fatih kısaparmak balon baskılı balon AtaKürt (Ahmet Altan'ın meşhur yazısı) - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AtaKürt (Ahmet Altan'ın meşhur yazısı)

Asi_isyankar
09-26-2009, 16:21
Mustafa Kemal, Selanik’te değil de Musul’da doğmuş bir Osmanlı paşası olsaydı, Kurtuluş Savaşı’nı Türklerle ve Kürtlerle birlikte gerçekleştirdikten sonra kurulmasına önayak olduğu cumhuriyetin adını “Kürdiye Cumhuriyeti” koysaydı, kendisi de Meclis kararıyla “Atakürt” adını alsaydı...

Kürdiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına “Kürt” deneceği için hepimiz “Kürt” sayılsaydık, Taksim’e, Kadıköy’e, Kızılay Meydanı’na, Kordon’a “Ne mutlu Kürdüm diyene” pankartları asılsaydı...

“Kürdiye’de” Türk olmadığı, herkesin aslında Kürt olduğu söylenseydi, kendilerini Türk sananların aslında “deniz Kürdü” oldukları iddia edilseydi...

Kürtlerin “yedi bin yıllık” bir tarihi bulunduğunu, Anadolu’nun esas sahiplerinin Kürtler olduğunu, Moğolların, Hunların, Etrüsklerin aslında Kürtlerin atası sayıldığını, Osmanlıdaki Kürt paşalarının kahramanlıklarını derslerde okusaydık.

Teoman, Cengiz, Atilla, Osman gibi isimler almamız yasaklansaydı, Berfin, Beruj, Tiruj, Nevruz gibi isimler almak zorunda kalsaydık...

Türkçe televizyon kurulması yasak edilseydi, bütün televizyon yayınları Kürtçe yapılsaydı...

Romanlarımızı, hikayelerimizi, şiirlerimizi Kürtçe yazmak zorunda kalsaydık, yalnızca Kürt şarkıları dinleseydik, gazetelerimizi Kürtçe çıkarsaydık...

Okullarımızda yalnız Kürtçe okutulsaydı ve Türkçe okutulması yasaklansaydı...

“Biz Türküz, bizim bir tarihimiz, bir dilimiz var” dediğimizde sorgusuz sualsiz hapislere atılsaydık.

İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da, Edirne’de polis sürekli olarak bizi izleseydi, “özel timler” bizim “Kürdiye Cumhuriyeti’ni” parçalamak isteyen “ayrılıkçılar olmamızdan” kuşkulanıp hepimize sürekli “suçlu” muamelesi yapsaydı, sırf Türk olduğumuz için hakaretlere uğrasaydık.

12 Eylül darbesinden sonra bütün batı bölgesindekiler hapishanelere doldurulsa, inanılmaz işkencelerden geçirilse, boğazlarına kadar çamurların içine battıkları hücrelere konsa, tazyikli sularla iç organları perişan edilse, azgın köpeklerle bacakları parçalansaydı...

Evlerimiz basılsa, ayrılıkçı “Türk teröristlere” yardım ettiğimiz iddialarıyla apartmanlarımız yakılsa, biz evimizden bir eşya bile alamadan çıkarılıp, Diyarbakır’a, Hakkari’ye sürgüne gönderilerek, çadırlarda yaşamak zorunda bırakılsaydık...

Biz Türkler buna razı olur muyduk, “işte hepiniz Kürdiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak birer Kürtsünüz, ayrıca Türklük diye niye tutturuyorsunuz, isterseniz başbakan bile olabilirsiniz” sözlerini bir hakkaniyet işareti olarak kabul eder miydik?

Yoksa, Türk kimliğimizin, dilimizin, kültürümüzün, bu ülkenin “eşit” vatandaşları olarak kabul edilmesinde ısrarcı mı olurduk?

Bu ülkenin Türk ve Kürt vatandaşları var ve tarih “Türk” çizgisinden yürümüş, bugün bizim “Türk” olarak kabul edemeyeceklerimizi Kürtlerin kabul etmesini istemişiz, bu yersiz istek sonunda patlamış, ülke önce teröre arkasından bir iç savaşa yuvarlanmış.

Türkiye’nin bu kanlı karmaşadan “demokrasiyle” ve Kürt vatandaşların “kimliklerinin” kabulüyle kurtulacağına inanan insanlar, bu düşüncelerini dile getirdiklerinde, bizim yöneticilerle taraftarları hep aynı soruyu soruyor:

- Nedir demokratik çözüm, nedir Kürt kimliği?

Biz Türkler, bir “Kürdiye Cumhuriyeti’nde” yaşasaydık ne isteyeceksek, bu isteklerin bugün Kürtler tarafından dile getirilmesini kabul etmektir demokrasi.

Kendimiz için isteyeceğimizi, bizimle eşit oldugunu kabul ettiğimiz insanlara vermemek için bu kadar kan dökmeye, ülkeyi bir çıkmaza sürüklemeye değer mi?

Değmez diyenler “demokrasi” istiyor işte.

Demokrasiyi getirmek çok mu zor zanaat?

17 Nisan 1995 - Ahmet Altan - Milliyet.

http://www.superpoligon.com/img/news/ahmet_altan.jpg

Ahmet Altan bu yazıyı yazdıktan sonra
Milliyet gazetesinden kovulmuştu.
Ardından ona dava açılmış ve hapis cezasına çarptırılmıştı.
Sonra kendisi AİHM'e davayı götürdü ve Türkiye'yi
para cezasına mahkum ettirdi...

Asi_isyankar
09-26-2009, 16:59
Ulusalcıları kızdırmak için ülkesini bir çift kadın memesine satmak istemesi normaldir
Zira ulasılcıların saçmalıkları onu bu densiz duruma sevketmiştir.
Ahmet Altan'ın yazılarını çok beğenerek okurum ben.
En beğendiğim köşe yazarı...

Berr Ak
09-26-2009, 19:39
Çok hoş yazmış.Şu anda yaşananları da özetliyor aslında..O günden bu güne pek bir şey değişmemiş.

