Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan'a kimi kandırıyorsun tepkisi
Bakan'a kimi kandırıyorsun tepkisi
25 Şubat 2008 12:00
Milli Eğitim Bakanlığı şubat dönemi atamalarında 2 bin 377si sözleşmeliden kadroluya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin atamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı şubat dönemi atamalarında 2 bin 377'si sözleşmeliden kadroluya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin atamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı Baş Öğretmen Salonu'nda 2008/1 dönemi öğretmen atamaları yapıldı. Atamalar sonucunda 2 bin 377'si sözleşmeliden kadroya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin ataması yapıldı. 2 bin 377 sözleşmeli öğretmenin kadroluya geçmesi üzerine yerlerine de sözleşmeli öğretmen atandı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılında 25 bin atama daha gerçekleştireceklerini bildirirken, atamaların 15 binin kadrolu, 10 bininin sözleşmeli olarak yapılacağını bildirdi. Bu atamaların büyük bir çoğunluğunun ağustos ayında yapılacağını, geri kalanının ise daha sonra yapılabileceğini ifade eden Çelik, öğretmen atamalarının asla bitmeyeceğini söyledi. Çelik, atamalarla ilgili olarak sürekli muhalif haberler çıkarıldığına dikkat çekerek, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemi dinamiktir. Hiç atama yapılmazsa bile emekli olanların yerine atama yapılmak durumunda. Böyle bakarsak öğretmen ataması bitmez” dedi. Ayrıca, meslek teknik eğitimden öğretmen ataması yapılamadığına işaret eden Çelik, bu konuda da çalışmaların olduğunu ifade etti.
BAKAN'A İTİRAZ GERGİNLİĞİ
Çelik, okul öncesi eğitim konusunda da yüzde 25 olan okullaşma oranının yüzde 50'ye çekmek amacıyla çalışmalar yapıldığına işaret ederek, bu alanda da öğretmen atamalarının devam edeceğini ifade etti. Çelik, söz konusu atamalar sonucunda 40 bini sözleşmeli 637 bin öğretmen sayısına ulaştıklarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Çelik'in konuşması sırasında, bir dershanede matematik öğretmenliği yaptığı öğrenilen Özge isimli bir genç, “165 bin öğretmen açığı var. Siz kimi kandırıyorsunuz?” diye bağırarak itiraz etti. Bunun üzerine Çelik, toplantıyı proveke ettiğini belirterek, söz konusu öğretmenin susmasını istedi. Ancak, bir süre sonra Arslan'ın “7 ücretli öğretmen intihar etti” diye itirazlarını sürdürmesinin ardından, Arslan'ın derhal salondan çıkarılmasını istedi.
Arslan, toplantı salonundan çıkarıldıktan sonra, koruma odasına alındı. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Arslan'la kısa bir görüşme yaptı. Genel Müdür Kaya, söz konusu Özge Arslan'ın isminin MERNİS'ten çıkmadığını ve nüfus cüzdanının muhtemelen sahte olduğunu kaydederek Arslan'ın öğretmen olmadığını bildirdi.
Kaynak: http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=309293
RDönmezs
02-25-2008, 19:12
Ülke öle bi hale gelmişki ne eğitimi olmuş ne iş imkanı olmuş ne hizmetleri yapılmış herşey aynen bir kitap alırız üçüncü sayfasından dalını kıvırıp bi köşeye atarız aynen o misal bırakılmış şimdi hükümetimiz bu kıvrılmış dallardan herşeyi okuyarak tamamlamaya çalışıyor
aknesill
02-26-2008, 21:19
BAKANLIKTAN AÇIKLMA YAPILDI VE O PROVAKATÖRÜN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIĞI AÇIKLANDI...
BAKANLIKTAN AÇIKLMA YAPILDI VE O PROVAKATÖRÜN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA BULUNMADIĞI AÇIKLANDI...
