fatih kısaparmak balon baskılı balon Başörtüsü Düzenlemesi İptal Edildi - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtüsü Düzenlemesi İptal Edildi

nar
06-05-2008, 18:24
Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, şöyle denildi:

''9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.''

-YAPILAN DÜZENLEME-

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline gelmişti.

Anayasa'nın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

ZAMAN

yolcu44
06-05-2008, 19:34
Burdan devam edelim.
Uygunsuz yorum yazan kişiler uyarı puanı alacaklardır. Bütün mesajları tek tek incelemek zorunda bırakmayın bizi arkadaşlar. Biz size güveniyoruz bunu çiğnemeyin.

Kadim Sevgiler...

YavuzSultanSelim
06-05-2008, 19:36
Arkadaşlar sakin dedik kaç kere lütfen... Bize yakışmıyor Başkanımızında dediği gibi

selinay
06-05-2008, 19:36
Burdan devam edelim.
Uygunsuz yorum yazan kişiler uyarı puanı alacaklardır. Bütün mesajları tek tek incelemek zorunda bırakmayın bizi arkadaşlar. Biz size güveniyoruz bunu çiğnemeyin.

Kadim Sevgiler...

:-* +1

selinay
06-05-2008, 19:38
Milletimizin düşüncelerini ve isteklerini hiçe sayan bir zihniyetten başka bir kararda beklenemezdi zaten...
Yani; Hakimiyet kayıtsız şartsız anayasa mahkemesinindir! ;) >:(

politikaci
06-05-2008, 19:39
Cumhuriyeti öyle bir değiştirdiler ki;

Egemenlik kayıtsız şartsız Ak Partili vatandaşların değildir.

tayyipleyiz
06-05-2008, 19:41
Verilen kararın beklentileri karşılar olması; ne kadar da adalet vurgusunu öne çıkarıcı belirteç olmaktadır. Buna bakıldığında siyasi olması da devletin Anayasal kurumlarının ne kadar, sorgulanır olduğu da ortya konulmuş olmaktadır. Bu karar aslında sürpriz değil. Bunun sinyalleri daha öncede verildi. Yapılan Üstün Erk açıklamaları ile de desteklendi. Yani yoğun bir baskı kurulduğu da ortada ...

Bu baskının niteliği, diğer bazı Adalet dağıtıcı kurumlar tarafından yapıldığından - veya kullanıldığından - hukukun kukla olabileceği de kendini kanıtlar ispat niteliği taşımaktadır. Anyasal üstünlüğü kendinde gören sözde adalet dağıtıcıları, özgürlük karşıtı kararları ile Hukuk temsiliyetini de ona olan güvenide -son haddesine gelen- bitirmiş oldular.

Ben baştan beri bir tek kanun ile özgürlük tarafında olmayı, onu hayata geçirmeyi mümkün görmeyenlerdenim . En azından Türkiye için ... Çokda endişe edilecek bir şey yok. Önemli olan sağduyulu ASIL olan adımları atabilmektir. İktidarımız da bu nabzı tutmuş oldu ve de buna haiz adımları sıklaştırtacağından eminim.

Son söz: kim ne yaparsa yapsın, ne dayatırsa dayatsın; Biz bu yola baş koyduk, binler baş da feda olsun. ;)

DURMAK YOK YOLA DEVAM ... :)

Nagihan
06-05-2008, 19:43
MİLLETİMİZİN DÜŞÜNCELERİNİ VE İSTEKLERİNİ HİÇE SAYAN BİR ZİHNİYETTEN BAŞKA BİR KARARDA BEKLENEMEZDİ ZATEN ..
yani HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ ANAYASA MAHKEMESİNİN DİR ;) >:(

:-* :-* Hakimiyetsiz kayıtsız şartsız köşe başlarını tutanlarındır... Halk da neymiş...O önce onların kafasından partiye oy versin o zaman değer kazanır...
Allah sonumuzu hayretsin...

Beritan
06-05-2008, 19:44
Arkadaşlar sakin dedik kaç kere lütfen... Bize yakışmıyor Başkanımızında dediği gibi

yirim senin uyarıyı ben...........
hiç şaşırmadım ben :(

Kemalist59
06-05-2008, 19:45
Ben MHP konusunda sizlerle hrmfikirim.Döneklik ettiler...Özgürlük olarak farklı görüşlere sahiptim.Defalarca da tartıştım...Burada yazıp huzuru kaçırmak istemem ama karara ben saygı duyarım.... ::) ::)

Müntesip
06-05-2008, 19:46
Yapılanların izahı yoktur.İçimize düşen kor bizden başkasını yakmaz velakin ülkemizin böyle üfürkten kararlar sonucu uçuruma dogru sürüklendiğini sezmek insanı içten içe yiyor bitiriyor.
Sonuç olarak herkes vazifesini eda ediyor söylenecek söz yok.Ebu Cehil'e cahillik , Hz Ebubekir'e müslümanlık yakışır.

LüGaT
06-05-2008, 19:46
Allahuekber.

Hepsi o kadar. Yola devam ;)

ofli
06-05-2008, 19:48
İnşallah herkesin endişesi kaybolur.O seviyeye geliriz de ablalarımız da bir adım daha özgür olurlar.Soğukkanlı olalım abilerim ablalarım...

merve
Bu nasıl bir zihniyet anlamış değilim >:( :(

Birkaç gündür içimde tuhaf bir his vardı acaba karar olumlu olabilir mi diye düşünüp durdum ama maalesef !

politikaci
önce ülkemizin düzelmesi için yargının değişmesi daha sonra chp üyelerinin değişmesi daha sonrada bir mucize olup baykalın istifa etmesi sonrada mhp nin kapanması gerekir.

ümitli_bekleyis
Karar az çok belliydi.Söylenecek iki şey var.

Birincisi ; Kararı neredeyse davul zurna eşliğinde ilan edenlere yazıklar olsun !

İkinciis ;Bu dava burada bitmez.Allah büyüktür.

Durmak Yok Yola Devam :-*

nar
06-05-2008, 19:49
Hukuk kuralları hiçe sayılarak alınmış olan bir karar daha... Tıpkı 367'de olduğu gibi, tıpkı Ak Akparti'nin kapatma kararında olacağı gibi...
"Bütün kararlar ideolojik olarak alınıyorsa, demokrasinin kalbine her defasında bıçak saplanıyorsa varsın meclis de çalışmasın" diyesi geliyor insanın...
Yine de büyük bir sabırla bekliyoruz, bakalım nereye kadar...

Sukût-u_Hayal
06-05-2008, 19:52
Kendi adıma beklediğim bir karardı ... Beklendiği gibi de iptal edildi... Bu karar ile anayasa mahkemesi"tarafsızlığını" bir kez daha gösterdi !!! ... Bu iptal ile başörtüsü düzenlemesi büyük bir çıkmaza girdi... :-\

Beritan
06-05-2008, 19:53
Karar az çok belliydi.Söylenecek iki şey var.

