fatih kısaparmak balon baskılı balon Ahmedinejad: "Sakine'nin idamına tepki var da Teresa'ya niye yok" - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmedinejad: "Sakine'nin idamına tepki var da Teresa'ya niye yok"

Kadızâde Rûmi
09-21-2010, 18:25
http://i.sabah.com.tr/sbh/2010/09/21/Haber/561726167253.jpg?561874451350

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyada medyanın, ABD'nin Virginia eyaletinde idam edilmeyi bekleyen Teresa Lewis'in durumu hakkında suskun kalmasını eleştirdi.

İran resmi haber ajansı İrna'nın bildirdiğine göre, Ahmedinejad, pazartesi günü ABD'nin New York kentinde Müslüman cemaatinin ileri gelenlerini kabulünde, İran'da zina yaptığı gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani'yi kullanarak İran'a karşı geniş bir kampanya yürüten dünya basınının, aynı hassasiyeti Teresa Lewis'e göstermediğine dikkati çekti.

New York'ta BM Genel Kuruluna katılan Ahmedinejad, "Burada bir kadın (Teresa Lewis) idam edilecek ve kimse protesto etmiyor" dedi.

Ahmedinejad, Sakine Aştiyani'nin de tıpkı Teresa Lewis gibi zina yapıp, sevgilisinin kocasını öldürmesine yardım ettiğini hatırlattı.

ABD'deki adli kaynaklara göre, Teresa Lewis, cinayeti, eşinin ve asker olan 25 yaşındaki üvey oğlunun hayat sigortalarına konmak için planlamış.

Teresa, adli makamlara, Ekim 2002'de eşiyle birlikte yaşadığı karavanın kapısını kasten açık bıraktığını, böylece yaşları 19 ve 22 olan suç ortaklarının karavana girip eşi ve oğluna ateş açıp onları öldürdükleri yönünde itirafta bulunmuştu.

Teresa ve suç ortakları, çifte cinayeti suçunu kabul etmiş, suç ortakları ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Teresa, cinayete teşvik edip, planladığı için hakim tarafından "yılanın başı" olarak nitelendirilmiş ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.

IQ'su ortalamanın üzerinde olan Teresa Lewis'in sevgilisi, 2003 yılında bir arkadaşına yolladığı mektupta, "kiralık katil olma isteğini ve çifte cinayeti tasarladığını" itiraf etmişti.

Teresa'nın sevgilisi mektupta, "O (Teresa) tam istediğim gibi biriydi, yani para için evlenmiş ve kolayca baştan çıkarabileceğim fahişenin teki" diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

Teresa'nın sevgilisi, cezaevinde hayatına son vermişti.

ZEKA ÖZÜRLÜ, İDAM MAHKUMU TERESA LEWİS

Teresa'nın avukatı ve idam cezası karşıtları, ölüm cezasının adaletsiz bir uygulama olduğunu vurgularken, IQ seviyesi 72 gibi düşük bir rakam olan Teresa'nın, zihinsel hastalığın sınırında bulunduğu ve cinayet planlayacak kadar zekası olmadığını savunuyor.

Ölüm cezası ile ilgili bilgilendirme merkezinin müdürü Richard Dieter AFP'ye yaptığı açıklamada, "Mesele Teresa'nın kadın olduğu için farklı muameleye maruz kalması meselesi değil. Mesele, Teresa'nın diğer iki suçludan daha az tehlikeli olması ve zihinsel durumunun af gerektirdiği,işlenilen çifte cinayet için sadece onun idam edileceği" diye konuştu.

Teresa'nın idam edilmesinin, idam cezasının itibarını daha da kötüleştireceğini belirten Dieter, "Ölüm cezasının Teresa gibi vakalar için icad edildiğini sanmıyorum", ifadesini kullandı.

