fatih kısaparmak balon baskılı balon Ak parti Kur'an'da Yasaklanmış olan faizci sistemi neden kaldırmıyor. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ak parti Kur'an'da Yasaklanmış olan faizci sistemi neden kaldırmıyor.

novek
04-08-2010, 20:46
dindar bir parti AKP oldugundan soruyorum.
ARKADAŞLAR biliyorsunuz kuranda faizci kapitalist sistem yasaklanmıştır. ayrıca buna göre bankacılık sisteminin faiz adı altında para satmasıda yanlıştır.
çünkü parayı satmak enfilasyona sebep olmaktadır.
faizsiz bankacılık denen bankalar ise masraf adı altında gizli faiz almaktadır.
buna göre banakaların kapatılması sadece para transferine (para satmaya dayalı olmayan)
bir sistem kurulmalıdır.
aşagıda benimde çok saygı duydugum erbakanın 1991 de yapmış oldugu konusmayı dinleyebilirsiniz.
bu videoda erbakan tam bir solcu gibi konusuyor :)

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yMhmDAXTC1o&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yMhmDAXTC1o&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BIUSXYOTOEE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BIUSXYOTOEE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

bankaların ulke halkına nasıl zarar verdigini ogrenmek isteyenler foruma haberler bölümüne koymuş oldugum zeitgeist addendum belgeselini izlesin.

EpiVaTeS
04-08-2010, 20:47
Sen Komunist değilmisin...
Komunistlerin ne işi olur Kur'an ile kitap ile...=)

novek
04-08-2010, 20:49
Erbakan yıllarca adil duzen dedi aslında dedigi dini bir sosyalizmdir ama kimse ciddiye almadı.
faizsiz sistem dedi işte ekonomik krizler gosteriyor.
gerçegi.

EpiVaTeS
04-08-2010, 20:51
Erbakan yıllarca adil duzen dedi aslında dedigi dini bir sosyalizmdir ama kimse ciddiye almadı.
gerçegi.

Şimdi sen Sosyalistmisin...???
Yoksa Komunist ni...???

Mavera
04-08-2010, 20:52
Türkiye seri sistemlemi yönetiliyor ki ak parti degistirsin yok madem faize el atacak o halde toptan bir rejim degisikligi yapsin öyle detaylarla ugrasmasin bu arada rejim degisikligi deyince hemen atlayip komunizm narasi atma :)

novek
04-08-2010, 20:53
Şimdi sen Sosyalistmisin...???
Yoksa Komunist ni...???
sen galiba bilmiyorsun her sosyalist aslında komunisttir.
demogoji yapmayıda bilmiyon.

Ahmet Yasin
04-08-2010, 20:53
Abi biraz ondan biraz budan işine nasıl geliyorsa oralı oluyor.kapitalizmden başka her kapıya kondu arkadaş.

EpiVaTeS
04-08-2010, 20:54
Senin yaptığın düz mantığa göre Türkiyede Komunist bir devlet...
Sosyal devlet ya o bakımdan...
Her Komunist sosyalist olabilir ama Her sosyalist asla Komunist değildir...

Mavera
04-08-2010, 20:54
gerçegi.

kardes yanlis forumdasin milli görüs forumu iki sokak asagida :).. erbakan yillardir hep birseyler diyor ;)..

EpiVaTeS
04-08-2010, 20:56
kardes yanlis forumdasin milli görüs forumu iki sokak asagida :).. erbakan yillardir hep birseyler diyor ;)..
:w:;ı::hihi2:

Mavera

chp lilerde sosyalist oldugunu idda ediyor onlardami gomunist bu arada gomunist demisken simdi tv de vizentole tuuba yi izliyorum senin yoldaslari daglara, taslara isim yaziyor :D

novek
ak parti dindarım diyorya o halde neden kurana göre faizi kaldırmıyor? bankaları kaldırmıyor.

Ahmet Yasin
Her ne kadar muhalefette olsa Erbakan hocamıza laf yok :gül:

novek
04-08-2010, 20:58
kesinlikle katılıyorum.
ayrıca çok severim bende kendisini samimi soyluyorum.

Mavera
04-08-2010, 20:58
ak parti dindarım diyorya o halde neden kurana göre faizi kaldırmıyor? bankaları kaldırmıyor.

Ak parti dindarlik gibi bir iddasi yok ki kaldiki partilerin öyle bir takintisida yoktur ak partinin cizgisi muhafazakar demokrattir..
Dedigim gibi senin bahsettigin parti sp dir zaten bu siralar onlarda solcularla iyi anlasiyor takil oraya körler sagirlar, birbirini agirlar misali getirirsiniz adil düzeni ;)..

Seyyah
04-08-2010, 20:59
Akparti Kur-an da yer alan diğer şeyleri serbest bırakınca laiklikde laiklik kemalizmde kemalizm diye çığırtganlık yapıp şimdi faizi Akpartiye itham edip hesapmı soruyosun?
Yahu kardeşim inan bana kominizm felan kendi çapında birşeylerin reklamını yapıyosunya, sadece hem kendini hemde savunduğun seyi gözümüzde biraz daha basitleştirip gülünç hale getiriyorsun.
Cidden merak ediyorum inanıyomusun bir kişi sadece bir kişide etkili olacağına?

novek
04-08-2010, 21:01
benim yazdıklarımı foruma giricek olanlar okuycak onlar akıl mantık suzgecinden geçircekler ozaman gerçekler ortaya çıkacak.
tartışma bölümü degilmi burası forum tartışmaktır.

Mavera
kusura bakma kardes ama benim icin muhalefet, muhalefettir ve yanlis gördüklerimi elestirmek hakkimdir..
Onlar bize demedigini birakmayacak bizlerde her daim mevlana misali kucak acacagiz acik söyleyim ne Mevlanayim nede onun kadar sabirliyim..
Bülent arinc büyügümüz gibi saygida, hürmette kusur etmeyiz ama elestirimide asla esirgemem..
yok zaten erbakani benimseseydim milli görüscü olurdum ;)

Ahmet Yasin
kesinlikle katılıyorum.
ayrıca çok severim bende kendisini samimi soyluyorum.

Pardon ama senin samimiyetine inanmıyorum samimi olsaydın kaç gündür burda komunizm propogandası yapma yüzünü göstermezdin :kızdım:
bıktık yaw bu komunizmden eğer birazda içimizde iyi bişey varsa bile senin bu takıntılar yüzünden oda gitti bak bizi iyice soğuttun komunizm denen şeyden...

novek
04-08-2010, 21:02
kusura bakma kardes ama benim icin muhalefet, muhalefettir ve yanlis gördüklerimi elestirmek hakkimdir..
Onlar bize demedigini birakmayacak bizlerde her daim mevlana misali kucak acacagiz acik söyleyim ne Mevlanayim nede onun kadar sabirliyim..
Bülent arinc büyügümüz gibi saygida, hürmette kusur etmeyiz ama elestirimide asla esirgemem..
yok zaten erbakani benimseseydim milli görüscü olurdum ;)
erbakan eleştirdiyse dogruluk payı yuksektir.

Mavera
04-08-2010, 21:04
anlasildi sen milli görüscü gomunistsin :).. erbakanin her dedigi dogru olsaydi, her yaptigi dogru olsaydi su anda altinolukta emekliligin keyfini cikarmazdi..
Evet hoca bir dahidir, bu ülkeye hizmetleri olmustur ama gelisen ve degisen türkiye ye ayak uyduramamistir o yüzden de halk onu erken emekli (80 yasinda) etmistir yoksa erbakan hocanin bu ülkeye verecegi cok sey vardi!

Seyyah
04-08-2010, 21:05
Şimdi sen Erbakanı destekliyosun öylemi?

novek
04-08-2010, 21:06
anlasildi sen milli görüscü gomunistsin :).. erbakanin her dedigi dogru olsaydi, her yaptigi dogru olsaydi su anda altinolukta emekliligin keyfini cikarmazdi..
Evet hoca bir dahidir, bu ülkeye hizmetleri olmustur ama gelisen ve degisen türkiye ye ayak uyduramamistir o yüzden de halk onu erken emekli (80 yasinda) etmistir yoksa erbakan hocanin bu ülkeye verecegi cok sey vardi!

erbakanada karşı psikolojik karalama hareketları basın yoluyla çok yapılmıştır.
halk elbette oy vermez.

novek
04-08-2010, 21:07
Şimdi sen Erbakanı destekliyosun öylemi?
ben sadece tartısmak için konu açtım meseleler tartışılarak çözülür.
ama bakıyorumda bazıları ateş puskuruyor sakin olun.

EpiVaTeS
04-08-2010, 21:08
halk elbette oy vermez.
erbakan'a basın yolu ile karalama yapanlarda genelde komunistler...
ne yapacağız şimdi...=))

novek
04-08-2010, 21:09
erbakan'a basın yolu ile karalama yapanlarda genelde komunistler...
ne yapacağız şimdi...=))
haha bilerekmi yapıyon bunu
komunistlerin kaçtane tv kanalı var? :)

Seyyah
04-08-2010, 21:09
ben sadece tartısmak için konu açtım meseleler tartışılarak çözülür.
ama bakıyorumda bazıları ateş puskuruyor sakin olun.
Ateş püskürmüyorum, tartışıyorum. Ateş püskürsem anlardın. Sen sorumu cevapla dikkatimi çekti.

EpiVaTeS
04-08-2010, 21:10
senin sosyalistler komunisttir mantığından yola çıkarak yapıyorum...
misal aydın doğan sosyalist olduğunu her fırsatta söyler...
97 de sosyalist komunist aydın doğan tvileri ve medya kuruluşları ile Erbakana karalama kampanyası yapıyordu...
:saygılar:

Mavera
04-08-2010, 21:11
halk elbette oy vermez.

