fatih kısaparmak balon baskılı balon Abdüllatif Şener çete değil bir siyasi parti kuruyor!!!!! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdüllatif Şener çete değil bir siyasi parti kuruyor!!!!!

parabol
07-15-2008, 16:58
Abdüllatif Şener çete değil bir siyasi parti kuruyor...
Belki doğrudur...
Sızan haberlere göre Ak Parti'nin MKYK toplantısında Abdüllatif Şener'in istifasının ardından değerlendirme yapan Başbakan Tayyip Erdoğan "Bu tür hareketlerin başarılı olduğu tarihte görülmemiş. Trenden inenle işimiz olmaz. Yine de yolu açık olsun" demiş.
Türkiye'de çok partili demokrasinin serüveniyle ilgilenenler, "Trenden inmek" konusunda "zamanlama"nın öneminin farkına varmışlardır.
Genel olarak problemsiz biçimde, hızını koruyarak, varmayı amaçladığı istasyona doğru yol alan trenden inmek, gerçekten kimseye bir şey sağlamaz. Ama kişi trenin rayından çıkıp devrileceğine dair bir şey biliyor veya hissediyorsa, trenden inmek veya atlamak, tabii ki beraberinde en azından güvenlik ve duruma göre belirli bir sürede başarı da getirir.
Böyle örnekler çok.

Demokrat Parti örneği
Demokrat Parti'den 1950'lerin sonunda yani 27 Mayıs 1960 askeri darbesi öncesinde kopan Hürriyet Partililer ve Adalet Partisi'nden 1960'ların sonunda yani 12 Mart 1971 askeri müdahalesinden önce kopan Demokratik Partililer böyle örneklerdendir.
Demokrasi treni raydan çıkıp devrilmeden trenden inenlere örnek olarak verilebilecek durumlar da var tabii.
Örneğin "4' lü Takrir" ile 1946'da CHP'den kopup Demokrat Parti'yi kuranlar da, ileride iktidar olarak doğru davrandıklarını kanıtlamışlardır.
Veya Bülent Ecevit, CHP treninden inip DSP'yi kurduktan sonra iktidara gelip Başbakan olmamış mıdır?
Yahut Şener'in de aralarında bulunduğu "gençler" Erbakan'ın Milli Görüş teninden inip Ak Parti'yi kurarken, trenin raydan çıkacağını mı, yoksa işin çığırından çıktığını mı hesap etmişlerdi acaba?

Çömez değil
Her ne olursa olsun, Abdüllatif Şener de herhalde bir hesap yapmıştır.
"Zamanlama" konusunda hatalı olabilir. Ama bu hem Şener'in aceleciliğinden, hem de kamuoyu baskısından kaynaklanmıştır. Şener herhalde Ak Parti'nin kapatılacağını, Erdoğan'ın yasaklanacağını var sayarak, yeni lidere ve partiye ihtiyaç duyulacağını hesaplıyordu. Ancak hesabını erken açığa vurdu. Deniz Baykal'a bile taş çıkartan bir acelecilik sergiledi. Ve şimdi, şu anda raylar üzerinde problemsiz biçimde ve hızla giden Ak Parti trenindeki yolcuların müstakbel partisine taban olmasını bekliyor. Bu pek mümkün olamaz.
Ama yine de AK Partililerin Abdüllatif Şener'e, Turhan Çömez'miş gibi bakmaları doğru değildir.
Neticede Şener siyasette deneyim sahibi, inancına ve ülkesine uzun yıllar hizmet etmiş bir kişidir. Siyasette varlığına her zaman ihtiyaç duyulan "1'inci Adam olma isteği"nin Şener'de bulunması, iyi bir şeydir.
Parti-içi demokrasinin yokluğu, nice değerli ve parlak ismi Türk siyasetinde hüsranla biten sonsuza kadar bekleyişlere mahkum etmemiş midir? En somut örnek Baykal'ın CHP'sinde, parlayan her ismin tasfiye edilmesi değil midir?
Bir başka önemli nokta da şu.
Şener bir siyasi parti kurup rekabet ortamına katılıyor. Bir çete veya darbeci bir örgüt kurmuyor ki. Programını ve vizyonunu açıklamak zorunda. İktidarı namluların ucundan değil, seçim sandıklarından olacak veya olmayacak. Durum böyle. Dileğimiz Ak Parti treninin raydan çıkıp devrilmemesidir. Şener de, dileriz kaotik bir boşluğa değil, sağlıklı bir demokratik ortama hizmetini sunar.

