fatih kısaparmak balon baskılı balon Ankara'da Bomba Gözaltılar... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da Bomba Gözaltılar...

Mcht_Ln
07-01-2008, 10:39
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Sinan Aygün gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Aygün, Eruygur, Tolon ve Balbay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındılar. Bu arada, polis ekipleri, Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Temsilciliği'ne giderek arama yapmaya başladılar.

TOLON VE ERUYGUR ASKERİ LOJMANLAR DA GÖZALTINA ALINDI

1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sabah saatlerinde askeri lojmanlarda gözaltına alındığı öğrenildi.

'Ergenekon' operasyonunda şu ana kadar 49 kişi gözaltında bulunuyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=708756

Mcht_Ln
07-01-2008, 10:44
Ergenekon Operasyonu çerçevesinde Cumhuriyet gazetesi Ankara bürosunda arama yapılıyor. Bu arada, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Cumhuriyet gazetesinin Ergenekon operasyonu kapsamında Ahmet Rasim Sokak 14 numaradaki Ankara Temsilciliği'ne sabah saatlerinde baskın yapıldı. Cumhuriyet Gazetesi personeli içeriye alınmıyor. Ergenekon operasyonu kapsamında gazete içinde arama yapılırken, gazeteciler de dışarıda bekliyor. Baskının saat sabah 07.00 sularında yapıldığı öğrenildi. Gazete temsilciliğinin bulunduğu Ahmet Rasim sokak güvenlik nedeniyle tamamen trafiğe kapatıldı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=708757

Berika
07-01-2008, 10:48
sinan aygün de mi :o

Mcht_Ln
07-01-2008, 10:49
ATO Başkanı Sinan Aygün da gözaltına alındı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün de bu sabah yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. Operasyonu yürüten ekiplerin Ankara Ticaret Odası'nda aramaya yaptığı gelen bilgiler arasında...

Daha neler çıkacak durun bakalım...

Berika
07-01-2008, 10:50
Balbay ve Aygün de gözaltında 1 Temmuz 2008

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatıyla gerçekleşen gözaltıların ardından terörle mücadele ekipleri Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği ve Ankara Ticaret Odası'nda arama yapıyor...

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

Ankara Ticaret Odası Başkanı olan Sinan Aygün, 1959 Gümüşhane Kelkit doğumlu. 1998’de Ankara Ticaret Odası Başkanı seçilen Aygün, 3 dönemdir bu görevini sürdürüyor.

İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Ankara Gazi Üniversitesi’ne giren Aygün, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına atılan ve inşaat sektöründe faliyet göstermeye başlayan Aygün, mütahitliğe başladı. Bunun yanında inşaat malzemeleri satışı da yapan Aygün, Fuat Ünal’ın ardından 1998 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanı seçildi. Aygün, 2002’de yapılan seçimlerin ardından bu görevine devam etti.

Özellikle son yıllardaki muhalif tutumu ile tanınan ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Aygün'ün ismi siyasette DYP ile yan yana anılmıştı.

MUSTAFA BALBAY KİMDİR?

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olan Mustafa Balbay, Burdur'un Yeşilova ilçesinde doğdu. İlkokulu Burdur'da, ortaokul ve liseyi Aydın'ın Nazilli ilçesinde okuyan Balbay, 1981 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni birincilikle bitirdi.

1981'de Milliyet Gazetesi İzmir Bürosu, 1985'de Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu İstihbarat Şefliği, 1989'da Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu Haber Müdürlüğü, 1992'de Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Haber Merkezi Müdürlüğü, 1993'de Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevlerinde bulundu. Halen Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevini yürütüyor.

Balbay'ın siyaset, güncel konular ve gezi içerikli bir çok kitabı yayımlandı.

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:09
Ankara güne şok gözaltılar ve aramalar ile başladı. Bomba gözaltılara ilk tepki CHP'den geldi.

NTV canlı yayınına katılan CHP Saymanı Mustafa Özyürek gözaltıları korkutma ve yıldırma operasyonu olarak tanımlayarak, 'Büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Bunların hepsi toplumda bilinen kendilerine göre saygın kişiler. Bu operasyon korkutma ve yıldırma operasyonudur. Bir yıldır iddianamesi hazırlanmayan bir soruşturma. Laik Atatürkçü düzeni savunan herkes suçlu gibi gösteriliyor. Bu operasyonlarla hukuk çiğneniyor. Savcılık iddianamesini hazırlamadığı bir soruşturmada sürekli gözaltına başvuruyor' dedi.

nar
07-01-2008, 11:11
Ergenekon sorusturması kapsamında çok ciddi ve korkusuzca adımlar atılıyor. Yalnız bu süreç çok uzadı; bir an önce iddiamamenin açıklanıp davanın açılması gerek. Bu son gözaltılardan sonra çok baskı olacak...

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:16
Operasyonların İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği ile gerçekleştirildiği ve gözaltına alınanların İstanbul'a gönderileceği belirtiliyor.

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:18
Ankara'daki operasyonlar İstanbul'a sıçradı. İstanbul'da da 17 kişi göz altına alındı.

Ayrıntılar birazdan....

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:21
Polis, ADD Kadıköy şubesinde arama yapıyor.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde birçok adrese yönelik eş zamanlı operasyonlar sürüyor.

Polis, ADD Kadıköy şubesinde arama yapıyor.

Kemalist59
07-01-2008, 11:26
İddianamesi hazırlanmadıkça davanın geçerliliğine hiçbir inancım yok.Demokrasi ülkesinde aydınlar 1,5 yıldır içeride.Hala suçları ortada yok.Mahkemeye çıkmadılar.Bu faşizmin ayak sesleri gibi...İddianameyi bekliyorum.Her ne kadat Şamil Tayyar ile Engin Ardıç biliyor olsada...

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:26
7 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talimatını dün aldığı belirtilen Ankara Terörle Mücadele Şubesi sabah saatlerinde daha önceden belirlenen 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Gazeteci Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu toplam 7 kişi gözaltında alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şubesine getirilen 7 kişinin aynı zamanda iş yerleri ve ikametlerinde de arama yapılarak delil niteliği taşıyabilecek bilgi ve belgelere el konuldu. Gözaltına alınan diğer üç kişinin isimlerini açıklamayan emniyet yetkilileri kamuoyu tarafından bilinen isimler olmadığını ifade ederken zanlıların sağlık kontrolünün ardından İstanbul'a sevk edileceklerini söylediler.

Bu arada emekli generallerin gözaltına alınması sırasında askeri korumalarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı ifade edildi. Emniyet yetkilileri yeni gözaltılar olabileceğine dikkat çekerken şahısların ifadesinin İstanbul'da alınacağını kaydettiler.

