fatih kısaparmak balon baskılı balon Arkadaşlar Dünyayı Geri Alma Makinası Buldum,Kimse Bana Destek Çıkmıyor - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar Dünyayı Geri Alma Makinası Buldum,Kimse Bana Destek Çıkmıyor

bilgi müdavimi
06-29-2008, 01:21
Arkadaşlar,ülkede bilime önem verilmiyor.Daha doğrusu kilise baskısı tarzında aile ve toplum baskısı var.Dalga geçiyorlar.
ÖRN:Haddi lan,Senm mi olacan bilim adamı GİBİSİNDEN YAKLAŞIMLAR KESİNLİKLE Bilimin önünü kesmektedir.Avrupa bizden o yüzden üstün.
Bizler toprak alırken(Osmmanlı Zamanında),Onlar rönesans hareketleriyle bayağı yol katettilşer.Çoğıu fikride Haçlı seferleriyle Bizden aldılar.Bizde önem verilseydi şu an onlardan üstündük.

Sadede gelecek olursak,ben Zaman Tüneli Makinası icat ettim. Ve de jat lag şeklinde kanıya vardım.
Arkadaşlarıma daha tam açmasamda konuyu,demogoji yaptığım yarım açınca bile düşünmöeye başladılar.

Ama babam ve annemme söyledim aileden antibilim izlenimi aldım. Babam sen miş yapcan diyor.Annem oğlum bilim adamı olmuş diyor(gülerek),Şimdi de abime söyleyecem ve aynı tepkiyi alacağımdan eminim.Ama projeyi burdan açıklayamam.Sadece bunu Avrupa Bilim Proje Endüstrisine vermeden destek almak için yazdım.

Babam çok sert karşılık verdi.Zaten çok ciddi ve espri,cıvıklık sevmeyen adam.Ona yaklaşamıyorum bu konuda.Projeyi Avrupaya verince size de anlatacağım :)

DURMAK YOK,BİLİME DESTEĞE DEVAM:)

Üç mevsim
06-29-2008, 16:34
Helal olsun müdavim :-* Akpartiforum arkanda. İmkansızlar başarılmak için vardır, başarıldıkları zaman zaten yok olurlar.

Kafes
06-29-2008, 16:46
Bilgi mudavimi inan bu mesajini okuyunca cok sevindim gercekten boyle dusunebiliyor olman ve de toplum baskisina ragmen yilmadan tek basina en ufak fikirlerden yola cikarak bir sey ler icat etmen cok guzel

biz her zaman arkandayiz

politikaci
06-29-2008, 16:47
ileriye gitseydin 2030 a da git derdim

Hıfz-ı lisan
06-29-2008, 17:11
hşşttt yavaş yavaş bi 2030 larada git bakalım başbakan kimmiş :D
canım politik cim dünyayı geri alma projesi,ileri alma değil..varsada belitrmemiş..gülümsettin beni :)

politikaci
07-08-2008, 18:19
1214743628]

[/quote]canım politik cim dünyayı geri alma projesi,ileri alma değil..varsada belitrmemiş..gülümsettin beni :)
[/quote]sus değiştiriyom mesajı :D :D

HUZUR
07-08-2008, 18:24
Kardeş iyi güzel de, sanırım sen fazla amerika filmi izliyorsun 8)
Türk fizlmi izlesen böyle olmazdı. 8)

Yani destek çıkalım çıkmasına da, imkansızlarla zaman öldürme kardeş 8)

8) 8) 8) 8) 8) 8)

Supraliminal
07-08-2008, 20:00
imkansız değil imkan var sen aklını kullanacaksın aklını kullanmadıkça senin için her şey imkansız kalır .
projenden dolayı arkandayım yürü be kim tutar seni .Bilime Tam Destek.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 01:47
Kardeş iyi güzel de, sanırım sen fazla amerika filmi izliyorsun 8)
Türk fizlmi izlesen böyle olmazdı. 8)

Yani destek çıkalım çıkmasına da, imkansızlarla zaman öldürme kardeş 8)

8) 8) 8) 8) 8) 8)

İyi bir destekti :D Herkes aynısını der bana.. :D

haritaci70
07-09-2008, 01:53
Kardeşim bence güzel ve yerinde bir proje zaten bence yapılamayacak bişey değil. Çokda basit diye düşünüyorum ama yardıma ihtiyacın olursa bende yardım etmek isterim.. :-*

bilgi müdavimi
07-09-2008, 01:54
Gerçekten edebilirmisiniz?O zaman şu Avrupaya projeyi nerde sunabilirim?Öyle bir merkeleri varmış türkiyede.

LoNeLiNeSS
07-09-2008, 01:54
Bunu hayalini bile kurman güzel, :-* :-* :-* :-* :-*

bilgi müdavimi
07-09-2008, 01:55
Bunu hayalini bile kurman güzel, :-* :-* :-* :-* :-*

Benimkisi hayal değil....

haritaci70
07-09-2008, 01:58
Gerçekten edebilirmisiniz?O zaman şu Avrupaya projeyi nerde sunabilirim?Öyle bir merkeleri varmış türkiyede.

Kardeşim istanbulda falan avrupa birliği öğrenci değişim programlarının büroları var. Erasmus ve socrates değişim programları. Eğer onlardan birisi ile görüşebilirsen bilgi alabilirsin

bilgi müdavimi
07-09-2008, 02:00

Kardeşim istanbulda falan avrupa birliği öğrenci değişim programlarının büroları var. Erasmus ve socrates değişim programları. Eğer onlardan birisi ile görüşebilirsen bilgi alabilirsin

Ya teşekkürler gerçekten.Bende çyle yerler arıyorum.TBMM ye sunardımda,ülkemizde gülerler.Oralarda çok iyi davranıyorlar proje verenlere.Siz ne işle meşgulsünüz?

haritaci70
07-09-2008, 02:04

Ya teşekkürler gerçekten.Bende çyle yerler arıyorum.TBMM ye sunardımda,ülkemizde gülerler.Oralarda çok iyi davranıyorlar proje verenlere.Siz ne işle meşgulsünüz?

Ben ünide öğrenciyim. Kısmetse harita mühendisi olacaz. Proje aşamasında destee ihtiyacınız olursa çekinmeyin.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 12:51
Mühendis olmanız çok süper oldu. :) Sevindim. Bu konuda sizden gönül rahatlığıyla yardım alabilirim. Abi desteğiniz için çok sağol.Allah razı olsun.Ben bugün yarın ve 1 hafta sonra kayseride deneme yapacağım,size aksaklık durumunda ulaşmam için,ya da bilgi almam için msnimi vereyim.

mcamgoz@mustafa.camgoz

Meftun
07-09-2008, 13:05
msn vermek yassah kardeşim özelden ver :D

bu arada geriye gitmek için uğraşmana fazla gerek yok....
bizim kemalistler zaten bizi 30 yıl öncesine götürmekte hiçbir bilimsel alet edavata ihtiyaç duymadan başarılılar :D

ama senin için küçük insanlık için büyük bu adımda yanındayız :-*

herşey küçük bir adımla başlar ;)

bilgi müdavimi
07-09-2008, 14:16
msn vermek yassah kardeşim özelden ver :D

bizim kemalistler zaten bizi 30 yıl öncesine götürmekte hiçbir bilimsel alet edavata ihtiyaç duymadan başarılılar :D

ama senin için küçük insanlık için büyük bu adımda yanındayız :-*

herşey küçük bir adımla başlar ;)

Sağolsunlar benden çok önce keşif yapmışlar,30 yıl öncesine gitmişler ve makina takılmış.O yüzden 30 yıl geriden geliyorlar :D

Eşref
07-09-2008, 14:39
;)

Gülmekten karnım ağrıdı. :D +

Berika
07-09-2008, 14:40
:D

Berika
07-09-2008, 14:43
Arkadaşlar,ülkede bilime önem verilmiyor.Daha doğrusu kilise baskısı tarzında aile ve toplum baskısı var.Dalga geçiyorlar.
ÖRN:Haddi lan,Senm mi olacan bilim adamı GİBİSİNDEN YAKLAŞIMLAR KESİNLİKLE Bilimin önünü kesmektedir.Avrupa bizden o yüzden üstün.
Bizler toprak alırken(Osmmanlı Zamanında),Onlar rönesans hareketleriyle bayağı yol katettilşer.Çoğıu fikride Haçlı seferleriyle Bizden aldılar.Bizde önem verilseydi şu an onlardan üstündük.

