Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikayı hortum vurdu 300'den fazla ölü var !
Amerikayı hortum vurdu 300'den fazla ölü var !
http://www.itibarhaber.com/images/stories/Haber/Dunya/hortum-firtina.jpg
Bilhassa Alabama eyaletinde etkili olan hortumlu fırtınada şu ana kadar ölenlerin sayısı 300'ü aştı. ABD'nin güneyindeki eyaletleri onlarca yıldır vuran en kötü hortum felaketinde ölenlerin sayısı 300'ü aştı.
ABD'nin güneyindeki 8 eyaleti vuran felakette önceki gün 160'tan fazla hortum oluştuğu belirtiliyor.
ABD'de 1974'ten bu yana yaşanan en büyük hortum felaketinde sadece Alabama'da 200'den fazla kişi yaşamını yitirirken, 1700'den fazla kişi yaralandı.
Alabama Valisi Robert Bentley'nin memleketi Tuscaloosa kenti ise adeta haritadan silindi. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, ölü sayısının artabileceğini söyledi.
Tuscaloosa Belediye Başkanı Walter Maddox da kentin altyapısının tamamen yok olduğunu söyledi.
Fırtınalar ve 310 kişinin hayatını kaybettiği, 1974 hortum felaketinden bu yana bölgeyi vuran en ölümcül hortum trajesidisi Amerikan halkını şaşkına çevirdi. Görüntüler, ABD'yi 2005'te vuran Katrina kasırgası faciasını anımsattı.
ABD tarihinin en yıkıcı ve ölümcül kasırgalarından biri olan Katrina'da binlerce kişi yaşamını yitirmişti.
Yüzlerce ölü ve yaralının olduğu Alabama eyaletinin Valisi Bentley, durumu büyük felaket olarak nitelendirdi.
Alabama'da bir milyon kişiyse elektriksiz kaldı.
Evlerde patlama olmuş görüntüsü, yıkık duvarlar ve ortalığa saçılmış mobilyalar felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.
Felaketten etkilenen bir Amerikalı, "Ne kadar kaybım olduğunu şu anda düşünmek istemiyorum. Hükümetten biraz yardım alacağımızı umuyorum" dedi.
Oklahoma'dan Georgia'ya kadar olağanüstü durum ilan edildi. Valiler, Ulusal Muhafızları kurtarma ve temizleme çalışmaları için yardıma çağırdı.
ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, insanlık trajedisinin yaşandığı Alabama'yı bugün ziyaret edecek.
Fırtınaların anneleri, babaları, kızları, oğulları, arkadaşları ve komşuları hatta tüm toplumları etkilediğini söyleyen Obama, federal yardım sözü verdi.
Felaket ayrıca Tennessee'de 34, Mississippi'de 33, Georgia'da 14, Arkansas'ta 12, Virginia'da 5, Missouri'de 1 ve Kentuck'de 1 kişinin canına mal oldu.
Kaynak: itibar haber
LTGJmaK3bsg
kEUXr6FMtWk
q-8YIEA6J4s
mZnmQ0mnTnU
Mehdî bakar ki, bütün dünyâ çirkin hîle ve planlarla aleyhinde ittifâk ettiklerini görür. Fakat, bilir ki, Allah daha şiddetli mekr sâhibidir ki, onların bütün hîlelerini akím bırakır. Ve bütün kâinât O’nun mülküdür ve O’na dönecektir ve merci yalnız O’dur. Ve bütün dünyâ aslı ve fer’iyle O’nun bir hilkat şeceresidir. İşte bu kudrete mâlik olan Cenâb-ı Hak, Mehdî’ye nusret için en şiddetli bir darbe ile onları vurur ve karayı, denizi ve semâyı onlar üzerine yandırır. Ve semâ da onların üstüne şiddetli yağmurunu yağdırır. O gün bütün ehl-i arz küffâra la’net eder. Allah da bütün küfrün zevâlini irâde eder.”
