fatih kısaparmak balon baskılı balon AK Parti'nin 3. transfer bombası! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK Parti'nin 3. transfer bombası!

Necip Fazıl
09-26-2012, 15:27
http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2012723/252532_ak-parti.jpg (http://www.samanyoluhaber.com/politika/iste-ak-partinin-3-transfer-bombasi/847152/)

Eski Anayasa Raportörü Osman Can'ın AK Parti'ye katıldığı ve şu dakikalarda toplantı halinde olup el sıkıştığı iddia edildi.

Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu 'nun ardından AK Parti 'nin 3. bomba transferiyle şu dakikalarda el sıkıştığı iddia edildi.

Katılımın Pazar günkü kongrede gerçekleşeceği de güçlü iddialar arasında yer alıyor..

SAMANYOLUHABER.COM

Necip Fazıl
09-26-2012, 15:28
http://www.habervaktim.com/resim/resim265247_1.jpg?t= (http://www.habervaktim.com/haber/265247/ak-partinin-3-transfer-bombasi.html)

Necip Fazıl
09-26-2012, 16:19
http://imgz.vol.io/rotahaber/newpics/news/260920121457317530294.jpg (http://haber.rotahaber.com/ak-partiye-gececek-o-isim-gizlice-erdoganla-gorustu_308952.html)

Feride
09-26-2012, 16:30
İsabetli karar.

Gerçi Osman Can'ın hangi tarafta olduğunu pek konuşmalarından çözemesemde, icraatlara bakınca müspet olduğunu anlamak zor olmuyor Allah'tan..

Necip Fazıl
09-26-2012, 17:47
Osman Can resmen AK Partili oldu

http://www.sicakgundem.com/resimler/haberler/300/101186.jpg
Anayasa eski Raportörü Can, Üsküdar İlçe Başkanlığı'na üyelik başvurusunda bulundu...

Habertürk'ten Tülay Şubatlı'nın haberine göre, Anayasa eski Raportörü Osman Can AK Parti'ye resmen üye oldu.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'na üyelik başvurusunda bulunan Can'ın partinin MYK üyeliğine seçilebileceği iddia ediliyor. İkametgah adresi İstanbul'da görünen Osman Can, bugün öğle saatlerinde AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'na gitti. Üsküdar İlçe Başkanı ile görüşen Can, "Parti Üye Giriş Beyannamesi' doldurdu ve beyannamedeki "Parti tüzüğü, program ve yönetmeliklerine uymayı taahhüt ediyorum" şeklindeki ibareyi imzalayarak başvurusunu resmen yapmış oldu.

Can'ın başvuru formunda AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun ismi, Osman Can'ı partiye tavsiye eden kişiler olarak yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın, Can'a AK Parti'nin pazar günü yapılacak kongresinde rozet takması bekleniyor.

Sıcak Gündem

Necip Fazıl
09-26-2012, 17:49
İsabetli karar.

Gerçi Osman Can'ın hangi tarafta olduğunu pek konuşmalarından çözemesemde, icraatlara bakınca müspet olduğunu anlamak zor olmuyor Allah'tan..

İnşALLAH bir Ertuğrul Günay daha katmıyoruzdur partiye...

EpiVaTeS
09-26-2012, 17:54
bonservisi kaç paraymış...;D

Necip Fazıl
09-26-2012, 18:01
bonservisi kaç paraymış...;D

Bonservisi elindeymiş hacı beleşe kapattık işi... :hihi2:

Yıldırım
09-26-2012, 18:17
Olayları çok mu büyütüyoruz yoksa bana mı öyle geliyor?

Cihannur
09-26-2012, 23:03
Hayırlı olsun.

Olayları çok mu büyütüyoruz yoksa bana mı öyle geliyor?

Prof. Dr. Osman Can, Türkiye'nin önde gelen liberal entelektüellerinden biridir. Osman Can, AK Parti'nin genel çizgisinden daha özgürlükçü biridir. Parti içinde yapacağı muhtemel eleştirileriyle ve sahip olduğu hukuk birikimiyle AK Parti'ye güç katacaktır inşaallah.

