fatih kısaparmak balon baskılı balon Atatürk İslamı yok etmek istedi mi ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk İslamı yok etmek istedi mi ?

Katade
02-05-2011, 15:29
ATATÜRK İSLAMI YOK ETMEK İSTEDİ Mİ?
Kazım Karabekir şöyle anlatıyor:10 Temmuz 1923 Ankara istasyonundaki kalem-i mahsus binasında Fırka nizamnamesini müzakereden sonra, Gazi ile yalnız kalarak hasbihallere başlamıştık.

“Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar” dediler. Kendisini hilafet ve saltanat makamına layık gören ve bu hususlarda teşebbüslerde de bulunan, din ve namus lehinde türlü sözler söyleyen ve hatta hutbe okuyan, benim kapalı yerlerde baş açıklığımla latife eden, fes ve kalpak yerine kumaş başlık teklifimi hoş görmeyen Mustafa Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce, şu izahatı verdi:

“Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz. Partiyi bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!”

Bkz. Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası: Atatürk-Karabekir, Yayına hazırlayan: İsmet Bozdağ, Emre Yayınları, Aralık 1991, s.143.

Aynı hatıraları Uğur Mumcu “Kazım Karabekir Anlatıyor” ismiyle neşretmişti. Oradaki ifade şöyledir: “Bunun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.” İsmet Bozdağ ifadeyi kendine göre yumuşatmış olabilir. Devam edelim:

Karabekir 14 Ağustos 1923 tarihinde Türk Ocağı’nda verilen bir çay ziyafetine gitmeden önce şu bilgileri işitdiğini bildiriyor:

“Gazi Kur’an-ı Kerimi bazı İslamlık aleyhdarı züppelere tercüme ettirmek arzusundadır. Sonra da Kur’anın Arapça okunmasını namazda bile yasaklayarak bu tercümeyi okutacak! Ve o züppelerle işi alaya boğarak, güya Kur’anı da, İslamlığı da kaldıracaktır!” ( s.158)

Akşam M. Kemal’e bu konudaki itirazlarını bildirince olanları şöyle anlatıyor:

“M. Kemal paşa beyanatıma karşı hiddetle bütün içini ortaya döktü:

Evet Karabekir; Arapoğlunun yavelerini Türkoğullarına öğretmek için Kur’anı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakda devam etmesinler!…

Şüphe yok ki, yakın günlere kadar Kur’anı ve Peygamberi her yerde medh ve sena eden ve hatta hutbe okuyan bir insandan bu sözleri beklemek herkese eza veriyordu.” (s.159)

Kazım Karabekir’in hatıralarında şu satırlar da dikkat çekiyor:

“19 Ağustos Pazar akşamı, Mustafa Kemal ve İsmet Paşalar-Latife Hanım ile birlikte bana akşam yemeğine geldiler. Keçiören’e giderken sağ tarafta kubbeli köşk denen mevkide, bol suyu ve büyücek havuzu olan bir köşkte kira ile oturuyordum. İsmet Paşa Lozan’da iken Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım’la birlikte, bir kere daha bana akşam yemeğine gelmişlerdi. Münakaşayı İsmet Paşa ile ben yaptım. Mustafa Kemal Paşa sükunetle bizi dinledi. Mustafa Kemal Paşa, Lozan’dan da aldığı hızla, ne İktisat Kongresi’nin ve ne de heyet-i ilmiye’nin hazırladığı programlara ilgi göstermeyerek müthiş bir inkilap hamlesi teklif etti:

“Hocaları toptan kaldırmadıkça hiç bir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkılabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.”

İlk Fethi Bey Grubundan sonra da Mustafa Kemal Paşa’dan işittiğim bu yeni inkilap zihniyetini İsmet Paşa bir çırpıda tamamlıyordu. Aradaki zaman fasılaları kendiliğinden ortadan kalkarak, bu üç şahsiyetin üç maddelik programları kulaklarımda tekrarlandı.
1- İslamlık terakkiye manidir
2-Arapoğlu’nun yavelerini Türklere öğretmeli
3- Hocaları toptan kaldırmalı ! ” (s.165)

Alıntıdır.

BlueMoon
02-05-2011, 15:33
hassas konular dikkat edin yorumlarınıza

Katade
02-05-2011, 15:34
Atatürk ün islam dini hakkında ki düşünceleri bunun oyunun sadece küçük bi parçasımıydı?
Hocaları toptan kaldırılmalı maddesi istiklal mahkemeleri ve Bediüzaman sürgünleriyle ilemi başladı?

Hepimiz Laikliğin Türkiye için kocaman bi yalan olduğunu biliyoruz.

Sevban
02-05-2011, 15:37
''bir müslüman Atatürkü sevemez ,seviyorum diyen müslüman ya ahmaktır yada sahtekar'' aziz nesin
Yapılan bütün devrimlerin islam karşıtı olduğu aşikar... İslamı sevmediği de belgelendi....

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs252.snc6/180015_180858551950642_148233158546515_356583_3291 005_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs778.ash1/166805_180858581950639_148233158546515_356584_5585 2_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs255.snc6/180359_180858598617304_148233158546515_356585_5721 112_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs274.snc6/180246_180858731950624_148233158546515_356591_2660 025_n.jpg

İntifada
02-05-2011, 15:40
bence bunun cevabını en iyi yine kendisi verebilir ki böyle bir soruya cevap vermiştir...

Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir adeta halkı bir kapana kıstırırlar.

Andrew Mango , Atatürk Syf 447umarım aydınlatıcı olmuştur ;)

Özgür Çağrı
02-05-2011, 16:52
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs044.snc6/167400_189873494359367_169766599703390_728928_7745 141_n.jpg

Ayasofyayı müze yapan belgenin orjinali

"Allah'ın mescidlerinde o'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. Başka türlü girmeye hakları yoktur. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır."
(Bakara Suresi / 114.Ayet)

depare
02-05-2011, 19:48
Soru mu bu da şimdi :)

Bak Aziz Nesin amca ne demiş..?

Özgür Çağrı
02-05-2011, 20:35
Soru mu bu da şimdi :)

Bak Aziz Nesin amca ne demiş..?

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs259.snc6/180762_197036553643061_169766599703390_785488_1593 215_n.jpg

İyi demiş güzel demiş :)

TYH
02-05-2011, 20:48
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs259.snc6/180762_197036553643061_169766599703390_785488_1593 215_n.jpg

İyi demiş güzel demiş :)
Ne zamandan beri bu heriften esinlenir oldunuz

Özgür Çağrı
02-05-2011, 20:49
Ne zamandan beri bu heriften esinlenir oldunuz

Valla bende gördüğümde şaşırmıştım ama adam haklı beyler :)

manifesto
02-05-2011, 21:56
bu konuya yorum yapan kisilerin IP leri tespit edilip, haklarinda 5816 a kanuna aykiri gelmekten suc duyurusu yapilacakdir..

:) Şakamı Mavera? Madem suç duyurusunda bulunacaksın o halde ben de şöyle yazayım..

"Atatürk gerçek dindar bir insandı"
"Atatürk islam ve müslümanlık adına mücadele etti"
"Atatürk müslümanlara karşı son derece şefkatli davrandı"
"Atatürk din adamlarına son derece saygı duyar onlara hürmet ederdi"
"Atatürk hiçkimsenin inancına müdahale etmedi"

Nasıl güzel yazdım mı? bu yazdıklarıma inanan var mı? ;D

Mavera
02-05-2011, 22:03
he söyle yola gelin :)

manifesto
02-05-2011, 22:08
NUTUK okuma cezası bir insanlık suçu :),müebbet versinler NUTUK okutmasınLar...
İnsan haklarına aykırı,hemen AİHM'e koşarsın

depare
02-05-2011, 22:10
Doğru söz kimden olursa olsun alınır THY ideolojisine bakılmaz burda önemli olan sözün doğru olması örnekleri çoktur :)

Bknz: "Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur" (Atatürk)

Her ne kadar halka karşı kullandığı politik bir söylem olsada önemli olan sözün doğruluğu :)

Mavera
02-05-2011, 22:18
NUTUK okuma cezası bir insanlık suçu :),müebbet versinler NUTUK okutmasınLar...
İnsan haklarına aykırı,hemen AİHM'e koşarsın

sözde bursa nutkunu okudun mu tam bugünleri isaret ediyor :)

Erhan KARACA
02-05-2011, 22:30
sözde bursa nutkunu okudun mu tam bugünleri isaret ediyor :)

abi o stalinin nutku yau bizim akıllılar uyarlama yapmış..

http://www.facebook.com/video/video.php?v=160969427280481 (http://www.facebook.com/video/video.php?v=160969427280481)

TIdUp8K9DOY

Mavera
02-05-2011, 22:34
abi o stalinin nutku yau bizim akıllılar uyarlama yapmış..

http://www.facebook.com/video/video.php?v=160969427280481 (http://www.facebook.com/video/video.php?v=160969427280481)

TIdUp8K9DOY

öyle kücük ayrintilara niye takiliyorsun ki sonucta stalinde yoldas olmuyor mu :)..

Erhan KARACA
02-05-2011, 23:08
öyle kücük ayrintilara niye takiliyorsun ki sonucta stalinde yoldas olmuyor mu :)..

ben yoldaşa yoldaş demem yoldaş kemalist olmadıkça (:

xfce
02-06-2011, 12:27
zaten zenginlikle din yanayana gelemez.

Erhan KARACA
02-06-2011, 12:36
zaten zenginlikle din yanayana gelemez.

vah vahh.. senin kafa tekliyor arada.. Rabbim müslüman birini zenginlikle imtihan edemez mi..

xfce
02-06-2011, 13:24
vah vahh.. senin kafa tekliyor arada.. Rabbim müslüman birini zenginlikle imtihan edemez mi..
edebilir bakalım işçilerine asgari ucret verip kendisi luks jeeplere binicekmi diye.

İntifada
02-11-2011, 17:23
senin zeka seviyen ortaya gerçek koyamayacak düzeyde ne yazık ki...
müslüman türkiyede ezan bozuldu,kuran yasaklandı,imamlar asıldı...
müslümanın kıyafetine karışıldı gavurun adetleri müslümana dayatıldı...
müslüman türk halkına muhammedin koyduğu esaların yer aldığı kitaba kuran denir yazılı tarih kitapları okutuldu
müslüman türk halkının yaşadığı türkiyenin dini anayasaya göre islam değildir kim yaptı o anayasayı?
sen hala ne diyorsun...
1 gram beyninle takiye yapıyordun 1 hafta önce ben milli görüşçüyüm diye...
zavallı...