Sadede gelecek olursak,ben Zaman Tüneli Makinası icat ettim. Ve de jat lag şeklinde kanıya vardım.
Arkadaşlarıma daha tam açmasamda konuyu,demogoji yaptığım yarım açınca bile düşünmöeye başladılar.

Ama babam ve annemme söyledim aileden antibilim izlenimi aldım. Babam sen miş yapcan diyor.Annem oğlum bilim adamı olmuş diyor(gülerek),Şimdi de abime söyleyecem ve aynı tepkiyi alacağımdan eminim.Ama projeyi burdan açıklayamam.Sadece bunu Avrupa Bilim Proje Endüstrisine vermeden destek almak için yazdım.

Babam çok sert karşılık verdi.Zaten çok ciddi ve espri,cıvıklık sevmeyen adam.Ona yaklaşamıyorum bu konuda.Projeyi Avrupaya verince size de anlatacağım :)

DURMAK YOK,BİLİME DESTEĞE DEVAM:)

çok güzel anlatmışsın :)

politikaci
07-09-2008, 14:44
peki neden 365 gün daha gerisi yokmu :) yada önemli olan ilerisi değilmi?

bilgi müdavimi
07-09-2008, 14:49
Sadece 364 gün geri gidebiliryor.Ama merak etme kibar kardeşim,ileriye almayada çalışıyorum da olmuyor.Dünyanın 2 kat daha hızlı dönmesi lazım.Bu da çok zor. Haritacı kardeşle birlikte inşAllah yapacağız. Ama sermaye lazım tabii. :)

Bu arada imzan çok hoş :D

politikaci
07-09-2008, 14:51
Sadece 364 gün geri gidebiliryor.Ama merak etme kibar kardeşim,ileriye almayada çalışıyorum da olmuyor.Dünyanın 2 kat daha hızlı dönmesi lazım.Bu da çok zor. Haritacı kardeşle birlikte inşAllah yapacağız. Ama sermaye lazım tabii. :)

teşekürler..
şimdi 364 gün geriye gitmek sence pek işimize yararmı? :o ..
ama onu yapmak için uğraşan milyonlarca bilim adamı var..hem ben başbakan olduğumda ülkemin iyi reklamını yaparsın iyi para kazanırsın ;D

Eşref
07-09-2008, 14:52

Peki geçmişe gittiğinde olaylara müdahale edebilecek misin?

(Bu soruyu sorduğuma inanamıyorum.)

bilgi müdavimi
07-09-2008, 14:54
Bu sadece küresel ısınmaya çözüm olacak.Küresel ısınma ya da doğa olaylarına müdahae edebileceğiz.İnsanlar arası ilişkilerde pek olmaz.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 14:55

teşekürler..
ama onu yapmak için uğraşan milyonlarca bilim adamı var..hem ben başbakan olduğumda ülkemin iyi reklamını yaparsın iyi para kazanırsın ;D

Babakan olduğumuzda demek istedin galiba.Bak Abdullatif Şenerlik yapar kendi partimi kurarımm. :D

politikaci
07-09-2008, 14:57

teşekürler..

Babakan olduğumuzda demek istedin galiba.Bak Abdullatif Şenerlik yapar kendi partimi kurarımm. :D
hodri meydan :D :D .. bayanlar önden.. ilk ben oluyum sonra sen olurusn .. merak etme ben baykal gibi değilim bırakırım yani :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 14:58

teşekürler..

hodri meydan :D :D .. bayanlar önden.. ilk ben oluyum sonra sen olurusn .. merak etme ben baykal gibi değilim bırakırım yani :D

Ama bana da bir bakanlık verirsin o zaman.Pes ettim.Sana verdim başbakanlığı.Ama dış işleri bakanlığından aşağısı olmaz. :D

ultrAstribun
07-09-2008, 14:59
Konunumuz araştırmalarla ilgili gördüğüm kadarıyla.
Ancak konuyu açan arkadaş bunun farkında değil.

Rus bilim adamları yıllardır çalışıyor bu konu hakkında.
Gerakli ekipmanlar-araç gereçler- maliyet bakımından dudak uçaklatıcı.

Annen baban sana sadece gülüyor olması normal.
Ben böyle bir şey söyleseydim beni tedavi görmem için hastaneye yatırırlardı.

Zaman makinası nasıl yapılır.Belki senin için önemli bir kaynak olur :

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/zamanmakinasilyapilir.htm

politikaci
07-09-2008, 14:59

teşekürler..

Ama bana da bir bakanlık verirsin o zaman.Pes ettim.Sana verdim başbakanlığı.Ama dış işleri bakanlığından aşağısı olmaz. :D
veririm tabi istersen yardımcım olursun istewrsen dışişleri bakanı ;D (çünkü ben başbakan olcağıma and içtim) ve bunun için her şeyi yapmaya hazırım :)

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:01

teşekürler..

veririm tabi istersen yardımcım olursun istewrsen dışişleri bakanı ;D (çünkü ben başbakan olcağıma and içtim) ve bunun için her şeyi yapmaya hazırım :)

:) :D Neyse zaman makinası için şimdi yine çalıştım ve çok önemli noktalar buldum.Grafit asılım gibi.Ya bu arada yardımcılık lafı da ağır oluyor.Daha güzel bir isim bulsak.. :D

politikaci
07-09-2008, 15:02
senin IQ kaç ya .. genelde türkiyeden bu kadar zeki insan pek çıkmıyor :o

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:05

Teşekkürler ama sen daha zekisin.Zeki olmasan bu kadar güzel yorumlar yapıp sempatimizi alamazdın.Zekiliğin ve hoş muhabbetinle semptimizi aldın kardeş. :)Ayrıca kibarlık ve mütevaziliği saymadım daha. :) ;)
200 de 152 sen?

Tahminime göre sen 160 dan aşağı çıkmassın.

ultrAstribun
07-09-2008, 15:06
http://www.sinavonline.net/iq/iqtest1.asp

Yukarıdaki linkte bir ıQ testi var.
Zamanımız 20 dk

politikaci
07-09-2008, 15:07

Teşekkürler ama sen daha zekisin.Zeki olmasan bu kadar güzel yorumlar yapıp sempatimizi alamazdın.Zekiliğin ve hoş muhabbetinle semptimizi aldın kardeş. :)Ayrıca kibarlık ve mütevaziliği saymadım daha. :) ;)
200 de 152 sen?

daha neler ben 160olucam he? :D :D .. ben ölçmedim naısl ölçtürdünüzki :o :D benim 0 dan yukarı çıkmaz kendimi iiy tanıyorum :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:10

200 de 152 sen?

daha neler ben 160olucam he? :D :D .. ben ölçmedim naısl ölçtürdünüzki :o :D benim 0 dan yukarı çıkmaz kendimi iiy tanıyorum :D

Çok mütevazisin. :)Ama 160 üzeri çıkar.Ben 152 çıktımda,bence internettekiler gerçek test değil.Gerçeği doktor kontrolünde yapılıyor.bENDE İNTERnetten yaptım.Başbakansın ya,benden daha zekisin o yüzden :) Ben küçük bir yardımcıyım. ::)

politikaci
07-09-2008, 15:12
100 dür en fazla ya bneim ciddiyim ben yanlız :) matematik filan yapamam ben ;D

Eşref
07-09-2008, 15:13
Bu sadece küresel ısınmaya çözüm olacak.Küresel ısınma ya da doğa olaylarına müdahae edebileceğiz.İnsanlar arası ilişkilerde pek olmaz.