Alınan bilgiye göre, Aygün, Eruygur, Tolon ve Balbay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındılar.

Emniyet yetkilileri, gözaltıların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yapıldığını bildirdiler.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 24

Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında Emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alındı.

Gözaltılar ardından ATO, Cumhuriyet Gazetesi ve gözaltına alınanların evlerinde aramalar yapıldı. Ankara'daki operasyonlarda şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan İstanbul'da da 17 kişi gözaltına alındı. Böylece Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul'da gözaltına alınan kişi sayısı 24 oldu.

TOLON VE ERUYGUR ASKERİ LOJMANLAR DA GÖZALTINA ALINDI

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sabah saatlerinde askeri lojmanlarda gözaltına alındı. Her iki emekli Orgeneralin gözaltına alınmasından önce Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgilendirildiği bildirildi. Eski Jandarma Genel Komutanı da olan Eruygur, Cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesin de etkin rol oynamıştı.

TOLON'UN EŞİ : EV DİDİK DİDİK ARANIYOR

Gözaltına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un eşi, evlerinin didik didİk arandığını bildirdi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde sabah saat 08.00 itibariyle savcılar ve polisler tarafından arama yapılıyor. Tolon'un eşi saat 08.52'de hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Şu dakikada evde arama yapılıyor. Her yer didik didik aranıyor. Buradaki işlemin bitmesinden sonra İstanbul'a götürüleceği söylendi. Çok üzgünüz" dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise herhangi bir şey söylemek istemediğini belirtti.

CUMHURİYET GAZETESİNDE ARAMALAR SÜRÜYOR

Polis ekipleri Cumhuriyet Gazetesi personelini içeriye almıyor. Ergenekon operasyonu kapsamında gazete içinde arama yapılırken, gazeteciler de dışarıda bekliyor. Cumhuriyet Gazetesi'ne baskının sabah saat 07.00 sularında yapıldığı öğrenildi. Gazete temsilciliğinin bulunduğu Ahmet Rasim sokak güvenlik nedeniyle tamamen trafiğe kapatıldı.

BAŞSAVCI ERGİN: "GÖZALTILARDAN HABERİM YOK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Ergin, "Gözaltılardan haberim yok. Başsavcılığın talimatı ile gözaltılar yapıldı deniyor. Benim bilgim yok" dedi.

Ergin, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerle ilgili kendisinin herhangi bir talimatı olmadığını vurgulayarak, "Geniş Yetkili Ağır Ceza'nın kontrolünde yapılıyor. Bana bilgi verilmesi gerekirdi. Bunu ayrıca araştıracağım" diye konuştu.

Ergin, kuvvet komutanlığından emekliye ayrılmış, sivil toplum örgütü temsilcisi ve bir gazetenin Ankara temsilcisinin gözaltına alınmadan önce kendisine de bilgi verilmiş olmasının gerektiğini, bu bilginin kendisine neden verilmediğini de araştıracağını kaydetti.

CÜNEYT ARCAYÜREK: BUNLAR KLASİK HİKAYELER

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, aramalarda polisin hiçbir şey bulmadığını ve bulamayacağını söyleyerek, "Bunlar klasik hikayeler" dedi.

Ergenekon operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskın devam ederken, Ankara büro çıkışında gazetecilere olayı değerlendiren Arcayürek, sabah saatlerinde arama için polislerin geldiğini, Mustafa Balbay ile de telefon ile görüştüğünü söyledi. Arcayürek, "İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile aramanın yapıldığını öğrendik. Ondan sonra öğrendik ki götüreceklermiş. Durum şimdilik bu, arıyorlar. Bunlar klasik hikayelerdir" dedi. Mustafa Balbay ile görüşmesinde Balbay'ın çok sakin ve kendinden emin olduğunu ifade ederek, "Zaten emin olmayacak bir şey yok buldukları ya da bulacakları bir şey yok kanaatim. Bakalım olayların gelişmesini hep beraber izleyeceğiz. Yapacak bir şey yok şimdilik" diye konuştu. Arcayürek, gözaltına alınanların İstanbul'a götürüleceğini de söyledi. Arcayürek, açıklamasının ardından arabasına binerek, Mustafa Balbay'ın evine doğru hareket etti.

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:29
Ufuk Büyükçelebi de gözaltında.

Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi de gözaltına alınan isimler arasında...

Ufuk Büyükçelebi'nin yönetimine geçtikten sonra Tercüman'ın manşetinden birkaç kez darbe çağrısı içerikli haberler yer aldığı görülmüştü.

Ayrıntılar geliyor...

Berika
07-01-2008, 11:31
hayret bişey adamlar çıkıp ak partiyi eleştiriyorlar..kel alaka..dokunulmaz olduklarını sanıyorlardı heralde ???

neyse ülkemiz yavaş yavaş temizleniyor

Kırık_Çocuk
07-01-2008, 11:32
Benim de aklımda bir isim var savcı olsaydım yaptırırdım fakat değilim :)

Kemalist59
07-01-2008, 11:35
HerYereKon

hipermuhafazakar
07-01-2008, 11:41
ÇOK DOĞRU BİR ADRESTELER

DURMAK YOK KAZMAYA DEVAM ! :-*

Hüdaverdi
07-01-2008, 11:49
Yaşlarına dikkat etselerdi bari :D
Mazallah 3-4 günde birisinin burnu kanar diğeri kilosunun yarısını verip Afrikalı çocuklara benzer :-X

HALKINCUMHURİYETSEVGİSİ
07-01-2008, 11:53
Başladı gene insanlara göz dagı verme haraketi...İDDANAME YOK...ama bunların hesabının sorulacagı günlerin gelecegine yürekten inanıyorum...

Mcht_Ln
07-01-2008, 11:55
Cumhuriyet Gazetesi'nde polisin yaptığı arama sona erdi. Mustafa Balbay'ın bilgisayar kasası ile beraber birkaç poşet dosya götürüldü. Gazete çevresinde oluşturulan polis çemberi devam ediyor.

Hüdaverdi
07-01-2008, 11:57
http://www.habereditor.com/images/news/14854.jpg

[b]Korumalar Paşaları Vermiyordu

İki Orgeneralin gözaltına alınması sırasında Askeri Korumalar, paşaları polise vermek istemedi! Polis geri adım atmadı.

Emekli generallerin gözaltına alınması sırasında askerî korumalarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı ifade edildi.

Org. Tolon'un ise polisin ısrarlarına rağmen kapıyı açmadığı, polisin "delillerin yokedilmesi" ihtimaline karşı yetkisini kullanarak kapıyı kırdığı, Org. Tolon'un çok sinirlendiği ifade ediliyor.

Tolon bu durumun tutanağa geçirilmesini istedi.