Tespitleriniz cok bilimsel demek psikolojik karalama.. ergenekon sanigi tuncay özkan bile kanalina cikardi hocayi, ak partiden bir kac oy alir diye kartel bile manset yapti hocayi ama sorun surada hocanin siyasi hareketinin son kullanma tarihi bitti..
evet 90 li yillarda konojktör geregi refah partisi sahlanis dönemini yasamistir ancak bu sahlanis birilerini ürkütmüstür iste orada is erbakan hocaya düsüyordu ancak o sineyi millete dönmek yerine durumu gecistirmeye calisinda önce malum kesimden darbe yedi daha sonrada halktan..
bu gelismelerden sonra ak parti kurmaylari artik milli görüsle yola devam edilemeyecegini cünkü kolun kangren oldugunu ve kesilmesi gerektigine kanaat getirdi ve ondan sonraki sürecte herkesin malumudur!

Mavera
04-08-2010, 21:13
o zaman tv 5 in kiymetini bilin bu arada yoldaslardan para toplayip tv5 e yardimci ol belki enternasyonel marsla filan programlara baslarlar :)

novek
04-08-2010, 21:17
başbakanımızın perese dedigi gibi bir insanın sesi yuksek çıkıyorsa bu suçluluk psikolojisindendir.
ben daha konuyu açar açmaz saniye başı bombardıman gibi mesaj geldi.
ben anlayacagımı anladım sagolun yeterli oldu.

EpiVaTeS
04-08-2010, 21:19
başbakanımızın dedigi gibi bir insanın sesi yuksek çıkıyorsa bu suçluluk psikolojisindendir.
O söz her ortamda kullanılmaz...
Hele şu durumda sinirlendiğimiz bile görülmemiştir...
Yalan yanlış bilgiler yazıyorsun...
sabah dediğini kendi ağzınla akşam yalanlıyorsun...
sonra sesiniz yükseliyor diyorsun...
esasında farkettim ki sen ne dediğini bilmiyorsun...
ayrıca sinirlendiğimiz sesimizin çok çıktığıda yoktur...:evet:

Mavera
04-08-2010, 21:20
başbakanımızın dedigi gibi bir insanın sesi yuksek çıkıyorsa bu suçluluk psikolojisindendir.

Evet sucluyuz hemde cok suclu ülkemizde hala daha komunizmin kalintilarini görüyorsak sucuda kendimizde aramaliyiz!
senin gibiler kaypakdir bugün milli görüscü olursun, yarin mhp li, diger gün chp li gerci komunizmde kaypak bir rejim degil mi!

novek
04-08-2010, 21:23
Evet sucluyuz hemde cok suclu ülkemizde hala daha komunizmin kalintilarini görüyorsak sucuda kendimizde aramaliyiz!
senin gibiler kaypakdir bugün milli görüscü olursun, yarin mhp li, diger gün chp li gerci komunizmde kaypak bir rejim degil mi!
sözlerinize dikkat edin hakaret içerebiliyor zira
Ayrıca ben milli goruscuyum demedim sadece erbakanın 1991 de yapmıs oldugu konusmayı koydum.
erbakana saygı duymak başka bişey milligoruscu olmak başka bişey.
ben sadece bir soru sordum bu ulkenin insanları akp ye inandılar dindar bir parti diye inandılar.
faizi niye kaldırmıyor.?
tam aksine bankalar arttı özel bankalar sürüyle oldu.

Seyyah
04-08-2010, 21:25

Haklısın başbakanımızın dediği gibi;
Yumuşak başlıyız, fakat uysal koyun değiliz.
Kominizmi savunup, Erbakanı destekliyorum deyip, Akparti faizi neden kaldırmıyor gibi saçma bir konu açıp. Sonrada ben alacağımı aldın diyosun.
Sorulan soruyuda ateş pükürme olarak nitelendiriyosun,
Yahu adam söyle bana müslüman mahallesinde salyangoz satamayacağına göre senin amacın gayet açık dimi?

novek
04-08-2010, 21:27
Haklısın başbakanımızın dediği gibi;
Yumuşak başlıyız, fakat uysal koyun değiliz.
Kominizmi savunup, Erbakanı destekliyorum deyip, Akparti faizi neden kaldırmıyor gibi saçma bir konu açıp. Sonrada ben alacağımı aldın diyosun.
Sorulan soruyuda ateş pükürme olarak nitelendiriyosun,
Yahu adam söyle bana müslüman mahallesinde salyangoz satamayacağına göre senin amacın gayet açık dimi?

ben muslumanım zaten muslumanlıgın geregini yapıyorum. hesap soruyorum mademki dindarsınız kaldırın faizi bankaları .
kuranda açıkca soylenmiş bişey.

Mavera
04-08-2010, 21:28
bu insanin ülkeleri ak partiye oy verirken dindar diye vermediler öyle olsaydi sp daha dindariz diyor onlara verirleri..
Bu ülkenin insanlari ak partiye ehil oldugu icin oy verdi, inandigi icin oy verdi oy verenlerin arasinda dinle, imanla alakasi olmayan kitlelerde mevcut..
ya saka gibisin bankaciligin kaldirilmasi demek türkiyenin ic ve dis piyasasinin cökmesi demekdir evet faizlere ayar cekilebilir, makul seviyelere getirebilir ancak dünyaya ayak uydurma derdinde olan bir türkiye de böyle fevri hareketlerin olamayacagini sizde cok iyi biliyorsunuz..
dedigim gibi sizin erbakanciliginiz pazara kadar, mezera kadar degil ;)
bu arada sözlerim gayet nazik, hakaret benim üslbum degildir gomunist yoldasim ;)

novek
04-08-2010, 21:29
bu insanin ülkeleri ak partiye oy verirken dindar diye vermediler öyle olsaydi sp daha dindariz diyor onlara verirleri..
Bu ülkenin insanlari ak partiye ehil oldugu icin oy verdi, inandigi icin oy verdi oy verenlerin arasinda dinle, imanla alakasi olmayan kitlelerde mevcut..
ya saka gibisin bankaciligin kaldirilmasi demek türkiyenin ic ve dis piyasasinin cökmesi demekdir evet faizlere ayar cekilebilir, makul seviyelere getirebilir ancak dünyaya ayak uydurma derdinde olan bir türkiye de böyle fevri hareketlerin olamayacagini sizde cok iyi biliyorsunuz..
dedigim gibi sizin erbakanciliginiz pazara kadar, mezera kadar degil ;)
bu arada sözlerim gayet nazik, hakaret benim üslbum degildir gomunist yoldasim ;)

zeitgeist addendum belgeselini izledinizmi faiz isterse binde 1 oranında olsun olmamalı ayar mayar olmaz.

Mavera
04-08-2010, 21:30
ben muslumanım zaten muslumanlıgın geregini yapıyorum. hesap soruyorum mademki dindarsınız kaldırın faizi bankaları .
kraunda açıkca soylenmiş bişey.

bende diyorum ki müslümanlik sadece faiz olayi degildir o zaman topyekün islami kanunlari savunursun ama sen ne yapiyosun isine geleni savunuyor, isine gelmeyeni savunmuyorsun!..

novek
04-08-2010, 21:32
bende diyorum ki müslümanlik sadece faiz olayi degildir o zaman topyekün islami kanunlari savunursun ama sen ne yapiyosun isine geleni savunuyor, isine gelmeyeni savunmuyorsun!..
topyekün olmasa bile faiz topyekün bir halkın kaderini olumsuz etkileyebiliyor.
hiç para satılırmı boyle saçma şey olurmu ben kuranda faiz yazmasa bile karsı çıkardım.
ha ben para transferine karsı degilim elbette paranın asli görevi mubadaledir.
ama para satılmamalı.

Seyyah
04-08-2010, 21:33
Lafı saptırma,
Sana müslümanmısın değilmisin denmedi.
Aslında ne demek istediğimi anladında işine gelmiyor.
Faizi kaldır diyosun, faiz dediğin zıkımı Akpartimi getirdi?
Sizin o sol görüşlü yarı kominist yarı faşist ne oldukları belli olmayan zihniyet Akpartiden önce bankarın için 70milyar dolar boşaltıp şimdi bankacılık hakkında hesapmı soruyosun?
Baş örtüsüde Kur-an da var, ver dinin gereği onun hesabını kaç kere sordunda şimdi gelip ahkam kesiyorsun?
Senin gibi daha öncede onlarcası geldi tecrübeliyim korkma bilirim amaç ne.

novek
04-08-2010, 21:34
Lafı saptırma,
Sana müslümanmısın değilmisin denmedi.
Aslında ne demek istediğimi anladında işine gelmiyor.
Faizi kaldır diyosun, faiz dediğin zıkımı Akpartimi getirdi?
Sizin o sol görüşlü yarı kominist yarı faşist ne oldukları belli olmayan zihniyet Akpartiden önce bankarın için 70milyar dolar boşaltıp şimdi bankacılık hakkında hesapmı soruyosun?
Baş örtüsüde Kur-an da var, ver dinin gereği onun hesabını kaç kere sordunda şimdi gelip ahkam kesiyorsun?
Senin gibi daha öncede onlarcası geldi tecrübeliyim korkma bilirim amaç ne.

kardeşim sakin olun.
siz kavga etmeden sakin bir konuyu tartısamazmısınız nedir bu şiddet ve celal?

