fatih kısaparmak balon baskılı balon AHMET TÜRK MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞTU/AK PARTİ;PROVAKATİF EYLEM DEDİ! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AHMET TÜRK MECLİS'TE KÜRTÇE KONUŞTU/AK PARTİ;PROVAKATİF EYLEM DEDİ!

Gölge
02-24-2009, 14:20
TÜRKÇE BAŞLADIĞI KONUŞMASINI KÜRTÇE DEVAM ETTİRİNCE...
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/3/9/2/9/139294.jpg

Ahmet Türk, Meclis TV yayınını kestirdi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk konuşmasının Türkçe bölümünü yayınlayan TRT 3, Kürtçe konuşmaya başlayınca yayını kesti

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasına Türkçe başlayıp Kürtçe olarak sürdürdü.

Bunun üzerine Türk'ün konuşmasını veren TRT3 Meclis TV, yayınını Anayasaya aykırılık gerekçesiyle durdurdu. Partisininin Grup toplantısında Türk konuşmasına şöyle başlamıştı: ''Türkçenin resmi dil olmasına kimsenin itirazı yok. Ancak Kürtçe üzerindeki yasakların kalkmasını istiyoruz. Bu insani bir taleptir. Hem dünya anadil günü olması, hem de Kürtçe üzerindeki yasaklar nedeniyle konuşmamın bundan sonraki bölümünü Kürtçe yapmaya çalışacağım."

Daha sonra Türk, Kürtçe olarak Sayın Milletvekilleri ve misafirler diyerek konuşmasını sürdürdü. Bu durum karşısında TRT 3 Meclis TV, Türk'ün konuşmasının yayınına son verdi.

samanyoluhaber

ishakyilmaz
02-24-2009, 14:21
http://www.cafesiyaset.com/photos/473478221.jpg
Ahmet Türk, bugünkü Meclis Grup Toplantısı'nda Kürtçe konuştu. TRT3'ten canlı verilen bu konuşma, Türk Kürtçe konuşunca kesildi. Türk, konuşmasının geriye kalan kısmını Kürtçe tamamladı...
İŞTE AYRINTILAR:
Türk, "Anlamsız yasak, yapay anadil korkusu, dillerin güzelliği ve kardeşliği nedeniyle" konuşmasına Kürtçe devam edeceğini açıkladı. Partililer, bu anonsu ayakta alkışlarken Meclis TV canlı yayınını kesti.

Meclis TV spikeri, yasa nedeniyle başka bir dilde yayın yapmaya yetkileri olmadığı için canlı yayını sone erdirdiklerini belirtti ve izleyicilerden özür diledi.
Peki şimdi ne olacak?
Yasaya göre seçim propagandasında TÜRKÇE'den başka dil kullanılamaz.
YASA NE DİYOR?

Madde 81- Siyasi partiler :

a) Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremezler.

b) Türk dilinden veya kültüründen başka dil ve kültürleri korumak, geliştirmek veya yaymak yoluyla Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını güdemezler ve bu yolda faaliyette bulunamazlar.

c) Tüzük ve programlarının yazımı ve yayınlanmasında, kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçe’ den başka dil kullanamazlar; Türkçe’den başka dillerde yazılmış pankartlar, levhalar, plaklar, ses ve görüntü bantları, broşür ve beyannameler kullanamaz ve dağıtamazlar; bu eylem ve işlemlerin başkaları tarafından da yapılmasına kayıtsız kalamazlar. Ancak, tüzük ve programlarının kanunla yasaklanmış diller dışındaki yabancı bir dile çevrilmesi mümkündür.

cafesiyaset

reyAKbay
02-24-2009, 14:29
Bu şekilde bir özgürlük talebi ancak ve ancak zarar verir...Herşeyin yasalarca yürütüldüğü bir sisteme tabiyiz ve dolayısıyla hertürlü kuralına da uymak zorundayız.Hep diyoruz ya birlik ve beraberlik adına herşey diye.Geçmiş ile bugünü kıyaslaığımızda ne kadar yol aldığımızı hepimiz görüyoruz.Kürt kardeşlerimizin refahını gözardı etmek gibi bir niyette değiliz.Yeni yapılan açılımları göz önüne alırsak bunu daha da iyi anlarız.En basit örneği trt şeş.Dtp bunların çok iyi farkında ve bence bu yüzden son tavrıyla yeni bir kaos mücadelesinde aklınca.Hiç lüzumu yok

islam
02-24-2009, 14:30

a) Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremezler.

b) Türk dilinden veya kültüründen başka dil ve kültürleri korumak, geliştirmek veya yaymak yoluyla Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını güdemezler ve bu yolda faaliyette bulunamazlar.

