fatih kısaparmak balon baskılı balon Ali Kırca'yı şok eden yüzde 70 - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ali Kırca'yı şok eden yüzde 70

Abrek
03-18-2008, 00:24
Ali Kırca'yı şok eden yüzde 70

Show Anahaber'de seçim anketi yapan Ali Kırca, noter huzurunda açılan sonuçlar üzerine şaşkına döndü. AK Parti'ye yüzde 70 oranında oy çıkması üzerine Kırca, bakın ne söyledi.
17 Mart 2008 23:18
Yazı boyutunu büyütmek için
Emrullah ÖZTÜRK'ün haberi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davası medyada çeşitli şekillerde ele alınıyor.
Ali Kırca yönetimindeki Show TV Anahaber’de noter huzurunda yapılan ve 265 bin kişinin katıldığı ankette AK Parti yüzde 70 oy aldı.
Anketten umduğunu bulamayan Kırca’nın programı kapatırken AK Parti seçmeninin davaya tepki olarak ankete daha fazla ilgi gösterdiklerini söylemesi ise dikkat çekti.

NOTER HUZURUNDA SAYILDI
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi’ne açtığı kapatma davasını 14 Mart’ta tebessüm ederek kamuoyuna duyuran Ali Kırca, bugün de Show TV Anahaberde yaptırdığı ve AK Parti’nin yüzde 70 oy aldığı anket sonucundan pek memnun olmadığını açık bir şekilde ifade etti.

Eyüp 4. Noteri 1. Başkatibi gözetiminde yapılan ve 264 bin 840 kişinin katıldığı ankette AK Parti yüzde 70, CHP yüzde 18, MHP yüzde 6 ve DTP yüzde 4 oy aldı.

ANKET SONUÇLARINI KABULLENMEDİ
Show TV Anahaber’in sonunda noter görevlisinin sonuçları açıklamasının ardından "tarafsız haberciliğiyle övünen’’ Kırca, şöyle konuştu:
‘’Bu sadece SMS anketi. Kesinlikle siyasi partilerin aldığı desteği göstermiyor. 22 Temmuz seçimleriyle de mukayese edilmesi doğru olmaz. Hakkında kapatılma davası açılan bir partinin seçmenlerinin daha aktif olması normal. Bu anket, daha çok davanın AK Parti seçmeninde oluşturduğu etkiyi gösteriyor.’’

Daha çok AK Parti dışındaki partilerin seçmenleri tarafından izlenen Kırca’nın yaptırdığı anketin sonuçlarını kabullenememesi izleyenlerin tepkisini çekti.
Kırca’nın sözlerine sinirlenen çok sayıda vatandaşın kanalı aradığı ve telefonlarının kitlenmesine neden olduğu öğrenildi.

millialbay
03-18-2008, 00:35
Bu haberi ben de izledim.Bu oran kesinlikle AKP nin oyu olarak yorumlanmamalıdır.Ali KIRCA'nın düştüğü küçük duruma düşmemek lazımdır.

Mesela be nde AKP nin kapatılmasını kesinlikle istemiyorum fakat AKP ye de kesinlikle oy vermem

Susmak
03-18-2008, 02:02
Bu haberi ben de izledim.Bu oran kesinlikle AKP nin oyu olarak yorumlanmamalıdır.Ali KIRCA'nın düştüğü küçük duruma düşmemek lazımdır.

Mesela be nde AKP nin kapatılmasını kesinlikle istemiyorum fakat AKP ye de kesinlikle oy vermem
Kesinlikle katiliyorum kardes o Anket kesinlikle Akp nin oy oranini yansitmiyor,bende karsiyim kapatilmasina ve bircok Ankette Kapatilmasina karsi oy kullaniyorum ama velakin karsi olmam akp ye oy verecegim anlamina kesinlikle gelmez,kaldiki Kapattilma Davasinin Acilmis olan zamanlama cok ilginc Dikkatinizi cekerim ve derim ki Üzülmeyin akp yi kapatmaya hic bir savcinin gücü yetmez ;) sünkü Amerikan abileri ve Büyük Israilli icin israilli Dostlari izin vermez :-\ KESINLIKLE KARSIYIM KAPATILMASINA BIZ SANDIKTA HESAPLASMAK ISTIYORUZ Saadetle kalin

mavera
03-18-2008, 02:07

Kesinlikle katiliyorum kardes o Anket kesinlikle Akp nin oy oranini yansitmiyor,bende karsiyim kapatilmasina ve bircok Ankette Kapatilmasina karsi oy kullaniyorum ama velakin karsi olmam akp ye oy verecegim anlamina kesinlikle gelmez,kaldiki Kapattilma Davasinin Acilmis olan zamanlama cok ilginc Dikkatinizi cekerim ve derim ki Üzülmeyin akp yi kapatmaya hic bir savcinin gücü yetmez ;) sünkü Amerikan abileri ve Büyük Israilli icin israilli Dostlari izin vermez :-\ KESINLIKLE KARSIYIM KAPATILMASINA BIZ SANDIKTA HESAPLASMAK ISTIYORUZ Saadetle kalin

siz, sandikta hesaplasmak :D :D iste buna gülerim kardes siz gidin genc partiyle, isci partisiyle filan hesaplasin herkes rütbesini bilecek yok öyle böbürlendigim filan yok, öyle yüzde 47 ninde kibiri yok ama kapasitesi belli bir kesimin böyle iddali konusmasi beni böyle garip espiri yapmaya itiyor 8)

RDönmezs
03-18-2008, 02:14
Bende tam bu konuyu paylaşacaktım :)
kırca nolduuuu :D noter huzurunda kaç bin kişi katılmış işine gelmedi dimi seninde doğaldır :D
bittiniz olum siz :D

nar
03-18-2008, 02:17
Show haberde "kapatılsın mı, kapatılmasın mı" anketi değil, "seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" anketi yapıldı.Ne izlediğimizi anlayamamışız sanırım...

Bir de deminden beri düşünüyorum, hani bir atasözü vardı, bir türlü aklıma gelmedi....Yenilen pehlivan,güreş falan..Neydi ki?

mavera
03-18-2008, 02:21
Show haberde "kapatılsın mı, kapatılmasın mı" anketi değil, "seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" anketi yapıldı.Ne izlediğimizi anlayamamışız sanırım...

Bir de deminden beri düşünüyorum, hani bir atasözü vardı, bir türlü aklıma gelmedi....Yenilen pehlivan,güreş falan..Neydi ki?

