fatih kısaparmak balon baskılı balon Akdeniz Üniversitesi'nde provokasyon!..Biz bu oyunu biliyoruz.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akdeniz Üniversitesi'nde provokasyon!..Biz bu oyunu biliyoruz..

Benide_Kapatın
04-06-2008, 22:52
http://img360.imageshack.us/img360/4332/akdenizunivxx6.jpg (http://imageshack.us)

Akdeniz Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı, bıçak ve silah kullanıldı. Şimdi Polis provokatörlerin kimler olduğunu araştırıyor.

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Yurtkur Genel Müdürlüğü görevlileri ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Çakmaçı ve Prof. Dr. Mehmet Aktekin'den oluşan kriz masası, yaşanan olayları ve yaşanması olası olayları değerlendirip, 8 maddelik 'tedbir paketi' alındığını açıkladı. Üniversitede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapan Rektör Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

"ATEŞ AÇANLAR ÖĞRENCİ DEĞİL"

"Her şey kontrolümüz altında. Bugün başka üniversitelerde de başka olaylar yaşanmış. Öğrencilerimizi sükunete davet ediyorum. Karşıt gruplar arasında yaşanan kavga sırasında üniversite dışından gelen, öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Silahı kullanan kişiler de Emniyet güçleri tarafından tesbit edilmiş ve gözaltına alınmak üzere olduklarını söyleyebilirim. Hastaneye götürülen bana intikal eden 3 öğrencimiz var. Birinin durumuyla ilgili edindiğim bilgi, halen tedavisinin sürdüğü, diğerlerinin ise tedavisinin tamamlandığı yönünde. Yaralanmalar bıçak ve kesici alet yarasıdır. Endişe verici yaraları yok."

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta saat 16.30 sıralarında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında bıçaklı, taşlı ve sopalı kavga başladı. Sivil polisler yaklaşık 150'şer kişiden oluşan iki grubun kavgasını ayırmakta güçlük çekince çevik kuvvet ekipleri devreye girdi. Yurt bahçesi önünde toplanan sol görüşlü öğrenciler ile sağ görüşlü öğrenciler bir yandan taş ve sopalarla birbirine saldırırken, olaylarda bıçak ve silah da kullanıldı. Çevik kuvvet silahlı çatışmaya dönüşen olayı sona erdirmek için panzerle müdahale etti. Yedi öğrencinin yaralandığı çatışmada polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Üniversite yurdundaki gerilim üç hafta önce başlamış, bir grup öğrenci karşıt görüşlü diğer grubun kendilerini yurda almadığından şikayet ederek polis kontrolünde odalarına yerleştirilmişti.

Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan, taş, sopa ve silahların kullanıldığı olayların kontrol altına alındığı bildirildi. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği olaylarda, 7 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve büyük bölümünün tedavilerinin ardından gözaltına alındığı kaydedildi.

Olayların ardından, öğrenci yurdunda kalan diğer öğrenciler de yurdu terketti. Çevik kuvvet ekipleri yurda girerken, olay yeri inceleme ekipleri de bölgede çalışma başlattı.

ATEŞ AÇAN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan kavga sırasında öğrencilere tabancayla ateş açan kişinin kimliğinin belirlendiği ve zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 7 kişinin yaralanmasına neden olan olaylar sırasında öğrencilere tabancayla ateş açan ve bu görüntüsü kameralara yansıyan zanlının kimliği belirlendi.

Polis yetkilileri, öğrenci olmadığı anlaşılan ve kimliği açıklanmayan zanlının, daha önce de benzeri olaylara karıştığı yönünde bilgiler bulunduğunu söylediler.

-GÖZALTI SAYISI 34'E YÜKSELDİ-

Öte yandan kavgada yaralandıktan sonra taburcu edilen öğrencilerin de aralarında bulunduğu gözaltına alınan kişilerin sayısının 34'e ulaştığı öğrenildi.