ABD Yüksek Mahkemesi, 2002 yılında zihinsel özürlülerin idamını yasakladı. Ancak Virginia Valisi Bob McDonnell, Teresa'nın af talebini geri çevirdi. Af talebi, bugün Federal Yüksek Mahkeme tarafından değerlendirilecek. ABD'de, cinayeti işleyenlerin yanı sıra, cinayeti azmettiriciler de idam ediliyor, hatta bazı eyaletlerde, cinayetin suç ortağı da ölüm cezasına çarptırılabiliyor.

Sabah

Beylerbeyi
09-21-2010, 18:38
Ahmedinejad, Sakine Aştiyani'nin de tıpkı Teresa Lewis gibi zina yapıp, sevgilisinin kocasını öldürmesine yardım ettiğini hatırlattı.

hem evli olacaksın hem de zina yapacaksın üstüne üstlük sevgiline kocanı öldürmesi için yardım edeceksin.

ölümü fazlasıyla haketmiş. canı cehenneme..

İntifada
09-21-2010, 18:39
Çünkü dünya onlara ses çıkaramaz...
çünkü dünya medyası onları haber etmez...

İntifada
09-21-2010, 18:39

hem evli olacaksın hem de zina yapacaksın üstüne üstlük sevgiline kocanı öldürmesi için yardım edeceksin.

:güzel::güzel::güzel::güzel:

BeDeVİ
09-21-2010, 20:01
İran da benzeri İdam şeklini uygulasa kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. Kafası taşlanarak insanların öldürülmesi bir vahşet.

İntifada
09-21-2010, 20:03
iranda en son ne zaman recim uygulandığına dair bir bilgin varmı?

Kadızâde Rûmi
09-21-2010, 21:46

Yalnız Teresa ile Sakine arasında büyük fark var. Sakine akıllı, Teresa ise zeka özürlü.

Beylerbeyi
09-22-2010, 00:09
Yalnız Teresa ile Sakine arasında büyük fark var. Sakine akıllı, Teresa ise zeka özürlü.

yani ?

Beylerbeyi
09-22-2010, 00:14
İran da benzeri İdam şeklini uygulasa kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. Kafası taşlanarak insanların öldürülmesi bir vahşet.

:):)

yani İran'a karşı önyargılarınızdan kurtulsanız ne güzel olacak. kadın kocasını aldatıp öldürülmesine sebep olmuş, sırf İran'ı karalamak için bunda dahi İran'ı eleştirmeye çalışıyorsunuz. Şimdi o adamın yerinde sen olsaydın, kadının ne tür bir ceza almasını isterdin ?

İran'da idama mahkum olanlar asılarak öldürülüyor. 4-5 dakikalık bir acı söz konusu. ne zaman taşlanarak öldürülmelerine şahit oldun? ben hatırlamıyorum. ABD de ise zehirli iğne verilerek idama mahkum olan kişinin öldürülmesi sağlanıyor. orda da en az 5 dakika boyunca mahkum çok feci şekilde can çekişiyor. yani iki idam şeklinde de çok aşırı şekilde fark yok. her ikisinde de ortalama beş dakika mahkum can çekişiyor.

İntifada
09-22-2010, 00:15
Yani u.s.a deki daha vahim...
Çözümü idam değil kliniğe kapatmaktır onu...
Ama irandaki aklı başında yapmış olayı...
idamı çoktan haketmiş...
Millet tutturuyor taşlama vs...
iranda en son ne zaman recm görmüşler acaba?

BeDeVİ
09-22-2010, 00:52
:):)

yani İran'a karşı önyargılarınızdan kurtulsanız ne güzel olacak. kadın kocasını aldatıp öldürülmesine sebep olmuş, sırf İran'ı karalamak için bunda dahi İran'ı eleştirmeye çalışıyorsunuz. Şimdi o adamın yerinde sen olsaydın, kadının ne tür bir ceza almasını isterdin ?