Katade
02-11-2011, 17:29
Yapmadığını nerden biliyosun hilafet niye yıkıldı o zaman müslümandıda? İstiklal mahkemeleri neden? Hocaları toptan kaldırılmalı nedemek? Komünizmi ortaya atıp milleti dinin den soğutmak müslüman milleti için yapılacak bişeymi? çok gülünç bi durumdasın kendi kapasiteni ortaya koyuyosun bilgin yok araştır ozaman

İntifada
02-11-2011, 17:38
Allah demek yasaktı (http://www.facebook.com/video/video.php?v=152123127247)

İsmet Paşa'nın Kemal Paşa'ya Ters Düştüğü Şok Olay (http://www.youtube.com/watch?v=sV-0kE3qRG8)

Katade
02-11-2011, 17:40
islam dışı inkilaplarına muhalif olanları bir bahane bulup darağacına gönderen kim?

İntifada
02-11-2011, 17:59
Evet Burası İslam Ülkesi degıl. Ama gerçegi görmek sızın elınızde Atatürk Ateisti yada Atatürkün islam düşmanlıgı degılde "Atatürk Muslumandı veyahut dine saygısı veya İslama yaptıgı yardımlar ve yararlar dıye aratırsanız görürsünüz.

afet inan-medeni bilgiler ve atatürkün el yazıları diye aratırsan somut belge görürsün
afet inan kimdir tanıyorsundur herhalde...

Ben Milli görüşçüyüm dedim ama sizi eleştirdim sizin ne kadar dönek oldugunuzu anlayın dıye bak bana burası islam ülkesi degıl ama müslümanların çogunlukta oldugu bi ülke İnsana cezayı ve hesabı Allah sorar Ahmedinejad soramaz tamammı. Burda vaaz vermeyin millete.

Romanın,isviçrenin koyduğu huhuk kurallarını uygulayan o kurallarla hesap soran hakimler varda Allahım kuralları sahipsizmi kalsın?
sen bu derin şeyleri öğreneceğine türkçe dersi al...
cümle yapıların berbat...

Benım zeka seviyeme gelınce sokakta ki vatandaşlara Ateist olsanız ne yapardınız diye bi sor bakalım.
Ben çok sordum Liste başı şöyle.
1-Karı kız
2-Banka soymak hırsızlık yapmak
3-İstedigimi yapmak.

senin mantığın o kadar geri ki bu saydığın şeyleri bir müslümanda yapabilir,bir hristiyanda bu saydıkların günahtır adamı dinden çıkarmaz yani ateist etmez...
hristiyanlarda zina yasak değil sokakta rast geldiğin hristiyanda sana bu cevabı verir yani zina ateistlere özgü birşey değil...
banka soyan hırsızlık yapan bir sürü müslüman,gayrimüslim var bu insanları ateist yapan özel birşey değildir...
ateist din istemez yaşadığı ülkede...
bana sorsan derdim ki önce bu ülkenin dinini alırdım elinden
sonra ülkede o dini yaşamayı zorlaştırırdım

Ben mantık insanlardada var sanıyordum ama yanılmışım.
yok canım haksızlık etme...
sende yok diye diğer insanlarda da yok değil...

manifesto
02-11-2011, 18:15
Hüsnü Mübarek ile Mustafa Mübarek'i çok benzeştiriyorum..Ruh ikisii bunlar.
İkiside BATI uşağı
Ne ilginç batılıların mustafa kemal için bir tane kötü sözleri yok..
Oysa adam güya batıya karşı mücadele etmiş..

Ya Abdülhamit ya KANUNİ ya Fatih Sultan Mehmet..
Bunlar batılılar için ne anlam ifade ediyor acaba.

Mustafa Kemal kendi iktidarı için mücadele etti.Ömrünün sonuna kadar.
Mileletini seven bir insan milletinin değerleriyle inançlarıyla alay etmez.En azından paylaşmıyorsa dahi saygı duyar.

Hele şu son MECLİS konuşması hani "gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla" diye meşhur olan o konuşma.
Bugün hiçbir siyasi benzer bir konuşmayı MECLİS ÇATISI ALTINDA yapmaya CÜRET dahi edemez..
Mustafa Kemal dirilse bugün bu mecliste aynı konuşmayı YAPAMAZ.
Adamın alnını karışlarlar..

akobalı-akkurt
02-11-2011, 18:15
hiç bir add dangalağı ,sayın hasan mezarcının tüm görüşlerini ve söylediklerini tekzip ettirdimi...

ettirmedi ise, demekki dedikleri doğru...

bende diyorimki, paris hilton mustafa kemalin dolaylı kızıdır,ve murat belge özbe öz oğludur...

zsa zsa gabor cia tanımsız kadını 8 yıl mustafa kemalle ne yapmışdır...

tüm yalan yakın tarih yeniden yazılmalıdır, o dönemin tüm kahramanları hain, tüm hainleri yer de değiştirilebilinir durumu yaşıyoruz; ve dahası o dönemin islami kesim önderleri de aşırı hassaiyetle incelenmelidir, birilerinin hayatını ikiye bölüp değerlendirme olmaz...

Abdulhamit hainleri asil ve kutsal milletimin hainleridir...

.

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:17
Kendi iktidarı için çabaladığına ihtimal vermiyorum.
Doğru olanın o olduğuna inanıyordu.
Yani dinden arınmış bir toplum ya da iyice ulusallaştırılmış bir dinin daha iyi olacağını düşünüyordu.
Diğer ateist ve materyalistler gibi Dinin ve İslam'ın her iyi şeye engel ve her kötü şete sebep olduğunu düşünüyordu.
Bana öyle geliyor.

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:22
Atatürk Ataist olsa savaşmazdı. Böyle mantık mı olur?
Stalin, Lenin gibi dinsizler neden savaştı?

Hem bu yazdıkların bile "bir mükemmel, kusursuz insan" profili çizmeye çalışıyor, farketmesen de.

Senin mantığından yola çıkarsak:

Ateist savaşmaz.
Müslüman rakı içmez.
Atatürk içer.
O zaman Müslüman değil.
Ama savaşmış.
O zaman ateist de değil.

Yani ne savaştı diye Müslüman diyebiliriz.
Ne de rakı içti diye Müslüman değil diyebiliriz.

Bu açıdan bakmak hatalı olur.

Sen kendince abartıp bir mükemmel yere oturtmuşsun kendi içinde onu ve ona hiçbir kusuru yakıştıramıyorsun gibi geldi bana.

İntifada
02-11-2011, 18:23
tanrı uludur tanrı uludur diye okunan ezandan mı bahsediyorsun ;D
sen önce ateist yazmayı öğren...;D

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:26
Ayrıca "Ateist olsa savaşmazdı" derken "Müslüman ve İslam savaş eksenlidir" mi demek istiyorsun diye biraz çarpıtayım. =P

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:29
"Şirk koşuluyor diye türbeleri kapatmazdı."

Bunu kendi otoritesini korumak için yapmıştır gibi geliyor bana.
Bence cümlende dediği yönden bakarsak iyi yapmış da diyebilirim.
Kötü de olsa, kötüler, yanlışlıklar düzeliyor yavaş yavaş.

Ha bir de kendi yattığı yerin bir türbeye dönüşmüş olmasını nasıl değerlendiriyordur acaba yattığı yerden:

"Ataam Tayyip bugün bana -ananı da al git- dedi, kalk gel nooolurrr.."

manifesto
02-11-2011, 18:30
Aslında burada Mustafa Kemal'in milletin dini ve inancı ile nekadar sorunluj olduğu anlaşılıyor
Devrinde müslüman Türk evlatlarına okuttuğu TARİH kitapları.Din zaten yok da.Hz.Muhammed için demedikleri laf yapmadıkları aşağılama kalmamış.
Bunları okuyan bir türk gencinin islama bakışını varın siz düşünün

Kitapta Hz.Muhammedi HİRA dağında bir CİNİN çarptığından bahsediliyor.Töbee töbe...:@

http://karsidevrim.wordpress.com/2010/04/19/mustafa-kemalin-sok-tarih-kitabi/

"Şirk koşuluyor diye türbeleri kapatmazdı."
Komik hocaların sarığını niye yasaklamış :) güneş çarpmasına önlem için mi? :)

EvrenBilimci
02-11-2011, 18:51
Bakın Akforum uyelerı stalinden bahsedeceginizi bılıyordum lakın o vahşice katliamlar yapmış bir insandır. Atatürk o kadar milliyetçi olmasına ragmen neden Kürtleri öldürmedi.Veya lazları ve çingenleri ? Milliyetçilik katliam gerektirmez ama Ateist bir insan düşünmez bunu yapmak için. Hem Stalin Atatürk gibi çöken milletin degıl yükselen milletin başına geçip katliamlar yapmış kendi markasını çizmiştir. Atatürk gibi kongrelermi düzenlemiştir cepheden cepheye gıderekmı savaşarakmı Rusun başına geçti.

Ben Atatürkü kusursuz ınsan yapmam yapamam sadece örnek alır saygı duyar şükranlarımı sunarım. Ama burda Erdoğan hakkında tek olumsuz bi kelime duymadım özellıkle akın34 den Akın34 Bana Erdoğanın bir hatasını sölermısın.
OOOO Yoksa Hatası yokmu?
EEE Vardıda biz sununca niye hayıflanıyordunuz.??

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:52
Velev ki İslâm düşmanı olsun,
Velev ki gece namazı dahi kılan bir hakiki Mümin olsun.

Boşvermek lazım.

Seven "Çok dindar değildi ama dine saygılıydı, İslam'ı severdi." diye düşünerek sevmektedir. Ne sakıncası olur ki bunun?

Sevmeyen "Din düşmanıydı, sevmem, sevemem." diyerek sevmez. Bunun ne sakıncası var?

Kimisi de "Evet din düşmanıydı, diktatördü vs. vs." diye düşünerek sever. Bunun bir sakıncası var mı?

Birbirimize ve böyle şeylere alışmamız gerekiyor.

Tamam, bana "Atatürk'ü sevmiyorsun, Türk olamazsın, hakiki Müslüman olamazsın." diyenler var. Varsın olsun. Ne olacak ki?

