fatih kısaparmak balon baskılı balon Bayanlar fıtratlarına rağmen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayanlar fıtratlarına rağmen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?!

fütüvvet
05-12-2008, 15:44
bayanlar fıtratlarına aykırı olduğu halde neden açılma ihtiyacı hisseder?!
onları o şekilde açılmaya ve mahremden uzak bir çizgide (dışarıdan görünüşte keyifli ama içte sızlayan bir vicdan ile) yaşamaya iten sebeb nedir?
bayanların duygu dünyasın da nasıl bir boyut vardırki onları fıtratlarına aykırı olan kulvarda koşturur?

belkide uç bir konu ama malumunuz bahar yaklaşıyor ve daha şimdiden sanki yarış başlamış gibi.
burada dikkatimi çeken tesettürlü bazı hanım kardeşlerinde kılık ve kıyafette format değişikliğine gittiğini müşahede ediyoruz.!

sorular ile bu müşahede de fikir ve düşüncelerinizi almak istiyoruz.

selam ve dua ile

fütüvvet
05-12-2008, 15:45
Bayanlar neden böyle hissederler aslında bu bir etki tepki olayı gibi birşey sanırım.
Gerçi ben herzaman ölçüyü yitirmemek taraftarıyım vede buna göre çizgi aşılmamalı diyorum
ancak bazı durumlarda devreye nefsin girmesi hemde çevreden gelen geri bildirimler buna neden
olduğu düşüncesindeyim. Kısacası şöyle diyebilirim içsel ve dışsal etkiler sonucunda bu ihtiyacı hissetmeleri mümkündür. Ancak şuda varki bu konu çok derin bir konu yani bu şekilde genel anlatmak çok zor belli bölümlerde ele alıp yaklaşmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

fütüvvet
05-12-2008, 15:46
Nefıs sadece guzel gorunmeyı ıstemıyor kotude olsa dıkkat cekmek ıstıyor.gozlerı ve akılları meskul etmek ıstıyor.bırı kolunu bacagını acar bırısı garip giysiler gıyınır.kimisi yuruyusuyle kımısı ses tonuyla kımısı aklıyla kımısı baskalarını kullanarak bı sekılde dıkkat cekmek ıster.ve eski yıllarda kısa kol gıyınınce bıle dıkkat cekıp rahatsız edılen dogu sehırlerındeki ınsanlarda acıklık aldı basını gıdıyor ınsanlarımız cok curetkar oldu neden ? O degıl BEN dedıklerı ıcın.soz konusu erkeklerın dıkkatını cekmek degıl yanlıs anlasılmasın.cunku bayanların toplantılarında kınagecelerı yada metınelerde bıle kadınlar normalde gİymedıklerı kadar acık gıyınırler.Kımse dogustan tesetturlu degıl.rahatlık yada tarz olarak acık olmayı tercıh edenler var.Ama emın olun onlara tesetturu ya anlatan yok.yada sogutanlar var.

.Erkeklerde yokmu bu gudu var elbet.

Dar ve dugmelerı acık gomlekler dar yırtık yada tuhaf desenlı pantolonlar gıyınmeye basladılar.yanı sahsen ben gorunce pantolon dustu dusecek dıye bakamıyorum.bırı Allah rızası ıcın gıdıp yukarı cekse falan dıyorum Nefis oyle bır zorlarkı ınsanı rezıl olmak pahasına on planda olmaya zorlar.silik bır ınsan ilgi olsun nasıl olursa olsun der.Özenti içinde kıvranıp duruyor ınsanlar.sancıları buyuk özene özene perişan etmısler kendılerını.Ruhaları surunup bedenlerı tavana vuran ınsanlardır bunlar.

can konagını aramaktaysan cansın
bır lokma ekmek arıyorsan ekmeksın
su nukteyı bılıyorsan ısı bılıyorsun demektır
neyı arıyorsan o sun sen

dıyor mevlana hazretlerı

kıyafet hareket soz ınsanın kımlıgını hemen ortaya koyar.efendı bır ınsanın çılgın bır ınsanla aynı kıyafetı gıyemeyecegı gıbı aklı olanla olmayanda aynı seyı gıyemez.Belkı kaba bır tabırdır bılmıyorum nasıl karsılarsınız ama kıyafet ınsanın aklını az bucuk gosterır.dıs gorunuse onem veren ınsanlar genelde soyleyecek soz bulamazlar.soyleyecek cok seyı olanlarsa kıyafetlerıyle dıkkat cekmek gıbı bır komplekse gırecek vaktı bulamamyı bırakın.ınsanlarda boyle bır yarıs oldugunu cok gec sezer ve anlam veremezler.

herşeyı maddıyatta arayanların akılları gozlerındedır goz ıse manevıyatı goremez(bsn)

goruntunun (maddıyatın) onemlı oldugu yerde sozlerın yada aklın (manevıyatın) onemı kalmıyor.cerceve daralıyor.
ozet olarak sunu soylemek ıstıyorum

acık gıyınmenın dısında daha cok dıkkat cekılecek bır sey olsa onu yapardı ınsalar.Aklını kullanamayan ınsanlar.AKLI OLMAYANLAR DEMIYORUM KULLANAMAYANLAR DIYORUM.

bayanlar fıtratlarına ramen neden açılmak ihtiyacı hisseder ?!

NEFİS CAHILLIK COCUKLUK ..........................

Hayırla kalın..,

fütüvvet
05-12-2008, 15:48
sadece tesettür demek başı örtmek değil bunun bir temsil keyfiyeti vardır getirdiği yükümlülükler vardır maalesef çevremde tesettürlü olupda düğünlerde halay çeken ,erkeklerle oturup kalkmasına ,konuşmasına ,gülmesine dikkat etmeyen ,sadece başını örtüp ama diğer giyimine dikkat etmeyen .......................bu örnekleri çoğlatabiliriz bu tipte çokça bayan görüyorum

ama diğer yandan başı açık olupta yukarıdaki saydığım hususlarda başı kapalılardan çok daha seviyeli bayanlarda var

yani başı kapamak sadece türban takmak değil

ehli dünya bir ailenin çocuğuyum annem başı açıktır

bayanlar alemine çok yabancıydım fakat biraz tanır gibi oldum görüdüklerim beni şok etti

bence her şeyin başı bilinç ve şuurdur man boyutudur

başı örtmek ne demektir bunu bilmesi lazım başı örten bayanın

başı neden örtüyor neden örtünmeli bunuda bilmeli

bunun hikmetlerinide bilmeli

ve Risalei nur lemalar 24.lemayı okumalı

erkekler fıtraten bayanların konuşmasından giyiminden hareketlerinde etkilenir

bayan kardeşlerimizin çok dikkatli olması lazım

genellikle böyle söyleyince erkeklerin içi fesatmı gibi bir soruyla karşılaşırız

hayır fesat değil onların psikolojik ve fiziksel yapıları gereğidir yani erkeklerin iradeleri dışında olur bu etkilenme

efendimiz buyurmuş ki

birbirine nikahı düşen bir erkek ve bayan bir arada iseler üçüncüsü şeytandır

demiştir

efendimizin bu konudaki hadisleri gerçekleri çok iyi özetliyor

Hıfz-ı lisan
05-12-2008, 15:48
Açılmak hissiyatına giden bayanlar genelde niçin kapandıklarını bilmeyen kişilerdir..(öyle düşünüyorum)

İnancı gereği örtünen bayana zaten Rabbim öyle bir güç (sabır) veriyorki açık bayanlar yanlarında terlerken hakkıyla örtünenlerde o belirti gözönünde bulunmuyor :)

fütüvvet
05-12-2008, 15:49
bazen düşünürüm bir kadın niçin bacağını açarki bu çok mantıksız bişey yani ne diye başka insanlara oramı buramı gösterme ihtiyacı duyayımki ? bu çok saçma bişey . ama düşününce sebebi ortaya çıkıyor .
insanlar dikkat çekmek kendilerini ön plana çıkarmak değerli kılmak isterler bu bir ihtiyaç gibi bişeyde diyebiliriz. her insanın başka başka özelliği vardır üstün tarafları vardır. bazı insanlar spor salonlarına gidip kaslarını büyütüp insanlara gösterip ben güçlüyüm imajı verirler bazıları akıllıdır zekidir bunlarda zekice işler yaparak bunu sergileyip kendilerini gösterirler bir ressam gibi, bilardocu gibi santraç oyuncusu gibi v.s bazı insanlarda cesaretlerini sergilerler yüksek yerlerden atlar başkalarıyla kavga eder ben cesurum imajı verirler . bazılarıda dış görünüşlerini sergileyip kendilerini kanıtlamaya çalışırlar bu tipler genelde yeteneksiz tiplerdir başka özellikleri olmayan insanlardır sergileyecek bişeyleri olmadığından Allah vergisi olan dış görünüşlerini sergilerler. kadınlarda vucutlarını gösterip kendilerini ön plana çıkarmaya çalışırlar çünkü açık bir bayan çirkin bile olsa dikkat çeker.
sonuç olarak açık veya kapalı hepimiz kardeşiz bizi bölmeye çalışanlara kanmayalım.
saygılar.

