Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşkta gurura yer varmıdır??
sadeceali
12-20-2007, 12:38
sonuçları bekliyorum... bence karışamaz... eğer gerçekse aşk.. karışmamalı zaten...
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 12:42
Bence karışır. Neden derseniz bügün kavuşamamış seven çiftler varsa gururlarından dolayı.
sadeceali
12-20-2007, 12:45
karışmalımı diye düzelttim soruyu....
kardelen007
12-20-2007, 12:46
karışmamalı ama ilk soruna göre vermştm cevabı karışıyo gördüğüm çoğu kişide yani... :(
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 12:58
karışmamalı ama ilk soruna göre vermştm cevabı karışıyo gördüğüm çoğu kişide yani... :(
BENCE GURUR GEREKLİ, SAĞLAM ADIMLAR ATMANI SAĞLAR. BÜTÜN FEDAKARLIKLARI YAP, BİRDE BAKKİ DEĞMEZMİŞ NE OLCAK AL SANA BUNALIM. GURUR OLURSA BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEZSİN. ;D
kardelen007
12-20-2007, 13:05
BENCE GURUR GEREKLİ, SAĞLAM ADIMLAR ATMANI SAĞLAR. BÜTÜN FEDAKARLIKLARI YAP, BİRDE BAKKİ DEĞMEZMİŞ NE OLCAK AL SANA BUNALIM. GURUR OLURSA BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEZSİN. ;D
ya tamam orası öyle ama bazıları aşırı davranıyo ozaman da çıkmaz sokak ..
sadeceali
12-20-2007, 13:05
evet maalesef haklısısn... :(
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 13:10
[/quote
[quote=kardelen007 ]
TABİ FAZLASI OLMAZ AMA GURU DERKEN NE ANLADIĞIMIZ ÇOK ÖNEMLİ. AMA İŞİ GURURLA BİTİRMEMEK LAZIM MALUM GURURUN BİZDE OLMAMASI LAZIM.
sadeceali
12-20-2007, 13:17
bence olmamalı... sevdinmi gururunu yok sayacak kadar sevmeli insan... hakkını vermeli seviginin aşkın...
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 13:21
bence olmamalı... sevdinmi gururunu yok sayacak kadar sevmeli insan... hakkını vermeli seviginin aşkın...
SEVGİNİN HAKKI NEDİR? İNSAN NELERDEN VAZGEÇMELİ Kİ, AŞK OLSUN
sadeceali
12-20-2007, 13:23
vazgeçebileceği herşeyden vazgeçmeli bence... arkadaşları hobileri çevresi gerekirse ailesi dersleri.... ne bilim herşey....
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 13:26
vazgeçebileceği herşeyden vazgeçmeli bence... arkadaşları hobileri çevresi gerekirse ailesi dersleri.... ne bilim herşey....
AİLEMİ BENCE YAPMA BU VAZGEÇİLECEK BİŞEY DEĞİL
SENİN YAŞ KAÇ :) SANIRIM YİRMİ FELAN DİMİ
sadeceali
12-20-2007, 13:30
eğer bu aşkın sonunda bir aile kurulucaksa ve ailen bunu engelliyorsa...bilmiyorum ben en azından karşı çıkarım.... 17 :)
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 13:37
eğer bu aşkın sonunda bir aile kurulucaksa ve ailen bunu engelliyorsa...bilmiyorum ben en azından karşı çıkarım.... 17 :)
AH CANIM İNAN FİKRİN DEĞİŞECEK. TABİ UMURSANMAMASI GEREKEN AİLELER OLABİLİR AMA BÜYÜKLER GENEL OLARAK DOĞRU SÖYLERLER.
ANA VE BABAYA ASİLİK ALLAH (C.C) ASİLİKTİR. YANLIZ ONLAR SENİ DİNDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIRLARSA ASİ OLMAN DA Bİ GÜNAH YOKTUR.
TABİ AŞKINI SEN SEÇERSİN AMA BÜYÜKLERE DANIŞIP KARAR ALMAK YAPILACAK EN UYGUN DAVRANIŞTIR. ;)
sadeceali
12-20-2007, 13:39
öğretmendiniz demi???
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 13:41
öğretmendiniz demi???