Şunu da kabul edelim Atatürk'ü seven herkesi de dinsiz gören bir anlayış var. E olsun. Ne olacak ki?

Ya hu olsun ya. Bişi olmaz. Rahat olmak lazım.
Uç örnekleri verdim. Uç muç ama olmaması imkansız. İnsanın olduğu yerde herşey olur.

Hele bu 70 milyon küsürlük genç bir nüfussa. =P

Birbirimizi sevmesek de düşman olarak görmeyelim derim.

Yoksa ben de sevemem herkesi.

Ben de sevmem Atatürk'ü, ama seven sevsin.

Darbeci Çoban
02-11-2011, 18:57
Bakın Akforum uyelerı stalinden bahsedeceginizi bılıyordum lakın o vahşice katliamlar yapmış bir insandır. Atatürk o kadar milliyetçi olmasına ragmen neden Kürtleri öldürmedi.Veya lazları ve çingenleri ? Milliyetçilik katliam gerektirmez ama Ateist bir insan düşünmez bunu yapamak için. Hem Stalin Atatürk gibi çöken milletin degıl yükselen milletin başına geçip katliamlar yapmış kendi markasını çizmiştir. Atatürk gibi kongrelermi düzenlemiştir cepheden cepheye gıderekmı savaşarakmı Rusun başına geçti.

Ben Atatürkü kusursuz ınsan yapmam yapamam sizin Erdoğana tapış stilini ben hiç kimseye uygulamam sadece örnek alır saygı duyar şükranlarımı sunarım. Ama burda Erdoğan hakkında tek olumsuz bi kelime duymadım özellıkle akın34 den Akın34 Bana Erdoğanın bir hatasını sölermısın.
OOOO Yoksa Hatası yokmu?

Arkadaşım bu kişilik meselesidir.

Kendini ateist, dindar, Müslüman, faşist, Milliyetçi diye niteleyen bir insan da katliam, soykırım, zulüm yapabilir.

Ben senin gibi genelleme yapmadan, geniş, rahat, daha makul ve yumuşak düşünmeye çalıştığım için bu örnekleri veriyorum.

Yoksa ne Stalin veya diğerleri ile ne de Recep Tayyip Erdoğan ile Atatürk'ü karşılaştırma, onları sidik yarıştırma gibi bir amacım yok.

Birinin üzerinden yola çıkarak diğerini ezme, horlama derdim de yok.

Yazdıklarımın tamamını okursan hepsinin, herkesin hatası olabileceğini, hatta olduğunu söylemeye çalıştığımı da anlarsın.

İntifada
02-11-2011, 18:57
Ben Atatürkü kusursuz ınsan yapmam yapamam sizin Erdoğana tapış stilini ben hiç kimseye uygulamam sadece örnek alır saygı duyar şükranlarımı sunarım. Ama burda Erdoğan hakkında tek olumsuz bi kelime duymadım özellıkle akın34 den Akın34 Bana Erdoğanın bir hatasını sölermısın.
OOOO Yoksa Hatası yokmu?

akın 34 ü çağırın gençler...

EvrenBilimci
02-11-2011, 18:59
akın 34 ü çağırın gençler...
Cevap ver başbakanın bir hatasını istiyorum sizden özellıkle senden.

İntifada
02-11-2011, 19:02
Cevap ver başbakanın bir hatasını istiyorum sizden özellıkle senden.

nasıl bir şey olsun...

Darbeci Çoban
02-11-2011, 19:03
sizin Erdoğana tapış stilini ben hiç kimseye uygulamam sadece örnek alır saygı duyar şükranlarımı sunarım. İşte bunu dedim az önce.
Efendim, başkası olunca "tapıyor". Kendimiz olunca "saygı, sevgi."
Tapıyor derecesinde abartan varsa onun kendi sorunudur. Bu herşey için geçerlidir.
Bu kendi nefsi olur, kadın olur, alkol olur, Atatürk olur, Başbakan olur vs. vs.

Ama "siz tapıyorsunuz." demek olmaz.
Böyle bir genelleme yapılamaz.
Ahmet Selim'in şu yazısını da öneririm, tam alakalı olmasa da: http://www.akpartiforum.com/soz-ortami-ahmet-selim-t144280.html?t=144280
Yeri geldi mi "Tayyip" diye de hitap ederim. "Ampül" demişliğim de vardır. =P
Kim ki o. Oy verdim sayemde Başbakan oldu. Ben ona borçlu değilim, o bana karşı borçlu ve mesul.

Ama taptığım "Şey".
İşte ben her şartta ve her zaman o "Şey" e borçlu ve O'na karşı sorumluyum.

İntifada
02-11-2011, 19:06
Ben Atatürkü kusursuz ınsan yapmam yapamam sizin Erdoğana tapış stilini ben hiç kimseye uygulamam

git tevbe et saf herif...
Allaha taparız biz...
aksini iddia ediyorsan bizi kafir ilan etmiş oldun ki sonuçları ağırdır...

EvrenBilimci
02-11-2011, 19:06
İşte bunu dedim az önce.
Efendim, başkası olunca "tapıyor". Kendimiz olunca "saygı, sevgi."
Tapıyor derecesinde abartan varsa onun kendi sorunudur. Bu herşey için geçerlidir.
Bu kendi nefsi olur, kadın olur, alkol olur, Atatürk olur, Başbakan olur vs. vs.

Ama "siz tapıyorsunuz." demek olmaz.
Böyle bir genelleme yapılamaz.
Ahmet Selim'in şu yazısını da öneririm, tam alakalı olmasa da:
Yeri geldi mi "Tayyip" diye de hitap ederim. "Ampül" demişliğim de vardır. =P
Kim ki o. Oy verdim sayemde Başbakan oldu. Ben ona borçlu değilim, o bana karşı borçlu ve mesul.

Ama taptığım "Şey".
İşte ben her şartta ve her zaman o "Şey" e borçlu ve O'na karşı sorumluyum.
Sorun, burda sorunu olanların çok olması.
Anlayışın için teşekkürler mümin kardeşim.

İntifada
02-11-2011, 19:13
cahil seni...
bir müslümana kafir demenin cezasını bir bilsen...
yazık...

Darbeci Çoban
02-11-2011, 19:13
Bana Erdoğanın bir hatasını sölermısın. Bunun hakkında da biraz yazmak istiyorum.

Atatürk öleli kaç sene geçmiş ama hala daha böyle bir toplumda önemi çok fazla olan "DİN" konusunda hangi noktada durduğunu bilemiyoruz.
Müslüman toplumuz. Buna söz söyletmeyiz. Bizim için önemlidir.
Lakin yine çok önemli olan milli bir unsurumuz olan Atatürk'ün bu konuda ne düşündüğünü, aslının, astarının, içinin ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmiyoruz. Herkes başka birşey söylüyor.

Yanlış anlaşılmasın çok önemli bir mesele demiyorum.
Yine yanlış anlaşılmasın bu durumda Atatürk'ü suçlamıyorum.

Ama öyle bir düzen oluşmuş ki o öldükten sonra...
Geçen bunca zamana rağmen konuşulması, eleştirilmesi korku veren, soğuk gelen bir konu.

Bunca zamandan beri bu aşılamamış. Düzen bunu gerektiyor.

Böyle bir durumda Erdoğan'ın, Fethullah'ın, Şu'nun, Bu'nun hatasını konuşmak, bunu birilerinden istemek çok mantıklı değil. Çünkü zaten düzen bunu yasaklıyor. Bence öyle. Atatürk'e gelince "hooop dur" başkasına sıra gelince "koyver gitsin". olur mu, olmaz. =)

Kaldı ki Başbakan kedi, köpek, bilimum hayvan olarak bile çizilebiliyor, mahkemeler "ampül" demek suç değildir diyor vs vs. Biri çıkıp kendisine bağırabiliyor vs vs. Eleştiren, eleştiriyor küfür bile edilebiliyor. Adam herşeye öyle veya böyle kanuni olarak açık.

Çıkmış diyorsun ki bana onun hatasını anlatın.
Sanki çok önemli birşeymiş gibi.
Çok dağıttım ya, toplayamadım. Kusura bakmayın. =P

xfce
02-11-2011, 19:19
cahil seni...
bir müslümana kafir demenin cezasını bir bilsen...
yazık...

zaten musluman birine kafir denmezki mumin denir.

Hüdaverdi
02-11-2011, 19:19
Beyin evirmi gerçekleşmemiş.
Kemalist değil mi,istediniği müslüman ilan eder,istediğini kafir,istediklerini peygamber.
Şutladım ;D

xfce
02-11-2011, 19:24
ama abd askerlerine oh oh iyi oldu muttfeikimiz diyen bir muslumana ne denir tartışılır.
arkadaş onu demek istedi galiba evrenbilimci.
bana turlu turlu haakret eden forum bu arakdaşın en ufak bir lafına hemen banladılar.
ne adalet ama.
ama ben deger vermedigim insaların hakaretlerine itibar etmem.

Darbeci Çoban
02-11-2011, 19:24
Demem o ki önce şu kurulu düzenin pürüzleri giderilsin, çoktan aşılması gereken ama hala uğraştımız sorunlar aşılsın, o zaman kim neyi nasıl istiyorsa eleştirsin, hatasını anlatsın.

Bir insanı seven de sevmeyen de eleştiremiyor şu durumda.

Severek eleştirsem etraftakilerin, diğerlerinin ne düşüneceği beni tedirgin eder. Ya da benim gibi sevenler hakkımda ne düşünür?

Sevmeden eleştirsem, sevenler bana ne der. Ya da kanunlar bana ne yapar haksızlığa uğrar mıyım?

Bu tedirginlikleri, bu korkuları, bu çekinceleri aşacağımız bir zaman, düzen gelsin ki herkes, herşeyi rahatça eleştirebilsin.

Bak mesela banlandın.
Ben buna karşıyım.
Bak mesela ben "Tayyip" diye hitap edince bile sorun oluyor ki onu seviyorum.
Bunun sorun olmasına da karşıyım.

Umarım daha iyi anladın beni.
Birbirimizin ve herkesin "normal" olmasını beklemek için daha çok fırın ekmek yememiz lazım.

Darbeci Çoban
02-11-2011, 19:27
Kimseyi aydınlatacak kadar ışığım yok.
Ben bizzat aydınlanmaya muhtacım.