Hıfz-ı lisan
05-12-2008, 15:49
bu arada palaştıklarınızın hepsi sizin düşünceniz mi? :) :)

fütüvvet
05-12-2008, 15:50
Açılmak hissiyatına giden bayanlar genelde niçin kapandıklarını bilmeyen kişilerdir..(öyle düşünüyorum)

İnancı gereği örtünen bayana zaten Rabbim öyle bir güç (sabır) veriyorki açık bayanlar yanlarında terlerken hakkıyla örtünenlerde o belirti gözönünde bulunmuyor :)

BU SADECE ALLAHIN LÜTFUDUR..
HARAMA NAZARDAN GERİ DURAN BİR GÖZÜN SAHİBİNİN KALBİNE RABBİM ÖYLE BİR İMAN ATARIM Kİ BUYURUYOR..RABBİMİN VAADİDİR BU..ALLAH İÇİN SAKINAN KALBİNDE İMANI DOYA DOYA HİSSEDİYOR..

fütüvvet
05-12-2008, 15:51
evet her cemal ve kemal sahibi (!) kendi cemal ve kemalini görüp göstermek istemesi sırrınca.
her cemal ve kemal sahibi derken iki ciheti var oda biri halka diğeri hakka bakan yönü.
halka bakan yönü güzellik sahibi, olgunluk ve her ne alanda bir kemalata ermiş ise o noktada o cemal ve kemalini önce kendisi görmek ister.
bir ressam içindeki sanatsal akışı tuvale yansıtınca önce kendisi şöyle bir bakar eğer begenmiş ise yani resim bir olgunluğa taşınmış ve ifade edecek olduğu şeyi ifade ediyor ise ve resmi yapan begenmiş ise onu diğer begenicilerin nazarlarına sunarki takdir toplasın onların begenmesi ile ve bakışları ile gene ve gene begensin.

hakka bakan yönünde ise;
cemal ve kemal sahibi ancak ve ancak zatı zülcelal vel kemaldir.
ve ALLAH cc da cemal de nihayet ve kusursuzdur kemalatda nihayetsiz ve kusursuzdur.
varlıkta ki cemal ve kemalatlarda gene ALLAH cc tasarrufu esmai ilahisidir.
varlığın hakikati tasarrufu esmai ilahi hakikati iken sebebler arkasında görünen gene tasarrufu esmai ilahidir.
esmai ilahiler el fattah ismi ile varlık sahnesinde açılmaya ve tasarruf olarak görünmeye başlar.
çünkü sani i zülcelal cemal sahibidir kemalat sahibidir.
ve ALLAH cc sanatını sever sanatını sevenide sever.
ALLAH cc tüm mahlukatı önce kendi nazarına sunar takdir eder sonra başka nazarlar ile sanatını över ve kendi takdir eder.

kadındaki fıtratına karşın açılma isteği de kadında tasarruf olunan güzellikteki kelamalat ın ortaya çıkma ve kendini gösterme yönünde kadına içten içe baskı yapması kendini takdir edicilerin nazarına sunma tahrikidir.
oysaki kadının fıtratında güzelliği setretme ve onu başka nazarlara sunmama programıda vardır.
kadın onda tasarruf olunan güzelliği faaş ederken vijdan programı sürekli bir baskı ve direnme ile o kişiyi içten içe rahatsız eder.
namus ve namahrem kavramı ile kadın açılmak ve açılmamak arasında ciddi gel gitler ile imtihan olur.

ondaki bu esma tasarrufları anlayış ve niyet planında kadına emanet edilmiş tir.
tesettür den sıyrılan kadın ve namahremi mahrem nazarlara takdim eden kadın emanete hyanet emek ile o kadına bakan kişilerde ona haram olan bakmak ile emri ilahiye aykırı hareket etmiş olur.
ene bahsinde emanet kavramını anlatırken üstad asıl emanetin bizlerde tasarruf olunan esmai ilahiler olup ene namındaki programımız ile imtihana tabi tutulduğumuzu ve tasasrrufu esmai ilahileri hırsızlayıp kendimize maal etmek ile de emanete hıyanet ettiğimizi ifade eder.

selam ve dua ile

fütüvvet
05-12-2008, 15:52
1-Sırr-ı teklifin gereği..
2-Herbir cemal sahibi, kendi cemalini görmek ve göstermek ister.
3-Hubb-u cah
4-Evde kalırım korkusu
5-Halk/çevre ne der endişesi..ahir zaman rüzgarları..

Evet, gençlik damarı akıldan ziyade hissiyatı dinler. His ve heves ise kördür, âkıbeti görmez. Bir dirhem hazır lezzeti, ileride bir batman lezzete tercih eder; bir dakika intikam lezzeti ile katleder, seksen bin saat hapis elemlerini çeker. Ve bir saat sefahet keyfiyle, bir namus meselesinde binler gün hem hapsin, hem düşmanının endişesinden sıkıntılarla ömrünün saadeti mahvolur. Bunlara kıyasen, bîçare gençlerin çok vartaları var ki, en tatlı hayatını, en acı ve acınacak bir hayata çeviriyorlar. Ve bilhassa şimalde koca bir devlet, gençlik hevesatını elde ederek bu asrı fırtınalarıyla sarsıyor. Çünkü âkıbeti görmeyen kör hissiyatla hareket eden gençlere, ehl-i namusun güzel kızlarını ve karılarını ibâhe eder. Belki hamamlarında erkek-kadın beraber çıplak olarak girmelerine izin vermeleri cihetinde bu fuhşiyatı teşvik eder. Hem, serseri ve fakir olanlara zenginlerin mallarını helâl eder ki, bütün beşer bu musibete karşı titriyor.
İşte bu asırda İslâm ve Türk gençleri kahramanâne davranıp, iki cihetten hücum eden bu tehlikeye karşı Risale-i Nur'un Meyve ve Gençlik Rehberi gibi keskin kılıçlarıyla mukabele etmeleri elzemdir. Yoksa, o bîçare genç, hem dünya istikbalini ve mes'ut hayatını, hem âhiretteki saadetini ve hayat-ı bâkiyesini azaplara, elemlere çevirip mahveder ve su-i istimal ve sefahetle hastahanelere ve hissiyat taşkınlıklarıyla hapishanelere düşer. Eyvahlar, eseflerle ihtiyarlığında çok ağlayacak. Eğer terbiye-i Kur'âniye ve Nurun hakikatleriyle kendini muhafaza eylese, tam bir kahraman genç ve mükemmel bir insan ve mes'ut bir Müslüman ve sair zîhayatlara, hayvanlara bir nevi sultan olur.

SELAM VE DUAA İLE.

Bostancı
05-12-2008, 15:54
Fıtratlarına aykırı olduğu unutturulduğu için ;) normal geldiği için,kişi bir şeyi anormal görmediği sürece ona göre anormal olan bir şey söz konusu değildir.. :)
Zamanımızın özellikle'de genç kızların hastalığı en çok dikkat çekici kıyafetleri giymek..
Bu hastalıklı tipler sokakta yürürken güzelliklerinin çevrede ki insanlar tarafından farkedilmesini ister..
Farkedilmiyorsa kahrolur :D
Birde normal olan açıklar var (normal değil'de diğerlerine göre normal) bunlarda yukarda dediğim gibi anormal görmedikleri için..

fütüvvet
05-12-2008, 16:01
Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor.
Çünkü kadınlar hilkaten zayıf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyade sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale mâruz kalmamak için fıtrî bir meyli var.

Hem kadınların on adetten altı yedisi, ya ihtiyardır, ya çirkindir ki, ihtiyarlığını ve çirkinliğini herkese göstermek istemezler. Ya kıskançtır, kendinden daha güzellere nisbeten çirkin düşmemek veya tecavüzden ve ittihamdan korkar; taarruza mâruz kalmamak ve kocası nazarında hıyanetle müttehem olmamak için, fıtraten tesettür isterler. Hattâ dikkat edilse, en ziyade kendini saklayan, ihtiyarlardır. Ve on adetten ancak iki üç tanesi bulunabilir ki, hem genç olsun, hem güzel olsun, hem kendini göstermekten sıkılmasın.

