fatih kısaparmak balon baskılı balon Başınızı açın problem çözülsün! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başınızı açın problem çözülsün!

siyah gül 07
03-29-2010, 15:05
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, öğrencilere toplu taşıma indirim kartlarının başörtülü fotoğrafla verilmeyişini savundu.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uyduklarını söyleyen Kocaoğlu, Açık İlköğretim Okulu ve Açık Lise'de okuyan hanımların, başlarını açması durumunda problemin çözüleceğini ifade etti.

Partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımını savunduğu, "Kimsenin kılığı kıyafetiyle uğraşmıyoruz. Kıyafet üzerinden siyaset yapmıyoruz." dediği bir ortamda yıllardır öğrenci kartı için türbanlı fotoğraf kabul etmeyen Başkan Kocaoğlu, yasağı savundu. Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık icraatlarının değerlendirildiği basın toplantısında sorularıda cevaplandıran Kocaoğlu, CHP'nin bu konuda bir kararı bulunmadığını belirtti. Kocaoğlu, "Yürürlükte bulunan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'yle ilgili bir konudur. Üniversite ve lise öğrencileri zaten fotoğraflarını açık çektiriyor, kimliklerini alıyor. Sadece Açık Lise'de okuyan üç dört öğrenci, her sene bunu konu yapıyor ve gündeme alınıyor. Lisede başlığını çıkarıp fotoğraf çektiren hanım, dışarıdan lise bitirmede de bunu uygularsa bir problem kalmayacaktır." şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan indirimli elektronik ulaşım kartları, başörtülü vsikalık fotoğraf çektiren öğrencilere verilmiyor. Bu durumdan mağdur olan öğrenciler, CHP'nin halkın partisi zihniyetinin dışına çıktığını ve kendilerine çifte standart uygulandığını ifade ediyor. Haklarının gasp edildiğini belirten öğrenciler, "Belediye, ayrımcılık yapmadan bizlere de hizmet sunmalıdır. Bu, başörtümüze yapılan bir ayrımcılıktır." diyor. Üniversitelilerse belediyeyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma şekillerinin farklı olduğunu vurgulayarak, "Üniversitede bile böyle bir uygulama sözkonusu değil. Fotoğraflarımızın yönetmeliğe aykırı olduğunu söylüyorlar. Biz ESHOT'un içinde eğitim alacak değiliz. Bu uygulama sadece İzmir'de var." diye konuşuyor.

(CİHAN)

siyah gül 07
03-29-2010, 15:10
Allah aşkına bir adam hemde belediye başkanı nasıl çıkar ve başınızı açın sorun çözülsün der ?

Bu nasıl bir mantıktır başını kapatması için onların görüşüne kimsenin ihtiyacı olmadığını bilmez mi?

Ve ne haddinedirki Açın başınızı sorun kalmasın der??

Biz başımızı birileri aç dediğinde açacak olsaydık onların bize dediği koyun gibi güdülme tarifine uymazmıydık

Allah ın emri olan başörtümüze laf edilmesi ve bizim düşüncelerimizi basit gören böylesi insanları esefle kınıyorum

Ve onları asıl dönecek olduklarına havale ediyorum......

Erhan KARACA
03-29-2010, 15:26
Doğru Demiş.. Kendi zihniyeti kendi İdeolojisi.. Adamın kendisini yargılamak mantıksız.. ideolojisi öyle (: ve bu millet bu ideolojiye oy veriyor...

Ukbâ
03-29-2010, 16:04
Kafatasının içindeki et parcası ,vicdan ile ortak çalışmassa böyle asalak düşünceler ile insan sağlığını zorlar olur. Bu tür zavallı zihinler için dualarımızı eksik etmemek gerek.

eSsra
03-29-2010, 18:15
Şaşırtıcı bulmadım böylesi bir söylemi.Çarşaf açılımı yapmaya çalışan,aynı ideoloji ekseninde olan kişilerin çarşaf yırtması ile neticelenen düşünceye sahip bir siyasi anlayışın , kişinin inancına saygı duyması olasılıklar dışarısında.İnsanların gözlerine sokulurcasına sunulan bir gerçek işte; Ne oldukları gibi görünebilme şerefine nailler, nede göründükleri gibi olabilme..