Mavera
04-08-2010, 21:36
kardeşim sakin olun.

arkadas gayet sakin herhalde oradan sinirli görünüyor senide anliyorum öyle süslü terimler kullaninca milletin kanacagini sandin ama karsinda bilgili, birikimli, saygili bir genclik görünce camura yatmaya basladin :)

Mavera
04-08-2010, 21:38
topyekün olmasa bile faiz topyekün bir halkın kaderini olumsuz etkileyebiliyor.
hiç para satılırmı boyle saçma şey olurmu ben kuranda faiz yazmasa bile karsı çıkardım.
ha ben para transferine karsı degilim elbette paranın asli görevi mubadaledir.
ama para satılmamalı.

bak nasilda döndün hani ak parti islami partiydi o halde neden sadece faize takili kalsin..
iste senin amacin sadece kendi ideolojin cercevesindeki görüsleri savunmak gerisi seni ilgilendirmiyor..
yoksa derdin ne müslümanlik nede faiz sadece gomunist sistemin gerekliliklerini savunmak adina islami kullaniyorsun!

unnamed
04-08-2010, 21:38
Bu arkadaş aramızdaki yeni saadetçi herhalde, buraya gelipte Ak Parti hakkında atıp tutmak bu adamlara nedense çok kolay geliyor, işin özünü hiç düşünmüyorlar hangi çağda yaşıyoruz ki bu mantıksız adam bankaları kaldırın diyor. Faiz'den uzak kalmayı seçen bir insan zaten uzak kalıyor, kimse zorla sana kredi yada faizli bir para verdiğini zannetmiyorum, senin çok övdüğün rejim değişikliğini Erbakan bile yapamaz. Neyse kafama takılan bir soruda öğleden sonra koministtin şimdi ne oldun? bunu anlamış değilim...

Seyyah
04-08-2010, 21:39
kardeşim sakin olun.
Kavga eden yok algıda sorununmu var?
Tartışıyoruz şu an.

unnamed
04-08-2010, 21:41
Tartışıyoruz şu an.

Bu şahsın bunun gibi tartışma ortamlarından anladığını zannetmiyorum, tek yapabildiği şey bilmediği konularda bile ahkam kesmek, burayı cahiller zümresi olarak mı görüyor onuda anlamış değilim.
VEsselam....

Mavera
04-08-2010, 21:42
Tartışıyoruz şu an.

arkadas alismis kavgayla sorunlari cözmeye.. bunlar degil mi meydanlari savas alanina ceviren, bunlar degil mi polislere tas yagdiran, bunlar degil mi kendi gibi düsünmeyenlere tekme, tokat dalan..
burada gelmis etik dersi veriyor bize az kaldi bunlarin foyasi 1 mayista cikar ortaya yüzlerinde maskeler, ellerinde taslar esnafin camlarini taslarlar!

novek
04-08-2010, 21:44
Bu arkadaş aramızdaki yeni saadetçi herhalde, buraya gelipte Ak Parti hakkında atıp tutmak bu adamlara nedense çok kolay geliyor, işin özünü hiç düşünmüyorlar hangi çağda yaşıyoruz ki bu mantıksız adam bankaları kaldırın diyor. Faiz'den uzak kalmayı seçen bir insan zaten uzak kalıyor, kimse zorla sana kredi yada faizli bir para verdiğini zannetmiyorum, senin çok övdüğün rejim değişikliğini Erbakan bile yapamaz. Neyse kafama takılan bir soruda öğleden sonra koministtin şimdi ne oldun? bunu anlamış değilim...

Evet ben cahilim.
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım.
bankacılık sistemini araştırın Kısmi rezerv sistemi nedemek ogrenin.

Seyyah
04-08-2010, 21:44
Bu şahsın bunun gibi tartışma ortamlarından anladığını zannetmiyorum, tek yapabildiği şey bilmediği konularda bile ahkam kesmek, burayı cahiller zümresi olarak mı görüyor onuda anlamış değilim.
VEsselam....
Ya ne biliyim mantıksız mantıksız konuşuyo,
bi diyo kominizm
bi diyo erbakanı destekliyorum
bi diyo faiz neden kalkmıyor
geçende diyordu devlet market kursun.
Haklısın aslında zaman kaybı.

Ahmet Yasin
04-08-2010, 21:45
kardeşim sakin olun.
Karşındaki kişi bişey anlamazsa normal insanlar gibi şiddetlenir ve celallenir.

Velhasılı kelam cahille uğraşmak zordur.

Peygambeler artık gelmeyecek yeryüzüne ama ebu cehiller de bitmeyecek

Sivil
04-08-2010, 21:46
Komünizmi savunup faize karşı bu kadar hassas davranmanıza şaşırdım açıkcası..Şimdi siz dini hassasiyetiniz(!) açısından mı yoksa Akp'ye bir kulp bulayım diye mi irdeliyorsunuz bu konuyu ?

unnamed
04-08-2010, 21:47
Ya ne biliyim mantıksız mantıksız konuşuyo,
bi diyo kominizm
bi diyo erbakanı destekliyorum
bi diyo faiz neden kalkmıyor
geçende diyordu devlet market kursun.
Haklısın aslında zaman kaybı.

:saygılar::saygılar::saygılar:

Mavera
04-08-2010, 21:48
Evet ben cahilim.
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım.

ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim..
evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)

novek
04-08-2010, 21:52
ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim..
evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)
aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor.
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor)
bankacılar buna kaydi para diyorlar.
bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.

unnamed
04-08-2010, 21:52
Evet ben cahilim.
Heh şöyle, cehaletini kabul et bizde sana bişeyler öğretmeye çabalıyalım. Ama lütfen tutarlı yorum yaz, demin bankaların kapatılmasından bahsediyordun, şimdi bakıyorum karşı değilim diyorsun? Bu arada bilmediği varsayarak;

Kısmi Rezerv; mevduatının tamamının değil, daha az bir kısmının tutulmasına, yatırılan paranın %100'ü yerine daha düşük bir oranının karşılık olarak hazır bulunudurulmasına dayanan bankacılık sistemidir.
Bunun içinde Faize yatkın birşey olduğunu da zannetmiyorum, sonuç itibariyle merkez bankasının, banka müşterilerini konuma amaçlı yürüttüğü sistemdir. hani olurda o banka batarsa, kismi olan rezervden sizin paranızı rezerv oranında geri ödenmesini sağlar.

Mavera
04-08-2010, 21:55
aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor.
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor)
bankacılar buna kaydi para diyorlar.
bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.

bu mudur! :).. yillardir cözülemeyin meselesi 2 satirda cözdün ya sana helal olsun bizede yillarca yok makro ekonomi, yok mikro ekonomi, yok cari acik,yok serbest piyasa gibi safsatalarla ugrastiran proflari kiniyorum senin gibi gomunist bir profumuz olsaydi 2 günde ünv mezunu olurduk :)

isimsiz
04-08-2010, 21:55

altın olukta emekliliğin keyfini çıkardığını nereden çıkarttınız daha geçen hafta kendisi saadet partisinin ankara eğitiminde karşındaki genç nesillere siyaset dersi veriyordu :)

gelişen türküye ona ayak uyduracak inşALLAH. müslüman gittiği yerin rengini almaz gittiği yere rengini verir.:güzel:

Mavera
04-08-2010, 21:58
altın olukta emekliliğin keyfini çıkardığını nereden çıkarttınız daha geçen hafta kendisi saadet partisinin ankara eğitiminde karşındaki genç nesillere siyaset dersi veriyordu :)

gelişen türküye ona ayak uyduracak inşALLAH. müslüman gittiği yerin rengini almaz gittiği yere rengini verir.:güzel:

desenize bir emekli olamadi gitti.. bizde numan hocayi partinin baskani biliyorduk sagolasiniz hatirlattiniz erbakan hoca demoklesin kilici gibi numan beyin basinda duruyor..
ne diyeyim Allah azmine azim katsin.. bu yasta derdi ne diye sacma bir soruda sormayacagim herhalde bu yastan sonra derdi koltuk sevdasi degil..
neyse konunun erbakanla alakasi yok aslinda arkadas erbakani destekledigini söyledi ama söyle bir söylem kullanabilirsiniz..
gominist bile anladi erbakan hocanin kiymetini ama narkozlular hala daha anlayamadi :)

novek
04-08-2010, 22:09
desenize bir emekli olamadi gitti.. bizde numan hocayi partinin baskani biliyorduk sagolasiniz hatirlattiniz erbakan hoca demoklesin kilici gibi numan beyin basinda duruyor..
ne diyeyim Allah azmine azim katsin.. bu yasta derdi ne diye sacma bir soruda sormayacagim herhalde bu yastan sonra derdi koltuk sevdasi degil..
neyse konunun erbakanla alakasi yok aslinda arkadas erbakani destekledigini söyledi ama söyle bir söylem kullanabilirsiniz..
gominist bile anladi erbakan hocanin kiymetini ama narkozlular hala daha anlayamadi :)
ERBAKAN ın konusmalarını dinlerseniz tam bir solcu gibi konusuyor. neden nefret duyayım kuranında duruşuda sol bir duruştur zaten.

Ahmet Yasin
04-08-2010, 22:11
ERBAKAN ın konusmalarını dinlerseniz tam bir solcu gibi konusuyor. neden nefret duyayım kuranında duruşuda sol bir duruştur zaten.
ee yani oh..... şimdi sabır dedik ama bu kadarda değil sabır taşımıyız be kardeşim saçmalamağında bir adabı usulu olmalı:@

isimsiz
04-08-2010, 22:12

o bizim ebedi başkanımız o kalkıp gelmese Numan Hocam gider ona akıl danışır.

