Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık bilgisayarlar ısınmayacak
Necip Fazıl
04-19-2009, 02:12
Yeni teknoloji, laptop'ların baş düşmanı olan ısınmayı tarihe gömmeye hazırlanıyor.http://www.habercem.com/imgs/0.gifGünümüzdeki dizüstü bilgisayar (http://www.habercem.com/etiket.asp?tag=bilgisayar)ın en büyük sorunlarından biri de hiç kuşkusuz ısınma (http://www.habercem.com/etiket.asp?tag=ısınma) problemi. Araştımacılar laptop'ların, mutfaklarda kullandığımız elektrikli su ısıtıcılarından çok daha hızlı ısı üretebildiklerini ortaya koydu. Hatta neredeyse ısıyı küçük bir nükleer reaktör kadar hızlı üretebiliyorlar. Bir fizik profesörü olan Slava Rotkin, gelişen teknoloji ile birlikte küçülecek ve daha güçlü hale gelecek devrelerle beraber bu problemin daha da artacağı görüşünde.
Rotkin var olan yapılarda kullanılan malzemelerin daha az ısı üretmek için özel tasarlanmış olmasına rağmen, ne yazık ki heterojen yapıları nedeniyle arzu edilenden fazla ısıya yol açtıklarını söylüyor. Rotkin, nano tüplerde kullandıkları silikon-dioksit (SiO2) sayesinde bu sorunun çözülebildiğini söylüyor. Bununla beraber ısınan havanın dışarı çıkartıldığı kanalların var olan yapılardan daha büyük olması da yine ısınma (http://www.habercem.com/etiket.asp?tag=ısınma) sorununu önemli ölçüde azaltacak. IBM'in laptop konusunda,
Hürriyet
FarukARSLAN.
04-19-2009, 02:16
Virüs girdi diye nasılda içli dışlı olmuş bilgisayar konularıyla.
Hürriyetten bile alıntı yapıyor (:
Necip Fazıl
04-19-2009, 02:18
Virüs girdi diye nasılda içli dışlı olmuş bilgisayar konularıyla.
Hürriyetten bile alıntı yapıyor (:
:paat: Hürriyet'in sitesinden almadım bunu... :V
Ruh-i zar
04-19-2009, 02:31
150 milyon civarında bu soğutucular...
Ve gerçekten işe yarıyolar(:
Necip Fazıl
04-19-2009, 02:34
150 milyon civarında bu soğutucular...
Ve gerçekten işe yarıyolar(:
150 TL olsa neyse de 150 milyon çok para yahu... :w: :hihi2:
Ruh-i zar
04-19-2009, 02:46
150 TL olsa neyse de 150 milyon çok para yahu... :w: :hihi2:
:V
Bozmasan nolur sanki? ;D
150 TL civarında bu soğutucular...
Oldu mu :hihi2:
Necip Fazıl
04-19-2009, 02:48
:V
Bozmasan nolur sanki? ;D
150 TL civarında bu soğutucular...
Oldu mu :hihi2:
Oldu oldu bırazcık aha ileri tam olacak hehhh tamamdırrrr... :w:
ATmaCA53
04-19-2009, 02:48
benim leptop çok rahat aşırı sıcak belirtisi yok, ama pil ömrü çok düşük ancak 2 - 3 saat daynabiliyor piller daha sonra şarza sokuyorum şarzda olması daha iyi bence, bide şunu diyeceğim benim eski bir bilgisayarım vardı onu kullanıyordum, şimdi ALLAH devletten razı olsun ötv düşmesiyle 1,5 leptopu 1.3 e peşin aldım, artık herkesin evinde bir bilgisayar var fakir fukaranın evinde bile bilgisayar var ne güzel ya çeşke bu ötv indirimi 1 sene uzasa iyi olurdu, artık taksit 29 tl 22 taksit galiba leptop bile veriyorlar en azından 750 tl gibi bir şey tutuyor.
Ruh-i zar
04-19-2009, 02:50
benim leptop çok rahat aşırı sıcak belirtisi yok, ama pil ömrü çok düşük ancak 2 - 3 saat daynabiliyor piller daha sonra şarza sokuyorum şarzda olması daha iyi bence, bide şunu diyeceğim benim eski bir bilgisayarım vardı onu kullanıyordum, şimdi ALLAH devletten razı olsun ötv düşmesiyle 1,5 leptopu 1.3 e peşin aldım, artık herkesin evinde bir bilgisayar var fakir fukaranın evinde bile bilgisayar var ne güzel ya çeşke bu ötv indirimi 1 sene uzasa iyi olurdu, artık taksit 29 tl 22 taksit galiba leptop bile veriyorlar en azından 750 tl gibi bir şey tutuyor.
Benimkinin ısısıda iyi dizime koyduğumda falan hissetmiyorum çok fazla sıcaklık...(:
Senin pilin yine iyiymiş...
Benim ki başta 5 saat falan gidiyodu,
Şimdi 1 buçuk saat=/
Şarja takılıyken bataryanı pcden çıkartıyomusun?
