fatih kısaparmak balon baskılı balon AK Parti ve cemaat - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti ve cemaat

Terennüm
01-10-2011, 17:32
http://www.hermeskitap.com/catalog/images/hayat_978-605-5878-65-8.jpg

AK Parti ve cemaat ekseninde siyaset-toplum ilişkisini ele alan bu çalışma, üç ana kısımdan oluşmaktadır.

Birinci kısımda AK Parti’nin devraldığı ve kendisini üzerine dayandırmaya çalıştığı sağ siyasetin ana özellikleri açıklanmaktadır. Sonra AK Parti’nin sosyolojik kökenleri, liderlik antropolojisi ve siyasal anlam dünyası analiz edilmektedir. Söylemsel dünyası resmedilmektedir. Son olarak çeşitli çalışmaları, pratikleri, seçim iktidarları ve halkoylama girişimleriyle ulaştığı başarılar incelenmektedir.

İkinci kısımda, sivil toplum kavramı açıklanmakta, bu kavramın cemaat ve dinle ilişkileri incelenmektedir. Sivil toplum olgusunun hem teorik hem de Türkiye toplum pratiğindeki karşılığı tartışılmaktadır. Cemaat kavramı ve yaklaşımı buna dayandırılarak yorumlanmaktadır. Gülen Hareketi’nin, bir sivil toplum örneği olarak nasıl yapılandığı üzerinde durulmaktadır. Gülen Hareketi örneğinde yeni cemaat biçiminin sivil toplum olarak anlamı tartışılmaktadır. Bu bağlamda Gülen Hareketi’nin söylem, pratik ve liderlik boyutları çeşitli başlıklarla araştırılmaktadır. Hareketin sivil toplum ve Türk modernleşmesi açısından taşıdığı anlamın iç yapısı irdelenmektedir.

Üçüncü kısımda dinin küresel dünyada yaşanan kaosa karşı bir barış söylemi olarak taşıdığı öneme dikkat çekilmektedir. Bu tür bir söylemin dünyadaki diğer örnekleri, bunlar arasında Said-i Nursi’nin modeli üzerinde durulmaktadır. Son olarak Türk modernleşmesinde politik toplumdan ve gündelik yaşamda Müslümanların pratiklerinden kaynaklanan sorunları anlatılmaktadır.

Özgür Çağrı
01-10-2011, 19:27
Başbakanımız bu seçimde cemaate yol verebilir çünkü artık halkın desteğini arkasına aldı ufaktan kendi medyasınıda oluşturdu artık cemaate falan ihtiyacı yok ak partinin. Cemaatin elemanları kemal unakıtan abdulkadir aksudan bakanlıklarıda aldı. Zaten eğer cemaate el çektirmezse bunlar başımıza bela olacaklar ileriki yıllarda. Cemaat gladyosunun oluşması muhtemel. İrandaki mollalar gibi devlet içinde yapılanabilirler. Bu durum memleketimizdeki müslümanlara büyük zararlar verebilir.

El Emin
01-10-2011, 21:47
Başbakanımız bu seçimde cemaate yol verebilir çünkü artık halkın desteğini arkasına aldı ufaktan kendi medyasınıda oluşturdu artık cemaate falan ihtiyacı yok ak partinin. Cemaatin elemanları kemal unakıtan abdulkadir aksudan bakanlıklarıda aldı. Zaten eğer cemaate el çektirmezse bunlar başımıza bela olacaklar ileriki yıllarda. Cemaat gladyosunun oluşması muhtemel. İrandaki mollalar gibi devlet içinde yapılanabilirler. Bu durum memleketimizdeki müslümanlara büyük zararlar verebilir.