Birincisi ; Kararı neredeyse davul zurna eşliğinde ilan edenlere yazıklar olsun !

İkinciis ;Bu dava burada bitmez.Allah büyüktür.

Durmak Yok Yola Devam :-*

evet Allah büyüktür.......

"Bir tohum nasıl kabuğunun içinde korunabiliyorsa, bir kadında ancak örtüsünün içinde korunabilir."
bunu bilmeyen ülkede yaşıyoruz :(

politikaci
06-05-2008, 20:00
ve chp forumdan 1 mesajla banlandım :D

Beritan
06-05-2008, 20:01

orda ne işin var ;D

politikaci
06-05-2008, 20:01

orda ne işin var ;D
kaıştırayım diye girmiştim :D

politikaci
06-05-2008, 20:04
şu msjı yazdım anında banned:

cumhuriyetin temel sözünü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü sanardım ama yargı halk olduysa lafımız kalmadı :D

çilik
06-05-2008, 20:04
ya varya offffffffffffffffff halkın tercihini hiçe sayıyor bu insanlar yaaaaaaaaaaa

By_ÇAKIR
06-05-2008, 20:06
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sözünün artık günümüzde işleve geçmesini diliyoruz. 11 Kişi nerede 70 Milyon nerede?...70 Milyonun %80'i Başörtü serbest kalsın diyor.

çilik
06-05-2008, 20:07
ya halk istemese akpartiyi getirmez kardeşim başa...
halk yine sizee kapak yapcak merak etmeyinn

By_ÇAKIR
06-05-2008, 20:07
9 a 2 olarak reddedilmis buda demek oluyorki Ak Parti kapanır arkadaslar

birde su var bunu halkın istegi gibi gosteremezsiniz Meclis almıstır bu kararı referandum olmamıstır.

Halkın istemedigi cok sey var kürtce yayın bu halkın ne kadarı ister?

kıbrısı terk etmeyi ne kadarı ister?

Yabancıya toprak satısı

telekomun satılması

leyla zana ve arkadaslarının özel afla bırakılması

bakın iktidar da halka ragmen cok sey yapabiliyor Demekki halkın dediginden cok devletin gelecegi önemli

Sen kimsin ya.. Sen kimsin halkın ne yapmak istediğni biliyorsun. O Zaman halk oy vermezdi. Toprak satışınında bir yasası var onu çıkarttırma arşivimden bana

çilik
06-05-2008, 20:09
bu ülkede demokrasi çok işliyo da sanki gelip bunları anlatma bize demokrasi işleseydi zaten bu anayasa değişikliği iptal edilmezdi..........ama merak etmeyinnn onu da zamanı ggelecek kabul ettiricez

ultrAstribun
06-05-2008, 20:09
Baykalın kararla ilgili açıklamsında;
Biz olayın buraya gelmesinden üzüntü duyuyoruz şeklinde ifade etti.

Peki olayın buraya gelmesinin sebebi Baykal iken, nasıl böyle bir açıklama yapabiliyor.

Kararın siyasi olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum.

By_ÇAKIR
06-05-2008, 20:11
Bu Halk PKK lı Leyla zana nın özel af la hapishaneden cıkarılmasını kabul etmismidir? istemismidir?

Evet APO'yuda asmayan sizlerdiniz.

Toprak Satışını merak ediyordun değil mi...

Toprak Satılıyor... Ülke mi satılıyor? En çok kullandıkları şey... Ülke elden gidiyor peki öylemi ?

Yabancıların ülkemizde taşınmaz edinimi.

Bir devlet politikası olan yabancıların ülkemizde mal edinimi gerçekte vatanı satmak mı?

Ülkemizde yabancılara taşınmaz satışı

Cumhuriyet öncesi ve sonrası olmak üzere iki başlık altında ele alınabilir;

1. Cumhuriyet'ten Önceki Durum

Cumhuriyet öncesi dönemde, 08 Haziran 1868 tarihli "Uyruk-i Ecnebiyenin Emlaka Mutassarıf Olmaları Hakkında Kanun" ile yabancılara taşınmaz edinme hakkı tanınmıştır.

-1934-2003 Dönemi

Karşılıklı olmak ve kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla sadece yabancı gerçek kişilere taşınmaz satın alama ve miraz yoluyla edinme hakkı tanınmıştı.

Yabancıların ülkemizde edinebileceği alan 30 hektar ile sınırlandırılmış ve bu miktarı geçen alanları edinebilmeleri hükümet iznine bağlı kılınmıştı.

YABANCILARA ÜLKEMİZDE KARŞILIKLILIK USULUNE GÖRE MAL EDİNMEKTEDİR!...

Karşılıklılık ilkesinin uygulamasında, yabancı devletin taşınmaz ediniminde kendi vatandaşlarına veya yabancı ülkelerde bu ülkelerin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerine tanıdığı hakların, TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarına veya ticaret şirketlerine de tanınması esas alınmıştır.

Askeri bölge ve güvenlik bölgeleri ile stratejik bölgelerdeki kısıtlamalar aynen muhafaza edilmiş, mevcut kısıtlamalara ek olarak kamu yararı ve ülke güvenliği bakımından bu maddenin uygulanmayacağı yerleri berlieleme yönelik Bakanlar Kuruluna yetki verilmiştir.

AK PARTİ DÖNEMİNDE:

1- Karşılıklı olmak ve kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, yabancı uyruklu gerçek kişilerin, ülke genelinde taşınmaz miktarı 30 hektardan 2.5 hektara düşürülmüştür.

2- Yabancı uyruklu gerçek kişiler sadece imar planı olan yerlerde konut ve işyeri olarak ayrılan alanlarda taşınmaz edinebileceklerdi.

3- Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri dışındakiler Türkiye'de taşınmaz edinemez ve lehlerine sınırlı aynî hak tesis edilemez.

4- Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin; kamu yararı ve ülke güvenliği bakımından, taşıunmaz ve sınırlı aynî hak edinemeyecekleri alanları ve yabancı uyruklu gerçek kişilerin il bazında edinebilecekleri taşınmazların illere ve il yüzölçümüne göre binde beşi geçmemek üzere oranını tespit etmeye Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

Ülkemizde yabancıların taşınmaz edinmesinin ilk şartı o ülke ile karşılıklığımızın bulunmasıdır. Yani, diğer ülkede vatandaşlarımızıa taşınmaz edinme hakkı tanınıyorsa ülkemizde de aynı haklar tanınmaktadır.

