fatih kısaparmak balon baskılı balon Abdullah Gül'e müthiş zam - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdullah Gül'e müthiş zam

Necip Fazıl
10-19-2012, 15:42
http://www.toplumsalhafiza.com/resimler/haberler/300/99919.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 33 bin 500 lira olan maaşı, 3 bin 750 liralık artışla 37 bin 250 liraya yükseltiliyor. ...

Cumhurbaşkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi 157 milyon 560 bin lira olacak.

TBMM'ye gönderilen taslağa göre; 2012 bütçesi 138 milyon 700 bin lira olan Çankaya Köşkü'nün bütçesindeki artış 18 milyon 860 bin lira olarak planlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 33 bin 500 lira olan maaşı, 3 bin 750 liralık artışla 37 bin 250 liraya yükseltiliyor.

Toplumsal Hafıza

Cihannur
10-20-2012, 02:10
Dizi Oyuncuları Ne Kadar Kazanıyor 2012

Son dönemde hızlı bir gelişme yaşanan dizi sektöründe dudak uçuklatan paralar da ‘dönüyor.’ Özellikle başrol oyuncuları deyim yerindeyse her hafta küçük çaplı birer servet kazanıyor.

Okan Yalabık, diziden bölüm başına 8.000 lira alıyordu. Ama bir süre sonra canlandırdığı karakter de seyirci tarafından benimsenince ücretine zam yapılmasını talep etti. 15.000 TL oldu.

Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç ise bölüm başına 45.000 TL kazanıyor.

Geçen sezon dizi sektörü için cüzi bir rakam olan bölüm başına 10.000 lira ücret alan Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli, kazancını 20.000 liraya yükseltti.

Fatmagülün Suçu Ne Dizisinde, Beren Saat bölüm başı 45.000 TL alıyor.

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Ali Kaptan’ı Erkan Petekkaya bölüm başına 35.000 TL

Aynı dizisinin Caroline’i Wilma Elles bölüm başına 20.000 TL Emir Berke Zincidi (Osman), diziden ayda 10 bin TL kazanıyor.

Erkeklerde ise en yüksek ücreti 60.000 TL ile Kurtlar Vadisi Pusu’nun başrol oyuncusu Necati Şaşmaz kazanıyor.

Kaynak (http://dizimodasi.com/dizi-oyunculari-ne-kadar-kazaniyor-2012.html)

Dizi Modası

Cihannur
10-20-2012, 02:19
Necati Şaşmaz, Halit Ergenç, Beren Saat gibi bölüm başına 40.000 TL'den fazla kazanan dizi oyuncuları, Cumhurbaşkanımızın 1 ayda kazanacağı maaştan (2013 yılında 37.250 TL) daha yüksek ücreti 1 haftada kazanıyorlarmış.http://img835.imageshack.us/img835/7210/hinzirsmiley.gif (http://img835.imageshack.us/i/hinzirsmiley.gif/)

Necip Fazıl
10-20-2012, 02:23
Komple yanlış işte... :)

Cihannur
10-20-2012, 02:30
Komple yanlış işte... :)

Türkiye'de en çok kazanan dizi oyuncuları bölüm başına yani haftada 40.000 TL'den fazla para kazanıyorlarsa, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ayda 37.250 TL maaş alacak olması çok görülmemelidir.

EpiVaTeS
10-20-2012, 03:20
biri özel sektör...
biri kamu...

adamın ne maaş vereceğine karışamayız...
ama 33 bin lirada fazla yahu...
devlet için...

Necip Fazıl
10-20-2012, 11:43
Türkiye'de en çok kazanan dizi oyuncuları bölüm başına yani haftada 40.000 TL'den fazla para kazanıyorlarsa, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ayda 37.250 TL maaş alacak olması çok görülmemelidir.

Tamam da bende hepsi yanlış diyorum işte milli takım teknik direktörü 100 bin tl kazanıyor ayda ve yaptığı işe bakın... bunun adı gelir adaletsizliğidir... memurla asgari ücreti eşitlemece çalışıyorlar güya ama buradaki uçurumları gören yok malesef...

El Emin
10-21-2012, 21:33
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 33 bin 500 lira olan maaşı, 3 bin 750 liralık artışla 37 bin 250 liraya yükseltiliyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi 157 milyon 560 bin lira olacak.
GÜL'ÜN MAAŞINA ZAM

TBMM'ye gönderilen taslağa göre; 2012 bütçesi 138 milyon 700 bin lira olan Çankaya Köşkü'nün bütçesindeki artış 18 milyon 860 bin lira olarak planlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 33 bin 500 lira olan maaşı, 3 bin 750 liralık artışla 37 bin 250 liraya yükseltiliyor.

NET MAAŞI YARISI

Geçtiğimiz yıl maaş zammıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 33 bin 500 TL'lik maaşıyla ilgili tartışmalara son noktayı koymuştu. Gül, 33 bin 500 TL'nin brüt maaşı olduğunu, net maaşının bunun yarısı olduğunu açıkladı.

ensonhaber

El Emin
10-21-2012, 21:34
Ben müslümanım cumhurbaşkanım kbakma allah nasip ettikce her türlü adaletsizliğe "oha " cekmeye calısacağım dilimle ve fiillerimle..
Şimdi size koca bir oha cekiyorum...

Necip Fazıl
10-21-2012, 21:34
http://www.akpartiforum.com/abdullah-gule-muthis-zam-t165586.html (http://www.akpartiforum.com/abdullah-gule-muthis-zam-t165586.html)

El Emin
10-21-2012, 21:41

Eh...oh...ne diyeyim sana abi..
Nasıl bir bağlantıdır..Yani yok alaka yok ki..Alaka olsa sana tez bile yazardımda...
Ona bakarsan david people ,sorti yada reina nın sahibi aylık trilyon kazanıyor hadi cumhurbaşkanına trilyon verelim ?

Apple in kasasındaki para abd nin kasasındaki paradan daha çok..Nakit para itibariyle..
Obamayada steve jobstan fazla para vermek mi gerek..:)

BlueMoon
10-21-2012, 22:31
yakışır benim cumhurbaşkanıma...

