Orijinalini görmek için tıklayınız : başörtüyle türban arasındaki 12 fark
atatürkçüyüm
03-31-2008, 18:21
Gazeteci yazar Ahmet Hakan, sert tartışmaların yaşandığı türban ve başörtüsü arasındaki farkları yazdı.
05 Aralık 2007 Çarşamba 17:48
Türban ile başörtüsü arasındaki 12 fark
BİR Türban eğitimli, genç ve şehirlidir. Başörtüsü ise kırsal, yaşlı ve eğitimsizdir...
İKİ Başörtüsü gevşektir; bazen yarım olur, bazen tamamen çıkar... Türban ise katıdır; bir takılır, bir daha asla çıkmaz.
ÜÇ Türban geçişken özelliklidir; türbanlı annenin kızı da türbanlı olur... Başörtüsü ise geçişken değildir; başörtülü annenin kızı başını örtmeyebilir.
DÖRT Türban bir bilincin eseridir. Başörtüsünde ise bilinçten ziyade bir alışkanlık rol oynar.
BEŞ Türban modernleşmenin göstergesidir... Anneannesi gibi örtünmek istemeyenlerin bulduğu modern bir formdur... Başörtüsü ise anneannelere özgü bir formdur ve bu açıdan gelenekseldir.
ALTI Başörtüsü biraz yaşlı işidir... Türban ise genç işi...
YEDİ Türban bir ısrarın ifadesidir... Bir türbanlı, türban takarak, "Eğitimli de olsam, şehirli de olsam, zengin de olsam başımı örteceğim" demektedir... Başörtüsünün ise bu türden ısrarlarla hiç işi olmaz.
SEKİZ Türban, politik bir tercihe de gönderme yapar... Başörtüsü ise politikayla pek ilgilenmez.
DOKUZ Türban eğitimli bir insanın dine yaptığı vurgudur... Başörtüsü ise "Biz anadan atadan böyle gördük kardeş" vurgusu taşır.
ON Başörtüsünün "şık olmak" gibi bir derdi yoktur. Türban ise bir tür "şıklaşma" çabasının ürünüdür.
ON BİR Başörtüsü takmak teknik olarak çok kolaydır. Eşarbı çene altından şöyle bir bağlamak yeterlidir. Türban takmak ise zordur. Bir sürü toplu iğne ile şekil yapmayı gerektirir.
ON İKİ Türban formundan fantezi çeşitler üretmek mümkündür... Başörtüsü ise fanteziye uygun değildir.
Türban cesaret kazandı
BİR kamuoyu araştırmasıyla memleketimizdeki türbanlı kadınların sayısındaki artış oranını saptamak mümkün müdür?
Bana göre değildir...
Çünkü...
"Türban" ve "başörtüsü" ayrımını biz yapıyoruz.
Oysa...
Başını örtenlerin büyük bir kısmı açısından böyle bir ayrım söz konusu değil.
Başını "türban" formunda örtüp de, "başörtülüyüm" diyen çok kadın var.
Bu durumda...
Yapılan bir araştırmada...
"Siz başınızı nasıl örtüyorsunuz? A- Türban... B- Başörtüsü" şeklinde sorulan bir soruya...
Başını "türban" şeklinde örttüğü halde "B" seçeneğini tercih ederek yanıt verenler çıkar.
Yani...
Tarhan Erdem’in araştırma yöntemiyle, "türbanlıların sayısı"nı saptamak mümkün değildir...
Bu yöntemle olsa olsa "Ben başımı türban formunda örtüyorum" diyenlerin sayısı saptanabilir.
Tamam, bu da sonuçtur ama bu sonucun yorumu farklı olur...
O zaman, "Eyvah! Türbanlıların sayısı amma da artmış" demek yerine...
"Eyvah! Türbanlılar amma da cesaret kazanmış" denir...
Sonuçta ikisi de kaygıdır ama arada mahiyet farkı vardır.
arkadaşlar türban tartışması konusunda bu yazıyı yapıştıracaktım ama yazı çok uzun olduğundan bu konuyu türban tartışması konusu içindede görebilirsiniz..
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
BİR Türban eğitimli, genç ve şehirlidir. Başörtüsü ise kırsal, yaşlı ve eğitimsizdir...
cevabı...bunu diyen cahildir..
İKİ Başörtüsü gevşektir; bazen yarım olur, bazen tamamen çıkar... Türban ise katıdır; bir takılır, bir daha asla çıkmaz.
başortüsüde türbanda gerçekten inanarak takılıyorsa hiç çıkmaz,,,
ÜÇ Türban geçişken özelliklidir; türbanlı annenin kızı da türbanlı olur... Başörtüsü ise geçişken değildir; başörtülü annenin kızı başını örtmeyebilir.
ikiside çocuğuna bırakır...dinde zorlamayoktur
DÖRT Türban bir bilincin eseridir. Başörtüsünde ise bilinçten ziyade bir alışkanlık rol oynar.
bunudemek için detaylı bilmek gerekir herşeyi herkes bilemez
;D :D :) ;D Boyle seylerle ugrasmaya devam 8)
Ahd-e vefa
03-31-2008, 20:21
Türban diye bir şey yoktur.. başörtüsü vardır bu ayrımı ortaya çıkaranlar akıllarınca ona birşey yüklemek ayrımlaştırmak istediler ama başını örten hiç bir bayan Türban demez. Başörtüsü der....
ayrıca bu paylaşım çok saçma olmuş tıpkı yazının saçma olduğu gibi..
.
bu arada sizin (''atatürkçüyüm''kullanıcı adlı kardeşe)buraya geliş amacınız provoke ise yanlış kapıyı çaldınız...!! ama biz yanılıyorsak öyle olmadığınıza kanaat getirecek eylemler üzere olunuz
saygılar
acizane44
03-31-2008, 21:03
aralarında hiç bir fark yoktur. yalnız - ülkede şeriat yasaları geçecek(nasıl olacaksa ) diye korkan bir takım zihniyet, insanların inanç özgürlüğünü kısıtlamak adına işine gelene "başörtülü" işine gelmeyene "türbanlı diyorlar çok yazık...
vesselam
bir isim takmak gerekmiyor türban ya da başörtüsü diye.. Allah'ın emrini yerine getirsek yeter
atatürkçüyüm
03-31-2008, 22:11
Türban diye bir şey yoktur.. başörtüsü vardır bu ayrımı ortaya çıkaranlar akıllarınca ona birşey yüklemek ayrımlaştırmak istediler ama başını örten hiç bir bayan Türban demez. Başörtüsü der....
ayrıca bu paylaşım çok saçma olmuş tıpkı yazının saçma olduğu gibi..
.
bu arada sizin (''atatürkçüyüm''kullanıcı adlı kardeşe)buraya geliş amacınız provoke ise yanlış kapıyı çaldınız...!! ama biz yanılıyorsak öyle olmadığınıza kanaat getirecek eylemler üzere olunuz
saygılar
ardadaşım dikkatini çekerim o yazıyı BEN YAZMADIM..bidaha okusan iyi olur ;D
ikincisi lafını geri almanı istiyorum..konumuz gereği burası tartışma platfor mu sen gelmişin yok bu böyle yok şu şöyle..
kusura bakma ama sana senin istediğin gibi konu açamam...
beyenmediysen başkasının konusuna yorum yap benim konuyu saçmalık diyemezsin..aklın varsa düşünüyorsan ve kimin yazdığını anlamak istiyorsan :D bi daha oku derim(ama baştan sona olsun)...
Genel baskani müfessir olurda onun azgin azinligi rahat dururmu..Muhterem hocam eliniz degmisken bana Tavugun kurban olmasi konusunda aydinlatici fikirler verebilir misiniz 8)
Hüdaverdi
04-01-2008, 15:27
Hmmm.
Türban ile başörtüsü arasında farkı yazıcanı söylemiştin,sanırım bu o olsa gerek ama bu senin yazın değil vedeni ve beyni satılmış bi'şeyin yazısıdır.Ne garip,meydanalrda her hafta eylem yapan başı kapalı insanalr ve onalra destek veren başı açık hanımlar ve beyler her zaman 'başörtüsü' diye slogan atıp pankart hazırlıyorlar.
Hiç görmedim 'türbana özgürlük' veya 'türbanla üniversiteye girmek istiyoruz' diye nbir grup.
Yoksa türbanlılar modern şehirli oldukları için mi ilgilenmiyor ? Veya türban dediğiniz şeyi takan hanımlar üniversiteye girebiliyorlar mı ki hiç meydanda gözükmezler ?
Türban; yasakçı zihniyetin başörtülüleri aşağılamak için kullandığı farsça bir kelime.
Türban-başörtüsü diyerek işi iyice yokuşa sürdülerinin farkında mısın 'atatürkçüyüm' ?
Bak sana bir tavsiye,atatürk le mustafa kemal arasındaki farkı bulmanı rica ediyorum,diğerkonuda da dile getirmiştim yine getiriyorum.
Bu ikisinin arasındaki farkı bulduğun an sokağa çıkıp 'türban' avına çıkıcam,ne kadar türbanlı varsa başlarını açmaları için baskı uygulucam,söz ;)
Kendi anasına-babasına büfeci İslam,büfeci Müslüman diyen bir hıyarın karşılaştırmasını ciddiye alıp 'ben başörtüsüne düşman değilim türbana düşmanım' diyebiliyorsun.
Bilmiyorum hangi ilde oturuyorsun,oturduğun ilde eminim her hafta yapılan bir başörtüsü eylşemi vardır.
Madem ki başörtüsü destekliyorsun gidip o insanlara destek vermelisin.Yaşlı işimi genç işimi görmelisin.
Kör olma arkadaş,oyun gelme arkadaş.Yazık olur,günahını alma kimsenin.
Türban dediğin şeyi takanlar,başörtüsü dediğin şeyi takanlar kim ne için taktığını bilmeden kulların hakkına girme,günahlarını alma.Çarşaf giyenlere cahil demeye ise hiç hakkın yok,o insanalr zor bela okumaya gayret ediyorlar bir şekilde.O insanlar vergisini verip oğlunu askere yolluyorlar.Cahil dediğin kesim Allah'ın kelamını kendi kafasına göre yorumlayanlardır,türban-başörtüsü ayrımı yapanlardır,Şeriata küfür edenlerdir,meydana dökülüp başörtüsüne saldıran,anıtkabirde tekme atanlardır.
