fatih kısaparmak balon baskılı balon Aptalmısın Namaz Kılsana // Sagopa :) - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aptalmısın Namaz Kılsana // Sagopa :)

Seyyah
07-08-2011, 02:55
...

xbIlmMtD8NU&feature=related

...

Tarantula_
07-08-2011, 03:15
Sagoyu severm fakat şu değerlendirmesiyle yani ülkede aptallarda beyinsizler kaldı değerlendirmesiyle aziz nesinden, müjdat gezenden, uğur dündardan ya da chp zihniyetinden ne farkı kaldı ? Hakaretin her türlüsüne karşıyım ucu nereye dokunursa dokunsun biri çıkıpta halka beyinsiz diyemez...

Hüdavendigâr
07-08-2011, 03:17
ne sagopaymış hacı forumun gündemine oturdu adam ;D

İntifada
07-08-2011, 03:31
he ya :)
bu kadar aklı basıyor disslere cevap atsın :D

Hüdavendigâr
07-08-2011, 03:37
yok abi bu zat dava etmeyi tercih ediyor ;D

Hüdaverdi
07-08-2011, 03:42
Adamıma laf yok banlarım direk ;D

İntifada
07-08-2011, 03:45
;D;D;D
ama hakkı savunmuş Allah razı olsun...

BeldeiTAYYIBe
07-08-2011, 03:56
Dobra adammis vesselam...

Rock, rap derken mücahit oldu cikti.

Tarantula_
07-08-2011, 03:58
Bu üslupla bir yere varılmaz sadece zaten antisempati duyanları daha da kutuplaştırır hiç yararlı bulmuyorum, hakaret ne zamandır dopralık olduk vesselam...

Hüdaverdi
07-08-2011, 03:59
Aferin hizaya gelin sagopa dinleyin ;D

İntifada
07-08-2011, 04:06
dinlemeyin bişeye benzemiyo zaten...

BeldeiTAYYIBe
07-08-2011, 04:17
Bu üslupla bir yere varılmaz sadece zaten antisempati duyanları daha da kutuplaştırır hiç yararlı bulmuyorum, hakaret ne zamandır dopralık olduk vesselam...

Hakareti babinda demedim...
Hani bir yerde yogaya deginiyor ya...millet alismis entel takilmaya...namaz hakkinda söyledikleri dobraca.
Uslub hakkinda dogrusun.
Heyecanina vermelimi desem...

Cihan_ŞümuL
07-08-2011, 13:22
bütün beyinler yurt dışında.beyinsizler burda kaldı...

wow...

Seyyah
07-09-2011, 00:24
Sevigi Tarantula kardeşim,
Rap rep zıp zip benim umrumda olmaz, rağbete mazhar olan türler belirli dönemlerde değerlenir veya unutulur önemli olan konu ise cihad kavramıdır,
Cihad sadece kılıçla yapılmaz sizlerinde bildiği gibi.
Şimdi diyeceksin ki Sagopa cihad mı yapıyor?
Açıklayayım;
İlluminati'nin en büyük silahı sence nedir?
Askeri güçlerimi?
Hayır, Medya - Hollywood - Müzik.
Madonna, Rihanna, Lady Gaga vs. gibi sarkıcıların sözlerini incele bakalım,
Şeytanı dolaylı olarak öven, subliminal mesaj içeren, materyalizm ve hedonizm'e kanalize eden türlü türlü mesajlar...
Peki bu adamlar neden bu yolu kullanıyor?
Beyin alanında ciddi araştırma yaparsan özellikle şuur altı limbik beyin, korteksler hakkında, gençleri yönlendireceksen bilinç altlarına çalışman lazım bunun içinde hafızanın kalıcılığı için duygulu anlarda etkileşim kurman lazım.
Müzik bunu sağlıyor, biyolojik olarakda etkiliyor.
Sagopa ya bağladıpım nokta, şu an rap denilen tür çok büyük kitlelere ulaşıyor ve böylesi bir kitle asi, genç, ince düşünen soru işaretleriyle dolu yoğrulmaya hazır beyinlerdir. Sagopa dediğimiz insanın sarkılarını zaten dinlersen empoze ettiği kavramlar Kur-an'ın emrettikleri, Allah sıfatları, Kulların yaptıı yanlışlar.
Şimdi diyorsun ki çok sert konusuyor, genelleme yapıyor. İşde burada şunu sormak lazım, ne ile neyi almaya çalışıyoruz?
Biz siyasetçi veya hatipden bahsetmiyoruz, Asi'liği temsil eden bir kanattan bahsediyoruz.
Vel hasılı bu adam çok büyük hizmetler ediyor, düşmanın silahı ile düşmanla savaşıyor, bize düşen ise Üstâdın dediği gibi;
Ellerime uzanan dudakları tepeyim, Allah diyen gel ayağından öpeyim.

