Orijinalini görmek için tıklayınız : ADD; Bayan Gül'ün örtünme şekli islama aykırı -dinle
Benide_Kapatın
08-17-2007, 18:56
Moral FM'de Basında Bugün programına misafir olan ADD Kadıköy Şubesi Başkanı Coşkun GÜREL Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'na karşı olduklarını söyledi.
Hayrunnisa Gül'ün örtünme şeklinin İslam'da olmadığını iddia eden Gürel, 'Allah insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmaz' dedi.
Gürel, 'Bu doğrudan doğruya sonradan uydurulmuş bir örtünme biçimidir ve bunu din diye dayatıyorlar, bir zorlama yapılıyor burada. Bu noktadan hareket edilirse din dışı böyle bir zorlamanın uzantısındaki bir hanımefendinin cumhurbaşkanlığı yapacak olan kişi ile ilgili olarak bir sorun olduğunu vurgulamak gerekir.
DAHA DUN SÖZDE CUMHURİYET MİTİNGLERİNDE KAHROLSUN ŞERİAT DİYENLER BU GUN İSLAM DERSİ VERMEYE KALKIŞIYORLAR...
dinlemek için...http://www.moralhaber.net/haber_detay.php?haber_id=21931
Whitecloud
08-17-2007, 18:59
ya bırak ya hasetlerinden ne dieceklerini bilemiyorlar hiç kaale almamak lazım konuşsun dursunlar
vuslat_19
08-17-2007, 19:05
Hayrunnisa Gül'ün örtünme şeklinin İslam'da olmadığını iddia eden Gürel, 'Allah insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmaz' dedi.
sormak lazım bu kelimeyi neye dayanarak sölediğini
hiç kale alınmıycak bi konuşma bence
Benide_Kapatın
08-17-2007, 19:09
ADD Fetva vermeye başladı :D
vah vah birde Atatürkçüyüz diyorlar bunlar ;D
Benide_Kapatın
08-17-2007, 19:14
adamlar dinle uğraşa uğraşa fetva makamına ulaştılar be.
"Allah insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmaz"...
Diğer bir husus; Hayrunnisa Hanım'ın örtünmesi İslam'da yok deniyor. Sayın Başkan'a sormak gerekir: Acaba İslam'da örtünmenin şekli nasıl?..
Şimdi kalmış "fetva" vermeye kalkanlar, Sayın Başbakan'ın "Ulemaya soralım" önerisini reddediyorlar...
İnşaALLAH Sayın Başbakan'ın "ulema(!)" diye tabir ettiği zatlar bunlar değildir...
AkSa- 34
08-17-2007, 21:17
inanın duygulandım.din derside vermeye başlamışlar.yakında bunlar iran rejimide getirmezlerse şaşırmam. :o :o
ya bunlar sözde çok bilgili araştırmacı insanlar kuranın da açıklamasını çok iyi biliyorlar... ya cahil insan kuranda demiyo mu örtünün diye.. töbe töbe yaaaaaaaaaaaaa
loneliness
08-17-2007, 21:31
aaa add lilerin ağızından allah kelimesini duymak ne güzel vay be
bu ülkede diyanet niye varkı kardeşim add varken ona gerek yok ki hemde atatürkçüler.
AkSa- 34
08-17-2007, 21:45
bu gidişte :Ddiyenet başkanlıgına aday gözüküyo çoşkun gürel.sıkıldı sanırım adden ne diyem ki! nasip kısmet
maviinsan
08-17-2007, 21:46
Kale almaya değmez boşverin...
oguzdesouza
08-18-2007, 00:10
sorun bakalım subhaneke yi bilio mu o örümcek beyinli abimiz >:(
ya bırak ya hasetlerinden ne dieceklerini bilemiyorlar hiç kaale almamak lazım konuşsun dursunlar
en ufak şeyde kıskanıyolar hasetler lafı çok yanlış ama ......okadarda lakayt giyinmiyo
kardelen007
08-19-2007, 15:29
yakında vaaz vermeyde kalkarlar ha cumhurbaşkanına ama yenisine nasılsa eskisi blydr herşeyi... >:(
pessimisticidea
08-19-2007, 15:45
doğru söylemiş sanırım nur suresinde ba$örtünün omuzlara kadar gelmesi ile ilgili bi ibare wardı(örtünsünler derken yani..)
günümüz bayanları özellikle gencler e$arpları
we esarba uygun renklerle makyajları konusunda baya bi dikkat cekio hatta sacı acıkta olsa belki bukadar göze batmaz
benim icinse reisicumhurun esinin basortusu sadece inat olsun die olsun istiyorum...