Malûmdur ki, insan sevmediği ve istiskal ettiği adamların nazarından sıkılır, müteessir olur. Elbette açık saçıklık kıyafetine giren güzel bir kadın, bakmasına hoşlandığı nâmahrem erkeklerden onda iki üçü varsa, yedi sekizinden istiskal eder. Hem tefahhuş ve tefessüh etmeyen bir güzel kadın, nazik ve serîü't-teessür olduğundan, maddeten tesiri tecrübe edilen, belki semlendiren pis nazarlardan elbette sıkılır. Hattâ işitiyoruz, açık saçıklık yeri olan Avrupa'da çok kadınlar, bu dikkat-i nazardan sıkılarak, "Bu alçaklar bizi göz hapsine alıp sıkıyorlar" diye polislere şekvâ ediyorlar. Demek, medeniyetin ref-i tesettürü hilâf-ı fıtrattır. Kur'ân'ın tesettür emri fıtrî olmakla beraber, o maden-i şefkat ve kıymettar birer refika-i ebediye olabilen kadınları, tesettür ile sukuttan, zilletten ve mânevî esaretten ve sefaletten kurtarıyor.

Hem kadınlarda ecnebî erkeklere karşı, fıtraten korkaklık, tahavvüf var. Tahavvüf ise, fıtraten, tesettürü iktiza ediyor.

rikopasa
05-12-2008, 16:04
sonuç olarak açık veya kapalı hepimiz kardeşiz bizi bölmeye çalışanlara kanmayalım.

madem böyle birşey yazacaktın neden ortalığı bu kadar bulandırdınki ...

fütüvvet
05-12-2008, 16:06

madem böyle birşey yazacaktın neden ortalığı bu kadar bulandırdınki ...

ne dememiz daha doğru olurdu...?

otalığın bulandığı nı mı söylüyorsun..?

rahatsızlık konusu na anlamadım..

rikopasa
05-12-2008, 16:17
rahatsızlık konusu şu ;

Evet bu çok ama çok doğru bir laf. Bunun önüne ve arkasına birşey yazılması yazan kişinin samimiyetini sorgulamama neden oldu. Rahatsızlık verici olan bu.

Beritan
05-12-2008, 16:26
haram tatlı geliyoda ondan.. :(

fütüvvet
05-12-2008, 16:30
bu sözün doğru olması
dinimizin başötrüsüne bakışını kendimizce izah etmemize engel olamaz..
ama bi tarafı tutarken diğer tarafa yüklenmek te insafsızlık olurdu..

fütüvvet
05-13-2008, 10:50
tesettür risalesinden...

Bu sene inzivada iken ve hayat-ı içtimaiyeden çekildiğim halde bazı Nurcu kardeşlerimin ve hemşirelerimin hatırları için dünyaya baktım. Benimle görüşen ekseri dostlardan, kendi ailevî hayatlarından şekvalar işittim. "Eyvah!" dedim. İnsanın hususan müslümanın tahassüngâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır. Bu da mı bozulmağa başlamış dedim. Sebebini aradım. Bildim ki: Nasıl, İslâmiyetin hayat-ı içtimaiyesine ve dolayısıyla din-i İslâma zarar vermek için gençleri yoldan çıkarmak ve gençlik hevesatıyla sefahete sevketmek için bir iki komite çalışıyormuş. Aynen öyle de; bîçare nisa taifesinin gafil kısmını dahi yanlış yollara sevk etmek için bir iki komitenin tesirli bir surette perde altında çalıştığını hissettim. Ve bildim ki: Bu millet-i İslâma bir dehşetli darbe, o cihetten geliyor. Ben de siz hemşirelerime ve gençleriniz olan mânevî evlâdlarıma kat'iyen beyan ediyorum ki: Kadınların saadet-i uhreviyesi gibi, saadet-i dünyeviyeleri de ve fıtratlarındaki ulvî seciyeleri de bozulmaktan kurtulmanın çare-i yegânesi, daire-i İslâmiyedeki terbiye-i diniyeden başka yoktur!.. Rusya'da o bîçare taifenin ne hâle girdiğini işitiyorsunuz. Risale-i Nur'un bir parçasında denilmiş ki: Aklı başında olan bir adam; refikasına muhabbetini ve sevgisini, beş on senelik fâni ve zâhirî hüsn-ü cemaline bina etmez. Belki kadınların hüsn-ü cemalinin en güzeli ve daimîsi, onun şefkatine ve kadınlığa mahsus hüsn-ü sîretine sevgisini bina etmeli. Tâ ki, o bîçare ihtiyarladıkça, kocasının muhabbeti ona devam etsin. Çünki onun refikası, yalnız dünya hayatındaki muvakkat bir yardımcı refika değil, belki hayat-ı ebediyesinde ebedî ve sevimli bir refika-i hayat olduğundan, ihtiyarlandıkça daha ziyade hürmet ve merhamet ile birbirine muhabbet etmek lâzım geliyor. Şimdiki terbiye-i medeniye perdesi altındaki hayvancasına muvakkat bir refakattan sonra ebedî bir müfarakata maruz kalan o aile hayatı, esasıyla bozuluyor.

Hem Risale-i Nur'un bir cüz'ünde denilmiş ki: Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur. Hem bahtiyardır o kadın ki; kocasını mütedeyyin görür, ebedî dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur; saadet-i dünyeviyesi içinde saadet-i uhreviyesini kazanır. Bedbahttır o adam

ki; sefahete girmiş zevcesine ittiba eder; vazgeçirmeye çalışmaz, kendisi de iştirak eder. Bedbahttır o kadın ki; zevcinin fıskına bakar, onu başka bir surette taklid eder. Veyl o zevc ve zevceye ki; birbirini ateşe atmakta yardım eder. Yâni; medeniyet fantaziyelerine birbirini teşvik eder.

İşte, Risale-i Nur'un bu mealdeki cümlelerinin mânâsı budur ki: Bu zamanda aile hayatının dünyevî ve uhrevî saadetinin ve kadınlarda ulvî seciyelerin inkişafının sebebi, yalnız daire-i şeriattaki âdâb-ı İslâmiyetle olabilir. Şimdi aile hayatında en mühim nokta budur ki; kadın, kocasında fenalık ve sadakatsızlık görse, o da kocasının inadına kadının vazife-i ailevîsi olan sadakat ve emniyeti bozsa, aynen askerîdeki itaatın bozulması gibi, o aile hayatının fabrikası zîr ü zeber olur. Belki o kadın, elinden geldiği kadar kocasının kusurunu ıslaha çalışmalıdır ki, ebedî arkadaşını kurtarsın. Yoksa o da, kendini açıklık ve saçıklıkla başkalara göstermeğe ve sevdirmeğe çalışsa, her cihetle zarar eder. Çünki hakikî sadakatı bırakan, dünyada da cezasını görür. Çünki nâmahremlerin nazarından fıtratı korkar, sıkılır, çekilir. Nâmahrem yirmi erkeğin onsekizinin nazarından istiskal eder. Erkek ise, nâmahrem yüz kadından ancak birisinden istiskal eder, bakmasından sıkılır. Kadın o cihette azab çektiği gibi, sadakatsızlık ittihamı altına girer; zaafiyetiyle beraber, hukukunu muhafaza edemez.

Elhasıl; nasılki kadınlar kahramanlıkta, ihlâsta şefkat itibariyle erkeklere benzemedikleri gibi, erkekler de o kahramanlıkta onlara yetişemiyorlar; öyle de o masum hanımlar dahi, sefahette hiçbir vecihle erkeklere yetişemezler. Onun için fıtratlarıyla ve zaîf hilkatleriyle nâmahremlerden şiddetli korkarlar ve çarşaf altında saklanmağa kendilerini mecbur bilirler. Çünki erkek, sekiz dakika zevk ve lezzet için sefahete girse, ancak sekiz lira kadar birşey zarar eder. Fakat kadın sekiz dakika sefahetteki zevkin cezası olarak dünyada dahi sekiz ay ağır bir yükü karnında taşır ve sekiz sene de o hâmisiz çocuğun terbiyesinin meşakkatine girdiği için sefahette erkeklere yetişemez, yüz derece fazla cezasını çeker. Az olmayan bu nevi vukuat da gösteriyor ki; mübarek taife-i nisaiye, fıtraten yüksek ahlâka menşe' olduğu gibi, fısk ve sefahette dünya zevki için kabiliyetleri yok hükmündedir. Demek onlar daire-i terbiye-i İslâmiye içinde mes'ud bir aile hayatını geçirmeğe mahsus bir nevi mübarek mahlukturlar. Bu mübarekleri ifsad eden komiteler kahrolsunlar!.. ALLAH bu hemşirelerimi de bu serserilerin şerlerinden muhafaza eylesin, âmîn.