Saltuk Buğra Han
09-26-2009, 21:44
Böyle bir şey olması için binlerce yıl geriye gidip orta Asyadan Türk yerine Kürt diye bir kavmin çıkması ,o da yetmeyip onlarca imparatorluklar ve onun yanı sıra onlarca beylikler kurup ,yeni çağlar açarak tarihin akışına yön vermesi gerekir.Dünya bir kere yaratılıp kurulduğuna göre böyle bir şey olması da asla mümkün değildir.
Ama kardeşim illede bir düşün be ne var yani aklınmı eksilecek her ne kadar kadın memesine ülkesini satmaya kalkan biri yazmışsada ,hatta ve hatta geceleri albasma yerine kafasına odunmu basıyorlar ne ,sabah kalktığın da maymunlara özgürlük ,öğlen hepimiz ermeniyiz ,akşam ise yaşasın ab-d yok olsun Atatürk Türkiyesi gibi laflar geveleyen biride olsa sen genede düşün derseniz, o zaman düşünürüm ,düşündüm ve düşüncemde şu.
Düşünüyorum ama bir sonuç çıkaramıyorum.her şey karmakarışık oluyor.
O zaman yaratılış ve özellik olarak kürdün Türk gibi ,Türk'ünda kürt gibi olması gerekiyor.
Yani yazı tamamen baştan aşağıya yaratılışa ve kavimlere verilen özelliklere tamamen aykırı ve saçmalamaktan başka bir şey değil.

Asi_isyankar
09-26-2009, 23:46
Böyle bir şey olması için binlerce yıl geriye gidip orta Asyadan Türk yerine Kürt diye bir kavmin çıkması ,o da yetmeyip onlarca imparatorluklar ve onun yanı sıra onlarca beylikler kurup ,yeni çağlar açarak tarihin akışına yön vermesi gerekir.Dünya bir kere yaratılıp kurulduğuna göre böyle bir şey olması da asla mümkün değildir.
Ama kardeşim illede bir düşün be ne var yani aklınmı eksilecek her ne kadar kadın memesine ülkesini satmaya kalkan biri yazmışsada ,hatta ve hatta geceleri albasma yerine kafasına odunmu basıyorlar ne ,sabah kalktığın da maymunlara özgürlük ,öğlen hepimiz ermeniyiz ,akşam ise yaşasın ab-d yok olsun Atatürk Türkiyesi gibi laflar geveleyen biride olsa sen genede düşün derseniz, o zaman düşünürüm ,düşündüm ve düşüncemde şu.
Düşünüyorum ama bir sonuç çıkaramıyorum.her şey karmakarışık oluyor.
O zaman yaratılış ve özellik olarak kürdün Türk gibi ,Türk'ünda kürt gibi olması gerekiyor.
Yani yazı tamamen baştan aşağıya yaratılışa ve kavimlere verilen özelliklere tamamen aykırı ve saçmalamaktan başka bir şey değil.

Kanımca siz ya yazıyı anlamamışsınız
ya da anlamak istememişsiniz.
Ya da kavramakta güçlük çekmişsiniz.
Veya empati kurmadan yorum yazmışsınız.
Ya da vs...

Saltuk Buğra Han
09-27-2009, 12:39
Kanımca siz ya yazıyı anlamamışsınız
ya da anlamak istememişsiniz.
Ya da kavramakta güçlük çekmişsiniz.
Veya empati kurmadan yorum yazmışsınız.
Ya da vs...
Yok yok anlıyorum demek istediklerini.
Aralarında bölgedeki halka hizmet için gönderilen öğretmen din adamı hemşire doktor olmak üzere bir çok insanı katleder,başta sağlık ocağı ,cami ,okul ,gibi kamu yerlerini ve devletin oralarda hizmet için varolan iş makinalarını tahrip edip en doğal hakları olan sağlık hizmetlerinden faydalanmak adına gelen doktorlara ,hemşirelere ve öğretmenlere taşlarla saldırır ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğratırdık demek istiyor Ahmet Altan.
Sen okuyamazsın ,sen muhtar bile olamazsın,bir şehirden bir şehire bile gidemezsin,pencerenden kafanı bile uzatamazsın,diye bir ayrımamı tabi tutuldu?
Türkiye cumhuriyetinin şefkatli kollarında güven içinde yaşayıp verdiği nimetlerden faydalanmak varken bunun karşılığı namkörlükmü olmalı ?

Eşref
09-27-2009, 13:53
Amerika'yı Kristof Colomb yerine Piri Reis bulsaydı, George Washington'ın yerine Osmanlı Padişahı 1. Abdülhamid bağımsızlığı ilan etseydi; Amerika Birleşik Devletleri yerine de Osmanlı Cihan-ı Hümayun Devleti kurulsaydı...

Berr Ak
09-27-2009, 15:11
Ahmet altan bu yazısında da kürtleri anlamamız için empati kurmaya çalışmış.Bunda kesinlikle bir sakınca yoktur hatta yarar vardır belki orada yaşananları anlamak açısından.Ahmet Altan müthiş bir demokrasi tarafıdır.Yazı da gayet açıktır olmuş ve olabilecek bir olgu zincirinden öte kürtlerin yaşadığını türkler yaşasaydı, öldürülseydi onlar da gelen bütün türkleri öldürür müydü zamanında demeye çalışmış.Gayet de güzel olmuş herkesin ders çıkarması gereken bir yazı.Bu insanların yaşamaya değer bir hayatı olmadıkça ölmeyi ve öldürmeyi göze alacaklardır!

Asi_isyankar
09-27-2009, 15:14
Biz burada Kürt Sorununun gerçeklerini açıklamaya çalışıyoruz
ancak bazı arkadaşlarımız buna tahammül edemiyor. Bundan rahatsız oluyor.
O zaman susalım mı ne yapalım? 301. engeli burada da olmasın.
Bu yazılar yasa dışı değildir..! Sadece farklılıklarımız ve haklılıklarımızdır...

BlueMoon
09-27-2009, 15:16
http://www.yukleresim.com/images/2h2p56alysd3vmd6b9t.jpg

evet asi isyankar söyle bakalım buradaki Demokrasi(N) ne anlama geliyor ?bu arkadaşın bana attığı özel mesaj kendisinden bir açıklama bekliyorum...

Asi_isyankar
09-27-2009, 15:22
http://www.yukleresim.com/images/2h2p56alysd3vmd6b9t.jpg

evet asi isyankar söyle bakalım buradaki Demokrasi(N) ne anlama geliyor ?bu arkadaşın bana attığı özel mesaj kendisinden bir açıklama bekliyorum...

Bana yolladığın özel mesajına cevabımı buraya aktarmanı
yakışıksız bulduğumu belirtmek isterim..
Demokrasi(N)...
Bu kelimeden kastım senin kendi demokrasindir.
Her insanın bir demokrasi çizgisi vardır.
Birde genel bir demokrasi vardır.
İnsan kendi demokrasisine çeki düzen vermediği müddetçe
gerçek / genel bir demokrasiye erişemez.
Dolayısıyla gerçek demokrasiye erişmek için tahamüllü olmanı
olmanı tavsiye ediyorum..
Bu noktada senin kendi demokrasini eleştirdim.
Bütün mesele budur...