Diğelim ki geçmişe gittin. Küresel ısınma için nasıl bir müdahale planın var? Küresel ısınma için 365 günlük dilim çok uzun bir süre olmasa gerek. Eğer elinde bir plan varsa, aynı müdahaleyi şimdi yapsak olmaz mı?

Diğer sorum makinayla ilgili. Bildiğim kadarıyla geçmişe gidebilmenin tek yolu, ışık hızını geçmek. Sen böyle bir hızı hangi makineyle hangi yakıtı kullanarak sağlayacaksın? Üstelik bu hıza ulaştığında, hiçbir cisimin buna dayanamayacağı kabul ediliyor. Elinde bu hıza dayanaklı nasıl bir materyal var?

Müntesip
07-09-2008, 15:18
Öyle birşey söyle ki sana inanayım ! Mesela geçmişe gitmek için kullanacıgın yakıt kaç carbonlu bileşiklerden olusuyor ? Yoksa senin söylediğin geçmişe dönüş ruhlar aleminde mi ?

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:19

Diğelim ki geçmişe gittin. Küresel ısınma için nasıl bir müdahale planın var? Küresel ısınma için 365 günlük dilim çok uzun bir süre olmasa gerek. Eğer elinde bir plan varsa, aynı müdahaleyi şimdi yapsak olmaz mı?

Diğer sorum makinayla ilgili. Bildiğim kadarıyla geçmişe gidebilmenin tek yolu, ışık hızını geçmek. Sen böyle bir hızı hangi makineyle hangi yakıtı kullanarak sağlayacaksın? Üstelik bu hıza ulaştığında, hiçbir cisimin buna dayanamayacağı kabul ediliyor. Elinde bu hıza dayanaklı nasıl bir materyal var?

Benim A ve B planım var.Doğru ışık hızındn hızlı olması gerek.Bu A planını çöpe attım B planına geçtim o yüzden.Biliyorsunuz.Dünya Batıdan Doğuya dönüyor.Eğer tersi olursa ki bunun,tersine nasıl yapacağımı da buldum.Doğudan batıuya dönerse 364 gün geriye gider ve Küresel ısınmaya da çözüm olur.Bu çözüm de Küresel ısınmayı uzatır ve Daha çok zaman tanır.
C ve D planlarımda var.Ama onlar bunlardan daha derin ve daha mantıklı.Eğerki bu planda aksaklık olursa C ve D planlarına bakacağım.Olmassa en yedek planıma geçerim.Fakat C ve D den eminim.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:23
http://www.sinavonline.net/iq/iqtest1.asp

Yukarıdaki linkte bir ıQ testi var.
Zamanımız 20 dk

Teşekkürler kardeş....Allah razı olsun.

politikaci
07-09-2008, 15:24

Benim A ve B planım var.Doğru ışık hızındn hızlı olması gerek.Bu A planını çöpe attım B planına geçtim o yüzden.Biliyorsunuz.Dünya Batıdan Doğuya dönüyor.Eğer tersi olursa ki bunun,tersine nasıl yapacağımı da buldum.Doğudan batıuya dönerse 364 gün geriye gider ve Küresel ısınmaya da çözüm olur.Bu çözüm de Küresel ısınmayı uzatır ve Daha çok zaman tanır.
C ve D planlarımda var.Ama onlar bunlardan daha derin ve daha mantıklı.Eğerki bu planda aksaklık olursa C ve D planlarına bakacağım.Olmassa en yedek planıma geçerim.Fakat C ve D den eminim.
evet olay tersine dönmesi bunu çoğu kişi biliyor fakat nasıl tersine döndürcen.. :o .. hemde olan bize olmasın ben büyümek istiyorum zaten bir yaşdaha küçülmek işime gelmez :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:26

evet olay tersine dönmesi bunu çoğu kişi biliyor fakat nasıl tersine döndürcen.. :o .. hemde olan bize olmasın ben büyümek istiyorum zaten bir yaşdaha küçülmek işime gelmez :D
Merak etme boyun aynı kalacak :).Yolunu söylerdim de,İlk başta fikri Avrupaya açacağım.İstanbula gittiğimde.Çizilecek şekillerle anlatılacak bir durum.Sen gençlik kolarına gir kardeş.Aklı Selim projesi için yanlarına git ve bu prje için beni alın de.Yteneklisin politikaya.Bunu erkenden değerlendir.

politikaci
07-09-2008, 15:29
hmm başarılar ne diyelim .. 16 yaşına basar basmaz giricem 2010 da :)

bilgi müdavimi
07-09-2008, 15:31

:)İsabet olur.Bu arada desteğin için sağol kibar+mütevazi kardeş.Bu arada bir de şu IQ testi vardı ya.,onun sitesini birisi yollamış yazılardan birine.Bu konu içinde.İstersen bak.
Bu arada yolunu söyliyim içimde kaldı.Bir kısmı kuantum fiziğiyle olacak.

politikaci
07-09-2008, 15:33

:)İsabet olur.Bu arada desteğin için sağol kibar+mütevazi kardeş.Bu arada bir de şu IQ testi vardı ya.,onun sitesini birisi yollamış yazılardan birine.Bu konu içinde.İstersen bak.
Bu arada yolunu söyliyim içimde kaldı.Bir kısmı kuantum fiziğiyle olacak.
tamam ;D ... o IQ yanlızca sayıdan ibaret.. ama Iq yanlızca matematik değildir..

Mcht_Ln
07-09-2008, 15:56
Ya bişey sorcam yazıların hepsini okumadım da gerçekten geçmişe gitmeyi felan mı planlıyorsun anlamadım ben? :o :o :o

8)

Zamana yolculuk gerçekleşiyor mu?
Rus bilim adamlarına göre, İsviçre’de yapılacak ve evrenin oluşumunu inceleyecek olan 9 milyar dolarlık deney bir zaman tüneline yol açacak.
08 Şubat 2008 / 08:40
GELECEKTEN GELEN MİSAFİRLER İÇİN HAZIRLANIN"

Canlı kopyalama, ısmarlama organlar, aya seyahat derken, iki Rus matematikçi, dün bilim gündemine damgasını vuracak bir açıklama yaptı ve “Mayıs ayında gelecekten gelen misafirler için hazırlanın” dedi. İşin aslı ise, fizik biliminin gizemli ayrıntılarında gizli. İsviçre'nin Cenevre kentindeki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN), mayıs ayında bugüne kadar yapılmış en büyük fizik deneyini gerçekleştirecek. 4 milyar dolara malolan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHG) ilk kez denenecek. Bu deneyde, atomlar birbirlerine ışık hızına yakın bir hızla çarpışıtırılacak.

Ortaya evrenin varolmasına neden olan “Büyük Patlama”nın ilk saniyelerinin küçük bir örneği çıkması bekleniyor. Böylece evrenin kökeniyle ilgili bilgi elde edilecek.

BİLİM KURGU DEĞİL

Buraya kadar her şey kuantum yani parçacık fiziğinin alanı olarak gözüküyor. Ancak Moskova Steklov Matematik Enstitüsü'nden iki matematikçi Irinia Arefava ve Igor Volovich'e göre bu deney sırasında ortaya çıkan yüksek enerji, zamanda bir kırılma yaratacak. Atom düzeyinde bile olsa bir zaman tüneli oluşacak. Dünyanın sayılı matematikçilerinden Volovich'in bu iddiası bilim dünyasında “rüya ya da bilim kurgu” olarak değil ciddiyetle karşılandı. İddiayı dünyanın sayılı bilim dergilerinden İngiliz NewScientist, kapağına taşıdı.

TARİHE GEÇECEK DENEY

LHC'deki çarpışmada 7 teraelektronvolt (TeV) miktarında enerji açığa çıkaracak. 1 TeV, bir sivrisineğin uçarken çevresine yaydığı kinetik enerjiye eşit. Ancak bu enerjinin, sivrisineğin 1 trilyonda biri küçüklükte bir alanda ortaya çıktığı düşünüldüğünde, enerjinin büyüklüğü ortaya çıkıyor.

