Orijinalini görmek için tıklayınız : 4.444 defa okunan salat-ı tefriciyenin aslı var mıdır?
Soru: Zikir çekmek nedir? Tesbih çekmek midir? Allah'ı anmak sadece zikir çekmek midir? Birileri 50.000 tesbih çekiyor. 4.444 defa okunması gerektiği söylenen dualar var. Bu işin aslı nedir?
5d9Fd9xHdvw
YvcvfYktTdw
EpiVaTeS
02-24-2012, 23:54
Dua etmek yasak mı...???
Dua etmek yasak mı...???
orda dua etmeyin demiyorki 4444 defa okunması diye birşey yok diyor.
Aslında güzel bir konuya değinmişsin, bende duayı rakamlandırmaya soğuk bakıyorum, bilgisi olanlardan konuya ciddi yorumların gelmesini temenni ederim.
BeldeiTAYYIBe
02-25-2012, 00:11
Bilgimiz oldugundan degilde...bir düsünce olarak sunu ifade etmek istiyorum....
Bu bir usuldür.
Insan yapmak istedigi kadarini yapar...bu usule uymak istersede saygi duyulur.
Fakat,
can-i gönülden bir defa Allah c.c. demek,
saatlerce kendini zorlayarak cekilen milyon tevhidden daha evladir...
EpiVaTeS
02-25-2012, 00:17
rakama niye takılıyon ki...
sen niyete baksana...
ha 4444 ha 444 ne fark var...???
tesbih cekmek bidattir yani sonradan uygulanmaya baslanmisdir.. tabiki bazi güzel bidatlar vadir ki tesbih cekmekte bunlardan birisidir..
rakama niye takılıyon ki...
sen niyete baksana...
ha 4444 ha 444 ne fark var...???
Üstadım bende bu görüşü savunuyorum fakat herkes böyle düşünmüyor aşırı düz mantık yapan insanlarımız var, 4443 olsa kabul olmaz diyen cıkıyor, bu konunun aslında güzel bir şekilde açıklığa kavuşturulup empoze edilmesi çok faydalı olacaktır.
Özgür Çağrı
02-25-2012, 00:41
AtwdeBWy0e4
BeldeiTAYYIBe
02-25-2012, 00:53
Ben arabca bilmiyorum.
Fakat su iki mealdende sahsen Mustafa hocanin anlattigi tarzda birsey cikarmadim.
82_jPOiLvc4
VSlIPxwPqSw&feature=related
İntifada
02-25-2012, 01:52
4444 salatı tefriciye kim yapmış bu taksimi ?
Kimden öğrenilmiş bu metod ?
Peygamberimiz bunu beni böyle anın diyerek mirasmı bırakmış ?
yok...
abdulaziz hoca yine sağlam özet geçmiş :)
mustafa hocada uyarıda bulunmuş o uyarıyı dikkate alıyorum...
BeldeiTAYYIBe
02-25-2012, 02:16
Ister 1 okurum istersem 1000000 okurum kime ne?
Abdulaziz hoca bir alime yakisacak ciddiyette konulara ele alsa daha isabetli olur bence. Hocanin alaycil tarzi cok itici...
videolar açılmıyor bende dinliyemedim...videolarla ilgili yorum yapamıyorum.
4444 meselesi ile alakalı bildiğim;
bir Alim zatın rüyasına Efendimiz a.s.v. giriyor ve tefriciye salavatını 4444 defa okuması gerektiğini söylüyor, bir sıkıntısına bianen..
sayılarla ilgilide şunu söylemek isterimki kimisi sünnet olarak bilinir, kimisi bidat olarak bilinir
fakat şu bir gerçekki dinimizde sayılar mühimdir, hikmetleri vardır...
hikmet olduğu düşünülerek yapılan her ibadette elbette hayır vardır..
fakat şuda var,
bazen bir saat tefekkür bir yıl ibadete denktir hadisi şerifini biliyoruz,
buna binaende zikirde ibadette asıl önemli olan ihlas olduğuna inanıyoruz.
kimisi dilde 1000 kere tevhid çeker imanında bir yol katedemezken,
kimisi 1 kere öyle kalpten bir tevhid zikri çekerki, imanda onunla müthiş bir yol katedebilir...
onun için sayıları büsbütün geçersiz ilan edemediğimiz gibi,
bir ibadetin kabul edilmesini tek başına sayılarada bağlıyamayız,
sayıdan daha önemlisi ihlastır, ne kadar kalpten ve ihlaslı zikir yapılırsa, o kadar makbulunun hızı hak olur...
birde bu sayılara kendini kaptırıp ibadette tembellik yapanlar var,
bu şekilde zikri, duayı, namazı hayatına nakşedemeyenler, çareyi böyle vaatli sayılı zikirlerde arıyorlar...
-örneğin bilmem kaçkere şu zikri çekersen muradına erersin gibi...-
bazen bir anlık tefekkürde dahi Rabbimizle aramızdaki tüm perdeleri kaldırıp derdimize çare isteyebiliriz, onun için sayılara takılıp tembellik yapmak doğru değil...
İntifada
02-25-2012, 17:06
4444 meselesi ile alakalı bildiğim;
bir Alim zatın rüyasına Efendimiz a.s.v. giriyor ve tefriciye salavatını 4444 defa okuması gerektiğini söylüyor, bir sıkıntısına bianen..
sahabelerin,tabiinin bilmediği bir duayı bir zata neden tavsiye etmiş peygamberimiz onuda anlamadım...
sahabe birbirine girdi,ümmet karıştı,halifelere baş kaldırıldı,torunu öldürüldü girse birinin rüyasına onların rüyasına girerdi herhalde...
sahabelerin,tabiinin bilmediği bir duayı bir zata neden tavsiye etmiş peygamberimiz onuda anlamadım...
sahabe birbirine girdi,ümmet karıştı,halifelere baş kaldırıldı,torunu öldürüldü girse birinin rüyasına onların rüyasına girerdi herhalde...
Bizim anlıyamadığımız idrak şuurumuzu aşan meseleler ve o meselelerde büyük hikmetler olabilir.
rüyaların böyle bir fonksiyonu var neticede Peygamber efendimiz a.s.v. bir müjde için yada bir işaret için yada bir uyarı için Rabbimizin izniyle bir zatın rüyasına girebilir.
büsbütün böyle birşey olamaz diyemeyiz, neticede bizde sınırlı varlıklarız, herşeyi idrak edebileceğimiz bir yapıda değiliz.
ama kesin doğrudurda diyemeyiz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.