Ayrıca senin bana yolladığın özel mesajı da buraya bırakıyorum.
Arkadaşlar isterse yorum yazabilirler ikimizin özel mesajları hakkında..

Bâki Selamlar...

Olcayatay yolladı
Burayı iyi oku

Asi_isyankar

Bakıyorum da nerede Ahmet kayayı, Ahmet altanı ve diğer terör örgütü sempatizanı ne kadar gereksiz şahsiyet varsa hayran oluyorsun ! geçende de seninle bu konularda tartışmıştık. Arkadaşım burada Ahmet kaya ahmet altan gibi teröre meyilli insanları savunacaksan bir daha buraya gelip de huzurumuzu bozma, eğer geleceksen de doğru düzgün konulara yorum yap. Seni takip ediyorum da hep böyle kişilere hayran oluyorsun nedense ! avatarında herşeyi açıklıyor zaten !

uzman81
09-27-2009, 15:39
Bu topraklarda türklerin ne kadar yaşama hakları varsa kürtlerin de o kadar yaşama hakları vardır, bu konuyu değişik boyutlara taşımanın alemi yok.

BlueMoon
09-27-2009, 15:43
Bu topraklarda türklerin ne kadar yaşama hakları varsa kürtlerin de o kadar yaşama hakları vardır, bu konuyu değişik boyutlara taşımanın alemi yok.

Kürtler burada yaşamıyor mu ? yaşıyor. hak ve hukuka gelince anasayada veya diğer kanunlarımızda kürtlere karşı bir politika var mı ? bir kürt kökenli insan türk kökenli insandan daha hangi az haklara sahip söylermisin ?

para dersen onlarda, çocuk dersen onlarda, tarla vs.. dersen onlarda daha ne peki :) Kürtler halen bazı haklara sahip olmadığını iddia ediyor neymiş o haklar merak ediyorum bu ülkede türkten daha az hangi hakka sahipler ?

bir ilden bir ile giderken vize mi isteniyor onlardan ? veya ev araba alırken "hayır alamazsın sen kürtsün" diyen mi oluyor ?

Eşref
09-27-2009, 15:49
Bırakın bu ülkenin sorunlarını, Sayın Altan daha Allah'ın varlığını bile keşfedememiş bir insan. Yarın ecel kapıya dayandığında, namazsız, duasız ölmüş it gibi gömülecek. (Bu sözlerim hakaret değil gerçektir.)

İkincisi yazının neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalıyor. Sayın Altan heralde Atatürk'ü Herkül zannediyor. Bir Osmanlı subayı olan Atatürk Tek başına Osmanlıyı yıktı, Tek başına Türkiye'yi mi kurdu? Kendi Türk olduğu için de millete "siz Türksünüz" mü dedi? Millette koyun gibi tamam mı dedi sanıyorsunuz?

Kusura bakmayın ama Osmanlıyı yıkan da bu millettir, Türkiye'yi kuranda. Atatürk sadece bir öncüdür, sadece bir liderdir. Bugün bir subay çıksa, Türkiye'yi tek başına yıkıp, yeni bir devlet kurabilir mi? Bırakın subayı, bunu Cumhurbaşkanı bile yapamaz.

Elhamdülillah, soysuz değiliz. Osmanlı'yı da biliyoruz, Selçukluyu'da. Nereden geldik, nereye gittik biliriz. Farz edelim ki Atatürk Ermeni olsaydı, Ermenistan'ı kurabilir mi sanıyorsunuz? Kuramazdı. Atatürk Kürt olsaydı, Kürdistan'ı da kuramazdı.

Şayet Atatürk Osmanlı'yı yıkıp Türkiye'yi kurduysa, bunun vizesini halktan almıştır.

Son olarak, empatiyi hep biz yapıyoruz. Birazda demokrasi, barış, özgürlük diyenler empati yapsın. Diğelim ki K. Irak'da Kürdistan'ı kurdunuz. Bugün K. Irak'da sadece Kürtler mi var? Türkmenler'de var. Neden bu kadar demokratikken kurmak istediğiniz ülkenin adı Kürdistan oluyor?

O Türkmenler yarın dağa çıkıp kurduğunuz Kürdistan'da Talabani'yi, Barzani'yi bir bir vurduğuda, sizleri çoluk çocuk demeden havaya uçurduğunda, "Demokratik tepki veriyorlar" diyebilecek misiniz?

Ya da Türkmenlerin yoğun olduğu Musul, Kerkük, Erbil gibi yerlerde, Türkmen kardeşlerimize federal bir devlet kurma izni verecek misiniz?

Asi_isyankar
09-27-2009, 15:55
Kürtler burada yaşamıyor mu ? yaşıyor. hak ve hukuka gelince anasayada veya diğer kanunlarımızda kürtlere karşı bir politika var mı ? bir kürt kökenli insan türk kökenli insandan daha hangi az haklara sahip söylermisin ?

para dersen onlarda, çocuk dersen onlarda, tarla vs.. dersen onlarda daha ne peki :) Kürtler halen bazı haklara sahip olmadığını iddia ediyor neymiş o haklar merak ediyorum bu ülkede türkten daha az hangi hakka sahipler ?

bir ilden bir ile giderken vize mi isteniyor onlardan ? veya ev araba alırken "hayır alamazsın sen kürtsün" diyen mi oluyor ?

Tabiki şimdi durum eskisi gibi değil.
Ancak hala bir çok yerde Kürtler çeşitli şekilde baskı altındadır.
Mesela bazı doğu il ilçe ve köylerinde savaş jetleri sürekli
uçuş yapmaktadır. Bu seni rahatsız etmez mi.?
"PKK dağdan insin bir daha uçaklar uçmaz diyebilirsin" bana.
Sonra ben sana diyeceğim kardeşim
adamlar 30 yıldır orda
öyle kolayca inmezler.
Bu açılımda samimi olunsun
cesur olunsun öyle inerler diyeceğim.
Gerçek budur. Gerçeklerden kaçmanın bir anlamı olamaz.

Ayrıca bu devlet babasının hayrına Kürtlere karşı tam eşit olacak değil.
Kürtlere de tabiki aynı hakları tanımak zorundadır bu devlet.
Bu devlet sadece bir ırka mahsus değil
Türkiye için savaşmış tüm ırklara mahsus bir devlettir.
Dolayısıyla Türkiye için savaşmış tüm ırklara eşit olmak mecburiyetindedir.