Sen simdi arkadaslari niye bozuyorsun bakayim onlar ac tavuk misali kendilerini dari ambarinda sanip, durumdan kendilerine vazife cikarmaya calisiyorlar sende geliyorsun burada arkadaslari rencide ediyorsun yakistiramadim sana 8) ;)

Susmak
03-18-2008, 02:23
[quote=millialbay ]

siz, sandikta hesaplasmak :D :D iste buna gülerim kardes siz gidin genc partiyle, isci partisiyle filan hesaplasin herkes rütbesini bilecek yok öyle böbürlendigim filan yok, öyle yüzde 47 ninde kibiri yok ama kapasitesi belli bir kesimin böyle iddali konusmasi beni böyle garip espiri yapmaya itiyor 8)
[/ bakiyorum iki sefer iktidara gelmek simartmis sizi,fazla yükseklerde ucmayin bakarsiniz anap gibi olursunuz ;),alistik bunlara her secim öncesi yeni bir senaryo bu da onlardan biri,bir yandan hak vermiyor degilim bizim arkamiz da siyonistler yok ,amerika yok üzülmeyin bak sizi teselli ediyorum amerika izin vermes kapatilmasina ;D

mavera
03-18-2008, 02:26
[quote=millialbay ]

[/ bakiyorum iki sefer iktidara gelmek simartmis sizi,fazla yükseklerde ucmayin bakarsiniz anap gibi olursunuz ;),alistik bunlara her secim öncesi yeni bir senaryo bu da onlardan biri,bir yandan hak vermiyor degilim bizim arkamiz da siyonistler yok ,amerika yok üzülmeyin bak sizi teselli ediyorum amerika izin vermes kapatilmasina ;D

Kendin cal, kendin oyna kücük azinligin temsilcisi ;)..arkamizda abd mi var, halk mi var bunu gecmiste gördük yine görecegiz..Bu arada hastayim su sizin siyonistler söyleminize 8)

KAmusal mışş
03-18-2008, 02:27
ben anket bittikten sonra atmışım kuzenim olsun olsun görsünler bak anket bitti bunlar hala durmadan yolluyo diye düşünsünler dedi yaa :D
onun da kontörü azmış sms den gider diye atmış ama kontörden gitmiş garibim feda olsun diye diye bi hal oldu :)
feda olsun show kendine rant kapısı açmış ama bize bırakmak yakışmazdı destekledik Ak partiyi show un bütün çirkefliğine rağmen :)
benim oy gecersiz oldu ya olsun
birilerine mesaj gitmiştir
Ali Kırca
sana diyecek laf bulamıyorum gizli kamerayla kamusal alanlarda gezeceğine işini doğru dürüst yapmayı öğren ;)

millialbay
03-18-2008, 02:34

Sayılara takılanlar maddeci olan insanlardır, Maneviyatçı olan ise çanakkalede olduğu gibi zafere inanlarındır der bir alim.

Ben de bir ayetle ekleme yapıyorum.

Zafer İnananlarındır ve zafer çok yakındır.

mavera
03-18-2008, 02:37

Sayılara takılanlar maddeci olan insanlardır, Maneviyatçı olan ise çanakkalede olduğu gibi zafere inanlarındır der bir alim.

Buyrsun siz inanmaya devam edin kardes bizimde bir inancimiz var ve bizde kendi yolumuzda devam ediyoruz..
öyle sayilarlada bir sorunumuz yok ama klavuz istemeyen bir köyüde anlatmaya gerek yok sanirim ;)

CeVHeR
03-18-2008, 03:16
22 Temmuz 2007 Genel Seçim Sonuçları

Parti Toplam Oy Oy Oranı Milletvekili

AKP 16.340.534 %46,54 341
CHP 7.300.234 %20,79 112
MHP 5.004.003 %14,25 70
DP 1.895.807 %5,40 0
GP 1.062.352 %3,03 0
Bağımsız 1.822.253 %5,19 26
Diğer 1.592.132 %4,53 0

Bu listede Saadet Partisinin ismini görebilen ver mı? Listeye girebilecek kadar oy alamayan bir kesimin, Ak Parti' ye kafa tutması ne kadar komik bir durum. Arkadaşlar, kendinizi daha fazla rezil etmeyin lütfen...

PARS
03-18-2008, 03:19

CHP 7.300.234 %20,79 112
MHP 5.004.003 %14,25 70
DP 1.895.807 %5,40 0
GP 1.062.352 %3,03 0
Diğer 1.592.132 %4,53 0

Bu listede Saadet Partisinin ismini görebilen ver mı? Listeye girebilecek kadar oy alamayan bir kesimin, Ak Parti' ye kafa tutması ne kadar komik bir durum. Arkadaşlar, kendinizi daha fazla rezil etmeyin lütfen...
Hak ve Adalet Sayilarla belirlenmez, fazla ucmayalim havada ;)

CeVHeR
03-18-2008, 03:21

CHP 7.300.234 %20,79 112
MHP 5.004.003 %14,25 70
DP 1.895.807 %5,40 0
GP 1.062.352 %3,03 0
Diğer 1.592.132 %4,53 0

Söz kaonusu hak ve adalet ise azınlık çoğunluğa hükmedemez. Daha fazla rezil olmadan susun....

PARS
03-18-2008, 03:31

CHP 7.300.234 %20,79 112
MHP 5.004.003 %14,25 70
DP 1.895.807 %5,40 0
GP 1.062.352 %3,03 0
Diğer 1.592.132 %4,53 0

Söz kaonusu hak ve adalet ise azınlık çoğunluğa hükmedemez. Daha fazla rezil olmadan susun....
cogunlukla hükmeddidiginiz adaleti görüyoruz ;),bence syilara fazla takilmayin Hak ve adalet olmadigi yerde Duvara tostlarsiniz ve bir bakarsiniz sayilarda kayip olmus :-\

CeVHeR
03-18-2008, 03:35

CHP 7.300.234 %20,79 112
MHP 5.004.003 %14,25 70
DP 1.895.807 %5,40 0
GP 1.062.352 %3,03 0
Diğer 1.592.132 %4,53 0

cogunlukla hükmeddidiginiz adaleti görüyoruz ;),bence syilara fazla takilmayin Hak ve adalet olmadigi yerde Duvara tostlarsiniz ve bir bakarsiniz sayilarda kayip olmus :-\

Sayıların kaybedilmesi, gereken hak ve adalaetin verilmemesinden ve uygulanmamasından kaynaklanıyorsa eğer, kimin %15-20 lerden % 1 lere düştüğü malum. Demek ki siz hak ve adalet uygulamadınız ki, duvara tosladınız ve sayılarınızda kayıp olmuş...

PARS
03-18-2008, 03:39
O sayilar dedigin gibi adalet geregi haklisin ,almissiniz Kartel medyasini arkaniza,bir taraftandaChp ile horoz dövüsü yaparak magdur oyununu oynayarak aldiniz oylari eger cumhurbaskanligi olayi olmasaydi Rüyada görürdünüz yüzde 47 leri

CeVHeR
03-18-2008, 03:41
O sayilar dedigin gibi adalet geregi haklisin ,almissiniz Kartel medyasini arkaniza,bir taraftandaChp ile horoz dövüsü yaparak magdur oyununu oynayarak aldiniz oylari eger cumhurbaskanligi olayi olmasaydi Rüyada görürdünüz yüzde 47 leri

Hemen de aynı muhabbet...
Dediğim gibi daha fazla komik duruma düşmeden, daha fazla rezil olmadan susun. Bir lafın öbürünü tutmuyor...

PARS
03-18-2008, 03:47

Dediğim gibi daha fazla komik duruma düşmeden, daha fazla rezil olmadan susun. Bir lafın öbürünü tutmuyor...
kardesim sensin degisik yerlere ceken,bence akp sisirilmis temeli olmayan balon onun icin de her secimde yeni senaryolar oynaniyor

Mu-Alim
03-18-2008, 03:49
[quote=millialbay ]

Zafer derken? Arkadaşım bizim farkında olmadığımız bir savaş mı var Ak Parti ile Saadet Partisi arasında? Bu kadar büyük mü düşmanlığınız Ak Parti'ye ki zaferden söz ediyorsunuz?