Ahirette bir bir hesabı sorulur bunların.Yazıktır o genç beynine,yorma bunlarla.
oturanboğa
04-01-2008, 15:31
yaaa bu ahmet hakanı kim ciddiye alıyo...başörtüsü onun eline kaldıysa
yaaa bu ahmet hakanı kim ciddiye alıyo...başörtüsü onun eline kaldıysa
ooooooo onu eline bile alamaz korkar :D
oturanboğa
04-01-2008, 16:03
aaa olur mu türbandan korkar o başörtüsünden değil...netekim onlar başörtüsüne karşı değiller zaten :-X
politikaci
04-01-2008, 17:59
ikiside aynı şey allah allahhhh ...kısaca demiyorlarda istemiyoruz örtüyü ..böle bahaneler
Genel baskani müfessir olurda onun azgin azinligi rahat dururmu..Muhterem hocam eliniz degmisken bana Tavugun kurban olmasi konusunda aydinlatici fikirler verebilir misiniz 8)
ahmet abi biraz sabret şuan başörtü ve türban konusunu çözüyor ;D
araya başka soru almıyoruz lütfen ama >:( :D
eeee hocam siz devam edin
başka çalışmalarınız varmı :D :D
atatürkçüyüm
04-01-2008, 19:51
Hmmm.
Türban ile başörtüsü arasında farkı yazıcanı söylemiştin,sanırım bu o olsa gerek ama bu senin yazın değil vedeni ve beyni satılmış bi'şeyin yazısıdır.Ne garip,meydanalrda her hafta eylem yapan başı kapalı insanalr ve onalra destek veren başı açık hanımlar ve beyler her zaman 'başörtüsü' diye slogan atıp pankart hazırlıyorlar.
Hiç görmedim 'türbana özgürlük' veya 'türbanla üniversiteye girmek istiyoruz' diye nbir grup.
Yoksa türbanlılar modern şehirli oldukları için mi ilgilenmiyor ? Veya türban dediğiniz şeyi takan hanımlar üniversiteye girebiliyorlar mı ki hiç meydanda gözükmezler ?
Türban; yasakçı zihniyetin başörtülüleri aşağılamak için kullandığı farsça bir kelime.
Türban-başörtüsü diyerek işi iyice yokuşa sürdülerinin farkında mısın 'atatürkçüyüm' ?
Bak sana bir tavsiye,atatürk le mustafa kemal arasındaki farkı bulmanı rica ediyorum,diğerkonuda da dile getirmiştim yine getiriyorum.
Bu ikisinin arasındaki farkı bulduğun an sokağa çıkıp 'türban' avına çıkıcam,ne kadar türbanlı varsa başlarını açmaları için baskı uygulucam,söz ;)
Kendi anasına-babasına büfeci İslam,büfeci Müslüman diyen bir hıyarın karşılaştırmasını ciddiye alıp 'ben başörtüsüne düşman değilim türbana düşmanım' diyebiliyorsun.
Bilmiyorum hangi ilde oturuyorsun,oturduğun ilde eminim her hafta yapılan bir başörtüsü eylşemi vardır.
Madem ki başörtüsü destekliyorsun gidip o insanlara destek vermelisin.Yaşlı işimi genç işimi görmelisin.
Kör olma arkadaş,oyun gelme arkadaş.Yazık olur,günahını alma kimsenin.
Türban dediğin şeyi takanlar,başörtüsü dediğin şeyi takanlar kim ne için taktığını bilmeden kulların hakkına girme,günahlarını alma.Çarşaf giyenlere cahil demeye ise hiç hakkın yok,o insanalr zor bela okumaya gayret ediyorlar bir şekilde.O insanlar vergisini verip oğlunu askere yolluyorlar.Cahil dediğin kesim Allah'ın kelamını kendi kafasına göre yorumlayanlardır,türban-başörtüsü ayrımı yapanlardır,Şeriata küfür edenlerdir,meydana dökülüp başörtüsüne saldıran,anıtkabirde tekme atanlardır.
Ahirette bir bir hesabı sorulur bunların.Yazıktır o genç beynine,yorma bunlarla.
vayy bee alkış alkışşşş..
yaptığın bu show için sana teşekür ederim ama doğru söylüyorsun bağzen bu forumda birilerinin gözüne girmek için bağzen böyle showlara ihtiyaç var..nede olsa itibar kazanıyorsun..ikincisi ben burda kimseye akıl verecek konuşma yapmadım..üçüncüsü zaten ben belirtmişim bu yazının başında kendi yazım olmadığını dikkatini çekerim eşşek kadar yazarın ismi yazıyor en üstte..lafları başka yerlere çekerek ve show yaparak pirim yapmaya çalışma..düşüünceye saygı diyorsun ama o satılmış bişeyin yazısı diyosun zaten bağzı şeyleri kendi kafanda belirlemişsin ondan dolayı senle nasıl anlaşabiliriz orası imkansız..yani dinlemesini bilmeden kendi kendine hüküm verdiğini ortaya koyuyorsun..
en azından bu yazının hakkında okuyarak ve anlayarak yorum yapmanı isterdim..yazar hakkında değil..öyleki konuyu saptırdın teşekür ederim sana...millette senin gibiler yüzünden bu konuda bana dediklerine bak..yok fetvamı veriyon:ne alaka herhangibi bir yazarın makalesini kopyala yapıştır yaptım sadece..burda beni eleştirmeniz zaten hata çünki benim söylediğim bir laf bulamazsınız ki fetva vereyim..yani birini kendi aranızda rencide etmek istiyorsanız önce onun yazdıklarını saptırmadan onun yüzüne vurabilirsiniz ama sizin beni suçlarken söylediklerinizin içinde benim söylediğim hiçbir lafı bulamazsınız..dolayısıyla arkadaşınızla haksız bir şekilde alay etmeniz hatta onun arkasından alay etmek islamda gıybet manasına gelir..öyleki siz kuranı okumuşsunuz ama manasını anlamamışsınız..
GIYBET EDENE NASIL MUKABELE EDİLMELİ?
4291 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."
Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).
Gıybet; "Bir kimsenin arkasından hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak" demektir. Türkçe'de bu kavramın karşılığı olarak "dedikodu" ve "çekiştirme" kelimeleri kullanılır. İslam'da büyük günahlardan biridir. Hucurat suresi 12. ayette, gıybet yapmak, ölmüş kardeşinin etini yemeye benzetilmiştir.
Ancak, başka birinin arkasından yapılan her konuşma gıybet sayılmaz. Örneğin, herhangi bir haksızlığa uğramış birinin, sorununu, çözebilecek birine anlatması veya bir kişiyi ona zarar verebilecek birine karşı (iddia tahminlerle değil, bir bilgiye dayanıyorsa) uyarmak gıybet kapsamına girmez.
Konuyla ilgili âyet ve hadisler aşağıdadır:
"Ey iman edenler! Çokça zan etmekten kaçınınız, şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve birbirinizin kusurunu araştırmayınız ve bazınız, bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeği sever mi? -Bilâkis- onu çirkin görmüş olursunuz. Artık Allah'tan korkunuz, şüphe yok ki, Allah tevbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir." (Kur'an, Hucurat/12)
"Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalpten her biri bundan sorumludur. (Kur'an, İsra/36)
hocam sagolasin bizi cok iyi aydinlattin, sen hangi ilahiyat ünv sinde rektördün 8)
Elmalılı Hamdi Yazır ın Kuran-ı Kerim tefsirini Atatürk'ün kendisinden talep ettiğini biliyordum. o tefsirin Atatürkçüyüm nickli kardeşimiz için en güvenilecek tefsir olacağı kanaatindeyim.. başötüsü ve tesettür hakkındaki ayetlerin yorumunu Atatürkçü birinin diliyle okumak iyi gelir kendisine sanırım..
Duygu'Seli~
04-01-2008, 20:15
Bahane bulmak çok kolaydır..Diledikleri düşündükleri doğr çıkmadığı vakit başka bir yol denerler..Su üstüne çıkıpta hatalarını bastırmak için her seferinde yeni bir bahaneyle gelirler..Bunlara he deyin geçin.. ;D
atatürkçüyüm
04-01-2008, 20:17
hocam sagolasin bizi cok iyi aydinlattin, sen hangi ilahiyat ünv sinde rektördün 8)
yorum yok..
bu konuyla ilgili konuşanlara cvp vereceğim..burası demokratik bir platformdur.
eğer konuyu beyenmediyseniz sizi rahatsız ediyorsa eğer gerçeklerden bu kadar korkuyoruz diyorsanız onu söyleyin bende yöneticiden rica edip konunun kapatılamasını isteyeceğim..tabi bir iki kişinin istemesiyle diğil demokrasi var dimi..yok ben bu yazıda geçenlerin ufakta olsa doğruluk payı var helal sana güzel bir tartışma ortamı oluşturduğun için diyorsanız bunuda belirtin..
ARKADAŞLAR BU TÜR İSİMLERE VE ŞEKİLLERE TAKILARAK YAŞARSAK ÜLKEMİZDE BÖLÜCÜLÜK YAPMIŞ OLURUZ HALBUKİ HEPİMİZ BU VATANIN EVLATLARIYIZ :) BEN BU TÜR 12 ŞIKTA TÜRBAN VE BAŞÖRTÜSÜ AYRIMI YAPAN YAZARIMIZIN YAZISINI GEREKSİZ BİR ARAŞTIRMA OLARAK GÖRDÜM :-X DAHA ÇOK AYRIMCILIĞA YOL AÇIYOR VE BÖYLE DÜŞÜNMEYEN İNSANLARA BİLE BU DÜŞÜNCELERİ AŞILAYIP BÖLÜCÜLÜĞE SEVKEDİYOR :( :( :-X
_Yeniden_
04-01-2008, 20:20
Başörtüsü yasağının devam etmesini, başörtüsüne en azından üniversitelerde bile özgürlük getirilmesini istemeyenler bizim başörtümüze türban derler...Ve malesef artık dilimize yerleşmiş durumda, çoğu zaman bizler de türban ifadesini kullanır olduk...
Zaman geçtikçe elbette İslam'ın kapanmayı emrettiğine inanan kesimin de kıyafet şekli değişmiştir... Üstelik farklı yörelerde farklı şekiller alabilmiştir. Burada aslolan tek şey, o kesimin sadece yüz, bileklerden aşağı eller ve ayakların görünebileceği şekilde giyinmenin dinen bir gereklilik olduğuna inanmasıdır... Buna uyduktan sonra, tercih ettikleri tarz elbette zamanla değişir... Yani “şu anki tesettür şekli eskiden yoktu, o yüzden yasaklayalım” demek, çok tutarsız bir argüman...
