maviinsan
07-15-2008, 02:28
A
* Aksini diyenin alnını karışlarım.
B
* Bana, "Sağcılar adam öldürüyor" dedirtemezsiniz.
* Ben altı kere gittiysem yedi kere geldim.
* Ben bir gün evimde otururken Çankaya'ya çıkayım diyerek çıkmadım.
* Beşiktaş'ı niye sormuyorsun? (Kendisine Fenerbahçeyi mi, yoksa Galatasarayı mı tuttuğunu soran muhabire cevaben)
* Bulun 226'yı düşürün.
* Benzin vardı da ben mi içtim.
D
* Devlet seçim sonuçlarına göre gereken tedbirleri alır.
* Demokrasilerde çare tükenmez.
* Dün dündür, bugün bugündür.
* DYP'yi ben kurdurdum.
* Dört kaz teslim etsen, akşama üçünü kaybedip gelir (1980 öncesinde Bülent Ecevit’e)
E
* Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir.
* Enkaz devraldık.
F
* Fırat'ın kenarındaki bir kuzudan ben sorumluyum.
G
* Gap'ı kimseye gap diye gaptırtmam.
* Görünen köy uzak değildir.
* Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz.
* Galibiyetin sahibi çoktur,malubiyetin sahibi yoktur.Yenilgi yetimdir
K
* Kırk günde kabak yetişmez.
M
* Mizah bir yumruktur, ne zaman kime vuracağı belli olmaz.
* Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır hep beraber içinde otururduk.
N
* Nerde gamıştık.
* Neresini sıksaydım? (İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde yapılan bir görüşmede, İngiliz görevdaşının elini sıkmasının doğruluğunu kendisine soran gazetecilere cevaben )
* Niye biz mi öldürdük?(başbakanlık kapısında bekleyen bir atı ölmüş ama iki at parası isteyen yaşlı amcaya verdiği cevap)
P
* Petrol vardı da biz mi içtik?
S
* Su mu daha değerlidir yoksa petrol mü? Tabi ki su daha değerlidir. Çünkü petrol içilmez, ama su içilir.
* Su daha değerli olduğundan petrol çıkan kuyulara çimento ve cıva doldurulmasını bizzat ben istedim.
Ş
* Şapkamı alır giderim.
T
* Türban ile okumak isteyenler Arabistan’a gitsinler.
* Türkiye 70 sente muhtaçtır.
* Türlü-çeşitli
* Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan müslüman çocuğu,biz o.......çocuğu muyuz?
* Turbun büyüğü heybede.
Ü
* Üs yok tesis var.
V
* Vaa mı bunun başka izah tarzı?
* Verdimse ben verdim.(ilksan ile ilgili Kemal Ilıcak'a verilen paralarla ilgili yolsuzluk haberi üzerine suç üstü yakalanınca demiştir. Asil medyamız da üzerine gitmemiştir.)
Y
* Yazın biz Bulgaristan'dan elektrik alıyoruz. Kışın Bulgaristan bize elektrik veriyor.
* Yollar yürümekle aşınmaz.(12 Eylül öncesi sol örgütlerin yüyüyüşü ile ilgili söylemiştir.)
Z
Bu harften gafı yok…
* Aksini diyenin alnını karışlarım.
B
* Bana, "Sağcılar adam öldürüyor" dedirtemezsiniz.
* Ben altı kere gittiysem yedi kere geldim.
* Ben bir gün evimde otururken Çankaya'ya çıkayım diyerek çıkmadım.
* Beşiktaş'ı niye sormuyorsun? (Kendisine Fenerbahçeyi mi, yoksa Galatasarayı mı tuttuğunu soran muhabire cevaben)
* Bulun 226'yı düşürün.
* Benzin vardı da ben mi içtim.
D
* Devlet seçim sonuçlarına göre gereken tedbirleri alır.
* Demokrasilerde çare tükenmez.
* Dün dündür, bugün bugündür.
* DYP'yi ben kurdurdum.
* Dört kaz teslim etsen, akşama üçünü kaybedip gelir (1980 öncesinde Bülent Ecevit’e)
E
* Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl değildir.
* Enkaz devraldık.
F
* Fırat'ın kenarındaki bir kuzudan ben sorumluyum.
G
* Gap'ı kimseye gap diye gaptırtmam.
* Görünen köy uzak değildir.
* Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz.
* Galibiyetin sahibi çoktur,malubiyetin sahibi yoktur.Yenilgi yetimdir
K
* Kırk günde kabak yetişmez.
M
* Mizah bir yumruktur, ne zaman kime vuracağı belli olmaz.
* Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır hep beraber içinde otururduk.
N
* Nerde gamıştık.
* Neresini sıksaydım? (İngiltere ile ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde yapılan bir görüşmede, İngiliz görevdaşının elini sıkmasının doğruluğunu kendisine soran gazetecilere cevaben )
* Niye biz mi öldürdük?(başbakanlık kapısında bekleyen bir atı ölmüş ama iki at parası isteyen yaşlı amcaya verdiği cevap)
P
* Petrol vardı da biz mi içtik?
S
* Su mu daha değerlidir yoksa petrol mü? Tabi ki su daha değerlidir. Çünkü petrol içilmez, ama su içilir.
* Su daha değerli olduğundan petrol çıkan kuyulara çimento ve cıva doldurulmasını bizzat ben istedim.
Ş
* Şapkamı alır giderim.
T
* Türban ile okumak isteyenler Arabistan’a gitsinler.
* Türkiye 70 sente muhtaçtır.
* Türlü-çeşitli
* Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan müslüman çocuğu,biz o.......çocuğu muyuz?
* Turbun büyüğü heybede.
Ü
* Üs yok tesis var.
V
* Vaa mı bunun başka izah tarzı?
* Verdimse ben verdim.(ilksan ile ilgili Kemal Ilıcak'a verilen paralarla ilgili yolsuzluk haberi üzerine suç üstü yakalanınca demiştir. Asil medyamız da üzerine gitmemiştir.)
Y
* Yazın biz Bulgaristan'dan elektrik alıyoruz. Kışın Bulgaristan bize elektrik veriyor.
* Yollar yürümekle aşınmaz.(12 Eylül öncesi sol örgütlerin yüyüyüşü ile ilgili söylemiştir.)
Z
Bu harften gafı yok…