Düşmanınızı iyi seçin öncelikle. Ak Parti'yi düşman olarak görürseniz siz "siyonist de siyonist" diye mırıldanmaya, halk da size "al sana yüzde 2 al sana yüzde 2"diye haykırmaya devam eder.

Buradan bir birleşme çağrısı filan yapmıyorum yanlış anlaşılmasın.

Show TV'nin anketiyle ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim:

Bir kere bu anketin seçeneklerinde bütün partiler yok; sadece meclisteki dört parti var dikkatinizi çekerim. Bu yüzden AK PARTİ'nin oy oranının yüzde 70'lerde görünmesi normaldir.

Öte yandan pek cevap alamasam da Susmak adlı arkadaşımıza bir şey sormak istiyorum dürüst olarak cevap vereceğini ümit ederek:

Yarın seçim olsa Saadet ne kadar oy alır? (Hani diyorsun ya sandıkta hesaplaşacağız diye. ) . Ya dürüst olarak cevap ver ya da adın üzre ebediyyen SUS!

Mu-Alim
03-18-2008, 03:52

kardesim sensin degisik yerlere ceken,bence akp sisirilmis temeli olmayan balon onun icin de her secimde yeni senaryolar oynaniyor

Bir ideoloji peşinden "körü körüne" sürüklenmemenin adını "temelsizlik" koyuyorsunuz; sonra beyninize baba yadigarı kodlanmış cümleleri sıralıyorsunuz. Ayıp ediyorsunuz!

PARS
03-18-2008, 04:09
cok güzelkatiliyorum[/color]

Insallah

Zafer derken? Arkadaşım bizim farkında olmadığımız bir savaş mı var Ak Parti ile Saadet Partisi arasında? Bu kadar büyük mü düşmanlığınız Ak Parti'ye ki zaferden söz ediyorsunuz? Bizim Akp li kardeslerimize düsmanligimiz yok,eger sevmesek, ugrasmayiz sevdigimizden kaynaklaniyor,farkinda olmadiginiz degilde,

Düşmanınızı iyi seçin öncelikle. Ak Parti'yi düşman olarak görürseniz siz "siyonist de siyonist" diye mırıldanmaya, halk da size "al sana yüzde 2 al sana yüzde 2"diye haykırmaya devam eder. biz o yüzde 2 leri horoz dövüslerinizden dolay aldik,milletin gözünde kartel medyasi magdur durumuna düsürerek kaZANDINIZ
Buradan bir birleşme çağrısı filan yapmıyorum yanlış anlaşılmasın.

Show TV'nin anketiyle ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim:

Bir kere bu anketin seçeneklerinde bütün partiler yok; sadece meclisteki dört parti var dikkatinizi çekerim. Bu yüzden AK PARTİ'nin oy oranının yüzde 70'lerde görünmesi normaldir.

Öte yandan pek cevap alamasam da Susmak adlı arkadaşımıza bir şey sormak istiyorum dürüst olarak cevap vereceğini ümit ederek:

Yarın seçim olsa Saadet ne kadar oy alır? (Hani diyorsun ya sandıkta hesaplaşacağız diye. ) . Ya dürüst olarak cevap ver ya da adın üzre ebediyyen SUS!
CEVABI BEN VERYIM BU SENARYOLARA GÖRE YINE yüzde ikilerde veya asil oy oranimizi aliriz daha alta düsmeyiz maglum yine magdurlari oynuyorsunuz

Mu-Alim
03-18-2008, 04:22
O zaman söylenecek tek söz kalıyor:

Bu memleketi Saadet'in Ak Parti'den daha iyi yöneteceğine inanıyorsanız gerçekten, siz de mağdurları oynayın. Bu da siyasi bir strateji olsun. Sonuçta iktidara gelecek ve memleketi "nizama" sokacaksınız. Oynayın abi, mağduru oynayın da görelim iyi yönetiminizi... Gerçi gördük ya, neyse...

Bir de Saadet de bence çok "mağdur" bir parti. ;)

CeVHeR
03-18-2008, 04:25

Güzel bir yere parmak bastın. Madem Ak PArti' ye açılan kapatma davasıyla Ak PArti mağdur rolü oynuyor ve buna istinaden seçimler de yüksek oy oranı alacak. Sizin partiniz kaç sefer kapandı? Yanılmıyor isem eğer bu 5. parti olması gerek. Siz bizden 5 kat fazla mağdur olmuşsunuz. NEden %15-20 leri geçemediniz???

PARS
03-18-2008, 04:26

Bu memleketi Saadet'in Ak Parti'den daha iyi yöneteceğine inanıyorsanız gerçekten, siz de mağdurları oynayın. Bu da siyasi bir strateji olsun. Sonuçta iktidara gelecek ve memleketi "nizama" sokacaksınız. Oynayın abi, mağduru oynayın da görelim iyi yönetiminizi... Gerçi gördük ya, neyse...

magdur olmakla da kalmior bir de amerika yi ve israili arkamiza almamiz Akp gibi Bop a sadik olmamiz gerekiyor ;)

Feride
03-18-2008, 10:48
madem sonuçları kabullenemeyeceksin. o zaman niye bu işe kalkışıyorsun ki (ali kırca):) kendince teselli cümleleri dökmüş ama inşallah seçimlerde de durum farklı olmaycak diye ümit ediyorum....

SAHILL35
03-18-2008, 11:11
beter olsun...
28 şubatcı tetikcisi....

MaU_95
03-18-2008, 11:26
Şu mantık tufanlarına bakar mısınız?
Başörtüsü sorununu halletmeye çalışırsın, gerginlik yapmakla suçlanırsın, laikliğe aykırı hareket etmekle suçlanırsın.
Oysa ikiside açık, gerginlik çıkmasını istemiyorsan özgürlüğe karşı çıkmayacaksın, laikliğe karşı değil çünkü laiklik saçı açmak yada kapamak değil, dinle devlet işlerini ayırmak.

Bir özgürlüğü halkına kazandırmaya çalışırsın, hakkında dava açılır, madur duruma düşersin, madurları oynuyorsun derler. ;D Sanki davayı zorla biz açtırdık. Meclis Cumhurbaşkanı'nı seçer nizami, saçma sapan bir dava ile bu düşürürülür, sanki davayı sen açmışsın gibi madurları oynuyor olursun.

Tüm bunlar olurken Başbakanım çıkar "Kimseye küsmedik, işimize devam ediyoruz." der, ama yine çıkarlar mağduru oynuyorsun derler. Mağduru oynayan boynunu eğer bir köşeye çekilir, dünyaya küser.

Nasıl bir gözlüktür bu takılan? Allah hepimizi bu tarz gözlüklerden korusun!

Genel seçimde ak parti kara parti belli olacak, o zamana kadar diğer partili arkadaşlarımdan sabır etmesini diliyorum. Şimdi harita şöyleydi 22 Temmuz seçimlerinde:
http://img522.imageshack.us/img522/4264/turkiyeoydagilimiga2.jpg
Genel seçimde beyaz yerler hariç hepsini turuncu görürüz inşallah.