Kürtlere çok büyük zulümler etti bu devlet geçmişte.
Bunu yalnızca ben demiyorum
sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'da söylüyor değil mi.
Biz istiyoruz ki mesele tam anlamıyla bir çözüme kavuşsun..
Mutabık mıyız..?

Dostça

Asi_isyankar
09-27-2009, 16:04
Bırakın bu ülkenin sorunlarını, Sayın Altan daha Allah'ın varlığını bile keşfedememiş bir insan. Yarın ecel kapıya dayandığında, namazsız, duasız ölmüş it gibi gömülecek. (Bu sözlerim hakaret değil gerçektir.)

İkincisi yazının neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalıyor. Sayın Altan heralde Atatürk'ü Herkül zannediyor. Bir Osmanlı subayı olan Atatürk Tek başına Osmanlıyı yıktı, Tek başına Türkiye'yi mi kurdu? Kendi Türk olduğu için de millete "siz Türksünüz" mü dedi? Millette koyun gibi tamam mı dedi sanıyorsunuz?

Kusura bakmayın ama Osmanlıyı yıkan da bu millettir, Türkiye'yi kuranda. Atatürk sadece bir öncüdür, sadece bir liderdir. Bugün bir subay çıksa, Türkiye'yi tek başına yıkıp, yeni bir devlet kurabilir mi? Bırakın subayı, bunu Cumhurbaşkanı bile yapamaz.

Elhamdülillah, soysuz değiliz. Osmanlı'yı da biliyoruz, Selçukluyu'da. Nereden geldik, nereye gittik biliriz. Farz edelim ki Atatürk Ermeni olsaydı, Ermenistan'ı kurabilir mi sanıyorsunuz? Kuramazdı. Atatürk Kürt olsaydı, Kürdistan'ı da kuramazdı.

Şayet Atatürk Osmanlı'yı yıkıp Türkiye'yi kurduysa, bunun vizesini halktan almıştır.

Son olarak, empatiyi hep biz yapıyoruz. Birazda demokrasi, barış, özgürlük diyenler empati yapsın. Diğelim ki K. Irak'da Kürdistan'ı kurdunuz. Bugün K. Irak'da sadece Kürtler mi var? Türkmenler'de var. Neden bu kadar demokratikken kurmak istediğiniz ülkenin adı Kürdistan oluyor?

O Türkmenler yarın dağa çıkıp kurduğunuz Kürdistan'da Talabani'yi, Barzani'yi bir bir vurduğuda, sizleri çoluk çocuk demeden havaya uçurduğunda, "Demokratik tepki veriyorlar" diyebilecek misiniz?

Ya da Türkmenlerin yoğun olduğu Musul, Kerkük, Erbil gibi yerlerde, Türkmen kardeşlerimize federal bir devlet kurma izni verecek misiniz?

Türkmenler Kuzey Irak'ta Kürtlerle aynı haklara sahiptir dikkatinizi çekerim.
Bu durumda niçin dağa çıkıp silah alacaklar.?
Haaa. Eğer Türkmenlerin dili dini ırkı vs.si yasaklansa
işkenceler görse
tecavüzler görse
köylerinden boşaltılsalar
eşyaları yağmalansa
türküleri yasaklanıp yağmalansa
dağlara kaçıp sığınmazlar mı?
Kim bana diyebilir bu durumda
Türkmenler eline silah alıp dağa çıkmazlar kim..!
Kendinizle yüzleşmesini daha iyi bilin lütfen.
Ayrıca Kürtlerin Türkiye'den ayrılmak gibi
toprak gibi bir derdi yok merak edip celallenmeyin öyle
-ki zaten Kürtler kendi topraklarında yaşıyorlar
bunu kim inkar edebilir..?

Ayrıca yazı sadece Atatürk için yazılmış değil.
Atatürk bu Cumhuriyetin lideri olduğu için başlığı böyledir yazının.
Ahmet Altan o kadar dar görüşlü değil merak etmeyin.
Ayrıca. Siz Ahmet Altan'ın inancı hakkında böyle yazamazsınız.
Buna hakkınız yok. HAK yukarıdadır.!
Hak'kı yukarıdaki verir size ne oluyor...

Ve ayrıca PKK'yı savunduğum düşünülmesin bu yazılarımdan ötürü.
Kürtleri ve Kürt sorununu tartışmaktayız...

DostçaKalın...

Saltuk Buğra Han
09-27-2009, 16:42
Birincisi öncelikli olarak baştanda dediğim gibi bu yazıyı saçma buluyorum.İmparatorluk kültürden gelen ve o silsilelerin devamı olan bir millet olarak elbetteki Türk kimliği adı altında bu devlet kurulacaktır ve Allah'ın izni ile kıyamete kadarda böyle kalacaktır.
ikincisi arkadaşın biri bizimde yaşamaya hakkımız vardır diyor.Sana yaşama diyenmi var.Devletin şevkatli kollarına atılın dedik.Ama unutmayınki o devletin bir de dikenli kolu var.Siz Türk askerine kurşun sıkarak affedilemez suçları işlerseniz o devletin dikenli kolu ile muhatap olarak bunun sonucu bir yerleriniz acıyorsa burada kabahati kendinizde arayın.(Burada gerçekten vatanına bağlı kürtleri tenzih ediyorum).

Eşref
09-27-2009, 16:45
Türkmenler Kuzey Irak'ta Kürtlerle aynı haklara sahiptir dikkatinizi çekerim.
Bu durumda niçin dağa çıkıp silah alacaklar.?
Haaa. Eğer Türkmenlerin dili dini ırkı vs.si yasaklansa
işkenceler görse
tecavüzler görse
köylerinden boşaltılsalar
eşyaları yağmalansa
türküleri yasaklanıp yağmalansa
dağlara kaçıp sığınmazlar mı?
Kim bana diyebilir bu durumda
Türkmenler eline silah alıp dağa çıkmazlar kim..!
Kendinizle yüzleşmesini daha iyi bilin lütfen.
Ayrıca Kürtlerin Türkiye'den ayrılmak gibi
toprak gibi bir derdi yok merak edip celallenmeyin öyle
-ki zaten Kürtler kendi topraklarında yaşıyorlar
bunu kim inkar edebilir..?
...

