Orijinalini görmek için tıklayınız : Akdeniz'de 6.3 şiddetin'de deprem..
Bugün saat 16.29'da merkez üssü Akdeniz olan Antalya ve Muğla çevresinde de hissedilen 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi
16.45'te ise artçı sarsıntı meydana geldi. Depremin, Bodrum'a uzaklığının yaklaşık 170 kilometre olduğu öğrenildi.
Yerin 12.1 kilometre derinliğinde meydana gelen şiddetli deprem Antalya (http://www.hurriyet.com.tr/index/Antalya/), Muğla illeriyle Burdur ve Isparta’da da hissedildi. Marmaris ve Fethiye gibi turizm beldelerinde deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
Deprem ilk belirlemelere göre Türkiye’de can ve mal kaybına neden olmadı
Ayrıntılar Geliyor..
Kaynak: Dha
Ben hissetmedim.(Antalya merkez) Umarım bir zarar vermemiştir.
Bir günde hayırlı bi konu aç ya:)
Hüdaverdi
04-01-2011, 18:00
Depremi hisseden hayvan hangisi ondan almayı düşünüyorum :S
Horoz al o zaman. Zamansız öterse deprem olabilir. ;1
Hüdaverdi
04-01-2011, 18:15
Karınca diye duymuştum bir ara.
Depremden tırsıyorum aşırı şekilde :S
Bahçe varsa Köpek al hacı en garantisi gece ulumağa başladımı at kendini dışarı :)
Sen git Denizli horozu al. Zamansız öterse, ya deprem olacak demektir ya da horoz tavuk görmüş demektir. :P
Ben Denizli'de doğup büyüdüm. Orada köylüler horozun depremi önceden hissettiğini söylüyordu.
Hüdaverdi
04-01-2011, 18:27
Köpek alamam yaw bahçe yok zaten,uğraşamam da.
Kuş aldım ama onlarda kafası estikçe bağırıyorlar zaten.
Horoz aslında düşünmüyor değilim,terasımız var ama bakalım.
Olmadı chpli birini alırım :w:
Aslında gerek yok depremler artık önceden tahmin ediliyor bu deprem 5-6 gün önceden tahmin edildi Kadir abinizi takip edin önlem alın :)
Aynı bölge de ve Ege'de 6.0-7.0 arası bir deprem işareti daha varmış Antalya,Muğla,İzmir tarafın da oturanlar tedbirli olsun bak bu adam tutturuyor benden söylemesi :)
Aslında gerek yok depremler artık önceden tahmin ediliyor bu deprem 5-6 gün önceden tahmin edildi Kadir abinizi takip edin önlem alın :)
Aynı bölge de ve Ege'de 6.0-7.0 arası bir deprem işareti daha varmış Antalya,Muğla,İzmir tarafın da oturanlar tedbirli olsun bak bu adam tutturuyor benden söylemesi :)
İnşAllah dediğin çıkmaz. Çıkarsa şimdiden hakkınızı helal edin. Bu ülke Allah korusun, 7'lik depremi kaldıramaz.
Antalyaya tatil icin gitmeyi planliyordum...vazgectim;D
Antalyaya tatil icin gitmeyi planliyordum...vazgectim;D
Antalya birinci derece deprem bölgesi değil. Sahil kenarları 2. derece, iç kesimler 3. derece. Zamanında lise'de coğrafya hocamız, Antalya'daki fay hattı, 6'dan büyük deprem oluşturmaz diyordu. Ben hala o hocama güveniyorum. :karizmatik:
ben resolt otel istemiyorum esref...
Normal hotelde olabilir...
Zaten 5 gun filan kalcam...
Fiyatlar ne durumda?
Tarantula_
04-02-2011, 20:21
Deprem öldürmez panik öldürür muhterem =)
İntifada
04-02-2011, 20:44
Vanda deprem olursa van denizinde tsunami olurmu depare yav :)
Hüdo ağa kuşlar ıstanbul depreminde bizdede vardı merak etme onlarda ortalığı yıkıyor kafesi kıracak gibi olmuştu demişti dayım
Unahmet ne işin var la antalyada egeyi çanakkaleyi yada balıkesiri öneririm...
ne isim oldugunu burada soyleyemem;D
msne gel...