-----------------------------

Azınlıklar Lozan'da belirlendi ... Biz azınık değiliz !!!
Azınlık kavramı "gayri müslimlere " kullanılıyor bu maddeler Kürt'ü ve Kürt dilini kapsayağını zannetmiyoum...
Ayrıca Bana Göre Yayınında ve konuşulmasında bencew sorun yok ben ne münecimim nede niyet okuyucusu bunun suç olduğuna inanmıyorum ...

ishakyilmaz
02-24-2009, 14:31
Bence bu tür davranışlar DTP'nin telaşa girmesinin ayak sesleri..!AK Partimizin sistamatik ve doğru bir şekilde çözmeye çalıştığı sorunları;DTP hala geçmişte Türkiye'ye büyük acılar ve sıkıntılar çektiren tutumlarla hareket ediyor.Bence bu tür davranışlar sorunun çözümünden ziyade körüklenmesine yol açar..!

reyAKbay
02-24-2009, 14:34
Bence bu tür davranışlar DTP'nin telaşa girmesinin ayak sesleri..!AK Partimizin sistamatik ve doğru bir şekilde çözmeye çalıştığı sorunları;DTP hala geçmişte Türkiye'ye büyük acılar ve sıkıntılar çektiren tutumlarla hareket ediyor.Bence bu tür davranışlar sorunun çözümünden ziyade körüklenmesine yol açar..!

Kesinlikle size katılıyorum.Aynı konuyla ilgili bir başka başlık açılmıştı oraya yazdığım düşüncelerimi aynen buraya aktarmak istiyorum.
Bu şekilde bir özgürlük talebi ancak ve ancak zarar verir...Herşeyin yasalarca yürütüldüğü bir sisteme tabiyiz ve dolayısıyla hertürlü kuralına da uymak zorundayız.Hep diyoruz ya birlik ve beraberlik adına herşey diye.Geçmiş ile bugünü kıyaslaığımızda ne kadar yol aldığımızı hepimiz görüyoruz.Kürt kardeşlerimizin refahını gözardı etmek gibi bir niyette değiliz.Yeni yapılan açılımları göz önüne alırsak bunu daha da iyi anlarız.En basit örneği trt şeş.Dtp bunların çok iyi farkında ve bence bu yüzden son tavrıyla yeni bir kaos mücadelesinde aklınca.Hiç lüzumu yok

ishakyilmaz
02-24-2009, 14:36
AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün DTP'nin kürtçe Grup Toplantısı'nın ardından "TBMM çatısı altında mesajlar ortak dilden verilmeli. Provakatif bir girişim" dedi.

http://www.ihlassondakika.com/Resimler/vid_news_icon.gifVİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN... (http://videogaleri.ihlassondakika.com/videoGaleri/video.asp?id=137558)

Ergün: Türk'ün konuşmasını vatandaşlarımızın büyük bir bölümü anlamadı. Türk'ün bu yaptığı şey seçim öncesi provakatif bir girişimdir. Demokratikleşme adımları atılırken böyle provakasyonların yapılmaması gerekir. Böyle girişimler Türkiye'deki demokratikşeşme hareketine katkısı yoktur.
http://images.ihlassondakika.com/104DD29EC19E388E215FF6r.jpg

Terennüm
02-24-2009, 14:40
kızabilirsiniz ama yorumum şu :ben kürt değilim fakat
devlet eliyle trt 6 kürtçe yayın yapıyor o zaman sesimiz çıkmıyor bu adam mecliste kürtçe konuşmuş niye vuruna abalıya misali saldırıyoruz.bu tür olaylarda kürt kardeşlerimiz bizim samimiyetimizi görüyor.sonuç bu tür saldırılarda kazanan pkk madem pkkyı bitirmek istiyoruz tezlerini çürütelim....

ishakyilmaz
02-24-2009, 14:41
http://www.ensonhaber.com/images/news/159973.jpg (http://www.ensonhaber.com/politika/188203/turk-kurtce-konustu-trt-yayini-kesti.html)

ishakyilmaz
02-24-2009, 14:42
kızabilirsiniz ama yorumum şu :ben kürt değilim fakat
devlet eliyle trt 6 kürtçe yayın yapıyor o zaman sesimiz çıkmıyor bu adam mecliste kürtçe konuşmuş niye vuruna abalıya misali saldırıyoruz.bu tür olaylarda kürt kardeşlerimiz bizim samimiyetimizi görüyor.sonuç bu tür saldırılarda kazanan pkk madem pkkyı bitirmek istiyoruz tezlerini çürütelim....
Adem Kardeşim DTP'nin niyetinin altında asla iyi niyet yatmaz..!Eğer ki dürüst ve samimi olsaydılar AK Parti'nin canla başla sorunların çözümü için uğraşırken DTP provakatif eylemlerin başını çekmezdi..!

