Orijinalini görmek için tıklayınız : Arınç'tan Gülen yorumu..
Duygu'Seli~
06-05-2010, 20:48
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in İsrail'in gemi saldırısı ile ilgili sözlerini, 'Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor.' şeklinde değerlendirdi.
http://www.habervaktim.com/resim/resim125177_2.jpg
(http://www.cumapazarlama.com.tr/catinfo.asp?cid=75)
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, Karamanoğlu Mehmet Bey ödülünü verdi. Arınç, ödül takdiminin ardından şöyle konuştu: "Müsbet hareket eden kazanır. Bu gemi yolcularıyla birlikte müspet hareket etti. Silah kullanmadı. Rotasını çevirdi. İçine insan ve insani yardım koydu. Gönlünde insan sevgisi vardı ama zorbalıkla karşılaştı. Ne yapabilirdik, ne yapılması lazımdı bunlar ayrı. Ortadaki hadisede zulme uğrayanlar ve onlara zulmeden zalimler var. Kazanan bu haksız düşünceye karşı insani düşünceyle yardım götürenlerdir, kaybeden zorbalar ve zalimlerdir. Bu olay karşısında Hocaefendi'nin bir konuşmasının ne anlama geldiğini bana soruyorlar. Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında, her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama zalim olmayacağız. Hiç bir zaman zulmetmeyeceğiz, haksızlıklara karşı da metanetle duracağız. Müspet hareket budur. Bu hareketi takip eden herkes Türkiye'de de dünyada da kazanmıştır. Adına enstitüler açılan, bu öğreti için parlamentolarını üniversitelerini tahsis eden dünyada yüzlerce ülke var. Ne diyor bu insan? İnsanlara ne söylemek istiyor? Hangi metodu takip ediyor? Açıyorlar, bakıyorlar, inceliyorlar altından barış ve müspet hareket çıkıyor. Bütün dünyanın takip ettiği bu sistemi biz de takip edeceğiz. Sonuna kadar müspet hareket. Bunun takipçisi olacağız ki insanlar bizim iyi niyetimize güvensinler. Bizim ortaya koyduğumuz davayı samimi olarak kabul etsinler."
CİHAN
redyellow
06-05-2010, 21:17
Katılmıyorum.
rizzelli
06-05-2010, 21:23
Sadece Arınç değil, Dışişleri Bakanımız Davutoğlu ve oradaki hükümetimizin önde isimleri de aynı görüşe katıldı.
Cihannur
06-05-2010, 22:37
Muhterem Fethullah Gülen hocaefendi yaşayan en değerli insanlardan birisidir. Fethullah Gülen vefat etmeden önce onun kıymetini bilmek ve onun fikirlerinden ve sohbetlerinden çok istifade edebilmek için gayret göstermek gerekir.
rizzelli
06-05-2010, 22:38
Yahudilerin,ateistlerin bile bu zulümde siyonist israili kınarken, ,Dininin gereğini yapmaya çalışan MAZLUM MÜSLÜMANLARI SUÇLU ÇIKARMAYA ÇALIŞAN Fetullah GÜLEN'İ VE Bülent ARINÇ'I kınıyorum.Tel'in ediyorum.Allah'a havale ediyorum.
Hocaefendi'nin israilin saldırısını kınamadığını ve Müslumanları suçlu çıkarmaya çalışan ifadelerin olduğu iddaa eden insanların vicdandan,akıldan sorunlu olduklarına kanaat getiriyorum.
Bize yakın yardım kuruluşlarına (Kimse yok mu) usülen uygun şekilde izin alın ve yardımı ulaştırın diyor.ve bunu röportajda abd deki gazete manipüle ediyor.
Önyargılarınızı,karalamalarınızı değiştireceğim gibi düşüncem yok, çünkü karaçalmayı,çarpıtmayı meslek edinenlere yapılacak fazla birşey yok.
suizanlarınızla,iftiralarınızla,yalanlarınızla başbaşa kalın.
Erhan KARACA
06-05-2010, 22:51
Katılmıyorum.
