fatih kısaparmak balon baskılı balon Başörtüsü Mes'elesi - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtüsü Mes'elesi

AK_Genclik
01-31-2008, 16:26
Başörtüsü Mes'elesi konusunda Ak Parti'nin attığı adımı tatmin edici buluyormusunuz?

Bu tarz bir şeyle başörtüsü mes'elesi çözülür mü sizce?

http://www.ensonhaber.com/images/news/51804.jpg

Necip Fazil
01-31-2008, 16:39
Mesele Ak Parti veyahutta başka bir parti meselesi değildir. Mesele Türkiye ve Türkiye'ye hükmeden % 1 lik kesimin meselesidir. Bu sorunun çözümü iki satırla anlatabileceğimiz kadar basit olsa idi, çoktan çözülmüştü.

Laik ve Demokratik bir ülkede kişilerin giyisileri hakkında değişiklikler yapılabiliyor, bazı yenilikler insanlara dikta edilebiliyorsa, o ülkede özgürlüklerden bahsetmek en büyük ahmaklıktır.

Geçmişten günümüze kadar gelen baskı ve sıkıntılı günlerden sonra, bir kalemde sıkıntıların düzelmeside imkansızdır.

Ak Parti yapabileceğinin en iyisini yapmaya ve sınırları geniş tutmaya çalışıyor, yeterli değildir belki ama elden gelir, medya zalim, zengin namert, asker halkından bi haber ...

VesseLam

CeVHeR
01-31-2008, 16:48
Lafı uzatmanın âlemi yok.. öyle veya böyle bir “formül” bulunmuştur... Bu formülün, “herkesi tatmin etmesi” elbette mümkün değildir...
“Lehte” ve “aleyhte” söz söyleyenler olacaktır...
Bunları anlayışla karşılamak gerekir!..
Ne var ki;
“çözüm süreci”ni tamamen baltalayacak ve çözümsüzlüğe yol açacak söylem ve eylemlerden de şu aşamada kaçınmak gerektiği kanaatindeyim.
Zira;
“Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olmak” gibi bir risk, her zaman vardır!
Hele de, CHP’lilerin ve bazı örgütlerin “provokatif girişimler”e hazırlandıkları şu günlerde!..
Herkes, “görev” ve “sorumluluk” duygusuyla hareket etmeli ve “normalleşme”ye katkıda bulunmalıdır...
“Gerilim”in kimseye faydası olmaz!
Bilmem, anlatabildim mi?

HASAN KARAKAYA / VAKİT

takva_gül
01-31-2008, 17:32
ben her alanda başörtüsüne özgürlük gelmeden
bu sorunun çözüldüğüne asla inanmam
maalesef sorun hala duruyor
Allahın hükmü hala yasak
bu zulüm hala devam ediyor
üniversitede çözülmüş olabilir ama hüküm
sadece üniveristede işlemiyor...

minegül
01-31-2008, 18:48
Bence ilk adımda iyi bir ataktı. Mhp ve Akparti iyi bir yolda arkadaşlık yapıyorlar. Ama yollarına engel olan bir "chp ve asker" var. Buna karşı başörtüsünün üniversitelere girebilmesi bile çok güzel bir olay.
Ama Akparti yanında 71 oyu da garantiye aldıp daha ilerisinin getiremezse bu kötü olur. Çünkü şimdi Mhp yanında böylece daha da ileriye adımlar atabilir. Kamuya yol açabilir. Ama ben ortaöğretime taraftar değilim.

zsakayik
01-31-2008, 18:52
Allahın hükmü hala yasak

sabır kardesım hersey zamanla olacak
bacılarımız rahatlıkla gırecek unıversıtelere
ama bıraz zaman ve sabır gereklı

hilal
01-31-2008, 19:11
s.a
sorun çözüldü deniyor ama esas sorun bundan sonra başlayacak gibi
çünkü bundan önce anayasada başörtü yasak diye birşey yazmıyordu!!!
buna rağmen keyfi uygulamalar vardı
ama şimdi kanunen yasaklanmış oldu aslında
nedenine gelince sadece yüksek öğretimde başörtülebilir deniyor ayrıca şöyle bi ibare daha var "....ve çene altından bağlanacak " diye
burada nasıl örtünmemiz gerektiğini de onlar belirliyor....
ben mhp nin kesinlikle bu sorunun çözülmesini istediğini zannetmiyorum çoğumuz hatırlar "biz bu sorunu çözeriz" deyipte Bahçelinin nasıl(!) çöz(dür)düğünü
inş. akp mhp nin oynuna gelipte bu şekliyle çözüme gitmez

mülayim
01-31-2008, 20:19
valla ne desem bilmiyorum ama inşaallah temelli olarak çözülür de kurtuluruz.necip fazıl kardeşin de dediği gibi bu sorun halkın değil tamamen azınlık bir grubun dayattığı bir problem.

bence bu dönemde mhp nin meclisteki varlığı bizim için bir şanstır.onlar chp nin çöküşünden ders almışa benziyorlar.ama başörtüsünün sadece üniversitede serbestiyeti bir çözüm gibi görünmüyor bana aksine bir çözümsüzlük gibi geliyor.yeni problemlere yol açacak şimdiden belli oluyor bu.ne diyelim ALLAH müslümanların yar ve yardımcısı olsun

kabardey_06
02-02-2008, 00:02
kimine göre başörtüsü kimine göre türban,
ayırt edilemez oldu artık, sap ile saman,
eğitim hakkını kim ? hangi hakla engeller,
özgürlüğe giden yol, çok çetin ve yaman,,
ülke gerçekleri,konjöktör,güç dengelerinin dağılımı bunu öngörmüştür,,,çıkacak olan yasaya burun bükenlerin, vakti zamanında burunları sürtülmedi mi ??,,sonrası gelişmeler ülkemizin en az yirmi yılına mal olmadı mı ??,,kaş yapayım derken göz çıkarılmadı mı ??,,çözülmeyi bekleyen onlarca ve devasa problemler eli güçlü iktidarlar tarafından çözüme kavuşturulabilir,,,,ak partinin elini güçlendirmek mi istiyoruz yoksa işini güçleştirmek mi istiyoruz ?? uzatılan her mikrofona illede bir şeyler söylemek mi gerekir ?anayasamızda belirtilen ve ak partinin özümsediği temel dinamiklerimizin dışına itilmek isteniyoruz,,,atatürk ve laiklik karşıtı bir şablona yamanmak isteniyoruz,ilk fırsatta ülkeye şer'i düzen getirmek isteyen bir siyasi hareketin parçası haline sokulmak isteniyoruz,,,oysa ak partinin kuruluş amacı,demokrasi ağacını kökleştirmektir,, toplumun tüm katmanlarının, bu demokrasi ağacının nimetlerinden faydalanmasını sağlamaktır, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla tam demokrasiye geçişine katkıda bulunmak isteyenler ak parti çatısı altında toplanmışlardır,,baş örtülü kızlarımızın okuma haklarını tekrar kendilerine iade etmek ,hangi görüşten olursa olsun, demokrasiye inanmış onu özümsemiş herkesin benimsemesi gereken bir düzenlemedir,,bu düzenleme ile ilgili aykırı sesler olabilir,çıkacak yasa hakkında fikrini beyan eden olabilir,,özgürlüğün dahada genişletilmesi noktasında görüşler ileri sürülebilir,,tüm bunlara eyvallah,,,yalnızzzzz,,,,,,,çıkacak olan yasayı sabote etmeye yönelik her söz ve eylem, özgürlüğe sıkılan bir kurşun hükmündedir,,özgürlüğümüzü,istikbalimizi kimselerin ipotek altına almaya ne hakkı vardır ne de gücü,,zaten ak partinin kuruluş amacı ne kadar ipotek varsa ortadan kaldırmaya yöneliktir,,,,baş örtülü kızlarımızın üniversitelerde okumalarına imkan tanımak değildir sadece,,,,zengin ile fakir arasındaki muazzam yaşam kalite farkını en aza indirmek,,ekonomik açıdan büyümeyi en üst seviyelere çıkartmak,,,devletler arası ilişkilerde ülkemizi şanına yakışır bir konuma getirmek,,işsizliği sıfır noktasına çekmek,,kısaca tam bağımsız ve müreffeh bir türkiyeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmaktır,,adalet ve kalkınma partisi, tüm bunları gerçekleştirmek için kurulmuştur,, baş örtüsü konusu ak partinin elini zayıflatmakta ve işini güçleştirmekte ise ,bunu istikbalimiz adına öteleyebilir,,,konuyu, muhatabları tarafından beğenilmeyen,hoşnut olunmayan noktalara çekebilir,çünkü ak parti diğer partilerin aksine bir kitle partisidir,,,rengi 12 renkten oluşur,,kokusu her bitkiden alınmadır,bakış açısı olabildiğince geniştir,,mevzulara en yüksek perdeden bakma zaruriyetini idrak etmiş bir kadroya sahiptir,,,bir kaç cümle önce sarfettiğim işleri yapabilmek ancak be ancak bu bakış açısıyla mümkündür,,okyanus ötesini görebilme kabiliyetinde olamayanlar çakıl taşlarıyla meşgul olurlar ve bu meşguliyeti bir iş zannederler,arzulanan gaye ile belirlenen zamanı bir araya getirmekte zorlanırlar ve dahası hedefe varamazlar, bununda hesabını ecdada veremezler,,,yol temizse durma koşş,,yok eğer dikenli ve mayınlı ise attığın adıma çok dikkat et,,,,kastı vatan olanlar fırsat kollarken,,,demokrasi düşmanları sana mikrofon uzatıp niyet yoklarken,,,boş boğazlık etme,,,uyanık ol,,,sokaklarda çözüm arayanlara,meydanlarda meydan okuyanlara iltifat etme,,,bin küsur yıllık devlet adabımıza,hiyerarşimize halel getirecek hiç bir görüşe ve oluşuma prim verme,,,,,nene hatunların ruhunu şadd etmek istiyorsan,,onları hoşnut etmek istiyorsan,,,,provakasyonlara,kışkırtmalara malzeme olmaz,süreci,, aklı selim ve sükünet içerisinde, itidal nöbeti tutarmışcasına takip edersin,,,,kulak tırmalayıcı kelamlardan dolayı herkesler beni mazur görsün,,,konunun ehemmiyeti beni fazlasıyla tedirgin etmekte,,,bir vatandaş olarak ben bu durumdaysam,,,başbakanımızın haleti ruhuyiseni hesab ediniz lütfen,,,,