Gölge
02-24-2009, 14:45
(D)ağda (T)oplananlar (P)artisi başkanı ahmet Türk bu adamın kürtlerle onların sorunlarıyla falan ilgisi yok bu adam ajan şimdi de mecliste provakatif eylem yapıyor şerefsiz önce konuşmasını öğren sonra da soyadını değiştir öyle gel ben kürt olsam ben bile oy vermezdim bu adama bunların amacı sırf mikserlik yapmak kürt halkının dertleri ile falan ilgilenmek işin hikaye kısmı trt şeş açıldı tabi ki ak partinin yaptığı açılımlar zoruna gidiyor adamın konuşmaktan ve provake etmekten başka bir işleri yok ki (D)emokratik (T)erorist (P)artisi mensuplarının sana oy veren adamın aklına şaşarım ben be ! hadi ordan

Terennüm
02-24-2009, 14:48
bırakılım bu samimiyetin yansımasını kürt kardeşlerim versin hamdolsun onlarda farkında ama biz bir adım daha atalım inanıyorum ki kürt kardeşlerim bize koşarak gelecektir

ishakyilmaz
02-24-2009, 15:07
http://yenisafak.com.tr/resim/site/nihatergun21ea644f21b19bb8by.jpg (http://yenisafak.com.tr/Politika/?t=24.02.2009&c=2&i=171195)

Gölge
02-24-2009, 15:10
http://www.ensonhaber.com/images/news/159973.jpg (http://www.ensonhaber.com/politika/188203/turk-kurtce-konustu-trt-yayini-kesti.html)

Zerzavata bak kendisini Başbakanımızla bir tutuyor kimsin sen yav ajan tipe bak sen önce konuşmasını öğren sonra soy adını Türk değil de ahmet ajan olarak değiştir ondan sonra gel görüşelim kimsenin kürtlere ve kürtçe konuşmaya karşı olduğu yok boş yere ortalığı bulandırma :@

Üç mevsim
02-24-2009, 15:10
DTP hiç ders almıyor ya. Ya da iyi niyetli değil..

DTP'nin yaptıkları aynen bizim Refah Partisi döneminde yaptıklarımız gibi.

DTP; Refah Partisi ile AK Parti hareketini çok iyi değerlendirmeli. Haklı da olsa sivri ama hedefsiz söylemler Refah Partisi'ni hiçbir yere taşımamıştı. Ne söylediğini bilmek gerektiği kadar nasıl söylediğini de bilmek gerek. Tüm mesele bu.

Şu vaziyette DTP'nin bu yaptığı çok ayıp olmuş. Ayrıca bunun bir kaos oluşturucu tavır olduğunu, yerel seçimler öncesi Diyarbakır kalesini ve Güneydoğu illerini düşürmemek için son çırpınışlar olduğunu anlamak zor değil.

Not: Konuları birleştirdik. 3 kişi başka bir yerde 5 kişi bir yerde olmuyor ama. Hepimiz aynı konudan devam edelim.

islam
02-24-2009, 15:30
]Zerzavata [/SIZE]bak kendisini Başbakanımızla bir tutuyor kimsin sen yav ajan tipe bak sen önce konuşmasını öğren sonra soy adını Türk değil de ahmet ajan olarak değiştir ondan sonra gel görüşelim kimsenin kürtlere ve kürtçe konuşmaya karşı olduğu yok boş yere ortalığı bulandırma :@

Ayıp !!!
"Başbakanımızla bir tutuyor kimsin sen yav "
Başbakanınız kim biz tanıyamadık... Oda insan oda insan. Oda T.c Vatandaşı oda, oda millet vekili oda .. Fark ne !!! Kimseye hakaret gerek yok kanımca....

"kürtlere ve kürtçe konuşmaya karşı olduğu yok " bırakın konuşsun alacağı oy belli seçim sonu fezleke bile hazırlrsın ama bu tutum tüm Partilere zarar verir ve DTP'ye kazanım sağlar... Yanlış
Bir millet vekiline hakaret "O" na oy verenlere hakrettir o kürsüdeki Ahmet TÜRK değil !!!
Orada bir Mardin millet vekili VAr...

Âlemde sırra kadem basan şahan
Yalan aslanım bu sevgiler hep yalan
Bir tutam sevgiden acıdır geriye tek kalan
Yalan aslanım seviyorum diyenlerde yalan

Bir avuç gözyaşı üzerine yuva kuranlar
Kafasını kuma gömüp saklandığını sananlar
Kendi yanmayıp başkasını yakanlar
Yalan aslanım bu dünya dünden yalan
Bizi Hep Yanlış temsil Ettiniz !!! Biz Kürtleri Temsil EDiyoruz DEdiniz Zerdüşları temsil ettiniz... Yalan ile Dolan ile oymu alacaksın Syn Türk ... Bırak Artık Faşizimden Artık nema yok ...
WERA WIRDA NAN TUNNE AHMEDO...DE MIN FEMGIR !!!!