BlueMoon
03-29-2010, 18:39
bu kadar ilkel bir düşünceye sahip olunmaz ki

EpiVaTeS
03-29-2010, 18:41
Siz kapatın...!!!
Öylesi daha kolay...

ALmi´
03-29-2010, 18:43
Şaşıran var mı ki aranızda ?!

BlueMoon
03-29-2010, 18:44
ben o düşünceye sahip olan zihniyetin değişebileceğini zannetmiyorum.

umarım değişirler...

eSsra
03-29-2010, 19:02
Siz kapatın...!!!
Öylesi daha kolay...

Affınıza sığınıyorum fakat konunun böylede çözümsenebileceği kanaatinde değilim.Benim başım örtülü değil.Fakat biliyorum ki islamın gereksinimi, Allah'ın emridir.Öte yandan başı örtülü insanıma uygulanan çifte standartın hayatım boyunca tasvip edilen hiçbir yanı olmadığına inandım.Aynı coğrafya da hüküm süren iki bireyden bir tanesi inancı sebebi ile en tabii hakkından mahrum kalmamalı..Umud ediyorum çözüm aranması gereken enn temel sorunlardan bir tanesi olarak tekrar vuku bulur.Fakat siz diye başkalaştırırsanız durumu bundan bende mi payıma düşeni almalıyım? İnançlıyım ve böylesi bir zulmün daimi karşıtıyım..Doğru olduğuna inandığım fikrin savunucusuyum fakat siz içerisinde bende mi bulunuyorum? Buna en gerçek çözümün; insani değerlerin önüne konulan setlerin ketlerin kaldırılması ile refaha ereceği kanaatindeyim..Aynı coğrafyada hüküm süren her birey eşit haklara sahiptir.Ne kimse birinin hakkına göz koyabilme lüksüne sahiptir, nede kimse birinin en tabii hakkını elinden alabilme...Birlik ve beraberlik temennisiyle.

çalıkuşu
03-29-2010, 19:15
artık sokaklarda bile yürütmeyecekler bu gidişle.
kafasının içindekilere bakmadan dışındakine takan bi zihniyet bu kadar olur...

EpiVaTeS
03-29-2010, 19:19
Affınıza sığınıyorum fakat konunun böylede çözümsenebileceği kanaatinde değilim.Benim başım örtülü değil.Fakat biliyorum ki islamın gereksinimi, Allah'ın emridir.Öte yandan başı örtülü insanıma uygulanan çifte standartın hayatım boyunca tasvip edilen hiçbir yanı olmadığına inandım.Aynı coğrafya da hüküm süren iki bireyden bir tanesi inancı sebebi ile en tabii hakkından mahrum kalmamalı..Umud ediyorum çözüm aranması gereken enn temel sorunlardan bir tanesi olarak tekrar vuku bulur.Fakat siz diye başkalaştırırsanız durumu bundan bende mi payıma düşeni almalıyım? İnançlıyım ve böylesi bir zulmün daimi karşıtıyım..Doğru olduğuna inandığım fikrin savunucusuyum fakat siz içerisinde bende mi bulunuyorum? Buna en gerçek çözümün; insani değerlerin önüne konulan setlerin ketlerin kaldırılması ile refaha ereceği kanaatindeyim..Aynı coğrafyada hüküm süren her birey eşit haklara sahiptir.Ne kimse birinin hakkına göz koyabilme lüksüne sahiptir, nede kimse birinin en tabii hakkını elinden alabilme...Birlik ve beraberlik temennisiyle.