Olaylar nedeniyle terörle mücadele ve çevik kuvvet şube müdürlüklerine bağlı çok sayıda polis ekibi, öğrenci yurdu ve yerleşkede geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

samanyoluhaber

Üç mevsim
04-06-2008, 23:28
Gündemin sıcak gelişmesi, ana haberlere hemen yansıdı.
Bana kalırsa da normal bir olay değil.
Fox Tv Ana Haberi izliyorum, ısrarla 5 defa sakallı kişi diyor.
Kanal 1 Ana Haber daha dikkatliydi, bu kişinin öğrenciye benzemediği ifade ediliyordu.
Temel Reis çizgi filminde vardı ya Kabasakal gibi bir adam. Kampüste mermileri tabancanın jarjörüne sokuşturuyor.
Komedi ya yok böyle bişey

ENGİNEER
04-06-2008, 23:37
Devlet bana kalırsa ilk iş olarak üniversitelerden o solcu adı altında her türlü şerefsizliği yapan PKK yandaşlarını ve Tekbir çekmekle İslam'ı kavga etmeklede Vatanı kurtardığını düşünen ülkücüleri uzaklaştırmalı...

Yerlerinede kimseye zararı olmayan başörtülü kardeşlerimizi koymalı...Eminim üniversitelerimiz atılım yapar...

Benide_Kapatın
04-06-2008, 23:47
Gündemin sıcak gelişmesi, ana haberlere hemen yansıdı.
Bana kalırsa da normal bir olay değil.
Fox Tv Ana Haberi izliyorum, ısrarla 5 defa sakallı kişi diyor.
Kanal 1 Ana Haber daha dikkatliydi, bu kişinin öğrenciye benzemediği ifade ediliyordu.
Temel Reis çizgi filminde vardı ya Kabasakal gibi bir adam. Kampüste mermileri tabancanın jarjörüne sokuşturuyor.
Komedi ya yok böyle bişey

Evet kabasakal gibi biri, belliki kurusıkı tabanca , kalabalığa doğru sıkıyor, bi numara da yok.

Haberciler silahı olan vatandaşa 20 metre mesafede,

Satar ve Kanal D yaklaşık 10 dk haber yapıyor.

Memleketi düşünen bir insan böyle bir olay olsa bile on dakika bilinçsiz haber yapmaz.

Millet sokağa çıksın istiyorlar,

Millet bu filmi daha önce izledi, belliki senaryo hazır, oyuncular da hep kendinden. Ama biraz daha bilinçsiz habersiz oyuncu istiyorlar.

Yerse Anadolu çocukları!

Hüdaverdi
04-07-2008, 01:52
Ateş açan kişi mhp il başkanlığına girip çıkıyormuş.Ha umarım hedef tutturmuştur...

Olayın geçtiği yere bakın akdeniz üniversitesi.
Peki ya rektör ne iş yapmakta ? Öğrencilerle mi ilgileniyor ? Hayır.Ekranlarda show peşinde olan,gelecek yıl chp çatısı altında belediye başkanlığı adaylığını koymaya hazırlanan bi'şey(1).

bi'şey:Ne insan nede hayvan olan kişilere taktığım sıfat,boş.

tugba_007
04-07-2008, 22:35
.

ENGİNEER
04-07-2008, 22:46
Ben o sakallı kişiyi bizzat tanıyorum.
İnsan öldürmek günah olmasa iyi yapmış derim. Çünkü olaylar medyaya yansıdığı gibi değil. Pkk yandaşımı Yurtsever cephesi taraftarı mı olduğu belli olmayan insanlar kız yurdunu bastılar. Kızın birini saçından sürüklediler. Döner bıçakları, panzerler...
Olay söylentiye göre Bayrak kavgasından çıkmış.vs vs. Her şeyi yazmak mümkün değil...
Arkadaş o sakallı adam biraz provokatöre benziyordu ama:s

Birde şunu sormam gerek...
Olayları ilk o pk.k sempatizanı kalleşler mi başlattı?

tugba_007
04-07-2008, 22:55
.

ENGİNEER
04-07-2008, 22:58
İnsan öldürmek günah olmasa iyi yapmış derim. Çünkü olaylar medyaya yansıdığı gibi değil. Pkk yandaşımı Yurtsever cephesi taraftarı mı olduğu belli olmayan insanlar kız yurdunu bastılar. Kızın birini saçından sürüklediler. Döner bıçakları, panzerler...
Olay söylentiye göre Bayrak kavgasından çıkmış.vs vs. Her şeyi yazmak mümkün değil...