Feride
10-21-2012, 22:38
Valla benim için hiç rahatsız edici değil. Adalet ya da adaletsiz orası tartışılır.

Benim gözüme batan, teröristleri destekleyen kişilerin milletvekili sıfatıyla o milletvekili maaşını almaları.

Onun dışında böyle bir cumhurbaşkanım olmuş, bu para değer diye düşünürüm ben şahsen..

Yıldırım
10-21-2012, 22:42
Zamı meclis yapıyor hedef tahtasına Cumhurbaşkanı oturtuluyor :)
Bu bütçenin geçeceğini zannetmiyorum.
Eğer geçerse Abdullah Gül vetoyla prestijine prestij katacaktır.
Tasarıda kimlerin imzası olduğunu öğrenirseniz lütfen bana haber verin...

Necip Fazıl
10-21-2012, 22:44
Valla benim için hiç rahatsız edici değil. Adalet ya da adaletsiz orası tartışılır.

Benim gözüme batan, teröristleri destekleyen kişilerin milletvekili sıfatıyla o milletvekili maaşını almaları.

Onun dışında böyle bir cumhurbaşkanım olmuş, bu para değer diye düşünürüm ben şahsen..

Maaş insanın şahsına göre değil yaptığı işe göre verilmeli...

Özür diliyorum kimse kızmasın ama asgari ücretli 12 saat it gibi çalışırken 700 alacak cumhurbaşkanı 37 bin 250 tl alacak bu adalet değil... Örneği cumhurbaşkanı olarak verdim haber onunla alakalı diye yoksa örnek çok...

Feride
10-21-2012, 22:46
Maaş insanın şahsına göre değil yaptığı işe göre verilmeli...

Özür diliyorum kimse kızmasın ama asgari ücretli 12 saat it gibi çalışırken 700 alacak cumhurbaşkanı 37 bin 250 tl alacak bu adalet değil... Örneği cumhurbaşkanı olarak verdim haber onunla alakalı diye yoksa örnek çok...

Verilsin yahu. Asgari üccrette artırılsın.

Ama öyle sanıyorum ki, arada her halükarda böyle bir uçurum olacaktır. Diğer ülkelerde durum farklı mı acaba ?

Necip Fazıl
10-21-2012, 22:49

Ama öyle sanıyorum ki, arada her halükarda böyle bir uçurum olacaktır. Diğer ülkelerde durum farklı mı acaba ?

Peki diğer ülkelerde 12 saat çalışanla bizim asgari ücret aynı mı acaba ???

Alsın efendim helal olsun milli takım teknik direktörü ayda 100 alıyorda cumhurbaşkanı 37 bin tl almış bu çok değil burda sorun yok ama asgari ücret sene 2012 halen 700 tl...

Necip Fazıl
10-21-2012, 22:53
Ayrıca 12 saat çalıştırmak yasak ama denetlenmediği için 8 yerine 12 çalıştırılıyor özelde çalışanların çoğu...

Feride
10-21-2012, 23:01
Nereden geldiğimizi de unutmamak lazım.

Geçmiş hükümetlerin bıraktığı borçlar, dış borçlar vs..Hepsi bi anda olmuyor.

Yunanistan'a bir zamanlar maaş hususunda gıpta ederdim. Biz niye böyle değiliz diye..Yanlış yönetimler, yanlış paketler. Sonuç ortada..

Yani sen belki kendince haklı olarak, tamam madem bize bu kadar ancak verilebiliyorsa o zaman cumhurbaşkanının maaşı da azaltılsın diyebilirsin. Düşüncene saygı duyarım.

Necip Fazıl
10-21-2012, 23:08
Nereden geldiğimizi de unutmamak lazım.

Geçmiş hükümetlerin bıraktığı borçlar, dış borçlar vs..Hepsi bi anda olmuyor.

Yunanistan'a bir zamanlar maaş hususunda gıpta ederdim. Biz niye böyle değiliz diye..Yanlış yönetimler, yanlış paketler. Sonuç ortada..

Yani sen belki kendince haklı olarak, tamam madem bize bu kadar ancak verilebiliyorsa o zaman cumhurbaşkanının maaşı da azaltılsın diyebilirsin. Düşüncene saygı duyarım.

Nereden geldiğimizi çok iyi biliyorum o günlerde de azdı şimdi de az ve yetmiyor... Gelir adaletsizliğini ortadan kaldırma sözü veriyorlar ama emekliye memura verdikleri zamların yarısını asgari ücretliye vermiyorlar böyle mi kapanacak bu uçurum bakın arada ne kadar maaş farkı var birisi günde 8 diğeri 12 saat çalışıyor birisi masa başı diğeri koşturuyor bu adalet mi sizce ben demiyorum asgari ücret memurun maaşından fazla veya aynı olsun ama aradaki fark da bu kadar olmamalı...

Benim şöyle bir hesabım var size de sormak istiyorum bunu...

Başbakanın dediği 3 çocuğu yaptık diyelim

3 çocuk... karı - koca... = eder 5 kişi... kazanılan para 700 tl... en ucuz kira 450 tl kalan para 250 tl... (Sadece kirayı çıkıyorum)

250 Tl - 5 kişi 1 ay nasıl geçinilir?

Çözebilen beri gelsin...

manifesto
10-21-2012, 23:12
Savunma psikolojisi bizi fazladan yorar
37 bin alıyor,onu bile harcayamazken zam yapmaya gerek yok
Fransız yeni başkan Hollande hem cumhurbaşkanının hem bakanların maaşlarını %30 azalttı
Bakanlar ve Cumhurbaşkanı geçim sıkıntısına mı düştü dersiniz?!
Bu para tıpkı Fransada ki gibi Türkiyeyi ne zengin eden ne de fakir
Ama önemli ve sembolik motivasyonları var

Cihannur
10-21-2012, 23:16
Tamam da bende hepsi yanlış diyorum işte milli takım teknik direktörü 100 bin tl kazanıyor ayda ve yaptığı işe bakın... bunun adı gelir adaletsizliğidir... memurla asgari ücreti eşitlemece çalışıyorlar güya ama buradaki uçurumları gören yok malesef...