Peki onca zamandır Türkmenlere yapılan bu soykırımlar da neyin nesi oluyor?

http://www.tumgazeteler.com/?a=2292849

Türkmenlere resmen etnik soykırım yapılıyor. Musul Kerkük'ün etnik yapısı zorla değiştirilmeye çalışılıyor.

onca zalimliğin ardından, Türkmenler orada özel bölge istiyorlar. Türkmeneli bölgesi. Neden karşısınız? Neden Türkmenlerin çoğunlukta olduğu bir yerde zorla Kürdistan diye tutturuyorsunuz? Hani demokratiktiniz?

Sayın Hasan C. Güzel'in bir yazısını paylaşayım da okuyun;

http://www.kerkukvakfi.com/makaleler.asp?id=284

Demokratik olduğunu iddia edenler,hadi göstersin insanlığını, kardeşliğini, demokrasiyi? Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimize federal devlet verilsin! Sizin insanlığınız sadece sizin için mi geçerli?

İnşAllah yarın birgün Türkmen kardeşlerimiz de kendi demokratik açılımlarını yapar. Dtp'nin özgürlük, kardeşlik analyışını K. Irak'taki Kürtlere uygular. Heralde sen de Türkmenlerin dökeceği kanları demokratik bir tepki olarak saygıyla karşılarsın.

Asi_isyankar
09-27-2009, 16:59
Peki onca zamandır Türkmenlere yapılan bu soykırımlar da neyin nesi oluyor?

http://www.tumgazeteler.com/?a=2292849

Türkmenlere resmen etnik soykırım yapılıyor. Musul Kerkük'ün etnik yapısı zorla değiştirilmeye çalışılıyor.

onca zalimliğin ardından, Türkmenler orada özel bölge istiyorlar. Türkmeneli bölgesi. Neden karşısınız? Neden Türkmenlerin çoğunlukta olduğu bir yerde zorla Kürdistan diye tutturuyorsunuz? Hani demokratiktiniz?

Sayın Hasan C. Güzel'in bir yazısını paylaşayım da okuyun;

http://www.kerkukvakfi.com/makaleler.asp?id=284

Demokratik olduğunu iddia edenler,hadi göstersin insanlığını, kardeşliğini, demokrasiyi? Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimize federal devlet verilsin! Sizin insanlığınız sadece sizin için mi geçerli?

İnşAllah yarın birgün Türkmen kardeşlerimiz de kendi demokratik açılımlarını yapar. Dtp'nin özgürlük, kardeşlik analyışını K. Irak'taki Kürtlere uygular. Heralde sen de Türkmenlerin dökeceği kanları demokratik bir tepki olarak saygıyla karşılarsın.

Kuzey Irak'la ilgili gelişmeleri fazla takip etme şansım olmadığı için
bazı şeyleri kaçırmam normaldir.
Her kime haksızlık yapılıyorsa yapılsın
her kime haksız yere şiddet uygulanıyorsa uygulansın
bunu kınamaktan hiç çekinmem.
Bu ister Türkmen olsun ister Kürt olsun ister Türk olsun
isterse bir başkaları olsun çekinmem kınarım.
Çünkü biz
yaratılanı yaradandan ötürü severiz.
Aynı yaklaşımı sizden de bekliyorum.

Ayrıca Kerkük için referandumu uygun görüyorum bende.
Referanduma sunulsun ve bir şekilde anlaşılsın olamaz mı.?
Ve ayrıca Kürtlerin başına gelenleri
Türkmenlerin başına gelenleriyle kıyaslamayın lütfen.
Kürtler çok çok daha büyük acılar çekti...

Selametle...

Supraliminal
09-27-2009, 17:11
isterse bir başkaları olsun çekinmem kınarım.
Çünkü biz
yaratılanı yaradandan ötürü severiz.
Aynı yaklaşımı sizden de bekliyorum.

Ayrıca Kerkük için referandumu uygun görüyorum bende.
Referanduma sunulsun ve bir şekilde anlaşılsın olamaz mı.?
Ve ayrıca Kürtlerin başına gelenleri
Türkmenlerin başına gelenleriyle kıyaslamayın lütfen.
Kürtler çok çok daha büyük acılar çekti...

Selametle...

Kardeşim sen DEMOKRASİ'Yİ gerçekten savunuyorsun değil mi ??
O hâlde Pkk'ya HERKES TERÖR ÖRGÜTÜ DİYECEK ! DEMEYENLERİDE KINAYACAK !.

Kürt açılımı aynı zamanda DEMOKRASİ AÇILIMIDIR !
Bu açılıma Kürtlerden ibaret diye görmek veya göstermek yanlış olur.
Çok geniş bakmak lazım .

Bu açılım PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AYNI ZAMANDA YOK ETMEYE YÖNELİKTİR.

VE ŞUNUDA EKLEYEYİM AÇILIMA DESTEK VEREN HERKES PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİŞ OLACAKTIR !

Nitekim Dtp bunun farkına vardı ve desteğini çekti !!!!!!!

Eşref
09-27-2009, 17:11
isterse bir başkaları olsun çekinmem kınarım....

Bu kısma tamamen katılıyorum. Fakat Kürt konusunda devrin artık değiştiğini de ifade etmeden geçmek istemiyorum. Geçmişte hatalar yapılmış olabilir. Devletimiz bu hatalarının farkındadır ve gerekli adımları da atmıştır /atmaktadır.

Buna rağmen bu ülkenin dağlarında eli silahlı teröristler varsa, kusura bakmayın ama bunlar kalkıp da bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Çözüm diye bize dağdaki silahlı eşkiyayı göstermesinler. Tarladaki alın teriyle çalışan vatandaşımızı çözüm diye önümüze sunsunlar.

ishakyilmaz
09-27-2009, 17:16
[quote=KaraEsref;671843]Bırakın bu ülkenin sorunlarını, Sayın Altan daha Allah'ın varlığını bile keşfedememiş bir insan. Yarın ecel kapıya dayandığında, namazsız, duasız ölmüş it gibi gömülecek. (Bu sözlerim hakaret değil gerçektir.)
Kusura bakma ama bu gerçek olmaktan ziyade büyük bir iftira ve yalandan ibarettir!!!Ya siz başka bir Ahmet Altan'dan bahsediyorsunuz,ya da biz Ahmet Altan'ı tanımıyoruz!!!Bakın en basitinden Allahsız dediğiniz şahıs,Ramazan ayı dolayısı ile muhteşem bir makale kaleme almıştır!Okumanızı tavsiye ediyorum... Ayrıca insanların kalplerini bizler değil,ALLAH bilir!Herşeyden ziyade böyle ağır bir ithamı size hiç yakıştırmadım!!!(Bu tekzipi konu dışında kişisel yapılmış bir yorum olarak algılayabilirsiniz!!!)