İntifada
04-02-2011, 20:53
Ben anladım tamam :)
Msne gelemem ağa ders çalışmam lazım gece nöbette isen 2 3 gibi gelirim...
ben resolt otel istemiyorum esref...
Normal hotelde olabilir...
Zaten 5 gun filan kalcam...
Fiyatlar ne durumda?
Otele ne gerek. Ben ayarlarım kalacak bir yer. İlle de otel dersen, merkezden güzel bir yer ayarlarım kardeşim. Fiyatını düşünme..
supersin mudur...
net belli olsun izin ona gore iletisime gecerim seninle(:
yavuz yarin sinavmi var la?
neyse calis kardesim sen ben buralardayim...
İnşAllah dediğin çıkmaz. Çıkarsa şimdiden hakkınızı helal edin. Bu ülke Allah korusun, 7'lik depremi kaldıramaz.
İnşaallah..
Büyük olasılık deniz'de olur ama yine etkileyebilir temennimiz hiç olmasın ama olursa da karada olmaz inşaallah..
Sanki ben tahmin ediyormuşum gibi adımı iş yerin de kahine çıkardılar özellikle Elazığ deprem tahmini tutunca cep telefonu veren verene :)
Vanda deprem olursa van denizinde tsunami olurmu depare yav :)
Hüdo ağa kuşlar ıstanbul depreminde bizdede vardı merak etme onlarda ortalığı yıkıyor kafesi kıracak gibi olmuştu demişti dayım
Unahmet ne işin var la antalyada egeyi çanakkaleyi yada balıkesiri öneririm...
Yok hocam ama o Van gölün'ün eski bir yanardağ olduğu ortaya çıktı hemde devasa patlarsa o kötü Doğu Anadolu tarih olur Allah korusun :)
depare ustat sence tatile nereye gitmeli...
korkuttun milleti;D
http://www.bilgiustam.com/resimler/2009/06/deprembolge-640x480.jpg (http://www.bilgiustam.com/resimler/deprembolge.jpg)
Beyaz bölge temiz hemde denize kıyısı var tatile uygun geri kalan bütün ülke deprem kuşağın da malesef (:
Hüdaverdi
04-02-2011, 22:59
Alta indirin şu konuyu yaw yüreğime inecek vallahi :S
eyvallah depare...
cok secenek birakmasanda alternatifleri degerlendirecegiz;D
Hüdaverdi
04-02-2011, 23:02
Depremı duyduğum an hemen 'depar' atıp 'depare' yi anıcam kulakları çınlatıcam ;D
Depremı duyduğum an hemen 'depar' atıp 'depare' yi anıcam kulakları çınlatıcam ;D
Sen İstanbuldasın değil mi ver cebini İstanbul depremini üç gün önceden yollayım cebine ama yüreğine inmeden dışarı at kendini :hihi2:
;D;D;D
Hüdaverdi
04-02-2011, 23:12
Yaw ne 3 günü Allahın çekik gözlüelri bile 1 dakika da anlıyor ;D
3 saat desen hadi yutarım da 3 gün abartılı yaw kim diyor bu 3 günü ;D
Ngereklinsan
04-02-2011, 23:18
Yorumları görünce japonya depremindeki olay aklıma geldi. 8.9 büyüklüğünde bir deprem oluyor ve pencere ve balkondan sadece 1 kişi atladı diye bir haber çıkmıştı. Ve ne yazık ki o atlayan kişi bir Türk idi. Bu konuda da anlaşılacağı üzere deprem esnasında nasıl bir tavır ve hareket etmemiz konusunda çok eskik bilgilerimiz var. Birde sen hocana pek ciddiye alma Antalya ' da 6 nın üzerinde deprem olmaz diye birşey yok. Ona kalırsa Japonlarda 8 şiddetinin üzerinde bir deprem olacagını beklemiyorlardı. :D
Yaw ne 3 günü Allahın çekik gözlüelri bile 1 dakika da anlıyor ;D
3 saat desen hadi yutarım da 3 gün abartılı yaw kim diyor bu 3 günü ;D
Elazığ da olan 6.0'lık deprem tahminini 4 gün önce iş yerinde söylediğim de senin gibi dediler 4. günün sabahı sabah haberlerini açınca suratlar değişti ;D
Ben demiyorum Kadir Sütçü diyor aslın da oda demiyor gelecekten falan haber verdiği yok adam falcı falan değil deprem olacak olan bölge de deprem den önce gaz çıkışı olur kızıl ötesi uydu görüntülerin de net gözükür meteorologların yağmuru,kar vs önceden tahmin etmesi gibi bir şey..