Mehmet Barlas

Bu yazıyı okuyunca hiç bakmadığım bir açıdan bakıp Abdullatif Şener'e haksızlık yaptığımı düşünmeye başladım...Elbette ki fikrimde çok değişiklik olmadı (fazla başarılı olamayacağı yolunda) ama fazla sert bakış açısından da kurtuldum çünkü resmen adamın böyle bir şeye hakkı olmadığını yapmaması gerektiğini düşünüyordum şimdiyse evet bu onun hakkıydı kendi kararıydı bize düşen tek şey ona oy verip vermeyeceğime kaar vermek olmalı yargılamak değil...Çünkü yaptığı şey yasadışı bir olay değil....Merak ediyorum acaba kaçınız daha bu yazıya "vay be bu açıdan düşünmedim" tepkisini verebilecek....

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:01
Siyasi bir parti kurduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı programlara çıkıp hala partinin içindeyken partiyi eleştirmesi ne kadar etik...

Evet yasal olarak bir yanlışı yok ama Ak Parti'ye gönül verenler olarak. Yaptığının etik olmadığını tekrar ediyorum ve dış güçler tarafından kandırıldığına inanıyorum

parabol
07-15-2008, 17:05
Siyasi bir parti kurduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı programlara çıkıp hala partinin içindeyken partiyi eleştirmesi ne kadar etik...

Evet yasal olarak bir yanlışı yok ama Ak Parti'ye gönül verenler olarak. Yaptığının etik olmadığını tekrar ediyorum ve dış güçler tarafından kandırıldığına inanıyorum

Yazıyı tamamen okudun mu ..Bu adam belirtli bir siyasi birikime sahip birinci adam olma isteği en doğal hakkı...Başarırı ya da başaramaz ama bunda etik olmayan bir şey yok bence...Bu kuaförlerin yanındaki çırakların daha sonra kendi dükkanlarını açması gibi...

Evet birilerinin oyununa da gelmiş olabilir...Ama dediğim gibi bu kendisini ilgilendirir..

Parti hakkında konuşmasıda ifade özgürlüğüdür..Ayıp ediyor ama buda onun insanlığı olsun bırakın...

Demokrat
07-15-2008, 17:06
sayin barlasa katiliyorum.. aslinda bizim senere karsi tavrimiz onu sevmemizden, onu kendimizden görmemizden, onu kaybetmek istemeyisimden kaynaklaniyor..
Cünkü sener ne mumcu gibi partiye sonradan gelme cikarci birisiydi nede cömez gibi kendi reklamini yapmaya calisan ayrilikci biriydi..
Sener bu partinin mihenk taslarindan biriydi ama ne olduysa cumhurbaskanligi secimlerinde oldu ve tam anlamiyla bir "U" dönüsü yasadi..
Artik olan, olmustur kendi yolunu cizmistir ancak bilmedigi bir nokta var bugün onun yüzüne gülenler, arkasini sivaslayanlar yarin isleri bitince suratina bakmayacaklar cünkü senerin kökeni bellidir bunu görmemezlikten asla gelmeyeceklerdir!..
Sener bence ölü dogmus cocuk misalidir, siyasi anlamda basari sivastan bagimsiz milletvekili secilmesidir artik yollarimiz ayri o nedenle pekte üstünde durmanin anlami yok ama insallah verdigi karardan dolayi pisman olmaz cünkü o tarafa yaranamayacagi gibi bu tarafa dönecek yüzüde kalmaz... ;)

parabol
07-15-2008, 17:08
Abi bu söylediklerine aynen katılıyorum ama öyle bir büyüttük ki gözümüzde adamı vatan haini yaptık nerdeyse...yanlış bu...en doğal hakkıydı kullandı bu kararın ona ne getireceğini göreceğiz ama bizi yine ilgilendirmeyecek...

Dediğim gibi bizim söz sahibi olabileceğimiz tek nokta ona oy verip vermemk olcak sadece şuan söylenenleri yanlış ve gereksiz buluyorum...