Askeri korumalarla yaşanan gerginliğe ise polisin elindeki yetki belgeleriyle müdahale ettiği ve askeri korumaların geri adım attığı öğrenildi.

Haber Editör

Berika
07-01-2008, 11:59
Başladı gene insanlara göz dagı verme haraketi...İDDANAME YOK...ama bunların hesabının sorulacagı günlerin gelecegine yürekten inanıyorum...

daha dur yavv :D bunlar bişey değil..ülke tüm pisliklerden kurtulacak :)

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:00
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında başlatılan gözaltılar üzerine İşçi Partisi'nin İstanbul'daki toplantısı iptal edildi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, İP İstanbul İl Merkezi'nde saat 12.30'da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın şeriatçı örgütlenme ile bağlantısı olduğu iddiasıyla basın açıklaması yapacaktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan gözaltılar sonrası İP Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Önsel'in basın açıklamasının iptal edildiği dile getirildi.

rikopasa
07-01-2008, 12:00
birileri birşeyleri hesaplayamıyor gibi ama bu kadarda körlemesine gidilmezki , tabii insanın arkasında başka gladiolar olmadıkça ... yine bir oyun başladı ve kuklalar sahne aldı , buyrun hep beraber seyredelim ... bakalım ne olacak ...

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:18
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 'Ergenekon' soruşturması kapsamındaki son gözaltıları değerlendirdi.

Fırat, TBMM'de gazetecilerin, gözaltılara ilişkin sorularını yanıtladı.

Yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Fırat, ''Yargının tarafsızlığına, bağımsızlığına saygı gösterilmesi lazım'' dedi.

AK Parti'li Fırat, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın gözaltılarla ilgili haberi yokmuş'' diyen gazeteciye, ''Öyle şey olur mu? Talimat vardır. Polis kendi başına yapmaz'' diye karşılık verdi.

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:22
Çukurambar'daki evinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, sağlık kontrolü için Adli Tıp'a getirildi.

Sıhhiye'deki Adli Tıp Kurumu'na muayeneye getirilen Balbay için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ENGİNEER
07-01-2008, 12:23
Mustafa Balbay'da eminim birçok pislik çıkacak..Müebbet yese keşkle...

Kemalist59
İşte buna kızıyorum.İşine geldi mi hukuk,işine geldi mi demokrasi işine gelmedi mi kurşun bu etik değil...
Mir Fırat zaten AK Parti kabinesinde en güvenmediğim adam.

Mcht_Ln
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, Cumhuriyet Gazetesi, ATO, Atatürkçü Düşünce Derneği binaları ve gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda ele geçen dökümanlar emniyete getirildi.

Operasyonlarda ele geçen dökümanlar Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde incelemeye alındı.

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:25
Chp'liler bakalım bu sefer yargının işine karışmayın diyecekler mi?

Cevabını herkes biliyor. ;)

ENGİNEER
07-01-2008, 12:25
İşte buna kızıyorum.İşine geldi mi hukuk,işine geldi mi demokrasi işine gelmedi mi kurşun bu etik değil...
Mir Fırat zaten Ak Parti kabinesinde en güvenmediğim adam.
Adamlar suçluysa yada kanıtlar varsa gözaltına alınacak tabii kardeş ne var bunda ?

habib
07-01-2008, 12:26
Darısı tüm eggenekoncuların başına!

5 Temmuz Cumartesi günü, saat 16:30 'da Samsun Cumhuriyet Meydanında "Ortak Akıl Hareketi" mitingi yapılacaktır.
Saygılarımızla

Tarih: 5 Temmuz Cumartesi
Saat: 16:30
Yer: Cumhuriyet Meydanı

Kemalist59
07-01-2008, 12:28
Adamlar suçluysa yada kanıtlar varsa gözaltına alınacak tabii kardeş ne var bunda ?

İddianame ortaya atılsın eyvallah ama böyle oluca benim aklıma faşizm geliyor kimse kusura bakmasın.Ayrıca orada demek istediğim işine gelince hukuk işine gelince kurşun bu çok yanlış bir tutum.

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 12:30

İddianame ortaya atılsın eyvallah ama böyle oluca benim aklıma faşizm geliyor kimse kusura bakmasın.Ayrıca orada demek istediğim işine gelince hukuk işine gelince kurşun bu çok yanlış bir tutum.

Kusura bakma ama Türkiye en büyük belasından kurtulmaya çalışıyor sen hala iddaname diyorsun.. Bu beladan kurtulalım birileri acı çeksin bence sorun değil...

Nedense isimlerini duyunca hiç şaşırmadığımız adamlar.. Darbe şakşakcıları hepsi,

Berika
07-01-2008, 12:30

olmadığını ne biliyorsun :o herşey senin istediğine göre gerçekleşmez.gizli bilgiler vardır operasyonun tüm bilgilerine sana anlatcak değiller ya..ayrıca suçsuzsa serbest bırakılır bu kadar basit

ENGİNEER
07-01-2008, 12:31

Peki napmamız gerekiyor...Potansiyel suçluya gidip ''abi suçlumusunuz'' diye soracak mıyız?

Suç işleyen adam bu muameleyi hakeder yapılanlar doğru...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 12:32
6'INCI KİŞİ OKUYAN MI?

Öte yandan Yaşar Okuyan'ın gözaltına alınmış olabileceği belirtiyor

haber7

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:34
İstanbul Valisi Muammer Güler, Ergenekon Soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltıların, adli bir işlem olduğunu bildirdi.

Vali Güler, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı önündeki törenlerin ardından gazetecilerin, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltılarla ilgili soruları üzerine, bunun bir adli prosedür olduğunu söyledi.

Bu konuda açıklama yapamayacağını belirten Güler, ''Bunların tamamı Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde yürütülüyor'' dedi.

Muammer Güler, gözaltıların savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen bir adli işlem olduğunu kaydetti.

Berika
07-01-2008, 12:41
Neyin tartışması yapılıyor ?

Herşey gözler önüne serili işte Ak Parti kapatma davasının sözlü görüşmeleri başladığı gün gözdağı vermek ya da ortalığı karıştırmak amacıyla yapılmışt bir operasyon a sı b si yok !!
Oyuna gelen kutuplaşır oyuna gelmeyen oyunu fark eder ...
Sadece şunu diyelibilirim

İlhan SELÇUK'U da almışlardı içeri şimdi nerede :-*

yani suçlu olma ihtimalleri sıfır öyle mi :)

Kemalist59
07-01-2008, 12:49
Engineer durum suçlu musun sorma durumu değil.İnsanlar 1 yıldır içeride.Çolukları çocukları var.Sorgulamaları dahi yapılmadı.Mahkemeye çıkmadı.Elinizi vicdanınıza koyun.

