fatih kısaparmak balon baskılı balon "AK PARTİLİ" OLMAK MI? "AK PARTİCİ" OLMAK MI? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "AK PARTİLİ" OLMAK MI? "AK PARTİCİ" OLMAK MI?

Mu-Alim
09-10-2007, 20:06
Ülkemizde siyasi görüş ile bir partiye oy vermek çok büyük oranda iç içe girmiş vaziyette.Nasıl ki bir futbol takımını ölçüp,biçip,kıyasladıktan sonra desteklemiyorsak,birçok insan bir partiyi de yine değerlendirmeden,ölçmeden,biçmeden destekliyor.Yani bir körü körüne bağlanma söz konusu her iki kavramda da.

Bunun en iyi örneğini sanırım mhp fanatikleri sergiliyor.Tabi bu fanatizm chp'de de yadsınamayacak ölçüde yüksek düzeyde.mhpli değil bu insanlar,mhpci.Yani yönetimleri ne derece kötü olursa olsun ve kendileri de yönetimi ne kadar eleştiriyorsa eleştirsin ağızlarından hep şu sözler dökülür: "oyumu kullanırken üç hilalden başkasına -ya da altı oktan başkasına- elim varmaz kardeşim benim."

İşte bence ülke için en zararlı zihniyet bu zihniyet.Her hal ve karda belli bir partiden başkasını gözünün görmemesi bir insanın,gelişime değişime yeniliğe duyulan kapalılıktır ki bu da malumunuz çok zararlıdır.

Yukarıda da söylediğim gibi,bu "dogmatik partiCİlik" örneğini en çok mhp ve chp de görüyoruz, bir de son zamanlarda saadet de görülmeye başladı bu.Saadetteki örneği daha çok "erbakan-fan club" şeklinde gelişiyor.

Asıl konumuza gelelim;
AK Parti'de de böyle bir durum oluşur mu? "ölümüne AK PartiCİlik" gibi bir anlayış,"kanımızın son damlasına kadar AK PartiCİyiz" gibi bir yaklaşım sizce bizim partimizde de oluşur mu? Oluşursa eğer bu doğru mu?

Yani yarın öbür gün AK Parti gerçekten kötü ellere kalırsa ( anap-özal-yılmaz-mumcu örneği gibi ) biz hala Ak Partili mi kalacağız?

ismet
09-10-2007, 20:32
akpartide böyle şeyler oacağını sanmam çünkü akparti böyle şeylerin olmasını istemiyor sağ-sol çatışması sonucunda ne oldu hala da devam ediyor birsürü kişi öldürüldü sonunda ne oldu onları öldürenler kazandı mı hayır koskoca anavatan partisi ne oldu bir inatçılık uğruna yokoldu gitti rahmetli özal yaşasaydı o partide kalır mıydı kalmazdı

eğer akparti dierleri gibi ölümüne şuculuk son damlaya kadar şuculuk buculuk gibi kavramlar içine girerse akpartinin sonu da yokoluştur bir parti öyle korunmaz öyle savunulmaz bir parti akılla kalple savunulur düşüncelerini bağırarak değil de akılla kalpten gelen sevgi ile birleştirip güleryüzle söylersen daha iyi olur benim düşüncem bu akparti'nin öyle olacağını sanmıyorum.

Mu-Alim
09-10-2007, 20:36
İsmet,üstadım teşekkürler yorumların için..kesinlikle katılıyorum sana...

Yani kısaca şöyle diyebilir miyiz acaba?

Evet çok sağlam AK Partilileriz biz.Amma;
yönetim "değmez"lere kaldığında ve buna bağlı olarak anlayış olumsuz yönde değiştiğinde çekip gitmeyi de biliriz!Biz isimlerin değil,ülke çıkarlarının peşindeyiz...

ASLAN MASHADOV
09-10-2007, 20:38
ak particilik ben ce doğru olmaz!!ben hizmetin yanındayım.kim hizmet ediyorsa onunlayım.şuan ak parti bu işi düzgün yaptığını düşünüyorum ki buradayım.ölene kadar da ak partili kalacam diye de birşey yok! dediğin gibi takım tutar gibi parti tutma düşüncesi içerisinde değilim.eğer öyle bir düşüncem olsaydı saadetli olabilirdim.ama o insanlara da saygım sonsuzdur!kısacası herşeyin fazlası zarardır!

Mu-Alim
09-10-2007, 20:40
ak particilik ben ce doğru olmaz!!ben hizmetin yanındayım.kim hizmet ediyorsa onunlayım.şuan ak parti bu işi düzgün yaptığını düşünüyorum ki buradayım.ölene kadar da ak partili kalacam diye de birşey yok! dediğin gibi takım tutar gibi parti tutma düşüncesi içerisinde değilim.eğer öyle bir düşüncem olsaydı saadetli olabilirdim.ama o insanlara da saygım sonsuzdur!kısacası herşeyin fazlası zarardır!

saadetçilere saygının sonsuz olduğu dışında söylediğin her şeye katılıyorum hocam...Eyvallah..