Gölge
02-24-2009, 15:34
Ayıp !!!
"Başbakanımızla bir tutuyor kimsin sen yav "
Başbakanınız kim biz tanıyamadık... Oda insan oda insan. Oda T.c Vatandaşı oda, oda millet vekili oda .. Fark ne !!! Kimseye hakaret gerek yok kanımca....

"kürtlere ve kürtçe konuşmaya karşı olduğu yok " bırakın konuşsun alacağı oy belli seçim sonu fezleke bile hazırlrsın ama bu tutum tüm Partilere zarar verir ve DTP'ye kazanım sağlar... Yanlış
Bir millet vekiline hakaret "O" na oy verenlere hakrettir o kürsüdeki Ahmet TÜRK değil !!!
Orada bir Mardin millet vekili VAr...

Âlemde sırra kadem basan şahan
Yalan aslanım bu sevgiler hep yalan
Bir tutam sevgiden acıdır geriye tek kalan
Yalan aslanım seviyorum diyenlerde yalan

Bir avuç gözyaşı üzerine yuva kuranlar
Kafasını kuma gömüp saklandığını sananlar
Kendi yanmayıp başkasını yakanlar
Yalan aslanım bu dünya dünden yalan
Bizi Hep Yanlış temsil Ettiniz !!! Biz Kürtleri Temsil EDiyoruz DEdiniz Zerdüşları temsil ettiniz... Yalan ile Dolan ile oymu alacaksın Syn Türk ... Bırak Artık Faşizimden Artık nema yok ...

WERA WIRDA NAN TUNNE AHMEDO...DE MIN FEMGIR !!!!

İslam senin ne olduğunu biliyoruz asıl senin yaptığın iki yüzlülük ayıp ahmet türk aldı zevatın ne olduğu belli ortada adam alenen ben teröristim diyor insanlıkla falan alakası yok o yaratığın savunuculuğunu yapma bana demegoji yapma yeterince demegoji yapıyorsun zaten forumda !

islam
02-24-2009, 15:38
Way ben Adamı savundummu ?
Bak bakim neyazmışım Faşist birini ben korumanmda kollamam da...
Ben Sadece Ona oy verenlere Hakretin gittiğini ve Onun Tüzel kişiği olan bir Millet vekili olduğunu hatırlattım...
Ve ona gereken cevabımı mesajımla verdim:....
sanırım mesajı okumadan:...
Yazdınız ve bana hakaret size çok büyük haz veriyor sanıyorum...

islam
02-24-2009, 15:42
oRADA aHMET sANA BURDA eKMEK YOK seN BENİ aNLADIN YAZIYOR...
bENBırak artık bu oyunları Ve Dedimki Bırakın şunu kendi haline oy kaybetsin üzerine gidildikçe oy kazanır...
ama anlamadan konuşmak güzellll...

Gölge
02-24-2009, 15:44
Way ben Adamı savundummu ?
Bak bakim neyazmışım Faşist birini ben korumanmda kollamam da...
Ben Sadece Ona oy verenlere Hakretin gittiğini ve Onun Tüzel kişiği olan bir Millet vekili olduğunu hatırlattım...
Ve ona gereken cevabımı mesajımla verdim:....
sanırım mesajı okumadan:...
Yazdınız ve bana hakret size ço k büyük haz veriyor sanorom...

Ben o adamın vekil olmasına ve insan olarak kale alınmasına da karşıyım türk halkı ile kürt halkını her daim karşı karşıya getirenlerin benim gözümde ne insan ne de vekil gibi bir değeri yoktur onun hakkında kim bana yazarsa tepki alır benim ona yaptığım yorum az bile yoksa ben kimseye hakaret etme derdinde falan değilim gereken neyse onu yazarım farkındaysan eğer birçok konuya bulaşmam bu forumda ama iş ahmet türk olunca işler değişir ......

islam
02-24-2009, 15:45
SAyın Gölge Özrünüzü Bekliyorum !!!!

Üç mevsim
02-24-2009, 15:47
Aslında ikiniz de aynı şeyleri söylüyorsunuz arkadaşlar. Uzatmanın lüzumu yok, enerjimizi boşa harcamayalım.

feda35
02-24-2009, 16:09
türkiye elden gidiyor
yakında ülkenin ismi KÜRTİYE olursa hiç saşırmam

Üç mevsim
02-24-2009, 16:10
türkiye elden gidiyor
yakında ülkenin ismi KÜRTİYE olursa hiç saşırmam

Söyler misiniz, nereye gidiyormuş Türkiye ? Gerçekten merak ettim..