ENGİNEER
07-01-2008, 12:51

24 kişinin 24 de değil ama en azından Balbay 'ın ,Eruygur'un ,Akgün'ün ,Tolon'un Evet öyle
Nerden biliyosun emmioğlun mu onlar senin yanlarında mısın gece gündüz ? 8)

nar
07-01-2008, 12:51
Adamlar suçsuzsa bunu lehlerine kullanır, popülaritelerini de arttırırlar. Suçsuzlarsa gözaltına alındıkları için mutlu olmalılar. İlhan Selçuk da aklanmış paklanmış değil... Bu devam eden bir süreç...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 12:54

24 kişinin 24 de değil ama en azından Balbay 'ın ,Eruygur'un ,Akgün'ün ,Tolon'un Evet öyle
Nerden biliyosun emmioğlun mu onlar senin yanlarında mısın gece gündüz ? 8)

:D :D :D :D :D :D

ADD li ise arkadaş emmoğlu olabilir.. Beraber şakşakcılık yapmışlardır.. :-X :-X :-X

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 12:57
:D :D :D :D :D :D

ADD li ise arkadaş emmoğlu olabilir.. Beraber şakşakcılık yapmışlardır.. :-X :-X :-X

Yok arkadaşım ben Ak Parti'li değilim şak şakçı olacak , ama ben sana ADD lisin demiştim dersende onlar şak şakcılık yapmaz ;)

Biliriz biliriz sıkıştıklarında darbe darbe diye çığırtkanlık yaparlar...

ENGİNEER
07-01-2008, 12:58
Bu kadar alakasız cevaplar ancak verilir...

Tanımadığın adamların suçsuzluğuna kefil oluyorsun..Soruşturma biter suçlu olan mapus damlarında alır eline sazı Türkü söyler suçsuz olan gider evine bu kadar basit...

28 şubat sürecinde Merve Kavakçının evine gece yarısı yapılan baskından, onlarca öğrencinin uğradığı zulümlerden haberin olmadığı için sana kendi tarafınızda birilerinin göz altına alınması ilginç geliyor ama alışacaksınız merak etme...Bunlar ne ilk nede son ;)

Mcht_Ln
07-01-2008, 12:59
İlhan Selçuk'un yurt dışına gitmesi yasak! Daha sona ermedi onun işi. ;)

HALKINCUMHURİYETSEVGİSİ
07-01-2008, 12:59
Mesaj, forum kurallarına aykırı şekilde tamamı büyük harfle yazıldığı için kaldırılmıştır. (Editör)

Kemalist59
07-01-2008, 13:04
Benim felsefem bellidir.Ne Şeriat Ne Darbe Demokratik Ülke

ENGİNEER
07-01-2008, 13:04
Demek yüzde 47 lik partiye kapatma davası açmak darbe olmuyorda aşşağılık bir suç örgütünü çökertmeye çalışmak darbe oluyor öyle mi?

Aslında haklısın buda bir darbe ama bizimkisi haklı sizin yaptığınız kalleşçe bir darbe...
Kısır döngü olan sizsiniz, asla değişmeyeceksiniz..
Bize düşende sizi temizlemek..
Ya dürüst olacak yaşayacaksınız yada hesap vereceksiniz (-iz ekini ergenekonculara hitaben söylüyorum kendini nimetten sayma 8) )

Suçluysan cezasını çekersin bu kadar basit...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:07
Biliriz biliriz sıkıştıklarında darbe darbe diye çığırtkanlık yaparlar...

Darbe nedir ? Darbe çığırtkanlığı yapanlar ortada , çağ dışı uygulamalarla sabahın erken saatlerinde gözaltına alınan Aydınlara yapılan uygulamalardadır darbe ...
Ayrıca darbeyi yapan bugün bu uygulamaları ortaya koyanlardır ,isim koymak suç mu ?

Alakasız cevap değil ENGİNEER bu bir siyasettir .. bu bir kısır döngüdür ... Göreceksiniz ! Ama gördüğünüz şey kendinizin bulunduğu yer olacak bilmem anlatabildim mi

Arkadaş öyle bir anlatıyor ki tutuklananlar sütten çıkmış ak kaşıklar sanki.. Şuraya yaptıklarını yazsak sayfalar yetmez belki.. ADD de daha geçen ay darbe savunulmuyormuydu.. 28 Şubat da yapılanlar savunulmuyor muydu o zamanları unutup şimdi o şahsiyetleri tertemiz insanlar gibi gösterme.. Aydın dediğin senin Balbay sa Genelkurmay dan emir almadan yaşamayan şahsiyettir kendisi..

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:14
Arkadaş öyle bir anlatıyor ki tutuklananlar sütten çıkmış ak kaşıklar sanki.. Şuraya yaptıklarını yazsak sayfalar yetmez belki.. ADD de daha geçen ay darbe savunulmuyormuydu.. 28 Şubat da yapılanlar savunulmuyor muydu o zamanları unutup şimdi o şahsiyetleri tertemiz insanlar gibi gösterme.. Aydın dediğin senin Balbay sa Genelkurmay dan emir almadan yaşamayan şahsiyettir kendisi..

28 Şubatı elbet savunacaklar savunacaklar ki şu anda kadınlarımız özgürce sokakta dolaşabiliyorlar !
Ayrıca Genelkurmay 'ın ne kötülüğünü gördüm ki ben gördüyseniz siz görmüşsünüzdür o da doğal zaten ... Laik ,Cumhuriyetimize dokunmayın görmeyin

Bunları yazıp sonra burda tartışmalara girme yapabileceğiniz işde bu kadardı sıkışınca silaha sarılmak..

ENGİNEER
07-01-2008, 13:14
Bu soruşturmalardan biri dahi haklı çıkardan gözaltındakilerden biri tutuklanırsa eğer (Doğu Perinçek tutuklandı ama siz görmemişsinizdir onu) o zaman buralarda olmayacağını sana garanti ediyorum ;)

Mcht_Ln
07-01-2008, 13:17
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bu sabah yapılan gözaltılar Trabzon'a da uzandı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı Trabzon'da gözaltına alındı.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bu sabah yapılan gözaltılar Trabzon'a da uzandı. Ankara, İstanbul ve Trabzon'da gözaltına alınan lişi sayısı 25'e çıktı.

ENGİNEER
07-01-2008, 13:19
Konumuz ergenekon soruşturması ise o soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan adamda konumuzdur..Yani yeni gözaltılardan da bir suçlu çıkabilir...Gözaltıları sizin ne düşündüğünüze göre yapacak değiliz...

Dediğim gib...Bir tanesi bile tutuklansın sizin hiçbiriniz burada olmayacaksınız...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:19
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bu sabah yapılan gözaltılar Trabzon'a da uzandı. Ankara, İstanbul ve Trabzon'da gözaltına alınan lişi sayısı 25'e çıktı.

