fatih kısaparmak balon baskılı balon AK Parti İzmir Adayımız AKSOY CHP Adayı Kocaoğlu'nu Fena Sıkıştırdı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti İzmir Adayımız AKSOY CHP Adayı Kocaoğlu'nu Fena Sıkıştırdı

ishakyilmaz
02-13-2009, 15:08
KOCAOĞLU İLE AKSOY KOZLARINI PAYLAŞTI
http://www.cafesiyaset.com/photos/860183869.jpg 13 Şubat 2009 11:26
CHP adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AKP adayı Taha Aksoy,televizyon ekranlarında seçim döneminin ilk tartışmasını yaptı. İşte o diyalog...
http://www.cafesiyaset.com/1v2/images/fontpx.gif http://www.cafesiyaset.com/1v2/images/fontpx10.gif http://www.cafesiyaset.com/1v2/images/fontpx12.gif http://www.cafesiyaset.com/1v2/images/fontpx14.gif http://www.cafesiyaset.com/1v2/images/fontpx16.gif

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 29 Mart Yerel seçimlerinde yarışacak olan CHP adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AKP adayı Taha Aksoy, televizyon ekranlarında seçim döneminin ilk tartışmasını yaptı.

Aksoy'un arsenikli su ve metro eleştirilerinin ardından "İzmir iyi yönetilemiyor" sözleriyle gerginleşen Kocaoğlu'nun, "Aksoy aday olmadı, görevlendirildi. Aksoy, ödev adamı" yanıtıyla devam eden tartışma centilmenlik vadeden sözlerle noktalandı.

Habertürk TV'de yayımlanan `Teke Tek' programına konuk olan Kocaoğlu ve Aksoy, İzmir'deki seçim yarışında gündeme gelecek tartışma konularının da sinyalini verdi. Aksoy, İzmir'i istemeyen partiden kuşku duyulması gerektiğini belirterek, "İzmir, geçmişte yıldız bir kentti. Ankara, İstanbul'dan sonra ikinciliği başkent olmasıyla İzmir'in elinden almıştı. Ancak, bugün İzmirliler karamsarlık, yılgınlık içindedir. AKP olarak İzmirlinin hizmetine talibiz" dedi. Hükümet'in kentler arasında ayrımcılık yapmadığını, Aziz Kocaoğlu'nun talebi üzerine UNIVERSIADE'ye destek verildiğini, Dış Hatlar Terminali, Beydağ Barajı, Çevre Yolu gibi projelerin bitirildiğini belirten Aksoy, AKP Hükümeti'nin İzmir'den hiçbir şey esirgemediğini söyledi. Aksoy, "Belediye ile merkezi hükümet aynı partiden olursa bir sinerji olur, hedef, üslup aynı olur. İletişim rahatlar. Sorunlar daha rahat teşhis edilir" dedi.

Aksoy, daha sonra tartışma üslubunu sertleştirdi. İzmir'de yönetim sorunu olduğunu belirten Aksoy, UNIVERSIAED'de Genel Koordinatör olarak atandığında görevlilerde bir erk bekleyişi olduğunu söyledi. Kocaoğlu ise Aksoy'a "Devlet erki bekleniyordu. Başka bir şey değil" dedi. Üçyol- Üçkuyular metro projesinde iki müteahhitle iki ayrı ihaleyle çalışıldığını, ancak 1 metre ray döşenemediğini belirten Aksoy, 17 ay inşaat süresi olan metronun bitmesi için 15 ay ek süre verildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesi'ni özkaynaklarıyla yaptığını ilan ederek, TCDD'yi devre dışı bıraktığını, bunun doğru olmadığını dile getiren Aksoy, "Bu projenin de ne zaman biteceği belli değil. Proje ne zaman bitecek? Katarlar ne zaman gelecek?" dedi. Aksoy, sudaki arsenik sorunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'den öğrenmiş olmasına, Kocaoğlu'nu bu bilgiyi kamuoyuna açıklamamasına çok üzüldüğünü, rencide edildiğini söyledi. Dünya Sağlık örgütünün litrede 10 miligram arseniğin zararına dikkat çekmesi, Sağlık Bakanlığı'nın da bunun takipçisi olmasına Kocaoğlu'nun tepki göstermesine anlam veremediğini belirten Aksoy, "Eğer arseniğin zararı yoksa, okullara neden su dağıttınız. Arsenikli suyun maliyeti ne oldu" diye sordu.