Duygu'Seli~
02-24-2009, 16:33
Burası Türkiye Cumhuriyeti..Resmi dilide Türkçedir.. Halkın temsil edildiği mekan Kürdistan meclisi değil TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'dir..

Bu ülkede kürdüde arabıda,çerkezide,lazıda vs vs var..Herkese saygıda sevgide eşit.. Kimseye azınlık muamelesi yapıldığı yok..Kendilerini azınlık gibi görenlerdedir kusur..!!

Dtp bir terör örgütünün borazanlığını yapan HAİN bir partidir..Kimse onların avukatlığına soyunup '' ne var bunda konuşulabilir,doğaldır,başbakanda konuşmuştur'' vs vs gibi söylemlerle bize katil terör örgütünün savunuculuğunu yapmasın..!! Mehmetçiğimize düşman ve katil gözüyle bakan bir partinin bütün bireyleri ağızlarıyla kuş tutsalar dahi savunulamazlar,desteklenemezler..!! Destekleyenlerde haindir..!!

Başbakan açılan bir kanalda ayrım yapmadığını,vatandaşlarını azınlık konumuna sokmadığını göstermek için,bir centilmenlikle sadece ufak bir tebrik yapmış ve akabinde bütün konuşmasını TÜRKÇE devam ettirmiştir..!!

Oysa Ahmet Türk'ün yaptığı sadece provakatif bir eylem,tahrik amacı taşıyan bir harekettir..Güya ona tepki gösterilecek ve tepki gösterenler KÜRT halkına şikayet edilip ''bakın bize tahammül edilemiyor'' manasına getirilecek.. Biz aptal değiliz..!!

Sen Türkiye Cumhuriyet'i vekili olduğunu kabul edip and içiyorsun,yemin ediyorsun ve sonrasında buna ters düşecek eylemlerle kendini haklı ve mağdur rolüne sokmaya çabalıyorsun..!! DEVLETİN RESMİ DİLİ TÜRKÇE'DİR yasasını ihlal edip yeminini bozup suç işliyorsun sonrada ÜSTE çıkma çabasına giriyorsun..!!

Kimse ''eli kanlı terör örgütünü savunup,mehmetçiğe KATİL'' diyen örgütün sözcülerine ŞEREFSİZ dediğim için ve dahası hakaret ettiğim için(ve diyen bazı arkadaşlarım var onlar için) beni(bizi) suçlayamaz..!! Suçlayan haindir..Var mı dahası..? Gerçek olan bir şeyi savunduğumuz için kimse bizi eleştiremez..Ahmet Türk haindir..mehmetçiklerimize KATİL diyen adam şerefsizin önde gidenidir..Var mı itirazı olan..Tartışmaya hazırız..!!

Ahmet Türk kürtleri destekleyen bir parti lideri değil pkk gibi adi bir örgütün borazanlığını yapan bir partinin lideridir..!!

Trt gerekeni yapmış ve yayını kesmiş.. Böyle provakatöre meydan vermekte ayrı bir yanlış olurdu zaten..!!

Meclisinde üzerine düşen görevi yapıp ''anayasayı ihlal edip suç işleyen'' bu adam hakkında soruşturma başlatması gereklidir..!! Meclisin üzeirne düşeni yapacağına inanıyorum..!!

Ayrıca bu durumdan yine kendilerine pay çıkartıp bu olaydan dahi HÜKÜMETİ suçlayıp üzerine gitmeye çalışan bazı gafiller var..Hükümetin etnik gruplar üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ve ülkeyi kaosa sürükledğini öne süren bu diğer tahrikçiler yine kendilerini gösterme çabasındalar..Avuçlarını yalasınlar..;)
Vatandaşlarına eşit şekilde yaklaşmaya çalışan bir hükümeti kimse suçlayamaz..Bunada gereken cevabı halk verecektir..
selametle..

balbal
02-24-2009, 16:54

c) Tüzük ve programlarının yazımı ve yayınlanmasında, kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçe’ den başka dil kullanamazlar; Türkçe’den başka dillerde yazılmış pankartlar, levhalar, plaklar, ses ve görüntü bantları, broşür ve beyannameler kullanamaz ve dağıtamazlar; bu eylem ve işlemlerin başkaları tarafından da yapılmasına kayıtsız kalamazlar. Ancak, tüzük ve programlarının kanunla yasaklanmış diller dışındaki yabancı bir dile çevrilmesi mümkündür.

son durak
02-24-2009, 16:57
bunların cogusu kürt bile degil ermeni asıllı pislikler

Feyza
02-24-2009, 17:35
Burası Türkiye Cumhuriyeti..Resmi dilide Türkçedir.. Halkın temsil edildiği mekan Kürdistan meclisi değil TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'dir..