BlueMoon
09-27-2009, 17:23
ya aslında böyle basit bir konuları tartışma ortamlarına dönüştürmemeliyiz.

sonra birbirimizi kırabiliyoruz. Ahmet Altan ve ahmet kaya sürekli tartışılan iki isim olmuştur.

eleştirilerimizi ve düşüncelerimizi dile getirirken gayet kibar bir dille yerine getirelim. İshak bey tepkinizi anlıyorum ama bu şekilde tartışmak sadece düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürer.

asi isyankar da nasıl yapıyorsa sürekli milleti birbirine düşürebilecek kapasitede konular açıyor !

Eşref
09-27-2009, 17:24
[quote=KaraEsref;671843]Bırakın bu ülkenin sorunlarını, Sayın Altan daha Allah'ın varlığını bile keşfedememiş bir insan. Yarın ecel kapıya dayandığında, namazsız, duasız ölmüş it gibi gömülecek. (Bu sözlerim hakaret değil gerçektir.)
Kusura bakma ama bu gerçek olmaktan ziyade büyük bir iftira ve yalandan ibarettir!!!Ya siz başka bir Ahmet Altan'dan bahsediyorsunuz,ya da biz Ahmet Altan'ı tanımıyoruz!!!Bakın en basitinden Allahsız dediğiniz şahıs,Ramazan ayı dolayısı ile muhteşem bir makale kaleme almıştır!Okumanızı tavsiye ediyorum... Ayrıca insanların kalplerini bizler değil,ALLAH bilir!Herşeyden ziyade böyle ağır bir ithamı size hiç yakıştırmadım!!!(Bu tekzipi konu dışında kişisel yapılmış bir yorum olarak algılayabilirsiniz!!!)

İshak kardeşim, her fırsatta inançsız olduğunu dile getiren bir insana inançlı desem ne fayda demesem ne fayda?

Dindar olmadım, inançlı olmadım.

Hálá da değilim.

Hiçbir zaman da olmayacağım herhalde.

Ama din fikrini, gerçek dindarları seviyorum.

Tanrı’yla ilişkim ise anlatılması çok zor çelişkilerle dolu.

Varlığına inanmıyorum ama o varmış gibi hissetmekten hoşlanıyorum, annemin mezarına gittiğimde dua etmiyorum ama annemi ‘ona’ emanet ediyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3424465.asp?yazarid=150

Supraliminal
09-27-2009, 17:33
[quote=ishakyilmaz;671884]

İshak kardeşim, her fırsatta inançsız olduğunu dile getiren bir insana inançlı desem ne fayda demesem ne fayda?

Hálá da değilim.

Varlığına inanmıyorum ama o varmış gibi hissetmekten hoşlanıyorum, annemin mezarına gittiğimde dua etmiyorum ama annemi ‘ona’ emanet ediyorum.

2005'te HÜRRİYET'te iken yazdığı bir yazı belkide pişmanda olmuştur yazdıktan sonra belkide baskı altında yazmıştır bu yazıyı .
Sonuçta HÜRRİYET'te iken !

İnsanlar değişebilir değil mi ? İnançlarında değişiklikler olabilir.Sayın Altan 'da da bu görülüyor.İshak beyinde dediği gibi yazıları , Hürriyette iken yazdığı yazılara hiç benzemiyor.

Fikirleri , düşünceleri değişmiş belliki sayın altanın zaten başka çatı altına geçmiş.

Eşref
09-27-2009, 17:42
bjektif;671890'][quote=KaraEsref;671888]

2005'te HÜRRİYET'te iken yazdığı bir yazı belkide pişmanda olmuştur yazdıktan sonra belkide baskı altında yazmıştır bu yazıyı .
Sonuçta HÜRRİYET'te iken !

İnsanlar değişebilir değil mi ? İnançlarında değişiklikler olabilir.Sayın Altan 'da da bu görülüyor.İshak beyinde dediği gibi yazıları , Hürriyette iken yazdığı yazılara hiç benzemiyor.

Fikirleri , düşünceleri değişmiş belliki sayın altanın zaten başka çatı altına geçmiş.

http://www.memleket.com.tr/news_detail.php?id=48944

ishakyilmaz
09-27-2009, 17:47
[quote=ishakyilmaz;671884]

Hálá da değilim.

Bu ayrıca bir tartışma konusu.Lakin sizin sarf etmiş olduğunuz o ağır ithamı hem hakaret olarak görüyorum,hemde kabul etmek imkansız.Ahmet Altan'ın demokratik açılım sürecinde canla başla Başbakanımızın yanında yer almasını nasıl değerlendirmemiz gerekir o halde?!..Son zamanlarda kendisini yakinen takip ediyorum,tarihe not düşülecek fikirler sunmaktadır...Maneviyat noktasında kendisi hakında fikir sunmak bizi aşar.Daha doğrusu bu genel bir kanı.Yani imanla paranın geçtiği kıstasta olduğu gibi...Ve bakın ramazan ayı dolayısı ile ne söylemiş kendileri;

Hava serincedir ve akşam inmeye hazırlanır.

Kendine bir iş yaratmak isteyen yaşlı amcalarla çocukların biriktiği uzun kuyruktakiler, minare ışıkları yanmadan önce pideleri alıp iftara yetiştirebilmek için telaşlarını saklayan bir sabırla beklerler.

Sünnet hediyesi bir saati bileklerine takabilmiş olan çocuklar sık sık saatlerine bakarak iftar vaktini hesap etmeye uğraşırlar.

Ben o çocukların arasında beklerim.

Ayaklarım üşür hafiften, açlığımla gurur duyarım.

Diğer çocuklar gibi benim de yüzümde başka zamanlarda pek rastlanmayan bir ciddiyet vardır, önemli bir iş yapmakta olduğumu bilirim.

Ramazan’ı belki de en çok bundan severim.

İftar sofrasına oturulduğunda kimse çocuk muamelesi yapmaz sana, oruç tutmaya başlaman büyüdüğünün işaretidir ve büyükler şefkatli bir saygıyla davranırlar büyümeye başlayan çocuklara.

Fırına girdiğinde, pişkin hamur kokulu sıcacık bir buhar çarpar yüzüne.

