Orijinalini görmek için tıklayınız : Balık Ayhan AK Parti’den Aday
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/balik_ayhan_ak_partiden_aday.jpg
İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Semih Makaracı yaptığı yazılı açıklamada, federasyona bağlı 27 derneğin genel isteği ile gurur duyduğu Roman kimliğini gizlememiş ve toplumun sevgisini kazanmış bir sanatçı olan Ayhan Küçükboyacı'nın, TBMM'de Romanlar'ı temsil edebilmek amacıyla aday adayı olduğunu bildirdi.
''Balık Ayhan''ın 14 Mart Pazartesi günü adaylık başvurusunu yapacağını vurgulayan Makaracı, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin üyelerinin de destek vermek amacıyla başvuru sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde olacaklarını belirtti.
ROMANLARDAN TAM DESTEK
Makaracı, ''Balık Ayhan''ı başvurusu sırasında yalnız bırakmayacak olan Romanlar'ın kalabalık ve coşkulu bir şekilde ve çalgılar eşliğinde parti il binasında buluşacaklarını kaydetti.
Bu adaylık başvurusunun Roman açılımının devamı olduğunu belirten Makaracı, Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar sadece seçme hakkını kullanan Romanlar'ın bundan sonra seçilme hakkını da kullanacaklarına işaret etti.
TBMM'de bir Roman temsilcinin olması gerektiğine inandıklarını belirten Semih Makaracı, açıklamasında ''Ne olursa olsun, Meclis'te de bir Roman olsun'' görüşünü ifade etti.
Kaynak (http://www.ensonhaber.com/balik-ayhan-ak-partiden-aday-2011-03-12.html)
Cihan_ŞümuL
03-12-2011, 16:38
güzel...
yakışır...
Ablacığım bu 'yakısır' ironi değildi değil mi? :)
Sadece merak ettim
Cihan_ŞümuL
03-12-2011, 18:22
Balık ayhanın vekil olmasına karşıyım dersem...:)::)
Hüdaverdi
03-12-2011, 18:42
Hangi okuldan mezun ?
Öyle bir konu ki; aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. En iyisi hayırlı olsun demek.
İntifada
03-12-2011, 20:10
güzel...
yakışır...
güzel değil
yakışmaz
sen ironi yaptın ben normalini söylim...
Kıyıları chp'nin elinden almak için yapılmış bir hamleyse,başarısız olacak bence :p
Özgür Çağrı
03-12-2011, 20:56
Olsun be koskoca meclise bir romanı fazla görmeyin ..
Umarım seçilir :)
Balık ayhanın vekil olmasına karşıyım dersem...:)::)
Saygı duyarız tabi görüşünüze :)
Öyle bir konu ki; aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. En iyisi hayırlı olsun demek.
Aynı fikirdeyim. Hayırlısı..
hadi arkadaslar söyleyin, cekinmeyin koskoca ak parti nasil bir cingeneyi! aday gösterir, bize hic yakisir mi..
yada bir calgici parcasinin ne isi olur milletvekilligiyle degil mi..
sonuna kadar destekliyorum balik ayhanin adayligini madem romanlar ülkemizin bir gercegi o halde bu insanlari görmezden gelmek, sorunlarini gözardi etmek olmaz o acidan bir roman temsilcisinin mecliste bulunmasindan gurur duyarim..
he bu balik ayhan olur yada herhangi birisi farketmez ama Allah askina birileri bana söylermi balik ayhanin ne kötülügünü gördünüz, ne eksigini gördünüz yada onu ne kadar yakindan taniyorsunuz!..
ah su önyargilarimiz yok mu acikcasi partimiz ermeni adayda gösterse eyvallah derim bu isler öyle dislamakla olmuyor..
yok öyle yapacaksak bizim mhp ve bdp den farkimiz nedir birisi aciklayabilir mi!..
Yok mavera abi bende kısmen karşıyım ama dediğin sebepten değil.
Ben ak partiyi sanki burjuvalaşıyor diye görüyorum.
Acaba Adnan Menderes'te ters tepti bizde de ters teper mi? diye korkuyorum.
Brükratların hepsi siyasete atıldı.
Sanki halk meclisi olmaktan çıktıda bir nevi ayanlar meclisi oldu.