Bu ülkede kürdüde arabıda,çerkezide,lazıda vs vs var..Herkese saygıda sevgide eşit.. Kimseye azınlık muamelesi yapıldığı yok..Kendilerini azınlık gibi görenlerdedir kusur..!!

Dtp bir terör örgütünün borazanlığını yapan HAİN bir partidir..Kimse onların avukatlığına soyunup '' ne var bunda konuşulabilir,doğaldır,başbakanda konuşmuştur'' vs vs gibi söylemlerle bize katil terör örgütünün savunuculuğunu yapmasın..!! Mehmetçiğimize düşman ve katil gözüyle bakan bir partinin bütün bireyleri ağızlarıyla kuş tutsalar dahi savunulamazlar,desteklenemezler..!! Destekleyenlerde haindir..!!

Başbakan açılan bir kanalda ayrım yapmadığını,vatandaşlarını azınlık konumuna sokmadığını göstermek için,bir centilmenlikle sadece ufak bir tebrik yapmış ve akabinde bütün konuşmasını TÜRKÇE devam ettirmiştir..!!

Oysa Ahmet Türk'ün yaptığı sadece provakatif bir eylem,tahrik amacı taşıyan bir harekettir..Güya ona tepki gösterilecek ve tepki gösterenler KÜRT halkına şikayet edilip ''bakın bize tahammül edilemiyor'' manasına getirilecek.. Biz aptal değiliz..!!

Sen Türkiye Cumhuriyet'i vekili olduğunu kabul edip and içiyorsun,yemin ediyorsun ve sonrasında buna ters düşecek eylemlerle kendini haklı ve mağdur rolüne sokmaya çabalıyorsun..!! DEVLETİN RESMİ DİLİ TÜRKÇE'DİR yasasını ihlal edip yeminini bozup suç işliyorsun sonrada ÜSTE çıkma çabasına giriyorsun..!!

Kimse ''eli kanlı terör örgütünü savunup,mehmetçiğe KATİL'' diyen örgütün sözcülerine ŞEREFSİZ dediğim için ve dahası hakaret ettiğim için(ve diyen bazı arkadaşlarım var onlar için) beni(bizi) suçlayamaz..!! Suçlayan haindir..Var mı dahası..? Gerçek olan bir şeyi savunduğumuz için kimse bizi eleştiremez..Ahmet Türk haindir..mehmetçiklerimize KATİL diyen adam şerefsizin önde gidenidir..Var mı itirazı olan..Tartışmaya hazırız..!!

Ahmet Türk kürtleri destekleyen bir parti lideri değil pkk gibi adi bir örgütün borazanlığını yapan bir partinin lideridir..!!

Trt gerekeni yapmış ve yayını kesmiş.. Böyle provakatöre meydan vermekte ayrı bir yanlış olurdu zaten..!!

Meclisinde üzerine düşen görevi yapıp ''anayasayı ihlal edip suç işleyen'' bu adam hakkında soruşturma başlatması gereklidir..!! Meclisin üzeirne düşeni yapacağına inanıyorum..!!

Ayrıca bu durumdan yine kendilerine pay çıkartıp bu olaydan dahi HÜKÜMETİ suçlayıp üzerine gitmeye çalışan bazı gafiller var..Hükümetin etnik gruplar üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ve ülkeyi kaosa sürükledğini öne süren bu diğer tahrikçiler yine kendilerini gösterme çabasındalar..Avuçlarını yalasınlar..;)
Vatandaşlarına eşit şekilde yaklaşmaya çalışan bir hükümeti kimse suçlayamaz..Bunada gereken cevabı halk verecektir..
selametle..
Duygu artlar feda olsun sana... ++++

Üç mevsim
02-24-2009, 17:51
En çok da neye üzülüyorum, Nihat Ergün'ün dediği gibi provokatif oldu, yani provokasyona açık çok insanımız var. İnşallah olan, bu ülkenin kazanımlarına olmaz. Milliyetçi olduğunu sananlar 'vatan elden gidiyor' diye yendien ayaklanacak şimdi..

Oysa çok yol katetmiştik, yazık oldu..

Ertuğrul ÖZGÜL
02-24-2009, 18:04
Allahın gazabına uğraın bölmeye çalışanlar

Feyza
02-24-2009, 18:10
En çok da neye üzülüyorum, Nihat Ergün'ün dediği gibi provokatif oldu, yani provokasyona açık çok insanımız var. İnşallah olan, bu ülkenin kazanımlarına olmaz. Milliyetçi olduğunu sananlar 'vatan elden gidiyor' diye yendien ayaklanacak şimdi..