Onun dersi ÜMMET-İ MUHAMMED'İN SAADETİ. başka derdi yok istiyorki O bu dünyadan göçse bile müslüman evlatları faizle dönen bir ülkede doğmasın kursaklarından haram para geçmesin. hacca giderken bile israile para ödeyip israilin para kaynağı olmasın. (nasıl hacca giderken israilin para kaynağı oluyoruz derseniz hacca giderken bindiğinin thy uçağı uluslar arası uçuş yapmak için bir şirkete bilet gelirlerinin bir kısmını bir şirkete ödemek zorunda o şirkette israilin). O istiyorki O bu dünyadan göçse bile evlatları israilin oyuncağı olmasın. O istiyorki Dünyaya FAİZSİZ ADİL DÜZEN GELSİN. O istiyorki ÜMMETİ MUHAMMET israilin oyuncağı olmak yerine BU DÜNYAYA ADALETLE HUKMEDEN HÜKÜMDAR OLSUN.

saygılarımla...:güzel:

Mavera
04-08-2010, 22:12

kirk yillik kaniyide degistirdin ya helal olsun sana :).. erbakan demek solcu yok birde o gizli komunist dersin :)..
neyse bu konuda sana ben degil milli görüscüler cevap versin erbakani bile solcu yaptin ya :)

isimsiz
04-08-2010, 22:14
Erbakan Hoca solcu bir tutum sergilemiyor o İslami bir duruş sergiliyor. :güzel:

Mavera
04-08-2010, 22:15
o bizim ebedi başkanımız o kalkıp gelmese Numan Hocam gider ona akıl danışır.

Onun dersi ÜMMET-İ MUHAMMED'İN SAADETİ. başka derdi yok istiyorki O bu dünyadan göçse bile müslüman evlatları faizle dönen bir ülkede doğmasın kursaklarından haram para geçmesin. hacca giderken bile israile para ödeyip israilin para kaynağı olmasın. (nasıl hacca giderken israilin para kaynağı oluyoruz derseniz hacca giderken bindiğinin thy uçağı uluslar arası uçuş yapmak için bir şirkete bilet gelirlerinin bir kısmını bir şirkete ödemek zorunda o şirkette israilin). O istiyorki O bu dünyadan göçse bile evlatları israilin oyuncağı olmasın. O istiyorki Dünyaya FAİZSİZ ADİL DÜZEN GELSİN. O istiyorki ÜMMETİ MUHAMMET israilin oyuncağı olmak yerine BU DÜNYAYA ADALETLE HUKMEDEN HÜKÜMDAR OLSUN.

saygılarımla...:güzel:

acikcasi hic erbakan muhabbetine girecek durumda degilim sizin dogrulariniz size, benimkiler bana..
siz hocanizin, davanizin pesinden gitmeye devam edin saygi duyarim ama ben almayim...
onun bu saatten sonra ne istedigi umrumda degil cünkü benim icin artik siyasi bir figür degil, emekli olmus eski bir siyasetcidir..
ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin!..

novek
kirk yillik kaniyide degistirdin ya helal olsun sana :).. erbakan demek solcu yok birde o gizli komunist dersin :)..
neyse bu konuda sana ben degil milli görüscüler cevap versin erbakani bile solcu yaptin ya :)
sol nedemektir.
halkçı demektir fakirin yanında demektir.
ee erbakanda faizci kapitalist sistem emekçileri eziyor demiyormu daha neyi tartısıyoruz?
kuranda olaya halkçı yaklasır herzaman fakirleri koruyun kollayın aç bırakmayın der.

unnamed
ee yani oh..... şimdi sabır dedik ama bu kadarda değil sabır taşımıyız be kardeşim saçmalamağında bir adabı usulu olmalı:@
Abi demin bana sabır tavsiye etmiştin ama bu nesne sabır edilecek türdün değil, birazdan Başbakınımızada bir kulp takar bu dengesiz...

Mavera
04-08-2010, 22:18
sol nedemektir.
halkçı demektir fakirin yanında demektir.
ee erbakanda faizci kapitalist sistem emekçileri eziyor demiyormu daha neyi tartısıyoruz?
kuranda olaya halkçı yaklasır herzaman fakirleri koruyun kollayın aç bırakmayın der.

eee chp de solcuyuz diyor bu ne tezattir aciklar misin?

novek
04-08-2010, 22:20
eee chp de solcuyuz diyor bu ne tezattir aciklar misin?
chp yani atatürkün kurdugu parti halkçı solcu bir partiydi ama şuandaki chp bence solcu degil daha çok zenginlerin partisi gibi.

Mavera
04-08-2010, 22:21
chp yani atatürkün kurdugu parti halkçı solcu bir partiydi ama şuandaki chp bence solcu degil daha çok zenginlerin partisi gibi.

Bana türkiyedeki solcu partileri ve isimleri sayar misin ve neden solcular!

novek
04-08-2010, 22:23
googleye sor ben nenden bileyim bütün partileri ala ala
ama bu parti gerçek solcu bana göre.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rNWJprenq44&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rNWJprenq44&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Mavera
04-08-2010, 22:26
googleye sor ben nernde bileyim bunları ala ala
ama bu parti gerçek solcu bana göre.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rNWJprenq44&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rNWJprenq44&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
ama sende hic birsey bilmiyorsun ki.. sen ne bicim yoldassin belki bende gomunist olacagim beni bilgilendirmen lazim simdi karsimdaki ot bir insansa ben onun neyine hayran olupta, gomunist olayim!

novek
04-08-2010, 22:27
ama sende hic birsey bilmiyorsun ki.. sen ne bicim yoldassin belki bende gomunist olacagim beni bilgilendirmen lazim simdi karsimdaki ot bir insansa ben onun neyine hayran olupta, gomunist olayim!
sen dindar ol yeter.

unnamed
04-08-2010, 22:28
Abi adamın atıp tutmak tan başkabir iş yaptığı yok, soru soruluncada abesce cevap veriyor, bırakalım kendi haline dövünsün dursun...

eSsra
04-08-2010, 22:39
Durumu sizleştirmek zorundayım affola..''Siz'' zihniyetine munhasır insanların çizgileri asla belli değildir.En basitinden, Laikliği olabildiğince uzun maddelerle alakalı alakasız sınıflandırırsınız, sınıfandırdığınız maddelerin harici kısmi özgürlüklerinin hayata konuluyor olmasını dahi laikliğe darbe olarak algılarsınız.Şimdi konuyada bakınca münazara yapmak istediğiniz aşikar ama konu seçiminiz saçma.Ak parti'nin böyle bir iddaası yok.Yüklenilen yargılar öylesine insaf ve vijdan yoksunu ki bu soruya karşılık beklemenizde bir bakımdan olasılık dahili.Aslında haklı yönünüzde var bundan önce hiçbir partinin yapamadığı, söylenilenlerin sözde kaldığı zamanlara binaen gördüğünüz manzara sizi bu soruyu sormaya itmiş.(İcraatlerin farkındasınız yani buda sizin için bir artıdır)Ama bu artınız olsa dahi manasız bir beklenti olmuş..Bankaların faizinden önce tabandan girilir haksız hiyerarşik düzenin onanmasına...Tekel gibi, doktorlara tam gün yasası gibi hatta baştan kokan mevcut durum anayasa gibi.. Uygulamaya konulabilecek o kadar fazla uygunsuzluklar mevcut ki ama inanın oda olucak.Ak, ferah rahat günler en kısa dönemde yaşantınızda da vuku bulucak.. ; )

Sivil
04-08-2010, 22:40
Arkadaş açıkca siyasi görüşünü söylermisin..Akp'li olmadığın aşikar.. Komünist misin ? Aşırı Muhafazakar mısın ? Komünistsen faizi sorgulaman çok abes, Muhafazakarsan Komünizmle ne ilgin var ?

unnamed
04-09-2010, 00:06
Sayın NûN,
Konuyu kilitlediğinize açıkçacı çok sevinmiştim, ama sevincim kursağımda kaldı:neki:

manifesto
04-09-2010, 00:08
Soru ve sorun ne?
Faizli düzeni kaldırmak elbette gerekli
Ama önem sırası ve öncelik sırası da var
En son yapman gereken şeyi ilk yaparsan katır sürülerini ürkütürsün

EpiVaTeS
04-09-2010, 00:17
Soru ve sorun ne?
İşte güzel bir cevap...

unnamed
04-09-2010, 00:17
Durumu sizleştirmek zorundayım affola..''Siz'' zihniyetine munhasır insanların çizgileri asla belli değildir.En basitinden, Laikliği olabildiğince uzun maddelerle alakalı alakasız sınıflandırırsınız, sınıfandırdığınız maddelerin harici kısmi özgürlüklerinin hayata konuluyor olmasını dahi laikliğe darbe olarak algılarsınız.Şimdi konuyada bakınca münazara yapmak istediğiniz aşikar ama konu seçiminiz saçma.Ak parti'nin böyle bir iddaası yok.Yüklenilen yargılar öylesine insaf ve vijdan yoksunu ki bu soruya karşılık beklemenizde bir bakımdan olasılık dahili.Aslında haklı yönünüzde var bundan önce hiçbir partinin yapamadığı, söylenilenlerin sözde kaldığı zamanlara binaen gördüğünüz manzara sizi bu soruyu sormaya itmiş.(İcraatlerin farkındasınız yani buda sizin için bir artıdır)Ama bu artınız olsa dahi manasız bir beklenti olmuş..Bankaların faizinden önce tabandan girilir haksız hiyerarşik düzenin onanmasına...Tekel gibi, doktorlara tam gün yasası gibi hatta baştan kokan mevcut durum anayasa gibi.. Uygulamaya konulabilecek o kadar fazla uygunsuzluklar mevcut ki ama inanın oda olucak.Ak, ferah rahat günler en kısa dönemde yaşantınızda da vuku bulucak.. ; )
:saygılar::saygılar::saygılar:

novek
04-09-2010, 11:03
Soru ve sorun ne?