:):):):)

Gönülden
01-10-2011, 21:54

Anladık Furkan iş bitene kadar diyorsun :) bence başbakan senin gibi düşünmüyor..cemaatci dedin de Kemal Unakıtan ve Abdulkadir Aksu mu...bir tek onlar mı cemaatci...ileride başa bela olmak mı...ilerisi olması için samimiyet ve sadakat şart :)

Özgür Çağrı
01-10-2011, 22:54
İş bitene kadar değil tabii karşılıklı menfaat ilişkisi kurdular ak parti cemaatin bazı noktalarından yararlandı cemaatte ak parti sayesinde keseyi doldurdu bankalar şirketler kurdu ihaleleri topladı aşırı bir büyüme gösterdi devletin içine iyice yayıldı. Samanyolu haberde her gün farklı bir ses kaydının yayınlanması sizce olağan mı ?
Kemalistler yapsa ortalığı ayağa kaldırmıştık bunlar bu kayıtları nasıl ele geçiriyor diye :)
Valla bence tayyip erdoğan sırtını cemaatten ziyade halka dayıyor artık. 2011 seçimlerinde fettullah gülen iyi çalışsın makul seviyede anlaşsınlar başbakan iyi pazarlık edecek gibi görünüyor parti vitrininde bakanlar kurulunda yaptığı değişikliklere bakarsak .
Valla samimiyet ve sadakatten çok kendi kendini kontrol edemeyen bir mekanizmaya dönüşüyor cemaat ilerisi için gerçekten büyük sorun teşkil edecek.
Ulusalcı ergenekonu çözdük birde başımıza cemaatçi ergenekon çıkarmayalım yahu ömrü hayatımız ergenekonları çözmeklemi geçecek :)

El Emin
01-10-2011, 23:15
İşi sadece maddi boyutundan ibaret görmek bence çok trajikomik bir bakış açısı..
Ya bu yolda çekilen eza ve cefalardan haberin yok yada unutmuşsun...

Ak Parti ile cemaat arasında ben herhangi bir maddi bağ görmedim.
Çok büyük bir bağ var oda manevi bağ.
Yoksa cemaat ve akparti görüşmeleri oluyorda basına kapalı mı?
Cemaati kim temsil ediyor orasınıda merak ettim.

Bu bağ bitmez bir bağ.
Zira ülkeye hizmetin devlet ve brükratik kolunu ak parti yürütüyor.
Manevi ve atılım konusunu ise hizmet erleri..
Misal kürt açılımını hükümet başlattı hükümet anayasa yapacak ama
hükümet doğu ve güneydoğuda ne ücretsiz dershane açtı
ne şirket ne fabrika işte işin o kısmınıda hizmet erleri yükleniyor.
Bir elmanın iki yarısı gibi ikiside tek başına yarımdır.

Ak Parti her zaman sırtını halka dayıyordu.
%48 hepsi hizmetten gelmedi ya.
O değerlendirmende çok ilginç...

Hükümet kendi basınını oluşturuyor falan dedin o değerlendirmede çok ilginçti.
Hükümet kanalı diye yaftalanan bir kanal var oda atv...
Damadınınmış falan yaftası sadece o ak partiye bir desteği yok.
Gereksiz filmlerden başka bir işe yaramıyor.
Ve işin basın kısmınıda göremiyorum nerede?

Cemaatin büyümesi neden tergin etti orasını söylesene furkan..
Brükratların dinini imanını bilmesi benim bildiğim kadarıyla sadece
dinden uzak kesimleri rahatsız ediyordu irtica irtica diye bağırıyorlar..
Demek ki artık muhafazakarlarıda rahatsız ediyor.
Burasıda ilginç...:) Bizde cemaat cemaat diye bağırırız..
Bir o eksitki..

Daha çok yazılırdı ya neyse..:)

unnamed
01-10-2011, 23:19
kesinlikle cemaat ile bağlantılar koparılmalıdır..
amerikan ekseninde bir politikaya gitmek mecburiyetinde kalmış olacağız o zaman...
yada Başbakan dershaneleri kapatsın zaten cemaat anında gider...
ee artık dsp mi chp mi...
yada has partimi orasını bilemem...
gerçi bu aralar kurtulmuşla çok sıkı fıkılar...

onurcan
01-10-2011, 23:29
partide cemaatcilikmi var Ak parti ve cemaati ilişkilendirmek yanlış olur parti her kesime açıktır. yorumlara dikkat edelim partimize zarar gelmesin..