AYRINTILAR GELİYOR :P

Ktü de Prof. Dr. Ercüment Ovalı alınmış

Hüdaverdi
07-01-2008, 13:20
Ağır Ceza'nın talimatıyla yürütülen gözaltı zincirinde Ergenekon'un bütün ayakları çökertiliyor. Prof. Dr. Ercüment Ovalı gözaltına alındı.

''Ergenekon soruşturması''nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda Trabzon'da, Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Ovalı, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde evinde gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yetkililer, Ovalı'nın halen Emniyet Müdürlüğünde tutulduğunu belirttiler.

Türkiye'nin tek bağışıklık tedavi merkezi olan Ati Teknoloji'nin genel müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Ovalı, daha önce de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştı.

Ovalı ile birlikte Ankara, İstanbul ve Trabzon'da toplam 25 kişi gözaltına alınmış oldu.

8)

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:21
Bu soruşturmalardan biri dahi haklı çıkardan gözaltındakilerden biri tutuklanırsa eğer (Doğu Perinçek tutuklandı ama siz görmemişsinizdir onu) o zaman buralarda olmayacağını sana garanti ediyorum ;)

Konumuz Doğu Perinçek değil , Perinçeği savunacak onun görüşünden değilim ! Az önce de dedim saydığım kişilerden biri olursa söylediğiniz söz geçerli olur

Sende bir karar ve be kardeşim aydınlar diyorsun al sana aydın.. Perinçek i ne kadar tanıyon Eruygur u ne kadar tanıyon Balbayı ne kadar tanıyon.. Perinçek savunmuyorsun ama Balbayı savunuyorsun.. Bence sen saçmalamaya başladın artık..

ULUSALCI
07-01-2008, 13:22
Slogan atmak için kendi sitenizi kullanabilisiniz :-*

Yorum kurallara aykırı olduğu için silinmiştir.

Hüdaverdi

ULUSALCI
07-01-2008, 13:22
Atatürk köşesi ayrı bir bölümde :-*

Yorum gereksiz,konuyla alakasız bulunduğu için silinmiştir.

Hüdaverdi

Mcht_Ln
07-01-2008, 13:26
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah yapılan operasyonlardan bilgisinin olmadığı yönündeki haberleri yalanladı.

Konuya ilişkin CİHAN muhabirine açıklama yapan Aykut Cengiz Engin, "Ben operasyonun başsavcılığın talimatı ile yapıldığı yönündeki bilgileri düzelttim. Operasyon, benim talimatımla değil, soruşturmayı yürüten savcıların talimatıyla gerçekleşmiştir. Basın mensupları benden operasyonla ilgili bilgi istediler. Ben de şu anda detaylı bilgi olmadığını, ama araştırıp gerekirse açıklama yapabileceğimi söyledim." dedi.

Bilgisi olmadığı ve konuyla ilgili araştırma başlatacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Başsavcı Engin, soruşturmayı yürüten savcıların yoğun bir mesaide çalıştığını, bu nedenle bugün herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti.

parabol
07-01-2008, 13:27
Haah bir ulusalcımız eksikti o da gelmiş tam olduk ;)

Hala faşizm faşizm...faşizm mi kaldı allah aşkına...Hem eğer ki akparti de faşistse artık söyleyecek söz bulamıyorum siyasi terimlerin anlamlarından yoksunsunuz demektir...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:28
Ergenekon operasyonu kapsamında bu sabah Ankara'da gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün ATO'ya getirilirken konuştu. İşte Aygün'ü sözleri:

Ankara'da düzenlenen Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, gözaltınıa alınması ile ilgili açıklamasında "Atatük'ü sevmekle suçlanıyorum" diye konuştu...

Öte yandan gözaltında bulunan Sinan Aygün polis nezaretinde ATO'ya getirildi.

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 13:30
İlk kelimeleri yine Atatürk ağızlarına anmak yine Atatürk ün arkasına sığınmak. Korkaklar...

ULUSALCI
07-01-2008, 13:33
İlk kelimeleri yine Atatürk ağızlarına anmak yine Atatürk ün arkasına sığınmak. Korkaklar...

Sen aklın sıra bana demokrasi dersi mi veriyorsun. Faşizmin kelime anlamını bilmeyen sensin. (Kurduğunuz cümlelere dikkat edin -bölüm sorumlusu-) İNŞAllah Ak Parti KAPATILACAK VE TAYYİP TEN KURTULACAĞIZ. SİZİN DE SONUNUZ GELDİ.

[/b]

parabol
07-01-2008, 13:36

Sen aklın sıra bana demokrasi dersi mi veriyorsun. Faşizmin kelime anlamını bilmeyen sensin. Ak Parti FAŞİZMİN ALLAHIDIR. İNŞAllah Ak Parti KAPATILACAK VE TAYYİP TEN KURTULACAĞIZ. SİZİN DE SONUNUZ GELDİ.

[/b]

:D ay bu çok komikti...ilk defa bir tartışmada sululuk yapıyorum kusurabakmayın ama ne yapayım komikti...

Pardonda arkadaşım ülkenin yarısından kurtulman gerekçek bu durumda...afedersinde nereye sokcaksın bu %47 yi...

Mcht_Ln
07-01-2008, 13:42
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Başkanı Adnan Türkkan da, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

tayyipleyiz
07-01-2008, 13:44

Sen aklın sıra bana demokrasi dersi mi veriyorsun. Faşizmin kelime anlamını bilmeyen sensin. (Kurduğunuz cümlelere dikkat edin -bölüm sorumlusu-) İNŞAllah Ak Parti KAPATILACAK VE TAYYİP TEN KURTULACAĞIZ. SİZİN DE SONUNUZ GELDİ.

[/b]

Seviyenden aşağısı yok biliyormusun. Bilmiyorsan, bilmediklerin bildiklerin yanında bilinmeyenler olarak sırıtıyor. Çok bilgilendirici bir mesaj oldu bu değil mi? :)

politikaci
07-01-2008, 13:45
kim kan ter içinde hesap verecek kim yanacak ozaman görüceksiniz siz

Mcht_Ln
07-01-2008, 13:46
Biri bu arkadaşa yolu göstersin.Saçma sapan şeyler yazıp duruyor.Ne sanıyorsa kendini zavallı.. :)

tayyipleyiz
07-01-2008, 13:49
Gereksiz "yobaz" gerekli görülen yere iadesiz fakat taahütlü olarak gönderildi arkadaşalar. Devam edebiliriz. :)

dilek
07-01-2008, 13:49
birilerinin canı yanmaya başladı ki sesleri çıkmaya başladı.
daha durun bu birşey değil ;)

hipermuhafazakar
07-01-2008, 13:53
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Başkanı Adnan Türkkan da, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

He şu CHP'nin Cumhuriyet Gazetesinin finanse ettiği türban yasağının kaldırılmaması için kampüs kampüs gezidirlen GÖSTERİ A.Ş değil mi o ?? TA KENDİSİ :-*

CUMHURİYET/ATATÜRKÇÜ TAKİYYELİLERİN ANKARAYI TEKRAR WASHİNGTON'A TESLİM ETME HAYALLERİ SUYA DÜŞÜYOR YAZIK :D :D

Mcht_Ln
07-01-2008, 14:04
"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy şubesi eski başkanlarından Birol Başaran'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ADD de Kadıköy şube başkanı Coşkun Gürel olayı basından öğrendiğini söyleyerek 'Şu anda eski başkanlarımızdan Birol Başaran'ın gözaltında olduğunu biliyoruz başka gözaltı yok' dedi.