Buna göre taşınmaz edinimi konusunda Türkiye ile diğer ülkelerin karşılıklılık durumu:

*** Ülkemizle arasında karşılıklılık olan ülke sayısı 51,

*** Ülkemizle arasında karşılıklılık bulunmayan ülke sayısı 41,

*** Geçerli ikamet izni bulunması kaydıyla ülke sayısı 13,

*** İçişleri Bakanlığı izni ile edinebilen ülke sayısı 27'dir.

Toprak alımı ve özelleştirilmesiyle alakalı verilerin tamamı:

http://www.youtube.com/watch?v=2Z5-x4UKHvY

çilik
06-05-2008, 20:12
merak etme sen kardeşim siz abdullah gül de cumhurbaşkanı olmaz diyodunuz kapak yaptık bunu da yapcaz

politikaci
06-05-2008, 20:14
ya banlayın şunu . beni chpforumdan 1 mesajla banladılar lütfen şunuda daha fazla havlatmadan banlayalım

kanahmet
06-05-2008, 20:14
Arkadaşlar demokratik duruşumuzu hiçbir şekilde değiştirmeyeceğiz.

Beritan
06-05-2008, 20:15
arkadaşlar görmeyin kaala alınacak insanlarmı >:(

By_ÇAKIR
06-05-2008, 20:16
Bu Halk evet Apo asılsın istiyor hadi asalım o zaman? Neden asamıyoruz ? mhp asmadı diyorsun 119 milletvekili ile tavuk asamazsın sende 360 tane var halk istiyor hadi as

ama olmaz demokrasi size göre döner

sadece kendinize gören kısmını alırsınız

Halkın istemedigi o kadar cok sey varki Halk ab ye girmek istemiyor yapılan anketler yuzde 60 civarında hayır neden girmeye ugrasıyorsun o zaman

herseyi halkın istedigi gibi yapacaksak?

igneyi kendinize cuvaldızı baskasına batırın

Ülkemizde idam kaldırıldı, Forumu germek için geldiğin çok belli, İdam varken neden yapmadınız? DSP = CHP değilmiydi :@:@

çilik
06-05-2008, 20:17
Bu Halk evet Apo asılsın istiyor hadi asalım o zaman? Neden asamıyoruz ? mhp asmadı diyorsun 119 milletvekili ile tavuk asamazsın sende 360 tane var halk istiyor hadi as

Halkın istemedigi o kadar cok sey varki Halk ab ye girmek istemiyor yapılan anketler yuzde 60 civarında hayır neden girmeye ugrasıyorsun o zaman

sadece mhp asamadı hadi diyelim şimdi teröre yandaşlık yapıyorsunuz diye bize karşı çıkan chp napıodu o zamanlarrrrrrrrrrrr

Beritan
06-05-2008, 20:17
aaaa bu manyak banlayın işte...onun mesajlarınıda alıntı yapmayın ya

Yazad_
06-05-2008, 20:18

Ülkemizde idam kaldırıldı, Forumu germek için geldiğin çok belli, İdam varken neden yapmadınız? DSP = CHP değilmiydi :@:@

simdi halk istiyor hadi siz halkın istedigini yapanlarsınız idami serbest bırakıp asın hadi demokratlar halk ab yi istemiyor hadi kesin iliskileri

çilik
ya siz kendi söylediğinize de inanıyormusunuz biz yine geliriz allahın izniyle ama siz çöplüklerde sürüneceksiniz halk sizi dipe vuracak

Beritan
yazad...yalan dolu bir forumda senin ne işin var......git biraz oy için çalış malum alamıyosunuz ;)

politikaci
06-05-2008, 20:20
Ezilmekten bıkmayan parti cumhuriyet halk partisi..
sizin layık olduğunuz yer çöplüktür .. ki orayıda kirletirsiniz.sonrada gelip bu ŞEREF dolu siteye üye olup çöplükten beter ediyorlar burayı . ben bu yaşımla biliyorum geçmişi adama bak

LüGaT

simdi halk istiyor hadi siz halkın istedigini yapanlarsınız idami serbest bırakıp asın hadi demokratlar halk ab yi istemiyor hadi kesin iliskileri

Seni kim sözcü seçti? İnsanların akıllıları değil belli ki. Bakırköy adına mı katılıyorsun?

By_ÇAKIR
Sakin, sakin sakin ... Tamam... Ortalığı karıştırmak isteyen, Başka görüşlü şahıslar rahat dursunlar.

Halkın adına konuşup halkı kirletmeye çalışma. Haddini aşma, yerini bil. Halk AB'yi istemeseydi. 34'ten 47'ye asla çıkarmazdı. Oy vermezdi!

çilik
06-05-2008, 20:21
ancak gelirler bizim foruma vıdı vıdı boş boş gerçek olmayan mantıksız şeylerle konuşurlar doğru gerçek şeyler söylediğimizde onları kapak yaptığımızda da iftiralarla kaçarlar

SİZ BÖYLE GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYECEK KADAR ****

Beritan
06-05-2008, 20:21

Seni kim sözcü seçti? İnsanların akıllıları değil belli ki. Bakırköy adına mı katılıyorsun?

:D :D :D
çok güsel bakırköy adına çok güldüm iyi temsil edebilse bari :D

politikaci
06-05-2008, 20:22
Bunlar liderlerine benzeyerek aızaıhmer hastası olmuşlar

çilik
06-05-2008, 20:25
YAAAAAAAAAA çıldırcam yaa nasıl halkın iradesinin tercihinin önüne geçebilirsiniz......
ama durun size yine cevabı vereceğizzzzzzz

fatos_erd
06-05-2008, 20:27
Eminim bu söylediklerimiz yazad_ da yankı yapıyodur .. Adamın içi boş olunca yankıdan başka bişey beklenmez zaten :D

EpiVaTeS
06-05-2008, 20:40
bizi zor durumda bırakacak mesajlardan lütfen kaçınalım
malum sitemizde farklı kesimlerden bol bol çanak yalayıcılar var
bide onlara koz vermeyelim sonra bir yerlere sipariş ediyorlar...

LüGaT
06-05-2008, 20:44
bizi zor durumda bırakacak mesajlardan lütfen kaçınalım
malum sitemizde farklı kesimlerden bol bol çanak yalayıcılar var
bide onlara koz vermeyelim sonra bir yerlere sipariş ediyorlar...

:-*

Sakin olalım ve bize yakışan vakar ve sabırla insanlar ne kadar küçülebilirmiş onu seyre dalalım. Yalanları bir daha açığa çıktı, bırakalım onlar endişelensinler.

By_ÇAKIR
06-05-2008, 20:49

Bir şey daha ekleyeyim DSP, MHP APO'yu asmamak için antlaşma yapıpta APO'yu yakaladılar TÜrkiye'ye getirdiler. Sonra bir şeyler oldu idam kaldırıldı.

Gelip burada çene yapma, yalancılar.