Hemşirelerim! Mahremce bu sözümü size söylüyorum: Maişet derdi için; serseri, ahlâksız, firenkmeşreb bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisad ve kanaatla, köylü masum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nev'inden kendinizi idareye
çalışınız, satmağa çalışmayınız. Şayet size münasib olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşâALLAH rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz. Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz!
Bediüzzaman Said Nursi R.a.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 11:50
Bayanların açılmasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki. Ben başörtüsüne karşı değilim ama bayanların açık giyinmesinden yanayım. Ne diyor Ahmet Altan:" Ben kadının mini etekli ve aynı zamanda ahlaklısını severim."

Tamam kimsenin başörtüsüne karışmam. Bana ne. Kim ne giyerse giysin, ne takarsa taksın. Yalnız bir kadın bana danışsa, başörtüsü takmasını istemem. Sprite ın bir zamanlar çok güzel bir reklamı vardı: " İmaj herşeydir" diye. Ben de öyle düşünüyorum.

Başörtüsü yasağı konusunda mağdur olduklarını söyleyen muhafazakar kesimin kadınların açık giymesine karışması düşündürücü.

Müntesip
05-13-2008, 13:36
İNANÇ HER ŞEY'DİR !!!

inandığı gibi yaşamayanlar,yaşadıkları gibi inanmaya mahkumlardır.burada hanım kardeşlerimiz neden başlarını acıyor sorusunun cevabı erkekler neden artist gibi dolaşırlar ve topluluk içersinde tanınmak isterler sorusunun cevabıyla aynı sanıyorum.her nefis begenilmek ister.tabi olaya farklı buudlardan bakacak olursak,inançlı oldugunu düşünen bir bayanın başını açması veyahut dikkat cekmek istemesi,sadece din bilgisinin yetersizliğinden kaynaklanır.inanç kavramı tam yerleşmemiş hanımlarda ise bu olay genelde daha rahat,daha serbest,daha özgürlüğün veya hayvani bir arzunun temessül etmesi sonucunda ortaya çıkar.
ayrıca burada insanları kutuplaştırmaktan ziyade,bazı kardeşlerimizin şeytanlarını kırmak için ugraş söz konusu.yoksa bizim başörtülü olmayanlar müslüman degildirler veya onlar bizim kardesimiz olamaz demiyoruz.burada amacımız fikir teatisinde bulunmak belkide bizim söylediklerimiz yanlış bunun farkında değiliz !!!

patka
05-13-2008, 13:56
annelerimiz ninelerimiz geleneksel , açıklar modern , türbanlılar ise ultramodern. Çünkü laik kesim yanında daha bi birey başörtüsüyle bence.

Liberal_Demokrat
05-13-2008, 13:57
Bayanların açılmasından neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki. Ben başörtüsüne karşı değilim ama bayanların açık giyinmesinden yanayım. Ne diyor Ahmet Altan:" Ben kadının mini etekli ve aynı zamanda ahlaklısını severim."

Tamam kimsenin başörtüsüne karışmam. Bana ne. Kim ne giyerse giysin, ne takarsa taksın. Yalnız bir kadın bana danışsa, başörtüsü takmasını istemem. Sprite ın bir zamanlar çok güzel bir reklamı vardı: " İmaj herşeydir" diye. Ben de öyle düşünüyorum.

Başörtüsü yasağı konusunda mağdur olduklarını söyleyen muhafazakar kesimin kadınların açık giymesine karışması düşündürücü.

sadece bişe söylemek istiyorum tartışmaya luzüm yok imaj herşeydir demişsiniz imaj değil inanç herşeydir ve sen imaj sevdanı inaçcın önüne koyarsan hiçbişeysindir.

Ben dünyaya din penceresinden bakmam. Dünyaya din penceresinden bakmayı yanlış buluyorum.

Müntesip
05-13-2008, 14:00
annelerimiz ninelerimiz geleneksel , açıklar modern , türbanlılar ise ultramodern. Çünkü laik kesim yanında daha bi birey başörtüsüyle bence.

orjinal bir tespit !!! benim anladıgım kadarıyla;
bir başörtülünün,tüm şaşkın bakışlar arasında duruşundan ve düşüncelerinden bir santim dahi taviz vermeden kendi fikir ve görüşlerini insanlara anlatabilmesi modernliğin daha üst seviyesi oldugu !
yanlış mı anlamışım ???

fütüvvet
05-13-2008, 14:01
Liberal demokrat dersine iyi çalışmışsın
bakıyorumda damardan giriyorsun
her seçtiğin başlıklar tam da damardan girilecek başlıklar..
bizde hepbirlikte senin peşinden geliyoruz
emiinim kıs kıs gülüyorsundur..yandaşlarına anlatacağın çook komiklikler bulmuşsundur..
burdaki insanların ne kadar olgun olduklarına bakki sana cevap verme yarışına girdiler..
BEN BU FORMU SEVİYORUM..ARKADAŞLARIMIDA SEVİYORUM..

tayyipleyiz
05-13-2008, 14:05
Dünyaya bakış penceresi evrensel olmalı ... evrensel olabildiği kadar kucaklayıcı ve sorun giderici olacaktır. İş bu zaviyeden bakıldığında, " Ben kadının mini etekli ve aynı zamanda ahlaklısını severim." demek ne kadar da özgürlük kokan bir kucaklayıcı (!) tavır değil mi?

Eğer özgürlük penceresi tek bir gözlük ise bu tutum gayet sağlıklıdır (!) ancak; toplumdaki dinamiklerin sosyokültürel şekillendirici unsurların en başında ülkemizde din olgusu gelir bu da bir Amerika olamımızın önüne geçer hani... Neden Amerika olmamalıyız peki ...?
Toplumsal yozlaşma zirve oldu ise özgürlük ve kültür sorgulanır olsur. eğer bir ülkede 8 sn bir tecavüz olayı gerçekleşebiliyorsa bu toplumsal bir yaozlaşömadır ve bunu da evrensel bir değer (! ) olan LİBERAL yaklaşım ile açıklayamazsınız ...

Demek ki ülke gerçekleri ne ise ona uygun politiklarla ileyönetilmeli, görüşler ve düşünceler ve yönetim biçimleri bu gerçekleri kapsayabilir olmalı .... Aksi halde toplum bir tektipleştirme ile karşı karşıaya kalcaktır diye düşünüyorum... ;)

Müntesip
05-13-2008, 15:47
Ben dünyaya din penceresinden bakmam. Dünyaya din penceresinden bakmayı yanlış buluyorum.

başta şunu söylemeliyim sanıyorum...toplumun mutluluğu,hayata din çerçevesinden bakmakla orantılıdır !!!
özgür bir ülkede yaşadığımıza göre herkesin görüşünün farklı olması normal'dir.buna kimsenin müdahele hakkı yoktur.ancak bu tarz bir serzeniş,oyunu kuran'a ve herşeyi yaratana ve bizi halk(yaratmak) edene karşı bir edepsizliktir.oyun belli,kurallar belli ve sen istesen de istemesende başroldesin.ister oyunu kurallara göre oynar kazanırsın istersen kurallara uymaz ateşli bir kırmızı kartla oyun dışı kalırsın !!!
tercih SENin güzel kardeşim!!!

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:02
Turgut Özal'ın dediği gibi bırakınız geçsinler bırakınız yapsınlar. Evet bırakınız açılsınlar, bırakınız mini etek giysinler. Mini etekli bayanlar gözümde daha moderndir.

fatos_erd
05-14-2008, 13:04
Aslında ailelerde bu durumun sebeplerinden biri.Arkadaşım kapnmak istiyodu.Annesi kızım sen daha küçüksün biraz çocukluğunu yaşa deyip durdu şimdi kıza kapat desen kapatmaz. Aileler soğutuyo böyle şeylerden.Lafa bakarmısınız çocukluğunu yaşa çok üzüldüm bu söze

fütüvvet
05-14-2008, 13:05
Turgut Özal'ın dediği gibi bırakınız geçsinler bırakınız yapsınlar. Evet bırakınız açılsınlar, bırakınız mini etek giysinler. Mini etekli bayanlar gözümde daha moderndir.

