GÜNEŞER
9 ÇELEBİ SÜLEYMAN ULUYOL

KIRKLARELİ
1 MERKEZ CENGİZ BAĞDAN
2 BABAESKI GÜRAY GENÇ
3 DEMIRKÖY GÖKHAN EROL
4 KOFÇAZ NURİ ÇALIŞKAN
5 LÜLEBURGAZ CENGİZ KONCA
6 PEHLIVANKÖY HÜSEYİN AÇIKEL
7 PINARHISAR MEHMET KAPILI
8 VIZE MEHMET MANGIR

KIRŞEHİR
1 MERKEZ YAŞAR BAHÇECİ
2 AKÇAKENT MEHMET MUSTAFA YALÇIN
3 KAMAN NECATİ ÇOLAK
4 MUCUR ATILGAN YILMAZ
5 AKPINAR MUSTAFA KARAHAN
6 BOZTEPE RAMAZAN AYDIN
7 ÇİÇEKDAĞI HİKMET KILIÇ

KİLİS
1 MERKEZ M. ABDİ BULUT
2 ELBEYLİ SÜLEYMAN ŞİMŞEK
3 MUSABEYLİ YASİN GÜLALİ
4 POLATELİ HAKKI ÇELİK

ishakyilmaz
KOCAELİ
1 BÜYÜKŞEHİR İBRAHİM KARAOSMANOĞLU
2 BAŞİSKELE HÜSEYİN AYAZ
3 ÇAYIROVA ZİYAETTİN AKBAŞ
4 DARICA ŞÜKRÜ KARABACAK
5 DERİNCE AZİZ ALEMDAR
6 DİLOVASI CEMİL YAMAN
7 GEBZE ADNAN KÖŞKER
8 GÖLCÜK MEHMET ELLİBEŞ
9 İZMİT DR. NEVZAT DOĞAN
10 KANDIRA CENGİZ KAN
11 KARAMÜRSEL HASAN FİTOZ
12 KARTEPE ŞÜKRÜ KARABALIK
13 KÖRFEZ YUNUS PEHLİVAN

KONYA
1BÜYÜKŞEHİR TAHİR AKYÜREK
2 AHIRLI ABDULKADİR YİĞİT
3 AKÖREN TAHİR DİNÇ
4 AKŞEHİR MUSTAFA BALOĞLU
5 ALTINEKİN EKREM GÖZET
6 BEYŞEHİR İZZET TAŞÇI
7 BOZKIR MEHMET AKİF ÜLKER
8 CİHANBEYLİ MEHMET GÜZEL
9 ÇELTİK MEHMET EKİZOĞLU
10 ÇUMRA NASIR ERSÖZ
11 DERBENT HAMDİ ACAR
12 DEREBUCAK BAHATTİN ÖZDEMİR
13 DOĞANHISAR SALİH ÖZTOKLU
14 EMİRGAZİ ALİ RIZA KOÇAK
15 EREĞLİ AHMET ÖZDOĞAN
16 GÜNEYSINIR AHMET DEMİR
17 HADİM AHMET HADİMİOĞLU
18 HALKAPINAR HASAN HÜSEYİN MÜLAZİMOĞLU
19 HÜYÜK NUSRET AKGÜMÜŞ
20 ILGIN HALİL İBRAHİM ORAL
21 KADINHANI TUNCAY KARABULUT
22 KARAPINAR MEHMET MUGAYITOĞLU
23 KARATAY MEHMET HANÇERLİ
24 KULU AHMET YILDIZ
25 MERAM SERDAR KALAYCI
26 SARAYÖNÜ ALİ ÖZMEN
27 SELÇUKLU UĞUR İBRAHİM ALTAY
28 SEYDİŞEHİR HÜSEYİN ARIKAN
29 TAŞKENT ABDULBAKİ ACET
30 TUZLUKÇU GÜRSEL BİÇER
31 YALIHÜYÜK CELAL ÖZMEN
32 YUNAK YUSUF BAYAT

KÜTAHYA
1 MERKEZ MUSTAFA İÇA
2 ALTINTAŞ FERİT KARABULUT
3 ASLANAPA ASAF AKAR
4 DOMANİÇ YAKUP YARDIMCI
5 DUMLUPINAR DERVİŞ KAVAK
6 EMET MUSTAFA KOCA
7 GEDİZ MEHMET ALİ SARAOĞLU
8 HİSARCIK NİHAT HELVACI
9 PAZARLAR AHMET TORUN
10 TAVŞANLI ALİ İHSAN ÇAKIR
11 ÇAVDARHİSAR HALİL BAŞER
12 SİMAV SELAHATTİN DUZCU
13 ŞAPHANE İBRAHİM TOKYAY

