fatih kısaparmak balon baskılı balon Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!.

Özgür Çağrı
03-20-2011, 13:54
http://www.birikimhaber.com/image/haber/2011/03/20/Resim_1300609196.jpg

Müslüman Kadınlar`dan Başbakan Tayyip Erdoğan`a Samimiyet Testi!

Yıldız Ramazanoğlu, Sibel Eraslan, Hidayet Şefkatli Tuksal, Hilal Kaplan, Nihal Bengisu Karaca ve pek çok hanımın katılımıyla oluşturulan ve “Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi” adı altında bir araya gelen oluşum, yayımladıkları bildiride 12 Haziran seçimlerinde, siyasi partileri başörtülü kadınları üst sıralardan aday göstermeye çağırdı.

KA.DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) Yönetim Kurulu’ndan Nil Mutluer, gazeteci Ceyda Karan, sanatçı Yasemin Göksu gibi isimlerin de destek verdiği inisiyatif, milletvekili Merve Kavakçı’ya başörtülü bir kadın olduğu için “had bildirilmesinin” üzerinden 12 yıl geçtiği hatırlatarak “Bu 12 yıl içinde başörtülü kadınlar, 28 Şubat darbesinin de etkisiyle, eğitim, çalışma ve seçilme haklarının ellerinden alındığı, kamusal alan ilan edilen tüm mekanlardan, hastane ve mahkemelerden bile dışlandıkları uzun, acı ve sıkıntılarla dolu bir dönem yaşadılar. 12 yıl sonra artık, 28 Şubat sürecinin ülke barışına ve demokratikleşme sürecine verdiği zarar ortadadır ve bu süreç geniş kesimler tarafından kınanmaktadır” dendi.

Samimiyet testi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, diğer siyasi parti liderlerini de başörtülü adayları seçilebilecek sıralardan listelerde yer vermeye davet eden inisiyatif bildirilerini “Başörtülü kadınların aday adaylıklarını listelerin üst sıralarından adaylıklara çevirmeyen, temsiliyet haklarını talep etmek için bu seçim döneminde de beklemelerini salık veren tüm siyasi girişim ve partiler, bizlerin gözünde samimiyet ve itibarlarını kaybetmiş olacaklardır. Geçen seçim dönemlerinde, sivilleşme ve demokratikleşme konusundaki öncelikli hassasiyetimiz sebebiyle kayıtsız şartsız desteklediğimiz tüm siyasi partilere, bu seçim döneminde bir şart koşuyor ve uyarıyoruz: Başörtülü aday yoksa oy da yok!” sözleriyle bitirdi.

“İnisiyatifi ele aldık diyen” kadınlar, yarın basın toplantısı gerçekleştirecek.

İşte `Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!` İnisiyatifi`nin internet adresi:

http://basortuluadayyoksaoydayok.wordpress.com/

Hüdaverdi
03-20-2011, 14:13
Vız gelir tırıs gider.

Özgür Çağrı
03-20-2011, 14:14
Destek vermek lazım müslümanlar birleşip partiyi tehdit edelim ama tabi güçlü bir birlik gerek 3-5 kişiyle olacak iş değil .

EpiVaTeS
03-20-2011, 14:18
hilal kaplana uyus oluyorum ama haklı...

Cihan_ŞümuL
03-20-2011, 19:11
http://www.dunyagundemi.net/siyaset/aday-adayi-nilufer-demir-gerekirse-basimi-acarim-10415.html

aday adayı var ama...

:)

unnamed
03-20-2011, 20:12
bunlarin baska isi yokmu...
bir Ak Partili olarak mecliste turbanli gormek istemiyorum...
mumkunse kadin vekil gormek istemiyorum...
cubukcunun egitim sistemimizin agzina nasil okudugu ortadadir.

Eşref
03-20-2011, 20:44
Ak Partiye zarar verme amacı taşıyan popülist bir yaklaşım. Madem samimiyet testi yapacaklar, önce kendi samimiyetlerini sorgulasınlar. Ayrıca dinimizde bayanların yönetici, devlet idarecisi olması uygun mudur? Bu soruya da bir cevap versinler.

unnamed
03-20-2011, 20:48
Esref ustat diyor ya marka muslumanlari...
guzel bir ornek olabilirler...

Ukbâ
03-20-2011, 20:51
Aceleye ve fevri hareket etmeye gerek yok. Demokratik olgunluk yeşerdikce bu tarz sorunlar aşılacaktır. Hak denildiği vakit sadece bir kesimin hakkı diye yola cıkarsanız etkili olmaz sistemin beklentileri doldurulup özgürlük her kesim için olduğu sürece keyfilikten çıkacaktır.