Aziz Kocaoğlu, İzmir'in vergi olarak Türkiye bütçesine katkısının artmasına karşın, aldığı payın düştüğünü söyledi. UNIVERSIADE'de de devlet erkinin mutlaka gerekli olduğuna dikkat çekerek, "THY desteği gerekiyordu. Kapı duvar. TRT desteği gerekiyordu. Kapı duvar. Hükümet destek verince işler yürütülebildi. Aliağa- Menderes raylı sistem projesini kendi özkaynaklarımızla yaptığımız doğrudur. AKP Hükümeti'nden önce TCDD sinyalizasyon ve elektrifikasyonu tamamlamış. Ne TCDD'nin ne Ulaştırma Bakanlığı'nın yapılan inşaatlara 1 TL katkısı yoktur. Ortak şirket katarları alacak, işletmesini yapacak" dedi.

Son 5 yılda 825 milyon TL Hazine'ye borç ödediklerini belirten Kocaoğlu, hiçbir belediyenin bu oranda ödeme yapmadığını söyledi. İzmir'deki ekonomik gerilemenin 1975'lerde başladığını belirten Kocaoğlu, "Bizim dönemimizde oteller, yatak sayısı arttı. Yatarımlar ve vizyonumuzla kenti kalkındırmaya başladık" dedi.

Arsenikli suyun 2007'de tespitinin ardından üniversitelerle çözüm için protokol yaptıklarını, yağışlar nedeniyle oranın düşmesinin ardından 2008 yazında tekrar yükselmesiyle arıtma tesisi önlemlerini aldıklarını söyledi. Ankara'dan Başbakan Erdoğan'ın "Ben baraj yapacağım, sen havasını atacaksın" sözleri, pek çok bakanın İzmir'e yönelik açıklamalarıyla baskı altında bırakıldıklarını belirten Kocaoğlu, ancak bilim adamlarından aldıkları önlemlerle ilgili destek aldıklarını dile getirdi. İzmir'de yaptıkları Uluslararası Arsenik Sempozyumu'nda, litrede 50 mikrograma kadar insan sağlığına zararın olmadığı yönünde sonuç çıktığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Anadolu'daki pek çok kentte 50- 60 mikrogram arsenikli su bulunuyor. İzmir'de 4 ay boyunca metreküpü 10 Kuruşa indirdikleri su bedelinin maliyetinin 60 milyon TL, arsenik tesisinin ise 30 milyon TL'dir" dedi.

Aksoy, tartışmanın son bölümünde Kocaaoğlu'na kişi olarak güvendiğini ancak, bir kurumu ve kenti ufka taşımak konusundaki stratejik güvenli ilgili sıkıntısı olduğunu söyledi. Aksoy, "Kocaoğlu'yla ilgili bu sıkıntım olmasa aday olmazdım. Kocaoğlu, İzmir'deki yılgınlığı iyi göremiyor. Sadece metronun 2 kez ihale edilip bitirilememesi sürecine bakın. Buna iyi yönetim diyorsanız, bir şey diyemem" dedi. Bu sözlere sinirlenen Kocaoğlu, önce kendisiyle ilgili bir yönetim zafiyeti olmadığını söyledi. Kocaoğlu, Aksoy'a "Siz aday olmadınız, görevlendirildiniz. Siz ödev adamısınız. İzmir'in ödediği vergiyle Genel bütçeden aldığı payla ilgili görüşlerinizi duyduk. Harhalde TBMM'de İzmir'le ilgili kenti koruyan önergeler verdiniz ki, sizi aday gösterdiler" dedi.

Aksoy, bu sözlere tepki göstererek, "Sayın Kocaoğlu, kinayeli konuşarak önerge vermediğimi ima ediyor. Ancak, kentle ilgili eğitim bilgisayarla yapılması, İskandinav turistlerin İzmir'de ağırlanması gibi önemli projeleri takip ediyorum" diye yanıt verdi. Programın sonunda, her iki aday da eleştirilerin seçim döneminde normal olduğunu, sürecin centilmence geçeceğini söyledi.