Orijinalini görmek için tıklayınız : 500 binden fazla kişiye iş fırsatı [ Durmak Yok,Yola Devam ! ]
sudaduran
06-06-2010, 20:18
500 binden fazla kişiye iş fırsatı (http://www.haber7.com/)
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2009/918820091120022202807.jpg (http://www.haber7.com/) 06 Haziran 2010 19:05
(http://www.haber7.com/categories.php?cID=2)
Başbakan Erdoğan'ın, 'İşsizlik yüzde 10'un altına inecek' sözünden sonra hükümet çalışmaları hızlandırdı. Sezonluk işlerle birlikte yeni kadrolar açılacak, özel sektöre destek verilecek
Hükümet binlerce işsize müjde vermeye hazırlanıyor! İşsizlikle mücadele amacıyla hazırlanan 3'üncü büyük istihdam paketi 500 binden fazla kişiyi iş sahibi yapacak.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "İşsizlik 1-2 ay içinde yüzde 10'u yakalar; altına düşerse de şaşırmayın" sözlerinden sonra çalışmaları hızlanan paketin temelini Çalışma Bakanlığı'nın 29 sivil toplum kuruluşu ile yaptığı çalıştaydaki öneriler oluşturacak. Para dergisinin haberine göre; bizzat Başbakan Erdoğan'ın açıklaması beklenen pakette, öncelikle 120 binin üzerinde işsizin geçici işlerde istihdam edilmesi amaçlanıyor. Kamuda ise boş olan kadrolar için 100 bin memura ilaveten en az 50 bin kişilik ek istihdam açılacak. Bu kapsamda, geçici işçilere yönelik istihdam sayısının da en az 100 bin artırılacağı belirtiliyor. Öte yandan özel sektörün istihdamı kolaylaştırmak için desteklenmesi de pakette yer alacak
ÇOĞUNLUK EŞ-DOSTTAN YARDIM İSTİYOR...
-İşsizlerin yüzde 31.9'u tanıdık vasıtasıyla iş bulmaya çalışıyor.
-Yüzde 90.8'i (3 milyon 235 bin kişi) bir işte çalışmış.
-Daha önce bir işte çalışan işsizlerin yüzde 44.7'si hizmetler, yüzde 23.9'u sanayi, yüzde 20'si inşaat sektöründe istihdam edilmiş.
-İşsizlerin yüzde 32.3'ünü çalıştığı iş geçici olup sona erenler, yüzde 19.7'sini işten çıkarılanlar oluşturuyor.
ÖNEMLİ DESTEKLER GELİYOR
-Şirketlere yatırım ve işletme kredisi verilecek.
-Sigorta primlerini düzenli ödeyen işverenler teşvik edilecek.
-İşverenin işsizlik sigortası payı 2 puandan 1 puana indirilecek.
-İş kuran gençlerin sigorta primlerinde indirim sağlanacak.
-İstihdam açığı bulunan kamu kuruluşlarına kadro izni verilecek.
-İstihdam ağırlıklı sektörlere teşvik desteği sağlanacak.
-İşletmelere ekipman ihtiyacına yönelik mali destek sağlanacak.
-Kısa çalışma ödeneği prosedürleri sadeleştirilecek.
-Part-time ve esnek çalışma biçimlerine imkan verilecek.
haber7
sudaduran
06-06-2010, 22:15
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/20091010/87942.jpg
500 bin kişiye iş imkanı
Erdoğan'ın işsizlik sözü üzerine hükümet çalışmaları hızlandırdı.
Takvim'in haberine göre, hükümet binlerce işsize müjde vermeye hazırlanıyor! İşsizlikle mücadele amacıyla hazırlanan 3'üncü büyük istihdam paketi 500 binden fazla kişiyi iş sahibi yapacak.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "İşsizlik 1-2 ay içinde yüzde 10'u yakalar; altına düşerse de şaşırmayın" sözlerinden sonra çalışmaları hızlanan paketin temelini Çalışma Bakanlığı'nın 29 sivil toplum kuruluşu ile yaptığı çalıştaydaki öneriler oluşturacak.
