Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan bu konuda neden birşey yapmıyor?
Terennüm
03-15-2011, 19:30
Ülkemizde dünyanın en pahalı akaryatını kullanıyoruz...Hükümet de akaryakıt fiyatlarının dünyada ki petrol artışından kaynaklandığını,vergi oranlarında da indirime gidemeyeceklerini söylüyor...Dağıtım şirletleri de zaten en düşük marjdan kar ettiklerini söylüyorlar...ortada çift taraflı bir üç maymun sahnesi oynanıyor..hükümet toplayamadığı vergileri ve bütçe açıklarını akaryattaki tatlı vergi oranlarıylamı dengeliyor...geçen yıllarda petrolün varil fiyatı 140dolara kadar yükselmişti...şuan 110 dolar civarında ama biz şuan 140 dolarlık zamankinden çok daha yüksek bir fiyatla depomuza akaryakıt alıyoruz..motorindede kırsal motorini kaldırarak gizli bir zam oldu bilmem farkındamısınız?
Hükümetin akaryakıt politikasını protesto ediyorum...
İntifada
03-15-2011, 19:41
kesinlikle haklısınız...
geçen halısahaya bizi götüren şöför isyan etti...
adam 50 liraya 15 litre bile yükletemiyor...
devlet anlaşılan artan otomotiv satışının tamamlayıcı malı olan benzinin fiyatını arttırarak gelir katlamaya çalışıyor...
belki hükümetin korkusu yapılacak bir düzenlemenin seçim ekonomisi olarak gösterilmesidir bilemiyorum...
BlueMoon
03-15-2011, 19:54
adem abim sonuna kadar katılıyorum
daha yeni araç aldım hemde dizel olmasına rağmen kontağa basmaya korkuyorum
çok pahalı ya normal değil yani. buna bir çözüm bulmak gerek. hükümetten kalıcı projeler bekliyorum bu konuda
Hükümeti destekliyoruz fakat gözü kapalı değil... Akaryakıt fiyatları insanı pes ettiriyor. Bu kadar vergi yükü olur mu ?. Acilen el atılması lazım. Başbakanımızında birşeyler söyleme vakti geldi. Çünkü hepimizi ilgilendiren bir konu..
Hüdaverdi
03-15-2011, 22:57
Geçen arkadaşla bizim arabayla yola çıktık baktık ki benzin yok.
Dizel bizim araç.
Ula para da yok cepte ;D Birleştirdik 10 lira çıktı.
Benzinliğe girmedne kavgaya tutuştuk 'sen ver hayır sen ver ben vermem' falan.
Girdik benzinliğe hala araç içinde kavga ediyoruz 'sen ver yok ben vermem' falan.
Eee 10 liraya alınmaz ki hacım,adam pompayı soktuğu gibi çıkardı depodan ;D
El yakıyor.
Zaten sürmüyorum arabayı.
Kendini yakmak isteyenler artık benzin değil,tiner falan kullanacak ;D
Ülkemizde dünyanın en pahalı akaryatını kullanıyoruz...Hükümet de akaryakıt fiyatlarının dünyada ki petrol artışından kaynaklandığını,vergi oranlarında da indirime gidemeyeceklerini söylüyor...Dağıtım şirletleri de zaten en düşük marjdan kar ettiklerini söylüyorlar...ortada çift taraflı bir üç maymun sahnesi oynanıyor..hükümet toplayamadığı vergileri ve bütçe açıklarını akaryattaki tatlı vergi oranlarıylamı dengeliyor...geçen yıllarda petrolün varil fiyatı 140dolara kadar yükselmişti...şuan 110 dolar civarında ama biz şuan 140 dolarlık zamankinden çok daha yüksek bir fiyatla depomuza akaryakıt alıyoruz..motorindede kırsal motorini kaldırarak gizli bir zam oldu bilmem farkındamısınız?
Hükümetin akaryakıt politikasını protesto ediyorum...
başbakan bu konuda bir şey yapmamasının tek sebebi milleti en güzel soyma yolu bu olduğu içindir.veya millet engüzel ya iletişimde yada akaryakıtta devlet tarafından kazıklanıyor.