Cevabı bireysel olarak algılama her ne kadar ismini öne getirsemde, amacım bu kişinin ne yaptığına farklı bir persfektifden bakmanızı sağlamak.

Seyyah
07-09-2011, 00:34
Bak mesela bir şarkısını inceleyelim, mesajlarını görelim;

Sagopa Kajmer - Ateşten Gömlek

Benim bir sırrım var açıklanmayacak kadar sır ....
Bundan çıkar hır
Patlamalar vuku bulur, dert kahır.
Sırdan geçer dilim olsa hale değer diken.
Bilmez bilen râdaan olur ben ben diken.
Ya söylersen kim anlar? Söylemezsem bağlar gamlardan ağlar. Bu yıpranışla dağılır bütün.
Doymaz SAG0 yakar tütün.
İçindeyim oyunun büsbütün.
Hayatıma musallat oldu şöhret,ün.
Karıştı yarınım, bitti dün. Tedirgin bugün
Topla, çıkar nedir sonuç? Her kıyasla dilime değer.
Bıçağa ait keskin uç. Kimdir suçlu, kimde suç?
Öylesine kibirli ki biber yakmadan bırakmaz rahat.
Yarası ağır dilimin bulamıyorum kapatacak bant!
Üzerime gelin bakın dinamit bağlı gövdeme.
Yaklaşanı uçurum uçurtma misali pimden iplerle.
Fesatlar kapıma vardılar ellerinde güllerle.
İşlerine gelmediğinde saldırdılar aynı güllerin dikenleriyle! Vurdular siyah güllelerle

Nakarat x2

Giy ateşten gömlekleri bir bir yansın üzerin!
Ve dahi kır topraktan çömlekleri zaten tedirgin halim (Ve dahi)
Bir benim bir bendim ve bir kendim ortadayım
Bitmez derdim bu hal beni yer bitirir bildim

Aklıma gelen başıma geldi.
Başım yarıldı, aşım soğudu, yine iştahsızlık elinde oyuncak etti açlığımı.
Artık kartopu oynamak istemiyorum ellerim dondu.
Türlü saklambaç oyunlarından gözlerim yoruldu.
Nerdesiniz güven abideleri (he) cesaret haylazları? Gösterin bana altmışikiden tavşan yapan hokkabazları. Belirleyin karşımda durabilecek tüm küfürbazları.
Demirden mızraplarla kırdım sazları.
Deştim böğrümden kıyamadığım hazları. Verin bana yazları İlahi merhamet sarayı; Ya Hannan! Sensin Rana, sensin Mana, sensin Rahman, sensin Canan!
Ruhum işgalden kurtulmaz, vatan infilak eder alev ateş volkan, hislerim kırık var. Püskürüyor üzerime lav! Kıvılcım korlar! Elimdeki bir avuç dolusu su ile sönmez bu yangınlar.
Ben bir sırra sahibim, hayat uykusuna yatmış.
Ben çok dosta sahiptim, güvensizlik içine batmış.
Şahit olduğum birileri mutluluğu parayla kapmış!..

Nakarat x2

Giy ateşten gömlekleri bir bir yansın üzerin!
Ve dahi kır topraktan çömlekleri zaten tedirgin halim (Ve dahi)
Bir benimdir bendim ve bir kendim ortadayım
Bitmez derdim bu hal beni yer bitirir bildim

ateşten gömlekler,
topraktan çömlekler,
ne maymundan geldin,
ne de seni getirdi leylekler,
sagoya kulak ver!

Görüyormusun milyonlarca gence empoze ettiklerini?
İşde ben buna cihad derim.
Sanırım izah etmeye çalıştığım husus daha anlaşılır olmuştur.

Seyyah
07-09-2011, 02:58
Mesela buradaki açıklamalarındanda bilgi düzeyi ve amacı hakkında
bilgi sahibi olabiliriz.