İran'da idama mahkum olanlar asılarak öldürülüyor. 4-5 dakikalık bir acı söz konusu. ne zaman taşlanarak öldürülmelerine şahit oldun? ben hatırlamıyorum. ABD de ise zehirli iğne verilerek idama mahkum olan kişinin öldürülmesi sağlanıyor. orda da en az 5 dakika boyunca mahkum çok feci şekilde can çekişiyor. yani iki idam şeklinde de çok aşırı şekilde fark yok. her ikisinde de ortalama beş dakika mahkum can çekişiyor.

Kimin nasıl öldüğünü kimin ne kadar acı çektiğinden hiç anlamam. Maşaallah dakikası dakikasına biliyorsunuz.
Her neyse
Recm cezasının ne demek olduğunu biliyoruz herhalde. Alınan bir karar var Recm cezasına çarptırılmış. Dünya da bunun için ayakta değil mi? Tayyip Erdoğan niçin devreye giriyor. Zina yapan bir kadının öldürülmemesi için mi yoksa bu kadının taşlanarak öldürülmemesi için mi? İkisinin arasında çok fark var. Kaldı ki Dünyada İdam uygulayan sadece ABD ve İran değil,

Birazda kullandığınız cümlelere dikkat edelim olur mu?

İntifada
09-22-2010, 01:03
Kimin nasıl öldüğünü kimin ne kadar acı çektiğinden hiç anlamam. Maşaallah dakikası dakikasına biliyorsunuz.
Her neyse
Recm cezasının ne demek olduğunu biliyoruz herhalde. Alınan bir karar var Recm cezasına çarptırılmış. Dünya da bunun için ayakta değil mi? Tayyip Erdoğan niçin devreye giriyor. Zina yapan bir kadının öldürülmemesi için mi yoksa bu kadının taşlanarak öldürülmemesi için mi? İkisinin arasında çok fark var. Kaldı ki Dünyada İdam uygulayan sadece ABD ve İran değil,

Birazda kullandığınız cümlelere dikkat edelim olur mu?

iranda 11 yıldır recm uygulanmıyor paşam...

BeDeVİ
09-22-2010, 01:05
iranda 11 yıldır recm uygulanmıyor paşam...

Burdan vardığımız sonuç bir daha uygulanmayacağı anlamına mı geliyor
Eğer öyleyse neden tamamen kaldırmıyorlar Dünya dan bu şekilde tepki alıyorlar.

Gönülden
09-22-2010, 01:08
Bedevi ve Akıncı Paşammm :) lütfen

İntifada
09-22-2010, 01:18
Burdan vardığımız sonuç bir daha uygulanmayacağı anlamına mı geliyor PAŞAMMMM
Eğer öyleyse neden tamamen kaldırmıyorlar PAŞAMMMMM Dünya dan bu şekilde tepki alıyorlar. PAŞAMMM

Recm konusunda hükmü devam eden, fakat Kur'an ayeti olarak okunması neshedilen bir ayet de nakledilir. Abdullah b. Abbas (r. anhümâ), Hz. Ömer'in minberde şöyle dediğini rivâyet etmiştir. "Cenab-ı Allah Muhammed (s.a.s)'i hak ile göndermiş ve O'na Kitab'ı indirmiştir. Recm ayeti de O'na indirilen ayetlerden idi. Biz bu ayeti okuduk, ezberledik ve anladık. Resulullah (s.a.s) recmi uyguladı, ondan sonra biz de uyguladık". Korkarım, zaman geçince birileri çıkıp "Biz Allah'ın kitabında recmi bulamıyoruz" der ve Allah'ın indirdiği bir farzı terkederek sapıklığa düşerler. Şüphesiz recm, Allah'ın kitabında, evli olmak, şahit, gebelik veya ikrar bulunmak şartıyla, zina eden kimse aleyhine bir haktır" (Müslim, Hudûd, 15).

Hz. Peygamber'in recm cezasına uygulama örnekleri:

1. İşvereninin eşiyle zina eden bekâr işçiye yüz değnek ve bir yıl sürgün cezası, kadına ise recm uygulanmıştır.