Benimkisi zaten karamizah...=))
Olacağından değil...!!!

onurcan
03-29-2010, 19:52
insanları inancı gereği başını örtmesi en doğal kişilik hakkı olduğu gibi örtmeyenlerin de hakkına kimse müdahale etmemeli. insanlar kendi iradesi ile özgürlük çerçevesinde istediği gibi yaşama hakkına sahiptir ama gel görki üniversitelerde bu zulüm haline gelmiştir inancı gereği isteyen okuluna örtünerek gidebilmelidir ama malesef insanları sınıflandırmak hangi çağdayız dedirtiyor bunu yapan zihniyet belli ...

Mavera
03-29-2010, 23:12
izmirli arkadaslari tenzih ederek belirtmeliyim ki basbakanimizin "gavur izmir" den kasti böyle zatlardir..
Insanlarin inanclarina zerre kadar saygisi olmayan ve bu cagda hala daha sekilcilikle ugrasan bu zati muhteremler secim yaklasincada bol bol carsafa dolanirlar!..
Kendi kafalarina göre kararlar alan bu kisilerin amaclari ortami germektir! bu yaptigi insan haklarina, anayasa aykiridir..
Bir kisinin temel hakkini onun düsünceleri dolayisiyla kisitlamak dünyanin hic bir yerinde kabul edilemeyecek bir davranistir..
ancak kendilerince anayasayi yorumlayan bu zatlar uydurduklari "kamu alani" yalanina hergün yeni bir halka ekliyor ve kendi sig düsünceleriyle toplumu gruplara ayirmaya calisiyor..
Secim yaklasinda her taraflarindan "acilim" cikaran bu zatlarin acilimlarida kendileri gibi yalan, dolan!

Ukbâ
03-30-2010, 11:35
izmirli arkadaslari tenzih ederek belirtmeliyim ki basbakanimizin "gavur izmir" den kasti böyle zatlardir..
Insanlarin inanclarina zerre kadar saygisi olmayan ve bu cagda hala daha sekilcilikle ugrasan bu zati muhteremler secim yaklasincada bol bol carsafa dolanirlar!..
Kendi kafalarina göre kararlar alan bu kisilerin amaclari ortami germektir! bu yaptigi insan haklarina, anayasa aykiridir..
Bir kisinin temel hakkini onun düsünceleri dolayisiyla kisitlamak dünyanin hic bir yerinde kabul edilemeyecek bir davranistir..
ancak kendilerince anayasayi yorumlayan bu zatlar uydurduklari "kamu alani" yalanina hergün yeni bir halka ekliyor ve kendi sig düsünceleriyle toplumu gruplara ayirmaya calisiyor..
Secim yaklasinda her taraflarindan "acilim" cikaran bu zatlarin acilimlarida kendileri gibi yalan, dolan!

EyvaALLAH kardeş.:güzel:

Akl-ı Selim
03-30-2010, 11:52
Burada önemli olan karşılklı hak ve özgürlüklerin yaşanır kılınması bir ülkede farklı uygulama olmaz olmamalı,

Birinin özgürlüğü diğerinin mağduriyetiyle giderilemez.

Neden özgürlüklere saygı duymak bu kadar zor bu ülkede,tercihlere müdahale neden bu kadar kolay ve üzücü
Essra sözün bittiği yerde söz şimdi sizin temas ettiklerinizde teşekkürler..........

eSsra
03-30-2010, 13:11
Burada önemli olan karşılklı hak ve özgürlüklerin yaşanır kılınması bir ülkede farklı uygulama olmaz olmamalı,

Birinin özgürlüğü diğerinin mağduriyetiyle giderilemez.

Neden özgürlüklere saygı duymak bu kadar zor bu ülkede,tercihlere müdahale neden bu kadar kolay ve üzücü
Essra sözün bittiği yerde söz şimdi sizin temas ettiklerinizde teşekkürler..........