Evek Mhp li birini bıçakladılar ilk önce. Provakatör değil bence çünkü birileri o pkk sempatizanı insanlara haddini bildirmeliydi. Ama o şekilde yapılması doğru muydu tartışılır.Yapılanlar bir eğitim yuvası için fazla.
O kişi Mhp İl binası bekçisi denebilir.Öğrenci değil.
Ben genelde bu tür olayları onların başlattığını bildiğim için sordum.Tahmin ettiğim gibiymiş...Sen Akdeniz'de misin?

tugba_007
04-07-2008, 23:05
.

ENGİNEER
04-07-2008, 23:08

Evek Mhp li birini bıçakladılar ilk önce. Provakatör değil bence çünkü birileri o pkk sempatizanı insanlara haddini bildirmeliydi. Ama o şekilde yapılması doğru muydu tartışılır.Yapılanlar bir eğitim yuvası için fazla.
O kişi Mhp İl binası bekçisi denebilir.Öğrenci değil.
Ben genelde bu tür olayları onların başlattığını bildiğim için sordum.Tahmin ettiğim gibiymiş...Sen Akdeniz'de misin?

Evet Akdenizdeyim. Bu olaylar çok kötü oldu. Bugün bi haber geldi otobüslerle ülkücüler geliyor diye. Şu an yurda gidip bakın kimse kalmıyor. Sınıftayız bi çıtırtı olunca herkes irkiliyor. Özellikle kızlar çok kötü etkilendiler.
Peki genel olarak yurdunuzda kanaat ne yani..Siz kimi haklı görüyosunuz?
Medya hep ülkücüleri kötülüyor ama bana pek öle gelmiyo...

tugba_007
04-07-2008, 23:23
.

Hüdaverdi
04-07-2008, 23:39
Bildiğim kadarıyla dövme yapma dinimizde günah.
Bu herifin kafasında kocaman dövme var.
Sicili baya kabarık.
Ne olduğu belli.
Doldurmuşlardır cebini patlat silahı demişlerdir.Mehmed ali brandı sevmem ama söyledikleri doğru baya,ak partiyi sıkıştırmak için birilerinin böyle bir yola başvurduğunu dile getirdi.

tugba_007
04-07-2008, 23:54
.

Fasl-ı Gül
04-07-2008, 23:58
tugba_007 arkadaşın söyledikleri olayın iç yüzünü kavramamız açısından mühim bilgiler. Bununla beraber durum ne olursa olsun yapılan işin bir ülkenin gündemini menfi yönde etkileyecek olması adımlarımızı daha bilinçli ve kontrollü atmamızı gerektirmelidir. kahramanları ülkemizin gençleri olan "sağ-sol çatışması" başlıklı çok hikayeler yazılmaya çalışılıyor ama bizim bunun bir oyun olduğunu farkedip buna göre davranış sergilememiz elzemdir. Bugün gençler "bilek" değil "beyin" gücüyle rakibini alt etme yoluna girmelidir. Attığımız her adımın bir toplumun geleceğini etkileyeceğini zihinlerimizde tüm canlılığıyla tutmalı ve "fevri çıkışlardan" hassaten uzak durmalıyız. Bizler yalnızca bugünü düşünmekle yetinirsek yarın adına elimizde hiçbir şey kalmayacaktır. Bizler dünü iyi okumalı bugünü doğru okumalarımız üzerine inşa etmeliyiz, ve yarınımızı da bugünkü yaptıklarımızın oluşturacağını unuttmamalıyız. Hayatı doğru okumak ve düşünerek hareket etmek öncelikli hedefimiz olsa gerek...

selamlar.

Üç mevsim
04-08-2008, 00:09
Yurdu basıp öğrenci kızı sürükleyenler kimler Tuba

tugba_007
04-08-2008, 00:15
.

Benide_Kapatın
04-08-2008, 00:34
Rektör üniversiteyi pkk yandaşlarıyla doldurmuş diyorlar,

Rektör işine baksaydı keşke

tugba_007
04-08-2008, 00:39
.

Üç mevsim
04-08-2008, 00:40
.

Konuşma yasağı var anlaşılan peki

tugba_007
04-08-2008, 00:41
.