MALATYA
1 MERKEZ AHMET ÇAKIR
2 AKÇADAĞ İBRAHİM KOŞAR
3 ARAPGİR HALUK CÖMERTOĞLU
4 DARENDE İSA ÖZKAN
5 DOĞANŞEHİR HANİFİ BAYRAM
6 DOĞANYOL RECEP GÜLBEY
7 YAZIHAN ALİ KAYA
8 YEŞİLYURT MEHMET KAVUK
9 ARGUVAN HEMDULLAH KARAASLAN
10 BATTALGAZİ SELAHATTİN GÜRKAN
11 HEKİMHAN MUHİTTİN GÜVEN
12 KALE CAHİT TOKMAK
13 KULUNCAK NURETTİN AKBULUT
14 PÖTÜRGE HALİT EREN

MANİSA
1 MERKEZ BÜLENT KAR
2 AKHİSAR SALİH HIZLI
3 DEMİRCİ MİTHAT ERŞAHİN
4 GÖLMARMARA NİHAT AĞAÇDİKEN
5 KÖPRÜBAŞI ZAFER MENGEN
6 SARUHANLI HÜSEYİN YARALI
7 SELENDİ MÜRSEL UÇAN
8 SOMA HASAN ERGENE
9 TURGUTLU SERHAT ORHAN
10 AHMETLİ AHMET ALHAN
11 ALAŞEHİR ADNAN ÖZDİŞÇİ
12 GÖRDES MUHAMMET AKYOL
13 KIRKAĞAÇ İSMAİL GEDÜZ
14 SALİHLİ MUSTAFA DOĞAN
15 SARIGÖL ALİ AYBAL
16 KULA SELİM AŞKIN

MARDİN
1 MERKEZ MEHMET BEŞİR AYANOĞLU
2 ÖMERLİ SERVET CEMİLOĞLU
3 YEŞİLLİ ENVER SAĞLAM
4 DARGEÇİT MAHMUT KILIÇ
5 DERİK KENAN ÖZAYDIN
6 KIZILTEPE CEMİL AYDOĞAN
7 MAZIDAĞI İSMAİL AYDIN
8 MİDYAT NİYAZİ ATALAY
9 NUSAYBİN HÜSNÜ KARTAL
10 SAVUR CENGİZ TURGAY

MERSİN
1 BÜYÜKŞEHİR MUSTAFA EYİCEOĞLU
2 ANAMUR SÜREYYA ÇELİK
3 AYDINCIK FERAT AKTAN
4 BOZYAZI ALİ DENİZ
5 ÇAMLIYAYLA MEHMET ALİ YETİŞ
6 ERDEMLI MUSA MUTLU
7 MUT MURAT ORHAN
8 SILIFKE AHMET SADIK AVCI
9 AKDENİZ HACI ÖZKAN

MUĞLA
1 MERKEZ ORHAN SEYFİ TERZİBAŞIOĞLU
2 BODRUM EMRE SARAÇBAŞI
3 DALAMAN BEYHAN KORKUT
4 DATÇA MUSTAFA SOYTOK
5 FETHIYE MUHSİN ERYILMAZ
6 KAVAKLIDERE NURAY BOZYER
7 KÖYCEĞIZ ABDULCEMİL CEM
8 MARMARIS ALİ DOĞAN TUGAY
9 MILAS MUSTAFA YALÇIN
10 ORTACA SALİH ÖZDEMİR
11 ULA NASUH KANAT
12 YATAĞAN MUSTAFA SARI

MUŞ
1 MERKEZ NECMETTİN DEDE
2 BULANIK RAMAZAN YÜCE
3 HASKÖY GÜVEN BAYKAL
4 KORKUT SAMİ PEKBAY
5 MALAZGİRT KEMAL TÜRKER
6 VARTO ABDÜLBARİ HAN

ishakyilmaz
NEVŞEHİR
1 MERKEZ HASAN ÜNVER
2 ACIGÖL İSMAİL ÇAVUŞOĞLU
3 AVANOS MUSTAFA KÖRÜKÇÜ
4 DERİNKUYU İBRAHİM ERTAŞ
5 GÜLŞEHİR MUSTAFA DURSUN
6 HACIBEKTAŞ HAVVA GÖK
7 KOZAKLI ERDOĞAN ÇELİK
8 ÜRGÜP FAHRİ YILDIZ