Modernlik dediğiniz şey Ahlaksızlık olmasın..
NEFSİNİZ KUDURMUŞ SA NE DENEBİLİRKİ..

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:07

Namus beyindedir, iki bacak arasında değil.

fütüvvet
05-14-2008, 13:08

BEYNİNİZ NERENİZDE SİZİN ACEBA..

Liberal_Demokrat
Modernlik giysilerin azalmasına kriter olacaksa , modernliğe gebe olan taş devri neden medeniyetsiz kaldı dersin , hiç kimsenin giysi ve görüntüyü nazara alarak medeniyetliğe beşiklik etmeye kalkmasın bu norm belirleme insanlığa yapılan bir darbedir herkes yasadığı kuşağa göre vaziyet alır kimisi dünyasını yaşar kimisi dünyasını yaşarken başka dünyalara talip olur .

Bu benim görüşüm. Cehennemse çekmeye razıyım. Ama cennete gideceğimden kuşkum yok.

eddie

burda oha dersem kızmayın nolur

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:09

BEYNİNİZ NERENİZDE SİZİN ACEBA..

Cevap veremedin değil mi? Biz böyle laf koyarız.

fütüvvet
05-14-2008, 13:09
Modernlik giysilerin azalmasına kriter olacaksa , modernliğe gebe olan taş devri neden medeniyetsiz kaldı dersin , hiç kimsenin giysi ve görüntüyü nazara alarak medeniyetliğe beşiklik etmeye kalkmasın bu norm belirleme insanlığa yapılan bir darbedir herkes yasadığı kuşağa göre vaziyet alır kimisi dünyasını yaşar kimisi dünyasını yaşarken başka dünyalara talip olur .

Bu benim görüşüm. Cehennemse çekmeye razıyım. Ama cennete gideceğimden kuşkum yok.

İNANDIĞINI MİLLETİN HUZURUNDA YEMİN ET İNANACAĞIM..
KUTSALIN VARSA EĞER KUTSAL BİLDİKLERİNİN ÜZERİNE Bİ YEMİN ET ŞURDA..

CENNETE CEHENNEME İNANIYORMUSUN GÖRELİM..

fatos_erd
05-14-2008, 13:10
Kim demiş AVRUPA insanı MEDENI..? Ne EDEP var ne HAYA çırılçıplak bedeni..! Eğer MEDENIYET açıp saçmaksa BEDENI..; Desenize HAYVANLAR bizden daha MEDENI..!

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:11

Bende millet kavramı yok. Ben dünyalıyım. Millet gibi aidetler insanları birbirine düşürmek için uydurulmuş şeyler. Ama namus üzerime yemin edebilirim.

fütüvvet
05-14-2008, 13:11
Kim demiş AVRUPA insanı MEDENI..? Ne EDEP var ne HAYA çırılçıplak bedeni..! Eğer MEDENIYET açıp saçmaksa BEDENI..; Desenize HAYVANLAR bizden daha MEDENI..!

EVET
HAYVANLAR SİZDEN DAHA MEDENİİ.. :-*

tayyipleyiz
05-14-2008, 13:13
Beyinler, beyinleri sorgularsa; sorgulayacı "beyine " sorgulanan der ki; benim beynim senin beynine nasıl bir beyin olunacağını ispatlamak zorun da değil. Sorgulayan kendi beynine baksın, çok da kurcalamasın; Zira beyin çoook kurcalamaya da gelmez, hani... :-X

fütüvvet
05-14-2008, 13:13

Bende millet kavramı yok. Ben dünyalıyım. Millet gibi aidetler insanları birbirine düşürmek için uydurulmuş şeyler. Ama namus üzerime yemin edebilirim.

DOĞRU DÜRÜST YEMİN ET ..CÜMLEYİ TAM SÖYLE..
ALLAH CENNET CEHENNEM AHİRET HESAP GÜNÜ MAHŞER KABİR
BUNLARA İNANIYORUM..ALLAH BİRDİR DE MESELA..
BANA SORSAN BEN YEMİN EDERDİM..

eddie
05-14-2008, 13:14
zorlamasana fütüvvet abi... belki işine gelmiyordur

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:14

Hep aynı nakaratlar. Efendim siz karanlıktan biraz aydınlığa çıksanız çok iyi olacak. Dünya değişti siz hala beden üzerinden siyaset yapıyorsunuz.

Tamam kadınların kapalı giyinmesine karışmam. BANA NE. Türban yasağına da karşıyım.

Yalnız bana sorarsanız açık giyinen bir bayan daha moderndir.

fütüvvet
05-14-2008, 13:15
zorlamasana fütüvvet abi... belki işine gelmiyordur

eddie burdan bi yere varmak istiyorum inşallah varabilirsem güzel olacak...

uzun uzun cevaplarla olmuyor..kısa kısa oluyor..zaten okunmuyorda uzun olanlar..

ancak atıp tutuyor bizlere..

tayyipleyiz
05-14-2008, 13:16
Aydınlık için yola devam, hiç durmadan ... :)

BaDe_EsNa

nasıl bir zihniyet aklım almıyor :o
mini etek giyince modern oluyorsun örtününce geri kafalı >:(
şimdi ben başörtümü çıkarıp mini etek giyince daha modern olacağım öyle mi
ama hala aynı kafa yapısında olacağım ama modern olacağım
niye ?
mini etekliyim yaa düşüncelerin ne önemi var ki bedeni açınca modern olunuyor ya zaten >:(

Liberal_Demokrat

Allah birdir ve tektir. Ondan başka bir ilah yoktur. Allahım sana yalvarıyorum. Eğer senin yanında ufacık bir değerim varsa, bizi Batı medeniyetine yaklaştır. Amin.

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:18

niye ?
mini etekliyim yaa düşüncelerin ne önemi var ki bedeni açınca modern olunuyor ya zaten >:(

Başörtüsü aynı zamanda beyni de örter. Başörtülüyüm deyip erkek hastayı muayene etmeyenleri getir aklına. Ne demek istediğimi anlarsın.

fütüvvet
05-14-2008, 13:19

Allah birdir ve tektir. Ondan başka bir ilah yoktur. Allahım sana yalvarıyorum. Eğer senin yanında ufacık bir değerim varsa, bizi Batı medeniyetine yaklaştır. Amin.

devam et devam et..böyle güzel ..
bide inandıklarımıza yemin et..bak samimiyim bu konuda.. ben yemin ederim istersen..
ama ben istiyorum senden yemin etmeni..kötü bi şey değildir umarım istediklerim
benden yüz defa isteseler yüz on defa yemin ederim..
RABBİM KALBİMİDE SÖYLEDİKLERİME TASDİK ETTİR..DERİM..

Necip Fazil
05-14-2008, 13:19
Demokratın Liberali, okuduğun gazetelerde ki bu haberleri yazan ve bu haberlere itibar edenler kadar, beyni örtülü insan müsvettesi yoktur buna emin ol ;)

VesseLam

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:20

Tabiki senin görüşün olacak ama beynini kemiren bir olgu var sanırım ,cennet ve cehennem hakkında kutsallara dayanan bir teslimiyeti insanlar kendi nefsi akılları ile yön vermesi tezat bir gelişme , talip olunan eğer cennet cehennem ise oranın sertifikasını kutsal veriler belirler ,yol haritası insanın kendi aklına verilmiş değil yani bu kadar ucuz olursa itirazlar yükselir kutsala nefsini teslim edenlerin dünyasından , kazanmış bir eda ile gidilen yerler dünya hayatına ait hislerdir , kazandığının hissi bir insana oradan uzaklaşmak için yeter artar bile aldığımız bilgiler bu yönde, oraya doğru yol alan beden tevazuya gark olur tedirgin olur akibetinden , yalnız ötelerden soyutlanan bir ruh için gül gülistan olur dünya hayatı öteleri kazanmış gibi , nefsin bir çok dili vardır , bakışlarımız yaşayışımız bu dillerin birine teslim olmuş ise , kutsal her şey geride kalmış sayılır

Kardeş yazdıklarına saygım sonsuz. Belli dini bilgin çok iyi. Ama dünyaya din penceresinden bakmayı yanlış buluyorum. Din daima yerinde sayar, dogmatiktir. Halbuki bilim, değişkendir.

fütüvvet
05-14-2008, 13:20

niye ?

Başörtüsü aynı zamanda beyni de örter. Başörtülüyüm deyip erkek hastayı muayene etmeyenleri getir aklına. Ne demek istediğimi anlarsın.

