Orijinalini görmek için tıklayınız : Ahmet Kaya'yı Linç Edenlerin Listesi
Üç mevsim
02-11-2009, 02:01
Ahmet Kaya'yı linç edenlerin listesi
Kamuoyuna sadece birkaç isim yansıdı o geceye dair. Ahmet Kaya'nın linç edildiği gecenin görüntüleri çıktı. Lince katılanlar arasında ilginç isimler de var.
http://www.internethaber.com/images/news/50742.jpg
Ünlü müzisyen Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Balçiçek Pamir'in programına katıldı. Balçiçek Pamir programında Kaya'nın "linç edildiği" o gecenin görüntülerini yayınladı ve linç kampanyasına katılanların isimlerini teker teker saydı. Gülten Kaya da o isimleri doğruladı.
AHMET KAYA NASIL LİNÇ EDİLMİŞTİ?
12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecilere Derneği'nin ödül törenine katılan Ahmet Kaya sahneye çıkıp önce ödülünü aldı. Ardından da yakında Kürtçe bir klip çekeceğini söyledi. Ve sahnedeki Kaya çatal bıçak yağmuruna tutuldu. Eşi Gülten Kaya o geceyi şöyle anlatmıştı:
SÜNNETSİZ PEZEVENK
"Serdar Ortaç sahnede okuduğu şarkı sözünü bir anda değiştirerek, “Bu devirde kimse sultan değil padişah değil. Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!” diyordu. Bu şarkı üzerine iyice gerildi ortam. Şenay Düdek Ahmet’e, “Sünnetsiz pezevenk” diye bağırıyordu. Sonra Ercan Saatçi, Tuncay Önder, Erdal Acar ve onun bir grup adamı vardı provokasyon grubunun içinde.
REHA MUHTAR 10. YIL MARŞINI OKUTTU
Bir başkası, Reha Muhtar çıkıp memleket bölündüğü için memleketim şarkısını okutuyor. Birden 10. Yıl marşı sahne alıyor. Herkes hezeyan içinde. Zaten grup psikolojisi böyledir, insanlar katılmak zorunda da hissediyor kendilerini..."
Ahmet Kaya bu saldırıların hemen ardından Türkiye'yi terk edip Fransa'ya yerleşti ve orada hayata gözlerini yumdu.
Gülten Kaya 12 Şubat 199'da Ahmet Kaya'nın başına gelenleri hep anlattı ama o geceden dışarıya yansıyan isim sadece Reha Muhtar, Şenay Düdek ve Serdar Ortaç oldu. Bir de Ahmet Kaya'ya atılan çatalların önüne kendini siper eden Mehmet Aslantuğ'un ismi duyuldu. Gülten Kaya isimleri teker teker saymaktan hep imtina etti.
O GECE 10. YIL MARŞINI SÖYLEYENLER
Balçiçek Pamir o gecenin videosunu yayımladı ve isimleri şöyle saydı: "Kimler var kimler ben görüntülerden şöyle görüyorum, İbrahim Tatlıses, Mahsun kırmızıgül, Ajda Pekkan, Kadir inanır, Edip Akbayram, Mustafa Topaloğlu, Özcan Deniz var ve bu isimlerin hepsi de 10. yıl marşını ayakta söyleyen isimler."
LİNÇ EDENLER ARASINDA KÜRTLER DE VARDI
Gülten Kaya ise Pamir'i doğruladı: "Evet ve işte bunlar linç gösterisine katılanlar. Hiçbirisinde bir sağduyu yok çünkü ülke gerçeklerinden uzaklar bu ülkede Kürtler var mı, Kürtçe var mı bu bir dil midir bunlara hiç kafa yormamışlar ki bu insanlar eğer gelişmiş bir algıları olsa bir tanesi kalkacak ve habire delikanlılık kitapları yazıyorlar kalkıp diyecek ki bira dakika evet bu ülkede kardeş bir halk var onların bir dili var onların bir kültürü var ne dedi bu insan Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve buna klip çekeceğim dedi. Ama ben en çok Kürk kökenli şarkıcıların tepkisine şaşırdım. O toprağa ait insanlar sonuçta...
Görüntülerde Erdal Acar Ahmet Kaya'ya bir el hareketi yapıyor ve Ahmet Kaya da ona sarılıyormuş gibi görülüyor. Gülten Kaya "Ahmet onun kulağına hak ettiği cevabı verdi" diye anlatıyor.
internethaber
10 Şubat 2009
Ahmet Kaya sempatizanı olan biri değilim... Fakat haklı olan yanları olan birini silip atmak bana akıl karı gelmiyor, "İnanca Saygı, Düşünceya Özgürlük" Diyen bir Ahmat KaYA... CHP zihniytinden daha zarasızdır bence...
O gece olanları dün gibi hatırlıyorum ve anımsıyorum... Ben Kürdüm Ve Hakkım olan dil ile Konuşacağım ve bunun ile şarkı yapıp klip çekeceğim diyen biri taşlanıyordu... yazıklar olsun sanatçıyım diyip taşlayanlara ... Sanatcı hasastır. Yıkıcı değil...
"Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!”Birilerini ötekileştirenlere söylüyorum... Bu vatan bizim... Bu vatan Kürdün, Bu vatan Türk'ün bu vatan, Bu vatan için bir saniye bile kalbi atmış ve kanını akıtmış her kesin... Biz Biriz Biz Türkiyeyiz... Ve Yıkılmayız...
FarukARSLAN.
02-11-2009, 02:45
Şimdi yine MHPvari yorum yapanlar olup katılmayacaklar ancak ben Ahmet Kaya'yı her zaman sevmiş her zaman benimsemişimdir..
Çok zaman da dinlerim..
Çok ezdik tarihte Kürtleri.. Çok hor gördük.. Hatta daha da ötesi yok saydık..(hatta biz değildi onlar -IK -İK diyorum ama o devirdekiler bizim görüşümüz, anlayışımızdaki Türk sıfatını yansıtmayanlar idi..) Biz de zamanında 'ümmet' olarak onlar gibi yine bu ülke hududları içerisinde gözyaşı döktük 'bu mudur hak, hukuk' diye.. Onlarında o zamanları olmuş bunu inkar edemeyiz. Ahmet Kaya'nın da bi Sivastopol Marşı, bi Kurtuluş Savaşı Destanı seslendirmelerini dinedikçe 'daha ne olsun' demekten kendimi alamıyorum...
Gayrısı fesatlık geliyor bana...
Şoven milliyetçiliği...
Üç mevsim
02-11-2009, 02:47
Ahmet Kaya sempatizanı olan biri değilim... Fakat haklı olan yanları olan birini silip atmak bana akıl karı gelmiyor, "İnanca Saygı, Düşünceya Özgürlük" Diyen bir Ahmat KaYA... CHP zihniytinden daha zarasızdır bence...
O gece olanları dün gibi hatırlıyorum ve anımsıyorum... Ben Kürdüm Ve Hakkım olan dil ile Konuşacağım ve bunun ile şarkı yapıp klip çekeceğim diyen biri taşlanıyordu... yazıklar olsun sanatçıyım diyip taşlayanlara ... Sanatcı hasastır. Yıkıcı değil...
"Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!”Birilerini ötekileştirenlere söylüyorum... Bu vatan bizim... Bu vatan Kürdün, Bu vatan Türk'ün bu vatan, Bu vatan için bir saniye bile kalbi atmış ve kanını akıtmış her kesin... Biz Biriz Biz Türkiyeyiz... Ve Yıkılmayız...
Aynen öyle...
Vatan hainliği yaftası o kadar ucuz bir mefhum değil. Ahmet Kaya hatalarıyla, doğrularıyla vatansever bir insandır. Son dönemde PKK ile arasına mesafe koyduğu biliniyor ama bazı faşizan baskılar ona bu ülkeyi dar etti. Oysa bu ülkede yaşamaya ve bu ülkede ölmeye hepimiz kadar onun da hakkı vardı..
redyellow
02-11-2009, 10:24
Ahmet Kaya'nın linç edilme sebebi kürtçe şarkı istemesi, kürtçe klip cekeceğim demesi, pkklı olması vs. değildir.
Ahmet Kaya'nın linç edilmesinin tek bir sebebi vardır:
Ahmet kayanın linç sebebi başörtüsüne, başörtülülere destek vermesidir.
http://islamifikir.com/index.php/ahmet-kayanin-turban-ile-ilgili-konusma-videosu/
Burda Ahmet kayanın o konuşması var, dinlemek isteyen tıklayabilir.
**
Konuyla İlgili Hasan Karakaya'nın bir yazısı:
AHMET KAYA VE BAŞÖRTÜSÜ!
Malûm, Ahmet Kaya; kartel medyası için de "iyi bir sanatçı" idi... Özellikle "protest müzik"te üstüne yoktu!..
Ama, ne zaman ki; "Annemin örtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz" dedi, "geri sayım" başladı!..
Hele hatırlayın 1998 Eylül ayını...
Ayseli Göksoy başta olmak üzere kendilerinin demokrat ve laik olduğunu ileri süren birçok milletvekilinin Türkiye'deki insanlar arasına nifak tohumları serptiğini belirten Ahmet Kaya, Göksoy'un, "Bu ülkede hiç kimse inançlarından ötürü bir baskıya maruz kalmıyor.
Başörtülü öğrenciler siyasi maksatla örtünüylorlar" şeklindeki sözlerini şöyle cevaplamıştı:
"Bu ülkede asıl sizin düşüncenizde olanlar ikilik çıkartıyorlar. Kimse bölücülük yapmasın. Ben, Türkiye'de demokrasi, insan hak ve hürriyetleri konusunda asgari müştereklerde nasıl buluşuruz, bunun sağlanması gerektiğini söylüyorum. Kimse inançlarından dolayı baskı görmüyorsa, bilim öğrenmek için üniversiteye gelen öğrenciler niçin coplanıyorlar? Neden saçlarından tutularak sürükleniyorlar?
Müslüman bir ailenin çocuğuyum... Hiç kimse de annemin başörtüsüne el uzatamaz!.. Türkiye'de başörtüsüne karşı sürdürülen yasaklama alanı yavaş yavaş genişletiliyor... Bu yasaklamanın sokaklarda dolaşmaya kadar bile vardırılacağı endişesini taşıyorum... Bunu bildiğim için, "Annemin başörtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz, bu yapılırsa gerekli önlemleri alırım" dedim...
"Halkı yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede Müslümanlara karşı uygulanan bu baskıların haklılığını ve yasallığını kimse savunamaz. Sayın Ayseli Göksoy'a sesleniyorum; "Ben, inanca saygıyı, düşünceye özgürlüğü savunuyorum. Siz neden savunmuyorsunuz? Sizler Meclis'te sohbet etmekten başka bir iş yapmıyorsunuz. Sokak anneleri ile başörtülü öğrenciler, saçlarından tutularak coplanıyorlar, siz ise sadece seyrediyorsunuz. Televizyonlardaki bu görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu? Sizin attığınız bu nutuklar milleti bıktırdı. Buna bir son verin. Bu görüntüler sizi rahatsız etmiyorsa sohbetlerinize devam edin ve televizyonlarınızı çekirdeklerinizi çıtlatarak seyretmeyi sürdürün. Sizler rahatınıza bakın, hiçbir şeye karışmayın. Bu ülkenin bölünmesine bizler izin vermeyiz."
http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=28566
BU ülkeye zarar verenlere bakmak gerekirse ahmet kayaya değil ahmet kayayı linç edenlere bakmak gerekir.
FarukARSLAN.
02-13-2009, 00:23
Ahmet Kaya'nın linç edilme sebebi kürtçe şarkı istemesi, kürtçe klip cekeceğim demesi, pkklı olması vs. değildir.
Ahmet Kaya'nın linç edilmesinin tek bir sebebi vardır:
Ahmet kayanın linç sebebi başörtüsüne, başörtülülere destek vermesidir.
http://islamifikir.com/index.php/ahmet-kayanin-turban-ile-ilgili-konusma-videosu/
Burda Ahmet kayanın o konuşması var, dinlemek isteyen tıklayabilir.
**
Konuyla İlgili Hasan Karakaya'nın bir yazısı:
http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=28566
BU ülkeye zarar verenlere bakmak gerekirse ahmet kayaya değil ahmet kayayı linç edenlere bakmak gerekir.
Hımm.. Güzel oldu bu paylaşımınız şahsım için..
Çok teşekkürler...
genç_TÜRK
02-13-2009, 00:27
kürdü lazı çerkezi bir ağacın dalları
o ağacın adı TÜRK daha çoktur kolları
ağaca balta vuran ermeninin dölleri...
halk ozanı OZAN ARİF!
ozan üstat ne de güzel demiş...arkadaşlar bakınız..kürt de bir TÜRKtür...öncelikle bunu kabul etmek gerekir..ahmet kaya kürdisten isteyen bi adamdı..yani o TÜRK olamazdı..ve TÜRK olmadığı için dolayısıyla kürt de değildi o!!!kendini kürt sanan bi herifti!!zaten onu kürtler de linç etti..yani dolayısıyla herşey ortada...:)
Üç mevsim
02-13-2009, 02:50
halk ozanı OZAN ARİF!
ozan üstat ne de güzel demiş...arkadaşlar bakınız..kürt de bir TÜRKtür...öncelikle bunu kabul etmek gerekir..ahmet kaya kürdisten isteyen bi adamdı..yani o TÜRK olamazdı..ve TÜRK olmadığı için dolayısıyla kürt de değildi o!!!kendini kürt sanan bi herifti!!zaten onu kürtler de linç etti..yani dolayısıyla herşey ortada...:)
Kürt olan bir vatandaşın Kürt olma hakkı yok yani...
redyellow
02-13-2009, 10:19
halk ozanı OZAN ARİF!
KÜRT DE BİR TÜRKDÜR, ÖNCELİKLE BUNU KABUL ETMEK GEREKİR diyorsunuz...
Ben Türk'üm ve bu yazdığınızı kabul etmiyorum, şimdi ben hain mi oldum?
Böyle saçma sapan şey olur mu?
Kürt kürtdür, Türk türkdür kardeşim.
Bir insanı sen illa şusun denmez.
Bu faşizm olur, dayatma olur, yobazlık olur.
İşte bu kafa kürt kardeşlerimizin arasına nifak soktu ve bu pkk denen melanet çıktı ortaya.
Pkk denen melanetin en büyük besin kaynağı "kürt yoktur", "kürtler de türkdür" gibi saçma sapan fikirlerdir.
nasıl ki türk varsa aynı şekilde kürt de vardır, çerkez de vardır, ingiliz de vardır, arap da vardır. vardır vardır vardır...
Ve bunların hiç birisinin bir diğerine üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece Allaha takvadadır.
Irk mühim değildir, Mühim olan insan olmakdır.
H
genç_TÜRK
02-13-2009, 12:13
bni yanlış anladınız...zaten bunu kabul etmeyen kürtler genellikle pkk ya giriyor...ancak gerçek kürtler TÜRK olduğunu kabul edenlerdir ...tabi ki kürt kürt , TÜRK de TÜRK tür..
bu arada red-yellow kardeş çok yanlış düşünüyosun...pkk ya giren kürtler TÜRK olduğunu kabul etmeyenlerdir...faşizm ile MİLLİYETÇİLİĞİ de birbirine karıştırma!..benim dediğim TÜRK milliyetçiliği, ATATÜRK milliyetçiliğidir!..sen ise TÜRK milliyetçiliğine faşizm diyosun!!!sana diyecek söz bulamıyorum..yazıklar olsun!!!
redyellow
02-13-2009, 12:32
bni yanlış anladınız...zaten bunu kabul etmeyen kürtler genellikle pkk ya giriyor...ancak gerçek kürtler TÜRK olduğunu kabul edenlerdir ...
tabi ki kürt kürt , TÜRK de TÜRK tür..
GERÇEK KÜRTLER TÜRK OLDUĞUNU KABUL EDENLERDİR....
Bu sizin sözünüz...
Ve hemen peşinden de kürt kürt, türk de türkdür diyorsun.
Çelişkiler içerisindesin.
Kürt kürt ise... gerçek kürt niye kendini türk kabul etsin?
bu arada red-yellow kardeş çok yanlış düşünüyosun...pkk ya giren kürtler TÜRK olduğunu kabul etmeyenlerdir...
Bende onu söylüyorum işte....
Bir insana sen illaki türksün dersen, illaki türk olacaksın diey dayatırsan o da gider işte böyle onu istismar edenlerin oyununa düşerek başka şeylere girer.
Ben de bunu yapmayın diyorum, adam kürdüm diyorsa kürtdür, ona illa türk olduğunu kabul etmenin anlamı var mı?
Bunu zorlamak pkknın ekmeğine yağ sürer.
faşizm ile MİLLİYETÇİLİĞİ de birbirine karıştırma!..benim dediğim TÜRK milliyetçiliği, ATATÜRK milliyetçiliğidir!..sen ise TÜRK milliyetçiliğine faşizm diyosun!!!sana diyecek söz bulamıyorum..yazıklar olsun!!!
Konuyu hiç boşuna başka yerlere çekme....
Türk milliyetçiliği diye bir tek kelimem, cümlem yok...
Ben bir insana illaki sen türksün, illaki sen kürtsün, illaki sen ingilizsin denmesinin, dayatma yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum.
böyle yapmak faşizmdir.
Ve Ben dayatmaya, faşizme karşı çıkıyorum.
Hiç boşuna başka yerlere çekmeyin.
genç_TÜRK
02-18-2009, 17:49
AHMET KAYA MASUM BİR KÜRT DEİLDİR , O BİR PKK LI DIR!..İŞTE O SAVUNDUĞUNUZ AHMET KAYA NIN GERÇEK YÜZÜ..