Ben desteklemiyorum ama onları almamakta büyük hata olur orasıda ayrı mevzu.
Girsin kürdüde girsin meclise ki muhakkak girmeli ama giren bir mahsun kırmızıgül falan olmasın.
Onlar sanatını yapsınlar derim.Ki sanat benim gözümde siyasetten çok öte gelir.
Ha keza balık ayhan içinde geçerli.
Öne sürsünler bir lider ama onun bir siyasi karekteri olsun sanatçı değil.
Şimdi Allah aşkına o adam çıkıp orada şarkı mı söyleyecek?
Hayır siyaset yapacak.Kaç tane anayasa maddesi biliyor.
İktisattan kaç tane terim biliyor?
Şu ülkenin siyaseti her geçen gün sadece popularizm kazanıyor.
Böyle giderse ressamlar,yazarlar,şairler,brükratlar meclisi olacak.
o zaman senin mantiginla yakalsirsak siyaseti sadece siyaset mezunlari yapsin..
balik ayhan ne mi yapar gider kültür bakani olur, gider turizm bakani olur, gider kültür komisyonunda yer alir!..
bürokrasiye gelince o her istifa eden aday olacak diye bir kaide yok.. bakiniz istifa edenlerin yarisi millet bayramda görsün diye istifa ediyor ki keza aday adaylarinin coguda ak partiye niye aday oluyor eger ak parti yine tek basina aday olursa bizde safimizi belli edelim diye düsünüyorlar..
tamam ak partinin kirmizi cizgileri var eyvallah ama ak partiyi salt bir görüsede baglamayalim yani parti kimligini koruyup, zenginlikleride ayrisma degil bütünlüsme unusuru olarak görebilir!..
balik ayhanin romanlari ne kadar temsil ettigini tartisalim ama onun roman olmasindan dolayi burun kiviranlari, agiz bükenleri irkci olarak gördügümüde belirtmek isterim..
tabiki isi ehline verecegiz ama bakiniz ne diyoruz milletvekili yani bizlerin vekili o halde romanlarda bu milletin bir parcasiysa onlarinda vekili olmaliki roman dernekleride balik ayhanin adayligini destekliyor ve temsilci olarak görmek istiyorsa gerisi partinin gerekli kurumlarina düser yani degerlendirirler eger uygun görürlerse aday yaparlar..
bu partide ne cömezler, mumcular,emin sirinler, senerler, baesgiogullari görev aldi balik ayhan alsa cok mu!
meclise ontane balık ayhan girsin en azından memlekete zararları yok polise taş atmıyorlar !
önemli olan orda romanın olup olmaması değil...
olmasın demiyorum fakat bu balık ayhan olmamalı...
daha bilinçli biri olmalı...olmalıki gerçekten romen halkının isteklerini yansıtsın...sıft sanatçı diye seçilmesi saçma....serseniz seçilme sebebi romen sanatçı olması değil...peki ne??
Ruh-i zar
03-13-2011, 01:56
Roman olup olmaması umrumda değil.
Ama daha 'ağır' duruşlu birini aday gösterselermiş keşke..
Sanatçıların siyasete soyunmasını hep komik bulmuşumdur..
Geçen televizyonda biri(ismini hatırlamıyorum)
''iki karetta kaplumbağa için koca kumsalı kapatıyolar.Seçilmiş olsam ilk işim o kumsala otel dikip turizme katkı sağlamak olacak demişti''. Gelde gülme..:)
Ses getirsin diye düşündüklerinden 'Balık Ayhan'ı ' tercih ettiklerini zannediyorum..
arkadaşlar daha aday adayları yeni kayıt oluyorlar acele etmeyin belki listeye giremeyecek..
Cihan_ŞümuL
03-13-2011, 02:22
arkadaşlar daha aday adayları yeni kayıt oluyorlar acele etmeyin belki listeye giremeyecek..
evet dogru...:güzel:
Ruh-i zar
03-13-2011, 02:26
Farkındayız elbet.
Ona göre yorum yapıyoruz..
Listeye girmeyecek olsa bile insanların yorumlarının değişeceğini sanmıyorum.