Para dergisinin haberine göre; bizzat Başbakan Erdoğan'ın açıklaması beklenen pakette, öncelikle 120 binin üzerinde işsizin geçici işlerde istihdam edilmesi amaçlanıyor. Kamuda ise boş olan kadrolar için 100 bin memura ilaveten en az 50 bin kişilik ek istihdam açılacak. Bu kapsamda, geçici işçilere yönelik istihdam sayısının da en az 100 bin artırılacağı belirtiliyor. Öte yandan özel sektörün istihdamı kolaylaştırmak için desteklenmesi de pakette yer alacak
ÇOĞUNLUK EŞ-DOSTTAN YARDIM İSTİYOR...
İşsizlerin yüzde 31.9'u tanıdık vasıtasıyla iş bulmaya çalışıyor.
Yüzde 90.8'i (3 milyon 235 bin kişi) bir işte çalışmış.
Daha önce bir işte çalışan işsizlerin yüzde 44.7'si hizmetler, yüzde 23.9'u sanayi, yüzde 20'si inşaat sektöründe istihdam edilmiş.
İşsizlerin yüzde 32.3'ünü çalıştığı iş geçici olup sona erenler, yüzde 19.7'sini işten çıkarılanlar oluşturuyor.
ÖNEMLİ DESTEKLER GELİYOR
Şirketlere yatırım ve işletme kredisi verilecek.
Sigorta primlerini düzenli ödeyen işverenler teşvik edilecek.
İşverenin işsizlik sigortası payı 2 puandan 1 puana indirilecek.
İş kuran gençlerin sigorta primlerinde indirim sağlanacak.
İstihdam açığı bulunan kamu kuruluşlarına kadro izni verilecek.
İstihdam ağırlıklı sektörlere teşvik desteği sağlanacak.
İşletmelere ekipman ihtiyacına yönelik mali destek sağlanacak.
Kısa çalışma ödeneği prosedürleri sadeleştirilecek.
Part-time ve esnek çalışma biçimlerine imkan verilecek.
türkiyede herkeze yeticek kadar iş var.
ama patronlar kar hırsı ugruna 5 kişinin yapması gerekn işi 3 kişiye yaptırıyorlar.
tabi 2 kişi dışarda kalıyor.
siz once bunu değiştirin.
0000000000
06-16-2010, 15:53
Novek çok tuhaf bir adamsın.. :)
Hükümet iş imkanlarını zorluyor elinden geldiğince dünyayı kavuran sıkıntının içinde işsiz insanlar için gayet gösteriyor sizde haksızlık yapıyorsunuz ne uğruna eskimiş bir ideoloji uğruna ...
Asgari ücret evet düşük .. Dünyadaki ucuz işcilikler ile boğuşan sermaye taraftarları nerde ucuz işcilik maliyetleri var o bölgelere kaçabiliyor...
Dünya pazarı dengelenirse emin olun bu sorunda kendiliğinden aşılır. Dünya ekonomik kriz ile boğuşur iken asgari üçret iyi olmasada yarınlar için bir süre daha beklemek gerekecek...
Novek hakiakten nasıl bir zihniyet sendeki....
Ayrıca süper bir haber, mutlu oldum görünce....
Novek çok tuhaf bir adamsın.. :)
Hükümet iş imkanlarını zorluyor elinden geldiğince dünyayı kavuran sıkıntının içinde işsiz insanlar için gayet gösteriyor sizde haksızlık yapıyorsunuz ne uğruna eskimiş bir ideoloji uğruna ...
Asgari ücret evet düşük .. Dünyadaki ucuz işcilikler ile boğuşan sermaye taraftarları nerde ucuz işcilik maliyetleri var o bölgelere kaçabiliyor...
Dünya pazarı dengelenirse emin olun bu sorunda kendiliğinden aşılır. Dünya ekonomik kriz ile boğuşur iken asgari üçret iyi olmasada yarınlar için bir süre daha beklemek gerekecek...
asgari ucret dusukse patronların ucreti neden 20-30 işçinin asgari ucreti kadar?
hatta bazıları 1000 işçinin maaşını tek basına yiyor.
sermaye taraftarları kaçıyorsa onların fabrikalarını sen işlet. kaçma.
hukumet iş imkanlarını zorluyorsa iş bukadar az ise nedne çalışanlar 13-14 saat çalışmakt zorunda kalıyorlar.?
çalışma sureleri 8 saat olsa herkese iş yetmiycekmi?
dışarda kalan işsizler işe alınmayacakmı yoksa işsizligin yuksek olması patronların işine mi? geliyor.