Necip Fazıl
09-26-2012, 23:56
Hayırlı olsun.

Prof. Dr. Osman Can, Türkiye'nin önde gelen liberal entelektüellerinden biridir. Osman Can, AK Parti'nin genel çizgisinden daha özgürlükçü biridir. Parti içinde yapacağı muhtemel eleştirileriyle ve sahip olduğu hukuk birikimiyle AK Parti'ye güç katacaktır inşaallah.

Ak partide yeterince hukukçu var zaten bunun amacı Erguğrul Günay gibi belli bir kesimin oyunu almak içindir... Benim şahsi görüşüm budur diğer görüşlere de saygı duyarım...

Cihannur
09-27-2012, 00:23
Ak partide yeterince hukukçu var zaten bunun amacı Erguğrul Günay gibi belli bir kesimin oyunu almak içindir... Benim şahsi görüşüm budur diğer görüşlere de saygı duyarım...

AK Parti'ye göre daha liberal bir ismin AK Parti içinde bulunması ve gerektiğinde AK Parti'ye içeriden eleştirilerde bulunması AK Parti için yararlı olacaktır.

AK Parti'ye yapılmış olan son katılımlarla (Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can'ın katılımları) AK Parti hem dindar ağırlıklı merkez sağ kimliğini iyice pekiştirerek tahkim edecek, hem de merkezdeki yerini sağlamlaştıracaktır inşaallah. Eğer AK Parti'ye katılmış olan Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can, AK Parti'ye uyum sağlayabilirlerse AK Parti'ye epey katkı verebilirler.

Necip Fazıl
09-27-2012, 00:36
AK Parti'ye göre daha liberal bir ismin AK Parti içinde bulunması ve gerektiğinde AK Parti'ye içeriden eleştirilerde bulunması AK Parti için yararlı olacaktır.

AK Parti'ye yapılmış olan son katılımlarla (Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can'ın katılımları) AK Parti hem dindar ağırlıklı merkez sağ kimliğini iyice pekiştirerek tahkim edecek, hem de merkezdeki yerini sağlamlaştıracaktır inşaallah. Eğer AK Parti'ye katılmış olan Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can, AK Parti'ye uyum sağlayabilirlerse AK Parti'ye epey katkı verebilirler.

Bir düşünelim Ertuğrul Günay bu partiye ne için alınmıştır? Belli bir kitlenin oyunu alabilmek için daha da açık söylemek gerekirse İzmir'i kazanmak için doğru mu? Ama ne oldu ne izmiri kazandık ne bişey adamla olacak iş değil adamı değiştirmekle de olmaz izmirin değişmesi lazım çünkü...

Şimdi Osman Canı katıyoruz partiye sebep kısmen aynı sayılır başbakan cumhurbaşkanı olacak geride bıraktığı partinin güç kaybetmemesi için sağdan soldan adam toplanıyor...

Numan Kurtulmuş Süleyman soylu zaten bizim çizgimizi yanstan kişiler birisi ileri muhafazakar birisi ileri demokrat vs. ama Osman Can, Ertuğrul Günay ayarında bir kişi... Amenna herkese kapımız açık buna lafımız yok fakat zihniyet değişmeden bu adamları tepeden indirip bakanlık falan verirseniz örnek Ertuğrul Günay gibi işte o zaman bu adamlar seni beni değil solcuları temsil eder ülkeyi put doldurarak vesselam...

Yıldırım
09-27-2012, 00:48
Hayırlı olsun.

Partimiz adına faydalı olacağına inanıyorum fakat "bomba transfer" haberlerinin abartıldığını düşünüyorum.Anayasa raportörlüğü görevindeyken partimize yöneltilen kapatma davasında sürecinden iyi tanıyorum.Vatana millete hayırlı olsun.

Cihannur
09-27-2012, 01:28
Bir düşünelim Ertuğrul Günay bu partiye ne için alınmıştır? Belli bir kitlenin oyunu alabilmek için daha da açık söylemek gerekirse İzmir'i kazanmak için doğru mu? Ama ne oldu ne izmiri kazandık ne bişey adamla olacak iş değil adamı değiştirmekle de olmaz izmirin değişmesi lazım çünkü...