Birol Başaran, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi tarafından 04-13 Şubat 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 'Hukuk ve Siyaset Okulu' başlıklı konferansta demokratik düzeni hedef alan korkunç açıklamalar yapmıştı.

Gözaltına alınan Birol'un konferansta "Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum. hukukun bazı durumlarda askıya alınabileceğini" ifade etmişti. Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran'ın aynı zamanda 2001 yılında CHP Genel Başkanlığı'na da aday olduğu biliniyordu.

NetinRuhu
07-01-2008, 14:05
Zararlı Bu Add çocukları uzak tutmak lazım

Hüdaverdi
07-01-2008, 14:07
http://www.habereditor.com/images/news/13627.jpg

Ayrıntılar birazdan...

Mcht_Ln
07-01-2008, 14:10
Hüdaverdi senden önce davrandım.Bu haberleri koymuştum. ;D

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 14:58
Erol Mütercimler de gözaltına alındı

Yazar Erol Mütercimler'in de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Gözaltılarla ilgili son bilgiyi Başbakan verdi: ''20 kişi gözaltında 4 kişi aranıyor''

Yazar Erol Mütercimler'in de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği son dakika bilgisine göre 20 kişi gözaltına alındı 4 kişi aranıyor.

Dr. Erol Mütercimler kimdir?

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/20370.jpg

(d. 1954, Kars), Türk yazar, araştırmacı ve televizyon programcısıdır.

Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars'ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul'da geçti.TC.MEB İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA PLEVNE LİSESİ mezunudur.İ.Ü. Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri'nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya'ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı, "Çokkültürlülük" konusundaki doktora alan çalışmasını Avustralya'da yapıp, akademik çalışmasını İ.Ü. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye'ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede (Yeditepe, İstanbul Ticaret, Doğuş,İstanbul Aydın) Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir. Şu anda Habertürk kanalında Aynanın Arkası ve Komplo Teorileri adlı haber programını yapmaktadır. Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryolarının yanı sıra on kitaba imza atmıştır. Son olarak Suna adlı sinema filminde 68 kuşağından bir karakteri canlandırmıştır.

şu anda Ontvhaber.com isimle web televizyonunda program yapmaktadır

Haber7

NetinRuhu
07-01-2008, 14:58
daha çok alınacak şahsiyet var desenenize

ülkem
07-01-2008, 15:32
hayret bişey adamlar çıkıp ak partiyi eleştiriyorlar..kel alaka..dokunulmaz olduklarını sanıyorlardı heralde ???

ak partiyi elestirmek yasakmı ne oldu diktatörlü gemi yöneliyorsunuz? Zaten bu yaptıgınız diktatörlükten farkı yok yakında internette sizi elestirenleride ergenekona alırsınız bakarsınız yarın kapıma polis gelmis bende ergenekoncuyum

bunlar bittiginizin isaretirdir gecmis olsun

Hüdaverdi
07-01-2008, 15:33
Bittik,geçmiş olsun arkadaşlar :)

ENGİNEER
07-01-2008, 15:38
Haberlerde gözaltına alınanları dinliyorum tam komedi..

Yazar
OrGeneral
Tümgeneral
Ülkücü Ocağı başkanı
İşçi partisi gençlik lideri
Hukukçu
Avukat
Gazeteci
...

Şimdide Turhan Çömez ve Sabih Kanadoğlu aranıyormuş :)

Yazıklar olsun bu ülkeyi el birliğiyle mahvetmişler bugüne kadar!

ülkem
07-01-2008, 15:42

Yazar
OrGeneral
Tümgeneral
Ülkücü Ocağı başkanı
Hukukçu
Avukat
Gazeteci
...

Daha iddaname yok sucları kesinlesmemis nasıl bu kadar emin konusuyorsun?

ENGİNEER
07-01-2008, 15:43
Önceki soruşturmalardan biliyorum :)

tayyipleyiz
07-01-2008, 15:44

ak partiyi elestirmek yasakmı ne oldu diktatörlü gemi yöneliyorsunuz? Zaten bu yaptıgınız diktatörlükten farkı yok yakında internette sizi elestirenleride ergenekona alırsınız bakarsınız yarın kapıma polis gelmis bende ergenekoncuyum

Bitmişlik ifadesi, yeniden doğuşun simgesi sanki; Düştüğü yerden kalkan bir yiğit, Düştüğüne üzülmez, kalktığına sevinir. Sizin düştüğünüz durum, avuntu sanki ...

Siz kendinizi avutmaya devam edin. Bot boyamaya devam! ;)

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 16:27
ATO'dan esrarengiz silah iddiası

'Ergenekon'dan gözaltına ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ofisindeki tuvalette bozuk olan şofbenin tamiri sırasında gizlenmiş Glock marka bir tabanca bulundu!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına ATO Başkanı Sinan Aygün'ün 10 Nisan 2008 tarihinde ofisindeki tuvalette bozuk olan şofbenin tamiri sırasında gizlenmiş Glock marka bir tabanca bulunduğunu açıkladı.

Gürgür, ATO'da yaptığı açıklamada, Aygün'ün ATO'daki çalışma ofisinin arka odasındaki tuvalet kısmında bulunan şofbenin bozulması üzerine tamirci çağrıldığını anlattı.

Tamircinin tamirat işlemini yaparken bir Glock marka tabancanın yere düştüğünü ifade eden Gürgür, bunun üzerine olaydan 10 Nisan Polis Karakolu'nun haberdar edildiğini bildirdi.

Aynı gün saat 18.30'da gelen emniyet görevlilerinin tabanca ile ilgili tutanak tuttuklarını anlatan Gürgür, halen bu olayla ilgili Emniyetten kendilerine ulaşan bir açıklama olmadığını söyledi.