0000000000
06-16-2010, 16:09
asgari ucret dusukse patronların ucreti neden 20-30 işçinin asgari ucreti kadar?
hukumet iş imkanlarını zorluyorsa iş bukadar az ise nedne çalışanlar 13-14 saat çalışmakt zorunda kalıyorlar.?
dışarda kalan işsizler işe alınmayacakmı yoksa işsizligin yuksek olması patronların işine mi? geliyor.
Patron işte adı üstünde zamanını aklını iyi kullanarak iyi yönetim tarzı geliştirerek haketmiş böyle bir yaşamı.. Her şey bedensel calışma değil ki heleki bu asırda bilişim dünyasının ön planda olduğu asırda...
O söylediğiniz dengeler dünya dengeleri ile eş değer hiç bir sermaye dış dünyadan soyutlanarak kendi dünyasında o sistemi oturtamaz böyle bir şey yapmaya calışşan piyasada erir..
Ahmet Yasin
06-16-2010, 16:13
ama patronlar kar hırsı ugruna 5 kişinin yapması gerekn işi 3 kişiye yaptırıyorlar.
Kimse iş beğenmiyor diye 5 kişinin yaptığı işi 3 yapmak zorunda demiyorsun herkes sen gibi rahatlık ve çabuk zenginlik peşinde
Ahmet Yasin
06-16-2010, 16:15
Hep aynı nakaratları söylemekten bıkmadın mı nooveek biz seni dinlemekten bıktım yaww.14 saat çalışan biri göstersene bana çalışan varsa parasını takır takır almıyorsa gitsin şikayet etsin mahkemeye versin işçi mahkemeye başvurduğu takdirde zaten sonuc kesin onun lehinedir.aynı tas aynı hamamsın nooveek
Kimse iş beğenmiyor diye 5 kişinin yaptığı işi 3 yapmak zorunda demiyorsun herkes sen gibi rahatlık ve çabuk zenginlik peşinde
evet dogrudur kapitalizmde iki taraf var sömürülen ve sömürenler.
sömürülenler belki bir gun zengin olurumda sömürenlerin tarafaına geçerim diye bakarlar.
yada iş yerinde patronu yaglamak için diger çalışanların ayagını kaydırmaya ugrasırlar.
İntifada
06-16-2010, 16:23
eğer 3 kişi 5 kişinin yapabildiği işi yapabiliyorsa neden 2 kişi oturduğu yerden para alsın?
hee şu komünizmdeki çalışmama hakkı meselesi galiba...
ama siz alışmışsınızdır 1 kişinin çalışıp 9 kişinin bakmasına...
Ahmet Yasin
06-16-2010, 16:25
evet dogrudur kapitalizmde iki taraf var sömürülen ve sömürenler.
sömürülenler belki bir gun zengin olurumda sömürenlerin tarafaına geçerim diye bakarlar.
yada iş yerinde patronu yaglamak için diger çalışanların ayagını kaydırmaya ugrasırlar.
çok iyi dönüşler yapıyorsun nooveek:) ne yaparsan yap gomunizmden nefret ediyorum bunun sebebi de sensin.:V
eğer 3 kişi 5 kişinin yapabildiği işi yapabiliyorsa neden 2 kişi oturduğu yerden para alsın?
hee şu komünizmdeki çalışmama hakkı meselesi galiba...
ama siz alışmışsınızdır 1 kişinin çalışıp 9 kişinin bakmasına...
bugune kaar komunizm hiç olmadı hep sosyalizm vardı.
sosyalizmde işsizlik suçtur.
işsizlik varsa devlet suçludur.
herkes uretime katılır.
Patron işte adı üstünde zamanını aklını iyi kullanarak iyi yönetim tarzı geliştirerek haketmiş böyle bir yaşamı.. Her şey bedensel calışma değil ki heleki bu asırda bilişim dünyasının ön planda olduğu asırda...
O söylediğiniz dengeler dünya dengeleri ile eş değer hiç bir sermaye dış dünyadan soyutlanarak kendi dünyasında o sistemi oturtamaz böyle bir şey yapmaya calışşan piyasada erir..
herşey bendensel çalışma degilse nedne patron bazılarının bedensel çalışmasını satın alıyor?
aferim ya ak parti hakkında dusuncelerim degişiyor.
