fatih kısaparmak balon baskılı balon Andımız kaldırılsın imza kampanyası - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Andımız kaldırılsın imza kampanyası

manifesto
08-10-2009, 12:34
http://www.andimizkaldirilsin.com/default.asp#IMZA (http://www.andimizkaldirilsin.com/default.asp#IMZA)

http://img259.yukle.tc/images/8844962fft15mf313834.jpeg.jpg (http://www.yukle.tc)

Andımız tamamen kaldırılsın

Cerrah
08-10-2009, 12:39
Bazıları kaldırılsın der bazıları kaldırılmasın. Ben öğrenciyim ama benim için farketmez.

Ben bazı yerlerini söylemiyorum zaten...

Tarantula_
08-10-2009, 12:42
Bence kaldırılmalı...!

manifesto
08-10-2009, 15:35
Bazıları kaldırılsın der bazıları kaldırılmasın. Ben öğrenciyim ama benim için farketmez.

Sen ilkokula mı gidiyorsun? :hmm
Kaldırılmalı
Ankette onun için açılmış zaten
Kürt çocuklarını her gün ama hergün Türküm diye bağırtmanın iyi niyetle açıklanır bir yanı yok

Supraliminal
08-10-2009, 15:38
Ne mutlu türk'üm diyene değilde
Ne mutlu Türk vatandaşıyım diyene olsa daha iyi olur.
Kaldırılmasına gerek yok bence .

aşk-ı ilahi
08-10-2009, 17:55
Kürt çocuklarını her gün ama hergün Türküm diye bağırtmanın iyi niyetle açıklanır bir yanı yok
kesinlikle!!

ak61
09-16-2009, 05:50
Asla kaldırılmamalı, Türk milleti benliğini küçük yaşta öğrenmeli.

nikel
09-16-2009, 06:04
Bir taraftan Kürt açılımını destekleyip , bir taraftan andımızın kaldırılmasını istememek. Çok garip bir çelişki.
Ben kürdümkardeşim.Türküm doğruyum, çalışkanım diyemem diyecek tabii ki.Ne olacağını sandınız.

Havvas
10-08-2009, 07:10
Sırada ne var acaba acmak bi tarafı acarken bi tarafı sınırlamakmıdır

Belki bu ülkede terör olmasaydı diyebilirdikki kaldırılsın

Lakin terör oldugu sürece andımız kaldırılsın sözüde bana göre bize bir dayatmadır o halde ben kaldırılmasın diyorum sebeb sonuç meselesi

Önce terör dursun şehit gelmesin ondan sonra andımızı konuşalım :saygılar:

BlueMoon
10-08-2009, 07:37
Artık bazı konularda hassas olmamız gerek. Türk vatandaşı olarak, Türk olmayan birilerine zorla "Türküm" dedirtmemiz biraz düşündürücü gibi..

nikel
10-08-2009, 12:43
İnşallah yakında Türk'üm demek ayıp olmaz.

Ak_Kelebek
10-08-2009, 12:56
Ya arkadaşlar ağzım açık okuyorum yorumlarınızı..Türk vatandaşıysak hepimiz tabikide andımızı okuyacağız ve bizden sonra ki nesillere de öğreteceğiz bunu. Kesinlikle KALDIRILMAMALIDIR...!

Asi_isyankar
10-08-2009, 12:58
Derhal kaldırılmalıdır...

ishakyilmaz
10-08-2009, 13:07
Her çeşit insanların yaşamış olduğu ülkemizde,bu tür ırkçı ve anti demokratik söylemleri artık rafa kaldırmalıyız.Bizim ülke millet sevgimiz kalbimizde olmalıdır!Yoksa sabah bangır bangır,vatan millet sakarya naraları attıp,akşam her türlü soygunculuğu yapmak iş değildir!!!Uzay çağının bile yavaş yavaş geride bırakılacağı yüz yılda artık bu tür klişe sloganlarla oynanmamalıdır!!!

EpiVaTeS
10-08-2009, 13:21
Evet Kaldırılmalı Kaldırılmamalı yeniden yazılmalı hiç yazılmamalı

arkadaşlar Andımız kaldırlmamalı Türk türklüğü ile gururludur
Kürt Kürtlüğü ile

Kaldırılmasından ziyade Ne Mutlu Türküm diyene bölümünün Ne Mutlu Türkiyeliyim yada Türk Vatandaşıyım diye değiştirilmesi çözüm olabilir

Kelimeler ve kavramlara takılmamamız gerekir

FarukARSLAN.
10-08-2009, 13:30
İmza.. :evet:

Mutluyum Türk'lüğümden ama ne mutlu türk'üm diyene değil.
Ayrıştıran, ayrılan değil birleştiren, birleşen bir Türklük benimkisi. Osmanlı Türklüğü gibi.
Kavim ismini AĞZINA SAKIZ ETMEDEN de dünyaya hakim olunabilen bir Türklük!..

"Millete dayatma"nın adı şu da olsa bu da olsa KALDIRILSIN derim.

Ak_Kelebek
10-08-2009, 13:30

Kürt Kürtlüğü ile

Kaldırılmasından ziyade Ne Mutlu Türküm diyene bölümünün Ne Mutlu Türkiyeliyim yada Türk Vatandaşıyım diye değiştirilmesi çözüm olabilir

:güzel::evet::güzel:

depare
10-08-2009, 14:12
Hala durduğu kabahat..
Dayatmayla daha ilk okulda tanışıyor çocuk bu kavramlardan artık sıyrılma zamanı geldi..

Supraliminal
10-08-2009, 14:15

Kürt Kürtlüğü ile

Aynen katılıyorum:evet:

reyAKbay
10-08-2009, 14:30
Bir takım cevreler bu ivmeyi farklı yollardan istismar edebileceği için zeminin kollanması için biraz daha zaman ihtiyaçımız var. Kaldırılmasını isteyenlerin Türk düşmanı olarak algılamak hata ise , kalsın diyenide kürt düşmanı olarak algılamak hatadır.