Özgür Çağrı
03-20-2011, 20:52
Seni harcıyorlar Leyla…
Sen doktor olamazsın, çalışamazsın hastanede
Avukat olamazsın , müvekkilin olmaz
Sen, hep davalı, hep sanıksın
Yaz kızım diyen bir hakimin bile yok senin
Polis olamazsın , suçlusun, potansiyelsin
Vali olamazsın, kaymakam olamazsın
Memure olamazsın
Değil mi ki başında örtü var
Sen, nüfus dairesinde hizmetçi bile olamazsın
Milli sporcu olamazsın
Devlet sanatçısı asla
İl başkanı olamazsın
İlçe başkanı olamazsın
Belediye başkanı olamazsın.
Zaten biz mümin beyler
Sana layık görmeyiz böyle yerleri
Yerin apayrı bilirsin…
Ki, üç çocuk da yeter sana…
Sen asker olamazsın Leyla
Öğretmen olamazsın, öğrencilerin olamaz
Teroriste af çıkar, katile af çıkar
Fahişeye af çıkar
Pezevenge af çıkar
Sana çıkmaz
Sen okula giremezsin…
Güzel sanatlarda okumayazsın
Konservatuvara giremezsin
Tapu kadastroyu seçemezsin Leyla
Irak’ta bir milyon masumu katledenler
Filistin’de binlerce bebek katilleri
Meclise girer, uslu uslu dinlenir
Ayakta alkışlanır da
Sen girmeye kalkarsan
Haddini bildirirler Leyla

Özgür Çağrı
03-20-2011, 20:54
Ama leylalar elbet haklarını alacaklar eşşek gibi haklarını verecek devlet leylaların..

Mavera
03-20-2011, 20:55
populist bir yaklasim.. benim icin adayin basörtülü olmasi degil,ehil olmasi önemlidir..
sirf basörtülü diye bir aday gösterilmesine karsiyim!

Ukbâ
03-20-2011, 20:56
Furkan o saydıklarının olması zamanında fevri hareket edenlerin çok büyük sorumluluğu var gelecek yüzyılımızda aynı şeylerin olmaması için çok daha dikkatli hareket etmemiz lazım. Haklı olarak bir şeyleri isteyebilirsin ama sistemin o olgunluğa erişmiş değilse bunun yüksek tonda istenmesi haklarımızı uzun vadeli sorunlu olmasına vesile olur.

unnamed
03-20-2011, 20:57
bizim milletimiz sacma sapana dusunceleri baska birseyde degil...

Ukbâ
03-20-2011, 20:57
Ama leylalar elbet haklarını alacaklar eşşek gibi haklarını verecek devlet leylaların..

Leyla hakkını almak için akıllı hareket edecek , güçünü manevra sahasını bilecek yoksa başkasının hakkınıda uzun vadeli gasp ettiği için bir çok kişinin günahını alacaktır.:)

Eşref
03-20-2011, 21:02
populist bir yaklasim.. benim icin adayin basörtülü olmasi degil,ehil olmasi önemlidir..
sirf basörtülü diye bir aday gösterilmesine karsiyim!

Çok doğru bir yaklaşım. Şu da var ki Ak Parti baş örtülü bir aday göstermediği zaman, bu hanımlar bizi samimiyetsiz olarak mı gösterecekler? Baş örtüsü karşıtı mı ilan edecekler? Samimiyetimizi sorgulamak bunlara mı düşmüş?

Sadece Ak Partiyi zorda bırakmak için yapılmış bir hareket. Başbakanımız bu konularda, resimdeki bayanlardan eminim çok daha hassastır. Bundan zerre şüphesi olan, hiç samimiyet testleriyle uğraşmasın, gitsin samimi bulduklarına oy versin.

Özgür Çağrı
03-20-2011, 21:05
Ben başı açık örtülü davasını gütmüyorum ama 2011 yılında 8 yıllık ak parti iktidarında eğer başörtülü ablalarımız meclise giremeyecekse bize yazıklar olsun . Aday adayları listeleri oluşturuldu başörtülü ablalarımız başvuruyorlar haberleri geliyor elbet aday gösterileceklerdir seçileceklerdir haklarıdır.
Gösterilmezlerde yine korku senaryoları üzerinden kandırılırlarsa (tıpkı dedelerimizin kandırıldığı gibi ) artık tekmeyi basarız sanırım. Benim bildiğim başbakan devrimci bilinciyle yetişmiş izmitin samanlı dağlarında kamplarda eğitim almış cesur bir insandır başörtülü bir vekil olmamasının hiç bir nedeni yok
Yasal engel yok

Darbeci Çoban
03-20-2011, 21:07
Bülent Arınç başörtüsüyle girsin. Tamam dağılın. Çözdüm meseleyi.