şimdi sorum şu: bu kişilere nasıl iş bulucaksınız .sırf işsizler işsiz kalmasın diye devlet işmi icat edicek.
yoksa şuanda patronların yaptıgı yani 50 işçinin yapması gereken işi 40 kişiye yaptıran patronları 10 kişi daha almaları için zorlayacakmısınız?
Özgür Çağrı
06-24-2010, 13:09
Hep aynı nakaratları söylemekten bıkmadın mı nooveek biz seni dinlemekten bıktım yaww.14 saat çalışan biri göstersene bana çalışan varsa parasını takır takır almıyorsa gitsin şikayet etsin mahkemeye versin işçi mahkemeye başvurduğu takdirde zaten sonuc kesin onun lehinedir.aynı tas aynı hamamsın nooveek
Valla abi benim abim 5 sene üni okuyup mühendis olup muğlada 16 saat çalıştırılıp mesaisi ödenmediği için işi bıraktı döndü. Ülkemizde o kadar çokki bu durum. Ben kocaelide yaşıyorum resmen maaşlı kölelik sistemi
Örneğin : Organize sanayi Ford fabrikası serbest bölgeler
Eskiden işçi hakkı yenilirdi şimdi okumuş uzmanın hakkını bile yiyor patronlar ...
Türkiyede özel sektör çok aşırı denetimsiz ...
Ahmet Yasin
06-25-2010, 15:29
Valla abi benim abim 5 sene üni okuyup mühendis olup muğlada 16 saat çalıştırılıp mesaisi ödenmediği için işi bıraktı döndü. Ülkemizde o kadar çokki bu durum. Ben kocaelide yaşıyorum resmen maaşlı kölelik sistemi
Örneğin : Organize sanayi Ford fabrikası serbest bölgeler
Eskiden işçi hakkı yenilirdi şimdi okumuş uzmanın hakkını bile yiyor patronlar ...
Türkiyede özel sektör çok aşırı denetimsiz ...
Hakkı varsa eğer ödenmiyorsa hakkını aramalı tabiki, işçi mahkemeye başvurduğu takdirde % 90 haklıdır ne olursa olsun.Bugün türkiyede işçiler yüzünden çalışamayan batan onca fabrika sayabilirim sana denetimsiz mi evet denetimsiz ama açıkcası eğer tam denetlenirse bütün işletmeler byük bir çoğunluğu yine kapatır işyerini.Burda bir yasa boşluğu var eksiklik o kadar çok ki sıra onlara gelmiyor ki. Eskiden işletmeler çok para kazanırdı herkese az çok dağıtırdı şimdi bir işçi kadar ya kazanıyor ya kazanmıyor ( bazı iş kollarında ) Önceleri emek gücüyle kazanılırdı şimdi beyin gücüyle kazanmak zorundasın onu da herkes yapamıyor maalesef.Biraz fazla çalıştırman lazım kafanı
redyellow
06-25-2010, 16:54
Sayın novek'in bu yazısını okuyunca hah dedim, iktidar partisi yanlısı arkadaşlar bu sefer bi şey demezler....
tam bunu dedim baktım gene noveke tepki gösteriyorsunuz.
Niye tepki gösteriyorsunuz bu yazıya anlamadım.
doğru söylüyor novek.
Bir çok işveren kar hırsı ugruna 5 kişinin yapması GEREKEN işi 3 kişiye yaptırıyor, 8 saat yerine 12 saat çalıştırıyor vs.vs.
mesela yine kar hırsına sigorta yaptırmıyorlar, iş görüşürken sigorta yaptırmam haaa diyor, işsiz de işsiz gezeceğime sigortasız da olsa çalışayım bari diyor.
Yazdıkları doğru şeyler değil mi arkadaşlar?
İşverenlerimizin bu hırsı olmasa gerçekten de işsizlik baya bir azalır.
Hayretler içindeyim!
Novekin ismini görür görmez tepki göstermek moda olmuş sanki:)
Ahmet Yasin
06-26-2010, 09:34
Sayın novek'in bu yazısını okuyunca hah dedim, iktidar partisi yanlısı arkadaşlar bu sefer bi şey demezler....
doğru söylüyor novek.