Esra KAÇ
08-19-2007, 18:50
Ağzı olan konuşuyor....
Vah vah daha bunlar derslerini almamışlar umarım, Sayın Gül Cumhurbaşkanı seçildiğinde dersleri tam olarak alırlarda bir daha bu şekilde saçma sapan konuşmalarla karşımıza çıkmazlar.
"Pessimisticidea arkadaşımız doğru söylemiş demiş"...
Bu söze katılma sebebi de bayanların eşarpları ile dikket çekmesi ama arkadaşım sonuçta her kapanan eşarbı ile dikkat çekmiyor.Senin gördüklerin çekiyor diyede herkezi aynı şekilde yargılayamazsın.
Aslında kimseyi yargılamak sana düşmez.Herkez istediği şekilde kapanır.
Sayın Hayrunnisa Hanım'da gayet şık ve yakışan bir şekilde kafasını kapatıyor ve köşkede en iyi şekilde yakışacaktır.
Sonuçta burda ADD'nin savunduğu Hayrunnisa Hanım'ın başını örtme şekli değil onu kullanarak bir şekilde olayı sapıtmaktır.
pessimisticidea
08-19-2007, 19:26
Esra bayan O cok bilmisliğinizi biraz yazdıklarıma yoğunlastırırsanız sölemek istediğimi daha net anlayacaksınz
benim dikkatimi cektiğide yok senin anlatmak istediğin anlamda bana kalsa umrumda diil ne yaparsa yapsnn
Hayrunnisa janım dediğiniz bayan dememismiydi eğer eşim secilseydi (ilk secim icin konusuyo)türban daha modern bi hal alcaktı daa farklı filan buna ne gerek war madem örtüyosun Bu TAVİZ nicin??
geçenlerde biriyle tartışmamda add nin siyasi görüşü olmadığını iddaa ediyordu. bırakın siyasi görüşü adamlar tamamiyle siyasetin içinde
ßen kimsenn örtüsüne ßu zamana kadar karı$madm..ama ßurda yorum yapmadan qecemiyjm...lütfen madem ßaşımısı örtüyors qerektiqi qißi örteLim oLmas mı??ßi bayanın sacının topus yapması kadar qünah ßi durum daha yhok...peyqamßer efendimiz(sav) öle yapanları lanetlemi$tr...modern kapaLıLık die ßi$iy yok isLamda ßen qörmedm duymadm...sadeje temis qiyininis yırtık qiyinmeyinis dioo Lütfen dinin emirLerini saptırmayaLım...
acaba bu kadar günahları gerçekten takıyomusunuz.........ya ayıp değilmi lidrinizin eş için bu yorumları yapıyosunuz....we sizi knıyorum
Hasan ERBEK
08-20-2007, 17:53
BUNLAR TARİHTE HEP VARDI.TAKİ HASAN SABBAHTAN BERİ.LAKİN O ZAMANLAR EBU CEHİL 1,HASAN SABBAH 1 TANE İDİ.GÜNÜMÜZDE MALESEF BİNLERCE.AMA HEP SUSULDU.ARTIK SUSMA DEĞİL KONUŞMA DEVRİ.BİZE DÜŞEN BUNLARI HER AÇIDAN BASTIRARAK AYDINLIK TÜRKİYEYİ YÜKSELTMEK.GELECEK NESİLLERE HER YÖNDEN ÖRNEK BİR ÜLKE BIRAKMAKTIR.
