Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtülüler neler yapar neler yapamaz?
acizane44
04-19-2008, 12:36
Sokakta serbest dolaşabilirler, ama "kamusal alan"a giremezler.
-çocukları orduya kabul edilirler ve şehit olabilirler, ama kendileri orduevine kabul edilmezler.
-Vergilerini muntazaman öderler, ama vergi dairesine memur olamazlar.
--Esnaf ise her ay devlete "Eğtime Katkı Payı " olarak para öderler, ama başörtülü kızlarını devletin okulunda okutamazlar.
-Halkın çoğu Hıristiyan olan yabancı ülkelerde üniversiteye gidebilirler, ama halkın %99'u Müslüman olan kendi vatanlarında üniversite okutulmazlar.
-Yabancı ülke meclisine girebilirler, ama TBMM'ye giremezler.
-imam-Hatiplilerde dinin emirlerini öğrenirler, ama dinin emiri olan
başlarını örtemezler.
-Eşleri TBMM Başkanı olabilir, ama kendileri TBMM üyesi olamazlar.
_Yeniden_
04-19-2008, 12:42
Başörtülüler,
İranın rejiminden dolayı her seferinde aşağılandığı, dinde zorlama yoktur diyerek İranda başı açıkların okuyamamasını eleştirenlerin ancak bunu eleştirirken kendi ülkelerinde de başörtülülerin okumalarını engelleyerek İran'la aynı dayatmada bulunduklarını farkedemeyenlerin zorbalıklarına katlanmak zorunda olanlardır!!
acizane44
04-19-2008, 12:45
Başörtülüler,
İranın rejiminden dolayı her seferinde aşağılandığı, dinde zorlama yoktur diyerek İranda başı açıkların okuyamamasını eleştirenlerin ancak bunu eleştirirken kendi ülkelerinde de başörtülülerin okumalarını engelleyerek İran'la aynı dayatmada bulunduklarını farkedemeyenlerin zorbalıklarına katlanmak zorunda olanlardır!!
+1 teşekkürler :-*
Arkadaşlar ne kadar saçma bi konu bu.Normal insanlar ne yapıyosa başörtülülerde öyle yapıyo.Sanki başka bi varlıktan bahsediyosunuz.
töbe töbe ;D
ENGİNEER
04-19-2008, 13:52
Acı gerçekler bunlar ama en güzeli bence;
Başörtülülerin yüzde 90'ı şerefiyle yaşarlar.Önemli olanda budur zaten...
yüzde 90 demissin demek ki bir yüzde 10 var tasvip edilmeyen acaba o yüzde 10 bu davaya zeval getirmiyor mu ;)
Sokakta serbest dolaşabilirler, ama "kamusal alan"a giremezler.
-çocukları orduya kabul edilirler ve şehit olabilirler, ama kendileri orduevine kabul edilmezler.
-Vergilerini muntazaman öderler, ama vergi dairesine memur olamazlar.
--Esnaf ise her ay devlete "Eğtime Katkı Payı " olarak para öderler, ama başörtülü kızlarını devletin okulunda okutamazlar.
-Halkın çoğu Hıristiyan olan yabancı ülkelerde üniversiteye gidebilirler, ama halkın %99'u Müslüman olan kendi vatanlarında üniversite okutulmazlar.
-Yabancı ülke meclisine girebilirler, ama TBMM'ye giremezler.
-imam-Hatiplilerde dinin emirlerini öğrenirler, ama dinin emiri olan
başlarını örtemezler.
-Eşleri TBMM Başkanı olabilir, ama kendileri TBMM üyesi olamazlar.
saol arkadaşım böyle güzel paylaşımda bulunduğun için allah razı olsun (+)
Öncelikle su soru sorulmalı kamusal alan kimin alanı? Buraya din karışamaz demek buraya Allah karışamaz demeye gelir dolayısıyla kamusal alan adına yasaklanan her dini vecibe şirktir
Okullara ve her türden resmİ kurumlara baktığınızda kamusal alanı kabullenmek zorunluluğu var ben buna Kemalizm dini diyorum.
Arkadaşlar ne kadar saçma bi konu bu.Normal insanlar ne yapıyosa başörtülülerde öyle yapıyo.Sanki başka bi varlıktan bahsediyosunuz.
töbe töbe ;D
bu söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz? onlara başka varlık gibi davrananlar utansın!!!