Eh...oh...ne diyeyim sana abi..
Nasıl bir bağlantıdır..Yani yok alaka yok ki..Alaka olsa sana tez bile yazardımda...
Ona bakarsan david people ,sorti yada reina nın sahibi aylık trilyon kazanıyor hadi cumhurbaşkanına trilyon verelim ?

Apple in kasasındaki para abd nin kasasındaki paradan daha çok..Nakit para itibariyle..
Obamayada steve jobstan fazla para vermek mi gerek..:)

Darbecilerin ve komünistlerin, siyasetçilerin maaşlarına laf ederek siyaseti karalayıp darbecilik ve komünizm propagadaları yapmalarına kapılmamalıdır. Türkiye son 10 yılda elde ettiği başarıları AK Partili milletvekilleri sayesinde elde etti. AK Parti iktidarı devraldığında 230 milyar $ milli geliri ve 3.492 $ kişi başına düşen milli geliri olan maddi olarak fakir bir ülke ve fakir bir milletken, 2011 sonu itibariyle 770 milyar $ milli geliri olan ve 10.444 $ kişi başına düşen milli geliriyle maddi olarak orta gelirli bir ülke ve orta gelirli bir millet hâline geldiyse bu başarıyı siyasileri sayesinde elde etmiştir.

Cumhurbaşkanımızın net maaşı 37.250 TL olmayacakmış; net maaşı tahminen 20.000 TL civarında olacak. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının 20.000 TL civarında net maaşı olmasına itiraz edilmemeli.

Obama'dan bahsetmişsin El Emin. ABD'nin kendi devlet başkanlarına ayda ne kadar maaş verdiğini burada belirtir misin?

Necip Fazıl
10-21-2012, 23:22
Kişi başı düşen milli geliri bide biz görsek yaa... :)

Kişi başı düşen milli gelir 10.000 ama asgari ücretli alır 700 tl... :)

Cihannur
10-21-2012, 23:33
Kişi başı düşen milli geliri bide biz görsek yaa... :)

Kişi başı düşen milli gelir 10.000 ama asgari ücretli alır 700 tl... :)

AK Parti'nin 10 yıllık iktidarında ülkemiz ve milletimiz kendine geldi. Asgari ücretlinin alım gücü de AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına göre arttı. Ülkemizin ve milletimizin ekonomisi önümüzdeki yıllarda bugünlere göre daha da iyi olacak inşaallah.

Necip Fazıl
10-21-2012, 23:36
AK Parti'nin 10 yıllık iktidarında ülkemiz ve milletimiz kendine geldi. Asgari ücretlinin alım gücü de AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına göre arttı. Ülkemizin ve milletimizin ekonomisi önümüzdeki yıllarda bugünlere göre daha da iyi olacak inşaallah.

Siz anlamak istemiyorsunuz efendim...

Amenna buna sözümüz yok ama şu anda asgari ücret 700 tl ve bir halta yaramıyor... Alım gücü vs. boş...

Az önce bir problem sordum cevabını verebiliyormusunuz...

El Emin
10-21-2012, 23:58

Ablam bunu sen yapma bence..
Biz şartlara boyun eğen değil ,şartları düzelten bir dine iman etmişiz.
Devrimci bir dine.
Hz.muhammed sav geldiği yerdeki kurallara durumlara tabi olmadı,
durumları ve kuralları islama tabi yaptı..
Sözde islamın muhafazakar dindar partisi..
Ne yani birşeyi değiştirmeyecekse diğerlerinden farkı ne?
Ben eleştirsem ne eleştirmesem ne diyeceksin,
ama efendimiz diyor gücün yetmiyorsa buğz edeceksin ki en azından kalbinde putlaşmayacak kalbinde tabulaşmayacak..

http://www.patronturk.com/wp-content/uploads/Çeşitli-ülkelerde-milletvekili-ve-akademisyen-profesör-maaşları.jpg

Diğer ülkeler dediğimiz ülkelerle aramızda bariz farklar var..
Ki resimde görüldüğü gibi o ülkelerde refah düzeyi bizimkinden yüksek
ve milli gelirin kişi başına düşen gelir sadece kağıt üstünde kalmıyor..

Ülkede evet maddi konular değişti devlet eskisine göre çok zengin ama o ilerlemenin halka yansımasını orana vursak %10 u geçmez...
Bu ise tam bir adaletsizlik ve açıkçası vahşiliktir..

Cihannur
10-22-2012, 00:23
http://www.patronturk.com/wp-content/uploads/Çeşitli-ülkelerde-milletvekili-ve-akademisyen-profesör-maaşları.jpg

Diğer ülkeler dediğimiz ülkelerle aramızda bariz farklar var..
Ki resimde görüldüğü gibi o ülkelerde refah düzeyi bizimkinden yüksek
ve milli gelirin kişi başına düşen gelir sadece kağıt üstünde kalmıyor..

Bir de şunları araştırsan iyi olur. Türkiye dışındaki ülkelerin milletvekilleri kendisini ziyarete gelen bazı seçmenlerinin ceplerine yol parası koyarak memleketlerine dönmelerine yardımcı oluyorlar mı? Pek çok düğünlere katılıp takı takıyorlar mı? Türkiye'de milletvekillerinin harcamaları çoktur ve maaşları da harcamalarına göre olmalıdır.

Şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum: AK Parti iktidara geldiğinde milletvekili lojmanlarını kaldırdı. Artık milletvekilleri kendileri için hazırlanmış lojmanlarda kalmıyorlar. Millevekillerinin sosyal statülerini de düşündüğümüzde bu durum onlara aylık en az 1.000-2000 TL kira masrafı getirdi.

