fatih kısaparmak balon baskılı balon Başörtülü anneye iğrenç sözler! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtülü anneye iğrenç sözler!

İntifada
03-23-2010, 14:02
stanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halit Çam, 6 aylık bebeği havale geçirince, bebeğini Cerrahpaşa Hastanesi Çocuk Acil bölümüne getiren Sevda Akçay'a sırf inancı gereği taktığı başörtüsünden dolayı hakaret dolu sözler sarf etti.

HÜSEYİN KULAOĞLU'NUN HABERİ...
Türkiye'de inancı gereği taktıkları başörtüsünden dolayı birçok kadın zenci muamelesine tabi tutuluyor. Örtülü hanımlar hakaretlere ve aşağılanmalara maruz kalıyor. Yaşanan bu tür olayların son örneği ise İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Hastanesi'nde meydana geldi. İÜ Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Araştırma Görevlisi Yusuf Akçay'ın 6 aylık bebeği Hakan Yavuz Akçay, rahatsızlanarak havale geçirdi. Hakan bebeğin havale geçirmesi üzerine anne Sevda Akçay (24) bebeğini Cerrahpaşa Hastanesi Çocuk Acil bölümüne götürdü. Anne Akçay, hastanede Prof. Dr. Halit Çam tarafından olmadık hakaretlere maruz kaldı.

ANNEYE HAKARET GİBİ SÖZLER
Anne Sevda Akçay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, çocuğu hastanede yatarken, çocuk acil bölümünden sorumlu olan Prof. Dr. Halit Çam'ın, teftiş sırasında oğlu Akçay'ı kontrol ettiğini söyledi. Kontrol sırasında doktorun kendisine, “çocuğun nesi var?” diye sorduğunu ifade eden Akçay, doktora çocuğunda kalsiyum eksikliği olduğunu söylediğini kaydetti.

Akçay, Doktor Çam'ın bu cevap karşısında, kalsiyum eksikliğinin çocukta olmasına rağmen kendisine dönerek; “baksana şu kıyafetine tabii ki kalsiyum eksikliği olur. Bu kıyafetin neresinden güneş girecek. Sen hiç mayonu giyip deniz kenarında güneşlenmedin mi?” şeklinde garip bir cevap verdiğini belirtti. Doktorun kendisine hangi ilçede oturduğunu sorduğunu da söyleyen anne Akçay, Ümraniye'de oturduğunu söylediğini ifade etti.
Bu cevap karşısında Doktor Çam'ın daha da ileri gittiğini kaydeden Akçay, kendisine, “Tamam işte kendine benzeyenlerle beraber oturuyorsun” şeklinde konuştuğunu söyledi.

Çocuğunun hastalığı ile mi yoksa karşısındaki garip tavırlar içerisindeki doktorla mı uğraşacağına şaşırdığını kaydeden Sevda Akçay, doktora, “Siz bana hakaret etmeye mi geldiniz, çocuğumuzla ilgilenmeye mi geldiniz?” şeklinde soru sorduğuna dikkat çekti. Akçay, doktorun bu soru karşısında sırıtıp uzaklaştığını belirtti.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Araştırma Görevlisi Yusuf Akçay ise, doktorun eşi Sevda Akçay'a bu şekilde davranmasını hekim ahlakına yakıştıramadığını söyledi.

Prof. Çam, çam üstüne çam devirdi
Konuyla ilgili kendisine ulaştığımız Doktor Halit Çam, yaptığı açıklamada, Sevda Akçay ile arasında tartışma yaşandığını doğruladı. Olay günü tıp öğrencileri ile beraber hastalara vizite yaptıklarını kaydeden Doktor Çam, annenin tesettürlü olduğu ve çocuğunda da kalsiyum eksikliği olduğunu duyunca öğrencilere dönerek; “Muhafazakar yapıda insanlar kapalı giyindiği için bunların güneşe maruz kalma şansları az. Dolayısıyla bu kişilerin çocuklarında kalsiyum eksikliği rastlanabiliyor. Bu kişiler farklı görüşlerdeki kişiler gibi mayo giymediği için güneşte kalma ihtimalleri de az” diyerek konuyu anlattığını belirtti. Doktor Halit Çam, anne Sevda Akçay'a dönerek de; “Sizler muhafazakar olarak farklı görüşte olan insanlar gibi mayo giymediğinizden dolayı güneşe maruz kalamıyorsunuz… Mayo giyenlerde ise kalsiyum eksikliği olmaz” dediğini iddia etti. Doktor Çam, anne Akçay'ın cahil olduğunu ve aydınlatmak için bunları kendisine söylediğini öne sürdü.