Aynı şekilde "türban" ile "başörtüsü" arasında bir ayırım yaparak, yasağı meşrulaştırmaya çalışmak da meselenin özünü saptırmakta... Dini bir gereklilik olduğu inancından değil de, geleneksel bir adet olduğundan başını örten bayanların olduğu doğru... Bu bayanların doğal olarak saçlarının veya boyunlarının bir kısmını göstermekte herhangi bir sakınca görmedikleri de doğru... Fakat bunun 'laiklik' ve 'din özgürlüğü' meseleleriyle zaten bir alakası yok... Bazı yörelere has bir takım kıyafet şekilleri (örneğin: şalvar) neyse, bu gelenekten ötürü takılan 'başörtüsü' de odur. Ama burada dayatılmaya çalışılan, aslında eskiden herkesin bu 'rahat' ve 'geleneksel' başörtüsünü taktığı ve dinen gerekli olarak algılanan türbanın yeni birşey olduğu tezi, bir yalandır...Çünkü eski fotoğraflardan da görüyoruz ki tesettürlü bayanlar her zaman vardı ve eskiden şimdiye nazaran daha fazlaydı... Bugünkü türban, ‘geleneksel’ ve ‘rahat’ olarak sıfatlandırdığımız (ve zaten dini bir zorunluluk inancından değil, örf ve adetten dolayı takılan) başörtüsünün 'katılaşmış' bir versiyonu değil, tam tersine (eskiden çok daha yoğun olan) çarşaf ve benzeri tesettür şekillerinin zamanla yeni kent hayatına uygun hale getirilmiş şeklidir...
Benide_Kapatın
04-01-2008, 20:21
Muhterem hocam eliniz degmisken bana Tavugun kurban olmasi konusunda aydinlatici fikirler verebilir misiniz 8)
yedi kişi girebilir evladım ! :D :D
ortada bir fikir paylasimi yok, kopyala yapistir zihniyeti var yok ortada gercekten bir fikir olsa tartisalim diyecegim ama bilgi ve birikimden yoksun bir yerlerden kopyalanan yazilara nasil cevap verelim ki..
bu arada kafani takma ben yöneticiyim eger gerek olursa gereken yapilir demokratik bir ortamiz ama buradada sana salyangoz sattirmayiz ;)
Muhterem hocam eliniz degmisken bana Tavugun kurban olmasi konusunda aydinlatici fikirler verebilir misiniz 8)
o zaman sag budunu ben alayim 8)
Benide_Kapatın
04-01-2008, 20:23
Derisi THK ya ama ;)
Derisi THK ya ama ;)
Ya vermek istemezsem benim hayrim degil mi yoksa zorla mi alacaklar?
atatürkçüyüm
04-01-2008, 20:41
Derisi THK ya ama ;)
gelin ben hepinize vereyim.. :D :D
yalnız mubarek bayrama daha çok var.. :D :D
Derisi THK ya ama ;)
gelin ben hepinize vereyim.. :D :D
yalnız mubarek bayrama daha çok var.. :D :D
Ne farkederki baksana sana her gün bayrammis gibi bir izlenim veriyorsun ;)
ENGİNEER
04-01-2008, 21:44
Bu saçma yazıyı buraya koymana gerek yoktu fakat yinede küçük bir yorum...
Başörtüsü Allah'ın emri ve ibadettir,türban hiçbişey değildir...
Hüdaverdi
04-01-2008, 22:11
vayy bee alkış alkışşşş..
yaptığın bu show için sana teşekür ederim ama doğru söylüyorsun bağzen bu forumda birilerinin gözüne girmek için bağzen böyle showlara ihtiyaç var..nede olsa itibar kazanıyorsun..ikincisi ben burda kimseye akıl verecek konuşma yapmadım..üçüncüsü zaten ben belirtmişim bu yazının başında kendi yazım olmadığını dikkatini çekerim eşşek kadar yazarın ismi yazıyor en üstte..lafları başka yerlere çekerek ve show yaparak pirim yapmaya çalışma..düşüünceye saygı diyorsun ama o satılmış bişeyin yazısı diyosun zaten bağzı şeyleri kendi kafanda belirlemişsin ondan dolayı senle nasıl anlaşabiliriz orası imkansız..yani dinlemesini bilmeden kendi kendine hüküm verdiğini ortaya koyuyorsun..
en azından bu yazının hakkında okuyarak ve anlayarak yorum yapmanı isterdim..yazar hakkında değil..öyleki konuyu saptırdın teşekür ederim sana...millette senin gibiler yüzünden bu konuda bana dediklerine bak..yok fetvamı veriyon:ne alaka herhangibi bir yazarın makalesini kopyala yapıştır yaptım sadece..burda beni eleştirmeniz zaten hata çünki benim söylediğim bir laf bulamazsınız ki fetva vereyim..yani birini kendi aranızda rencide etmek istiyorsanız önce onun yazdıklarını saptırmadan onun yüzüne vurabilirsiniz ama sizin beni suçlarken söylediklerinizin içinde benim söylediğim hiçbir lafı bulamazsınız..dolayısıyla arkadaşınızla haksız bir şekilde alay etmeniz hatta onun arkasından alay etmek islamda gıybet manasına gelir..öyleki siz kuranı okumuşsunuz ama manasını anlamamışsınız..
GIYBET EDENE NASIL MUKABELE EDİLMELİ?
4291 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."
Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).
Gıybet; "Bir kimsenin arkasından hoşuna gitmeyecek şekilde konuşmak" demektir. Türkçe'de bu kavramın karşılığı olarak "dedikodu" ve "çekiştirme" kelimeleri kullanılır. İslam'da büyük günahlardan biridir. Hucurat suresi 12. ayette, gıybet yapmak, ölmüş kardeşinin etini yemeye benzetilmiştir.
Ancak, başka birinin arkasından yapılan her konuşma gıybet sayılmaz. Örneğin, herhangi bir haksızlığa uğramış birinin, sorununu, çözebilecek birine anlatması veya bir kişiyi ona zarar verebilecek birine karşı (iddia tahminlerle değil, bir bilgiye dayanıyorsa) uyarmak gıybet kapsamına girmez.
Konuyla ilgili âyet ve hadisler aşağıdadır:
"Ey iman edenler! Çokça zan etmekten kaçınınız, şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve birbirinizin kusurunu araştırmayınız ve bazınız, bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeği sever mi? -Bilâkis- onu çirkin görmüş olursunuz. Artık Allah'tan korkunuz, şüphe yok ki, Allah tevbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir." (Kur'an, Hucurat/12)
"Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalpten her biri bundan sorumludur. (Kur'an, İsra/36)
'show yaptın alkış alkış' gibi boş lafları bırak derim.Show yapmak istesem sana cevap vermeyebilirdim.Bu en büyük show olsa gerek.Böyle boş işlerle meşgul olduğun aşikar.Forumdakilerin gözüne girmek ?
Komik vesselam.
Bir insan bilmem daha ne kadar seviyesini düşürebilir saçma sapan bir düşünceyle.
Sitede itibar kazanmakmış amacım,show yaparak göz önüne girmekmiş.Bu sitedekileri gerizekalı sanma sakın,ne onlar böyle gerizekalı bir şey peşindedir ne de ben.Herkes kendi halinde,burası bir forum sitesi,yazılanlar burada kalır.Bir kazancı asla yoktur.Bunu bilmen dileği ile...
Eşşek kadar yazılmış yazarın ismini gördüm elbet.
Bu eşeğin anırmasından daha faydasız yazıyı koydun ki o eşşek beyinli ile aynı düşünceleri paylaşmaktasın.
Diğer konuda 'türban düşmanıyım başörtüsüne değilim' diyen sen miydin ? Sendin.
Türban ile başörtüsü arasındaki farkı konu alan bir konu açıcam diyen sen değil miydin ? Sendin.
Konuyu açtın,yazıyı koydun,bu yazıyı koydun ki aynı düşüncelerdesin veya ahmet hakan beynini yıkamış olsa gerek.Bağlum 'türban karşıtıyım,başörtüsü karşıtı değilim' diyen sensin.
Düşünceye elbet saygı,ahmakça,ortamı geren,insanların giyim kuşamına laf eden,insanları sınıflandıran faşistlere beynini ve bedenini satanların düşüncelerine asla ama aslasaygı duymam.Kendi anasına babasına saygı duymayan birisi asla saygıyı haketmez.Benim saygım insanlaradır,özgürlükten yana olanlaradır.İnsanların giyim kuşamını eleştiren yasakçı bir zihniyete asla saygım yoktur.Saygıyı kazanmak için önce insan olmak gerekir.
Bir yazı koymuşsun.Yazı kime ait ? Bir yazara!.Yazar hakkında elbet yorumda buluncam.
Tekrar ediyorum,yazıyı uygun görüp siteye eklemişsin ki o yazarın düşüncelerine sahip çıkıyorsun.
Sitedekilerin veya benim seni ve yazarı eleştirmesi gayet doğal bacım,veya arkadaş,cinsiyetini bilmiyorum.
Neyse.
Sen bence bu ayetleri önce 'türban takana karşıyım' ve 'cahil çarşaflılar' sözünü kullandığın için okumalısın.
Tavsiyede bulunamdan önce kendine bakmalısın.
Özeleştiride bulunmalısın.
Bu çok saçma bir yazı olmuş.
atatürkçüyüm
04-02-2008, 21:06
Bu çok saçma bir yazı olmuş.
UMARIM YAZARINA SÖYLEMİŞİNDİR ÇÜNKİ BU YAZIYI BEN YAZMADIM..!!
konunun içinde ben yokum ama beni konuşmuşunuz..
kişisel bir alıp veremediğin mi var benimle?
dedim ya konu dışında konuşanlara cvp vermiyecektim ama sizde damarıma basmayın.. ;D
konu gayet açık ve net..
KİMSE DİYEMEZ Kİ BU KONU NE TÜRBANI ELEŞTİRİYOR NEDE BAŞÖRTÜSÜNÜ..TAMAMEN FARKI ORTAYA KOYAN BİR YAZI..SADECE BİR DÜŞÜN YAZISI..DOĞRUSU YADA YANLIŞINI AYIKLAMAK SİZ OKUYUCULARIN İŞİ..
BAKIN NE HALE GELDİNİZ..KONUYU OKUMADANBAŞLIĞA BAKARAK BENİ ELEŞTİRİYORSUNUZ OYSAKİ YAZIYI BEN YAZMADIM..BENİM YAZDIĞIMI İDDAA EDENLERDE VAR :D :D
BU TAMAMEN ZİHNİYET MESELESİ..AKIL MESELESİ OLMAKTAN TAMAMEN ÇIKMIŞ DURUMDA..
KONUYU TARTIŞMAK İÇİN AÇTIM BENİ TARTIŞMAK İÇİN DEĞİL..EĞER BENİMLE BİR ALIP VEREMEDİĞİ OLAN VARSA FORUM KURALLARINI LÜTFEN BİR DAHA OKUSUN..
Hüdaverdi
04-02-2008, 21:12
Arkadaş anlamıyorsun sanırım.