(Naim bin Hammad, Kitâbü’l-Fiten, 291)
Tarantula_
05-08-2011, 19:34
Abi söylenecek söz bırakmamışsınız MaşşAllah =)
yüzbinlerce masum insan kadın çocuk ve müslüman öldürdüler , bu acıyı onlarında anlaması gerekli.
QZOfw64JUbA
Mehdî bakar ki, bütün dünyâ çirkin hîle ve planlarla aleyhinde ittifâk ettiklerini görür. Fakat, bilir ki, Allah daha şiddetli mekr sâhibidir ki, onların bütün hîlelerini akím bırakır. Ve bütün kâinât O’nun mülküdür ve O’na dönecektir ve merci yalnız O’dur. Ve bütün dünyâ aslı ve fer’iyle O’nun bir hilkat şeceresidir. İşte bu kudrete mâlik olan Cenâb-ı Hak, Mehdî’ye nusret için en şiddetli bir darbe ile onları vurur ve karayı, denizi ve semâyı onlar üzerine yandırır. Ve semâ da onların üstüne şiddetli yağmurunu yağdırır. O gün bütün ehl-i arz küffâra la’net eder. Allah da bütün küfrün zevâlini irâde eder.”
hiç üzülmedim...
normal magazin haberi gibi okudum...
mazlumun ahı çıkar aheste aheste....
Bu hortumlar durmadı hala devam ediyor;
24 Mayıs 2011
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/se2sq655.jpg (http://www.habervitrini.com/fotogaleri.asp?hfoto=528759&gfoto=&pn=5#foto)
http://images.habervitrini.com/devam_photo/org/qitp6e58.jpg (http://www.habervitrini.com/fotogaleri.asp?hfoto=528759&gfoto=&pn=9#foto)
Missouri eyaletinin güneybatısında bulunan Joplin şehrini vuran hortumlar kelimenin tam anlamı ile geride harabe bıraktı. Bölgeden gelen son haberlere göre ölü sayısı 116’a yükselirken can kaybının artmasından endişe ediliyor.
Saatteki hızı 198 mili (yaklaşık 317 km) bulan hortumlar, Joplin şehrinin yüzde 25’inden fazlasını harabeye çevirdi. Ulusal Meteoroloji Dairesi, halkı bölgede başka hortumlara karşı da uyanık olmaları konusunda uyardı.
Pazar yerel saat ile akşam üzeri 06:00 da Joplin’i vuran hortumlar, Amerika tarihinde ikinci en büyük yıkıcı hortum olarak tarihe geçti. 1953 yılından bu zamana kadar Amerika’da hiçbir hortum felaketinin bu boyutta can kaybına neden olmadığı belirtildi. Joplin’i vuran hortumların zaman zaman çapı yaklaşık 1.2 km bulurken saatteki hızı da 198 mil olarak kayıt edildi. 50 bin nüfusu olan Joplin şehrinde hortumlar uğradıkları yerde adeta taş üstünde taş bırakmadı.
Missouri valisi Jay Nixon, Joplin’de olağanüstü hal ilan ederken bölgeye federal hükümette kurtarma ve yardım ekipleri gönderdi. Hortumun vurduğu Joplin şehrinde bir hastane de kasırgadan büyük zarar gördü. Hastanede bulunan birçok yatalak hasta kamyonetlerin arka kasasında daha güvenli hastanelere taşınırken, başta WallMart olmak üzere Home Depot gibi dev mağazalardan da geriye yalnızca enkaz yığını kaldığı görüldü.
HORTUM SAYISINDA BU YIL REKOR KIRILABİLİR
Bu sene kimlerine göre iklimsel değişim kimilerine göre ise henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı hortum sayısında rekor seviyede artış olduğu görüldü. Geçen yılın aynı dönemine kadar kaydedilen hortum sayısı 506 iken bu sene bu rakam tam 1151’i buldu. Bu sene en fazla can ve mal kaybına neden olan kasırga ve fırtına nisan ayının son günlerinde yaşandı. Başta Alabama olmak üzere toplam 7 eyalette can kaybına neden olan kasırga ve hortumlar 354 can aldı ve geride tam 5 milyar dolarlık hasara neden oldu.