Oyüzdenmi yabancı sermaye türkiyedeki bankaları satın almak için geliyor.
o yüzdenmi banka sayıları bir hayli arttı ozellikle yabancı sermaye.
kredi kartı kullanımı da eskiden bukadar yüksek degildi.
bankalar caddelere bile kredi alırmısınzı diye yalvaran stand lar açtılar.
bu heriflerin(bankaların) para satmaktan başka ne hayrı var memlekete uretim yapmazlar kagıt ustunde parayı cebe indirirler.
;D:saygılar::çiçek:

Ahmet Yasin
04-09-2010, 11:10
Oyüzdenmi yabancı sermaye türkiyedeki bankaları satın almak için geliyor.
o yüzdenmi banka sayıları bir hayli arttı ozellikle yabancı sermaye.
kredi kartı kullanımı da eskiden bukadar yüksek degildi.
bankalar caddelere bile kredi alırmısınzı diye yalvaran stand lar açtılar.
bu heriflerin(bankaların) para satmaktan başka ne hayrı var memlekete uretim yapmazlar kagıt ustunde parayı cebe indirirler.
;D:saygılar::çiçek:

O zaman bana yabancı sermaye girmeyen ve banka olmayan bir yer gösterin adamların (bankaların) yaptıklarını kimse onaylamıyor sende doğal olarak onaylamıyorsun bende onaylamıyorum ama bana bankasız bir hayat nasıl olur ozamanda onu açıkla tamam sorunu anladık ama çözüm ne onu söyle şimdi kalkıp bana bilmem ne zegist şöyle yaptı bilmem kim ne yaptı deme kendi fikrinle çözüm üret .

şuana kadar anlattıklarından anladığım şu, burda onlarca ideolojiyi saydın ve işine geleni içinden al diyorsun ee kardeşim sen pazardan karpuzmu alıyorsun güzel kardeşim bugün cuma bizi günaha sokma olurmu.

Ben hayatımda at kuyruklu eşşek başlı bir öküz görmedim sen böyle birşey anlatmaya çalışıyorsun.

(arkadaşlar verdiğim örnek meclisten dışarıdır.)

Selametle...

novek
04-09-2010, 11:15
O zaman bana yabancı sermaye girmeyen ve banka olmayan bir yer gösterin adamların (bankaların) yaptıklarını kimse onaylamıyor sende doğal olarak onaylamıyorsun bende onaylamıyorum ama bana bankasız bir hayat nasıl olur ozamanda onu açıkla tamam sorunu anladık ama çözüm ne onu söyle şimdi kalkıp bana bilmem ne zegist şöyle yaptı bilmem kim ne yaptı deme kendi fikrinle çözüm üret .

şuana kadar anlattıklarından anladığım şu, burda onlarca ideolojiyi saydın ve işine geleni içinden al diyorsun ee kardeşim sen pazardan karpuzmu alıyorsun güzel kardeşim bugün cuma bizi günaha sokma olurmu.

Ben hayatımda at kuyruklu eşşek başlı bir öküz görmedim sen böyle birşey anlatmaya çalışıyorsun.

(arkadaşlar verdiğim örnek meclisten dışarıdır.)

Selametle...
ben para satan banka olmasın diyorum.
belki ismi banka olmaz ama sadece para transferi yapılsın yani sen ticaret yapıyorsan yurtdısıyla para yolla ona bişey diyen yok .
ama senin bankaya yatıdıgın mevduatı banka başkalarına kendi parasıymış gibi başkalarına faizle kredi olarak vermesin.
bak bu videoyu iyi izle kaç defa koydum bu videoyu izleyen oldumu.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IFqtJnIEmKo&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IFqtJnIEmKo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

montenegro
04-09-2010, 11:17
zamanı gelince kaldıracak merak etmeyin

o zamanda laiklik elden gidiyor diye bağıracaklar

2 sene önce Cumhuriyet gazetesinde İlhan Selçuk bi yazı yazmıştı ,yazının adı Akp nasıl Dindar bir parti diye

yazıda Türkiyede faiz işlediğini Akp nin neden bunu engellemediğini yazmıştı

Fehmi Koru güzel bir cevap verdi

Ak parti faizi kaldırdığında Laiklik elden gidiyor diye cıyaklamayacaksın o zaman dedi :)

yakında oda olur işte demek ki şimdilik güç buna yetiyor

inşallah oda olacaktır

novek
04-09-2010, 11:21
TAMAM montenegro dediğin dogru!
laiklik elden gidiyor diye bazı çıkarı olanlar yaygara koparırlar.
ama akp doneminde yabancı sermayeli banka arttı kredi kartı kullanımı arttı.
aldıgı borçlar arttı dolayısıyla vergilerimizin yarısı dış borç faizlerine gitmeside arttı.
sadece bunları engellese herhalde kimse laiklik elden gidiyor diyemezdi.

EpiVaTeS
04-09-2010, 12:05
aldıgı borçlar arttı dolayısıyla vergilerimizin yarısı dış borç faizlerine gitmeside arttı.
Ak Parti önceki hükümetlerin faizlerini ödüyor arkadaş...
bir gecede 50 milyar dolar hortumladılar...
bunun külfetinide yıktılar AK parti'nin üzerine...
sen herşeye para gayesi ile bakarsan temelini maddiyat üzerine oturtmuş olursun...
bilmem anlatabildim mi...???

novek
04-09-2010, 12:24
Ak Parti önceki hükümetlerin faizlerini ödüyor arkadaş...
bir gecede 50 milyar dolar hortumladılar...
bunun külfetinide yıktılar AK parti'nin üzerine...
sen herşeye para gayesi ile bakarsan temelini maddiyat üzerine oturtmuş olursun...
bilmem anlatabildim mi...???
:)
herşeye para gayesi ile bakmıyımmı
bu ulkede kamu hizmetleri vergilerle parayla olmuyor mu?
cevap vericeksenizde mantıklı cevaplar veriniz.

crownless king
04-09-2010, 12:36
soru gayet basit aslında: değişmeyen ilk üç maddeye aykırı.

EpiVaTeS
04-09-2010, 12:54
herşeye para gayesi ile bakmıyımmı
bu ulkede kamu hizmetleri vergilerle parayla olmuyor mu?
cevap vericeksenizde mantıklı cevaplar veriniz.
Evet bakmayacaksın...
Şu anda Sosyal devletin gereği olarak çoluk çocuğun varsa 18 yaşına kadar sigortalı ve ücretsiz tedavi imkanı var...
senin gözün körse ben ne yapayım...
şimdi kalkıp diş örneği verme...
çünkü komik duruma düşersin...
Sen sırf Komunizmi övme gayreti içerisindesin...
bir şeyi senin övmen değil karşındakilerin övmesi daha iyi olur...
ayrıca ben Komunizmin övülecek hiç bir yanı olmadığını düşünüyorum...

novek
04-09-2010, 12:56
Evet bakmayacaksın...
Şu anda Sosyal devletin gereği olarak çoluk çocuğun varsa 18 yaşına kadar sigortalı ve ücretsiz tedavi imkanı var...
senin gözün körse ben ne yapayım...
şimdi kalkıp diş örneği verme...
çünkü komik duruma düşersin...
Sen sırf Komunizmi övme gayreti içerisindesin...
bir şeyi senin övmen değil karşındakilerin övmesi daha iyi olur...
ayrıca ben Komunizmin övülecek hiç bir yanı olmadığını düşünüyorum...
ben gerçeği dogruyu överim gerçekler saptırılıyor bu ulkede insanlar dogru bildiklerini bi anlasalar yanlış oldugunu. bakın neler olur ozaman.

EpiVaTeS
04-09-2010, 13:01
ben gerçeği dogruyu överim gerçekler saptırılıyor bu ulkede insanlar dogru bildiklerini bi anlasalar yanlış oldugunu. bakın neler olur ozaman.
Nasıl saptırılıyor...
Neyini saptıracağız yahu...
Bilmiyorum ama konuştukça batan battıkça daha da batan bir tarzda komunizmi övüyorsun...
Milli şefiniz döneminde neyle yönetildi bu ülke komunizm ve sosyalizm ile eee nerede hani yükselmek...
bırakın yükselmeyi yerin dibine girdik...
Ecevit döneminde İnönü döneminde sen hala Komunizmi koruma ve şirin gösterme çabasındasın...
buda Şeytana Cennet Meleği demek gibi bir şey...
Şunu unutma Güneşi balçıkla sıvayamazsın...
Elbet halkımız komunizmi benimsese idi...
Komunizmin bir yararını görse idi emin ol Komunist bir parti veya lideri seçerdi...
ama maalesef böyle değil...
çünkü Komunizmin neresinden tutarsan elinde kalır...
sırf ekonomisi iyi diye(ki oda büyük bir yalandır...) zulm ve acı ile anılmış ve herzamanda öyle olacak bir sistemi seçmez...
Aklına iyi sok...
Türkiyede komunist partiler aldığı oy oranına bakarsak halk değilde ona inananların kandırıldığı ve beyinleri yıkandığı aşikardır...
neyse Cuma'ya gideceğim...
Gelince Görüşürüz...
Hayırlı Cumalar...

novek
04-09-2010, 13:26
patron yan gelip yatmıyormu sermayem var deyip.
işçileri çalıştırıp emeklerini eksik vermiyormu.
bir işçi haftada 6 gun çalışıyorsa
ilk 3 gun maaşını çıkartır. ama geriye kalan emekte patron için bedava çalışmış olur.
yani patron emegini eksik verir.
karl marx bunu soyledi diye adamı dinsiz imansız ilan ederler tabi.

beni karl marxın dini ilgilendirmez.
bana lazım olan ekonomi ile ilgili görüşleri
yani siz dinsiz birisi 2x2 = 4 dese
onada hayır diyceksiniz dinsiz diye.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L9HOHSKiOi4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/L9HOHSKiOi4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SHKIo_Gzv3E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SHKIo_Gzv3E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

ah ah ihsan hocam çok dogru soluyor yıllarca kuranda kapitalizm var diye aldattılar insanları artık uyanış başlıyor.