Ömrünü o kısaltıyomuşda...
ATmaCA53
04-19-2009, 02:56
Benimkinin ısısıda iyi dizime koyduğumda falan hissetmiyorum çok fazla sıcaklık...(:
Senin pilin yine iyiymiş...
Benim ki başta 5 saat falan gidiyodu,
Şimdi 1 buçuk saat=/
Şarja takılıyken bataryanı pcden çıkartıyomusun?
Ömrünü o kısaltıyomuşda...
vallahi ilk defa senden duyuyorum, uyarın için de sağol artık şarz doldumu çıkartacağım ;) vallahi bu leptoplar bizimde ömrümüzü kısaltacak dizime koyuyorum dizlerimde bir ağrı bir ağrı giriyor ki bacaklarım böcekleniyor. :D
Necip Fazıl
04-19-2009, 02:58
Ben geçen yatakta laptopu almış paylaşım yapıyodum 04 , 5 lerde falan uyuya kaldım ve laptop u yataktan düşürdüm... :ağla: :( :ağla: :şaşkın:
Bir laptop umuz olmadı be :ağla: nasılda hava atıyorlar şunlara bak:utangaç:
Necip Fazıl
04-19-2009, 03:06
Havası batsın abi yaa virüslü bir casper laptopum olacağına adam gibi bir hp pcm olsun daha iyi valla... :ağla:
ATmaCA53
04-19-2009, 03:06
Ben geçen yatakta laptopu almış paylaşım yapıyodum 04 , 5 lerde falan uyuya kaldım ve laptop u yataktan düşürdüm... :ağla: :( :ağla: :şaşkın:
bak şimdide uyuya kalırsın gözlerini aç yada yüzünü yıka git, yada kendine bir çay yap kendine gelirsin şimdide uyuya kalırsın bir daha düşürürsün leptopu.
ben kablosuz diye bğlantı aldım mahlesef bir türlü bağlantı ayarını yapamadım, şimdi ise kablolu interneti kullanyorum bilgisayarcıyı çağırcağım ben yapamadım bu ayarı gel sen yap diyeceğim inşallah yapar.
ATmaCA53
04-19-2009, 03:07
ya abicim leptoplar ucuzladı artık her ay 29 tl ödeyemiyormusun bak bu fırsatı karçıma derim. ;)
Ruh-i zar
04-19-2009, 03:08
vallahi ilk defa senden duyuyorum, uyarın için de sağol artık şarz doldumu çıkartacağım ;) vallahi bu leptoplar bizimde ömrümüzü kısaltacak dizime koyuyorum dizlerimde bir ağrı bir ağrı giriyor ki bacaklarım böcekleniyor. :D
Evet bende duyunca şaşırmıştım...
Hatta bataryasız çalışırmı diye dalga geçmiştim çalışıyomuş;ı:
Aslında öğrendiğime göre masa gibi sert yüzeylerde düz bi şekilde durmalıymış=/
Laptobun ne anlamı kalıyosa ozaman;D
---
Hakan bende düşürdüm bişey olmaz boşver :w:
Benim ''ğ'' tuşum yok:ağla:
Düştü:ağla:
Necip Fazıl
04-19-2009, 03:08
bak şimdide uyuya kalırsın gözlerini aç yada yüzünü yıka git, yada kendine bir çay yap kendine gelirsin şimdide uyuya kalırsın bir daha düşürürsün leptopu.
ben kablosuz diye bğlantı aldım mahlesef bir türlü bağlantı ayarını yapamadım, şimdi ise kablolu interneti kullanyorum bilgisayarcıyı çağırcağım ben yapamadım bu ayarı gel sen yap diyeceğim inşallah yapar.
Kablosuzu da adama deseydin yaa...:w:
ATmaCA53
04-19-2009, 03:10
---
bak şimdi ozaman iş değişti diz üstü değil masa üstü :D
Kablosuzu da adama deseydin yaa...:w:
belki ben yaparım dedim kolay dedim mahlesef yapamadım böyle kaldık. :)
Necip Fazıl
04-19-2009, 03:10
---
Tabi tabi olmadı zaten yahuuu msn den sesi konuşamıyorum pc arasıra kapanıyo net gidip geliyo bazen eee bunları saymazsak olmadı... :hihi2:
Ruh-i zar
04-19-2009, 03:16
Tabi tabi olmadı zaten yahuuu msn den sesi konuşamıyorum pc arasıra kapanıyo net gidip geliyo bazen eee bunları saymazsak olmadı... :hihi2:
En azından bende bişey olmadı :w:
ATmaCA53
04-19-2009, 03:18
senin pc kafayı yedi, istersen şöyle bir çalkalada kendine gelsin :D belki uykusu gelmiştir çalışmıyor olalbilir.
beyler leptopları dizinizin üstünde kullanmayın, ısınmadan ötürü cinsel sorunlara neden olur...
ATmaCA53
04-19-2009, 03:22
beyler leptopları dizinizin üstünde kullanmayın, ısınmadan ötürü cinsel sorunlara neden olur...
vışşşş
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.