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:09

Yazıyı tamamen okudun mu ..Bu adam belirtli bir siyasi birikime sahip birinci adam olma isteği en doğal hakkı...Başarırı ya da başaramaz ama bunda etik olmayan bir şey yok bence...Bu kuaförlerin yanındaki çırakların daha sonra kendi dükkanlarını açması gibi...

Evet birilerinin oyununa da gelmiş olabilir...Ama dediğim gibi bu kendisini ilgilendirir..

Parti hakkında konuşmasıda ifade özgürlüğüdür..Ayıp ediyor ama buda onun insanlığı olsun bırakın...

Okudum hepsini...

Başka bir parti açması tabi ki onun en doğal hakkı belki de en büyük hedefidir. Her insanın olduğu gibi...

Etik olmayan şey hala Ak Parti'de görevde iken parti hakkında ileri geri konuşmasıdır. Asıl etik olmayan budur. Eğer varsa bir problemin gidersin Parti yetkilileriyle konuşursun tartışırsın. Bunu medyanın önüne sunmaya gerek yok. Ben bunda art niyet ararım...

LoNeLiNeSS
07-15-2008, 17:09
Çete kurmuyorda çetenin arkasında durduğu bir parti kuruyor..
Şener bu yola başlarken büyük hatalarla başladı İstifa etmeden partisini kurdu.. Üstelik partinin en üst düzey yöneticilerinden birisi iken. Zamanlamaya bakıyoruz Akparti hakkında kapatılması davası var Ergenekon çökertiliyor.. Böyle bir zamanda yeni oluşumu açıklıyor.. Zamanlama çok yalnış. Belki Akparti de bir liderlik yarışına girse idi belki de daha başarılı olurdu..

Ama o böyle bir yolu seçdi.. Bence baştan kaybetmeye başladı..

MertcAn_1903
07-15-2008, 17:11
Siyasi parti kurarsa alacağı oran %3.

Bağımsız olursa belki seçilir.

Gitmesi en doğal hakkıydı. Delikanlı gibi ayrıldı partiden vedalaşarak.

Ama Şener de Dennis By-kal amcasını örnek almasın. Aynı tasta yemek yediği insanların tasına s.çmasın...

LoNeLiNeSS
07-15-2008, 17:12
Abi bu söylediklerine aynen katılıyorum ama öyle bir büyüttük ki gözümüzde adamı vatan haini yaptık nerdeyse...yanlış bu...en doğal hakkıydı kullandı bu kararın ona ne getireceğini göreceğiz ama bizi yine ilgilendirmeyecek...

Dediğim gibi bizim söz sahibi olabileceğimiz tek nokta ona oy verip vermemk olcak sadece şuan söylenenleri yanlış ve gereksiz buluyorum...

Ama oynanan oyunları düşündükçe ve onunda yaptıklarını düşününce bence bu kadar tepkiyi hakkediyor..

Demokrat
07-15-2008, 17:14
kardes buyursun, ayrilsin ama böyle bir zamanda ayrilmasi ve yeni bir olusum kuracagim demesi akillarida soru isaretleri birakiyor ve ak partinin kapatilmasindan nemalanmaya calisiyor yorumlarina neden oluyor!..
neden simdiye kadar bekledi, neden bu puslu zamani secti!...

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:14
Ve şunu da ekleyeyim Türkiye Siyasetinde ki özellikle bu zirve de yaşanıyorsa...

[color=red]Hiçbirşey tesadüfen olmaz

parabol
07-15-2008, 17:15
Her insan böyle bir karar verirse kendisine yarar sağlayacak zamanı seçmeye çalışır bu da çok normal bence....Tek sorun yanlış hesap yapmış olması planının ters tepmesi..Ben bunda da abes bir durum göremiyorum zararı kendine...

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:16
Var bunda bir numara... Adım gibi eminim

parabol
07-15-2008, 17:18
Ve şunu da ekleyeyim Türkiye Siyasetinde ki özellikle bu zirve de yaşanıyorsa...