Ünlü Alman fizikçi Einstein'in teorisine göre uzay en, boy, yükseklik ve zaman olarak 4 boyuttan oluşuyor. Ve zaman uzayı bir örtü gibi çevreliyor. Yüksek bir enerji, uzayda bozulmaya neden olarak, zamanda bir “tünel” yaratabiliyor.

Bu zaman tüneliyle teoride, geçmişe yolculuk mümkün. Volovich'e göre yüzyıllar veya bin yıl sonra, torunlarımız tarih kitaplarında, CERN'deki deneyi okuyacak. Deneyin ne zaman, kaçta ve nerede yapıldığı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ve o zamanki teknolojiyi kullanarak, açılmış olan “zaman tünellerinden” bizi ziyaret edecekler.

E=mc2

Dünyanın en ünlü formüllerinden biri olan Einstein'in görecelik teorisine göre yeterince ağırlıkta bir kütle veya yeterince büyük bir enerji, uzayda ve onu çevreleyen zamanda bir bozulmaya neden olabilir. Bilim adamlarına göre CERN'deki deney, Einstein'in teorisinde belirttiği kadar bir enerji açığa çıkaracak.

TÜRKİYE DE KATILIYOR

* CERN Enstitüsü'nde yapılacak olan deneyde 2 tonluk dev bir mıknatıs Fransa-İsviçre sınırının 100 metre altındaki 27 km'lik tünele yerleştirilecek.

* 16 metre yüksekliğinde, 17 metre genişliğinde ve 13 metre boyundaki mıknatıs yer altındaki 15 parça ile birleştirilecek.

* 13 yıldan beri hazırlıkları devam eden deneyin maliyeti 9 milyar dolar.

* 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin yer aldığı projeye Türkiye'den Boğaziçi, Çukurova ve ODTÜ fizik bölümlerinden öğretim görevlileri katılıyor.

Şu anda bu deneye yüzlerce bilim adamı itiraz ediyor çünkü bu patlamanın Dünya'yı yutacağını söylüyorlar.
Bende bu tür şeylere inanmam zaten.Var mı senin 9 milyar doların? :)

Yani yukarda kısaca diyo ki biz bi kara delik yaratıp ordan geçmişe gidecez.Bende diyorum ki yok yaaaaaaa. ;D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 22:37
Benim yöntemim zararsız gibi görünüyor.Onlar karadelik yöntemiyle uğraşıyorlar.Riske gerek yok bence.Benim yapacağım yöntemde tahminime göre 5.5 -6.0 arası deprem olabilkir.9 Milyar dolar olayınıda Avrupaya Projeyi Sunacağım Onlarla beraber gerçekleştireceğim diyorum :)
9 Milyar dolar bende ne gezerrr :D

Mcht_Ln
07-09-2008, 22:46
Meslek neydi acaba? Fizikçi misin? :) Sormamda bi sakınca yoktur umarım. :)

Bu arada zaten onların yaptıgı işin kökünde kuantum var.Yani senin yapmak istediğin şey değil mi? ;)

Mcht_Ln
07-09-2008, 22:51
Ha bide şunu söyleyim.Bu tür şeylere inanmam.Bu Dünya'nın sonu demek.Neden mi? Çünkü Dünya'nın nasıl oluştuğunu bulmak sonumuzu getirecektir.Buna Rabbim izin vermez...Sanmıyorum ki böyle bişey olsun. 8)

Bu gidişle kıyamet kopacak. :D :D

Neşe
07-09-2008, 22:51
tebrikler.. herzaman yanındayız arkadaşım sen yeterki insanlara yararlı olmaya çalış...

Eşref
07-09-2008, 22:56
Benim yöntemim zararsız gibi görünüyor.Onlar karadelik yöntemiyle uğraşıyorlar.Riske gerek yok bence.Benim yapacağım yöntemde tahminime göre 5.5 -6.0 arası deprem olabilkir.9 Milyar dolar olayınıda Avrupaya Projeyi Sunacağım Onlarla beraber gerçekleştireceğim diyorum :)
9 Milyar dolar bende ne gezerrr :D

Haftasonu deneme yapacağını söyleyince 9 Milyar doları buldun sanmıştık. :-X

dilek
07-09-2008, 22:58
kardeş benim bilimle pek ilgim yoktur,cahilliğime ver.
şimdi bu dünyayı geri alma makınası dünyayı mı geri götürcek yoksa dünya tersine mi dönecek :-X
dünya geri dönerse yontma taş devrine gidersek ben orda ne yapıcam, ??? yok dünya geri dönecekse ayakta durabilecekmiyiz denge olayı malum :-X ::)

BaDe_EsNa
07-09-2008, 23:05
valla yorumları falan okumadım konuda bu kadar ne konuşulmuş espri mi yapıyorsunuz ciddi ciddi ortada bunu yapabileceğinizden mi bahsediyorsunuz onu anlayabilmiş değilim
ama bilime verdiğin önemden dolayı tebrik ederim
bu konuda aileni ve onlar gibi düşünenleri de hiç takma
yalnız bir ricam olacak eğer bunu gerçekleştirebilirsen ilk deneğin ben olabilir miyim :D :D geri dönüp keşkelerimi düzeltebilmeyi çok isterim ;)

Ağa
07-09-2008, 23:08
Işık hızını geçtiniz yani

Eşref
07-09-2008, 23:38

Sanırım yazdıklarını okumadınız. Bunu bende sormuştum. O dünyayı tersine döndürüp bizi geçmişe götürecek.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 23:40

Sanırım yazdıklarını okumadınız. Bunu bende sormuştum. O dünyayı tersine döndürüp bizi geçmişe götürecek.

Bu projemi yakında açmayı düşünüyorum da,ilk Avrupaya sunmayı planlıyorum.Yöntemleri var,ama deprem riki çok yüksek.Çok şiddetli depremler değil.Sarsıntı verecek derecede.

politikaci
07-09-2008, 23:43
aman bak mustafa deprem yaptırtma :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 23:44

Hatice kardeş sen izmirdesin(izmirde çok deprem olur),alışkındırsın :-X Ama Allah Korusun hiç fazla sarsıntı olmayacak inşallah.

Benim akrabaların yarısı İzmirde hatta(Kemalpaşa,karşıyaka) :)

Eşref
07-09-2008, 23:45

Bu projemi yakında açmayı düşünüyorum da,ilk Avrupaya sunmayı planlıyorum.Yöntemleri var,ama deprem riki çok yüksek.Çok şiddetli depremler değil.Sarsıntı verecek derecede.

Malum, İstanbul depreminden korkuyoruz. Bu oluşacak deprem, İstanbul'dan geçen fayları da etkileyip büyük bir afete yol açma ihtimali yok mu? Varsa bunun sorumluluğunu nasıl üstleneceksin?

politikaci
07-09-2008, 23:47

Hatice kardeş sen izmirdesin(izmirde çok deprem olur),alışkındırsın :-X Ama Allah Korusun hiç fazla sarsıntı olmayacak inşAllah.

evet hep deprem oluyor .. ama akrabalarında burdaymış bu bölgeye kıyak geçersin artık :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 23:48

Malum, İstanbul depreminden korkuyoruz. Bu oluşacak deprem, İstanbul'dan geçen fayları da etkileyip büyük bir afete yol açma ihtimali yok mu? Varsa bunun sorumluluğunu nasıl üstleneceksin?

Tamam üstüme gelmeyin ::) Çözüm arıyorum.Fakat istanbul faylarını araştırmadım, ama İstanbulda tsunami ihtimali yok diyiyor bilim Adamları.Fakat Dünyada İstanbul gibi değişik depreme dayanıksız noktalar var.Bunlara çözüm arıyorum.Sizlerde yardım eder ve araştırırsanız(deprem konusunu) jat lag şeklinde kanıya varabiliriz.

bilgi müdavimi
07-09-2008, 23:49

Hatice kardeş sen izmirdesin(izmirde çok deprem olur),alışkındırsın :-X Ama Allah Korusun hiç fazla sarsıntı olmayacak inşAllah.

evet hep deprem oluyor .. ama akrabalarında burdaymış bu bölgeye kıyak geçersin artık :D

Tamam İzmiri geriye almayalım :D Sen İzmirin hangi ilçesindesin?