5WSgw1w8oCc

Seyyah
07-09-2011, 14:36
Ülke Tv'de Meksika Sınırı isimli programda galiba yorumcu kendisi,
cok güzel analizler yapıyor.

LRb3kq8OwfQ

ALmi´
07-10-2011, 19:07
Sago bir numara :)

Tarantula_
07-10-2011, 19:22
Sevigi Tarantula kardeşim,
Rap rep zıp zip benim umrumda olmaz, rağbete mazhar olan türler belirli dönemlerde değerlenir veya unutulur önemli olan konu ise cihad kavramıdır,
Cihad sadece kılıçla yapılmaz sizlerinde bildiği gibi.
Şimdi diyeceksin ki Sagopa cihad mı yapıyor?
Açıklayayım;
İlluminati'nin en büyük silahı sence nedir?
Askeri güçlerimi?
Hayır, Medya - Hollywood - Müzik.
Madonna, Rihanna, Lady Gaga vs. gibi sarkıcıların sözlerini incele bakalım,
Şeytanı dolaylı olarak öven, subliminal mesaj içeren, materyalizm ve hedonizm'e kanalize eden türlü türlü mesajlar...
Peki bu adamlar neden bu yolu kullanıyor?
Beyin alanında ciddi araştırma yaparsan özellikle şuur altı limbik beyin, korteksler hakkında, gençleri yönlendireceksen bilinç altlarına çalışman lazım bunun içinde hafızanın kalıcılığı için duygulu anlarda etkileşim kurman lazım.
Müzik bunu sağlıyor, biyolojik olarakda etkiliyor.
Sagopa ya bağladıpım nokta, şu an rap denilen tür çok büyük kitlelere ulaşıyor ve böylesi bir kitle asi, genç, ince düşünen soru işaretleriyle dolu yoğrulmaya hazır beyinlerdir. Sagopa dediğimiz insanın sarkılarını zaten dinlersen empoze ettiği kavramlar Kur-an'ın emrettikleri, Allah sıfatları, Kulların yaptıı yanlışlar.
Şimdi diyorsun ki çok sert konusuyor, genelleme yapıyor. İşde burada şunu sormak lazım, ne ile neyi almaya çalışıyoruz?
Biz siyasetçi veya hatipden bahsetmiyoruz, Asi'liği temsil eden bir kanattan bahsediyoruz.
Vel hasılı bu adam çok büyük hizmetler ediyor, düşmanın silahı ile düşmanla savaşıyor, bize düşen ise Üstâdın dediği gibi;
Ellerime uzanan dudakları tepeyim, Allah diyen gel ayağından öpeyim.

Cevabı bireysel olarak algılama her ne kadar ismini öne getirsemde, amacım bu kişinin ne yaptığına farklı bir persfektifden bakmanızı sağlamak.

Güzel abim kafirlerin kullandığı silahlar hakkındaki görüşleriniz ve mükayesleriniz gayet yerinde fakat şunuda belirteyim cihad'ın kuralları vardır biz cihadımızı Kur'an-ı Kerim ile meşrulaştırmak durumundayız. Sago'nun şarkı sözleri gerçekten güzel keza aruz vezniyle yazan kaç sanatçı var ki... Hele rap piyasasında tek. Benim tek takıldığım nokta söylemidir, bu tür söylemler bırakın sempati kazandırmayı zaten ülkemizde bulunan kutuplaşmayı daha da güçlendirir yani böyle hakaret içerikli sözlerle İslam'i kaide adına herhangi bir fayda sağlayabileceğine inanmıyorum abi.

Seyyah
07-10-2011, 22:08
Sen rahat ol, Sagopa dinleyen kesim de zaten çok zarif dilli kişiler değil,
nabza göre şerbet ile dikkat çekip elde ettiği başarıyı düzgün mesajlar için kullanıyor.

Üstat NFK Türkiye tarihinde en büyük cihad edenlerden birisi idi değil mi?
Peki üstâdın lisanı çokmu zarif di :)

Örn; Senin imzandaki o güzel söze bakalım;
'' Allah Tanrı'nın belasını versin. '' Şimdi burada sertlik olmasaydı ana mesaja bu kadar dikkat çekebilirmiydi?

Tanrı diyenler hata yapıyorlar ile Allah tanrı'nın belasını versin. Aslında aynı kapıya cıkıyor fakat etkileri?
İşde Sagopa'nın başarısıda orada saklı.
Dediğim gibi hedef kitlesini iyi analiz edip değerlendirmek lazım.