VAKİT

İntifada
03-23-2010, 14:04
Gidip bende bir muayene olayım şu doktora bakalım.Kimin kalsiyumu daha azmış görelim.
Bu olayın başörtüsüyle bir alakası varmı yokmu görürürz o zaman

romakudüs
03-23-2010, 14:07
adi herif bu adamlar yalan yere yemin etmede ustadır zaten (hipokratıda öyle etmiştir)

Kur'ânTalebesi
03-23-2010, 14:13
D vitamini tavsiye etmek bu kadar mi zor? Bu doktor günes yüzü görmeyen bir devlette yasasaydi ne gibi bir bahane bulacakti acaba kalsiyum eksikligine? :)

Erhan KARACA
03-23-2010, 14:26
Geri zekalı.. ulan iki tanesi denk gelmez ki.. görsün o zmn eksikligi... :@

İntifada
03-23-2010, 14:27

Gelir gelir piyasda çok bunlardan :)
Yeterki aramasını bil

tolga_09
03-23-2010, 16:20
Kardeşimizin çocuğu güneş görmemiş olabilir ama bu zavallı doktorun beyni hiç güneş görmemiş ki bu daha şaşırtıcı :)

EpiVaTeS
03-23-2010, 16:22
Öküz işte...
normal dir yaptığı öküzlerden insanlık beklenmez öküz öküzdür...

.:Ay_Yıldız:.
03-23-2010, 16:24
Bu doktor güneşte fazla kalmış. Zira beyni güneşin bütün zararlı ışınlarından nasibini almış.

Erhan KARACA
03-23-2010, 17:10
Gelir gelir piyasda çok bunlardan :)
Yeterki aramasını bil

Gelmiyor işte kardeş, yarın sabahtan aksama kadar staj var hastanedeyim hadi hayırlısı.. denk gelmesi ümidiyle.. :@

İntifada
03-23-2010, 17:58
Gelmiyor işte kardeş, yarın sabahtan aksama kadar staj var hastanedeyim hadi hayırlısı.. denk gelmesi ümidiyle.. :@

Hadi bakaklım denk gelir belki bitane :w:

Erhan KARACA
03-23-2010, 18:00
Tam 1 senedir Giresun Devlet Hastanesinde Staj Yapıyorum Daha denk gelmedi.. yarın mı denk Gelecek.. Ama Allah'tan umud kesilmez (:

İntifada
03-23-2010, 18:10
Tam 1 senedir Giresun Devlet Hastanesinde Staj Yapıyorum Daha denk gelmedi.. yarın mı denk Gelecek.. Ama Allah'tan umud kesilmez (:

Kardeşim gel istanbula bu doktora gidelim bide başörtülü bir abla buluruz bişey dedimi kalsiyum şov yaparız :)

Erhan KARACA
03-23-2010, 18:13
(: sen adres vereblr msn bna hangi hasta doktor ismi felan (: var ole malesef bi kaç arkadaşım stress topu arıyorlar.. bulunan sevin yuvarlak olmasına gerek yok Sagolsun yunus'umun eli yatkındır yuvarlamaya (:

Özgür Çağrı
03-23-2010, 18:22
Bayanın kocası yanındaysa kocaya yazıklar olsun !
Vur ağzına kessin sesini ! Namus davası bu başka şeye benzemez !

Kur'ânTalebesi
03-23-2010, 18:29
Bayanın kocası yanındaysa kocaya yazıklar olsun !

Bu tipler pisiriktir, bayan'in esi yaninda olsaydi agzini biçak kesmezdi :)

Fırat
03-23-2010, 18:42
Gelirde hep nette gelir erhan bende senin gibi aynı dertten muzdaribim

Feride
03-23-2010, 19:12
Bu nasıl bir düşmanlık.. Dine-dindara nasıl sataşacaklarını şaşırmışlar. Esas bu ve bunun gibileri tedavi etmek lazım. Ahlak dışı bu sözleri, bir doktorun sarfetmesi gerçekten çok üzüntü verici bir hadise..

Allah bu ve bunun gibileri karşılaştırmasın bizlerle..