Şimdi Osman Canı katıyoruz partiye sebep kısmen aynı sayılır başbakan cumhurbaşkanı olacak geride bıraktığı partinin güç kaybetmemesi için sağdan soldan adam toplanıyor...

Numan Kurtulmuş Süleyman soylu zaten bizim çizgimizi yanstan kişiler birisi ileri muhafazakar birisi ileri demokrat vs. ama Osman Can, Ertuğrul Günay ayarında bir kişi... Amenna herkese kapımız açık buna lafımız yok fakat zihniyet değişmeden bu adamları tepeden indirip bakanlık falan verirseniz örnek Ertuğrul Günay gibi işte o zaman bu adamlar seni beni değil solcuları temsil eder ülkeyi put doldurarak vesselam...

AK Parti kendisini ortalama Türk'ün partisi olarak toplumsal merkez partisi olarak tanımlamaktadır. AK Parti'nin politikalarına baktığımızda AK Parti'nin özgürlükçü yani liberal yanını da görürüz. AK Parti'ye göre daha liberal bir isim olan Osman Can'ın AK Parti'de yer almasını normal karşılıyorum. Osman Can'ın AK Partiye özellikle liberal kesimden oy getirmesinden ziyade, sorgulayıcı kimliğiyle partiye içeriden eleştirilerde bulunarak faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bakanlık meselesine gelince... 61. Hükümeti AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kurmuştur. Mevcut kabine 3. Erdoğan kabinesidir. Kabinesi üzerinde tasarrufta bulunma hakkı Başbakanımıza aittir. Başbakan Erdoğan, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılacak olan AK Parti 4. Olağan Kongresi'nden sonra bakanlar kurulunda değişiklik yapmak isterse yapacaktır inşaallah.

Necip Fazıl
09-27-2012, 01:33
AK Parti kendisini ortalama Türk'ün partisi olarak toplumsal merkez partisi olarak tanımlamaktadır. AK Parti'nin politikalarına baktığımızda AK Parti'nin özgürlükçü yani liberal yanını da görürüz. AK Parti'ye göre daha liberal bir isim olan Osman Can'ın AK Parti'de yer almasını normal karşılıyorum. Osman Can'ın AK Partiye özellikle liberal kesimden oy getirmesinden ziyade, sorgulayıcı kimliğiyle partiye içeriden eleştirilerde bulunarak faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bakanlık meselesine gelince... 61. Hükümeti AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kurmuştur. Mevcut kabine 3. Erdoğan kabinesidir. Kabinesi üzerinde tasarrufta bulunma hakkı Başbakanımıza aittir. Başbakan Erdoğan, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılacak olan AK Parti 4. Olağan Kongresi'nden sonra bakanlar kurulunda değişiklik yapmak isterse yapacaktır inşaallah.

O zaman adama sorarlar Fazilet - Refah zamanındaki duruşla çelişmezmi bu isimler... Biz o gömleği çıkardık diyeceksiniz ama yanlış bir terim değişen parti olmalıdır zihniyet değil vesselam...

Bakanlık kabinesini elbette başbakan yaptı fakat başbakan da yanlış yapabilir sonuçta ve bana göre yapmıştır da ve yine bana göre memnun olmadığı bakanlar var daha doğrusu bakanlık verdiğine pişman olduğu kişiler...

Cihannur
09-27-2012, 01:57
O zaman adama sorarlar Fazilet - Refah zamanındaki duruşla çelişmezmi bu isimler... Biz o gömleği çıkardık diyeceksiniz ama yanlış bir terim değişen parti olmalıdır zihniyet değil vesselam...

Adalet ve Kalkınma Partisi; Refah Partisi'nin ya da Fazilet Partisi'nin devamı olan bir siyasi parti değildir. AK Parti'yi genel olarak; Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'nin siyasi çizgisinde siyaset yapan bir siyasi parti olarak nitelendirebiliriz. AK Parti'nin Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'ne göre farkı daha dindar bir çizgide yer alarak dindar ağırlıklı bir merkez sağ parti olmasıdır. Bu durumun açık göstergesi AK Parti'nin kendini muhafazakâr demokrat bir siyasi parti olarak tanımlamasıdır.