Birisi bir köşe yazısı koyuyorsa bu demek oluyor ki yazıyı yazanın fikrine sahip çıkıyor destekliyor.
Veya eleştiriyorsa yazıyı yazdıktan sonra bir yorum yapar ve yazarı eleştirir.
Eleştirmiyorsa düşüncelerine sahip çıkıyor demEktir.
Burda eminim hiç kimse yazıyı okumadan yorum yapmamıştır önyargılı olmayasın sakın.
atatürkçüyüm
04-02-2008, 22:34
ARKADAŞIM SANA ÇOK TEŞEKÜR EDERİM ÇÜNKİ KONU HAKKINDA TEK DOĞRU DÜRÜST YORUM SEN YAPMIŞIN...
atatürkçüyüm
04-02-2008, 22:35
ARKADAŞIM SANA ÇOK TEŞEKÜR EDERİM ÇÜNKİ KONU HAKKINDA TEK DOĞRU DÜRÜST YORUM SEN YAPMIŞIN...
+ REP
atatürkçüyüm
04-02-2008, 22:39
Arkadaş anlamıyorsun sanırım.
Birisi bir köşe yazısı koyuyorsa bu demek oluyor ki yazıyı yazanın fikrine sahip çıkıyor destekliyor.
Veya eleştiriyorsa yazıyı yazdıktan sonra bir yorum yapar ve yazarı eleştirir.
Eleştirmiyorsa düşüncelerine sahip çıkıyor demEktir.
Burda eminim hiç kimse yazıyı okumadan yorum yapmamıştır önyargılı olmayasın sakın.
SİZ KONUYA DAİR BİR FİKİR SÖYLEYEYİN BENDE KENDİ FİKRİMİ SİZİNLE BERABER SÖYLİYECEM..YANLIZ DAHA ÇOK BENİM HAKKIMDA YORUM YAPILMIŞ..KİMSE DEMİYOR Kİ BU YAZILAR ŞURASI YANLIŞ YADA ŞURASI DOĞRU DEMİYOR..SAÇMA SAPAN KONU AÇMA GEREĞİ BİLE YOK GİBİ YADA TAVUĞUN BUDU YADA THK VS..VS..CİDDİ OLARAK TARTIŞACAK BİRİ VARSA BUYURSUN YOK TARTIŞMAYIP KONUYU BAŞKA YERE ÇEKMEK YADA CIVIKLIK YAPMAK İÇİNSE LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ..ONU BİLE OKUMAMIŞLARKİ KAFALARINA GÖRE TAKILIYORLAR..:)
fazlrahmet
04-02-2008, 22:48
Selam ben hala başörtüsü yada türan neden insanların bunu bu şekilde ayırdıklarını anlamıyorum..."Ameller niyete göredir" bir insan dini inancı gereği elbette başını örtmek istiyorsa örtmelidir...Bu örtünme saçını boynunu ve yüz hariç örtmesi anlamına gelir.kısacası bu bir baş örtüsüdür...Neden türban yada başörtüsü olarak ayırıyorlar anlayamıyorum...
Ahmet Hakan Bey ede bazen şaşırıyorum insanların dini inançlarını böyle suistimal etmeye kimsesin hakkı yoktur...
atatürkçüyüm
04-02-2008, 22:55
Selam ben hala başörtüsü yada türan neden insanların bunu bu şekilde ayırdıklarını anlamıyorum..."Ameller niyete göredir" bir insan dini inancı gereği elbette başını örtmek istiyorsa örtmelidir...Bu örtünme saçını boynunu ve yüz hariç örtmesi anlamına gelir.kısacası bu bir baş örtüsüdür...Neden türban yada başörtüsü olarak ayırıyorlar anlayamıyorum...
Ahmet Hakan Bey ede bazen şaşırıyorum insanların dini inançlarını böyle suistimal etmeye kimsesin hakkı yoktur...
EVET TEŞEKÜR EDERİM..BENCEDE AHMET BEY BUNUDA BELİRTMELİ..BU YAZIYI YAZMASINDAKİ AMACI..:))
Hüdaverdi
04-02-2008, 23:30
türban başörtüsü denen bir tartışmaya aslal girmem.
Mağlum bunu ciddiye dahi almıyorum,alanda yoktur eminim ;)
Bir örtüyü bağlama şekline göre isim koymak cahillik işidir.
Allah'ın emrine uyuyor mu uyumuyor mu ? Uyuyor.
O zaman başı örtülü kişileri sınıflandırım 'türbana karşıyım' demek cahilce bir durum.
Bilmem bu ne zaman dank edecek.
Neyse arkadaş.
Oku,herşey okumaktan geçer.
atatürkçüyüm
04-03-2008, 01:20
O zaman başı örtülü kişileri sınıflandırım 'türbana karşıyım' demek cahilce bir durum.
Neyse arkadaş.
ooff girmessen girme kardeşim zorlamı..
ozaman neden üç günden beri boğaz patlatıyosun..
sessiz olma hakkını kullan ozaman..
Neyse arkadaş.
Sakin ol arkadaşım, sana daha önce de ben bir çok defa yazdım ha türban ha baş örtüsü diye ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun.
Sen önce şuna cevap ver: Sence dini inançlarına göre bir insanın başını örtmesi yasak mı olmalı, olmamalı mı? Kısa net bir cevap bekliyorum senden.
Hüdaverdi
04-03-2008, 10:23
Yaşın küçük,bazı şeyleri bilmiyorsun anlaşılan.
İnsanların giyim kuşamına kısacası özgürlüklerine karışmaktasın.
Kapanmakta bir ibnadetir.Kapanan insanlara hakaret ve karşı çıkman insanların ibadetine engeldir.
Allah'ın farzını yerine getiren bir insana hakaret etmek,ibadetine engel olmak küfre girmez mi ? Girer.
Sen bu yaşına rağmen 'atatürkçüyüm ve kemalisim 2 side aynı' dersin ama 2'sinden bihaber olduğunu sitedekiler gördü.
Atattürkçülük ile kemalizim aynı şey olmadığı halde halkıp 'başörtüsü ve türban ayrıdır' demen komik kaçmaz mı ?
Bir hristiyan yazar dahi şunları söylüyor: ''bir metre,bilemediniz 1 buçuk metrelik bir bez parçasını sorun eden laikçi çevreler yüzünden şuan Türkiye bir çıkmaza girmiş durumda''. Bunu söyleyen bir hristiyan.
1 metrelik pez parçası.Küfre düşme kardeş,bir önceki sayfada ayet yazmıştın 2 tane.Sanırım okumadın onları tekrar okumanı tavsiye ederim.
Kuldan korkmazsın,bari Allah'tan kork ufaklık.
Gönülden
04-03-2008, 15:19
Türban kelimesi fransız bir kelime olup başa sarılan sarık anlamındadır...bizler Allahın Kuranı kerimde bildirdiği üzere amel ederiz...ve buna başörtü demek içimize daha çok siner ...şunu söyleyeyim ki türban ve başörtüsü kavramını aramıza bilinçli sokuplmuştur... onun üzerinden siyaset yapıp,türban siyasidir diyip bunun yanında esas dindarlar rencide edilmiştir..bizlerin bir rehberi vardır oda Kuranı kerimdir..bilinçli kapanan her mümmin bayan okur ve kendine onu referans alır...genede ille adına türban demek isterseniz benim amelim yüreğimle yaptığımdır adına ne derseniz diyin ister türban, isrer başörtü...aradaki farkı anlamayan ve beni bu dünyada başörtü adına mağdur eden zihniyetten öbür dünyada davacıyım Rabbim...
Saçma sapan konuşuyorsunuz.olayları çarpıtmayın.burada bir genelleme yok.
1)bu ülkede türbanı(ya da başörtüsünü-siz ne diyorsanız)dini gereği inanarak takanlar var mı?
Var.onlara sözümüz yok zaten
2)ülkemizde türbanı siyasi amaçlar uğruna takanlar var mı?
onlar da var ama sorduğunuz zaman kimse size siyaset için takıyorum demez.onlar da en az sizin kadar akıllı çünkü.
Hem sanıyormusun ki herkes özgürce,kendi istediği için kapanıyor?Aramızda aile ya da eş baskısı yüzünden kapanan o kadar çok insan var ki...
SEVGİLERİMLE...
Saçma sapan konuşuyorsunuz.olayları çarpıtmayın.burada bir genelleme yok.
1)bu ülkede türbanı(ya da başörtüsünü-siz ne diyorsanız)dini gereği inanarak takanlar var mı?
Var.onlara sözümüz yok zaten
2)ülkemizde türbanı siyasi amaçlar uğruna takanlar var mı?
onlar da var ama sorduğunuz zaman kimse size siyaset için takıyorum demez.onlar da en az sizin kadar akıllı çünkü.
Hem sanıyormusun ki herkes özgürce,kendi istediği için kapanıyor?Aramızda aile ya da eş baskısı yüzünden kapanan o kadar çok insan var ki...
SEVGİLERİMLE...
eee simdi nereye varacagiz..mahalle baskisiyla kapananlar var diye, siyasi simge diye takanlar var diye bir özgürlük sinirlanmali mi? iyi o zaman birileri demokrasiyi artniyetli kullaniyor diye demokrasiden vaz mi gecelim!...
sonucta demokrat bir ülkeyiz cogunluk ne istiyorsa o olmuyor mu..kimse bana yasa var, kanun var demesin o yasa ve kanun bu ülkenin gerceklerine göre hazirlanmadigi sürece hic birsey ifade etmez!..
Demek istediğini anlayabilmiş değilim.
Laiklik insanların din özgürlüğünü de din için birşeyler takma serbestliğini de sağlıyor zaten.
siyasi amaçlar için takılan türban yeni çıkmış bir şey değil.zamanında ülke için tehdit oluşturduğu anlaşılmasaydı belli yerlerde yasaklanmazdı zaten.
demokrasi deyip duruyorsunuz ama bazı konularda insanlar demokrasiye yeterince hazır değiller bence.
farzet ki bir yasa çıktı ve türban her yerde serbest oldu.bu bu kadarla kalır mı?Kalmaz.
Laiklik ilkesinde gedik açıldığı zaman geri dönüşü olmaz.şeriatçılar üşüşür başımıza,ülkeyi paylaşmak isteyen diğer ülkeler de arkasından.neden laiklik ikesi dersen de şu anda kullandıkları koz bu.DİNİMİZ.
Biz bu tartışmaları boşuna mı yapıyoruz,boşuna mı bütün bu olaylar,ülkenin içine düştüğü bölünmüşlük ortamı ve kaos.bunların hepsi planlı.aslında olaya 'dinimiz elden gidiyor' bakış açısıyla bakılmasa...