AkSa- 34
06-05-2008, 20:57
bu ülkeyi medya gücü ve borsa ile yönetmeye çalışanlar; baba beni okula gönder yada yaşasın okulumuz naraları yetmiyor kız çocuklarının okumasına. bunların faydası sadece sizler adına vergi muafiyeti bilesiniz. :-X :-X :-X

heeeeeeeeeeeeeeeeey sen evet evet sen; hadi laiklik diye k.ç.n. yırt ve eksile durma. :-X :-X :-X

ÖNEMLİ BİR NOOOT:BU MESAJDAN KİMSELERE BİR ZARAR GELMEZ....

kardelen007
06-05-2008, 21:21
Haberlerde de diyolardı mahkeme yine şaşırtmadı diye öyle oldu işte..kapatma davasında da şaşırtmaz bizleri bu üyeler Rabbim sabır versin hepimize

FERM@N
06-05-2008, 21:25
"Ey genç adam,bu düstur sana emanet olsun:
ÖTELERDEN HABERSİZ NİZAMA LANET OLSUN..."

Nagihan
06-05-2008, 21:29
YAAAAAAAAAA çıldırcam yaa nasıl halkın iradesinin tercihinin önüne geçebilirsiniz......

Halk mı...O da ne?... Halka değer verilmesi için önce solcu bir parti seçilmesi lazım...Halk hala anlayamdı ki çoğunluk önemli değil.Önemli olan laiklik(!) önemli olan zihniyet...(ooof of inşAllah değişir şu mantık yaa Türkiye'de düzelsin artık bir şeyler...Allah yardımcımız olsun)

çilik
06-05-2008, 21:31

Halk mı...O da ne?... Halka değer verilmesi için önce solcu bir parti seçilmesi lazım...Halk hala anlayamdı ki çoğunluk önemli değil.Önemli olan laiklik(!) önemli olan zihniyet...(ooof of inşAllah değişir şu mantık yaa Türkiye'de düzelsin artık bir şeyler...Allah yardımcımız olsun)

haklısın...haklısınnn haklısın................allahın izniyle bu düzen değişecek..(AMİNNNNNNNNNNNNNNNNN)

Nagihan
06-05-2008, 21:37
Amin...

Üç mevsim
06-05-2008, 22:15
Beklemiyordum demeyeyim ama bu kararın çıkacağından bazı arkadaşlar kadar emin değildim. Gerçi ben 367'nin çıkacağını da sanmıyordum.. Off nalet olsun içimdeki bu iyi niyet göstergesine.. Konuyu onlar açısından da düşünüyordum, bir laikçi olsam nasıl bir oy kullanırdım?? Bir laikçi olsam ben de bunu yapar mıydım?? Laikim ama aynı zamanda hukukçuyum hayır bunu yapamazdım, hukuku çiğneyemezdim; hukuka saygım olmasa bile aklım olduğu için çiğneyemezdim çünkü o hukuk gün gelecek karşıt görüşün egemenliğine girecek. Ben bugün bu hukuku çiğnersem gün gelir karşıt görüşüm güçlenince o da bu hukuku çiğner...

O halde bu kurumlar fethedilecektir. Sabrın ve aklın sonu selamet olacaktır..
Cümlemize geçmiş olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun..

Bir İsraillinin sözü "biz, müslümanların Cuma namazlarında camileri doldurmasından korkmayız; biz, müslümanların sabah namazlarında camileri doldurmasından korkarız" Arkadaşlar size bir çağrım olacak bu mübarek gecede gelin bu sabah camilere akın edelim. Sabah namazını camide eda edelim... Bu büyük imtihan için gerekli olan sabrı ilmik ilmik gönlümüze nakşedelim.

ofli
06-05-2008, 22:29
Kendimize gelelim yaa.Ne oluyoruz?Herkes diyeceğini 2 kez düşünsün.Sonradan pişman olmayacağına emin olduktan sonra söylesin ne söyleyecekse.''Birileri''nin istediği olmasın...

Üç mevsim
06-05-2008, 22:34
Kendimize gelelim yaa.Ne oluyoruz?Herkes diyeceğini 2 kez düşünsün.Sonradan pişman olmayacağına emin olduktan sonra söylesin ne söyleyecekse.''Birileri''nin istediği olmasın...

ofli çocukluk yapma. yerini seviyeni bil kardeşim. O kadar sağduyu bizde de vardır herhalde..
Kalbini kırarsam üzülürüm ama saygı diye birşey var değil mi?..

Amenna__
06-05-2008, 22:40
anayasa mahkemesinin anayasayı çiğnediği bir ülkede adaletin olduğuna, yargıya ve bilimum adli kurumların hiç birine i-nan-mı-yo-rum gü-ven-mi-yo-rum

Kırık_Çocuk
06-05-2008, 22:58
birkaç gün de böyle değişsin gündem...

Halkın iradesi diye bişey yok hiç olmadı ki...Demokrasi diye bişey yoktur..Hiç bir ülkede uygulanmıyor uygulanmayacak uygulanamayacaktır..

osmanpaşa
06-05-2008, 23:06
yargı siyasallaşmıştır ve yargıçlara güven azalmıştır.ak partinin kapanacağı bu siyasi kararla ortadadır şimdi ak parti yöneticileri bu darbeye karşı koymayarak kendilerini yenik mi sayacak!yoksa yeter karar milletindir diyerek karşı hamlelere mi yönelecek!bekleyip göreceğiz...mevlam ne eylerse,güzel eyler...başbakanım biz sizin cesur tavrınızı sevdik siz bu milleti yarı yolda bırakmıyacağınıza inanıyor sizden sivil ve demokratik bir darbe istiyoruz.

Berika
06-05-2008, 23:07
Bıktım artık...

Sevincim büyük bir düş kırıklığına dönüştü..

Bu ülkede okumak da istemiyorum çalışmak da istemiyorum...

Hayallerim herşey bitti..İlk kez okulu sevmiştim..

Bu yasağa en küçük katkısı olan bir kişiye bile hakkımı helal etmiyorum.Rabbim bu dünyada da öbür dünya da perişan etsin.

Bir avuç münafığın hayatımızı mahvettiğine inanamıyorum.Aklım mantığım almıyor.

Bizden sonrakiler bu zulmü yaşamasın inşallah..

Kardelenler solmasın artık...

çilik
06-05-2008, 23:12
Bıktım artık...

Sevincim büyük bir düş kırıklığına dönüştü..

Bu ülkede okumak da istemiyorum çalışmak da istemiyorum...

Hayallerim herşey bitti..İlk kez okulu sevmiştim..

Bu yasağa en küçük katkısı olan bir kişiye bile hakkımı helal etmiyorum.Rabbim bu dünyada da öbür dünya da perişan etsin.

Bir avuç münafığın hayatımızı mahvettiğine inanamıyorum.Aklım mantığım almıyor.

Bizden sonrakiler bu zulmü yaşamasın inşallah..

Kardelenler solmasın artık...

ahhhhhhhhh kardeşim ahhhhhhhh vallahi öyle böyle bizim gibi hayata dört dörtlük sarılan insanların bile hevesini kırıyorlar ya allah onlara bunların hesabını gösterir..ben başımı açıyorsam okula girerken bu benim günahım değildir allahım bilir kimden hesap soracağını......