Tamamen katılıyorum.En önemli nokta Bir takım cevreler bu ivmeyi farklı yollardan istismar edebileceği kısmı.Bizler için ise-birlik beraberliğe binaen ise tüm girişimler,bunun en iyi vakti ayaralanacaktır inş.

Ömer Bekir
10-08-2009, 14:31
Devlet'in ideolojisi olmaz , devlet denen aygıt kendine bir model secerse ittiği bütün guruplar devleti ele geçirmek için büyük mücadeleler verir. Devlet çarkları kurumları ile beraber her noktaya eşit mesafede olsa kimse devleti ele geçirilmesi gerekli kale olarak algılamaz.

Maalesef yıllardır devletin resmi ideolojisi olmuştur. Devlet bireylere kendi modelini aşılama adına toplum mühendisliğine girişmitir. Devlete böyle mesüliyeti yüklerseniz gün gelir zaafiyet yaşaması kaçınılmaz olur.

Andımız meselesine gelinçe , ülke vatan millet sevdası eğer ufak yaşlardan bilinçlere kazınacaksa bütünlüğü güçlendiren noktalar ile nakaratların süslenmesi beraber huzurlu yaşamamızın kaynağı olabilir. Andımızın şu evrede büsbütün kaldırılmasını uygun görmüyorum . Bir takım cevreler bu ivmeyi farklı yollardan istismar edebileceği için zeminin kollanması için biraz daha zaman ihtiyaçımız var. Kaldırılmasını isteyenlerin Türk düşmanı olarak algılamak hata ise , kalsın diyenide kürt düşmanı olarak algılamak hatadır. Sonuçta bir takım şeylerin zihinlerde tartışılması acığa cıkması gerekir. Zamanla Andımızın çok daha süslü ve bütünleştirici kıvama döneceğine inanıyorum.

Burada çok şeyi ifade ediyor kardeşim..Bunu açsak daha çok şey anlatılır,ama herşeyi kısaca özetlemişsin..Teşekkür ederim..:güzel:

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 15:59
Andımızın kaldırılıp kaldırılmaması tartışılırken, acaba bunun asıl sorulması gereken ilkğretim de okuyan küçük kardeşlerimiz değilmidir onlara da danışılsa nasıl olur acaba.Öyle ya okutmak dayatılmak oluyorsa ,okutmamak da bir çeşit dayatılmak olmaz mı .Bu sebeble Asıl onların fikrini sormak gerekir.Bakalım onlar ne diyor.Belki de okumaktan memnundurlar.

LeyaL
10-08-2009, 16:03
Andımızın kaldırılıp kaldırılmaması tartışılırken, acaba bunun asıl sorulması gereken ilkğretim de okuyan küçük kardeşlerimiz değilmidir onlara da danışılsa nasıl olur acaba.Öyle ya okutmak dayatılmak oluyorsa ,okutmamak da bir çeşit dayatılmak olmaz mı .Bu sebeble Asıl onların fikrini sormak gerekir.Bakalım onlar ne diyor.Belki de okumaktan memnundurlar.

Biz de geçdik efendim o günlerden..
Memnun kaldığımı ve yanımda memnun kalan biri olduğunu söyleyemem açıkcası : )

Ezbercilikle nereye kadar..
Kaç tanesi oturup da ; acaba biz her gün ne okuyoruz ne demek istiyorlar diye düşünmekde.. ?

Cevabı ben vereyim neredeyse hiç..

Kısacası bir getirisi olmadığı gibi; dayatma ve eziyetten ibaret..

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 16:17
Biz de geçdik efendim o günlerden..
Memnun kaldığımı ve yanımda memnun kalan biri olduğunu söyleyemem açıkcası : )

Ezbercilikle nereye kadar..
Kaç tanesi oturup da ; acaba biz her gün ne okuyoruz ne demek istiyorlar diye düşünmekde.. ?

Cevabı ben vereyim neredeyse hiç..

Kısacası bir getirisi olmadığı gibi; dayatma ve eziyetten ibaret..
Nerden biliyorsun Anket mi yaptın.Daha geçen gün yeğenim okula başladı,ilk gün olduğu için bende bulundum.Öğretmen ant içme töreni için sıra önüne çıkacak 5 tane öğrenci istedi ve o anda bütün çocuklar kıyameti kopardı ben okuyayım öğretmenim diye.Gözlerime inanamadım ve hayret ettim.
Çukulata isteyen var mı dese belki ancak o kadar istekli olabilirlerdi.
Sen istemişsin istememişsin banane.Senin istemenle mi bağlanıyor her şey.Ben gözlerimle gördüğüm için onların da fikri alınsın dedim.

LeyaL
10-08-2009, 16:25
Nerden biliyorsun Anket mi yaptın.Daha geçen gün yeğenim okula başladı,ilk gün olduğu için bende bulundum.Öğretmen ant içme töreni için sıra önüne çıkacak 5 tane öğrenci istedi ve o anda bütün çocuklar kıyameti kopardı ben okuyayım öğretmenim diye.Gözlerime inanamadım ve hayret ettim.
Çukulata isteyen var mı dese belki ancak o kadar istekli olabilirlerdi.
Sen istemişsin istememişsin banane.Senin istemenle mi bağlanıyor her şey.Ben gözlerimle gördüğüm için onların da fikri alınsın dedim.

Efendim adam akıllı okuyun ki anlayasınız..Ezbere konuşmayın..
Ben menun değildim kalanı da görmedim dedim..
Yeğeniniz okula başladı evet; yeni başlayan çocuklardaki doğal heyecan..
Oraya çıkmayı sevebilirler ilk günlerde..
Biz genel anlamda ele alırsak; pek de isteyenin çok olacağını düşünmüyorum..
Benim düşüncem önemli değil de ne demek ?

O hâlde sizin düşünceniz de bir önem teşkil etmiyor ..!
Konuşmanızın anlamı ne çözemedim..

Anlayana ...

Ve'sselam..

uzman81
10-08-2009, 16:30
Çağ dışı bir uygulama, mutlaka kaldırılmalı.

