Orijinalini görmek için tıklayınız : Aysel Tuğluk'a iki yıl hapis cezası
Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Aysel Tuğluk, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 17 Mart 2010'da yaptığı konuşmadan dolayı özel yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında dava açılan milletvekili Tuğluk'a ''terör örgütü propagandası yapma'' suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.
Kaynak (http://habervaktim.com/haber/195807/aysel_tugluka_iki_yil_hapis_cezasi.html)
Yıldırım
08-02-2011, 18:47
Başbakan:artık iyi niyet beklemesinler demişti...
AdaletinKılıcı
08-02-2011, 19:58
Başbakan:artık iyi niyet beklemesinler demişti...
Evet ama bu yorum bazı istenilmeyen kişilerde, Başbakan'ın yargıya müdahale edebildiği şüphesini uyandırmaz mı acaba?
Milletvekili olmadan önceki bir olaydan hapis cezası alan bir milletvekilinin durumu ne oluyor?
Yıldırım
08-02-2011, 20:00
Evet ama bu yorum bazı istenilmeyen kişilerde, Başbakan'ın yargıya müdahale edebildiği şüphesini uyandırmaz mı acaba?
Milletvekili olmadan önceki bir olaydan hapis cezası alan bir milletvekilinin durumu ne oluyor?
Onlar iyi niyet göstermeyecekse devlet bütün imkanları ile seferber olacaktır.Başbakanın müdahalesi gibi değilde hakimin gaza gelmesi şeklinde yorumlayabiliriz.;D
AdaletinKılıcı
08-02-2011, 20:03
Onlar iyi niyet göstermeyecekse devlet bütün imkanları ile seferber olacaktır.Başbakanın müdahalesi gibi değilde hakimin gaza gelmesi şeklinde yorumlayabiliriz.;D
Ben de tam öyle yorumlamıştım:-) Yani hakimler olaylardan ister istemez etkilenebilirler. Başbakan da bu durumu bildiği için tehdit değil de tercüme yapmış gibi oldu.
Milletvekilliği düşüyor mu şimdi o kişinin?
Yıldırım
08-02-2011, 20:18
Ben de tam öyle yorumlamıştım:-) Yani hakimler olaylardan ister istemez etkilenebilirler. Başbakan da bu durumu bildiği için tehdit değil de tercüme yapmış gibi oldu.
Milletvekilliği düşüyor mu şimdi o kişinin?
Bende müdahale konusunun üzerini örtmeye çalıştım:)
Sanırım dokunulmazlık yemin ederek kazanılıyor.Bu yüzden düşürülebilir diye tahmin ediyorum.Şuan ilgili maddelre bkıyorum bir bilgiye ulaşırsam haber veririm.
Özgür Çağrı
08-02-2011, 20:29
milletvekiliyse bir halt olmaz olamaz olursa yine kan dökülür biraz araçlar yanar polis asker sivil terörist ölür falan .
öyle yani .
türkiyede böyle oluyor .
Yıldırım
08-02-2011, 20:31
Valla bulamadım.
Ama yemin etmeyene dokunulmazlık yok olsaydı mustafa balbay seçildiği gün hapisten çıkardı öyle değilmi?
bu yüzden hapise atılabilir.
AdaletinKılıcı
08-02-2011, 22:45
Ya zahmet etmişsiniz. Ben hazır bilen varsa diye sormuştum.
Yemin etmeyince dokunulmazlık olabilir ama bence resmi sonuçlara göre seçilince olmalı. (Tabii bence dokunulmazlık sınırlı olmalı.)
Dokunulmazlık da eskiye dönük olmamalı. Yani ben şimdi bir suç işlesem, milletvekili olduğumda da cezasını alsam, ceza işlemeli.
Yazarken aklıma geldi: Şamil Tayyar'a son gün ceza verilmişti. 'Son gün' dediğimize göre, seçilince birşey olmuyor. En azından seçilme dönemi bitene kadar.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.