Mehmet POLAT
02-04-2008, 13:37
Selamınaleykum Kardeşlerim,

Başörtüsü sorunu 12 Eylül'den bu güne kadar gelmiştir daha öncesine baktığımızda ise böyle bir sorun yok.Bugün başörtüsüne karşı çıkanlar ise 12 Eylül'ün etkisinden kurtulamayanlar ve o günleri tekrar yaşamek isteyenlerden başkası değildirler.

Bugün başörtüsüne karşı her türlü hareketi yapıyorlar.Atatürk'ün Laiklik ilkesini bireysel boyuta çekmeye çalışıyorlar,Başörtülü öğrenciler üniversitede derse girdiği zaman derslerden geçemeyecekleri gibisinden açıklamalar yapıyorlar.

Bugün Laikliğin çıktığı yer olan Fransa'da bile üniversitelerde özgürlük savunuluyor,öğrencilerin giyim kuşamlarına karışılmıyor,Fransa Müslüman bir ülke olmamasına rağmen üniversitelerde başörtüsü serbestken biz Müslüman bir olduğumuz halde bizde yasak.

Bu gün Türkiye üniversitelerinin Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alamamasının nedeni tartışmamız gerekirken üniversitede kıyafet konusunu tartışıyoruz.

Temennim ülkemizin her yönden Dünya Lideri olması.

Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalarak bu ilkeleri kişiselleştirmeden bu ülkede kardeşce yaşamak dileğiyle...

Kırık_Çocuk
02-04-2008, 13:43
Sadece beklentilerin karsılanmıs olmasını talep ediyyorum.Çünkü umduğumuzdan farklı bir tablo da çıkabilir.Maddeler biraz karışık.Beklentileri karsılaması en büyük arzumuz...

bilal72
02-04-2008, 17:43
Bence Sadece Eğitimde Değilde, Her Alanda Başörtüsüne Özgürlük Olmalı...

kefenci85
02-06-2008, 12:37
Açıkcası bu mesele çözümü çok ince bir çizgide aslen bizim temennimiz tabiki bütün alanlarda bu yasağın kalkmasıda şimdilik bu çözüm sadece hizmet alan ve hizmet veren mantığıyla çözülmeli ve acele ateden sabırla periyodik olarak her alanda özgürlük olmalıdır..

Milli Görüş2000
02-06-2008, 15:44
Arkadaşlar yorumlardan bazılarını okuyunca oldukça şaşırdım.
Nedenmi? Çünkü bazıları önümüzde CHP var asker var gibi yorumlar yapmış. Bunları çok banal buldum açıkçası.
Milletimiz AKPye oy verirken CHP veya başka engeller olduğunu biliyordu. Dahası, AKP ve başta başbakan olmak üzere bütün AKPliler, hiç farketmez bu bizim görevimizdir dememişlermiydi? Hatta Bülent arınçın bu bizim namus borcumuzdur deyişni hatırlıyorum.

Şimdi böyleyken ve hatta milletten başörtüsü heryerde serbest olsun gibi bir destek gelirken, AKPlilerin "yaptırmıyorlar işte" deyip bu sorunu daha büyük soruna çevirmesine sessizmi kalacağız.

Bu kadar oy neden verildi AKPye. CHP ile başkaları burda durun deyince durmak içinmi?!
Hani durmak yok yola devamdı. Neden CHPyi görünce olduğumuz yerde çakılalım?!

Birde herkesle görüş alışverişi yapan AKP, neden Saadet PArtisinden destek almıyor? Neden onun görüşlerinden faydalanmıyor?
Bence işbirliği yapılırsa gayet faydalı olur.
Hatta AKPnin ödemekten kaçındığı bedelleri Saadet öder merak etmeyin.

Özetle, bu iş için sadece YÖK kanununda değil, anayasanın tam içinde geniş çaplı bir düzenleme yapılması şart.

Bizlerinde "e yaptırmıyorlar işte" psikolojisinden kurtulmamız şart.
Hatırlayın. Biz kimin torunuyuz. Sultan Fatihinmi yoksa başkalarınınmı?!!!

AK_Genclik
02-06-2008, 16:33
eğer sorun bu dönem içerisinde tam manasıyla çözülmezse, bahaneler üretilirse AK Parti büyük oranda oy kaybına uğrayacaktır. Ve sonu yavaş yavaş ANAP'a benzeyecektir.

Dindar kesim bu sorunun halledilmesini bekliyor.

Milli Görüş2000
02-06-2008, 16:39
Bu konuda çok yerde boşluk bırakmışlar.
Dün akşam Abdullah Gülü dinledim. Böyle konuların referanduma gitmesi taraftarı değilim dedi.
Halbuki, AKP anayasanın ilgili maddesini yani Saadet PArtisinin önerisini yaptığı kılık kıyafeti düzenleyen maddeyi değişse ve olması gereken şekle soksa, sonra bunu anayasal çoğunlukla cumhurbaşkanına gönderse ve cumhurbaşkanıda olası bir krize karşı bu karar milletindir diyerek referanduma götürse ne güzel olurdu.

Ne CHP nede bir başkası buna ses çıkaramaz ve kamusal alan diye bir tartışma olmzdı. Tamamına yakını başörtülü olan ülkemizde böyle saçma bir yasakda olmazdı.

Fakat bu işi referanduma götürmezler. Çünkü bunu ne CHP nede AKP ister. Günlerce tartışıp prim koparacakları bir konu ortadan kalkmış olurki buda ikisinin stratejisine çok ters.

AK_Genclik
02-06-2008, 16:45
Bu kararı vermek halka düşer

Referandum olması AK Parti lehine olurdu ama yanlış adım atıyorlar.

Milli Görüş2000
02-06-2008, 16:50
Bu kararı vermek halka düşer

Referandum olması AK Parti lehine olurdu ama yanlış adım atıyorlar.

Lehinemi aleyhinemi onu AKP yöneticileri gayet iyi gördükleri için bu şekilde adım atmaktalar.
Fakat gerçek şu ki, iş kökten çözülecekti. Hiç kimse artık bu konuda tek kelam edemeyecekti.
Fakat galiba kırmızı çizgi çıkınca durmak zorunda kaldılar.