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 16:38
Efendim adam akıllı okuyun ki anlayasınız..Ezbere konuşmayın..
Ben menun değildim kalanı da görmedim dedim..
Yeğeniniz okula başladı evet; yeni başlayan çocuklardaki doğal heyecan..
Oraya çıkmayı sevebilirler ilk günlerde..
Biz genel anlamda ele alırsak; pek de isteyenin çok olacağını düşünmüyorum..
Benim düşüncem önemli değil de ne demek ?

O hâlde sizin düşünceniz de bir önem teşkil etmiyor ..!
Konuşmanızın anlamı ne çözemedim..

Anlayana ...

Ve'sselam..
Ezbere konuştuğumu yok ,gözlerimle gördüğümü yazıyorum.Eğer lütfeder de şöyle bir okula gidip o anı kollarsan asıl ezbere konuştuğunun kendin olduğunu görecek benim gören gözlerimin seninde göreceğini çok iyi anlayacaksın.
Bırakın çocukları törenin keyfini çıkarsınlar siz gölge etmeyin başka ihsan istemez.Önümüzde yığınla sorunlar var.

Supraliminal
10-08-2009, 16:40
Sanki 6-7 yaşında olanlar 19-20 yaşında olanlar gibi düşünebiliyor.
Alemsiniz ya...

Daha uzun yazacaktım bu kısa ve öz cümle ile uzatmıyorum.;)

LeyaL
10-08-2009, 16:41
Ezbere konuştuğumu yok ,gözlerimle gördüğümü yazıyorum.Eğer lütfeder de şöyle bir okula gidip o anı kollarsan asıl ezbere konuştuğunun kendin olduğunu görecek benim gören gözlerimin seninde göreceğini çok iyi anlayacaksın.
Bırakın çocukları törenin keyfini çıkarsınlar siz gölge etmeyin başka ihsan istemez.Önümüzde yığınla sorunlar var.

Biz de hem gördüğümüzü, hem işittiğimizi hem de yapılan istişareler sonucu fikrimizi beyan ediyoruz..

Sizin gören gözleriniz var evet..Nasıl görmekse bu artık..
Keyif diyor birde yahu.. : ))
Resmen dayatma işde, hatta işkence..
Neyse..
Dedik ya en başdan ; anlayana..
...

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 16:50
Sizin gören gözleriniz var evet..Nasıl görmekse bu artık..

Bak değerli kardeşim basit bir konu için birbirimizi kırmayalım.
Ama dediğim gibi gerçekten gördüğümü söylüyorum,görmek istediğimi değil.

EpiVaTeS
10-08-2009, 16:53
Çağ dışı bir uygulama, mutlaka kaldırılmalı.

en baştanda söylemiştim
kaldırılmasından ziyade değiştirilmesi taraftarıyım

yine ısrar ediyorum kelimelere ve kavramlara takılmamak gerekir

Bırakın Türk Türklüğü ile Kürt Kürtlüğü ile Lazda Lazlığı ile mutlu olsun

Yahu Adama zorla niye Ne mutlu türküm dedirtiyorsun
bu resmen diktadır
Bunun milliyetçilikle vatanseverlikle uzaktan yakından alakası yoktur
:saygılar:

*AZRA*
10-08-2009, 17:16
Andımızda Türk unsurunun öne çıkarıldığını ben de düşünüyor ve gereksiz buluyorum ama bu kampanyayı da desteklemiyorum. cünkü bu ve buna benzer kampanyaların sonunun gelmeyecegini, altlarında farklı amacların yattıgını biliyorum. Bazı ırkçı Türklerin ırkçı yaklaşımlarından yola çıkarak bu ırkçılığı tüm Türklere mal etmeyi umarım keser ve herkes özgürce daha anlayışlı hoşgörülü bir ortamda yaşama imkanı bulur.:güzel:

Supraliminal
10-08-2009, 17:20
Bak değerli kardeşim basit bir konu için birbirimizi kırmayalım.
Ama dediğim gibi gerçekten gördüğümü söylüyorum,görmek istediğimi değil.

Sanki 6-7 yaşında olanlar 19-20 yaşında olanlar gibi düşünebiliyor.
Alemsiniz ya...

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 17:26
bjektif;676558']Sanki 6-7 yaşında olanlar 19-20 yaşında olanlar gibi düşünebiliyor.
Alemsiniz ya...

Bunu yazmaktaki amacın ne.
Biraz açıklarmısın kardeş.

Supraliminal
10-08-2009, 17:38
Aslında çok açıklayıcı yazdım ama anlayamadınız.
O yaşlardaki çocuklar ne anlar ırkçılıktan ? Nasıl düşünebilsinler 19-20 veya üst yaşlardaki insanlar gibi ?
Tabiki söylemek isteyeceklerdir andımızı sizin tabirinizle çok istekli şekilde.
Kendimden örnek vereyim bizde o yaşlarda öleydik söylemek isterdim andımızı.Ama o ufak yaşlardaydık tabi.Düşünemiyorduk neyin ne olduğunu.Çocuk mantığı aklı ile yapıyorduk bazı şeyleri.

Açıklayıcı oldumu ?

depare
10-08-2009, 17:55
Evet 7 yaşında ki çocuklara soralım;

Andımızda ki ırkçı söylemlerin ülkemizde ki farklı ırklara sahip insanların üzerinde ters etki yapması sizce olağan bir şey mi..?
Bu tür söylemlerin başka ırkta ki arkadaşlarınızın onurunu,grurunu rencide edeceğini düşünüyormusunuz..?
Andımızın kaldırılmasını veyahut değiştirilmesini istermisiniz..?

Çocuk:"Abi ırk ne demek rencide ne demek sen ne diyon abi yaa (:

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 18:02
bjektif;676584']Aslında çok açıklayıcı yazdım ama anlayamadınız.
O yaşlardaki çocuklar ne anlar ırkçılıktan ? Nasıl düşünebilsinler 19-20 veya üst yaşlardaki insanlar gibi ?
Tabiki söylemek isteyeceklerdir andımızı sizin tabirinizle çok istekli şekilde.
Kendimden örnek vereyim bizde o yaşlarda öleydik söylemek isterdim andımızı.Ama o ufak yaşlardaydık tabi.Düşünemiyorduk neyin ne olduğunu.Çocuk mantığı aklı ile yapıyorduk bazı şeyleri.