Birilerinin milletvekillerinin maaşlarında gözleri kalacak diye yeniden milletvekilliği lojmanları mı oluşturulsun, milletvekillerinin seçmenleri için verdikleri yol, yemek türü paralar devlet tarafından karşılanacak bir düzenleme mi oluşturulsun, milletvekillerinin düğünlerde takacakları takılar da devlet tarafından mı karşılansın? Bence mahzuru yok. Eğer tekrardan milletvekili lojmanları kurulması ve lojman ücretlerinin devlet tarafından karşılanması sağlanırsa, milletvekillerinin seçmenleri için harcamış olduğu paralar devlet tarafından karşılanırsa, milletvekillerinin düğünlerde takmış olduğu takılar devlet tarafından karşılanırsa, bunlar gibi milletvekilinin yapmış olduğu görev icabı yapması gereken tüm harcamalar devlet tarafından karşılanırsa o zaman milletvekillerinin en yüksek devlet memuru maaşından biraz daha yüksek maaş almasını normal karşılarım.

Muhammed Esed
10-22-2012, 00:25
Arkadaşlar 1 tane cumhurbaşkanımız var ama milyonlarca işçimiz memurumuz var.
Memur maaşıyla işçi maaşıyla cumhurbaşkanı maaşını nasıl kıyaslıyorsunuz anlamak güç :)
Bugün memura 1 lira fazla versen maaşından abdullah gülün maaşının yüzlerce katı devlete zararı olur.

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:27
Arkadaşlar 1 tane cumhurbaşkanımız var ama milyonlarca işçimiz memurumuz var.
Memur maaşıyla işçi maaşıyla cumhurbaşkanı maaşını nasıl kıyaslıyorsunuz anlamak güç :)
Bugün memura 1 lira fazla versen maaşından abdullah gülün maaşının yüzlerce katı devlete zararı olur.

Koskoca bir saçmalık...

Muhammed Esed
10-22-2012, 00:28
Kendisini devletin cumhurbaşkanıyla eş tutmaya çalışan devletimin işçisine ve memurunada ben ''oha'' demek istiyorum. Sizden milyonlarca var ama cumhurbaşkanından bir tane var. Sıfır iktisat bilgileriyle ülke ekonomisi hakkında bolkeseden sallayan vatandaşlara bence 5 sene zam verilmesin :)

Muhammed Esed
10-22-2012, 00:31
Koskoca bir saçmalık...

Neden saçmalık ?
Bugün ülkemizde 3 milyon kamu görevlisi olduğunu varsayarsak ve bunların maaşına sen 1 lira fazla verdiğin an 3 milyon lira içeri girersin.
Ama senin 1 tane cumhurbaşkanın var ve sen 3.750 lira zam yaptığında 3.750 lira içeri girersin.
asıl 3 milyon kişiye yapılan zamla 1 kişiye yapılan zammı kıyaslamak çok büyük bir saçmalık :saygılar:

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:33
Neden saçmalık ?
Bugün ülkemizde 3 milyon kamu görevlisi olduğunu varsayarsak ve bunların maaşına sen 1 lira fazla verdiğin an 3 milyon lira içeri girersin.
Ama senin 1 tane cumhurbaşkanın var ve sen 3.750 lira zam yaptığında 3.750 lira içeri girersin.
asıl 3 milyon kişiye yapılan zamla 1 kişiye yapılan zammı kıyaslamak çok büyük bir saçmalık :saygılar:

Sen kaç yaşındasın muhterem valla bugün bu kadar başka birşeyi merak etmedim... :hihi2:

Cihannur
10-22-2012, 00:35
Siz anlamak istemiyorsunuz efendim...

Amenna buna sözümüz yok ama şu anda asgari ücret 700 tl ve bir halta yaramıyor... Alım gücü vs. boş...

Az önce bir problem sordum cevabını verebiliyormusunuz...

Asgari ücret, AK Parti iktidarı devraldığına 2002 yılında eski parayla 184.000.000 TL yeni parayla 184 TL iken, 2011 yılında günümzde 740 TL olmuştur. 740 TL de asgari ücret için yeterli bir para değildir elbette. AK Parti, 10 yılda asgari ücretlilerin alım gücünü arttırmıştır. Önümüzdeki yıllarda asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri bugünlere göre daha da yüksek olacaktır inşaallah.

Asgari ücretlilerin zor şartlarda geçinmeye çalıştıklarının farkındayım; ama AK Parti'nin elinde de sihirli bir değnek yok. Sabırlı olmak lazım. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu önümüzdeki yıllarda bugünlere göre daha da iyi olacak inşaallah.

Ayrıca TOKİ'nin ülke çapındaki konut üretimi faaliyetleri sonuncunda çok sayıda konut üretildiğini ve böylelikle kira fiyatlarının genel olarak fazla yükselmediğini, ilköğretim ve ortaöğretim ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldığını da hatırlatayım.

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:40
Asgari ücret, AK Parti iktidarı devraldığına 2002 yılında eski parayla 184.000.000 TL yeni parayla 184 TL iken, 2011 yılında günümzde 734 TL olmuştur. 734 TL de asgari ücret için yeterli bir para değildir elbette. AK Parti, 10 yılda asgari ücretlilerin alım gücünü arttırmıştır. Önümüzdeki yıllarda asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri bugünlere göre daha da yüksek olacaktır inşaallah.

Asgari ücretlilerin zor şartlarda geçinmeye çalıştıklarının farkındayım; ama AK Parti'nin elinde de sihirli bir değnek yok. Sabırlı olmak lazım. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu önümüzdeki yıllarda bugünlere göre daha da iyi olacak inşaallah.

Ayrıca TOKİ'nin ülke çapındaki konut üretimi faaliyetleri sonuncunda çok sayıda konut üretildiğini ve böylelikle kira fiyatlarının genel olarak fazla yükselmediğini, ilköğretim ve ortaöğretim ders kitaplarının öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldığını da hatırlatayım.

Özür dilerim ama boş boş rakamlar yazmaktan ne anlıyorsunuz yaa... Bunları biliyoruz zaten... Ne anlıyorsunuz aynı şeyleri sürekli önümüze koymaktan... size bir işlem sordum onu çözün önce bunları biliyor herkes...