unnamed
04-09-2010, 17:26
patron yan gelip yatmıyormu sermayem var deyip.
işçileri çalıştırıp emeklerini eksik vermiyormu.
bir işçi haftada 6 gun çalışıyorsa
ilk 3 gun maaşını çıkartır. ama geriye kalan emekte patron için bedava çalışmış olur.
yani patron emegini eksik verir.
karl marx bunu soyledi diye adamı dinsiz imansız ilan ederler tabi.

beni karl marxın dini ilgilendirmez.
bana lazım olan ekonomi ile ilgili görüşleri
yani siz dinsiz birisi 2x2 = 4 dese
onada hayır diyceksiniz dinsiz diye.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L9HOHSKiOi4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/L9HOHSKiOi4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SHKIo_Gzv3E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SHKIo_Gzv3E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

ah ah ihsan hocam çok dogru soluyor yıllarca kuranda kapitalizm var diye aldattılar insanları artık uyanış başlıyor.
Kardeş sene dayanıp kominizmi övüyorsun hala anlayamadım? Çalıştığın yer hakkını vermiyorsa, ülkede kanun var , işiçi hakkı var, gidersin mahkemeye verirsin hakkını ararsın, taş devrinde yaşıoyruz sanki. Hiç bu konuda bir mahkeme açtın mı? Burası hak aramanın yeri değil, haksızlığa uğradıysan git mahkemeye, hukuk devleti kapsamında yaşıyoruz.:@:@

novek
04-09-2010, 17:59
Kardeş sene dayanıp kominizmi övüyorsun hala anlayamadım? Çalıştığın yer hakkını vermiyorsa, ülkede kanun var , işiçi hakkı var, gidersin mahkemeye verirsin hakkını ararsın, taş devrinde yaşıoyruz sanki. Hiç bu konuda bir mahkeme açtın mı? Burası hak aramanın yeri değil, haksızlığa uğradıysan git mahkemeye, hukuk devleti kapsamında yaşıyoruz.:@:@
kanunmu hemde işçi için
kagıt ustunde yazınca ne oluyor.
herzaman sermaye daha ustun gelir kanun manun uygulanmadıktan sonra ohoho
siz patronsunuz galiba içi olsanız boyle konusurmuydunuz merak ediyorum.
on bakarsan kanun 600 lira asgari ucret diyor
işçiyi patron isterse 12-14 saat çalıştırabiliyor hangi adaletten bahsediyorsun sen?

EpiVaTeS
04-09-2010, 18:33
kanunmu hemde işçi için
işçiyi patron isterse 12-14 saat çalıştırabiliyor hangi adaletten bahsediyorsun sen?
600 lira asgari ücreti veriyorsun diye...
birde şöyle bir durum var...
12 saat değil sallama asgari çalışma ücreti 8 saatten hesaplanır...
bilmiyorsan araştır bari...

hipermuhafazakar
04-09-2010, 18:57

Sen kesin Türkiyede yaşamıyorsun, hatta dünyada yaşayıp yaşamadığın bile şüpheli.. Bırak bankaları faizi kaldırmayı, üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldırmaya çalıştı diye az daha kapatılıyordu.. bir kaşık suda bağacaklar Türkiyenin son çaresini.. avrupa insan hakları mahkemesindekilerin türban yorumuna yönelik erdoğanın dedği 'onlar ne anlar, ulemaya sormak lazım' sözü kapatma davasının en büyük deliliydi :)

ama inşaallah 20 yıl sonra bu çirkin sistemler düzeltilecektir.

Ömer Bekir
04-09-2010, 19:24
Bi bu tartışma eksikti,tam oldu..:)

Arkadaş;uzayda havalar nasıl..Faizsiz bir şekilde merküle gidip gelebiliyorsunuz değil mi venüs'den.?

EpiVaTeS
04-09-2010, 19:26
Bi bu tartışma eksikti,tam oldu..:)

Arkadaş;uzayda havalar nasıl..Faizsiz bir şekilde merküle gidip gelebiliyorsunuz değil mi venüs'den.?

Yok aydan geçerken kapitalist sistem vergi istiyormuş bunlardan...;ı:

novek
04-09-2010, 19:37
dalga geçmeli cevap yazdıgınıza göre mantıklı somut cevaplar bulamadınız demekki :)

EpiVaTeS
04-09-2010, 19:46
dalga geçmeli cevap yazdıgınıza göre mantıklı somut cevaplar bulamadınız demekki :)
dalgaya almamızın sebebi bir şey bilmediğimizden değil...
senin bizle dalga geçmen sebebi iledir...
yoksa her söze bir cevabımız vardır...
ama önce bakarız anlar mı anlamazmı diye...
;;)

El Emin
04-09-2010, 21:21
Şimdi yine gireceğim yine konuşacağım yine eleştirilen biz olacağız.:) Gelde saçmalığa karşı soğuk kanlı ol.
İnellahe meassabirin.

unnamed
04-09-2010, 23:02
dalgaya almamızın sebebi bir şey bilmediğimizden değil...
senin bizle dalga geçmen sebebi iledir...
yoksa her söze bir cevabımız vardır...
ama önce bakarız anlar mı anlamazmı diye...
;;)
Abi hani bir laf vardır; bir lafa bakarım laf'mı diye, birde söyleyeni bakarım ...... diye? artık bu adama cevap vermeyelim, sadece konuşmak için konuşuyor, hiçbirşeyden anladığıda yok, önünde google gibi bir nimet var ona bakıp bakıp kopyala-yapıştır yapıyor.

unnamed
04-09-2010, 23:05
kanunmu hemde işçi için
Yok ben patron filan değilim, sein dediklerini yaşarsam hakkımı savunmayı bilirim ben, kanun manun hikayeyse neden bu kadar işçi mahkemeleri var? Adalaetin olmadığından bahsediyorsun, madem bu kadar bilgilisin gidip başvur...Tabi ama dikkat et orda google yok...

novek
04-09-2010, 23:25
dinsiz olan komunistmidir sizce? yoksa;
dini sömürenler mi dinsizdir?

EpiVaTeS
04-09-2010, 23:31
dinsiz olan komunistmidir sizce? yoksa;
dini sömürenler mi dinsizdir?
Saçma sapan konuşuyorsun...
Dini kim sömürüyor...
çıkar bakalım hele ağzındaki baklayı...
ayrıca her dinsiz komunist değildir...
Komunizm dinsizlik değildir...
Komunizm sistemdir...
Ama dini olmayan bir sistemdir...
birey hakkı tanımayan bir sistemdir...
4 gündür aynı şeyleri papağan gibi tekrarlıyorsun...
Valla papağana anlatsaydım o bile anlamıştı...
sen anlamadın...
Sana harcadığım vakte yazık...

EZEL
04-09-2010, 23:32
Bu tartışmaya herkes bir yerden dalmış bu şekilde düşük seviyeli bir tartışma oluyor ...

EpiVaTeS
04-09-2010, 23:33
Bu tartışmaya herkes bir yerden dalmış bu şekilde düşük seviyeli bir tartışma oluyor ...
Arkadaş dibe tutunmuş yükselmek istemiyor...
diyor gelin dibe...
niye gidelim ki...

novek
04-09-2010, 23:34
işçiler bir uyanırsa turkiyede siz asıl gumburtuyu ozaman gorun.

EpiVaTeS
04-09-2010, 23:36
sen dert etme işçiler gayet uyanık ve haklarınıda alıyorlar...
birileri kurulu sömürü düzenine çomak sokunca başladılar feverana...
neyse...
işte...
herkes uyanık sen uyumaya devam et...

novek
04-10-2010, 00:03
sen dert etme işçiler gayet uyanık ve haklarınıda alıyorlar...
birileri kurulu sömürü düzenine çomak sokunca başladılar feverana...
neyse...
işte...
herkes uyanık sen uyumaya devam et...
evet işte kurulu somuru duzenine çomak sokucaz . bende onu diyorum.

EpiVaTeS
04-10-2010, 00:04
evet işte kurulu somuru duzenine çomak sokucaz . bende onu diyorum.
Kurulu düzeninize çomak sokulduğundan olabilir mi...
kuyruk acınız...???

novek
04-10-2010, 00:08
Kurulu düzeninize çomak sokulduğundan olabilir mi...
kuyruk acınız...???

ben tekel işçisi degilim onları kastettin herhalde.
ayrıca özelleştirme bu ulkeye sanki çok buyuk mariyettmiş gibi gosteriliyor.
halkın menfaatı degil orayı satın alanın menfaati onemli.
tekelin 280 milyon dolara özelleştirilmesi ve orayı alanın da bir süre sonra 800 milyon dolara başkasına satması açıktan 600 milyon kara geçmesi
ak partili bir millet vekili tarafından şoyle cevaplandı.
biz sattık orayı satın alan adam kime isterse satar dedi.
ama aradki fark 600 milyon dolar ufak tefek degil.
demekki tekel gerçek degerine satılmadı orayı satın alan adam kar etmek içni aldı cunku orayı.

onurcan
04-10-2010, 02:30
Arkadaşlar burası AK Parti sıyast forumudur komunizim tartışmak artık dünyanın sonlandırdığı bir idare biçimi ve düşüncesidir.Komunizim ne olduğunu herkes bilir .Novek
arkadaş AK Partiyi ve Türkiye cumhuriyetinin düzenini eleştirmek mantıksız bir harekettir
Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyettir İslam kanunlarıyla yönetilmiyor ki bütün dünyanın uyguladığı bir sistemdir faiz . AK partide böyle projesi yoktur zaten olmasıda mümkün değildir.. AK Parti dinci bir parti değildir sadece herkesin özgürce dinini yaşamasını destekler buda bütün dinler için geçerlidir onun için böyle basit uydurma konularla ne yapmaya çalıştığınızı biribrinden tutarsız yazılarınla fazla rezil olmadan tartışmayın bence

montenegro
04-10-2010, 09:22

Ak parti zamanında faizler tek haneli rakamlara geldi önceleri yüzde 30-40 lardaydı

ayrıca Dışborç artmadı dışborcu milli gelire oranlayacaksınız hep bu konuda hata ediyorsunuz dış borcun milli gelire oranı yüzde otuzlara düştü eskiden bu oran yüzde 64 civarındaydı eskiden milli gelir 230 milyar dolar iken şimdi 750 milyar dolara çıktı

ayrıca dışborç faizi yüzde lere kadar indi Ak parti iktidarından önce bu oran gene yüzde 70 leri buluyordu

yanlış bilgilere sahipsiniz

Ahmet Yasin
04-10-2010, 09:54
Sorun orda zaten işçi uyanmak istemiyor akşama kadar uyuyor aybaşında maaşını alıyor devlette uyuyan işçiyi uyandırınca gumburtu zaten ordan geliyor yani anlayacağın işçinin rahatı bozuluyor sorun burda.