HAYIR HOCA (FAHRİ DİN HOCASI)
_tuba_89
12-20-2007, 13:42
Aman ya aşk aşk ne bu ??? aşktan önemli meseleler var ama tabi bu yaşta hep aşk düşünülüyo galiba...İnsan onuruyla gururuyla yaşar tabiki de...
sadeceali
12-20-2007, 13:47
Aman ya aşk aşk ne bu ??? aşktan önemli meseleler var ama tabi bu yaşta hep aşk düşünülüyo galiba...İnsan onuruyla gururuyla yaşar tabiki de...
kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama... sizin yaşınıza gelince gerekeni düşünürüm... bırakında yaşımın gerektirdiği şeyleri düşüneyim... en azından düşünmekten zevk aldığım... beni mutlu eden şeyleri......
teşekkkürler...
bence karışmalı...
basit şeylerde atıyorum özür dilemiyor gurur yapıyor bunlar tabii ki de kötü onlarda gurur olmamalı...
ama gurursuzluk da kötü ortasını bulmak lazım ;)...mesela ben aşkın herşeyi affettiğine de inanmam....
sadeceali
12-20-2007, 13:53
bence karışmalı...
basit şeylerde atıyorum özür dilemiyor gurur yapıyor bunlar tabii ki de kötü onlarda gurur olmamalı...
ama gurursuzluk da kötü ortasını bulmak lazım ;)...mesela ben aşkın herşeyi affettiğine de inanmam....
ona ben de inanmam... ama onunla bu farklı... sen kalkıp seni aldatanı " benim aşkım grururmdan yüksek" deyip affedersen olmaz... ama kavvgalarda tartışmalarada kıskançlıklarda hatalarda kalp kırmallarda... gurur yapılmamamlı....
Duygu'Seli~
12-20-2007, 14:06
:) öncelikle aşk için gururumu çiğnetmem..zaten karşılıklı ve düzeyli bir ilişkiyse gurur yapmayı gerektirecek bir durum söz konusu olamaz..yerine göre gururlu davranırım ama aşkımıda gururuma asla esir etmem..çok fazla gurur birazcıkta kibirliliğin göstergesidir diye düşünüyorum..
Sümeyra ablamızada şu konuda katılıyorum.. aşk için sevgi için belki bazı şeylerden vazgeçebilirsin..paradan,mekandan,belkide işinden gücünden..ama aile apayrıdır..sevgili bulmak,hayat arkadaşı bulmak çok zor değildir ama sahip olduğun aileni kaybedipte geri bulmak çok zordur..ailenin hakkını ne sevdiğin insan ödeyebilir nede sen senelercede çalışsan ödeyebilirsin..Dünyaya gelmendeki tek vesile ailendir çünkü..Dünyevi bir sevgi için,bir anlık nefsin için aileni yarı yolda bırakmak,nefsini aşka esir etmek en büyük günahtır bence..Aileye itaat ve sevgi dünyevi diğer sevgilerden daha önemli olmalıdır..Aşk gibi,para gibi kariyer ve şöhret gibi..bilmem ifade edebildim mi ;)
''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR..''
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 14:25
kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama... sizin yaşınıza gelince gerekeni düşünürüm... bırakında yaşımın gerektirdiği şeyleri düşüneyim... en azından düşünmekten zevk aldığım... beni mutlu eden şeyleri......
teşekkkürler...
Haklısın :) yaşının gereğini yaşa ama tam olarak kişiliğin oturup olgun bir insan olduğunda korkmadan arkana bakabileçeğin bir mazi bırak. Yani o zamana dek feda edebileceğin şeyler tükenmesin hele de aileni herkezden önde tut. ;)
sadeceali
12-20-2007, 14:26
ya buraya mesaj yazanlar hiç aşık olmamış yada ben fazla aşık olmuşum.... :)
kesinlikle katılıyorumm..
sadeceali
12-20-2007, 14:39
kesinlikle katılıyorumm..
hele şükür.. aşık olan biri çıktı.. :D :D gelmeseydiniz eziliyodum... hemde kendi anketimde :D
abartma.. okadarda değil gurur önemli...
sadeceali
12-20-2007, 14:43
ama.... :(
yok hiç aşık olmadımda olsaydım öyle olurdu heralde :-[ yani gururum için sevdiğim insandan niye vazgeçeyim..eğer o kişinin dogru biri oldugunu anlarsam gerisi boşş ::)
aması yok aşk denen bişey yok...aşk lafta var sadakat önemli...aileyi reddetmek ne kelime.....bak biber sürerim ağzına ;)
sadeceali
12-20-2007, 14:45
yok hiç aşık olmadımda olsaydım öyle olurdu heralde :-[ yani gururum için sevdiğim insandan niye vazgeçeyim..eğer o kişinin dogru biri oldugunu anlarsam gerisi boşş ::)
evettttttt!!!!!!!!! vazgeçilmemeli zaten... :)
sadeceali
12-20-2007, 14:46
aması yok aşk denen bişey yok...aşk lafta var sadakat önemli...aileyi reddetmek ne kelime.....bak biber sürerim ağzına ;)
sadakat aşık olunan kişiye karşı olan bağlılığın adıdır... neden aşk yoktur?? vardır bence... ablacım...
sadakat aşık olunan kişiye karşı olan bağlılığın adıdır... neden aşk yoktur?? vardır bence... ablacım...