Tarantula_
07-10-2011, 23:38
Sen rahat ol, Sagopa dinleyen kesim de zaten çok zarif dilli kişiler değil,
nabza göre şerbet ile dikkat çekip elde ettiği başarıyı düzgün mesajlar için kullanıyor.

Üstat NFK Türkiye tarihinde en büyük cihad edenlerden birisi idi değil mi?
Peki üstâdın lisanı çokmu zarif di :)

Örn; Senin imzandaki o güzel söze bakalım;
'' Allah Tanrı'nın belasını versin. '' Şimdi burada sertlik olmasaydı ana mesaja bu kadar dikkat çekebilirmiydi?

Tanrı diyenler hata yapıyorlar ile Allah tanrı'nın belasını versin. Aslında aynı kapıya cıkıyor fakat etkileri?
İşde Sagopa'nın başarısıda orada saklı.
Dediğim gibi hedef kitlesini iyi analiz edip değerlendirmek lazım.

Güzel abim anlıyorum dediklerini bazı yerlerde hem fikirim zaten fakat dediğin gibi o kitle zarif insanlar değil biliyorum, eee bu kitle içinde inanmayan kesim yok mu elbette var işte bunlara böyle ulaşamayız vesselam, elbette doğruyu açık açık söylemekte cihad ama doğruyu daha ılımlı anlatabilir hem dinlenmeme gibi bir kaygısıda yok kemikleşmiş bir dinleyici kitlesi var başkalarınada ulaşabilmesi çok kolay ya da en küçük örnekle söyliyeyim namaz kılmayan aptaldır demesinin İslam'a hiçbir yararı yok bence zaten İslam'a soğuk bakan mesafeli duran kişiler daha da soğacak, hidayete ermeleri daha da zorlaşacak... Cihad etmiyor demiyorum ama Nam-ı Celil-i Muhammediye'yi bu üslupla yaymaya çalışmak... Şunu demiyorum: tamamen saçma, hiçbir faydası yoktur demiyorum kafirlere karşı dimdik durmak esas olandır İslam'ı açık açık savunması takdire şayan ama kaş yaparkende göz çıkarmamak lazım gelir...

Seyyah
07-11-2011, 00:11
EyvAllah kardeşim ikimizde birbirimizi anladık sanırım, yanlışları illaki var ama topyekun da ateş püskürmeyelim sonunda amacı iyi :)

Tarantula_
07-11-2011, 00:14
EyvAllah kardeşim ikimizde birbirimizi anladık sanırım, yanlışları illaki var ama topyekun da ateş püskürmeyelim sonunda amacı iyi :)

Bîlmukabele güzel abim, elbette iyi işleri var benim göğsüm kabarıyor bir müslüman olarak böyle ünlü birinin çıkıp İslam'ı anlatması müslüman kimliğiyle övünmesinden, topyekun ateş püskürmek gibi birşey olmaz asla vefasızlık, insafsızlık olur bu :) Allah hidayet eylerde İnşAllah biraz daha hassas davranır İnşAllah...

Terennüm
07-11-2011, 03:15
Otekilestirmenin farklı bir sekli.Bir insan akıllı olduğu icinmi namaz kılar? Kendisine tavsiyem Guzel dinimizi iğrenç Müziği'ne alet etmesin?

Seyyah
07-11-2011, 03:21
Otekilestirmenin farklı bir sekli.Bir insan akıllı olduğu icinmi namaz kılar? Kendisine tavsiyem Guzel dinimizi iğrenç Müziği'ne alet etmesin?

Aman be abi ultra muhafazakarsın sende, o müziği seven sayısı ilahi dinleyenlerden kat kat fazla dur ki adam iki çift kelam etsin neye özeneceğini şaşan ahir zaman gençliğine.
Adam akıllıysan namaz kıl demiyo dinin duruken meditasyona ne gerek var aklına gelmiyomu diyor.

İntifada
07-11-2011, 03:23
aslında müslümana en yakın müzik bence rap müzik...
ama sagopa kajmeri sevmiyorum...

Seyyah
07-11-2011, 03:29
Üstâdım reklamda en önemli unsurlardan birisi seçilecek olan kanaldır.
Şunu sormalıyız kendimize,
Verdiği mesaj bize uygunmu? Bence uygun.
Peki seçilen kanal ( Sagopa ) etkin mi? Popularitesini sizlerde biliyorsunuz.
O zaman bu işdeki yanlış nerde?