İntifada
02-11-2011, 19:29
belli ip değiştirerek giriyor engellenmiyor..
siteye üyelikte zeka testi koyun üye olamaz bi daha bu eleman...

unnamed
02-11-2011, 19:57
konuya mallar yine hücum yapmış...
hakket üye olurken ufak bilgi yarışması koysanız bu andavalların hiçbiri üye olamaz...

xfce
02-11-2011, 20:50
hakkaten ozaman sakın banlanma. birdaha nasıl uye olucaksın sonra.

manifesto
02-11-2011, 20:56
Mustafa Kemal okadar islam ve okadar müslüman ki..
Söylemeyle yazmayla bitmez..
Okadar yani..
yersen

Aslında Anadolu halkı bugün MISIRDA yaşanan O DEVRİMİ mustafa Kemal'e yaşatırdı ancak can derdine düşmüştü...

depare
02-12-2011, 12:20
Mustafa Kemal Kürtleri öldürmemiş :)

Sabiha Gökçen'in Dersim Harekatı röportajını okuda Atana iftira etme..

Bak bakalım Sabiha Gökçen emri kimden alıp bomba yağdırmış..!

Belki banlanmasan onlar isyancıydı deme cehaletini gösterebilirdin tabiki..

CennetMah+
02-14-2011, 19:31
Aman Tanrım!
Haha dogrusu başlık ne amaçla açılmıs bılmıyorum ancak neden Böyle bir başlık açtınızkı.
Bu tarz başlıkların ardı arkadası gelmez.
Mesele İngilizler dünyada kaç milleti asimile etti dini dolayısıyla kaç millet katledildi.
Fransızlar cezayırde neden milyonlarca insan öldürdü.
Evet capitalistler çok müslüman öldürdü.
Ancak Türkiyede katliam yapamadılar.
Bunun için şükür edeceginize Neymiş Atatürk islamı yok etmek istemişmişmiş.

xfce
02-14-2011, 21:36
Aman Tanrım!
Haha dogrusu başlık ne amaçla açılmıs bılmıyorum ancak neden Böyle bir başlık açtınızkı.
Bu tarz başlıkların ardı arkadası gelmez.
Mesele İngilizler dünyada kaç milleti asimile etti dini dolayısıyla kaç millet katledildi.
Fransızlar cezayırde neden milyonlarca insan öldürdü.
Evet capitalistler çok müslüman öldürdü.
Ancak Türkiyede katliam yapamadılar.
Bunun için şükür edeceginize Neymiş Atatürk islamı yok etmek istemişmişmiş.

bazıları ingilizler, amerikalılar gelsede bizi kurtarsa mantıgıyla dusunebilirler :)
şurası bir gerçekki Ataturk islama karşı kotu niyetli olaysı Kuranın arapçasını turkceye tercume ettirirmiydi..

İntifada
02-14-2011, 21:39
şurası bir gerçekki Ataturk islama karşı kotu niyetli olaysı Kuranın arapçasını turkceye tercume ettirirmiydi..

Karabekir 14 Ağustos 1923 tarihinde Türk Ocağı’nda verilen bir çay ziyafetine gitmeden önce şu bilgileri işitdiğini bildiriyor:

“Gazi Kur’an-ı Kerimi bazı İslamlık aleyhdarı züppelere tercüme ettirmek arzusundadır. Sonra da Kur’anın Arapça okunmasını namazda bile yasaklayarak bu tercümeyi okutacak! Ve o züppelerle işi alaya boğarak, güya Kur’anı da, İslamlığı da kaldıracaktır!” (s.158)

Akşam M. Kemal’e bu konudaki itirazlarını bildirince olanları şöyle anlatıyor:

“M. Kemal paşa beyanatıma karşı hiddetle bütün içini ortaya döktü:

Evet Karabekir; Arapoğlunun yavelerini Türkoğullarına öğretmek için Kur’anı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakda devam etmesinler!… (Bkz. Atatürk, Paşaların Kavgası, Kazım Karabekir, s.159)

:evet::evet::evet:

akobalı-akkurt
02-14-2011, 22:04
her şeyden önce bilinmesi gerekenler...

1 - abdulhamithan karşıtı herkes, dolaylıda olsa ,vatan, millet hainidir...

2 - o dönemin tüm basını,tüm matbaaları,tüm posta telgraf işleri, dış güçler desteği ve içerdeki hainlerce kimlerin elindeydi...

3 - kazım karbekirin erzurumda m. kemale biat etmesi iki telgraf teli operasyonu veya sahte basılmış fermanla yapılmamışmıdır, ki rütbe farkı gözetelirse bu ihtimal %99 dur...

4 - sahte para basımından her nedense kimse bahsetmiyor,ki yahudilerin devlet kurmasının en büyük kaynağı osmanlı topraklarında sahte para basmaları ve bu sebeple osmanlı ekonomisini mahvederek kendi devletlerini üzerimizden kurmaları şerefsizliğidir...

5 - abdulhamithan ın hal fetvasını şeyhülislam yerine imzalayan yahudi hiçi elmalılı hamdi yazır ( okan bayülgen in dedesi ) gibilerinin sahte fetva ve sahte fermanları adeta ,matbu basım olduğu için ortalıkda, sokakda her iş yerinde elden ele gezmekte idi...

6 - yapılan savaş kurtuluş savaşı değil ,istiklal savaşıdır, sebebide islam içindir, ama sonucu la dini bir alçaklığı sergilemek olduğu sonradan anlaşılmışdır...

ve daha bir çok sebep geniş araştırılmalı her yazılanada inanılmamalıdır...

ki yukarıdaki yazdıklarım mantık çerçevesine uygun kulakdan kulağa gelen ama doğruluğu sabit ,veya sağlam mesnetli bilgiler değildir...

önemli olanda delil bilgi ve belge ile mantık çerçevesinde gerçekleri ortaya çıkarmakdır...

.

BlueMoon
02-15-2011, 00:12
konuya bakın hele

atatürk islamı yok etmek istedi mi ?

yahu islam dininin dünyada o dönemde 1 milyara yakın mensubu varken

her yerde binlerce mushaf-ı şerif varken

kalplerde milyonlarca insanın imanı varken

1 kişi kim oluyor da dini yok etmeye gücü yetsin.

firavundan daha mı zalimdi ?

neyi tartışıyorsunuz sayfalarca ? dindar olduysa bizene dinsiz olduysa bizene

gıybet edip daha büyük günaha girmiyormuyuz ?

vazgeçin artık bunlardan arkadaşlar. kendi seviyemizi ve kalitemizi düşürüyoruz. başka hiçbir işe yaramıyor

en basitinden örnek adamın biri hz. muhammed efendimize gelir şunu sorar

"ey Allahın resulu, kıyamet ne vakit kopacak ? "

efendimiz buyurur "sen dünyanın kıyametinden önce kendi kıyametini, yani kendi ölümünü düşün, müslümanın kıyameti ölümüdür" buyurmuştur.

yani demek istediğim filancanın imanndan inancından bizene. biz kendi imanımıza bakalım. ölünce biz kendi imanımızdan sorguya çekileceğiz. başkasının ilke ve inkilabına göre hesap vermeyeceğiz. kendi amelimizden sorulacağız.

durum vaziyet ahval buyken bizene bilmem kimin dindarlığından veya din düşmanlığından.

xfce
02-15-2011, 16:01
“Gazi Kur’an-ı Kerimi bazı İslamlık aleyhdarı züppelere tercüme ettirmek arzusundadır. Sonra da Kur’anın Arapça okunmasını namazda bile yasaklayarak bu tercümeyi okutacak! Ve o züppelerle işi alaya boğarak, güya Kur’anı da, İslamlığı da kaldıracaktır!” (s.158)

zaten bu yazıdan nekadar taraflı ard niyetli biri tarafından yazılan bir kaynak oldugu belli sende bunu kaynak diyemi getiriyorsun karşıma.
sana tavsiyem kuranı anlayarak oku ....
oylesine anlamadan sadece okumak için okuyanlar yuzunden halimiz bu.

İntifada
02-15-2011, 16:09
zaten bu yazıdan nekadar taraflı ard niyetli biri tarafından yazılan bir kaynak oldugu belli sende bunu kaynak diyemi getiriyorsun karşıma.

sen nasıl bir adamsın ya ;D
yav 1931 de liselerde okutulan tarih kitabında ne yazıyordu biliyormusun...
muhammedin koyduğu esasların yer aldığı kitaba kuran denir yazıyordu...

xfce
02-15-2011, 16:11
sen nasıl bir adamsın ya ;D
yav 1931 de liselerde okutulan tarih kitabında ne yazıyordu biliyormusun...
muhammedin koyduğu esasların yer aldığı kitaba kuran denir yazıyordu...

muhammed koymadımı isamı koydu esasları yoksa

İntifada
02-15-2011, 16:18
muhammed koymadımı isamı koydu esasları yoksa

olum tövbe de ya...
manyakmısın nesin...
Kuran Allah kelamıdır ya...
nolur xfce sonun kötü olur bu konulara girme sen komünist konulara devam et...

xfce
02-15-2011, 16:22
olum tövbe de ya...
manyakmısın nesin...
Kuran Allah kelamıdır ya...
nolur xfce sonun kötü olur bu konulara girme sen komünist konulara devam et...

hmm demekki yanlıs biliyorlarmış.

Katade
02-15-2011, 16:49
xfce sapıttınmı lan

xfce
02-15-2011, 17:12
xfce sapıttınmı lan

bence siz din ile ilgili konuları tartışmayın. çunku din sorgulanamaz.
her bişeyi sorgulamadan kabul edin.
yoksa dinden çıkarsınız.

rikopasa
02-15-2011, 18:29
Bizim iki ordumuz vardır, biri manevi diğeri maddi ordumuzdur.
Diyanet manevi ordumuz, Silahlı kuvvetlerimiz ise maddi ordumuzdur. Maneviyat maddeden once gelir, bu sebeple diyanet işleri başkanı, genelkurmay başkanından, beş lira aslı maaş fazla almalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk

1924 yılındaki Devlet protokolünde diyanet başkanının yeri 3. genelkurmay başkanının yeride 4. sıradır.Bu günki protokolde, genelkurmay başkanı yerini korumaktadır ama, diyanet işleri başkanı 52 sıraya düşmüştür

M.Atilla
02-15-2011, 21:14
Lütfen tartışma ortamının huzurunu bozucu faaliyetlerde bulunmayınız..İnsanların manevi değerlerine saygısızca sözler edenleri de saygıya davet ediyorum..Üslubunuza da kesinlikle dikkat ediniz..Bu tarafımdan ilk ve son uyarıdır..Bundan sonra aynı durumla karşılaşıldığında konu kilitlenecektir..