Necip Fazıl
09-27-2012, 02:00
Adalet ve Kalkınma Partisi; Refah Partisi'nin ya da Fazilet Partisi'nin devamı olan bir siyasi parti değildir. AK Parti'yi genel olarak; Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'nin siyasi çizgisinde siyaset yapan bir siyasi parti olarak nitelendirebiliriz. AK Parti'nin Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'ne göre farkı daha dindar bir çizgide yer alarak dindar ağırlıklı bir merkez sağ parti olmasıdır. Bu durumun açık göstergesi AK Parti'nin kendini muhafazakâr demokrat bir siyasi parti olarak tanımlamasıdır.

Görüşüne saygı duyuyorum ama katılmıyorum...

Bir insan 10 senede bu kadar değişemez... Buda her kesimin oyunu alma politikasıdır vesselam... Söylemlere göre yorum yapmak bu konuya dar bir çerçeveden bakmak anlamına gelir diye düşünmekteyim...

Cihannur
09-27-2012, 02:19
Görüşüne saygı duyuyorum ama katılmıyorum...

Bir insan 10 senede bu kadar değişemez... Buda her kesimin oyunu alma politikasıdır vesselam... Söylemlere göre yorum yapmak bu konuya dar bir çerçeveden bakmak anlamına gelir diye düşünmekteyim...

AK Parti'nin ilkelerine ve kendini tanımlamasına baktığımızda durumu net olarak görüyoruz. AK Parti kendisini muhafazakâr demokrat ve toplumsal merkez olan bir siyasi parti olarak tanımlamaktadır. Bu tanıma göre AK Parti'yi; Refah Partisi'nin ya da Fazilet Partisi'nin devamı olan veya onların çizgisinde siyaset yapan bir siyasi parti olarak nitelendirmek mümkün değildir. Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi nasıl ki zamanlarının merkez sağda yer alan merkez partileriyse, Adalet ve Kalkınma Partisi de onlara göre dindar ağırlıklı bir siyasi parti olmasıyla farklılaşan ama onlar gibi merkez sağda yer alan bir merkez partisidir. AK Parti; Refah Partisi ve Fazilet Partisi gibi seçimlerde % 15'ler % 20'ler civarında oylar alan bir siyasi parti olmamıştır. Seçimlerde Demokrat Parti ve Adalet Partisi nasıl % 50 oylar aldıysa, Anavatan Partisi nasıl % 40 oylar aldıysa, AK Parti de seçimlerde % 40 oylar % 50 oylar almıştır Allah'a şükürler olsun.

Necip Fazıl
09-27-2012, 02:32
AK Parti'nin ilkelerine ve kendini tanımlamasına baktığımızda durumu net olarak görüyoruz. AK Parti kendisini muhafazakâr demokrat ve toplumsal merkez olan bir siyasi parti olarak tanımlamaktadır. Bu tanıma göre AK Parti'yi; Refah Partisi'nin ya da Fazilet Partisi'nin devamı olan veya onların çizgisinde siyaset yapan bir siyasi parti olarak nitelendirmek mümkün değildir. Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi nasıl ki zamanlarının merkez sağda yer alan merkez partileriyse, Adalet ve Kalkınma Partisi de onlara göre dindar ağırlıklı bir siyasi parti olmasıyla farklılaşan ama onlar gibi merkez sağda yer alan bir merkez partisidir. AK Parti; Refah Partisi ve Fazilet Partisi gibi seçimlerde % 15'ler % 20'ler civarında oylar alan bir siyasi parti olmamıştır. Seçimlerde Demokrat Parti ve Adalet Partisi nasıl % 50 oylar aldıysa, Anavatan Partisi nasıl % 40 oylar aldıysa, AK Parti de seçimlerde % 40 oylar % 50 oylar almıştır Allah'a şükürler olsun.