;D yahu ne kadar Provakatör varmis memleketimizde,artik Millet sikayet bile edemeyecek Provakatörlükle Suclanacagiz diye :-\,Allah akil fikir versin Milletimize ve en Basta Büyüklerimize
kabardey_06
02-27-2008, 02:20
geçmiş dönemlerle bir karşılaştırma yapılacak olsa benimde şu şekilde haykırasım geliyor,,haydi ordan kendini bilmezler,,sizden ne öğretmen olur ne de YÖNETMEN,,!!!,milli eğitim bakanlığının öğretmen atamalarını ak parti icraatlarının gözbebeği olarak görüyorum,,hükümeti bu konuda eleştirmek en hafif ifadeyle,,DENSİZLİKTİR,,
Ayşe_Berra
02-27-2008, 02:26
;D yahu ne kadar Provakatör varmis memleketimizde,artik Millet sikayet bile edemeyecek Provakatörlükle Suclanacagiz diye :-\,Allah akil fikir versin Milletimize ve en Basta Büyüklerimize
Evet baya çok gerçekten..Mesela bak aynaya göreceksin... ;D ;D
laterna68
02-27-2008, 02:30
bence atamalar konusunda eksiklikler var ... ve gözbebeği olarak görülecek bir konu değil maalesef...gönlüm söylediğinize katılmayı çok isterdi...atamalardan müzdarip biri olarak...
Ayşe_Berra
02-27-2008, 02:36
geçmiş dönemlerle bir karşılaştırma yapılacak olsa benimde şu şekilde haykırasım geliyor,,haydi ordan kendini bilmezler,,sizden ne öğretmen olur ne de YÖNETMEN,,!!!,milli eğitim bakanlığının öğretmen atamalarını ak parti icraatlarının gözbebeği olarak görüyorum,,hükümeti bu konuda eleştirmek en hafif ifadeyle,,DENSİZLİKTİR,,
Öncelikle tavrınız hiç hoş değildi.Bir öğretmen olarak üzerime alınıyorum.Ve söz konusu öğretmenlikse ben 17 senemi vermişsem maddi manevi her şeyimi ortaya koyup çabalamışsam kusura bakmayın ama kimseye bu cümleyi kurdurmam...
Şahsi olarak yorum yaparsam aynı konudan muzdarip biri olarak bu konuda eksikler çok..
Evet Ak Parti Hükümeti çok güzel şeyler yaptı, güzel şeylere imza attı ama bu atama konusu hem eksik hem yanlışlarla dolu bir konu..
Sadece 3 üniversitede bölümüm var, en minimum puan 345 bu puanla üniversiteye yerleşip dört sene okuyorsun.Ama sonu meçhul.Atanmak için gereken puan 90, ama kadro açılır mı bilinmez... Ben kimin için okudum,kime hizmet etmek için gönül koydum demek istiyor insan...
Kusura bakmayın ama haksız babam da olsa haksızdır.Ben öğretmen olmasamda bu konudaki düşüncem aynı olurdu.