yok yok...sen var sanıyosun ama yok...yani varsa sahte aşklar....aşık olduğunu sandığın duygu aslında hiç yoktur
sadeceali
12-20-2007, 14:53
yanına geldiğinde heyecenlandıran, elini tuttuğunda içine huzur dolduran, düşündüünde bile en kötü şeyleri unutturan, konuştuğunda yanağını kızartan, avuçlarının içini terleten, gördüğünde gözlerinin içine bakma isteği veren, gözlerinin içine baktığında da heyecanlanıp tekrar kaçırman.... bana bunların adını bu forumda kim söyleyebilir allah aşkına..... lütfen biri sölesin... ammar abla? selahattin abi? sümeyra abla? necip fazıl? oguz de souza? duygu seli??? biri sölesin?
yanına geldiğinde heyecenlandıran, elini tuttuğunda içine huzur dolduran, düşündüünde bile en kötü şeyleri unutturan, konuştuğunda yanağını kızartan, avuçlarının içini terleten, gördüğünde gözlerinin içine bakma isteği veren, gözlerinin içine baktığında da heyecanlanıp tekrar kaçırman.... bana bunların adını bu forumda kim söyleyebilir allah aşkına..... lütfen biri sölesin... ammar abla? selahattin abi? sümeyra abla? necip fazıl? oguz de souza? duygu seli??? biri sölesin?
valla kardeş bu duyguları yaşadıysan bunun adını sen diye bilirsin.. ;) valla yoksa sen sırılsıklam aşıkmısın neee ;)
sadeceali
12-20-2007, 14:57
ben adını biliyorum zaten... bilmiyorum belki öleyimdir...
ben adını biliyorum zaten... bilmiyorum belki öleyimdir...
ozaman tabi sen bizim gibi katı olmazsın...AŞKA YER YOK RACONDA ;)
sadeceali
12-20-2007, 14:59
:)
Duygu'Seli~
12-20-2007, 15:38
Güzel kardeşim biz aşka bir laf ettiysek affola ama etmedik ki :) sadece ailenin aşktan daha değerli olduğunu,bir anlık nefs için(dünyevi aşk bir nefstir) aileye rest çekmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim tabi takdir sizindir bu benim şahsi fikrim..gururla aşkıda birbirine karıştırmamak gerektiğini,yeri geldiğinde gururlu olabilimeyi,düzeyli,seviyeli ve karşılıklı bir ilişkidede zaten gururun çok fazla sorun olmayacağını anlatmak istedim ;)
belki ben aşık olmamışımdır hayatımda..ama emin ol,aşık olacağın,aşkın yükünü kaldırabileceğin,hakkıyla sevip sevileceğin bir aşkı yaşamak için daha önünde Allah ömür verirse uzun bir zaman var..belki aşkı yaşamadım ama aşkı taşıyabilecek,sorumluluğunu alacak bir yaşta değilim diye düşünüyorum,ki senle aramızda iki yaş olmasına rağmen :) ne demek istediğimi anladın mı bilemiyorum.. :) yani bizim için daha erken güzel kardeşim..öğreneceğimiz şeyler var.. :) böyle bir anket açıp aşkı,gururu sorgulaman çok güzel..yorum yapanların sözleri öğrenmen ve belkide anlaman için güzel birer vesile..bu yaşta aşık olacağın biriyle ömrünün sonunu geçirebileceğin garanti mi?bu yaşta yaşanacak bir aşk insanı çok yıpratır,ilerki yaşlarda yaşayacağı şeyler adına umutsuzluğa sevk eder,zevk almaz..yaşamazsın demiyorum..dikkatli ve zamanında yaşamalısın diyorum :) aşkıda bilmediğimi düşünme..yaşamamışta olsak biliyoruz nihayetinde ;) benim için aşk,elini ilk tuttuğun,ilk defa canım dediğin, gözlerine ilk aşık olduğun,ve daha sayılamayacak ilklere sahip,hayatında onun gerisinde başka yaşanmışlıklar bırakmadığın biriyle ömür boyu Allah izin verirse beraber olmaktır..yani güzel kardeşim biz daha küçüğüz.. ;D :) aşkın yaşıda vardır zamanıda.. alınma falan olmasın kendi düşüncelerim bunlar ;)