Katılmıyorsunuz abi çünkü milli görşçüsünüz açıkcası içinize sindiremiyorsunuz da denilebilir..
redyellow
06-05-2010, 23:01
Katılmıyorsunuz abi çünkü milli görşçüsünüz açıkcası içinize sindiremiyorsunuz da denilebilir..
Sen beni biliyorsun.
Burdaki bir çok insan da biliyor.
Her forumda bülent arınçı tek geçtiğimi söyledim bunun içnide bir çok tepki aldım, bana sen akplisin vs. dediler.
Bülent arınçı tek geçtiğini söyleyen bir kişi bir konuda arınca katılmıyorum deyince sindirememe oluyor sizce?
Tek geçerim derken sindiriyorum, ama bu görüşüne katılmıyorum deyince sindiremiyorum öyle mi?
neyi sindiremiyor olabilirim?
Arınçın törendeki konuşmasını dinledim, israil ile ilgili, yardım gönüllüleriyle ilgili konuştuklarının hemen hepsine katılıyorum.
Sadece en sonda "hocaefendinin söyledikleri doğru" sözüne katılmıyorum.
Başta söylediklerine katılıyorum bakın, hem de bir milli görüşçü olarak.
Başbakanın hamasla ilgili söylediklerine aynen katılıyorum.
Mesela bunları söylerken milli görüşçülükten çıkıyor olabilir miyim sayın karaca?
benim fikrim ve düşüncelerim var kendime göre.
Hiç kimseye göbekten bağlı değilim.
Doğru gördüğüme doğru derim yanlış gördüğüme yanlış değil.
Siz bunu sindirememe olarak görsenizde böyle olacaktır.
size de tavsiye ederim, yanlışı yapan babanız da olsa bu yanlış deyin.
Sağlığa faydalıdır:)
Yeter artık, bıkkınlık geldi forumun gündeminde fethullah gülen var, yapmayın arkadaşlar....
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in İsrail'in gemi saldırısı ile ilgili sözlerini, 'Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor.' şeklinde değerlendirdi.
İZLEMEK İÇİN || T I K L A (http://www.facebook.com/video/video.php?v=113568202021119&ref=mf) ||
Erhan KARACA
06-05-2010, 23:52
Sen beni biliyorsun.
Bliyorum abim (:
Bülent arınçı tek geçtiğini söyleyen bir kişi bir konuda arınca katılmıyorum deyince sindirememe oluyor sizce?
hiç öyle dediginizi görmedim kusura bakmayın halbuki sizin yorumlarınızı dikkatle takip ediyorum güzel yazıyorsunuz..
Sadece en sonda "hocaefendinin söyledikleri doğru" sözüne katılmıyorum.
Başta söylediklerine katılıyorum bakın, hem de bir milli görüşçü olarak..
Hoca Efendiyi biliyorsunuz her zaman diyalogdan yanadır.. Müslümanlara yanlış yaptınız dememiş askine sadece şurada bi yanlışlık var dedi..
Hiç kimseye göbekten bağlı değilim.
Doğru gördüğüme doğru derim yanlış gördüğüme yanlış değil.
Siz bunu sindirememe olarak görsenizde böyle olacaktır.
size de tavsiye ederim, yanlışı yapan babanız da olsa bu yanlış deyin.
Sağlığa faydalıdır:)
Katılıyorum ben de kimseye göbekten baglı degilim.. olsam o düşünceye zarar veririm..
Babama yanlış yaptıgını demek zor oluyor ama bazen diyorum ( malum Sinirli biraz )
konuya dönecek olursak konudan değişik yorumlar çıkarılabilir.. Ancak Hoca Efendiyi anlayan bizler olarak yorumunu daha dikkatli yapmalıyız.. ben bu başlıgı sabahtan beri en az 50 yerde gördüm.. Aman Efendim Hoca efendi yanlış konuştu.. Hayu Aydın dogan gazetesi bile yazdı.. Sanki iyi bişey diyince OOO iii dedi dogru konustu diyorlar.. mesele yorum meselesi bunu siz de biliyorsunuz.. Sayın Arınç da dogru yorumlamıştır olayı.. Sizin katılmadıınız yer gerçekten Hoca Efendinin Sözlerinin Arınç tarafından dogru yorumlanması mı?
redyellow
06-06-2010, 00:02
hiç öyle dediginizi görmedim kusura bakmayın halbuki sizin yorumlarınızı dikkatle takip ediyorum güzel yazıyorsunuz..