Yazılara söylemlere bakmayın efendim ben size 10 senede zihniyetin kolay kolay değişmeyeceğini söylüyorum... Yapılan işler her kesimi memnun etmek için yapılıyor...

Ben diyorum ki Fazilet ve Refah ve daha öncesi işte milli nizam milli selamet vs. bu görüş mü daha doğru yoksa adalet partisi vs. mi? Hangi görüşten daha fayda gelir bu ülkeye... Demokrat olmak vs. senin ahıretini kurtarmaya yeter mi?

Bu dünya geçici özgürlükçü demokrat vs. olmayı hakkı savunmak varken gerisi ne kadar önemli muhteremler...

Konuyu dağıtmak istemiyorum dediğim gibi görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum...

Konuya dönersek Osman Canın partiye katılma sebebi açık ve nettir partinin oylarını sabit tutmak yani başbakandan sonra düşmesini engellemek ve belli çevrelerin oyunu kazanmak... Savunduğum da şudur ki bu şeklde devam edildikçe ve sağlam hakk savunucuları dururken böyle insanları partiye kattıkça insanların dini beklentileri artık iyice zayıflayacaktır örneğin benim ayasofya beklentim neredeyse tükenmiştir sağolsunlar çamlıcaya görüntü olsun diye cami yapıyorlar gözünün önündeki ayasofya kapalı dururken... Yani bu tür insanları partiye kattıkça evet belki bell bir kesimin oyunu alırsınız fakat diğer kesimden de oy kaybına neden olursunuz...

Cihannur
09-27-2012, 02:48
Ben diyorum ki Fazilet ve Refah ve daha öncesi işte milli nizam milli selamet vs. bu görüş mü daha doğru yoksa adalet partisi vs. mi? Hangi görüşten daha fayda gelir bu ülkeye... Demokrat olmak vs. senin ahıretini kurtarmaya yeter mi?

Müslüman olup da demokrat olunabilir. Demokrasi halkın kendi kendini yönetmesini sağlayan bir yönetim biçimidir ve bilgilerime göre İslam'a aykırı değildir. Ne Refah Partisi ne de Fazilet Partisi hakkı temsil etmiyordu ki, bugün de onların devamı olan siyasi parti Saadet Partisi hakkı temsil etmemektedir.

Hayatımda birgün bile Milli Görüşçü olmadım. Hiçbir zaman da niye Milli Görüşçü olmadım diye hayıflanmadım; ama 1994 Yerel Seçiminde ve 1995 Genel Seçiminde oyumu Refah Partisi'ne verdim. 1999 Genel ve Yerel Seçimlerinde de hem genel seçimde hem de yerel seçimde oyumu Fazilet Partisi'ne verdim. Refah Partisi'ne ve Fazilet Partisi'ne oy vermeden önce ne kadar Müslümansam o partilere oy verdikten sonra da o kadar Müslümandım. Bugün de Refah Partisi'nin ve Fazilet Partisi'nin devamı olan siyasi parti Saadet Partisi'ne oy vermeyerek aynı oranda Müslümanım Allah'a şükürler olsun.

Necip Fazıl
09-27-2012, 02:55
Müslüman olup da demokrat olunabilir. Demokrasi halkın kendi kendini yönetmesini sağlayan bir yönetim biçimidir ve bilgilerime göre İslam'a aykırı değildir. Ne Refah Partisi ne de Fazilet Partisi hakkı temsil etmiyordu ki, bugün de onların devamı olan siyasi parti Saadet Partisi hakkı temsil etmemektedir.

Hayatımda birgün bile Milli Görüşçü olmadım. Hiçbir zaman da niye Milli Görüşçü olmadım diye hayıflanmadım; ama 1994 Yerel Seçiminde ve 1995 Genel Seçiminde oyumu Refah Partisi'ne verdim. 1999 Genel ve Yerel Seçimlerinde de hem genel seçimde hem de yerel seçimde oyumu Fazilet Partisi'ne verdim. Refah Partisi'ne ve Fazilet Partisi'ne oy vermeden önce ne kadar Müslümansam o partilere oy verdikten sonra da o kadar Müslümandım. Bugün de Refah Partisi'nin ve Fazilet Partisi'nin devamı olan siyasi parti Saadet Partisi'ne oy vermeyerek aynı oranda Müslümanım Allah'a şükürler olsun.