O BİR SANATÇI MI HAİN Mİ?
Yıl 1999. Almanya’nın Münih Kenti’nde ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Festivali’ İsimli etkinlikte Abdullah Öcalan posterinin altında on binlerce pkk yanlısına-ki (elde taşınan pankart ve bayraklar onu gösteriyor) konser veren bugün için öldüğü iddia edilen Ahmet Kaya’nın şok görüntüleri Türkiyede ilk kez yayınlanıyor.
“DOST APO’YU ÖZLEDİK!”
Kaya kendisini izlemeye gelen kalabalığa “Kürdüz Biz” isimli şarkısını seslendirirken “barışı özledik” sözlerini değiştirerek “o dostu özledik” ve tekrarında ise “Apo’yu özledik!” diyor.
Şarkının sözlerini “Apo’yu özledik” şeklinde değiştirdikten sonra dinleyicilerinden zafer işaretleri ve “biji serok apo” sloganları atarak alkış alması onun 3 defa daha aynı sözlerle aynı şarkıyı tekrarlamasını sağlıyor.
SANATI BİZİ İLGİLENDİRİR DİYENLERİN BU GÖRÜNTÜLERDEN VE BU ŞARKISINDAN HABERİ YOK!
Iste o konser deki şarkı kayiti:
Ahmet Kaya-Almanya Konseri
Kürdüz ölene kadar
Vallahi biz dostu özledik
Kürdüz ölene kadar
Vallahi barisi özledik
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi APO ’yu (Terörist başı Abdullah Öcalan) özledik
Kürdüz sonuna kadar
ŞARKI ARASINDA KIŞKIRTAN KONUŞMASI
“Yasamak,tek basina birsey degil.Yasamak,kari koca olarak yasamak birsey degil.Yasamak,iki kisiyle yasamak da birsey degil.Yasamak,onurunla,namusunla,ulusal kimliginle,halkinla yasamaktir.Onurlu yasamaktir,serefli yasamaktir.
Biz bedeli ne olursa olsun yasamimizin hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düsmanligi yaptik.Ama biz hayatimizin basladigi noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bagimsiz,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yasamak istedik.
Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük.Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”
AHMET KAYA NASIL BİTTİ!
Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle:
• MGD’de yaptığı konuşma nedeniyle 6.5 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıp beraat etti.
• Temmuz 1999’da Münih’te verdiği bir konserde “Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım’ dedi…
• Frankurt’ta PKK’yı öven konuşması nedeniyle İstanbul 3 No’lu DGM’de 10 Mart 2000’de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.
• 1993’te Almanya’da Abdullah Öcalan’ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu.
• Kasım 1993’te Berlin’de verdiği konserde “Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var’ dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı.
• Nisan 1999’da, Almanya’daki konserinde, “Beni de İmralı’ya o saygı değer şahsın yanına koyun’ dediği için hakkında soruşturma açıldı.
• Mart 1999’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan’ı kastederek, “Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük’ diyen Kaya, Haziran 1999’da Hamburg’daki konserde, “Türkiye’yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı’nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız’ diye konuşuyordu.
• Fransa’da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK’lılar ‘örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor’ diye bu kezde Kaya’ya tepki göstermişlerdi.
TÜRK MEDYASINDA İLK KEZ
1999 Yılında Almanya’da düzenlenen konserin organizatörlerinden biri de olan Medya tv de gösterilen bu görüntüler zamanla hasır altı edilmişti. O dönemde Konserden haberdar olan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri Avrupa temsilcileri haberi “ Ahmet KAYA hangi dostu özledi” şeklinde haberi vermiş ve Kaya’nın sadece “DOST” Demesini eleştirmişlerdi Açık açık “APO” kelimesinden ise bihaberdiler.Şimdi teknoloji ilerledi, aradan 7 yıl geçti Türkiye internetle tanıştı insanların haber kaynakları internete taşındı .Dolayısıyla geleneksel medya yerini net medyasına bıraktı…Bu haberde o farkın ürünü işte…
Herkesin aklı var fikri var,zaten aklından zoru yoksa,içinde birazcık vatan sevgisi varsa ne demek istenildiğini anlar…
ishakyilmaz
02-18-2009, 18:01
Birey sapık ideolojilerin kölesi olmadan önce insan olmasını başarması gerekir.İnsanlar ve hayvanlar arasındaki farklara girmeyeceğim,bilen bilir..! Bu nedenle linç olayı veyahut insanları bazı sebeplerden dolayı kınamak insanlığa sığmaz.Yorum yapmadan önce insanın temelinde bu olmalı ilk önce.Ahmet Kaya'yı insanlar neden seviyor? tabiki güçlü sesi ve müziği için.Siz bunun üzerinden prim sağlamaya çalışırsanız karalama kampanyaları revaşta zaten büyük bir başarı ile başarırsınız.Ya başka taraflara eğip bükmenin kimseye faydası olmaz,bu tür yaygaralar ile ülkemizin ne hallere düştüğünü hepimiz çok iyi gördük.Hamdolsun AK Parti ile birlikte bir nebze nefes almaya başladı,gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz,bırakın bu ülkeyi gerçek sahipleri yönetsin.Bu tür provake eylemler ile kimsenin esamesi eser kalmaz..!Geçmiş bir konu ama kıssadan hissemi belirtmek istedim.
FarukARSLAN.
02-18-2009, 18:07
Birey sapık ideolojilerin kölesi olmadan önce insan olmasını başarması gerekir.İnsanlar ve hayvanlar arasındaki farklara girmeyeceğim,bilen bilir..! Bu nedenle linç olayı veyahut insanları bazı sebeplerden dolayı kınamak insanlığa sığmaz.Yorum yapmadan önce insanın temelinde bu olmalı ilk önce.Ahmet Kaya'yı insanlar neden seviyor? tabiki güçlü sesi ve müziği için.Siz bunun üzerinden prim sağlamaya çalışırsanız karalama kampanyaları revaşta zaten büyük bir başarı ile başarırsınız.Ya başka taraflara eğip bükmenin kimseye faydası olmaz,bu tür yaygaralar ile ülkemizin ne hallere düştüğünü hepimiz çok iyi gördük.Hamdolsun AK Parti ile birlikte bir nebze nefes almaya başladı,gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz,bırakın bu ülkeyi gerçek sahipleri yönetsin.Bu tür provake eylemler ile kimsenin esamesi eser kalmaz..!Geçmiş bir konu ama kıssadan hissemi belirtmek istedim.
Evet, ayrıca o günün şartlarına bakmadan bu tavırlara bakmak çok yanlış oluyor.
Mesela bi Edip Akbayram faktörü de var.. Ona kimse bir şey demiyor Ancak Ahmet Kaya kürt diye kürdüm dedi diye eziyoruz..
Bu kadar ayrımcı olmamalıyız bence...
genç_TÜRK
02-18-2009, 18:10
ya o günün şartıymış..neden bahsediyosunuz ya ALLAH ALLAH..adam resmen ''biz apoyu özledik'' falan diyo..yukardakileri tamamen okuyun..ve TÜRKİYEde bazı çevrelerin ısrarla göstermekten kaçındığı gerçeğiahmet kaya gerçeğini görün..LÜTFEN!..ülkemiz için...
FarukARSLAN.
02-18-2009, 18:19
ya o günün şartıymış..neden bahsediyosunuz ya ALLAH ALLAH..adam resmen ''biz apoyu özledik'' falan diyo..yukardakileri tamamen okuyun..ve TÜRKİYEde bazı çevrelerin ısrarla göstermekten kaçındığı gerçeğiahmet kaya gerçeğini görün..LÜTFEN!..ülkemiz için...
MHP'li gibi konuşuyorsunuz. Ne demek yani Türkiye için?..
Ülke böyle basit şeylere mi kalmış yahu?..
Onca adam var aydın geçinen sanatçı geçinen her bir hareketi haince iken siz gelip burda bilmem ne gerçeklerinden bahsediyorsunuz..
Bu kadar basit olmayalım Allah aşkına yaa..
genç_TÜRK
02-18-2009, 18:30
faruk kardeş ne sölediğinin farkında bile deilsin..size laf anlatmaya çalışanda kabahat..bu arada bilgin olsun ben mhp li falan deil has ve has BÜYÜK BİRLİK PARTİliyim...siz neden hala ahmet kayayı savunmanın peşindesiniz..bnce bu siteye acilen başbakanımızın el atması lazım..çünkü siz ahmet kayanın ''apoyu özledik'' demesini savunarak bnce gerçek ak partili gibi düşünmüyosunuz..faruk kardeş bak tekrar tekrar sölüyorum sana..üstteki yazıyı iyice oku ve ondan sonra yorum yap..ahmet kaya masum bir KÜRT kardeşimiz deildi..ahmet kaya PKK lı bir adamdı..zaten bunu da yukarıdaki yazıyı okursan rahatça anlayabileceğini düşünüyorum..yine anlamamakta ısrar edersen sana diyecek tek sözüm var:YÜCE RABBİM sana akıl fikir versin!..
ishakyilmaz
02-18-2009, 18:41
faruk kardeş ne sölediğinin farkında bile deilsin..size laf anlatmaya çalışanda kabahat..bu arada bilgin olsun ben mhp li falan deil has ve has BÜYÜK BİRLİK PARTİliyim...siz neden hala ahmet kayayı savunmanın peşindesiniz..bnce bu siteye acilen başbakanımızın el atması lazım..çünkü siz ahmet kayanın ''apoyu özledik'' demesini savunarak bnce gerçek ak partili gibi düşünmüyosunuz..faruk kardeş bak tekrar tekrar sölüyorum sana..üstteki yazıyı iyice oku ve ondan sonra yorum yap..ahmet kaya masum bir KÜRT kardeşimiz deildi..ahmet kaya PKK lı bir adamdı..zaten bunu da yukarıdaki yazıyı okursan rahatça anlayabileceğini düşünüyorum..yine anlamamakta ısrar edersen sana diyecek tek sözüm var:YÜCE RABBİM sana akıl fikir versin!..
Aynı lafları sabaha kadar konuşup tartışabiliriz,lakin aynı duyguları paylaşmadığımız sürece birbirimizi hiçbir zaman anlayamayız..!Bu noktada seninde bizlerle hakkaniyet duyguları içinde aynı duyguları taşıdığını düşünüyorum.Bir kaç yorumundan öyle anlaşılıyor.Lakin buradaki anlamsızlığı büyütüyorsun bence,bizler burada açık bir şekilde birilerini ve eylemlerini satmaya çalışmıyoruz;genel olarak ülkemiz ve milletimizin hayrına birşeyler söylemeye çaba sarf ediyoruz.Türkiye'ye büyük acılar çektiren,ülkemizde gözü olanların temelinde yattarak çıkardığı bu tür provakatif eylemleri tartışmayı bırakalım,ortak akıl ile hareket etmeye çalışalım.Hiç birimiz Ahmet Kayanın beyninde değildik,olamayızda..!O yüzden ismimiz gibi emin olmadığımız konularda kesin konuşmaktan sakınalım,hem kul hakkını iyi bilirsiniz,bence üzerinize sakın almayınız,bedeli çok ağır..!
Özgür Çağrı
02-18-2009, 18:57
Ortamı daha fazla germeye gerek yok
Türkiye basit ve arsız Şovenlere Kendisini Türk Milliyetçisi sanan aşağılık insanlara kalmamıştır..
Ahmet Kaya Namusuyla Onuruyla Kürdüm dedi.. Orada onu taşlayanlar müfteridir Ahlaksızdır
Türkiyede Ahmet Kaya gibi sanatçı ahlakı olan bir kişi daha gelmez. Ne mutlu onaki halkı için Milleti için mücadele etti.. Keşke yaşasaydıda trt 6 yı görseydi
Unutmayın
Bu ülkede bir zamanlar
- Kürt demek yasaktı
-Herkes Türktür gibi saçma sapan asimilasyon gibi alçak bir politika vardı
- Kürtçe şarkılar dinlemek yasaktı
- Kamyonun arkasına Türkoğlu yazan binlerce kamyoncu vardı ama kamyonunun arkasına Kürdoglu yazan kamyoncularda linç edildi Türkiyede
ama günümüzde AK PARTİNİN devrimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Halkı önünde Şerefli Namuslu Hoşgörülü Demokratik bir devlet olma yönünde ilerliyor
Unutmayınız Pkk nın ortaya çıkış sebebi 12 eylül ve sonrasındaki Zulümdür . Doğulu arkadaşlar varsa onlar daha iyi anlatır biz sadece kitaplardan gazetelerden okuduklarımız kadar anlatabiliriz..
FarukARSLAN.
02-18-2009, 19:07
Bne MHPlisin demedim MHPli gibi konuşuyorsun dedim.
Hangi partili olursan olursun bu beni alakadar etmez yani bu konuda.
Sen Ahmet Kaya'nın Kurtuluş Savaşı Destanı parçasını seslendirmesini de dinleyin.. Yada Sivastopol Marşı'nı..
Sonra gel olur mu?..
Dikkat ediyorum da her mesajında illa birilerine ya hain ya hain değildir diyorsun. Yani bu senin nitelemelerinle olmaz ki..
Benim o verdiğin yazıyı okumama da gerek yok, zaten yıllardır linç ediliyor Ahmet Kaya. Ama şimdi PKK konserlerine katılan tek sanatçımız değildir ki Ahmet Kaya, işte benim sitemim buraya.. Neden diğerleri hala el üstünde tutuluyor da bu hala hain diye geçiyor?.. Yada PKKlı diye lanse ediliyor?..
Kaldı ki o konser zamanında neredeyse bütün kürtler MASUM değildi diyebiliriz.. Çünkü zamane şartları baskı uyguluyor idi, e tabii ki senin adına bi yerlerde mahkum olmuş HAİNde olsa onlara ÖZlem duyarsın..
Biraz 'empati' gerek bu konularda.. Direkt olarak atup tutmanın lüzmu yok...
Dağdakiçoban
02-18-2009, 19:10
Hafıza-i beşer nisayn ile malüldür..Demişler Olaylar unutuluyor.Mesele sadece Ahmet Kayanın Kürtçe şarkı söyleme isteğinden zuhur etmiş gibi hatırlanıyor.Olay hiçde öyle değil.! Öyle ki ülkemizde Roberhatemo,hayko çepkin gibi ermeni,Linet ,safarad gibi musevi kökenli sanatçılarımız vardır.Hatta Safaradın albümünde 7 tane ibranice şarkı vardır.
Ahmet Kayanın eşi her kanala çıkıp ırkçı bir tutuma kurban gittiğini söylesede, işin aslı Ahmet kayanın bir şarkısında " Geliyor P.ç T.C Askeri" şeklinde söleri olan bir şarkı söylemesiydi.Ne hikmetse mahir çayan,Deniz Gezmiş türünden Teröristleri kahraman ilan etmeye meraklı medya Ahmet kayayıda mazlum kahraman ilan etti..Anlaşılır gibi değil..
FarukARSLAN.
02-18-2009, 19:39
Hafıza-i beşer nisayn ile malüldür..Demişler Olaylar unutuluyor.Mesele sadece Ahmet Kayanın Kürtçe şarkı söyleme isteğinden zuhur etmiş gibi hatırlanıyor.Olay hiçde öyle değil.! Öyle ki ülkemizde Roberhatemo,hayko çepkin gibi ermeni,Linet ,safarad gibi musevi kökenli sanatçılarımız vardır.Hatta Safaradın albümünde 7 tane ibranice şarkı vardır.
Ahmet Kayanın eşi her kanala çıkıp ırkçı bir tutuma kurban gittiğini söylesede, işin aslı Ahmet kayanın bir şarkısında " Geliyor P.ç T.C Askeri" şeklinde söleri olan bir şarkı söylemesiydi.Ne hikmetse mahir çayan,Deniz Gezmiş türünden Teröristleri kahraman ilan etmeye meraklı medya Ahmet kayayıda mazlum kahraman ilan etti..Anlaşılır gibi değil..
Medyanın kahraman felan ilan ettiği yok Ahmet Kaya'yı.. Aksine medya baskısı yüzünden böyle linç ediliyor..
Mesela dediğiniz tabir hangi parçasında diyor bilmiyorum ancak Ağladıkça parçasında 'avladıkça' dediğini de biliyoruz. Ama bunu biliyor ve bir şeyleri savunuyor isek bizimde var bi bildiğimiz kardeş..
Gaddarlaşmanın lüzmu yok ki.
O zamanın baskılarını bilmeden, araştırmadan hiç bir kürde, laza çerkese vs. baskı yapmamalıyız.
Bne bunu bilir bunu söylerim..
GERÇEK KÜRTLER TÜRK OLDUĞUNU KABUL EDENLERDİR....
Bu sizin sözünüz...
Ve hemen peşinden de kürt kürt, türk de türkdür diyorsun.
Çelişkiler içerisindesin.
Kürt kürt ise... gerçek kürt niye kendini türk kabul etsin?
Bende onu söylüyorum işte....
Bir insana sen illaki türksün dersen, illaki türk olacaksın diey dayatırsan o da gider işte böyle onu istismar edenlerin oyununa düşerek başka şeylere girer.
Ben de bunu yapmayın diyorum, adam kürdüm diyorsa kürtdür, ona illa türk olduğunu kabul etmenin anlamı var mı?
Bunu zorlamak pkknın ekmeğine yağ sürer.
Konuyu hiç boşuna başka yerlere çekme....
Türk milliyetçiliği diye bir tek kelimem, cümlem yok...