Parantez
06-05-2008, 23:13
yargı halktan kopuk
halkın ne dediğinin çoğunluğun hiç bir önemi yok
önemli olan sesli azınlık

zaten başka sonuç beklenemezdi siyasi görüşleriyle hareket eden insanlardan!
yazıklar olsun 70 milyonu bir avuç insanın kalemine mahkum ediyorsunuz!!

Hüdaverdi
06-05-2008, 23:17
Biran önce protesto edilmesi şart :-*
Zamanında çok protestolar yapıldı,milyonlarca kişi insan zinciri yaparak sokaklara akın etti.Hala yapılıyor protestolar ama katılım sayısı ortada.Kırda gece geçiren birbirine yapışmış koyun gibi susmak-saldırıyı beklemek fayda değil,Fas (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=48951.0)'taki olayın aynısını yaşamamak için tepkimizi içimizdeki fransız soylarına karşı göstermek lazım :-*

Amenna__
06-05-2008, 23:20
Biran önce protesto edilmesi şart :-*
Zamanında çok protestolar yapıldı,milyonlarca kişi insan zinciri yaparak sokaklara akın etti.Hala yapılıyor protestolar ama katılım sayısı ortada.Kırda gece geçiren birbirine yapışmış koyun gibi susmak-saldırıyı beklemek fayda değil,Fas'taki olayın aynısını yaşamamak için tepkimizi içimizdeki fransız soylarına karşı göstermek lazım :-*

onlar haksız davalarında yukselttikleri sesleriyle kıyamatler koparıyorlar. biz hakkımız olanı istemekten aciz kalıyoruz. >:(

YavuzSultanSelim
06-05-2008, 23:20
Beddua etmeyelim arkadaşlar bize yakışmaz

Kırık_Çocuk
06-05-2008, 23:22
Ağır abiler demokrasiyi bekleyin diyor..

boşuna bekliyoruz ve bekleyeceğiz...!

O bi yanlışlık görünce eliyle düzelten insanlar nerede..

Hüdaverdi
06-05-2008, 23:27
onlar haksız davalarında yukselttikleri sesleriyle kıyamatler koparıyorlar. biz hakkımız olanı istemekten aciz kalıyoruz. >:(
Orası öyle,onların seviyesine düşmemek için başbakan sürekli 'slogan atmak fayda değil' vs. gibi uyarılarda bulunuyor,haksızda değil ama her zamanda sessiz kalıp küçük emrah rolüne düşmek hiç doğru değil :-*

Bir kere yapılcak oda tam olacak,sonrası Allah kerim :-*
Gerçi onlar (kemalist faşistler) yine ekmeklerine yağ sürecek bir şeyler bulur :-X
Saadet partisi güzel beceriyor bu tür protestoları,eğer hükümete karşı laf etmeyip tamamen bu karara karşı bir protesto yapacaklarsa katılım hiç sanmadığımız kadar fazla olur :-*

yurdum
06-05-2008, 23:30
Mesut Yılmazın yorumuna göre emsal karar varken 1 daha basörtüsünün serbest bırakılması teklif edilemezmis

simdi 550 milletvekili ile gelsekde degistiremeyecekmiyiz hic bir zaman?

Akıncı_Gençlik
06-05-2008, 23:40
Anayasa Mahkemesi maçların 9'a 2 oynandığı hukuk üssü...

Maçlar 9'a 2 oynanınca heyecanda olmuyor haliylen, maçın sonucu çoğunlukla baştan tahmin edilebiliyor...

Rabbim inananların yardımcısı olsun

Diğr yandan bu olayın En kötü tarafıda bu yasak Artık kanunla yasaklanmış oldu.Yani Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler de yapılamaz.

Refarandum ile Danıştay vb kurumlar kaldırılmadıktan sonra İHL olsun başörütüsü olsun sorunlar devam edecektir.

Anayasa Mahkemesinin kararları 10 yıl süreyle bir daha yasalaşmıyordu ...
Eskiden kanunda başörtüsü yasak değil yasak bir yoruma dayandırılıyor deniyordu
şimdi kanunlaşmış oldu ...
kaş ve göz meselesi ...

Devrimci_süvari
06-05-2008, 23:45

Maçlar 9'a 2 oynanınca heyecanda olmuyor haliylen, maçın sonucu çoğunlukla baştan tahmin edilebiliyor...

Diğr yandan bu olayın En kötü tarafıda bu yasak Artık kanunla yasaklanmış oldu.Yani Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler de yapılamaz.

Refarandum ile Danıştay vb kurumlar kaldırılmadıktan sonra İHL olsun başörütüsü olsun sorunlar devam edecektir.

kaş ve göz meselesi ...

O kurumların kalkması imkansız olduguna göre 10 sene boyunca rahatız desenize :)

Allah yargıclarımıza zeval vermesin

Hepsine Tesekkurlerimizi sunuyorum

Devrimci Süvari

Üç mevsim
06-05-2008, 23:45
Mesut Yılmazın yorumuna göre emsal karar varken 1 daha basörtüsünün serbest bırakılması teklif edilemezmis
simdi 550 milletvekili ile gelsekde degistiremeyecekmiyiz hic bir zaman?

Haydaa deyip başa döndüğümüz artık acı bir gerçek yani sil baştan... Onca senelik, meseleyi olgunlaştırıp sorunun suniliğini ve saçmalığını ortaya çıkarıp çözüm süerecini hızlandırma çabaları, yasakçıların savlarını çürtüme çabaları ve çürütme, hatta bazı laiklere bile 'ben bunun serbest olması gerektiğini düşünüyorum' dedirten süreç... hepsi bitti.. Çok yazık oldu bir 20 sene daha uğraşıp durulacak artık.

Ama şunu bilsinler ki; hiçbir zaman yılmayacağız! Vazgeçmeyeceğiz!
Ümitsizsek ümit biz olacağız, çaresizsek çare biz olacağız....

Bu söz sık sık aklıma gelir durur benim, duayla anarım sonra onu ve bugüne bakarak aslında ne yapmak istediğini anlarım..

Ümitsizlik Caiz Değildir
Şeyh Said

Üç mevsim
06-05-2008, 23:46

kaş ve göz meselesi ...

Akıncı kaş göz meselesine girersek eskiye uzanırız. Biz de ayıp etmiş oluruz sen de ayıp etmiş olursun...

akhti
06-05-2008, 23:59
turban ozgurluk istiyoruz ama açık birini gördügümüz zamn günah 19 mayıstan bile rahtsız olduk bu nedir acıklarmısnız konular çelisiyorda liklik aykırı oldugu icin iptal edildi neyini tartışıcaz

Akıncı_Gençlik
06-06-2008, 00:02
Siyaset siyaset diyorsunuz... Şu bir senedir Akp siyasetin S sinden anlamayan bir parti gibi davranmaya başladı...
tarafım bellidir Allah'a şükür... Keşke halledebilseydi şu meseleyi

Olmayan bir yasağı (başörtüsü yasağı) anayasada bir yasa ile özgürlüğünü yürürlüğe sokmak kimin fikriydi acaba...Merak ediyorum?