Cihannur
10-22-2012, 00:48
Özür dilerim ama boş boş rakamlar yazmaktan ne anlıyorsunuz yaa... Bunları biliyoruz zaten... Ne anlıyorsunuz aynı şeyleri sürekli önümüze koymaktan... size bir işlem sordum onu çözün önce bunları biliyor herkes...

Yazdığım rakamlar boş değil. Durum tespiti yapıyorum. Ülkede asgari ücretin 2002 yılında 184 TL iken bugün 740 TL olduğunu söylüyorum. Mesajımda asgari ücretlilerin zor şartlarda geçinmeye çalıştıklarının farkındayım diyerek sorduğun soruya cevap verdim. Ayrıca TOKİ'nin yapmış olduğu evler sayesinde kira fiyatlarının genel olarak fazla yükselmemesi ve ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması da sorduğun sorunun diğer bir cevabıdır. TOKİ eğer AK Parti iktidarında 500.000'den fazla konut üretmeseydi kira fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve AK Parti iktidarında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmasaydı onları temin etmek için ücret ödenmek zorunda kalınacaktı. Bunların sonucuda da dar gelirli vatandaşlarımız bugüne göre daha zorlu ekonomik şartlar altında yaşamak durumunda kalacaklardı.

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:51
Yazdığım rakamlar boş değil. Durum tespiti yapıyorum. Ülkede asgari ücretin 2002 yılında 184 TL iken bugün 734 TL olduğunu söylüyorum. Mesajımda asgari ücretlilerin zor şartlarda geçinmeye çalıştıklarının farkındayım diyerek sorduğun soruya cevap verdim. Ayrıca TOKİ'nin yapmış olduğu evler sayesinde kira fiyatlarının genel olarak fazla yükselmemesi ve ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması da sorduğun sorunun diğer bir cevabıdır. TOKİ eğer AK Parti iktidarında 500.000'den fazla konut üretmeseydi kira fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve AK Parti iktidarında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmasaydı onları temin etmek için ücret ödenmek zorunda kalınacaktı. Bunların sonucuda da dar gelirli vatandaşlarımız bugüne göre daha zorlu ekonomik şartlar altında yaşamak durumunda kalacaklardı.

Ben sana diyorum ki bunları biliyoruz zaten... işin içinden çıkamayınca konuyu başka yerlere çekmenin anlamı yok eğri otururulup doğru konuşulabilir vesselam...

Toki ev yaptı diye kiralar ucuzlamadı en ucuz 450 tl kiralar kardeşim...

Ucretsiz kitapla tokiyle vs. konunun alakası yok...

Siz bana o işlemin hesabını verin bende size hak vereyim yoksa bunları biliyoruz bunları geçiniz...

manifesto
10-22-2012, 00:53
İtiraz niye ben anlamadım..
Söz konusu Cumhurbaşkanlığı bütçesi değil
Onu artırabilirler
Onda bir sıkıntı yok
O bütçe devlet için millet için harcanıyordur
Bunda şüphemiz yok
Sorun şu
Zaten "33 bin lira" alan birine zam yapmanın mantıklı tek bir sebebini şuraya yazın
Ben de eyvallah diyeyim
Karunlaşmayacağız,firavunlaşmayacağız..biz bir söz verdik.adil olacağız.

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:55
İtiraz niye ben anlamadım..
Söz konusu Cumhurbaşkanlığı bütçesi değil
Onu artırabilirler
Onda bir sıkıntı yok
O bütçe devlet için millet için harcanıyordur
Bunda şüphemiz yok
Sorun şu
Zaten "33 bin lira" alan birine zam yapmanın mantıklı tek bir sebebini şuraya yazın
Ben de eyvallah diyeyim
Karunlaşmayacağız,firavunlaşmayacağız..biz bir söz verdik.adil olacağız.

Yazamaz kimse onun içinde toki ders kitabı falan filan bişeyler uyduruyolar... Çocuğuz ya biz bilmiyoruz onları...

Cihannur
10-22-2012, 00:56
Ne anlıyorsunuz aynı şeyleri sürekli önümüze koymaktan...

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye 23.5 Milyar $ civarında borcu varken, şimdi 1 milyar $ civarında borcu kalmıştır ve Nisan 2013'te de Türkiye'nin IMF'ye borcu bitecektir inşaallah. Anasol-M ve öncesindeki bazı hükümetlerin kötü ve başarısız ekonomik politikaları sonucunda AK Parti'ye kötü bir ekonomik tablo bırakılmasaydı, asgari ücretlilerin ücretleri günümüzde 740 TL olmazdı, kuvvetle muhtemelen daha yüksek rakamlarda olurdu.

Necip Fazıl
10-22-2012, 00:59
AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye 23.5 Milyar $ civarında borcu varken, şimdi 1 milyar $ civarında borcu kalmıştır ve Nisan 2013'te de Türkiye'nin IMF'ye borcu bitecektir inşaallah. Anasol-M ve öncesindeki bazı hükümetlerin kötü ve başarısız ekonomik politikaları sonucunda AK Parti'ye kötü bir ekonomik tablo bırakılmasaydı, asgari ücretlilerin ücretleri günümüzde 734 TL olmazdı, kuvvetle muhtemelen daha yüksek rakamlarda olurdu.

Cihannur anlamamakta ısrar ediyorsun hala... Ben bunları biliyorum kardeşim önüme bunlarla gelme soruma cevap ver sen... :)

Cihannur
10-22-2012, 01:13
Ben sana diyorum ki bunları biliyoruz zaten... işin içinden çıkamayınca konuyu başka yerlere çekmenin anlamı yok eğri otururulup doğru konuşulabilir vesselam...

Toki ev yaptı diye kiralar ucuzlamadı en ucuz 450 tl kiralar kardeşim...

Ucretsiz kitapla tokiyle vs. konunun alakası yok...

Siz bana o işlemin hesabını verin bende size hak vereyim yoksa bunları biliyoruz bunları geçiniz...