Erhan KARACA
03-23-2010, 19:17
Esas bu ve bunun gibileri tedavi etmek lazım.

tedavi degil de ehilleştirmek desek şuna.. :)

Feride
03-23-2010, 19:21
tedavi degil de ehilleştirmek desek şuna.. :)

İşin kötüsü, bunlar için böyle bir program yoktur. Zira gören, (sözde) doktorluğuna bakarak ehlileştirilmiş olduğuna kanaat getirir. Ama tedavileri sırasında, her yönden ilgileneceklerini sanıyorum: D

Erhan KARACA
03-23-2010, 19:36
İşin kötüsü, bunlar için böyle bir program yoktur. Zira gören, (sözde) doktorluğuna bakarak ehlileştirilmiş olduğuna kanaat getirir. Ama tedavileri sırasında, her yönden ilgileneceklerini sanıyorum: D

ehilleştirmek için gerekli program şöyle..

mazemeler.. Bir adet susamış eşek, bir adet orta kalınlıkta kuşburnu sopası, 12 tane kalem, bir tane 8 ortalı metod defter, bir adet silgi ve bir adet kalem traş..

uygulanışı:

susamış eşek bırakılır..
sopa ile Allah Ne verdiyse diyerek tedavi olacak arkadaşa dalınır..
beklenen eşek gelirse uygulama kesilir gelmezse uygulama bir bucuk saat siddetli bir sekilde devam eder..
daha snra eli ayagı tutuyorsa eline kalem verilip tüm defter doldurulacak sekilde kendisine hakaret ederek bunları yazması istenir..
Not: eger kendine degil de baska seyler hakaret ediyorsa (mesela: ben bir eşegim diye yazarsa) uygulamaya baştan başlanır..

Feride
03-23-2010, 19:39
ehilleştirmek için gerekli program şöyle..

mazemeler.. Bir adet susamış eşek, bir adet orta kalınlıkta kuşburnu sopası, 12 tane kalem, bir tane 8 ortalı metod defter, bir adet silgi ve bir adet kalem traş..

uygulanışı:

susamış eşek bırakılır..
sopa ile Allah Ne verdiyse diyerek tedavi olacak arkadaşa dalınır..
beklenen eşek gelirse uygulama kesilir gelmezse uygulama bir bucuk saat siddetli bir sekilde devam eder..
daha snra eli ayagı tutuyorsa eline kalem verilip tüm defter doldurulacak sekilde kendisine hakaret ederek bunları yazması istenir..
Not: eger kendine degil de baska seyler hakaret ediyorsa (mesela: ben bir eşegim diye yazarsa) uygulamaya baştan başlanır..

Anlıyorum: DD Hakaret kısmı hariç, diğer kısımları uygulatmak belki işe yarar: D

Saltuk Buğra Han
03-23-2010, 19:41
Hakareti bir kenara bırakırsak doktorun verdiği bilgi kısmen doğrudur.Fakat tedavi olarak önerdiği şey ise doğru bir yaklaşım değildir.Mesleğine yakışmayan terbiye sınırlarını aşmış bir şekilde, kadıncağızı hassas tarafından yakalamya çalışmıştır .Kaldı ki kalsiyum bir tek güneş ışınları ile de alınmaz.Bunun farklı yolları da vardır.
Bir de şunu merak ediyorum cilt sorunları ile ilgili şikayetlerle gelen hastalara ne gibi bir tedavi şekli önerir acaba.Malum ölüme kadar giden sonuçları ile beraber güneş ışınlarının da pek şakası yoktur.

Erhan KARACA
03-23-2010, 19:41
Egitim Şart (:

ALmi´
03-23-2010, 19:45
Allah'a havale ediyorum artık bu dinsizleri.

crownless king
03-23-2010, 19:45
bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne
billah acırım tükürüğe tükürsem yüzüne

isimsiz
03-23-2010, 22:38
bu yeni bir olay değil ki. üniversitede zorla başımızı açtırdıkları yetmiyor gibi kıyafetlerinden normalde tesettürlü olduğun belli diye üniversitede gerek hocalardan gerek sınıf arkadaşlarından laf yiyorsun bu ülkede. helede başarılı bir öğrenciysen dahada büyük bir suçun var hem örtülü hem başarılı nasıl oluyorsun diye çekemiyenlerin bakışlarından bile haset fışkırıyor...

ama onların zülmü varsa bizimde RABBİMİZ var elhamdülillah...

Mavera
03-23-2010, 22:51
Böyle haberleri okuyunca tüylerim diken diken oluyor!..bunlari sevki yilmaz abimize sevk ediyor ve onun o güzel vecibesini( "bre pe... önce karini yollada adalet saglansin" ) armagan ediyorum..
egitim cehaleti aliyor ama eseklik baki kaliyor gerci bu profun cehaletinide almamis olmaliki islam gibi yüce bir dinle tanismak nasip olmamis!..
ne diyelim Rabbim islah etsin..