En kızdığım şey ben şöyle dedim dediğim zaman ben duymadım denmesidir:)
hemen aktarıyorum:
teşekkürler, güzel yakalamışsınız, güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz.
(bülent arıncı tek geçerim, bu konuşmasından dolayı da eleştirmiyorum, bunu da belirteyim)
Niye bu kadar yumuşak bir tavır?
hani "ulusalcılarla yakınlaştı" felan demeyecek misin?
:)
http://www.akpartiforum.com/mill-ulusal-mill-gorus-afet-ilgaz-t127256p5.html
Demek ki beni dikkatle takip etmiyorsun!
Çok kızdırdın beni:)
EpiVaTeS
06-06-2010, 00:05
Kişisel Görüşüm...
Bende Fetullah Hoca'nın sözlerine katılmıyorum...
Gaspçı ve İşgalci İsrailden izin almak gereksiz...
Hocam yine Humanist bir yaklaşım sergilemiştir...
Belki doğrudur ama ben katılmıyorum...
redyellow
06-06-2010, 00:09
Bliyorum abim (:
Sanki biliyorum sen gıcıgın tekisin gibi bi hava sezdim!
Buna hususi bir yazı yazdım yukarda.
Hoca Efendiyi biliyorsunuz her zaman diyalogdan yanadır.. Müslümanlara yanlış yaptınız dememiş askine sadece şurada bi yanlışlık var dedi..
Hocaefendinin şurada yanlışlık var demesi onun ne kadar hakkı ise onun yanlış dediği şeye katılmadığımı söylemek de benim hakkımdır.
Konuşmasında geçen "otoriteye (yönetime) başkaldırmak", "ihhyı yeni duydum", "israilden izin alınmalıydı" vs. gibi sözlerine katılmıyorum.
zalimden izin alınmaz.
Katılıyorum ben de kimseye göbekten baglı degilim.. olsam o düşünceye zarar veririm..
Babama yanlış yaptıgını demek zor oluyor ama bazen diyorum ( malum Sinirli biraz )
Sende içinden söyle:)
konuya dönecek olursak konudan değişik yorumlar çıkarılabilir.. Ancak Hoca Efendiyi anlayan bizler olarak yorumunu daha dikkatli yapmalıyız.. ben bu başlıgı sabahtan beri en az 50 yerde gördüm.. Aman Efendim Hoca efendi yanlış konuştu.. Hayu Aydın dogan gazetesi bile yazdı.. Sanki iyi bişey diyince OOO iii dedi dogru konustu diyorlar.. mesele yorum meselesi bunu siz de biliyorsunuz.. Sayın Arınç da dogru yorumlamıştır olayı.. Sizin katılmadıınız yer gerçekten Hoca Efendinin Sözlerinin Arınç tarafından dogru yorumlanması mı?
Benim katılmadığım yer arıncın hocaefendinin bu konuşması doğrudur bölümüdür.
Özellikle hocaefendinin konuşmasındaki yukarda eleştirdiğim bölümleri sormuşlar daha önce orda cevaplamamış bu konuşmasında cevaplandırıyor arınç, kendisi öyle dedi.
Arıncı da severim, hatta TEK GEÇERİM ama hocaefendinin katılmadığım gördüşlerini doığru bulmasını ben doğru bulmuyorum.
Defne Naz
06-06-2010, 00:46
[QUOTE=zilzal;749420]Yahudilerin,ateistlerin bile bu zulümde siyonist israili kınarken, ,Dininin gereğini yapmaya çalışan MAZLUM MÜSLÜMANLARI SUÇLU ÇIKARMAYA ÇALIŞAN Fetullah GÜLEN'İ VE Bülent ARINÇ'I kınıyorum.