ASLAN MASHADOV
09-10-2007, 20:41

saadetçilere saygının sonsuz olduğu dışında söylediğin her şeye katılıyorum hocam...Eyvallah..

aktunahan kardeşim onlara saygı duymamın sebebi bize saygısızlık yapmalarıdır!saygı bizim işimiz ;)

ismet
09-10-2007, 20:42
evet aynen öyle önemli olan düşünce yapılanlar yapılacak olanlar gösterişli bir isim değil

ama işe bir de espirili tarafından bakarsak mesela babaannem oy kullanırken karıştırmamak için önce ampulu bulmuş sonra yazıları okumuş :D bu espirili tarafıydı :D

ben şimdi akpartiliyim ama koluma asla ampul kazıtmam aklıma ampulun ne alama geldiğini ne anlatmak istediğini yüklersem yeterli koluma kazımama gerek yok

Mu-Alim
09-10-2007, 20:48
Evet ismet kardeşim sana katılıyorum...

Ben de babaanneme iyice öğretmiştim..Okuma yazması yoktur...Ampulü gördüğün yere bas;sakın şaşırma ama diye.Bu arada zaten kendisi "tayyipçiyim" diyordu,bir baskı söz konusu değil yani...

Aslan Mashadov,üstadım şimdi anladım seni...Eyvallah...

Yani arkadaşlar şu şartlar altında,şu isimler altında ve şu aşikar hizmet ortamında AK Parti gönüllerimizde ve baş tacı.Ama işin içine sempatizanlık girmemeli sizin de buyurduğunuz gibi...

Mesela bazı arkadaşlar biz de mhp gibi ülkücüler gibi teşkilatlanalım diyor.Ben o denli bir yapılanmaya karşıyım.Zaten gençlik kollarımız kadın kollarımız il/ilçe/belde başkanlıklarımız var.

Ülkücüler gibi bir yapılanma bence gereksiz olur ve bazı "dogma"lara davetiye çıkarır....

Whitecloud
09-10-2007, 20:49
zaten ak parti bizim görüşlerimizi yansıttığı için ak partiye oy veriyoruz ya da inşallah vereceğiz :)
mantıklı bi insan neyin ne olduğunu araştırmadan bi partiyi desteklemeye bile kalkmamalı bence.bu desteklediği grubun zararına olur.

Mu-Alim
09-10-2007, 20:51
zaten ak parti bizim görüşlerimizi yansıttığı için ak partiye oy veriyoruz ya da inşallah vereceğiz :)
mantıklı bi insan neyin ne olduğunu araştırmadan bi partiyi desteklemeye bile kalkmamalı bence.bu desteklediği grubun zararına olur.

Evet firdevs.İşte mhp ve chp de bu çokça var.siz de kesinlikle rastlamışsınızdır...Biz bilmem kaç kuşaktan mhpliyiz...kafamı kesseniz mhp ye oy veririm yine de diyen insanlara ki benim dayım ve amcam böyledir...

mavera,
09-10-2007, 20:57
Güzel bir konu..aslinda ülkemizde irdelenmesi gereken bir konu...
ben sadece bir takim tutuyorum o da bana yetiyor..ona destegimi her halukarda veririm ama parti olayi farklidir..
sonucta daha önce ak parti yoktu ama bizler vardik ve bizlerin görüsünü benimsedigi partiler vardi yarin belki yine ak parti olmayacak orasini bilemeyiz..
evet ak partiliyiz..partimizi seviyoruz, liderimizi seviyoruz, bu partinin ilkelerini benimsiyoruz ama asla bu partinin yaptigi herseyi körü körüne savunmuyorum..
zamanin neler getirecegini bilemeyiz..sonucta ülkeyi iyi yönetemeyen partiler yüzünden ak parti ortaya cikti yani yönetim eksikliginden..
su anda bir yönetigim boslugu yok su anda ülke ehil ellerde ama yarinin neler getirecegini bilmek cok zor ama sevindigim bir nokta var artik millet olarak eskisi gibi takim tutar gibi parti tutmaktan vazgeciyoruz..
biz yillarda bir kac lider tarafindan yönetildik hemde cok kötü yönetildik ama buna ragmen bu liderlerden vazgecmedik o yüzden ben 3 kasim secimlerini bir milad olarak görüyor ve türk siyasetini 3 kasim öncesi ve sonrasi diye ikiye ayiriyorum..
3 kasimda yillarca ülkemizin üst kademesinde bulunan ama ülkemize cok fazla katkisi olmayan kisiler halk tarafindan tasviye edilmistir...;)..

Mu-Alim
09-10-2007, 21:00
Hoşgeldin üstadım...;)

parabol
09-10-2007, 23:43
akpartıde boyle seyler olacagını sanmam cunku ozellıkle bu forumda gordumkı gercekten bıseyler bılen ınsanlar burda ..yerı gelınce agır tartısmalarda olsa bu tartısmalarda bılmekten kaynaklanıo..zaten tartısma olmadıgı zaman bıseyler ters demektır..koru korune baglanan zıhnıyet bundan oncede oldugu gıbı bundan sonrada zarardan baska bıse getırmez..sorgulamak arastırmak ogrenmek lazım..

busene oyum ak partıye olabılır ancak bu ıstıkrarda gıtmezse tabıkı tepkımızı ortaya koymamız gerekır..adama herseyı anlatıorum..cevap veremıo haksızsın dıyemıo ama yok partımden vazgecmem dıyo ..ınsallah bızdende bu zıhnıyete kapılanlar olmaz ..cunku ıste bu nokta ıstıkrarsızlıgın sorunların basladıgı nokta olur..yerı geldıgınde partımızı kendımız yargılamalıyız..

ENES_CAN_AK
12-24-2008, 02:27
çok güzel konu açık ve net ülkemizin çıkarları çerçevesinde kim iyi yönetirse ona oy veririm o malum parti hariç yanlız ak parti adaletsiz olanlar yönetirse çok üzülürüm