Buna cvp istemişsin kendi çapımda veriyim Alicim :) aşk gözgöze bakışmaktan elini tuttuğunda,heyecanlanmaktan ibaret değildir..tabi bence..ve aşk sevdiğin kişi aklına geldiğinde herşeyi unutmak olmamalıdır..zaten bir çok aşık bırak çevresini,kendisini bile unuttuğu için mutlaka ilişkide bir pürüz yaşıyor eminim..insana kendini unutturacak bir aşk zararlıdır..çok sevmek aşırı sevmek helede taparcasına sevmek sadece insanın kendi nefsi duygularını tatmin etmek istemesinden kaynaklanır ve oda zararlıdır..yıpranırsın..karşıdakinin seni ne kadar sevdiğinden çok senin onu ne kadar çok sevdiğin ve onu mutlu edip edemediğin seni düşündürmelidir..yani sen sevginin gereğini yapıp seveceksin,o sevmiyorsada bırakıp çekileceksin..seven insan zaten seni yarım bırakmaz.. :) bu yaşlarda böyle duygular yaşın verdiği heyecanın,bazı şeyleri hemen yaşama isteğinin,hayata hemen atılıp zamnı olmasada herşeyi yaşayıp bitirme isteğinin verdiği duygular olabilir bilemiyorum :) anlatabiliyormuyum onuda bilmiyorum :) ilerde bir zaman bu yaptıkların aklına geldiğinde,bunları ne kadar zamansız yaşadığını anlarsın..Belki... ama inan bana aşk öyle dıaşrdan göründüğü kadar kolay ve sadece mutlu edici değildir..o yüzden şimdi değil ilerde yaşaman gerekir..şimdi yaşayıp yıpranman çok kolaydır,ama ilerde yaşının vereceği olgunluk ve inançların,daha az etkilenmene sebep olacaktır..zaten inanan bir insan kendisine zarar verebilecek bir aşkı başından anlar...o yüzden ilerde yaşaman gerkir derken bunu kastettim..yaşının olgunluğuyla azda olsa senin için iyi olup olmadığını anlarsın dostum ;)
valla ben öyle yapıyorum biz daha küçüğüz ;D sende öyle yap ve bırak aşk zamanı gelince seni bulsun..Sen onu bulmak için zahmete giripte kendini yorma.. Çok konuştum senin yüzünden Ali başka bir konu açsan ;D ;D
sumeyra_tonkal
12-20-2007, 17:05
evet bu kalbinin sana hazırladığı güzel bir sancı. ;) aşkın birçok tanımı var. sev ama değerini bilecek birini. :)
Aşk elbette fedakarlık ve hoşgörü ister elimden gelenin fazlasını yaparım ancak incitildiğim takdirde gurur yaparım ve gerçekten çok kırılmışsam bir kez dönüp arkama bile bakmam çünkü baştan konuşmuşumdur herşeyi ve ben kartlarımı açık oynadığım takdirde karşımdaki gururumu kırmaya kalkarsa asla müsade etmem...
romakudüs
12-20-2007, 20:57
duruma bağlı
Evet diyorum ve hiçkimse ile tartışmaya girmiyorum .... ;)
sadeceali
12-21-2007, 11:06
Güzel kardeşim biz aşka bir laf ettiysek affola ama etmedik ki :) sadece ailenin aşktan daha değerli olduğunu,bir anlık nefs için(dünyevi aşk bir nefstir) aileye rest çekmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim tabi takdir sizindir bu benim şahsi fikrim..gururla aşkıda birbirine karıştırmamak gerektiğini,yeri geldiğinde gururlu olabilimeyi,düzeyli,seviyeli ve karşılıklı bir ilişkidede zaten gururun çok fazla sorun olmayacağını anlatmak istedim ;)
belki ben aşık olmamışımdır hayatımda..ama emin ol,aşık olacağın,aşkın yükünü kaldırabileceğin,hakkıyla sevip sevileceğin bir aşkı yaşamak için daha önünde Allah ömür verirse uzun bir zaman var..belki aşkı yaşamadım ama aşkı taşıyabilecek,sorumluluğunu alacak bir yaşta değilim diye düşünüyorum,ki senle aramızda iki yaş olmasına rağmen :) ne demek istediğimi anladın mı bilemiyorum.. :) yani bizim için daha erken güzel kardeşim..öğreneceğimiz şeyler var.. :) böyle bir anket açıp aşkı,gururu sorgulaman çok güzel..yorum yapanların sözleri öğrenmen ve belkide anlaman için güzel birer vesile..bu yaşta aşık olacağın biriyle ömrünün sonunu geçirebileceğin garanti mi?bu yaşta yaşanacak bir aşk insanı çok yıpratır,ilerki yaşlarda yaşayacağı şeyler adına umutsuzluğa sevk eder,zevk almaz..yaşamazsın demiyorum..dikkatli ve zamanında yaşamalısın diyorum :) aşkıda bilmediğimi düşünme..yaşamamışta olsak biliyoruz nihayetinde ;) benim için aşk,elini ilk tuttuğun,ilk defa canım dediğin, gözlerine ilk aşık olduğun,ve daha sayılamayacak ilklere sahip,hayatında onun gerisinde başka yaşanmışlıklar bırakmadığın biriyle ömür boyu Allah izin verirse beraber olmaktır..yani güzel kardeşim biz daha küçüğüz.. ;D :) aşkın yaşıda vardır zamanıda.. alınma falan olmasın kendi düşüncelerim bunlar ;)