Ağa
07-09-2008, 23:50

Dünyayı tersine döndürmek geçmişe gitmek midir. yanlış mı anladım

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 23:51
:o

Berika
07-09-2008, 23:51
:o

:D :D :D

bilgi müdavimi
07-09-2008, 23:52

Ever,geçmişe gitmektir.Dünyanın ddönüş yönünün değişmesi anlamında.

Ağa
07-09-2008, 23:53

Ever,geçmişe gitmektir.Dünyanın ddönüş yönünün değişmesi anlamında.

ispatlarmısın.

LoNeLiNeSS
07-09-2008, 23:53
Ne gerekli bilgi müdavimi neden yapmıyorsun bunu.. Maddi sorunlardan mı.. Yada dünyadaki bilim adamlarının keşfedemeği neyi keşfettin sen..

Kaç yaşındasın..

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 23:54
Gelecek varken neden geçmiş.. :-\

Ağa
07-09-2008, 23:58
Gelecek varken neden geçmiş.. :-\

Hızımızı alamadık ondan biraz geriye gidip hızlanarak geleceğe gideceğiz.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:01
Herkesin sorusuna yanıt vereceğim.

1. 15 yaşında bir erkeğim ve de bunu yapmamın sebebi küresel ısınmaya çözüm.(LoNeLinES)
2.İspatımı sana birazdan gönderirim.Sitelere yönlendirmek yasak olduğu için.(Ağa)
3.Geleceğe gitmesi için dünyanın 2 kat hızlı dönmesi gerek bu da imkansız gibi birşey.(Hıfız-I Lisan)

Bu arada bunların yanında bu anlattıklarımdan sağlam Dünyayı geri alma yöntemlerimde var.Onlar 3 ve 4. Planım.Bunlarda aksaklık olursa.

Yazı dili insana kırıcı gibi geliyor.Yüz yüze olsa eğlene eğlene anlatırdık,ama yazı dili kırıcı geldiyse affedersiniz.Bazen aslında yazı diliyle başka duygu vermeye çalışırken online olduğu için verdiğim duygu yanlış anlaşılıyor.

Kendimi kibirli hissettim bir an.Hiç sevmem kibirliliği :)

Ağa
07-10-2008, 00:03
peki o enerjiyi nasıl yapacaksın

Hıfz-ı lisan
07-10-2008, 00:04
gelecek varken dedim ama yani ömrünün yettiğince yaşanılacak bir zaman dilimi varken geçmiş gerekli mi demiştim :)

neyse ne diyelim kolay gelsin size

Eşref
07-10-2008, 00:07

1. 15 yaşında bir erkeğim ve de bunu yapmamın sebebi küresel ısınmaya çözüm.(LoNeLinES)
2.İspatımı sana birazdan gönderirim.Sitelere yönlendirmek yasak olduğu için.(Ağa)
3.Geleceğe gitmesi için dünyanın 2 kat hızlı dönmesi gerek bu da imkansız gibi birşey.(Hıfız-I Lisan)

Bu arada bunların yanında bu anlattıklarımdan sağlam Dünyayı geri alma yöntemlerimde var.Onlar 3 ve 4. Planım.Bunlarda aksaklık olursa.

Yazı dili insana kırıcı gibi geliyor.Yüz yüze olsa eğlene eğlene anlatırdık,ama yazı dili kırıcı geldiyse affedersiniz.Bazen aslında yazı diliyle başka duygu vermeye çalışırken online olduğu için verdiğim duygu yanlış anlaşılıyor.

İnan kardeşim, 15 yaşında pırıl pırıl bir gençsin. Sahip olduğun kişilikle, kullandığın dille, inan hepimize aslında bir insanlık dersi veriyorsun. Yemin ederim, çok takdir ettim seni. Projen olur olmaz. İnan önemli değil. Eminim ki ilerde bu ülke için, insanlık için çok faydalı şeyler yapacaksın. Seninle gerçek hayatta da tanışmayı isterim. Allah zihin açıklığı versin sana.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:08
gelecek varken dedim ama yani ömrünün yettiğince yaşanılacak bir zaman dilimi varken geçmiş gerekli mi demiştim :)

neyse ne diyelim kolay gelsin size
Söylemiştim cevap olarak ama bir daha söyleyeyim.

Geleceğe gitmesi için Dünyanın 2 kat hızlı dönmesi gerek.Hatta 2 kattan fazla.Bunu hesaba katarsak imkansız olur.Işık Hızı diyiyordunuz ya.Bu işte o zaman devreye giriyor.

Örnek verirsek,siz bir ferrarisiniz diyelim ve başka marka bir yarış arabasıyla yarışıyorsunuz.Ve o arabadan hızlı gitme imkanınız yok gibi.Sizin ondan daha az hızla gitmeni mi daha kolay,yoksa onu geçmeniz mi?

LoNeLiNeSS
07-10-2008, 00:09

Daha önce dedim yani yalnış anladım sanırım.. Bunları düşünebilmen bile takdir elimesi gereken bir şey.. :-* :-* :-*

Hıfz-ı lisan
07-10-2008, 00:09
arabalardan anlamam.. :o

kolay gelsin size ne diyelim buluşunuz eğer söylediğinize göre gerçekleşirse tebrik etmek düşer bize :)

Ağa
07-10-2008, 00:13
peki hesaplamardan bahsediyorsun bu hesaplamaları nasıl yapıyorsun. IBM Roadrunner bilgisayarla bile o hesapları yapamazsın.
nasıl hesaplama yaptığını merak ettim kardeşim bir yazılımcı olarak ve yapay zeka ile ilgilenen biri olarak.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:13

İnan kardeşim, 15 yaşında pırıl pırıl bir gençsin. Sahip olduğun kişilikle, kullandığın dille, inan hepimize aslında bir insanlık dersi veriyorsun. Yemin ederim, çok takdir ettim seni. Projen olur olmaz. İnan önemli değil. Eminim ki ilerde bu ülke için, insanlık için çok faydalı şeyler yapacaksın. Seninle gerçek hayatta da tanışmayı isterim. Allah zihin açıklığı versin sana.

Allah razı olsun. :) İnşallah gerçek hayatta karşılaşırız.Çok iyi birisiniz.Malatyalı kanı var sizde ne de olsa :)

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:18
peki hesaplamardan bahsediyorsun bu hesaplamaları nasıl yapıyorsun. IBM Roadrunner bilgisayarla bile o hesapları yapamazsın.
nasıl hesaplama yaptığını merak ettim kardeşim bir yazılımcı olarak ve yapay zeka ile ilgilenen biri olarak.

Ellerim var,beynim var ve de çok şükür fen bilgim ve matematik bilgim de var.Merak etmeyin IBM Roadrunner 1100 metre kare alan kaplar ve de 2008 de faal hale gelmiştir.Daha yaygın değil.

Mcht_Ln
07-10-2008, 00:25
15 yaşındasın demek.. :o çok ilginç...Bu yaşta bunların düşünmen gerçekten güzel.

Yalnız bu öyle kolay bir iş değil.Bunun farkına yaşın ilerledikçe varırsın.Yani avrupaya böyle bir proje sunup, bunun kabul edilmesi için çok çalışman gerekli.Ve kendini ispatlamalısın.