Oysa çok yol katetmiştik, yazık oldu..Milliyetçi olduğunu sananlar aptaldır bu tuzağa düşer ama sanmayanlar gerçekten Ülkesi'ni sevenler (milliyetçiler) bu tuzağa düşmezler. Bu halk o kadar cahil değil, kapasiteleri korkakların kapasitesinden daha geniş. iyiyi kötüyü, doğruyu, yanlışı ayırt etmeyi bilmeselerdi oynanan oyunlara rağmen Ak Parti ikinci kez rekor oyla iktidar olamazdı. Felaket senaryoları yazmanıza gerek yok. ;;)

Üç mevsim
02-24-2009, 18:15
Milliyetçi olduğunu sananlar aptaldır bu tuzağa düşer ama sanmayanlar gerçekten Ülkesi'ni sevenlerin (milliyetçiler) bu tuzağa düşmezler. Bu halk o kadar cahil değil, kapasiteleri korkakların kapasitesinden daha geniş. iyiyi kötüyü, doğruyu, yanlışı ayırt etmeyi bilmeselerdi oynanan oyunlara rağmen Ak Parti ikinci kez rekor oyla iktidar olamazdı. Felaket senaryoları yazmanıza gerek yok. ;;)

Size öyle geliyor olabiliyor. Ülkemizin genelinde TRT Şeş'e ve Kürtlere maalesef nasıl bakıldığını biz biliyoruz.. Yoğun bir propaganda var ve halk dolduruşa gelebiliyor. Laiklik konusunun artık içi boşaldı, halkımız bu konuyla kandırılamaz ama MİLLİ DUYGULAR ın kışkırtılması, kamçılanması halkımızın açık kapısı...

Feyza
02-24-2009, 18:35
Size öyle geliyor olabiliyor. Ülkemizin genelinde TRT Şeş'e ve Kürtlere maalesef nasıl bakıldığını biz biliyoruz.. Yoğun bir propaganda var ve halk dolduruşa gelebiliyor. Laiklik konusunun artık içi boşaldı, halkımız bu konuyla kandırılamaz ama MİLLİ DUYGULAR ın kışkırtılması, kamçılanması halkımızın açık kapısı...
Asıl size öyle geliyor. Özgün bey ev sohbetlerine katılıyoruz, seçim çalışmalarında halkın nabzını tutuyoruz bu haldeyken "ben öyle sanıyorurum" öylemi. Halkı kimse dolduruşa getiremiyor. Bir çok siyasi parti ev sohbeti yapıyor ardındanda biz giriyoruz ve genel anlamda dolduruşa gelmediklerini görüyoruz. Teyzenin biri her geleni dinliyoruz ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz kızım, biz onlar kadar cahilmiyiz demişti, daha neler neler demişti hiç unutmuyorum o sözlerini... Siz tasalanmayın bu Ülkenin insanları neyin ne olduğunu biliyor kardeşçede yaşıyor. Birileri kendini boşuna ortalıkta paralıyor...;;)

Üç mevsim
02-24-2009, 18:46
Asıl size öyle geliyor. Özgün bey ev sohbetlerine katılıyoruz, seçim çalışmalarında halkın nabzını tutuyoruz bu haldeyken "ben öyle sanıyorurum" öylemi. Halkı kimse dolduruşa getiremiyor. Bir çok siyasi parti ev sohbeti yapıyor ardındanda biz giriyoruz ve genel anlamda dolduruşa gelmediklerini görüyoruz. Teyzenin biri her geleni dinliyoruz ama biz neyin ne olduğunu biliyoruz kızım, biz onlar kadar cahilmiyiz demişti, daha neler neler demişti hiç unutmuyorum o sözlerini... Siz tasalanmayın bu Ülkenin insanları neyin ne olduğunu biliyor kardeşçede yaşıyor. Birileri kendini boşuna ortalıkta paralıyor...;;)

Ne güzel öyleyse..

Ötede beride eylemler başlamaz inşallah.. Bu ülkenin kardeşilğine DTP kadar MHP de zarar veriyor...

Feyza
02-24-2009, 18:55
Ne güzel öyleyse..

Ötede beride eylemler başlamaz inşallah.. Bu ülkenin kardeşilğine DTP kadar MHP de zarar veriyor...
ZARAR VERENİN DERSİNİ SANDIKTA HALK VERİYOR AMA DTP İLE MHP Yİ AYNI KEFEYE KOYMAK YANLIŞ.

feda35
02-24-2009, 21:13
özgün genç görmüyorsunuz herlade umarım kör deilsinizdir
adamlara kürtçe tv açarrsan onlarında yavaş yavaş...........
adamlar hükümeti takmıyo bile görmüyonmu çıkıyolar kürtçe konuşuyolar
bu normal bi durum mudur sizce

Duygu'Seli~
02-24-2009, 22:46

Önce haddinizi bilin laflarınızı ahlaklıca seçin ondan sonra gelin yorum yapın..
Adamlara kürtçe tv açarsanız böyle olur demek ne demek..? Bİz o kanalı o adiler için değil değer verdiğimiz ve diğer vatandaşalrımızdan ayırmdığımız KÜRT halkı için açtık.. Sizi azınlık kabul etmiyoruz,hepimiz biriz dedik ve onları çok mutlu eden bu güzel ilke imza attık..!!