Mavera
01-10-2011, 23:31
okunmaya deger bir kitap.. heleki secim athina girdigimiz bu dönemde dengerler cok ince gözetilmelidir yoksa ne ak parti bir daha bu cocunlugu yakalayabilir nede cemaat böyle rahat bir ortam bulabilir..

El Emin
01-10-2011, 23:34
kesinlikle cemaat ile bağlantılar koparılmalıdır..
amerikan ekseninde bir politikaya gitmek mecburiyetinde kalmış olacağız o zaman...
yada Başbakan dershaneleri kapatsın zaten cemaat anında gider...
ee artık dsp mi chp mi...
yada has partimi orasını bilemem...
gerçi bu aralar kurtulmuşla çok sıkı fıkılar...

Cemaatle amerika politikasının ne bağlantısı var?
Dershaneler zaten on yıl içinde kapanacak öyle bir sektör kalmaz.
Cemaati gerçekten dershaneden ibaret mi biliyorsun abi?

Cemaatin gitmesini neden bu kadar çok istiyorsun?

Mavera
01-10-2011, 23:39
Cemaatle amerika politikasının ne bağlantısı var?
Dershaneler zaten on yıl içinde kapanacak öyle bir sektör kalmaz.
Cemaati gerçekten dershaneden ibaret mi biliyorsun abi?

Cemaatin gitmesini neden bu kadar çok istiyorsun?

cemaat ve ak parti aslinda rakip degil aksine birbirini tamamlayan bütünün bir parcasidir ama ben yinede cemaatin son zamanlarda cok potilize oldugunu düsünüyorum cünkü ilk defa cemaat destegini acikca ortaya koymustur..

El Emin
01-10-2011, 23:42
cemaat ve ak parti aslinda rakip degil aksine birbirini tamamlayan bütünün bir parcasidir ama ben yinede cemaatin son zamanlarda cok potilize oldugunu düsünüyorum cünkü ilk defa cemaat destegini acikca ortaya koymustur..

"Bir elmanın iki yarısı gibi ikiside tek başına yarımdır." sözümle katılıyorum sana abim.:)

Belkide zamanı gelmiştir abim...

Özgür Çağrı
01-10-2011, 23:44
Valla muhammed polyana gibisin
hiç bir maddi bağ görmedim demişsin
tamam sustum :)
Abi görülmeyecek gibimi :)

El Emin
01-10-2011, 23:45
Aslında abim yorumlar beynimde zonkladı orayı hazmedemedim.
Meşrep farklılığından ötürü böyle sert bakışlar..Hafizanaallah..

Yani misal ben bir m.islamoğlunun içtihadlarını ve meşrebini benimsemem.
Yanlışta bulurum.Ama o şuan bu konumda olsaydı ben bu tür şeyler söylemezdim..

Yani bir meşrep farklılığından ötürü böyle sert bakışlar..
Hafizanallah.Gerçekten ürktüm..Birde biz dünyaya kükreyeceğiz sözde..
Daha bir birimize sevgi yok..

İntifada
01-10-2011, 23:47
Valla şunu bilir şunu söylerim...siyasi açıdan Nur cemaatine bir akpartili olarak güvenmiyorum...
Ilk seçimlerde desteğini chp ye kaydırırsa şahsen ben şaşırmam...yada başka bir partiye...
Al gülüm ver gülüm...

TYH
01-11-2011, 00:47
cemaat oldukca tkpye bile umut var.saka bir yana su an oy potansiyelleri ne kadar acaba %15 varmi acaba arkadaslar?