Fikirlerini beğenmeyebilirsiniz ama Hocaefendi Bülent Arınç veya kim olursa olsun bir insana bu şekilde yakıştırmalar yapmak çok yersizdir.Onlar asla bu suçlamayı hak etmiyorlar.Lütfen bu kadar değerli insanlardan bahsederken seçtiğiniz sözcüklere daha dikkat edin...
Cihan_ŞümuL
06-06-2010, 01:00
Bir de Ak partili E.Günay ın yorumuna göz atalım:
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Adnan Menderes Havaalanı´nda DHA muhabiri DHA muhabiri Fethullah Gülen´in Gazze´ye yardım şeklini eleştirmesi konusundaki değerlendirmesini sordu. Bakan Günay, `Uzaktan bakınca demek ki olaylar öyle görünüyor. İçinde yaşayınca bizim baktığımız gibi bakılıyor` dedi.
redyellow
06-06-2010, 01:08
Mavi Marmara Gemisi`nde gözaltına alınanlar arasında bulunan Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak Fethullah Gülen hocaefendi`nin IHH hakkındaki sözlerine cevap verdi.
Kendisini Gülen cemaatine yakın biri olarak hissettiğinin altını çizen Hakan Albayrak, inşaallah o sözleri Fethullah Gülen hocaefendi söylememiştir eğer söylediyse çok üzülürüm dedi.
Fethullah Gülen`in İsrail otoritesi vurgusunu da eleştiren Hakan Albayrak "biz zaten oraya İsrail`in otoritesini yıkmak için gitmiştik" dedi.
http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/05062010/Hakan-Albayraktan-Gulenin-aciklamalarina-cevap-VIDEO.php
Taşgetiren:O sözleri Gülen`in söylediğine inanmıyorum
Fethullah Gülen`in açıklamaları muhafazakar çevrelerde tepki ile karşılanırken Bugün yazarı Ahmet Taşgetiren haberin doğruluğundan kuşkulu..
Habertürk ekranlarında Özge Özsağman`ın sunduğu 1 Gün, Fethullah Gülen`in gündeme bomba gibi düşen açıklamaları tartışıldı. Muhafazakar medyanın ezberini bozan açıklamalar kafaları hayli karıştırmış gibi gözüküyor.
Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhuriyet yazarı gazetesi yazarı Şükran Soner`in katıldığı programda Gülen`in WSJ `ye verdiği röportajdaki İHH vakfına dönük eleştirilere dikkat çekildi. Gülen`in İsrail`e dönük eleştirileri hükümetin bile gerisine düşerken yardım filosunun tercih ettiği yöntemi de eleştiri konusu yapıyordu. Muhafazakar medyada yükselen İsrail karşıtı dalga bu röportajdan sonra kesilecek mi bilinmez. Ancak Wall Street Journal`in röportajı kasten İsrail yanlısı bir şekilde sunduğu yönünde spekülasyonlar şimdiden başladı. Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren röportajın doğruluğu konusunda kuşkularını dile getirdi.
Ahmet Taşgetiren: Bu haberin doğruluğu konusunda benim şüphem var açıkçası. İsrail`in söylemlerini yaymak için 23 bin tane internet sitesi kurulmuş durumda örneğin. Yani bu yönde yaygın bir çalışmaları var.
Özge Özsağman: Peki Wall Street Journal gazetesi oldukça saygın ve ciddi bir gazete. Yine de kuşkulu mu yaklaşmak gerekir bu röportaja.
Ahmet Taşgetiren: Ben kuşku duyuyorum açıkçası. İsmi büyük ve saygıon olarak bilinen bir çok yayın kuruluşunda bir habere, İsrail eksenli bir yorumun girmeyeceğini düşünmüyorum.
http://www.birikimhaber.com/Haber/Gundem/05062010/TasgetirenO-sozleri-Gulenin-soyledigine-inanmiyorumVIDEO.php
Bu kısır tartışmaya girmemek istedim ama,
Fethullah gülen kesinlikle hatalıdır, böyle bir mesajı yayınlaması üstlendiği misyonla kesinlikle ters düşmektir, hiçbir mazaret bu mesajı haklı çıkarmaya yetmez, kimsede konuya şurdan bakın burdan bakın demekle mesajı düzgün göstermeye çalışmasın. Zamanında burdan Vakit gazetesine laf atan arkadaşlar, neden bu konuda bu kadar sessizler?? Aynı şey Vakit gazetesinde yapılsaydı, burda yüzlerce yorumları olurdu beylerin, ama Vakit gazetesi yine dimdik duruşunu sergiledi ve bu konunun üstüne gitmedi, sadece konuya açıklık getirmek amacıyla Ali İhsan Karahasanoğlu abi güzel bir yazı yazmış, aradaki farklar yine en bariz biçimde ortaya çıktı...