O HABER YALANDI..ZATEN YALANINIDA YÜZLERİNE VURDULAR..AMA UTANMAZLAR İTİRAF BİLE ETMEDİLER..

BaDe_EsNa
05-14-2008, 13:21

niye ?

başörtüsü beyni de mi örtüyor :D
o zaman benim başı kapalı olduğu için hor davranılan önemli hastalığıyla doğru düzgün ilgilenilmeyen annemin doktoruna ne demem lazım acaba >:(

NuR-eFSaN
Modern mi gülünç bir durum ! . . .

Mini eteklilerinizi gördük liberal bey daha basbakanımızın devlet bakanımızın ismini bilmiyorlar

Bir insanı böle yadırganamaz . . .Eminim ki Kapalı bayanlara açık insanlar kadar sans verilseydi eminim kapalılar daha önce olurdu mesela İmamhatipli kardeşlerimizin yolu kapanmasaydı şuan iyi bir yerde olurlarda sadece bir tek şans tanındı onlara bunun gibi şeyler . . . .

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene yamyam bile senden daha MEDENİ ! . . .
Mehmet Akif in bu sözünü hatırlatmakta yarar var

fatos_erd
yok artık beynide örter dedin ya pes

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:23

devam et devam et..böyle güzel ..
bide inandıklarımıza yemin et..bak samimiyim bu konuda.. ben yemin ederim istersen..
ama ben istiyorum senden yemin etmeni..kötü bi şey değildir umarım istediklerim
benden yüz defa isteseler yüz on defa yemin ederim..
RABBİM KALBİMİDE SÖYLEDİKLERİME TASDİK ETTİR..DERİM..

Kardeş kusura bakma ama ben kolay kolay yemin etmem. Yemin etmem için çok önemli bir sebebin olmalı. Ailemden ben bunu öğrendim. Senle alakası yok. Lütfen yanlış anlama. Neden yemin ettiriyorsun merak ettim.

eddie
05-14-2008, 13:24
yeter başörtümüzü dilinize doladığınız ya.. beynimin içindkileri sana yutturabilsem keşke.. tepem attı valla.. öff

Berika
İnançları olmayan birinden başka ne duymayı bekliyordunuz :-X

Allah hidayet nasip etsin.

Allahım liberal olmaktan sana sığınırım :)..

fütüvvet
Bu kadar insan sana sabrediyorya bundan bile bi şeyler anlaman lazım dı ama nerde..
bizler zihniyetine sahip bi forumda olsak bi dakika bile durdurmazlardı..
ettikleri hakaretleride sayamazdık bile..

Liberal_Demokrat
Modern mi gülünç bir durum ! . . .

Mini eteklilerinizi gördük liberal bey daha basbakanımızın devlet bakanımızın ismini bilmiyorlar

Bir insanı böle yadırganamaz . . .Eminim ki Kapalı bayanlara açık insanlar kadar sans verilseydi eminim kapalılar daha önce olurdu mesela İmamhatipli kardeşlerimizin yolu kapanmasaydı şuan iyi bir yerde olurlarda sadece bir tek şans tanındı onlara bunun gibi şeyler . . . .

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni desene yamyam bile senden daha MEDENİ ! . . .
Mehmet Akif in bu sözünü hatırlatmakta yarar var

İmam hatiplilerin önünün kapalı olması büyük haksızlık. Şimdiki YÖK başkanı düzeltir ben buna inanıyorum.

BaDe_EsNa
05-14-2008, 13:25
dün söyledim bugünde söyleyeceğim içimden geldi madem başörtüsü beyni örtüyor o zaman başı açıklarında beyni açıkta kaldığından kafadan üşütük oluyorlar sizin görüşünüze göre böyle olmalı öyle değil mi ama :D

fütüvvet
05-14-2008, 13:26
Kardeş kusura bakma ama ben kolay kolay yemin etmem. Yemin etmem için çok önemli bir sebebin olmalı. Ailemden ben bunu öğrendim. Senle alakası yok. Lütfen yanlış anlama. Neden yemin ettiriyorsun merak ettim.

iyi niyetimden..burdakilerin iyi niyetinden
başakada bir niyetimiz yok..
biz her gün beş defa yemin ediyoruz zaten..

bunda gocunacak bi şey yok..iman tazeleme diyelim mesela..

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:26
dün söyledim bugünde söyleyeceğim içimden geldi madem başörtüsü beyni örtüyor o zaman başı açıklarında beyni açıkta kaldığından kafadan üşütük oluyorlar sizin görüşünüze göre böyle olmalı öyle değil mi ama :D

İyi espri.

Necip Fazil
05-14-2008, 13:27
Avatarın resmini kullandığınız kişilerin yazılarınıda okumanızı, bunları yeşillik olarak kullanmamanızı temenni ederim. Ama içi boş insanlar ancak takliktiçik yaparlar ...

Bakalım Ahmet Altan Başörtüsü meselesinde ne düşünüyor, merakı olanlar bu linke göz atabilir ;

http://molgu.blogspot.com/2007/11/ahmet-altan-trbanl-kz.html

VesseLam

BaDe_EsNa
05-14-2008, 13:27

İyi espri.
evet en az sizinki kadar

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:28

Kardeş ben de namaz kılıyorum. Hem de beş vakit. İllaki söylemem mi gerekiyor. Kızkardeşim mini etek de giyer, denize bikinili de girer ama ibadetlerini de yapar.

Eşref
05-14-2008, 13:30

Arkadaşım. Sana tek bir tavsiyem var. Kılavuzunu doğru seç. Yoksa biz çıkaramayız seni.

tozkaldiran
05-14-2008, 13:30
Tesettür hakkında

(Onbeşinci Nota'nın İkinci ve Üçüncü Mes'eleleri iken, ehemmiyetine binaen Yirmidördüncü Lem'a olmuştur.)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

يَا اَيُّهَا النَّبِىُّ قُلْ ِلاَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلاَبِيبِهِنَّ

ilâ âhir... âyeti, tesettürü emrediyor. Medeniyet-i sefihe ise, Kur'anın bu hükmüne karşı muhalif gidiyor. Tesettürü, fıtrî görmüyor, "bir esarettir" diyor. (*)

Elcevap: Kur'an-ı Hakîm'in bu hükmü tam fıtrî olduğuna ve muhalifi gayr-ı fıtrî olduğuna delâlet eden çok hikmetlerinden, yalnız "dört hikmet"ini beyan ederiz.

Birinci Hİkmet: Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor. Çünki kadınlar hilkaten zaîf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyade sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale maruz kalmamak için, fıtrî bir meyli var. Hem kadınların on adedden altı-yedisi ya ihtiyardır, ya çirkindir ki; ihtiyarlığını ve çirkinliğini herkese göstermek istemezler. Ya kıskançtır; kendinden daha güzellere nisbeten çirkin düşmemek veya tecavüzden ve ittihamdan korkar, taarruza maruz kalmamak ve kocası nazarında hıyanetle müttehem olmamak için, fıtraten tesettür isterler. Hatta dikkat edilse, en ziyade kendini saklayan ihtiyarlardır. Ve on adedden ancak iki-üç tanesi bulunabilir ki; hem genç olsun, hem güzel olsun, hem kendini göstermekten sıkılmasın. Malûmdur ki; insan sevmediği ve istiskal ettiği adamların nazarından sıkılır, müteessir olur. Elbette açık-saçıklık kıyafetine giren güzel bir kadın, bakmasına hoşlandığı nâmahrem erkeklerden onda iki üçü varsa, yedi sekizinden istiskal eder. Hem tefahhuş ve tefessüh etmeyen bir güzel kadın, nazik ve seri-üt teessür olduğundan, maddeten tesiri tecrübe edilen belki semlendiren pis nazarlardan elbette sıkılır. Hatta işitiyoruz; açık-saçıklık yeri olan Avrupa'da çok kadınlar, bu dikkat-i nazardan sıkılarak, "Bu alçaklar bizi göz hapsine alıp sıkıyorlar" diye polislere şekva ediyorlar. Demek medeniyetin ref-i tesettürü, hilaf-ı fıtrattır. Kur'an'ın tesettür emri fıtrî olmakla beraber, o maden-i şefkat ve kıymetdar birer refika-i ebediye olabilen kadınları, tesettür ile sukuttan, zilletten ve mânevî esaretten ve sefaletten kurtarıyor.

daha geniş bilgiye ihtiyacı olan Risale-i Nur eserinin Lemalar kitabının 24. lema yı okuyabilir...
http://www.risale-inur.org/yenisite/moduller/risale/index.php?tid=57

fütüvvet
05-14-2008, 13:31

Kardeş ben de namaz kılıyorum. Hem de beş vakit. İllaki söylemem mi gerekiyor. Kızkardeşim mini etek de giyer, denize bikinili de girer ama ibadetlerini de yapar.