Buna cvp istemişsin kendi çapımda veriyim Alicim :) aşk gözgöze bakışmaktan elini tuttuğunda,heyecanlanmaktan ibaret değildir..tabi bence..ve aşk sevdiğin kişi aklına geldiğinde herşeyi unutmak olmamalıdır..zaten bir çok aşık bırak çevresini,kendisini bile unuttuğu için mutlaka ilişkide bir pürüz yaşıyor eminim..insana kendini unutturacak bir aşk zararlıdır..çok sevmek aşırı sevmek helede taparcasına sevmek sadece insanın kendi nefsi duygularını tatmin etmek istemesinden kaynaklanır ve oda zararlıdır..yıpranırsın..karşıdakinin seni ne kadar sevdiğinden çok senin onu ne kadar çok sevdiğin ve onu mutlu edip edemediğin seni düşündürmelidir..yani sen sevginin gereğini yapıp seveceksin,o sevmiyorsada bırakıp çekileceksin..seven insan zaten seni yarım bırakmaz.. :) bu yaşlarda böyle duygular yaşın verdiği heyecanın,bazı şeyleri hemen yaşama isteğinin,hayata hemen atılıp zamnı olmasada herşeyi yaşayıp bitirme isteğinin verdiği duygular olabilir bilemiyorum :) anlatabiliyormuyum onuda bilmiyorum :) ilerde bir zaman bu yaptıkların aklına geldiğinde,bunları ne kadar zamansız yaşadığını anlarsın..Belki... ama inan bana aşk öyle dıaşrdan göründüğü kadar kolay ve sadece mutlu edici değildir..o yüzden şimdi değil ilerde yaşaman gerekir..şimdi yaşayıp yıpranman çok kolaydır,ama ilerde yaşının vereceği olgunluk ve inançların,daha az etkilenmene sebep olacaktır..zaten inanan bir insan kendisine zarar verebilecek bir aşkı başından anlar...o yüzden ilerde yaşaman gerkir derken bunu kastettim..yaşının olgunluğuyla azda olsa senin için iyi olup olmadığını anlarsın dostum ;)
valla ben öyle yapıyorum biz daha küçüğüz ;D sende öyle yap ve bırak aşk zamanı gelince seni bulsun..Sen onu bulmak için zahmete giripte kendini yorma.. Çok konuştum senin yüzünden Ali başka bir konu açsan ;D ;D
teşekkür ederim duygu... abla demiyorum.. :D tek tek ıokudum hepsni... belkide haklısındır.. ama girdim bi kere... bakıcaz artık... uzun uzun üşenmeden yazmışsın üşenmemişsin... teşekkür ederim... dediklerini anladım... yani anlatabildin..rahat ol...
:d
bir ebru gündeş şarkısı.
şu anda engelim sadece GURUR
ararsan belki de dönerim sana
hasret bu, kimbilir belli mi olur
gel dersen belki de gelirim sana
gurula küllenmiş duygularımız
çılgınca bir aşktı yaşadığımız
sudan bir sebepti ayrılığımız
gel dersen belki de dönerim sana
ben seni arayıp sorsam olmaz
ettiğim sitemin kıymeti kalmaz
sevenler çok fazla ayrı duramaz
her şey gibi gurur da ayarında olmalıdır. ;) gurur yapmak istemesem bile gururum izin vermez :D ;)
sadeceali
12-21-2007, 17:33
bir ebru gündeş şarkısı.
şu anda engelim sadece GURUR
ararsan belki de dönerim sana
hasret bu, kimbilir belli mi olur
gel dersen belki de gelirim sana
gurula küllenmiş duygularımız
çılgınca bir aşktı yaşadığımız
sudan bir sebepti ayrılığımız
ben seni arayıp sorsam olmaz
ettiğim sitemin kıymeti kalmaz
sevenler çok fazla ayrı duramaz
kutsi den...
aşkın gururu olmaz olamaz.....
Duygu'Seli~
12-21-2007, 19:51
teşekkür ederim duygu... abla demiyorum.. :D tek tek ıokudum hepsni... belkide haklısındır.. ama girdim bi kere... bakıcaz artık... uzun uzun üşenmeden yazmışsın üşenmemişsin... teşekkür ederim... dediklerini anladım... yani anlatabildin..rahat ol...
:d
:) sevindim anladığına..ablada deme zaten döverim ;D ;D
Necip Fazil
12-21-2007, 19:58
Olmayan şeylerde hiçbirşeyin olmayacağı gibi gururda olmaz.
VesseLam
Olmayan şeylerde hiçbirşeyin olmayacağı gibi gururda olmaz.
VesseLam
yanı aşk yoktur...dogrusun be abı...
Ayşe_Berra
12-22-2007, 02:24
yok yok...sen var sanıyosun ama yok...yani varsa sahte aşklar....aşık olduğunu sandığın duygu aslında hiç yoktur
Bence aşk var.Ve ben aşkımın sahte olduğunada inanmıyorum.Şuan nişanlıyım evlilik hazırlıkları yapıyorum ve geriye dönüp baktığımda yaşanmış öyle çok şey varki...Elbette aşk sanıldığı gibi elini tutmak,gözlerine bakmak,gözlerini kaçırmak ya da kısaca nefsi duyguları tatmin etmek istemek değil..