Dinimizin elden gittiği falan yok.Yüce Rabbimiz bunun garantisini bize zaten vermiş.
Tüm bu olaylara biraz da 'ülkemiz elden gidiyor' şeklinde bakılmalı.
Daha önceki bir yorumumda da yazmıştım bunu, tekrar yazıyorum.bir tane gelişmiş devlet gösterin bana laik olmayan?
SEVGİLERİMLE...
o zaman sondan baslayim bana bir tane gelismis laik ülke söyleki basörtüsü yasak olsun?.. laiklik bireyin inanc özgürlügünü garanti almasi gerekirken, bireyin inancini kisitlayan bir argüman olarak cikiyor..
laiklik kadar vazgecilmez olan unsur demokrasidir simdi sen halka bu halk demokrasiden anlamaz, bidon kafali der ve onlari belli bir kaliba oturttugun zaman sistemin bir ayagi kirilmis olur...
Simdi sarik gelecek, carsaf gelecek diye bir özgürlügü kisitlamak ne kadar etikle ve hukukla bagdasir..bunu siyasal simge olarak takanlarin esamesi okunamayacak kadar az oldugunuda biliyorsun peki o zaman söyle diyelim bu sorunu cözerek bu konuyu sömürü olmaktan niye cikarmiyoruz?
Duygu'Seli~
04-13-2008, 01:35
Daha önceki bir yorumumda da yazmıştım bunu, tekrar yazıyorum.bir tane gelişmiş devlet gösterin bana laik olmayan?
İRAN.. laik olmayan şu anda Amerikayı parmağında oynatan,İsraili gibi bir düşmanın bile petrol alışverişi yaptığı hatta dilendiği,içersinde kaos,savaş bölünme olmayan,olsada binde bir diye tabir edebileceğimiz laik olmayan tek ülke İran'dır...Aksini iddia edipte ispatlamak isteyen buyursun..Ben varım........ 8) her konuda kendini geliştirmiş ve bu gelişmeyi hakkıyla kullanabilmesini başarabilen,gayrimüslimlerin korkulu rüyası tek laik ülke şuanda İRANdırr...
Hüdaverdi
04-13-2008, 01:38
Sayın veya Saymayın...
Vay babağn ananğn kemüğne sayın seyirciler şaştım kaldım.
Laiklik insanların inancına çembe takan ''bi'şey'' sanıyordum,oysa ki inançlara serbestlik getiriyormuş bak bak.
Bu yüzden olsa gerek mason locaları,üstadları şu mağlum yobaz mitingçilerin arasında 'Türkiye laiktir laik kalacak' diyerek bağırıp laikliğe ve o mitinglere sonsuz destekte bulundular.Haklılar inançlara serbestlik getiriyor laiklik ama 'müslümanlara' değil.O mağlum diğerlerine.
Siyasi amaç için takılmış.Bak sen ?
Türban değil başörtüsüdür o.Bazı şeyleri kafanıza göre (!) nasılda değiştiriyorsunuz şaşıyorum.
Siyasi amaçlı takılıyormuş başörtüsü,bak hele.
Demek ki şapka kanunu çıkmadan öncede siyasi amaçlı takılıyordu,Osmanlı zamanında da.
Siyasi amaçlı.
Arkadaş o zaman şapka kanunu daha düzenlenmeden neden belediyelerde başörtüsü yasağı oldu anlatırmısın ?
Ortada ak parti yok,saadet yok,bilmem ne yok,tek partili bir dönemde siyasi amaçlı örtünme ?
Pantolon bildiğimiz pantolondur.
Bunun
kotu vardır
kumaşı vardır
kısası vardır
uzunu vardır
dar paçalısı vardır
ispanyol paçalısı vardır
vardır da
vardır.
Kot mesela; ABD nin simgesidir... Jean!!!
Düşünsenize okula kumaş pantolonla alınıp kotla alınmadığınızı :)
Neymiş türban siyasal simgeymiş. Peki ülkücü bıyığı yada solcu bıyığı dediğimiz şeyler siyasal simge değiller mi?
Bu olay klasik savaş taktiğidir. Hedef aldığın düşman için önce simgeler uydurur bu simgler üzerinden savaşırsın. Asıl amaç o belirlenen hedefin temsil ettiği bütünlüktür.
Kimse bu ülkede kişilerin inançlarına doğrudan karışma gafletinde bulunamaz. Bulunmak isteyen bir kaç fransız Maraş'ta bunun bedelini çok ağır ödedi. Sütçü imamlar gibi kahramanlar çıkardı ve nitekim Maraş, Kahramanmaraş oldu.
Böyle birşeyin tekrar etmesinden korkan bu zamanın franszı tohumları ve mason p.... leri. Türban diye bir simge çıkardılar ortalığa. Neymiş efendim? Başla birlikte göğüslerde örtülür ve örtülen örtü eğer biraz cafcaflı olursa türban oluyormuş ve bu siyasal simgeymiş.
Türban adı altında amaç, tesettüre darbe vurmaktır. Tesettürlü kızların okumasını engelelyip onların yüksek mertebelere ulaşmasının engellemektir.
Kardelen projesinde okumak isteyen kızların başvurusu yapılırken aranan özelliklerden birinin hiçbir şekilde imam hatibe gitmemiş olmak olduğunu biliyor musunuz?
Bu mason uşaklarının bir oyunudur.
Ama gün oldu devran döndü. Artık eskisi gibi sıkıştığınızda darbeyle sizi kurtaracak mason askerlerde yok. Mason siyasetçilerinizde halk sandığa gömdü. Atamış olduğunuz mason yöneticilerde birer birer dökülüyor.
Farz et ki başörtüsü tamamen yasaklandı.Bu kadarıyla kalınır mı ? Kalınmaz.
Bu sefer camiiler dini simge diyip yıkmaya kalkacaksınız (yerse),oruç tutan öğrencileri okuldan atacaksınız (yerse),namaz kılarken şehadet parmağımızı kaldırdığımız için parmakları kesmeye kalkacaksınız.
Ezan okutmucaksınız (hala Türkçe olması için direnen gerizekalılar var)
Sen madem ki atatrük ilke ve inkilaplarına bu akdar bağlısın acep neden şapka kanununu göz önüne alıp şapkayla gezinmezsin ? Merak ettim.Hadi es geçtim.
Şeriat:
Şeriat ; Kur'an- Kerim in uygulanması manasına gelir.
Şeriat olan ülkede baş kapama zorunlu değildir. İslamiyette başını kapatmak zorunludur. Kaparsın kapamazsın senin bileceğin iş.
Ayrıca Şeriat bir ilke değildir. Yaşam biçimidir.Her insan Şeriat'i kendi içinde yaşamalıdır. Türkiye Cumhuriyetinde Şeriat hiçbir zaman yönetim biçimi olmaz Eğer korkular bu yöndeyse... Dediğim gibi herkes kendi içinde yaşarsa Şeriat'ı ortada bir sorun kalmaz zaten...
Kimsenin size Dayatmalarla başınızı kapamak gibi bir Görevi yok, benim Ailemde de başı açık olanlar var ama hiçbirine kapanıcaksın demiyoruz. Herkesin Aklı kendine yetecek kadar var neticede... Kapanmayanları da dışlamıyoruz, insandır...Kendi tercihidir...
Konuyu farklı yönlere çekerek "Bu Ülke'de şeriatla yönetilmek istemiyoruz" imajı çizmeyin. Yazıktır...
Çünkü dediğim gibi Kur'an- Kerim Allah' ın Kelamıdır... Emridir. Yaşamak istemiyorum diyerek karşı çıkmış olmazmıyız ?
Bu kaosların tek sebebi senin gibi düşünen,bildiğini okuyan kişiler yüzündendir.
İnların imanına küfür edip başörtüsünü siyasi simge olarak kafalarında(!) belleyen,meydalara dökülüp şeriata küfür eden,meydanlara dökülüp başörtülülerin o kutsal başörtüsünü çeken,ve yine meydanlara dolup aralarında kalmış 'yaşlı' bir başörtülüye kokoş karıların ''ülkeyi gerdini işgal ettiniz defolun''diyip polisin bulunduğu tarafa omuzlayıp fırlatan sizin gibi zihniyettir.
atatürke nefret beslenmesini sağlana sizlersiniz (bknz: attaürkü peygamber ilan eden mağlum mitingçiler)
Biz meydanlara dökülüp yüzünüze tükürmesini biliriz.Zamanında mitingler oldu,milyonlar döküldü,el ele verip anadoludan avrupaya zincir yapıldı,kör müsünüz ? Evet.
Ama hiç bir zaman sizin gibi çemkirmedi bu insanlar.Sessiz sakin rahatsızlıklarını dile getirdiler.
Amaçları ülkeyi bölmek mi ?
Bunu anca pkk ve laikçi geçinen sahte atatürkçü sizler başarırsınız.
Sonuçlar ortada,insanların Allah korkusu ve imanı ortada,sen çıkıp insanların imanına küfür edip (başörtüsüne düşmanlık küfürdür) saldırır ve kendi olmayan kafana göre yorumlarsan kusura bakma burda suçlu sen olursun senin gibiler olur.
Ülke elden gidiyor,dn elden gidiyor,bu söylemler fazla yabancı değil,hiç değil.
Türkiye hakettiği noktaya gelecek inşallah.
Selam ve dua ile (insan olanlara)
Düş Sokağı Sakini
04-13-2008, 01:38
İRAN.. laik olmayan şu anda Amerikayı parmağında oynatan,İsraili gibi bir düşmanın bile petrol alışverişi yaptığı hatta dilendiği,içersinde kaos,savaş bölünme olmayan,olsada binde bir diye tabir edebileceğimiz laik olmayan tek ülke İran'dır...Aksini iddia edipte ispatlamak isteyen buyursun..Ben varım........ 8) her konuda kendini geliştirmiş ve bu gelişmeyi hakkıyla kullanabilmesini başarabilen,gayrimüslimlerin korkulu rüyası tek laik ülke şuanda İRANdırr...
anlamadığım bir nokta iran laik mi değilmi?
öncelikle terbiyeni takınmanı istiyorum hüdaverdi.insan gibi konuşuyoruz şurda ve tartışmamıza da insan gibi devam edelim müsaade edersen.
laiklik hakkında hiçbir şey bilmediğin ne kadar açık.bunu anlatmaya daha önce çok çalıştım yani laikliğin ne olduğunu o yüzden seninle daha fazla uğraşmayacağım.öğrenmek istersen daha önceki yorumlarımı ADAM GİBİ BAŞTAN SONA okumanı rica ediyorum.