kabardey_06
02-27-2008, 02:39
elli bin,,,otuz bin,,,bu ne demek yaa??? yılda otuz kırk bin öğretmen adayı,,iş başı yapıyor,,daha ne olsun,,ülke şartları namüsait olmasına rağmen bu miktarda bir atama başarı değilse nedir ??,,takdir edilmeyecekse takdirin anlamı nedir,,,ülkemizde müthiş bir eğitim kampanyası başlatılmıştır,,her aile,çocuğunu yemiyor içmiyor en ideal şekilde okutabilmenin yollarını arıyor,,,okullaşma oranı geçmiş denemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir,,gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen atamaları tüm hızıyla devam etmektedir,,geçen yıl şu kadar bu yıl bu kadar çokda önemli değil,,önemli olan öğretmensiz okul bırakmama kararlılığını gösterebilmektir,bu kararlılık milli eğitim bakanlılığımızda vardır,,,okul öncesi eğitimi akıllarına bile getirmeyen bir önceki yönetimleri düşünecek olursak sayın hüseyin çelik beyefendilerine teşekkür etmemiz gerekir,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,olayı provakatif düzlemde ele alanlar için kullandığım söz,,meclisimizden dışarıdır,,sizleri düşünerek söylediğim bir söz değildir,,maksadı aşan bir tarafı olduğu muhakkak,,bu bakımdan siz değerli öğretmen ve öğretmen adaylarımızdan özür dilerim,,,amma velakin,,,insafa davet etmemide çok görmeyin benden,,,
Ayşe_Berra
02-27-2008, 02:40
elli bin,,,otuz bin,,,bu ne demek yaa??? yılda otuz kırk bin öğretmen adayı,,iş başı yapıyor,,daha ne olsun,,ülke şartları namüsait olmasına rağmen bu miktarda bir atama başarı değilse nedir ??,,takdir edilmeyecekse takdirin anlamı nedir,,,ülkemizde müthiş bir eğitim kampanyası başlatılmıştır,,her aile,çocuğunu yemiyor içmiyor en ideal şekilde okutabilmenin yollarını arıyor,,,okullaşma oranı geçmiş denemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir,,gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen atmaları tüm hızıyla devam etmektedir,,geçen yıl şu kadar bu yıl bu kadar çokda önemli değil,,önemli olan öğretmensiz okul bırakmama kararlılığını gösterebilmektir,bu kararlılık milli eğitim bakanlılığımızda vardır,,,okul öncesi eğitimi akıllarına bile getirmeyen bir önceki yönetimleri düşünecek olursak sayın hüseyin çelik beyefendilerine teşekkür etmemiz gerekir,,
Siz bu konuları bence tekrar araştırın tekrar yorum yapın...
Kusura bakmayın amiyane bir tabir olacak ama bu durum "Bekara karı boşamak kolay" sözünü ortaya koyan bir durum oldu.
kabardey_06
02-27-2008, 02:46
--------------------------------------------------------------------------------
elli bin,,,otuz bin,,,bu ne demek yaa??? yılda otuz kırk bin öğretmen adayı,,iş başı yapıyor,,daha ne olsun,,ülke şartları namüsait olmasına rağmen bu miktarda bir atama başarı değilse nedir ??,,takdir edilmeyecekse takdirin anlamı nedir,,,ülkemizde müthiş bir eğitim kampanyası başlatılmıştır,,her aile,çocuğunu yemiyor içmiyor en ideal şekilde okutabilmenin yollarını arıyor,,,okullaşma oranı geçmiş denemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir,,gerekli düzenlemeler yapılarak öğretmen atamaları tüm hızıyla devam etmektedir,,geçen yıl şu kadar bu yıl bu kadar çokda önemli değil,,önemli olan öğretmensiz okul bırakmama kararlılığını gösterebilmektir,bu kararlılık milli eğitim bakanlılığımızda vardır,,,okul öncesi eğitimi akıllarına bile getirmeyen bir önceki yönetimleri düşünecek olursak sayın hüseyin çelik beyefendilerine teşekkür etmemiz gerekir,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,olayı provakatif düzlemde ele alanlar için kullandığım söz,,meclisimizden dışarıdır,,sizleri düşünerek söylediğim bir söz değildir,,maksadı aşan bir tarafı olduğu muhakkak,,bu bakımdan siz değerli öğretmen ve öğretmen adaylarımızdan özür dilerim,,,amma velakin,,,insafa davet etmemide çok görmeyin benden,,,
Ayşe_Berra
02-27-2008, 02:55
Ah Ayşecim aynen, bekara karı boşamak pek kolay gelir!!
İçine düşseydi kardeş görürdün!!
Bırak ellibini, otuz bini bir kişi bile bir öğretmen için ne ifade ediyor sen bilir misin??
Elin adamı sana asgari ücret teklif ederken, bir fabrika işçisi bile senden çok alıyorsa, ne demek bilir misin??
100ytl abartmıyorum acı gerçek!!!
100 ytl ye öğretmenlik yaptın mı hiç sen???
sonra Bakanımız ki saygı duyarım kendisine, açık yok demiyor mu???