yüzde 90 demissin demek ki bir yüzde 10 var tasvip edilmeyen acaba o yüzde 10 bu davaya zeval getirmiyor mu ;)
ne yazıkki getiriyorlar. nasıl bembeyaz bir kağıdın üstündeki ufacık bir siyah belli oluyorsa o %10 luk kısımda öyle belli oluyor. bilmiyorum sizlere geldimi bir ara internette dolaşan bir mail vardı kapalı bir kız sevgilisinin kucağında altındada umarım saçı görünmemiştir yazıyor. ben o resmin fotomontaj yazda düzmece olduğuna inanıyorum ama öyle yapanlarda var. ve ben onlara hakkı helal etmiyorum baş örtülülere laf getirdikleri için. :(
ne yazıkki getiriyorlar. nasıl bembeyaz bir kağıdın üstündeki ufacık bir siyah belli oluyorsa o %10 luk kısımda öyle belli oluyor. bilmiyorum sizlere geldimi bir ara internette dolaşan bir mail vardı kapalı bir kız sevgilisinin kucağında altındada umarım saçı görünmemiştir yazıyor. ben o resmin fotomontaj yazda düzmece olduğuna inanıyorum ama öyle yapanlarda var. ve ben onlara hakkı helal etmiyorum baş örtülülere laf getirdikleri için. :(
Antalyada ben başına baş örtüsü takıp altına mini etek giyen, göğüs dekolteli elbise giyen çok bayan görmeye başladım. İlk zamanlar hayretler içinde kalmıştım ama yavaş yavaş alışıyorum. Amaçlarının ne olabileceğini tahmin ettikçe tüylerim ürperiyor.
Antalyada ben başına baş örtüsü takıp altına mini etek giyen, göğüs dekolteli elbise giyen çok bayan görmeye başladım. İlk zamanlar hayretler içinde kalmıştım ama yavaş yavaş alışıyorum. Amaçlarının ne olabileceğini tahmin ettikçe tüylerim ürperiyor.
kesin solcudurlar amaclarıda başörtülüleri kötülemek. ALLAH emeklerini boşa çıkarsın.
Bostancı
04-20-2008, 20:18
[/quote]
Para için yapıyolar kardeşim o kızların örtülü olduğu falan yok özel olarak tutuluyorlar ve yine özellikle insanların çok olduğu yerlere(park,meydanlar.vs) bilerek gönderiliyorlar maksat insanlara "bakın başörtülülerinde açıklardan farkı yok" dedirtmek...
Belki gerçektende yapan vardır ama çoğunluğu parayla tutuluyor...
Para için yapıyolar kardeşim o kızların örtülü olduğu falan yok özel olarak tutuluyorlar ve yine özellikle insanların çok olduğu yerlere(park,meydanlar.vs) bilerek gönderiliyorlar maksat insanlara "bakın başörtülülerinde açıklardan farkı yok" dedirtmek...
[/quote]
evet onun öyle olduğunu biliyorum ama ne yazıkki kapalı olupta sevgilisinin arabasına binip gidenlerde var çok küçük bir kısım ama göze batıyorlar işte
acizane44
04-20-2008, 21:20
töbe töbe ;D
bu söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz? onlara başka varlık gibi davrananlar utansın!!!
sizin görüşünüz bu ama maalesef tükiyemizde böyle değil...böyle iyi bakılmıyor
Para için yapan var mı bilmiyorum ama baş örtüsü takan bir kısım hanımlar, kendi iradesi dışında, aile baskısıyla kapanıyor. Park, meydan dediğin o çirkin görüntülerin önemli bir kısmını da sanırım o hanımlar veriyor.
ENGİNEER
04-21-2008, 14:36
Getiriyor ve ne yazık ki o yüzden bugün başörtüsünü savunurken bazı haksız suçlamalara maruz kalıyoruz...
Bostancı
04-21-2008, 16:27
Para için yapan var mı bilmiyorum ama baş örtüsü takan bir kısım hanımlar, kendi iradesi dışında, aile baskısıyla kapanıyor. Park, meydan dediğin o çirkin görüntülerin önemli bir kısmını da sanırım o hanımlar veriyor.
Evet var kardeşim bu kızlardan birinin peşine polis takıyorlar kızı takip eden polis açık olduğunu dahası para için yaptığını ortaya çıkarıyor tabi bu medyaya yansımadı,medyaya yansımadıysa sen nereden biliyorsun dersen bu polisle konuşmuş olan bir vatandaştan dinlemiştim(tv,da)
Ne kadar boş işlerle uğraşıyorlar ne kadar boş vakitleri varda günah işlemek için illede çaba sarfediyorlar böyle.Parayla örtünüp sokalara netlere düşmek olacak iş değil.Biz düşmüşüz ekmek derdine yaşam derdine bunlarda sözgelimi insan işte...Vah vah...
tayyipleyiz
04-21-2008, 16:43
Demokratik vesayeti ellerinde tuttuklarına inanan ve bu uğurda herşeyi mübah sayan, "cumhuriyet savaşçıları, laiklik bekçileri" kamusal alan tarifini de kimin ne yapıp ne yapamayacağını da belirler konuma gelmişti. Bu vesayet onlara bu hakkı verirmiydi.? Ötekileştirme, bu ülkeye gönül vermiş insanları, inançları nedeni ile dışlamak, 2. hatta 3. sınıf muameleye maruz burakmak hangi zihniyetin tezahürü olabilir ve bu zihniyete bu yetkiyi kim verir...