Benide_Kapatın
08-20-2007, 18:15
ßen kimsenn örtüsüne ßu zamana kadar karı$madm..ama ßurda yorum yapmadan qecemiyjm...lütfen madem ßaşımısı örtüyors qerektiqi qißi örteLim oLmas mı??ßi bayanın sacının topus yapması kadar qünah ßi durum daha yhok...peyqamßer efendimiz(sav) öle yapanları lanetlemi$tr...modern kapaLıLık die ßi$iy yok isLamda ßen qörmedm duymadm...sadeje temis qiyininis yırtık qiyinmeyinis dioo Lütfen dinin emirLerini saptırmayaLım...
acaba bu kadar günahları gerçekten takıyomusunuz.........ya ayıp değilmi lidrinizin eş için bu yorumları yapıyosunuz....we sizi knıyorum
kimsei kınamaya hakkın yok
Ak Parti demoktasi savunucusu muydu sanırım tabanın demokrasinin d sinden Haberi yok
Popülistlik yapacaksan ii parti secmisin tepriqler:(
Olayı Ak Parti ye bağlamışsın ya sana katılmamak elde değil :D :D :D
KESİNLİKLE KATILMIYORUM.. DİNİMİZDE İNSANLARI ÖZENDİRMEK AMACIYLA MODERN GİYİNME VARDIR...PEYGAMBERİMİZ<İNDE KİMLERİ KINADIĞINI BİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ..DİNSİZLERİ ,ALLAHIN EMİR VE YASAKLARINI YERİNE GETİRMEYENLERİ KINAMIŞTIR HİÇ BİR ZAMAN KAPALILARI DEĞİL.. BİR DE HERKES KENDİNE BAKSIN DİNİMİZİN KURALLARINI NE KADAR YERİNE GETİRİYORSUNDA BAŞKALARINA LAF SÖYLÜYORSUN...
manifesto
08-20-2007, 19:51
Ya SABIR
Ya SABIR
Ya SABIR
La Havle..vela kuvvete..
Allahım bizi ne zor şeyler ile imtihan ediyorsun
Bunlar senin kulların olmasa..
Sanane ULAN başkalarının başörtüsünden başından karısından kızından çoluğundan çocuğundan
Bu FAŞİŞTLER artık ÇOK olmaya BAŞLADI..
Toplumu bölmeye çalışıyorlar birgün bu düşmanlık ve fitneleri onların başını yiyecek
VALLA BEN ÇOK OKUDUM AÇ DA SEN OKU BİRAZ DA BU FİKİRLERİN DEĞİŞSİN...
Ak_aracak
08-20-2007, 20:28
NUR SURESİ 31 AYET...
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. BAŞÖRTÜLERİNİ ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
Bakın siz inanmıyorsunuz diye herkesi düşüncelerinizi empoze etmeye çalışmayınız.Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez!!!Abdullah Gül çıkacak çankayaya bu böyle biline.
pessimisticidea
08-20-2007, 20:37
Ak_aracak Sitede bikac arkadasla beraber ne anlıyosunuz ne de dinliyosunuz sadece konusuyosnz..
anladım ki anlatamayacam war istediğin gibi anla sen ..
inanmayanların ardından üzülerek kendini helak edeceksin.”
ayruca senin dinin sana benimki de bana ok...
loneliness
08-20-2007, 20:37
BİR KONU BU KADAR MI UZATILIR
Başlık ADD lilerin terbiyesizliği siz konuyu kim dinini daha çok biliyor tartışmasına getirdiniz....
yapmayın arkadaşlar yaa
arkadaşın dediği gibi herkezin dini kendine
Ak_aracak
08-20-2007, 20:40
Bu ADDliler anlayamıyorum.Kendileri dayatıyorlar millete.Bu ülkenin yarsından fazla kişinin istediği cumhurbaşkanı adayını diretiyorlar cumhurbaşkanı olamasın diye.eyyy add liler sizin dayatma dediğiniz bu değilde nedir bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ayıp çok ayıp!!!
aktürkiye
08-20-2007, 20:41
bi kere Hayrunisa Gül'ün örtünmesi gayet normal ve ÇAĞDAŞ bu 1
2.adama ne vazife yani hem laiklik diyor hemde kapanma tarzımıza kadar burun sokuyor bunlara bi anlam veremiyorum iyice yoldan çıktı bu olaylar bir dur demek lazım çok hassas bir konu
loneliness
08-20-2007, 20:49
bi kere Hayrunisa Gül'ün örtünmesi gayet normal ve ÇAĞDAŞ bu 1
2.adama ne vazife yani hem laiklik diyor hemde kapanma tarzımıza kadar burun sokuyor bunlara bi anlam veremiyorum iyice yoldan çıktı bu olaylar bir dur demek lazım çok hassas bir konu
kaşınıyorlar bu insanlar bu güne kadar onların yaptığı gibi sokaklara dökülmedi çünkü ülkesini seviyorlar...