''Tabanca nedir? Bir eylemde kullanılmış mıdır? diye açıklama gelmedi'' diyen Gürgür, ancak bu olayın son derece ilginç olduğunu söyledi. Gürgür, şunları kaydetti:

''Bu tabancayı oraya koyan Sinan Aygün olamayacağına göre, onun dışında da bu alanı başka kullanacak insan olmayacağına göre, bu tabanca oraya kimin tarafından ve ne amaçla yerleştirildi?

Eğer o gün tesadüfen şofben bozuk olmasaydı, tamirci bu tamiri yaparken bu tabanca oradan düşmemiş olsaydı işte şimdi burada yapılacak olan araştırmada tabanca elbette bulunacaktı ve doğal olarak bu tabancanın Sinan Aygün tarafından oraya konulmadığını anlatmak mümkün olmayacaktı.

Olay son derece ilginç ve düşündürücüdür. Bu olayı herkesin düşünmesini özellikle isterim.''

AA

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 16:28
Gözaltılar Antalya'ya sıçradı

Ergenekon operasyonu Antalya da sıçradı. Operasyon kapsamında 2 işyeri ve 1 eve baskın düzenlenirken 1'i emekli albay 2 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyon sonucunda 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan birisinin askeriyeden emekli Albay Osman G., diğerininse A.U. isimli sivil bir vatandaş olduğu belirlendi.

Antalya Emniyeti ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde bulunan bazı evraklarında zapt edilerek kayıtlara geçtiği öğrenildi.

haber7

LüGaT
07-01-2008, 16:31

Yazar
OrGeneral
Tümgeneral
Ülkücü Ocağı başkanı
Hukukçu
Avukat
Gazeteci
...

Suçsuz oldukları konusunda emin olanlar başkaları. Hani yarasalar ;)

AK_Türk
Ak Parti ataga gecti, öcümüzü alıyoruz :D

ENGİNEER
Hepsinin işi bitiyor sıçraya sıçraya ne kadar varsa hepsi alınsın..Tutuklanmasalar bile artık rahat at koşturmayacaklarını anlasınlar ve aklında darbe planları olanlar ayağını denk alsın...

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 16:32

Yazar
OrGeneral
Tümgeneral
Ülkücü Ocağı başkanı
Hukukçu
Avukat
Gazeteci
...

Şu isimleri duyunca insan nerede yaşıyoruz diyor. Bu ülke ne haldeymiş diyor..

Hüdaverdi
07-01-2008, 16:44
ADD'den iki gözaltı haberi daha

Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi Başkanı emekli Albay Coşkun Gürel, eski şube başkanı Birol Başaran'ın ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ADD Kadıköy Şubesinde yaptıkları arama sürüyor.

Derneğin Avcılar Şube Başkanı Murat Demir, Zeytinburnu Şube Başkanı Ümit Doğruyol, Bakırköy Şube Başkanı Servet Deniz, Bağcılar Şube Başkanı Mehmet Bekar, Bahçeşehir Şube Başkanı Mustafa Karakaya, Hadımköy Şube Başkanı Aslan Yiğit ve ADD Genel Merkezi Bilim Danışma Kurulu Üyesi Ümit Ülgen, destek vermek üzere Kadıköy şubesine geldi.

Arama yapıldığı sırada binanın önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kadıköy Şubesi Başkanı emekli Albay Coşkun Gürel, ADD Genel Başkanı Şener Eruygur'un gözaltına alındığını televizyondan öğrendiklerini söyledi.

Terörle mücadele ekiplerinin evrak ve bilgisayarlarda inceleme yaptıklarını anlatan Gürel, ''Derneğimizin yasa dışı herhangi bir eylemi yoktur. Özgün düşünceleri ve bunu genç kuşaklara aktaran yasaları en iyi şekilde uygulayan bir derneğiz. Herhangi bir şey çıkacağını ummuyorum'' dedi.

Gürel, eski Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran'ın da bugün gözaltına alınanlar arasında bulunduğunu bildirdi.

EMEKLİ ORGENERAL HURŞİT TOLON, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, sağlık kontrolünden geçirildi.

Tolon, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Tolon, Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden ayrıldı.

Tolon, adliyeden ayrılışı sırasında ''Bir açıklama yapacak mısınız?'' şeklindeki soruya, ''Hayır'' yanıtını verdi.

Hurşit Tolon'un avukatı Ahmet Çörtoğlu, sabah saat 08.00'den bu yana ev araması yapıldığını ve evden adliyeye geldiklerini belirterek, ''Tolon'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ile gözaltına alındığını'' söyledi.

Çörtoğlu, ''Güvenlik güçleri son derece saygılı ve hassas bir şekilde yasalara uyarak, Hurşit Bey'in evinde arama yaptılar. Aramada elde ettikleri verileri topladılar. Şimdi kendisini de Emniyete, herhalde İstanbul'a götürecekler'' diye konuştu.

AK_Türk
07-01-2008, 18:33

Kim bitecek gorecegiz

Berika
07-01-2008, 19:26

bu konuyla o konunun alakası yok.sizler herşeyi ak partiyle ilişkilendiriyorsunuz.bu insanlar her türlü suçu işlemişlerse,ülkeyi mahvetmeye çalışmışlarsa bunda ak partinin ne günahı var :) tabii en önemli işiniz ak partiyi eleştirmek...buyrun eleştirin...git gide batıyorsunuz..ben de size sadece acıyorum!!!!!!!

LüGaT
07-01-2008, 19:36
Hakikaten ya, duyan da bu üğlkede periyodik olarak darbe oluyor zannedecek. Arkadaşlar yapmayın ya, Mars Cumhuriyetin'de darbenin esamesi mi var Allah aşkına ?

Zalimlerden insanlara çektirdiklerinin öcü alınacak, rahatsız olmak isteyen olsun, gerçeği "göremeyeceksiniz"

Hüdaverdi
07-01-2008, 19:41
Aynı kandayız(!)),aynı topraktayız(!),ne gariptir aynı toprağı paylaştığımız kişiler kendi kanlarından(!) olan başı örtülü bacılarımızın ablalarımızın okumaması için ellerinden gelip camii duvarına işiyorlar,saldırıyorlar,linç etmeye kalkışıyorlar,dinimiz hakaret edip peygamberimize sövüyorlar.
Gözaltına alınanlara destek verenler ortada.
Kanı bozuklarla bizim kardeşimiz değildir asla.
Bir metre kare toprak dahi haram onlara.