Açıklayıcı oldumu ?

Tamam anladım demek istediğini.
Elbetteki burası bir forum yeri gelince çocuklar gibi de düşüneceğiz çünkü onlar adına karar vermeye çalışıyoruz.
Gene yeri gelincede 40-50 yaşındaki insanlar gibi de düşüneceğiz.
Nitekim bunu açılan sayısız farklı konu başlıkları altında farklı şekillerde tartışıyoruz.
Kimi zaman siyasetci gibi düşünüyoruz kimi zamanda ekonomist gibi.Herkez kendi çapında bilgilerini paylaşıyor.
Ben daha da ileri giderek aslında onlar adına konuşmak yerine onları büyük bir insan gibi görerek yukarda da belirttiğim gibi fikirlerinin bile alınmasını belirttim.Çünkü onlarda bu ülkenin geleceği ve kendilerine değer verilmesi onlarında hoşuna gidecektir.
Peki o zaman demek sende en azından o yaşta çocukların bunu isteyerek yaptığını kabul ediyorsun.Sanırım sende böyle gözlemledin.
Peki sana bir soru.
Çocukların bunu isteyerek yaptığını düşünürsek sence onun elinden sevdiği bir oyuncağını (Mecazi anlamda) almak gibi bir şey olmaz mı?

Supraliminal
10-08-2009, 18:08

Andımızda ki ırkçı söylemlerin ülkemizde ki farklı ırklara sahip insanların üzerinde ters etki yapması sizce olağan bir şey mi..?
Bu tür söylemlerin başka ırkta ki arkadaşlarınızın onurunu,grurunu rencide edeceğini düşünüyormusunuz..?

Bu cevap yeterli sanırım.

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 19:02

Hayır yeterli değil
Elbetteki bilmeyebilir.ama bu bir örnek olmaz.Fakat yeri gelince onu da öğrenir.
Kaç kişimiz ihtiyaç doğrultusunda kullandığımız bazı gereçlerin içeriğini ne kadar biliyoruz söylermisin bana.
Bu sözün sadece bir küçümsemeden ibarettir.
Merak etme şimdiki çocuklar daha zeki ve araştırmacı .Bizzat ben buna defalarca şahit oldum.
Şimdi birisi sana gelse abi sana kalsiyum ,florur,demir ,çinko,ısmarlayayım serinlersin dese sende ne diyorsun abi ya o ne demek mi dersin yoksa araştırıp vay be meğer adam bana soda ısmarlamak istiyormuş mu dersin.
Onun için insanların toplum ahlakına uygun severek ve isteyerek yaptığı bir şeyin elinden alınması hiç bir zaman doğru değildir.
Aynı şekilde çocuklar içinde bu geçerlidir.
Onları asla küçümsememeli daima fikirleri alınmalıdır.
Onların kendilerine değer verilmesi hangi yaşta olursa olsun fikirlerinin alınması ilerde onların ruh sağlığı için de önem taşımaktadır.

depare
10-08-2009, 19:46
Hayır yeterli değil
Elbetteki bilmeyebilir.ama bu bir örnek olmaz.Fakat yeri gelince onu da öğrenir.
Kaç kişimiz ihtiyaç doğrultusunda kullandığımız bazı gereçlerin içeriğini ne kadar biliyoruz söylermisin bana.
Bu sözün sadece bir küçümsemeden ibarettir.
Merak etme şimdiki çocuklar daha zeki ve araştırmacı .Bizzat ben buna defalarca şahit oldum.
Şimdi birisi sana gelse abi sana kalsiyum ,florur,demir ,çinko,ısmarlayayım serinlersin dese sende ne diyorsun abi ya o ne demek mi dersin yoksa araştırıp vay be meğer adam bana soda ısmarlamak istiyormuş mu dersin.
Onun için insanların toplum ahlakına uygun severek ve isteyerek yaptığı bir şeyin elinden alınması hiç bir zaman doğru değildir.
Aynı şekilde çocuklar içinde bu geçerlidir.
Onları asla küçümsememeli daima fikirleri alınmalıdır.
Onların kendilerine değer verilmesi hangi yaşta olursa olsun fikirlerinin alınması ilerde onların ruh sağlığı için de önem taşımaktadır.

Tamam o zaman benim bu örneğim madem küçümseme ise bu soruları sen kendin gidip o çocuklara sorarak engin bilgilerinden istifade edersin...
Burada nasıl bir küçümseme gördünüz o zaman öğretmenler ilk okul talebelerine yazılıda Üniversite soruları sorsunlar madem onları küçümsememek gerekiyor :)
Ben isteyerek okumuyordum hatta hiç okumuyordum benim gibi bir çok kişi'de isteyerek okumuyordu isteyerek okuyanlar var diye istemeyenleri görmemezliktenmi geleceğiz...?
Bu sitedekiler'de ilk okul talebesi değil kimisi istiyor kimisi istemiyor çift taraflı çözüm üretilmezse bu tartışma uzar gider...
Benim bu yorum'da demek istediğim 7 yaşında ki bir çocuğa bu sorular sorulmaz herkeze anlayacağı soruların sorulması lazım madem soralım diyorsunuz o zaman halka sorulsun olay bitsin...
En nihayetinde halk o çocukların anne ve babalarını oluşturuyor...

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 19:52
Benim bu yorum'da demek istediğim 7 yaşında ki bir çocuğa bu sorular sorulmaz herkeze anlayacağı soruların sorulması lazım madem soralım diyorsunuz o zaman halka sorulsun olay bitsin...
En nihayetinde halk o çocukların anne ve babalarını oluşturuyor...
Olur kardeşim nasıl istersen öyle olsun.

Supraliminal
10-08-2009, 19:58
Andımızda geçen ırkçılığı ufak masum çocukları bahane ederek savunuyorsak yazık yazık yazık.
Neymiş ufaklıklar andımızı seviyor elinden alırsak üzülürlermiş.