Eğer çok iyiyim diyosan olimpiyatlara felan gir derim ben sana.Tubitak'a felan git ne bilim işte kendini ispatla yani.Böyle önüne gelen her projeyi kabul etmezler.Önce onlara bişeyler göstermelisin.Bilmem anlatabildim mi? ;)

Ağa
07-10-2008, 00:26

Ellerim var,beynim var ve de çok şükür fen bilgim ve matematik bilgim de var.Merak etmeyin IBM Roadrunner 1100 metre kare alan kaplar ve de 2008 de faal hale gelmiştir.Daha yaygın değil.

zaten o bilgisayar evlerde olmayacak yaygın olmasını beklemek yanlıştır:D

2. yaklaşık 100000 hacker 128 ssl şifrelemeyi kırmaya çalışıyorlar yıllardır. elleri var beyinleri var matematik mühendisi hepsi
fiziği adı gibi bilen kişiler ama bi türlü kıramadılar işte nasip kısmet miş diyorum.

ve şuna iddaa ediyorum şu anki teknolojiyle onları hesaplayamazsın. IBM Roadrunner ı araştırmanı tavsiye ederim.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:27
15 yaşındasın demek.. :o çok ilginç...Bu yaşta bunların düşünmen gerçekten güzel.

Yalnız bu öyle kolay bir iş değil.Bunun farkına yaşın ilerledikçe varırsın.Yani avrupaya böyle bir proje sunup, bunun kabul edilmesi için çok çalışman gerekli.Ve kendini ispatlamalısın.

Eğer çok iyiyim diyosan olimpiyatlara felan gir derim ben sana.Tubitak'a felan git ne bilim işte kendini ispatla yani.Böyle önüne gelen her projeyi kabul etmezler.Önce onlara bişeyler göstermelisin.Bilmem anlatabildim mi? ;)

TUBİTAK I DÜŞÜNDÜM de arkadaşlar hava atıyorsun felan derler,ayıp olur dedim.Ben yaz olduğu için uğraşıyorum .Fakat İstanbul a gittiğim de bu projeyi sunmayı da planlıyorum.Sunum şeklimi hazırlarım o güne kadar.Teşekkürler,Allah razı olsun destek için.Hepinizden Allah Razı Olsun

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:34

2. yaklaşık 100000 hacker 128 ssl şifrelemeyi kırmaya çalışıyorlar yıllardır. elleri var beyinleri var matematik mühendisi hepsi
fiziği adı gibi bilen kişiler ama bi türlü kıramadılar işte nasip kısmet miş diyorum.

ve şuna iddaa ediyorum şu anki teknolojiyle onları hesaplayamazsın. IBM Roadrunner ı araştırmanı tavsiye ederim.
O bilgisayarı biliyorum bakmıştım.100 milyon doların üzerinde de maaliyeti var.2008 yılında duyulmaya başlanmış bir model.ABD de üretilmiş.Yanlız o uzay alanında da kullanılabiliyor.Böyle bir fonksiyonu var.Hatırlatmak istrim.

Ağa
07-10-2008, 00:45

O bilgisayarı biliyorum bakmıştım.100 milyon doların üzerinde de maaliyeti var.2008 yılında duyulmaya başlanmış bir model.ABD de üretilmiş.Yanlız o uzay alanında da kullanılabiliyor.Böyle bir fonksiyonu var.Hatırlatmak istrim.

sanırım google amca sana yanlış bilgi vermiş kardeşim işletim sistemi linux biliyormusun linux u. ben istersem ona istediğim programı yazar istediğim alanda kullanırım çünkü o bir bilgisayar ve benim ellerim ve beynim var.

tamam bu hesapları bırakalımda sen matematik bilginle bana 6 katmanlı integral hesaplayabilirmisin ? ben bilgisayarla denedim olmadı yanlış sonuçlar veriyor.
bu 6.katlı integral senin hesaplamaların yanında çerez kalır.

Mcht_Ln
07-10-2008, 00:48
Arkadaşımızın yaşı daha 15.Sen çok fazla şey istiyosun.Ben, kendini geliştirmesini söyledim.Onun cevabını ilerde verebilir... 8)

Ağa
07-10-2008, 00:49
Arkadaşımızın yaşı daha 15.Sen çok fazla şey istiyosun.Ben, kendini geliştirmesini söyledim.Onun cevabını ilerde verebilir... 8)

iyide arkadaşım kardeşimiz dünyayı tersine çeviriyor bunu yapmak için üstün bir matematik ve üstün bir pc lazım.
bu onun yanında çerez kalır be dostum

Eşref
07-10-2008, 00:50

Tamamen katılıyorum size. Teşekkürler.

Ağa
07-10-2008, 00:53
ya herkes bana 15 yaşında ki kardeşimize sorduğun sorulara bak diyor da, nasıl 4 işlemi bilmeden hesap yapamazsın.

bunları bilmeden o hesapları yapamazsın.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 00:57

sanırım google amca sana yanlış bilgi vermiş kardeşim işletim sistemi linux biliyormusun linux u. ben istersem ona istediğim programı yazar istediğim alanda kullanırım çünkü o bir bilgisayar ve benim ellerim ve beynim var.

tamam bu hesapları bırakalımda sen matematik bilginle bana 6 katmanlı integral hesaplayabilirmisin ? ben bilgisayarla denedim olmadı yanlış sonuçlar veriyor.
bu 6.katlı integral senin hesaplamaların yanında çerez kalır.

Bana google amca mı yanlış bilgi verdi,siz mi bilmiyorum.Bu bilgisayarı mynetten duymuştum ve araştırmıştım.
O Konu sanırım fonksiyonlarla alakalı.Abimin kitabından hatılıyorrum.12 Yaşındayken bakmıştım.

Ben daha o hesaplarına gelmedim.Şu anlık astrofizikle uğraşıyorum.Size astrofiziği araştırmanızı tavsiye ederim.

Bu arada kendimi kibirli hissettim. :( Öyle gözüktüysem affedersiniz.

Ağa
07-10-2008, 00:59
"Arkadaşlar Dünyayı Geri Alma Makinası Buldum,Kimse Bana Destek Çıkmıyor "

Sanırım bunu demeden önce bilmek gerekiyor. Banada sallıyor gibi geldi kardeşimiz! :-X :-X

Sallamak değilde gençlik heves ve heyecan , ben 8 senedir bilgisayar başındayım yazılımla ilgileniyorum. bu hesaplamaların zerresini yapamadım doğrusu ellerim ve beynimde var. şans işte.

Kusura bakmayan ben tebrik edemiycem.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:00
ya herkes bana 15 yaşında ki kardeşimize sorduğun sorulara bak diyor da, nasıl 4 işlemi bilmeden hesap yapamazsın.

bunları bilmeden o hesapları yapamazsın.

Merak etmeyin 4 işlemi biliyorum.Matematiğim de 87 den 5 düştü.Bunu da belirtmek isterim.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:01

Sanırım bunu demeden önce bilmek gerekiyor. Banada sallıyor gibi geldi kardeşimiz! :-X :-X

Sallamak değilde gençlik heves ve heyecan , ben 8 senedir bilgisayar başındayım yazılımla ilgileniyorum. bu hesaplamaların zerresini yapamadım doğrusu ellerim ve beynimde var. şans işte.

Size bunu ispatlayacağım....Avrupaya projeyi sunar sunmaz....Saygılarımla....

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:07

Projem çok mantıksız değil bence.Lütfen bilmeden sallıyor kelimesini kullanmayalım.Sallıyorun kelime anlamı bir cisme kuvvet uygulayıp onun yönünü değiştirmektir veya onu hareket ettirmektir.
Bu kelime Türkçeyi yozlaştırıyor.

Mcht_Ln
07-10-2008, 01:14
Arkadaşım sen bildiğini yap. :-*

Ama dediklerimi unutma.Kendini geliştir.Kolay iş değil senin dediğin..Tubitak'ı araştır, olimpiyatlara felan bak vs. ;)

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:15

Projem çok mantıksız değil bence.Lütfen bilmeden sallıyor kelimesini kullanmayalım.Sallıyorun kelime anlamı bir cisme kuvvet uygulayıp onun yönünü değiştirmektir veya onu hareket ettirmektir.
Bu kelime Türkçeyi yozlaştırıyor.

Birşey demiyeceğim sana kardeş, Allah aşkına.
Biraz öncede dediğim gibi, hayırlı her işte yolu açık olsun ne diyelim.