Ukbâ
01-11-2011, 10:53
Cemaate yönelik olumsuz zihinlerin üstesinden Muhammet kardeşim fevkelade güzel şekilde geliyor. :)

Furkanım Kemalist zihniyetlerden cemaate karşılık bu yönde fikirler duyuyoruz ama hiç kale almıyoruz alınacak gibide değil zaten sürekli vesvese ye bağlı olarak resmen içlerindeki kini kusuyorlar.

Yukarıdaki yorumlarını okuyunca yahu dedim ben hangi mihrakların oyununa alet oluyormuşum da haberim yokmuş diye düşünmekten kendimi alamadım.:) Toplumda sivil hareketler hiç bir zaman körelmez cağa ve zamana göre kendini dizayn eden cemaatler gelişen sosyal ve siyasi alaında her zaman aktör olmayı başarır. Aklı ilim kalbi iman dolu nesillerin yetişmesinden endişe duyan hazımsız zevatı anlarım ama diğer meşrebteki arkdaşların cemaate onların bakışları ile bakmasına anlam veremem. Bu ara sözcü okuyorsun herhalde konuşma dilin onlardan hiç farklı değil. Bir dahaki buluşmamızda muhakkak sana şakirtlerin nefesleri ile okunmuş bir şeyler yedireceğim.:)

Cemaat ve Ak parti. Modern dünyanın algılarını iyi okuyup toplumsal gelişmeleri yakalayan ister siyaset olsun ister cemaat olsun her zaman kitleler tarafından desteklenir. Köhnemiş ve asrın ruhunu okuyamayan her hareket ise toplumun dışına doğru itilmeye ve körelmeye mahkumdur. Aklımızın idrak edemediği stratejileri sürekli niyet okuyarak dış güçler ile irtibatlandırmak bir tür rahatsızlıktır cekememezliktir. Siyaset olarak bir ülkenin sorunlarını çözme iradesi gösteriyorsanız desteklenirsiniz demokrasi sorunu yaşıyorsanız ve bunun iyileşmesi adına mücadele veriyorsanız yine desteklenirsiniz. Bu iyileşmelerden faydalanan sivil hareketler kendilerini bu hareketlerin içinde çok daha sağlıklı ifade ediyorsa mekanizmaları ile demokrasiyi daha fazla insan haklarını önemseyen sisteme sahip cıkarak ortak ses vermeleri akıllı olmanın gereğidir. Ortada karşıllklı menfaat birilerinin dediği gibi değil sadece doğru ve güzel olana beraber yürüme gayretidir.

unnamed
01-11-2011, 11:03
tek bir soru...
simdi hepimiz ak partiliyiz ya...
bugun gulen ciksa deseki oylarimiz has partiye...
Allah askina kime oy verir icimizdeki cemaat mensubu arkadaslar?

Ukbâ
01-11-2011, 11:12
Güzel kardeşim böyle bir ilişki muhabbetin olması mümkünmü , bunlar cemaat kültüründen uzak zihniyetlerin ortaya atmış olduğu ve sizin gibi güzide insanların bundan etkilenmesinden başka bir şey değil. Yıllardır cemaatin içindeyim abiler ile yakın ilişkilerimiz olmuştur ama hiç bir zaman şu partiye bu partiye diye bir hava atmosferimizde olmamıştır. Bunlar inan bana savsatadan ibaret.

İntifada
01-11-2011, 11:14
tek bir soru...

Güzel soru...

Ukbâ
01-11-2011, 11:16
O sorunun cevabını mimiklerim ile bandırma yolunda sana etraflıca anlatırım Yavuzum. Zehiri ile ülkenin kanını emen empesillere karşı harcayacağınız performansı sizden olan cemaatlere harcayarak kendi ayağınıza kurşun sıkmayı bırakın.

İntifada
01-11-2011, 11:21
O sorunun cevabını mimiklerim ile bandırma yolunda sana etraflıca anlatırım Yavuzum. Zehiri ile ülkenin kanını emen empesillere karşı harcayacağınız performansı sizden olan cemaatlere harcayarak kendi ayağınıza kurşun sıkmayı bırakın.