Şimdi bu söylediğinden çok şey çıkartıp muhalefet gibi saçmalayabilirm..."Örneğin bu ergenokonun da şuan çıkması tesadüf olabilir..Hükümet niye bu zamanı seçti acaba neyi saklamak için üstüne ergenekon olayını örttü...." işte niyet okumak bu kadar kolay Osman....o yuzden niyet okuma istersen sende...Söylediğin doğrudur olabilir ama olmayadabilir... ;)

Demokrat
07-15-2008, 17:18
Her insan böyle bir karar verirse kendisine yarar sağlayacak zamanı seçmeye çalışır bu da çok normal bence....Tek sorun yanlış hesap yapmış olması planının ters tepmesi..Ben bunda da abes bir durum göremiyorum zararı kendine...

iste orada yanlis yapti.. eger normal bir zamanda böyle bir olusum kursaydi iyi destek alabilirdi ama ergenokon davasinin gündemde oldugu, ak partiye acilmis bir kapatma davasinin gündemde oldguu bir dönemde atilan bu adam "siyasi akbabalik" yada "birilerini adami olmak" olarak algilanabiliyor ;)..
Bizi ilgilendirmez diyoruz ama sonucta bize rakip olarak cikti nasil ki chp, mhp bizi ilgilendiriyorsa onun söylem ve eylemleride bizi ilgilendiriyor kardes evet hangi yolu sececegi bizi ilgilendirmez ama partimize yönelik hal, hareket ve söylemleri bizi cok fazla alakadar eder ;)

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:21

Şimdi bu söylediğinden çok şey çıkartıp muhalefet gibi saçmalayabilirm..."Örneğin bu ergenokonun da şuan çıkması tesadüf olabilir..Hükümet niye bu zamanı seçti acaba neyi saklamak için üstüne ergenekon olayını örttü...." işte niyet okumak bu kadar kolay Osman....o yuzden niyet okuma istersen sende...Söylediğin doğrudur olabilir ama olmayadabilir... ;)

Muhalefet ortamdan faydalanıyor. Olaylara göre değişir söylediğim söz

Demokrat
07-15-2008, 17:22
kurtlar vadisiane dönecegiz yine 8)
iki kisinin bindigi tir degildir :).. hic sevmiyorum komplo teorilerini ama yokta diyemiyoruz ki!

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:23
iki kisinin bindigi tir degildir :).. hic sevmiyorum komplo teorilerini ama yokta diyemiyoruz ki!

Diyemiyoruz çünkü var :)

Örgütü görüyoruz yaptıklarını ve yapacakları bir bir ortaya çıkıyor

parabol
07-15-2008, 17:23

iste orada yanlis yapti.. eger normal bir zamanda böyle bir olusum kursaydi iyi destek alabilirdi ama ergenokon davasinin gündemde oldugu, ak partiye acilmis bir kapatma davasinin gündemde oldguu bir dönemde atilan bu adam "siyasi akbabalik" yada "birilerini adami olmak" olarak algilanabiliyor ;)..
Bizi ilgilendirmez diyoruz ama sonucta bize rakip olarak cikti nasil ki chp, mhp bizi ilgilendiriyorsa onun söylem ve eylemleride bizi ilgilendiriyor kardes evet hangi yolu sececegi bizi ilgilendirmez ama partimize yönelik hal, hareket ve söylemleri bizi cok fazla alakadar eder ;)

Tamam haklısınızda dediğim gibi bu sadece siyasette uygulanan bir politika değil...Her alanda bu böyledir atılım için doğru zaman beklenir..Müzik sektöründe bile böyledir bu...Abdüllatirf sener içinde doğru zaman buydu işte...kim olsa yapardı..tamam salaklık yapıp yarar yerine zarar sağladı bu kararı çünkü insanlar o kadar cahil değil ancak zamanlama kolladı diye kızamayız ona...çünkü bunu her insan yapar...

Hakkımızda konuşmasına gelince bunu herkes yapıyor...herkese tepki gösterdiğimiz kadar gösterelimde özel bir nefretide hak etmiyor...

parabol
07-15-2008, 17:25

Diyemiyoruz çünkü var :)

Örgütü görüyoruz yaptıklarını ve yapacakları bir bir ortaya çıkıyor

Muhalefet ortamdan faydalanıyor. Olaylara göre değişir söylediğim söz

Evet var ama duruma görde değişir diyemeyiz..Sana gelince yok ona gelince var olmaz....Yani bu da biraz komik ve tek taraflı kaçar...