Özgür Çağrı
03-20-2011, 21:10
Bülent Arınç başörtüsüyle girsin. Tamam dağılın. Çözdüm meseleyi.

sende etek giy gir yakışır ;D

Ukbâ
03-20-2011, 21:13
Ben başı açık örtülü davasını gütmüyorum ama 2011 yılında 8 yıllık ak parti iktidarında eğer başörtülü ablalarımız meclise giremeyecekse bize yazıklar olsun .

Aday adayları listeleri oluşturuldu başörtülü ablalarımız başvuruyorlar haberleri geliyor elbet aday gösterileceklerdir seçileceklerdir haklarıdır.
Gösterilmezlerde yine korku senaryoları üzerinden kandırılırlarsa (tıpkı dedelerimizin kandırıldığı gibi ) artık tekmeyi basarız sanırım. Benim bildiğim başbakan devrimci bilinciyle yetişmiş izmitin samanlı dağlarında kamplarda eğitim almış cesur bir insandır başörtülü bir vekil olmamasının hiç bir nedeni yok
Yasal engel yok

O söylediğin ruhların ruhsuz zayıf müritler ürettiğini biliyorum. Siyaset yapıyoruz islami bir kavramın içinde şeyh murşit ilişkisi güdmüyor ak parti. Demokrasi denilen ideolojinin hassas olduğunu biliyoruz onu ideal şekilde kullanmassan gelişmesini sağlarkan dikkatli hareket etmessen demokrasinin köklerine asit dökmüş olursun. Demokrasiyi dünya ile entegre olarak geliştireceksin bu anlayışı bireylere yayacaksın bireylerden sonra bu kültür ile yoğrulmuş kurumları büyüteceksin hayatın her alanında bu kültürü canlı tutacaksın sonra herkes meydana cıkar hak talep eder sistem nasıl olsa bu olgunluğa ulaşmış ise haklar verilir. Siz sistemi yeşertmeden kurumları evrensel normal ile doldurmadan tepeden inme anlayışlar ile kabile yönettiğimizimi düşünüyorsunuz Furkanım. Sistemik hhareket edeni korkaklık ile suçlamak kolaydır ama hakların bütünlüğü onların omuzlarında yeşerecektir. Bunu unutma.

İntifada
03-20-2011, 21:15
sonuna kadar haklılar helal olsun...

Özgür Çağrı
03-20-2011, 21:15
Elbette şeyh mürit ilişkisi yok zaten başörtülü aday vekil demokrasinin neresine aykırı ?
Yani bunu istememek hangi müslüman vicdana sığar ?

Ukbâ
03-20-2011, 21:22
Elbette şeyh mürit ilişkisi yok zaten başörtülü aday vekil demokrasinin neresine aykırı ?
Yani bunu istememek hangi müslüman vicdana sığar ?

Hayallerimizdeki demokrasiye karşı sorun yok , bizler hayallerimizdeki demokrasiyi tesis etmek için 1950 yılından beri yollardayız. Demokrasiye aykırı olan sadece başörtüsümü ki hukuksal kurumsal bir çok yapıda demokrasinin ruhuna aykırı şeyler var. İşte bu kadar eksik kavramın içinde istediğimiz hakların dengesini kurmamız lazım. Bir şeyi istemek sorgulanmayı haketmez ama siyasetin ülkemizdeki karşılığını yaşanılmış şeyleri bilmemiz lazım. Bu tarz şeyleri istemek için adam gibi demokrasi kültürün olması lazım daha çok mesafe alınması gerek her şey iktidar olma ile hak kazanmışlık içerisinde girme ile olmaz.

Darbeci Çoban
03-20-2011, 21:25
Ne giricem ya meclise =)

El Emin
03-20-2011, 21:25
İlginç..Tamam o zaman madem ki demokrasi her türden illa ki alsınlar.
Saçma bir bakış açısı..
Varsa hizmet edebilecek bir tanesi evet alsınlar.
Ama sırf alıpta rollmodel koymak için almasınlar.
Orası defile sahnesi değil.
TBMM...