:) tamam

Mavera
01-11-2011, 12:18
tek bir soru...

degil sayin gülen babam ciksa bana deseki oyunu bilmem su partiye vereceksin ben yine isime bakarim..
Allah var Hocaefendiyi cok seviyorum, ufuk dünyamda katkisi cok büyüktür ama Hocaefendi asla böyle bir yönlendirme yapmaz ki siyasetten olabildigince uzak duran birisidir sadece son referandumun önemine binaen aciklama yapmistir..
bakiniz cemaat diye adlandirdigimiz bu olusum, bu hizmet yürüyüsü asla tek mantik, tek düze düsünceyle yürümez yani bireyin kendi siyasi ve sosyal hayatindaki fikirlere karismaz birey istedigi gibi hareket edebilir..
sizler cemaat derken bir seyhin etrafina siralanmis müridler ve dogumdan, ölüme gecen evrede müridin her kararina etki yapan birisi var zannediyorsunuz..
Evet Hocaefendi bu olusumun lideri, en önde giden atlisidir ama Hocaefendiye gelene kadar bir cok rahlede bir cok önemli sahsiyet vardir ve önemli konularda önce onlar aciklama yapar, en son rahlede hocaefendi konunun önemine binaen deginir..
Peki cemaat üyesi herkes ak partiye mi oy veriyor hayir, nasilki her ak partili cemaati desteklemiyor, hazalmiyorsa bunun terside vardir yani öyle bir "biat kültürü!" yoktur ki sayin ali bulacin son dönemlerdeki sivri yazilarida bunun göstergesidir ;)

Terennüm
01-11-2011, 13:04
başbakan erdoğanın deyimiyle demokrasi bir araçtır amaç değil..aynı şeyi ben şöyle diyorum akparti araçtır amaç değil...araçla amacı birbirne karıştırmamak gerekir...

ayrıca aksu ve unakıtanan cemaatçi olduğunu zannetmiyorum..kimlerin hangi cemaate mensup olduğunu öğrenmek isterseniz ergenekonun bakanları fişlediği dökümanlardan görebilirsiniz..bizim öyle bir fişleme kaydımız olmadığından bu tür işleri yapanlar belldir..

unnamed
01-11-2011, 13:39

abi ayip ettin...
oraya biz davetli degilmiyiz...

Özgür Çağrı
01-11-2011, 22:01
Yalçın abi valla çok kalmıyorsun ki mühim konulara girmeden gidiyorsun :) valla senden dinlersek hepimiz cemaatçi oluruz ama herkes sen gibi değil.
Bu arada bandırma ne iş yav yunanamı açılacaksınız reyizler ve şakirtler :hihi2:

İntifada
01-11-2011, 22:08
Yalçın abi valla çok kalmıyorsun ki mühim konulara girmeden gidiyorsun :) valla senden dinlersek hepimiz cemaatçi oluruz ama herkes sen gibi değil.
Bu arada bandırma ne iş yav yunanamı açılacaksınız reyizler ve şakirtler :hihi2:

Yok reyiz askeriyeye sızacagiz :)
Murat abi askerdeya ziyarete :)

Özgür Çağrı
01-11-2011, 22:09
Valla ne olursa olsun devlet bu tür yapılanmaları sıkı takip altına almalı. Ne olur ne olmaz güç büyüdümü kontrol edilemez bir hal alır başa bela olur. Yıllarca kemalist ergenekonla uğraştık paralarımız hayallerimiz değerlerimiz gitti. Birde bu bizim ergenekon çıkarsa o zaman seyret gümbürtüyü.
Dini tarikat cemaat türü yapılanmaların böyle siyasete burunlarını sokmalarını hiç istemem. Herkes işini yapsın kimse pay falan beklemesin herkes işini düzgün yaparsa Allah herkese dilediğini verir.
Bediüzzaman said nursi hazretlerinin yolunda olduklarına inanırsam elbette hizmet ederim ama görünen tablo bunu göstermiyor hatta bediüzzamanı çarpıtma çabaları görüyorum.
Üstad hizmet için görüşünü açıklamıştır zaten