Ben bir insana illaki sen türksün, illaki sen kürtsün, illaki sen ingilizsin denmesinin, dayatma yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum.
böyle yapmak faşizmdir.
Ve Ben dayatmaya, faşizme karşı çıkıyorum.
Hiç boşuna başka yerlere çekmeyin.
Aslında siz yanlış anlamışsınız biraz,
Arkadaşın anlatmak istediği milliyetçilik Atatürk Milliyetçiliğidir.
Atatürk Türklere hitap ederken sadece Türk Irkına Türk demiyordu. Ne Mutlu Türk olana değilde Türk'üm diyene demek arasında dağlar kadar fark var.
Kürt de Cerkezde Lazda bir yerde Türktür, yani tek bir kimlikte toplanmıştır Türkiye Cumhuriyeti.
Ordaki Türk kavramı millet kavramının da üstündedir.Tüm Türkiye halkına hitap eder.
Ahmet Kaya'ya gelince,
Dinlemem! Tanımam! Duymam! Sevmem!
Vatan Hainidir. Bunu inkar eden de utanacak haldedir.
Milliyetçiliği sadece Mhp ye yorararak, Ahmet Kaya'yı eleştirmek sadece Mhp ideolojisi gibi zırvaları söylemek ise büyük acizliktir.
Yetkili Notu: Görüşlerimizi savunabilirsiniz ancak aksini iddia edene hakaret edemezsiniz
turancı_71
02-18-2009, 20:25
Türkiyede Ahmet Kaya gibi sanatçı ahlakı olan bir kişi daha gelmez. Ne mutlu onaki halkı için Milleti için mücadele etti.. Keşke yaşasaydıda trt 6 yı görseydi
Arkadaşım sana soruyorum sen hangi halk ve hangı milletten bahsedıyorsuN ?
ve ne mücadelesine girmiş bu vatan haini bi açıklada bizde bilelim?
Ertuğrul ÖZGÜL
02-18-2009, 21:06
ahmet kaya ölmedi dağa çıktı diyenlerde yok değil ben duymuştum
genç_TÜRK
02-18-2009, 21:33
Aslında siz yanlış anlamışsınız biraz,
Arkadaşın anlatmak istediği milliyetçilik Atatürk Milliyetçiliğidir.
Atatürk Türklere hitap ederken sadece Türk Irkına Türk demiyordu. Ne Mutlu Türk olana değilde Türk'üm diyene demek arasında dağlar kadar fark var.
Kürt de Cerkezde Lazda bir yerde Türktür, yani tek bir kimlikte toplanmıştır Türkiye Cumhuriyeti.
Ordaki Türk kavramı millet kavramının da üstündedir.Tüm Türkiye halkına hitap eder.
Ahmet Kaya'ya gelince,
Dinlemem! Tanımam! Duymam! Sevmem!
Vatan Hainidir. Bunu inkar eden de utanacak haldedir.
Milliyetçiliği sadece Mhp ye yorararak, Ahmet Kaya'yı eleştirmek sadece Mhp ideolojisi gibi zırvaları söylemek ise büyük acizliktir.
ağzına sağlık kardeşim benim..:karizmatik::);;)
Dağdakiçoban
02-18-2009, 21:42
Medyanın kahraman felan ilan ettiği yok Ahmet Kaya'yı.. Aksine medya baskısı yüzünden böyle linç ediliyor..
Mesela dediğiniz tabir hangi parçasında diyor bilmiyorum ancak Ağladıkça parçasında 'avladıkça' dediğini de biliyoruz. Ama bunu biliyor ve bir şeyleri savunuyor isek bizimde var bi bildiğimiz kardeş..
Gaddarlaşmanın lüzmu yok ki.
O zamanın baskılarını bilmeden, araştırmadan hiç bir kürde, laza çerkese vs. baskı yapmamalıyız.
Bne bunu bilir bunu söylerim..
kardeş güzel söylemişsinde ;İtarzlarım şunlar..! Öncelikle olay şuan yanlış işleniyor..Yukarda söylediğim şarkı sözü yüzünden birçok yerde Türk bayraklı mitingler yapılmıştı.İnfial haliydi.Bunun üzerine çıkıp sert bir açıklama yapması üzerine bu olay yaşandı..Kaldı ki. 1960 da Türkiye de darbe oldu mu? oldu. 1961 .de 61 Anayasası çıkarıldı mı? çıkarıldı..!61 Anayasasında Kürtçe serbest miydi? Serbestti.! Ahmet kaya Niçin o Yıllarda Tüm albümblerini Türkçe çıkarmış? Niçin Kürtçe serbestken kürtçe 1 şarkısı bile yok ? Sebep açık ,Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..Bizler bu ülkede öyle kirli zamanlar gördük ki.Bugün sadece PKK biliniyor.80 öncesi dönemi bir göz önüne getirin Kawa,tekoşin,kuk,alarızgari vs. Bir sürü özgür kürdistan vaad eden örgüt söz konusydu.PKK ilk kurulduğunda bu örgütlerin liderlerini öldürdüğünde Bugün Diyarbakırda Apo için yürüyen aynı kişiler O günlerde de Apo karşıtı yürüyüşler yapıyordu.Ahmet kayada bu akımlardan Yani nerede suistimal varsa orada o vardı.Gaddarlık falan yaptığımız yok sadece "dündürdür bugün bugündür anlayışı ile Bu toprağın sevgi ile yoğrulmuş kültürüne ve 1000 yıllık kardeşlik hukukumuza hançer indirmiş yanar döner kişiliklere tavrımız elbette olacaktır.Yoksa salt herhangi bir dilde veya lehçede şarkı söylemeye kalkıpda engellenen kardeşimiz varsa desteğimiz ona sonsuzdur..
ALPEREN4425
02-19-2009, 01:12
Kendimi PKK sitesinde gibi hissettim bir an. Bir PKKlının bu kadar savunulacağını rüyamda görsem inanmazdım. Yav siz neyin davasını güdüyorsunuz. Adam bi kere Kürt değil Türk. Adamı herkes Diyarbakırlı bilir ama Malatya'lı . Adam sanatını ihanet için kullanan bir yılandan başkası değil. Kürt olmayan birisinin Kürtler için bu denli aşağılık eylemler yapması size hala birşeyler anlatmıyormu. Aponun posteri önünde konser vermesi size ne ifade ediyor. Niye bu tepkiyi sadece Ahmet Kaya ya verdiğimizi sanıyorsunuz ki. Biz Apo posteri önünde konser veren Ferhat Tunç'u da biliriz Haluk Levent'ide. Ve daha nicelerini. Bunların hepsi yazılıdır bu halkın hesap defterinde. İhanete bu denli çanak tutulacağı , ihanetin bu denli alkışlanacağı aklıma gelmezdi.
Bakın arkadaşlar Kürtlerin haklarını savunmak başka şeydir, PKK propagandası yapmak başka şeydir. Ahmet kaya PKK propagandası yapmıştır. At izini it izine karıştırıp bu milletin aklını bulandırmayın.
FarukARSLAN.
02-19-2009, 01:57
kardeş güzel söylemişsinde ;İtarzlarım şunlar..! Öncelikle olay şuan yanlış işleniyor..Yukarda söylediğim şarkı sözü yüzünden birçok yerde Türk bayraklı mitingler yapılmıştı.İnfial haliydi.Bunun üzerine çıkıp sert bir açıklama yapması üzerine bu olay yaşandı..Kaldı ki. 1960 da Türkiye de darbe oldu mu? oldu. 1961 .de 61 Anayasası çıkarıldı mı? çıkarıldı..!61 Anayasasında Kürtçe serbest miydi? Serbestti.! Ahmet kaya Niçin o Yıllarda Tüm albümblerini Türkçe çıkarmış? Niçin Kürtçe serbestken kürtçe 1 şarkısı bile yok ?.
Valla, aşırı milliyetçiliğin kör kuyusu bu sanırım. Hangi 1960'lardan bahsediyorsunuz siz?.. O yıllarda Ahmet Kaya kaç albüm çıkarmış da kürtçe yapmamış?..
Yahu kardeşim komik olmayın, benim bildiğim Ahmet Kaya'nın doğum tarihi 1957'DİR! Adam 3-4 yaşında albüm çıkarmışta Kürtçe değil Türkçe mi olmuş?..
Ne demeli bilmiyorum ki...
Evet...
Ahmet Kaya Ölmedi ?
Dağa çıktı.. Hatta Öcalan yerine liderliği konuşuluyor :D::D:D
yaw komik olmayın Özgürlükten yana bir Demokrat fırtına idi dindi...
Ve ÖLDÜ :evet:
FarukARSLAN.
02-19-2009, 02:24
Valla yaa..
Bakar mısınız her biri bi vatan kurtarıcı edasında, öyle bi zihne yerleşmiş ki hainlik olguları.. Adam hain gözüyle bakmamayı denese ölecek bitecek memleket gidecek gibi..
Şoven milliyetçiliği işte..
Evet...
Ahmet Kaya Ölmedi ?
Dağa çıktı.. Hatta Öcalan yerine liderliği konuşuluyor :D::D:D
yaw komik olmayın Özgürlükten yana bir Demokrat fırtına idi dindi...
Ve ÖLDÜ :evet:
Ne güzel dünya be, Kürd isteyince özgürlük savaşçısı olur, Türk isteyince faşist... Askere kurşun sıkarak özgürlük aranmaz. Kurşun sıkana da gül atılmaz. pkk paçavraları önünde konser vermek ne bu ülkenin iyiliğini isteyen Kürdlerin hakkını savunmaktır ne de pkklıların haklı olduğunu gösterir. Sen gözü kanlı terör örgütünü destekleyeceksin sonra da adın 'demokrat' olacak. öyle üç kuruşa demokrasiye karnı tok artık bu milletin. size göre vatan haini olamaybilir, saygı duyarım. lakin o bir özgürlük savaşçısıydı, demokrasi savaşçısıydı manasına gelen kelimeler sarf etmek düşüncesizliktir.
Adam Öldü !!!
Ama ADı Hala Yaşıyor !!!
Sizler Sağ olun !!!
Adam Öldü !!!
Ama ADı Hala Yaşıyor !!!
Sizler Sağ olun !!!
Bizim kadar siz de lazımsınız bu ülkeye.
Kavramlar zıtlarıyla mana bulurlar.
Sizler de sağ olun!..
FarukARSLAN.
02-19-2009, 02:39
Ne güzel dünya be, Kürd isteyince özgürlük savaşçısı olur, Türk isteyince faşist... Askere kurşun sıkarak özgürlük aranmaz. Kurşun sıkana da gül atılmaz. pkk paçavraları önünde konser vermek ne bu ülkenin iyiliğini isteyen Kürdlerin hakkını savunmaktır ne de pkklıların haklı olduğunu gösterir. Sen gözü kanlı terör örgütünü destekleyeceksin sonra da adın 'demokrat' olacak. öyle üç kuruşa demokrasiye karnı tok artık bu milletin. size göre vatan haini olamaybilir, saygı duyarım. lakin o bir özgürlük savaşçısıydı, demokrasi savaşçısıydı manasına gelen kelimeler sarf etmek düşüncesizliktir.
Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
O da bir 'ırk' gömleği giyilmiş haliydi..
Bunu herkes anlayamıyor işte..
Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..
Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..
Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..
Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..
Üç mevsim
02-19-2009, 02:43
Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi.
Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..
Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..
Aynen
Bizim kadar siz de lazımsınız bu ülkeye.
Kavramlar zıtlarıyla mana bulurlar.
Sizler de sağ olun!..
İster zıt değin... İstese Taraf...
Biz özgürlük tarafındayız...
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜR DÜŞÜNCE İLE...
DEVLET, MİLLET !!! ELELE,
MİLLİ GÖRÜŞLE !!!
Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..
Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..
Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.
MİLLİ GÖRÜŞLE !!!
saygı duyarım...
Biz de HAKKIN VE HALKIN TARAFINDAYIZ....
Ben Bir Kürdüm !!!
Hakkımıda savunurum !!! Davamı da !
Bu ülkede Kürt Vatandaşın Savucusu kim oldu ise PKK li olmakla suçlanmdı...
hemen yafta bulundu...
AbdulMelik FIRAT'a bile PKK'li olmak ile suçlandı ise .. Yok kardeş...
Bizim Derdimiz... Özgürlük ve Eşitlik...
Bizim İdeolojimiz MArks'a Lenin'e Staline'e Değil Hz. Muhammed'e Dayanıyor..
Kardeşim seni anlıyor ve Hassasiyetinide içtenlik ile anlamaya çalışıyorum fakat Rüzgara boyun eğme Her Zaman Adil DÜzen için Ol !!!
Saygılarımla...
Ben Bir Kürdüm !!!
Hakkımıda savunurum !!! Davamı da !
Bu ülkede Kürt Vatandaşın Savucusu kim oldu ise PKK li olmakla suçlanmdı...
hemen yafta bulundu...
AbdulMelik FIRAT'a bile PKK'li olmak ile suçlandı ise .. Yok kardeş...
Bizim Derdimiz... Özgürlük ve Eşitlik...
Bizim İdeolojimiz MArks'a Lenin'e Staline'e Değil Hz. Muhammed'e Dayanıyor..
Kardeşim seni anlıyor ve Hassasiyetinide içtenlik ile anlamaya çalışıyorum fakat Rüzgara boyun eğme Her Zaman Adil DÜzen için Ol !!!
Saygılarımla...
Kürd olman benim için pozitif ya da negatif bir değer değildir. sana biri zarar verecek olursa
karşısında ilk duran yine - bir Türk olarak- Türk kardeşin olacaktır. buna emin ol. fakat senin hakkını savunan ne öcalanlar ne de ahmet kayalardır. bu konuda hemfikiriz sanırım. aksi takdirde milli görüşçü değil bir pkk sempatizanı olurdun. o yolun yanlış olduğunu sen de anlamışsın. Hakkın ve Halkın yanında oldukça elbet ben de yanında olacağım. bu ülkeyi seven ve bu milletin hayrını isteyen herkese özgürlüğü vermek boynumuzun borcudur. bunda kuşkun olmasın ;) kökenimiz ne olursa olsun ayrımcılık yapılmadan, hor görülmeden ay ve yıldızın gölgesinde yaşamayı, huzuru mahşere değin Türk milleti adıyla kaim olmayı ve adaletin daima timsali olmayı kendisine şiar edinenlerdeniz. Davanın adı 'milli görüş', o halde sana düşen olaylara milli bir açıdan bakarak daima milletinin ve adaletin tarafını tutmaktır. Böyle olduğu takdirde açık yüreklilikle söylüyorum ki ben de milli görüşçü olmaktan geri durmam. niyetinin halis olduğuna inanıyor ve bunun aydınlığında bu konunun kalp kıracak seviyeye taşınmasını uygun görmüyorum. esenlikle kal kardeşim...
Ahmet Yasin
02-19-2009, 10:56
Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi
doğru söze ne demeli
sucu varsa amenna ama sırf gözdagı için sakat ve ölen insanları düsününce içim titriyor ohal döneminde gözaltına alınların hiçbiri sağlam içerden cıkmazdı sucun var yok pek önemi olmaz fazla rahat durmasan cıkarırlar sehir dısına sıkarlar kafana yarın sabah bıraktıgı yerden alıp bir faili mechul cinayet daha veya catısmada pkk lı öldürüldü haberi yayılır heryere
anlatmaya kalkılsa ne günler neden bu forum yeter sadece korku psikolojisini kullanarak her istediklerini yapanlar aslında bu terörden rant saglayanlardır
en büyük tehlike pkk diyenler aslında pkk bitmesini istemeyen zihniyettir ve güçlenmesini için ellerinden geleni yaparlar
o zamanlar ergenekonun sadece adı yokktu herseyi vardı.
Dağdakiçoban
02-19-2009, 12:18
Valla, aşırı milliyetçiliğin kör kuyusu bu sanırım. Hangi 1960'lardan bahsediyorsunuz siz?.. O yıllarda Ahmet Kaya kaç albüm çıkarmış da kürtçe yapmamış?..
Yahu kardeşim komik olmayın, benim bildiğim Ahmet Kaya'nın doğum tarihi 1957'DİR! Adam 3-4 yaşında albüm çıkarmışta Kürtçe değil Türkçe mi olmuş?..
Ne demeli bilmiyorum ki...
Hayır kardeş...Lütfen anlamak istediğin gibi anlama.Benim kastım şu! 61 anayasası ile 82 anayasası arasında kaçyıl var ? Kürtçe şarkılar 82 anayasası ile yasak hale geldi.82 den önce Ahmet kayanın hagi albümleri vardı?Hangi plakları vardı ?Ruhi su Türkülerini vs vs kastım ona..
reyAKbay
02-19-2009, 15:51
AHMET KAYA MASUM BİR KÜRT DEİLDİR , O BİR PKK LI DIR!..İŞTE O SAVUNDUĞUNUZ AHMET KAYA NIN GERÇEK YÜZÜ..
O BİR SANATÇI MI HAİN Mİ?
Yıl 1999. Almanya’nın Münih Kenti’nde ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Festivali’ İsimli etkinlikte Abdullah Öcalan posterinin altında on binlerce pkk yanlısına-ki (elde taşınan pankart ve bayraklar onu gösteriyor) konser veren bugün için öldüğü iddia edilen Ahmet Kaya’nın şok görüntüleri Türkiyede ilk kez yayınlanıyor.
“DOST APO’YU ÖZLEDİK!”
Kaya kendisini izlemeye gelen kalabalığa “Kürdüz Biz” isimli şarkısını seslendirirken “barışı özledik” sözlerini değiştirerek “o dostu özledik” ve tekrarında ise “Apo’yu özledik!” diyor.