Yasama-yürütme-yargı çerçevesi içinde bu sorunun yargı ve yasama ile çözülemeyeceği çok bariz belliydi..

Neden bir yasama-yargı ile sorunu çözmeye çalıştılar?

Bu düzenleme yapılmadan önce bütün millet bangır bangır bağrılmadımıı yanlış yapıyorsunuz bu yasağı yasal hale getireceksiniz diye?

Neyse hani diyorsunuz ya siyasetin dahisi AKP diye..

Artık devir döndü sanırım..Siyasetin cahili AKP

Partiyi savunmak güzel bir hadise fakat at gözlüğünüzü çıkarmak Lazım

At gözlüğünü çıkaramayan Akp 28 Şubat sürecini yaşamıştı oysa.Sözde bir daha 28 Şubatlr yaşamamak için gömlek çıkarmıştı

Nerde çıkardığı dersler???

Bugün burda yaşanılan hüsran AKPnin başarısızlığı ve beceriksizliğinden başka bir şey değildir

Üç mevsim
06-06-2008, 00:08
turban ozgurluk istiyoruz ama açık birini gördügümüz zamn günah 19 mayıstan bile rahtsız olduk bu nedir acıklarmısnız konular çelisiyorda liklik aykırı oldugu icin iptal edildi neyini tartışıcaz

zaten yasa cıksaydı bir kesim protesto amacı ile don boxer ve şort atlet le okula gelcekti acaba onlara ne yapacaklardı

buda baska bir merak konusu :)

Bu arada hoşgeldiniz arkadaşlar, nasıl buldunuz buraları, sadece böyle önemli günlerde değil her zaman bekleriz..

Ayrıca şunu ekleyeyim, yasa çıksaydı diyorsun ya; Yasa değil Anayasa Değişikliği ve çıktı:
400'ün üzerinde MİLLETVEKİLİ nin oyuyla çıktı,
Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı
Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu tek eksiği vardı uygulanmadı

akhti
06-06-2008, 00:12

zaten yasa cıksaydı bir kesim protesto amacı ile don boxer ve şort atlet le okula gelcekti acaba onlara ne yapacaklardı

Bu arada hoşgeldiniz arkadaşlar, nasıl buldunuz buraları, sadece böyle önemli günlerde değil her zaman bekleriz..

Ayrıca şunu ekleyeyim, yasa;
Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girmiş oldu tek eksiği vardı uygulanmadı
siz 47 temsil ediyorsunuz cumhurbaşkanıda her belgeyi onaylıyor 53 kesimlik nerde

Dogrusöz
06-06-2008, 00:12
Arkadaşlar yargıya yüklenmenin bir anlamı yok suç siyasetçilerindir...Bu ülkede senelerce verdigimiz oyu bile sömürmedilermi siyasetçiler...

Amenna__
06-06-2008, 00:14

siz 47 temsil ediyorsunuz cumhurbaşkanıda her belgeyi onaylıyor 53 kesimlik nerde

47 yiz ve birliğiz sizde bir araya gelin 53 ile iktidar olun. sende biliyorsun ki sizin gibi düşünenler bu ülkede yuzde 20 yi geçemez

akhti
06-06-2008, 00:17

47 yiz ve birliğiz sizde bir araya gelin 53 ile iktidar olun. sende biliyorsun ki sizin gibi düşünenler bu ülkede yuzde 20 yi geçemez
bizler vatanı satmıyoruz 53 bizin siz kendinii temsil ediyorsunuz ben laik ataturkçu ulke istiyorum nediyorsun laik ulkeyi bana verebilecekmisin

Üç mevsim
06-06-2008, 00:19

Sizin demokrasi anlayışınız böyle bişey mi? %53'ün bize karşı olduğunu nerden çıkarıyorsunuz? Mhp'nin oylarını ekleyin, MHP'nin %15 oyu yok mu? Etti sana %62 yetmedi mi? Üsütne DTP'nin oylarını da ekle.. %75-80 lik bir HALK MUTABAKATI!! Daha ne istiyorsun kardeşim

Amenna__
06-06-2008, 00:20

bizler vatanı satmıyoruz 53 bizin siz kendinii temsil ediyorsunuz ben laik ataturkçu ulke istiyorum nediyorsun laik ulkeyi bana verebilecekmisin

ee bende istemiyorum eşitlik nerde kaldı?

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:22
% 53 cami cemaati ... ;) Hani şu her camiden çıkanın % 90' ının CehaletPe li olduğu... ;)

ümitli_bekleyis
06-06-2008, 00:23
% 53 cami cemaati ... ;) Hani şu her camiden çıkanın % 90' ının CehaletPe li olduğu... ;)

:) Abi korkacaklar şimdi deme öyle .Yüreklerine inmesin :D CHP Ve Cami , tek cümlede Laikliğe aykırı Lütfen yani ...

Amenna__
06-06-2008, 00:24

:) Abi korkacaklar şimdi deme öyle .Yüreklerine inmesin :D

korkmasalar zaten bu yaygara niye. ama bu daha iyi günleri korkunun ecele faydası yok

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:25
Korksunlar diye yazdım ... Ama böcek arıyorlardır forumda . Zaman verelim biraz ... :)

Üç mevsim
06-06-2008, 00:25
Yani Levent abi böyle bir kafa olur mu ya? Siz %47siniz diyor, %53 ne olacak? %53 bize karşı değil kardeşim. Bize karşı olan SADECE VE SADECE %20. Demokrasilerde çoğunluğun istediği olur...

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:27
Artık % 2O de değil emin olabilirsin .... ;)

akhti
06-06-2008, 00:28

:) Abi korkacaklar şimdi deme öyle .Yüreklerine inmesin :D

korkmasalar zaten bu yaygara niye. ama bu daha iyi günleri korkunun ecele faydası yok
kimseden korkumuz cumhurbaşşkanım sezer ve yuce savcıları en gogru karar verdi... bana laik ATATURKÇU ULKENİN GARANTİSİNİ VERİYORMUSUN

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:29
Kemalist demek istedin herhalde ... Onlar muhalefet, yakında muhalif bile olamayacaklar.