Not:Beyaz yerler göl o yüzden!

oguzdesouza
03-18-2008, 17:19
Dün akşam ben izleyemedim ne yazık ki ama herkes show tv'de AKPARTİ için oy kullanmış.Bizim sınıfta bile ben hiçbir partiyi tutmuyorum diyenler bile kontöre kıyıp oy atmış.Bu şu demek oluyor ki bu dava bize şimdiden çok yaramaya başladı.

Feride
03-18-2008, 17:25
[b]Şu mantık tufanlarına bakar mısınız?
Başörtüsü sorununu halletmeye çalışırsın, gerginlik yapmakla suçlanırsın, laikliğe aykırı hareket etmekle suçlanırsın.
Oysa ikiside açık, gerginlik çıkmasını istemiyorsan özgürlüğe karşı çıkmayacaksın, laikliğe karşı değil çünkü laiklik saçı açmak yada kapamak değil, dinle devlet işlerini ayırmak.

Bir özgürlüğü halkına kazandırmaya çalışırsın, hakkında dava açılır, madur duruma düşersin, madurları oynuyorsun derler. ;D Sanki davayı zorla biz açtırdık. Meclis Cumhurbaşkanı'nı seçer nizami, saçma sapan bir dava ile bu düşürürülür, sanki davayı sen açmışsın gibi madurları oynuyor olursun.

Tüm bunlar olurken Başbakanım çıkar "Kimseye küsmedik, işimize devam ediyoruz." der, ama yine çıkarlar mağduru oynuyorsun derler. Mağduru oynayan boynunu eğer bir köşeye çekilir, dünyaya küser.

Nasıl bir gözlüktür bu takılan? Allah hepimizi bu tarz gözlüklerden korusun!

Genel seçimde ak parti kara parti belli olacak, o zamana kadar diğer partili arkadaşlarımdan sabır etmesini diliyorum.

[color=blue]gerçekten yerinde bir konuya değinmişsin. madem madur olduklarını söylüyorsunuz, demek ki madur konumuna devamlı düşürüyorsunuz. artı bu son kapatma davasıyla ilgili olarak, hiç bir şekilde madur olduk diye bişey duymadım ki deseler de gerçek bu. ama söyledikleri şu, biz her zaman ayaktayız ve dimdik devam ediyoruz yolumuza. söyledikleri bunlardan ibaret..

millialbay
03-18-2008, 21:57

Bizim hakkı söylemek mecburiyetimiz vardır maduriyet rolü oynamaya değil.Ayrıca kazanmak için rakamlara takılmamak gerekir.Peygamberin biri hadisi kimin kazandığını açıkça ortaya koyar düşünen insanlar için söylüyorum.

Eğer bir beldede müslümanlar üçte bir ise (yani yüzde 33'ü islam şeriatı ile yönetilmek isterse) o zaman o beldede islam nizamı hakim olur.

Şimdi AKP 47 almıştır ve bu büyük bir zafer olarak adlandırılmıştır.Peki o zaman neden nizam hala batı nizamı.Çünkü AKP batı hayranıdır ve tam da Allah'ın kuranda belirttiği gibi,

İnsanlar hakettikleri gibi yönetilirler.

Ben provake etmek için söylemiyorum bunları ama yüzde 47 çok büyük bir potansiyeldir.Buna karşı İslam adına atılmış bir adım yok varsa siz söyleyin de görelim.

İslam adına adım atılmamışsa niye kapatılıyoruz demeyin çünkü bu maduriyet edebiyatı olur.Lütfen islam adına yapılanları sıralayınız.

Avrupa birliğine çalışlmak mıdır islmi hizmet ya da israilden ödül almak mıdır.Nedir söyleyin.

mavera
03-18-2008, 21:59
Peki siz islam adina ne yaptiniz? hangi adimi attiniz güzel kardesim..sen güzel, hos konusuyorsunda kendi dogrularina göre konusuyorsun, Türkiyenin dogrularini tamamen gözardi ediyorsun..
Sizlere kalsa yarin Türkiyede ic savas cikar, cünkü siz bizden ve bizden olmayan diye insanlari ayiriyorsunuz ki Türkiyenin ortami buna cok musait!..

PARS
03-18-2008, 22:05

Güzel bir yere parmak bastın. Madem Ak PArti' ye açılan kapatma davasıyla Ak PArti mağdur rolü oynuyor ve buna istinaden seçimler de yüksek oy oranı alacak. Sizin partiniz kaç sefer kapandı? Yanılmıyor isem eğer bu 5. parti olması gerek. Siz bizden 5 kat fazla mağdur olmuşsunuz. NEden %15-20 leri geçemediniz???
Evet haklisin amma kabul etmelisin ki sartlar refah ve Fazilet in kapatildigi zamani ile ayni degil örnek vereyim o Dönem Medya isbirligi ile kapatildi partilerimiz,Akp nin Kapatma davasina bakacak olursak Secim Dönemindeki gibi halen Akp yi Destekler nitelikte hareket ediyor,Birkere akp Kurulurken basta Magduriyet kullanilarak Akp yi iktidara getiren kesim 22 Temuz da Cumhurbaskanligi secimleri bahane ederek Devam etmistir son olarak ta yerel secimler öncesi Acilan kapatma davasi ile ayni basariyi elde edeceklerini düsünüyorlar ve edecekler gibi gözüküyor bunlarin hepsinin tesadüf olduguna inanmamizi beklemeyin,benim izlenimlerime göre siddi csekilde kapatilmasi ni gerektirecek durum yok ;)

politikaci
03-18-2008, 22:19
tartışmaya hiç gerek yokki nasıl olsa 4 yıl sonra herşey görülecek

millialbay
03-18-2008, 22:30

Hala kimin haklı olduğunu anlamak için seçime bakıyorsunuz.Yıllar önce de dsp 1. parti oldu şimdi onun mesela merve kavakçı olayında gördük ne olduğunu.Haklı mı şimdi dsp.

Kimin haklı olduğunu ise ancak kurana ve sünnete bakmalıyız.Sana bir hadis yazayım da ne demek istediğimi iyi anla.

Aralarında bir ihtilaf çıktığında onu kuran ve sünnete götürmedikçe tam iman etmiş olmazlar.

mavera
03-18-2008, 22:31

Hala kimin haklı olduğunu anlamak için seçime bakıyorsunuz.Yıllar önce de dsp 1. parti oldu şimdi onun mesela merve kavakçı olayında gördük ne olduğunu.Haklı mı şimdi dsp.

Kimin haklı olduğunu ise ancak kurana ve sünnete bakmalıyız.Sana bir hadis yazayım da ne demek istediğimi iyi anla.

Aralarında bir ihtilaf çıktığında onu kuran ve sünnete götürmedikçe tam iman etmiş olmazlar.

Kardes her konuyu ayni yola cikarma istersen, arkadaisn kasti siyasi olarak kimin hakli oldugudur burada olayi tam anlamiyla dini boyuta tasirsak 25 kere haca gitmis erbakan hocanin eline kimse su dökemez 8)

suskun_prenses
03-18-2008, 22:33
ya ben böle bi sonuç beklemiyodum ama çok güldüm :D :D :D valla Ali kırcanın cvpta komedi :D :D :D

murat kurt
03-18-2008, 22:37
Bütün sorulara cevap yazmak için kollarımı sıvadım.Ama gerek olmadığının farkına vardım.Yani Ak Partili dostlarım gereken cevabı vermişler,verecekler.Ben sadece onlara katıldığımı söylüyorum.