Yok ne gerek var şimdiden derseniz; 'aday adayı' olmasınında herhangi bir haber değeri taşımaması gerekirdi o vakit..
EpiVaTeS
03-13-2011, 02:28
eli kolu sağlamsa aday olabilir mahsuru yok...
Özgür Çağrı
03-13-2011, 11:08
Mecliste sanatçı olacak sporcu olacak her etnik gruba mensup insanlar olacak mezhep temsilcileri olacak din temsilcileri olacak. Orası Türkiye millet meclisi. Halkı temsil eden bir meclis. Beni yansıtmadıktan sonra yaşamı yansıtmadıktan sonra meclisin ne faydası var. Halkla bütünleşen halkın çocuklarının olduğu bir meclis olmalı. O zaman bütün sbflileri koyalım meclise avel avel bürokratik çalışsın meclis ! Yok ya uzaylılar gibi görülür vekiller işte ...
Böyle bürokratların kalkıp aday olmasından nefret ediyorum. Biraz halka inin yahu bir zabıta temsilcisi bir elektrikçi temsilcisini bir öğrenci temsilcisini meclise alın .
hadi arkadaslar söyleyin, cekinmeyin koskoca ak parti nasil bir cingeneyi! aday gösterir, bize hic yakisir mi..
yada bir calgici parcasinin ne isi olur milletvekilligiyle degil mi..
sonuna kadar destekliyorum balik ayhanin adayligini madem romanlar ülkemizin bir gercegi o halde bu insanlari görmezden gelmek, sorunlarini gözardi etmek olmaz o acidan bir roman temsilcisinin mecliste bulunmasindan gurur duyarim..
Yani ülkemizde romanlar diye bir azınlık var. Bu azınlığı da temsil edecek bir romanın meclise mi girmesi gerekiyor?
Eğer romanları romanlar, Kürtleri Kürtler, Lazları Lazlar, Çerkezleri Çerkezler... temsil eder diye bir zihniyeti bu milletin ruhuna yerleştirirsek, Türkiye'nin temelini kendi elimizle dinamitlemiş oluruz.
550 vekilin tamamı, ister Kürt olsun, ister Laz olsun, isterse Çerkez. Bu ülkeye layığıyla hizmet ettikten sonra, 75 milyon insanımızı kucakladıktan sonra bunun ne önemi var? Yoksa meclisin etnik kökenini araştırıp, "44 vekil Çerkezleri, 20 vekil Kürtleri, 1 vekil Romanları..." mı temsil ediyor diyeceğiz?
Balık Ayhan'ın etnik kökeninin benim ve diğer arkadaşlarım için zerre önemi yoktur. B. Ayhan ister ortasyadan gelmiş Türk oğlu Türk olsun. Yine düşüncemiz değişmez. Bizim için önemli olan milletvekili olarak bu ülkeye ne kadar hizmet edeceğidir? Kapasitesinin buna ne kadar yeterli olduğudur.
iste öyle olmuyor esref kardesim.. bu isler hep lafta kaliyor ayni türk, kürt kardestir gibi!..
romanlar göcebe yasiyor,cingene diye dislaniyor, ikinci sinif insan muamelesi görülüyor, en son ispartada oldugu gibi saldiriya ugruyor peki bu 550 halkin milletvekili bu konulara ne kadar egiliyor..
Allahi var ak parti roman acilimi diyerek onlarin haklarini iyilesitirdi ama sorunlarin yerinde tespiti acisindan, daha ivedilikle cözümü acisindan roman birinin mecliste bulunmasi gerekir..
bakiniz milleti millet yapan o etnik grublarin birlesgenidir yani siz kürtsüz, kürt sorununu alevisiz, alevi sorununu yada romansiz roman sorununu cözemezsiniz..
o mantikla bakarsaniz ben yabanci bir ülkede yasiyorum ve buradaki meclise türk kökenli birisi göndermek icin yirtiniyoruz peki neden?
bence bu etnik kökenlerin dile getirilmesi asla bölücülük degil aksine zenginlikdir ki basbakanimizda her konusmasinda bunu dile getiriyor..
bana kalsa alevi, ermeni, rum milletvekilide olsun illa bizim partiden olacak degil diger partilerdende olmali..
madem orasi milletin meclisi o halde yönetimdede adil olunmalidir evet orada milletvekilleri herkesin milletvekili ama özünde bölge milletvekilidir yani sakarya milletvekili önce sakaryanin sorunlarindan sorumludur..
ayni sekilde belediye baskanligi secimlerinde, milletvekili secimlerinde hemsehriciligide es gecemeyiz yani istanbulun bilmem neresinde sivaslilar, trabzonlular, malatyalilar cok iste surada aleviler fazla, burada erzurumlular yogun mesela bursada bir artvin hegomanyasi vardirki gösterilen adaylar bile cogunlukta artvinlidir..