Fırtına ve hortumlar bu yıl Amerika’da büyük acılara neden olduğu kesin ancak daha ne kadar gözyaşı dökeceği ise belli değil. Zira hala Amerika’da hortumların en sık görüldüğü mevsim yaşanıyor. Bu sene meydana gelen fırtına ve hortumlar sonunda Amerika’da 481 kişi hayatını kaybetti. Yalnızca 25-28 Nisan tarihlerinde yaşanan hortumlar tam 354 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Ulusal Meteoroloji Dairesi’nin kayıtlarına göre nisan ayının son günlerinde özellikle 2 gün süreyle etkili olan fırtınada toplam 362 hortumun oluştuğu kayıt edilmişti. Bu Amerika ve de dünya tarihinde bir fırtınada meydana gelen en fazla hortum sayısı olarak not edildi. Yine aynı tarihte 24 saat içinde (27 Nisan) oluşan hortum sayısı 312 olarak kayıt edilirken bu yalnızca rekor olarak kalmadı aynı zaman da bir önceki sayıyı da ikiye katlamıştı. Daha önce bir günde olan hortum sayısı en fazla 1974 yılında kayıt edilmiş ve toplam 148 olarak belirlenmişti.
Amerika genelinde her yıl irili-ufaklı 900 ila bin 400 arasında hortumun oluştuğu rapor ediliyor. Amerika’dan sonra en fazla hortumun görüldüğü ülke ise Çin; bu ülkedeki yıllık ortalama hortum sayısı yalnızca 100.
Nisan ayında Amerika’da görülen hortum sayısı 400 rakamını bulduğu belirtilirken, bunun bir ayda görülen en büyük rakam olduğu belirtiliyor.
Fırtına Tahmin Merkezi (Storm Prediction Center) yetkilileri yarın için (salı) Kansas ve Texas’da yeni hortumlar beklendiğini dile getirdi. Fırtına Tahmin Merkezi yetkilileri bu ayların fırtına ve hortum mevsimi olduğuna işaret ederken, özellikle Mayıs sonunda Amerika’da en fazla hortum ve kasırganın oluştuğuna işaret etti.
Kaynak: habervitrini
Bu kadar dönen deccali fitneye elbet bitmeyecektir... Ta ki Zalimlikten vazgeçinceye kadar Allahualem...
1KSEDIPlMEk
IZlGrTpXS4U
Zp_gUwP94HU
915AvkUrnLk
http://www.youtube.com/watch?v=4yaMCGWPSuE
ABD'yi vuran hortum da 232 kişi kayboldu
Amerika Birleşik Devletleri'nde Missouri eyaletinin Joplin kasabası, 4 gün önce kasabayı yerle bir eden hortumun ardından kayıplarını arıyor.
Kasabada yaşayan 232 kişiye hala ulaşılamadı, hortumda en az 125 kişinin de öldüğü belirtiliyor.
Arama ve kurtarma timleri yıkılan binalardaki çalışmalarına devam ediyor.
Missouri eyaletinde pazar günü meydana gelen hortumda, 9 buçuk kilometre uzunluğunda ve 1 kilometre genişliğindeki bölgede taş taş üstünde kalmamış, 2 bin ev yıkılmıştı.
Felaketin, Amerika'da 64 yıl içinde meydana gelen en ölümcül hortum olduğu bildirildi.