Ancak şunu anlayamıyorum.Saadetli arkadaşlar bizi hala "milli"görüşlü sanıyor ve ihanetimizi kanıtlamaya çalışıyor.

Şunu atlıyorlar.Onlar "Saadet" Partisi biz "Adalet ve Kalkınma" Partisiyiz.Yani biz Saadet için değil,Adalet ve Kalkınma için çalışıyoruz.

Saadet Partisinin en büyük yanlışı kibirli olmaları.

Bizim yolumuz bu.Biz Amerikaya,İsraile,Avrupaya mesafeliyiz.Bunlarla asla çalışmayız.Biz Müslümanız.Siz de Müslümansanız bunlara karşı olacaksınız.

Ak Parti dedi ki:"Ben büyük devlet olacağım.Ben dünyayı yönetenlere katılmaya adayım.Ben her devleti kullanırım.Ben hepsiyle konuşurum.Ama ben de Müslümanım.

(Osmanlı tarihine biraz bakarsak,diğer devletlerle ilişkilerine bakarsak,bazı şeyleri daha iyi kavrarız.Asrı Saadette bakarsak ,düşmanlarla anlaşmalara bakarsak da anlayabiliriz)

Saadet iktidarda olsaydı.amerika ile görüşmeyecek,onlarla anlaşma yapılmayacak e onlar da bize terör konusunda istihbarat vermeyeceklerdi.

Saadet iktidarda olsaydı İsrail ile görüşülmeyecekti, Ak Partinin sözünün geçmesi gibi olmayacak ,mescit kazı çalışmaları devam edecek, belki de mescit yıkılabilecekti.

Saadet iktidarda olsaydılar uzar gider...

Ak Parti herkesle görüşür.Neden?Onlar üzerinde çıkar sağlamazsan onların müslümanlara yaptıklarına karşı çıkamazsın.Sana beş para kıymet vermezler.

Şu anki Filistin zulmünü hatırlatırlarsa ben derim ki keşke daha önceden onlar üzerinde çıkar ilişkisi kursalar,onlarla siyasi ilişkiler kursalardı da şu an daha fazla sözümüz geçseydi.

Öyle oturduğunuz yerden Ak Partiye amerikayı,israili arkasına alıyor diye eleştirmeyin.

Siz olsaydınız TSK ni israil üzerine mi sürecektiniz?Eğer öyle bir sözünüz olursa,ben Ak Partili Murat Kurt size oyumu veririm.Söz.

millialbay
03-18-2008, 22:57
Bütün sorulara cevap yazmak için kollarımı sıvadım.Ama gerek olmadığının farkına vardım.Yani Ak Partili dostlarım gereken cevabı vermişler,verecekler.Ben sadece onlara katıldığımı söylüyorum.

Ancak şunu anlayamıyorum.Saadetli arkadaşlar bizi hala "milli"görüşlü sanıyor ve ihanetimizi kanıtlamaya çalışıyor.

Şunu atlıyorlar.Onlar "Saadet" Partisi biz "Adalet ve Kalkınma" Partisiyiz.Yani biz Saadet için değil,Adalet ve Kalkınma için çalışıyoruz.

Bizim yolumuz bu.Biz Amerikaya,İsraile,Avrupaya mesafeliyiz.Bunlarla asla çalışmayız.Biz Müslümanız.Siz de Müslümansanız bunlara karşı olacaksınız.

Ak Parti dedi ki:"Ben büyük devlet olacağım.Ben dünyayı yönetenlere katılmaya adayım.Ben her devleti kullanırım.Ben hepsiyle konuşurum.Ama ben de Müslümanım.

(Osmanlı tarihine biraz bakarsak,diğer devletlerle ilişkilerine bakarsak,bazı şeyleri daha iyi kavrarız.Asrı Saadette bakarsak ,düşmanlarla anlaşmalara bakarsak da anlayabiliriz)

Saadet iktidarda olsaydı.amerika ile görüşmeyecek,onlarla anlaşma yapılmayacak e onlar da bize terör konusunda istihbarat vermeyeceklerdi.

Saadet iktidarda olsaydı İsrail ile görüşülmeyecekti, Ak Partinin sözünün geçmesi gibi olmayacak ,mescit kazı çalışmaları devam edecek, belki de mescit yıkılabilecekti.

Ak Parti herkesle görüşür.Neden?Onlar üzerinde çıkar sağlamazsan onların müslümanlara yaptıklarına karşı çıkamazsın.Sana beş para kıymet vermezler.

Şu anki Filistin zulmünü hatırlatırlarsa ben derim ki keşke daha önceden onlar üzerinde çıkar ilişkisi kursalar,onlarla siyasi ilişkiler kursalardı da şu an daha fazla sözümüz geçseydi.

Öyle oturduğunuz yerden Ak Partiye amerikayı,israili arkasına alıyor diye eleştirmeyin.

Siz olsaydınız TSK ni israil üzerine mi sürecektiniz?Eğer öyle bir sözünüz olursa,ben Ak Partili Murat Kurt size oyumu veririm.Söz.

1 Sizi anlamakta güçlük çekiyorum.Erbakan döneminde (11 ay) dünyanın neresinde 1 tek müslümanın zulmüne tanıklık ettiniz.Erbakan döneminde kazı çalışmalarının bitirildiğine dair israilin yalvarırcasına açıklamalarına rağmen, d8 leri temsilen giden heyetin tespitinden sonra ancak inanıldığını hatırlamıyor musunuz.Erbakan hocam döneminde kazı çalışması mı yapılıyordu.

Erbakan döneminde 1 askerimizin kaçırılması olayının dışında başka bir pk olayı var mıdır.O askeri de erbakan'ın adamları gidip almadılar mı.

Bosna zulmü ne zaman bitti sanıyorsunuz.Erbakanın bosna zulmü bitmez ise avrupa zulmü başlar sözlerini ne çabuk unuttunuz.

İsrailli bir bakan (o dönemki) Eğer D8 ler kurulursa 2 sene içinde israil yok olur.Birleşmiş milletlerden yardım istiyoruz çığlıklarına, birleşmiş milletlerden, hayır cevabını aldığını da mı hatırlamıyorsunuz.

Hadi hiçbirini anımsamıyorsunuz da, Başkan buşhun, eğer türk hükümetlerinin avrupa birliği konusundaki geri adımı olmasaydı, o zaman ırak savaşı benden 5 yıl önce, clinton döneminde olurdu sözünü anımsayın.

Osmanlı demişsiniz.İlişkilerine bakın avrupa ile demişsiniz.O ilişkileri bizim hepimizin bildiği ve türkiye gazetesinin de (erdoğanı destekler) bir kuruluşu olan hakikat yayın evindeki kitaplarınkai padişah mektuplarından okuyalım isterseniz.

Dünyayı iki kolu ile saran yüce islam devletinin yüce halifesi kanıniden, fransa köpeği bilmem kim oğlu bilmem kime
diye başla mektupta.devamla da şöyle der kanuni.