Ebû Hureyre ile Zeyd b. Halid el-Cühenî (r.anhumâ)'dan nakledildiğine göre, zina eden kadının kocası ile, zina eden işçinin babası Resulullah (s.a.s)'e başvurarak bu konuda "Allah'ın kitabı" ile hüküm vermesini istemişlerdir. İşçinin babası şöyle dedi:

"Benim oğlum bu adamın yanında işçi idi. Onun hanımı ile zina etti. Bana, oğlum için recm gerektiği haber verildi. Ancak ben onun adına yüz koyunla bir cariye fidye verdim. Bu arada bilenlere danıştım, (oğlum bekâr olduğu için) ona yüz değnekle bir yıl sürgün cezası, bunun karısına ise recm cezası gerektiğini haber verdiler". Bunun üzerine, Hz. Peygamber şöyle buyurdu:

Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, aranızda Allah'ın kitabı ile hükmedeceğim. Cariye ve koyunlar geri verilecek. Oğluna yüz değnekle bir yıl sürgün gerek. Ey Üneys, sen de bu adamın karısına git. Eğer zinasını itiraf ederse, onu recmet". Üneys kadına gitmiş ve kadın suçunu itiraf etmiş, Hz. Peygamber'in emri üzerine de recmedilmiştir (Müslim, Hudûd, 25; Buhârî, Hudûd III, 38, 46, Vekâlet,13). Ebû Hanife'ye göre, yüz değnek yanında bir yıl sürgün, ayete ilâve niteliğinde olup, ayet inince bu ilâve kısım neshedilmiştir. Ancak İslâm devlet başkanı böyle bir cezayı ta'zir cezası olarak verebilir.

Paşam çok takıldıysan o söze sileyim...
bir art niyetim yoktu...
öyle 70 tane m koyarak napmaya çalıştın anlamadım...

depare
09-22-2010, 12:48
Ama oldumu şimdi zina yapan Müslümana ceza verenler Şeriatçı oluyor potansiyel tehlike..!
Lakin Amerika özgürlükler ülkesi lütfen böyle tuhaf kıyaslamalar yapmayalım rica ediyorum :)

depare
09-22-2010, 12:59
Nesi varmış recm cezasının..? Çok mu ilkel buldunuz,çok mu vahşice buldunuz..? Kime vahşi dediğinizin farkın da bile değilsiniz..

Biraz iyi bakın Dünyaya vahşilik neymiş bulacaksınız orada..!

Recm cezası uygulansa Dünya çapın da kocasını yahut karısını aldatan erkek veya kadın oranı nerelere düşer önce bunu tasavvur edin...

Recm vahşilikmiş..Burada kimse Peygambere (s.a.v) vahşilik sıfatını veremez bu nasıl yorum..?

Özgür Çağrı
09-22-2010, 13:12
Recm vahşiceymiş ha
Kuranı kerimi çağ dışı bulan uysal koyunlar at gözlüklü köleler ! den ne farkınız kaldı ?

BeDeVİ
09-22-2010, 19:39
Nesi varmış recm cezasının..? Çok mu ilkel buldunuz,çok mu vahşice buldunuz..? Kime vahşi dediğinizin farkın da bile değilsiniz..

Biraz iyi bakın Dünyaya vahşilik neymiş bulacaksınız orada..!

Recm cezası uygulansa Dünya çapın da kocasını yahut karısını aldatan erkek veya kadın oranı nerelere düşer önce bunu tasavvur edin...

Recm vahşilikmiş..Burada kimse Peygambere (s.a.v) vahşilik sıfatını veremez bu nasıl yorum..?

Ben recm cezası çok vahşi dedim. Bunun ne alakası var Peygamberimizle,
Recm cezasını vahşi ve korkunç bulmayan arkadaşlar o zaman neden bu cezadan korkuluyor. Korkutuculuğu nerden geliyor bu cezanın.