Böyle bir düşünce olabilir mi ya.
Biz zaten andımız kaldırılsın da demiyoruz defalarca belirttik Ne mutlu Türküm diyene ifadesi ırkçılığa giriyor.
Ne mutlu Türkiyeliyim veya Ne mutlu türkiye vatandaşıyım diyene olması gerekir.
Ki andımız ırkçı olarak anılmasın.Şahsen bende türk kökenliyim ama diğer parçalarımıza haklarını vermek gerekir.
Misal Ne mutlu kürdüm diyene olsaydı andımız en baştan.
Şu an kabul edermiydiniz ??

O yüzden güzel bir söz vardır...

''Kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma''..

;)

Fasl-ı Gül
10-08-2009, 21:23
Andımızın felsefesi haline geliyor konu.. Ne güzel.. :)

Küçükken ben de andımızı okumak için hevesli çocukların başını çekerdim, "önde olmak" arzusuyla..
Sonra "boş" olduğunu anladım..
Çünkü, tembel olanlar çalışkan, doğru söylemeyenler doğru olmuyordu kırk bin defa tekrar etselerde.
Zaten, pek çok arkadaş kelimeleri kasten farklı tekrarlardı "gıcıklık" olsun diye..

Ve şimdi şimdi düşünürüm :

" ilkem ... yurdumu milletimi özümden çok sevmektir."

Felsefesini yapmaya kalksak çıkamayız işin içinden.
İnsanın özünü oluşturan nedir?
Bu özden çok sevilir mi birşey?
Öz benlikten ayrı birşey midir?
Vatan millet sevgisi de dahil güzele olan sevgi bu özde mündemiç değil midir?
Öyleyse nasıl bu özden çok sevilir birşey?
Sorular sorular...
Diğer cümleleri tahlil etmek de başka zamana..

Çocuklarımıza her sabah tekrar etmeleri için daha anlamlı bir metin sunulabilir. Ama metin böyle kalacaksa kaldırılmalıdır bence..

Saltuk Buğra Han
10-08-2009, 21:35
bjektif;676704']Andımızda geçen ırkçılığı ufak masum çocukları bahane ederek savunuyorsak yazık yazık yazık.
Neymiş ufaklıklar andımızı seviyor elinden alırsak üzülürlermiş.

Böyle bir düşünce olabilir mi ya.
Biz zaten andımız kaldırılsın da demiyoruz defalarca belirttik Ne mutlu Türküm diyene ifadesi ırkçılığa giriyor.
Ne mutlu Türkiyeliyim veya Ne mutlu türkiye vatandaşıyım diyene olması gerekir.
Ki andımız ırkçı olarak anılmasın.Şahsen bende türk kökenliyim ama diğer parçalarımıza haklarını vermek gerekir.
Misal Ne mutlu kürdüm diyene olsaydı andımız en baştan.
Şu an kabul edermiydiniz ??

O yüzden güzel bir söz vardır...

''Kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapma''..

;)

Hayır objektif.Çocukları bahane etmek diye bir şey niye olsun ki .Zaten konu andımız , muhatabı da çocuklar değil mi .Dolayısı ile onlardan yola çıkarak meramımızı anlatmaya çalışacağız.Darülacezedeki büyüklerimizden değil her halde.
Ne mutlu Türküm diyene ifadesi ırkçılığa giriyor, ne mutlu Türkiyeliyim veya Ne mutlu türkiye vatandaşıyım diyene olması gerekir diyorsun.Oldu olacak bari çocuklar vatandaşlık numarası da söylesinler.

Irkcılığa ben de karşıyım.Hele kafatası ırkcılığının benim kitabımda asla yeri yoktur.Ama Türk olmaktan dolayıda memnunum ve bunu bu şekilde ifade ediyorum.Buradada bir çok konularda bunu dile getirdim.Göğsümü gere gere de ifade ederim.Bana dışarı da bu sözü söyleyemezsin diyenin de alnını karışlarım.(Sözüm burada ki meclisden dışarı.)Herkezin olduğu gibi benim arkadaşlarımın arasındada laz var , kürt var ve oldukcada samimiyizdir.mesela kürt arkadaşa denk geldiğimde ara sırada olsa naber kürdo derim o da ooo gardaş iyidir sen nasılsın diye cevap verir ve kendisine bu şekilde hitap etmemden de memnun .Çünkü o kürt yahu niye memnun olmasın ki o da olacak tabi. Ben bana birisi Türko dediği zaman kızacakmıyım.
Ne oldu bir sorunmu var hayır .Başımız sıkışsa birbirimizin yardımına gene biz koşacağız.
Ama bu ülkenin de bazı gerçekleri var onlar yerinden oynatıldığı anda büyük bir çıkmazın içine gireriz.Benim asıl endişem bu.

Özgür Çağrı
10-08-2009, 21:57
Küçükkende bana tuhaf geliyordu şimdide öyle geliyor . T.C nin Evrensel normlardan uzak yapısı daha küçük yaşlardaki dayatı kültürünün olması beni rahatsız ediyordu.Bunun Türkü Kürdü Lazı Çerkesi yok valla hepimiz şikayetçiydik hepimiz bu anlamsızlığa anlam veremiyorduk . Zaten hep süt içerim ayran içerim diye dalga geçerdik hocalarda gülerdi :) Zaten İçerikten Türkten Lazdan Kürtten çok andımız başlı başına uygunsuz . Bir kere Kışla düzenini temsil ediyor. Öğrenciler asker değilki öğrenci :)

