fatih kısaparmak balon baskılı balon AKP HRISTİYANLIĞA DAHA YAKIN! ??? bilgilerinize sunarim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP HRISTİYANLIĞA DAHA YAKIN! ??? bilgilerinize sunarim

Ak Forest
11-22-2007, 21:07
AKP HRISTİYANLIĞA DAHA YAKIN!
22 Kasım 2007 Perşembe 16:05
AKP'nin Avrpalı dostları AKP'yi kendilerine çok yakın gördüklerini ifade ettiler hemde İslama ve müslümanlara hakaret ederek..İngiliz The Guardian gazetesinin köşe yazarı Timothy Garton Ash, bazı terör örgütleri için "İslamcı faşist" veya "İslamcı" gibi etiketlerin kullanımmasına karşı çıktığı yazısında, "AKP'nin El Kaide'den çok Amerika'daki Hıristiyan sağına yakın olduğunu" savundu.

Timothy Garton Ash, The Guardian'da yayınlanan yazısında “Bizi öldürmek isteyen insanları nasıl adlandırmamız gerekiyor? İslamcı faşist mi? İslamcı mı? Yoksa cihatçı mı? Yada da katil mi? Ne derseniz deyin önemli değil, önemli olan onları durdurmaktır” dedi.

“Gerçek düşmanlarımızı bilmeliyiz ve bütün Müslümanları terörist ilan ederek gereksiz yere düşmanlar yaratmamalıyız”ifadesini kullanan Ash, “Bütün İslamcılar İslamcıdır ancak çoğu İslamcı terörist değildir. Onlar gericidir. Onlar, fikir özgürlüğü, homoseksüellik, din değiştirme ve kadın konusunda ben dahil laik liberal inançlar için anatema olan, toplumun çok tutucu dinsel vizyonunu öneriyorlar" yorumunda bulundu.

Ash şöyle devam etti:
"Ancak çoğu bunu şiddetle değil, barışcıl siyasi yönetmler ile yapıyor. Türkiye'nin laik devletinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği, siyasi İslam'ın geniş yelpazesinin en ılımlı ucundakiler, El Kaide'den çok, ABD'deki eşcinselliği günah, kürtajı cinayet gibi gören Hıristiyan sağına daha yakındır.

Bizim gibi laik liberaller göre bu dinsel reaksiyon, elmizdeki tüm barışçıl yönetemler ile mücadele edilecek çok kötüdür ancak bu farklı bir şeydir ve bunu ayırtedemezsek hata yaparız."

http://www.haberdem.com/haber/3989/AKP-HRISTIYANLIGA-DAHA-YAKIN.html

tevhidhaber

fütüvvet
11-22-2007, 21:08
SAYIN KIRMIZILAR
ŞUNA BİR ŞEY YAPIN..
KOKUTMADIĞI BİR YER KALMAYACAK
HUZUR MUZUR KALMAYACAK BU MUZIR YÜZÜNDEN

tolay
11-22-2007, 21:09
cevap: (: (sen ve desteklediğin kaynak ancak bu kadar olabilir.)

Necip Fazil
11-22-2007, 21:11
Bence sorun yok, atasözlerimizden güzel değimler var, ilerleyen konularda kullanabiliriz. Kırmızılar müdahale etmeden biz herkesin rengini öğrenelim.

Kayda değer bir yazı görür isek cevap veririz, ne olduğu belli olmayan sitelerden yapılan alıntılarda kendilerini bağlar ...

VesseLam

loneliness
AKP'nin Avrpalı dostları AKP'yi kendilerine çok yakın gördüklerini ifade ettiler hemde İslama ve müslümanlara hakaret ederek..İngiliz The Guardian gazetesinin köşe yazarı Timothy Garton Ash, bazı terör örgütleri için "İslamcı faşist" veya "İslamcı" gibi etiketlerin kullanımmasına karşı çıktığı yazısında, "AKP'nin El Kaide'den çok Amerika'daki Hıristiyan sağına yakın olduğunu" savundu.

Timothy Garton Ash, The Guardian'da yayınlanan yazısında “Bizi öldürmek isteyen insanları nasıl adlandırmamız gerekiyor? İslamcı faşist mi? İslamcı mı? Yoksa cihatçı mı? Yada da katil mi? Ne derseniz deyin önemli değil, önemli olan onları durdurmaktır” dedi.