EĞER NAMAZ KILIYORSAN O ZAMAN SANA Bİ ŞEY DİYEMEM DUA ETMEKTEN BAŞKA
ÇÜNKÜ YEMİNLİYİM NAMAZ KILANA KARŞI OLMAMAK İÇİN..
AMA BURDA YAZDIKLARIN İNANDIKLARIMIZA KADAR GİDEN KÜFÜR SÖLERİ İÇERİYOR..
EĞER GİTTİĞİ YERDEN HABERİN VARSA TÖVBE ETMEN LAZIM ..
YOK SA HABERİN..EĞER DİNLERSEN ONUDA SÖYLERİM..EN BÜYÜK DAVA İMAN KURTARMA DAVASIDIR..
UYARMAKTA BİZİM EN BİRİNCİ VAZİFELERİMİZDENDİR..

murat kurt
05-14-2008, 13:31
Neden 5 vakiti kıldığını bize söylüyorsun?

Bize ne?

Bir insan inandığı dinin yükselmesine ne diye karşı olur?

Yükseltenlere ne diye iftira eder?

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:32
Avatarın resmini kullandığınız kişilerin yazılarınıda okumanızı, bunları yeşillik olarak kullanmamanızı temenni ederim. Ama içi boş insanlar ancak takliktiçik yaparlar ...

Bakalım Ahmet Altan Başörtüsü meselesinde ne düşünüyor, merakı olanlar bu linke göz atabilir ;

VesseLam

Ben başörtüsü yasağına karşıyım. Ahmet ALTAN LA aynı düşünüyorum. Yalnız aynı Ahmet ALTAN ben mini eteklileri severim demişti bir yazısında. Ama başörtüsü yasağına karşı olmam, başörtüsünü özendirmem gerektiği anlamına gelmez. Başörtüsü isteyen takar istemeyen takmaz. Yalnız benim eşimin başörtülü olmasını istemem. Ya da kızım başörtülü olmasını istemem. Bu da bir tercihtir. Neden baş örtülü olmamasını gerektiğini yeterince açıkladım zaten.

yolcu44
05-14-2008, 13:32
Liberal demoktar ! Görüşünü savunmana bir şey demiyoruz ama görüşünü savunurken, başka görüşlere saygısızlık edeceksen aramızda biraz zor barınırsın :-* Şimdilik %20 Uyarı :)

tozkaldiran
05-14-2008, 13:34
http://www.risale-inur.org/yenisite/moduller/risale/index.php?tid=57

fatos_erd
05-14-2008, 13:35
Mine etek giyen kız istediği kadar ahlaklı olsun. ona bakışlar değişiyo.

BaDe_EsNa

tesettür Allah'ın emri isteyen uyarr isteyen uymaz
başını örten daha çok müslümandır diye birşey yok elbette ki ama başını açan daha modern diye de birşey yok ASLA
modernlik kılık kıyafette olmaz modernlik düşüncelerdedir fikirlerdedir
mesela tamamen karşı görüşte olmamıza rağmen hala size karşı hakaret etmiyoruz ki sizin bize geri kafalı demenize rağmen hala saygımızı yitirmemeye çalışıyoruz ama biz kapalıyız ya yine de geri kafalıyız di mi size göre

Necip Fazil
O zaman adam olup, " Başörtüsü " hakkında adam gibi konuşacaksınız. Beyinleri örtük insanlar gibi değil ! Mini eteğiniz ve namusunuz sizin olsun !

VesseLam

murat kurt
05-14-2008, 13:36
Bu adam ciddiye alınmaz be.

Adam Vakitin reklam rötuşundaki yazdıklarına bir bakın,bir de bugün canım bende türban yasağına karşıyım diyor.

Heralde kişisel bir karakter eksikliği.

fütüvvet
05-14-2008, 13:36
seçtiğin başlıklar zaten seni ele veriyor
eğer oylama yapsak sana bir buçuk oydan başa bir oy çıkmaz
yani konuşmaya çalıştığın bu kadar insan senin hata içinde olduğunu söylemeye çalışıyor
eğer muhataplarına inanıyorsan önce durup biraz düşünmen lazım,benim hataam nedir diye..
eğer inanmıyorsan zaten devam etmende anlamsızlaşıyor..bu kadar insanı , hatta sana katlanmak zornuda bıraktığın bu kadar üyeyi yalan söylemekle itham etmiş olursun çünkü..
senin yalanların biter ama bizim doğrularımız bitmez bundan emin ol...

fatos_erd
05-14-2008, 13:40
Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali

Liberal_Demokrat
05-14-2008, 13:42
Liberal demoktar ! Görüşünü savunmana bir şey demiyoruz ama görüşünü savunurken, başka görüşlere saygısızlık edeceksen aramızda biraz zor barınırsın :-* Şimdilik %20 Uyarı :)

İnanın siz AK Partililer, Kemalistlerden 1000 kat daha ilerdesiniz. Kemalistlerin sitesinde Baykalı eleştirdiğim ilk yazımda kovulmuştum. Kabul ediyorum sizlerin düşüncesine saygısızlık ettim. Belki ben yanlış bir yoldayım. Belki de çevrem çok kötü. Biraz zengin bir aileden gelmemin şımarıklığı var üzerimde. Yazdıklarımdan sonra hala beni kovmuyorsanız ve bana kucak açmışsanız, ve hala arkadaşlarım bana yardımcı olmak istiyorsa DEMEK Kİ BEN YARAMAZ BİR ADAMIM.

Evet sizlere karşı çok mahçubum. İnanın arkadaşların iyi niyetina sonuna kadar güveniyorum. Ben kötü niyetli biri değilim. Ama biz özellikle kendisine sosyete diyen kesim yok mu. Hep kendimiz gibi insanların içinde yaşarız. Bir gün dönüp bakmayız. Diğer kardeşlerimiz ne yapıyor diye.

Evet ben Müslüman biriyim. Namazlarımı da elimden geldiği kadar kılarım. Zaten sonradan Müslüman oldum. Hristiyan bir ailenin çocuğuyum. Annem ve babam hala Hristiyandır. Bizde kimse kimseye karışmaz. Fikirlerimi değiştire değiştire bu kadar değiştirebildim. Dedim ya biz biraz halktan uzak kalmışız ve halkı meğerse küçümsüyormuşuz.

YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR. HEPİNİZDEZ ÖZÜR DİLİYORUM. EĞER BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİ İSTEMEDEN İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLİYORUM. ALLAHTAN BENİM İÇİN DUA ETMENİZİ İSTİYORUM.

SİZE SÖZ VERİYORUM. BİR DAHA DİNİ KONULARDA, ÖZELLİKLE İNANÇLI İNSANLARI KARALAMA YOLUNA GİTMEYECEĞİM. YANLIŞLIK YAPTIK. HATADAN DÖNMEK ERDEMDİR. ALLAH RIZASI İÇİN BENİ AFFEDİN.

NuR-eFSaN
05-14-2008, 13:43

VesseLam

Ben başörtüsü yasağına karşıyım. Ahmet ALTAN LA aynı düşünüyorum. Yalnız aynı Ahmet ALTAN ben mini eteklileri severim demişti bir yazısında. Ama başörtüsü yasağına karşı olmam, başörtüsünü özendirmem gerektiği anlamına gelmez. Başörtüsü isteyen takar istemeyen takmaz. Yalnız benim eşimin başörtülü olmasını istemem. Ya da kızım başörtülü olmasını istemem. Bu da bir tercihtir. Neden baş örtülü olmamasını gerektiğini yeterince açıkladım zaten.

Liberal bey biz sizin görüşünüze saygı da bulunuyorsak sizde aynı şekilde olunuz.Bu sizin kararınız aileniz ister başörtü taksın takmasın AmA ALLAHIN EMİRLERİNİDE yerine getirelenlerebu tarz konusmalarda bulunmanız hiç hoş değildir.Sizin ibadetleriniz ne bizi kurtarır ne bizimkiler sizi herkes kendi yoluna baksın.Madem özgür toplumda yasıyoruz gerçi özgür olduğumuz söylenemez ama öyle diyelim ; herkes kendınden sorumludur.Sizin 5 vakıt namazı kılıp Kılmamanız kendinizedir.

murat kurt
05-14-2008, 13:45
Senin için dua edeceğim...sadece..