Önyargı ile yaklaşıyoruz farklı amaçlara engel oluyoruz bilmeden.

Bizim burada forumda 4-5 yılda yazdıklarımızdan çizdiklerimizden paylaştıklarımızdan haberdar olanların ve bundan etkilenenlerin sayısını düşün.
Ben eminim ki sagopa bir şarkısında bundan daha fazla kitleye ulaşıp etkiliyor.

Yani yaptığı müziğin tarzı hoşumuza gitmese bile amacına saygı ve destek gerekir.

İntifada
07-11-2011, 03:33
yok hacım...
ben sagopa kajmerin tarızını sevmiyorum...
bana özel bazı sebepler...
yoksa rap müzik bence dinlenecek ilk müzik türü...
en azından bellli mesajları verebiliyorsun...

Terennüm
07-11-2011, 03:34
Ilımlı Müslüman olduk,diyalogcuda olduk muhafazakar demokrat olduk yobazda olduk irticac i ı ve murtecide olduk ultra muhafazakarda sayende olduk;) Dur bakalım daha neler olacaz:)

Seyyah
07-11-2011, 03:40
Ilımlı Müslüman olduk,diyalogcuda olduk muhafazakar demokrat olduk yobazda olduk irticac i ı ve murtecide olduk ultra muhafazakarda sayende olduk;) Dur bakalım daha neler olacaz:)

Adem abi estafirullah yanlış anlama sıfat olarak değil, yorumdaki eylemi isimlendirmek istedim amacım saygısızlık değildi:saygılar:

Şunu anlatmaya çalıştım;
Efendimiz dişini misvaklardı, bunu şuan olsa dişmacunu ile yapın diyebilirdi.
Yani dinimiz tüm zamanlara uygun, yeniliğede açık olmalıyız.

Mesela bir şarkısında malum şarkıcı diyor ki;

İncecik ip üzerine koca ayaklar bindi, nefsim içine sindi.
Kirpiklerim titremekte korkularımdan, düşersem yanarım.
O kadar içime sindim ki, vinç getirsen kalkmaz başım,
Gömün burada canlı naşım,
İç çekmekten düşünmekten ağardı saçım,
Düşersem yanarım.

Gençlerimizi etkilemek isteyen darwinizm, materyalizm, hedonizm vs. felsefelerin maneviyatı yok edici etkilerin sonucu olarak milyonlarca inanmayan veya sözde inanan var.
Şimdi bu adam müzik yolu ile Ahireti Sırat köprüsünü böyle anlatıyorsa biz bunu neden tersleyelim.
Aslında anlatmaya çalıştığım buydu, muhafazakarlık kısmıda buradan türedi.

nrsbh
07-11-2011, 03:47
ben sagoyu pek sevmem rap dinlerken ceza dinlemişimdir hep... ama adamın birsürü hayranı var ve birçok gencin idolu olan birisi.... kendisini tebrik ediyorum konuşmalarından etkilenen olacaktır

Terennüm
07-11-2011, 03:48
Telefondan bu kadaroluyor.bunu derin derin konuşmak vardıya neyse Özet geceyim..islamı insanların kafasını yararak anlatmak ne zamandır tebliğ usulü oldu onu merak ediyorum?

İntifada
07-11-2011, 03:49
kafa yarmak ?

Terennüm
07-11-2011, 03:50
Aptalmisin?

İntifada
07-11-2011, 03:52
iyimisin ?

Seyyah
07-11-2011, 03:52
Abi en iyisi müsait olunca derin derin konulaşım, saatte geç oldu.
Konu basit gibi görünüyor fakat çok önemli, sebep bir şarkıcı olsada konu farklı mecralarda inşAllah müsait bir zamanda geniş çaplı tartışırız. Hadi Allah'a emanet.

İntifada
07-11-2011, 03:53
bu elemanın yaptığı rap müzikle çelişiyor...
tek sebepten söylüyorum rap müzik isyankardır statükoya karşıdır...
oysaki sagopanın yeni tarzı insanı uysallaştırmaya çalışan tasavvuf tarzı gibi...

unnamed
07-11-2011, 03:54
nurculara takılmayacağım...
adamlar diyolog der başka şey bilmezler...
Allah sıhhatli düşünce nasip etsin....