“Gerçek düşmanlarımızı bilmeliyiz ve bütün Müslümanları terörist ilan ederek gereksiz yere düşmanlar yaratmamalıyız”ifadesini kullanan Ash, “Bütün İslamcılar İslamcıdır ancak çoğu İslamcı terörist değildir. Onlar gericidir. Onlar, fikir özgürlüğü, homoseksüellik, din değiştirme ve kadın konusunda ben dahil laik liberal inançlar için anatema olan, toplumun çok tutucu dinsel vizyonunu öneriyorlar" yorumunda bulundu.

Ash şöyle devam etti:
"Ancak çoğu bunu şiddetle değil, barışcıl siyasi yönetmler ile yapıyor. Türkiye'nin laik devletinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği, siyasi İslam'ın geniş yelpazesinin en ılımlı ucundakiler, El Kaide'den çok, ABD'deki eşcinselliği günah, kürtajı cinayet gibi gören Hıristiyan sağına daha yakındır.

Bizim gibi laik liberaller göre bu dinsel reaksiyon, elmizdeki tüm barışçıl yönetemler ile mücadele edilecek çok kötüdür ancak bu farklı bir şeydir ve bunu ayırtedemezsek hata yaparız."

tevhidhaber

Kardeş sana diyecek lafım yok.. Bize inanmayıp gidip elin gavur köşe yazarına inanıyorsan ben senden şüphe ederim... Tamam mı..

fütüvvet
BİDE HABERİN KAYNAĞINA BAKARMISINI

tevhidhaber

NE İĞRENÇ BİR GÖZ BOYAMADIR.
DİNİ TERİMLERİ FİTNELİKLERİNE ÖRTÜ GİBİ TUTUYORLAR

tolay
11-22-2007, 21:12
abi banla şunu artık neyi bekliyorsunuz. illa ki küfürmü etmeli ya, illa birine düm düz gitmelimi? daha ne kadar hakaret edecek?

Necip Fazil
11-22-2007, 21:15
Banlayacak bir durum yok bence, vatandaş rengini belli etmiş, yazılanlar kendi düşünceleride değil. Adam gibi iddialar getirir ise cevabınıda veririz, inanıyorum ki zamanla daha güzel konular açabilir !

VesseLam

tolay
11-22-2007, 21:18
burası renk belli etme yeri değil. akpartinin forum sitesi. herkez kendi rengini saklasın, burda kendini bilmezlere yer yok.

fütüvvet
11-22-2007, 21:20
ne rengi be..
renksiz , renksiz..
yiğit, mert olsa kendi konuşur.. kendi düşüncelerini söyler.

o zaman bırakında kaşımaya devam etsin.. bizde böööylece bakalım..

Feyza
11-22-2007, 21:20
Banlayacak bir durum yok bence, vatandaş rengini belli etmiş, yazılanlar kendi düşünceleride değil. Adam gibi iddialar getirir ise cevabınıda veririz, inanıyorum ki zamanla daha güzel konular açabilir !

VesseLam
Aynı fikirdeyim

Necip Fazil
11-22-2007, 21:21
Kapı dışarı etmek bizim değil onların zihniyetinde vardır. Heyecana gelip küfretmekte bizim lugatımızda yoktur.

Elhamdulillah her soruya, her ciddi iddiaya verecek cevabımız vardır. Burasının akpartiforum olması demesi, eleştirilmemesi demek değildir.

Yarası olan gocunur, renkten renge girer. Korkusu olan konulara yazı yazıp acziyetini göstermesin.

VesseLam

fütüvvet
11-22-2007, 21:21
dikkat ettinizmi
başlığı açıyor öylece bırakıyor

eminim geçip bizi seyrediyordur.. sırıta sırıta..

suskun_prenses
11-22-2007, 21:23

VesseLam
Aynı fikirdeyim

katılıyorum neden banlıyoruz ki

fütüvvet
11-22-2007, 21:25
korkmuyoruz

evelallah burda ki her arkadaş bu tür şeylere hakkıyla cevap verebilir..

hepside yeterlidir.. biz sadece endişeleniyoruz.. aceba bizide günaha sokarmı iftirasına bizdede karşılık bulurmu diye..

elini güçlendirmeyelim diye.. güldürmeyelim diye..

İNANIYORUMKİ HEPİMİZDE TEK TEK O ŞAHSI ALTEDEBİLİRİZ.. KİMSE ÜSTÜMÜZDE DURUYOR GÖRÜNMESİN.

tolay
11-22-2007, 21:25
(: abi titriyorum ben ya bak şimdi kalpten öleceğim (: buyrun cevap verin. o yine her lafın altından çıkıp sizi delirtecektir. sen ne kadar doğru cevap verirsen ver. o yine kabul etmeyecek. gerçekten acıyorum, kendini bilmez yüzünden birilerini kırabiliyoruz. verin cevabı siz umarım anlar ama eminimde anlamayacak

vesselam!..