NİĞDE
1 MERKEZ FARUK AKDOĞAN
2 ALTUNHISAR ERDAL SARI
3 BOR SITKI ERAT
4 ÇAMARDI YAVUZ SOYLU
5 ÇIFTLIK RAHMİ TEKİN
6 ULUKIŞLA MEHMET SAYINER

ORDU
1 MERKEZ AYŞE BAHAR ÇEBİ
2 AKKUŞ MUSTAFA İSMAİL EFİLOĞLU
3 AYBASTI İZZET GÜNDOĞAR
4 ÇAMAŞ MAHMUT AYPARÇASI
5 ÇATALPINAR MUHASİN ERİŞ
6 ÇAYBAŞI ZEKERİYA SARIKOCA
7 FATSA HÜSEYİN ANLAYAN
8 GÖLKÖY ALİ KEMAL MERT
9 GÜLYALI UĞUR CÖRÜT
10 GÜRGENTEPE SELİM ÖLMEZ
11 İKIZCE RESUL GÜREL
12 KABADÜZ ABDURRAHMAN BAŞ
13 KABATAŞ YAKUP YILMAZ
14 KORGAN İHSAN GÜVEN
15 KUMRU TİCABİ CİVELEK
16 MESUDIYE MUSTAFA BAŞARSLAN
17 PERŞEMBE İLHAMİ SELAMİ ÇARKCI
18 ULUBEY AKİF ATLI
19 ÜNYE AHMET ARPACIOĞLU

OSMANİYE
1 MERKEZ SUAT ÖNAL
2 DÜZİÇİ DURDU KURT
3 HASANBEYLİ YUSUF TOZLUKLU
4 KADİRLİ FATİN RÜŞTÜ ÖZESER
5 TOPRAKKALE SEDAT ŞANAL
6 BAHÇE İBRAHİM BAZ
7 SUMBAS NECATİ GÜVEL

RİZE
1 MERKEZ HALİL BAKIRCI
2 ARDEŞEN MÜMTAZ SİNAN
3 ÇAMLIHEMŞİN İLKER SARI
4 ÇAYELİ RIZA ÇAKIR
5 DEREPAZARI ŞABAN KALÇA
6 FINDIKLI ADNAN ÖZBALABAN
7 GÜNEYSU AHMET MİNDER
8 İKİZDERE HASAN KÖSOĞLU
9 İYİDERE AHMET METE
10 KALKANDERE NİHAT ÇOLAK
11 HEMŞİN HALİM KAZIM BEKAR
12 PAZAR AHMET BASA

SAKARYA
1 BÜYÜKŞEHİR ZEKİ TOÇOĞLU
2 ADAPAZARI SÜLEYMAN DİŞLİ
3 AKYAZI YAŞAR YAZICI
4 ARİFİYE İSMAİL KARAKULLUKÇU
5 ERENLER CAVİT ÖZTÜRK
6 FERİZLİ AHMET SOĞUK
7 GEYVE MURAT KAYA
8 HENDEK ALİ İNCİ
9 KARAPÜRÇEK ORHAN YILDIRIM
10 KARASU AHMET GENÇ
11 KAYNARCA ZEYNUR ÖZEL
12 KOCAALİ AHMET ACAR
13 PAMUKOVA HİKMET FERUDUN TURAN
14 SAPANCA İBRAHİM USLU
15 SERDİVAN YUSUF ALEMDAR
16 SÖĞÜTLÜ ERTUĞRUL ÖZCAN
17 TARAKLI TACETTİN ÖZKARAMAN