(dürüst emeğinin karşılığını verenlere değil sözümüz.sırtını devlete verip DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN BİZ'cilere sözüm)

Bazı kurumlarda çalışan işçilerin maaşı aylık 3 bin lirayı buluyor tabi bu yağlı ekmeği kaybetmek istemiyorlar tabi sırtını devlete verip gomunist olmak istiyorlar.Devlet çalışsın bize versin ooo ne ALA memleket.

novek
04-10-2010, 11:26
Sorun orda zaten işçi uyanmak istemiyor akşama kadar uyuyor aybaşında maaşını alıyor devlette uyuyan işçiyi uyandırınca gumburtu zaten ordan geliyor yani anlayacağın işçinin rahatı bozuluyor sorun burda.

(dürüst emeğinin karşılığını verenlere değil sözümüz.sırtını devlete verip DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN BİZ'cilere sözüm)

Bazı kurumlarda çalışan işçilerin maaşı aylık 3 bin lirayı buluyor tabi bu yağlı ekmeği kaybetmek istemiyorlar tabi sırtını devlete verip gomunist olmak istiyorlar.Devlet çalışsın bize versin ooo ne ALA memleket.

peki oyle ise siz niye satıyorsunuz satmayın. ordaki sorunlıar duzeltin devlet kar etsin???
orayı satın alan iş adamı kar edecegine devlete yani halka gitsin.
bana hala cevap veremediniz 200 milyona satın alan birisi nasıl oluyorda 600 milyon daha yuksek fiyata bir başkasına satabiliyor satın alan adam kerizmi?

montenegro
04-10-2010, 11:30
peki oyle ise siz niye satıyorsunuz satmayın. ordaki sorunlıar duzeltin devlet kar etsin???
bana hala cevap veremediniz 200 milyona satın alan birisi nasıl oluyorda 600 milyon daha yuksek fiyata bir başkasına satabiliyor satın alan adam kerizmi?

devletin görevi, emniyet asayiş ve maliye politikaları ile hastahane okul yol vs. yapmaktır

işyeri açıp işçi çalıştırmak değildir komünizm mantığından bi kurtulamadınız gitti

ayrıca yukarıda cevap verdim

yanlış bilgilerle dolusun faiz düştü bu dönemde millli gelir arttı

bunuda bil

Ahmet Yasin
04-10-2010, 11:34

Bu soruyu anlamadım??

Halka gitme gibi bir zorunluluğu varmı.

Ticarette kimin ne aldığı ne sattığı kimseyi ilgilendirmez. Devlet 200 milyona satmasaydı hersene bir o kadar zarar edecekti . Devlet satınca her yıl sattığı paradan daha fazla vergi alacak yani burda Devlet iki kere kazanmış oluyor tabi buda bazı kesimlerin işine gelmiyor.

montenegro
04-10-2010, 11:35
Borçları Azalttık Kamu Net Borç Stokunu Yüzde 29'a İndirdik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b11_595x377.swf)

Faizler Düşüyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/10_594x353.swf)

Milli gelirimizi 750 milyar dolara çıkardık. (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a1_595x347.swf)

http://www.akicraatlar.com/ak-icraatlar/Ekonomi:id-4

novek
04-10-2010, 11:37
devletin görevi, emniyet asayiş ve maliye politikaları ile hastahane okul yol vs. yapmaktır

işyeri açıp işçi çalıştırmak değildir komünizm mantığından bi kurtulamadınız gitti

ayrıca yukarıda cevap verdim

yanlış bilgilerle dolusun faiz düştü bu dönemde millli gelir arttı

bunuda bil
bunlar ekonomist adam smit in lafları devletin elini ayagını ekonomiden çekmesi asli görevleri olan saglık, okul, yol yapmaktır :)
piyasalarda insanların bencilligi ve çıkarcılıgı yada kar hırsı herşeyi dengelermiş
görünmez bir el varmış.
her nedense bu gorunmez el tokadı fakirlere vuruyor hep?
;D;D;D

Ahmet Yasin
04-10-2010, 11:41
Hangi ideolojide olursa olsun değişmez bir görüş vardır.

Her zaman ZENGİN fakiri tembellikle suçlar,FAKİR zenginide cimrilikle.

Eğer neden yaptın yapmadın meselesine dönüşürse kısır döngü içinde döner gider.

Sevgili novek sen ekonomi prefesörümüsün hayır yazdıklarınlada ekonomiden anladığınıda sanmıyorum.Birkaç ay önce okuduğun ve izlediğin bir video senin bütün düşüncelerini değiştirmişse eğer seninle birşey konuşmaya bile gelmez.Sabırlı biri olduğumu düşünüyordum ama senin yorunlarınla sabır taşı bile çatladı.

montenegro
04-10-2010, 11:41
bunlar ekonomist adam smit in lafları devletin elini ayagını ekonomiden çekmesi asli görevleri olan saglık, okul, yol yapmaktır :)
piyasalarda insanların bencilligi ve çıkarcılıgı yada kar hırsı herşeyi dengelermiş
görünmez bir el varmış.
her nedense bu gorunmez el tokadı fakirlere vuruyor hep?
;D;D;D

ekonomide ne adam smith ne marks ikisinide tasvip etmiyorum

bugün senin komünist Sovyetlerin senin şimdiki mantığın yüzünden çöktü

Rusya bu kafayı değiştirdi siz hala bu kafadasınız

bu çağda bu kafa bravo

Zamanında işçi hakkı dediler Zengin bir bürokrasi sınıfı oluşturdular değişen ne oldu gene zengin fakir ayırımı

geç bu hikayeleri

novek
04-10-2010, 11:44
ekonomide ne adam smith ne marks ikisinide tasvip etmiyorum

bugün senin komünist Sovyetlerin senin şimdiki mantığın yüzünden çöktü

Rusya bu kafayı değiştirdi siz hala bu kafadasınız

bu çağda bu kafa bravo

Zamanında işçi hakkı dediler Zengin bir bürokrasi sınıfı oluşturdular değişen ne oldu gene zengin fakir ayırımı

geç bu hikayeleri

adamı tasvip etmiyon ama onun soylediklerini soyluyorsun ne yaman çelişkidir bu?
diyelimki onun soylediklerini kabul etmiyorsun peki kimin soylediklerine gore yapıcaksın.
bilmem haberin vamrı şuanda turkiye ekonomisi adam smit in kurallarıan göre işliyor?

montenegro
04-10-2010, 11:44
fakire vuruyor diyorsun ama o özelleştirmeler sayesinde bak neler yapıldı

1 Gün Prim Borcu İçin Kapıdan Dönmek Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a21_595x266.swf)
112 Acil Servis Dakikalarla Yarışıyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a18_595x399.swf)
18 Yaşına Kadar Ücretsiz Sağlık Hizmeti (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a20_595x411.swf)
18-29 Yaş Arasına ve Özürlüye İstihdam Avantajı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/34_595x395.swf)
19 Yeni Katı Atık Tesisi Yaptık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/96_595x335.swf)
205 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Yaptık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a93_595x399.swf)
23 Yeni Katı Atık tesisi Yaptık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a97_595x283.swf)
291 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi İnşa Ettik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a99_595x262.swf)
3 Bin 522 Köyümüzü İçme Suyuna Kavuşturduk (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b68_595x355.swf)
Anneler Ve Bebekleri İçin Ne Gerekiyorsa... (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a15_595x413.swf)
Artık İşbaşı Yaptıktan 30 Gün Sonra Hastane Kapıları Açılıyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/22_595x513.swf)
'Çocuklarımızın Sağlığı Yarınlarımızdır' Dedik
Çocuklarımızın Zekası, Ülkemizin Bekası! (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/19_595x288.swf)
Gerekirse Yurt Dışında Tedavi (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/25_595x287.swf)
Hastalanmadan Sağlık İçin Bir Yılda 3,9 Milyar TL (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/16_595x342.swf)
Hastanelerde Rehin Kalmak, Kapıdan Dönmek Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/12_595x385.swf)
'Her Ailenin Bir Doktoru Olsun' Dedik
İlaçta Yüzde 80'e Varan İndirimler Yaptık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a20_595x394.swf)
İller Arasında Adil Ve Dengeli Personel Dağılımı Yaptık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/13_595x400.swf)
Kanserle Etkili Mücadele (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a21_595x712.swf)
MR, Tomografi, Röntgen, Diyaliz Kuyrukları Tarihe Karıştı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/14_595x377.swf)
Muayene Odası Sayısını Üç Katına Çıkardık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a12_590x385.swf)
'Önce Vatandaş' Dedik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a17_595x474.swf)
Önce Vatandaş Memnuniyeti... (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a19_595x366.swf)
'Sağlık Hizmeti Lütuf Değil, Hakkın Teslimidir' Dedik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a14_588x359.swf)
Sağlık Ocaklarımız Hayat Veriyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a15_594x408.swf)
Sağlıkta Ayrımcılık Artık Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b12_595x390.swf)
Sizi Dinliyoruz... Alo 184! (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a16_595x267.swf)
SSK'lı Annelere Doğum Müjdesi (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a31_595x460.swf)
'T.C. Kimlik No' Varsa Sorun Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a23_595x376.swf)