Hükümeti sadece onlar değil,hükümete muhalif olan kimse takmıyor..Siz takıyormusunuz..? Türkiye Cumhuriyet'i anayasasını ihlal eden,hükümeti takmayan hak ettiği cezayı alır müsterih olun..!! Hükümet bu adi örgüt borazanlarının destekçisi değil.. Gerekli hassasiyeti gösterip rahatsızlıklarını dile getirdiler..

Bu provakatif eylemden kendinize pay çıkartıp hükümeti suçlamaya çabalarsanız avucunuzu yalarsınız..Artık kimse sözde milliyetçilerin sözüne itibar etmiyor..Samimi olun..!!;;)

Beritan
02-24-2009, 22:58
bencede bu hükümeti karalamaydı...
"kürtçe tv açtılar ama ; bakın bizi konuşturmuyolar..görün bizi nasıl susuturdular.."

themither!
02-24-2009, 23:14
TBMM'de Kürtçe skandalı
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, TBMM'deki grup toplantısını Kürtçe gerçekleştirdi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Meclis Grup toplantısının bir bölümünü Kürtçe yapıtı.
Türk konuşmasında 21 Şubat’ın dünya anadili günü olarak kutlandığını belirterek, “çok kültürlülüğü geliştirecek olanın çok dillilik olacağını" söyledi. Türk, TRT Şeş'te Kürtçe yayın yapılabildiğini ancak bunun yasal dayanağının olmadığını söyledi. Kürtçe'nin halka yasak AKP ve devlete serbest olduğunu sözlerine ekledi.
Türk konuşmasının devamında Kürtçe konuşmaya başladı. Türk’ün bu sözleri ayakta alkışlandı. Bu sırada TBMM TV yayını kesti.

BAŞBAKAN KONUŞUYOR, BEN NİYE KONUŞAMIYORUM?

Türk, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Şimdi birileri çıkacak parlamentoda böyle bir şey olmaz diyecek. Eğer bu ölçü alınırsa o zaman çarşaflıların da gruplara gelmemesi lazım. Ama gelip grupta oturuyorlar” dedi. Türk “Başbakan, başbakan olarak Kürtçe konuşuyor ben niye Kürtçe, insanlarıma seslenmiyorum” diye konuştu.

Türk, konuşmasını Kürtçe yaptığı Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Grupta ne söylediniz?” şeklindeki bir soruya Türk “Ben dillerin güzelliği, dillerin kardeşliği, dillerin zenginliğinden söz ettim. Günümüz dünyasında dillerin meşru olması, kaybolmaması, dillerin bir zenginlik olduğu mantığıyla bu dilin yaşatılması konusunda mesaj verdim" diye konuştu.

TRT 3’ün yayını kesmesini ise Türk “Onu tahmin ediyorduk” şeklinde değerlendirdi. Türk, Kürtçe konuşmasıyla ilgili Meclis Başkanlığı'na bilgi vermediklerini de sözlerine ekledi

http://ozturkler.com/images/ozturkler.gif

Ertuğrul ÖZGÜL
02-25-2009, 00:40
adamın soyadı türk kendi türk düşmanı

Ertuğrul ÖZGÜL
02-25-2009, 01:06
amaç belli söylemeye ne hacet

Üç mevsim
02-25-2009, 12:03

feda35 bu olayın Kürt kökenli vatandaşlarımıza yönelik açılımlar ile ne alakası var. Elma ile armutları karıştırmaktaki ısrarınızı anlayamıyorum. 18 yıl önce TBMM'de Kürtçe yemin edildi, o zaman TRT Şeş mi vardı..

Bunlar taviz değil ki; Kürt kökenli vatandaşların yıllar yılı gaspedilmiş haklarıdır bunlar. Bir TRT Şeş, bir Kürdoloji Enstitüsü, bir GAP'ı canlandırma... Bunlar, adalet için barış için kardeşlik için heyecanla inşa edilen kardeşlik köprüleridir.

Gelişmeleri iyi okuyabilsek Ahmet Türk'ün yaptığı çıkışın bu açılımları gizleme telaşı olduğunu görebiliriz.

Diyarbakır için savaşıyorlar, ama bizim olacak inşallah...