ülkemizde ülkemizi paramparça etmeye çalışan bir kesim var ve duyguseli bu kesim hiç te hafife alınacak kadar azınlıkta değil.
bunu da 3 ya da 4. kez yazıyorum bu kesim olmasaydı dinimizi yaşamanın örneği olarak gösterdiğiniz başörtüsünü heryerde takabilirdik.ayrıca 'türban(ya da başörtüsü-hangisini kullanıyorsanız)' dedim mi demedim mi?!olayın şapka kanunuyla ne alakası var onu da anlamadım.
kot meselesine gelince...sen aşırı milliyetçi misin yoksa benmi yanlış anladım?kot artık tüm dünyada satılan ve oldukça kullanılan bir ürün.
belli yerlerde giyiminin yasak olması ise laubalilikten.kotları öyle kumaş pantolonlar gibi ciddi ciddi yapmıyorlar.(sokaklarda neler görüyoruz.)
şunu da belirtmek isterim ki o amerikan malı dediğin kotun malzemesi Türkiye'den olup dışarıda bir marka basılıp gelen ve fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılanları var ki bunları zaten tasvip etmiyorum.
şeriat kanunlarının uygulandığı hangi ülkede demokrasi,adalet var söylesene!!hangi ülke Kuran-ı Kerim'de yazanları adam gibi uyguluyor?burada şeriatı tartışacaksak yandık demektir!aslında senin gibi düşünenleri o çok istediğiniz şeriatın uygulandığı ülkelere bir götürmeli bakalım ne yapacaksınız?adam Allah'a küfretti diye idama mahkum ediliyor.sana ne ya onun dininden imanından?o cevabını Rabbin karşısında verecek nasıl olsa,senin ne haddine?
Yalnız dikkat et oralarda senin gibi konuşanlaru da asarlar haberin olsun.
benim Atatürkçülüğüme de laf etme!!benim gibiler değil asıl senin gibiler yüzünden dinimizden de soğuyoruz Atatürk'ten de...
bilmediğin konular hakkında da fazla konuşma,komik duruma düşüyorsun!
Saygılarımla...
peki neden laik olmayan tek bir ülke gelişmişken,gelişmiş olan diğer ülkelerin tamamı laik?
Ayrıca iran'ın o nükleer silahları vs olmasaydı elinde hiçbir şey yapamazdı.Aynı şeyi Türkiye de yapsa en az İran kadar itibar kazanır.
kardes eger sen birilerinin söylemleriyle dinden ve atatürkten soguyorsan demek ki inancin cok kuvvetli degil..neden biraz empati yapmiyoruz, kendimizi karsidakinin yerine koymuyoruz..
Bu ülkenin bazi degerleri vardir, o degerler üzerinden siyaset yapilmasini tasvi etmiyorum bunlar neler midir din, atatürk..
peki neden laik olmayan tek bir ülke gelişmişken,gelişmiş olan diğer ülkelerin tamamı laik?
Ayrıca iran'ın o nükleer silahları vs olmasaydı elinde hiçbir şey yapamazdı.Aynı şeyi Türkiye de yapsa en az İran kadar itibar kazanır.
ama ben soruma cevap aldim..o gelismis laik ülkelerden hangisinde basörtüsü gibi sacma bir yasak var?
aynı yerde dönüp duruyoruz.şimdi çıkmam lazım yarın açıklarım.
aynı yerde dönüp duruyoruz.şimdi çıkmam lazım yarın açıklarım.
ayni Türkiye gibi desene..temcit pilavi gibi ayni seyler tartisiliyor..
hadi selametle, yarin bekleriz ;)
Hüdaverdi
04-13-2008, 02:36
Terbiye ? Kusura bakma bunu senden,ne bir başkasından öğrencek şeyim yok.Sen saygılı şekilde yazarsın,bir başkası saygıyla karşılar seni,herkesin uslubu ayrıdır bunu öğrenmende fayda var.
İnsan gibi tartışmaya avrım tabi karşımdaki insanlık görevini yaparsa.Neyse.
Laikliğin ne olduğu,kimlere hak kazandırdığı,ülke için yararı nedir bu beni ilgilendirmez,günümüz 'ben laikim' diyip laikliğin anlamını bilmeyen bir çok insan var (ne garip çoğu mağlum mitingçiler). Ülkeyi bölen sebeplerden birisi 'bana' göre laiklik.
Laiklik ince eleyip sık dokunsaydı,laiklikği kullanan siyasetçiler olmasaydı şuan ne laiklik keşmekeşi ortaya çıkardı neden insanların ibadeti olan kutsal örtüsüne el uzatılırdı.
Ülkemizdeki laiklik ilahi dinlerin ilgasıdır...
Önceki yorumların beni alaka etmez bacım,veya arkadaş,her ne isen.
Bana o son yorumun yeter,bu yüzden o son yorumuna bakacak olursam diğer yorumlarının ondan farksız olduğunu anlamak zor olmasa gerek.Olayın şapka kanunuyla alakası şapka kanunu çıktığı dönemlerde bazı belediyelerde başörtüsünün yasaklanması.
Alaka burdan geliyor arkadaş.
Kot bir örnekti,yapılan o gerizekalı yasaklara karşın bir örnek.Bir insanın kılık kıyafetine başındaki örtüsüne yapılan saçma yasağın üstünüzde denendiğini düşünün ? Tabi başınıza gelmediği için bilmezsiniz.
Tek biliğiniz şey budur 'hangi şeriat ülkesi bilmem ne seviyesinde' veya 'hangi şeriat ülkesinde demokrasi,adalet var'.
Arkadaş sen önce bana şu şeriat devletlerini sayar mısın ?
Peki bir soruda benden sana.Fransa,sünnetsizler ülkesi,laikliğin merkezi.
Ordusuna geçtiğimiz aylarda imam atayan bir genel kurmay başkanı var.
Liseye gidenler dahi başörtülerini çıkarmamakta.
Danimarka,islam üniversitesi kuruluyor çok yakında.İngiltere'de başı kapalı polisler bulunmakta hatta kamu alanlarında çalışıyorlar.Avrupadaki üniversitelerde başı kapalılar alınmakta.Okullarında mescit bulunmakta.Hollanda'da ilk okula giden kızların başörtüsüne dahi karışılmamakta -ki çoğu ateist olan bir ülke-.
Bizde ise mescitler kapatılır 'öğretmen odası küçük' diye,veya 'kullanılmıyor' veya 'camiiye gitsinler ne gerek var' diye bahanelerle.
İnsanların başındaki örtüye karışıyorlar,neden ? Bazı sütü bozukların bahanesi yüzünden.
Acaba kaç insan başını siyaset için kapatmakta hiç rast geldin mi ? İş yerinde namazını,en değerli ibadetini yapamadığı için iş yerinden ayrılmak zorunda kalan tanıdıklarım var.Bu insanların inancına engel olmak kimin haddine ? Bir kaç arkadaşım başka ülkeye gitmek zorunda kaldılar,ne için ? Bu saçma yasak yüzünden.Bir insan hapise girdi başörtüsü eyleminde sözcü olduğu için,sonu ne oldu ? Ölümle bitti malesef.Bunların cevabı önemli,ilahi dinlerin ilgası olan laikliğin hiç bir önemi yoktur.
Ben şeriatı içimde yaşarım.Namazımı kılarım,zikrimi gerçekleştiririm.Sahip çıkarım ve kimseye laf söyletmem Allah'ın kanunlarına.
Yukarda yazdığım gibi şeriat benim gözümde ilke değildir.Ülkede 'şeriat istiyorum' dediğimide hatırlamıyorum iyi okuyun.
Adam idam edildi diyorsun,istisna.Kimene dininden imanından diyorsun.
Pekisizene insanların başındaki örtüsünden ?
Bir kalemle 'bunlar siyasi simge' demek ahmaklık olmaz mı ?
Çeliş ki olmaz mı ?
Dinden imandan uzaklaşmak için bahaneler bol neden olsa.Bak benim sayemde dinden imandan soğudun.Güzel bahane devam et :-*
Allah'a şükür sizin gibiler yüzünden iman sahibi oldum,yoksa sizin gibi zihni karalardandım.
Arkadaş sen ya körsün yada bakarak okuyan cinslerdensin.
Ya kota değinirsin yada şeriat yönetimini istediğimi iftira edersin yada attarükçülüğüne laf ettiğimi söylersin.
Bakarak okuyan cins olduğunu belli etme,komik duruma düşüyorsun.
siyasi amaçlar için takılan türban yeni çıkmış bir şey değil.zamanında ülke için tehdit oluşturduğu anlaşılmasaydı belli yerlerde yasaklanmazdı zaten.
demokrasi deyip duruyorsunuz ama bazı konularda insanlar demokrasiye yeterince hazır değiller bence.
Türban bizimle alakası olmayan sizin yel değirmeniniz.
Başörtüsünün ne zaman çıktığı ve ne kadar tehlikeli olduğu konusunu merak ediyorum.
İnsanların demokrasiye hazır olmamasından kasıt nedir?
-Bazen haksız da olsa biz istersek bazı şeyler yasaklanabilir.
-Kemalistlerin olduğu bir ülkede kemalistler demokrasiyle (ve haliyle millet iradesiyle) çatışıyorsa size demokrasi gerekmez.
-Biz yönetiriz siz yönetirlirsiniz çünkü siz bilmezsiniz.
vs..vs..
Demokrasiye hala hazır değilmişiz. :) Buna kim ne hakla karar veriyor ?
Gazinin katıldığı kurtuluş kongrelerinde neden "milli iradeyi hakim kılmak esastır" kararı alındı ?
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü sizin Stalin'e mi ait?
ülkemizde türbanı siyasi amaçlar uğruna takanlar var mı?
Bak sen...
"Siyasi amaç uğruna" simge takmak suç mu?
Siyasi amaç uğruna "türban" takanların siyasi amacı ne ? İnsanların siyasi amacı olamaz mı?
"Siyasi amaç uğruna takmayanlar" neden üniversite dışında ?
Başörtüsü Allah cc emridir KURAN'I KERİM'de cok acık net bir şekilde emredildiği halde ahmet hakan bu farkları neye göre değerlendiriyor
ENGİNEER
04-14-2008, 16:00
Ya bu akdok mudur nedir...
Bunun gibilerin istediği şey ne biliyomusunuz...
''Başörtülü yada inançlı insanlar evlerinde otursun, yemek yapsın, okumasın ve her zaman emir altında yaşasınlar...''