İşittim ki ülkende dans adı altında, kadın ve erkeklerin bir biri ile sarılmak suretiyle fuhuş yapılmaktadır.Tez bu yasaklansın.Aksi taktirde avrupanın da fatihi olurum.

İşte osmanlı, işte erbakan, işte erdoğan.

Elbette karar aziz türk evladınındır.Ancak ne var ki verdiği karar ile her koyun kendi bacağından ahirette asılacaktır.

Hala içimizde siyaseti ayrı, islamı ayrı düşünenler var.Yazık.Müslümanlar ne hale gelmiş.

PARS
03-18-2008, 23:06

Ancak şunu anlayamıyorum.Saadetli arkadaşlar bizi hala "milli"görüşlü sanıyor ve ihanetimizi kanıtlamaya çalışıyor.[/colorŞunu atlıyorlar.Onlar "Saadet" Partisi biz "Adalet ve Kalkınma" Partisiyiz.Yani biz Saadet için değil,Adalet ve Kalkınma için çalışıyoruz.

[color=orange]Saadet Partisinin en büyük yanlışı kibirli olmaları.

1 Sizi anlamakta güçlük çekiyorum.Erbakan döneminde (11 ay) dünyanın neresinde 1 tek müslümanın zulmüne tanıklık ettiniz.Erbakan döneminde kazı çalışmalarının bitirildiğine dair israilin yalvarırcasına açıklamalarına rağmen, d8 leri temsilen giden heyetin tespitinden sonra ancak inanıldığını hatırlamıyor musunuz.Erbakan hocam döneminde kazı çalışması mı yapılıyordu.

Erbakan döneminde 1 askerimizin kaçırılması olayının dışında başka bir pk olayı var mıdır.O askeri de erbakan'ın adamları gidip almadılar mı.

Bosna zulmü ne zaman bitti sanıyorsunuz.Erbakanın bosna zulmü bitmez ise avrupa zulmü başlar sözlerini ne çabuk unuttunuz.

İsrailli bir bakan (o dönemki) Eğer D8 ler kurulursa 2 sene içinde israil yok olur.Birleşmiş milletlerden yardım istiyoruz çığlıklarına, birleşmiş milletlerden, hayır cevabını aldığını da mı hatırlamıyorsunuz.

Hadi hiçbirini anımsamıyorsunuz da, Başkan buşhun, eğer türk hükümetlerinin avrupa birliği konusundaki geri adımı olmasaydı, o zaman ırak savaşı benden 5 yıl önce, clinton döneminde olurdu sözünü anımsayın.

Osmanlı demişsiniz.İlişkilerine bakın avrupa ile demişsiniz.O ilişkileri bizim hepimizin bildiği ve türkiye gazetesinin de (erdoğanı destekler) bir kuruluşu olan hakikat yayın evindeki kitaplarınkai padişah mektuplarından okuyalım isterseniz.

Dünyayı iki kolu ile saran yüce islam devletinin yüce halifesi kanıniden, fransa köpeği bilmem kim oğlu bilmem kime
diye başla mektupta.devamla da şöyle der kanuni.

İşittim ki ülkende dans adı altında, kadın ve erkeklerin bir biri ile sarılmak suretiyle fuhuş yapılmaktadır.Tez bu yasaklansın.Aksi taktirde avrupanın da fatihi olurum.

İşte osmanlı, işte erbakan, işte erdoğan.

Elbette karar aziz türk evladınındır.Ancak ne var ki verdiği karar ile her koyun kendi bacağından ahirette asılacaktır.

Hala içimizde siyaseti ayrı, islamı ayrı düşünenler var.Yazık.Müslümanlar ne hale gelmiş.
]Eline saglik kardes

millialbay
03-18-2008, 23:14
Teşekkür ediyorum kardeş

murat kurt
03-18-2008, 23:15
Siyaset ayrı İslam ayrı değil dersen seni kapatmaları gerekir.Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülkedir.Devlet işleriyle din ayrılır.Burası Şeriat devleti değildir bunu bir anlayalım.

Erbakanın 11 ay lık döneminden bahsetmişsiniz.Ben,ailem,çevrem ERBAKAN Hocayla birlikteydik.Tıpkı bizim partimizin yöneticileri gibi.

Ben SAADET PARTİSİ yazdım.SAADET.Okuyabildiniz mi?SAADET.

Ozamanki kadronun kemiği kırılmış.Bu kırık kemikler israele amerikaya dik duramaz artık.

Hem o dönemki şartlar bu dönemde tamamen değişti.Artık kuru gürültüler para etmiyor,her devlet diğerinin ne halt olduğunu en ince ayrıntısına kadar bilebiliyor.

Kanuni meselesine gelince o dönem de Osmanlıdır,Abdülhamitin siyasi manevralarının olduğu dönem de Osmanlıdır.

Hep Fetihleri okursan kuru gaz alırsın.Biraz bilimsel gözle Osmanlı SİYASETini de oku kardeşim.

İşte ERDOĞAN iŞTE ERDOĞAN..

florasan
03-18-2008, 23:21

aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış

mavera
03-18-2008, 23:23
Günes balcikla sivanmaz arakdas dikkat ette fisini cekmesinler söner florasanin ;)

murat kurt
03-18-2008, 23:26

Aç mısın kardeşim=?

PARS
03-18-2008, 23:35
:D Bugday varmi verelim arkadasa :)

mavera
03-18-2008, 23:36
:D Bugday varmi verelim arkadasa :)

Bugdayi kim kaybettide biz bulalim..ne demis zamanin ünlü politikacisi "petrol vardida biz mi ictik" 8)

millialbay
03-18-2008, 23:38
Abdülhamit'e bakalım öyleyse.En büyük siyasi onurlu duruşu, avrupanın tüm ikaz ve diretmelerine rağmen mithat paşayı en büyük hain sıfatıyla afaroz etti.Ardından fransaya gitti (dikkat edin avrupanın göbeğine) orada onu karşılamak ve yalakalık yaparak eteğini öpmek isteyen avrupalı liderlere tepkisi hala fransa meclisinde kara tarih olarak konu almaktadır.Dediği şudur.

Sizin abdestiniz yok.Eteğimi öpmeyin ve eliyle de ayağını bastığı, atının üzengisini işaret eder.Diğer ülkelerden de yalakalık için gelen avrupalı liderlerin hepsi, Abdülhamitin işaret ettiği yeri öperler.

Kaynak yine AKP destekçisi olan hakikat yayınevinin osmanlı (padişah) mektupları kitabıdır.Ayrıca fransa gazeteleri sadece 1 ay takip ediklirse de orada sıklıkla da gündeme getirilmektedir.Yakalanılabilinir.

Evet dünya değişmiştir.Şeriat artık yoktur.Peki bunun, bizim de gidip, ABD ye yalakalık yapmamız gerektiği anlamında yorumlamamıza neden olacak ayet hangisidir.Ben sana bir ayet daha vermek istiyorum.

Maide suresi 44 ayet:

Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir.

Bakara 6-7 de ise kafirlerden bahsederken Rabbim

Onlar kör, sağır ve dilsizdirler.Göremez, anlayamazlar.Çünkü biz onların kalplerini mühürledik der.