Hıfz-ı lisan
06-06-2010, 01:22
Neyi tartışıyorsunuz kusura bakmayın ancak hâlen anlamış değilim ,cahilliğime verin:( Hocaefendinin her söylediğini elbette kabul etme zorunluluğu yoktur ancak bunun olumsuz bir söyleşi olarak kabul etmekte kişiye göre değişir.Biri derki Hocaefendi izin alınmış olsa İsrailin insanlığı nekdar tartışılır olsa dahi şehitlerimizi vermezdik.. diğeri de onları tutuyor yada Gazze şehilerini değilde otoriteyi konuşuyor diyebilir.Düşünceleri değiştirmek zordur kim ne görüşte olursa olsun tartışma sürse dahi görüş birliği olmayacagi ortada =/
Özgür Çağrı
06-06-2010, 01:26
Tek kelime ile hocaefendi bu sefer ''yanlış'' yaptı. Çağlayanda çok fena kınandı bugün onu gözümle gördüm. Saadetliler demeyin saadetin bu kadar yüzbinleri toplayacak kapasitesi yoktur meydanın büyük kısmı ak parti ve diğer partilerdendi
Cihan_ŞümuL
06-06-2010, 01:31
Evet oradakilerin çogu saadetli değildi.
Cihannur
06-06-2010, 02:01
Sorulması gereken sorular şunlar: Amaç ne? Amaç Gazze'deki insanlara insani yardım götürmek mi, yoksa Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak mı?
Eğer amaç Gazze'ye insani yardım götürmekse - ki söylenen budur - Fethullah Gülen kesin olarak haklıdır. Çünkü İsrail, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu sürdürmekte, ama uygulamakta olduğu ambargoya rağmen Gazze'ye yapılan insani yardımların ulaşmasına izin vermektedir.
İntifada
06-06-2010, 02:43
Fethullah hocaefendinin ''bize yansıyan'' bu sözleri bence hatalıdır...
Özgür bağımsız bir ülkedir filistin ve gazze bağımsızdır...Kimseden izin almayız buraya yardım ederken...
Ama bu söyleşi yüzünden bu kadar konuların açılması bu kadar tartışmaların yapılması bile fethullah hocanın ne kadar büyük ve önemli bir insan olduğunu ortaya koyuyor...
ahmetermiş
06-06-2010, 04:59
En Güzel cevabı Arınç vermiş..helal olsun..Ak parimizin Fethullah hoca efendi ile rasına fitne sokmak isteyenlerin oyununa alet olmamış...Fethullah hoca demiştir yada dememiştir..dediyse belki haklıdır,belki yanlıştır,belkide Haksızdır..Ancak Dünyaya İslam Nurunu Taşıyan,Afrikadan,Asyaya,amerikaya,avrupaya kadar ALLAH Kelamını Öğreten..Türk Bayrağımızı orada dalgalandırıp İslam alemi ve Ülkemiz için Beyin Yetiştiren Bir Üstün Şahsiyeti hemen dışlamak,al aşağı etmek.hele birde Haddi olmayanların söz söylemesi ne Kadar doğrudur bilemiyorum..