Feyza
10-08-2009, 22:47

Pkk terörü birileri dağa taşa yada andımıza Ne mutlu TÜRKÜM diyene yazdığı için isyan amaçlı meydana gelmemiştir. Pkk terörü sadece Devletin halkına zamanında uyguladığı yanlış politikalardan dolayıda gelmemiştir. Pkk terörü Ülke'yi bölmek adına bazı odakların işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar ile meydana gelmiştir. Devletin içindeki bazı üst düzey yöneticilerde terör örgürtünün maşalığını yapmış Doğu'da yaşayan Kürt halkını PKK nın kucağına itmiştir. Bahsi geçen devlet yöneticilerinin Apo denen adi yaratıktan hiç bir farkı yoktur. Doğu işsiz bırakılmış, doktorsuz bırakılmış, okulsuz bırakılmış, aç bırakılmış, yatırımsız bırakılmış çünkü bölünmesi için bunlar lazımmış yapılmış. Doğu'da bu sıkıntıları sadace Kürt'ler değil Türk vatandaşlarda yaşamıştır. Türk'lerin köyleri basılmış, evleri yakılmış, evlatları öldürülmüş, kızlarına kadınlarına tecavüz edilmiş. Kürt'lerden haraçlar alınmış, evlatları kandırılmış dağa çıkarılmış vs... vs... Batı'da ise Kürt'ler okumuş Doktor olmuş, savcı olmuş, başbakan dahi olmuş. Velhasılı kelam bazı arkadaşlarımız artık sapla samanı birbirine karıştırır hale gelmiş şekil "A" da gözüktüğü üzere. R.Tayyip Erdoğan demokratik açılım yapalım derken Türklüğü ve Türkiye cumhurriyetini yerden yere vuralım demedi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak eşit şartlarda, yaşayalım dedi fakat biz ne yaptık her zamanki gibi işin cılkını çıkardık ve Ülkemize hakaretler eder hale geldik.

Bir arkadaşımızın yorumuna katılıyorum. andımızın içeriği evet saçma, burada bunu tartışıyor olsaydık bende evet kaldırılsın derdim ama amaç farklı olunca bende asla kaldırılmasın diyorum çünkü ortada başka niyetler var.

Özgür Çağrı
10-08-2009, 23:21
Madem biz ak parti forumuz. Madem bizim genel başkanımız pkk terör örgütünü bitirmek adına demokratik açılım sürecini başlattı. Önerilerimizi ortaya koyacağız .

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan sonra bazı idareciler yüzünden uygulanan faşist politikaları sayesinde dünyaya kepaze olmuştur . Bunu kim inkar edebilir . 20 yılda bir darbelerin yaşandığı bir ülkede hangi demokrasiden bahsedilebilir

Düşünce özgürlüğü varmı ? Daha bugün ahmet kaya dinlediği için bahçelievlerde yunuslar tarafından ağzı burnu kırılan 15 yaşındaki kardeşimizi bilen varmı ? Havadan roket yağması sonucu hayatını kaybeden ceylanı ?

Eğer ülkemizde bir şeyler ters gidiyorsa bunu en sert şekilde eleştireceğiz . Boyun eğmeyeceğiz . Özgürleşmek için tam bağımsız tam demokrat Müslüman bir Türkiye Cumhuriyeti için sesimizi çıkarmamız gerek .

selam ile ...

reyAKbay
10-08-2009, 23:36
Söz vardır-söz vardır .Üslub inanılmaz derecede yozlaşmış.Ben gözlerime inanamadım.Nerede olduğumu unutuyor gibi oldum.Bizler düşüncelerimizi düzeyli bir şekilde ifade etmekten yoksunuz,aslolan problem de bu.Bu nasıl bir tavır nasıl bir söylemdir hayretler içerisindeyim.Hadsizlik almış başını gidiyor!-düzey desem yerlerde.Bu kadar zor mu düşüncelerimizi bizlere yakışır biçimde beyan etmek?Utanıyorum,şuan bu yazılanları görünce yazık diyorum.Bunca emeğe,bunca düşünceye,bunca hoşgörüye yazık! El vicdan diyorum.Ve rica ediyorum kendinizi düşünmüyorsanız,foruma saygınız olsun ve büyüklerimizin dediği gibi 40 düşünüp 1 yazalım.
Hoşgörü ile...

Duygu'Seli~
10-09-2009, 00:49
Asla kaldırılmamalı, Türk milleti benliğini küçük yaşta öğrenmeli.

Zaten sizin gibi ırkçı dayatmacılar yüzünden bu hale geldik..
Irkçı rejimin ırkçı evlatları sizi..:)

Siz kimsenin ne diyeceğine karar veremezsiniz!..
Vaktiyle sizin zihniyetinizdekiler bu yanlışa karar vermişsede bu DEĞİŞECEK! İlla ki değişecek!

Türkiye vatandaşı olmak ve bunu kabul etmek ayrıdır,türküm kürdüm demek ayrı..
Hiç kimseye anasının karnındayken ırkını seçme şansı verilmedi! Kimse ırkı yüzünden dışlanıp,dayatmalara maruz bırakılamaz!

Türk(iye) Milleti benliğini ırkçılık yaparak değil,değerlerine sahip çıkarak,türk, kürt her ırktan, her dinden insanı kucaklayarak öğrenmelidir!

Türkiye milleti ırkıyla değil,değerleri ve binlerce ırkın ve dinin bir arada yaşadığı zenginliği ile övünmelidir!

İlericilikten,laiklikten,demokrasiden dem vuran kemalistlere bakın..
Söz konusu ırkları olunca yobazın en alası oluveriyorlar işte..

Ne mutlu müslümanım diyene(nokta)

Eşref
10-09-2009, 02:19
"Andımız sadece başlangıç. Heryerde zorla dalgalandırılıp Kürtlere nispet yapılan türk bayrağı da muhakkak kaldırılmalı ! TÜRK BAYRAĞI KALDIRILSIN BEN KÜRT'ÜM
Site yöneticileri samimi olduğunu göstersin ve bizi şu türk bayrağı işkencesinden kurtarsın. DTP salonlarına bile zorla sokuyorlar bunu. Bu soykırım değil midir?"

Bunu diyene ne demeli?

Bunu diyen densiz . Bu vatanı soluklamayı haketmiyor demektir. Bizim forumumuzda da bu düşünceye sahip olacak zavallıda olmaz.

