fatih kısaparmak balon baskılı balon 26 Yıl Sonra Başörtüsünü Attı ! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 26 Yıl Sonra Başörtüsünü Attı !

Enfal
06-19-2008, 10:22
Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı.

http://www.hizliresim.com/2008/6/19/896.jpg

Ailesinn baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı. Boz,“Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi

İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi.

Sömürü Aracı Oldu

Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi.

Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı.

‘Huzurluyum’

Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.”

Vatan

08:37
19 Haziran 2008
cafesiyaset

Duygu'Seli~
06-19-2008, 10:54
Allah ıslah etsin..

Gönülden
06-19-2008, 10:59
Ozamanın coğrafyasını,şimdinin coğrafyasını ve değişebilecek şeyleri düşünmüşte Kuran-ı Kerimin kesin hükmünü düşünmemiş...
Açmışsan açmışsında birde niye ilahiyatçı gibi konuşup din adına vaaz veriyor anlamadım..

acizane44
06-19-2008, 11:03
Rabbim sen şaşırtma ???

Eşref
06-19-2008, 11:12
Çıkarır, çıkarmaz. Kendi bileceği bir iş. Ama böyle bir konunun haber yapılmış olması bence çok manidar. Bayanı sanki büyük bir din alimi gibi konuşturmuşlar. Peki bu yolla ne mesaj verilmek isteniyor? Bu sorunun cevabını düşünmek bile çok kötü geliyor bana.

Kafes
06-19-2008, 14:05
Çıkarır, çıkarmaz. Kendi bileceği bir iş. Ama böyle bir konunun haber yapılmış olması bence çok manidar. Bayanı sanki büyük bir din alimi gibi konuşturmuşlar. Peki bu yolla ne mesaj verilmek isteniyor? Bu sorunun cevabını düşünmek bile çok kötü geliyor bana.

evet iste Vatan gazetesi naparsin

islam
06-19-2008, 14:44
SUPERSİM KZIM DOGRU YOL TURBANDA DEGİL ANLADIGINA SEVİNDİM

Demi doğru yol türban değil... açıl saçıl ne kapalılık bu çağda ne kapalılığı açılmak lazım demi...

ah siz yokmusunuz... senin doğrun bu kardeş ... klavuzu karga olanın burnu misali senin sözünü dinleyen ne olsun....

Hüdaverdi
06-19-2008, 14:48
Laikçiler gibi giy mini eteği kadın :-*

islam
06-19-2008, 14:49
Laikçiler gibi giy mini eteği kadın :-*

tabiye 24 yıl içinde ukde kalmış kalmasın rahat olun demi....
:(

EpiVaTeS
06-19-2008, 14:50
Tercih meselesi saygı duyarım...
Ama zorla açtıranlarada saygı değil nefret duyarım...
kimseye zorla başını kapat diyemeyiz ...
açan açar vebalini çeker...

LoNeLiNeSS
06-19-2008, 14:51
Haber değeri bile yok ama işde malum medya yakalamış bırakırmı >:( >:( >:(

Deniz.Feneri
06-19-2008, 14:52
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene hayvan senden daha bedeni
huzurluysa yoruma gerek yok bırakın öyle kalsın

acizane44
06-19-2008, 15:02
SUPERSİM KZIM DOGRU YOL TURBANDA DEGİL ANLADIGINA SEVİNDİM

Senin yolun insanlığa cıktığını bana kanıtla, senin yoluna girecem güzel insan , insan olmanın en asağı seviyesinde bile bütün karakterleri yitirmiş bir zavallı olarakmı yol alacaz yoksa , bir arada yaşamaya dersin , birbirimizi anlayıp tamamlayıp .

Yalçın Bey İnsanlık kavramından anlamayan insanlar için nekadar nefes tüketsekte azdır :)bırakalım en iyisi mi böyle insanlar kendi kendine konuşsunlar zavallılar çok acıyorum bu insanlara ;)

Deniz.Feneri
06-19-2008, 15:06
Onlar bildiklerinden şaşmaz kulakları gözleri hep mühürlenmiştir onların. Fazla çaba harcamaya gerek yok gerçekten :(

Onlybullet34
06-19-2008, 15:14
Canı sağolsun milletine hayırlı fert olsunda saçı açık kapalı farketmez !...Fakat medya kamplaşmayı savunuyor olmalı ki böyle ayrımı körükleyici haberler yapıyor.Yuh olsun...

Mcht_Ln
06-19-2008, 15:23
Açar açmaz kimseyi ilgilendirmez.Herkesin vebali kendine.Ama bunun haber yapılması bana başka bir amaç varmış hissi uyandırdı.Hatta eminim. 8)

_Yeniden_
06-19-2008, 15:28
Baskıyla başını örttürürsen -ki acaba gerçekten baskıyla mı- , neden örtmesi gerektiği adam gibi açıklamadan, yıllar sonra çıkar kendi reklamını yapar gazetelerde....
Gazete de bunu tüm başörtülülere mal eder...

Çok saçma bir haber....Tamamen kendi iradesiyle örtünenlerin niye haberi yapılmıyor? Çünkü ondan rant sağlayacak kimse yok!

Siyasi istismarmışmış.....

Siyasiler başörtüsünden rant sağlıyormuş diye açmış başını ablamız...

Allah öncelikle akıl fikir versin...Çünkü aklı olmayan kişinin hidayete ermesi zaten beklenemez...

Necip Fazıl
06-19-2008, 16:33
Cehhennemi garantilemek istiyor heralde >:(

acizane44
06-19-2008, 17:20

Arkadaşım bu çok büyük bir laf olmuş Gaybı ALLAh bilir :-\

Onlybullet34
06-19-2008, 17:30

Arkadaşım bu çok büyük bir laf olmuş Gaybı ALLAh bilir :-\

Katılıyorum...

Beritan
06-19-2008, 17:36
insanın içinde olması lazım aile zoruyla değil..
hemde Allahtan çıkarmış ben gerçekten dinden anlayanların ve gerçekten inanarak takanların takmasından taraftarım...
Allah ıslah etsin..