Allah Razı Olsun sizden.Türkiyede bilime kötü bakanlar gibi değilsiniz.Lafım meclisten dışarı.sADECE BAZILARINIZ ÇOK ÖNYARGILISINIZ.Önyargılılar kendini biliyor.Ama onlarda haklılar,hak vermek lazım.Çünkü,bu proje hergün önünüze çıkmıyor.Böyle bakmanız normal.Tuhaf gelir insana.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:15
Arkadaşım sen bildiğini yap. :-*

Ama dediklerimi unutma.Kendini geliştir.Kolay iş değil senin dediğin..Tubitak'ı araştır, olimpiyatlara felan bak vs. ;)

Dediğinizi yapacağım.Teşekkürler.Allah Razı Olsun.

Ağa
07-10-2008, 01:18

Eğer avrupada bu teknoloji varsa evet ispatlayabilirsin. daha doğrusu senden yıllar önce bu işlere başlayıp ter akıtanlar ispatlar. :-*

beni yanlış anlamışsın 4 hesap bilmiyorsun demedim ben. notununda 5 düşmesine sevindim hep böyle olur inş. hayatında .

Astrofizik demişsin sana Erzurumlu ibrahim hakkı hz. Marifetnamesini tavsiye ederim baya bir bilgim olmuştu astrofizikle ilgili.

"

Bu kelime Türkçeyi yozlaştırıyor.",

sana sorduğumda cisim dediğin dünya ve manyetik alan , bu enerjiyi nasıl yaratacaksın nasıl hesaplayacaksın nerde hesaplayacaksın.

atom 10 üzeri -15 herhalde daha bunu göremeyen avrupalı ve biz nasıl o enerjiyi yaratacağız.

eğer bana ön yargılı diyorsan hayır değilim .

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:21
Benim bir arkadaş vardır, çok tıp okumak istemiş, sınavda soruları kaydırmış falan filan... Bir konu açılsın hemen millete tıp bilgilerini anlatmaya başlardı, kendinin ne kadar bilgili olduğunu ispat etmeye çalışırdı kendince. Sonunada "ben kaydırmasam sınavda tıptaydım şimdi"yi eklerdi.

Bir gün tıp okuyan bir kızla tanıştık. Kızı gördüğü yerde muhabbet her açıldığında kızada bunu kanıtlamaya çalışırdı.
Zavallı kız. ;D

Onun gibi olmada sonunda. Adımlarını sağlam at. :)
Selametle... ;)

Ben bilim adamı olmak istemiyorum.Bence siyasetçilik hepsinden güzel.Bu arada o tıp okuyan kıza da afakanlar basmıştır.
:)

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:26

Eğer avrupada bu teknoloji varsa evet ispatlayabilirsin. daha doğrusu senden yıllar önce bu işlere başlayıp ter akıtanlar ispatlar. :-*

beni yanlış anlamışsın 4 hesap bilmiyorsun demedim ben. notununda 5 düşmesine sevindim hep böyle olur inş. hayatında .

Astrofizik demişsin sana Erzurumlu ibrahim hakkı hz. Marifetnamesini tavsiye ederim baya bir bilgim olmuştu astrofizikle ilgili.

"

Bu kelime Türkçeyi yozlaştırıyor.",

sana sorduğumda cisim dediğin dünya ve manyetik alan , bu enerjiyi nasıl yaratacaksın nasıl hesaplayacaksın nerde hesaplayacaksın.

atom 10 üzeri -15 herhalde daha bunu göremeyen avrupalı ve biz nasıl o enerjiyi yaratacağız.

eğer bana ön yargılı diyorsan hayır değilim .

Benim şu anlık yaptığım dönüş yönünü bulmak,tanı,ortaya çıkabilecek sonuçlar ve nasıl döndüreceğimdir.Matematiksel hesaba her adımda ihtiyaç duylmuyor.Dünyanın yörüngesi zaten belli.Fakat çok ince ayrıntılarda hesap yapılacaktır.Ama çok ince ayrıntılar.Ben bu 4 aşamayı buldum.Sürekli coğrafya ve fen kitaplarım açık bekleyerek buldum.

Ağa
07-10-2008, 01:28
Umarım bütün derslerinden hep 5 alırsın. :-*

İyi geceler arkadaşlar.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:30
Umarım bütün derslerinden hep 5 alırsın. :-*

İyi geceler arkadaşlar.

İyi geceler.Teşekkür ederim.Ama doğru yaptınız araştrmakla.Sanırım benden büyüksünüz.Saygısızlık ettiysem kusra bakmayın.Yazı ı dilinde duygular ve mimikler ön plana çıkmadığı için sert konuştu gözükebilirim ama,sert konuşmadım. :)

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:38
Herkese iyi geceler.Kırıcı gözüktüysem herkesten özür dilerim.

Bu arada Mcaht_ln ,KaraEşref,Politikacı çok hoşgörülü.Diğer arkadaşlarda öyle reddiye ve ağa gibi ama onlar biraz daha seert takıldılar.İyi oldu tartıştık,muhabbet oldu.Hiç kimseye kırgın değilim.

Eşref
07-10-2008, 01:39

Bu arada mcaht_ln ,KaraEşref,Politikacı çok hoşgörülü.Diğer arkadaşlarda öyle reddiye ve ağa gibi ama onlar biraz daha seert takıldılar.İyi oldu tartıştık,muhabbet oldu.Hiç kimseye kırgın değilim.

Kırıcı filan olmadın kardeşim. Allah rahatlık versin sana. Hayırlı geceler.

bilgi müdavimi
07-10-2008, 01:41

Bu arada mcaht_ln ,KaraEşref,Politikacı çok hoşgörülü.Diğer arkadaşlarda öyle reddiye ve ağa gibi ama onlar biraz daha seert takıldılar.İyi oldu tartıştık,muhabbet oldu.Hiç kimseye kırgın değilim.

Allah Razı Olsun abi.

Kırıcı filan olmadın kardeşim. Allah rahatlık versin sana. Hayırlı geceler.

HUZUR
07-12-2008, 20:14
Kardeş bu nasıl bir makine?dünya geri alınmaz ki, zamanı alsan diyeceğiz hadi neyse :D Sen bizim elazığa gel doktorlara göstereyim seni çok iyi doktorlar var burda :D

Necip Fazıl
07-12-2008, 20:17
bunu GELECEĞE DÖNÜŞ filmindeki o doktor bulmadımı yaaaaaa :D ;D :D

politikaci
07-12-2008, 20:18
niye dalga geçercesine yorumlar yapıyorsunuz anlamıyorum yani . tebrikler diceğinize .. yada yorum yapmayın çocuğun moralini bozmayın

HUZUR
07-12-2008, 20:23
mantıksız bir şeyi tebrik ederek, arkadaşı daha fazla boşa kürek sallamaya itmek istemiyorum ???

politikaci
07-12-2008, 20:25
tebrik etmemek illaki dalgaya vurmak değildir :-*

kayısıkentli44
07-12-2008, 20:26
hakkında hayırlısı olsun....başarılar..... ;)

Mcht_Ln
07-12-2008, 20:41
mantıksız bir şeyi tebrik ederek, arkadaşı daha fazla boşa kürek sallamaya itmek istemiyorum ???

Mantıksız olabilir ama sen arkadaşımız için en kötü olanı yapıyorsun.Hevesini kırıyorsun...Daha 15 yaşında, kendini geliştirebilir.Bunun için destek çok önemli.

Hemen dalgaya vurmamak lazım.20-25 yaşında olsa hadi neyse de... ;)

Necip Fazıl
07-12-2008, 20:43

Mantıksız olabilir ama sen arkadaşımız için en kötü olanı yapıyorsun.Hevesini kırıyorsun...Daha 15 yaşında, kendini geliştirebilir.Bunun için destek çok önemli.