CennetMah+
02-16-2011, 12:08
Arkadaslar bazı yazıları okudum 1931 de lisede okutulan Muhammedin koydugu esaslara Kuranı kerim denir derken belkı bir hata olmus olabilir ama belkı şu denmek istenıyordur.
Vahiy yoluyla indi ve bu peygamber ve etrafındakıler tarafından düzenlendi.
Ayrıca 2004 Yılında Başında Hüseyin çelikin bulundugu Meb din kültürü kitaplarına Hz. Muhammedin resmini basıp skandal yaratmadımı???
Partizanlık yapmayın lutfen ne Atatürkçü olarak nede Tayyipçi olarak.

İntifada
02-16-2011, 14:58
Arkadaslar bazı yazıları okudum 1931 de lisede okutulan Muhammedin koydugu esaslara Kuranı kerim denir derken belkı bir hata olmus olabilir ama belkı şu denmek istenıyordur.
Vahiy yoluyla indi ve bu peygamber ve etrafındakıler tarafından düzenlendi.
Ayrıca 2004 Yılında Başında Hüseyin çelikin bulundugu Meb din kültürü kitaplarına Hz. Muhammedin resmini basıp skandal yaratmadımı???
Partizanlık yapmayın lutfen ne Atatürkçü olarak nede Tayyipçi olarak.

şimdi arkadaşım...
biliyorsan konuş alim sansınlar demişler...
biliyorsanız konuşun yok bilmiyorsanız tahminlerinizle bir sonuca ulaşamayız...
öncelikle şu 2004 yılındaki söylediğiniz olayla ilgili bilgiyi paylaşalımda milletin aklında şüphe kalmasın...
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=146148

''muhammedin koyduğu esasların toplu olarak bulunduğu kitaba kuran denir'' cümlesini istediğiniz kadar uğraşın sizin söylediğiniz anlama çekemeyiz...
çünkü zaten cümlenin anlamı içerisinde açıkça ortada...

aynı kitapta muhammed mekkeden kalkıp medineye kaçtı buna hicret denir yazıyor buna ne diyelim...

''Muhammed medineye yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra mekke ile suriye arasında gidip gelen tüccar kervanlarına tecavüze başlamıştır'' cümlesinide çevirelim hadi...

CennetMah+
02-16-2011, 15:17
şimdi arkadaşım...
biliyorsan konuş alim sansınlar demişler...
biliyorsanız konuşun yok bilmiyorsanız tahminlerinizle bir sonuca ulaşamayız...
öncelikle şu 2004 yılındaki söylediğiniz olayla ilgili bilgiyi paylaşalımda milletin aklında şüphe kalmasın...
http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=146148

''muhammedin koyduğu esasların toplu olarak bulunduğu kitaba kuran denir'' cümlesini istediğiniz kadar uğraşın sizin söylediğiniz anlama çekemeyiz...
çünkü zaten cümlenin anlamı içerisinde açıkça ortada...

aynı kitapta muhammed mekkeden kalkıp medineye kaçtı buna hicret denir yazıyor buna ne diyelim...

''Muhammed medineye yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra mekke ile suriye arasında gidip gelen tüccar kervanlarına tecavüze başlamıştır'' cümlesinide çevirelim hadi...

Teşekkürler

Efkâr-ı Mütemadi
02-16-2011, 15:31
Atatürk İslamı yok etmek istedi ve ya istemedi, sonuç olarak yok edemedi. Neyi tartışıyorsunuz.

Eşref
02-16-2011, 16:40
Açıkçası bu konulardan sıkıldığım için yazmak pek içimden gelmedi. Yazılanların bir kısmını okudum. Merak ettiğim tek bir şey var.

Bilindiği üzere Atatürk dini daha doğru öğretmek için Cumhuriyeti ilan ettikten sonra Diyanet işlerini kurdu. Atanın kurduğu Diyanet, dini daha iyi öğretmek için 2 hedef belirledi.

Birincisi Kur'an'ı Türkçeleştirmek ve halkın anlamasını sağlamak. İkincisi de peygamberimizin sözlerini ve davranışlarını doğru bir şekilde bir araya getirip Türkçe bir hadis kitabı hazırlamak.

Diyanet işleri bu iki amacına ulaştı. Önce bir hadis kitabı yayınladı. Daha sonra Elmalılı Hamdi'nin tefsirini yayınladı. Bunların hepsi 1930'lu yıllardan sonra Atatürk ölmeden önce oldu.

2011 yılındayız. Hala Elmalılı'nın 1936'da hazırladığı Diyanet tefsiri, belkide en fazla itibar edilen, en çok ismi duyulan tefsir olma özelliğinde. Yine Atatürk zamanında hazırlanan Diyanet'in Hadisler kitabı, en fazla itibar edilen hadis kitabı.

Şimdi insan soruyor. Yahu bu nasıl olur? Atatürk din düşmanıysa nasıl Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in o dönem ki tefsir ve hadis kitapları hala itibar edilen bir kitap olabilir?

Acaba Atatürk islamı yok etmek istedi diyenler, bu olaya nasıl bir kılıf buluyor merak ediyorum. Elmalılı'nın 1936'da yayınladığı tefsir için o günlerde bazı kesimlerin dediği gibi Elmalılı İslamı yok etme amacı güdüyor, Atatürk'ün adamı mı diyor? Yoksa Atatürk islamı yok etmek isterken, farkında olmadan İslam'a hizmet mi etti diyor? Ya da son dönemlerin popüler söylemi olan Diyanet ayrı Atatürk ayrı, Onların yazımına ve yayımlanmasına diyanet vesile oldu, Atatürk değil mi diyorsunuz?

CennetMah+
02-17-2011, 10:46
Açıkçası bu konulardan sıkıldığım için yazmak pek içimden gelmedi. Yazılanların bir kısmını okudum. Merak ettiğim tek bir şey var.

Bilindiği üzere Atatürk dini daha doğru öğretmek için Cumhuriyeti ilan ettikten sonra Diyanet işlerini kurdu. Atanın kurduğu Diyanet, dini daha iyi öğretmek için 2 hedef belirledi.

Birincisi Kur'an'ı Türkçeleştirmek ve halkın anlamasını sağlamak. İkincisi de peygamberimizin sözlerini ve davranışlarını doğru bir şekilde bir araya getirip Türkçe bir hadis kitabı hazırlamak.

Diyanet işleri bu iki amacına ulaştı. Önce bir hadis kitabı yayınladı. Daha sonra Elmalılı Hamdi'nin tefsirini yayınladı. Bunların hepsi 1930'lu yıllardan sonra Atatürk ölmeden önce oldu.

2011 yılındayız. Hala Elmalılı'nın 1936'da hazırladığı Diyanet tefsiri, belkide en fazla itibar edilen, en çok ismi duyulan tefsir olma özelliğinde. Yine Atatürk zamanında hazırlanan Diyanet'in Hadisler kitabı, en fazla itibar edilen hadis kitabı.

Şimdi insan soruyor. Yahu bu nasıl olur? Atatürk din düşmanıysa nasıl Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in o dönem ki tefsir ve hadis kitapları hala itibar edilen bir kitap olabilir?

Acaba Atatürk islamı yok etmek istedi diyenler, bu olaya nasıl bir kılıf buluyor merak ediyorum. Elmalılı'nın 1936'da yayınladığı tefsir için o günlerde bazı kesimlerin dediği gibi Elmalılı İslamı yok etme amacı güdüyor, Atatürk'ün adamı mı diyor? Yoksa Atatürk islamı yok etmek isterken, farkında olmadan İslam'a hizmet mi etti diyor? Ya da son dönemlerin popüler söylemi olan Diyanet ayrı Atatürk ayrı, Onların yazımına ve yayımlanmasına diyanet vesile oldu, Atatürk değil mi diyorsunuz?
Yok 1931 Yılında Atatürk bir tarih kitabı yazmış bazı şeyler saçmalamış ondan:w:
Yahu adam sorar o tarih kitabında yazılanlar sanki Tüm Atatürk boyuncamı yazılmıs 23-24-25-....38 e kadar hep aynı şeymı yazılmış sanki. Ayrıca Yazanda Atatürkmüymüş peh düşmanlık yapacaklarya.

Katade
02-17-2011, 11:29
Atatürk'ün 1931 yılında bastırdığı tarih kitabı VE İslam hakkında el yazmaları

KABE VE SAİR MABETLER VE KAHİNLER
Arabistan'ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed'in neş'et etmiş olduğu Mekke'de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. Her mabet kahinler tarafından idare olunurdu. Kahinler nezirleri sadakaları kabul ve ayinler icra ederlerdi.Güya gayıptan haber verirler, rüyaları tabir ederlerdi.