Konuşma yasağı var anlaşılan peki

malesef...

eddie
04-08-2008, 00:53
yine de haberi kaynağından öğrenmek güzel oldu.. +1 tuğba kardeşim..

tugba_007
04-08-2008, 12:40

teşekkürler. konuşulacak çok şey var aslında ama ...
yazılarımı bile silmek zorunda kaldım :(

Benide_Kapatın
04-08-2008, 16:03

Hayrola kardeş, bi bilgin varsa güvenlik güçlerine bilgi ver bence,

Kirli oyunlar dönüyor gibime geliyor.

ENGİNEER
04-08-2008, 17:41
Devletimiz kendisine yararı olacak ne kadar insan varsa birsürü yasakla okullardan atıyor ama kendisine zararlı olacak ne kadar terörist kılıklı adam varsa hepsini okutuyor..
Bu kadar saçmalık varmı!

Birde şuna dikkat ettim...
Özellikle MHP'ye yükleniyorlar bu olay üzerinden ki sanıyorum MHP'ye ''Anayasa değişikliğine onay verme yoksa yanarsın'' gibisinden mesaj yolluyorlar...

Ben okula ufacık metalle giremiyorum koskoca silahlarla nasıl girmişler saçmalık resmen rektör bilerek sokulmalarına göz yummuş...

tugba_007
04-08-2008, 20:50

Hayrola kardeş, bi bilgin varsa güvenlik güçlerine bilgi ver bence,

Kirli oyunlar dönüyor gibime geliyor.

Evet kirli oyunlar var. Ama benden başka insanlarda biliyor. Öğrencileri bırakın üst yetkilerdeki kişilerde mutlaka biliyorlar. Bunlar konuşuluyor. Fakat medyada bunları asla görmedik.
Benim açımdan bu zararlı olur. Zaten başörtüsü olayında gözler üzerimize çekilmişti.

Devletimiz kendisine yararı olacak ne kadar insan varsa birsürü yasakla okullardan atıyor ama kendisine zararlı olacak ne kadar terörist kılıklı adam varsa hepsini okutuyor..
Bu kadar saçmalık varmı!

Birde şuna dikkat ettim...
Özellikle MHP'ye yükleniyorlar bu olay üzerinden ki sanıyorum MHP'ye ''Anayasa değişikliğine onay verme yoksa yanarsın'' gibisinden mesaj yolluyorlar...

Ben okula ufacık metalle giremiyorum koskoca silahlarla nasıl girmişler saçmalık resmen rektör bilerek sokulmalarına göz yummuş...

Dediğiniz çok doğru.Ama rektörün silahan ahberi olduğunu sanmıyorum. Bugün isteyeyim ben de sokarım silahı. Üniversitemizde güvenlik önlemi çok kısıtlı.Rektör başka şeylere göz yumuyor ki bence bir insanı daha çok zehirler onun izin verdiği şeyler.
Mhp'ye boşuna yükleniyorlar. Olaylar onlar yüzünden çıkmadı ki. İşte basına hep farklı yansıtılıyor olaylar.

Benim bildiğim bir şey var birilerinin ipleri çekilmediği sürece o kişilerin bulunduğu ortamlar fuhuş yuvası da olur, pkk yurdu da olur, uyuşturucu da satılır, bahçelerde içki şişeleri çiçekleri de oluşur, öğrenci yerine sivil polisler de cirit atar vs. vs. vs.
Malesef ki bunlar Ülkemin dört bir yanında olmaktadır. :(

Hüdaverdi
04-08-2008, 21:03
Haberlerde izlemiştim,muhabire bir kaç öğrenci ''bir çok yerden otobüslerle destek için geliyorlar'' demişti.

Tek istediğim bir an önce ünilerdeki köpeklerin temizlenmesi.
Hainleri dağda vuruyor asker,bunlar ünilerde yetişmiş tıp okuyanları dağa yolluyorlar tedavi etsin diye,5 kişi yakalanmıştı hatırlarsanız.