Cihannur anlamamakta ısrar ediyorsun hala... Ben bunları biliyorum kardeşim önüme bunlarla gelme soruma cevap ver sen... :)

İşin içinden çıkamadığım gibi bir durum söz konusu değil ki! Türkiye'de asgari ücretlilerin hâlen zor şartlar altında geçinmekte olduklarını söylüyorum zaten. 740 TL alan asgari ücretliler nasıl geçiniyorlar diye soruyorsun. Bir şekilde geçiniyorlar ve AK Parti iktidarından önceye göre alım güçleri daha da artmış olarak geçiniyorlar.

Asgari ücretliler illa 5 TL'ye 3 kilo domates alsınlar, 3 TL'ye 4 kilo patates alsınlar dememe gerek yok. Ekmek kaç liradır, domates, patates, pirinç, makarna kaç liradır ortalama olarak bellidir.

Ücretsiz kitapla, TOKİ'ye konunun alâkası nasıl olmaz? Ücretsiz kitapların ve TOKİ'nin konut üretimlerinin konuyla yakından ilişkisi vardır. Eğer TOKİ, AK Parti iktidarında 500.000'in üzerinde konut üretmeseydi konut kirası fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve dar gelirli vatandaşlarımız daha yüksek kira ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasaydı dar gelirli vatandaşlarımız, okuyan çocuklarına ders kitaplarını almak için ücret ödemek zorunda kalacaklardı.

Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim: AK Parti iktidarı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan fakir öğrencilere maddi yardım yapmaktadır. Bu maddi yardım da o çocuklara ve onların ailelerine maddi olarak destek anlamındadır.

Necip Fazıl
10-22-2012, 01:17
İşin içinden çıkamadığım gibi bir durum söz konusu değil ki! Türkiye'de asgari ücretlilerin hâlen zor şartlar altında geçinmekte olduklarını söylüyorum zaten. 734 TL alan asgari ücretliler nasıl geçiniyorlar diye soruyorsun. Bir şekilde geçiniyorlar ve AK Parti iktidarından önceye göre alım güçleri daha da artmış olarak geçiniyorlar.

Asgari ücretliler illa 5 TL'ye 3 kilo domates alsınlar, 3 TL'ye 4 kilo patates alsınlar dememe gerek yok. Ekmek kaç liradır, domates, patates, pirinç, makarna kaç liradır ortalama olarak bellidir.

Ücretsiz kitapla, TOKİ'ye konunun alâkası nasıl olmaz? Ücretsiz kitapların ve TOKİ'nin konut üretimlerinin konuyla yakından ilişkisi vardır. Eğer TOKİ, AK Parti iktidarında 500.000'in üzerinde konut üretmeseydi konut kirası fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve dar gelirli vatandaşlarımız daha yüksek kira ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasaydı dar gelirli vatandaşlarımız, okuyan çocuklarına ders kitaplarını almak için ücret ödemek zorunda kalacaklardı.

Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim: AK Parti iktidarı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan fakir öğrencilere maddi yardım yapmaktadır. Bu maddi yardım da o çocuklara ve onların ailelerine maddi olarak destek anlamındadır.

Eeee o zaman ALLAH'tan Toki var yahuu şimdi kiralar 450 başlıyor Toki olmasaydı 700 tl olan asgari ücretin tamamı kiraya gidecekti desene...

mumy
10-22-2012, 01:17
Kendisini devletin cumhurbaşkanıyla eş tutmaya çalışan devletimin işçisine ve memurunada ben ''oha'' demek istiyorum. Sizden milyonlarca var ama cumhurbaşkanından bir tane var. Sıfır iktisat bilgileriyle ülke ekonomisi hakkında bolkeseden sallayan vatandaşlara bence 5 sene zam verilmesin :)

çok doğru

Cihannur
10-22-2012, 01:20
Eeee o zaman ALLAH'tan Toki var yahuu şimdi kiralar 450 başlıyor Toki olmasaydı 700 tl olan asgari ücretin tamamı kiraya gidecekti desene...

TOKİ'nin ürettiği konutlar olamasaydı konut kiraları günümüze göre daha yüksek olurdu ve şimdilerde 450 TL kirası olan konutlar için 500 TL, 550 TL belki de 600 TL ödenmek zorunda kalınabilirdi.

Necip Fazıl
10-22-2012, 01:22
TOKİ'nin ürettiği konutlar olamasaydı konut kiraları günümüze göre daha yüksek olurdu ve şimdilerde 450 TL kirası olan konutlar için 500 TL, 550 TL belki de 600 TL ödenmek zorunda kalınabilirdi.

600 tl iyi yaa geriye 100 tl kalıyor harca harca bitmez...

Necip Fazıl
10-22-2012, 01:32
Amenna Toki mükemmel işler yapıyor vs... Okul kitapları bedava ve daha bir sürü şey... Bunları söyleyelim elbette yaptıklarımızı söylemeliyiz ama asgari ücretin azlığını da söylemek gerek...

Evet yaptığı ve yapacağı işlerde arkasında duralım ama doğruya doğru yanlışa da yanlış demek yakışır bize... Takım tutar gibi parti tutulmaz vesselam...

Eğer her yaptığına doğru dersek Chpliden mhpliden vs. farkımız kalmaz o yüzden doğrusuna doğru yanlışına da yanlış demesini bilmeliyiz... Biz kimseden dört dörtlük olmasını beklemiyoruz...

Cihannur
10-22-2012, 01:43
Amenna Toki mükemmel işler yapıyor vs... Okul kitapları bedava ve daha bir sürü şey... Bunları söyleyelim elbette yaptıklarımızı söylemeliyiz ama asgari ücretin azlığını da söylemek gerek...

Evet yaptığı ve yapacağı işlerde arkasında duralım ama doğruya doğru yanlışa da yanlış demek yakışır bize... Takım tutar gibi parti tutulmaz vesselam...

Eğer her yaptığına doğru dersek Chpliden mhpliden vs. farkımız kalmaz o yüzden doğrusuna doğru yanlışına da yanlış demesini bilmeliyiz... Biz kimseden dört dörtlük olmasını beklemiyoruz...