Velhasil kelam güzel kardesim madem bir milletiz, madem biriz, diriz o halde temsildede adil oldugumuzu gösterilmi o zaman o millet kavraminin ici dolmus oldugunu görelim!..
eli kolu sağlamsa aday olabilir mahsuru yok...
artniyetime ver abicim..gerci dayisi lokman ayva olan birinin özürlü birinin milletvekilligine sicak bakmamasini düsünmek ancak benim gibi artniyetli birinin düsünecegi birseydir ama yinede o manaya cekilecek söylemlerden cekinmek gerekir abicim ;)..
EpiVaTeS
03-13-2011, 14:46
artniyetime ver abicim..gerci dayisi lokman ayva olan birinin özürlü birinin milletvekilligine sicak bakmamasini düsünmek ancak benim gibi artniyetli birinin düsünecegi birseydir ama yinede o manaya cekilecek söylemlerden cekinmek gerekir abicim ;)..
Bişeyide yanlış anlama...
Ben orada Balık Ayhan'a destek vermek için söyledim...
Elden koldan bahsettiğim o bu diye ayrım yapılmaması içindir...:)
seni bir tek ben anliyorum bende yanlis anliyorum :)
Başbakan ERDOĞAN'ın Vekil Elemede 6 Kriteri (http://www.akpartiforum.com/basbakan-erdoganin-vekil-elemede-6-kriteri-t145459.html)
iste öyle olmuyor esref kardesim.. bu isler hep lafta kaliyor ayni türk, kürt kardestir gibi!..
romanlar göcebe yasiyor,cingene diye dislaniyor, ikinci sinif insan muamelesi görülüyor, en son ispartada oldugu gibi saldiriya ugruyor peki bu 550 halkin milletvekili bu konulara ne kadar egiliyor..
Allahi var ak parti roman acilimi diyerek onlarin haklarini iyilesitirdi ama sorunlarin yerinde tespiti acisindan, daha ivedilikle cözümü acisindan roman birinin mecliste bulunmasi gerekir..
bakiniz milleti millet yapan o etnik grublarin birlesgenidir yani siz kürtsüz, kürt sorununu alevisiz, alevi sorununu yada romansiz roman sorununu cözemezsiniz..
o mantikla bakarsaniz ben yabanci bir ülkede yasiyorum ve buradaki meclise türk kökenli birisi göndermek icin yirtiniyoruz peki neden?
bence bu etnik kökenlerin dile getirilmesi asla bölücülük degil aksine zenginlikdir ki basbakanimizda her konusmasinda bunu dile getiriyor..
bana kalsa alevi, ermeni, rum milletvekilide olsun illa bizim partiden olacak degil diger partilerdende olmali..
madem orasi milletin meclisi o halde yönetimdede adil olunmalidir evet orada milletvekilleri herkesin milletvekili ama özünde bölge milletvekilidir yani sakarya milletvekili önce sakaryanin sorunlarindan sorumludur..
ayni sekilde belediye baskanligi secimlerinde, milletvekili secimlerinde hemsehriciligide es gecemeyiz yani istanbulun bilmem neresinde sivaslilar, trabzonlular, malatyalilar cok iste surada aleviler fazla, burada erzurumlular yogun mesela bursada bir artvin hegomanyasi vardirki gösterilen adaylar bile cogunlukta artvinlidir..
Velhasil kelam güzel kardesim madem bir milletiz, madem biriz, diriz o halde temsildede adil oldugumuzu gösterilmi o zaman o millet kavraminin ici dolmus oldugunu görelim!..