Elbette müslüman demokrat olabilir ama siyaseti hakk için değil de demokrat olmak için yaparsanız bu yanlış olur bana göre...

Yazıya dikkat ederseniz saadet partisini yazmadım benim için de artık hakkın savunucusu bir parti değildir saadet partisi...

Bende Ak partiden başka hiçbir partiye oy vermedim ama şu var bazı kesimi memnun edeceğim diye hakkı küstürürseniz bunu ben kabul edemem...

Bu demek değildir partimi değiştim ALLAH'a çok şükür AK Partiliyiz... :saygılar:

Ama kendime göre doğru ve yanlışlarını da belirtip takım tutar gibi parti tutmadığımı da bilmenizi isterim vesselam...

HaArP
09-27-2012, 03:28
Münazaranızı hayırlı ve hayranlıkla izledim naçizane... Söylenecek çok söz mevcut lakin birbirinize muhalif gibi görünmemesi adına bir çift söz yeter zannediyorum acizane ;

Gidilen yolun farklı olması hedefi değiştirmez... Hedef aynı ise yolların önemi yok sayılır... Hedef şaşıyorsa yollar gündeme gelir...! Yollardan yolda yürüyenler bahsederler... Bazen yolların sıkıntılı bölümlerinden bahsederler lakin hedefi söylediğinizde hedefe ulaşmak adına sıkıntılar unutulur...! Eğer sıkıntıları farklı yolardaki sıkıntılar ile karşılaştırmaya yahutta tektipleştirmeye kalkarsa yolcular hedef varılamaz hale gelir naçizane...!

Cihannur
09-29-2012, 00:35
Münazaranızı hayırlı ve hayranlıkla izledim naçizane... Söylenecek çok söz mevcut lakin birbirinize muhalif gibi görünmemesi adına bir çift söz yeter zannediyorum acizane ;

Gidilen yolun farklı olması hedefi değiştirmez... Hedef aynı ise yolların önemi yok sayılır... Hedef şaşıyorsa yollar gündeme gelir...! Yollardan yolda yürüyenler bahsederler... Bazen yolların sıkıntılı bölümlerinden bahsederler lakin hedefi söylediğinizde hedefe ulaşmak adına sıkıntılar unutulur...! Eğer sıkıntıları farklı yolardaki sıkıntılar ile karşılaştırmaya yahutta tektipleştirmeye kalkarsa yolcular hedef varılamaz hale gelir naçizane...!

Sohbetimize devam edelim öyleyse HaArP. AK Parti'ye katılmış olan o 3 ismin (Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Osman Can) ortak bir özellikleri vardır. O 3 isim de 12 Eylül 2010 Halk oylamasında evet cephesinde yer alarak Türkiye'nin demokratikleşmesine ve özgürleşmesine katkı vermişlerdir. Özellikle Süleyman Soylu, 12 Eylül halk oylaması kampanyası sürecinde tek başına bir siyasi parti gibi çalışarak Anadolu'yu dolaşmış ve halk oylamasından 'evet' çıkması için elinden gelen gayreti göstermiştir.

Necip Fazıl
09-29-2012, 00:42
Ona bakarsan %50 oy aldık herkesi partiyemi sokacağız... ;ı:

Bu saydıklarını bizim bildiğimiz Osman CAN'mı yaptı yavv... :hihi2:

manifesto
09-29-2012, 00:45
Osman Can çok değerli bir isim.AK Parti'nin en zor zamanlarında demokrat kimliğini ıspatlamış kapatma davasını neredeyse ilk o göğüslemiştir.
Elbette böyle bir isim partide siyaset yapabilir bence bunda bir sıkıntı yok.
Teşkilatlardan yetişenler gibi ülkenin de yetiştirdiği değerli isimler partiye zarar vermez aksine güç katar
Bu da zaten partinin girdiği her seçimde güçlenerek çıkmasının en açık delili.
Ertuğrul Günay ise başarılı bir isim
PARTİ TABANI İLE TAM UYUŞMUYOR İSE dahi ülkenin geri kalan insanları ile uyuşuyor ve artık ona dışarıdan gelen biri muamelesi şık değil.
Bunca yıldır gerçek bir ak partili olduğunu anlamaya yetmiş olması gerekir.