Buda mümkün değil tabi...
ne alaka ki şimdi?ben öyle bir şey mi dedim?yok evinde oturmalıymış da yok cahil kalmalıymış da.bunlar benim fikirlerim ya da yazılarım değil.arkadaş bunları nereden çıkardın anlamadım.yoksa bunlar senin fikrin mi?
sevgili hüdaverdi.her insanın bir konuşma üslubu olabilir ama bu, üslubun arkasına sığınıp millete küfretme hakkını vermez sana.
o kot lafını da sen söyledin aslında.ha bi de aklıma gelmişken size türban yasak, bize de kot yasak.
hadi bakalım biz de çıngar çıkaralım.bas bas bağıralım sokaklarda!
ne alemi var durduk yere olay çıkarmanın?
insanlar yıllaca bu ülkede dinini rahat rahat yaşamış mı? yaşamış!müslümanı, ateisti,hıristiyanı...kim kime karışmış?
kim kimi zorlamış?
mesela öğretmenleri örnek verelim.kadın türbanlı.ama aynı zamanda öğretmen.okula haliyle başı açık giriyor.peki bu kadın günahkar mı oluyor?kesinlikle hayır,insan genç bir nesili yetiştiriyor diye günahkar mı olacak?
saçma sapan bir şey bu!!!ama sizin söylediklerinize göre doğru.
bu ne biçim bir çelişkidir ki insanların beynini bulandırıyor,insanları birbirine düşürüyor?
italya'dan yola çıkan barış gelini Türkiye'de bir sapığın eline kurban gitti.bu zihniyet yapısı değişmediği sürece ne kadar örtünsen de kar etmez birader.istersen engineerin dediği gibi bütün gün evde oturalım,gene de kar etmez.
o yüzden daha dinimizin söylediklerini doğru düzgün anlayamayan, en ufak bir şey için ettiği küfürü 'üslubum benim' diye örtbas etmeye çalışan ve bu arada da karşısındakinin kalbini kıran sizler bana ne dini öğretebilirsiniz ne de başka bir şey.kendinizi zorlamayın boşuna.
SAYGILARIMLA...
NOT:Söylediklerim yanlış anlaşılmasın,ben kimseye dinsiz imansız demiyorum.olayı bu yöne çekeceğinizi tahmin ettiğimden yazdım bunu.kimseye dinsiz demek haddime değil,bana bunun söylenmesinden de nefret ederim.ama Kuran-ı Kerim'in örtünme ilgili OLMAYAN kısımlarını da okumanızı tavsiye ederim.tekrar saygılar...
mesela öğretmenleri örnek verelim.kadın türbanlı.ama aynı zamanda öğretmen.okula haliyle başı açık giriyor.peki bu kadın günahkar mı oluyor?kesinlikle hayır,insan genç bir nesili yetiştiriyor diye günahkar mı olacak?
Sana ne demeli bilmem ki.
Öncelikle şunu demeli, dini konularda olmanız gereken birinci şey "ciddi olmak" ikincisi "bilmediğin bu konuda fazla ahkam kesmemek"
Senin gibi dinini İlhan Selçuk'tan öğrenen bir insan için birinci ders olarak ağır gelecek ama şunları dinle de bir daha tuhaf yorumlar yapma:
1. Farz farzı sakıt etmez. Farzı yapmak için günah işlemek caiz değildir."Farz olan bir şeyi başka bir farzı yapmak niyetiyle terkeden farzı terketmiş sayılmaz" hükmünü hangi yeni yetme söylemişse Allah'a iftira eder.
Başörtüsü farz olduğuna göre "çocuk yetiştirmek" gibi bir iş yaptığı için kimse farzı boynundan kaldırmış olmaz.
2. Sizin seküler mantığınızda herkesin "içinin temiz", herkesin günahsız olduğu bir dünya; Allah'ın sosyal yaşama, insan hayatına değemeyen "deist" bir ütopya olduğu için "falanca günah işlemiştir" demek ağırınıza gidiyor.
3. "Falanca günahkardır" iddaasında bulunmak için kimse özel bir gayret sarfetmiyor. İnsanların günahlarını araştırmak gibi bir derdimiz yok. Ama bir takım insanlar "falanca günah işler ama günahkar olmaz" iddaasında bulunursa bu tuhaflığa müdahale etmememiz düşünülemez.
4. Şimdi sen "ben müslüman değil miyim? " diye sızlanacaksın, sana daha güzel bir soru : "Sen ciddi misin?"
Liberal_Türkiye
04-15-2008, 03:34
Eğer özgür bir Türkiye'den sözedeceksek bayan arkadaşlarımız ister başörtüsü,ister türban,ister çarşaf ister başı açık hiç önemli değil kendilerini nasıl mutlu hissediyorlarsa öyle olmalılar ve Türkiye vatandaşı olmanın kazandırdığı avantajlardan T.C. nin hiçbir alanında tecrite uğramadan yararlanabilmelidirler. :-*
Eğer özgür bir Türkiye'den sözedeceksek bayan arkadaşlarımız ister başörtüsü,ister türban,ister çarşaf ister başı açık hiç önemli değil kendilerini nasıl mutlu hissediyorlarsa öyle olmalılar ve Türkiye vatandaşı olmanın kazandırdığı avantajlardan T.C. nin hiçbir alanında tecrite uğramadan yararlanabilmelidirler. :-*
Bu yorumundan dolayı ilk beğenin benden olsun...
Umuyorum ki sen de daha önce buraya gelen liberal arkadaşlar gibi, hayvani duyguların cami bahçesinde yapılmasını özgürlük sayanlardan değilsindir...
Hüdaverdi
04-15-2008, 04:15
(...)
italya'dan yola çıkan barış gelini Türkiye'de bir sapığın eline kurban gitti.bu zihniyet yapısı değişmediği sürece ne kadar örtünsen de kar etmez birader.istersen engineerin dediği gibi bütün gün evde oturalım,gene de kar etmez.
o yüzden daha dinimizin söylediklerini doğru düzgün anlayamayan, en ufak bir şey için ettiği küfürü 'üslubum benim' diye örtbas etmeye çalışan ve bu arada da karşısındakinin kalbini kıran sizler bana ne dini öğretebilirsiniz ne de başka bir şey.kendinizi zorlamayın boşuna.
SAYGILARIMLA...
NOT:Söylediklerim yanlış anlaşılmasın,ben kimseye dinsiz imansız demiyorum.olayı bu yöne çekeceğinizi tahmin ettiğimden yazdım bunu.kimseye dinsiz demek haddime değil,bana bunun söylenmesinden de nefret ederim.ama Kuran-ı Kerim'in örtünme ilgili OLMAYAN kısımlarını da okumanızı tavsiye ederim.tekrar saygılar...
İtalyadan yola çıkan sanatçıya tecavüz edip sonra öldüren kişi ile başörtüsü özgürlüğü veya inançla bir ilgisi nedir anlamış değilim.İmanı tam,Allah korkusu olan,peygamber izinden giden bir insan ile zihni kara,beyni bacak arasında olan,bir turiste tecavüz edip öldüren bir katili aynı seviyede tutman baya ilginç.Biraz sonra şırıngalı sapıya,daha sonrasında üniversitede ateş açan Ömer adlı kişiye parmak basarsan şaşırmam.
Önce alakayı kurmanı tavsiye ederim,cevap vermek zorunda değilsin.
Benim yorumlarım serttir,bunu kaldırabilme gücün var ise cevap yazmaya devam edersin.O anki ruh halim ne ise yorumlarıma yansıtırım.Küfür etmem ama aşalayıcı yorumlarda bulunurum.Cevap yazacaksan bunu kabul etmişsindir,yazmıcaksan vesselam.Günah mı ? O zaman benim boynuma.Dediğim gibi 'üslübum bu benim'.Örtbas ettiğimi söylemen ise komik kaçtı. Dini öğretmek.Benim burada öyle bir amacım yoktur asla.Eğer amacım dini öğretmek ise bir yandan ayetleri yazar diğer yandan hadisleri sıralar böyle bir yol izlerim.Sert uslubumu bir kenara koyarım.İnsanların özgürlüğüne,kılık kıyafetine,Allah'ın binlerce farzlarından sadece birisi olan başörtüsüne konulan yasaklardır konumuz.İslamı öğretmek benim haddime değildir asla.Allah insana akıl vermiş,aklını kullandıktan sonra ne ala.Allah'ın verdiği akılı yanlış yollarda kullanıyorsa ne fayda ?
Allah'ın emri olan başörtüsüne 'siyasi simge' diyip yasağı hala savunuyorsan LüGaT'ın dediği gibi; Sana ne demeli bilmem ki ?
Liberal_Türkiye
04-15-2008, 22:04
Bu yorumundan dolayı ilk beğenin benden olsun...
Umuyorum ki sen de daha önce buraya gelen liberal arkadaşlar gibi, hayvani duyguların cami bahçesinde yapılmasını özgürlük sayanlardan değilsindir...
sayın nusret öncelikle tşk. sizin tam neyi kastettiğini anlayamadın ama camide İslam'ın uygun gördüğü şekilde bulunulur ve ibadet yapılır,bunun dışında birşey iddaa etmek İslam'ı yozlaştırır.
CUMHURİYETCİ
04-16-2008, 01:39
İYİ CVPLAR VALLA BUNLARR SAOL
Bir de okullardan din kültürü dersleri kaldırılsın derler :)
KAmusal mışş
04-16-2008, 03:29
Yasak üstüne tartışmak eleştirmek hiç zor değil bi de gelin yaşayın,bi de o muameleyi görün.
Uzaktan bizim üzerimize bizim haklarımız için tartışırken fikirlerimizin ne olduğu sorulmadı bile hep ön yargı hep kalıplaşmış fikirler.
Bizim inancımız için örtündüğümüzü kabullenemeyip kendi istedikleri gibi yorumladılar sadece ve bu yorumlar doğrultusunda yasak koydular.
Amaç cumhuriyeti demokrasiyi korumakmış, hiç öyle durmuyo nedense.
Sanki demokrasi günden güne sarsılıyo,sanki sadece birilerinin istekleri gerçekleşiyo.
Yasağın kaldırıldığı gün,kendi üslerinin açıklamasını bile kale alamayacak kadar kin bürümüştü birilerinin gözlerini.
Neden demokrasi için mi??
Hiiiç kusura bakmayın ama kim ne derse desin bu herşeyden önce bir insanlık ayıbıdır.Rezalettir.
Türbanla başörtüsü arasındaki farka gelince,
Birisi yasakçı zihniyetin dayatmaları sonucu uydurulmuş itici bi kelime ya da türetilmiş bi kılıf,diğeri ise bizim başörtümüz .
akdok arkadaşıma
...
Kimse gocunmasın kim kendini neyle sıfatlandırıyorsa bende onu öyle kabul ediyorum.
Kim demiş Müslümanlar dinini özgürce yaşıyabiliyor.