AK_Türk
10-09-2009, 11:21
Çok saçma, ne gerek var kaldırılmasına, sadece böyle saçmalıklardan boşuna oy kaybına uğruyoruz

Feride
10-09-2009, 14:42
İmza.. :evet:

Mutluyum Türk'lüğümden ama ne mutlu türk'üm diyene değil.
Ayrıştıran, ayrılan değil birleştiren, birleşen bir Türklük benimkisi. Osmanlı Türklüğü gibi.
Kavim ismini AĞZINA SAKIZ ETMEDEN de dünyaya hakim olunabilen bir Türklük!..

[/B]

Kesinlikle çok doğru..

Türklüğümden memnunum. Ama bu bir ayrıcalık değildir. Bir Kürt'e de sorsak, o da muhtemelen mutlu olduğunu söyleyecektir. Bir ırkı başka bir ırka dikta ettirmek kadar saçma gelen bir durum var mıdır bilemiyorum..!

Aşırı milliyetçiliğe her daim karşı olmuşumdur. Ve dahi milliyetçiliğe..Zira elimizde olmayan bir durum için, kendini üstün görmek ve ısrarla bunun böyle olduğunu gösterme gayreti içerisinde olmak, hakikaten çok cahilane bir tavır..!

Ve kaldırılması gerektiği taraftarıyım..

Feyza
10-09-2009, 14:46
Madem biz ak parti forumuz. Madem bizim genel başkanımız pkk terör örgütünü bitirmek adına demokratik açılım sürecini başlattı. Önerilerimizi ortaya koyacağız .

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan sonra bazı idareciler yüzünden uygulanan faşist politikaları sayesinde dünyaya kepaze olmuştur . Bunu kim inkar edebilir . 20 yılda bir darbelerin yaşandığı bir ülkede hangi demokrasiden bahsedilebilir

Düşünce özgürlüğü varmı ? Daha bugün ahmet kaya dinlediği için bahçelievlerde yunuslar tarafından ağzı burnu kırılan 15 yaşındaki kardeşimizi bilen varmı ? Havadan roket yağması sonucu hayatını kaybeden ceylanı ?

Eğer ülkemizde bir şeyler ters gidiyorsa bunu en sert şekilde eleştireceğiz . Boyun eğmeyeceğiz . Özgürleşmek için tam bağımsız tam demokrat Müslüman bir Türkiye Cumhuriyeti için sesimizi çıkarmamız gerek .

selam ile ...Dünya önce kendi kepazeliklerine baksın ondan sonra Türkiye'yi eleştirsin. Dünya gözünü açsın Gazze'yi, Irak'ı ve Afrika ülkelerinde açlıktan ölen çocukları görsün!..

Düşünce özgürlüğü ile Ülke yi bölmek isteyenlerin gayretlerini bir kefeye koymuyalım. "Düşünce özgürlüğü olmasın bu Ülke' de" diyecek en son insanlar bizlerizdir. O terör denen lanet olasıca örgütün öldürdüğü fidanlar, çocuklar, insanlar onlar ne olucak peki. Onların hesabını kimler sorucak. Yine diyorum sap ve saman bir birine karışıyor. Ak Parti'nin yapmak istediği bu değil.

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Burası Ak parti forum burada yazdığınız her kelam ak gençliğin düşüncesi olarak bazı insanların beynine kazınıyor. Yazarken Dikkat, özen gerekli ki siz bu forumda görev yapıyorsunuz!... Eleştirebilirsiniz bende bu Ülke'nin brokrasisini eleştiriyorum. Başörtüsü yasağını eleştiriyorum. Doğu'ya yatırım yapılmamasını vs.. vs.. eleştiriyorum ama asla Ülkem'e hakaret etmiyorum, etmem, edeninde, edilmesine müsade edeninde gözümde değeri 0'dır.

EpiVaTeS
10-09-2009, 14:49
Herzaman söylerim
Kaldırmaktan ziyade Değiştirilmesi taraftarıyım
Ne mutlu Türküm diyene kısmı değiştirilse sorunda çözülmüş olur

Aslında suç kimsede değil
Suç bu andı tamamen o zamanki durumla yazan ve yürürlüğe koyanlarda

Feride
10-09-2009, 15:01
"Andımız sadece başlangıç. Heryerde zorla dalgalandırılıp Kürtlere nispet yapılan türk bayrağı da muhakkak kaldırılmalı ! TÜRK BAYRAĞI KALDIRILSIN BEN KÜRT'ÜM
Site yöneticileri samimi olduğunu göstersin ve bizi şu türk bayrağı işkencesinden kurtarsın. DTP salonlarına bile zorla sokuyorlar bunu. Bu soykırım değil midir?"

Bunu diyene ne demeli?

Bunu diyen densiz . Bu vatanı soluklamayı haketmiyor demektir. Bizim forumumuzda da bu düşünceye sahip olacak zavallıda olmaz.

Bu söz densizliktir mutlaka. Katılası hiç bir yanı yok. Ve de çok şaşırdım.

Bayrak bir ülkenin şerefidir. O bayrağı dalgalandırmak için, bu ülkede yaşayan herkes (ırk ayrımı olmadan) savaşmış, çarpışmış, o bayrağın al rengini almasında sebepkar olmuştur. Ve güzel Türkiye'miz bu şekilde el ele inşa edilmiştir..

Supraliminal
10-09-2009, 15:03
O sözü söyleyen kim ya ??
Bende kim diyorum ''Kim'' bile olmaya hak etmeyen birisidir kesin.

Ömer Bekir
10-09-2009, 15:07
Arkadaşlar,öğrenci andı denilen bu bilmem kaç mısralık beyitte çok mahsurlu birşey yok ki..Ha,ne mutlu Türküm diyene kısmı değiştirilip,ne mutlu Türkiyelim yapılabilir..Eğer bu and'dan kaldırmaya başlarsak,be bence iç düşmanların işine yarayacaktır..Bu sefer şunu da kaldırın,bunu da yapın gibi dopingler ortaya atacaklardır..Buna yine Doğu bölgemizi alet edecekler ve birçok vatandaşımız yine bu oyuna gelecektir..

Supraliminal
10-09-2009, 15:24
Evet ömer bey aynı şekilde düşünüyorum bende.Tamamen kaldırılmasına gerek yok.Irkçılık içeren kısmı onarıp tekrar kaldığı yerden devam etsin.Gayette basit yani.