Geçmişin ve geleceğinde yaşamına dair çizdiğin kırmızı çizgilerden taviz vermeden fedakarlık gösterebilmek.Olmaz dediğinin olur olduğunu ortaya koymak.Hoşuna gitmesede bazı şeyleri sırf o istediği için yapabilmek ,kendin için değil sadece ama sadece onun gözlerinde gördüğün ışıkla mutlu olabilmek,en sıkıntılı anında sadece sesiyle bile birçok şeyi unutmak,onun derdiyle dertlenmek hiç utanmadan çekinmeden karşılıklı ağlayabilmek,sonunda ölüm olacağını bildiğin yolda onunla korkusuzca yürüyebilmek,bazende ölümlerden dönmek,onun yanındayken şahsi olarak acaba ne olurun hesabını yapmamak,arandaki binlerce kilometreyi hiç düşünmeden belkide hiçbir kesinlik olmadan umutla dönüşünü beklemek,görmemek duymamak ama onun iyi,sağlıklı oldugunu bilmenle mutlu olmak,ve her gözünü açtığın gün yaptıkları ve yaşadıklarınla onun varlığı için Allah'a hergün ama hergün şükretmek (yine belirtiyorum bu yazdıklarım kırmızı çizgiler aşılmadan,nefsi duygular araya girmeden)..
Gurur bunların neresinde olmalı ;her anında...Ama her şeyde olduğu gibi kararınca.iki tarafta kendini bildikten sonra içinde de Allah korkusunu taşıdıktan sonra Allah'ın izniyle gururla halledilecek problem yaşanmaz bence.Buna inanıyorum ben.Ayrıca sen ne verirsen hayatda sana onu veriyor.o yüzden asla sana yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmayacaksın.Çünkü aynı şekilde yaşıyorsun vakti saati gelince.
Konu dağılmış olabilir ,çok bilmiş edasında konuşmuş olabilirim birazda hakkınızı helal edin.Elbette buradaki çoğu kişiden yaşanmışlıklarım daha az.Ama gerisini boşversem sadece şu iki senelik zaman dilimine 20 senelik tecrübe sığdırdım diyebilirim."Ömrümden 5 yıl gitti bu gece" dediğim geceleri çok fazla yaşadım.Nasıl anlatılır ne söylenir bilmiyorum.Ama şunu sorayım kaçınız nişanlınızın,eşinizin,sevdiğinizin bir "tek bir kurşunla" eğitimini,ailesini,kariyerini,mesleğini ve sevgisini geride bırakma düşüncesinin acısı ile kıvrandınız??VE kaçınız bunun yanlışlığını,hiçbir yere varılmayacağını,sonundaki acıyı hüsranı anlatmak için gecelerinizi gündüze kattınız...Hiç uyumadığım,yemek yemediğim sadece ağladığım günleri,haftaları bilirim.Acıtasyon ya da abartı olduğunu düşünenler olacak belki ama hiç abartısı olmadan olay bu.Çok şeye katlandım,çok şeyden vazgeçtim,çok fedakarlık yaptım...şunu gördümki gurur tek başına bir işe yaramıyor,ayrıca hiç bir sorunuda çözmüyor.Şuna emin olun sevgi demek sadakat demek gurur bazen çözüm değil problem oluyor.Gurur demek sen beni aldattın hadi güle güle diyecek kadar basit bir duygu değil...Aşkta gurur olmalı ama gurur aşka hakim olmamalı..
Duygu'Seli~
12-22-2007, 02:40
Bence aşk var.Ve ben aşkımın sahte olduğunada inanmıyorum.Şuan nişanlıyım evlilik hazırlıkları yapıyorum ve geriye dönüp baktığımda yaşanmış öyle çok şey varki...Elbette aşk sanıldığı gibi elini tutmak,gözlerine bakmak,gözlerini kaçırmak ya da kısaca nefsi duyguları tatmin etmek istemek değil..
Geçmişin ve geleceğinde yaşamına dair çizdiğin kırmızı çizgilerden taviz vermeden fedakarlık gösterebilmek.Olmaz dediğinin olur olduğunu ortaya koymak.Hoşuna gitmesede bazı şeyleri sırf o istediği için yapabilmek ,kendin için değil sadece ama sadece onun gözlerinde gördüğün ışıkla mutlu olabilmek,en sıkıntılı anında sadece sesiyle bile birçok şeyi unutmak,onun derdiyle dertlenmek hiç utanmadan çekinmeden karşılıklı ağlayabilmek,sonunda ölüm olacağını bildiğin yolda onunla korkusuzca yürüyebilmek,bazende ölümlerden dönmek,onun yanındayken şahsi olarak acaba ne olurun hesabını yapmamak,arandaki binlerce kilometreyi hiç düşünmeden belkide hiçbir kesinlik olmadan umutla dönüşünü beklemek,görmemek duymamak ama onun iyi,sağlıklı oldugunu bilmenle mutlu olmak,ve her gözünü açtığın gün yaptıkları ve yaşadıklarınla onun varlığı için Allah'a hergün ama hergün şükretmek (yine belirtiyorum bu yazdıklarım kırmızı çizgiler aşılmadan,nefsi duygular araya girmeden)..