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:32
Kemalist demek istedin herhalde ... Onlar muhalefet, yakında muhalif bile olamayacaklar.

cevap

imzam

Kuyruğun yani ... ;) Kuyrukluyum demek istedin ... ;)

acizane44
06-06-2008, 00:35
Hepsine yazıklar olsun,Dinde bizim devlette bizim diyen cehape zihniyeti hangi dinden bahsediyor? >:(
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne buı sefer gerçekten acıdım tükrüğe >:(

akhti
06-06-2008, 00:37

cevap

imzam

ZANNEDİYORSUNKİ SAVCILAR GİDECEK 10 YIL DAYANIN SAVCI BİTERSE ASKERİ DARBEDEN KORKUN DARBE OLMAZ DEMEYİN GERİCİ ZİHNİYET ŞERİAT 100 YIL GERİYE GOTURUSE DARBE 40 YIL ATATURK İLKELERİNİ YIKMSSNIZ 47 KALDIMIZ GORECEZ YAGMA YOK KEMALİZM VAR LAİK ULKEM LAİK İNSANLAR İSTİYORUZ ATAM İZİNDEYİZ

Üç mevsim
06-06-2008, 00:37
akhti:"bana laik ATATURKÇU ULKENİN GARANTİSİNİ VERİYORMUSUN"

Kardeşim bu garantiyi milletten isteyeceksin. Millet veriyorsa oh ne ala, yoksa yapacak birşeyimiz yok. Burda çıkan sonuç nedir? Şudur: Millet sizi Laikliğin ve veya Atatürkçülüğün garantisi olarak görmüyor.. Yahu sizin huyunuz bu kendi eksikliklerinizi bizim üzerimizden gidermeye çalışıyorsunuz..

ümitli_bekleyis
06-06-2008, 00:38
Hakarete varan söylemlerden kaçınmak lehinize olacaktır !

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:38
Anlayışımı sorgulayan, anlama kabiliyetini anlamlandırma üzerinde kuyruk gibi dolaştırıyor ise; Anlam adına beyin kıvrımları sancı geçirenler zümresine dahil olanlardan olsa gerek ... ;)

Amenna__
06-06-2008, 00:40

cevap

imzam

ZANNEDİYORSUNKİ SAVCILAR GİDECEK 10 YIL DAYANIN SAVCI BİTERSE ASKERİ DARBEDEN KORKUN DARBE OLMAZ DEMEYİN GERİCİ ZİHNİYET ŞERİAT 100 YIL GERİYE GOTURUSE DARBE 40 YIL ATATURK İLKELERİNİ YIKMSSNIZ 47 KALDIMIZ GORECEZ YAGMA YOK KEMALİZM VAR LAİK ULKEM LAİK İNSANLAR İSTİYORUZ ATAM İZİNDEYİZ

ne yani 3 günlük dünyada 3 5 çapulcu hakiminizemi güveniyorsunuz?
yarın mahkeme-i kübrada hakimlerin hakimi karşısında bakalım dava nasıl sonuçlanacak

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:41
Hangi kalem, artık bilgisayar var. :)

akhti
06-06-2008, 00:42
Hepsine yazıklar olsun,Dinde bizim devlette bizim diyen cehape zihniyeti hangi dinden bahsediyor? >:(
Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne buı sefer gerçekten acıdım tükrüğe >:(

okul kamusal alan kardesim senin camiye nasıl gittigine karısan varmı?

biri sortla camiye gitsin 1 kadın mini etekle camiye gitsin bu yakısık kalırmı? bak nasıl kadınlar türbeye girerken camiye girerken normalde basını baglamasada orda baglıyor? heryerin adabı var

Okullarda kılık kıyafet yönetmeligi var

sonuna kadar haklısın laik yıkmak istediginiz biliyoruz

sen de keyfine boxer la gir okula

oburu don la girsin biri mayo ile derse oburu sarık cübbe taksın biri basortusu bu duzeni bozmazmı?

sonuna kadar haklısın laikligin odagı haline geldiniz amc laikligi yıkmak

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:43
Kamusal alan sınırlarını kim belirler ... ;)

Üç mevsim
06-06-2008, 00:46
Arkadaşım insanın ağzının bozdurtma nerenle düşünüyorsun. O saydığın don boxer şort ... "insanlıkla" ilgili birşey yani her insanın doğuştan otomatik aldığı bir dürtü. Ahlaki bir durum bu, konumuz o değil.

Biz samimiyiz:
Yahudi kippasıyla
Hristiyan haçıyla
Müslüman sakalı veya başörtüsüyle, naısl istiyorsa öyle..

Kamusal alan olmak insanın giyim tarzını neden kısıtlasın?.. Yaptığın savunma veya saldırı bu kadar saçma işte..

ümitli_bekleyis
06-06-2008, 00:46
Ezberlemiş , gelmişler. Ha gayret kaçıncı kopyalayışınız aynı cümleleri. ??? İlahi korku sen nelere kadirsin ...

akhti
06-06-2008, 00:47

biri sortla camiye gitsin 1 kadın mini etekle camiye gitsin bu yakısık kalırmı? bak nasıl kadınlar türbeye girerken camiye girerken normalde basını baglamasada orda baglıyor? heryerin adabı var

oburu don la girsin biri mayo ile derse oburu sarık cübbe taksın biri basortusu bu duzeni bozmazmı?

Benim 1 arkadasım boxer la gidip medyayı cagırcaktı bu kanun gecseydi bakalım bu kanuna karsı olanlar mayo atlet don la geldiklerinde ne yapacaklardı dusunsenize sınıfı

1 tarafda sarıklı mollolar basörtülü kızlar

yan tarafda mayolu erkekler :)
bunlar zannediyorki savcıların gorev suresi dolacak laikli yıkıp yobaz devleti kuracagız askeri darbe ne gunu duruyor sizi sindandan tekrar surelimim

Amenna__
06-06-2008, 00:47

Benim 1 arkadasım boxer la gidip medyayı cagırcaktı bu kanun gecseydi bakalım bu kanuna karsı olanlar mayo atlet don la geldiklerinde ne yapacaklardı dusunsenize sınıfı

size yakışanı yapmış olurdunuz emin ol

akhti
06-06-2008, 00:48

size arab turbanı giyerseniz mayoyla gelip kızların yanıda oturan erkeklere napcakcanız :D

Üç mevsim
06-06-2008, 00:48
Ayrıca ikide bir yasa çıksaydı deyip duruyorsun bilmiyorum inadına mı yapıyorsun?
Yasa, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ olarak çıktı. Tüm şekil şartlarına da haizdi...

Üç mevsim
06-06-2008, 00:50
Yönetici arkadaşlar gerekeni yapabilirsiniz, çünkü bu yaratıklar edep çizgisini aştılar !!!