Şarkının sözlerini “Apo’yu özledik” şeklinde değiştirdikten sonra dinleyicilerinden zafer işaretleri ve “biji serok apo” sloganları atarak alkış alması onun 3 defa daha aynı sözlerle aynı şarkıyı tekrarlamasını sağlıyor.
SANATI BİZİ İLGİLENDİRİR DİYENLERİN BU GÖRÜNTÜLERDEN VE BU ŞARKISINDAN HABERİ YOK!
Iste o konser deki şarkı kayiti:
Ahmet Kaya-Almanya Konseri
Kürdüz ölene kadar
Kürdüz ölene kadar
Vallahi barisi özledik
Kürdüz sonuna kadar
Kürdüz sonuna kadar
ŞARKI ARASINDA KIŞKIRTAN KONUŞMASI
“Yasamak,tek basina birsey degil.Yasamak,kari koca olarak yasamak birsey degil.Yasamak,iki kisiyle yasamak da birsey degil.Yasamak,onurunla,namusunla,ulusal kimliginle,halkinla yasamaktir.Onurlu yasamaktir,serefli yasamaktir.
Biz bedeli ne olursa olsun yasamimizin hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düsmanligi yaptik.Ama biz hayatimizin basladigi noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bagimsiz,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yasamak istedik.
Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük.Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”
AHMET KAYA NASIL BİTTİ!
Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle:
• MGD’de yaptığı konuşma nedeniyle 6.5 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıp beraat etti.
• Temmuz 1999’da Münih’te verdiği bir konserde “Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım’ dedi…
• Frankurt’ta PKK’yı öven konuşması nedeniyle İstanbul 3 No’lu DGM’de 10 Mart 2000’de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.
• 1993’te Almanya’da Abdullah Öcalan’ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu.
• Kasım 1993’te Berlin’de verdiği konserde “Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var’ dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı.
• Nisan 1999’da, Almanya’daki konserinde, “Beni de İmralı’ya o saygı değer şahsın yanına koyun’ dediği için hakkında soruşturma açıldı.
• Mart 1999’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan’ı kastederek, “Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük’ diyen Kaya, Haziran 1999’da Hamburg’daki konserde, “Türkiye’yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı’nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız’ diye konuşuyordu.
• Fransa’da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK’lılar ‘örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor’ diye bu kezde Kaya’ya tepki göstermişlerdi.
TÜRK MEDYASINDA İLK KEZ
1999 Yılında Almanya’da düzenlenen konserin organizatörlerinden biri de olan Medya tv de gösterilen bu görüntüler zamanla hasır altı edilmişti. O dönemde Konserden haberdar olan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri Avrupa temsilcileri haberi “ Ahmet KAYA hangi dostu özledi” şeklinde haberi vermiş ve Kaya’nın sadece “DOST” Demesini eleştirmişlerdi Açık açık “APO” kelimesinden ise bihaberdiler.Şimdi teknoloji ilerledi, aradan 7 yıl geçti Türkiye internetle tanıştı insanların haber kaynakları internete taşındı .Dolayısıyla geleneksel medya yerini net medyasına bıraktı…Bu haberde o farkın ürünü işte…
Herkesin aklı var fikri var,zaten aklından zoru yoksa,içinde birazcık vatan sevgisi varsa ne demek istenildiğini anlar…
Daha ne yorum yapılabilir ki bu yazının üstüne.Herşeyiyle ortadadır vaziyet...Ben burada bazı yorumları görünce şok geçirdim.Empati diyoruz eyvallah,yapıyoruz ama yine anlam veremiyoruz...Savunulacak,tutulacak tek bir dalı olmayan ciğeri 5 kuruş etmez bir şahsiyetsiz için burada sağladığımız birlik beraberlik bile sarsılıyor.Apo resmının onunde konser veren,bırakın konseri özlediğini dile getiren bir insanın benım başörtümü savunması,ağzına alması bana utanç verir.Samimiyetine zerre inanmadığım bir insanın bu sözlerine inanarak bazı düşüncelere yönelenlere de şaşarım.Bu enaniyet de neyin nesi?O kadar güzel yazan arkadaşlar olmuşki hepsini canı gönülden tebrik ediyorum...
milletinadami
02-19-2009, 17:11
oldukca ilginc....
genç_TÜRK
02-19-2009, 17:24
Daha ne yorum yapılabilir ki bu yazının üstüne.Herşeyiyle ortadadır vaziyet...Ben burada bazı yorumları görünce şok geçirdim.Empati diyoruz eyvallah,yapıyoruz ama yine anlam veremiyoruz...Savunulacak,tutulacak tek bir dalı olmayan ciğeri 5 kuruş etmez bir şahsiyetsiz için burada sağladığımız birlik beraberlik bile sarsılıyor.Apo resmının onunde konser veren,bırakın konseri özlediğini dile getiren bir insanın benım başörtümü savunması,ağzına alması bana utanç verir.Samimiyetine zerre inanmadığım bir insanın bu sözlerine inanarak bazı düşüncelere yönelenlere de şaşarım.Bu enaniyet de neyin nesi?O kadar güzel yazan arkadaşlar olmuşki hepsini canı gönülden tebrik ediyorum...
sana aynen katılıyorum kardeşim...
FarukARSLAN.
02-19-2009, 17:54
Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.
Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz.. Yani eğer bir zor ve istibdad söz konusu ise sen çıkar yeri gelince PKK gibi de görünürsün yeri gelir Abdullah Öcalanın yanında da yer alırsın.. PKK yahut öcalan tabii ki meşru değiller, eli kanlıdırlar. Ancak sana istibdadı da uygulayanın devlet eliyle eli kanlı ise burada bi tezatlık var demektir..
ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor.
bu hakkı vermemize gerek yok, bi haksızlığa uğramış ise ve kürt ise onları onlardan daha iyi anlayamayız zaten. Hak zaten onların kendi vicdanlarında kalmıştır..
VE, bugün Diyarbakır'da yapmnaya çalıştıklarımız Ahmet Kayaları kazanma çabasıdır.
O gibi 'cevher'leri maalesef ki KAYBETMİŞİZDİR. Ve burada sizin üzerine gittiğiniz yanı o 'kaybettiğimiz' halleridir, Ahmet Kaya ve diğer kürtlerin..
İşte Diyarbakır ve TRT 6 çabalarımız bunun içindir. KÜS OLDUKLARI DEVLETLE BARIŞTIRMA adımlarıdır. Bu hep böyle deniliyor değil mi?.. Peki neden küsmüşlerdir devlete?..
Bu bamtellerini yakalayamamışız biz işte...
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:13
Bari siz yapmayın yahu...
Bakın, o KATILDIĞINIZ yorumda ne diyor;
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük. Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”
----------------
Sonra bakın Ahmet Kaya nasıl NASIL BİTMİŞ!
AHMET KAYA NASIL BİTTİ!
Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle: (...)
Kürtçe okuyacağım demiş.. Kürtçe klip çekeceğim demiş.. Böyle dmeiş diye halkı ayrıma ve düşmanlığa açıkça tahrik ediyor olmuş..
Ya insaf, bugün TRT Şeş için bunları başbakanımız için de söyleyeceğiz o zaman?.. Kürtçe şarkı söylemelerine, kliplerini yayına sokmalarına önayak oldu.. Bunu devlet eliyle yapmaya mecburuz yoksa eski 'KÜSKÜNLÜK VE KIRGINLIKLARIN' önüne geçemeyiz türünden açıklamalar yaptı.. Diyebilir miyiz bunada TAHRİK EDİCİ diye?..
Diyebilir miyiz?!?
İnsaf yahu!
Elimizi vicdanımıza koyalım biraz. Ahmet Kaya'da AK bir devlet istemişti.. Suçu bu idi. Bugün iktidarımızı ve bizleri kim 'göbeğini kaşıyan adamlar' olarak görüyor ise Ahmet Kaya'yı da onlar böyle linç etmişti işte ... Ediyorlar da.
Bu düşüncede devam edersek yasakçı azınlıklar her zaman bu ülkenin ilerlemesinde bir pranga vaziyeti görecektir.
Biz sağ olalım bundan ötürü!
(Sonra, ilginçtir; bakın orada ne diyor yorumda Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde (...)
bi gariplik yok mu?.. Nedir bu MGD! Neden ordadır! Gizleniyor işte, aslı; 10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel kongre salonunda düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi sanatçısı ödülünü almıştır. BU BİR.
İkincisi: o panelde konuşması şöyle verilmiş o yorumda;
“Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle (...)
GELİN, ÇARPITMANIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLABİLME ERDEMLİLİĞİNİ GÖSTERELİM! Buyrun, o günkü sözlerin asıl hali budur:
Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var: Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum. -- Kaynak Vikipedia (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Kaya)'dır.--
Elimizi vicdanımıza koyalım mı?...
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:15
MİLLİ GÖRÜŞLE !!!
Ya sende bırak şu sosyalist konuşmalarını. Tamam gaza gelme ;D
genç_TÜRK
02-19-2009, 18:16
Kürdüz sonuna kadar
yukardaki sözleri söyleyen ve ayrıca TÜRK askerine p.ç diyen o şerefsizi savunma faruk..çünkü komik duruma düşüyosun..işin hep görmek istediğin tarafını görüyosun..
ALPEREN4425
02-19-2009, 18:26
Türk Askerine kurşun sıkan, beşikteki bebeği katleden, Türk - Kürt demeden Güneydoğu köylerini basıp halkı katleden eli kanlı bir örgüt ve lideri ne kadar suçluysa bu örgütü ve liderini övmek ve propagandasını yapmak ta o kadar suçtur.
Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım derken herhalde bugün kendisini savunanları kastediyordu.
Türklüğüme ve dinime hakarete tepki gösterince faşistlik oluyor ama böyle vatan hainlerine övgüler dizmek hoşgörü oluyor öylemi.
Birde bazı arkadaşlar aynı lafı dolamışlar diline . Niye sadece Ahmet Kaya ya tepki gösteriliyor da Edip Akbayram'a vs tepki gösterilmiyor. Biz Ahmet Kaya ya attık da Edib Akbayramı mı tuttuk. Hepsine de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Bu ülke insanına terörü benimsetmeye çalışan herkese tepkimiz vardır bizim.
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:30
Türk Askerine kurşun sıkan, beşikteki bebeği katleden, Türk - Kürt demeden Güneydoğu köylerini basıp halkı katleden eli kanlı bir örgüt ve lideri ne kadar suçluysa bu örgütü ve liderini övmek ve propagandasını yapmak ta o kadar suçtur.
Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım derken herhalde bugün kendisini savunanları kastediyordu.
Türklüğüme ve dinime hakarete tepki gösterince faşistlik oluyor ama böyle vatan hainlerine övgüler dizmek hoşgörü oluyor öylemi.
Birde bazı arkadaşlar aynı lafı dolamışlar diline . Niye sadece Ahmet Kaya ya tepki gösteriliyor da Edip Akbayram'a vs tepki gösterilmiyor. Biz Ahmet Kaya ya attık da Edib Akbayramı mı tuttuk. Hepsine de aynı tepkiyi gösteriyoruz. Bu ülke insanına terörü benimsetmeye çalışan herkese tepkimiz vardır bizim.
Sözlerim şoven milliyetçilerine değil ;;)
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:35
Konu kilitlenmeyecek. Düşünce özgürlüğüne pranga vurulamaz!
ishakyilmaz
02-19-2009, 18:36
Görülüyor ki yine konu birileri tarafından amacının dışına çıkarılarak;ezberletilmiş bazı sloganlar eşliğinden proveke edilmeye çalışıyor..!Bakın sevgili kardeşlerim bu konunun açılıp tartışılmasının nedeni magazinsel ve kısırdöngü siyasetin argümanları kulanılarak birbirimizi kırmak değildir.Burada özelikle insani bir olayın vahimiyeti,Türkiye'de bazı meselelerin nasıl çarpıtılıp insanları birbirlerine kırdıttıklarını dile getirilmeye çalışılmasıdır..!Lütfen fikir akımlarımızı yararlı ve faydalı işler için harcayalım.Geçmişte yapılan yanlışları gündeme getirip aynı sözleri tekrarlayıp durmayalım.Geçen geçmiştir,şimdi yeni şeyler söyleme lazım..!
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:40
Hayır kardeş...Lütfen anlamak istediğin gibi anlama.Benim kastım şu! 61 anayasası ile 82 anayasası arasında kaçyıl var ? Kürtçe şarkılar 82 anayasası ile yasak hale geldi.82 den önce Ahmet kayanın hagi albümleri vardı?Hangi plakları vardı ?Ruhi su Türkülerini vs vs kastım ona..
Arkadaşım, ne 82'si?..
Lütfen bilmiyor isek kafa karıştırma maksatlı yorumlar yapmayalım. Ahmet Kaya'nın ilk albümü 1985 çıkışlı Ağlama Bebeğim'dir.
Buyrun, vereyim albüm kronolojisini de, akıllarda TUHAF soru işaretleri bırakmış olmayayım! ;
Ağlama Bebeğim (1985)
Acılara Tutunmak (1985)
An Gelir (1986)
Şafak Türküsü (1986)
Yorgun Demokrat (1987)
Başkaldırıyorum (1988)
Resitaller-1 (1989)
İyimser Bir Gül (1989)
Resitaller-2 (1990)
Sevgi Duvarı (1990)
Başım Belada (albüm) (1991)
Dokunma Yanarsın (1992)
Tedirgin (1993)
Şarkılarım Dağlara (1994)
Beni Bul (1995)
Yıldızlar ve Yakamoz (1996)
Dosta Düşmana Karşı (1997)
Hoşçakalın Gözüm (2001)
Dinle Sevgili Ülkem (Tribute) (2002- Anısına)
Biraz da Sen Ağla (2003)
Kalsın Benim Davam (2005)
Gözlerim Bin Yaşında (2006)
turancı_71
02-19-2009, 18:41
Kürdüz sonuna kadar
yukardaki sözleri söyleyen ve ayrıca TÜRK askerine p.ç diyen o şerefsizi savunma faruk..çünkü komik duruma düşüyosun..işin hep görmek istediğin tarafını görüyosun..
1 şarkısında kullandığı kelimeyi ben hatırlatayım
‘‘Şimdilik hoşçakal yaban çiçeğim. Yasal mermisi ile bir TC yaklaşmakta’’
‘‘Tam şuramda kirli sakalıyla bir gerilla gezinmekte’’
bunlar aslında herşeyi açıklamıştır.bu sözlerin savunucak bir yanı varmı ben bilemedim!!!!
FarukARSLAN.
02-19-2009, 18:44
Geçmişte yapılan yanlışları gündeme getirip aynı sözleri tekrarlayıp durmayalım.Geçen geçmiştir,şimdi yeni şeyler söyleme lazım..!
Geçmiş hiç bir zaman geçmemiştir!
William Faulkner
ishakyilmaz
02-19-2009, 18:48
Geçmiş hiç bir zaman geçmemiştir!
William Faulkner
Sen geçmişte yaşamaya devam et kardeşim,biz gelecek için çalışıp,düşünüyoruz.Mevlananın bu sözünü anlamayıp,çarpıtıp bu şekilde bir davranış sergilemen açıkçası beyhudedir..!
DÜN E AİT NE VARSA DÜN DE KALDI CANCAGIZIM
ARTIK YENİ BİRŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM
MEVLANA (http://www.blogger.com/delete-comment.g?blogID=28435733&postID=6378438374990162773)
Dini bütün birisi olması, Vatan haini olmayacağını göstermez. İster dini bütün olup Apo'nun posterlerine ister dinsiz olsun Aponun posterlerine şarkı söylesin.Banane onun annesinin başındaki örtüye elini uzatan mı varda bunu söylüyor.Bunu dini bütün insanları kendine çekmek için söylediği kesin. Dini ortaya atıp kendi sefil düşüncelerini sinsice empoze etmek çok daha büyük bir zırvadır.
Ayrıca bu adamların yaptığı hak özgürlük aramak biz yapınca gerçekten faşist oluyoruz. Yahu sizin bu tutumunuz yüzünden o kadar çok şeye göz yumuyoruz ki. Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta. Bu saçma tutumunuz bu adamlara daha çok cesaret vermekte ve ne desek ilişmiyorlar mantığını getirmekte. Bu insanalr 1000 defa tutuklanmamasına şaşırıyorum .Direk siyaset yasağı getirilmesi gerekir.
Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz. Terör yapmasan bile bunu yapanlara hain diyemeyen hatta mücadelelerine saygı duyduğunu söyleyen bir Apo ya hain diyenlere de cahil bilgsiz gözüyle asla bakamazsın baktırmayız. :güzel:
Dünün Acısı ile Kırbaçlanan Bugünüm, Direncimi Her Daim Hakim kılar...
reyAKbay
02-19-2009, 19:07
Sanırım şunu anlatamıyorum.Benim tepki gösterdiğim husus,Ahmet Kaya'nın geçmişini ,yaptıklarını hatta söylediklerini unutup hiçbirşey olmamış gibi,ulu orta olan bir kıyameti görmezlikten gelmektir.Neden anlaşılmıyor bu.Biryerlerinden tutup bana savunurcasına söylemler yapan sizlere sözüm ''Ha P.k.k. ha Ahmet Kaya bunun arasındaki fark nedir bana izah edebilir misiniz?'' Saydığımız onca şeyler neden gözardı ediliyor,gerçekler değilmiş gibi? Bugün pkk yı lanetleyen sizler,nasıl olurda hala savunur gibi nutuklar atıyorsunuz.Kimin için, neden en önemlisi?? Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?Nasıl bir çelişkidir bu hayretler içerisinde yazılanları takip ediyorum. Ahmet Kaya=Pkk bu eşitliği yoksayanlara da diyecek birşey bulamıyorum.Keşke anlam verebilsemde anlasam ama hep empati diyoruz ya empati yoluyla da bir sonuca varamıyorm ki FarukAslan.Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....