İntifada
09-22-2010, 19:48
Pardon sizin yaşınız kaç sanki bu yorumu ilkokul talebesi yapıyor. Bu nasıl bir mantık ben recm cezası çok vahşi dedim. Bunun ne alakası var Peygamberimizle,
Recm cezasını vahşi ve korkunç bulmayan arkadaşlar o zaman neden bu cezadan korkuluyor. Korkutuculuğu nerden geliyor bu cezanın. Biraz düşünceli olun ve cümlelerinize dikkat edin.

peygamberimizde uygulamıştır recmi...
acaba o alaka olmasın...

unnamed
09-22-2010, 20:11
milletin yasiyla basiyla igrasacagina adam akilli yorum yapan yokmu....
biz bazi zhiniyetleri biliyoruz...
papaz imam haham....
el ele tutussunlar...
ne var bunda....
recm dediginiz sey cag disi...
Peygamber efendimizin zamani baskaydi....
israilin yaptiginada sessiz kalacagiz....
filistinliler terorist degillermi....

İntifada
09-22-2010, 20:27
Burdan vardığımız sonuç bir daha uygulanmayacağı anlamına mı geliyor
Eğer öyleyse neden tamamen kaldırmıyorlar Dünya dan bu şekilde tepki alıyorlar.

eğer geçerli şartlar oluşursa uygulancak...
Tabi kide uygulanmalı...
Bu dinimizin gereği neden seni bu kadar rahatsız ediyor?

ak sevda
09-22-2010, 21:28
recm cazasını vahşice bulan müslüman bay va baynlara sesleniyorum sizin eşiniz aynı şekilde sizi bu günün tabiriyle aldatsa ve cazsını siz verin denilse bunun bin kat beteriyle cazalandırmazmıydınız
maalesef şeriatta verilen tüm cezalar bu gün batının da tesiriyle vahşice karşılanıyor
mesela hırsızın elinin kesilmesi gibi
eğer akıllıca düşünsek İslamın verdiği tüm cezalar tam isabet

Kadızâde Rûmi
09-23-2010, 02:21
Recm cezası çok eskiden beri uygulanan bir ceza. Hem incilde hem tevratta yer alır. Tevrat;

"..eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı ergen bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz."

İncil ise Hz. İsa'nın "recmde günahsız insanlar taş atsın" sözüne yer verir.

Kur'an'da ise konuyla ilgili tartışma götürmeyecek kesin bir hüküm vardır;

"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine derilerini incitecek şekilde yüz kırbaç vurun. Allah’a, Allah’a imanın gerektirdiği esaslara ve âhiret gününe iman ediyorsanız eğer, Allah’ın dininde, şeriatın hükümlerini uygulamada, acıma duygusu onları cezalandırmanızı engellemesin. Onların alenen cezalandırılması sırasında, onurlarını kıracak, kamuoyu baskısı ve tepkisi sağlıyacak ölçüde mü’minlerden bir cemaat de hazır bulunsun."(Nur2)

Recm cezası peygamberimizden önce vardı. Eldeki kaynaklara göre de peygamberimiz zamanında da uygulandığı söylenir. Müslüman ülkelerde recm cezası bir sünnet olarak uygulanır.

Recm cezasını bir sünnet olarak uygularken, göz ardı edilen önemli bir husus vardır. O husus ise Peygamberimiz zamanında uygulanan recm cezası Nur suresi gelmeden önce mi yoksa Nur suresi geldikten sonra mı uygulandı? İşte bu sorunun cevabı bilinmemektedir.

Ebû İshâk eş-Şeybânî (rahimehullah) anlatıyor: “İbnu Ebî Evfâ (radıyallâhu anh)’ya:
“- Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) hiç recm tatbik etti mi?” diye sordum. Bana: “Evet!” cevabını verdi. Ben tekrar:
“- Nür süresinin nüzülünden önce mi, sonra mı?” diye sordum. “Bilmiyor’um!” dedi.”
Buhârî, Hudud, 21, 37; Müslim, Hudud 29, (1702).