MaU_95
02-06-2008, 18:18
Akşener: Başörtüsüne RP Engel Oldu

Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener Refah Partisi ile ilgili şok bir iddiada bulundu
AK Parti ile MHP’nin üniversitelerde BAŞÖRTÜSÜ sorununu çözüm olarak geliştirdiği "çene altı formülü"nün yıllar önce İçişleri Bakanı olduğu dönemde Meral Akşener tarafından geliştirildiği ortaya çıktı.
Gazeteci Fadime Özkan’ın 2005 yılında yayınlanan "Dünden Yarına Başörtüsü" adlı kitabında Akşener, Refahyol hükümetinde İçişleri Bakanı’yken bulduğu formülü şöyle anlatıyor:

"Askerlerle devlet memuru kadınların işlerine başörtüsüyle gitmeleriyle ilgili bir anlaşmaya varmıştık. Zamanın MGK sekreteri Tuncer Kılınç ve İçişleri Müsteşarı ile oturduk konuştuk. Bir ressama başın nasıl bağlanabileceğini çizdirdim. Tayyörle birlikte kullanılabilecek yine başı örten, saçı göstermeyen ama Anadolu’yu yansıtan bir tarz konusunda uzlaştık. Fakat Refah Partisi ile bu konuda önceliklerimiz açısından problem çıktı. Onlar, kara yoluyla hacca adam göndermeyi önerdi! O zaman, hacca kara yoluyla adam göndermenin başörtüsü sorununun çözümünden daha önemli olduğunu gördüm. Öncelik sıralamasındaki farklılık, suratıma yediğim ilk tokattır."

Ak partinin amacı toplumsal gerginliği tırmandırmamaktır, bunun sonuçları 1980 döneminde çok acı olmuş, binlerce insanımız birbirini öldürmüştür. Ülkemi kaos ve kan gölü halinde görmek isteyenler Ak Parti nin bu politikalarına tabii ki karşı çıkacaktır. Uzlaşı ve demokratik yaklaşımlarına tabii ki karşı çıkacaktır.

Bu ülke, benim. Ve ben istiyorum ki bir sorun varsa bu en mantıklı şekilde kimsenin burnu kanamadan çözülsün. Ak parti de böyle yapıyor, "Helal olsun, çözüm için çalışıyorlar." demek yerine. Ateşe odun atmaya çalışmayın. Hadi diyelim anlamıyorsunuz, içinizde bir türlü susturamadığınız bir şiddet arzusu var, bari susun, bu ülke insanına eziyet etmeyi bırakın.

Ve problemleri basamak basamak ele alıp o şekilde çözmek en mantıklı çözümdür. Birden yüklenirseniz inceldiği yerden kopar bu kopma da ülkeme hiç bir fayda getirmeyeceği gibi arap ülkeleri gibi zayıf ve düşkün duruma düşeriz. İç savaş çıkar, o zaman ağzının suları akan birileri gelir buraya demokrasi gerimeye çalışır, siz de kına yakarsınız.

kabardey_06
02-07-2008, 01:37
ceza sahası içerisinde dokuz kusurlu hareketten bir tanesi yapıldığı takdirde hakem hiç tereddütsüz penaltı noktasını gösterir,,bu dokuz kusurlu hareketten bir tanesi seyirciler ve clupler bazında çok tartışılan bir husus olsa ve fifaya gitseler,fifa konu hakkındaki raporu incelese ve şikayet konusu olan kuralın işlememesi yönünde karar verse,,bu karardan sonra oynanmakta olan bir musabakada aynı hareket yapılmış olsa hakem penaltı noktasını gösterebilir mi ??,,el cevap HAYIR,,İŞTE TAM BU NOKTADA,,,GÜNDEMİ EPEYDİR MEŞGUL EDEN BAŞ ÖRTÜSÜ MESELESİNE BU ÖRNEKLEMEDEN BAKACAK OLURSAK,,AK PARTİ VE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN ÇIKAARTACAĞI YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TAKDİRDE,,HİÇ BİR MAKAM VEYA MERCİ AKSİNE BİR ANLAYIŞI İLERİ SÜREMEZ,,DAHA ÖNCE PENALTIYA SEBEB OLAN HAREKET NASIL Kİ ÇIKAN YENİ BİR KARARLA YOK SAYILMAKTA İSE İŞTE AYNEN ÖYLEDE, DAHA ÖNCE BAŞ ÖRTÜSÜNE ÜNİVERSİTELERDE YASAKLAMA GETİREN DÜZENLEME ÇIKACAK OLAN YASANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİYLE BİRLİKTE YOK SAYILMAK ZORUNDADIR,,,ANAYASAMIZ YASAMA ORGANININ ÇIKARTMIŞ OLDUĞU YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE HÜKÜM VERMEK ZORUNDADIR,,DAHA ÖNCEKİ UYGULAMALAR PEK TABİKİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR,,DEĞİŞTİRİLECEK OLAN ŞEY,,LAİKLİK DEĞİLDİR,,,YANLIŞ UYGULAMALARA ZEMİN HAZIRLAYAN YANLI YORUMLARA MAHAL VERMEYECEK BİR DÜZENLEMEYİ LAİKLİĞİ YIKMAYA YÖNELİK BİR ADIM OLARAK GÖRMEK OLSA OLSA SİYASİ KÖRLÜK OLUR,,,SİYASETEN KÖR OLANLARIN GÖZLERİNİ AÇACAK OLAN YEGANE MERCİ,,,TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİMİZDİR,,,İLELEBED PAYİDAR OLMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR,

Enfal
02-08-2008, 14:00
Yasağın anayasal bir zemini yoktu. Uygulamada yasak vardı.Ama buna rağmen biz örtümüzle okuyamadık.
Sırf bazı kesimler rahatsız olmasın diye artık temelsiz yasak temellendirildi.Acaba şimdi tam özgürlük için ne kadar bekleriz?

MaU_95
02-08-2008, 14:19
Yasağın anayasal bir zemini yoktu. Uygulamada yasak vardı.Ama buna rağmen biz örtümüzle okuyamadık.
Sırf bazı kesimler rahatsız olmasın diye artık temelsiz yasak temellendirildi.Acaba şimdi tam özgürlük için ne kadar bekleriz?

Temelsiz yasak nasıl ortadan kalkacaktı bunu da deyin hele. Diğer taraftan yasağın nedeni anayasa mahkemesi. Anayasayı değiştirmeden bu yasak nasıl ortadan kalkacaktı?

Enfal
02-08-2008, 16:00
Daha önce 57.hükümet zamanında Kuran kursları ile ilgili bir yasak çıkarılmış.Bu yasağın çıkış tarihine kadar bu kurslar için herhangi bir yasal düzenleme yokmuş.çocuklar istedikleri gibi yazın kurslara gidiyorlarmış.Ta ki 28 Şubat kararlarının
bir sonucu olarak Mhp'nin de içinde bulunduğu hükümet zamanında on iki yaşından küçük çocukların Kuran kurslarına gitmemesine dair yasa çıkartılmış.O zamanda artık Kuran kurslarını yasal bir zemine oturttuk demişler. Oysa onların yaptığı bu <zemin oturtma> işi kurslara sınır getirdi.Yaçı tutmayan çocukların Kuran Ööğrenmesi yasaklandı. Şimdi de aynısa oluyor.Bu değişiklik başörtüsünün yasak olduğunu anayasaya yazmaktır.Artık kamuda da n lisede de ilköğretim de başımızın örtüsü anayasada da belirtildiği ginbi yasaktır.
Bu yasak anayasa mahkemesinin yorumundan ibaretse şayet yoruma açık ifadeler konulmaması gereklidir.Ben bu yasak kalkana kadar üniversite mi okuyacağım.Hah bir umut belki bu sefer özgürlük tam gelir de biz de kamuda çalışırız. :( :(

pockethacker
02-08-2008, 16:59
daha ne kadar ağlayacağız dinsin şu hasret haydi sende anayasa değişikliğine destek ol bizimle ol

http://www.inancaozgurluk.blogspot.com

yasinarslanpay
02-08-2008, 17:21
Allahın hükmü hala yasak

Kamuda ve her yerde serbest olacak Allah'ın iziniyle ...

AK_Genclik
02-08-2008, 19:21
Başörtüsü sorununa sebep olanın Refah Partisi olmadığını herkes biliyor.

Refah Partisi her zaman dik duruş sergiledi.