[B]Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz..
O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın
Dağdakiçoban
02-19-2009, 19:45
Arkadaşım, ne 82'si?..
Lütfen bilmiyor isek kafa karıştırma maksatlı yorumlar yapmayalım. Ahmet Kaya'nın ilk albümü 1985 çıkışlı Ağlama Bebeğim'dir.
Buyrun, vereyim albüm kronolojisini de, akıllarda TUHAF soru işaretleri bırakmış olmayayım! ;
Ağlama Bebeğim (1985)
Acılara Tutunmak (1985)
An Gelir (1986)
Şafak Türküsü (1986)
Yorgun Demokrat (1987)
Başkaldırıyorum (1988)
Resitaller-1 (1989)
İyimser Bir Gül (1989)
Resitaller-2 (1990)
Sevgi Duvarı (1990)
Başım Belada (albüm) (1991)
Dokunma Yanarsın (1992)
Tedirgin (1993)
Şarkılarım Dağlara (1994)
Beni Bul (1995)
Yıldızlar ve Yakamoz (1996)
Dosta Düşmana Karşı (1997)
Hoşçakalın Gözüm (2001)
Dinle Sevgili Ülkem (Tribute) (2002- Anısına)
Biraz da Sen Ağla (2003)
Kalsın Benim Davam (2005)
Gözlerim Bin Yaşında (2006)
Güzel kardeşim Senin bu yazdıkların sadece kaset!..Güzel kardeşim Almanyada Ahmet kaya dernegi var ona gidemezsin ama Türkiyede de Ruhi su derbeği var ona git mesela 82 ÖNCESİ "Bir wosvogen alacağım adını başar koyacağım "şeklinde plağına rastlarsın.Lütfen olayı kasete indirgeme !Biz burada kimseye iftira atma niyetinde değiliz bildiklerimizi söylüyoruz.
FarukARSLAN.
02-19-2009, 20:47
O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın
EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..
Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..
Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..
Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..
FarukARSLAN.
02-19-2009, 20:53
Güzel kardeşim Senin bu yazdıkların sadece kaset!..Güzel kardeşim Almanyada Ahmet kaya dernegi var ona gidemezsin ama Türkiyede de Ruhi su derbeği var ona git mesela 82 ÖNCESİ "Bir wosvogen alacağım adını başar koyacağım "şeklinde plağına rastlarsın.Lütfen olayı kasete indirgeme !Biz burada kimseye iftira atma niyetinde değiliz bildiklerimizi söylüyoruz.
Ya arkadaşım, plak neyse albümde odur. Lütfen, bırak şu tuhaflığı. Az önce albüm ve plak olarak istedin. Açıkçası plak yerini anlayamadım pek o yüzden ALBÜM olarak verdim, bunun kasetliğini felan geçelim. Hani uğraşmasam, bilmesem bu albüm felan işlerini yutardım heralde bu ayak oyununu..
Ruhi Su derneği felan... Adam burada da kürtçe yapacağım her şeyi dediği yoktu ki zaten. Bi, albümüme kürtçe parça yapacağım, bir de klip çekeceğim dedi diye linç edelim. Sonra diyelim niye yapmadın şu arada bu derede..
Olmaz ki böyle..
FarukARSLAN.
02-19-2009, 21:05
Sanırım şunu anlatamıyorum.Benim tepki gösterdiğim husus,Ahmet Kaya'nın geçmişini ,yaptıklarını hatta söylediklerini unutup hiçbirşey olmamış gibi,ulu orta olan bir kıyameti görmezlikten gelmektir.Neden anlaşılmıyor bu.Biryerlerinden tutup bana savunurcasına söylemler yapan sizlere sözüm ''Ha P.k.k. ha Ahmet Kaya bunun arasındaki fark nedir bana izah edebilir misiniz?'' Saydığımız onca şeyler neden gözardı ediliyor,gerçekler değilmiş gibi? Bugün pkk yı lanetleyen sizler,nasıl olurda hala savunur gibi nutuklar atıyorsunuz.Kimin için, neden en önemlisi?? Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?Nasıl bir çelişkidir bu hayretler içerisinde yazılanları takip ediyorum. Ahmet Kaya=Pkk bu eşitliği yoksayanlara da diyecek birşey bulamıyorum.Keşke anlam verebilsemde anlasam ama hep empati diyoruz ya empati yoluyla da bir sonuca varamıyorm ki FarukAslan.Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....
Kıyamet dediğiniz şey şu alıntıladığınız yorumun nameleri..
Oranın da FOS olduğunu kabul ettik mi?..
Etmez isek o yoruma değinmez isek tekrar alıntılayacağım o yazıyı çünkü.. (!)
Pkk yı lanetlıyoruz ama Ahmet Kayayı seviyoruz öylemi?
PKK'yı lanetliyoruz evet. Ancak Kürtlere bakış açımız farklı bunu anlatmaya çalışıyoruz. ;;)
Yoksa sizle görüş ayrılığım zolabilir. Ne siz benim görüşüme mani olabilirsiniz ne de ben sizinkine. Ancak böyle aşağılıkça bakınca ben tüm ülkedeki Kürt milletine aşağılık bakıyormuşuz gibi oluyorum. Çünkü öyle oluyor!..
Ahmet Kaya= PKK değildir.
Hiç bir ÖZDE PKKlı Sivastopol Marşı (http://www.youtube.com/watch?v=v2fNOYfi3zc)'nı yahut Kurtuluş Savaşı Destanı' (http://www.youtube.com/watch?v=eER8oDOKybk)nı söyleyemez!
Ancak zamanla BAŞKALDIRI amacı ile şu veya bu örgütlerine katılan, ona olumlu gözle bakmayan Kürt olmamıştır belki de.. Yani bu EMPATİ dediğimiz şey ile bunu anlıyoruz. Çünkü sana ELİ KANLI biçimde DEVLETÇİLİK - ULUSÇULUK yapılıyor ise sende illa ki meşru olmayan yollarda (niyeti ne olursa olsun) bulunabilirsin.
Diyor ya Ahmet Kaya ''Beni tarihle yargılayın''..
İşte, işi tarih nezdine çekince iş çok farklı oluyor. Bir çok konuda bakabiliyorsunuz konuya. Sadece ANAM PKK HAİN BUDA HAİN diye GÜNCEL ve GÜZEL gelen konularla TABU yapma fırsatı da olmuyor öylece!..
Zoruma gidiyor böyle bir insanın bu şekilde aklanması....
Ben hiç bir 'doğru'mu tabu haline getirmem.
Zoruma da gitmez ...
Anlamıyorsunuz beni.
FarukARSLAN.
02-19-2009, 21:14
Dini bütün birisi olması, Vatan haini olmayacağını göstermez. İster dini bütün olup Apo'nun posterlerine ister dinsiz olsun Aponun posterlerine şarkı söylesin.Banane onun annesinin başındaki örtüye elini uzatan mı varda bunu söylüyor.Bunu dini bütün insanları kendine çekmek için söylediği kesin. Dini ortaya atıp kendi sefil düşüncelerini sinsice empoze etmek çok daha büyük bir zırvadır.
Ayrıca bu adamların yaptığı hak özgürlük aramak biz yapınca gerçekten faşist oluyoruz. Yahu sizin bu tutumunuz yüzünden o kadar çok şeye göz yumuyoruz ki. Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta. Bu saçma tutumunuz bu adamlara daha çok cesaret vermekte ve ne desek ilişmiyorlar mantığını getirmekte. Bu insanalr 1000 defa tutuklanmamasına şaşırıyorum .Direk siyaset yasağı getirilmesi gerekir.
Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz. Terör yapmasan bile bunu yapanlara hain diyemeyen hatta mücadelelerine saygı duyduğunu söyleyen bir Apo ya hain diyenlere de cahil bilgsiz gözüyle asla bakamazsın baktırmayız. :güzel:
Siz bir Türk olarak, Ne mutlu Türküm diyene sözünü savunuyorsunuz bende bir Türk olarak o sözü savunmuyorum. Olay bundan ibaret ;;)
Ulusçuluk yaptık, yanlış yaptık. Ulus devlet dedik zamanında ülke bin bir parçaya bölündü, hatta müslüman Arnavutluk bile ulusçuluk diye gitti Türk hakimiyetinden..
Bu kafayla Kürtleride yollayacaktınız elimizden. Amma olmadı, inşallah da olmayacak.
Gayrı yok diyarbakır belediye başkanı şunu yapmış bunu yapmış boş bunlar.
Benim Resmen bir Diyarbakır belediye başkanının çıkıp Bugun Tv açtık yarın ismimizi de kabul edeceksiniz, Bağımsız kürdistandan söz etmesi, türkiyenin ulus devlet kavramını tartışmaya açıp kürtleri ayrı tutan konuşmaları hepsi bölücülük ve kanıma dokunmakta
Diyarbakır Belediye başkanı bugün PKKlı dediğimiz DTPnin adamı. PKKnın tavrı da ortada!
Beni PKK sempatizano yerine koyuyorsunuz heralde?.. Banane onların dediklerinden yaptıklarından.
Ama Kürt diyorsaki onların partisi de benim partimdir; AK Parti'dir. Karıştırmayın at iziyle it izini ;;)
Kürtlerin hakkını savunacak olan varsa bu sadece demokratik yollarla günümüzde ise ak parti sayesinde olabilir. Bölücülükle, Terörle hiçbir sonuç alınmaz.
Evet işte öyle. Ahmet Kaya'da bir SANATÇIdır. Demokrasiyi ulusçuluğu sanata da sokmasa idi bu ''saçma felsefe''niz bunları tartışmıyor olurduk. Ama bunlar ayrı konular.
DOĞRUyu söylemek, savunmak ne kadar zor iş Yarabbi!
EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..
Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..
Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..
Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..
seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.
Dağdakiçoban
02-19-2009, 23:41
Ya arkadaşım, plak neyse albümde odur. Lütfen, bırak şu tuhaflığı. Az önce albüm ve plak olarak istedin. Açıkçası plak yerini anlayamadım pek o yüzden ALBÜM olarak verdim, bunun kasetliğini felan geçelim. Hani uğraşmasam, bilmesem bu albüm felan işlerini yutardım heralde bu ayak oyununu..
Ruhi Su derneği felan... Adam burada da kürtçe yapacağım her şeyi dediği yoktu ki zaten. Bi, albümüme kürtçe parça yapacağım, bir de klip çekeceğim dedi diye linç edelim. Sonra diyelim niye yapmadın şu arada bu derede..
Olmaz ki böyle..
kardeşim sana açıklama yapmayacağım ,yutturma meselesine gelince anlamak istediğin gibi anlamaya devam ediyorsun burada tekrara girmeyeceğim.Yazdığım çok açık.Ama Mevlanın dediği gibi "hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz."
"Çatal fırtlama meselesi salt "kürtçe " klip meselesi deği! O günlerde Ahmet kayanın " düseldorfta söylediği "geliyor p.ç T.C askeri" Şarkısı vardı.Bu da yetmezmiş gibi.Vanda PKK lılar tarafından kaçırılan Askerler hakkında burada yazamayacağım sözleri medyaya yansıdı.Ordu ilnde valilik Tüm kasetlerini yasakladı.Halk da infial meydana geldi..Olayların perde arkası var, yani durduk yerde olay çıkmadı. Ha şunu iddia edebilirsin orada ki sanatçılar popilizm yapmış falan dersen bir ölçüde anlarım .Ama durduk yerde çıkmadığını bilmekde yarar var.Biz oturupda insanları karalama/ iftira atma meraklısı değiliz...
Ahmet Kaya, Ferhat Tunç, Edip Akbayram, Seher dilova vs... Diye sayabileceğim kendini sanatçı sanan ama sanatı insan beynini yıkamak için silah olarak kullanan şahıslardır, Vatan hainleridir! Kendi ideolojilerini bir takım yöntemlerle insanların beynine yerleştirmeye bilinç altına sokmaya çalışıyorlar. Başarılı oldularmı diye soracak olursanız eğer bazı arkadaşlarımızın yorumlarını görünce evet başarılı olmuşlar diyebiliyorum. Arkadaşlarımız onların tam istediği gibi konuşuyorlar. Neredeyse bu Vatan hainlerini Özgürlük adı altında kahraman ilan edicekler.bu forumda bir birini pof poflayarak yorum yapan insanları çok gördüm. Bu konularıda onlarla defalarca tartıştım. Türkiye bir Ülke dir bu Ülkede yaşıyorsanız bu Ülkenin nüfus cüzdanını taşıyorsanız eğer, siz Türkiye'lisinizdir, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınızdır. Beğenmiyen gitsin istediği Ülkenin vatandaşı olsun. Doğu halkına ( doğu halkına diyorum çünkü doğu halkı mağdur edilmiştir ve doğuda bir tek Kürt'ler yaşamıyor. Bende doğuluyum yedi göbek sülalem doğuda yaşıyor.) Şu yapılmış bu yapılmış Pkk ondan oluşmuş bu lafları ezberledik artık. Bunlar DTP ve Pkk nın kendilerine buldukları kılıftır. Bu sanatçı yazar aydın diye geçinenlerin görevide bunları halkın bilinç altına yerleştirmektir. Oradaki halkın olumsuzluklar yaşamasına göz yuman Devletin içindeki görevlilerde Vatan Hainidir! Pkk destekçileridir.
Bu yorumun noktasına virgülüne dokunulursa.... Gerisini siz düşünün!
FarukARSLAN.
02-20-2009, 02:45
Konu başlığı ile alakasız, haber ile uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar ile milliyetçilik yapayım da milletde görsün tutumumu edasında olanlar... (ONUNCU YIL NUTKUNU OKUYAN ÇAKMA'LAR)
Hani Ahmet Kaya adı geçmiş ya hadi top tüfek saldıralım, ezberler kuvvetli ya aynısını döktürelim havası..
Millette görsün milliyetçiliğimizi yahu! Ayda benim dediğim yıldızda benim dediğim edasında kişilikler!..
Sanatın s'sinden anlamayıp sanatçıların sanat derecesine anlam katmaya çalışanlar..
Kartelce yaşayanların öttürdükleri düdükleri ağzından çıkarmayıp onların emelleri doğrultusunda milliyetçilik yaptıklarının FARKINDA olmayanlar...
Hadi MHP vs.lileri geçtim.. AK Parti'liler nasıl bu kafada anlamıyorum. Nazım Hikmet gibi birine iade i itibar verildiğinde neden sesinizi çkarmadınız?.. Neden gelip milliyetçilik taslamadınız?..
Basit çünkü, milliyetçiliğin bu yönü daha çok değer görüyor, itibar kazandırıyor evet..
Hadi bakalım. Ahd-u Emân'ı çekende ben! Yorumumun rengine bile dokunulduğunda 'yaaaa' deyip başkaldıracak olanda ben. Gerisini de kendim düşünüyorum!
Milli şovenler de istedikleri gibi gözlerinden, kulaklarından solusunlar! .
Konu başlığı ile alakasız, haber ile uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar ile milliyetçilik yapayım da milletde görsün tutumumu edasında olanlar... (ONUNCU YIL NUTKUNU OKUYAN ÇAKMA'LAR)
Hani Ahmet Kaya adı geçmiş ya hadi top tüfek saldıralım, ezberler kuvvetli ya aynısını döktürelim havası..
Millette görsün milliyetçiliğimizi yahu! Ayda benim dediğim yıldızda benim dediğim edasında kişilikler!..
Sanatın s'sinden anlamayıp sanatçıların sanat derecesine anlam katmaya çalışanlar..
Kartelce yaşayanların öttürdükleri düdükleri ağzından çıkarmayıp onların emelleri doğrultusunda milliyetçilik yaptıklarının FARKINDA olmayanlar...
Hadi MHP vs.lileri geçtim.. AK Parti'liler nasıl bu kafada anlamıyorum. Nazım Hikmet gibi birine iade i itibar verildiğinde neden sesinizi çkarmadınız?.. Neden gelip milliyetçilik taslamadınız?..
Basit çünkü, milliyetçiliğin bu yönü daha çok değer görüyor, itibar kazandırıyor evet..
Hadi bakalım. Ahd-u Emân'ı çekende ben! Yorumumun rengine bile dokunulduğunda 'yaaaa' deyip başkaldıracak olanda ben. Gerisini de kendim düşünüyorum!
Milli şovenler de istedikleri gibi gözlerinden, kulaklarından solusunlar! .
Bak yine çakma falan diyerek terbiyeni ortaya koydun. demek ki sen fikir alış verişi ile polemiği ayırt edemeyen bir zihniyete sahipsin. biz de buna göre konuşuruz. ak partililer ahmet kayaya özgürlük savaşçısı diyecekse bu ülkede biraz zor bulursun sen ak partiliyi. ayrıca ak parti senin tekelinde mi ki herkesin ne düşüneceğini sen belirliyorsun. sen ey klavye kabadayısı, önce sanatı - milliyetçiliği öğretmeyi bırak da ilm-i edebi öğren. sanatı da nakış nakış biliriz biz milliyeti de. kimsenin milliyetçiliğimizi ya da sanatseverliğimizi görmesine muhtaç değiliz. öyle olsa foruma rumuz ile üye olacağıma senin gibi adımla olurdum. reklama falan ihtiyacımız yok. hakiki fikirlerin reklama ihtiyacı yoktur. senin gibi meydanı boş bulup bol keseden üfürmeye de.ilk baştan beri senin de iyi niyetli bir forumdaş olduğunu düşünmüştüm ki böyle düşündüğüm için yazıklar olsun bana! söylecek söz bulamayınca hemen saldırıyorsun ki bu aciz zihniyetidir, ki bu ch zihniyetidir. 'milli şovenler'miş buna gülünür işte, milli olmayan şoven mi var ki milli şovenler diye kendi ayarını belli ediyorsun. Ahmet kayayı beğenmemek şovenlikse BEN ŞOVENİM arkadaş. bundan da gocunmam. ay da benim yıldız da demem. hilal de bizim yıldız da bizim derim. ama sen kabul etmezsen o senin zilliyetindir.
bize yakıştıramadığın milliyetçilik sana kaldıysa ağlamak zamanıdır milletim için.
bize yakıştıramadığın sanat sana kaldıysa ağlamak zamanıdır sanatım için.
bize yakıştıramadığın ak parti sana kaldıysa ağamak zamanıdır ak parti için.