Hüdaverdi
07-01-2008, 19:54
Peki ya o çok değer verdiğiniz sıkmabaşlı ablalarınızın bacılarınızın dini duygularını sömürerek ,dini kendi siyasetlerine alet ederek bir yere gelenler ?! onlara söz yok değil mi ?!
" Dinimize Hakaret edip sövenler bizden "değildir " " bugün gözaltına alınan bizim savunduğumuz adamların kaçı din bir zehirdir dediğini gördün kaçının Peygamberimizi aşağıladığını !!!
Başkalarının ettiğini onlar etmiş gibi gösteremezsiniz '!
Gösterirsenizde ben de sizi tayyip 'in malum sözlerine tabi tututup onlar gibi kapatılmaya yüz tutarsınız .Yorumlarınıza dikkat edin
Başörtüsü takan insanlara 'sıkma baş' diyerek seviyesiz olduğunu ispatlaman gereksiz bacım,bunu anlıyoruz hal ve hareketlerinden :-*
Başörtüsü takan bacılarımızın duygularını sömüren,dini kendi siyasetlerine alet edenler chplilerdir.Bir önceki seçimlerde 'başörtüsü takan bacılarımızdan oy istiyorum bu sorunu çözücem' diye başbakanımız değil chp lideri dennis baykaldır.Dini siyasete alet eden başbakanımız değil 'dinde bizim millette' diyen deniz baykaldır.Sokakta başörtüsü dağıtan chplilerdir.Elbet başörütüsü takan ve dini siyasete alet edenlere sözümüz var,biz bunu sandık başına saklıyoruz :-*
Gözaltına alınanlara destek verenlere göz atmanı tavsiye ederim ;)

Kırık_Çocuk
07-01-2008, 19:57
Fellah ne demek yani nickin ne anlama geliyo?

LoNeLiNeSS
07-01-2008, 21:00
7 kişi uçakla İstanbul'a getirildi

'Ergenekon soruşturması' kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 7 kişi, şuanda Atatürk Havalimanı'na getirildi. Zanlılar uçak içerisinde bekletiliyor..

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı üzerine, ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Hamza Demir, Kemal Aydın ve Neriman Aydın, Ankara Terörle Mücadele ekipleri tarafından sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak gözaltına alınmıştı.

Onları Ankara'dan İstanbul'a getiren uçak Atatürk Havalimanı'na indi.

hipermuhafazakar
07-01-2008, 21:51

Yazar
OrGeneral
Tümgeneral
Ülkücü Ocağı başkanı
Hukukçu
Avukat
Gazeteci
...

delirtmeyin adamı be .. neden bugüne kadar iddianame hazırlanmadı ÇÜNKÜ ELLERİNDE YÜZLERCE BELGE OLDUĞUNDAN SÜREKLİ YENİ KİŞİLERE ULAŞILDIĞINDAN, DİNLEMELERE YAKALANDIKLARINDAN..ZATEN NE OLDUKLARI BELLİ MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN KUYUSUNU KAZAN SATILMIŞ ŞEREFSİZLER HEPSİ

Sen daha azgın azınlığın gözüyle beyniyle bakmaya devam et

tayyipleyiz
07-02-2008, 01:47
Aynı kandayız(!)),aynı topraktayız(!),ne gariptir aynı toprağı paylaştığımız kişiler kendi kanlarından(!) olan başı örtülü bacılarımızın ablalarımızın okumaması için ellerinden gelip camii duvarına işiyorlar,saldırıyorlar,linç etmeye kalkışıyorlar,dinimiz hakaret edip peygamberimize sövüyorlar.
Gözaltına alınanlara destek verenler ortada.
Kanı bozuklarla bizim kardeşimiz değildir asla.
Bir metre kare toprak dahi haram onlara.

Peki ya o çok değer verdiğiniz sıkmabaşlı ablalarınızın bacılarınızın dini duygularını sömürerek ,dini kendi siyasetlerine alet ederek bir yere gelenler ?! onlara söz yok değil mi ?!
" Dinimize Hakaret edip sövenler bizden "değildir " " bugün gözaltına alınan bizim savunduğumuz adamların kaçı din bir zehirdir dediğini gördün kaçının Peygamberimizi aşağıladığını !!!
Başkalarının ettiğini onlar etmiş gibi gösteremezsiniz '!
Gösterirsenizde ben de sizi tayyip 'in malum sözlerine tabi tututup onlar gibi kapatılmaya yüz tutarsınız .Yorumlarınıza dikkat edin

Hangi aydından bahsediyorsunuz ? Onlar sizin aydınlarınız ... Bizim olmadı, olmayacak da ... Aydın kelimesini de bir sen araştır istersen. TDK ile felah sorgulayacağımıza, aydın yaftası ardından ergenekonculuk oynayanlar için bir araştırma yap istersen. Bakalım aydın kimmiş. dayatmacı cuntacılar mı?

LoNeLiNeSS
07-02-2008, 02:08
Ergenekon tutanağı 4 milyon sayfa

Ergenekon soruşturmasının iddianamesinin hafta sonuna kadar mahkemeye sunulması bekleniyor. İddianame 4 milyon sayfa olarak hazırlandı.

Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşamasına geldiği, hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği bildirildi. Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Beşiktaş Adliyesi'nde görev yapan İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından bir yılı aşkın süredir devam eden soruşturma tamamlanma aşamasına geldi. Söz konusu soruşturma ile ilgili iddianamenin şu an itibariyle görevliler tarafından yargı organlarınca kullanılan bilgisayar sistemi olan UYAP'a kaydedildiği öğrenildi.

Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, katıldığı bir haber bülteninde iddianamenin 4 milyon sayfa olarak hazırlandığını söyledi.

EK İDDİANAME

İddianamenin, bu işlemin bitmesinin ardından hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği kaydedildi. Soruşturma çerçevesinde dün gözaltına alınan kişilere ilişkin daha sonra gerek görülürse ek iddianeme hazırlanabileceği belirtildi. Soruşturmayı yürüten savcılar, ayrıca Sedat Peker, Kürşat Yılmaz, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay, "Danıştay Davası" sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’ın da bulunduğu birçok kişinin "şüpheli" olarak, Alaattin Çakıcı ve Ali Avni Balkaner’in de aralarında bulunduğu kişilerin "tanık" olarak bilgisine başvurmuştu.

49 TUTUKLU

Ergenekon kapsamında ilk olarak emekli Astsubay Oktay Yıldırım ve gecekondu sahibi Mehmet Demirtaş, Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk tutuklandı. Bu kişiler dışında emekli tümgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partinin genel sekreteri Nusret Senem, Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli binbaşı Fikret Emek’in de yer aldığı 45 kişi daha tutuklanmıştı.

haber7

Berika
07-02-2008, 02:10
maşallah ;D ;D

MertcAn_1903
07-02-2008, 03:17
Şimdi medya başlayacak çığırtkanlığa [hatta başladılar bile] bu insanlar Akp karşıtı olduğu için içeri alındı gibilerinden ama nafile :)

Kendileri çalıp kendileri söyleyecekler.

Bu vatana ihanet eden bunun bedelini en ağır şekilde ödemeli !