Darbeci Çoban
03-20-2011, 21:34
İlginç..Tamam o zaman madem ki demokrasi her türden illa ki alsınlar.
Saçma bir bakış açısı..
Varsa hizmet edebilecek bir tanesi evet alsınlar.
Ama sırf alıpta rollmodel koymak için almasınlar.
Orası defile sahnesi değil.
TBMM...

Hele iş "Başörtülü aday yoksa oy da yok" haline geldikten sonra...

Özgür Çağrı
03-20-2011, 21:40
http://www.dunyabulteni.net/resim/250x190/2011/03/12/basortulu-aday.jpg

AK Parti'nin ilk başörtülü adayı Hülya Kamçı, basın toplantısı düzenledi kendisi gibi kadınlarında aday olmasını istedi. Yasaklarla mücadele etmek için aday olduğunu söyleyen Kamçı, 2. Merve Kavakçı olayının seçilmesi halinde yaşanmayacağını söyledi.

TBMM'de başörtülü kadın vekil olması yolunda halkın destek verdiğini ileri süren milletvekili aday adayı, AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları eski Başkanı Hülya Kamçı, meclise girerken başörtüsünün sorun teşkil edip etmeyeceğiyle ilgili sorulara karşılık, "Dünya ve Türkiye değişiyor. Biz bu konuda çok yol kat ettik. Parti iç tüzüğümüzde kadınların kıyafetleri ile ilgili bir kısıtlama yok. Bu işler toplumun mutabakatıyla sağlanacak. Yasaklarla mücadele edeceğini söyleyen partimiz var. Ben yasakların kalkması için adayım. Meclise de başörtümle gireceğim" şeklinde yanıt verdi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Ayşe Böhürler, başörtülü kadınların milletvekili adayı olmasını desteklediğini açıkladı. Böhürler, "Tüm kadın adayları desteklediğimiz bu seçimlerde kadınları başörtülerinden dolayı kayırmayalım ama ayrımcılık yaparak engellemeyelim de" görüşünü dile getirdi.

Kendisinin aday olmadığının altını ısrarla çizen Böhürler bu görüşleri, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde dile getirdi. Böhürler'in yazısının "Başörtülü Milletvekilleri" başlığıyla yayımlanan bölümü şöyle:

ERKEKLERİN MESELEYİ ÇÖZMEK İSTEDİĞİNDEN EMİN DEĞİLİM

"Dünyanın her yerinde, her ileri demokraside olduğu gibi Türkiye'de de başörtülü milletvekilleri parlamentoda olmalı. Başörtülüler kendilerine yönelik ayrımcılığa ancak böyle son verebilirler.

Bu konuya gönülden destek verseler de fiiliyatta yerlerini korumak kaygısı ile hareket eden muhafazakâr erkeklerin, bu meseleyi gerçekten çözmek isteyip istemediklerinden emin değilim. Onun için çözümü erkeklerden beklemekten vazgeçmeliyiz. Ve hatta eşlerinin konumunu önemseyen başörtülü eşlerden de destek beklememeliyiz.

ADAY DEĞİLİM RAHATLIKLA YAZIYORUM

Aday değilim, bu nedenle rahatlıkla yazabiliyorum. Başörtülülerin de aday olmasını ve gösterilmeleri gerektiğini destekledim ve destekleyeceğim de. Sadece başörtülü oldukları için değil, siyasal temsili eğitimleri ve liyakatleri ile hak ettikleri için de. Hiç kimse inancı ve kıyafeti nedeni ile siyasi temsil hakkından yoksun bırakılmamalı. Başörtülü eş eşiğini geçmek için verilen mücadelenin bu noktada esirgenmesini anlamakta zorlanıyorum.

İKİ ARKADAŞIM DA ADAY

Adaylar içinde AK Parti kurucularından olan iki arkadaşım da var. Fatma Bostan (Siyaset bilimci), Dr.Ayşenur Kurdoğlu (Sosyolog). Trabzon'dan, Kars'tan, Balıkesir'den, Bilecik'ten... Tüm kadın adayları desteklediğimiz bu seçimlerde kadınları başörtülerinden dolayı kayırmayalım ama ayırımcılık yaparak engellemeyelim de..."

Mecliste bulunan onca beslemelik mandadan daha iyi iş yapacak başörtülü ablalarımız elbet vardır ...

Ukbâ
03-20-2011, 21:45
Hülya ablamız gayet samimi şekilde duygularını söylemiş. Ama böyle bir zeminin olup olmadığına sevgili Başbakanımız ve kurmayları karar verecektir. Zamanıdır derler ise bu iş tamamdır ama uygun görmüyorlarsa demekki daha çok mesafe almamız gerekecektir. Ve bu süreçte Başbakanımız böyle bir karar almayacaktır.