Hainler içeride eğitim alıyor ama iş müslüman bir Türk genç kıza gelince kapı dışarı.
Bu ülke adam olmaz.
Ne rektörüyle nede neyse :-*
Ama adam edicez inşAllah.

abidin44
04-08-2008, 21:25
burada konuşmaya hiç gerek yok.burada birileri birilerin kuyruğuna bastığı sürece kudurulur.aslında akdeniz üniversitesi için söylenebilecek tek güzel söz var bence;
İMANIN OLMADIĞI YERDE KURTLAR ULUMAYA BAŞLAR DEYE .şu anda da o üniversitede bunlar çok açıkça görülmektedir.
.

Benide_Kapatın
04-09-2008, 01:41
Evet kirli oyunlar var. Ama benden başka insanlarda biliyor. Öğrencileri bırakın üst yetkilerdeki kişilerde mutlaka biliyorlar. Bunlar konuşuluyor. Fakat medyada bunları asla görmedik.
Benim açımdan bu zararlı olur. Zaten başörtüsü olayında gözler üzerimize çekilmişti.

Pek bişey anlamadım ama anlamış gibi yapıyorum bu kez.! Sanırım tam tahmin ettiğim gibi, Akaydın hakkıda duyduklarım, Hilmioğlu hakkında duyduklarım sanırım doğru:!

_Yeniden_
04-09-2008, 01:49
Adam ülkücü mü değil mi diye tartışıyoduk ama sonuçta elde resimler var...Mhp inkar etsede Başbuğ'u anma gününde bulunmuş...
Kullanıldığı da açık bana göre...Hrantı öldürtenler, danıştaya saldırı düzenletenler, cumhuriyeti bombalayanlar, Malatya rahip olaylarının arkalarında kimler varsa bunun da arkasında onlar var...

hipermuhafazakar
04-10-2008, 22:06
O rektörün ve İstanbul Üni. rektörü Mesut Parlak'ın vb. olduğu üniversiteler tam perde arkasından yazılan senaryoların en iyi uygulanacağı yerlerdir :-*

Öyleydi zaten bugüne kadar. AÜ rektörü pkk sembollerini görmezden gelebiliriz falan demişti canlı yayında. O kanı bozuklar ile o hain sempatizanlar oralarda çoğalır milli değerlere hep saldırır bişeyler olur

tugba_007
04-10-2008, 23:45
O rektörün ve İstanbul Üni. rektörü Mesut Parlak'ın vb. olduğu üniversiteler tam perde arkasından yazılan senaryoların en iyi uygulanacağı yerlerdir :-*

Öyleydi zaten bugüne kadar. AÜ rektörü pkk sembollerini görmezden gelebiliriz falan demişti canlı yayında. O kanı bozuklar ile o hain sempatizanlar oralarda çoğalır milli değerlere hep saldırır bişeyler olur

Aynen öyle.
Bunlar el altından yasa dışı kitaplar bile dağıtıyorlar hemde fakülte kantininde. Yok böyle bir şey.
Yaşasanız da görseniz burda olanları öğrenciler o rektörün görevden alınacağı zamanı bekliyor. Dövecekler onu. Haa bide rektör bey büyükşehir belediysine adaylığını koyuyormuş. Olaya bakın yav ;)

Benide_Kapatın
04-11-2008, 01:15
Üniversite provokatörü yakalandıÖğrencilerin üstüne ateş açan Ömer Ulusoy yakalandı.

Akdeniz Üniversitesi (A.Ü.)'nde çıkan kavgada silah kullandığı kameralarca görüntülen ve polis ekiplerince heryerde aranan Ömer Ulusoy Antalya'da yakalandı. Gözaltına alınan Uusoy'un polise kendi isteği ile teslim olduğu iddia edildi.

eddie
04-11-2008, 01:22
çok iyi olmuş.. salıvermezler inşallah..
antalyanın mhp il teşkilatı da feshedilmiş..adamların ömer ulusoyla işbirliği varmış.. bi şaşırdım :P

tugba_007
04-11-2008, 14:36
Mhp binasının önünde duruyordu zaten hep. Sohbet etmişliğim bile vardı. Tek suç onun oldu ya ben de ona çok şaşırıyorum. Yazık ya >:(

mavera
04-11-2008, 15:04
ama eleman sakallari kesmis simdi olmadiki böyle sakalli haliyle tam birileri icin "irticaci", "seriatci" tiplemesi olusturuyordu simdi sadece alnindaki Hz Alinin kiliciyla idare edecekler yok yok onuda katamazlar malum Arka bahceleri olan alevileri kizdirabilirler