FarukARSLAN.
02-20-2009, 03:55
Sen geçmişte yaşamaya devam et kardeşim,biz gelecek için çalışıp,düşünüyoruz.Mevlananın bu sözünü anlamayıp,çarpıtıp bu şekilde bir davranış sergilemen açıkçası beyhudedir..!
DÜN E AİT NE VARSA DÜN DE KALDI CANCAGIZIM
ARTIK YENİ BİRŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM
MEVLANA
Geçmiş geçmemiş ise hala yaşanılıyor demektir. Bugünde var olan, seninle benimle nefes alan saniyeler, dakikalar bütünü demektir. Siz dününüzü bilmeden, arkanızı dayayacak bir geçmişiniz olmadan yarınınıza hatta 1 yıl 10 yıl ötesine bakın.. Bi sorun teşkil etmez bizim için. Ama biz bugünümüzde de çalışır çabalar, yarınımıza da dünümüzü ekleyerek adım atmayı yeğleriz. O ilk saydığım hali sakat hayat gelir bize..
Dün denilip kağıda sarılıp atlan şey aslında yarınların içidir ya.
Buna binaen ne de güzel diyor İsmet Özel ''Ancak içinden aydınlanan dışına ışık verir''.
Ve ne yazık ki Mevlana'nın orada bahsettiği, sizin konuya indirgediğiniz dün ile alakası olmayan bir DÜNdür.
FarukARSLAN.
02-20-2009, 04:07
seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.
Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alni korkmayın..
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..
Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.
Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.
FarukARSLAN.
02-20-2009, 04:21
kardeşim sana açıklama yapmayacağım ,yutturma meselesine gelince anlamak istediğin gibi anlamaya devam ediyorsun burada tekrara girmeyeceğim.Yazdığım çok açık.Ama Mevlanın dediği gibi "hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz."
"Çatal fırtlama meselesi salt "kürtçe " klip meselesi deği! O günlerde Ahmet kayanın " düseldorfta söylediği "geliyor p.ç T.C askeri" Şarkısı vardı.Bu da yetmezmiş gibi.Vanda PKK lılar tarafından kaçırılan Askerler hakkında burada yazamayacağım sözleri medyaya yansıdı.Ordu ilnde valilik Tüm kasetlerini yasakladı.Halk da infial meydana geldi..Olayların perde arkası var, yani durduk yerde olay çıkmadı. Ha şunu iddia edebilirsin orada ki sanatçılar popilizm yapmış falan dersen bir ölçüde anlarım .Ama durduk yerde çıkmadığını bilmekde yarar var.Biz oturupda insanları karalama/ iftira atma meraklısı değiliz...
İyi ama kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum bunu daha.. Ne demişse ne yapmışsa yapmış, biz bi çuvaldızı kendimize batırıp zamanında Türkiye Cumhuriyeti devlet adamlarıyla ve devlet eliyle bunlara karşı bi yanlış yada küstürme yada silaha sarılma türünden şeyleri yapmalarına yol açmış mıyız buraya bakalım. Burada hemfikiriz sanırım. Belki de hiçbirimizinde tasvip etmediği demokratlarımız bu filmin asıl aktörleridir. Ama bu böyledir..
Ayrıca dikkat ediyorumda herkes bi ''asker aşkı ile'' yorumlarda bulunuyor. Yani tamam hepimiz zaten doğuştan asker olan bir kavmin mâfâdıyız. Ancak bugün bir Ergenekon yapılanmasının tasfiyesinde ön planda olanlar hep ASKER kökenli kişiliklerdir. Bunu unutuyor muyuz?..
Bu tasfiye süresince neler yapmışlar, bölge halkına ne gibi işkencelerde bulunmuşlar hepsini öğrenmiş oluyoruz. Değil mi?.. En nihayetinden örnek verecek olursam bi ''asit kuyuları'' örneği mesela ...
Peki Ahmet Kaya'nın yeri gelince yaptığı asker karşıtlığı bugünkü SUÇLU ASKERlerin felsefe ve ideolojisine olmuş olamaz mı?.. Neden o yöne indirgemiyoruz da direkt PKKya endeksiliyoruz kendisini?..
..
Çok tezatlıklar var bu işte çok!
Tek bir doğru var oda yarım yarım bölünmüş. Onları toplayıp bir araya getirip TEK hale getirmeye çabalıyorum bende burada (ki ne âlemden)..
Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..
Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.
Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.
yazdıklarınızı elbette tamamen okuyorum, bilhassa pür dikkat bir şekilde. zaten gideyim de şu faruk arslana çatayım gibi bir derdim yok. konuyu saptırmak gibi bir derdimin olmadığı gibi. fikirlerimiz uyuşmaz, eyvallah. makul ölçülerde fikir paylaşımında bulunmaktır bizim amacımız. üslub bozulursa biz de bozuluruz elbette. nabza göre şerbetimizi sunarız. çiğlik hamlık meselesine gelince üslubu bozuk olanın karakteri de çiğdir vesselam...
FarukARSLAN.
02-20-2009, 04:27
Bak yine çakma falan diyerek terbiyeni ortaya koydun. demek ki sen fikir alış verişi ile polemiği ayırt edemeyen bir zihniyete sahipsin. biz de buna göre konuşuruz. ak partililer ahmet kayaya özgürlük savaşçısı diyecekse bu ülkede biraz zor bulursun sen ak partiliyi. ayrıca ak parti senin tekelinde mi ki herkesin ne düşüneceğini sen belirliyorsun. sen ey klavye kabadayısı, önce sanatı - milliyetçiliği öğretmeyi bırak da ilm-i edebi öğren. sanatı da nakış nakış biliriz biz milliyeti de. kimsenin milliyetçiliğimizi ya da sanatseverliğimizi görmesine muhtaç değiliz. öyle olsa foruma rumuz ile üye olacağıma senin gibi adımla olurdum. reklama falan ihtiyacımız yok. hakiki fikirlerin reklama ihtiyacı yoktur. senin gibi meydanı boş bulup bol keseden üfürmeye de.ilk baştan beri senin de iyi niyetli bir forumdaş olduğunu düşünmüştüm ki böyle düşündüğüm için yazıklar olsun bana! söylecek söz bulamayınca hemen saldırıyorsun ki bu aciz zihniyetidir, ki bu ch zihniyetidir. 'milli şovenler'miş buna gülünür işte, milli olmayan şoven mi var ki milli şovenler diye kendi ayarını belli ediyorsun. Ahmet kayayı beğenmemek şovenlikse BEN ŞOVENİM arkadaş. bundan da gocunmam. ay da benim yıldız da demem. hilal de bizim yıldız da bizim derim. ama sen kabul etmezsen o senin zilliyetindir.
bize yakıştıramadığın milliyetçilik sana kaldıysa ağlamak zamanıdır milletim için.
bize yakıştıramadığın sanat sana kaldıysa ağlamak zamanıdır sanatım için.
bize yakıştıramadığın ak parti sana kaldıysa ağamak zamanıdır ak parti için.
Yavaş gel yahu..
Yarana da selam söyle, her şeyi üstüne alınıp gocunmasın.
Brifing verirse o, sonra gel bana aşkıyalık tasla.
Anlayıp anlamadan üstüne alınman niyedir?
E şimdi diyeceksin ''ortaya koyarsan bende alırım''. Kusura bakma ortaya her konulanda alınmaz. Başa iş açar sonra..
(Nasıl giderseniz karşıya, öyle gelir o da size. Bi ''aman'' deyin sonra yorum yapın. )
FarukARSLAN.
02-20-2009, 04:35
yazdıklarınızı elbette tamamen okuyorum, bilhassa pür dikkat bir şekilde. zaten gideyim de şu faruk arslana çatayım gibi bir derdim yok. konuyu saptırmak gibi bir derdimin olmadığı gibi. fikirlerimiz uyuşmaz, eyvallah. makul ölçülerde fikir paylaşımında bulunmaktır bizim amacımız. üslub bozulursa biz de bozuluruz elbette. nabza göre şerbetimizi sunarız. çiğlik hamlık meselesine gelince üslubu bozuk olanın karakteri de çiğdir vesselam...
Tekrar diyorum, zülfiyare dokunmamıştım!
Ve söz, diğer sözden ayrı yerlere değinmeyip adaba üsluba kayıyorsa orda bi konu değişikliği isteği sezer öyle davranırım ben. Yani bu budur zaten.
Mesela forumda çok gördüm, ne zaman bi tartışma olsa bir taraf hep sıkıştığında üsluba değiniyor. Yani çok ilginç, bu hep böyle oluyor.
Ama kusura bakmayın karşıdaki her zaman sizin istediğiniz şeyleri söylemeyebilir. E adaptan olmazsa ayrı tabii ama istediğimizi duymayınca bunu evirip, çevirip şurdan burdan üsluba vurmakla tartışma olmaz. Fikir ayrılığı da böyle olmaz.. Bi anlaşmamazlık sözkonusu ise burda ilk şart karşıya adap bekçiliği değil ziyadesiyle anlama ve kavrama olmalıdır.
E varsa bi yorum boyunca aşağılama, hakaret, küfür vs. orada dur deriz tabii. Ama böylesi, hemde anlamından saptıracak cümle, kelime makaslarlarıyla böyle amaçlar anlaşılamaz..
Yada benim naçizane bildiğim bu! ..
Yavaş gel yahu..
Yarana da selam söyle, her şeyi üstüne alınıp gocunmasın.
Brifing verirse o, sonra gel bana aşkıyalık tasla.
Anlayıp anlamadan üstüne alınman niyedir?
E şimdi diyeceksin ''ortaya koyarsan bende alırım''. Kusura bakma ortaya her konulanda alınmaz. Başa iş açar sonra..
Yüreğim yoktu sana diyemedim demen daha mantıklı olurdu. ortaya koyulan size yakışır. ortam malı kimin olduğu ziyadesiyle bellidir efkar-ı umumiyede. herkese yaptığın artistik bu kapıda geçmez. eşkiyalık, ahmet kayalara bi de onun dalkavukluğunu yapan sizlere yakışır. Türke, Türkçülüğe o bozuk zihniyetinle her nanede şoven dersen üstüme alınırım. Benim üstüme alabileceğim değerlerim var, senin gibi olmamasından efdaldir. demek ki sen de bunlardan anlıyormuşsun. öğrendiğimiz iyi oldu. mezhebinin bu kadar geniş olması ortaya arkaya konulanı almandan bellidir zaten. fazla söze hacet düşmüyor
FarukARSLAN.
02-20-2009, 05:01
Yüreğim yoktu sana diyemedim demen daha mantıklı olurdu. ortaya koyulan size yakışır. ortam malı kimin olduğu ziyadesiyle bellidir efkar-ı umumiyede. herkese yaptığın artistik bu kapıda geçmez. eşkiyalık, ahmet kayalara bi de onun dalkavukluğunu yapan sizlere yakışır. Türke, Türkçülüğe o bozuk zihniyetinle her nanede şoven dersen üstüme alınırım. Benim üstüme alabileceğim değerlerim var, senin gibi olmamasından efdaldir. demek ki sen de bunlardan anlıyormuşsun. öğrendiğimiz iyi oldu. mezhebinin bu kadar geniş olması ortaya arkaya konulanı almandan bellidir zaten. fazla söze hacet düşmüyor
Kime yapmışım eşkiyalık da sizin kapınızda geçmiyor Allah aşkına?..
Türke, Türkçülüğe o bozuk zihniyetinle her nanede şoven dersen üstüme alınırım.
Ne demek bu yahu! Tereciye tere mi satıyorsunuz?.. Yada zeytinyağı oldunuzda su üstünde hemen üste mi çıkıyorsunuz?.. Türk'e kasıt şoven diyende kim be hey karşı komşu! Birilerinden daha Türk olduğunuzu mu ima ediyorsunuz ne yapıyorsunuz?.. Ben öyle şeyleri böyle klavye başında yapmam kusura bakmayın.
Ve, bana top tüfek gelene ben muz mu uzatayım ne yani?.. İdrak edemeden bam güm dalıyorsunuz yorumun içine. Ahmet Kaya'nın dalkabvukluğunu yapıyormuşum... Siz kimin dalkavukluğunu yapıyorsunuz peki?..
Aynı eli kanlı örgütünkü gibi eli kanlı devlet ekseriyetinin mi?.. Bugün biz hangi devlet ve askeri yapılanmanın pisliklerini toparlıyoruz Ergenekon adı altında?..
İŞTE bu, ideoloji kuyusuna batmış heriflerin yaptıklarını savunuyorsunuz siz. (sizin deyiminizle dalkavukluk)
Saçma dayatmalarıyla bir ömür zindanda şurda burda çürüttükleri ademoğullarının giden ömür günleriyle zevk alan onursuzlara ben TÜRK deyip ırkıma halel getirmem. Onların bu çatı altında, akmasına vesile oldukları gözyaşlarına da ortak olurum.
Ağlattıklarını resmen devletlerine düşman belleten kişileri savunup o ardda kalan kişileri yermem.
Bunu yapmıyorum diye suçlanır, eleştirilirsemde ne mutlu bana.
Kime yapmışım eşkiyalık da sizin kapınızda geçmiyor Allah aşkına?..
Bana top tüfek gelene ben muz mu uzatayım ne yani?.. İdrak edemeden bam güm dalıyorsunuz yorumun içine. Ahmet Kaya'nın dalkabvukluğunu yapıyormuşum... Siz kimin dalkavukluğunu yapıyorsunuz peki?..
Aynı eli kanlı örgütünkü gibi eli kanlı devlet ekseriyetinin mi?.. Bugün biz hangi devlet ve askeri yapılanmanın pisliklerini toparlıyoruz Ergenekon adı altında?..
İŞTE bu, ideoloji kuyusuna batmış heriflerin yaptıklarını savunuyorsunuz siz. (sizin deyiminizle dalkavukluk)
Saçma dayatmalarıyla bir ömür zindanda şurda burda çürüttükleri ademoğullarının giden ömür günleriyle zevk alan onursuzlara ben TÜRK deyip ırkıma halel getirmem. Onların bu çatı altında, akmasına vesile oldukları gözyaşlarına da ortak olurum.
Ağlattıklarını resmen devletlerine düşman belleten kişileri savunup o ardda kalan kişileri yermem.
Bunu yapmıyorum diye suçlanır, eleştirilirsemde ne mutlu bana.
ergenekon denilen çapulcu sürüsünün avukatlığını yapacak son kişiyim bu ülkede. onlar hakkında vereceğim fetva onlar için hiç de ümit verici olmayacaktır. milliyetçiliği o bir grup kendini bilmezle eşdeğer buluyorsanız milliyetçiliği ya bilmiyorsunuz ya da noksanınız var demektir. o adamlar kendilerine 'ulusalcı' derken onların milliyetçi olduklarını hiçbir aklıevvel iddia edemez. illa bir dalkavukluk gerekcekse o dalkavukluğu at iziyle it izini karıştıranlara karşı şanlı milletim için yaparım. ergenekon, devlet ekseriyeti falan değildir, olamayacak da. ekseriyette olsalar şu anda cunda yönetimi altında olurduk. ben elbette elimize silah alalım demiyorum ama eline silah alanın, bu silah alanı övenin benim gözümde bir değeri yoktur. anlatmak istediğim budur. doğuda adı lazım olmayan bölücübaşını peygamber gibi gören it sürülerini ve ona destek çıkanları eleştiriyorum. 'ırkıma halel getirmem' diyorsanız aynı hassasiyeti sizden de beklerim. ben o leş torbalarına 'vatan haini' bile demem! zira vatan haini olmaları için dahi bi vatanlarının olması farzdır.
ergenekon ne kadar aramızdaki çürükse apocular ve onu destekleyenler de o kadar aramızdaki şeytanlardır. Irkımıza halel getirmeyeceksek önce bu şeytanları ve çürükleri aramızdan çıkaralım. meselem, derdim, fikrim, zikrim budur benim...
FarukARSLAN.