Dik duruşu olmasaydı zaten 28 Şubat yaşanmazdı.

hasantalha
02-15-2008, 17:42
Allahın hükmü hala yasak

aynen katılıyorum

kamuda serbest olacak inş. demiş arkadaşın biri
aman arkadaşım bak bunu akp konya milletvekili dedi disipline sevkettiler seni de sevketmesinler dikkat et :D

Susmak
02-15-2008, 18:17
:D

Allahın hükmü hala yasak

aynen katılıyorum

aman arkadaşım bak bunu akp konya milletvekili dedi disipline sevkettiler seni de sevketmesinler dikkat et :D
:D :D

Duygu'Seli~
02-15-2008, 19:09
Allahın hükmü hala yasak

aynen katılıyorum

Konya milletvekili sormadan kendi kafasına göre parti adına halka demeç verdiği için ve buda parti kurallarına ters düştüğü için disipline sevk edildi kardeşim..Kamuda serbest olacağını savunduğu için değil..Her şey yavaş yavaş hallolur..İlk adım atıldıktan sonra gerisi yavaş yavaş gelecektir..Acele etmeye ve daha fazla kaos yaratmaya gerek yoktur..Ak parti denge politikası yapan bir partidir ve herkesin fikrini düşüncesini ve sorununu irdeleyerek ortak uygun ve dengeli bir karar almaya uğraşmaktadır..Bu yalnızca başörtüsü meselesi için değil her mesele için yapılan bir uygulamadır..KAMU ALANLARINDA DA BAŞ ÖRTÜSÜ SERBEST OLACAKTIR İNŞALLAH..bize düşen sadece sabır sabır ve sabır..Geç olsun güzel olsun.. ;)

Kuvayi
02-27-2008, 11:30
türban konusunda chp haklıdır laiklik ilkesi dolaylı veya doğrudan zayıflatılmaktadır akp sadece abd nin zamanında yapmış olduğu sağ-sol çatışma kavramınına bir yenisini türbanlı-türbansız laik-müslüman gibi farklı gruplarda çatışmalar yaratılmak isteniyor sakallılar çok konuşmayın bende müslümanım dedemde annemde sülalemin alayı hacca gitti başötürüs üniye alınmamalı kemalist ideolojiye karşı tehtidtir bu hemde açık açık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MaU_95
02-27-2008, 11:57
türban konusunda chp haklıdır laiklik ilkesi dolaylı veya doğrudan zayıflatılmaktadır akp sadece abd nin zamanında yapmış olduğu sağ-sol çatışma kavramınına bir yenisini türbanlı-türbansız laik-müslüman gibi farklı gruplarda çatışmalar yaratılmak isteniyor sakallılar çok konuşmayın bende müslümanım dedemde annemde sülalemin alayı hacca gitti başötürüs üniye alınmamalı kemalist ideolojiye karşı tehtidtir bu hemde açık açık!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toplumu isyana sürükleyecek açıklamalar, hareketler, laiklik elden gidiyor yaygaralarını yapan kim? düzenlenen mitinglerin sorumlusu kim?
Türban konusunda ne Ak Parti haklıdır ne CHP ne MHP, baş örtüsü konusunda haklı olan sadece ve sadece baş örtülülerdir, onlara uygulanan zulme karşı verdikleri savaştır. Hükümetin görevi toplumu rahatsız eden bu konuyu halletmektir. Hükümet görevini yapıyor sadece. Ortalığı velveleye veren de kıyafete göre insan ayırmayı mantıklı bulan örümcek beyinlilerdir.

özlem
02-27-2008, 12:01
ben sırf bu problem yuzunden okuyamayanlardan bırıyım.
rabbıme şükurler olsun kı kardeşım ve ilerıde çoçuklarımız bu sıkıntıyı yaşamıyacaklar.

RDönmezs
02-27-2008, 13:27
Ben ortada mesele göremiyorum, CHP rahat durursa iyi olur konuyu kaşıyanlar onlar..

oguzdesouza
02-27-2008, 18:25

sakallı demekle neyi kastedtin??

Halk bölünecek diye bir idda ortaya atmışsın.Sen Türkiye'yi sadece İstanbul'dan mı ibaret görüyorsun.Anadolu'daki halkın ne dediğini,neler düşündüğünü hiç merak ettin mi?

Kartel medyanın ağzına göre,cumhuriyetçi olduğunu idda eden solculara göre halk bölünecek.Halk zaten böyle bir yasağın kalkmasını sonuna kadar destekliyor.

Gönülden
03-05-2008, 15:00
öncelikle başörtüsü konusunda ümitli olduğumu söylemek isterim Ak partidende hemen bir mucize beklemek yanlış olur.Sonuçta şimdiye kadar bütün partiler aynı vaatlerde bulunarak başörtüsü sorununu çözeceklerini söyleyerek siyasi rant elde etmeye çalıştılar.Ben konuştuğunu icraata döken AK partiden başka parti görmedim.İnşallahta üstesinden gelecek.CHP haklı diyen kardeşimede hatırlatırım geçenlerde seçim öncesi başörtüsü sorununu çözeceğiz derken CHP nasıl bir çözümden bahsetmişti.Ama unutmayalım kimsenin başörtüsünden dolayı kendi ülkesinde ikinci sınıf muamelesi görmesi hiçte demokratik değil.Halkın bütün içinde sorununun çözümünü beklerken halkın arasında ayrım olacak diyenler ancak kendini inandırırlar.İnancı nedeniyle örtülen örtüden dolayı kimse kimseye hesap vermek zorunda değildir tıpkı diğer islamın emirlerindeki gibi herkes dilediği ibadetini yapabilir.Başörtüsünü de inanç gereği örtüldüğünü düşünülürse sorun kendiliğinden çözülecek.Fikir ve düşüncelerin beyinde gerçekleştiğini dış görünüşe takınılmaması tavsiye edilir.Artık bizde özgürlüğümüzü istiyoruz Anayasadaki güvencemizi yaşamak istiyoruz....

Eşref
03-16-2008, 14:13
Giyim kuşam konusunda yasak olmaz. Tamam, yüzü kapatan, kişinin kimliğini tanınmaz hale getiren kılık kıyafetler yasaklansın. Gerçek bir devlet halkının sadece bugününü değil yarınını da düşünmeli.

ercanak
03-20-2008, 00:11
mhp bizi yarı yolda bırakmasaydı iyi olacaktı hayırlısı bakalım

k.23
03-23-2008, 20:24
Türkiyede bence basörtüsü sorunu halkin arasinda yok

kimlerin istemedigini zaten hepimiz biliyoruz.

bu olay meclisten gectikten sonra zaten hemen kapatma davasi

gündeme geldi. Ben anlamiyorum bunlarin amaci ney, ama

sunu kesin söyleye bilirim, hersey akpartinin elinde olsaydi

cok daha özgür ve hosgörülü bu vatanda yasaya bilinirdi.

Ben Almanyada yasadigimdan dolayi gercek özgürlük ne demektir biliyorum

namaz bile kila bilirsin universitelerde buddhist dergahi bile var

kime ne. Eskiden bizlere yobaz veya gerici derlerdi bu moderen

ve cagdas kisim. simdi ise birkez daha anladim kim cagdas

kim moderen ve cok daha liberal, elbette ak parti ve bunu anlamakta

zorlanan grublarda kim onuda zaten ezelden beri biliyoruz.

bence bütün secmenler bu konularda cok daha fazla birlik

ve beraberlik göstermeli.

saygilarla

kadir

Kırık_Çocuk
03-23-2008, 21:03
mes'ele ne demek?

derin
03-24-2008, 02:28
of of yaramı deşmeyin

atatürkçüyüm
03-31-2008, 15:14
arkadaşlar ben inanmıyorum ki bu türban sorunu ortadan kalksın..baksanıza %47 almış parti bunu yapamıyor..ozaman biz bu türban konusunu fazla didiklemesek iyi olur..çünki askerde bize karşı kendi askerimizemi savaş açalım..ne alaka..

MaU_95
03-31-2008, 15:16
arkadaşlar ben inanmıyorum ki bu türban sorunu ortadan kalksın..baksanıza %47 almış parti bunu yapamıyor..ozaman biz bu türban konusunu fazla didiklemesek iyi olur..çünki askerde bize karşı kendi askerimizemi savaş açalım..ne alaka..