AK Parti'nin yanlışlarını elbette eleştirmeliyiz. AK Parti'nin 2002 yılında Anasol-M'den nasıl kötü bir ekonomi devraldığını ve ülkemizin ekonomisini iyi bir duruma getirdiğini de görmeliyiz. Türkiye'nin ve milletimizin ekonomik durumunun önümüzdeki yıllarda günümüze göre daha da iyi olacağına inanıyorum.

EpiVaTeS
10-22-2012, 01:53
herşeyi devletten olan birine bide 33 bin lira aylık vermek ne demek yahu...
yani 7ooo bin olsa nolur...
mendil mi açacak A.Gül...;D
hayret bişi yahu...

Necip Fazıl
10-22-2012, 02:02
herşeyi devletten olan birine bide 33 bin lira aylık vermek ne demek yahu...
yani 7ooo bin olsa nolur...
mendil mi açacak A.Gül...;D
hayret bişi yahu...

:güzel:

manifesto
10-22-2012, 02:06
İşçi = değil Cumhurbaşkanı :)

Bence itirazı hala anlamadı arkadaşlar.
İtiraz şu eğer işçinin de maaşı yani kamu işçisinin de maaşı ona yetecek kadar ise zaten zam yapılmamalı
Bunu tekrar yazmam gerekiyor mu?
Yani bir kamu işçisi kendisine yetecek kadar maaş alıyor ise ne bileyim 2-3 bin lira
bu para milletin de malı olduğu için onun hakkıdır yeterlidir
Onu 4 bin tl yaparsan adalet terazin şaşar
Çünkü adama yetiyor

Aynı şeyi Cumhurbaşkanı için de söylüyoruz

Maaşı ona yetiyor ise niye zam yapıyorsun?

Eğer maaşı yetmiyor ise elbette zam yap,33 bin tl yetiyor mu yetmiyor mu :)

Benim nazarım da ha bir kişinin hakkı ha bir milyon kişinin hakkı,ikisi de bir.
Hakkın büyüğü küçüğü milyonu milyarı olmaz..

Atlantis
10-22-2012, 02:20
astsubay bile 3 binlira maas aliyorsa cumhurbaskaninin 33 bin lira almasi normal , ha bu arada size milli takim teknik direktorunun primler hariç aylik 150 bin lira maas aldigini hatirlatayim :)
kaynak : http://www.gazete5.com/haber/abdullah-avci-ne-kadar-maas-aldigini-acikladi-son-dakika-196886.htm

Necip Fazıl
10-22-2012, 02:24
astsubay bile 3 binlira maas aliyorsa cumhurbaskaninin 33 bin lira almasi normal , ha bu arada size milli takim teknik direktorunun primler hariç aylik 150 bin lira maas aldigini hatirlatayim :)
kaynak : http://www.gazete5.com/haber/abdullah-avci-ne-kadar-maas-aldigini-acikladi-son-dakika-196886.htm

Bizde bunu diyoruz işte bunlar tümüyle yanlış...

Asgari ücretli 700 tl alırken bunların bu parayı almaları yanlış...

Kocaman bir yanlış...

EpiVaTeS
10-22-2012, 02:24
onu bunu bilmem...
33 bin lira maaş resmen soygun demektir...
kim olursa olsun...
yuh yani...
bide yetmior diyip zam ne demek...
ne harcaması var cbaşkanının...
hepsi zaten bütçeden karşılanıyor yahu...

Cihannur
10-22-2012, 02:26
Arkadaşlar, 33.000 TL Cumhurbaşkanının brüt maaşıymış. Cumhurbaşkanının maaşı o brüt ücretin yarısı kadarmış; 16.000-17.000 TL civarında muhtemelen. Zamla birlikte 2013 yılında net maaşı 20.000 TL civarında olacak tahminen.

Necip Fazıl
10-22-2012, 02:26
onu bunu bilmem...
33 bin lira maaş resmen soygun demektir...
kim olursa olsun...
yuh yani...
bide yetmior diyip zam ne demek...
ne harcaması var cbaşkanının...
hepsi zaten bütçeden karşılanıyor yahu...

Köşk kirası kaç para biliyon mu sen... :hihi2:

Ama Toki var ucuza oturuyodur... ;D

EpiVaTeS
10-22-2012, 02:39
bi şeyede benzemiyor ki köşk...;D

Necip Fazıl
10-22-2012, 02:46
bi şeyede benzemiyor ki köşk...;D

O kadar maaşla bir köşk yaptırırdı aslında... :)

Kayseride arazi yatırımımı yapıyor acaba... ??? :hihi2:

Pastırma işine girmesin emekli olunca... ;D

Cihannur
10-22-2012, 02:51
O kadar maaşla bir köşk yaptırırdı aslında... :)

Kayseride arazi yatırımımı yapıyor acaba... ??? :hihi2:

Pastırma işine girmesin emekli olunca... ;D

20.000 lirayı öyle büyük bir para olarak görmeyin. İstanbul'da lüks olmayan semtlerde bile 200.000 liralara daireler satılıyor.

Necip Fazıl
10-22-2012, 02:56
20.000 lirayı öyle büyük bir para olarak göremeyin. İstanbul'da lüks olmayan semtlerde bile 200.000 liralara daireler satılıyor.

20.000 Büyük para değilmiş ''Doğru mu Samet''... :hihi2:

Yıllık kazancı 20.000'i bulmayan aileler var... Bırak 20.000'i bunun yarısına ulaşamayanlar var...