“euzubillahimineşşeytani ve’s siyase”

“Menfaat üzere çarhı kurulmuş olan siyaset-i hazıra”yı canavar olarak tarif eden ve siyaset lisanında lafzın mananın zıddına dönüştüğünü belirten Bediüzzaman “adalet külahını zulmün başına geçirmiş” olduğunu “hamiyet libasını hıyanet(in) ucuz(a) giymiş” bulunduğunu belirtmektedir.9 “Siyaset-i hazıra, o kadar çok yalan ve hile ve şeytanat içine girmiştir ki, vesile-i şeyatin hükmüne girmiştir” diyen, siyaset propagandası vasıtasıyla yalancılığın doğruluğa tercih edildiğini belirten Bediüzzaman, böyle siyasetin İlahi vahyin tebliğ makamı olan minbere çıkmasına hakkı olmadığını kesin olarak ifade etmektedir.

8. Sünuhat, 2050
9. Sözler, Lemeat. 324.

Özgür Çağrı
01-11-2011, 22:10
Yok reyiz askeriyeye sızacagiz :)
Murat abi askerdeya bandırmada ziyarete :)

vay gidin tabi selam söyleyin ha hatta gitmişken yaptığı yerin adresinide bana söyle lazım ...

depare
01-12-2011, 03:17
Bak sen Bandırmamıza kimler ayak basıyormuş öyle 6. Ana jet üstüne mi ziyaret (:

İntifada
01-12-2011, 03:21
Murat abi bandırmada değil galiba erdek diye hatırlıyorum :) denizci kendisi ama hangisindedır acaba :) ben bilmem yalçın başkan sürecek arabayı o bilsin doğru yeri :)

rizzelli
01-12-2011, 10:46
cemaatin siyesete girdiğini politize olduğu izlenimi kafalarda hakim olmuş.

bahsedeceğim birkaç şey siyaset mi?

-Cumhurbaşkanlığı seçimi, 367 krizi
-Ergenekon yapılanması
-Ak parti nin kapatılma davası
-Referandum

bu dört konuda politik,siyasal değil ortak noktası siyaset üstü yani Türkiye'nin demokratikleşmesidir.

Cemaat bu konularda bütün imkanlarıyla açıkça destek vermesi oynanan oyunları bozma mücadeleleri siyaset değil adaletin,demokrasinin yanında olmalarından kaynaklanıyor.

AK parti ve cemaati bitirme planlarını tertipleyenlerle aynı ağızı paylaşacağımıza,slogan müslumanı olacağımıza,komplo teörisyenleri rolünü üstleneceğimize önyargılardan kurtulup elimizi vicdanımıza koyarak tespitler yapalım.

bu bir güç savaşı değil Türkiye'nin daha yaşanılabilir bir ülke olması için,dünyada gerçek yerini alabilmesi için gönül birlikteliğidir.

cemaatin okulundan on sene önce mezun olan bir öğrenci mezun olduğu okulun ismi nedeniye fişlenip haksızlığa uğradığı zamanları atlattık çok şükür.

hükümetlerin altını oymaya- milletin iradesine ipotek koymaya çalışan karanlık odakları destekleyen güç odaklarının yanında cemaatin rolünün ne kadar önem arzettiğini hepimiz biliyoruz.

bu tabloya itiraz edenler,rahatsız olanlar çapları olayları analiz etmeye yetmiyorsa Gülen hareketinin kurumlarıyla yaptıkları hizmetler ile övünen, okulların varlığı Türkiye dış politikamızın rotasıdır diyen Davutoğlu'nun,yurtdışında gittiği her ülkede okulları ziyaret eden Cumhurbaşkanımızın,Başbakanımızın beyanlarıyla çatlamaya devam etsinler.

bu hizmetlere anadolu insanı destek verdi,veriyor.milletin destek verdiğine herşeye vekillerimiz de sahip çıkıyor.