Benide_Kapatın
04-11-2008, 15:07
Mhp binasının önünde duruyordu zaten hep. Sohbet etmişliğim bile vardı. Tek suç onun oldu ya ben de ona çok şaşırıyorum. Yazık ya >:(

Yurtta ki olaylara göz yumuldu, yurtta b,r genci linç etmeye çalışan pkk sempatizanları da suçludur.

mavera
04-11-2008, 15:08
rektör bu olayi basörtüsü degisikligine baglamisti adamin amaci belli puslu havadan yararlanmak, hep ayni oyunlari piyasaya sürüyorlar kardesim görmüyor musun artik tutmuyor bu oyunlar yok mu yeni seyler ya..

tugba_007
04-11-2008, 15:09
ama eleman sakallari kesmis simdi olmadiki böyle sakalli haliyle tam birileri icin "irticaci", "seriatci" tiplemesi olusturuyordu simdi sadece alnindaki Hz Alinin kiliciyla idare edecekler yok yok onuda katamazlar malum Arka bahceleri olan alevileri kizdirabilirler

Bizim evin yakınlarında bulunmuş Ömer. Fazla farkedilmemek için kestirmiştir. Gerçi herkes tanıyor onu ama.
Bence çook büyük olaylar döndüğü için yapılıyor olsaydı o gün yakalanırdı. Hiç saklanmazdı. He oyuna getirip ülkücüleri damarından tahrik edip bu seviyeye getirmeyi düşünmüş olabilirler. Belki de oyunun büyüklüğü burdadır.
Ee peki şimdi üniverste içindeki pkk yandaşlarına, pis koministlere ne olucak. Daha yeni yolda gezerken gördüm pkklı birini.

eddie
04-11-2008, 15:12
bu tiplerle yaşamaya alışmak zorunda kalmak... ne biçim bi ülkede yaşıyoruz yaa..

mavera
04-11-2008, 15:12
Komunistlerle ilgili bir sorun olmasa gerek adamlarin ideolojileri belli, siddete basvurmadiklari sürece baksinlar isine ancak pkk sempazitanligi varsa bunun propandasini engelleyecek rektördür ama gel gör ki o rektörde canli yayinda buna izin verecegini söyledi yani balik bastan kokmus bu sene göre süresi bitiyor o zati muhteremin..
kendine ve bilegine güveniyorsa antalyadan aday olsun sayin menderes türel onuda, baykalida o sandiga gömmezse ben siyasetten anlamiyorum..

tugba_007
04-11-2008, 15:16

Yurtta ki olaylara göz yumuldu, yurtta b,r genci linç etmeye çalışan pkk sempatizanları da suçludur.

Ne biri ya. Kimse farkında değil. öğrencilerin %80 i terketti yurdu. Dolaylı yoldan düşünecek olursak kaç kişiye etki etti bu pkklılar???

rektör bu olayi basörtüsü degisikligine baglamisti adamin amaci belli puslu havadan yararlanmak, hep ayni oyunlari piyasaya sürüyorlar kardesim görmüyor musun artik tutmuyor bu oyunlar yok mu yeni seyler ya..

Bende bunu anlamıyorum. Madem biliyoruz madem bütün Türkiye biliyor. Neden hala işliyor bu oyunlar?

Üniversitedeki bütün olayları bizzat yaşayan öğrencilerin söylediğine inanılmıyor göz ardı ediliyor. O pislik rektörün söylediklerine inanılıyor. Bu sadece o rektörün oyunu değil. Medyanın çok büyük bir etkisi var.

tugba_007
04-11-2008, 15:18
Komunistlerle ilgili bir sorun olmasa gerek adamlarin ideolojileri belli, siddete basvurmadiklari sürece baksinlar isine ancak pkk sempazitanligi varsa bunun propandasini engelleyecek rektördür ama gel gör ki o rektörde canli yayinda buna izin verecegini söyledi yani balik bastan kokmus bu sene göre süresi bitiyor o zati muhteremin..
kendine ve bilegine güveniyorsa antalyadan aday olsun sayin menderes türel onuda, baykalida o sandiga gömmezse ben siyasetten anlamiyorum..

