Orijinalini görmek için tıklayınız : Başka karakalem çalışmalarım
http://img208.imageshack.us/img208/5782/saitrdekler20nt3.jpg
http://img394.imageshack.us/img394/4411/15213lz0.jpg
http://img122.imageshack.us/img122/1428/saitmwr4.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/3330/grnt012osn.jpg
Eline, koluna sağlık kardeş. Ustalara taş çıkartırcasına çizmişsin. İnşallah muvaffak olursun.
Sait bey elinize sağlık sergilik resimler hepsi birbirinden güzel. Sizden bir ricam var eğer elinizde varsa en başdan aşama aşama kroki cıkarırken ve tonlamaya başlarken sonra aşama aşama resim varsa bana yollarmısınız. İnce detayları öğrenmek için.Benim çizgiler sert yumuşatınca görünmüyecek gibi geliyor.Busene Resim öğr. sınavına gircem yine.Elinizde varsa atarsanız cok sevinirim.
Tabiiki Turkuas neden olmasın ama bir şeye dikkat etmeni istiyorum ''tonlama vede perspektif'' tonlama yaparken siyahın koyuluğunu bulmak için illaki kalemi bastırıp taramaya gerek yok sadece resim yaparken objelere dikkat etmek gerek renkler nerde kullanılır ve ne şekilde çizim yapılır bunlara biraz dikkat edilip çokda eksiz çalışılırsa çok güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır başarılar...
Ak_Kelebek
05-13-2009, 10:52
Emeğinize ve kaleminize sağlık gerçekten hayranlıkla bakıyorum sanat eserlerinize. Ciddi bir çalışma yapıyormusnuz bilmiyorum ama eğer yapmıyorsanız yapmalısınız her bir resimin ayrı bir emeği var ve ne kadar değeri biçilmese de değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
AY IŞIĞI
05-13-2009, 10:53
Gerçekten çok profesyonel çalışmalar ellerinize sağlık.:)
Devamıda gelir inşallah..
Ak_Kelebek
05-13-2009, 10:53
[quote=turkuas;609021]Sait bey elinize sağlık sergilik resimler hepsi birbirinden güzel. Sizden bir ricam var eğer elinizde varsa en başdan aşama aşama kroki cıkarırken ve tonlamaya başlarken sonra aşama aşama resim varsa bana yollarmısınız. İnce detayları öğrenmek için.Benim çizgiler sert yumuşatınca görünmüyecek gibi geliyor.Busene Resim öğr. sınavına gircem yine.Elinizde varsa atarsanız cok sevinirim. mail:
Mail paylaşımı yasaktır ve sadece özelden verebilirsiniz arkadaşlar ;):güzel:
Çok güzel çalışmalar,tebrik ederim.
Supraliminal
05-13-2009, 12:33
Üstad harikasınız ama birşeyi merak ediyorum ,çalışmalarınıza bazı programlardan ayar yapıyor musunuz .
hayranlıkla çizdiğiniz resimlere baktım gerçekten çok güzel olmuş . paylaşım için teşekkürler devamını bekleriz inşallah.
"Beritan"
05-13-2009, 13:02
Çok çok çok çok güzel olmuş;1Emeğine kalemine sağlık...
Mail paylaşımı yasaktır ve sadece özelden verebilirsiniz arkadaşlar ;):güzel:
Kusuruma bakmayın bilmiyordum.
Sait bey sabırsızlıkla bekliyorum. Zahmet veriyorum ama mazur görün:)
Üstad harikasınız ama birşeyi merak ediyorum ,çalışmalarınıza bazı programlardan ayar yapıyor musunuz .
Hayır sevgili [O]bjektif çalışmalarım tamamıyla el emeğidir herhangi bir proğram yada başka bir yöntemle ayarlama yapmıyorum çünkü o zaman resmin sanatsal bir değeri kalmaz sadece tescil için isim yazdım sadece başbakanın resmine yazdım o kadar ayrıca bu tür ayarlamalara gerek yok çünkü bu resimlerimin çoğu bir saat yada iki saatlik çalışmalardır sadece başbakanın resmi üç saat falan sürdü o kadar
Arkadaşlar güzel yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim çok sağolun :)
Resimler harika kaleminize sağlık..:güzel:
Supraliminal
05-13-2009, 18:51
Hayır sevgili [O]bjektif çalışmalarım tamamıyla el emeğidir herhangi bir proğram yada başka bir yöntemle ayarlama yapmıyorum çünkü o zaman resmin sanatsal bir değeri kalmaz sadece tescil için isim yazdım sadece başbakanın resmine yazdım o kadar ayrıca bu tür ayarlamalara gerek yok çünkü bu resimlerimin çoğu bir saat yada iki saatlik çalışmalardır sadece başbakanın resmi üç saat falan sürdü o kadar
Arkadaşlar güzel yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim çok sağolun :)
Merakımı giderdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Gayet ustasınız bu işte elleriniz dert görmesin inşaAllah.
politikaci
05-13-2009, 19:07
Çok harikalar..
sayın ressam bir karakalem çalışmasına ilgi duran biir olarak,gölgelendirme hususunda bana söyleyebileceğiniz bir kaç püf nokta yada öneri gibi birşeyler varmıdır rica etsem :)
Çok harikalar..