Kendini yetiştirdikten sonra bunları yapabilecek mi sence? ;)

Biraz daha gerçekçi olabiliriz bence... :-*

Berika
07-12-2008, 20:46
Kardeş bu nasıl bir makine?dünya geri alınmaz ki, zamanı alsan diyeceğiz hadi neyse :D Sen bizim elazığa gel doktorlara göstereyim seni çok iyi doktorlar var burda :D

hayırdır ne doktoru

bilgi müdavimi
07-12-2008, 20:47

Düşünürseniz bulursun.Zaman dünyanın dönesiyle ilerler.Şunu iyi bilinizki, bel inceldiği yerden kopar.Yorumlarsanız bunun ne anlama geldiğini anlarsınız.
Merak etmeyin,Türk Hekimlerine Güvenim Tam.Elazığ olsun,Ankra olsun,Erzurum,Mardin olsun Doktorları çok iyi.Teklifiniz için sağolun ama ilk siz görünün sonra komşuyu düşünün. Deli denilmesi espri olsa da iğrenç bir espri.Kusra bakmayın sert oldu.

bilgi müdavimi
07-12-2008, 20:51

Teşekkür ederim.Allah Razı Olsun.

HUZUR
07-12-2008, 20:54
:)Kardeş neyse yap da geri alalım şu dünyayı, böyle Atatürk zamanına felan gidelim.
Dünyayı durdurma makinesi bulursan haber ver inecem de ;D

Necip Fazıl
07-12-2008, 20:55
:)Kardeş neyse yap da geri alalım şu dünyayı, böyle Atatürk zamanına felan gidelim.

ben de inmek istiyorum bir ileri bir geri midem bulandııı :D ;D :D

Mcht_Ln
07-12-2008, 20:56

Ya anlamak istemiyosunuz herhalde.Mesele bunu yapıp yapmaması değil...

Berika
07-12-2008, 20:57
size saçma geliyorsa beğenmiyorsanız konuyu görmezden gelirsiniz (!)

politikaci
07-12-2008, 20:58
ya beğenmemiş olabiirsiniz başaramıcanı düşünebilirsiniz ama kimseye dalga tarzında yorum yapmaya hakkınız yok ..

politikaci
07-12-2008, 20:59

sen gerçek olmayacağını düşünürsün nerden biliyon belki başkası bunu başarabileceğini düşünüyor .. işte türkiyede başarısızlığın sebebi bu.. büyüklerin küçükleri ciddiye almaması .. yanlızca bu konuda değill her konuda geçerli

tayyipleyiz
07-12-2008, 21:04

Hocam eğlencenizi bölmek istemiyorum ancak, kişiliğine zarar vermeden eleştirelim lütfen ... Arkadaş sonuçta bir insan. Bir "soytarı" değil değil mi?

Lütfen saygı sınırlarını çiğnemeyelim. herkesi olduğu gibi kabullenip, meramımızı üslubumuzun ahengi ile anlatmayı tercih edesek hem muradımıza ermiş olur. Hemde faydalı olmuş oluruz.

saygılarımla ....

LoNeLiNeSS
07-12-2008, 21:06
Konu gerçekçi olur veya olmaz bir hayalden ibaret olabilir veya olmaz ama bunu çıkıpda bu şekilde anlatamassın.. Karşınızdaki kişinin nasıl bir hal içinde olduğunu yada nasıl bir kişilik olduğunu bilmeden konuya bu şekilde yaklaşmak çok yalnış..

Karşınızdaki 15 yaşında bu şekilde şeyler düşünebilen bir genç arkadaş.. Düşünebilmiş ve kendince planlıyor.. Beğenirsiniz beğenmessiniz.. Onun bu planı hakkında böyle yorum yapmamalısınız..

yolcu44
07-12-2008, 21:10
Bir kişi bir yolda "Başaracam" derse, o kişi o yolun büyük bir kısmını geçmiş demektir. ;)

Hadi bakalım delikanlı, çevrenin olumsuzluğu asla içindeki alevi söndürmesin. :)

Kadim Sevgiler...

Mcht_Ln
07-12-2008, 21:35
Bir kişi bir yolda "Başaracam" derse, o kişi o yolun büyük bir kısmını geçmiş demektir. ;)

Hadi bakalım delikanlı, çevrenin olumsuzluğu asla içindeki alevi söndürmesin. :)

Kadim Sevgiler...

Budur.. :-*

politikaci
07-12-2008, 22:05
kişi seviyesine göre yorum yapar bunun için bilgi müdavimi kardeş hiç bi zaman sen hayallerinden vazgeçme.başaracaksan başarıcaksındır..şahsen arkandayım. :-* hiç bir moral bozukluğu yaşama.aynı şeyler başkaları tarafından başka bir konuda başıma çok geldi ama benimde onlara dediğim tek şey hep nasıl olsa görüşücez oldu..

bilgi müdavimi
07-13-2008, 02:42
Başta bana destek çıkan tüm üyelere,arkadaşlarıma,sevgili kardeşlerime(Bu kişiler forumun içinden) teşekkür ederim.Hepiniz çok iyisiniz.Fakat,bazı insanlara söz söylemek yetmiyor.Daha nasıl cevap vereceğim bilmiyorum.Bu yüzden onlara son sözüm LAFA BAKARIM LAF MI,ADAMA BAKARIM ADAM MI.
Fakat bakıyorum forumda bilime ve insana saygıyla bakan dalga geçmeyen o kadar iyi insanlar varki.Bunlar kendilerini iyi biliyorlar.Hepsi de çok sevdiğim insanlardır.Burada bilime ve insana saygılarını bir kez daha kanıtladırlar.Dalga geçmek kesinlikle olumsuz bir davranış.İnsana,insan gibi davranmak bence en güzeli.Velevki,dalga geçtiniz(geçenler için)elinize ne geçti.

Destek olan çook sevdiğim insanlar bir kez daha sempatimi kazandı.Destek olmayanlardan da kazanan var,ama dalga geçmeden destek olmayanlar demek istedim.

Bilgi Müdaviminden Saygılar,Sevgiler kırgın olan varsa ben hiçkimseye kırgın değilim.

Hakkınızı helal edin.

Ertuğrul ÖZGÜL
02-12-2009, 21:40
arkadaşım bilime önem vermeliyiz tmm ama zamanıda hiç kimse geri alamaz

bilgi müdavimi
02-12-2009, 22:19
arkadaşım bilime önem vermeliyiz tmm ama zamanıda hiç kimse geri alamaz

Zamanı geri almak derken Atatürk zamanına inip atatürkü görmeyi kastetmedim.

Çevreyi yenilemek amaıylka dönüşüm projesidir bu.

mebusa
02-13-2009, 00:17
ya artık açıklasan cidden meraklandım ya:hmm

ua_ugur_126
02-26-2009, 12:21
imkansız diye bir şey yoktur

dilek
03-11-2009, 15:48
şu projenin son durumunu gerçekten merak ediyorum. :neki:
kamuoyunu haberdar ederseniz seviniriz;)

tarihkral
04-14-2009, 14:13
Bİzde bilime pek değer verilmez arkadaşım ama yavaş yavaş bilimin mahiyeti anlaşılmaya başlıyor. Tabi bunda devlet teşvikinin payı büyüktür. Önceden bilim yapmaya çalışan insanımız ya trafik kazasında ölüyor ya ada evinde inti,har ediyordu. Ama şimdilerde yaşamaya çalışıyorlar çok şükür. Umarım aradığın desteği bulursun.

bilgi müdavimi
04-14-2009, 23:53
Bu hemen olacak birşey değil,çalışıyorum...İnce hesaplarına kadar düşünüyorum.Ama,bu tamamen küresel ısınmaya çözüm içindir,yani çevre kendini yenileyecektir.

politikaci
04-19-2009, 10:42
Bu hemen olacak birşey değil,çalışıyorum...İnce hesaplarına kadar düşünüyorum.Ama,bu tamamen küresel ısınmaya çözüm içindir,yani çevre kendini yenileyecektir.

Biz çevreyi değil ülkeyi yeniliyecez kardeşim (H) Buna vakit ayıralım :) :) (H)