Demokrat
07-15-2008, 17:26
sahsim adina senerden nefret etmiyorum ama 10 tane oyum olsa birini ona vermem cünkü onu yeterli görmüyorum, onu lider olarak görmüyorum..
o kendi cikarlari dogrultusunda yolunu cizdi, buyursun devam etsin o noktada bir elestirimiz yok bize salvolar gelmeye basladigi an bizimde elimiz armut toplamayacak :)

parabol
07-15-2008, 17:28
"...Ama haklı ya da haksız, halkın meşru iradesini temsil eden bir iktidar partisi olarak Ak Parti’nin , ‘siyasi ölü’ haline getirilmesi için davalar açılıyor, darbeler planlanıyorken siz de bu ‘tabuta çivi çakanlardan’ ve bu ölünün terekesinden hissedar olmak isteyenlerdenseniz büyük bir strattejik ve etik sorun var demektir.
Tabutunuz kadar insan olmaya isyan ederken, ‘tabut soyucularla’ işbirliği yapmışsanız ‘seçmen sandığının’ yeni oluşumcular için ‘tabuta dönüşme’ ihtimali de yüksek olur."

TARAF/ ORHAN OĞUZ GÜRBÜZ

orhan bey söylemiş işte parti tabiki kurabilir ama izlediği yol hiçbir açıdan etik değil ve benimde kızdıgım nokta burda wallahi açık konuşayım bende şüphe uyandırıyor bütün komplo teorilerine uygun bi yol izledi

Bne demiyorum ki tesadüfen bu zamanı seçti..evet aklından bir plan yapıp bunu uygulamaya koydu ama bunu siz olsanız sizde yapardınız...

hep aynı şeyi tekrarlıyorum ama hep aynı cevaplar gelıyor..

parabol
07-15-2008, 17:29
sahsim adina senerden nefret etmiyorum ama 10 tane oyum olsa birini ona vermem cünkü onu yeterli görmüyorum, onu lider olarak görmüyorum..
o kendi cikarlari dogrultusunda yolunu cizdi, buyursun devam etsin o noktada bir elestirimiz yok bize salvolar gelmeye basladigi an bizimde elimiz armut toplamayacak :)

Evet aynı şey benim içinde geçerli elim armut toplamayacak...

Ama "vay hain nasıl bizi bıraktı hain bu hain" diyede hayıflanmayacağım bazıları gibi...

LoNeLiNeSS
07-15-2008, 17:30

:-* :-* :-*

En büyük sorun belki onun için bu; Şener bir Lider değil.. :-*

parabol
07-15-2008, 17:32

:-* :-* :-*

En büyük sorun belki onun için bu; Şener bir Lider değil.. :-*

Evet işte bu onu ilgilendirir hiç bir zamanda olamayacak çünkü liderlik ruhla ilgili ama onun başarısız olacağı ,onun parti kurma hakkının olmadığı bunun için strateji geliştiremeyeceği kafasından plan yapamayacagı anlamınada gelmiyor değil mi..

YavuzSultanSelim
07-15-2008, 17:32

Ama "vay hain nasıl bizi bıraktı hain bu hain" diyede hayıflanmayacağım bazıları gibi...

Tabi ki öyle diyemeyiz şu an için...

Herkes kendi yoluna. Gitmek isteyeni tutamayız ya zorla

LoNeLiNeSS
07-15-2008, 17:35

Ben şu ana kadar partimizde Şener e karşı sert bir tavır sezinlemedim sadece doğal olan eleştiriyi ve tepkiyi verdiler.. Seçmen olarak tabiiki herkez duygusal yaklaşabiliyor sonuçda.. Aama Liderlerimizden böyle bir tepki göremedim.. Ki Denis Baykıl Sarıgüle yaptıkları aklıma geliyorda..
Bence o kadar da değil ..

parabol
07-15-2008, 17:35

Ben şu ana kadar partimizde Şener e karşı sert bir tavır sezinlemedim sadece doğal olan eleştiriyi ve tepkiyi verdiler.. Seçmen olarak tabiiki herkez duygusal yaklaşabiliyor sonuçda.. Aama Liderlerimizden böyle bir tepki göremedim.. Ki Denis Baykıl Sarıgüle yaptıkları aklıma geliyorda..
Bence o kadar da değil ..

Ben zaten parti içinden değil forum içinden bahsediyorum

Supraliminal
07-15-2008, 21:49
Şener Partisi ile inşallah chp ve mhp meclis dışı bırakır.

Umut ZORLU
07-16-2008, 03:16
Bu Adam Hakkında Hiç bir şey yazmak istemiyorum ama şunu söylemeden gidemeyeceğim..