Yetkiler ne adına kullanılır ve kimler verirler.? Yetkiye haiz sorumlular bu etki alanlarını, görev dışı olarak kullanabil
irlermi?
eğer bu soruların yanıtlarını net olarak tarif edecek bir sistem altında yaşamıyorsak, Vesayeti asıl sahibine teslim edemiyorsak, ötekileştirme kültürü yarın bunun uygulayıcısı konumundaki elit(!) kesiminde mutlak başına çorap örecektir...
Paylaşım için teşekkürler...
acizane44
04-21-2008, 18:42
Uğraşılacak okadar çok konu varken rabbimin emri Başımın üstünde yeri olan başörtümle uğraşıyorlar ama az kaldı çok az Rabbim böyle inanmazlara rağmen NURUNU tamamlayacaktır VESSELAM
konu neden mizah komedi bölümine taşındı?
acizane44
04-21-2008, 20:50
evet neden? >:( >:( >:( >:(
arkadaşlar bu konu mizah olsun diye değil birilerine ders olsun diye iğnelemek amacıyla açılmıştır.
Necip Fazil
04-21-2008, 23:44
Bu konunun " Dini Konular " bölümü ile alakasını bana anlatın, ilk açtığınız bölüme geri taşıyayım. Ayrıca Bazı iğnelemeler mizah yolu ilede yapılabilir, bu konuda yapıldığı gibi.
VesseLam
Bu konunun " Dini Konular " bölümü ile alakasını bana anlatın, ilk açtığınız bölüme geri taşıyayım. Ayrıca Bazı iğnelemeler mizah yolu ilede yapılabilir, bu konuda yapıldığı gibi.
VesseLam
o zaman serbest kürsüye taşıyın amacım size muhalefet olmak değil beni yanlış anlamayın ama zaten bu ülkede başörtülüler alay konusu haline gelmiş. sizin böyle düşünmediğinize ve art niyetli olmadığınıza eminim ama insanlar genellikle mizah bölümündeki konuları ciddiye almazlar. saygılarımla....
Necip Fazil
04-22-2008, 00:06
Burada Başörtüsü meselesi alaya alınmıyor, Konuyu okursak, Başörtüsünü savunan kişiler karşı tarafı alaya alıyorlar. Buna alayada demiyelim " Mizaha alıyorlar " diyelim.
Konu gerektiği yerdedir, art niyetli insanların da bu konuda ve forumda işi yoktur.
VesseLam
Burada Başörtüsü meselesi alaya alınmıyor, Konuyu okursak, Başörtüsünü savunan kişiler karşı tarafı alaya alıyorlar. Buna alayada demiyelim " Mizaha alıyorlar " diyelim.
Konu gerektiği yerdedir, art niyetli insanların da bu konuda ve forumda işi yoktur.
VesseLam
ya inanmıyorum size ben bu konu alaya alıyor demedimki solcular alaya alıyor dedim. hem bu konunun alaya aldığını düşünsem niye mizah bölümüne alındığına tepki göstereyim ki. elimden geldiğince nazik olmaya kırıcı olmamaya çalışıyorum ama nedense mesajlarım hep aslında hiçte kastetmediğim yerlere çekiliyor. ben elma sevmem diyorum siz armut hiç sevilmezmi diyorsunuz. aramızdaki bu iletişim kopukluğunun sebebini ben bir türlü çözemedim. ben sizin kötü niyetli olmadığınızı biliyorum diyorum siz bu forumda art niyetli olmaz diyorsunuz. ben şimdi bu forumda art niyetli var mı dedim?? konuyu geri taşımak istemiyorsanız cevap yazmazsınız olur biter. lütfen mesajlarımı başka yönlere çekmeyin. yoksa gitgide sırf milli görüşcü olduğum için böyle yapıldığını düşünmeye başlıyacağım. ama şimdilik böyle düşünmemeye hakkınızda hüsnü zanda bulunmaya çalışıyorum. (not: şimdi cevapbınızı az çok tahmin ediyorum beni niyet okuyuculukla suçlamazsınız inşALLAH)
Necip Fazil
04-22-2008, 00:34
Görüşünüz beni alaka etmez amma, Sırf bayan olduğunuz için susuyorum.
VesseLam
Görüşünüz beni alaka etmez amma, Sırf bayan olduğunuz için susuyorum.
VesseLam
bende öyle ümit ediyorum zaten. sizden nazikçe birşey rica etmiş bir bayanın mesajından bu ortamı oluşturdunuz ya helal olsun size.