Çalıştığın şirkette sanırım üst düzey bir çalışansın Mavera. Belki de patronsun, iş yeri sahibisin. Peki sen şirketinin başına Balık Ayhan'ı getirir misin? Ya da "şirketimde roman çalışanlar da var" diyerek Balık Ayhan'ı personel müdürü olarak işe alır mısın?
Ben almam. Bu adam belki roman kardeşlerimizi iyi tanıyor olabilir. Ama kapasitesi yönetici olmaya yetmez. Ben iş yerimi emanet etmeyeceğim bir insana, koskoca bir ülkeyi, bir kültür bakanlığını nasıl emanet edeyim?
Balık Ayhan roman kardeşlerimizi kültürel olarak biliyorsa, Kültür Bakanımız bir çalışma yapar. Balık Ayhan'dan ve diğer romanlardan destek alır. Bu kapsamda bir çalışma başlatır. Zaten bildiğim kadarıyla bir roman açılımı da var.
EpiVaTeS
03-13-2011, 15:41
Çalıştığın şirkette sanırım üst düzey bir çalışansın Mavera. Belki de patronsun, iş yeri sahibisin. Peki sen şirketinin başına Balık Ayhan'ı getirir misin? Ya da "şirketimde roman çalışanlar da var" diyerek Balık Ayhan'ı personel müdürü olarak işe alır mısın?
Ben almam. Bu adam belki roman kardeşlerimizi iyi tanıyor olabilir. Ama kapasitesi yönetici olmaya yetmez. Ben iş yerimi emanet etmeyeceğim bir insana, koskoca bir ülkeyi, bir kültür bakanlığını nasıl emanet edeyim?
Balık Ayhan roman kardeşlerimizi kültürel olarak biliyorsa, Kültür Bakanımız bir çalışma yapar. Balık Ayhan'dan ve diğer romanlardan destek alır. Bu kapsamda bir çalışma başlatır. Zaten bildiğim kadarıyla bir roman açılımı da var.
Balık Ayhan'a kadar mecliste bir ton boşbeşik adam var...
Hele bizim partide tonla binlerce...
iki lafı bir araya getiremeyen sırf cebi için ak partide olanlar var...
En güzeli...
Teşkilat seçimi...
onuda pek dikkate almıyorlar...
bakmayın alıyoruz dediklerine...:)
Mavera abi söylediklerine kısmen katılıyorum ve kısmen katılmıyorum.
Zaten aday adayını ırkından meşrebinden renginden vs dolayı istemen bir kişinin ak partide olması absürd.
Bu ülkede kürt diyince azımsanmayacak kadar büyük bir güruhun aklına pasif terörist gelince ak partinin en üst kademelerinde görev alıyorlar.
Romanında lazında çerkezinde hepsinin başımızın üstünde yeri var ona söz yok zaten.
Fakat siyaseti siyaset ehli yapmalı diyorum hala.
Siyaset ehli diyince illa aklımıza da Siyasal bilgiler fakültesi gelmemeli bu kadar dar bir alana sığdırmak olmaz.
Siyasi bir kimliği olan kendini geliştirmiş insanlardır o konuda kastım.
Forumdan bir örnek vereyim.
Bu gün bir yalçın karaca gider aday olur desteklerim.
Çünkü Siyasi bir kimliği var kendini geliştirmiş.
Belki belgesi yok ama işi biliyor.
Fakat balık ayhan bir sanatçı..
Ben o adam adına zerre bir siyasi husus duymadım böyle vekil olmaz benim gözümde.
Ha balık ayhan girerse bence ak partinin %50 vekilinden daha yararlı olur.
Ak Partinin alt milletvekillerinde zaten tıkırtı yok ki.
Bir 40 tane kendini geliştirmiş adam var zaten millette onlara oy veriyor.
Sorsan bende sana Ak Partinin Diyarbakır milletvekillerinden sadece birinin adını söyleyebilirim.
Diğerleri ölü mü sağ mı belli değil.İki kelime bir araya getiremeyen insanlar dolu.
Bence Ak Parti hiç iyi bir yolda değil.
İşin cırkı çıkmaya başladı.
Bu seçimde Ak Parti götürecek kesin ama ondan sonra açık söylemek gerekir büyük muamma.