Allah'ın Ayetlerinde düşünen insanlar (akıl sahipleri) için bir öğüt vardır.Bu da başka bir ayet.

murat kurt
03-18-2008, 23:41
"Evet dünya değişmiştir.Şeriat artık yoktur"

Bu ne demek ya Şeriat yokmuş.Şeriat devlet düzeni yok de de anlayayım.Sure meallerini vermeden önce bazı inceliklere dikkat edelim.

mavera
03-18-2008, 23:43
milli albay kardesim birsey özellikle dikkatimi cekti, meragimi mazur görürsen birsey sormak isterim..abdulhamite karsi özel bir hayranliginiz mi var cünkü her paylasimda ismi geciyorda..

murat kurt
03-18-2008, 23:48
MEMLEKET MENFAATI
Mithat Paşa ve taraftarlarının Avrupalılara yaranmak için hazırladıkları ve Sultan İkinci Abdülhamid Han'a kabul ettirdikleri Kanuni-i Esasi 23 Aralık 1876'da ilan edildi. Kanuni esasi, Batılılara şirin gözükmek ve Gayri Müslimlerin haklarının Müslümanlarla eşit hale getirilmesi maksadına matuftu. Nitekim Kanuni Esasi ilan edildiğini bildiren top sesleri duyulunca o sırada Batılı devletlerin Osmanlı'daki gayri Müslim tebaayla ilgili yeni düzenlemeleri zorla yaptırmak üzere toplandıkları İstanbul Konferansı, Haliç Tersanesinde devam ediyordu. Hariciye Nazırı Saffet Paşa;

"Bu işittiğimiz top sesleri Kanun-i esasinin ilanını müjdelemektedir. Gayri Müslimlerin haklarının Müslümanlarla eşit hale getirildiğini belirtmektedir. Artık toplantımız lüzumsuz olur" dediyse de Avrupalı devletler Kanu-i esasi çocuk oyuncağıdır diyerek karşılık verdiler. (199)

II. Abdülhamid Han, milletin menfaatine olacak herşeyi yapmaya hazır idi. Nitekim bir keresinde Tahsin Paşa'ya : "Bir hükümdar için lazım olan şey memleketin menfaatidir. Eğer bu menfaat Kanun-u Esasinin ilanında ise, o yapılır; fakat iyi tatbik olunur mu, Türkün menfaati mahfuz kalır mı. burasını kestiremiyorum." Diyordu.
Kanuni Esasinin ilanını Hıristiyanlar ve diğer azınlıklar sevinçle karşıladı. Mithat Paşa, Ermeni ve Patrikleri ziyaret etti. Ve Kanuni esasinin uygulanması için onlardan destek istedi. Böylece Osmanlı tarihinde ilk defa bir Sadrazam Ermeni ve Rum patriklerini ziyaret ediyordu. (201)

O dönemle ilgili Abdurrahman Şerefin tespitleri ilginçtir;

"Kanuni esasi ilam bir dahili ihtiyacı tatmin ettikten başka, ortaya çıkmış olan siyasi pürüzü hafifletmeye ve dindirmeye yardımcı olması için bir parmağa sürülen bal gibi ortaya konmuştu. İçte tesiri gençler ve safdillerce hasıl oldu ama dışta ihtiyat ile karşılandı. Rusya başbakanı Gorcakof ise; maymun taklitçiliği tabirini kullanmıştı.

İstanbul Konferansı'nda Büyük Devletlerin delegelerinin Osmanlı devletine kabul ettirmek istedikleri yenilik şartları çok ağırdı. Adeta Balkanlar için Bir sevr andlaşması özelliğindeydi. Sırbistan ve Karadağ'da harpten önceki statüko korunacak, yalnız ileride bir ihtilaf çıkmasını önlemek için adı geçen iki prensliğe bir miktar toprak bırakılacaktı. Bosna-Hersek ve Tuna vilayeti dışında Bulgaristan'a muhtariyet verilecekti. Osmanlı askeri buralarda yalnız kalelerde kalabilecek, ahalinin elindeki silahlar toplanacak. Müslümanlar ve Hıristiyanlar'dan meclisler kurulacak, mahalli gelirlerin bir kısmı hazineye aktarılacak, iş bu teşkilatın icrasına uluslararası bir komisyon nezaret edecekti. (203)

Bilhassa İngiliz delegesi, Ruslara karşı üstünlük elde etmek gayesiyle İstanbul Konferansı şartlarının kabulünü istiyor ve bu hususta Padişah ile Mithat Paşa ile görüşüyordu. Mithat Paşa ülkenin felaketine sebebiyet verecek bu kararlara karşı göğüs gereceğini Kanuni Esasi'nin çıkması ile buna gerek kalmadığını belirtiyor ve kabul etmiyordu.

SİYASET SİYASET SİYASET..

florasan
03-18-2008, 23:50

Aç mısın kardeşim=?

latife mi yaptın

murat kurt
03-18-2008, 23:52

Aç mısın kardeşim=?

latife mi yaptın

sen ne sandın?

florasan
03-19-2008, 00:05
sen ne sandın?

ben de öyle düşünmüştüm
ama bir daha böyle kötü latifeler yapma
yakışmıyor sizin gibi birine bu tarz basit latifeler

PARS
03-19-2008, 00:10

Aç mısın kardeşim=?

latife mi yaptın

sen ne sandın?
Sayin Murat kurt arkadasin verdigi örnektende ben vereyim Gercekte he bire dayak yiyen cocuk hayalinde adam dövermis sizin durumda bunu gösteriyor mesela Amerikalilarin verdikleri istihbarat tan söz ediyorsun yahu merak eduyiorum üflediniz püflediniz mi de Amerikalilar size dogru istihbarat vermeye basladi yoksa bush bey Müslüman mi oldu ;D

murat kurt
03-19-2008, 00:13
Üfledik püfledik istihbarat aldık

bush büyük şeytan nasıl müslüman olsun?

florasan
03-19-2008, 00:18
[color=orange]

kusura bakma ama bush büyük şeytan falan değil
üstelik şeytanın böyle salaklarla da işi olmaz
ama verilen görevi iyi yapıyor
ayrıca müslüman olacak akılada da sahip değil

murat kurt
03-19-2008, 00:23
[color=orange]

Afedersin ama 1 müslüman olmak akılla olacak iş değil Allah isterse o da müslüman olabilir

2 Şeytanlık işi ..Ben İran Cumhurbaşkanının yalancısıyım:

Şeytanlar insi ve cinsidirler ya ..belli olmaz.