Koministler işlerine geldiği gibi hareket ediyorlar. Karşı taraftakileri nasıl ezebileceklerse uygun olan tarafın arasına giriyorlar.Yeri geliyor Ak parti kapatılmasın diye büroşür dağıtıyorlar.
O güngü olaylar olduğu zaman içlerinde sadece Kürtler yoktu ülkücülerin karşısında.

mavera
04-11-2008, 15:21
adi üstünde komunizm yani ici bos ideolizm onun icin bir sekilde bir yerlere yaranmaya calisiyorlar..az cok iclerinde bulundugum icin onlari iyi bilirim biraz militanlik vardir ama yinede bazen bozuk saat gibi dogruyu söyledikelride oluyor..
Bizim ünv yillarinda da brosür dagitirlardi demek ki bir degisiklik yok 8)

ENGİNEER
04-11-2008, 15:33
Ben nedense Ömer Ulusoy'a çok üzülüyorum...Başkalarının tezgahladığı oyunda tek suçlu onu yaptılar...

Gerçekte çok iyi bir insana benziyor...

Üç mevsim
04-11-2008, 16:32
GÜNCEL
Antalya Valisi de Rektör Akaydın'ı suçladı
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) yerleşkesindeki olaylarda tabancayla ateş açan ve dün gece yakalanan Ömer U'nun, sorgusunun çok yönlü devam ettiğini bildirdi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Şahısların yakalanmasıyla ilgili yoğun çaba gösteren Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan başta olmak üzere teşekkür eden Vali Yüksel, AÜ ve Antalya genelinde bundan sonra gençlerin birbirine saldırması, kutuplaşma ve kaos yaratılması ortamına asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

Yaşanan olaylardan sonra ilgili kurumların göstermeleri gereken hassasiyetleri daha da anladıklarını ve benzer olayların tekerrürüne asla müsaade etmeyeceklerini yineleyen Yüksel, öğrencilere de seslenerek, ''Sizlere olan görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Devlete ve kendinize güvenin. Öğreniminize huzur ve sükunet içerisinde devam ediniz'' diye konuştu.

KAMPÜSE NASIL GİRDİ; NASIL ÇIKTI?
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın dün yaptığı açıklamada polisin üniversitedeki güvenliği sağlayamadığını iddia ederek 'zanlı elini kolunu sallayarak nasıl kaçtı' diye sormuştu.

Bu beyanatın Vali Yüksel'e hatırlatılması üzerine Vali, 'Bir kişi üniversite kampüsüne nasıl girdiyse yine aynı şekilde çıkar' diyerek Rektör'ün ve üniversite güvenliğinin zaafiyet içerisinde bulunduğunu vurguladı.

Üniversitelerin provokasyonlara açık ortamlar olduğunu vurgulayan Yüksel, tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel Akdeniz Üniversitesi Rektörünün 'ayın 5'inde olayların çıkacağını tahmin edip emniyetten yardım istedim' açıklamasına da yanıt verdi.

Vali Yüksel 'Antalya'da ben de dahil herkesin görevlerini en iyi şekilde yapmasını ister ve beklerim. YÖK kanuna göre üniversitenin içindeki güvenliği sağlamak tamamen üniversite rektörüne aittir. Olaylar üzerine biz bütün Antalya'da olan herşeyi bir kenara bıraktık. Akdeniz Üniversitesi'ne yöneldik. Oradaki 20 bin öğrencimiz bize emanettir. Bu olaydan herkesin ders çıkarması gerekir. Esas olan o yavrularımızın huzur içinde orada öğrenimlerini tamamlamalıdır. Herkes daha iyi odaklansın. Bir daha bu olayların olmasına asla izin verilmeyecektir. Bizim bulunduğumuz yerler makamlar kaygı duymak değil olayların engellenmesidir.

Yurttaki öğrenci sayısı 2 bin 800'den 600'e düştü. Ailelerimize sizin aracılığınızla şu çağrıyı yapmak istiyorum. Devletinize güveniniz ve en kısa sürede okulunuza dönünüz.'

11.04.2008 12:07:00
(stargazete.com)