fatih kısaparmak balon baskılı balon Ankara'da ulaşımda 1 kuruşluk indirim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da ulaşımda 1 kuruşluk indirim

redyellow
08-24-2009, 22:08
Ankara'da ulaşımda 1 kuruşluk indirim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara 9. İdare Mahkemesinin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı doğrultusunda, EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücretini 1,40 liradan 1,39 liraya, tekli binişlerde ise 1,70 liradan 1,69 liraya indirdi.

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, yaptığı açıklamada, UKOME'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıyla ulaşım ücretlerini yeniden belirlediğini bildirdi.

Ankara (http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/) Büyükşehir Belediyesinin daha önce yaptığı ulaşım zammına, Tüketici Dernekleri Federasyonunca (TÜDEF) “Yürütmenin durdurulması ve zammın iptali” talebiyle dava açıldığını anımsatan Ulu, Ankara (http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/) 9. İdare Mahkemesinin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı kapsamında, “mahkeme kararına uyarak
ulaşımda indirime gittiklerini” söyledi.

Toplu taşımacılık hizmetinde özellikle otobüslerin zararına çalıştığını ifade eden Ulu, şu bilgileri verdi:
“15 Ekim 2008 tarihinde EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1,40 liraya çıkarılmış, özel halk otobüsleri, minibüsler ve tekli binişlerde ise ücret 1,70 lira olarak belirlenmişti. UKOME'nin son aldığı kararla çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1,39 liraya, özel halk otobüsleri, minibüsler ve tekli binişlerde ise ücret 1,69 liraya indirildi.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12337470.asp?gid=229

Hayırlı olsun, müthiş indirim yapmışlar!!!

http://www.hurriyet.com.tr/p/newsDetail/spacer.gifhttp://www.hurriyet.com.tr/p/hp/spacer.gif

fetö
08-25-2009, 00:07
Allah (c.c) razı olsun.
Melih başkana laf atanlarada kapak olsun.

çalıkuşu
08-25-2009, 00:50
komik bi indirim olmuş.böyle indirim yapılıp milletle dalga gecer gibiolmuş en iyisi yapılmayıp aynı durum devam edilmesiydi

rikopasa
08-25-2009, 18:03
Akaryakıta yapılan zamların yanında çok komik, resmen makara yapıyorlar.

xhidayet
08-25-2009, 18:07
Bu konu "komik" bölümüne açılmalıydı...:):):)

LeyaL
08-25-2009, 18:10
Azla yetinmeyen çoğu bulamazmış :hihi2:

redyellow
08-25-2009, 23:24
komik bi indirim olmuş.böyle indirim yapılıp milletle dalga gecer gibiolmuş en iyisi yapılmayıp aynı durum devam edilmesiydi

Aynısını devam edemezlerdi, çünkü mahkeme 1700 olan fiyatı iptal etti.

melih bey de bakın ben mahkemenin kararını uyguluyorum diye böyle müthiş bir buluş yapmış!!!

Gerçekten hiç yakıştıramadım melih beye.

Madem indirim yapıyorsun hiç olmazsa 1.600 vs. de.

Dalga geçer gibi davranmak melih başkana hiç yakışmadı.

Bugün metroyo bindim, bir kaç binişten sonra artan 4 kuruş:) tabi o bi işe yaramıyor.

Kart alırken yine 1.700 (çoklu da 1.400) alıyorlar, ama makineden geçerken 1.69 (çoklu da 1.39) kesiliyor 0,1 kuruş artmış görünüyor:)

Supraliminal
08-25-2009, 23:28
1 kuruş tek biniş ücretinde az gibi gözüksede.
Ankara günde 100 binlerce biniş olduğuna göre 1 kuruş ne kadar ediyormuş hesaplayın.
Atıp tutmakla olmuyor.

redyellow
08-25-2009, 23:54
bjektif;660931']1 kuruş tek biniş ücretinde az gibi gözüksede.
Ankara günde 100 binlerce biniş olduğuna göre 1 kuruş ne kadar ediyormuş hesaplayın.
Atıp tutmakla olmuyor.