Özgür Çağrı
10-09-2009, 15:28

Bunu diyen gerçekten densiz provake amaçlı yazmıştır. Herkesin atası al bayrağımız için kan dökmüştür . Bilhassa ilk direniş hareketleri doğudan başlayıp batıda son bulmuştur .

Bir Hilal Uğruna Ya rab ne güneşler batıyor ... :gül::çiçek:

uzman81
10-09-2009, 15:31
Ben kürt isem kimse bana sorla türküm dedirtemez.

Ömer Bekir
10-09-2009, 15:38
Ben kürt isem kimse bana sorla türküm dedirtemez.
Size zorla "Türküm de"diyen yok ki..İsterseniz Gayri Müslim'im deyin..Bu ülkede herkes özgürdür..

Supraliminal
10-09-2009, 15:45
Andımız dedirtiyor ama ömer bey.
''uzman'' nickli arkadaşta bundan bahsetti sanırım.

Ömer Bekir
10-09-2009, 15:50
bjektif;676934']Andımız dedirtiyor ama ömer bey.
''uzman'' nickli arkadaşta bundan bahsetti sanırım.

Ondan bahsetse bile aynı kapıya çıkmıyor mu..Bende Laz'ım,ama Türklükle ilgili hiçbir teşebbüse düşmedim..Andımız kelimesinin kaldırılmasını istemek başka birşeydir,ben kürdüm kimse bana"Ben Türküm"dedirtemez demek başka birşeydir..Burada yanlış anlaşıldığını zannediyorsa arkadaşımız,o zaman ifadesini değiştirmek zorunda olmalı..Çünkü o zaman Lazlar'da,ben Laz'ım kimse bana"Ben Türküm"dedirtemez anlamı çıkar..

Supraliminal
10-09-2009, 15:53
Konumuz andımızla ilgili olduğu için o şekilde anlamak en basiti bence.Andımız tamamen kaldırılmasına zaten karşıyım şahsen ''Ne mutlu türk'üm diyene'' ifadesinin düzeltilmesi gerekir.

Özgür Çağrı
10-09-2009, 16:01
Andımız zaten zorla dedittiriyor :)
Bence tartışacağımız Türk laz kürt olmamalı . Andımız Türkiyenin asker devlet imajını gösteriyor. Okulları hala kışla gibi görenler var. Daha küçük yaştan çocuklarımıza böyle askeri terimler empoze edilmemeli . Düşünebilen bir nesil olmaz . Çünkü zorla bir ideoloji okullarımızda zorla çocukların beynine sokuluyor. Okullardan mezun olan herkes atatürkçü çıkar ama sorsan atatürkün devrimlerini sayamaz :)

depare
10-09-2009, 19:58
Biz burda Türk olmayanları düşünerek bir şeyler yapılması için yazıyoruz fikir beyan ediyoruz onları düşünüyoruz adamın yaptığına bakın Türk Bayrağı kaldırılsınmış...
Türk bayrağını işkence olarak görüyorsan defol git başka ülke bul kendine git barzaninin eteğine yapış talabaniden medet um sen...!

Ertuğrul ÖZGÜL
10-09-2009, 20:14

Akıllı olanın Hali bi başka oluyor.....:)

hipermuhafazakar
10-09-2009, 21:27
Bence kaldırılmamalıdır. Bu vatandan bu ülkeden olan hiç kimse o sözlerden bir rahatsızlık duymaz. O da Türktür çünkü. Ve ne güzel bir sözler, TÜRKÜN DOĞRUYUM ÇALIŞKANIM....NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Bunun kalkmasını isteyen kafalar yarın birgün heryerde dalgalanan bayrağımızında kaldırılmasını ister. Kansız kanına dokunur.

Fasl-ı Gül
10-09-2009, 22:51
Sözlerden rahatsızlık duyan olabilir.. Çünkü herkesi "bir merkezde" birleştirmek kolay değlidir. Belki merkeze yakınlaştırılabilir düşünceler..

"Andımız" meselesinde; vakıa şu ki tüm çocuklar bir şekilde bir "marş" edasıyla bu metni okuyorlar belki de okuyacaklar. Çocukların zihinlerini bir uyarı sadedinde şevkle bir metin okutulabilir ama bugun ki "andımız" metni değil.. Çünkü metin her haliyle problemli. İlk mesajımda bunu anlattım zaten. O küçücük dimağlar şu an herşeyi anlamasalar da, bugün öğrendikleri ile düşünecekler ilerde. "Varlığını", "öz"ünü, "ilkesini", "ülküsünü" büyüyünce idrak edecek.. Öyleyse akl-ı selim ile ufuk açıcı bir metin oluşturulup o okutulmalı..

Bugün kullanılan metin bu haliyle faydadan çok zarar vermekte. Metnin tasfiye edilip yeni bir şekilde sunulması en güzel olanıdır bence..

Feyza
10-09-2009, 23:30
Biz burda Türk olmayanları düşünerek bir şeyler yapılması için yazıyoruz fikir beyan ediyoruz onları düşünüyoruz adamın yaptığına bakın Türk Bayrağı kaldırılsınmış...
Türk bayrağını işkence olarak görüyorsan defol git başka ülke bul kendine git barzaninin eteğine yapış talabaniden medet um sen...!
İşte bir biri içinde çelişen bir yorum. Türk olmayanlar (sözde ılımlı bir yaklaşım:hihi2: adamları resmen dışladık ama farkında değiliz. aslında farkındayız ama birileri özgür düşünce diyecek ya...)- Türk bayrağı (Türküm diyince ırkçı- faşist- hatta kafatasçı olunuyor ama bayrak olunca durum değişiyor :hihi2:)- ve birilerini başka ülkelere (Ülkeden memnun değiliz ama;ı:) sepetleme merakı. Allah Allah!...:hihi2:

Eşref
10-09-2009, 23:54
Konu yeteri kadar konuşulduğu ve herkes kendi yorumunu beyan ettiği için kapatıldı.