İnsan Oğlu ne Kadar NANKÖRDÜR buyuruyor ALLAH c.c. Hakkatende öyle..Ben Fathullah hocanın sözü yanlış dahi olsa sonuçta oda bir insandır..İnsan oğlu Beşer elbet Şaşar diyemezmiyiz..İslam adına,ülkem adına bir iyiliğine bir yanlış sözün üzerini örtemezmiyiz bu kadarmı zıvanadan çıktı ümmeti Mumammed..Ben yanlıştır demiyorum..israil basınını ingiliz basınını okuduktan sonra Haklıymış,,Bizi Oyuna Getirmek isteyenleri Fark etmiş yada istikbaratını almıştır dedim..iki gun evvel ben başlık açtım..savaşan şahınleri gönderemezmiydik diye...Ben böyle düşünürken siyanistlerin hem içerde hemde dışardaki tezgahlarını okuyunca Fethullah hocaya hak verir gibi oldum..ama Yukarda bahsettiğim gibi Haksızda olsa yapılanlar söylenenler çok yanlış..O insana Laf söyleyebilecek ne ilmimiz var ne kapasitemiz var.Ağzı olan Konuşuyor misali fırsat bu fırsat vurun dergibi bu ne hal..
Hafızai Beşer nisyan ile Malüldür Ne çabuk unuttuk hizmet kervanlarını..bir tek Hoca efendiye yahudidir demedikleri Kaldı Haşa..Yazıklar olsun..
Amerika Bir Ülkeyi kendi insiyatifinde kullanmak için..Kendinden Önce Okullar yapıyor..Kolejler yapıyor..istanbuldaki amerikan kolejleri örnek...ve yıllar sonra O Ülkede İstediği iktidarı getirip götürebiliyor Çünki Virüs gibi Kanser gibi içerden işi ele alıyor..Feyhullah Gülen Hoca efendide Bu şekilde tarzda bir İnsandır..Uzun vadeli ve gelecek nesilleri düşünerek Hareket eden bir Şahsiyettir.Günü KURTARMA POLİTİKASINI DÜŞÜNENLERDEN DEĞİL..!
Daha fazla bu konuda yazmak istemiyorum..ama çeşitli medyada harekete geçti İsrail yanlısı medya fethullah hoca efendi üzerinde Türk Hükümetini yıpratmak zayıf düşürmek istediğini görüyorum,okuyorum,biliyorum ve Üzüldüğüm tek tarafta Tıpkı Yahudilerin içerdeki düşmanlarının konuştuğu gibi kONUŞAN mÜTEDEYYİN,TEMİZ,DÜRÜST kARDEŞLERİMİZİNDE ONLAR GİBİ KONUŞMASI BENİ ÇOK ÜZÜYOR..
Tefrika yaratmağa çalışıyorlar..Bu oyuna gelmeyelim..İSTİKAMET BELLİ,rOTAMIZ BELLİ..Düşman belli hem içerdekiler hem dışardakiler..öyleyse ALLAHın verdiği enerjiyi onlar üzerinde Harcayalım..biz içimizde sonra kendi meselelerimizi hallederiz..ak gider pak gelir..ama bu ülke bir daha gelmez..ak partiye karşı ve Fethullah gülen hoca efendiye karşı harcadığınız enerjiyi ALLAH Rızası için ülkemde 28 şubatı yaşatanlara ergenekonculara harcayın..bakın nasıl birlik beraberlik oluyor..ALLAH Rızası için Muhammed (s.a.v)hürmetine..didişmeyi bırakın..
Saygılarımla.
ahmetermiş
06-06-2010, 05:01
Suizan edip yanılmaktansa hüsnüzan edip yanılmak daha iyidir
sudaduran
06-06-2010, 07:01
Hem Bülent Arınç'ın hem de Hocaefendinin sözlerine sonuna kadar katılıyorum
Amerika Bir Ülkeyi kendi insiyatifinde kullanmak için..Kendinden Önce Okullar yapıyor..Kolejler yapıyor..istanbuldaki amerikan kolejleri örnek...ve yıllar sonra O Ülkede İstediği iktidarı getirip götürebiliyor Çünki Virüs gibi Kanser gibi içerden işi ele alıyor..Feyhullah Gülen Hoca efendide Bu şekilde tarzda bir İnsandır..Uzun vadeli ve gelecek nesilleri düşünerek Hareket eden bir Şahsiyettir.Günü KURTARMA POLİTİKASINI DÜŞÜNENLERDEN DEĞİL..!