Sen rahat ol güzel kardeşim. Askeri felan da karıştırma. Kimse kimseye savaş açmıyor. Bir meclis var onun da halktan aldığı bir yetki var, bunu kullanacak. Özgürlükleri sağlayacak, görevi bu.

atatürkçüyüm
03-31-2008, 15:24

Sen rahat ol güzel kardeşim. Askeri felan da karıştırma. Kimse kimseye savaş açmıyor. Bir meclis var onun da halktan aldığı bir yetki var, bunu kullanacak. Özgürlükleri sağlayacak, görevi bu.

ee asker laikliği savunuyor arkadaşım..yerine kim gelirse yine laik olacak ama..ee laiklikte türbana karşı değil mi yani? ozaman yine türban yasak olacak..

Kırık_Çocuk
03-31-2008, 15:27

Türban ne demek??bana açıklarmısın

Kırık_Çocuk
03-31-2008, 15:28
1982 yılından önce Türkiye de yayınlanmış bulunan hiçbir Türkçe sözlükte rastlanılmayan ve bilinmeyen bir kelimedir..
Deniyor ne diyorsun??

Kırık_Çocuk
03-31-2008, 15:32
Vaftiz olmuş Sihler inanışları gereği saçlarını kesemezler. Türban takmak zorunlu değildir ancak türban uzun saçı toplamak için çok kullanışlıdır. Zamanla saçı uzun olmayanlar da bu geleneksel başlığı takmaya başlamışlardır. Özellikle Batı'da Sihler için türban kimlikleriyle ilgili bir öğe haline de gelmiştir.

deniyor Türban için
Türban bizim kültürümüzde zaten yok.
Türban ne dinde ne de Kuran da var .Bunu sorun eden kemalistlerdir:)
İnsanımızın bi sıkıntısı var ise o da başörtüsü yasağından kaynaklanıyor..

eddie
03-31-2008, 15:37
türbanla başörtüsünü ayıdedemeyip, sonra ben türbana karşıyım başörtüsüne değil diyen ve başörtülüleri okullara almayan ebu cehillere hakaret edesim geldi.. ama foruma zarar.. ne gerek var?

MaU_95
03-31-2008, 15:53

ee asker laikliği savunuyor arkadaşım..yerine kim gelirse yine laik olacak ama..ee laiklikte türbana karşı değil mi yani? ozaman yine türban yasak olacak..

Sen nasıl Atatürkçü'sün anlamıyorum. Bu kadar cahillikte olmaz ki Atatürk'ün kemikleri sızlıyor. Türban laiklik karşıtlığı demek değildir güzel kardeşim. Laiklik din ile devlet işlerinin ayrılmasıdır. Nasıl din devlete karışamazsa devlette dine karışamaz. Laiklik budur. Türban yasağı laiklik karşıtıdır. Türban yasağına karşı çıkaması gerek gerçekten de laik insanlar. Laik ve Atatürkçü insanlar demeli ki "Ya ne alakası var kardeşim, türban takmak isterse takar istemezse takmaz. Devlet buna karışamaz çünkü laiklik vardır. Laiklik dini ve devleti ayrı ayrı korur.".

atatürkçüyüm
03-31-2008, 16:10
arkadaşlar siz düşünceye saygı diyorsunuz ya bende kendi düşüncemi açıklamak istiyorum inşallah saygılı olursunuz...
BEN TÜRBANA KAR ŞI YIMMM...
ama başörtüsüne karşı değilim..çünki benim anamda başörtü takıyor..türban bence rahibe kıyafeti..islamda yeri yok..siz bana islamda yeri var,yada allahın emri gibi şeyler diyeceğinizi duyar gibi oluyorum..evet kuranda örtünün diyor bende müslümanım buna karşı çıkamam ama ne şekilde örtünün diyor ayeti bilen varsa lütfen yazsın bir daha..
o ayetten yola çıkarsak türban kelimesi geçmiyor yada başörtüsü..örtünün diyor sadece..neresini tabiki kuranda nasıl anlatmışsa orasını..yani türban sıkmabaştır saçının bir teli görünürse 1000 yıl cehennemde ceza alırsın gibi terimler duydum..hele hele en çok çıldırdığım şey bunu bir hadis olarak millete nakletmişler..haşaaaa biz peygamberimizin lafının üstüne uydurma lafmı söyliyeceğiz..hadisi sizde biliyorsunuz peygamberimizin sözleridir..
hele karaçarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti..''Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar''
deniyor ayakparmaklarınızın üstüne kadar değil..bence siz ayeti bidaha okuyun..bir müslüman olarak görevimi yani bir müslüman kardeşimi din kuralları konusunda uyarıyorum..yani kuranı kendinize göre yorumlamak doğru değildir..iyi anlamak gerekir kuranı..

sumeyra
03-31-2008, 16:14
senin din konusunda eğitimin nedirde ayetler hakkında hüküm veriyorsun >:(
kendine gel
ayetler açık ve net size neyi kanıtlayalım
bize dini öğretmeye çalışmayın
aklımız ve irademiz yerinde
ben dört yıl tefsir dersi okudum senin kadar çüretkar olamıyorum
bu ilmi manavda satmıyorlar
dikkatli ol

MaU_95
03-31-2008, 16:20
arkadaşlar siz düşünceye saygı diyorsunuz ya bende kendi düşüncemi açıklamak istiyorum inşallah saygılı olursunuz...
ama başörtüsüne karşı değilim..çünki benim anamda başörtü takıyor..türban bence rahibe kıyafeti..islamda yeri yok..siz bana islamda yeri var,yada allahın emri gibi şeyler diyeceğinizi duyar gibi oluyorum..evet kuranda örtünün diyor bende müslümanım buna karşı çıkamam ama ne şekilde örtünün diyor ayeti bilen varsa lütfen yazsın bir daha..
o ayetten yola çıkarsak türban kelimesi geçmiyor yada başörtüsü..örtünün diyor sadece..neresini tabiki kuranda nasıl anlatmışsa orasını..yani türban sıkmabaştır saçının bir teli görünürse 1000 yıl cehennemde ceza alırsın gibi terimler duydum..hele hele en çok çıldırdığım şey bunu bir hadis olarak millete nakletmişler..haşaaaa biz peygamberimizin lafının üstüne uydurma lafmı söyliyeceğiz..hadisi sizde biliyorsunuz peygamberimizin sözleridir..
hele karaçarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti..''Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar''
deniyor ayakparmaklarınızın üstüne kadar değil..bence siz ayeti bidaha okuyun..bir müslüman olarak görevimi yani bir müslüman kardeşimi din kuralları konusunda uyarıyorum..yani kuranı kendinize göre yorumlamak doğru değildir..iyi anlamak gerekir kuranı..

Fetva için teşekkürler arkadaşım. Ama şunu unutma ki biz bu konuda fetva verecek, karar verecek insanlar değliz. Açarsın telefonu Diyanet İşlerine sorarsın. Bu konuda "UZMAN","YETKİN" kişiler onlardır. Sor bakalım başörtüsü şartmıymış değilmiş mi? Kendi kafandan yorum yapma istersen. Kuran'ı kendinize göre yorumlamayın deyip bir de yorum eklemişsin, bu ne tezat ?

Beritan
03-31-2008, 16:24

senden şimdi bu lafı bekliyorum....ben mesihim sizi dine çağırmaya geldim deyeceksin demi atatürçü kardeşim

atatürkçüyüm
03-31-2008, 16:38
arkadaşlar bir yanlışım varsa özür dilerim ama benim fetva verecek kadar cürretsiz olduğumu söylemeniz beni incitti..
ben fetva verecek kadar bilgili değilim dikkat edrsiniz ki kuranda bir noktaya değindim yorumlamadımda(ki haşa bu cürreti kendimde bulmuyorum.).allah hepimize akıl fikir vermiş..kuran hakkında düşünce ve fikir paylaşımı yüce allah tarafından yasaklanmamış tam tersi emredilmiştir..ben sadece türban mı yada başörtümü denilen yanlışı kurandan yola çıkarak size önemli bir noktayı vurgulamak istedim..(yksa kendi kafamdan mı yola çıksaydım asıl ozaman fetvacı olurdum..) neyse vurgulamak istediğim şey şuydu TÜRBAN EŞİT DEĞİLDİR BAŞÖRTÜ..

