Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlere Pusu: 5 Asker Yaralı
sudaduran
07-26-2011, 01:51
uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen askeri time dönüş yolunda PKK'lar tarafından ateş açıldı.
Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen askeri time Diyarbakır'a dönüş yolunda PKK'lar tarafından ateş açıldı. Jandarma minübüsünde bulunan şüpheli ile biri uzman çavuş, 2'si astsubay ve 2'si jandarma er olmak üzere 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri arasında uyuşturucu ticareti yapıldığıyla ilgili istihbarat alan Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına bağlı kaçakçılık ekipleri, bugün akşam saatlerinde iki ilçede operasyon düzenledi. Bir uyuşturucu tacirini gözaltına alarak Diyarbakır'a götüren jandarma minübüsüne Lice'nin Duru karakolu yakınlarında saat 21. 00 sıralarında PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.
Olayda minübüste bulunan ve ismi belirlenemeyen uyuşturucu taciri ile, bir uzman çavuş, 2 astsubay ve 2 er yaralandı. Yaralı uyuşturucu taciri ile askerler Diyarbakır asker hastanesine kaldırıldı. Bölgeye sevk edilen jandarma komandolar ile PKK'lılar arasındaki çatışmanın yer yer devam ettiği bildirildi. - Diyarbakır
Doğan Haber Ajansı
sudaduran
07-26-2011, 01:54
yuuuuuuuhhh diyorum başk bişey demiyorum
bu kadar aciz devlet olmaz kaç gündür ne bu yaaa
Artık bi adım atılması gerekiyor.
sudaduran
07-26-2011, 02:19
vallahi billahi gına geldi
JİTEM'i bile özlettiler bana
Forumda bile konu ne kadar sakin artık çok yapmacık duygularımız var insanlar alıştırıldı böyle şeylere kaç can daha gidecek acaba..
İntifada
07-26-2011, 02:25
tsk ne iş yapar ?
BeldeiTAYYIBe
07-26-2011, 02:28
tsk ne iş yapar ?
Kurum olarakmi yoksa kurumda vazifeli askerlermi?
İntifada
07-26-2011, 02:33
askerimizi emanet ettiğimiz kurumdan bahsediyorum...
sudaduran
07-26-2011, 02:34
SORU:Başarısız komutanları neden Başbakan görevden almıyor???
Devlet olarak ne kadar adım atılırsa atılsın hala tsk nın içinde terörle mücadele etmek istemeyen onun üzerinden geçinen askerler olduğu sürece böyle devam eder hala temizlenemedi yıllardır çekiyoruz Allah u Teala doğru zamanı bekliyor yoksa şimdiye kadar helak olmuştu bu hainler bıktı herkes bu tür haberler duymaktan birazda alıştık herlde 1-2 gün konuşuluyo sonra unutuluyo gidiyo Allah sonumuzu hayır etsin.
SORU:Başarısız komutanları neden Başbakan görevden almıyor???
YAŞ ta birşeyler yapacak gibi duruyo bekleyip görecez.
Heronlarla çatışmaları çerez eşliğinde izler kardeşlik ya ne yapacak.. Yada canı sıkılınca hükümeti devirme planları yapar..
BeldeiTAYYIBe
07-26-2011, 02:36
askerimizi emanet ettiğimiz kurumdan bahsediyorum...
Ne yapacak kardesim...?
Emanete hiyanetlik yapar!
Terörle mücadelede özel harekat polisleri sahaya inince nefes bile alamayacaklar zamanında başarılı bir şekilde mücadele ettiler ama birtakım çevreler polisi bu işten çekti ne hikmetse.
Adımı sadece askeri olarak atmak gerekmiyor..
Yapılacak şeyler çok basit aslında..
Meclistekilerin vekillikleri düşürülse..
imralı'da ki şerefsiz canlı yayında asılsa..