Ayrıca adam İstanbulda ki evine 24 koloni karınca kurmuş 7'lik deprem den önce karıncaların %80'i ölür bu ciddi bir uyarıdır :)
Ama adamı fazla kale alan yok bizim çok bilmiş deprem uzmanları adamı Bilimsel olmamakla suçluyor ama her tutan tahmin de adama ilgi artıyor :)
depareden korkun reyizler...
Hüdaverdi
04-02-2011, 23:24
E devlet faydalansın o zaman ;D
Bizim evdede karınca var hem,bahar geldi evde yine başgösterdi lavuklar,evi deprem değil karıncalar çökertecek vallahi :w:
İstanbulda oalcak derse foruma konu aç la,hemen sokağa çadır kurayım ;ı:
aga bende rock'n coke cadiri var...
Istersen verebilirim;D
http://www.bilgiustam.com/resimler/2009/06/deprembolge-640x480.jpg (http://www.bilgiustam.com/resimler/deprembolge.jpg)
Beyaz bölge temiz hemde denize kıyısı var tatile uygun geri kalan bütün ülke deprem kuşağın da malesef (:
en temiz beyaz yerde ben oturuyorum gelin tatile...
E devlet faydalansın o zaman ;D
Bizim evdede karınca var hem,bahar geldi evde yine başgösterdi lavuklar,evi deprem değil karıncalar çökertecek vallahi :w:
İstanbulda oalcak derse foruma konu aç la,hemen sokağa çadır kurayım ;ı:
Deprem uzmanları kabul etmiyor ki Bilimselleşmesi için çaba göstereceklerine Bilimsel değil diyerek işin içinden çıkıyorlar..
Öyle bir şey olursa direk açarım merak etme ama açar açmaz bende evden çıkıp araba da yatışa geçerim (:
Bandırma da Marmara kıyısı riskli yer :)
Maksimum süre 3 gün değil 9 ile 12 gün ama %80 ilk 120 saat yani 6 gün içinde oluyor...
Bir hafta dan fazla çadır da kalman gerekebilir ama ölmekten iyidir :)
Hüdaverdi
04-02-2011, 23:39
1 saat öncesi bile yeter ;D
Giyinir,kuşlarımı alır çıkarım,kadınlar düşünsün süslenirler fön çekerler anca o zaman çıkarlar :w:
ne guzel moral veriyon depare;D
Ngereklinsan
04-02-2011, 23:53
aga bende rock'n coke cadiri var...
Istersen verebilirim;D
Bak bu yoruma koptum işte :):)
Ulan adam 6.5-7.5 arası diyor ilk defa böyle bir tahmin yapıyor Akdeniz,Ege kıyısın da yaşayanlar aman tedbirli olun..!
http://www.dkos.org/kandilli/010411fayharitasi.JPG
EN SON RAPOR: Akdeniz'de 6.3 büyüklüğündeki depremden sonra Ege Levhası itelendi. DAF(Doğu Anadolu Fayı) ve KAF(Kuzey Anadolu Fayı) etkilenerek ilk defa bilgisayar programımız örnek işaret bulamadı. Akdeniz'de olan deprem bir büyük depremin öncüsü olarak görünüyor.
Türkiye dikkat etmelidir.
TÜRKİYE %60
İRAN %20
Gürcistan %20
Takip ediyoruz.
Kaynak: dkos.org
.:Ay_Yıldız:.
04-03-2011, 13:41
Bugün mü bu gelişme?
İntifada
04-03-2011, 13:46
Depare maşallah üstad ya :)
Sen bu işten iyi anlıyorsun...
Şu amerika ne zaman yerle bir olur tahminen...
Bide ısrailde deprem riski varmı ?
Zahidegül
04-03-2011, 16:25
heryer sallanıyor vallahi sonumuz hayır olsun
Bugün mü bu gelişme?
Hayır dünden beri olan bir tahmin bugünden itibaren 6 gün içinde her an olabilir inşaallah olmaz...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.