MaU_95
03-31-2008, 16:55
arkadaşlar bir yanlışım varsa özür dilerim ama benim fetva verecek kadar cürretsiz olduğumu söylemeniz beni incitti..
ben fetva verecek kadar bilgili değilim dikkat edrsiniz ki kuranda bir noktaya değindim yorumlamadımda(ki haşa bu cürreti kendimde bulmuyorum.).allah hepimize akıl fikir vermiş..kuran hakkında düşünce ve fikir paylaşımı yüce allah tarafından yasaklanmamış tam tersi emredilmiştir..ben sadece türban mı yada başörtümü denilen yanlışı kurandan yola çıkarak size önemli bir noktayı vurgulamak istedim..(yksa kendi kafamdan mı yola çıksaydım asıl ozaman fetvacı olurdum..) neyse vurgulamak istediğim şey şuydu TÜRBAN EŞİT DEĞİLDİR BAŞÖRTÜ..

Anlamadığın nedir Türban yada baş örtüsü, örtünmek isteyen istediğini örter kimseyi de ilgilendirmez. Ne istersen o ismi koy.

tahi
03-31-2008, 17:30
akpli üye

atatürkçüyüm
03-31-2008, 17:47

Anlamadığın nedir Türban yada baş örtüsü, örtünmek isteyen istediğini örter kimseyi de ilgilendirmez. Ne istersen o ismi koy.

istediğin ismi koyamazsın işte arkadaşım ben o noktaya değiniyorum..
aradaki farkı ortaya koymaya çalışıyorum..türbanda saçının bir teli bile görünemez yalnız başörtüde bir iki tel çıkmış o farketmez işte..

LüGaT
03-31-2008, 17:49

aradaki farkı ortaya koymaya çalışıyorum..türbanda saçının bir teli bile görünemez yalnız başörtüde bir iki tel çıkmış o farketmez işte..

Peki "birkaç telin çıkmıyor" olacak şekilde örtülmesi seni nedneen rahatsız ediyor?

tayyipleyiz
03-31-2008, 17:56
Mealler ve tefsirler, çevirenin ve yorumlayanın anladığından ibarettir. Yorum da o kişinin kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu kişinin dile hakimiyeti, ki bu dil Arapçadır, Hadis bilgisi... v.s. bu kişinin kapasitesini ortaya koyan nitelikler olsa gerek...
Kur' an da bu vardır, bu yoktur konusu da bunun için çok hassas olunması gerkli bir konu olsa gerek. Sen kaynakla konuşursan muteber ise itiraz olmaz, aksine belki de destek alırsın... Kur'an çağları aşan bir hitabet ve anlam bütünlüğü taşıdığından yorumlanması tabi ki çağa göre caizdir ama kimin yorumladığı da bi o kadar ömen taşır...
Tez- Anti tez izahı da ispatı da ancak sağlam bir zemine ve ehil kişilerin eline bırakıldığında başarılı sonuçlar elde edilebilir... sevgilerimle...

LüGaT
03-31-2008, 17:58
Mealler ve tefsirler, çevirenin ve yorumlayanın anladığından ibarettir. Yorum da o kişinin kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu kişinin dile hakimiyeti, ki bu dil Arapçadır, Hadis bilgisi... v.s. bu kişinin kapasitesini ortaya koyan nitelikler olsa gerek...
Kur' an da bu vardır, bu yoktur konusu da bunun için çok hassas olunması gerkli bir konu olsa gerek. Sen kaynakla konuşursan muteber ise itiraz olmaz, aksine belki de destek alırsın... Kur'an çağları aşan bir hitabet ve anlam bütünlüğü taşıdığından yorumlanması tabi ki çağa göre caizdir ama kimin yorumladığı da bi o kadar ömen taşır...
Tez- Anti tez izahı da ispatı da ancak sağlam bir zemine ve ehil kişilerin eline bırakıldığında başarılı sonuçlar elde edilebilir... sevgilerimle...

:-*

atatürkçüyüm
03-31-2008, 18:02

Peki "birkaç telin çıkmıyor" olacak şekilde örtülmesi seni nedneen rahatsız ediyor?

beni rahatsız ettiğini kim söyledi..herkes kendi özgürlüğünü yaşar..ama bağzı kendini müslüman zanneden insanlar başkalarının saçının bir telinin açık olmasını dinsizlik yada başka edepsiz terimlerle ifade etmesi beni rahatsız eder..yoksa kimsenin başı beni rahatsız etmez..

Hüdaverdi
03-31-2008, 18:04
atatürkçüyüm; nickin yeterince benim için itici,yaptığım yorum iyice buna sebep oldu.

Bence önce sen türban adlı kelimeyi bir araştır,kim ülkemizle tanıştırmış bir öğren.
Sana bir yol göstereyim,ergenekon soruşturması sebebiyle gözaltına alınan bir rektör.
Gerisi sana kalmış.

Çarşaflılar için söylediğin ise tam bir cahillik örneği.Siz atatürkçüler 'isteyen istediğini giyer' sözüne sahip çıkanlar değil miydiniz ? Neyse.

atatürk ile mustafa kelamin arasında ne kadar fark varsa türban,çarşaf ve başörtüsünün arasında o kadar fark vardır.

Eşref
03-31-2008, 18:10
atatürkçüyüm; nickin yeterince benim için itici,yaptığım yorum iyice buna sebep oldu.

Bu yorumu tasvip etmiyorum.

MaU_95
03-31-2008, 18:11

Arkadaşım olay basit ister hiç telini göstermez ister her teli gösterir ister 10 teli gösterir. Kimse karışamaz. Ne devlet ne ben ne sen. İsteyen baş örtüsü desin isteyen Türban desin. İnsanların ne giyeceğine diğer insanlar karar vermesin. Giydiği şeyle kimse yargılanmasın, istediği yere girsin çıksın. Dediğimiz budur. Hem fikir miyiz?

atatürkçüyüm
03-31-2008, 18:17

Bence önce sen türban adlı kelimeyi bir araştır,kim ülkemizle tanıştırmış bir öğren.
Sana bir yol göstereyim,ergenekon soruşturması sebebiyle gözaltına alınan bir rektör.
Gerisi sana kalmış.

Çarşaflılar için söylediğin ise tam bir cahillik örneği.Siz atatürkçüler 'isteyen istediğini giyer' sözüne sahip çıkanlar değil miydiniz ? Neyse.

atatürk ile mustafa kelamin arasında ne kadar fark varsa türban,çarşaf ve başörtüsünün arasında o kadar fark vardır.

1. arkadaşım nick im senin için neden itici?atatürkü sevmiyormusun yoksa?
2.arkadaşım başörtüsüyle türban arasında ne fark var demişsin cevabını yeni bir konu açacam orda bakabilirsin..
3.rektör olayını anlamadım ama sana menemen olayını hatırlatırım... ;D
4.ise daha MUSTAFA KEMAL'İN nasıl yazılacağını bile bilmiyorsun >:(
teşekürler..

Eşref
03-31-2008, 18:20

Gerisi sana kalmış.

2.arkadaşım başörtüsüyle türban arasında ne fark var demişsin cevabını yeni bir konu açacam orda bakabilirsin..
teşekürler..

Deniz Baykal'la bir akrabalığın var mı? :D

atatürkçüyüm
03-31-2008, 18:25

Gerisi sana kalmış.

teşekürler..

töbe estafurla..ne alakası var yaa..
atatürkü sevenler chp li olacak diye bir zorunluluk mu var?
cvp bekliyorum >:(

MaU_95
03-31-2008, 18:28

Gerisi sana kalmış.

teşekürler..

Provakasyona gerek yok arkadaşım. Ne yazık ki kendine Atatürkçü maskesi geçirmiş bir çok kişi forma gelip olay çıkarmaya çalıştı. Arkadaşımda seni onlardan biri sandı herhalde. Onlardan biri değilsindir herhalde?

Ahd-e vefa
03-31-2008, 18:29

Gerisi sana kalmış.

yapılan yorumu ve uslubu tasvip etmiyorum :(

MaU_95
03-31-2008, 18:30

Gerisi sana kalmış.

teşekürler..

töbe estafurla..ne alakası var yaa..
atatürkü sevenler chp li olacak diye bir zorunluluk mu var?
cvp bekliyorum >:(

Hayır yok.