Cihannur
10-22-2012, 04:28
Ama Toki var ucuza oturuyodur... ;D

Dar gelirli vatandaşlarımıza yapılan gıda ve kömür yardımlarını da hatırda tutmak gerekir.http://img835.imageshack.us/img835/7210/hinzirsmiley.gif (http://img835.imageshack.us/i/hinzirsmiley.gif/)

EpiVaTeS
10-22-2012, 05:04
20000 lirayı büyük görmeyin diyorlar ya...;D

abi versen 20000 lira çok büyük değil malum...;D

mumy
10-22-2012, 12:49
sor bakalım o parayla geçinebiliyormu o parayla geçinse oğlu çalışırmı laa

Cihannur
10-23-2012, 22:50
Eğer yapılan maaş artışına tepki gösterilecekse asıl bu sene memurlara 4+4 olarak yüksek oranda yapılmış olan maaş zammına tepki göstermek gerekir. Memurlara bu yıl yapılan 4+4'lük yüksek zam Türkiye Bütçesi'ne önemli bir ek maliyet yükledi. Oysa Cumhurbaşkanımızın maaşı 20.000 TL civarına değil de 100.000 TL civarına yükseltilse bile Türkiye Bütçesi'ne önemli bir ek maliyet oluşturmaz.

Memur maaşlarına 2013 yılında en fazla 2.5+2.5 oranında zam yapılmalı ki, 2013 yılı için ortalama olarak tahmin edilen enflasyon oranında zam yapılmış olsun. Memurlar, 2012 yılında 4+4 oranında yüksek zam aldıkları için 2013 yılında 2.5+2.5 civarında yani 2013 yılı için tahmin edilen enflasyon oranındaki bir zamma itiraz etmemelidirler.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde bugünkü tarihle yer alan ve forumumuzda da paylaşmış olduğum bir haberi burada da paylaşayım:

"Yeni kredi gelmezse Yunan halkı aç kalır

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, 31,5 milyar euroluk yeni kredi diliminin serbest bırakılmaması hâlinde insanların aç kalacağını ifade etti.

Ülkenin durumuna dikkat çeken Sturnaras, “Bir önceki kredi dilimleri bizi ayakta tutuyor. 31,5 milyar euroluk kredi dilimini almazsak bizi nelerin beklediğini anlayabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21758645.asp)

Hürriyet 23.10.2012"

Mali disipline dikkat etmez ve popülist politikalar izlersek, Allah korusun ki Yunanistan'ın düştüğü duruma biz de düşebiliriz. Memurlar Yunanistan'ın içine düştüğü iflas durumunu da göz önüne alarak, 2012 yılında aldıkları yüksek oranda zam gibi bir zammı 2013 yılında da almaya çalışmazlar inşaallah.

Özgür Suriye
10-23-2012, 23:02
işini doğru düzgün yaptıktan sonra 100.000 TL verseler de çok değil...

Avrupadaki küçücük ülkelerin cumhurbaşkanları bile onbinlerce euro maaş alıyorlar...

Artık böyle şeyleri aşmanız lazım..

onun bunun maaşını böyle tartışmanız çok garip..

Necip Fazıl
10-24-2012, 00:57
işini doğru düzgün yaptıktan sonra 100.000 TL verseler de çok değil...

Avrupadaki küçücük ülkelerin cumhurbaşkanları bile onbinlerce euro maaş alıyorlar...

Artık böyle şeyleri aşmanız lazım..

onun bunun maaşını böyle tartışmanız çok garip..

Asgari ücretli işini düzgün yapmıyor demek ki... Vurun abalıya...

El Emin
10-24-2012, 01:16
Bir de şunları araştırsan iyi olur. Türkiye dışındaki ülkelerin milletvekilleri kendisini ziyarete gelen bazı seçmenlerinin ceplerine yol parası koyarak memleketlerine dönmelerine yardımcı oluyorlar mı? Pek çok düğünlere katılıp takı takıyorlar mı? Türkiye'de milletvekillerinin harcamaları çoktur ve maaşları da harcamalarına göre olmalıdır.

Şunu da hatırlatmakta fayda görüyorum: AK Parti iktidara geldiğinde milletvekili lojmanlarını kaldırdı. Artık milletvekilleri kendileri için hazırlanmış lojmanlarda kalmıyorlar. Millevekillerinin sosyal statülerini de düşündüğümüzde bu durum onlara aylık en az 1.000-2000 TL kira masrafı getirdi.

Birilerinin milletvekillerinin maaşlarında gözleri kalacak diye yeniden milletvekilliği lojmanları mı oluşturulsun, milletvekillerinin seçmenleri için verdikleri yol, yemek türü paralar devlet tarafından karşılanacak bir düzenleme mi oluşturulsun, milletvekillerinin düğünlerde takacakları takılar da devlet tarafından mı karşılansın? Bence mahzuru yok. Eğer tekrardan milletvekili lojmanları kurulması ve lojman ücretlerinin devlet tarafından karşılanması sağlanırsa, milletvekillerinin seçmenleri için harcamış olduğu paralar devlet tarafından karşılanırsa, milletvekillerinin düğünlerde takmış olduğu takılar devlet tarafından karşılanırsa, bunlar gibi milletvekilinin yapmış olduğu görev icabı yapması gereken tüm harcamalar devlet tarafından karşılanırsa o zaman milletvekillerinin en yüksek devlet memuru maaşından biraz daha yüksek maaş almasını normal karşılarım.

Abi o kadar güzel açıklamışsın ki hele milletvekili amcam olmasa bunlara o kadar güzel inanacağım ki.Dediklerinin en çetin savunucusu olacağım.Ama işin az çok içine girme görme fırsatına sahip olduk sahibiz.
Amcam sırf ceketini silkeleyip peşinde peçete tutan adama geçenlerde trilyonluk ihale verdi .:) Bilmem anlatabiliyor muyum.Daha fazla birsey yazmama gerek yok

Hani onlar babasının hayrına öyle civanmertlik yapmıyor.Onlar bir veriyorsa zaten bin çıkarıyorlar.Ben olsam maaş bile vermezdim.Yada milletvekillerine bir maaş veriyorsam onu bin çıkarırdım..
Bize bu devirde bir haccac lazım..Ben buna inanıyorum artık..

Delilin NuR
10-24-2012, 01:38
Asgari ücretli işini düzgün yapmıyor demek ki... Vurun abalıya...

Öyle olmalı...
Zaten asgari ücretli insan değilki!!!