Müslümanlar bu ülkenin kızılderilisi muamelesi görüyor adeta kovboyları var hangi kovboylardır onlar bilemiyorum ama adeta bu ülkenin yetim evladı gibi davranılan coğunluğu oluşturan kesim bu zülüm yıllardır reva görülmüş
Düşünce yasağı insanın en büyük erdemidir siz insanların yaşama dair düşüncelerini yasakladığınız oranda o insanın insanlığana olan en büyük erdemini elinden almış olursunuz.
İnsanın inandığı gibi yaşamaya olan değerlerini elinden alan kabullenmeyen eleştiren her yasak sitemi eşkiya yasağıdır ben öyle görüyorum.
Kendi iclerinden halktan gelen inancı yüzünden düşünce yasagı adında ne ilim adamlarımız
hapislera atıldı sesleri kısıldı
ne alaka ki şimdi?ben öyle bir şey mi dedim?yok evinde oturmalıymış da yok cahil kalmalıymış da.bunlar benim fikirlerim ya da yazılarım değil.arkadaş bunları nereden çıkardın anlamadım.yoksa bunlar senin fikrin mi?
sevgili hüdaverdi.her insanın bir konuşma üslubu olabilir ama bu, üslubun arkasına sığınıp millete küfretme hakkını vermez sana.
o kot lafını da sen söyledin aslında.ha bi de aklıma gelmişken size türban yasak, bize de kot yasak.
hadi bakalım biz de çıngar çıkaralım.bas bas bağıralım sokaklarda!
ne alemi var durduk yere olay çıkarmanın?
insanlar yıllaca bu ülkede dinini rahat rahat yaşamış mı? yaşamış!müslümanı, ateisti,hıristiyanı...kim kime karışmış?
kim kimi zorlamış?
bu ne biçim bir çelişkidir ki insanların beynini bulandırıyor,insanları birbirine düşürüyor?
SAYGILARIMLA...
Öncelikle kapalı olup okulda basını acan ogretmenler...Bunların günahkar olup oladıgına karar vermek için öncelikle tam olarak bilgi sahibi olmak gerekir o yuzden kesin konusmayın isterseniz gunhakar degil diye...Ayrıca herkesin dinini ozgurce yasadıgını iddia ettiğiniz ülkemizde okuldan ortulu cıktı diye kötü örnek olarak gosterilen öğretmenimizi daha untmadık...
Diğer mesele de o İtalyan bayanın sapığın elinde kurban gitmesi...İnanın o sapıklığı yapan insanın inancı tam olsaydı böyle bir sey olmazdı..Toplumumuzdaki bu yozlaşmanın en onemli nedeni insanların İslami duyarlılığını kaybetmesi..
Tabi bunlar kendi fikirlerim...
chatlak önce sana şunu söyleyeyim ki kimse kimseyi inançlarından dolayı yargılayamaz.ne demek ki müslümanlar kızılderililer gibi görülüyor?elhamdülillah hepimiz müslümanız,her doğan çocuğun kimliğinin 'dini' hanesinde 'islam' yazan bir ülkede sen böyle bir şeyi nasıl söylersin?müslümanları kızılderililerle nasıl bir tutarsın?
Ha, ama sen kendini öyle görmek istiyorsan o başka!!!
ben de müslümanım ve bunu gayet iyi biliyorum.bunun için sızlandığım falan da yok.ben dinimi ilhan selçuk'tan falan öğrenmedim.Hatırladığım kadarıyla ilhan selçuk da öyle fetva vermiş bir insan değil.aslında onu çok fazla da tanımıyorum,cumhuriyet okumuyorum ben.ÇOK DA CİDDİYİM!
Türkiye'de çok yasak var.mesela okullarda.ama kimse gidip de öğrencilere sormuyor şu yasağı koyalım mı diye.bırak öğrencileri,öğretmenlere de sormuyor.bu sadece türban için uygulanan bir şey değil.kendinizi toplumdan soyutlamayın.
hem bu türban yasağı yıllardır vardı.o zaman herkes günahkar mıydı yani,kimse müslüman değil miydi ya da?
hüdaverdi,sana da şöyle bir açıklama yapayım.türbanın takılmaktaki ya da her tarafın örtülmekteki amacı nedir?kadınların belli yerlerini gözden uzak tutmak.ben diyorum ki insanlarda sapıkça bir düşünce olduğu sürece bir kadının ,o gelinin başına gelen olayın benzerine kurban gitmesini hiçbir örtü önleyemez.ki gelinin üstünde omuzlarını ya da başka herhangi bir yerini açıkta bırakacak bir gelinlik yoktu.bir tek başı açıktı.üstündeki kıyafet de gelinlikten çok sargı sarılmışa benziyordu.göze batan bir yanı yoktu.
bu insanın müslüman olup olmadığı tartışılabilir.ama ben o zihniyetten söz ediyorum.insanın karşısındakinin içinde varsa kötülük, isterse çarşaf giysin gene de kar etmez.
başörtüsünü bi kişi kafasına takar türbana pekcok kisi kafayı takar ;D
ethemkara1
05-02-2008, 12:28
baş örtüsü veya türban eğer biz türkiyeli olarak istersek herşey aşılır ama aşmakistemiyoruz size bir anı anlatmak isterim bodrum turgutreise ev yemekleri actık tam karşı mağzamızıda oranın hatırı satılır chp li ailelerinden birisi işletiyordu sabahları günaydılaşıyoruz vakit buldukcada sohbet ediyoruz bi gün ümmühan abla sohbet arasında yaseminciğim hava çok sıcak neden başını bu kadar kaptmışın sıkılmıyormusun çalışırken nasıl yani dedim başını iştanbul başı yapsan yandan saçlarını çıkarsan daha güzel olmazmı dedi lafı buralara getireceğini bildiğim için bekliyordum zaten pekidedim ümmühan abla bende sana fikirlerimi empozeetsem şöyle yapsan daha güzel olurdesem hoşuna gidermi dedim hayır dedi sen beni böyle kabul et bende seni dedim . inanın sezon bitiminde biz istanbula döndüğümüzde en çok üzülen onlar olmuştu ama her zamanda birebir diyalg nasıl kuralımki bizi tanımaları için
demirhanem
05-26-2008, 20:39
akla mantığa uygun bi açıklama olmuş.
bunu anlamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler sorun oluyor türban değil..
herkes istediği gibi giyiniyo..ona niye karışmıyorlar.
siyasi simge olarak kullanılıyor biz bu yüzden karşıyız diyolarya...yahu örtünen kişi beni siyasi simge olarak kullanıyolar diye takmama karırımı alacak aldıracaksınız ona...aptalca...
bırakın kim ne giyerse giysin biz hiç bişey giymeyenleri dışlıyor muyuz:)
bunlar siyaseti yıpratma çabalarıdır.
asıl siyaset başka bişey.
Deniz.Feneri
05-28-2008, 01:51
tartışılmaya açık bir konu açılan konu çelişkiler buldum ben çok konuyu açana teşekkürlerimi sunarım.
Ahmet Hakan a gelince kendisi bir devrim geçirmiş gibi değişen bir kişi.
<konudışı>
Yanlış bilgi. Dinde zorlama vardır.
</konudışı>
Deniz.Feneri
05-28-2008, 03:09
dinde zorlama sadece ana ve babanın çocuğuna yaptığı zorlamadır başka türlü yoktur kimse kimseyi din için zorlayamaz nasıl zorlama var dinde :S
dinde zorlama sadece ana ve babanın çocuğuna yaptığı zorlamadır başka türlü yoktur kimse kimseyi din için zorlayamaz nasıl zorlama var dinde :S
Hz. Ebubekir müslüman olduğu halde zekat vermekten kaçınan topluluğa savaş açmıştır.
Hiçbir gayrimüslim i müslüman olmaya, islam dinine girmeye zorlayamazsınız. Bu bağlamda dinde zorlama yoktur.
Lakin müslüman olan fakat namaz kılmayan birini namaz kılması için zorlayabilirsiniz. Bu noktada zorlama vardır. (ılımlı(!) müslüman ların tabiri ile yaptırım mekanizması)
Kişi kendi nefsine zayıf düşüp yenilir, çeşitli haramlar işlemeye devam ederse islam onu cezalandırır. iyiye doğruya zorlar. Çeşitli cezalar uygular.
Cezanın uygulanması ise apaçık bir zorlamanın göstergesidir. Nefsi terbiye etmek içindir.
Konu hakkında ehil sahibi kişilerin kitaplarını okursanız çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Selametle..
Deniz.Feneri
05-28-2008, 16:13
bu konu hakkında yetterince bilginizin olduğuna inanıyorum o yüzden size bırakıyorum fazla araştırma yapmaya zamanım yok bu konu için :) teşekkürler
Agd_İntifada
06-01-2008, 15:15
aralarında hiç bir fark yoktur. yalnız - ülkede şeriat yasaları geçecek(nasıl olacaksa ) diye korkan bir takım zihniyet, insanların inanç özgürlüğünü kısıtlamak adına işine gelene "başörtülü" işine gelmeyene "türbanlı diyorlar çok yazık...
vesselam
Yazınızın altına imzamı attım kardeşim:)
Şerhsiz hemde:)
yildirimdelikanli
06-02-2008, 03:19
cagdaslik ve modernlik kavramlarini siper edinerek , inanc hürriyetine saldiranlarin zihniyetini yansitmaktan baska bir rol üstelnmemektedir bu yazi.
basini o veya bu sebepten dolayi örtmektedir sekli ile insanlari siniflandirma cabasi, hürriyetin kisilmasi bakimindan, inanc sahiplerinin özgürlüklerinin ortadan kaldirimasi icin yapilan bir ön calismadir.
birakin cagdaslik ve modernlik adi altinda insanlarin hürriyetine kistlamalar getirmeyi,
kisi hangi kilik ve hangi inanc yönüne bagli olur ise olsun, ona bunu yasama hakkini verebilme yönünde adimlar atinda,
ilk kez naralarini attiginiz cagdaslik ve modernligin hakkini verin.
saygilarimla
Supraliminal
07-02-2008, 20:14
bu farkları yazarak a.h kendini çokfarklı hissetmiştir eminim ama çoğu yanlış (:.
başörtüsü takanlara hakaret amaçlı türban diyolar o hazmedemeyen zihniyetliler .
politikaci
07-02-2008, 20:16
Arada fark mark yok bunu çıkaran sizin gibilerdir zaten ikisininde ortak amacı ALLAHIN emirlerine uymakdır
Dağdakiçoban
07-17-2008, 16:20
BU Toplum mühendislerinin icaat ettiği bir kavram.Bu bir moda meselesi,Türban baş örtüsünün postmodern hale getirilmiş estetik açıdan daha ileri bir tarz.Gerisi safsata.
FarukARSLAN.
10-21-2008, 04:06
Kabasakal dindarlık taslamış yine..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.