Fırıncı, uzun saplı küreğini ateş renkli fırın kapağından içeri sokar ve olağanüstü bir ustalıkla içerdeki pideleri seri hareketlerle küreğinin üstüne dizip hızla çeker.

Çıraklar, müşterilerin elleri yanmasın diye kâğıtların üstüne koyup verir pideleri.

Ama ellerin gene de yanar.

Konuşmalar kısa kısadır, kaç tane istediğini söylersin sadece.

Elinde hazırladığın parayı verirsin, aceleyle alırlar.

Kutsal bir ortaklık, herkesi iftara zamanında yetiştirebilmek için müthiş bir yardımlaşma vardır.

Kimse kimsenin sırasını kapmaya çalışmaz.

Ezana birkaç dakika kala pideleri alıp hızla koşmaya başlarsın, bir iki kez tökezleyip düşecek gibi olursun ama zaferle girersin eve.

Sofra hazırdır.

Herkes sofranın başındadır.

Topun patlamasını sofrada beklemek sevaptır çünkü.

Teyzen hemen pideleri parçalayıp bir kayık tabağa dizer.

Sen de sofraya oturursun.

Top patlar.

Hayır, acele etme, açsın ama gene de aç değilmişsin gibi uzanmalısın o ilk zeytin tanesine.

Büyük bir adam gibi.

Sen artık büyüdün, sen oruç tutuyorsun, sen bu sofrada saygı görüyorsun.

Ve, Allah seni seyrediyor.

Her davranışını görüyor, onun için oruç tuttuğunu biliyor, telaş ederek onu utandırmamalısın, sabrı öğrenmelisin.

İlk zeytinin damağına yayılan kekremsi tadı, sonra bir bardak su.

Sonra çorba.

Çorbadan sonra ilk mırıltılı konuşmalar.

Gerçek, saf, içe işleyen bir mutluluk, bir sevinç, büyük bir koruyucun olduğuna inanan o mutlak güven ve huzur.

Sen iftarını açarken Allah sana gülümser, memnun olur, sen iyi bir çocuksun seni sever, sen onu seversin.

Benim Allahım öyleydi, severdi beni, onu kızdırdığımda bile severdi, ben de onu severdim, korkmazdım hiç ya da diyelim babamdan korktuğum kadar korkardım, daha fazla değil.

Ne garip beni Allahın olmadığına dindarlar inandırdı, öyle bir Allah anlattılar ki benim Allahıma hiç benzemiyordu, öfkeli, kızgın, gazaplıydı anlattıkları, cezalandırıyordu.

“Bu benimki değil” dedim, dinimiz birdi ama Allahımız farklıydı artık.

Yollarımız ayrıldı.

Ben çocukken teraviye korktuğumdan gitmiyordum ki, oraya sevindiğimden gidiyordum, Allah gülümsesin diye gidiyordum, memnun olsun diye gidiyordum ve o memnun olduğunda ben çok seviniyordum.

İyiydi bizim aramız.

Konuşurduk bile.

O bana pek cevap vermezdi, daha ziyade ben söylerdim o dinlerdi, isteklerimi samimice anlatırdım, “şu sınıfı geçmeme bir yardım etsene” derdim, sesini duymazdım ama gülümseyip “böyle haylazlık edersen benden yardım bekleme” dediğini sezerdim, hiç gücenmezdim, gülümserdim, “çalıştıktan sonra ben de geçerim ne olacak” demezdim ama aklımdan bunun geçtiğini onun bildiğini bilirdim.

Küstü mü acaba diye endişelenirdim.

Kızması değil ama küsmesi kötü olurdu, bak küsmesinden korkardım.

Onu küstürecek bir şey yapmadım.

Büyüdüm, günah işledim ama onu küstürecek günahlar değildi bunlar, bilerek kimseye kötülük etmedim, kimsenin hakkını yemedim.

Benim günahlarıma sizin Allahınız çok kızabilir, benimki kızmaz işte, belki bana şöyle bir parmağını sallar ama o kadar.

İyidir o, çok iyidir.

Onun için belki ben, fırın kapısında pide bekleyen çocuğu böylesine şefkatle ve sevinçle hatırlarım.

Onun için belki ben, işler çok sıkıştığında şöyle gökyüzüne doğru bir bakarım.

Eşref
09-27-2009, 17:49
Bu da Taraf'taki bir yazısı

Tanrıya inanmasam da tanrıyla ilgili bir sezgim var ama benim.

http://www.taraf.com.tr/makale/1423.htm

Eşref
09-27-2009, 17:56
ishak kardeşim, adam zaten en baştan beri kabul ediyor. Diyor ki çocukken inanıyordum, sonra baskı yüzünden inanmaktan vazgeçtim. Çünkü inançsızlar daha hoşgörülü diyor. O yazıda çocukluğunu anlatıyor.

uzman81
09-27-2009, 18:18

Elbette anayasal olarak türklerden hiç bir farkları yok, ancak bu güne kadar gelen hükmetler doğu illerimizde çok farklı politikalar sergilediler kürt halkından uzak durmaya sadece seçim zamanlarında onları hatırlamaya çalıştılar, ak partinin açılım politikasını bu yönden olumlu buluyor ve destekliyorum.
Milli görüşçü birisi olarak bu tavrımı eleştirenler olabilir ama o bölgelere devlet olarak kucak açmanın vakti geldi diye düşünüyorum.

Ben kürtleri dışlayanlara hitaben önceki yorumumu yapmıştım.

Berr Ak
09-27-2009, 18:27
Yahu ne saçma ahmet altanın inançlı olup olmadığının tartışılması.Bize ne inançlı olup olmamasından!İnançsız sa atalım mı bu ülkenin bir yüzyıl öncesinden kürtleri atmaya başladığı gibi.Yazıktır günahtır allahtan korkunuz.Artık insana insan olarak bakmayı öğreninz.Dinimiz de bunu emreder.İnsanlığınızın üzerine başka şeyler oturtmayın.Utanç duyuyorum böyle bir milliyetçilik anlayışından, haya ediyorum insanları bu şekilde ayırmaktan.

Supraliminal
09-27-2009, 18:42
Yahu ne saçma ahmet altanın inançlı olup olmadığının tartışılması.Bize ne inançlı olup olmamasından!İnançsız sa atalım mı bu ülkenin bir yüzyıl öncesinden kürtleri atmaya başladığı gibi.Yazıktır günahtır allahtan korkunuz.Artık insana insan olarak bakmayı öğreninz.Dinimiz de bunu emreder.İnsanlığınızın üzerine başka şeyler oturtmayın.Utanç duyuyorum böyle bir milliyetçilik anlayışından, haya ediyorum insanları bu şekilde ayırmaktan.