1 Gün Prim Borcu İçin Kapıdan Dönmek Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a21_595x266.swf)
112 Acil Servis Dakikalarla Yarışıyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a18_595x399.swf)
18 Yaşına Kadar Ücretsiz Sağlık Hizmeti (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a20_595x411.swf)
18-29 Yaş Arasına ve Özürlüye İstihdam Avantajı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/34_595x395.swf)
3.3 Milyar Ton Yeni Kömür Bulduk (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b77_595x269.swf)
5 Yıldan Sonra Vefat Eden Memurun Ailesine Maaş Bağlanacak (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a28_595x382.swf)
51 Bin 358 Yeni Polis İşbaşı Yaptı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a67_595x257.swf)
53 Bin Kişiye Sıcak Yemek Temin Ettik... (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/35_595x458.swf)
AK PARTİ İktidarı Hizmete Doymuyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/31_595x328.swf)
Artık İşbaşı Yaptıktan 30 Gün Sonra Hastane Kapıları Açılıyor (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/22_595x513.swf)
Çiftçi Ve Muhtar İçin 15'e 30! (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a26_595x423.swf)
Çiftçinin, Esnafın Prim Oranını İndirdik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/27_595x344.swf)
Esnafa Ve Çifçiye De Emzirme Yardımı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/28_595x421.swf)
Geliri Olmayanın Güvencesi Devlet (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a22_593x349.swf)
Gerekirse Yurt Dışında Tedavi (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/25_595x287.swf)
'Her Ailenin Bir Doktoru Olsun' Dedik
Hiç Kimseyi Sağlıktan Mahrum Bırakmadık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/21_595x351.swf)
İsteğe Bağlılar da Kapsamda (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/32_595x307.swf)
İşvereni De Rahatlatan Adımlar Attık (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a32_595x316.swf)
Kadınlara Bir Güzel Haber Daha (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/30_595x481.swf)
Mesleki Eğitime 270 Milyon TL (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a33_595x375.swf)
Özürlü Annesine 5 Yıl Erken Emeklilik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a29_595x269.swf)
Özürlü Öğrenciye Ayda 406 TL (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a40_595x405.swf)
Özürlü Ve Yaşlıların Maaşını Evinde Ödüyoruz (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/26_595x432.swf)
Prim Borcu Faizlerini Sildik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a25_595x344.swf)
Prim Borcu Krediye Engel Olmasın (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a27_595x354.swf)
Refakatçinin Yemek Ve Yatak Parası Da Devletten (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/29_595x384.swf)
'Sağlık Hizmeti Lütuf Değil, Hakkın Teslimidir' Dedik (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a14_588x359.swf)
Sağlıkta Ayrımcılık Artık Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b12_595x390.swf)
Sığınma Evlerini Artırdık... (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/a91_595x664.swf)
Son ili Yılda 8,8 Milyar TL'lik Yatırım (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/yeniflash/b93_595x179.swf)
SSK'lı Annelere Doğum Müjdesi (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a31_595x460.swf)
Şartlar Uygunsa 1 Ayda Özürlü Maaşı (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a24_595x488.swf)
Şehit Ve Gazi Çocuklarına İyi Haber (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/33_595x450.swf)
'T.C. Kimlik No' Varsa Sorun Yok (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a23_595x376.swf)
Tarım Sigortalılarının Anne Babaları da Güvenceye Kavuştu (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/23_595x393.swf)
Yatan Hastadan İlaç İstenmeyecek (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/24_595x391.swf)
Yurt Dışındaki İnşaat İşçileri De Bize Emanet (http://www.akicraatlar.com/resimler/flash/a30_595x429.swf)

gördün mü neler yapılmış

eğer senin fabrika mantığın devam etseydi bunların hiçbiri yapılamazdı

montenegro
04-10-2010, 11:46
adam smıthin de marksında doğruları vardır bütünüyle yanlıştır yada doğrudur demem ama ikisinide ekol olarak tasvip etmem

ayrıca bugün Türkiyede smıth mantığı yok bugün friedman ve keynes karışımı bir sistem var

ve ben bu iki sistemin hem para politikası hemde maliye politikası karışık bir ekonomi modelini isterim kaldı ki bende bir maliyeciyim

keynes maliye politikacısıdır

friedman ise para politikacısıdır

ikisininde olması gerektiğine inanırım

özellikle keynesin çarpan etkisi dediği ekonomi sistemi ve maliye politikası ağırlıklı yönetimini beğenirim

eğer bugün Amerikada bu kadar yatırım ve gelişmişlik varsa bunu zamanında keynesin attığı adımlara borçludur Amerika

novek
04-10-2010, 11:46
bana aylar sonraya gün verdiler bunları bana anlatmayın. ben gorduklerimemi burda yazanlaramı bakıcam?
neredeyse sene sonraya.
devlet özel sektorden toplayamadıgı kaçırılan vergiyi işçiden vatandaştan dolaylı vergilerle tahsil ediyor.
demekki ozel sektor okadarda iyi degilmiş yani vergi açısından.
yani verginin toplanmasındada bir adaletsizlik var.
tanıdıgm bir ak partili bayan vardı bakkalda karsılaştım .
fiş toplamanın tam kalktıgı sıralardaydı.
kadın fiş toplama nasıl olsa kalktı diyerek fiş ismedi :)

Ahmet Yasin
04-10-2010, 11:53
bana aylar sonraya gün verdiler bunları bana anlatmayın. ben gorduklerimemi burda yazanlaramı bakıcam?
neredeyse sene sonraya.
devlet özel sektorden toplayamadıgı kaçırılan vergiyi işçiniden vatandaştan dolaylı vergilerle tahsil ediyor.

Her dişi başı ağrıyan hastaneye dolarsa seneye gün verdiklerine dua et.Bugün hasteneye gidenlerin yarısı hastalık hastası sende başka bişey bilmezmisin ya arkadaşlar bu adamın başka kuyruk acısı olmasın.
Madem gördüklerine inanıyorsun.
Bİr hasta muayene olduğu doktordan hiçbişeyin yok yanıtını alınca ona inanmayıp aynı hastenedeki başka doktora giderse tabi hastaneler kalabalık olacak bu olay başıma geldi kadın bir sürü laf işitmesine rağman hala haklı olduğunu söylüyordu novekte öyle işine geleni yaz ve yorumla.

YA SABIR YA RAB.....

montenegro
04-10-2010, 11:53
neredeyse sene sonraya.
devlet özel sektorden toplayamadıgı kaçırılan vergiyi işçiniden vatandaştan dolaylı vergilerle tahsil ediyor.

işte resmi belgelerle ispat

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/VI/GBG1.htm

montenegro
04-10-2010, 11:58
http://www.tisk.org.tr/yayinlar.asp?sbj=ic&id=1833

novek
04-10-2010, 11:58
hmm demekki vatandaşın neden bu halde oldugunu orada yazıyor oylemi :)

Ahmet Yasin
04-10-2010, 11:59
İşine gelmezse bunlara yalan der.

novek
04-10-2010, 12:02
kışi başı dusen milli gelir nasıl hesaplanır ?
diyelimki bir ulkede yaşayan sayısı sadece 3 kişi (misal)
1ci kişi = 10 lira gelir
2 ci kişi = 30 lira gelir.

3 cü kişi = 500 lira gelir.

ortalamasını alırsak.

500+30+10=540 / 3 = şimdi kişi bası düşen milli gelir 180 liramı oluyor??

montenegro
04-10-2010, 12:03
demogoji yapmaya başladı her türlü iddası yanlış çıkınca

yazık zavallı napsın

ilk önce her şeyi doğru öğren öyle münazara yap

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma

montenegro
04-10-2010, 12:04
1ci kişi = 10 lira gelir

ortalamasını alırsak.

GSMH/TOPLAM NÜFUS

tüm dünyada bu şekilde hesaplanır

novek
04-10-2010, 12:07
GSMH/TOPLAM NÜFUS

tüm dünyada bu şekilde hesaplanır

tamam işte ornek verdigim ulkedeki toplam gelir 540 lira
ve 3 kişi yaşıyor.
tekrar oku anlamadın sanırım.

novek Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/styles/orangeblue/buttons/viewpost.gif (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?p=730274#post730274)
1ci kişi = 10 lira gelir

ortalamasını alırsak.

montenegro
04-10-2010, 12:08
evet bu şekilde olur

novek
04-10-2010, 12:09
şimdi bana soylermisin turkiyede kişi başı milli gelir 2009 ititabi ile kaç lira 2008 de olur.

Ahmet Yasin
04-10-2010, 12:24
şimdi bana soylermisin turkiyede kişi başı milli gelir 2009 ititabi ile kaç lira 2008 de olur.
Doğal olarak sorudan anlayan olmadığı için cevapta verilemiyor..

Sevgili novek te kıs kıs gülüyordur şimdş cevap veremiyorlar sustular diye :)

Cihan_ŞümuL
04-10-2010, 12:28
soruyu ben de anlamadım.

anlayamadıgım diğer şey ise novek in imzası.

novek
04-10-2010, 12:29
anlaşılan anlatmak çok zor olucak orda seviyeli sozucugunu oku sonrada barışcanın mesajlarını oku :)

Ahmet Yasin
04-10-2010, 12:38
Sİzden başka herkes anlıyor ama...?????????