Nasıl canına dokunuyor insanın biliyor musun??
Hükümetin madem geçen yıl 50 bin atayacak gücü vardı bu yıl mı yok???
Zaten başım ağrıyodu iyice ağrıdı..
Senin o dediğin yapılanları, ben senden daha iyi biliyorum, noktası virgülüne kadar her Allahın günü takip ediyorum, sen merak etme!!!!!
Aynen canım..Artık ekmek gibi,su gibi atama olacak mı olmayacak mı gibi konularla Milli Eğitimi takip ediyoruz.Gecemiz gündüzümüz bu oldu yani...
Hele mezun oluşunun üzerinden bir sene bile geçmeden çevren sana işe yaramadığını ima eden gözlerle bakarsa, en sevmediklerin bile senin kusurunmuşcasına tokat gibi yüzüne çarparsa anlıyorsun ne demek olduğunu...Kimse sen gibi demiyorki ama hükümet yapıyor.Kimse Hüseyin çelik'i bilmiyor.Atanamadıysan kadronun açılıp açılmadığını sormuyor kimse ya çok aptalsın sınavı kazanamadım ya da dayın yok bir yerlerde torpil yaptıramadın diyorlar...
yani dedim ya Bekara k... boşamak kolay...
laterna68
02-27-2008, 03:02
bu rakamların içini araştırmak gerekir..
kabardey_06
02-27-2008, 03:03
vay beee,,,onulmaz bir yaraya tuz basmışızda haberimiz yok,,,,çok çok özür dilerim arkadaşlar,,sizleri incittim ve kırdım,,beni bağışlayın,,,,,küçük esnaf sınıfına giren bir işletmeci olarak,,muzdarip olduğumuz konuları bu sayfalara taşıyacak olsam,,ekran kararırdı diye düşünüyorum,,,kendi paranızla rezil olmak ne demek, bilmenizi ve tatmanızı istemem doğrusu,,,ama olaya şahsıma ait pencereden bakmıyorum,,varsın olsun ben paramla rezil olmaya devam edeyim,,müşteri daima haklıdır sözünden hareketle,,kemsözleri sineye çekeyim,,,yeter ki,türkiyemiz yüzünün akıyla belirlenen hedeflere ulaşsın,,ben mühim değilim,,,mühim olan türkiye genelidir,,türkiyem ayağa kalkarsa elbet benide birileri dürtükleyecektir,,dolaysıyla bende sıkıntılarımdan kurtulacağım,,,,hadiseye ben bu açıdan bakıyorum,,,daha iyi olabilmeli demek başka şey,,,olan biten yanlış demek bambaşka bi şey,,
Ayşe_Berra
02-27-2008, 03:09
vay beee,,,onulmaz bir yaraya tuz basmışızda haberimiz yok,,,,çok çok özür dilerim arkadaşlar,,sizleri incittim ve kırdım,,beni bağışlayın,,,,,küçük esnaf sınıfına giren bir işletmeci olarak,,muzdarip olduğumuz konuları bu sayfalara taşıyacak olsam,,ekran kararırdı diye düşünüyorum,,,kendi paranızla rezil olmak ne demek, bilmenizi ve tatmanızı istemem doğrusu,,,ama olaya şahsıma ait pencereden bakmıyorum,,varsın olsun ben paramla rezil olmaya devam edeyim,,müşteri daima haklıdır sözünden hareketle,,kemsözleri sineye çekeyim,,,yeter ki,türkiyemiz yüzünün akıyla belirlenen hedeflere ulaşsın,,ben mühim değilim,,,mühim olan türkiye genelidir,,türkiyem ayağa kalkarsa elbet benide birileri dürtükleyecektir,,dolaysıyla bende sıkıntılarımdan kurtulacağım,,,,hadiseye ben bu açıdan bakıyorum,,,daha iyi olabilmeli demek başka şey,,,olan biten yanlış demek bambaşka bi şey,,
Ben ilk yorumumda da söylemiştim ben öğretmen olmasam yine tepkim aynı olurdu.