Kaynak: Dünya Bülteni
Kum fırtınası şehri böyle yuttu - Video
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/451620110707114017767.jpg (http://www.haber7.com/)ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde önceki gece 80 kilometelik bir alanda etkili olan ve film sahnelerini aratmayan fırtına, kameralara saniye saniye yansıdı.
http://www.haber7.com/haber/20110707/Kum-firtinasi-sehri-boyle-yuttu-Video.php
ak sevda
07-07-2011, 23:01
hiç üzülmedim
Hüdaverdi
07-07-2011, 23:02
Bununla ilgili film çevirmezlerse bir daha film izlemicem :p
Terennüm
07-07-2011, 23:12
Allah aşkına bu nasıl bir yaklaşım?insanların ölmesini bayram yapar gibi kutlamak nasıl izah edilir? hayret ve esefle okuyorum yorumları..bir devletin yaptığı yanlışlıklar halkına mal etmek nasıl bir anlayıştır..el insaf
ak sevda
07-07-2011, 23:41
Allah aşkına bu nasıl bir yaklaşım?insanların ölmesini bayram yapar gibi kutlamak nasıl izah edilir? hayret ve esefle okuyorum yorumları..bir devletin yaptığı yanlışlıklar halkına mal etmek nasıl bir anlayıştır..el insaf
onların halkı da aynı zihniyet İsrail i gördük piknik yaparak misket bomlarının atışını izlemek neydi
kusura bakmayın içinde masumlar da yok değil ama üzülmüyorum
Hüdavendigâr
07-07-2011, 23:43
onların halkı da aynı zihniyet İsrail i gördük piknik yaparak misket bomlarının atışını izlemek neydi
kusura bakmayın içinde masumlar da yok değil ama üzülmüyorum
ölenleri tanıyormusun ?
Terennüm
07-07-2011, 23:48
yaradılanı yaradandan ötürü sevdiğini söyleyen bir milletten tanımadığı halde sırf yöneticilieri zalim diye ölümlerine sevinen hale gelen bir millet..yolda bir kedi ezilse yüreği yanan bir milletin evlatları nasıl böyle düşünür?
her insan kötü değildir. yöneticiler zalim olabilir..
sizler yaradandan ötürü yaratılanı seveceksiniz..
bazı insan guruplarıda kötü olabilir.. bunlarıda o topluma mal etmek yanlıştır..
Haberi okurken bu tarz yani vahşice yorumlar yapılabileceğine hiç ihtimal vermemiştim.
El-İnsaf.
Bir taraftan afetin şiddetini anlatan videolar diğer taraftan elinde patlamış mısır komedi filmi izleyen insanlardaki lakaytlık ve haddinden fazla sırıtık yüz ifadesinin ona verdiği halet-i ruhiye ile eş değer bir halin neticesinden çıkan hazlı ifadeler...
Bir müslümanın ,vicdanlı bir insanın bu afete karşı tavrı böyle mi olmalıdır?
Allah onları cezalandırıyor dahi olsa da bize düşen zor anlar yaşayan, perişan olan, ölen, yaralanan insanları izleyip "oh olsun" demek değildir.
Her durumda "Acaba Rasulullah(sav) şu an burda olsaydı tavrı ne olurdu?" diye düşünmek gerek. Ben Allah'ın Peygamberinin Amerikalı insanların bu halini izleyip bundan zevk alacağını düşünmüyorum şahsen. Ve bunu aklıma dayanarak değil kalbime dayanarak söylüyorum.
Şuurlu bir müslümana düşen ibret almak ve acımaktır.
Bu yazdıklarım hayatını yaşarken her koşulda inancının sesine kulak verme gayreti olanlar içindir.
Sadece vicdanının sesine kulak veren insanlar vicdanlarını dinlesinler.
Zalimler zaten sıfatlarının gereğini yerine getirmek için acı çektirmekten ve acı çekeni izlemekten büyük haz duyacaklardır her daim.