İntifada
03-20-2011, 21:46
arkadaş 2 dönemin iktidarısın...
3.kesin...
hala ne beklersin...

Ukbâ
03-20-2011, 21:48
arkadaş 2 dönemin iktidarısın...
3.kesin...
hala ne beklersin...

Yavuz yorgunum :)

İktidar olsan ne yazar kardeşim. Hala askeri sistemi demokratik düzene oturdamamışsın hala Ergenekon ile alakalı tutuklanmaları hayata geçirecek anayasal reflekslerin yok . İstediğin şeye bak. Demokrasinin ülkende tam anlamı ile işlediğinimi düşünüyorsun sen.

EpiVaTeS
03-20-2011, 23:21
Forumdan bir Bayanı aday gösterelim...
Kapı kapı dolaşıp oy toplamazsam nağmerdim...
Toprağımmmm sen ol...:)

Özgür Çağrı
03-20-2011, 23:37
Forumdan bir Bayanı aday gösterelim...
Kapı kapı dolaşıp oy toplamazsam nağmerdim...
Toprağımmmm sen ol...:)

yav bence yalçın başkan aday olsun diyorum ama olmamış be abi ...

Efkâr-ı Mütemadi
03-20-2011, 23:44
Başörtülü aday elbet ben de görmek isterim, ama şimdi "Taa meclise kadar soktular, gericiler, yobazlar, vıdı vıdı... " diyecekler eminim. O da bir yana her şey iyi güzel de başörtüsü yoksa oy yok gibi bir dayatma bence saçma.

EpiVaTeS
03-20-2011, 23:46
Toprağımmm...
Nun Reyizeyi gönderelim...
Ciddiyim tüm meclisin havası değişir...:)

Özgür Çağrı
03-20-2011, 23:47
hea süper olur yav ama vekillere y azık ya :(
Adamların canına okur valla
:hihi2:

Ama tehdit güzel aday yoksa oyda yok :)

Özgür Çağrı
03-21-2011, 00:57
Flaş başörtülü aday adayı ayşe sula trabzonda 34 aday adayı içinde 3. kadınlarda 1. olarak temayülden çıktı !

rizzelli
03-21-2011, 09:46
Diğer partileri de bu konuda zorlayabilirler ise samimi olduklarına inanırım.

Sadece AK Parti'ye karşı mızmızlanma olursa samimiyet testimden çakarlar.

ALmi´
03-21-2011, 12:48
Böyle karmaşık bir zamanda başörtülü bir aday seçilecek. Seçilmezse de oy verilmeyecek. Pek sağlıklı bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Hatta işi biraz abartayım. Saçma sapan bir yaklaşım.

Ak Parti 8 yıldır iktidar. 2 dönem bitti Allah'ın izniyle 3. döneme girecek bu seçimlerde. Buraya kadar her şey doğru ve güzel. Ama bizlerin asıl amacı şuana kadar sadece üniversitelerde ve kamuda başörtüsünün serbest olması değil miydi? Bu konular tamamen halledildi de şimdi de mecliste başörtülü adaya mı geldi sıra?

Biz seçilmesin demiyoruz ki. Ama bunun da bir zamanı olduğunu düşünüyorum. İlk iki durum (üniv , kamu) tamamen çözülmeyene kadar mecliste böyle bir adım atılmamalı.

Sırf bu yüzden birçok başarıya imza atmış, başımızın hep dik durmasını sağlamış bir partiye oy vermiyorum demek de kusura bakmayın ama cahillik'tir.

.:Ay_Yıldız:.
04-13-2011, 17:13
Ben de başörtülü aday görmek isterim,hiç bir sakıncası olamaz. Çünkü bu kişinin doğal hakkıdır. Nesrin Baytokların,Nur Serterlerin yerine bir başörtülü aday görmek isterim.

Haklarını aramalarının bir sakıncası yok. Ama bunu parti aleyhinde bi şova dönüştürmek çok çok yanlış.

Şu an Türkiye bir değişim,bir geçiş aşamasında. Şu kritik dönemde biraz daha "sabır" diyorum ben.. Her şey yavaş yavaş rayına oturacak,fevri hareketlerden kaçınmak gerek. Sabır...

HaArP
04-13-2011, 22:54
Mesele Ak Parti'ye kapatma davası açma nedeni olmasıdır !!! Yoksa niyetler olması yönündedir... Olmalıdır... Olmak zorundadır... Allhualem olacaktır !!!