Ayrıca bir nokta varki eksik ve yanlışlıkların oldugunu bilerek bunu sineye çekemem. Bunu yıllardır bil fiil hizmet verdiğim partinin hükümeti bile olsa...Konu içimizde her dem kanayan bir yara olduğu için bu tepkiyi verdik sanırım.Yani şahsım adına öyle.
Kırdıysam hakkınızı helal edin.
kabardey_06
02-27-2008, 03:19
ne gibi problem ve sorunlarınız varsa,umarım tez zamanda çözüme kavuşur,,,ben işim gereği kırılmam,,anlayışınızdan dolayı size teşekkür ederim,,,mesele, siz değerli öğretmen ve öğretmen adaylarımızın meselesi,bana susmak düşerdi,,ama konuyu susmak nickli arkadaş açınca dayanamayıp,sazan gibi atlayıverdim,,kusuruma bakmayın,,
'' Susmak '' nickli vatandaşın istedikleri oluyor sanırsam... :-\ :-\
laterna68
02-27-2008, 03:31
onun istediği forumu karıştırmak ,karalamaktır.. bizse ya da kendi adıma konuşuyum sorunları dile getirmektir...eksiklik varsa elbette usulünce yeri geldiğinde söylenir...
onun istediği forumu karıştırmak ,karalamaktır.. bizse ya da kendi adıma konuşuyum sorunları dile getirmektir...eksiklik varsa elbette usulünce yeri geldiğinde söylenir...
Arkadaslar simdi suclu benmi oldum ???,Benim niyetim ortaligi karistirmak sizleri Birbirlerinize Düsürmek Degil olamazda, Benim bu Haberi Buraya eklememin sebebi Toz Pembe gösterilen lerin yanina bir de gercekleri yansitmak yani negativ tarafi, Dogrumu?, yanlismi ?,belirlemek size düser,Diyelim ki benim sadece yalan yani gercek olmayan olayi buraya eklemem ile Birbirinize Düsecekseniz Akp li olmayin,demek istedigim ekledigim konularin Dogrulugunu arastirin,körü körüne birsey in pesinden giderseniz siz daha coook Birbirlerinize düsersiniz :-\
laterna68
02-27-2008, 23:38
Arkadaslar simdi suclu benmi oldum ???,Benim niyetim ortaligi karistirmak sizleri Birbirlerinize Düsürmek Degil olamazda, Benim bu Haberi Buraya eklememin sebebi Toz Pembe gösterilen lerin yanina bir de gercekleri yansitmak yani negativ tarafi, Dogrumu?, yanlismi ?,belirlemek size düser,Diyelim ki benim sadece yalan yani gercek olmayan olayi buraya eklemem ile Birbirinize Düsecekseniz Akp li olmayin,demek istedigim ekledigim konularin Dogrulugunu arastirin,körü körüne birsey in pesinden giderseniz siz daha coook Birbirlerinize düsersiniz :-\
toz pembe gören sensin arkadaş...kimse burda birbirine düşmez....ne de partimize...biz eksikliğini söyleyebiliyorsak teşekkür etmelisin ....ve herşey iyi olacak...inş...
faruk_09
02-27-2008, 23:59
Bende bir Eğitim Fakultesi mezunu bir Öğretmen olarak Devletimizin Ülke şartlarında şuan yapılması gerekeni en iyi bir şekilde yapmaktadır diyorum... Bence eğitim kalitesini artırmak için Okulların takibini Okul Aile birlikleri başta olmak üzere; Öğrenci Velilerimiz iyi takip yapmalıdırlar... Çünki Okul Velilerinin eğitim seviyeleri ne kadar yüksekse o okul o kadar fazla başarı yakalıyor...
toz pembe gören sensin arkadaş...kimse burda birbirine düşmez....ne de partimize...biz eksikliğini söyleyebiliyorsak teşekkür etmelisin ....ve herşey iyi olacak...inş...
neyi toz pembe görüyorum?,pembe degilde siyah görüyorum ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.