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..// fakat nede olsa iki görüşede hak veriyorum, zalimin zulmü karşısında mazlumun aldığı aldığı dehşet ve ürperti , sonucunda zalimin başına gelenler ve onların düştüğü haller,,
ALLAH elbetki bu toplumlara işaret vermiş idi, ama uslanmadılar devam ettiler..fitne çıkardılar , kardeşi kardeşe kırdırdılar, kan döktüler, çocukları ve bebekleri öldürdüler veya sebep oldular,sömürdüler,sen şusun ötekinede sen busun diye son 60 yıldır dünyayı fitneye boğdular, ırkçılık yaptılar, aşağıladırlar, kadına ve masum insanlara saldırdılar ve tecavüz ettiler, güldüler ,alay ettiler ,galebe çaldılar, biz yapmadık dediler yine alay ettiler,mübarek KUR'AN' ı kerim fitneye karıştırdılar , onu yaktılar, sayamayacağımız cinayetler işlerdiler,
ben yinede ALLAH'a havale ediyorum bu durumlarını,, yineden ne yalan konuşayım ki üzülmüyorum diyeyim,ama üzülmek gerek doğrusu ,onlar içinde hayır dua etmek,onlar için iman'ı kamili istemek ,
Sanırım Amerikalılar için sevinmekte gecikmeyenler var... Onları anlamıyorum...!
olayın iki farklı açısını bildirmek lazım gelir...
Etki Tepkiyle karşılanabilir buna Adalet denir... Erkek Müslümanlar Hakkıyla Cihad etmediği için Allah c.c. doğrudan Müdahale ediyor... Deccal Amerika bir yere saldırdığında Ahmak Müslümanlar hemen Terör diye atlıyor ! Sol beyninize işlenen şeytani stratejilerin kurbanı olduğunuzu hatırlatalım layıkıyla Müslüman olun ! Adillikle zalimliği karıştırmamak lazım ! Zalime cihad etmeyen küfr saflarında kalır ! ''El buğzu fillah'' !
Allah c.c. zalimleri perişan etmeyi bilir Allah Cebbar'dır Aynı zamanda da Rahimdir...
Dünyanın Bütün Hilelerinin ve Dünja Jandarmalığını yapıp her yere kan gözyaşı götüren sevimli gösterdiği yerler gülerken borç ve fitneyi gizli duheyma halinde Kapital ve emperyal veren bir sistem Mehdi A.s. zamanında Mehdi a.s.'a yaptığı zulümden dolayı ki Cezayı hak etmektedir Buda Haktır !
Lakin Allah c.c. bir yere azab etti mi içindeki herkese isabet eder ! Lakin Amellerine göre diriltilirler !!!
Sonuç :
Müslüman Allah'ın azabını düşmanda da görse korkar, utanır, Rabbine yalvarır...! Lakin Harici Cihad bölgeleri ayetle sabittir sevinir ve kalblerindeki Öfkeyi Allah c.c. bizzat alır ! Savaşmayan Farz-ı Ayn'i yerine getirmeyen erkekler sıkıntılara düşer !!!
ak sevda
07-08-2011, 14:04
Belkide onlara yapmış olduğumuz beddualar kabul oluyor kim bilir.
onlara neden acımıyorsunuz diyelere cevabım
ne zamn Irak Filistin ve tüm dünya müslümanlarını düşünsem "Allahım zalimleri kendi KAHHAR olan isminle kahret " diyorum onlar kendi elleriyle bizi kendi felaketlerinden beter hale sokmak isterken. Rabbim onlara bu felaketi uygun görmüş madem neden ben üzüleyim.
Rabbim onların evlerini alt üst ettiği gibi desise ve planlarınıda alt üst etsin ve kendilerine geri çevirsin.