Syf. 85 Kabe, mikap yani tavla zarı şeklinde demektir. Filhakika, kabe zar şeklinde, insan boyunda dört duvardan ibaretti, duvarlar harçsız adi taştan yapılmıştı. Binanın çatısı da yoktu, dört köşesinde dört taş vardı. Bunların en meşhuru Haceriesvet denilen bir karataştı. Kabe çok eskidir. Ne vakit ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Arap ananesi, kabenin inşasını İbrahim peygambere atfetmektedir.
Bu mukaddes karataş ananesi aynen Frikler'de de vardı. Friklerin mukaddes sayarak ihtiram ve ibadet ettikleri karataş bugünkü Afyon Karahisar şimalinde kadim Pessinüs şehrinde bulunuyordu. Bunun kutsiyeti ananesi bu şehrin Romalılar tarafından zaptına kadar devam etmişti. Demek ki, Kabe'nin bir köşesindeki karataşın kutsiyet almasından, ziyaret tavaf edilmesinden çok evvel Friklerde karataşın mabet ve ziyaretgah esası olması adeti teessüs eylemiş bulunuyordu. Kabe bidayette mahalli bir mabet iken Mekke ahalisi burasını bir milli mabet derecesine yükseltmişlerdi. Mekkeliler Arapları kendi mabetlerine celbedebilmek için Arap yarımadasının muhtelif yerlerinde mabut tanınan 360 putu Kabe'de yerleştirmişlerdi. Kabe'nin kutsiyetini Yahudi ananelerine de raptetmişlerdi. Bu uydurmalara göre İbrahim karısı Hacer ile oğlu İsmail'i buraya getirmişti. Zemzem'de onlar için fışkırmıştı. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe'yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.
Kureyşliler, Kabenin teşkilatınada ehemmiyet vermişlerdi, ayrı ayrı dini vazifeler ihdas etmişlerdi. Kabe kapıcılığı ve hacılara su temin etmek ve fakir hacılara meccanen yemek tevzi eylemek gibi Arapları celbedecek işleri görmeğe mahsus bir takım memuriyetler ihadas edilmişti. Bu itina neticesinde Kabe bütün Arabistan'ın dini ve milli bir merkezi oldu. Bundan başka Mekke'de bir panayır tesis edildi. Ticaret Kureyşliler elinde olduğundan bu panayırdan çok istifade ederlerdi. Panayırda şiir ve hitabet müsabakaları açmak sureti ile de Mekke ve havalisinin ehemmiyeti büyütülmüştü. Ticaretlerinin inkişafı ve Kabeyi ziyaret etmek üzere hacıların gelmesi için emniyet ve asayişin temini lazım olduğundan Mekke'nin etrafında

Syf. 86 muharebelerin men'i maksadı ile birtakım kaideler konmuştu. Bunların herbirine dini şekiller verilmişti. Kabe'nin İbrahim tarafından bina edilmiş olduğu söylenerek dört ay etrafında muharebe etmek men olunmuştu. Bu tedbirlerin herbiri Mekke ve Kabe'nin ehemmiyet ve şerefini arttırmıştı. Arabistan'da az çok Hristiyanlar da bulunduğundan, diğer putlar arasına elinde çocuğu İsa olduğu halde Meryem'in de resmi konulmuştu. İşte bu şeriat içinde Kabe Kureyşliler için iktisadi ve ticari menfaatler teminine yarayan bir vasıta oldu.

Syf. 90
1- Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Medinelileri Muhammed'in davetine icabet etmeye sevk eden başlıca sebepler işte bunlardır. Bu anlatım, öncelikli olarak, Medinelilerin
İslam'ı kabul etmelerinin, doğrudan İslam'la bağlantılı olmadığını belirtiyor. Ayrıca, bilindiği gibi, bütün Müslümanlar, peygamberlerinden bahsederken isminin başında mutlaka yücelik ifadesi olarak Hz. sıfatını kullanırlar.
2- Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi.
Hiçbir İslami anlatımda rastlanmayacağı gibi, bir Müslüman tarafından yazılmış hiçbir tarih kitabında, Muhammed'in, Mekke'den Medine'ye kaçışı için, kaçtı ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır.
3- Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir.
İslam inanışına göre Kuran, Muhammed'in koyduğu esaslar değil, Allah'ın koyduğu hükümlerdir. Muhammed ise, bu esasları vahiy yolu ile alan peygamberdir.
4- Bu esasları ihtiva eden cümlelere ayet, ayetlerden mürekkep parçalara da sure derler. İslam an'anesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtası ile Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur.
Buradaki ifade de görüldüğü gibi, ayetlerin Allah tarafından geldiği değil, Allah tarafından geldiğinin İslam an'anesi tarafından kabul edildiği belirtilmektedir. Böyle bir ifadeden, ancak Kuran, Allah'tan gelen bir vahiy olmasa da, İslam gürüşünün şekli budur anlamını çıkarmak mümkündür. Kuran'ın, Allah tarafından gelen bir vahiy olduğuna inanan bir Müslüman'ın, insanı düşünmeye zorlayarak, kafasında böylesine soru işaretleri bırakan bir anlatımda bulunması mümkünmüdür ?
5- Muhammet birdenbire Allah'ın Resulüyüm diye ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve pek iptidai ve ıslaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları ıslah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.
Vahiy insanda fikir olarak doğmaz ve bir insan hiç bir şekilde vahiy almaya karar veremez. Bir insanın kendisinde vahiy fikrinin doğması, ancak çevresine böyle bir telkinde bulunarak insanlar üzerinde etki sağlamaya çalışması fikrine kapılması şeklinde açıklanabilir. Burada da Muhammed'in aynı kavram içinde bulunduğu çok açık bir şekilde belirtilmektedir. Tenha yerlere çekilerek, yıllarca tefekkürden kastedilen Hira dağında geçirdiği zamandır.
6- Vahiy, ilham fikri Muhammetten evvel de Araplarca meçhul değildi.
Yani, Muhammed'in vahiy fikrine kapılması için, kendiliğinden böyle bir fikri bulması da gerekmiyordu. Kendisinden önce de aynı konuma gelmiş kişilerden vahiy konusunu bilmekteydi.
7- Bütün iptidai kavimler gibi, Araplar da, şairlerin akıl erdiremedikleri kuvvetlerden ilham aldıklarına inanırlardı.
Burada da, Muhammed'in, Arapların bu tür inançlarını, kendi vahiy inançları doğrultusunda kullanmaya çalıştığı anlatılmak istenmiştir.
Syf.91
8- Bu kuvvetler Araplar için cinlerdi. Cinler güya, kahinlere gayıptan haber vermek kudretini ilham ederlerdi. Bu nevi itikatlar Arabistan da herzaman o kadar canlı ve derin olmuştur ki, Muhammed dahi cinlerin vücuduna samimi olarak inanmıştır.
Muhammed dahi cinlerin vücuduna samimi olarak inanmıştır ifadesi, Muhmmed hakkındaki düşünceyi bir defa daha açık olarak vurgulamaktadır.
9- Araplar şairleri bir kahin gibi telakki ederlerdi. Muhammed'in Musa, İsa, dinlerine dair öğrendikleri de, kendisinde bu itikadı kuvvetlendirmiştir. Bu peygamberler de melekler vasıtası ile ilham aldıklarını söylemişlerdi.
Atatürk el yazılarında, ' Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.' demektedir. İslam'da bütün dinler kapsamındadır ve aynı yaklaşım burada da geçerlidir.
10- Muhammet başlangıçta herhalde şedit bir heyecana maruz oldu.
Muhammed'in peygamberliğine kendisinin de inandığını ancak, bunun bir heyecana kapılarak oluştuğunu düşünmektedir.
11- Hakikatte peygamberin ilk söylediği Kuran ayetlerinin ne olduğu kati surette malum değildir.
Burada da, ayetlerin Muhammed tarafından söylendiği belirtilmekte.
12- Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu.
Ayetlerin Muhammed'in düşüncelerinin bir mahsulü olduğunu belirten bir açık ifade daha.
13- Bununla beraber kendisini tahrik eden kuvvetin tabiat fevkinde bir mevcudiyet olduğuna samimi surette kani idi. Muhammedi harekete getiren ilk amil bu samimi heyecanlar olmuştur.
İifadelerden anlaşılacağı gibi, Muhammed'i harekete getiren, gerçekte Cebrail'i görmüş olması değil, bir kuvvet tarafınan tahrik edildiğini sanarak, kendi peygamberliğine inanması ve harekete geçmesidir.
Syf. 92
14- Muhammet davet ettiği dinin, kendinden evvel, Musa, İsa ve sair peygamberler tarafından davet edilen İbrahim ve Tevhid dini olduğunu söylemiştir.
Bu söylem, Kuran'da ayet olarak yer almaktadır ve dolayısı ile Allah'ın söylemidir. Ancak, burada da, Muhammed'in söylemi olarak geçmektedir.
Syf. 93
15- Caminin kıblesi Kudüs idi sonraları Mekke'ye döndürüldü. Burada, Allah'ın yanılmaz iradesine dikkat çekilmektedir. Kıble, madem ki Kabe olacaktı ki, önceleri öyledir. Sonradan Kudüs'e çevrilmiştir. Öyleyse neden daha sonra tekrar Mekke'ye çevrilerek ikide bir fikir değiştiren bir irade ortaya çıkmıştır.
Bakınız, Kıble'nin Değiştirilmesi
Syf. 94
16- Muhammet Medinede yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra Mekke ile Suriye arasında gelip giden tüccar kervanlarına tecavüzlere başlamıştı. Suriyeye ticaret içingitmiş bir kervan hepsi Kureyş kabilesine mensup 70 kadar suvari ile Mekke'ye dönüyordu. Bunların başında Ebu Süfyan vardı. Sahil yolu ile yürüyorlardı. Muhammet bunu haber aldı. Kervanın yanında nekadar servet olduğunu ve kuvvetlerinin azlığını da öğrenmişti. Muhammet Müslümanları topladı. Onlara vaziyeti anlattı ve bu kervanı vurmak üzere Medine'den hareket olundu.
Yukarıdaki ifadeler, açıkça bir soyguncu çetesinin yaptıklarını alatmaktadır. Bu soygunlar İslam adına yapılan talanlardır. Soyguncu çetesinin başındaki de İslam peygamberi Muhammed'dir. Konu için bakınız Seriyye. Atatürk'ün bu gerçekleri Tarih kitabına koymasındaki en büyük amaç, Türk Gençliğine İslam'ı bütün yönüyle göstermek istemesiydi hiç kuşkusuz.
Syf. 95
17- Medineye dönüldüğü zaman Müslümanlar arasında ganimetlerin taksimi yüzünden ihtilaf çıktı. Muhammet bu ihtilafı teskin için Ganaim denilen ayetleri tebliğ etti.
Dikkat edilecek olursa burada da, ayetleri tebliğ eden Allah değil, gene Muhammed'dir. Ganimetlerin dağılımı konusu ile ilgili olarak bakınız Ganimet ve Ganaim Ayetleri
Syf. 119
18- Kuran ayetlerini bir cilt halinde toplayarak, Kuran denilen kitabı ilk vücuda getiren Ebubekirdir.
Atatürk'ün, çok kitap okuyan ve kitaba karşı saygılı olan bir şahsiyet olduğu bilinir. Burada, Kuran denilen kitap ifadesi ile, Kuran'a ne kadar saygı gösterildiği meydandadır.
Alıntı

Bilerek Yazı boyutunuda büyük yaptım gözünüzün içine sokalım yoksa başka türlü anlamıyosunuz

CennetMah+
02-17-2011, 11:42
Atatürk'ün 1931 yılında bastırdığı tarih kitabı VE İslam hakkında el yazmaları

KABE VE SAİR MABETLER VE KAHİNLER
Arabistan'ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed'in neş'et etmiş olduğu Mekke'de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. Her mabet kahinler tarafından idare olunurdu. Kahinler nezirleri sadakaları kabul ve ayinler icra ederlerdi.Güya gayıptan haber verirler, rüyaları tabir ederlerdi.