Ben teşekkür ediyorum.Böylesi beyinleri işgal eden, çıkılmaz bir yol gibi insanlığa aksettirilen bir zulmün analitiği sizin cümlelerinizde gizli aslında.''Birinin özgürlüğü diğerinin mağduriyetiyle giderilemez'' diyerek öylesine güzel özetlemişsini ki...Ve buna artı olarak eklemek istediğim, yapılan yanlışı dile getirmeye çalışır iken aynı yanlışa bizlerde düşmemeliyiz.Her birey kendi kararını verebilme yetisine sahip ise eğer; bizlere bu karara saygı duyup yaşam standartlarını alınan kararları doğrultusunda uygulamaktan başka hiçbirşey düşmez.Kimse bir başkasının yaşam alanını daraltamaz.Hele ki en gerekli gereksinim eğitimse, ve bu eğitim inançlarını görünümlerine aksettirmeleri sebebi ile sekteye uğratılıyorsa... Hakkın adaletine inanıyorlarsa eğer vebali ödenemez en derin zulmlerden birtanesidir yapılan..Gaflet uykusundan uyanan bir Türkiye dileklerimle..

Akl-ı Selim
03-30-2010, 13:52
Dileklerinize ve duanıza en içten duygularımla amiiiiinnn dder iken ; bu engin deryanın aramızda daim kalması için dua ediyorum......Sizde amiinnnnnn der misiniz.

siyah gül 07
03-30-2010, 14:20
Benim itirazım var
Biz hiç kimseyi başörtülü başı açık diye ayırt etmiyoruz.Arkadaş edinirken başı açıkmı kapalımı diye ayrım yapmıyoruz.Biz başörtülülerin birçok toplumda kabul görememe gibi bir ayrımcılığın içirisindeyiz Bu ülkede Başbakanın eşi bile başörtüsü nedeniyle bir kurumun kapısında kalıyorsa aslında söylenecek çokta bir şey yok.

Ancak benim itirazım farklı görüşe değil başörtülüyüz diye bize İranda yaşamamızı önerenlere.
Benim dedem bu ülke için Çanakkale de savaşmış ve gazi olarak dönmüşse kimse bana sen git özgürce başını örteceksen İranda yaşa diyemez, dememeli

Ben çalışmak istediğimde yada çalışmak zorunda kaldığımda görüşmemde sizinle çalışamayız kıyafet olarak uygun değilsiniz denmemeli

Benim itirazım biz Atatürkçüyüz diyerek Atatürk ün arkasına sığınıp ancak işine geldiğinde Atatürkçü olupta Biz başörtülü bayanları ikinci sınıf insan muamelesi yapıp bizi mağdur durumda bırakanlara itirazım

Sesimi duymayacaklarını biliyorum onlar duymak istemediklerine kulaklarını kapatırlar...

Ama olsun onlar itiraz etsin hiç önemli değil onlar için bizde ikinci sınıf insan olalım hiç soeun değil Rabbimin karşısındaki sınıf önemli bizim için

Rabbim başörtüsüne uzanan ellerin cezasını verecektir nasılsa..

Ukbâ
03-30-2010, 15:34
Acılar üzerine kurulmak istenen sistemler acı verdikleri insanların gözyaşlarında elbet birgün boğulacaklardır.

redyellow
03-30-2010, 16:59
Başınızı açın problem çözülsün!

Bunu söylemek ahlaksızlıktır, alçaklıktır.

Nokta.

Hakan Özkan
03-30-2010, 20:28
Bunu söylemek ahlaksızlıktır, alçaklıktır.

Nokta.

Hemde nasıl. İnsanlık onurunu hiçe sayan hazımsızlar elbet cezalarını çekecekler

Özgür Çağrı
03-30-2010, 20:41
Niye Şaşırıyoruz ?

Chp
İzmir
Başörtüsü yasağı

gayet normal geldi şahsen ..!