Üç mevsim
06-06-2008, 00:51
Kişinin yorumu silinmiştir

EMİN OL HİÇ UNUTMAYACAĞIZ O GÜNÜ

tayyipleyiz
Bunu bekliyorduk ... Sözün bittiği yerde - hiç başlamamıştı ki - resimler başlıyor. :-*

Üç mevsim
Ve Unutturmayacağız

akhti
06-06-2008, 00:53
Bunu bekliyorduk ... Sözün bittiği yerde - hiç başlamamıştı ki - resimler başlıyor. :-*
ne guzelde duruyor resim deniz gezmis asıldıgında oyle diyordunuz

Amenna__
06-06-2008, 00:54

o resim ahirette karsınızda olacak emin ol

Üç mevsim
06-06-2008, 00:55

Biz öyle birşey demedik.. biz DEniz Gezmişleri asan statükoyla mücadele ediyoruz bugün. Deniz Gezmişleri asan darbeci faşistler bizim değil sizin zihniyetinizdendi. Önce öğren..

tayyipleyiz
06-06-2008, 00:56

Onu enkazcılara soracaksın ... ;)

Hüdaverdi
06-06-2008, 00:57
deniz gezmiş asıldığı için karalara bürünenler Adnan Menderes'in durumuna alay eder olmuş.İşinize geldiğinde darbe aşığı,işinize gelmeyince darbe karşıtı olursunuz,kişilik bozukluğu olsa gerek :-*

Nagihan
06-06-2008, 01:06

size arab turbanı giyerseniz mayoyla gelip kızların yanıda oturan erkeklere napcakcanız :D

Ne arap türbanı ya! Din bu din milleti mi olurmuş dinin >:( Tabi anlayana...

deniz gezmiş asıldığı için karalara bürünenler Adnan Menderes'in durumuna alay eder olmuş.İşinize geldiğinde darbe aşığı,işinize gelmeyince darbe karşıtı olursunuz,kişilik bozukluğu olsa gerek :-*

Yoook menderesin asılması demokratik ve laik düzen içindi ondan...Hoş hala daha deniz gezmiş i destekleyenler nasıl atatürkçü onu da anlayabilmiş değilim adam resmen rejim karşıtı

cCc-kozenir-cCc
06-06-2008, 09:40
ÜLKÜCÜ HAREKET Bu ülkede başörtüsüne hasım olanların hasmıdır.
Ülkücü hareket ve biz Ülkücüler alınan bu karara katılmıyoruz.
Katılmamız da mümkün değildir.
Kızlarımıza evinde otur ve evlen denmektedir.
Yazık!
Allah (C.C) büyüktür.
Müslüman Türk Milleti sakin ve itidalli olmalıdır.
Ülkücüler dikkatli kelimelerle olaya yaklaşmalı ve provokasyonlara gelmemelidir DİYORUZ.
Liderimizin açıklaması dışındaki yaklaşımları kulanmayacağız!
Aklı selim olmak en doğrusudur.
Öfke ile kalkan zarar ile oturur.
"Mahkemenin kararları kesin olup buna herkes saygı duymak durumundadır. Ancak, Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerinin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir. Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiği bilinen bir gerçektir. TBMM'nin bu sınırlı amaçla Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinde yaptığı değişiklikler, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba olmuştur. Bunun devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir. Bu kararla milli vicdan yar almıştır. Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da, bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır. Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır. Bu karar korkarız ki, Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır. 'Milletle-devleti, devletle-milleti' karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için bir zemin teşkil edebilecektir. Burada şu gerçekler açıkça söylenmelidir: Anayasa Mahkemesi'nin kararı hukuki değil, siyasidir. Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi, anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır. Anayasada açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir. Mahkemenin bu kararının AKP'nin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir. Ancak iddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur. Sonuç olarak Milliyetçi Hareket Partisi, milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiye'nin geleceği açısından üzüntü ve endişe ile karşılamıştır." MHP genel Başkanı Devlet BAHÇELİ

rikopasa
06-06-2008, 10:30
Milliyetçi Hareket Partisi ile AKP nin türbana bakış açısı aynı olsaydı başörtüsü üniversitelerde serbest bırakılırdı.
Daha sonraki senelerde bakılırdı problem çıkmıyor gerçekten Akp söylemleri doğru bu seferde kamu alanlarında serbestlik istenirdi ama ne yazıkki böyle olmadı. "velevki siyasi simge" "kefenlerimizi giydik" gibi söylemler kullanan insanların hiçmi suçu yok , sizin ileri gelenleriniz sütten çıkmış ak kaşıkmı bu konuda ...

AİHM başörtüsü ile ilgili davayı neden redetti , mademki avrupa destekliyor sizi , mademki demokrasi uyguluyorlar , mademki özgürlükçüler ... insan hakları var ... eee neden dava red yiyor.

Müntesip
06-06-2008, 10:45
Milliyetçi Hareket Partisi ile Ak Parti nin türbana bakış açısı aynı olsaydı başörtüsü üniversitelerde serbest bırakılırdı.
Daha sonraki senelerde bakılırdı problem çıkmıyor gerçekten Ak Parti söylemleri doğru bu seferde kamu alanlarında serbestlik istenirdi ama ne yazıkki böyle olmadı. "velevki siyasi simge" "kefenlerimizi giydik" gibi söylemler kullanan insanların hiçmi suçu yok , sizin ileri gelenleriniz sütten çıkmış ak kaşıkmı bu konuda ...

AİHM başörtüsü ile ilgili davayı neden redetti , mademki avrupa destekliyor sizi , mademki demokrasi uyguluyorlar , mademki özgürlükçüler ... insan hakları var ... eee neden dava red yiyor.

Bunun cevabını bilemeyecek kadar cahilsin Yalçın Bey siize en güzel cevabı vermiş ! Utanmadan Avrupa'dan örnek veriyorsun,söylermisin hangi Avrupa ülkesinde başörtüsüyle üniversite'ye girmek yasak ? Ayrıca Fransa'da özel ilkokullarda evet İLKOKUL'larda dahi başörtüsü serbest iken sen hangi akla ( ! ) dayanarak Avrupa'yı örnek veriyorsun ?

rikopasa
06-06-2008, 11:12
Asimov ... saygı sınırlarını zorlama istersen adam gibi muhabbet et. Konu farklı bir boyut kazanmasın ... Terbiyesizlik etme.

LüGaT
06-06-2008, 11:53
Bizim kominist zihniyetliler , Ab karşıtları hani sözkonusu AİHM olunca nasıl da yamuklaşıyorlar. Samimiyetsizlik böyle birşey işte.

hipermuhafazakar
06-06-2008, 12:01
YARGININ ZATEN TÜRK MİLLETİ ADINA KARAR VERDİĞİ BÜYÜK BİR YALANDI ! İŞTE ;

http://www.haberler.com/prof-dr-sami-selcuk-mahkemelerin-turk-milleti-haberi/

Laiklikmiş çağdaşlıkmış HEPSİ MASKE HEPSİ PALAVRA..MAKSAT DEVLETİ MİLLETTEN KORUMAK

Üç mevsim
06-06-2008, 15:06
AİHM'nin aykırı kararlarını gündeme getiriyorsunuz da, Avrupa üniversitelerinde başörtüsünün serbest olduğundan neden hiç bahsetmiyorsunuz. Bu serbestlik uygulaması AİHM kararından daha önemli. AİHM 'nin İslamla ilgili konularda aldığı kararlar bizim Anayasa Mahkemesi'ni aratmıyor endişeniz olmasın.