PARS
03-19-2008, 00:25
Üfledik püfledik istihbarat aldık

Aman yesinler istihbaratinizi,neelde ettiniz istihbarat alarak? kaldiki istihbarat vermediler,onlarin verecekleri istihbarat sarti ile oerasyona izin verdiler,anlayacagin askerimizin elini kolunu bagladilar,

florasan
03-19-2008, 00:29
[color=orange]

Afedersin ama 1 müslüman olmak akılla olacak iş değil Allah isterse o da müslüman olabilir

eğer bir insan müslümansa akıllıdır yok değilse zekidir ama asla akıllı olamaz

elalemin yalancısı olmak yerine araştırmak daha iyidir

sohbetlerde hocalarımız derdi şeytanın kötü yolda olan biri ile işi olmaz kötü yolda olanın zaten işi bitmiştir
bundan dolayı öyle bir cümle kurdum
az düşünürseniz hak verirsiniz

murat kurt
03-19-2008, 00:38
[color=orange]

eğer bir insan müslümansa akıllıdır yok değilse zekidir ama asla akıllı olamaz

elalemin yalancısı olmak yerine araştırmak daha iyidir

sohbetlerde hocalarımız derdi şeytanın kötü yolda olan biri ile işi olmaz kötü yolda olanın zaten işi bitmiştir
bundan dolayı öyle bir cümle kurdum
az düşünürseniz hak verirsiniz

Yalancısı olmak......................düşünüyorum da kasıtlı mı beni anlamıyorsunuz,yoksa işinize geldiği gibi mi cevaplıyorsunuz?Biraz da deyimler sözlüğünden birşeyler araştırın,bir tavsiye..

güliş
03-19-2008, 00:42
Arkadaşlar ben çok ama çok rica ediyorum lütfen bırakalım artık şu "akp" kelimesini,inanın beni çok rahatsız ediyor.AK AK AK PARTİ!!!!

Lütfen kurallara uyalım,uymayanları uyaralım....

PARS
03-19-2008, 01:10
Bu arada Kandiliniz Mübarek olsun Arkadaslar :)

Üç mevsim
03-19-2008, 13:22
Sizin de kandiliniz mübarek olsun arkadaşım. Ah O kandillerden bir nebze aydınlanabilseniz...

PARS
03-19-2008, 15:24
Sizin de kandiliniz mübarek olsun arkadaşım. Ah O kandillerden bir nebze aydınlanabilseniz...
Aydinlanmasi gereken sensin ben Yahudilere ödül verenleri savunarak sehit olan Müslümanlarin vebalini üzerimde tasimiyorum en azindan :-\

mavera
03-19-2008, 15:38
Aydinlanmasi gereken sensin ben Yahudilere ödül verenleri savunarak sehit olan Müslümanlarin vebalini üzerimde tasimiyorum en azindan :-\

Aferin sana o zaman bizi vebalimizle birak..sizden gelecek mum isigi kadar faydasi olmayan aydinlanmayada hic ama hic ihtiyacimiz yok kardes..
Siz kendiniz calin, kendiniz oynayin!..günü kurtarmaya calisanlar nasil dünyayi kurtaracaklar hep merak ederim..

manifesto
03-19-2008, 15:48
Arkadaşlar şu amerikancı israilci ithamlarına cevap dahi vermeyin
Bunlar DEVLET yönetmeyi çobanlığa benzetiyorlar heraldi

O kafir bu yahudi ee ulen kim kaldı zaten geriye :)

Boş işler boş SLOGANLAR

Şu resme bakalım ve konuya geri dönelim
http://img404.imageshack.us/img404/3522/bybirol2ij3sq2is5.jpg

PARS
03-19-2008, 16:05
Arkadaşlar şu amerikancı israilci ithamlarına cevap dahi vermeyin
Bunlar DEVLET yönetmeyi çobanlığa benzetiyorlar heraldi

O kafir bu yahudi ee ulen kim kaldı zaten geriye :)

Boş işler boş SLOGANLAR

Şu resme bakalım ve konuya geri dönelim
http://img404.imageshack.us/img404/3522/bybirol2ij3sq2is5.jpg
Askeri darbe olmasi icin cirpinan bir zamanlar show tv sinin böyle bir anketle Akp yi yüceltmesi ilginc degil mi ;),haklisin biz yahudilerle ic ice degildik ki sizler gibi,ne diyeyim Allah Muhabbetinizi bozmasin

manifesto
03-19-2008, 16:12
Askeri darbe olmasi icin cirpinan bir zamanlar show tv sinin böyle bir anketle Akp yi yüceltmesi ilginc degil mi ,haklisin biz yahudilerle ic ice degildik ki sizler gibi,ne diyeyim Allah Muhabbetinizi bozmasin
Arkadaşım sen ırkçımısın faşistmisin yada nesin?

Peygamberimiz vefat ettiğinde Kalkanı BİR YAHUDİDE REHİN idi.Hz.Ali gitti vefatından sonra parasını ödedi ve kalkanı geri aldı
Peygamber yahudi düşmanı değilken
İslam yahudi düşmanı değilken
Sana ne oluyor
Böyle abuk subuk ilkel tartışma konularının bir neticesi olmaz

Anketi beyenmezsin dersin şişirme kendi anketini koyarsın konuşuruz.

PARS
03-19-2008, 16:23
[quote] Askeri darbe olmasi icin cirpinan bir zamanlar show tv sinin böyle bir anketle Akp yi yüceltmesi ilginc degil mi ,haklisin biz yahudilerle ic ice degildik ki sizler gibi,ne diyeyim Allah Muhabbetinizi bozmasin

Peygamberimiz vefat ettiğinde Kalkanı BİR YAHUDİDE REHİN idi.Hz.Ali gitti vefatından sonra parasını ödedi ve kalkanı geri aldı
Sana ne oluyor

kardesim ne zamandir Bop geregi Müslüman kardeslerimiz iskence gördügü zaman yahudilerele isbirligi yapanlara tepki göstermek suc ve irkcilik oluyor,yine bakiyorum sap ile samani garistiriyorsun,elbette müslüman kardeslerimiz bacilarimiz sehit edilirken yahudilere ödül dagitan partiye tepkimizi gösterecegiz aynen basörtüsü serbestligine karsi cikan rektörlere gösterdigimiz gibi,Kardesim ben Saydiklaerindan degil Elahamdulillah suurlu müslümanim

mavera
03-19-2008, 17:08
[quote] Askeri darbe olmasi icin cirpinan bir zamanlar show tv sinin böyle bir anketle Akp yi yüceltmesi ilginc degil mi ,haklisin biz yahudilerle ic ice degildik ki sizler gibi,ne diyeyim Allah Muhabbetinizi bozmasin

Sana ne oluyor

kardesim ne zamandir Bop geregi Müslüman kardeslerimiz iskence gördügü zaman yahudilerele isbirligi yapanlara tepki göstermek suc ve irkcilik oluyor,yine bakiyorum sap ile samani garistiriyorsun,elbette müslüman kardeslerimiz bacilarimiz sehit edilirken yahudilere ödül dagitan partiye tepkimizi gösterecegiz aynen basörtüsü serbestligine karsi cikan rektörlere gösterdigimiz gibi,Kardesim ben Saydiklaerindan degil Elahamdulillah suurlu müslümanim

Ayinesi istir kisinin, lafina bakilmaz..söyle bana suurlu müslüman kardesim filistin icin ne yaptin, senin baskanim bastayken filistin icin ne yapti?

hasan koçal
03-20-2008, 11:56
SeLamLar bence arkadaslarin bir an önce çanakkaleyi gormeleri lazım ha bir türke yaahudı demek iyi bişi deiL ....

Yavuz_ErTürk
03-20-2008, 18:06
Arkadaşlar hakaret içeren mesajları sildim uygunsuz davranışlarda bulunan arkadaşlar cezalandırılacaktır. Konu ile ilgili mesaj ve yorumlara devam edebiliriz.