Cihannur
09-29-2012, 01:07
Ona bakarsan %50 oy aldık herkesi partiyemi sokacağız... ;ı:

Bu saydıklarını bizim bildiğimiz Osman CAN'mı yaptı yavv... :hihi2:

Hayır, herkes değil; AK Parti'nin ilkelerini ve siyasi çizgisini kabul eden ve o doğrultuda siyaset yapacak insanlar partiye alınmalı.

Osman Can da 12 Eylül halk oylamasında evet kampanyasına destek verdi; ama Anadoluyu dolaşıp halk oylamasında evet yönünde oy kullanılması için mücadele eden Süleyman Soylu'ydu.

Necip Fazıl
09-29-2012, 01:13
Hayır, herkes değil; AK Parti'nin ilkelerini ve siyasi çizgisini kabul eden ve o doğrultuda siyaset yapacak insanlar partiye alınmalı.

Osman Can da 12 Eylül halk oylamasında evet kampanyasına destek verdi; ama Anadoluyu dolaşıp halk oylamasında evet yönünde oy kullanılması için mücadele eden Süleyman Soylu'ydu.

Peki sizce Ertuğrul GÜNAY Ak partinin ilkelerine ve siyasi çizgilerine ne kadar uyuyor madem bu kriterlere uyan insanları partiye dahil ediyoruz bunun da sorgulanması gerekir kanısındayım vesselam...

Sulayman Soylu vs. ile Osman Can'ı bir tutmamak gerekir bence...

Cihannur
09-29-2012, 01:35
Peki sizce Ertuğrul GÜNAY Ak partinin ilkelerine ve siyasi çizgilerine ne kadar uyuyor madem bu kriterlere uyan insanları partiye dahil ediyoruz bunun da sorgulanması gerekir kanısındayım vesselam...

Sulayman Soylu vs. ile Osman Can'ı bir tutmamak gerekir bence...

AK Parti'nin muhafazakâr demokrat bir siyasi parti olduğu kadar toplumsal merkez partisi olduğunu da göz önüne aldığımızda sosyal demokrat Ertuğrul Günay'ın AK Parti'de siyaset yapması normal karşılanabilir.

Süleyman Soylu demokrat, Osman Can ise liberal olarak tanınıyor. İkisi de AK Parti'ye faydalı olabilir. Osman Can, olaylara eleştirel bakabilen ve fikirlerini çekinmeden söyleyebilen bir liberal olduğu için AK Parti'ye içeriden eleştirilerde bulunabilir. AK Parti'nin en çok ihtiyacı olan şeylerden biri parti içinden gelecek öz eleştirilerdir.

Osman Can'ın hangi özelliklerine veya hangi fikirlerine karşısın Meçhul?

Necip Fazıl
09-29-2012, 01:40
AK Parti'nin muhafazakâr demokrat bir siyasi parti olduğu kadar toplumsal merkez partisi olduğunu da göz önüne aldığımızda sosyal demokrat Ertuğrul Günay'ın AK Parti'de siyaset yapması normal karşılanabilir.

Süleyman Soylu demokrat, Osman Can ise liberal olarak tanınıyor. İkisi de AK Parti'ye faydalı olabilir. Osman Can, olaylara eleştirel bakabilen ve fikirlerini çekinmeden söyleyebilen bir liberal olduğu için AK Parti'ye içeriden eleştirilerde bulunabilir. AK Parti'nin en çok ihtiyacı olan şeylerden biri parti içinden gelecek öz eleştirilerdir.

Osman Can'ın hangi özelliklerine veya hangi fikirlerine karşısın Meçhul?