Syf. 85 Kabe, mikap yani tavla zarı şeklinde demektir. Filhakika, kabe zar şeklinde, insan boyunda dört duvardan ibaretti, duvarlar harçsız adi taştan yapılmıştı. Binanın çatısı da yoktu, dört köşesinde dört taş vardı. Bunların en meşhuru Haceriesvet denilen bir karataştı. Kabe çok eskidir. Ne vakit ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Arap ananesi, kabenin inşasını İbrahim peygambere atfetmektedir.
Bu mukaddes karataş ananesi aynen Frikler'de de vardı. Friklerin mukaddes sayarak ihtiram ve ibadet ettikleri karataş bugünkü Afyon Karahisar şimalinde kadim Pessinüs şehrinde bulunuyordu. Bunun kutsiyeti ananesi bu şehrin Romalılar tarafından zaptına kadar devam etmişti. Demek ki, Kabe'nin bir köşesindeki karataşın kutsiyet almasından, ziyaret tavaf edilmesinden çok evvel Friklerde karataşın mabet ve ziyaretgah esası olması adeti teessüs eylemiş bulunuyordu. Kabe bidayette mahalli bir mabet iken Mekke ahalisi burasını bir milli mabet derecesine yükseltmişlerdi. Mekkeliler Arapları kendi mabetlerine celbedebilmek için Arap yarımadasının muhtelif yerlerinde mabut tanınan 360 putu Kabe'de yerleştirmişlerdi. Kabe'nin kutsiyetini Yahudi ananelerine de raptetmişlerdi. Bu uydurmalara göre İbrahim karısı Hacer ile oğlu İsmail'i buraya getirmişti. Zemzem'de onlar için fışkırmıştı. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe'yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.
Kureyşliler, Kabenin teşkilatınada ehemmiyet vermişlerdi, ayrı ayrı dini vazifeler ihdas etmişlerdi. Kabe kapıcılığı ve hacılara su temin etmek ve fakir hacılara meccanen yemek tevzi eylemek gibi Arapları celbedecek işleri görmeğe mahsus bir takım memuriyetler ihadas edilmişti. Bu itina neticesinde Kabe bütün Arabistan'ın dini ve milli bir merkezi oldu. Bundan başka Mekke'de bir panayır tesis edildi. Ticaret Kureyşliler elinde olduğundan bu panayırdan çok istifade ederlerdi. Panayırda şiir ve hitabet müsabakaları açmak sureti ile de Mekke ve havalisinin ehemmiyeti büyütülmüştü. Ticaretlerinin inkişafı ve Kabeyi ziyaret etmek üzere hacıların gelmesi için emniyet ve asayişin temini lazım olduğundan Mekke'nin etrafında

Syf. 86 muharebelerin men'i maksadı ile birtakım kaideler konmuştu. Bunların herbirine dini şekiller verilmişti. Kabe'nin İbrahim tarafından bina edilmiş olduğu söylenerek dört ay etrafında muharebe etmek men olunmuştu. Bu tedbirlerin herbiri Mekke ve Kabe'nin ehemmiyet ve şerefini arttırmıştı. Arabistan'da az çok Hristiyanlar da bulunduğundan, diğer putlar arasına elinde çocuğu İsa olduğu halde Meryem'in de resmi konulmuştu. İşte bu şeriat içinde Kabe Kureyşliler için iktisadi ve ticari menfaatler teminine yarayan bir vasıta oldu.

Syf. 90
1- Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Medinelileri Muhammed'in davetine icabet etmeye sevk eden başlıca sebepler işte bunlardır. Bu anlatım, öncelikli olarak, Medinelilerin
İslam'ı kabul etmelerinin, doğrudan İslam'la bağlantılı olmadığını belirtiyor. Ayrıca, bilindiği gibi, bütün Müslümanlar, peygamberlerinden bahsederken isminin başında mutlaka yücelik ifadesi olarak Hz. sıfatını kullanırlar.
2- Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi.
Hiçbir İslami anlatımda rastlanmayacağı gibi, bir Müslüman tarafından yazılmış hiçbir tarih kitabında, Muhammed'in, Mekke'den Medine'ye kaçışı için, kaçtı ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır.
3- Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir.
İslam inanışına göre Kuran, Muhammed'in koyduğu esaslar değil, Allah'ın koyduğu hükümlerdir. Muhammed ise, bu esasları vahiy yolu ile alan peygamberdir.
4- Bu esasları ihtiva eden cümlelere ayet, ayetlerden mürekkep parçalara da sure derler. İslam an'anesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtası ile Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur.
Buradaki ifade de görüldüğü gibi, ayetlerin Allah tarafından geldiği değil, Allah tarafından geldiğinin İslam an'anesi tarafından kabul edildiği belirtilmektedir. Böyle bir ifadeden, ancak Kuran, Allah'tan gelen bir vahiy olmasa da, İslam gürüşünün şekli budur anlamını çıkarmak mümkündür. Kuran'ın, Allah tarafından gelen bir vahiy olduğuna inanan bir Müslüman'ın, insanı düşünmeye zorlayarak, kafasında böylesine soru işaretleri bırakan bir anlatımda bulunması mümkünmüdür ?
5- Muhammet birdenbire Allah'ın Resulüyüm diye ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve pek iptidai ve ıslaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları ıslah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.
Vahiy insanda fikir olarak doğmaz ve bir insan hiç bir şekilde vahiy almaya karar veremez. Bir insanın kendisinde vahiy fikrinin doğması, ancak çevresine böyle bir telkinde bulunarak insanlar üzerinde etki sağlamaya çalışması fikrine kapılması şeklinde açıklanabilir. Burada da Muhammed'in aynı kavram içinde bulunduğu çok açık bir şekilde belirtilmektedir. Tenha yerlere çekilerek, yıllarca tefekkürden kastedilen Hira dağında geçirdiği zamandır.
6- Vahiy, ilham fikri Muhammetten evvel de Araplarca meçhul değildi.
Yani, Muhammed'in vahiy fikrine kapılması için, kendiliğinden böyle bir fikri bulması da gerekmiyordu. Kendisinden önce de aynı konuma gelmiş kişilerden vahiy konusunu bilmekteydi.
7- Bütün iptidai kavimler gibi, Araplar da, şairlerin akıl erdiremedikleri kuvvetlerden ilham aldıklarına inanırlardı.
Burada da, Muhammed'in, Arapların bu tür inançlarını, kendi vahiy inançları doğrultusunda kullanmaya çalıştığı anlatılmak istenmiştir.
Syf.91
8- Bu kuvvetler Araplar için cinlerdi. Cinler güya, kahinlere gayıptan haber vermek kudretini ilham ederlerdi. Bu nevi itikatlar Arabistan da herzaman o kadar canlı ve derin olmuştur ki, Muhammed dahi cinlerin vücuduna samimi olarak inanmıştır.
Muhammed dahi cinlerin vücuduna samimi olarak inanmıştır ifadesi, Muhmmed hakkındaki düşünceyi bir defa daha açık olarak vurgulamaktadır.
9- Araplar şairleri bir kahin gibi telakki ederlerdi. Muhammed'in Musa, İsa, dinlerine dair öğrendikleri de, kendisinde bu itikadı kuvvetlendirmiştir. Bu peygamberler de melekler vasıtası ile ilham aldıklarını söylemişlerdi.
Atatürk el yazılarında, ' Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur.' demektedir. İslam'da bütün dinler kapsamındadır ve aynı yaklaşım burada da geçerlidir.
10- Muhammet başlangıçta herhalde şedit bir heyecana maruz oldu.
Muhammed'in peygamberliğine kendisinin de inandığını ancak, bunun bir heyecana kapılarak oluştuğunu düşünmektedir.
11- Hakikatte peygamberin ilk söylediği Kuran ayetlerinin ne olduğu kati surette malum değildir.
Burada da, ayetlerin Muhammed tarafından söylendiği belirtilmekte.
12- Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu.
Ayetlerin Muhammed'in düşüncelerinin bir mahsulü olduğunu belirten bir açık ifade daha.
13- Bununla beraber kendisini tahrik eden kuvvetin tabiat fevkinde bir mevcudiyet olduğuna samimi surette kani idi. Muhammedi harekete getiren ilk amil bu samimi heyecanlar olmuştur.
İifadelerden anlaşılacağı gibi, Muhammed'i harekete getiren, gerçekte Cebrail'i görmüş olması değil, bir kuvvet tarafınan tahrik edildiğini sanarak, kendi peygamberliğine inanması ve harekete geçmesidir.
Syf. 92
14- Muhammet davet ettiği dinin, kendinden evvel, Musa, İsa ve sair peygamberler tarafından davet edilen İbrahim ve Tevhid dini olduğunu söylemiştir.
Bu söylem, Kuran'da ayet olarak yer almaktadır ve dolayısı ile Allah'ın söylemidir. Ancak, burada da, Muhammed'in söylemi olarak geçmektedir.
Syf. 93
15- Caminin kıblesi Kudüs idi sonraları Mekke'ye döndürüldü. Burada, Allah'ın yanılmaz iradesine dikkat çekilmektedir. Kıble, madem ki Kabe olacaktı ki, önceleri öyledir. Sonradan Kudüs'e çevrilmiştir. Öyleyse neden daha sonra tekrar Mekke'ye çevrilerek ikide bir fikir değiştiren bir irade ortaya çıkmıştır.
Bakınız, Kıble'nin Değiştirilmesi
Syf. 94
16- Muhammet Medinede yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra Mekke ile Suriye arasında gelip giden tüccar kervanlarına tecavüzlere başlamıştı. Suriyeye ticaret içingitmiş bir kervan hepsi Kureyş kabilesine mensup 70 kadar suvari ile Mekke'ye dönüyordu. Bunların başında Ebu Süfyan vardı. Sahil yolu ile yürüyorlardı. Muhammet bunu haber aldı. Kervanın yanında nekadar servet olduğunu ve kuvvetlerinin azlığını da öğrenmişti. Muhammet Müslümanları topladı. Onlara vaziyeti anlattı ve bu kervanı vurmak üzere Medine'den hareket olundu.
Yukarıdaki ifadeler, açıkça bir soyguncu çetesinin yaptıklarını alatmaktadır. Bu soygunlar İslam adına yapılan talanlardır. Soyguncu çetesinin başındaki de İslam peygamberi Muhammed'dir. Konu için bakınız Seriyye. Atatürk'ün bu gerçekleri Tarih kitabına koymasındaki en büyük amaç, Türk Gençliğine İslam'ı bütün yönüyle göstermek istemesiydi hiç kuşkusuz.
Syf. 95
17- Medineye dönüldüğü zaman Müslümanlar arasında ganimetlerin taksimi yüzünden ihtilaf çıktı. Muhammet bu ihtilafı teskin için Ganaim denilen ayetleri tebliğ etti.
Dikkat edilecek olursa burada da, ayetleri tebliğ eden Allah değil, gene Muhammed'dir. Ganimetlerin dağılımı konusu ile ilgili olarak bakınız Ganimet ve Ganaim Ayetleri
Syf. 119
18- Kuran ayetlerini bir cilt halinde toplayarak, Kuran denilen kitabı ilk vücuda getiren Ebubekirdir.
Atatürk'ün, çok kitap okuyan ve kitaba karşı saygılı olan bir şahsiyet olduğu bilinir. Burada, Kuran denilen kitap ifadesi ile, Kuran'a ne kadar saygı gösterildiği meydandadır.
Alıntı