Gurur bunların neresinde olmalı ;her anında...Ama her şeyde olduğu gibi kararınca.iki tarafta kendini bildikten sonra içinde de Allah korkusunu taşıdıktan sonra Allah'ın izniyle gururla halledilecek problem yaşanmaz bence.Buna inanıyorum ben.Ayrıca sen ne verirsen hayatda sana onu veriyor.o yüzden asla sana yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmayacaksın.Çünkü aynı şekilde yaşıyorsun vakti saati gelince.
Konu dağılmış olabilir ,çok bilmiş edasına konuştum birazda hakkınızı helal edin.Elbette buradaki çoğu kişiden yaşanmışlıklarım daha az.Ama gerisini boşversem sadece şu iki senelik zaman dilimine 20 senelik tecrübe sığdırdım."Ömrümden 5 yıl gitti bu gece" dediğim geceleri çok fazla yaşadım.Ve şunu gördümki gurur tek başına bir işe yaramıyor,ayrıca hiç bir sorunuda çözmüyor.
Allah mutlu etsin ;) yazın,düşüncelerin hikaye tadında olmuş..insanı alıp götürüyo..konu dışında ama sanırım gerekliydi..
Ayşe_Berra
12-22-2007, 16:28
Allah mutlu etsin ;) yazın,düşüncelerin hikaye tadında olmuş..insanı alıp götürüyo..konu dışında ama sanırım gerekliydi..
Amin,Allah razı olsun.Çok teşekkür ederim ;)
tozkaldiran
12-22-2007, 16:36
asla karışmaz karışamaz karışmamalı o zaman aşk olmaz...
Jul_Sezar
12-23-2007, 03:13
Askta gurur yoktur
Ayşe_Berra
12-23-2007, 03:14
Bence aşkta gurur vardır olmalıdır,ama aşkı esir almadan..
Duygu'Seli~
12-23-2007, 03:27
Evet gerektiği zaman gururlu olunmalıdır..ama aşkı yıpratacak kadar çok değil..yerine göre,durumuna göre.. ;) herşeye tamam dersen,aşkın için herşeyi alttan alırsan, o vakit senin hiç bir değerin kalmaz..ne karşıdakinin gözünde nede başkasının gözünde..aşk senden daha önemli değildir,olmamalıdır..zaten aşk insanın kendi nefsini bir tatmindir..o yüzden nefsine eziyet etmeden seveceksin..nefsinin hakkını verecek kadar seveceksin.. ;) Gururunu çiğnetmeyecek kadar seveceksin..ve zaten eğer sevdiğinde seni seviyorsa,asla gururunun kırılmasına müsade etmiyecektir.. ;)
sadeceali
12-23-2007, 17:33
asla karışmaz karışamaz karışmamalı o zaman aşk olmaz...
haklısın be abim...
Liberal_Demokrat
05-14-2008, 15:11
Aşkta gurur olmaz. Gurur yaptığınız mı, elinizdekini de kaçırırsınız. Ona göre :D
sadeceali
05-17-2008, 19:59
bu konuyu bi kaç ay önce ben açtım.... açarken ki düşüncelerim gurur olmayacağı yönündeydi..... ama duyguseli ve ümmü seleme nin de bildiği üzere bi çok şey yaşadım bu bi kaç ay içinde.... şu an görüşümü tam tersi değiştiriyorum...
GURUR OLMALIDIR... tabi aşırıya kaçmadan.... ama olmalıdır....
eğer harbi seviyosam gururumu ayaklar altına alırım.... ;)
aşkda gurur olmamalı ama sınırlarınız olmalı ;) gurur sadece bi maske bence. ''ben gururlu insanım yapamam!!'' denir çoğu zaman, Hayır gurur değil kendimizi oldugumuz gibi kabullendirme çabası olmalı, sınırları belirlemeliyiz karşımızdakine kendimizi anlatırken,belirlemeliyiz ki ilerde daha büyük yanlışlıklar yapılmasın. . .gurur inat olmamalı.duyguları, egoları birbirine karıştırmamak gerekli. . . mutlu olmak istiyorsak ;)
Çok güzel ifade etmişsiniz :) :-*
sadeceali
05-20-2008, 09:00
nagihan anlamadan yorum yapma... ;D
Gıcık! ;) Sana mı soracagım ne zaman yorum yapıp yapmayacagımı ;)
Bir de ''Tamam,sus konuşma!'' deseydin tam olurdu :D :D ;D
sadeceali
05-21-2008, 18:39
derdimde.. aklma gelmedi... ;D
Düş Sokağı Sakini
05-21-2008, 18:40
duruma göre değişir..