Zaten başbakanımızın son genel seçimi.Artık başbakan olamayacak.
Artık balık ayhanda çıkar enstrümanıyla habertürkte siyasi tartışma yapar.
Artık notalarımı tartışırlar uluslar arası ilişkiler mi yoksa roman kültürü mü orasında onlar karar verirler.
Ve meclisimiz sanki modern ayanlar meclisi oluyor.
Parayı bulan arkası sağlam olan siyasete atılıyor.
Siyaseti bildiğinden mi? Zerre siyasi bilgisi yok.Stalin kim desen bizim bakkalcının internetteki mahlası der.
Dava aşkından mı? Adamın tek davası var nefsini tatmin etmek.
Maksat bende gireyim arkamı sağlama alayım.
Hem elime imkan doğacak fena güç elde ederim.Gücümü dörde katlarım mantığı var.
Ak Partide farklı bir yolda değil.
Pasif ve aktif olan tanıdıklar epeyce var duyuyoruz.
Trilyonlar kapışılıyor havada.
Şu anda il binasında dönen paraya bile yürek dayanmıyor.
EpiVaTeS
03-13-2011, 15:49
Forumdan bir örnek vereyim.
Bu gün bir yalçın karaca gider aday olur desteklerim.
Çünkü Siyasi bir kimliği var kendini geliştirmiş.
Belki belgesi yok ama işi biliyor.
adam nurcu olm kesin seçilir...;D
Parasıda var ALLAH daha çok versin...
Amma bu forumdan kimse meclise giremez...
Bu kafa ile...
Meclise girmek için az yırtık olacan...
Cebinde paran olacak ki...
Vekil olunca katınca götüresin...:)
Sonra Tayyip Erdoğan'a çok yalakalık edicen...
Ses çıkartmıcan...
Gerisi tamamdır...:)
Bu kafa ile...
Ses çıkartmıcan...
vekil olunca odama geleceksin aga bana bir is ayarla diyeceksin ama sana sirtimi dönecegim ve seni tanimayacagim dostum :)
EpiVaTeS
03-13-2011, 16:12
gitseydim dayıma giderdim ben...;;)
madem olaya ticari boyuttan baktin bende söyle aciklayim burada bir cok isyeri var patron türk düsmanidir ama isyerinde türkleri calistirir peki neden?
cünkü türkler potansiyel müsteridir yani bir nevi arz, talep meselesidir ayni sekilde istanbulda istanbullu yoktur o acidan sehirler yarisir iste su bölgede karadenizli adaylar, surada dogulu adaylar, surada romanlar, surada bosnaklar, surada bulgar göcmenleri öne cikar..
bakiniz balik ayhanin ehil olup, olmadigini tartisalim ama onlardan temsilci olmasinida mazur görelim..
ayrica kimdir bu balik ayhan ben pek tanimam, etmem ama bana su mecliste yer alanlarda eksisini yada artisini sayin yok vekil olacak ehilde degilse bilmem kac tane roman dernegi neden baska bir aday degilde onu cikarmislar.
madem onlar gelmis ya bizim adayimiz bu, destekliyoruz demis bizde bir bakalim, inceleyelim isimize gelirse aday yapalim sonucta herkesin bir sansa ihtiyaci vardir..
sirf roman oldugu icin aday gösterilmecekdir, mülakata tabi tutulacak bakalim projesi nedir, hedefleri nedir, partimizle ne kadar uyusuyor isimize gelirse aday gösteririz, gelmezse isimize bakariz!..
gitseydim dayıma giderdim ben...;;)
bilmem artik.. dedigim gibi hic yanima ugrama :)
bardakcı
03-13-2011, 17:49
ya olamaz yaa..neyse sukut etmeli bazen:)
Bu kafa ile...
Ses çıkartmıcan...
Yorumuna katılıyorum.
Ak Parti her geçen gün gözümden düşüyor açık söylemek gerekirse.
4 sayfa yorum. Sonuç?
Geçmiş olsun Balık Ayhan.
İntifada
04-11-2011, 21:10
güzel değil
yakışmaz
sen ironi yaptın ben normalini söylim...
teşekkürler ak parti bunu bize yapmadığın için ;D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.