Hüdaverdi
09-23-2010, 02:30
abd de,idam kararına maruz kalanların üzerinde deney yapılıyor diye bir görüş var.Bunu bir çok filmde de yansıtıyorlar.Bilmem ne kadar doğrudur.
İran da genellikle asıyorlar sanırım.

Kadızâde Rûmi
09-23-2010, 03:13
abd de,idam kararına maruz kalanların üzerinde deney yapılıyor diye bir görüş var.Bunu bir çok filmde de yansıtıyorlar.Bilmem ne kadar doğrudur.
İran da genellikle asıyorlar sanırım.

Bu yaz Amir isimli Azeri kökenli İranlı bir gençle tanıştım. Anlattığına göre İran'da evli bir kadın evli bir erkekle zina ederse; zina eden kadının kocası, mağdur olduğu için zina eden adamın karısıyla ilişkiye girebiliyormuş. Bu kısas yasasıymış ve uygulandığında zina eden erkek ölümden kurtuluyormuş. Kadın kısas uygulansa da idamlıkmış.

Hüdaverdi
09-23-2010, 03:28
Sanmam yaw o kadarı olmaz.
Görmeden bilmeden,yetkili ağızdan duymadan inanmak mümkün olmaz ona.
Çünkü hiç bir haklılık payı,eşitliliği yok bu uygulamanın.
Kaldı ki ülkemizi de başka türlü tanıtanlar illa var.
Bu söylemleri fazla dile de getirmemek lazım bazı çevrelerin işine gelmemesi için.Malum,çocuğunun kolunu arabanın tekerliğinin altına sokarken çekilen fotoyu ''aha bebeğe şeriat cezası''diye yutturmaya çalışmışlardı.Oysa gösteri/para için yapıldığı çıktı ortaya.

depare
09-23-2010, 13:39
Ben recm cezası çok vahşi dedim. Bunun ne alakası var Peygamberimizle,
Recm cezasını vahşi ve korkunç bulmayan arkadaşlar o zaman neden bu cezadan korkuluyor. Korkutuculuğu nerden geliyor bu cezanın.

Sanırım recm hakkında ki ayeti ve bunun neden Kuranı Kerim de yer almayışının hikayesini bilmiyorsunuz..

Recm cezasına vahşi derseniz bunu uygulayan Peygamberimiz (s.a.v) hangi konumda olacak..!

Ona bakarsanız hırsızlık yapanın elinin kesilmesi de birilerince vahşice görülüyor ve korkutuyor..

Oysa bu ayetle sabit Allahın emri birileri vahşice ve korkutucu buluyor diye Dinin emrini inkar edecek değiliz..

Şu korkutuculuk tanımın da çok enteresan olmuş bir cezanın korkutuculuğu olacak ki caydırıcılığı olsun..

Eğer bir ceza suçu işlemekten caydırtmıyorsa kimse bu suçu işlemekten korkmaz o halde bu cezanın ne anlamı kalacak..?

Ceza korkutacak ki kimse bu suçu işlemesin..

ak sevda
09-24-2010, 12:01
Bu yaz Amir isimli Azeri kökenli İranlı bir gençle tanıştım. Anlattığına göre İran'da evli bir kadın evli bir erkekle zina ederse; zina eden kadının kocası, mağdur olduğu için zina eden adamın karısıyla ilişkiye girebiliyormuş. Bu kısas yasasıymış ve uygulandığında zina eden erkek ölümden kurtuluyormuş. Kadın kısas uygulansa da idamlıkmış.

bu adam kesinlikle yalan söylemiş günahta kısas olmaz hangi akla dayanarak söylemiş ve siz nasıl inanmışsınız anlayamadım