sayın ressam bir karakalem çalışmasına ilgi duran biir olarak,gölgelendirme hususunda bana söyleyebileceğiniz bir kaç püf nokta yada öneri gibi birşeyler varmıdır rica etsem :)
Sevgili politikacı karakalemde gölgelendirme yapmak için bir çok yöntem vardır resim çizerken önce eksizi çizecen sonrada ışığı hangi yönden göstereceksen ışık almayan yerlere pamuklu bez ile yada selpak gibi yumuşak kağıtlarla yumuşak uclu kalemden bıçak yada falçatayla kömürü boş bir kağıdın üzerine rendelersin örn.selpak kağıdını yuvarlayıp ucu tıpkı kalem gibi sivriltip rendelediğin kalem tozuna sürterek gölgeleme yapacağın yere gölgenin koyuluğuna göre resime tatbik edersin ama sadece gölge olacak yerlere bunu yapmalısın.Yada direk kurşun kalemle tarama yoluyla gölge yapabilirsin bütün bu işlemler bittikten sonra çokda yumuşak olmayan orta sertlikte bir yağlı boya fırçasıyla gölgeleme dağılımı yapabilirsin tıpkı yağlıboya yapar gibi tabiiki ışık kullanmak içinde yumuşak bir silgiye ihtiyacın olacak (Yağlıboya fırçası demekle resim için kullanılan küçük fırça demek istedim) şimdilik kolay gelsin...
FarukARSLAN.
05-13-2009, 23:04
Elinize sağlık hoş olmuş herbiri.
Şöyle doğa resimleri (vb) olsa idi daha da bi can-ı gönülden tebrik ederdim..
Mâlum şu insan yüzü resmetme hep tartışılmıştır dinimizce ve caiz olmadığı hep ağırlıklı görüş olmuştur..
Yine de einize sağlık..:)
politikaci
05-13-2009, 23:10
Sevgili politikacı karakalemde gölgelendirme yapmak için bir çok yöntem vardır resim çizerken önce eksizi çizecen sonrada ışığı hangi yönden göstereceksen ışık almayan yerlere pamuklu bez ile yada selpak gibi yumuşak kağıtlarla yumuşak uclu kalemden bıçak yada falçatayla kömürü boş bir kağıdın üzerine rendelersin örn.selpak kağıdını yuvarlayıp ucu tıpkı kalem gibi sivriltip rendelediğin kalem tozuna sürterek gölgeleme yapacağın yere gölgenin koyuluğuna göre resime tatbik edersin ama sadece gölge olacak yerlere bunu yapmalısın.Yada direk kurşun kalemle tarama yoluyla gölge yapabilirsin bütün bu işlemler bittikten sonra çokda yumuşak olmayan orta sertlikte bir yağlı boya fırçasıyla gölgeleme dağılımı yapabilirsin tıpkı yağlıboya yapar gibi tabiiki ışık kullanmak içinde yumuşak bir silgiye ihtiyacın olacak (Yağlıboya fırçası demekle resim için kullanılan küçük fırça demek istedim) şimdilik kolay gelsin...
Çok teşekkür ederim :) Bu yolları bilmiyordum.,gölgelendirmeler kurşun kalemle direk boyandı çok kötü görünüyor :) Tekrar teşekkkürler ;1
Ressam kardeşim tam şanınıza yakışır bir adınız var :evet: çok güzel bu resimler ALLAH c.c emeğinizin karşılıklarını en kısa zamanda verir inşeALLAH c.c ve hedefinize ulaşırsınız...(+) :)
Benimde ilk defa duyguğum teknikler:) Hocam kalem fabercastel 2b-3b-8b kullanıyorum sizin tavsiyeniz varmı marka model? Faberlerde sürtünme cok oluyor.
Benimde ilk defa duyguğum teknikler:) Hocam kalem fabercastel 2b-3b-8b kullanıyorum sizin tavsiyeniz varmı marka model? Faberlerde sürtünme cok oluyor.
Sevgili Turkuas kullandığın kalemler karakalem resim için yeterli sayılır ama ben 0.5 uçlu kaleme 3b numaralı yumuşak uç bırakarak devamlı eksiz çalışıyorum ince detay çizmek için vede bazen bu kalemle elimdeki resimi bitiriyorum bile ama dedimya alternatif çok bence bol bol çizim ,taslak vede eksiz çiz tabiiki perspektif çok önemli birde boş kağıda pamuklu bez yada selpak mendille kalem tozunu sürterek yay sonrada yumuşak silgi ile çizim yap bol bol ışık çalış çünkü ışıkda çok önemli
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok tşk.ederim sağolun
Sevgili FarukARSLAN yorum için tşk.ediyorum çok sağol evet haklısın dinimizde resim yapmanın bir çok din adamının caiz görmediğini biliyorum ama yasak olduğunuda tam olarak söyleyebilen alim yada öyle bir karar yok ilahiyat profesörleri bunun kesinlikle haram olmadığını söylüyorlar bunun araştırmasını çok yaptım bu yüzden ben rahatım bu konuda duyarlılığınız için sizi tebrik ediyorum :)
Ressam kardeşim tam şanınıza yakışır bir adınız var :evet: çok güzel bu resimler ALLAH c.c emeğinizin karşılıklarını en kısa zamanda verir inşeALLAH c.c ve hedefinize ulaşırsınız...(+) :)
Çok teşekkür ederim Sevgili Gökmen Yüce Allah c.c bize verdiği bir çok özellik vede yetenek vardır Yüce Allaha ne kadar şükretsek azdır bu güzel duanız için çok tşk. ederim Yüce Allah c.c. hepimize yardımcı olsun tüm inananlara :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.