ENGİNEER
05-21-2008, 18:41
Hikaye bunlar...
NuR-eFSaN
05-21-2008, 18:42
Aşıksan gururu,gururlu isen aşkı unutacaksın bu böledir :-*
Düş Sokağı Sakini
05-21-2008, 18:43
Aşıksan gururu,gururlu isen aşkı unutacaksın bu böledir :-*
demek aldatılmayı gururuna yedirebileceksin?
NuR-eFSaN
05-21-2008, 18:45
Konu aldatılmak mıydı pardon tabiki yediremem hele öle bişey yapsın kaçaçak delik bile bulamaz boğarım onu :D
Düş Sokağı Sakini
05-21-2008, 18:46
konu genel. sonuçta buda aşkta gurur konusu içinde. bende o yüzden duruma göre değişir dedim.
ENGİNEER
05-21-2008, 18:46
Ayrıca kusura bakmayın ama 2 ve 3. şıklar aynı şey olmuyor mu? Ayrıca 1 ve 4'te aynı şey
Çok şık görünsün diye yapmış heralde arkadaş (:
duruma göre değişir.............
Necip Fazil
05-21-2008, 18:54
İnsanların " Aşk " diye adlandırdığı duygular, işler ciddiye bininceye kadar işliyor malesef. Çocukluk ve lise hayatında " Aşk " deyip avare avare gezindikten sonra, lise bitimiyle " iş, güç , durum, vaziyet " ortaya yavaş yavaş çıkmaya başlar. Sonrasında " Aşk " denilen şey bir kenara bırakılıp, menfaat duyguları ele alınır.
Dahada sonrasında 0 + 0 işleminin sonucu ile, beslediğiniz duygular aynı kapıya çıkar ve şaşıp kalırsınız ... ;)
VesseLam
İnsanların " Aşk " diye adlandırdığı duygular, işler ciddiye bininceye kadar işliyor malesef. Çocukluk ve lise hayatında " Aşk " deyip avare avare gezindikten sonra, lise bitimiyle " iş, güç , durum, vaziyet " ortaya yavaş yavaş çıkmaya başlar. Sonrasında " Aşk " denilen şey bir kenara bırakılıp, menfaat duyguları ele alınır.
Dahada sonrasında 0 + 0 işleminin sonucu ile, beslediğiniz duygular aynı kapıya çıkar ve şaşıp kalırsınız ... ;)
VesseLam
yani aşk diye bişey yokmu?
Necip Fazil
05-21-2008, 18:58
Aşk denilen şey, ya tutku, yada inat ...
Tutku olduğu zaman, zoru görünce kenara çekiliverir, yukarıda bahsettiğim gibi, İnat olduğu zaman elde edene kadar ... Elde edemezse platonik denilen, tek taraflı bir çin işkencesine dönüşür insan için.
Ama sevgi bunların haricinde tabiki.
VesseLam
ENGİNEER
05-21-2008, 18:59
VesseLam
]Kesinlikle yok bencede..
İnsanları hayatı boyunca birbirne eş olarak bağlayanda aşk değil alışkanlıktır..Nasıl anne ve babamıza alışıp onları bırakamıyorsak eşimizde öyle alışırız..Aşk kısa bir süreliğine vardır oda iki kişinin birbirine alışabilmesi için gerekli olan zamanı yaratır... Neyse Yusuf abi cevap verir şimdi ben aradan çekileyim.. (:
Bence de...
Tek aşk var o da ilahi aşk...Hiç bir zaman bitmez..
VesseLam
]Kesinlikle yok bencede..
İnsanları hayatı boyunca birbirne eş olarak bağlayanda aşk değil alışkanlıktır..Nasıl anne ve babamıza alışıp onları bırakamıyorsak eşimizde öyle alışırız..Aşk kısa bir süreliğine vardır oda iki kişinin birbirine alışabilmesi için gerekli olan zamanı yaratır... Neyse Yusuf abi cevap verir şimdi ben aradan çekileyim.. (:
Alışkanlık kulağa pek hoş gelmiyor..Aşk yoktur ama sevgi vardır...Anneye babaya kardeşe dosta arkadaşa duyduğun sevgi..Bi de evlendiğin insana ya da evleneceğin insana duyduğun sevgi..Aşk değildir bu..çok seversin ömrünü birlikte geçirmek isteyecek kadar seversin..Ama aşk değildir dediğim gibi..Neyse ya çok anlarmışım gibi :D
Gurur ister istemez heryere karışır zaten bu aşktada geçerlidir :-X
derdimde.. aklma gelmedi... ;D
Hıh! :-X :-\ ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.