Ak Forest
11-22-2007, 21:26

Ash şöyle devam etti:

tevhidhaber

Kardeş sana diyecek lafım yok.. Bize inanmayıp gidip elin gavur köşe yazarına inanıyorsan ben senden şüphe ederim... Tamam mı..

Bir Dakika Bir Dakika baska yerlerde gezinirken hemen suclamalar baslamissiniz ben sadece bilginiz olsun diye bu haberi ekledim inandigimi nereden cikardiniz Fesubanallah

fütüvvet
11-22-2007, 21:27
CEVAP BEKLEMİYORKİ..
ANLAMADINIZMI.. BULANDIRIP DURUYOR.. KEŞKE CEVAP BEKLESE.

fütüvvet
11-22-2007, 21:28
ÇOK PARDON. ÇOK MASUMMUŞ..PARDON..

İYİ NİYETLE KOYMUŞ..PARDON YANİ..

SİZDE HEMEN KÖTÜYE YORDUNUZ..OLMUYORKİ AMA..
ÇOK SAFİYANE BİR DÜŞÜNCE İLE YAZMIŞMIŞMIŞMIŞ...
MIŞ LAR BİRAZ FAZLA MI OLDU NE..

suskun_prenses
11-22-2007, 21:28
Bir Dakika Bir Dakika baska yerlerde gezinirken hemen suclamalar baslamissiniz ben sadece bilginiz olsun diye bu haberi ekledim inandigimi nereden cikardiniz Fesubanallah

ya bu haberlere bizim inanacağımızı düşünerek mi ekledin saçma bence haber

Ak Forest
11-22-2007, 21:30
eger inansaydim yorum yazardim her ekledigim konuda oldugu gibi ne rengi be benim rengim belli günahimi almaya devam edin isterseniz :-[

Necip Fazil
11-22-2007, 21:31
Sen ver cevabınıda o anlamasın, burada o kişinin anlaması mı önemli yoksa konuyu takip eden ama konularda bilgisi fazla olmayan kişiler mi?

Adama demezler mi, işinize gelmediği zaman kapı dışıarı ediyorsunuz, sizin davanız sadece kendi içizde mi. Benim anlayamadığım mesele burası eğlence sitesimidir, yahutta kendi kendimize çalıp oynadığımız bir forum mu ? Dostlar bırakın ona buna sinirlenmeyide anlatmaya çalışalım. Ebu Cehil gibi bir cehennem bekçisine Efendimiz kaç sefer gitmiş ?

Biz Akparti olabildiysek herkesime açık olduğumuz için olabildik ... Biraz aklı selim düşünelim derim ben, yinede herşeyi başından savmak isteyenler varsa paşa gönülleri bilir.

VesseLam

suskun_prenses
11-22-2007, 21:32
eger inansaydim yorum yazardim her ekledigim konuda oldugu gibi ne rengi be benim rengim belli günahimi almaya devam edin isterseniz :-[

bence inanmadığına da yorum yapmalıydın ben sana inadın veya inanmadın demedim zaten sadece bu konuyu neden eklediğin önemli benim için

loneliness
11-22-2007, 21:32

Ash şöyle devam etti:

tevhidhaber

Kıvırma kardeş... Sen kendi çizgini belli ettin... eski konulara girmek niyetinde değilim.. Ama başörtüsüne küfür eden adamlarla ortak olan birisininin partisinde bundan sonra asla işim olamaz..

http://fr.youtube.com/watch?v=Avh_0LrcF6g

fütüvvet
11-22-2007, 21:33
YANLIŞ ANLAMAYIN..
BİRAZ GÜLELİM DEDİM.. ;D
KARDEŞİMİZ BUNU KOYMUŞ FORUMA..
BİZ NE DİYECEĞİZ ŞİMDİ BU KONUDA.ONU DÜŞÜNÜYORUM

KÖYLÜ, HAYVAN PANAYIRINDAN EŞŞEK ALIYORMUŞ.SATICI EŞEĞİNİN ÖZELLİKLERİNİ SAYIP DÖKTÜKTEN SONRA:

UFAK BİR KUSURU VARDIR DEMİŞ.
DEH, DEN ÇÜŞ DEN ANLAMAZ. DEH YERİNE ,OH, ÇÜŞ YERİNE ÇÖM DİYECEKSİN .

KÖYLÜ: BENDE ÖYLE DERİM, DEYİP EŞEĞİ ALMIŞ.
KÖYÜNE DÖNERKEN ,YENİ SATIN ALDIĞI EŞEĞE BİNMİŞ.

