fatih kısaparmak balon baskılı balon Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul) - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeşehir Üniversitesi (İstanbul)

ultrAstribun
04-20-2009, 00:47
Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından T.C. Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurulmasına 18 Ocak 1998 tarihli ve 23234 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 15 Ocak 1998 tarihli ve 4324 sayılı kanun ile, T.B.M.M. karar vermiştir. Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşundan kısa bir süre sonra, Şubat 1998 tarihinde Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır. Üniversite 1999- 2000 Eğitim - Öğretim yılında ÖSYS ile ilk öğrencilerini almıştır.

Üniversite'nin akademik dünyaya adım atışının resmi açılışı 6 Kasım 1999 günü yeni kampüsümüzde gerçekleşmiştir. Açılışı Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman Demirel ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Başkanı Sn. Rauf Denktaş birlikte yapmışlardır. İkinci Akademik yılımızın açılışını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Yaşar Okuyan yapmıştır.
Üniversitenin Vizyonu

Öğrencilerini sadece mesleğe değil, aynı zamanda hayata hazırlayan;
Eğitimde toplam kaliteyi benimseyen;
Üniversite-Sanayi işbirliğini temel alan;
Eğitim teknolojisi konusunda öncü ve lider;
Bölgesel barışa ve refaha katkıda bulunan;
"Think Tank" oluşturabilecek, rekabetçi bir üniversite.
Farklı Bir Üniversite
Üniversitenin Misyonu

Öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiden bilgi üretebilen;
Araştırmacı ve sorgulayıcı;
İngilizce dışında ikinci bir yabancı dil bilen;
İnisiyatif kullanabilen, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü;
İnsanlığın erdemlerini önemseyen, topluma ve toplumsal sorunlara karşı sorumlu;
Ekip ruhuna sahip;
Kendi düşüncelerini sonuna kadar savunurken, başkalarının da düşüncelerini savunma hakkını kendi aynı düşüncede olmasa dahi- savunan, demokrat, insan haklarına ve başkalarının özgürlüklerine saygılı, öğrenciler yetiştirmektir.
EĞİTİM FELSEFESİ

Bahçeşehir Üniversitesi Lisans Eğitim Felsefesinin hedefi; rekabetçi yanlarını öğrenmiş, proaktif, dinamik, geleceğin problemlerini çözmeye hazır aydın bireyler yetiştirmektir.

Eğitim dili İngilizce olan Bahçeşehir Üniversitesi; MEP, GEP ve YEP destekli eğitim modelleri ile öğrencilerini bilgi, kültür, görgü ve özdeğerleri yüksek bireyler olarak hayata hazırlıyor. Küreselleşen ekonomik koşullar ve ülkenin rekabet öncelikleri; insan kaynağı tedariğinde işletmelerin üniversite mezunları arasından seçim yaparken sadece diploma değil, işyeri koşullarına hızlı uyum sağlayacak, insan ilişkilerinde özgüveni, ekip ruhunu geliştirmiş, kendi alanının dışında birçok konuda bilgi sahibi olan, aydın bireyleri tercih ettiriyor. MEP, GEP ve YEP destekli eğitim felsefemizle üniversitemiz öğrencilerini rekabetçi bir dünyaya hazırlamaktadır.

Öğretim ve Değerlendirme

Bütün fakültelerde lisans derecesi 4 akademik yıl veya 8 yarıyılda (sömestr) tamamlanacak şekilde tasarlanmıştır. Bahçeşeşehir Üniversitesi'nin eğitim felsefesi, üniversitenin misyon ve vizyonuna uygun olarak, geniş kapsamlı bir genel eğitim zeminine oturtulmuştur.
Bahçeşehir Üniversitesi; klasik ders saatlerinin dışında, seminerler, ikili eğitim, laboratuvar saatleri ve modern eğitim teknolojileri ile öğrencilerine hizmet sunar. Öğretim etkinlikleri öğrencilerin sunuşları, sanayiye yaptıkları ziyaretler ve konferanslara katılımlar ile desteklenir. Öğretim etkinliklerinde öğretim üyesi danışmanlık hizmetleri önemli bir yer tutar.
Bölümlerdeki öğrenci asistanları tarafından da öğrencilerin derslerine yardımcı olunur.
Öğretim değerlendirme yazılı, pratik ve sözlü sınavlarla yapılır. Diğer taraftan küçük sınavlara, ev ödevlerine, dönem ödevlerine de önem verilir. Yaz aylarında ise staj yapılması zorunlu bölümlerimizde endüstride staj yapılır.

Lisans Programları Müfredat Yapılanması: MEP, GEP, YEP

Eğitim modelimizin ve felsefemizin temelini oluşturan MEP Portföy Sistemi sayesinde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin bilgi ve becerilerini sertifikalar ve stajlarla artırmayı hedeflemektedir. Şirketler artık üniversite diplomasının yanısıra bilgi, beceriyi işe almakta öne çıkarmış durumdalar. Üniversitemiz kariyer planlaması bilinciyle MEP Portföy Sistemini geliştirmiştir.

GEP, öğrencilerin kendi alanları dışında birçok sahada yeni özdeğerler geliştirmesini sağlamaktadır.
Bahçeşehir Üniversitesi, bütün fakültelerindeki başarılı öğrencilerinin bir sömestr (5. yarıyılda) yurt dışında, tercihen ABD'de, eğitim görmelerini hedeflemektedir.

Bu hedefe uygun olarak tasarımlanan YEP çerçevesinde, öğrencilerimizin yurt dışında geçirecekleri bu sürede; ufuklarını genişletecekleri, kültürel zenginliklerini artıracakları ve fonksiyonel İngilizce bilgilerinin seviyesini yükseltecekleri şüphe götürmez bir gerçektir.