Terennüm
07-08-2011, 14:20
Allahın gazabına bir müslüman nasıl sevinebilir?
elbette sevinmez, ama zalimin zulmünede ancak bu yaraşır, ALLAH'ın gazabı..mazlumun ilelebetki selameti için onun gözyaşı ve acılar içinde kimse aldırış etmez ise, ancak ALLAH'ın gazabı durduruyor ise.
intikam alıcı ALLAH' dır tabiki, ancak zalim yaradıcının esaretinde bu vahşetlerinin farkına varıyorsa..lakin hala akıllanmadılar gibi, ALLAH hepimizi affetsin..
hortumda ölen hiçbir masuma nasıl kıyayım,nasıl onlarda ölsün diyeyim,sadece özdeki diller diyor ki ,,işte sizde görün ,öldürdünüz ama bak sizende bir ölümünüz olacak, beni diri dirir toprağa gömdünüz ama bak senin içinde bi ölüm var, beni kirlettiniz ancak sizi lekeleyecek birde yaradan var, beni komşularımla düşman ettiniz anack sizinde bir düşamanınız olacak..
gönlümden geçen düşünmce bu doğrusu,,VALLAHİ hortumda ölen insanlara çok üzüldüm,orada ölen bütün insanların ALLAH taksiratını affetsin,ALLAH bizede ve bütün günahkarları doğru yoluna koysun,
Bela geldiği zaman masumu,zalimi hepsini önüne katıp götürür biz ülke kategorisin de değerlendiririz kim masum kim zalim onu ayrıştıracak olan Allahtır..
Müslümanlara savaş açmış olan bir ülkeye bela gelmesine üzülecek kadar geniş ufka sahip değiliz :)
Japonya yı tsumani vurunca kim sevindi..? Hangimiz iyi olmuş hakettiler dedik..? Yazık oldu dedik üzüldük yardım edilmeli dedik..
Japonya bugün Amerikan'ın yaptıkların'ın aynısını yapıyor olsaydı tavrımız yine aynı olurdu..
Sevinmek yahutta üzülmek ! Kavramları İslami kavrama çekmeliyiz... Seviniriz eğer günahlar işleyen, dünyayı ifşad eden küresel suçluluların Allah'ın verdiği belayı ve musibeti işitirse ! Üzülürüz bu musibetlerden kalbini beynini et ve kemiklikten sananlara !
Seviniriz içinde Hayır varsa ! Allah c.c. amellerine göre diriltirim derken Müslüman'a üzülmek niye ? Zalime üzülmez ! İçindeki masum, haberdar olmayan insanlar diyorsanız onada kimse zaten sevinmez !
hakketmedimi?
kendi ülkesi o kadar zulüm yaparken burda ölen vatandaşlar ne yaptı?
rahatlarına ve keyiflerine bakmadılarmı?
şimdi kalkıp diyorsunuz ki nasıl sevinebilirsiniz?
elbet ki sevinecem, bizim yapamadığımızı Alah bize acıyıp kendi emriyle yapıyor...
anlıyorlar mı?
hiç zannetmiyorum..
lakin bunlar zulümlerine devam ettikçe ellerimi açıp Cenab-ı Hakka dua edecem..
ya Rabbi şu amerika denilen ülkeye kâhhar isminle muamele eyle diye....
Ak_Kelebek
07-11-2011, 18:12
Büyük felaket Rabbim kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bir anda gelen bir ölüm,yıkım. Saniyede evsiz,yertsiz,ve en önemlisi de sevdiklerinden bir ömür ayrı kalıyorsunuz. Bu acıyı tarif etmek imkansızdır eminim.
Rabbim hepimize hayırlı ömür ve hayırlı ölümler nasip etsin...Amin..
Büyük felaket Rabbim kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bir anda gelen bir ölüm,yıkım. Saniyede evsiz,yertsiz,ve en önemlisi de sevdiklerinden bir ömür ayrı kalıyorsunuz. Bu acıyı tarif etmek imkansızdır eminim.
Rabbim hepimize hayırlı ömür ve hayırlı ölümler nasip etsin...Amin..