AHMETERMİŞ KARDEŞ;ABD kendine ayak bağı olan bir insanı yıılardır nasıl barındırıyor.???
ahmetermiş
06-06-2010, 09:32
AHMETERMİŞ KARDEŞ;ABD kendine ayak bağı olan bir insanı yıılardır nasıl barındırıyor.???
Kendisine sorarsınız..Amerikada Kalması demek Yahudi oldu veya amerikalı oldu demek değildir.. Sanırım Bizlerde niye amerikada neden amerikada gibi söz söylemek düşmez.ALLAH öyle uygun görmüştür.belki orada irşat edecektir.. onun neden amerikada yada amerika neden barındırıyor diye eleştirmek benim Haddim değil.. Peygamber efendimiz zamanında nasılki Habeşistana sahabe sığındı öylede düşünebilirsin..Belki bataklığı kurutmak içinde bataklığın içine gitti düşünebilirsin..vs vs..sen takılma böyle şeylere..Fethullah hocanın nerde yaşadığı değil nasıl yaşadığı önemlidir..o da bizi ıgalamaz..Ben yukardaki yazımda istikamet gösterdim..Rota gösterdim..enerjinizi Boşa fethullah hocaydı yok şevki yılmazdı vs gibi harcamayın..bak elif cüzi var evinde diye millete zulüm yapmağa kalkanlar var..cami bombalamak isteyenler var..erbakana siyasi yasak getirenler var..azıcık oralarda yoğunlaşırsanız ve bi şeylerde başarırsanız.. O zaman Ak parti Tabanı belki sizlerden hoşnut olur ve oy alırsınız.. Böyle bir şey yakalamışcasına fırsat bu fırsat der gibi fatih altaylının söylemi,mehmet ali birant gibi,uğur mumcu gibi konuşur yazarsanız ALLAHta razı olmaz..Kuluda sizden Razı olmaz ve olmuyorda..niye böyle söyledim..içimden bir ses sizin Sp li olduğunuzu söylüyor..Beni Tartışmaların içine çekmezseniz sevinirim...
Hüdaverdi
06-06-2010, 09:54
O zaman gözyaşları gereksizdi Arınç'ın.Müspet davranmakmış,israile karşı böyle yaklaşım anca sünepece yaklaşım olur.Bu olay olmasaydı israil bu kadar sıkışmazdı asla.Gereksiz açıklamaydı konuşmamalıydı,belki söylemek istediklerini dah sonra anlarız ama ötekilerin ağzına sakın olacakları için ve karşımıza sürcelerinden dolayı çok talihsiz açıklamalar bunlar.
redyellow
06-06-2010, 11:15
Muhterem Fethullah Gülen hocaefendi yaşayan en değerli insanlardan birisidir. Fethullah Gülen vefat etmeden önce onun kıymetini bilmek ve onun fikirlerinden ve sohbetlerinden çok istifade edebilmek için gayret göstermek gerekir.
Kesinlikle katılıyorum bu yazıya.
Bu yazıya nasıl kesinlikle katılıyorsam aynı oranda da sayın hocamızın bu konuşmasına ve sayın arıncın da çok doğru söylüyor sözlerin o oranda katılmıyorum.
Hatadan münezzeh olanlar sadece peygamberlerdir, onlar da vahiy vasıtasıyla uyarılarak buna sahip olurlar.
bu sebeple hatası olan büyüklerimize bu hatadır demek büyüklerimiz için çok çok iyidir, büyüklerimiz hata ettikleri zaman hata etmemiş gibi davranmak onları daha çok hataya sevkeder.
Büyüklerin yaptığı bir hataya hata diyenlere hemen önyargıyla bakıp onları suçlamak, onları itham etmek de yanlıştır.
Hocaefendi keşke bu konuşmayı yapmasaydı, keşke bülent arınc bu konuşmaya evet doğrudur demeseydi.
BU davranışlar müminleri üzmüş, sürekli hükümete, sürekli fethullah gülen cemaatine küfredenleri sevindirmiştir.
Kimler üzülmüş kimler sevinmiş buna bakmak bile bu konuşmanın yanlışlığını çok rahat gösterir.
herkese selamlar sunuyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.