Bir çok işveren kar hırsı ugruna 5 kişinin yapması GEREKEN işi 3 kişiye yaptırıyor, 8 saat yerine 12 saat çalıştırıyor vs.vs.
mesela yine kar hırsına sigorta yaptırmıyorlar, iş görüşürken sigorta yaptırmam haaa diyor, işsiz de işsiz gezeceğime sigortasız da olsa çalışayım bari diyor.
Hayretler içindeyim!
Şimdi hocam bende işverenim işçiler hakkında anlattıkları kendi hayatımla kıyasladığımda uçurum göruyorum. birkaç istisnayı burda genelleme yaparak konuşmak yanlış olmazmı.? türkiyede kaç kişi 14 saat çalışıyor ben kendim çalıştıramıyorum elemanların gözü saatte ne zaman 5 olacakta kaçayım hesabı yapıyor iş yarım bırakılıp gidiliyor.
Sizin anlattığınız 5 kişilik işi 3 yapmaz 14 saat kimse çalışmaz birkaç istisna dışında eğer çalışıp mesaini alamıyorsan hakkını ara diyorum.işçi mahkemeye başvurduğu takdirde sonuç büyük ihtimal lehinedir.
Herkes tutturmuş işsizlik diye ben türkiyede işsizlik olduguna inanmıyorum sadece iş beğenmeme var kalifiye eleman sıkıntısı var.Türkiye genç nufusa sahip bir ülke var olan işsizliğide normal göruyorum sonuçta türkiye süper bir ülke değil yüzdelik orana göre amerika ve çoğu avrupa ülkelerinde oran hemen hemen aynı.
rizzelli
06-26-2010, 11:15
doğru söylüyor novek.
Hayretler içindeyim!
Türkiye'de ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür.Bu sektörün canlanmasıyla ekonomik canlılık doğru orantılıdır.
Her yer şantiye olmuş,boş olan yerlere müteahhitler bina dikmekle birbirleriyle yarışıyorlar.
Bir tane,usta kalfa aramak için eskisine nazaran daha zor buluyoruz.Neredeyse işçilerden randevu talep edecek pozisyona geldik.
Müteahhitlerin işçilere parasını vermediği anda,işçiler hemen işi bırakıyorlar.Toplandıkları kahvede,dernekte birbirlerine şu şu müt.lerle çalışmayın para vermiyor dediklerinde adınıza çalışıcak işçiyi ikna etmek mesele oluyor.
Artık kalfalar müteahhitin karşısına bulacağı işçi takımı için sözleşme yapıyor,şartları teklifleri öne sürüyor.
Fazla mesai yapan,sigortasız çalışmak istemeyen,her koşulda kendini korumaya alan,hakkını arayan işçi profili var artık bu zamanda.
Sigortalar genel kurumu ,sigortasız işçi çalıştıran,verilen ücretten aşağı gösteren işverenleri o kadar denetliyorlar ki cezaları muhasebesine göndermekten çekinmiyorlar.
Cezalar da öyle hafif değil,5 kişilik iş yerilerine 3bin den başlıyor gerisini siz düşünün.
Novek'in söylediklerini genele bağlamak,klavye başında hayatı kavrayamamaktır.
Herkes tutturmuş işsizlik diye ben türkiyede işsizlik olduguna inanmıyorum sadece iş beğenmeme var kalifiye eleman sıkıntısı var.Türkiye genç nufusa sahip bir ülke var olan işsizliğide normal göruyorum sonuçta türkiye süper bir ülke değil yüzdelik orana göre amerika ve çoğu avrupa ülkelerinde oran hemen hemen aynı.
Aynen arkadaşımızın dediği gibi Avrupa'da işsizlik yüzde 10 lardan başlıyor.Türkiye'de hayatında hiç çalışmamış 2 milyonluk kesim her zaman bu işsizlik ordusunun içinde bulunuyor.Bunların içinde evhanımları vs ler mevcut.
redyellow
06-26-2010, 13:34
Şimdi hocam bende işverenim işçiler hakkında anlattıkları kendi hayatımla kıyasladığımda uçurum göruyorum. birkaç istisnayı burda genelleme yaparak konuşmak yanlış olmazmı.? türkiyede kaç kişi 14 saat çalışıyor ben kendim çalıştıramıyorum elemanların gözü saatte ne zaman 5 olacakta kaçayım hesabı yapıyor iş yarım bırakılıp gidiliyor.