Eşref
03-31-2008, 18:31
Kesinlikle Atatürkçü olmak Chp'li olmak anlamına gelmez. Yanlış anlama sakın. Sadece küçük bir espiriydi ve kaynağını Deniz Baykal'ın asi, hiçbir şeyi dinlemeyen, sadece kendi bildiklerini salt doğru kabul eden kişiliğiyle senin şu andaki sözlerini bağdaştırmamdan kaynaklanıyor. Türban meselesinin Atatürkçülüğe aykırı hiçbir yönü yoktur. Atatürk hiçbir zaman türban yasağından bahsetmemiştir. Önemli olan tek husus, insanların giyim tarzının, kimliğini tanınmaz hale getirmeyecek şekilde olmasıdır. Onun dışında saçını örtmüş, başını kapatmış, buna kimse bir söz söyleyemez.

LüGaT
03-31-2008, 20:35

beni rahatsız ettiğini kim söyledi..herkes kendi özgürlüğünü yaşar..ama bağzı kendini müslüman zanneden insanlar başkalarının saçının bir telinin açık olmasını dinsizlik yada başka edepsiz terimlerle ifade etmesi beni rahatsız eder..yoksa kimsenin başı beni rahatsız etmez..

Başörtüsüne değil türbana karşıyım diyorsun.

Türbanı şaçın tellerini göstermeyen örtü olarak tanımlıyorsun.

Karşı olduğun şey seni neden rahatsız ediyor sorusuna beni rahatsız etmez diyorsun.

Karşısın ama seni rahatsız etmiyor.

Anlaşamadık kardeş...

atatürkçüyüm
03-31-2008, 22:31

Başörtüsüne değil türbana karşıyım diyorsun.

Türbanı şaçın tellerini göstermeyen örtü olarak tanımlıyorsun.

Karşı olduğun şey seni neden rahatsız ediyor sorusuna beni rahatsız etmez diyorsun.

Karşısın ama seni rahatsız etmiyor.

Anlaşamadık kardeş...

kardeşim yazıyı birdaha baştan sona oku derim..
bak senin için baştan alıyorum
benim vurgulamak istediğim şey başörtüyle türban arasındaki fark..
türban siyasi simgedir ondan karşıyım ve beni rahatsız ediyor..
ama siyasi simge olması dışında normal hayatta o insanların başına karışacak hakkı kendimde bulmuyorum...
onun için beni ilgilendirmez yada rahatsız etmez..
belkide bu kez anlaştık seninle.. :D

LüGaT
03-31-2008, 23:04

Siyasi simge olduğunu nerden çıkarıyorsun bu bir,

Siyasi simgelerden neden rahatsızlık duyuyorsun bu iki

Siyasi simgeler kamusal alana neden giremez bu üç

Bütün siyasi simgelerin kamusal alana girmediğine emin misin bu dört

Kırık_Çocuk
03-31-2008, 23:09
e hadi dinde de yok diyelim
Bahanen ne niye takmasın??
yüzüne bakınca tanınmayacak bi hal mi alıyo başını örtünce. Moda tasarımları var türlü türlü buna da moda gözüyle bakamayacağınızdan eminim...

sumeyra
03-31-2008, 23:10

güzel sorular ellerinize sağlık
merakla cevap bekliyoruz
ama bünyesine ağır gelmesin :(

gülsima
04-01-2008, 01:05

Başörtüsü kesinlikle Allahın emridir.Bunu bi kere kabul etmenizi öneriyor ve açıklamaya başlıyorum.Dediğiniz gibi Kuranın ifadesiyle "TÜRBAN"diye bir örtü biçimi yoktur.Bu modern çağın uydurduğu bir örtü biçimidir ve Rabbimiz ezeli ilmiyle kadının örtüsünün bu denli tartışılacağını bildiğinden ne şekilde örtünmemiz gerektiğini en ince ayrıntısına kadar "nur suresi 31 ve ahzab suresi 59'da açıklamıştır.Nur suresi 31 deki şu ibare"ila men zehara min ha liyazribne humuri ala cuyubihinne"meal olarak "GÖRÜNEN KISIMLARI MÜSTESNA OLMAK ÜZERE,ZİNETLERİNİ TEŞHİR ETMESİNLER.BAŞ ÖRTÜLERİNİ,YAKALARININ ÜZERİNE KADAR ÖRTSÜNLER."siz şimdi başörtüsünü nerden çıkarıyorsunuz diye sorarsanız ayetin etimolojik yapısına girip humur kelimesini ele almamız gerekir.humur kelimesi örtmek anlamındadır.türkçemizede hamur kelimesi olarak geçmiştir.sizde bilirsinizki hamurun mayalanabilmesi için üzerinin örtünmesi gerekir.2.olarak ise araplarda içki olarakta anılır.içkide herkesin bildiği gibi aklı örter.bu iki sebepten dolayı humur kelimesi örtü olarak geçer.ve ayetin tamamına baktığımızda başörtününün farziyetii anlaşılmış olur.eğer burada anlaştıysak en son söylediğiniz"kara çarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti başörtülerini yakalarının üstünü kapatacak şekilde koysunlar diyor ayak parmaklarınızın üzerine kadar değil" demişsiniz fakat ahzab suresinin 59.ayetine baktığımızda
"Ey peygamber!Hanımlarına,kızlarına ve mümin kadınlara(bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman)dış örtülerini üstlerine almalarını söyle.Onların tanınması ve incinmemesi için en elverişli olan budur." bu ayettede belirtildiği gibi dış elbiseden kasıt kadınların evin içinde giydikleri kıyafetin görünmemesi için dışarı çıkarken üzerlerine ayrı bir örtü almalarıdır.Bu ister pardüse olur isterse çarşaf....lütfen birilerini eleştirmeden önce ayetlerin tümüne bakalım

atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:06

merakla cevap bekliyoruz

merak etme siz cümlenizi toparlayın ben hepinize kısa ve öz olarak geri dönerim.. ;D

mavera
04-01-2008, 01:09

merakla cevap bekliyoruz

merak etme siz cümlenizi toparlayın ben hepinize kısa ve öz olarak geri dönerim.. ;D

Iste örnek gösterilecek Türk genci!..Tek basina herkese meydan okuyor hadi kisayi anladikta, öz bir dönüs sizi asar be kardes 8)

CeVHeR
04-01-2008, 01:09

merakla cevap bekliyoruz

Bence şaşırdın ve kvırıyorsun. Zaten bu foruma muhalefet etmek için gelenlerin ortak özelliğidir bu kıvırma yeteneği...

Eşref
04-01-2008, 01:16

Arkadaş cevap versin bakalım. Bende merak ediyorum fakat siyasi simgelerin kamusal alana girmesine bende karşıyım. Mesela gittiğimiz bir bankada, bankacı chp logolu bir kravat takıp bize hizmet vermeye çalışsa rahatsız olmaz mıyız? Oluruz. Ama türban kesinlikle siyasi bir simge değildir, olmamalıdır da. Bir bayan türbanı sadece inancı gereği takar. Bu nedenle de serbest olmalıdır. Eğer işin içine başka amaçlar girerse, o türbanı hiç takmasın daha iyi. Geçenlerde dtp kongresinde 3 türbanlı bayan vardı. Biri sarı, biri kırmızı, biri yeşil türban giymiş, yanyana oturmuşlar. İşte bu, türbanın kirletilmesi, siyasete bulaştırılması demektir. Böyle bir türban şekline şiddetle karşıyım. O türbanın dediğim gibi inanç katında hiçbir hükmü de yoktur. Türban mutlaka serbest olmalı ama siyasi simgelere izin verilmemeli. Toplumda kargaşa yaratacak olan türban değil siyasi simge amaçlı takılan sözde türbandır.

LüGaT
04-01-2008, 01:28
Bende merak ediyorum fakat siyasi simgelerin kamusal alana girmesine bende karşıyım. Mesela gittiğimiz bir bankada, bankacı chp logolu bir kravat takıp bize hizmet vermeye çalışsa rahatsız olmaz mıyız? Oluruz.

Tabulaştırılmış bir fikir !

Ben rahatsız olmam.

"Demokratik" bir rejimle yönetiliyoruz, herkes "hoşgörü" diye bağırıyor ama bankacımızın siyasi logosuna tahammül edemeyeceğiz, yapmayın...

"Rahatsız olunur" diye korku satanlar olmasa (sizi tenzih ederim) kimse rahatsız olmaz.

Bunu söyleyenlerin yüzde doksanı neden rahatsız olacağını düşünmemiştir, dediğim gibi bu bir tabudur.

atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:32

merakla cevap bekliyoruz

Bence şaşırdın ve kvırıyorsun. Zaten bu foruma muhalefet etmek için gelenlerin ortak özelliğidir bu kıvırma yeteneği...