Necip Fazil
04-22-2008, 00:49
Aslında en güzeli, muhataba almamak ... Haklısınız bir sonraki seferde muhataba almayarak böyle ortamları inşaa etmiş olmayız.
VesseLam
Aslında en güzeli, muhataba almamak ... Haklısınız bir sonraki seferde muhataba almayarak böyle ortamları inşaa etmiş olmayız.
VesseLam
eğer böyle ortamları inşa etmektense muhattaba alınmamayı tercih ederim benim amacım kimsenin huzurunu bozmak değil.
VesseLam
eğer böyle ortamları inşa etmektense muhattaba alınmamayı tercih ederim benim amacım kimsenin huzurunu bozmak değil.
Girdiğiniz hemen hemen her konuda birileriyle tartışıp, sonunda da bunun gibi ''benim amacım huzur bozmak değil'' diye mesajlar atarak savunma mekanızmasını devreye sokuyorsunuz...
Sizin Milli Görüşçü olmanızı yüzüne vuran veya bu sebepten dolayı sizi yeren kimse olmamasına rağmen, siz her seferinde aynı şeyleri tekrarlaıyorsunuz...
BEnce siz kendi niyetinizin ne olduğunu bilmiyorsunuz...
Bir özeleştri yapın isterseniz...
VesseLam
Girdiğiniz hemen hemen her konuda birileriyle tartışıp, sonunda da bunun gibi ''benim amacım huzur bozmak değil'' diye mesajlar atarak savunma mekanızmasını devreye sokuyorsunuz...
Sizin Milli Görüşçü olmanızı yüzüne vuran veya bu sebepten dolayı sizi yeren kimse olmamasına rağmen, siz her seferinde aynı şeyleri tekrarlaıyorsunuz...
Bende konuyu mizah komediyle bağdaştıramadım. Kara Mizah dense belki diyeceğim. Konu ciddi yorumlar ciddi.
acizane44
04-22-2008, 01:15
VesseLam
Böyle düşünmeniz beni gerçekten çok üzdü
Dini bölümle ilgili yanlarını siz göremediyseniz benim çaba sarfeteminde anlamı yoktur zaten!
bu bir tartışma yaratacak konuda olsa birilerini iğneleyii sözler bulunan içeren konu olsada yinede dini bir konuyu içeriyor açtığım konu en iyisi muhattap olmamak nedemek herkes istediğini yazmakta özgürse madem bende konumun neden mizhi bölüme taşındığını arkadaşım gibi merak ettim ve güzel dille sorduk kusura bakmayın ama davranışlarınızı çok kırıcı buldum kanımca haklıda çıksam haksızda çıksam Kalp kırmadığıma inanıyorum ALLAH a emanet olun Necip Fazıl Kardeşim
VesseLam
bana ve görüşüme karşılık bir atıfta bulunulursa bende cevap veririm. kendi görüşümü savunmak bu benim en doğal hakkım ama şimdiye kadar karşıdaki tartışma ortamı çıkarmadığı sürece ben tartışma çıkarmadım. sadece görüşümü savundum. ve bu yüzden alnım ak merak etmeyin. siz istiyorsunuzki biz sizin görüşünüze istediğimizi söyleyelim ama siz susun kusura bakmayın ama bu imkansız. bu arada bu ilk başıma gelmiyor. ben akp ile milli görüş aynı kulvarda değil dedim (siyasi anlamda bunu birçek akplide söylüyor) bir mesajımda bana tabi akpliler 'zındık' dendi. hemde benim hiç aklımdan böyle birşey geçmemesine rağmen. yani birtek bu konuda değil başka konulardada laflarım nedense tersten anlaşılıyor. eğer bu iletişim kopukluğu giderilecekse ben üzerime düşeni yapmaya hazırım. öz eleştirimide yaptım merak etmeyin ve yaptımda sırf yanlış anlaşılıyorum diye -isterseniz mesajlarıma bakabilirsiniz- her mesajıma biliyorum siz iyi bir insansınız biliyorum niyetiniz kötü değil diye cümlelerle başladım elimden geldikçe nazik oldum bu konudaki mesajımıda okursanız oda aynen öyledir ama hala sorun varsa isterseniz karşınızdakini suçlamak yerine bir kendinize bakın. ben bir müminin kalbini Kırmaktan ALLAH a sığınırım çünkü bilirimki kalp kırmak kabeyi yıkmaktan daha kötüdür bu yüzdende biri benim üzerime gelmedikçe ben onun üzerine gitmem ilk adım her zaman karşı taraftan gelir. ama hala hatanın %100 bende olduunu düşünüyorsanız özür dilerim. eğer kalbinizi kırdıysamda özür dilerim. HAKKINIZI HELAL EDİN.
Özeleştri yaptıysanız sorun yok...
Özeleştri yaptıysanız sorun yok...
evet yaptım sizede tavsiye ederim :-* saygılarımla....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.