02-20-2009, 05:28
ergenekon denilen çapulcu sürüsünün avukatlığını yapacak son kişiyim bu ülkede. onlar hakkında vereceğim fetva onlar için hiç de ümit verici olmayacaktır. milliyetçiliği o bir grup kendini bilmezle eşdeğer buluyorsanız milliyetçiliği ya bilmiyorsunuz ya da noksanınız var demektir. o adamlar kendilerine 'ulusalcı' derken onların milliyetçi olduklarını hiçbir aklıevvel iddia edemez. illa bir dalkavukluk gerekcekse o dalkavukluğu at iziyle it izini karıştıranlara karşı şanlı milletim için yaparım. ergenekon, devlet ekseriyeti falan değildir, olamayacak da. ekseriyette olsalar şu anda cunda yönetimi altında olurduk. ben elbette elimize silah alalım demiyorum ama eline silah alanın, bu silah alanı övenin benim gözümde bir değeri yoktur. anlatmak istediğim budur. doğuda adı lazım olmayan bölücübaşını peygamber gibi gören it sürülerini ve ona destek çıkanları eleştiriyorum. 'ırkıma halel getirmem' diyorsanız aynı hassasiyeti sizden de beklerim. ben o leş torbalarına 'vatan haini' bile demem! zira vatan haini olmaları için dahi bi vatanlarının olması farzdır.
ergenekon ne kadar aramızdaki çürükse apocular ve onu destekleyenler de o kadar aramızdaki şeytanlardır. Irkımıza halel getirmeyeceksek önce bu şeytanları ve çürükleri aramızdan çıkaralım. meselem, derdim, fikrim, zikrim budur benim...
İyide ne kadar takmışsınız şuculuğa buculuğa.. İyi ki hoşuma gitmez bu cı ci cu cü edatları. Gelir her yerde çıkar karşıma..
Yahu adamlar güneydoğuda asit kuyularına attığı adamlara bak ben milliyetçi değilim ulusalcıyım mı diycek?.. Tabii ki de hayır. Türklüğü kullanarak onun şanını kullanarak yiyecek bunca haltı. Yoksa bizimde çıkıp onlara ''milliyetçi'' vs dediğimiz yok.
Bu ne menem bir gözlüktür böyle!
E onun yaptıkları yanlışı savunayım derkende şoven milliyetçisi durumuna biz düşeceğiz işte. Olay bu.
Ergenekoncu savunmuyoruz ama ergenekoncuların baskısına maruz kalmış ve devamında onların karalama kampanyalarıyla hor görülmüş kişileri karalıyoruz. Bu ne yaman çelişki?..
VE SON OLARAK DA, YİNE BU FORUMDA BUNA ULAŞTIĞIM, AHMET KAYA'NIN CİDDİ MANADA NE ZAMAN DIŞLANDIĞINI GÖSTEREN BİR VİDEO.. BEN BU KONUYU İSLAM DİNİM'LE BAĞDAŞTIRIP O EZİLMİŞLİĞİN FARKLI HALİ BU DA DERKEN CİDDİYE ALINMAYIP DİN İLE ALAKASIZ GÖRENLERE GELMİŞ OLSUN BU VİDEO.
BUYRUN;
http://www.dailymotion.com/video/k1pIzELhDmXDBnr6Wz
(Başörtüsü dediysen, ezilirsin işte, ezerler böyle arkadaş. Gayrısı bahane, bin dereden su getirme işleri.)
Üç mevsim
02-20-2009, 08:32
Bizim Derdimiz Ne ?..
Hala daha bıkıp usanmadık mı onu bunu damgalamaktan ... AK Parti de mi bize bu erdemi kazandıramadı ?.. Bu ülkede yaşadığım sürece bu sözü söylemekten geri durmayacağım; bu memlekette iyi insanlar hep hainlikle yaftalanmışlardır ! Bunu yapan da bugün Ahmet Kaya'yı hain ilan eden ve körpe beyinleri böyle uyuşturan, onlara devleti ve TSK'yı kutsatan Statükodur.
Bana inanmayabilirsiniz bu söylediğimi "yorum" olarak görebilirsiniz. Ama geride bıraktığımız 5 darbe yoruma gerek bırakmayacak kadar gerçektir..
Bir kere şu noktada hemfikir olmamız gerekiyor, çünkü öyle.. Bu ülkede 80 yıldır müslümanlar ne kadar baskı ve dayatma gördüyse, Kürtler 2 mislini gördü. Peki milletine bu zulmü yapan kimdi? Devlet miydi? Buna evet diyemeyiz, belki de diyebiliriz bilemiyorum. Ama evet diyebileceğimiz çok net bir şey var ki, o da halka bu zulmü yapanların devlet yöneticileri olduğu. Ve bu zulmün "asker" eliyle "TSK" yoluyla yapıldığı..
Bizler değil miydik arkadaşlar bu TSK'yı en güvenilir kurum sayan.. Gözbebeğimiz yapan.. Peygamber Ocağı belleyen.. Ne oldu peki? Milletinin bu muazzam güvenine karşı ne yaptı TSK.. Evet o TSK milletinin bu büyük güvenine karşı Menderes'i astı, milletinin 2 bakanını astı. Demir yumruğunu bu ülkenin gariban halk kesimleri üzerine indirdi kaldırdı. 27 Mayıs 1960'da onu bu kadar seven halkını darbeledi, halkın Başbakanını astı. 12 Mart 1971'de yine onu bu kadar seven halkını darbeledi. 12 Eylül 1980'de önce ülkeyi kaosa sürükleyip sonra da kurtarmak için yine halkını darbeledi ve Amerikalılar'ın "bizim çocuklar başardı" övgüsüne mazhar oldu. Ne kadar acı, başkasının çocuğu bile olmuşlar. 28 Şuıbat 1997'de önce irtica pofpoflaması yapıp sonra yine halkını darbeledi. Muhtemelen bu sefer de İsraillilerin övgüsüne mazhar oldu. Daha 27 Nisan 2007'de bir darbeyi de biz yemedik mi arkadaşlar. Ya Rabbi Şükür diyerek daha ne kadar tokatlanacağız ?
Bu ülke ne zaman ayağa kalkacak olsa, TSK demir bir yumrukla yerine oturttu. İsrail'le akıl almaz anlaşmalar yapan, akıl almaz birliktelikler kuran bunlar değil miydi.. İsrail bu ülkenin nesidir ! İsrail'le ne bağiımız vardır ! İsrail'le bu milletin ne hukuku vardır ? Bu lanetliklere, insan kanından beslenen yarasalara bizi mahkum eden TSK değil midir? Ağlama Duvarı önünde melul melul o duvara bakan kimdi ?
PKK nasıl kuruldu ? PKK kendi kendine mi bu kadar büyüdü? APO'nun karısının doğum için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirildiğini kaç kişi biliyor ? PKK kontrolden çıktıktan sonra sonra Hizbullah'ı yeşertip o PKK üzerine salan kimdi ? JİTEM neden kuruldu ?
PKK'nın Güneydoğdu'da öldürdüğünden çok insanı JİTEM yani TSK yani bizim devletimiz öldürmedi mi ha öldürmedi mi? İnsanlar asit kuyularında eritildi bu ülkede asit kuyularında. Ne yapacaktı Ahmet Kaya bu vahşeti işleyenlere kızmayacak mıydı, halkının sesi olmayacak mıydı ! Asıl sessiz kalsa o zaman yüzüne tükürürdük !
Muratcım son yazın AK Parti Forum için fazla ağır olmamış mı?
Üç mevsim
02-22-2009, 05:26
Konunun başından itibaren bakıldığında AK Parti Forum için çok daha ağır yazılar vardı bunlara bir karşılık verilmesi gerekiyordu.. Uygun bir dille anlatmaya çalıştım.
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; AK Parti'ye verilecek en büyük evet en büyük zarar AK Parti'yi statükocularla aynı safta göstermektir.
Başbakan'ın bugün Diyarbakır'da söylediği "ne Şivan'lar ne Civan'lar kaybettik" sözüni herkes çok iyi düşünmeli.
Birçok arkadaşımızın AK Parti felsefesini içselleştiremediğini görüyor ve üzülüyorum. AK Parti demek Statüko karşıtlığı demek, biz bunun için varız arkadaşlar, ezber bozmak için burdayız. Yoksa bir Anap gibi bir Dyp gibi bir Mesut Yılmaz, bir Çiller, Bir Demirel gibi statükocu olacaksak ne işimiz var burda. Biz devletçi değiliz arkadaşlar biz halkçıyız.. Bizim için önce insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.
Şamanizmden İslama geçen Türklerin Şaman dininin etkilerinden kurtulamaması gibi Milliyetçi çevrelerden AK Parti'ye gelen çok değerli kardeşlerimiz de bu etkiden kurtulamamışlar. Biz MHP değiliz, biz SP değiliz, biz ANAP değiliz, biz DYP değiliz. Adalet ve Kalkınma esas şiarımız. Temel Hak ve Özgürlüklerden istisnasız tüm vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayabilmek temel prensibimiz.
Bizim Derdimiz Ne ?..
Hala daha bıkıp usanmadık mı onu bunu damgalamaktan ... AK Parti de mi bize bu erdemi kazandıramadı ?.. Bu ülkede yaşadığım sürece bu sözü söylemekten geri durmayacağım; bu memlekette iyi insanlar hep hainlikle yaftalanmışlardır ! Bunu yapan da bugün Ahmet Kaya'yı hain ilan eden ve körpe beyinleri böyle uyuşturan, onlara devleti ve TSK'yı kutsatan Statükodur.
Bana inanmayabilirsiniz bu söylediğimi "yorum" olarak görebilirsiniz. Ama geride bıraktığımız 5 darbe yoruma gerek bırakmayacak kadar gerçektir..
Bir kere şu noktada hemfikir olmamız gerekiyor, çünkü öyle.. Bu ülkede 80 yıldır müslümanlar ne kadar baskı ve dayatma gördüyse, Kürtler 2 mislini gördü. Peki milletine bu zulmü yapan kimdi? Devlet miydi? Buna evet diyemeyiz, belki de diyebiliriz bilemiyorum. Ama evet diyebileceğimiz çok net bir şey var ki, o da halka bu zulmü yapanların devlet yöneticileri olduğu. Ve bu zulmün "asker" eliyle "TSK" yoluyla yapıldığı..
Bizler değil miydik arkadaşlar bu TSK'yı en güvenilir kurum sayan.. Gözbebeğimiz yapan.. Peygamber Ocağı belleyen.. Ne oldu peki? Milletinin bu muazzam güvenine karşı ne yaptı TSK.. Evet o TSK milletinin bu büyük güvenine karşı Menderes'i astı, milletinin 2 bakanını astı. Demir yumruğunu bu ülkenin gariban halk kesimleri üzerine indirdi kaldırdı. 27 Mayıs 1960'da onu bu kadar seven halkını darbeledi, halkın Başbakanını astı. 12 Mart 1971'de yine onu bu kadar seven halkını darbeledi. 12 Eylül 1980'de önce ülkeyi kaosa sürükleyip sonra da kurtarmak için yine halkını darbeledi ve Amerikalılar'ın "bizim çocuklar başardı" övgüsüne mazhar oldu. Ne kadar acı, başkasının çocuğu bile olmuşlar. 28 Şuıbat 1997'de önce irtica pofpoflaması yapıp sonra yine halkını darbeledi. Muhtemelen bu sefer de İsraillilerin övgüsüne mazhar oldu. Daha 27 Nisan 2007'de bir darbeyi de biz yemedik mi arkadaşlar. Ya Rabbi Şükür diyerek daha ne kadar tokatlanacağız ?
Bu ülke ne zaman ayağa kalkacak olsa, TSK demir bir yumrukla yerine oturttu. İsrail'le akıl almaz anlaşmalar yapan, akıl almaz birliktelikler kuran bunlar değil miydi.. İsrail bu ülkenin nesidir ! İsrail'le ne bağiımız vardır ! İsrail'le bu milletin ne hukuku vardır ? Bu lanetliklere, insan kanından beslenen yarasalara bizi mahkum eden TSK değil midir? Ağlama Duvarı önünde melul melul o duvara bakan kimdi ?
PKK nasıl kuruldu ? PKK kendi kendine mi bu kadar büyüdü? APO'nun karısının doğum için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirildiğini kaç kişi biliyor ? PKK kontrolden çıktıktan sonra sonra Hizbullah'ı yeşertip o PKK üzerine salan kimdi ? JİTEM neden kuruldu ?
PKK'nın Güneydoğdu'da öldürdüğünden çok insanı JİTEM yani TSK yani bizim devletimiz öldürmedi mi ha öldürmedi mi? İnsanlar asit kuyularında eritildi bu ülkede asit kuyularında. Ne yapacaktı Ahmet Kaya bu vahşeti işleyenlere kızmayacak mıydı, halkının sesi olmayacak mıydı ! Asıl sessiz kalsa o zaman yüzüne tükürürdük !
:güzel:
Hakan Özkan
11-18-2009, 21:51
Dimağları çiğ söylemler ile kapanan bizlerin olan biten vahşetler hakkında yorum yapması ne kadar sakik.
Halbuki geçmişini dinini bilen bir nesil insanı keşfetmeden önçe onu yargılaması , sahte milliyetçilik kalıpları ile örselemesi ne kadar doğrudur. Ahmet Kayayı sevmem ama bu ve farklı seslere karşı bizlerin takındığı tavır asla medeni tavır olamaz.
Heleki ak parti gibi evrensel partiye gönül vermiş insanların , parti misyonuna ters düşen zihinler ile etrafa kötü sözler ekmesi hiç doğru değil.
Özgün kardeşimizin olayları deşifre ederek hem geçmişe hemde geleceğimize hemde bakış açılarımıza sunduğu fikirler dikkat ile takip edilmesi gerekir.
İçimizdeki zenginlikleri iterek değil cekerek kazanmanın rahatına erdiğimiz vakit bu toplumu kimse tutamaz.
Ömer Bekir
11-18-2009, 22:54
Bu konularda anlamadığım birşey var..Neden sevenlerle,sevmeyenler karşı karşıya geliyor..Sevene,sevmeyen karışmasın..Sevmeyenede seven karışmasın..Bende Ahmet Kaya'nın bazı şarkılarını zamanında çok dinledim,kişisel olarak sevmeyebilirim;ama asla sevenede"neden seviyorsun yaa,o bir terörist yanlısı"falan demedim..Sevmeyene saygı duyuluyorsa,sevenede rıza gösterilmeli..
Pkk'yı kuranlar kürt halkının bağrından kopan,kürt halkını temsil eden kürtler değil ki..
Amerikanın,İsrailin artı komünist,marksist görüş önderleri ile derin devletin ortaya koyduğu bir örgüt...
Doğu'da sayısız kürdü katleden pkk değilmiydi..?
Eğer bu söylediğim güçlerle ilgisi olmadığını bilsem, kürt halkını temsil ettiğini bilsem desteklemezsem namerdim..! İsteyen'de vatan haini desin..!
Dersim yeter yahu başka zulüm,eziyet aramaya lüzum yok..! Bu kadar ezersen karşılığın'da ne bekliyorsun mükafat mı...?
Ahmet Kaya'nın hatası Pkk yandaşlığı,Pkk'nın kimlere hizmet ettiği ortadayken onu desteklemek kürt hareketinin öncüsü kabul etmek mantık dışı...
Diyarbakır'da ki kürtlerin çoğu Ahmet Kayayı devrimci olarak kabul eder..
İşte al sana potansiyel niye Pkk yandaşlığı yapıyorsun ki seni destekleyen kürt potansiyele öncülük edip savunsana kürt haklarını..!
Ak_Urfalı
11-19-2009, 10:51
halk ozanı OZAN ARİF!
yav bu nedemek...yani bütün dünya soyuu türklerden mi gelme...zaten bölücülük bu tür kelimelerden yıllardır türedi ve büyüdü...
kürd te bir türk dür de ne demekkk....
kürd ayrıdır türk ayrıdır arabı ayrdır çerkezi ayrıdır...
haaa sen kalkar konuyu türklük kürtlük davasına getirisen bölücülüğün
ta kendisi yapmış olursun...
hipermuhafazakar
11-19-2009, 11:06
Ahmet kaya hakkında sadece şarkılarını beğenip yorum yapanlar yalandan dolandan sevdirmeye çalışanlar ŞU VİDEOYU BİR İZLEYİN SONRA NE KONUŞACAKSINIZ BAKALIM !
http://www.youtube.com/watch?v=Qlw6aGiIQnk
APO'nun karısının doğum için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirildiğini kaç kişi biliyor
Vdeoyu izledim , Türk vatandaşlarının hassasiyetlerine saygı gösterilmeden en doğal hakkı olan düşüncelerini ifade etmiş. APo gibi bir caninin bu şekilde ağızlarda dolaşılması hoş değil ardından barış cağrısı yapsa bile ama bir şey var bir dönemler devlet kendi eli ile Apo yu beslemiş , Türkiye Cumhuriyeti yanlış yapma ihtimali varsa bu insanında olması doğaldır.
Yanlış yapmış devletin içindeki parazitleri DEVLETİN kendisiymiş gibi her fırsatta yerden yere vuran kişiler söz konusu Ahmet kaya ve diğer parazitler olunca birden duyarlı oluyorlar. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın :). Sanırım bunun adı da Özgür düşünce. ;;)
hipermuhafazakar
11-19-2009, 11:51
Yanlış yapmış devletin içindeki parazitleri DEVLETİN kendisiymiş gibi her fırsatta yerden yere vuran kişiler söz konusu Ahmet kaya ve diğer parazitler olunca birden duyarlı oluyorlar. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor insanın :). Sanırım bunun adı da Özgür düşünce. ;;)
Teşekkür ederim çok iyi dediniz. Umarım bunu görürler ve ona göre davranırlar bundan sonra
Ben ahmet kayayıda sevmiyorum onu sevenide sevmiyorum.
şuraya bakın ya bunlar nasıl insanlar tarihin en kanlı terör örgütünün liderleriyle bayraklarıyla konser veriyorlar ;
Teşekkür ederim çok iyi dediniz. Umarım bunu görürler ve ona göre davranırlar bundan sonra
Ben ahmet kayayıda sevmiyorum onu sevenide sevmiyorum.