Konu bu şekilde sizin anladığınızla hiçbir ilgisi yok.En baştan okusa idiniz böyle düşünemezdiniz.
Yoksa bu sözlerinizi iftira kabul ederiz.:güzel:

anabisTR
09-29-2009, 17:36
Ne güzel valla :w: Şu şöyle olsaydı da, bu böyle olurmuydu... Yağmur yağsaydı camura batarmıydık... Olmazsa şeymi olsaydı, böyle olurdu acaba.... ;D
Gencecik vatan evlatlarını öldürdünüz.......
Daha emekleyen bebeciklerin kalbine kurşunlar sıktınız....
Ülkeye yümilyarlarca lira zarar verdiniz...
Eğitim dediniz, memleketinden kopup gelen öğretmenleri öldürdünüz...
Sağlığınız için köyünüze helen hekimleri, hemşireleri öldürdünüz, ambulansları yaktınız...
İşimiz yok dediniz, bölge geri kalmış deyüp deyüp size yol getiren, su getiren, medeniyet getiren şantiyeleri bastınız, çalışanları öldürdünüz, iş makinalarını yaktınız...
Haklısınız sayın altan, haklısınız.. Hepinizin haklısın aslında demokrat, aydın, insan hakları savunucuları, hepiniz haklısınız.. Yer yüzünde kan döküp, fitne fesat çıkartmak için tasarlandınız. Yapmanız gereken şeyi yapıyorsunuz, farkında olarak yada farkında olmadan. Haklısınız. Acın demokaratik acılımınızı, daha çok kandökülsün,daha cok bebekler öldürülsün..

Berr Ak
09-29-2009, 21:42
bjektif;671925']Konu bu şekilde sizin anladığınızla hiçbir ilgisi yok.En baştan okusa idiniz böyle düşünemezdiniz.
Yoksa bu sözlerinizi iftira kabul ederiz.:güzel:

Efendim yazdıklarınızı okudum, anladığım budur belki anlatmak istediğiniz bu değildir.Ben okumadığım şey hakkında konuşmam.Ben ahmet altan'ı uzun zamandır takip ediyorum.Sol kesimin hükümete sempati duymasını sağlayan yegane insanlardan biridir.İnancından ötürü eleştirmek bize düşmez ki bunu yargılamak bence bize düşmez.Herkes hesabını allaha verecektir.

.:Ay_Yıldız:.
09-30-2009, 20:57
Amerika'yı Kristof Colomb yerine Piri Reis bulsaydı, George Washington'ın yerine Osmanlı Padişahı 1. Abdülhamid bağımsızlığı ilan etseydi; Amerika Birleşik Devletleri yerine de Osmanlı Cihan-ı Hümayun Devleti kurulsaydı...

Yazıyı anlayamayanlardan birisin ;) Amerikada ne piri reis'in milleti var,nede kristof colombun milleti(!)yle anlaşmazlık yaşıyor.. (öyle bi millet yok biliyorum,anlayabilmen için dedim..)

Ömer Bekir
09-30-2009, 21:47
Asi_isyankar kardeşimiz konuyu açmış..Önce konuya bir cewap wermek istiyorum;

Ahmet Altan bu yazısında aklı başında olan bir insan için anlayacak tipten şunları söylemek istemiş:

1-Her Türk vatandaşına verilen haklar Kürtlere'de verilmeli..

2-Atatürk revizyonundan olan şeyler,başka türlü olsaydı Türk milleti asla sabredemezdi..

3-Demokratik şartlar altında bütün sorunlar çözülmeye uygun görülmeli ve bu yol kesinlikle açık bırakılmalı

vs...vs...Yani Ahmet Altan'ın bu yazısından anlaşılmayacak birşey yoktur..

Gelelim Ahmet Altan'ın iman konusuna..Ahmed Altan yıllardır imanı olmadığını açıkca söyleyen bir şahıstır..Ewet,Başbakanımıza we İktidar'a karşı yakındır..Çünkü kendisi muhafazakar bir insandır..Ancak her muhafazakar veya her Ak Parti'yi desdekleyen Müslüman değildir..Ahmet Altan en son röportajında"Hristiyanların dinini çok iyi yaşadığını ve Müslümanların çok kaba olduğunu"söylemiştir..

Burada şunu anlatmak istiyorum;İslamiyeti Siyaset ile değil;Siyaseti İslamiyet ile düzene sokmamız lazım..Ahmet Altan Müslüman değildir,ancak muhafazakar ve Başbakanımız'a yakın bir insandır..Kimse'yi Gayri Müslim olduğu için dışlayamayız..

Asi_isyankar
10-19-2010, 20:49
Çok lezzetli bir yazıydı...
Tadına hala doyulmuyor...

kursad111
10-20-2010, 15:27
öyle olsaydı böyle olsaydıyla olmuyor bu işler. çağlar boyunca bir tane Kürt devleti kurulmamış, şimdi kalkmışlar 'Atatürk Atakürt olsaydı' diye lafa başlıyorlar.

İntifada
10-20-2010, 15:33
Soyadının atatürk olması bütün türklerin atası olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki...

unnamed
10-20-2010, 15:33
milliyetçiliği ön planda tutan bir yazı...
hoşuma gitmedi...
Ahmet Altanıda fazla sevmem zaten...

Hüdaverdi
10-20-2010, 15:57
Ha işte bu vakit yavşak kürtçü pkklı ahmet hakan diyeceti yazısında ''kürdiyeyiz bniz Türklerde terör örgütü kurdu çocuklarımızı öldürdü kadınlarımıza tecavüz etti çarşı pazar demeden canlı bomba eylemi gerçekleştirdi okuldan çıkan çocuklara saldırıldı'' Bunun bir değerlendirmesini yapacaktı.Neden yapmamış ? Yapa,Türk olduklarından dolayı herşeyi derdi.Am aşuan pkk var ve kendisi bu yüzden ağzını açmıyor,gerçekle yüzleşemiyor yemiyor bazı yerleri.Çünkü kendisi pkklı,çelişkisini gördüğü an AGD duruma gelecek.

+
Hacettepe üniversitesinde kürtçü faşistler Türk kardeşlerimize saldırmış.
Bu da son dakika olsun benden size.

kursad111
10-20-2010, 16:03
"Bir kiraz ağacıyla bir kadın memesine, onların değerini bilmeyen her memleketi satmaya hazırım."

Ahmet Altan