ama bir yere kadar eğer bu insanlarda bir gün onların yaptığını yaparsa ozaman kaçacak delik ararlar bundan eminim....
manifesto
08-20-2007, 21:46
Burada SABIR en büyük bimettir
Eskiden 28 Şubat sürecinde olduğu gibi sabrımızı zorlayıp tahrik edip bizi hata yapmaya zorluyorlar
Her şeye yine bu milletin bekası geleceği için sabredicez
sineye çekicez
Taki günü gelene kadar
Sweet_Cat
08-21-2007, 18:21
siz nie bi abd nin lafı icin bırbırınızı yıyosunuzki bunu neden kendı ıcımızde tartısıoruzkii adamla bunu bırak neler neler yapıorlar islama karsı bu neki ben sasırmadım ve sinirlenmedim ne bekliyeblirim ve ne diebilirimki nie tartısıp kndımı yoriim bole salakca bi sey ıcın=)
AkSa- 34
08-21-2007, 20:29
karılarını, kızlarını, istedikleri gibi soyunmaları orda burda gezmeleri,zinayı, açıklıgı savunmaları sizce islama aykırı degilmi?ya bırakın artık inancı geregi, giydiği kıyafete,başörtüsüne şekil vermeye!her haltı karıştırma hakkına sahipsiniz.ancak bu ülkede müslüman kardeşlerimin örtüsüne salyalarınızı akıtma hakkına sahip degilsiniz.her kim olursanız olunuz fark etmez. >:( >:( >:( >:(
karılarını, kızlarını, istedikleri gibi soyunmaları orda burda gezmeleri,zinayı, açıklıgı savunmaları sizce islama aykırı degilmi?ya bırakın artık inancı geregi, giydiği kıyafete,başörtüsüne şekil vermeye!her haltı karıştırma hakkına sahipsiniz.ancak bu ülkede müslüman kardeşlerimin örtüsüne salyalarınızı akıtma hakkına sahip degilsiniz.her kim olursanız olunuz fark etmez. >:( >:( >:( >:(
katılıyorum....
ahmet ata
10-10-2007, 14:28
Hayrunnisa Gül'ün örtünme şeklinin İslam'da olmadığını iddia eden Gürel, 'Allah insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmaz' dedi
peki senin dediğin gibi olsun, koskoca ALLAH uğraşmıyorsa şayet, ulan utanmazlar ALLAH ın uğraşmadığıyla siz niye uğraşıyorsunuz....
akzeinebu
10-10-2007, 14:31
onlar hep konuşurr bilgi sahibi olmadan hep fikir sahibi oluyorlar Allah akıl fikir versim hepimizden islamcı kesildiler >:(
ya kardeşim siz niye bukadar sinirleniyorsunuz. hayrunnisa hanıma kim hakaret ediyor. evrem arkadaşımıza katılıyorum. herkesin bir yaşam tarzı vardır..herkes dört dörtlük islamı yaşıyormu sanki. evrem adlı arkadaş var olan bir gerçekten bahsetmiş. ama hayrunnisa hanım açık olsa biz saygı duymayacakmıyız. kapalı olması gayet tabiki bizim hoşumuza gidiyor. ama bu tam islamın örtünme şeklidir demek de zorunda değiliz heralde..
bu arada add başkanına tabiki katılmak mümkün değil. o apayrı bir saçmalık söyledikleri..
vuslat_19
10-10-2007, 16:16
artık bu sözleri kesinlikle kale almıyorum çünkü bunların saçmalıkları hiç bitmiycek gibi görünüyo
anlayamadığım tek şey 1 metre kumaştan neden bu kadar korkuyolar biz o türbanların altında bomba taşımıyoruzki >:(
artık bu sözleri kesinlikle kale almıyorum çünkü bunların saçmalıkları hiç bitmiycek gibi görünüyo
anlayamadığım tek şey 1 metre kumaştan neden bu kadar korkuyolar biz o türbanların altında bomba taşımıyoruzki >:(
zaten işimize gelmeyenleri kaale almıyoruz :)
zaten işimize gelmeyenleri kaale almıyoruz :)
nasıl yani ne yapalım. ciddiye alınacak bir tarafımı var ki alınsın ?