Terennüm
07-11-2011, 03:57
Bir insana namaz kılmasını tavsiye ediş usullerinden biri aptalmisin diyerek olamaz Heralde..kafa yarmadan kasıt.aptalmisin..iyiyim hemde gayet iyiyim..

Seyyah
07-11-2011, 03:57
Konuyu açtığıma pişman etmeyin arkadaşlar,
Dışına çıkmadan tartışalım.

Herkesin paydası aynı burda, pay peşine düşmeyin.

nrsbh
07-11-2011, 03:58
nurculara takılmayacağım...
adamlar diyolog der başka şey bilmezler...
Allah sıhhatli düşünce nasip etsin....

kesinlikle katılıyorum.....

Terennüm
07-11-2011, 04:01
Bu aksam nurculuğu veya diyalogu sizinle tartışmayacağım:)

İntifada
07-11-2011, 04:01
Bir insana namaz kılmasını tavsiye ediş usullerinden biri aptalmisin diyerek olamaz Heralde..kafa yarmadan kasıt.aptalmisin..iyiyim hemde gayet iyiyim..

müslüman olduğu halde huzuru elin küffarının yogasında arayan adama sorulacak çok masum bir soru bence aptalmısın...
daha oturaklısı kafirmisin onun dini ibadetinde huzur arıyorsun olmalı...

unnamed
07-11-2011, 04:04

tartışılacak birşey yok...
tüm gerçekler ortada...
yavuz ağzımdan almış lafı aynılarını ben söyleyecektim bari bir ekleme yapayım o zaman...
sadece askeri liseye gidebilmek için namazı bırakanlarıda biliyoruz biz...
o yüzden bu tür söylemlerinize alıştık....

Terennüm
07-11-2011, 04:04
Sago aptalmisin deyince hepsi namazami başlamış?

Terennüm
07-11-2011, 04:05
:)eksik biliyorsun Ebubekir..

Seyyah
07-11-2011, 04:06
Sago aptalmisin deyince hepsi namazami başlamış?
Abi neden düzmantık yapıyorsun?

unnamed
stv sayesinde başlayanlar oluyorda sago ortada olunca neden başlamasınlar...
ben ne vatandaşlar gördüm stv ve zaman gazetesi sayesinde ağlayarak namaza başlıyorlar....

nrsbh

diyalok için eşarbını açıp yurt dışına çıkan hocaları da biliyoruz... sözde müslüman kültürünü aşılayacaklarmış... he balım he öyle...

unnamed
07-11-2011, 04:07
:)eksik biliyorsun Ebubekir..

tamamla o zaman ağabey...

Terennüm
07-11-2011, 04:07
Hafif karadenizlilik varda 12den sonra duzmantikla devam ediyor:)

Hüdaverdi
07-11-2011, 04:08
x9gm79

Seyyah
07-11-2011, 04:08
Ya Ebubekirim dialog nerden çıktı şimdi bi dur da, başka konuda tartısırsın onu.

Terennüm
07-11-2011, 04:09
Sen digergamlik nedir bilirmisin? Nursabah kardesim?

İntifada
07-11-2011, 04:10
gençler olayın nurculukla hiç bir alakası yok ki ama...
adem abi hiç birşey söylemeyincede o insanların kalkıp namaz kılacağı yok...
belki düşünürler bu adam neden bize aptal dedi diye...
ama bana kalsa kafirmisin sen diye sorsa daha güzel olurdu...
öyle ya...
Ve lâ ene âbidun mâ abedtum.

Seyyah
07-11-2011, 04:10
Hafif karadenizlilik varda 12den sonra duzmantikla devam ediyor:)

Abi saygısızlık gibi algılamada sarhoş gibi konuşuyosun, kafa buluyosan bilelim yani.

nrsbh
07-11-2011, 04:12
Sen digergamlik nedir bilirmisin? Nursabah kardesim?

bilmem açıklada bilelim... hani en iyi bilenlerdensin ya...

unnamed
07-11-2011, 04:12
konu sahibi kardeşimin ricasını kıramam...
ben çekilir ağalar...

Seyyah
07-11-2011, 04:15
konu sahibi kardeşimin ricasını kıramam...
ben çekilir ağalar...
EyvAllah üstâdım,
Zaten amacını aştı bende çekiliyorum.