Bugün 10lu bilet aldım.

14 TL ödedim.

Üstünü vermediler.

Yani 1 kuruş kağıt üzerinde inmiş görünüyor ama uygulamadı 1 kuruş iadesi yok.

Evet yüzbinlerce biniş iniş oluyor hepsini toplayınca 1 kuruş 1 kuruş büyük para olur ama bu 1 kuruşun geri dönüşü yok ki...

10 luk bilet aldığım zaman 10 kuruşu bana ödemeleri lazım ama ödemiyorlar.

Yani atmıyoruz burda bir gerçekten bahsediyoruz sayın objektif.

Supraliminal
08-25-2009, 23:59
Bugün 10lu bilet aldım.

14 TL ödedim.

Üstünü vermediler.

Yani 1 kuruş kağıt üzerinde inmiş görünüyor ama uygulamadı 1 kuruş iadesi yok.

Evet yüzbinlerce biniş iniş oluyor hepsini toplayınca 1 kuruş 1 kuruş büyük para olur ama bu 1 kuruşun geri dönüşü yok ki...

10 luk bilet aldığım zaman 10 kuruşu bana ödemeleri lazım ama ödemiyorlar.

Yani atmıyoruz burda bir gerçekten bahsediyoruz sayın objektif.

Estağfurullah o atıp tutmakla olmuyor lafımı geri alıyorum.

Ama o 10 kuruşu vermiyorlarsa hem onlarda hata hemde istemeyende :).
Siz isteyiverin versinler.;D;1
Selam ile

redyellow
08-26-2009, 00:35
bjektif;660949']Estağfurullah o atıp tutmakla olmuyor lafımı geri alıyorum.

Ama o 10 kuruşu vermiyorlarsa hem onlarda hata hemde istemeyende :).
Siz isteyiverin versinler.;D;1
Selam ile

Öncelikle o kelimeleri geri aldığınız için teşekkürler, size bu yakışırdı.

Fakat para üsstünü isteme konusunda ben sizi istanbulda biliyorum, doğru mu?

Geçenlerde istanbula gezmeye gittik ailemle.

Belediye otobüsüne binmeden önce aşağıda sordum, biletim (akbil midir nedir ondan) yok, para da alınıyor mu diye, evet şoför alıyor dediler.

Bir kaç kere halk otobüsüne binmiştim, hepsinde 1,5 lira ödemiştim.

Belediye otobüsüne binince de 1,5 bekledim, aaaa şoför kardeş kendi akbilini kullandı diye 1,7 lira aldı.

Sizden istirhamım şudur:

Ben ankarada para üstünü istemeyimde, siz istanbulda gidin bir kaç kere belediye otobüsüne binin ve şofördün 1,7 ne demek kardeşim, 1,5 otobüs fiyatı, ver paramı deyin:)

Siz deyin, eğer olur kardeş buyur paranın üzerini derlerse, bende ankarada isteyim:)

fetö
08-26-2009, 03:12
Atıp tutmakla olmuyor.

Senin için hesapladım kardeşim.
1000 kere bassak 10TL kârâ geçiyoruz da kağıt üzerinde.
O 1 kuruşu veriyorlar bizde kumbarada biriktiriyoruz ya.

xhidayet
08-26-2009, 13:01
Atıp tutmakla olmuyor.

'Yanlış' a YANLIŞ demekte bir erdemdir kardeşim..:( Ciddi ciddi halk tiye alınmış..:(???

redyellow
08-26-2009, 16:01
'Yanlış' a YANLIŞ demekte bir erdemdir kardeşim..:( Ciddi ciddi halk tiye alınmış..:(???

Harikasınız, tebrik ederim. İnşaallah hepimiz "yanlışa YANLIŞ deme erdemine sahip" insanlardan oluruz.

saygıyla.