SAMSUN
1 BÜYÜKŞEHİR YUSUF ZİYA YILMAZ
2 ASARCIK İBRAHİM YÜCE
3 BAFRA ZİHNİ ŞAHİN
4 ÇARŞAMBA Av.HÜSEYİN DÜNDAR
5 HAVZA MURAT İKİZ
6 KAVAK BAHRİ KESİCİ
7 LADİK KEMAL KAPLAN
8 TERME AHMET HAMDİ YİRMİBEŞOĞLU
9 VEZİRKÖPRÜ İBRAHİM SADIK EDİS
10 YAKAKENT RADİ ŞEN
11 TEKKEKÖY HASAN TOGAR
12 ALAÇAM ŞADİ UYAR
13 AYVACIK MUSTAFA BELÜR
14 ONDOKUZMAYIS OSMAN TOPALOĞLU
15 SALIPAZARI HALİL AKGÜL
16 ATAKUM ADEM BEKTAŞ
17 CANİK OSMAN GENÇ
18 İLKADIM SÜLEYMAN KALDIRIM

SİİRT
1 MERKEZ KASIM CEYLAN
2 ERUH CEVHER ÇİFTÇİ
3 PERVARİ ABDURRAHMAN DÜNDAR
4 ŞİRVAN NECAT CELLEK
5 AYDINLAR MEHMET MESUT MEMDUHOĞLU
6 BAYKAN MEHMET ALİ EROL
7 KURTALAN NEVZAT KARATAY

SİNOP
1 MERKEZ HAMZA İNCE
2 AYANCIK AYHAN ERGÜN
3 BOYABAT MEHMET ERMİŞ
4 DIKMEN HÜSEYİN YÜKSEK
5 DURAĞAN AHMET KILIÇASLAN
6 ERFELEK İBRAHİM FELEK
7 GERZE RASİM ERDOĞMUŞ
8 SARAYDÜZÜ NAZIM BAHRİ ŞEN
9 TÜRKELI AHMET YILDIRIM

SİVAS
1 MERKEZ SAMİ AYDIN
2 AKINCILAR MEVLÜT ALBAYRAK
3 ALTINYAYLA NECMETTİN MERMER
4 DİVRİĞİ MEHMET GÜRESİNLİ
5 DOĞANŞAR NECDET OKTAY KARAMAN
6 GÖLOVA İBRAHİM YENİDÜNYA
7 GÜRÜN MEHMET AKTAŞ
8 HAFİK ZEKİ AYDIN
9 İMRANLI DURSUN YURTTAŞ
10 KANGAL MEHMET ÖZTÜRK
11 KOYULHİSAR İLHAN EREN
12 SUŞEHRİ ŞABAN COŞKUN
13 ŞARKIŞLA HÜSEYİN ŞAHİN
14 YILDIZELİ SELİM BAŞ
15 GEMEREK İRFAN SAĞIRKAYA
16 ULAŞ LÜTFİ ULAŞ
17 ZARA Av. HÜSEYİN GÜNAY

ŞANLIURFA
1 MERKEZ MEHMET OYMAK
2 HALFETİ MÜSLÜM KANDAMAR
3 SİVEREK MUHAMMET LAMİ ODABAŞ
4 HARRAN İBRAHİM ÖZYAVUZ
5 BİRECİK ALİ KARAKEÇİLİ
6 BOZOVA HASAN ARUSOĞLU
7 CEYLANPINAR HASAN ERGÜN
8 HİLVAN MUSTAFA BAYIK
9 SURUÇ BEKİR DEMİRBİLEK
10 VİRANŞEHİR İBRAHİM DİREK
11 AKÇAKALE AHMET AKAY

ŞIRNAK
1 MERKEZ ADİL UÇAR
2 BEYTÜŞŞEBAP KAMİL DÜRMÜŞ
3 CIZRE OSMAN AYHANOĞLU
4 GÜÇLÜKONAK BAHATTİN AKTUĞ
5 İDIL SELAHATTİN ŞİMŞEK
6 SILOPI MEHMET NURİ HAŞİMOĞLU
7 ULUDERE SALİH TANIK

TEKİRDAĞ
1 MERKEZ AHMET AYGÜN
2 ÇERKEZKÖY ALİ ERTEM
3 ŞARKÖY CAN GÜRSOY
4 HAYRABOLU ŞENER ÇELİKAYAR
5 ÇORLU DR. RECEP SELVİOĞLU
6 MALKARA BİROL KAYA
7 EREĞLİ RECEP KAYA
8 MURATLI AHMET TÜRKOĞLU
9 SARAY LEVENT KÖKSALAN
TOKAT
1 MERKEZ ADNAN ÇİÇEK
2 ALMUS HASAN HÜSEYİN ARIKAN
3 BAŞÇİFTLİK RECEP GÖKÇE
4 NİKSAR İDRİS ŞAHİN
5 PAZAR ŞERAFETTİN PERVANLAR
6 SULUSARAY HACI BEKİR ÇORUK
7 TURHAL ALİ GÖZEN
8 YEŞİLYURT KAZIM MİSAFİR
9 ARTOVA ALİ EŞİGÜL
10 ERBAA MUSTAFA KÖK
11 REŞADİYE HAKKI ÜNAL
12 ZİLE LÜTFİ VİDİNEL