Ardından meclis birleşip " terörü öven , yücelten veya propogandasını yapan kişi hakkında müebbet cezası verilir " şeklinde kesin bir madde çıkarsa bu olayların biraz olsun önüne geçebilirz..
Etkin pişmanlık yasası falan bunlar hikaye artık somut adımlar atılmalı..
Ordunun sayıca azaltılıp, polisin öne çıkarılması planlanıyor. Hal böyleyken, ordu geri plana düşmemek için kendini güçsüz göstermek istemeyecektir. Buna rağmen bölgeden kötü haberler alıyorsak, bu ordumuz gerilla savaşında gerçekten çok zor durumda kaldığını gösterir.
TSK'da her şey dört dörtlük olsa bile, gerilla şeklinde saldıran teröristlere düzenli bir orduyla dur demek imkansız. Özel harekat devreye girdiğinde, eminim güzel sonuçlar alacağız.
Hükümet artık orduya güvenmiyor ki özel harekat devreye sokuluyor .
İntifada
07-26-2011, 03:28
as apoyu asta eylemsizlik diyen apoya rağmen bu eylemleri yapanlar belliki kim takar apoyu diyor
Apoyu asarak dağdaki binlerce adamı dağdan indiremezsin
Vekil düşürmekte sorunu çözmüyor işte 20 sene önce düşürdüler heplileri bittimi terör dahada güçlendi...
Devlet dağdakine sert bölgedekine şefkatli yüzünü göstermeli...
Muhteşem
07-26-2011, 03:31
Artık askerlerimizin yaralanması, öldürülmesi ve pusuya düşmesi ülkemizde normalleşmeye başladı. Buna bir dur demeliyiz artık. TSK'da, devlette bu konuda ciddi çözüm arayışları ortaya çıkarmalı ve bu durum üzerinde daha fazla durmalı. Otuz senedir çektiğimiz bu çileden kurtulmamız gerekiyor. Türkiye'nin ilerleyişindeki en büyük engel terör. Bu konuda askerinde kendine çeki düzen vermesi gerekiyor.
as apoyu asta eylemsizlik diyen apoya rağmen bu eylemleri yapanlar belliki kim takar apoyu diyor
Vekil düşürmekte sorunu çözmüyor işte 20 sene önce düşürdüler heplileri bittimi terör dahada güçlendi...
Zaten bölgedekine yeteri kadar şefkatli yüzümüzü göstermedik mi? O kadar şefkatli davranıyoruz ki adamlar özerklik bile ilan ettiler.
Muhteşem
07-26-2011, 03:37
Evet Türkiye bu durumlara karşı oldukça ''yumuşak'' davranıyor. Bazen biraz kabalaşmak, saldırgan olmak gerekiyor gibime geliyor.
İntifada
07-26-2011, 03:45
kast ettiğim askeri bir operasyonda takılınacak tavırdır...
devlet bölgedekine 10 gidiyor bölgede ki 20 geri gidiyor.
benim söylemek istediğim terörle mücadelede her şey bi anda yapılacak..
bunların hepsini aynı anda yapıp tavrını belli edersen bak bakalım ne oluyor..
Yasayı çıkaracaksın " 24 saat içinde teslim olanında dinlenip cezasında indirime gidilebileceğini " söyleyeceksin bak o zaman pkk nasıl bitiyor.
En azından bu bir çözümdür. Çıkıp demeç vermekten iyidir be dostum..
İntifada
07-26-2011, 04:23
af olabilir mantıklı bir affa bakar çözülme
Özgür Çağrı
07-26-2011, 04:28
af zaten var siz hala masumane bakıyorsunuz olaya bence öyle değil olay
eroin ticareti
silah ticareti
ordunun işbirlikçiliği ve menfaatleri
pkk ve siyasal uzantılarının menfaatleri
bu işten nemalanan uzantılar
dış güçler
öyle astım kestim oldu bitti olacak işler değil .
Terör 1 günde çıkmadı ki 1 günde bitsin ..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.