OH DEDİKÇE EŞEK RÜZGAR GİBİ HIZLANIYORMUŞ.
SÜRATLE YOL ALIP BİR UÇURUMA YAKLAŞMIŞLAR. AZ ÖTESİNDE UÇURUMU GÖREN KÖYLÜ,

EŞEĞİ DURDURMAK İÇİN NE DİYECEĞİNİ BİR TÜRLÜ AKLINA GETİREMEMİŞ.
TAM KIYIYA VARMIŞLAR ... EŞEK BİR ADIM DAHA ATSA AŞAĞI YUVARLANIP PARÇA PARÇA
OLACAKLAR. TAM O ANDA KELİMEYİ HATIRLAMIŞ.
ÇÖM DEMİŞ.
EŞEK DURMUŞ.
KÖYLÜNÜN SEVİNCİ BÜYÜK . RAHAT BİR SOLUK ALIP:
OH DEYİVERMİŞ. OLAN OLMUŞ

tolay
11-22-2007, 21:33
konu karanlıkta kalmasın, ben onu istemem ama adam gibi bir başlık açılır bilgisi olanda cevaplar. ama böyle bir başlığa cevap yazmaya tenezzül etmek yanlıştır. cevap verilmesin demedim. arkadaş ileri gitti gereken yapılsın dedim. başka yerlere çekmeyin...

Ak Forest
11-22-2007, 21:36

bence inanmadığına da yorum yapmalıydın ben sana inadın veya inanmadın demedim zaten sadece bu konuyu neden eklediğin önemli benim için

neden bunu ekleyen sitenin Anketine katiliyorsunuz bende dikkatimi cekti ekledim ne var yani sanki kusurumu bulmus gibi saldiriyorsunuz yorum yapmadim iste ne var sanki bilginiz olsun diye ekledim belki tavir aliriz diye

Necip Fazil
11-22-2007, 21:36
Siz çok iyi anladınız demek istediğimi beyefendi, bizde ne okuyup ne yazdığımızı iyi biliyoruz, sağa sola çekip, evirip çevirmek bizim lugatımızda yer almaz.

Öfkeyle kalkan zarar ile otutur.

VesseLam

tolay
11-22-2007, 21:38
belki tavir aliriz diye

pek buna benzer bir tavrın yok.

ben anladım anlarımda ama sen anlamıyorsun. yada anlamak istemiyorsun. yerimden kalmadım oturuyorum

vesselam...

EpiVaTeS
11-22-2007, 21:39
tek kelime ile onu diyen her kimse halt etmiş.
BEN ŞERİATÇIYIM ve ELHAMDULILLAH MUSLUMANIM ...RABBİME ŞÜKÜR Kİ....

Necip Fazil
11-22-2007, 21:40
Şimdiye kadar bir defa görmedim ki insan karşısındakine " doğrusun " desin. Ya anlamamış olunur yada idrak sıkıntısı içinde olduğu ima edilir. Biz yine anlamamış olalımda, siz oturduğunuz yerde rahatsız olmayın.

VesseLam

suskun_prenses
11-22-2007, 21:41
ELHAMDULILLAH MUSLUMANIM ...RABBİME ŞÜKÜR Kİ....

ELHAMDÜLİLLAH

tolay
11-22-2007, 21:43
merak etme ben rahatsız olmam, sen anlamıyorsan laf yetiştirme yeter. değirmen çevirmiyoruz burda seviyeli ve hakkıyla bir şeyler yazmaya çaışıyoruz. bu tür başlıklar oldukca seviyeli olmak biraz güçleşir. anlayana,

vesselam...

Ak Forest
11-22-2007, 21:44
belki tavir aliriz diye

pek buna benzer bir tavrın yok.

ben anladım anlarımda ama sen anlamıyorsun. yada anlamak istemiyorsun. yerimden kalmadım oturuyorum

vesselam...

diyecegimi dedim diyecek baska sözüm yok sanki haber bölümüne haberleri ekleyenlerin hepsinin yorumu var firsatini arayip ta bulmus gibi hemen suclamalara basliyorsunuz Allah Afetsin diyorum

tolay
11-22-2007, 21:47
amin hepimizi...

Necip Fazil
11-22-2007, 21:49
H.z. Ali bir savaş esnasında kafiri yere düşürür ve tam öldüreği anda kafir yüzüne tükürür. Bu olay üzerine H.z.Ali kılıcını kınına sokar ve kafirden yüz çevirir. Nedenini soranlara ise, " ilk başta Hak için öldürecektim, yüzüme tükürdüğü için işin içine nefsim girdi ve onu öldürmekten vazgeçtim " der.