ishakyilmaz
01-29-2009, 14:08
TRABZON
1 MERKEZ ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU
2 AKÇAABAT ŞEFİK TÜRKMEN
3 ARAKLI RECEP ÇEBİ
4 ARSIN ERDEM ŞEN
5 BEŞIKDÜZÜ CENGİZ DEMİR
6 ÇARŞIBAŞI COŞKUN YILMAZ
7 ÇAYKARA HANEFİ TOK
8 DERNEKPAZARI CEVDET CEMAL CANSIZ
9 DÜZKÖY SALİH BAKAL
10 HAYRAT MEHMET NUHOĞLU
11 KÖPRÜBAŞI ALİ RIZA HACIEFENDİOĞLU
12 MAÇKA İBRAHİM KESKİN
13 OF OKTAY SARAL
14 SÜRMENE FİKRİ USTA
15 ŞALPAZARI MEHMET MUHCU
16 TONYA AHMET KURT
17 VAKFIKEBIR YUNUS HALİS MOLLAAHMETOĞLU
18 YOMRA HALİL İBRAHİM PEHLİVAN

TUNCELİ
1 MERKEZ CİHAN AÇIKGÖZ
2 HOZAT İLYAS ÇOBAN
3 ÇEMIŞGEZEK METİN LEVENT YILDIZ
4 MAZGIRT MUSA SÖNMEZ
5 NAZIMIYE EYÜP GÖK
6 OVACIK HASAN HÜSEYİN DİZİ
7 PERTEK ENVER DOĞAN
8 PÜLÜMÜR SONER ÖZTÜRK

UŞAK
1 MERKEZ MESUT APAYDIN
2 KARAHALLI ŞAKİR DURSUN
3 ULUBEY HÜSEYİN BUĞDAYLI
4 BANAZ TOLGAY ÇAKMAK
5 EŞME HACI MUSTAFA ÇETİN
6 SİVASLI DR. ZAFER KÜÇÜKGÖL

VAN
1 MERKEZ BURHAN YENİGÜN
2 BAHÇESARAY HAYATİ ORHAN
3 BAŞKALE EJDER YAĞIZER
4 ÇALDIRAN FERMAN YILDIRIM
5 ÇATAK EMİN BAĞBÜR
6 EDREMİT KEMAL DELEN
7 ERCİŞ FATİH ÇİFTÇİ
8 GEVAŞ NAZMİ SEZER
9 GÜRPINAR İSMAİL GÜNGÖR
10 MURADİYE M. NAFIZ K.AĞOĞLU
11 ÖZALP M. EMİN GÖZÜTOK
12 SARAY SIRACETTİN BİLMEZ

YALOVA
1 MERKEZ BARBAROS H. BİNİCİOĞLU
2 ALTINOVA DR. METİN ORAL
3 ARMUTLU MEHMET BİRKAN
4 ÇINARCIK MURAT ERDOĞAN
5 TERMAL İSMAİL ATİK
6 ÇİFTLİKKÖY MURAT BEKTAŞ

YOZGAT
1 MERKEZ YUSUF BAŞER
2 AKDAĞMADENİ SUPHİ DAŞTAN
3 SORGUN AHMET ŞİMŞEK
4 YENİFAKILI ERSİN KARABULUT
5 ÇAYIRALAN AHMET DEMİRGÖZ
6 ÇEKEREK MUTTALİP AKTAŞ
7 KADIŞEHRİ ŞERAFETTİN KARADAVUT
8 SARIKAYA ALİ OSMAN ERBİR
9 YERKÖY MEHMET AĞAOĞLU
10 AYDINCIK BAHATTİN ÖZGER
11 BOĞAZLIYAN MEHMET COŞAR
12 ÇANDIR MUSTAFA ERTAN ÖRGÜN
13 SARAYKENT İBRAHİM EMİR
14 ŞEFAATLİ ZEKİ BOZKURT