çok komiksin ve kıvrak zekana hayranım..

atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:33

merakla cevap bekliyoruz

Iste örnek gösterilecek Türk genci!..Tek basina herkese meydan okuyor hadi kisayi anladikta, öz bir dönüs sizi asar be kardes 8)

e sizde kardeşim teker teker gelin :D
malkoçolu etmeyin adamı leenn :D
neyse sadete geleyim..
1. kişinin cevabı;
sen bana siyasi simge değildir dedin gibi senin derdin az tv izlemek kardeş sende biliyosunki tayip ispanyada bir konuşma yaptı aynen sana o konuşmayı gönderiyorum ve diğer arkadaşa geçiyorum
''Bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı da suç kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz, sembollere bir yasak getirebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var''(sana soru peki ozaman neden türbanlı sayısı akp döneminde iki yada üç katına çıkmıştır bu siyasi simge olduğunun kanıtı değil midir?)cvp isterim..
sonuncusu ise ben başörtüsü yazımda hiçbir kelimemde kamusal alan yada ona değinen bir şey yazmadım..bidaha oku.. ;D

LüGaT
04-01-2008, 01:38
'Bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı da suç kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz, sembollere bir yasak getirebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var''(sana soru peki ozaman neden türbanlı sayısı akp döneminde iki yada üç katına çıkmıştır bu siyasi simge olduğunun kanıtı değil midir?)cvp isterim.

Türbanlı iki "ya da" üç katına çıkmış öyle mi ?

7 sene de?

Herhalde bir yerlerde insanlar "bölünerek" çoğalmaya başladı.

Kaldı ki çıkmış olsun, ne alaka ?

Kardeş cevap istemişsin ama sen beni soru sormam için "tahrik ediyorsun"..

1. Kaç yaşındasın ?

2. Neden kendini bu kadar zorluyorsun ?

Eşref
04-01-2008, 01:41
Bende merak ediyorum fakat siyasi simgelerin kamusal alana girmesine bende karşıyım. Mesela gittiğimiz bir bankada, bankacı chp logolu bir kravat takıp bize hizmet vermeye çalışsa rahatsız olmaz mıyız? Oluruz.

Ben rahatsız olmam.

"Demokratik" bir rejimle yönetiliyoruz, herkes "hoşgörü" diye bağırıyor ama bankacımızın siyasi logosuna tahammül edemeyeceğiz, yapmayın...

"Rahatsız olunur" diye korku satanlar olmasa (sizi tenzih ederim) kimse rahatsız olmaz.

Bunu söyleyenlerin yüzde doksanı neden rahatsız olacağını düşünmemiştir, dediğim gibi bu bir tabudur.

Aslında bu konuyu fazla deşmekten çekiniyorum çünkü heran yanlış anlaşılabilirim. Türban bir kere siyasi simge değildir. Bunda sanırım herkes mutabık olmalı. Tıpkı namaz kılmanın siyasi bir simge olmadığı gibi. O inanç işi. Sadece Allah rızası için yapılır. Ben anlamam öyle siyasi filan. Siyasi simge konusuna gelince. Ya belki sen rahatsız olmazsın. Doğrudur. İnanırım ama vallahi ben karşımda Deniz Baykal'ın kravatını takmış bir bankacıdan rahatsız olurum. Belki hoşgörüsüz diyceksin ama bu bir gerçek. Ve benden çok daha fanatik olan, olaylar çıkartacak olanlar da çıkar. Ülkemiz bu kadar hoşgörülü değil gibi geliyor bana. Basit bir futbol maçına bile satırla baltayla gidenler var bu ülkede.

Eşref
04-01-2008, 01:43
Kendisine atatürkçü adını takan üyenin ciddiye alınacak bir tarafı kalmadı. İyice basitleşti. Laçkalaştı. Bari yazma be kardeşim. O isme yakışmıyor.

LüGaT
04-01-2008, 01:45
Aslında bu konuyu fazla deşmekten çekiniyorum çünkü heran yanlış anlaşılabilirim. Türban bir kere siyasi simge değildir. Bunda sanırım herkes mutabık olmalı. Tıpkı namaz kılmanın siyasi bir simge olmadığı gibi. O inanç işi. Sadece Allah rızası için yapılır. Ben anlamam öyle siyasi filan. Siyasi simge konusuna gelince. Ya belki sen rahatsız olmazsın. Doğrudur. İnanırım ama vallahi ben karşımda Deniz Baykal'ın kravatını takmış bir bankacıdan rahatsız olurum. Belki hoşgörüsüz diyceksin ama bu bir gerçek. Ve benden çok daha fanatik olan, olaylar çıkartacak olanlar da çıkar. Ülkemiz bu kadar hoşgörülü değil gibi geliyor bana. Basit bir futbol maçına bile satırla baltayla gidenler var bu ülkede.

Kardeş ben sizi anlıyorum.

Belki ben fazla idealist düşünüyorum ama modern anlayış insanları ulus ulus fırkalaştırdığı gibi siyasal görüş olarak da parçalıyor. Bence partiler ve siyaset üstü düşündüğümüzde kimseden rahatsız olmayacağız.

atatürkçüyüm
04-01-2008, 01:59

Ben rahatsız olmam.

ee arkadaşım benim demek istediğimi anlamaya başladın..mesela bir okula gidyon öğretmenlerin biri chp rozeti takar öbürü mhp müdürde şortla okula gelir vss..vs.. ise ne olur bu memleketin hali..her yerin bir nizamı var..

LüGaT
04-01-2008, 02:02

Ben rahatsız olmam.

ee arkadaşım benim demek istediğimi anlamaya başladın..mesela bir okula gidyon öğretmenlerin biri chp rozeti takar öbürü mhp müdürde şortla okula gelir vss..vs.. ise ne olur bu memleketin hali..her yerin bir nizamı var..

Tamam dostum tamam. Sen git bir hava al.

Eşref
04-01-2008, 02:06

Ben rahatsız olmam.

Tamam dostum tamam. Sen git bir hava al.

:D

Hüdaverdi
04-01-2008, 08:14

Gerisi sana kalmış.

teşekürler..
Birisini sevip sevmediğim önemli değil,'sevmiyorum' desem keçi inatlı bir hal alacağını biliyorum.Seviyorum desem bir şey değişmicenide biliyorum.'Yok ben bilmemneciyim,yok şucuyum,yok bucuyum' gibi nickler iticidir benim için her zaman.

Her nedense ben sokakta gezersen 'aaa şu başörtülü,aaa şu türbanlı,aaaa başörtüsü islama uygun,aaa türban islama uygun değil irtica kokuyor şerefsizlerin yüzünde' diyemiyorum her ne hikmetse.Ama ne zaman bir 'başörtüsü' düşmanı veya Allah'ın farzlarını kendi kafasına göre yorumlayan,veya başörtüsü takana 'türbancı' diye hakaret eden görsem o altını çizdiğim sıfatı gayet güzel kullanabiliyorum
Sanırım kulaktan dolma,veya ezberlenmiş,veya kopyala-yapıştır tekniğini kullancaksın.
Rektör bozuntusunun yaptıklarını bilmeden başörtülü insanlar hakkında ileri geri konuşamazsın,haddini aşma ufaklık.
Daha olayın başını bilmeden sonuca kalkışmamanı öneririm.İnsanların haklarına girmiş oluyorsun,günahlarını almış oluyorsun.Araştırmadan-öğrenmeden bu işlere girme derim.

Bir kapalının neden kapandığını nerden bileceksin arkadaşım ?
Bir kapalının neden kapandığını,kapandığı örtünün şekline göre isim koyarak hakaret edebiliyorsn o zaman bende 'açıkların yarısı erotik yıldızı' demek hakkını bulamaz mıyım bende ? Gayet güzel istediğim kılıfı uyfurabilirim ama dar kafalı olmadığım için böyle sizin gibi bir şey yapmıcamı söylemekte isterim.

Cahilliğini gösterdiğin için teşekkür ederim arkadaş.Menemen olayı,bende sana o zaman Kahraman Maraş olayını hatırlatayım ne dersin ?
Bir menemen tutturmuşsunuz son gaz gidiyorsunuz,birde başbakanın dediği gibi Sivas olayı.Cahil olmayın.

mustafa kemal.