Şimdiye kadar birşeylerin izahı için kelam tükettim, " laf yetiştirme " sözünden sonra yazacağım her kelime biliyorum ki nefsim için olacak. O nedenle " haklısınız " diyerek çekiliyorum.

Allah c.c. selamet versin.

VesseLam

Ak Forest
11-22-2007, 21:54
Bu Haberi Bir arkadasimizin Fetulah Gülen ile alakali Anket yapilan http://www.haberdem.com/?page=poll&mode=0&id=10 sitesinde gördüm ve ekledim ve yorum yapma geregi duymadim velakin Haberler bölümünde eklenen haberler iule alakali yorum yapilmadigini görügüm icin farkindaysaniz basligin yanina soru isaretleri ekledin ne yazikki agir suclamalara magruz kaldim ne demek benelin gavuruna inaniyorum o zaman yorumsuz haberleri ekleyenlerde inaniyor eklediklerine el insaf diyorum

akzeinebu
11-22-2007, 21:56
yeter be kardeşimm verdi bu millet kararını barajı bile geçemediniz kendi üyeleriniz bile ak partiye oy verdi bırak yaa yeter konuşmayın artık sıktınız yaa ayıpp

Ayşe_Berra
11-22-2007, 22:01
ARTIK BAŞKALARI YÜZÜNDEN BİZ BİRBİRİMİZİ KIRIYORUZ LÜTFEN YAPMAYIN :( :(

Ak Forest
11-22-2007, 22:10
yeter be kardeşimm verdi bu millet kararını barajı bile geçemediniz kendi üyeleriniz bile ak partiye oy verdi bırak yaa yeter konuşmayın artık sıktınız yaa ayıpp
ya anlamadim birileri beni erbakanci olmakla sucluyor ya anlamadinizmi ben partimi gerektigi yerde elestirmeyi dogru bulan Bir Ak Partiliyim anladiniz mi AK AK Partimizin de diger Partilere nazaran farki bu olmamalimi elestiriye acik bir parti özgür olan diger görüsteki insanlara acik olan parti ve bunun icin akliyim sünkü partimizde bu özgürlük mevcut oldugu icin simdi beni farkli oldugum icin bir haber yüzünden agir ithamlarda bulunuyorsunuz farkindamisini bu haberi ben degil haberdem sites eklemis bende bilgi icin alinti yaptim el insaf

not. sayin yönetim lütfen rica ediyorum kaldirin eklemis oldugum konuyu hatta hepsini rahatlasin Millet Belki daha Pembe gözükür Türkiyemiz kaldirilinca
üyeligimide iptal edin elestiriye acik degilmiz arkadaslar kaldiramiyorlar

saygilarimla

saygilarimla

tolay
11-22-2007, 22:12
eleştiri değil kardeşim bu, resmen hakaret. sonuna kadar islamiyet yolumuz.

Ayşe_Berra
11-22-2007, 22:12
ya anlamadim birileri beni erbakanci olmakla sucluyor ya anlamadinizmi ben partimi gerektigi yerde elestirmeyi dogru bulan Bir Ak Partiliyim anladiniz mi AK AK Partimizin de diger Partilere nazaran farki bu olmamalimi elestiriye acik bir parti özgür olan diger görüsteki insanlara acik olan parti ve bunun icin akliyim sünkü partimizde bu özgürlük mevcut oldugu icin simdi beni farkli oldugum icin bir haber yüzünden agir ithamlarda bulunuyorsunuz farkindamisini bu haberi ben degil haberdem sites eklemis bende bilgi icin alinti yaptim el insaf

Maşallah kardeşim sende üye oldun olalı ne kadar eleştiri varsa yapmışsın zaten..Hiç olumlu bir kelime yok..

Ak Forest
11-22-2007, 22:17
not. sayin yönetim lütfen rica ediyorum kaldirin eklemis oldugum konuyu hatta hepsini rahatlasin Millet Belki daha Pembe gözükür Türkiyemiz kaldirilinca
üyeligimide iptal edin elestiriye acik degilmiz arkadaslar kaldiramiyorlar

saygilarimla

selahattin_ay
11-22-2007, 22:30
ARTIK BAŞKALARI YÜZÜNDEN BİZ BİRBİRİMİZİ KIRIYORUZ LÜTFEN YAPMAYIN :( :(

Arkadaslar aynen katiliyorum :( :( :( :( :(

Lutfen kisisel hic bir sey yazmadan
haber ile alakali, yazi ile alakali goruslerimizi beyan edelim LUTFEN !!!