örnek petrolun varili 14o dolarken bizde benzin 3,3 lirayken 70 dolara düştüğü zaman 4 liraya çıktı.bu milleti soymak değilmi. nedersiniz.
Terennüm
03-20-2011, 16:17
başbakan bu konuda bir şey yapmamasının tek sebebi milleti en güzel soyma yolu bu olduğu içindir.veya millet engüzel ya iletişimde yada akaryakıtta devlet tarafından kazıklanıyor.
örnek petrolun varili 14o dolarken bizde benzin 3,3 lirayken 70 dolara düştüğü zaman 4 liraya çıktı.bu milleti soymak değilmi. nedersiniz.
adına ne derseniz deyin..sonuç olarak bu halka yapılan bir zulümdür...
Darbeci Çoban
03-20-2011, 21:21
Tarım
Askerlik
Akaryakıt
Neden bilmem ama bu konularda içimde bir ümit var.
Sosyal devlet olamamanın ceremesidir bunlar Üstat. Vergi sistemin hakkı ile icra edilemiyor bunun boşluğu en kolay olan akaryakıta yüklenilme ile aşılıyor. Temel vergilerde ak parti iktidarı ile üç beş kez düşme oldu sorun verginin çoğalması değil de , doların ve bir çok ülkedeki kargaşa ile varil fiyatlarının fırlaması ile alakalı ana bayilerin fiyatlarını artırması ile ikinci bayilerin bunu direk yansıtması ile halka yükleniliyor. Hükemetin bu konuda yapabileceği bir şey yok vergi değerlerinin yerini dolduracak başka kaynak bulurda vergilerden feregat edebilirse ne ala o da şimdki süreçte zor.
en yakın zamanda bir düzenleme yapılması gerekir..
bırakın arabayı motora binmeye korkar olduk...
zıvandan çıktı benzinin fiyatı...
Terennüm
03-20-2011, 23:33
Kusura bakmayın sevgili ukbacigim sosyal devlet anlayışı dış geciremediginiz holdinglerin vergilerini halktan cikarmaksa nerde sizin adalet anlayışınız diye sorarlar adama ....vergi kaçıranlara göz yumulan zamanında ödeme yapmayip ödül gibi aflarla ve taksit duzenlemeleriyLe odullendilip Hazine'nin kara deliklerini akaryakıttan kapatma zihniyetine isyan ediyorum....
Özgür Çağrı
03-20-2011, 23:40
Kusura bakmayın sevgili ukbacigim sosyal devlet anlayışı dış geciremediginiz holdinglerin vergilerini halktan cikarmaksa nerde sizin adalet anlayışınız diye sorarlar adama ....vergi kaçıranlara göz yumulan zamanında ödeme yapmayip ödül gibi aflarla ve taksit duzenlemeleriyLe odullendilip Hazine'nin kara deliklerini akaryakıttan kapatma zihniyetine isyan ediyorum....
doğru söylüyorsun abi sen söyle vallahi
aydın doğana af millete gelince laf
biz söyleyince tesiri olmuyor sen söyle bari abi sesimizi duyur :)
rizzelli
03-21-2011, 10:10
AK Parti'den önce 100 liralık benzinden 75 liralık vergi alınıyordu.8 sene boyunca düzenlemelerle şuan 61 liralık vergi alınıyor.Petrol doğalgaz gibi yüzde yüz ithal ettiğimiz enerji kaynakları , 50 milyarlık cari açığın 44 milyarını oluşturuyor.Yapılacak Nükleer santralden 10 tanesine sahip olsaydık enerji ihtiyacımızın sadece yüzde 30 unu karşılayabilecektik.Hızla büyüyen sanayii ve çok düşük enerji kaynaklarımız var iken bu vergilerin yüksek olması doğal .Petrol fiyatlarına hiçbir şekilde hükümetimiz müdahale edemiyor.
Akaryakıtta vergi düzenlemeisni hükümetimiz yaptı.Bunu en makul ölçülerde yapabildi yoksa ülkeye yapılan yatırımlar,ekonomiyi canlandıran hamleler 8 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşemezdi.
Siyaset Meydanı'nda Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in anlattıklarından aklımda kalanlar :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.