şuraya bakın ya bunlar nasıl insanlar tarihin en kanlı terör örgütünün liderleriyle bayraklarıyla konser veriyorlar ;
Aaaa ama onlar özgürlükçü... :karizmatik:
Ahmet kaya'yı sevmek zorunda değilsiniz, tıpkı devlet eli ile devletine düşman kesilen kürt vatandaşı kullanarak dağa cıkaran devlet gibi , yapılması gereken ne biliyormusunuz , devleti kutsayarak devletin her yaptığını meşru saymayacaksınız yeri gelecek devletin bu kararlarını en sert şekilde elecektireksiniz. Ondan sonrada Ahmet kayayı sevmesenizde onu seven insanların bu kadar ona bağlı olmalarına sebep olan sonuçları yakalayıp teşhiste bulunacaksınız. Yoksa herkese bir sebepten kafayı takarsak bu ülkede düşmanlar bitmez . Özgürlük mevzusu epey vurgulanmış feyza tarafından varmı özgürlük gibisi özgürlük olsaydı kürt vatandaşlarımız bu kadar devletine düşman olabilirmiydi değilmi. Şimdi özgür olmaya bir adıma yanaşmış iken duygusal davranma yerine kanayan yaranın pansuman yapılması gerekir.
hipermuhafazakar
11-19-2009, 12:33
Ahmet kaya'yı sevmek zorunda değilsiniz, tıpkı devlet eli ile devletine düşman kesilen kürt vatandaşı kullanarak dağa cıkaran devlet gibi , yapılması gereken ne biliyormusunuz , devleti kutsayarak devletin her yaptığını meşru saymayacaksınız yeri gelecek devletin bu kararlarını en sert şekilde elecektireksiniz. Ondan sonrada Ahmet kayayı sevmesenizde onu seven insanların bu kadar ona bağlı olmalarına sebep olan sonuçları yakalayıp teşhiste bulunacaksınız. Yoksa herkese bir sebepten kafayı takarsak bu ülkede düşmanlar bitmez . Özgürlük mevzusu epey vurgulanmış feyza tarafından varmı özgürlük gibisi özgürlük olsaydı kürt vatandaşlarımız bu kadar devletine düşman olabilirmiydi değilmi. Şimdi özgür olmaya bir adıma yanaşmış iken duygusal davranma yerine kanayan yaranın pansuman yapılması gerekir.
Feyzanın ne dediğini ya anlamamışsınız yada okumamışsınız. Bakın o diyorki 'devletin içinde virüsleri parazitleri devletin kendisiymiş gibi göstermeyin' diyor ve siz hala daha 'devlet eli ile yapıldı' gibi DTPvari cümleler kuruyorsunuz. Dağa çıkanlar, bu milleti askerini en kahpece en gözü dönmüşçe yollarla katledenler özgürlük bulamadıkları için yapmadılar bu ihanetleri BİRİLERİNİN DÜĞMEYE BASMASIYLA KURULDULAR VE GENE DÜĞMEYE BASMASIYLA FAALİYETE GEÇİYORLAR, özgürlüksüzlükten falan değil. Ne oldu hani, hükümet kürtçe dil kursu açın öğrenin dedi, tv kurdurdu, oraların yollarını su şebekelerini yaptı ne oldu bıraktılarmı silahı ??? O hainlerin özgürlüğü takıyye olarak kullanarak düşmanlık ve münafıklık yapıyor, teröristbaşına özgürlük af diyorlar. Yada siz özgürlükle neyi kastediyorsanız ??? Olmaz olmaz şeylere bağlamayın artık lütfen. Dinliyorsanız dinleyin ama bir kerede o koyduğum konsere bakın
Ahmet Kayayı sevmiyorum
AHMET KAYA ÇOK DOBRAYSA ÇOK DELİKANLIYSA ÇOK SÖYLENMEYENLERİ SÖYLEMEYE MERAKLIYSA PKK İÇİN SEN BİRŞEYLER SÖYLESEYDİDE GÖRSEYDİK PKK İÇİN KURULDUĞUNDA MİLİTANLARI KÜRT KIZLARINI DAĞA KAÇIRIP TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜ DESEYDİ PKK KÜRT KÖYLERİNİ BASIP ÇOLUK ÇOCUK BEBEK HAMİLE KADIN İHTİYAR NİNE DEDE DEMEDEN ÖLDÜRDÜ KATLETTİ DESEYDİDE GÖRSEYDİK
ŞARKILARINDA DAĞDAKİ TERÖRİSTLERE CÜMELLER YOK DEĞİLMİ YADA İNSANLARI DAĞLARA ÖZENDİRİCİ CÜMLELERDE YOK
BİRİLERİ GERÇEKLERDEN ISRARLA KAÇMAYA ÇALIŞIYOR HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASİM YEMEZ YANİ SİZ KENDİNİZİ KANDIRMAYA DEVAM EDİN BAŞBAKAN HADİ POLİTİKA YAPIYOR SİZ NE YAPIYORSUNUZ PEKİ ?
Hipermuhafazakar ne demek istediğimi anlamış. :)
Yapılması gerekenleri (kendi adıma) ben biliyorumda yapıyorumda merak etmeyin ;;). sürüdeki koyun olsaydık eğer Ak Parti saflarında olmazdık. Elbette tepki vericez ama en sert şekilde değil. (dağa çıkmak 20 yaşındaki gençlere kurşun sıkmak, öğretmenleri, doktorları, çocukları, hamile kadınları katletmek. Ülkeyi bölmeye çalışmak vs... gibi.)
Feyzanın ne dediğini ya anlamamışsınız yada okumamışsınız. Bakın o diyorki 'devletin içinde virüsleri parazitleri devletin kendisiymiş gibi göstermeyin' diyor ve siz hala daha 'devlet eli ile yapıldı' gibi DTPvari cümleler kuruyorsunuz. Dağa çıkanlar, bu milleti askerini en kahpece en gözü dönmüşçe yollarla katledenler özgürlük bulamadıkları için yapmadılar bu ihanetleri BİRİLERİNİN DÜĞMEYE BASMASIYLA KURULDULAR VE GENE DÜĞMEYE BASMASIYLA FAALİYETE GEÇİYORLAR, özgürlüksüzlükten falan değil. Ne oldu hani, hükümet kürtçe dil kursu açın öğrenin dedi, tv kurdurdu, oraların yollarını su şebekelerini yaptı ne oldu bıraktılarmı silahı ??? O hainlerin özgürlüğü takıyye olarak kullanarak düşmanlık ve münafıklık yapıyor, teröristbaşına özgürlük af diyorlar. Yada siz özgürlükle neyi kastediyorsanız ??? Olmaz olmaz şeylere bağlamayın artık lütfen. Dinliyorsanız dinleyin ama bir kerede o koyduğum konsere bakın
Kardeş vdeoyu izledim tasvip etmediğimi hoş olmadığını ifade ettim ,neden ısrar ile benim ima etmek istemediğim şeyler ile beni yargılıyorsunuz.Bakın mesele Ahmet Kaya değil onun görüşleri değil o insana saygı gösterilmeyi hala bir şey olarak kabul eden insanları kazanma gayretlerimiz.Bugün Ak parti genel Başkanımız Ahmet kayanın ismini teleffuz ederken ki gayenin karşılığını sergiliyoruz . Ahmet kayanın o hoş olmayan klipden haberimi yok veya onların görüşlerini bilmiyorda Ahmet kayanın ismini kullanara barış dili sergiliyor Başbakanımız, önçe birbirimizi anlayacaz sonra zan altına girecez .
Bak sen kürt değilsin sen doğulu değilsin.Siz kürtleri anlayamazsınız.Siz Türk askerinin rezilliğini anlatmak istiyorum.Bir grup asker dağda sizin tabirinizle terörist ki herkes düşmanına terörist der ister haklı olsun ister haksız.Benim tabirimle de türkiyeden bıkmış vatandaşlar...Her neyse bulamamışlar bir grup çoban kıza rastlamışlar komutan emir verir her biriniz bir kız seçsin tecavüz edin her birisine.Aralarından imanlı bir genç hemen silahını arkadaşlarına doğrultur her kim bu rezilliği yaparsa sıkarım der.Disiplin cezası alır o çocuk.Başka bir rezillik daha bir grup asker gelir köye.Komutan gelir ve nasıl olduysa bütün köye soyunun der nasıl soyundularsa soyundular.Birbirinizin eşiyle cinsel ilişkiye girin der...Bu olay Pkk kurulmadan önceydi heralde.Bir grup asker köye gelir.Bir köylüye senin silahın varmış falan yok der ki yok.Köye derki tuvaletinizi yapınız der komutanda yapar sonra der ki bunları yeyin der.Yani siz hatalısınız gidipte katlettiği için suçlamayın en azından onlar tecavüz edip rezil edip pislik yedirtmiyorlar...SİZ GÜNEY DOĞUYU GÖZDEN ÇIKARMIŞSANIZ TABİKİ AYRILMAK İSTER ADAM.Ahmet Kaya çok erken öttü bu günleri göremedi.Ne vardı ki sanki kürtçe klip yapmak istemişse...Siz bu kafayla giderseniz kürtler çok kan döker savaşçıdırlar siz onları çok küsümsediniz ezdiniz sanki bir kafir idiniz.Günümüzde insanlar hatalarını anlıyorlar hemen kürtlere niye yaptınız ki sizi gidi bölücüler demeyin adamlar haklı ben onların sempatizanı falan değilim velakin aynı topraklardan geldiğimiz için ben Mardinli bir arabım aslında anlayabiliyorum....
Kim anlatıyor bunları..? Yani belge kanıt var mı eliniz'de...?
Pkk kurulmadan önce diyorsunuz ne kadar önce İsmet İnönü döneminden bahsediyorsanız inanırım ama daha sonra ki zamanlardan bahsediyorsanız kanıtlamanız gerekir böyle hikayeler uydurmak zor değil..
Ak_Gencim
11-19-2009, 15:53
Kim anlatıyor bunları..? Yani belge kanıt var mı eliniz'de...?
Pkk kurulmadan önce diyorsunuz ne kadar önce İsmet İnönü döneminden bahsediyorsanız inanırım ama daha sonra ki zamanlardan bahsediyorsanız kanıtlamanız gerekir böyle hikayeler uydurmak zor değil..
1.olayı o gencin amcası anlatıyor.
2.olay Pkknın yaklaşık 1 sene önce kurulmasına denk geliyor tam emin değilim.
3.olay ve 2. olayı da bir yaşlı bir kürt anlatıyor bütün kürtler acı çekti.
Ayrıca siz türkler kaç defa linç girişiminde bulundunuz siz biliyor musunuz Pkk kurulmadan önce hemde ama tabi hemen hikaye oluyor zaten...Dedemi kürt olmadığı ve hiç bir suçu olmadığı halde pkk kurulmadan 7 ay önce yaklaşık 300 kişi linç edecekti sıra vardı yağ karaborsaydı ya işte yağ dağıtıyorlardı fuarda her neyse oda sıradaydı babamla birlikte ama Allahtan linç edemediler 300 olmasın 100 kişi olsun genede fazla değilmi sizler kendi ayıbınızı görmeden kürtlere laf atmayın kürtler binlerce yıldan beri hep başka bir devletin çatısında yaşarlar genede yaşarlar ama velakin siz onlara zulmederseniz işte böyle olur...
1.olayı o gencin amcası anlatıyor.
2.olay Pkknın yaklaşık 1 sene önce kurulmasına denk geliyor tam emin değilim.
3.olay ve 2. olayı da bir yaşlı bir kürt anlatıyor bütün kürtler acı çekti.
Ayrıca siz türkler kaç defa linç girişiminde bulundunuz siz biliyor musunuz Pkk kurulmadan önce hemde ama tabi hemen hikaye oluyor zaten...Dedemi kürt olmadığı ve hiç bir suçu olmadığı halde pkk kurulmadan 7 ay önce yaklaşık 300 kişi linç edecekti sıra vardı yağ karaborsaydı ya işte yağ dağıtıyorlardı fuarda her neyse oda sıradaydı babamla birlikte ama Allahtan linç edemediler 300 olmasın 100 kişi olsun genede fazla değilmi sizler kendi ayıbınızı görmeden kürtlere laf atmayın kürtler binlerce yıldan beri hep başka bir devletin çatısında yaşarlar genede yaşarlar ama velakin siz onlara zulmederseniz işte böyle olur...
Kürtlerin acı çektiklerini ben mi inkar ediyormuşum :)
Bir önce ki mesajımı görmediniz herhalde..
Yapmayın Allah aşkına o kadar bağnaz milliyetçi değilim ben hatta hiç değilim milliyetçilikte bana göre ırkçılık..;;)
Demek istediğim söylediklerimiz sağlam bir yerlere dayansın ki insanların ikna olması daha kolay olsun...
Hala eziyet ediyorlar kürtlere bazı ilçeler'de barındırmıyorlar kovuyorlar bunlar canlı şahit olduk inkar edilemez...
Ama Tsk için aynı şeyi söylüyorsanız bunun sağlam delili olması lazım o kürtlerin size söylediklerine ben inanırım siz inanırsınız ama milleti inandıramıyorsunuz işte :)
Ak_Gencim
11-19-2009, 16:12
Kürtlerin acı çektiklerini ben mi inkar ediyormuşum :)
Bir önce ki mesajımı görmediniz herhalde..
Yapmayın Allah aşkına o kadar bağnaz milliyetçi değilim ben hatta hiç değilim milliyetçilikte bana göre ırkçılık..;;)
Demek istediğim söylediklerimiz sağlam bir yerlere dayansın ki insanların ikna olması daha kolay olsun...
Hala eziyet ediyorlar kürtlere bazı ilçeler'de barındırmıyorlar kovuyorlar bunlar canlı şahit olduk inkar edilemez...
Ama Tsk için aynı şeyi söylüyorsanız bunun sağlam delili olması lazım o kürtlerin size söylediklerine ben inanırım siz inanırsınız ama milleti inandıramıyorsunuz işte :)
Bakınız kürtlerle yaşayan anlar sadece :saygılar:Onlar şunu söylediler hep acaba Tsk bizi dövmek içinmi kuruldu habire dayak dayak o insanlarda en az sizin kadar müslümanlar yalandan katiyyen uzaktırlar.Ayrıca inansın veya inanmasın bir gün gelecek bunlardan dolayı Türkiye af dileyecektir.Allahın bilmesi yeter.Bir gün Halife Harun Reşid görkemli bir cami yaptırır Caminin kitabesinde onun ismi yazılıdır.Behlül gelir ve o yazıyı çıkarır.Halife geldiğinde sinirlenir kim yaptı bunu der Behlül kendisini gösterir.Halifeye efendim siz Allah rızası için yapmadınız mı Evet der halife.Madem öle Allah görmiyormuki siz kaldırdığımdan dolayı bana kızıyorsunuz...Siz tabi dayak yemediniz siz Tsk niçin kuruldu hiç demediniz.Hiç sizin kızlarınıza tecavüz edilmedi her neyse bu arada açıklık getirmek istedim 2. 3. olay Jitem dendir yani genelleme değildir.
Ömer Bekir
11-19-2009, 16:52
Yalnız,doğu halkıda herşeye çabuk boyun eğiyor sanki,hep devletten bekliyor..Yani benim benimsediğim bu..Oraya yıllarca sömürülmüş bölge gibi bakıldığına bende katılıyorum..Çoğu insanların doğulu dendiği zaman tiksinme gibi bir duygu içine girdiğinide biliyorum zamanında..Hamdolsun bu problemler yavaş yavaş çözülüyor..Ancak yöre halkıda artık kendi ayaklarının üstünde durması lazım,çiftçilikle hayvancılıkla sanayi ile kendisini geliştirmeye çalışması lazım..
Bakınız kürtlerle yaşayan anlar sadece :saygılar:Onlar şunu söylediler hep acaba Tsk bizi dövmek içinmi kuruldu habire dayak dayak o insanlarda en az sizin kadar müslümanlar yalandan katiyyen uzaktırlar.Ayrıca inansın veya inanmasın bir gün gelecek bunlardan dolayı Türkiye af dileyecektir.Allahın bilmesi yeter.Bir gün Halife Harun Reşid görkemli bir cami yaptırır Caminin kitabesinde onun ismi yazılıdır.Behlül gelir ve o yazıyı çıkarır.Halife geldiğinde sinirlenir kim yaptı bunu der Behlül kendisini gösterir.Halifeye efendim siz Allah rızası için yapmadınız mı Evet der halife.Madem öle Allah görmiyormuki siz kaldırdığımdan dolayı bana kızıyorsunuz...Siz tabi dayak yemediniz siz Tsk niçin kuruldu hiç demediniz.Hiç sizin kızlarınıza tecavüz edilmedi her neyse bu arada açıklık getirmek istedim 2. 3. olay Jitem dendir yani genelleme değildir.
Çocukluğumdan beri kürtlerin için'de büyüdüm diyebilirim çocukluk arkadaşlarımın çoğu kürttür,çocukluğum onlarla beraber geçti Türküm ama o kadar uzak biri değilim Kürtlere :)
Askerdeykende 1 yıl boyunca kürtlerle iç içeydik çünkü tugayımız köyle bitişikti..
Onların toplumdan nasıl dışlandığına daha çocukluk yıllarımda rastladım sizi anlıyorum;;)
Ama Tsk'yı bir bütün olarak suçlamamalısınız nasıl içinde cuntacı gruplar varsa kürtleri yok etmek isteyenler'de var hepsini suçlayamayız...
İsmail EKİCİ
11-19-2009, 17:44
Ahmet Kaya'yı çok severdim ve "vallahi apo yu özledik" dediği an benim içimde bitti! dinliyorum o ayrı.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.