Bu Adam Sade ve Sadece CaHP'nin Gazıyla gidiyor..

Bu Gazda biter, Biter Gardaş Bak görürsün,,

Karga korkar havasından,
Kartal geçmez davasından,
Karga,kartal yuvasından,
İner gardaş bak görürsün...

Duygu'Seli~
07-16-2008, 03:46
Kurduğu Parti'den daha dava arkadaşlarının bile haberi yokken medyada yayınlanmaya başladı dedikodular..Aslı yoktur dedik çıktı..Partiden ayrılmadan başka parti kurdu..!!Madem fikirleri ve çizmek istediği yolun daha farklı olduğunu anladı(bunu kendisi ima etti konuşmalarında) Niçin bu zamanı seçti..? Madem ters fikirdesin,yada anlaşmadığını anladın öyleyse önce istifanı ver açıklamanı yap sonra partini kur..!! Bence yanlış yaptı..Kendisinden seçmen olarak,seveni olarak,vatandaş olarak beklemezdim..!! Kızdımda,şaşırdımda..Başbakanımıza üzülüyorum..!! Bu adamlar onu gerçekten hak etmiyor..Mumcuya çok destek vermişti.Oda yaptı yapacağını..Şenerden hiç beklemezdim oda yaptı..Bence akıbeti belli..Mumcu gibi olacağına eminim hemen hemen..Allah vatanımız hakkında hayırlısını versin..!!

YavuzSultanSelim
07-16-2008, 03:48
Kurduğu Parti'den daha dava arkadaşlarının bile haberi yokken medyada yayınlanmaya başladı dedikodular..Aslı yoktur dedik çıktı..Partiden ayrılmadan başka parti kurdu..!!Madem fikirleri ve çizmek istediği yolun daha farklı olduğunu anladı(bunu kendisi ima etti konuşmalarında) Niçin bu zamanı seçti..? Madem ters fikirdesin,yada anlaşmadığını anladın öyleyse önce istifanı ver açıklamanı yap sonra partini kur..!! Bence yanlış yaptı..Kendisinden seçmen olarak,seveni olarak,vatandaş olarak beklemezdim..!! Kızdımda,şaşırdımda..Başbakanımıza üzülüyorum..!! Bu adamlar onu gerçekten hak etmiyor..Mumcuya çok destek vermişti.Oda yaptı yapacağını..Şenerden hiç beklemezdim oda yaptı..Bence akıbeti belli..Mumcu gibi olacağına eminim hemen hemen..Allah vatanımız hakkında hayırlısını versin..!!

Bende bundan bahsediyorum.

Birşeyi etik yapacaksan ilk önce partinden ayrıl ondan sonra kur... Demek istediğim bu

akrebin kıskacı
07-16-2008, 11:11
Her şey ortada apaçık!!!
Cumhurbaşkanlığına Deniz Baykal tarafından 'dille' aday gösterildi...
''Ben aday değilim kimse beni aday gösterme gayretlerine girmesin.''demedi!!!
Peşinden milletvekilliğine aday olmaması en basit düşünce yapısı içinde bile cevabını hemencicik bulur!!
Hele artık bu gün ne yaptığı apaçık ortada iken...
''Üniveristeye döneceğim..'' dedi..Makeleler yazacağını,aktif siyasete ara vereceğine söyledi..Ama hiç bir zaman gündemden düşmedi!!
Ve hiç bir zaman aktif siyaseti bırakacğına dair hiç bir belirti vermedi.Hep her an dönecek gibi durdu.
Makale yazmaktan çok muhalif televizyonlarda boy gösterdi.
Onu hiç zaman göremeyeceğimiz televizyon programlarında gördük!
Kendisini 'ılımlı' gösterme gayretlerine girdi...
Kendisine bir 'kesim' tarafından kucak açıldı!!!
Ak Parti'nin 'Mustafa Sarıgül'ü' oldu...
Ama Abdüllatif Şener'in asıl hedefi KAHRAMAN olmaktı!!
Ak Parti kahraman olmasına izin vermedi!!!
VE onu partiden ihraç etmedi..En doğrusunu yaptı!!Ve Şener Partisinden istiafa etmek zorunda kaldı.
Tabii ki en tabi hakkıdır...Siyaset zaten budur!!Parti değiştirirsin..Parti kurarsın..'Değişik' yollara başvurur,'farklı' taktikler denersin.
Ama bu en tabi hakkı yukarıdaki gerçekeleri örtemez...Abdüllatif Şener yukarıdaki olyalrdan çıkp bu hakkını kullanmıştır...Ve seçmen kararını verir:
Saadet ile Ak Parti arasında kararını verdiği gibi..
Şener hiç olmazsa cesur davrandı ve kendi partisini kurmak üzere harekete geçti...Sarıgül aynı cesareti gösteremedi.
Şener'in seçim sonuçlarını şimdiden kestirememesi ve kendini bu işe kaptırıp 'iktidar' olacağına inandırması ise insandaki 'hırs' sarhoşluğunun eseri...