Bundan daha beterleride var kardeşim... Acı bir misal vereyim... :
Irak'ta Amerikan askerlerinin bir evi basıp çoluk çocuk ailesini katledişi ! Bunla yetinmeyip evin hanımını sağ bırakıp aylarca tecavüz edişi ! Bununla yetinmeyip sapıklık uğruna kadını evde katlettikleriyle kanlı şekilde aylarca eve kapatıp onlarla yaşamaya mahkum etmesi ! Kadın delirdikten sonrada Teröristin karısı delirdi diye afiş yapıp mahallede kadına iftira atmaları !!!
Bu gerçek ve hakikat bir olaydır !!! Bunu yapan 36 kişilik Amerikan Ordu ve Askerleri Ebu Mushap Ez Zerkavi ve Mücahidler tarafından izi sürülmüş bulunmuş ve haddi aşmadan azalarına dokunmadan katledişmiştir ! Bu sadece İntikamı alınmış bir örnektir... Çocuklarını, kadınlarını ve insanların evlerini, canlarını, namuslarını kaybedenlerin bedduası : Rabbim Onlara kendin azap ettir ! Bu Onların Duasıdır !!!
Kin ve öfke giderilmesi açsısından Rabbimiz daha iyi bilir...!
Elbette Müslümanlar Afetlere sevinmezler... Müslüman onlara hak ettiğiniz gelip sizi buldu ! Hala düşünmüyormusunuz demelidir !!!
üstadım şu yazını okuyunca Hz ALİ ra bi sözü aklıma geldi '' hazsızlığa boyun eğmeyiniz, yoksa hakkınızla beraber şerefinizide kaybedersiniz '' böyle sert vefaki ve iman'ı kamil içinde söylenmiş bi söz,, işte islama en ufak galebe çalmak bile müsümaları ne hale getiriyor, ALLAH'ın gazabı acımıyor, ve en sonunda ya amerika gibi köpekler musallat oluyor yada öbür yandan diğer gafile hortum sebebiyet veriyor,,
en ufakta olsa İSLAMA galebe çalmak ,sahip çıkmamak,(rahat zamanlarda )dua etmemek,namaz kılımamak, hakkı itibariyle iman etmemek ,,şu zamanda hangi konuda olursa olsun bize faturası kesiliyor elbet,,
mesela yalan konuşmamak gibi / konuşsak ne olur sanki / ona ne olur buna ne olur ve dahada hafifleme , dahada hafifleme dahada daha daha daha derken derken,,artık müslümanlar bu hale geliyor,, ve sonunda ALAH'ın hatırlatması öyle oluyorki , mübarek Hz ali nin bu kelimeleri bizleri alaşağı ediyor,,
, fetullah gülen' nin şu sözüde aklıma geliyor, su olan yerde , abdest alınması gerekiyorsa dondurucu soğukta olsa o abdesti alın ve namazınızı kılın,,işte bizim bildiğimiz kıssalar bunlar, bilmediğimiz cefalarda cabası. kolu kopan sahabinin ayağa kalkıp muharebeye devam etmesi gibi, ve bu konuda Hz Muhammed SAV efendimizin hadisleri en üst noktada iken.
ve bunun yanında sosyal hayatımızda karşımıza çıkan bütün İSLAM i mesulet içindeki görevlerleri hatırlamak ve tatbik etmek artık bize kalmış iken ,iyi derecede İSLAM a sahip çıkmak,,ne kadar sert olursa olsun
ALLAH bütün müslümanları galib eylesin , hakkı ile iman nasib etsin,
(http://www.facebook.com/topic.php?uid=126915500598&topic=7361)
Hortumdan korunmak için böyle dua etti
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/329720120306105332712.jpg (http://www.haber7.com/)ABD’nin Kentucky eyaletinde, dev bir hortumun altında kalmak üzere olan kadının yakarışları amatör kameraya yansıdı.
http://www.haber7.com/haber/20120306/Hortumdan-korunmak-icin-boyle-dua-etti.php
stX1Avy4qHg
http://www.haber7.com/foto-galeri.php?cID=17499&s=6
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.