kardeşim, normal de bir kadının örtünme şekli;
örtünün omuzları kapatmasıdır.
anlatabildim i?
erdoğanın hanımı'nın veya gülün hanımı nın örtüsüyle kıyaslarsan....
anlatabildim i?
ya ben o mevzudaki görüşlerimi belirttim zaten add başkanının sözlerini kastettiğini düşünerek söylemiştim.. yanlış anlaşılma oldu.. bu konuda katılıyorum sana tabiki de.
mesudum47
10-10-2007, 16:31
onlar hep konuşurr bilgi sahibi olmadan hep fikir sahibi oluyorlar Allah akıl fikir versim hepimizden islamcı kesildiler >:(
nedense bu sözü de en çok onlar kullanırlar....
anlatabildim i?
ya ben o mevzudaki görüşlerimi belirttim zaten add başkanının sözlerini kastettiğini düşünerek söylemiştim.. yanlış anlaşılma oldu.. bu konuda katılıyorum sana tabiki de.
e o zman bayan erdoğan ve first lady in örtünmelerinde yanlışlık var.
ümitli_bekleyis
10-10-2007, 17:16
cahil insanlarla kaybedecek boş vaktimiz olmadığını düşünüyorum.
pedinomus
10-10-2007, 17:52
Çağdaş, demokratik, laik bir insan kendisiyle aynı sıfatlara sahip bir ülkede böyle bir meseleyi neden İslami olarak yorumlarki. Bu ülke islami kanunlarla yönetilmiyor. Beyefendinin görüşleri o zihniyetin klasik ürünlei gibi çelişki dolu.
1) Bu ülkenin bir anayasası var ve o anayasada herkesin vicdan, dini inanç ve kannaat hürriyetine sahip olduğu yazıyor. Yani insanların inanç hürriyetine sahip olmaları için inançlarının sonradan uydurulmamış olması gibi bir şart getirilmemiş. ADDlinin kastettiği gibi uydurulmuşta olsa sonuçta bu insanlar buna inanıyorlar ve kimsenin bu inanca karışmak gibi bir hakkı yoktur.
2) "Allah insanların giyim kuşamıyla uğraşmaz" demiş. Bunun cevabını arkadaşın biri Nur suresi 31. ayeti ile vermiş. Oradan da anlaşılacağı gibi Allah açık şekilde insanların giyim kuşamlarıyla uğraşıyor. Bu durumda ya bu adam okumadan, öğrenmeden, düşünmeden konuşuyor ya da bu insanların inandığı Allah ile Kur'an-ı Kerim'e inananların Allahı farklı.
3) Kabak tadı vermeye başladı ama bunun da bir dayatma olduğunu söylemiş. Acaba kaç tane başörtülü bayanla konuşupta böyle bir kanaate varmış ilginç doğrusu. Ben şu ana kadar kendi çevremde zorla başını örten birine rastlamadım. Hatta örtünme eylemini siyasi bir tavır olarak görenede rastlamadım. Bu adamın yaptığı bizim buradan Kamboçyaya bakıp, oradaki Budistlerin giyiminin dayatma olduğunu söylememiz gibi birşey. Yani 'Bu insanlar neden böyle giyiniyorlar' sorusunu sorup, hiçbir araştırma yapmadan kendi kafamızdan bir çıkarımda bulunmak gibi. Sürekli bilimselliği savunan insanların bilimsel metodla uzaktan yakından ilgilerinin olmaması, bunların gerçekten bilimin ısığında hareket ettiklerine inanan insanlar açısından vahim bir durum.
Son olarak da böyle zorlama altındaki bir bayanın Cumhurbaşkanı'nın eşi olmasının sorun olduğunu söylemiş. Şimdi Hayrunnisa hanım böyle bir zorlama yok, kendi isteğimle ve bu şekilde inandığım için takıyorum dese sorun kalmayacakmı veya Abdullah Gül eşini başını açmaya zorlasa, bu hoş karşılanabilir bir dayatma türümü olacak.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.