Bilerek Yazı boyutunuda büyük yaptım gözünüzün içine sokalım yoksa başka türlü anlamıyosunuz
Peki sen o dönemde Arapça Kurandan vazgeçmeyen Hafızlara sor bakalım Fatiha suresının anlamını bileceklermı. Yazı bi kere taraflı yazılmış Atatürk yanında Kuranı eksik etmeyen bi insandı.

Katade
02-17-2011, 11:58
Peki sen o dönemde Arapça Kurandan vazgeçmeyen Hafızlara sor bakalım Fatiha suresının anlamını bileceklermı. Yazı bi kere taraflı yazılmış Atatürk yanında Kuranı eksik etmeyen bi insandı.

kimseyi karalamak gibi bir derdimiz yok dinimin düşmanı en büyük düşmanımdır .Bunlar atatürkün gerçek sözleridir araştırırsan bunlara ulaşırsın atatürkü cumhuriyet öncesi ve sonrası diye ayırmak gayet mümkün eğer o zamana bakarsak önceden belirttiğim gibi savaş zamanlarında düşünceleri bu değildi tabi 360 derece çark eden bir atatürk olduğunu çok rahat görebiliriz bazılarıda diyorki atatürk olmasaydı şuan burda olmazdık yürüyün bi gidin yaşamadınız araştırın ozaman kılıçdaroğluda burdan görmüş olsa gerek çark kemal

CennetMah+
02-17-2011, 12:00
kimseyi karalamak gibi bir derdimiz yok dinimin düşmanı en büyük düşmanımdır .Bunlar atatürkün gerçek sözleridir araştırırsan bunlara ulaşırsın atatürkü cumhuriyet öncesi ve sonrası diye ayırmak gayet mümkün eğer o zamana bakarsak önceden belirttiğim gibi savaş zamanlarında düşünceleri bu değildi tabi 360 derece çark eden bir atatürk olduğunu çok rahat görebiliriz bazılarıda diyorki atatürk olmasaydı şuan burda olmazdık yürüyün bi gidin yaşamadınız araştırın ozaman kılıçdaroğluda burdan görmüş olsa gerek
Benim için tek gerçek Müslüman Türk toplumu için çalıştıgıdır ve savaştıgıdır. Evliyanın biri mezardan kalkıp Atatürk Din düşmanıydı demedigi sürece Ben bunlara inanmam. Din lehinede o kadar yazısı var ona bakarsanız. Tövbe yaw ;D

depare
02-17-2011, 12:01

Uğur Mumcu da Karabekir'in bu hatıratların dan bir kısmına kendi kitabın da yer veriyor hani siz pek seversiniz ya o bakımdan söyledim :)

Evet Kuranı anlayarak okuyun ve içinde ki sosyal komünist düzene ışık(!) tutan yerleri görün artık ;D

Katade
02-17-2011, 12:09
Benim için tek gerçek Müslüman Türk toplumu için çalıştıgıdır ve savaştıgıdır. Evliyanın biri mezardan kalkıp Atatürk Din düşmanıydı demedigi sürece Ben bunlara inanmam. Din lehinede o kadar yazısı var ona bakarsanız. Tövbe yaw ;D

Müslüman türk toplumu için çalışmıştır güldürme beni Hilafeti kaldırdı istiklal mahkemeleri kurdu Katledilen onbinlerce mazlum Müslüman insanları inançlarından uzaklaştırmak için herşeyi yaptı doğru

CennetMah+
02-17-2011, 12:15
Müslüman türk toplumu için çalışmıştır güldürme beni Hilafeti kaldırdı istiklal mahkemeleri kurdu Katledilen onbinlerce mazlum Müslüman insanları inançlarından uzaklaştırmak için herşeyi yaptı doğru
Takmışsınız İstiklal mahkemelerine vatan ve din hainleri öldürüldü daha ne istiyorsunuz. Artık Hocaların Deil halkın seçtigi insanların sözü geçmeye başladıgı için bazılarının zoruna gitti. Hilafeti kaldırdı evet çok istiyorsa Başka bi devlet kullansın. Hem unutma Örgütlemeseydı İstanbul gitmişti Anamızı Ağlatacaklardıda O askere ve komutana dua edin. Size ölmeyi emrediyorum dediginde herkez Öldü Tayyip size ölmeyi emredıyorum dese siz dahil kimse ölmez bundanda eminim. Hatta sen ölsene dersiniz.

İntifada
02-17-2011, 14:01

;D;D;D;D
ne biliyorsun sordun mu hafızlara Allahım ya bu kemalistlerin mallıkları yüzü aştı...
gel ben hafızda değilim din alimide değilim sor sana söylieyim fatihanın mealini...
çok zor bir şey değil hem arapçasını hem türkçe mealini ezberlemek...
biraz akıl olsun yeter...

CennetMah+
02-17-2011, 14:02
;D;D;D;D
ne biliyorsun sordun mu hafızlara Allahım ya bu kemalistlerin mallıkları yüzü aştı...
gel ben hafızda değilim din alimide değilim sor sana söylieyim fatihanın mealini...
çok zor bir şey değil hem arapçasını hem türkçe mealini ezberlemek...
biraz akıl olsun yeter...

Ben kemalist degılım ama sen kahinsın sanırım
fal filan bakıyormusun

İntifada
02-17-2011, 14:05
Ben kemalist degılım ama sen kahinsın sanırım
fal filan bakıyormusun

yapma ya...
tüh neden öyle anlaşılıyor acaba...
mallık kısmına takılmayıp kemalistlik kısmına takılmakta ayrı bişey olsa gerek...
bide kendini zekide sanıyorsundur ;D

CennetMah+
02-17-2011, 14:08
yapma ya...
tüh neden öyle anlaşılıyor acaba...
mallık kısmına takılmayıp kemalistlik kısmına takılmakta ayrı bişey olsa gerek...
bide kendini zekide sanıyorsundur ;D
Bu lafı diyerek zekı oldugunumu sanıyorsun zavallı :w:

Katade
02-17-2011, 14:14
Yobazca bir cevap beklıyordum sen ananı sevmıyorsun herhalde.
İyiki asmış hocaları din iyicene zıvanadan çıkmıştı zaten anlayan yoktıkı dini.
Her hoca uydursun bi hurafe saf anadolu insanlarına. Yok artık öyle Türkiye cumhuriyeti cemaatcilerin ve hacı hocaların emrine girecek kadar küçülmedi.
Senın Aşıklarına Yolverseydik keşke İngiliz kızlarıyla Gönül eğlendirirdiniz artık sizler İslamda 4 kadın alınıyor diye Bi alman bi ingiliz birde arap alırdınız tamam o iş.

Allah'a hamd ü senalar olsun, beni müslüman eyledi yolumuz Allah yolu amacımız Allah rızası sen anlamazsın dinsiz yazdıklarının farkına varamıyorsun Allah seni ıslah etsin

CennetMah+
02-17-2011, 14:16
Allah'a hamd ü senalar olsun, beni müslüman eyledi yolumuz Allah yolu amacımız Allah rızası sen anlamazsın dinsiz yazdıklarının farkına varamıyorsun Allah seni ıslah etsin
Şükürüm var size acıyorum.

İntifada
02-17-2011, 14:26
Bu lafı diyerek zekı oldugunumu sanıyorsun zavallı :w:

;D;D;D
hamd olsun görüşümü korkmadan söyleyebiliyorum...
takiye yapmıyorum...
kendimi zeki sanıp milleti kandırmayada çalışmıyorum ;D
ama yapan zavallılar yok değil...

CennetMah+
02-17-2011, 14:37
Sizler İslam da derken bile ne olduğun ortaya çıkıyor şükürüm var diyosun çok komik bi hale düştüğünün farkında bile değilsin Allahım kimseyi bu odunlara benzetme
Amin Allahım Kimseyi senın durumuna düşürmesin Burda takılacagına açta Kuranı Kerim Oku.

unnamed
02-17-2011, 14:39
millete kahin yaftasını yapıştıran zavallı mahluk...
sen neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsun?
yoksa millete derken senmi kahinsin?
herkes belirli belgelerle konuşuyor..
sende sun belgeni...
de hayde bekliyoruz:güzel::güzel::güzel:

İntifada
02-17-2011, 14:44
Amin Allahım Kimseyi senın durumuna düşürmesin Burda takılacagına açta Kuranı Kerim Oku.

;D;D;D;D
http://www.kuran-ikerim.org/index.php
al güzel sitedir öneririm...

Katade
02-17-2011, 14:47

Sen nasıl bi mahluksun 2 sayfa önce hocaları astın din iyicene zıvanadan çıkmıştı zaten anlayan yoktıkı dini islam ile bizi ayrı kefeye koyup kendin ayrı bi yerde duruyodun şimdi Amin eder oldun sen nesin söle bi?

Katade
02-17-2011, 14:49

Allah şükürler olsun Kuran-ı Kerimi ben okuyabiliyorum aynada kendine baktınmı hiç:hmm

Sevban
02-17-2011, 14:49

Arkadaş sanatını icra ediyor... Tadını çıkarmaya bakın sinirlenmeyin... ;D :)