BaDe_EsNa
05-14-2008, 13:46
bu yaptığınız büyük erdem tebrik ederim :-* bir de + vereyim :)
inşaallah Rabbim islamiyetin inceliklerini güzelliklerini öğrenmeyi ve yaşayabilmeyi size nasip eder :)

yolcu44
Aramıza yeniden hoşgeldiniz o zaman :)

fütüvvet
Senin için dua edeceğim...sadece..

EVET MURAT DEDİĞİN GİBİ
DUA EDELİM
HEPİMİZDE DUA EDELİM
ELLERİMİZİ AÇIP HEPİMİZDE HEPİMİZ İÇİN DUA EDELİM İNŞALLAH.
VE DUAMIZIDA BURAY AYAZALIM..

fütüvvet
05-14-2008, 13:47
inşaallah Rabbim islamiyetin inceliklerini güzelliklerini öğrenmeyi ve yaşayabilmeyi size nasip eder :)

+ yerine dua et dua..hmm :D

murat kurt
05-14-2008, 13:48

bu artı işi amma abartıldı ha:=)

Liberal_Demokrat
Allah hepinizden razı olsun. Kendimden utanıyorum.

BaDe_EsNa

:D :D abi dua da ettim ya gönlüm zengin benim hem dua ediyorum hem + veriyorum :)

fütüvvet
05-14-2008, 13:51
liberal demokrat sen doğru söyledin en sonunda

RABBİM KALBİNİ GÜZELLEŞTİRSİN..AMİİN..

fütüvvet
05-14-2008, 13:52

:D :D abi dua da ettim ya gönlüm zengin benim hem dua ediyorum hem + veriyorum :)

MAŞALLAH GÖNLÜNE..ÇOK GENİŞMİŞ..
BEN İKİSİNİ BİRDEN YAPAMIYORUM
YA DUA YA ARTI BENDEKİ.. :D

BaDe_EsNa
05-14-2008, 13:58

MAŞALLAH GÖNLÜNE..ÇOK GENİŞMİŞ..
BEN İKİSİNİ BİRDEN YAPAMIYORUM
YA DUA YA ARTI BENDEKİ.. :D

:D :D Allah seninde gönlünü genişletsin inşaallah :)

fütüvvet
05-14-2008, 13:59
AMİİN
Bİ DENEYİM BAKALIM..
İLK ARTMI SANA VEREYİM BİDE DUA EDEYİM .. :)

BU SAYEDEDE BAŞLIK BİRAZ SUKUN BULDU..SAKİNLEŞTİ.ATEŞİ DÜŞTÜ .. ;D

BaDe_EsNa
05-14-2008, 14:02
AMİİN
Bİ DENEYİM BAKALIM..
ohh bu işten karlı ben çıktım :)
duanda Allah gönlüne göre versin de sınavların iyi geçsin de hergünü güzel olsun de herşey de yanii :D unuttuğun olursa da en sonunda benim unuttuklarımda kabul olsun Allah'ım deyiver :D

fütüvvet
05-14-2008, 14:08
AMİİN
Bİ DENEYİM BAKALIM..
ohh bu işten karlı ben çıktım :)
duanda Allah gönlüne göre versin de sınavların iyi geçsin de hergünü güzel olsun de herşey de yanii :D unuttuğun olursa da en sonunda benim unuttuklarımda kabul olsun Allah'ım deyiver :D

O ZAMAN HEP BİRLİKTE HEM SANA HEM ÜYELERİMİZE
HEMDE LİBERAL DEMOKRATA DUA EDELİM VE TEBRİK EDELİM..
CİVANMERTÇE DAVRANDI ÇÜNKÜ..HELAL OLSUN.. :-*

Demokrat
05-14-2008, 14:16

İnanın siz AK Partililer, Kemalistlerden 1000 kat daha ilerdesiniz. Kemalistlerin sitesinde Baykalı eleştirdiğim ilk yazımda kovulmuştum. Kabul ediyorum sizlerin düşüncesine saygısızlık ettim. Belki ben yanlış bir yoldayım. Belki de çevrem çok kötü. Biraz zengin bir aileden gelmemin şımarıklığı var üzerimde. Yazdıklarımdan sonra hala beni kovmuyorsanız ve bana kucak açmışsanız, ve hala arkadaşlarım bana yardımcı olmak istiyorsa DEMEK Kİ BEN YARAMAZ BİR ADAMIM.

Evet sizlere karşı çok mahçubum. İnanın arkadaşların iyi niyetina sonuna kadar güveniyorum. Ben kötü niyetli biri değilim. Ama biz özellikle kendisine sosyete diyen kesim yok mu. Hep kendimiz gibi insanların içinde yaşarız. Bir gün dönüp bakmayız. Diğer kardeşlerimiz ne yapıyor diye.

Evet ben Müslüman biriyim. Namazlarımı da elimden geldiği kadar kılarım. Zaten sonradan Müslüman oldum. Hristiyan bir ailenin çocuğuyum. Annem ve babam hala Hristiyandır. Bizde kimse kimseye karışmaz. Fikirlerimi değiştire değiştire bu kadar değiştirebildim. Dedim ya biz biraz halktan uzak kalmışız ve halkı meğerse küçümsüyormuşuz.

YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR. HEPİNİZDEZ ÖZÜR DİLİYORUM. EĞER BAŞÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİ İSTEMEDEN İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLİYORUM. ALLAHTAN BENİM İÇİN DUA ETMENİZİ İSTİYORUM.

SİZE SÖZ VERİYORUM. BİR DAHA DİNİ KONULARDA, ÖZELLİKLE İNANÇLI İNSANLARI KARALAMA YOLUNA GİTMEYECEĞİM. YANLIŞLIK YAPTIK. HATADAN DÖNMEK ERDEMDİR. ALLAH RIZASI İÇİN BENİ AFFEDİN.

Özelestiri yapmana sevindim, insallah söylediklerinde samimisindir, fikir belirtmek saygisizlik yapmak degildir, biraz empati yaparsan en azindan daha kolay anlasiriz gibime geliyor..
Sonucta sana göre cok ters olan seyler bizlere göre normal olabiliyor, kimse sana fikrinden dolayi birsey demez, dislamaz ama fikir belirteyim derken bu ülkenin degerlerine hakaret edersen orada bir "dur" denilir..
Acikcasi ben senin liberal olduguna inanmiyorum, gerci bana inandirma gibi bir durumunda yok ama bir liberal cok ucta olsa her görüse, her düsünceye saygi duyar oysaki sen fikirlere karsi cok önyargili, saygisiz ve tahammülsüzsün ancak igne sana dokununca saldirgansin..
Sen mhp ye fasist diyorsun ama sende düsünce fasisanzligi yapiyorsun, insallah zamanla daha iyi anlamak ve anlasmak temennisiyle..;)

Gönülden
05-14-2008, 14:43
Konuya bayağı yabancı kalmışız anlaşılan..
Bu arada Liberak Demoktatın özeleştirisinin samimi olması temennisi içinde olduğumu belirtmek isterim..
Kendisiyle aynı durumda olan birkaç arkadaşım var.İçindeki bocalamaların cevabını bulmasını Rabbimden dilerim

Gelelim konuya....nefsimiz her zaman cazip olanı tercih etme konusunda bir yarış içerisinde bizi alt etmek için mücadele içindedir...kadın veya erkek aynı şekilde nefse uyarak çok yanlış içerisindeyiz...medeniyet anlayışını açıklık olarak algılayanlar bunu bizlerede aşılama konusunda boş durmuyorlar..gerek medya olsun gerek kendini entellektüel sayan insanlar olsun hep bu olguyu savunup önümüze koydular...değişim sürecinden geçen insanımız boş amaçlara endekslenerek geleceğinden habersiz ve fikir üretilmeyecek duruma getirilmiştir...gayesiz ve fikir üretemeyen bir toplumda önüne sunulanı sorgulamadan alacaktır....işte bu durumdayız medeniyet diye önümüze sunulanın dinimizdeki yerini, fıtratımızdaki yerini sorgulamaktan mahrum bırakılmışız...
Yalnız suçu hep bu yöne yüklemeyelim, kendimizide eleştirelim.Giydiğimiz şeylerin toplum içinde bize ne verip ne aldığınıda iyi değerlendirelim...bize kazandırdıklarını ve bizden çaldıklarını.....iyi bir değerlendirmeyle yine nefse zor gelsede kabul edelimki açıklıkğın bizden çaldıkları daha fazla...ve biz bunlara rağmen direniyoruz..
Rabbim nefsimize söz geçirmede yar ve yardımcımız olsun