Terennüm
07-11-2011, 04:15
Benden öğrenme Guzel kardesim çünkü onyarglarin soyleyeceklerime manidir.güvendiğin sözüne itimat ettigin kisilere sor.nedir bu digergamlik diye

Terennüm
07-11-2011, 04:17
Şahsımın hiçbir zaman böyle bir iddiası olmadı.en iyiyi Allah bilir.

nrsbh
07-11-2011, 04:19
geç şimdi sen başkaları ugruna kendini feda etme olayını falan...cemaati ben 5 yıl sonra bi daha görcem....
üst yapı sallanıyor gardaş..

Terennüm
07-11-2011, 04:21
Rabbim o gunleride gösterir bize ama kim nereye düşer onu Allah bilir..

ALmi´
07-11-2011, 05:19
Seyyah çok güzel bir konu ve senin tarafından yapılan çok güzel yorumlar okudum. Allah razı olsun. Fakat ''anlayana'' bu kadar dil dökmek lazım abi. Yoksa sen anlatmaktan, karşında duranlar da dinlemekten sıkılacak bir yerden sonra.
Yunus Özyavuzu herkes anlayamaz, anlamak istemez, söylediklerini, tavrını vs çarpıtır durur. Sen anlattığınla kalırsın.

Beğenmeyen, sevmeyen dinlemez. Fakat kendisini dinleyene ve milyonların sevip ''üstad'' diye nitelendirdiği kişiye saygı duymak zorunda o kişiyi sevmeyip dinlemeyen kişiler. Saygı duymamak gibi bir lüksü olamaz o kişilerin.

Beğenmiyor musun? Dinlemiyor musun? Sana itici mi geliyor?
O halde beğenmemeye, dinlememeye devam etmenin yanında, burada onu sevenlerin hatrına yorum da yapma. Olsun bitsin.

serdary
07-11-2011, 12:12
Benim yorum yazacağım konulara ALmi abla yorum yapıp kapatıyor ya neyse ben de 1-2 şey söyliyeyim müsade varsa :)

Bir kere yanlış anlaşılmış. Adam "Namaz varken neden yoga yapıyorsun? Puta tapanların meditasyonlarını uyguluyorsun aptal mısın?" diyor. "Puta tapanların yaptığı gibi meditasyon yapmanın bir faydası yoktur. Namaz kılmak rahatlatır"la aralarında etki bakımından büyük farklar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca namaz kılmayanlara değil namaz yerine yoga yapanlara aptal diyor.

Ayrıca ekliyor: "Namaz kılmayana değil, önemsemeyene kızıyorum" diyor.

Bir de Sagopa Kajmer'i eleştirirken sözlerinin yanında büyümelerine önayak olduğu kişilere de bir bakıveriniz. Benim tanıdığım en güzel örnek "Sad"dır. Sad da adını Sagopa'nın "Yeraltı Kafilesi" albümüyle duyurdu ve diğer albümü de melankolia aracılığıyla duyurdu. Ve adam çok yoğun bir şekilde tasavvufi düşünce işliyor.

Ama bunları düşünürken objektif olmak gerekiyor. Ha bir de bu tür bir müziğin ulaşabileceği dinleyici kitlesinin çok çok daha büyük olduğunu akıldan çıkarmamak gerek...

Seyyah
07-12-2011, 01:59
Seyyah çok güzel bir konu ve senin tarafından yapılan çok güzel yorumlar okudum. Allah razı olsun. Fakat ''anlayana'' bu kadar dil dökmek lazım abi. Yoksa sen anlatmaktan, karşında duranlar da dinlemekten sıkılacak bir yerden sonra.
Yunus Özyavuzu herkes anlayamaz, anlamak istemez, söylediklerini, tavrını vs çarpıtır durur. Sen anlattığınla kalırsın.

Beğenmeyen, sevmeyen dinlemez. Fakat kendisini dinleyene ve milyonların sevip ''üstad'' diye nitelendirdiği kişiye saygı duymak zorunda o kişiyi sevmeyip dinlemeyen kişiler. Saygı duymamak gibi bir lüksü olamaz o kişilerin.

Beğenmiyor musun? Dinlemiyor musun? Sana itici mi geliyor?
O halde beğenmemeye, dinlememeye devam etmenin yanında, burada onu sevenlerin hatrına yorum da yapma. Olsun bitsin.

EyvAllah Sayın ablam.:saygılar:

Açık söylemek gerekirse bu konu kafamdaki imajları değiştirdi, Allah hakkı için çok şaşırdım. Lakin herşeyde bir hayır vardır hiç yokdan tecrübe ettik.