ZONGULDAK
1 MERKEZ SECAATTİN GONCA
2 EREĞLİ MURAT SESLİ
3 ALAPLI AHMET TOSUN
4 ÇAYCUMA MİTHAT GÜLŞEN
5 DEVREK ÖZCAN ULUPINAR
6 GÖKÇEBEY SADETTİN ETÇİBAŞI

cafesiyaset

kertenpele
02-02-2009, 19:28
İNANAMIYORUM!!Hala şok içindeyim.DEP'i kuran, DEHAP Başkan vekili olan, PKK'ya yardımdan 16 ay yatan cemil aydoğan AKP Mardin Kızıltepe başkan adayı

Beritan
02-02-2009, 19:41
SULTANGAZİ CAHİT ALTUNAY

benim yerde olan...
ben bu aday hakkında şöyle bişey duydum ne kadar doğru bilemiyorum bilgisi olan varsa bi aydınlatırsa sevinirim..
bir çok koyu bir ülkücüymüş...türk milliyetçisiymiş..?

ishakyilmaz
02-02-2009, 19:43
SULTANGAZİ CAHİT ALTUNAY

benim yerde olan...
ben bu aday hakkında şöyle bişey duydum ne kadar doğru bilemiyorum bilgisi olan varsa bi aydınlatırsa sevinirim..
bir çok koyu bir ülkücüymüş...türk milliyetçisiymiş..?
Başkan adaylarını en iyi bölgesinde yaşayanlar tanımsı gerek..;1

Beritan
02-02-2009, 19:44
Başkan adaylarını en iyi bölgesinde yaşayanlar tanımsı gerek..;1
araştırmalarım göre sultangazide oturmuyormuş;)

ishakyilmaz
02-02-2009, 19:49
araştırmalarım göre sultangazide oturmuyormuş;)
Bak az çok biraz biligimiz varmış demek:)İtihal başkan adayı ozaman:)

Beritan
02-02-2009, 19:51
ben doğruluk payını araştırıyotrum...seçim zamanında çogu bilgi tırışkadan çıkar.;1

Nermin Saltuk
02-02-2009, 19:56
''İNANAMIYORUM!!Hala şok içindeyim.DEP'i kuran, DEHAP Başkan vekili olan, PKK'ya yardımdan 16 ay yatan cemil aydoğan AKP Mardin Kızıltepe başkan adayı '' arkadaşlar burda yazan doğru mu? ak parti böyle birisini nasıl aday yapabilir ?

Beritan
02-02-2009, 19:59
''İNANAMIYORUM!!Hala şok içindeyim.DEP'i kuran, DEHAP Başkan vekili olan, PKK'ya yardımdan 16 ay yatan cemil aydoğan AKP Mardin Kızıltepe başkan adayı '' arkadaşlar burda yazan doğru mu? ak parti böyle birisini nasıl aday yapabilir ?

herkestede bi merak varmış...ama buna araştırma diyelim...e biz seçmeniz...oyumuzu düzgün kullanalım...bu bir mesüliyettir...o yüzden araştırıyoruz

FarukARSLAN.
02-02-2009, 20:05

http://www.akpartiforum.com/arkadaslar-bu-dogru-mu-bilgi-almak-istiyorumm-p502905.html#post502905 (http://www.akpartiforum.com/arkadaslar-bu-dogru-mu-bilgi-almak-istiyorumm-p502905.html#post502905)

Sende 'bilgi al' ..

HaYTa006
03-05-2009, 19:27
http://www.hakverdialtug.com/images/hakverdialtug.jpg

ANKARA/ŞEREFLIKOCHISAR BELEDİYE BASKAN ADAYI HAKVERDI ALTUĞ

Hep Birlikte Kazanacağız İnş.

Durmak Yok Yola Devam

Sen Şerelikoçhisarsın Büyük Düsün...

goldcomputer
03-10-2009, 17:01
Durmak yok yola devam

unikonyafc
03-17-2009, 03:18
Ak Parti Kırıkkale Veli Korkmaz
Ak Parti Keskin Doç. Bayram Sakallı

Morte
03-17-2009, 04:07
http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2334/99/64/818795692/n818795692_5946237_5554.jpg

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız;) Canımız, kanımız, Hasan hocamız ;1
Şu anda da ATV'de canlı yayında.. İnşallah Eskişehir'in geleceği ona emanet;1