Sizin anlattığınız 5 kişilik işi 3 yapmaz 14 saat kimse çalışmaz birkaç istisna dışında eğer çalışıp mesaini alamıyorsan hakkını ara diyorum.işçi mahkemeye başvurduğu takdirde sonuç büyük ihtimal lehinedir.
Madem işverensiniz, madem 8 saat çalıştırıyorsunuz, benim oğlana (19 yaşında) iş arıyorum, yeriniz nerde hemen göndereyim:)
Şaka bir yana istisna demişsiniz, ben istisna olanın siz olduğunuzu düşünüyorum.
İş beğenmeyenlerin olduğu gibi iş bulamayanlar da var bunları görmek lazım, yok demekle yok olmuyor çünkü.
redyellow
06-26-2010, 13:36
Türkiye'de ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür.Bu sektörün canlanmasıyla ekonomik canlılık doğru orantılıdır.
Her yer şantiye olmuş,boş olan yerlere müteahhitler bina dikmekle birbirleriyle yarışıyorlar.
Bir tane,usta kalfa aramak için eskisine nazaran daha zor buluyoruz.Neredeyse işçilerden randevu talep edecek pozisyona geldik.
Müteahhitlerin işçilere parasını vermediği anda,işçiler hemen işi bırakıyorlar.Toplandıkları kahvede,dernekte birbirlerine şu şu müt.lerle çalışmayın para vermiyor dediklerinde adınıza çalışıcak işçiyi ikna etmek mesele oluyor.
Artık kalfalar müteahhitin karşısına bulacağı işçi takımı için sözleşme yapıyor,şartları teklifleri öne sürüyor.
Fazla mesai yapan,sigortasız çalışmak istemeyen,her koşulda kendini korumaya alan,hakkını arayan işçi profili var artık bu zamanda.
Sigortalar genel kurumu ,sigortasız işçi çalıştıran,verilen ücretten aşağı gösteren işverenleri o kadar denetliyorlar ki cezaları muhasebesine göndermekten çekinmiyorlar.
Cezalar da öyle hafif değil,5 kişilik iş yerilerine 3bin den başlıyor gerisini siz düşünün.
Novek'in söylediklerini genele bağlamak,klavye başında hayatı kavrayamamaktır.
Aynen arkadaşımızın dediği gibi Avrupa'da işsizlik yüzde 10 lardan başlıyor.Türkiye'de hayatında hiç çalışmamış 2 milyonluk kesim her zaman bu işsizlik ordusunun içinde bulunuyor.Bunların içinde evhanımları vs ler mevcut.
Oğluma bir iş bulmuştuk görüşmeye gidince ilk söyledikleri sigorta yapmayız!
İster kabul et ister etme!
Ettik, 7 ay kadar çalıştı, sonra anlaşamadı ayrıldı. şimdi iş bakıyoruz.
Ben 18 yaşlarımda 3 sene sigortasız çalıştım!!!
Bir kere denetlemeye gelen olmadı bizim işyerini.
Gidin ankaranın sitelerini gezin, çıkrıkçılar yokuşunu, ulusunu vs. gezin, tezgahtarlara sorun yüzde kaçı sigortalı?
keşke sizin dedikleriniz olsa, ama maalesef gerçekler öyle değil.
Siz biraz pempe gözlüklerle bakıyorsunuz.
Ahmet Yasin
06-26-2010, 13:39
Hocam ticaret dolandırıcılıktır diyen birine ben nasıl ses çıkarmayayım.
Benim dinim diyor Rızkın onda dokuzu ticarette diye densizin birine papuç mu bırakayım.aslında kızgınlığım biraz ona saçmalarken sabır diyoruz ama yine nefsimize yeniliyoruz.
Hocam ticaret dolandırıcılıktır diyen birine ben nasıl ses çıkarmayayım.
Benim dinim diyor Rızkın onda dokuzu ticarette diye densizin birine papuç mu bırakayım.aslında kızgınlığım biraz ona saçmalarken sabır diyoruz ama yine nefsimize yeniliyoruz.
1 e alıp 5 e satmak ticaret olamaz.
rizzelli
06-26-2010, 14:18
Oğluma bir iş bulmuştuk görüşmeye gidince ilk söyledikleri sigorta yapmayız!