Ak partiyi eleştirsin diye partiye adam sokulmaz zaten onlarca gazateci falan var bu işi yapan... Kaldı ki parti içinde bile gerek şamil tayyar olsun gerek mehmet metiner olsun özeleştiriden kaçmazlar zaten...

Ertuğrul Günay konusuna gelince Ak partili olamaz zaten eski solcu ve yaptıkları ortadadır efendim parti politikasyla uyuşmadığı ve ülkeye put getirmekten başka bir işe yaramadığı açık ortadadır... İzmiri alabilmek için partide kendine yer bulmuş fakat zihniyeti değişmemi ve de değişmeyecek benim gözümde chp zihniyeti daha ağır basan biridir...

Necip Fazıl
09-29-2012, 01:58
Demek istediğim şu daha açık konuşmak gerekirse...

Başbakan, Cumhurbaşkanı olacak bu kesin gibi partiyi güçlendirmek istiyor bu açık ama ben diyorum ki partiyi daha bir Ak parti'ye yatkın isimlere teslim etmesi gerekmez mi... Geçen Osman Can'ı dinledim canlı yayında adamın derdi ak parti değil diyor ki: Ya işte siyaset yapmak istedim baktım ki başka parti yok bende ak partiyi istedim... yani adam keyfine siyasete atılmak istemiş o arada ak partiden teklif gidince kabul etmiş... Bu adam nasıl dava adamı olacak nasıl hizmet adamı olacak acaba...

İş olsun diye siyaset yapan adamlara değil davası olan adamlara ihtiyacımız var halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak benimseyecek adamlara ihtiyacımız var vesselam...

Osman CAN'ın da başımızın üstünde yeri var fakat daha iyi düşünülüp daha mantıklı kararlar verilebilir di diye düşünüyorum...

Mesela neden Şevki YILMAZ'a Fikri AKYÜZ'e vs. bu gibi sağlam adamlara teklif edilmedi anlamış değilim...

Cihannur
09-29-2012, 02:04
Ak partiyi eleştirsin diye partiye adam sokulmaz zaten onlarca gazateci falan var bu işi yapan... Kaldı ki parti içinde bile gerek şamil tayyar olsun gerek mehmet metiner olsun özeleştiriden kaçmazlar zaten...

Osman Can, AK Parti'ye partiyi eleştirilsin diye alınmıyordur; hukuk birikimi, demokrat ve özgürlükçü kişiliği sebebiyle alınıyordur. AK Parti için parti içinden yapılacak öz eleştiriler çok önemlidir. Çünkü böylelikle partide hem fikrî zenginlik olur hem de muhtemel hatalar yapılan öz eleştiriler sonucu düzeltilebilir.

Necip Fazıl
09-29-2012, 02:07
Osman Can, AK Parti'ye partiyi eleştirilsin diye alınmıyordur; hukuk birikimi, demokrat ve özgürlükçü kişiliği sebebiyle alınıyordur. AK Parti için parti içinden yapılacak öz eleştiriler çok önemlidir. Çünkü böylelikle partide hem fikrî zenginlik olur hem de muhtemel hatalar yapılan öz eleştiriler sonucu düzeltilebilir.

Ak partinin yarısından çoğu hukukçu zaten gerek yok...

Neyse bize hayırlı olsun demek düşer İnşALLAH sonu Şener gibi olmaz vesselam...

Yıldırım
09-29-2012, 02:55
Başbakan geçen gün "Bir hocam ‘Siyasette tekkeye derviş aramayacaksın, bu işi yapacak ehli kişi arayacaksın’ derdi." dedi.
Bugün partimiz %50 almış ve halkın teveccühünü kazanmış bir partidir.Seçmen profilimizi çıkarttığımızda aslında yelpazenin ne kadar geniş olduğunu hepimiz biliyoruz .Vatandaşın kazanılan teveccühünü kaybetmemek için partimizin yelpazeye göre yeni isimleri bünyesine kazandırma çalışmalarını yadırgamamak gerekiyor.Başbakanımızın da dediği gibi "Aşırılıkları hariç Türkiye'nin merkez siyasetinde ki herkesi kucaklarız"