Hakan Özkan
03-30-2010, 20:43
Bölgesel ve kumsal yönü ile öyle Furkan kardeş sorun köhne zihniyetin bataklığı.

siyah gül 07
03-31-2010, 13:05
Biz onların bu yaptığına şaşırmıyoruz sadece bizim halkımız uyuyorsa onların uyanmasını istiyoruz cehape zihniyetinin seçim öncesi çarşaf açılımı yapıp seçim sonrası çarşaf yırtan bi zihniyet olduğunu biliyoruz sadece Atatürk ün arkasına sığınan bu zihniyete inanan halkımız insanı var malesef onların gerçekleri görmelerini

Ve kirli ellerin Başörtümüzden çekilmesini istiyoruz sadece
Çok şeymi bu isteğimiz :(

Feride
03-31-2010, 13:25
Biz onların bu yaptığına şaşırmıyoruz sadece bizim halkımız uyuyorsa onların uyanmasını istiyoruz cehape zihniyetinin seçim öncesi çarşaf açılımı yapıp seçim sonrası çarşaf yırtan bi zihniyet olduğunu biliyoruz sadece Atatürk ün arkasına sığınan bu zihniyete inanan halkımız insanı var malesef onların gerçekleri görmelerini

Ve kirli ellerin Başörtümüzden çekilmesini istiyoruz sadece
Çok şeymi bu isteğimiz :(

Çok şey mi istiyoruz..!! cümlesini duymak dahi ne kadar hazin geliyor bana..

Dini inançların, bu şekilde (sözde!) bir halk temsilcisi tarafından ayaklar altına alınması ne kadar trajik bir durum..

Bunlar başlarını yastığa koyunca rahat uyuyabiliyorlar mı acep. Gerçekten merak ediyorum. Rahat olmasalar yaparlar mı diyoruz mutlaka..Öyle evet..Göz göre göre insanların hakkını gaspedip, sonra da gayet rahat bir edayla başınızı açın, kurtulun!! diyebilenlerin nasıl bir halet, nasıl bir vicdan anlayışı içerisinde olduklarını anlayamıyorum..Anlamak da istemiyorum..

Allah hidayet versin demekle yetiniyorum.. Zira, bu zamana kadar ki bunca yürek feryadına kulak tıkayan bir zihniyete daha başka ne denilebilir ki..!

BlueMoon
03-31-2010, 15:02
başörtüsüne karşı çıkanların imanı da şüpheli.

daha düne kadar "islamcılık tehlikesi baş gösteriyor" diyenler bu zihniyetler değilmiydi ?

redyellow
03-31-2010, 16:43
başörtüsüne karşı çıkanların imanı da şüpheli.

daha düne kadar "islamcılık tehlikesi baş gösteriyor" diyenler bu zihniyetler değilmiydi ?

İNSANLIĞI DA ŞÜPHELİ...

Feride
03-31-2010, 18:35
Dünya değiştiği halde bizdeki aklı evvel olan yasakçı zihniyetin değişmemekte direnmesi sürekli dehşetengiz tavırlar sergilemesi vahşettir.Kanunsuz olduğu gibi keyfi noktalara sahip olan yasağın sık sık karşımıza çıkması üzüntü verici.

Yalnış olan bu uygulamayı ısrarla yürütmeye çalışanların vicdan balanslarında büyük hasar olduğunu düşünüyorum. Toplumun dokusuna büyük zarar veren bu tür olaylar farklı giyim , farklı anlayışların bir arada yaşama heyacanını katlettiğine günden güne bireylere sızan fitnenin başını çekebileceğine dikkat çekmek isterim.

Vicdan balanslarındaki hasarın büyük hem de çok büyük olduğu aşikâr..Çok güzel söyledin gerçekten..

İnşaAllah bu hasar, daha derin yaralara sebebiyet vermeden bir an evvel kapanır (hayırlısıyla)..