İster kabul et ister etme!
Ettik, 7 ay kadar çalıştı, sonra anlaşamadı ayrıldı. şimdi iş bakıyoruz.
Ben 18 yaşlarımda 3 sene sigortasız çalıştım!!!
Bir kere denetlemeye gelen olmadı bizim işyerini.
Gidin ankaranın sitelerini gezin, çıkrıkçılar yokuşunu, ulusunu vs. gezin, tezgahtarlara sorun yüzde kaçı sigortalı?
keşke sizin dedikleriniz olsa, ama maalesef gerçekler öyle değil.
Siz biraz pempe gözlüklerle bakıyorsunuz.
redyollow abicim, rahmetli Adnan Menderes'in zamanındaki sigortasız günlerinizi bu zamanla kıyaslıyorsunuz:)
Allah iyiliğinizi versin :)
250 kişi çalıştıran bir tekstil atölyesinin, 78bin liralık cezasını gösterebilirim size.
söyledikleriniz gerçekdışı şeyler değil ama genele bunu isnat edemezsiniz.
işverenlerin vergi dairesine,sgk ya,ticaret odasına her ay ve yılın belirli aylarında hesap vermelerinden habersizsiniz galiba.
denetimler son 4-5 yılda çok sıklaştı.yeterli mi değildir tabi ki.ama büyük firmalarda,işçilerin çok olduğu işyerlerinde sıkı denetim oluyor.
pembe gözlüklerle bakmıyorum.pozisyonuz gereği işveren konumunda olmadığınız için farklı bakıyorsunuz olaya.
dediğim gibi,sigortasız çalıştıran işçinin hakkını vermeyen çok zalim insan var.ama son yıllarda bu kötü durumu kontrol etmeye çalışan bir irade var.
Ahmet Yasin
06-26-2010, 16:54
1 e alıp 5 e satmak ticaret olamaz.
Suphanallah 1 alıp 5 satan adam 5 kişilik işi 3 kişiye yapmayı da tenazül etmez.Neden anlamıyorsun Bugün türkiyede hiçbir iş 1 e 5 kazanmaz.Onlar eskide kaldı.
redyellow
06-26-2010, 17:36
redyollow abicim, rahmetli Adnan Menderes'in zamanındaki sigortasız günlerinizi bu zamanla kıyaslıyorsunuz:)
Allah iyiliğinizi versin :)
250 kişi çalıştıran bir tekstil atölyesinin, 78bin liralık cezasını gösterebilirim size.
söyledikleriniz gerçekdışı şeyler değil ama genele bunu isnat edemezsiniz.
işverenlerin vergi dairesine,sgk ya,ticaret odasına her ay ve yılın belirli aylarında hesap vermelerinden habersizsiniz galiba.
denetimler son 4-5 yılda çok sıklaştı.yeterli mi değildir tabi ki.ama büyük firmalarda,işçilerin çok olduğu işyerlerinde sıkı denetim oluyor.
pembe gözlüklerle bakmıyorum.pozisyonuz gereği işveren konumunda olmadığınız için farklı bakıyorsunuz olaya.
dediğim gibi,sigortasız çalıştıran işçinin hakkını vermeyen çok zalim insan var.ama son yıllarda bu kötü durumu kontrol etmeye çalışan bir irade var.
:)
Hadi benimki sigortalılık dönemi adnan menderes dönemiydi, iyi de yukarda yazdım oğlumu bir işe soktuk, ilk görüşmeye gidince SİGORTA YAPMAM HAAA dediler!
Senin ceza makbuzu göstermen bu ülkede kaçak işçi çalıştırıldığını, bunun da çok büyük oranda olduğu gerçeğini değiştirmez be hocam.
Ben size o ceza kesilmemiştir demiyorum ki, kesilmiştir, ama bu istisnadır.
Ha 4-5 yılda çok sıklaştı demiştin ya oğlumu 2009 Eylül-2010 mayıs ayları arasındaydı sigortasız çalıştığı.
yani adnan menderes dönemi değildi:)
Keşke sizin dediğiniz tümden gerçek olsa, keşke bir kişi bile sigortasız işçi çalıştırmasa.
selamlarımla hocam, hörmetler.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.