AK_Genclik
07-16-2008, 19:47
Abdullatif Şener trenden inmişse zamanında Tayyip Erdoğan'da inmişti :D :D

Burak AKYILDIZ
07-16-2008, 23:40
Yapmayın arkadaşlar.

yeni açtığı partinin sloganını biliyomusunuz?
'Dürüst bir siyaset için EVET'

Bu adam ekmeğini yediği adamlara dürüst demiyor ama şunuda unutuyor dürüst demediği birliği kuranlardan biri o.
Sayın başbakınımızın dediği gibi hızla giden trenden atlayan olursa gerisini siz düşünün.

Ama abdullatif şener büyük ihtimalle ak partinin başına gelenleri bildiği için kendini temize çıkarmak için bu eylemleri yapıyor.

He şuda bir gerçekki chp ve mhp muhalefet olucağına abdullatif şeer olsun:)
Allah sonunu hayır etsin.

Burak AKYILDIZ
07-16-2008, 23:42
Abdullatif Şener trenden inmişse zamanında Tayyip Erdoğan'da inmişti :D :D

Ama bak başbakanımız diyorki eğer zamanında inmesseniz zarar görürsünüz.
R.tayyip erdoğan zarar gördümü ?hayır demekki zamanında inmiş;)

Mucahid
07-17-2008, 21:53
S.A degerli arkadaslar bana göre SAYIN SENER'İN parti kurması onun en dogal vede tabi hakkı.Ancak parti icindeyken parti elestirmesi etik degildi.Ancak kendisi parti de den istifa etti.Ben sayın sener'e yeni hayatında kolaylıklar diliyorum.Tren inme konusunda kendi kararıdır.Eminim Sayın Basbakan da kendisine yakısır bir sekilde eski dava arkadasını ugurlamıstır diye dusunuyorum.

Supraliminal
07-17-2008, 21:55
S.A degerli arkadaslar bana göre SAYIN SENER'İN parti kurması onun en dogal vede tabi hakkı.Ancak parti icindeyken parti elestirmesi etik degildi.Ancak kendisi parti de den istifa etti.Ben sayın sener'e yeni hayatında kolaylıklar diliyorum.Tren inme konusunda kendi kararıdır.Eminim Sayın Basbakan da kendisine yakısır bir sekilde eski dava arkadasını ugurlamıstır diye dusunuyorum.

aleyküm selam kardeş.
:)

Neşe
07-17-2008, 21:55
var bunda bişey hadi hayırlısı ateş olmayan yerden duman çıkmazmış

Dağdakiçoban
07-17-2008, 21:58
Abdullatif şener çok zor bir zamanda bırakıp gitti.Ya korktu yada başka birşeyler var.Evet çete kurmadı.Ama amacı AK Partiden oy kapmak.AK Partinin oylarını bölüp ,koalisyon hükümetlerinin önünü açmayı planlıyor ama Havasını alacak.Erkan mumcu gibi.

pirinçkentli
07-19-2008, 12:00
Arkadaşlar bence Abdüllaf Şener hiç de küçümsenecek bir siyasetçi değil.Şimdiden halkın gözünde sempati kazandı.Bu vatandaşın yapacağı nedir?Yapacağı Akparti'nin oylarını bölecektir.Bşaka hiç bir siyasi oluşuma zarar veremez verse de olan Akparti'nin oylarına olur ki hiç de hafife almamak gerekir halk gerçekten önemsiyor onu ben kendi çevremden biliyorum en azından.Benim şahsi düşünsem bu yöndedir bir daha ki seçimlerde Abdüllatif hocanın partisi barajı açarsa kimse şaşırmasın...